Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annyira vidám, megújult ,boldog vagyok,hogy csak na!!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép

Hát ez a tömegközlekedés nagyon jól sikerült! Tegnap hosszas agyalás után kitaláltuk,hogy veszünk egy kengurut. Apa hozott is egy sötétkék Hauck márkájút,gyönyörűszép /ingyenreklám a la Vic Kép/, ki is próbáltuk,hogy menni fog-e egyedül,meg beálítottuk. Csajok! Annyira kényelmes,praktikus, hipiszupi! Már csak azt nem értem ,hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe! Simán lehet bele úgy ültetni a gyereket,hogy ha ébren van és nézelődik,akkor tudja tartani a fejét,de amúgy meg mint amikor ölben van ,ugyanúgy nekem simul.Itthon is hasznos lesz Kép Neki is indultunk a tornának,amikor telefonáltak,hogy elmarad,illetve átcsoportosítottuk péntekre Kép. Majdnem bosszús lettem, de rádöbbentem,hogy csodás az idő,tök kényelmesen tudunk mászkálni,úgyhogy elmentünk apa munkahelyére, benéztünk a Schöpf-Méreibe /gyógytornásszal megnézettük ,helyesen van-e a manó a kenguruban Kép/,majd elmentünk az exmunkahelyre adóbevallást aláírni. Közben boltokban is mászkáltunk. Szóval 4 órás kaland volt,és imádtam,hogy Vencel jól érzi magát,mert levegőn van + rajtam van, nekem ha akarom,szabad mindkét kezem, és abszolút nem volt fárasztó. Még itt-ott a pasik is utánunk fütyültek Kép. Úgy feltöltődtem /na nem a pasiktól/,hogy már a hét minden napjára ki is találtam valami hasonlót. Újra olyan vagánynak éreztem magam,mint valaha azzal a különbséggel,hogy régen nem az volt a vagányság,hogy milyen jól tömegközlekedem Kép Hú,most jó hosszú lettem, de olllllllllllyan lelkes vagyok,hogy le se lehet lőni!

Ja! Vencel a mai vigyorgós, bohóckodós eszmecserénk alatt azt mondta,hogy geü, aztán meg kija. Eddig még nem volt véleménye a dolgokról,hát ma jól megmondta!

Volt 2hós oltás, de ezzel a témával nem akarom elrontani ezt a napot. Kis hüppögés,majd alvás.

Detti,Ágiboszi!

Ez nagyon jól hangzik,de mi az 12 lyukú sütő ? Bocsi Kép

Tünde!

egyedül lenni /mármint manóval/ sokkal jobb,csak tanulj meg egy kézzel ügyeskedni Kép!

Ann!

hami olyan ezzel a sejtelmes meztelen képpel,mint egy mini fotómodell! Jó bőr Kép!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Ann, nagyon édes Hami, akármennyi haja is van! Kép

Zsófi, üdv közöttünk. Dehogy zavarunk el. Kép Bár az én lánykám még csak három hetes, most annyira jó idő van, ha kiviszem a rugira egy vastagabb nadrágot és kabátkát adok és egy sapit. És kéznél van egy takaró is, de már nem nagyon kellett.

Ági úgy látszik csak a mi önkormányzatunk ilyen. Ma végre elértem az ügyintézőt, de szerencsére elég volt bediktálni, hogy mikor született és melyik kerületben. Reméltem is, hogy nem fogja kérni a születésit.

Ági, Vic, Buksi köszi a biztatást, remélem, hogy tényleg lesz ez még így se. Kép

Buksi, örülök, hogy jól sikerült a tömegközlekedés, és ilyen jól elvoltatok.

Mi is ma már egy órát kint voltunk a levegőn. Most már úgy döntöttem nem elég az udvar, kimentünk az utcára. Voltunk gyógyszertárba, lottózóba, postán, szóval ügyeket intéztünk. Kép

Lányok, a védőnőnek vagy a gyerekorvosnak milyen gyakran kéne látni a babát eleinte? Amikor kijöttünk a kórházból egyből jött a védőnő. A gyerekorvos azon a héten szabin volt. Következő héten telefonált a védőnő, hogy akkor hétfőn jön a gyerekorvos, ő meg majd a hét vége felé. De nem jött, és még ezen a héten sem telefonált. Mindig ide szokott csörögni mielőtt jön, mert a csengőnk nem volt bekötve. Bár az is lehet, hogy éppen akkor keresett, amikor levegőztünk.
Lehet, hogy holnap majd arra sétálunk és bemutatom a gyereket.

Pusza,
Tünde
rtünde

Lányok !
Egy gyors kérdés: az 1% kinek adjátok? Ötleteket kérek az egyik a gyermek rák alapítványé. A másik?
semese

Sziasztok Kép

Ne tudjátok meg milyen jól sikerált a Bpi kirándulás.... bal első elektromos ablakemelő beragadt - LENT!!!! Citroen assistance - telo.. hát izé... beragadt... biztos elektromos hiba....de ingyen elszállítják bárhova. Há kösziiiiii, de megy az ajutó, csak kiviszi a szél a fejünk, meg ott van benne a 4,5 hónapos gyerek ...Egyébként meg nem elektromos hiba, csak kiakadt a rugó, mer a másik műxik. Ennyiben maradtunk. Felhívtuk a Jászberényi szervizt (ahonnan van), holnap vihetjük. Még jó, h van garázs, különben valaki a kocsiban aludna Kép És gondoljátok el, mi van, ha el 1-2 héttel előbb, vagy esőben, hóviharban történik....
És külön kellemetlen, h nem a mi ajutónk, hanem az anyukámé.. Így nem is tudutnk mindent elintézni - ergo: szombat újra Bp.
Remélem, Hami nem fázott meg, ui. most tüsszög KépKépKép

Auchanban van még kombidressz akció. + ilyen nyári egyberészes - akció is - olyan mint a kombidressz, csak rövidgatya alja van, tehát jól takarja a pelust.

Nem kaptam normális rágókát. Vic te hol szerzed be? Szombaton oda megyünk, ahova Te mondod!!!

Hicu, kassza jó 5 let, kezdheted is feltölteni KépKépKép

Vic, drukk az oltáshoz!!! Kép

Buksika, örülök, hogy ennnnnnyire jól sikerült a mai nap!!! KépKépKép Kenguru tényleg szupi lehet! Olyan nagy szabadságot ad, nem? Még Vencel is megmondta a frankót, úgyhogy ezt vezesd be légyszíves! Kép

Tündi, sztem a védőnőnek 1. hóban hetente, utána havonta - asszem neki jönni kell. Gy. orvosnak meg csak 1x kell jönni. Ha jól tom.... de van ahol rendes és ingyé kimegy 3-4 hónapig!!!

Ja, muffinsütőt viszont sikerált vettem : 2 db 6ost, szilikonosat! Remélem, beválik. Majd beszámolok az első muffinomról. Nemtom mikor lez,. mert ugye kocsiszerviz, meg szombati Bp út..

Meg megvettük a parafát is a nagyszobára, úgyhogy pár 7 múlva nagyszabású parafázás és rumli. Hipphipphurráááááááááá

Ja, még a NAAAAGY taliról akartam írni.. szal:
Ugye jó lenne olyan helyszín, ahol szopizni lehet, mert ugye nem egyszerre fognak megéhezni a csemeték.
Ha jó idő van, simán lehet szabadtéri - sztem, de mosdó jó lenne a közelben Kép
PErsze jó lenne mielőbb, de igazodjunk a legkisebbekhez - hogy ők is már jó ssokat kint lehessenek!
Egyéb szempont?

Egyébként ha csak úgy megyünk Bpre én bárkivel szívesen talizok v. sétálok együtt. Ez a rohanós bevásárlósdi most kivétel.

Mennem kell, mert még rengeteg dolgom van ma.

Pussz
Ann
annann

Ann,

A Madrinában vettük ezt a rózsaszínű karpereces rágókát. Van több fajta is, de némelyik eléggé gagyinak tűnt. Az árára nem emlékszem.
Itt van egy cím, ahol ennek a gyártónak a termékeit lehet megnézni:
www.bebeconfort.com

Puszi:

Vic
Victoria

Ann!

Sajnálom a bal első elektrmos ablakemelőt, és persze Titeket emiatt Kép

És ez a nyári egyberészes akció medig tart,mennyibe kerül? Szerintetek milyen méret növekedéssel lehet kb. kalkulálni nyáriruciban?

Emese!

Lehet,hogy rosszul informált vagyok,de a másik 1%-ot tudtommal egyháznak lehet adni,vagy minden éven 1-1 szavazással eldöntött konkrét "nemes" ügyre. Sorry,ha ez hülyeség.

Ann!

Ez a talitervezgetés elég izgi Kép Hurrogjatok le ,ha akartok,de szerintem nem lenne rossz,ha akár a kispapikat is bevonnánk, mert pl. Vencellel gyakran előfordul,hogy 100%-os figyelmet /beszéd,éneklés,hurcolászás,stb./ igényel,és bár persze hogy a tali róluk szól, szerintem nem lenne hátrány,ha én is tudok váltani néhány szót,nemcsak az derül ki,hány gyerekdalt tudok csudásan elénekelni. Meg lehet,hogy a kispapik is csípnék hasonszőrű társaikkal az eszmecserét. Vélemény?

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Vic, biztos kiverte a szememet a Madrinában, de nem láttam.. persze nem tudtam, h milyet keressek. No meg felhúzott a hinta úgyhogy má kifele akartam menni Kép Ja, nem is a hinta húzott fel annyira, hanem rögtön a rágókák előtt láttam egy tök cuki kis tavaszi sapit, közel 5E Ft-ért... mondom menjünk innen, nem nekünk való ez a hely KépKép

Buksika,
eksön sztem addig tart, amíg van - van bőven (Budaörs per pill ott voltunk).

Jól tudod, a másikat egyházaknak lehet vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, mely idén a parlagfűirtás. Kép Most mondd meg, milyen tájékozott vagyok Kép

Sztem kispapik bevonása naon jó 5let - persze nem lenne kötelező Kép Egyébként meg mi valszleg kispapistul vonulunk Pestre, akkor nem kell lepasszolni valahova KépKépKép

Szegény Kishami, egész nap alig aludt, most meg kipurcant ő is.... kidőlt.

Pusszancs
annann

Hellóka!

Tünde, csere Kép

Ágiboszi, ari vagy!

Kisbuksi ügyes ötlet a kengurú is! Nekünk sznúglink (babazsák) van, Alexa jókat szokott benne aludni apukáján Kép

Köszi az öltözködéssel kapcsolatos infokat.

Emese, hogy érted, hogy a másik 1%? Az tudtommal az egyházaknak megy. Én egyébként a Magyar Koraszülött Mentő Közalapítványnak adtam.
(18176551-1-42)

Puszi
Tigri
tigribigri

Holnapra is hasonló szép időt!!!

Ma 2x is sétáltunk, ezt nem lehetett kihagyni. Igaz én még ráadtam a macis bundizsákot(butaság volt), de már se takaró, se egyéb melegentartó eszközök nem voltak. Délután viszont, már kis favágókabátjában vittem, majd holnap lefényképezem, mert ma tele volt a gép és nem töltöttem le.

Annyira jó hogy ilyen csodás az idő!!!Kép Legszívesebben egész nap kint lettem volna, na de Matyi ugyebár megéhezett, pelust kellett cserélni stb... Tehát hazajöttünk.
De holnap megint megyünk. Ma vettem egy kis kocsicipőt is, holnap ráadom azt is. Most már félállásba tettem a kiskocsit , így tud nézelődni és érdeklődött is a külvilág felé.

Rágóka: jól néznek ki, csak sajna nálunk nem vált be. Jó messzire elhajítja és kész. Ezért megtisztítottunk egy fém kulcsot és az egyik karikás rágókára tettük. Na azt imádja.

Ann: Hami tényleg egy fotómodell! Hogy micsoda igéző szemei és csókos szája van! Tündéri Kép

Detti én is tanulok, de sokkal egyszerűbbet: Közoktatásvezetőit. Keresztféléves, így most kezdődött február elején, és távoktatás, így csak 3x megyek egy félévben Kép nekem a tandíjmenntességhez csak egy igazolás kellett, hogy gyeden vagyok ?!
Matek!!! Én azt tanítottam a töri mellett a középsuliban, míg meg nem szánt a jóistenke és itthon maradhattam Matyival, mert fura társaság ez a pedagogos...

Zsófi Zsófi: Üdv itt, Zsófi velünk egykorú lehet. Írd meg adataid, ha szeretnél táblába bekerülni! Öltözteéts: én is mindig félek, elég jól fel van-e öltöztetve? Ezért egy kispléd ott lapul az alsó kosárkában(biztos, ami biztos!)

találka: nagyon-nagyon kivi vagyok ám már a pöttömökre, tudjátok nekem olyan fura, mert bár még soha nem találkoztunk, mégis jól érzem itt magam és nagyon szertnélek már teljes valótokban megismerkedni VELETEK!!!!

Megyek aludni. Iszonyú fáradt vagyok!
Jó éjt, Zita
zitus

SziasztokKép

Az 1%nál csak az egyik mehet a nonprofit szervezeteknek, a másik az egyháznak megy ha akarod, ha nem akkor nem adod senkinek, én csak az egyikről fogok rendelkezni, a másikért senki nem tett semmit, ezért nincs befutó.

Detti,
helyzet, hogy vagytok, nyügi, vagy minden rendben?

Kisbuksi
a kenguru nagyon jó ötlet, nekünk zsákos van, de tök jó hogy néha van két keze az embernek amit másra is tud használni, mint babócát tartaniKép
Ragadós Vic reklámkampány hadjárataKépKép tuti, hogy fű alatt kapjátok a jobbnál jobb termékmintákatKépKépKép
A 12 lik a muffin sütön van amugyKép Vagyis ami receptet Detti irt, azt muffinsütőre aplikáltaKép

Ann,
hm még jó, hogy tényleg nem minuszok repkedtek a beragadt ablak mellettKépKép
Tali jó volna és a kispapi ötlet is dijazandó, max nálunk épp akkor dolgozik, mert sajna a multiknál nem lehet előre kiszámítani mikorra esik a szabadnap, vagy egyáltalán ha tudod is, akkor valóban az lesz (pont holnappal vagyunk igy, elméletileg szabadnapja lenne, szerveztem is bulit, hisz a névnapja lesz, erre a főnöke átszervezte az életétKépKép pipa is vagyok, de hát szél ellen nem lehet p..... arra max a fiam képesKép)

Tigri
én ma manóra adtam egy harisnyát badit, farmergatyót pulcsit és egy termó kis kardigánt, valamint egy sapót a fejére, takaró alá és fölé, igy mentünk a játszóra, két órát aludt kint, én meg olvastam egy jót.

Jah az Auchanos akció elméletileg holnapig tart, mert pénteken van akció váltás, de szerintem ha marad nekik a cuccból akkor tovább akciózzák, én is vettem egy hosszitott badit, ugyan ajándékba, amugy elég hüle számozás volt, mert centiket irtak, de nem a megszokott méretett, hanem egész centiket, 60 cm, 70cm, stb... Szerintem Buksika 80ast simán vehetsz, mert ugyebár pont nyárra lesztek ti is 6-8 hónaposak, bár nem tom hogy most Vencelke mennyire nő gyorsan, de Daninak már a 68as rugik amik kényelmesek.

Tünde,
hozzánk a dokinéni két hetente járt eddig, mostmár nekünk kell majd menni a 4 hós oltásra, a védőnő volt kint kétszer összesen, azóta se láttam, nem is jelentkezett, de tuti, hogy a dokinéni mondta neki, hogy nem szükséges jönnie, mert szépen fejlődünk és sok újat nem tud mondani, max én neki, mint pl tavaly felvilágositottam, hogy már az élettárs is igénybeveheti évvégén a családi kedvezményt, meg egy két ötletet adtam neki, amiket ti is irtatok, meg a neten olvastam tejcsi ügyben.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Nagyjából végigolvastam a 3 napot, amíg nem voltam, de teljesen lefáradtam. Csak a legfontosabbak:
Tali jó ötlet, mikor és hol?
Vic, szorítok az oltás miatt! Azonnal add be utána a kúpot, és azt hittem, megússzuk nélküle, és nagyon keservesen sírt pár órával utána.
R.tünde, nekünk 2-3 hetente jöt e védőnő eddig (2,5 hó) a dokinéni csak egyszer, akkor is elfogadta a borítékot, aztán mondta, hogy kijönni csak pénzért szokott (árat is mondott, dehát ennek publikálása jogokat sért... Kép ). A védőnéni meg rengeteget segített, még tejtesót találni is, mégsem fogadott el semmit.
Nem tudom, ki írta, hogy érdeklődtek felőle az önkormányzttól. Nem azért van, mert ad az önkormányzat valami egyszeri pénzecskét? Mi kaptunk 14000 pénzt, érdemes utánaérdeklődni.
Képzeljétek, tegnap kitisztították manóm mindkét könnycsatornáját!!! Szörnyű volt hallgatni, hogy sír! Utána ott helyben elaludt az ágyon a 3 perces sírástól! Születése óta mindig könnyezett egy kicsit, de soha nem volt szörnyen csipás. Jövő hónaptól úszni szeretnénk járni, ezért mentem el sok halogatás után. Nem hagyom soha többet bántani!
Este meg nőgyógyásznál voltam, nem akinél szültem, érdekes módon, ő tudott 2 fogamzásgátlót is ajánlani, amit lehet szoptatás alatt... Másik doki csak spirál...
Az a baj, hogy egyelőre nincs rá szükség, most is mennem kell beszédülni az ágyba...
Állítólag már csak holnap leszilyen nyár, használjátok ki, pusz mindenkinek

Hszilvi és Dorka akinek nem szabad ideírnom a súlyát, de már jósok Kép

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok! Köszi a drukkot, nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyen megússzuk az éjszakát. Fürdés után kúpi, szopi, alvás 1/2 8- 4ig. Borogattam, este piros volt az egész combija, mára csak a szúrás nyoma látszik. Kép Most lustálkodik. Kép

Az 1%-ot a Peter Czerny Alapítványnak adtam - az újszülött mentők, és a Tibeti Egyháznak. Kép Mindig nekik adom. Kép

Buksika! A 12 lyukú, az a muffsütő. Kép Gratula a kenguruhoz. Lehet, hogy majd mi is veszünk.

Tünde! A 6. hétig a védőnő hetente, aztán 2 hetente jött Kép A doktornéni pedig kezdettől 2 hetente. És a 3 hós oltást még itthon adja be. Mint látod, a szokások nagyban különböznek. Pedig az ember azt gondolná, hogy egységes a szabályozás. A dokinak azt hiszem 1* kötelező, kh. után 24 órán belül.

Ann, ablak Kép , tali papikkal Kép Kép

Zitaaaa! Már mér nem jó a diszkrét matek? Olllyan izgi télleg. Vagy csak mindig jó tanerő tanított?

Zsófi! Üdv itten köztünk! Tegnap olyan elfoglalt voltam magammal, és az oltással, hogy nem is üdvöuzöltelek Titeket! (önKritika) Kép Fotók? Mi úgy sétálunk, mint télen. Hát jó csatakos is a kölke. Kép

Nanemtom kihagytam-e vmt, de most ennyi az annyi. Detti
Detti

Sziasztok és jó reggelt mindenkinekKép

Szilvi
Huhh szegény manód, jól megijedhetett, hogy a sirástól bealudt és nem lehetett neki a legkellemesebbKépKépKép +++++++++++++ energia a regenerálódáshoz. A dokim szülés utáni kontrollnál nekem több lehetőséget is mondott a fogamzásgátlásra, bár abból én a hormonos dolgokkal nem élhetek igazán, igy a gyógyszer kilőve, de van helyette ha nagyon akarom pharmatax (ha jól jegyeztem meg a nevét) zselé, bár mostanában nálunk sem kell nagyon félni a kistesotól, mindketten olyanok vagyunk mint a mosott k... estére, igy csak örülünk ha bezuhanhatunk és aludhatunk.

Detti
hm ez a diszkrét matek amugy nekem is felkeltette a kiváncsiságomat, kifejthetnéd mit takar pontosan, vagy ez indiszkrét kérdésKépKépKép

Zsófi
sok szeretettel üdvözlünk a pöttömök közöttKép

nah dugulok mert a fiam már jelezte abbéli szándékát, hogy jó lenne ha kikapcsolnám a gépetKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Nemsokára jön a doki néni, úgyhogy cidri van, de csak felőlem, mert Kismanót kitettem az erkélyre aludni.

Ann, a rágóka az apró csecsebecsék között van (ahogy mész az áruházban, a legvégén), az első soron.
Ha már ennyire szakavatott vagy szervíz kérdésben akkor kérdem, hogy hol lehet óccsón megúszni egy elektromos visszapillantótükör szerelését? Ugyanis a bal oldali kiakadt, és nem lehet elektromosan állítgatni, csak kintről kézzel. Nem mintha megszakadnék a nagy tehertől, hogy kézzel kell állítgatni, de szerintem nem tesz jót neki.

Szilvi,
Köszi a drukkokat.
Hát teljesen ledöbbentem, hogy szabott árat mondott Nektek a doki néni a kiszállásért. Nekünk nem mondott semmit, és csak legutóbbi alkalommal kapott pénzt, pedig nagyon kedves kis hölgy. Most kikészítettem Neki kávét is.
A védőnéninek egyáltalán nem adtam semmit.

Lehet, hogy gonosz vagyok, de kiszámoltam, hogy az mennyi kiadás lett volna havonta (mivel minden héten jött), és azt mondtam, hogy majd ha leadózik a kapott pénz után, akkor adok Neki. Nekem is minden sz*rért levontak és én is lelkiismeretesen dolgoztam még akkor is, amikor már lejárt a munkaidőm.
Ti szoktátok valamivel (kávé, tea, üdítő, keksz) kínálni a doki nénit, védőnénit?

Másik körkérdés, főleg első babásoknak, de mindenki véleménye érdekel: mikorra tervezitek a következő babát (ha terveztek még), azaz szerintetek hány év különbség az ideális 2 baba között?

Puszi,

Vic
Victoria

A második 1% nem kell az egyháznak adni lehet valami kiemelt?-nek adni. De idén nem tudom, hogy ki lehet ez. Ezért kérdeztem.
"A másik 1 százalékot valamely bíróság által bejegyzett egyház vagy a 2004. évi költségvetési törvényben meghatározott kiemelt elõirányzat javára adományozhatja"

No majd jövök pusz: Emese+Bömbi
semese

Addig is egy kép Bömbiről , amikor meglátta hogy vetkőzöm és kaja lesz! Kép
Kép
semese

Ági! A diszkrét matek meglehetős durva dolog, én 4 éve tanultam utoljára. Más néven vektoralgebra/lineáris algebra, mindenféle mátrixok, n dimenziós vektorok Gauss-féle módszer, Cramer szabály, inverz mátrix számítás, determinánsok. Most ennyi jut eszembe ennyi év után. Nem ebbe a topikba való brutálisságok. Kép Kép

Vic! Én nem kínálom őket semmivel. Noi szerint azért járnak a nyakamra, hogy hátha 1*. A dokinénit nem bánom mert egy Cukor. Én jobb bonbont szoktam neki adni, vannak unokái, ha neki nem kell. Kávét meg nem iszunk. Kép
Babaügy: én Levi 3-4 éves korában szeretném. Lényeg, hogy már ne kelljen pelenkázni. Akkor már nagyfiú lesz.

Detti
Detti

Lányok kellett nektek farkast emlegetniKépKép Most hivott a védőnő hogy fél óra múlva itt van, ha nem zavarKép Vagy lehet hogy olvassa a topicot és gondolta hogy már régen járt nálamKép:o Na sebaj, megyek rendbekapom még a szobát egy kicsit:9

puszi
Ági a szélvész rendrakóKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SZia Mindenkinek!

Köszönjük a szives fogadtatást, nem is tudom hol kezdjem.
Zita: milyen adatokat kérsz pontosan?
Zsófi 2003 10 01-én született,
súly: 3200 gramm
hossz 51 cm.
mi hiányzik még??
Fotó folyamatban (még meg kell tanulnom, hogy mint is tudok ide fotót varázsolni....)

köszönöm az öltöztetési tanácsokat, hétfőn Zsófi a téli cuccba úgy beleizzadt, hogy arra ébredt fel és aztán nem akart elaludni, úgyhogy levettem róla az overállt. Vastag takaróval bélelt kocsiba alszik most harisnya, rugi, pulcsi sapi....mint a bunda a napsütötte teraszon!

Buksi: a kenguru tényleg szupijó, mi is nagyon jól kihasználjuk...meg nekünk muszályból is kell használni,még szerencse,hogy imádja Zsófi. Van, amikor fordítva tesszük bele, tehát arccal előre és egész végig nézelődik, nagyon élvezi.

Szilvi:a könnycsatorna átmosást nekem is javasolta a házidoki, de én nemet mondtam rá. Egy ismerős védőnő azt mondta, hogy 3-4 hónapos korig a csecsemők hajlamosak, hogy elzáródjon a könnycsatornájuk és átmosás után ugyanúgy elzáródhat megint. Pár hónapos korban magától elmúlik. Ha Dorka két szeme között az orrnyerget masszírozod finoman(fenntről le), akkor elősegíted az elzáródott csatorna megnyílását. Nálunk bevállt!

Tünde:a dokinak a kórház elhagyása után 24 órán belül meg kell néznie a babucit, ugyanígy a védőnőnek. Doki is megvizsgálja, védőnőnek is meg kell néznie popsit, köldökcsonkot és ha idő engedi, akkor ott kell lennie egy szopinál, hogy az esetleges problémákat kiszűrje (helytelen tartás, mellre helyezés..stb)
Sajnos Zsófi védőnénije elég gyatra szegény, nem akarom bántani, de így van, azt nem tudta, hogy a BCG helye 6 hetes kor körül begennyesedik...egy védőnő!!

A csípőkálváriánkat leírom, hátha tudok valakinek ezzel segíteni. Oda kell figyelni, hogy az oltások alkalmával a doki mindig megnézze, hogy a csípők rendben vannak e, mert ha esetleg kötött valamelyik, akkor max. 4 hónapos korig lehet jól korrigálni azután bajosabb. Zsófinál a bal csípő volt kötött. Persze a doki valahogy ezt nem vette észre, hogy ott bibi van, 4 hónapos elmúlt, mikor erre fény derült véletlen. Ortopédus azt mondta, hogy ez sajnos fejlődési rendellenesség, mi elég gyakori a babáknál. A terpeszpelenkázásról lecsúsztunk, az már nem segít,a " kengurut írta fel", azt mondta, az lenne a legjobb, ha egész nap abban lenne 2 hónapon keresztül...ha viszont nincs abban, akkor hasonfekvés. amit Zsófi persze útál...
nemsokára lejár a két hónap, én már nem érzem, hogy kötött lenne a csípője, de majd kiderül.

Vic: remélem már túl vagytok az oltáson és nem fájt nagyon a picúrodnak. Mennyi idős oltást kapta?

Köszönjük mégegyszer a sziveslátást, máris jól érzem magam köztetek!

Zsófi
hálósipka

Sziasztok!

Előre is bocs, de most csak röviden. Kép

Zsófi, üdv köztünk. BCG gennyesedést nekünk se mondta vnő, 1x már kifokadt, de most is ott van 1 fehéres hólyag. Teendő????????? Szopit se nézte meg. Pedig mellgyuszival jöttünk haza kh-ból Kép de azért tanácsokkal ellátva. Kép Így is pokol volt az élet 2 hétig itthon. Ja és hozzánk csak 2 hét múlva jött vnő, merthogy az ünnep miatt szabadságon volt. Csak utána jött a drnő, az meg lecseszett, hogy ő meg nem volt szabin, mérnem hívtam fel? Hát azért. Ki tudta, hogy ő meg nem lesz szabin?????? A vnő nem mondta, pedig a dr a körzeti. Amúgy meg le fogom cserélni mindkettőt. Kép Kép Kép
Tényleg, ismer vki homeopátiás dr-t a XI. ker-ben vagy környékén?

Detti, oltás nálunk is ilyen heves reakciót váltott ki. Én azt hallottam, hogy azért, mert nagyon erős az immunrendszere, Kép (hálistennek!) s hogy minden oltásnál ilyen heves reakcióra számíthatok. Kép Szegény csibe, be fogok szerezni vmi fájdalomcsillapítót. Mert mi lesz, mikor 3-at kap 1xre???? Brrrrrrr Kép

Vic, sok ++++++++++++ energia az oltás miatt.

Szilvi, melyik önk-tól? Én mikor felhívtam a XVI. ker-t (még ott az áll. lakcímem), aszonták, csak ha havi 20 e /fő a járandóság, akkor jár a rendkívüli GYVT. Kép
Könnycsatorna tisztítás Kép Kép Kép

Buksi, örülök, hogy sikerült a kenguruzás. Kép Mi is erősen fontolgatjuk, mert kocsival nem lehet BKV-zni, a nélkül meg nem tudok elindulni a 7 kg-s (Ann bocsi Kép) gyerkőccel. Kép (Kendőbe meg ugyebár nem igazán érdemes már beruházni.) Volt rá ígéret, hogy kapunk kölcsön 1-t, de az még 2 hóval ezelőtt volt, s bizony azóta nagy a csend körülötte. Bizti megkapta másik kismama. Kép Kérdésem: mennyiért vettétek és hol? Esetleg 1 fotó?

Ann, sajnálom, hogy rosszul sikerült a kirándulásotok. Kép Viszont szombaton megint jöttök. Kép
Van 1 játékdiszkont a Déli PU-nál. Esetleg nézzetek be oda, vagy a Mammut II 3. emeletén. Én oda szoktam járni, rágókát utóbbiban vettem. Csak a Mammutban vigyázz, mert a Chicco is ott van mellette, az meg ugyebár marha drága. Kép Az a méhecske, ami többőtöknek is van, ott 6000, a játéküzletbe meg 5000-ért hozzák meg jövő hétre, ha minden igaz. Kép

Tali: mindenféle formában benne vagyok. Kép Csak az a kérésem, hogy jövő hét után legyen, illetve várjunk jó időt. Már úgyse tart sokáig a hideg. Kép Kép Kép

Ja a legfontosabb: kérek engedélyt elmenni a családdal szőlőt metszeni a Balcsira. Kép Ígérem gyerkőcre vigyázok, hétfőn meg jelentkezem. Kép Addig is jók legyetek és ügyesen növesszétek a csemetéket. Kép

Pussz Borótól és a holnap3hónapos István Zoltántól. Kép
femõke

SziasztokKép

Védőnő el, manó hasa teli, mostmár az enyém is nagyjából egy kis fini leveskével, szal irány a sétapartiKép
Jah megint mondtam újat a védőnőnekKépKép tejcsi nővelés ürügyén a lucernacsirát, sőt meg is kostoltattam veleKép Meg volt elégedve manóval, ezt nem csak szavakkal fejezte ki, hanem az arcán is láttam, hogy szépen elkerekedett a szeme, mikor meglátta az én pici (szintén 7kilós,, bocsi Ann) manómat.

Boró
Ti a XIben laktok? mert ott adnak ám babaszületéshez manit, ha jól tudom annyit mint az egyszeri anyasági, bezzeg itt a XXII. ben semmitKépKép csoro egy önkormányzat. A metszéshez ugyanilyen csodálatos napsütést kivánunk és semmi csapadékotKép

Zsófi,
nálunk hála figyelmeztetett a dokinéni és mondta hogy kb 6 hós koráig fog váltakozva bebegyulladgatni a BCG helye, hála manó fel se veszi a dolgot, azért öltöztetésnél vigyázok rá. Csipős szürést minden kijövetelkor ő maga is elvégezte, meg persze 6 hetesen voltunk az ortopédián, és 4 hósan újra kell majd mennünk kontrollra. Sőt ő még ultrahangra is beutalt, mert nálunk a korházban nem csináltak, de beszéltem másokkal akik, egyáltalán nem voltak ilyen szürésen. Ott fedezték fel a vesemedence nagyobbodását Daninak, ami hála már eltünt.

Vic
én probáltam egy kis gyümiteával megkinálni, de nem kért, amugy nem szoktam traktálni, a dokinénink nem kért soha egy fillért sem, mondjuk én minden alkalommal adtam neki mikor kijött, de tudom, hogy anélkül is jött volna.
Hát a tesoprojecten én is gondolkodtam már, de még nem igazán jutottam zöldágra vele, engem az idő is sürget egy kicsit, meg még utána kell néznem, hogy anyagilag hogy járnánk jobban, gyedbe szülni, vagy gyed után vissza egy fél évre melózni és utána szülni, nem tom még, amugy szeretném ha nem tul sok idő lenne közöttük.

Emese
Bömbi nézése mindent elárul, szinte látom a teljes jelentet, nagyon édesKép
Detti,
huuu hát elgondolkoztam én ezen a matek dolgon, a közgázon is utáltam a mátrixokat és valahogy azóta se szeretettem megKépKép nah még emésztem a dolgotKép

Nah mentem sétálni manóval

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Mi ez a védőnői razzia? Az enyém is most hívott, hogy felugrana. B++
Tünde! Küldjem hozzád?
Detti

...Én meg itt ülök már tűkön ülve 10 óra óta, már a hasam is megy az izgalomtól, doktor néni pedig még nem jött...:-(

Vic
Victoria

Vic! Én 12-től vártam tegnap, és 1/2 4 körül futott be. Már azt gondoltam nem is jön.
Addig sem lesz nyűgi a Kiscsaj. Levente még mindig csak enni kel fel. Láza nincs, és már nem piros a lába.
Ha kitaláltál vm. jó borogatós módszert, hogy hogyan ne legyen minden csatak, akkor írd le plíz!
Detti

Sziasztok!

Odavoltunk sétuzni!
Mint látom mindenütt kirajzottak a védőnénik. Nálunk már reggel 9-kor járt. Borzas fejjel köszöntöttem, aztán röpke beszélgetés után tovaszállt. Mi meg ki a SZABADBA!

Vic: Jött már a dokinő?
Babaprojekt: Mivel nem csak a fiam rangidős a Pöttömök között, hanem szerintem én is, hát nekünk bele kellene húzni. De úgy gondolom józan ésszel megvárom a 2 évet, és a gyest már terhesen kellene letudni.Kép

Detti: az én picifiam is belázasodott minden oltás(kiv. a 2 hós) után és a combika is bepirosodott utána. Én állotvizes vattát tettem a szuri helyére és rá egy női ruhazsepit meg még egyet és aztán fel a rugit. Nem ázott át és szépen elmúlt, harmad napra meg se látszott.

Boró: szőlészekedés Kép BALCSIKép! Hű de jó, vigyázzatok csemetére, rengeteg a méhecske nálunk, gondolom ott is!

Zsófi születési adatok egyeznek Matyiéval Kép, ha van másik babód, azt kellene még megírnod, aztán jön a tábla!!!

Kisbuksi, Ann, Manóka, Emese, Szilvi gondolom sétálni vagytok???Kép

Fiona, Betty, Fruzsi, Noémi, Timi már megint rég jártak errefelé!!! Kép Kihagytam valakit??? Bocsi érte!

Ági: a diszkrét matek szupi kis tantárgy, én inkább az analízist és főleg a geometriát szerettem, szeretem. De ez valszeg a tanárok miatt alakult így! Na remélem én nem vettem még el egyetlen diákom kedvét sem a matektól( ja nem is volt hozzá kedvük sose...)

Kellemes délutánt, Zita
zitus

SziasztokKép

Zita,
a manód korát nem vitatom el tőled, de szerintem az egyik legvénebb én vagyok a mamik közöttKépKép
Ami a matekot illeti középsuliban még imádtam, de az egyetemen elvették tőle a kedvemKép
Megjött a jó idő, kidugták az orrukat a védőnénikKép

Vic,
volt a dokinéni? mi a helyzet veletek?

Detti,
én a pelusnak egy negyedét vizeztem be és feltekertem mint egy legyezőt és azt tettem a kislábára, jó nagy bumszli lett, de nem ázott át semmi tőle, a zsepi eszembe se jutott, mondjuk nem is csoda, hisz csak pzst használunk, de szerintem jó ötletKép

Tünde kellett neked hiányolnod a védőnénit, ránk zuditottad az áradatot, no megállj csakKépKépKépKép (gondoltam le irom oroszul is: nu pagagyi, jó fonetikusan, emlékeztek még erre a rajzfilmre?Kép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SZIASZTOOOK!
Na jó, van egy kis időm megjelenniKép

Ann!!!
Külön öröm, hogy végre láthattam HAMIT!Kép Méghogy nem is változikKép Nagyon megnyúlt szerintem. Szóval csudiszép!Kép

A többi babát is láttam, és szerintem nagyon büszke mamik lehetünk mindnyájan, mert csodaszépek a csemeték!!

Kisbuksi!
Olyan hülye vagyok, hogy nem javasoltam neked a kengurút, de amikor kérdeztél nem tudtam írni!Kép Mi már két és félhónapos kora óta azzal közlekedünkKép CAM kengurú és szuperó, csak a derekam szakad le a hétnél több kilós gyerek alatt..KépKépKépKép

Hozzánk szerencsére nem jött védőnéni, mert azt hiszem beájult volnaKép Ugyanis vendégünk van egy hétre és matrac a szoba közepén stb..KépKépKépKép

Lehet, hogy már mondtam a tuti módszert az oltás helyének duzzadsága ellenKép Szóval amikor megkapja a szurit, nagyon erősen kell nyomni, fehéredjen csak el az ujjatok! Nekünk bejött, mert egyik oltás sem duzzadt meg. Ez mondjuk csak akkor volt macerás amikor a 4 hós oltásnál jó sokat kapott..KépKép

MOST akkor dicsekszem, nehogy fizetnem kelljenKép
Ma Dudu lányom a Dévény Gyógytornán segítséggel ugyan, de több métert végiggurult, hasról hátra és így tovább!!!KépKépKépKépKép

Megyek, mert valaki kajás a családban és ezt hangos sikolyokkal igyekszik atudtomra adniKép
MILLIÓ PUSZI nektek!
Ha tudok, jövök!!

A tali remek ötlet!Kép MÁr nagyon vááárom!
(Margitsziget? Csak ott kevés a mosdó..KépKép:S De eléggé a központban van.

hicudzsi

Sziasztok!
Túl vagyunk a szurin, majd mesélek.
Addig is küldök Nektek egy kicsit bánatos szemet:

Kép

Mindenkinek köszi a drukkokat.

Puszi:

Vic
Victoria

Sziasztok!
Ha minden jól megy, sikerült Zsófiról egy képet feltölteni. No lássuk tényleg sikerült e?
Kép
hálósipka

Helo!
A feltöltés sikeres volt! Juhéjj, de ügyes vagyok!

Boróka:BCG-vel nincs egyéb teendő, mint nem piszkálni, borogatni. Ha többször gennyesedik be az azt jelenti, hogy érzékenyebben reagált az oltásra, de ez nem jelent semmit.
A kenguruhoz csak annyit, olyat vegyetek, aminek kemény a hátrésze, ami a baba hátát tartja, mert az a babinak is meg a cipelőjének is kényelmesebb..

Zita: Zsófi az első...

Vic: nagyon szupi kép lett a "bánatos szem"! Nagyon tetszik!
Jó éjszakát mindenkinek!

Zsófi (aki igaziból nem is Zsófi, hanem Brigi)a lány Zsófi, az anya Brigi. Mikor regisztráltam, nem tudtam hogy a Zsófi Zsófi fog megjelenni...hiába, le nem tagadhatom, hogy kezdő vagyok....)
hálósipka

Sziasztok!
Anyám! Titeket követni! Kép

Nagyon klasszak a képek!!!

A Bömi nagyon husi a hami előtt! A múltkor Apa is behozta Alexát, amikor zuhanyoztam. Meglátta a "kaját" és már boldog volt, hogy hamizunk. A kis butus Kép

Zsófi-Brigi üdv!

Ágiboszi kb. az én orosz tudásom már csak ebből áll: a nomegálljcsak-ból Kép

Nekünk a Margitsziget eléggé kiesik, mert peremkerületben lakom, de persze ez még nem jelenti azt, hogy ne ott legyen a tali. Viszont éppkézláb ötletem sincs Kép Kép

Újabb idétlenkedésünk eredménye:
Anya babája 6 évesen:
Kép
Anya babája 20 évvel később:
Kép

A képen a tigris egyébként az "igazi" Tigribigri, csak elloptam a nevét Kép

Puszi
Tigri
tigribigri

Sziasztok Kép

Zita, nem találtad el, nem sétálni voltunk... tegnap megírtam a mai kötelező programot... Kép Kocsiablak - most fel van húzva - alkatrész hetek múlva... Berényben viszont bementünk a bababoltba: vettem egy bodyt + rágókát Kép
Meg útközben sajnos láttunk egy elég csúnya balesetet - csak a végzetes nyomait - elég rosszul voltam Kép

Délután meg volt egy halom dolgom, viszont sütöttem muffint!!! Kép Meózzátok le, hog sikerült? Kép Apa már gyanakodott, hogy túl sokáig mosogatok, de végülis sikerült meglepni Kép

Kép

Zita, én is nagyon élvezem ezt a csodás időt! Hami nappali alvásait az erkélyen tölti, úgyhogy sokat profitál belőle :o) Meg bosszúság ide vagy oda, azért jó volt ma is elmenni ebben a csodás napfényben!

Ági, amit mi vettünk hosszított bodyt (ez jó név Kép - én meg itt bénáztam, h hogy hívják), annak EUs számozása van:
3 hó - 60 cm, 6 hó - 67 cm , 9 hó - 71 cm, 12 hó - 74 cm stb. (a többit nem jegyeztem meg, mert nagyon nem érint. Egyébként Haminak lehet ennek megflelően vásárolni Kép

Szilvi, talira még csak 5leteket, javaslatokat gyűjtünk - mondd meg TE, h mikor és hol KépKépKép
Könnycsatorna tisztítás Kép
Az én dokim meg se spirál, se fog.gátló KépKépKép

Vic, nem vagyok én szakavatott szerviz kérdésben.. sajna. Bár lennék! Vagyis bár ne lennék, mert ne kéne javíttatni !!!KépKépKépKép
Én nem kínálok senkit semmivel... nagggggyon rossz háziasszony vagyok Kép
Babaprojekt... Én úgy szeretném, ha Hami 3-max 4 éves lenne, amikor a kistesó születik. Persze ez még változhat. Szal ha elmúlik 2 éves, indulhat a babaprojekt Kép Én azt gondolom, hogy kisebb korkülönbséget nem tudnék lelkiismeretesen megoldani úgy, hogy megadjam mindkettőnek, ami lehetséges. 4nél többet megint nem szeretnék, mert mi van, ha szeretnénk 3.at? KépKépKép

Emese, kajára felcsillanó szempár KépKép

2x-Zsófi = Brigi, üdv itt Kép Csípődolog Kép A miénk nem egy fényes orvos, de a csípőjét mindig megnézi. Figyeltem is rá! Zsófi nagyon édes, kis szemes Kép
Egyébként a megjelenő nevet megváltoztathatod a profilban. Belemész és a Teljes név (az üzeneted mellett megjelenik) című rovatot átírod. utána meg az alatta lévő gombbal elmented :o)

Boró, én alkohollal lekezeltem neki a BCG sebét, amikor kifakadt. De neki nem volt gennyes, csak vér jött Kép Azóta piros pötty...
A délinél hol a játékdiszkont? A Mammutba szándékoztam menni, köszi Kép
Najóvan, elmehettek, de hozzatok egy naaaaagy vödör vizet, amiben mi is tudunk pacsálni!!! Kép Boldog 3 hót holnapra nektek!!! Érezzétek jól magatokat!

Detti, én úgy borogattam, hogy 1/4 pelenka vizesen összehajtogatva - picit betolva a pelus alá is, hogy fogja. Erre egy régi vékony kendőmet -sálamat (hosszúkás anyagot) rákötöttem szárazon. Így belül vizes, kívül száraz és nem mozog. Kép

Hicu, már írtad oltás utáni módszered - de csak pár hete. Így én most vetettem be először a 4 hósnál. Nagyon jól működött, mert nem maradt alatta csomó, a 3 hóanál meg hetekig lehetett érezni picit a helyét. Úgyhogy köszi Kép
Nagyon ügyi görgős Dudu Kép

Vic, bánatos szem Kép Tényleg barna.. Ja, egyébként apája kitalálta, h Hami szeme kezd bebarnulni... sztem nem igazán, mivel kék Kép de minden lehetséges

Tigri, képek naggggyon arik Kép Szerintem ez az utóbbi marketing szempontból előnyösebb, kelendőbb példány lesz a piacon KépKépKép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Hú, mire végigolvasok, már elfelejtem mit is akartam írni. Előre is elnézést mindenkitől. Gyors leszek, mert főnökasszony már hív. Kép

Köszi mindenkinek az infókat védőnő és doki ügyben. Én is azt hittem, hogy erre van valami egységes szabályozás, de ugy látszik, hogy mindenhol változó.
Délelőtt felhívtam a védőnőt, de éppen nem volt bent. Erre délután meg ő telefonált és jött is. Jövő héttől pedig már majd én megyek tanácsadásra. Nem is bánom. Addigra már egy hónapos lesz Kitti, és nincs is messze a rendelő, le tudunk sétálni.

Pusza,
Tünde

Ui.: Tali, jaj de jó lesz! Már nagyon várom én is! Kép Kép
rtünde

SziasztokKép

Vic,
bánatos szem, olyan esdeklő szegénykém, +++++++++++ energia neki és hamar felejtse el a szurit.

Brigi, alias ZSófi
édes a kis Zsófi és milyen büszkén tartja a kis buksiját. Amugy minden kezdet nehéz, de gyorsan tul van rajta az emberfia, lánya, oszt legközelebb ügyesebb leszKép))
Mivel olyan hűde sok hozzászólásod nem volt még, szerintem regisztrálj ki ezen a nicken és regisztrálj magadnak egy újat Brigi néven, vagy ha már a sima foglalt akkor valami variációvalKép

Tigri
Tök jó a két képKépKép egyedül csak a hajviselet különbözikKépKép Amugy mennyire vagy peremkerületi, mert mi se a belváros szivében leledzünkKép Régen amugy az egyik kedvenc rajzfilmem volt a nupagagyiKép

Nah ma egyedül lesz fürdetés, ugy nem szeretek papamaci nélkül lenni itthon éjszakaKépKép hüle munkahely, hogy visszakellet éjszakára mennieKép

puszmák
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Tigri, Brigi a fotókon lévő babócák csudaszépek, még a játékbaba is süti!

Ann: olvastam, hogy szerelőhöz megy az autó Kép , de azt hittem ti lányok kimaradtok ebből és apája elintézi. Nálunk ez nem tom hogy lenne, mert nincs autónk, és én egy autókhozegyáltalánnemértő vagyok!
Különben a muffinok írtó ínycsiklandozóak, lehet hogy éjszakai sütés lesz nálunk is, mert sajna apácska is meglátta a képet és megindult a pavlovi reflex!!!Kép

Vic a szem tényleg nagyon bánatos és a gazdája hangulata milyen?

Hicu mi van veletek? Anyud?

Már többször akartam kérdezni, hogy valaki, talán Detti egyszer írta, hogy neki is vannak valentin-napi kismanósképei. Lééééégysziiiiii tedd fel!!!!!Kép Kép Kép

Ági mennyi is az annyi?

És az ígért séta előtti kép:
Kép
zitus

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam. DZita KépKépKép köszi, hogy hiányoltált, nagyon jól esett. Kép
Vissza csak futólag olvastam valamelyik este.
Minden manó csodaszép, akiknek láttam a képét.

Hosszú hétvégénk nagyon jól sikerült, 3 napon keresztül mentünk Kisgombóccal kb. ezer emberrel találkozott és nagyon jól viselte. Mindenhol mosolygott és dumált egy cseppet sem sírt. Az idő is gyönyörű volt, elvittük a tavaszt Fehérvárra. Anyukám vett neki kiságyat, így csudajó helyünk volt a mamánál. Kép

Liliána kapja a speckó tápszert és a gyógyszerét naponta 3x a sok bukása miatt. Sajnos nem hízik olyan ütemben, mint kellene Kép. Ezért nem kapta meg a 2 hónapos oltást sem. (ezt már írtam egyszer)
Az én egyetlen csöppem csak 50-60-akat eszik egyszerre, nem hajlandó többet. Még csak 4,17 kiló. Holnap kellett volna hívnom a dokinénit, hogy mennyit gyarapodott 2 hét alatt a gyógyszerrel és az új tápszerrel, de ma már nem bírtam ki, mert olyan keveset eszik. Holnap kijön megnézi, pedig csak 2 hét múlva jött volna egyszerre beadni a 2 és a 3 hónapos oltásokat!!! (Amúgy ingyen jár 2 hetente, előtte hetente jött, 2x adtam már neki pénzt.)
A szopival sem állunk jól, ugyanolyan mértékben szopizik, ahogy eszik, 10-eket szopizik ki, nem győzök fejni, hogy valahogy fenntartsam a tejet és legalább annyival többet kapjon, amennyit kifejek.
Ma voltunk ortopédián, csípőszűrésen. A bal csípője kötöttebb, így most minden pelusozásnál, fürdés előtt tornáztatnom kell több percet és 4 hónaposan visszavinni újból. Nagyon jól viselte amúgy a nyúzást, mosolygott és beszélgetett a dokinénivel.

Dokinéni után elmentünk az Auchanba bevásárolni és egy nagyon kedves bácsi megállt és megcsodálta, és azt is mondta "ilyet én még nemis láttam, olyan picike", amúgy tetszett neki, csak lassan nem merem sehova vinni, mert mindenhol azt hallgatom, hogy de pici. És még itt is azt olvastam valakitól KépKépKép, hogy "annál szebb egy baba, minél kerekebb". Az enyém nem kerekedik úgy, de így is gyönyörű, legalábbis nekünk.

Amúgy babó életvidám, nem beteg, sokat mosolyog és gagyarászik és ütögeti a feje fölött levő forgó zenélőt.

Sok puszi nektek, majd egyszer jövök gyakrabban is.
Noémi és a 11 hetes (szombaton) Liliána
noémi

<pre>
Anyuka Baba szülinap a baba születési adatai 2004.03.18-án tölti Testvérek
Judit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 2 hét 6 nap
R.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 3 hét 2 nap
Zazsa Benedek 2004.0217. 3900g/56cm 4 hét 3 nap
Betty Lili 2004.02.16. 3550g/53cm 4 hét 4 nap
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57cm 4 hét 4 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53cm 6 hét 2 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48cm 8 hét és 1 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 8 hét 5 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm 9 hét 3 nap Kitti 4 és fél éves
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 10 hét
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06. 3500g/57cm 10 hét 2 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 10 hét 5 nap
Manóka ImreIstván 2003.12.30. 3330g/51 cm 11 hét 2 nap
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27. 2730g/54cm 11 hét 5 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 12 hét
Boróka István Zoltán 2003.12.18. 3850g/57cm 12 hét 1 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 14 hét 2 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm 14 hét 2 nap Johanna 7 éves és Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 15 hét 1 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm 18 hét Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 18 hét 5 nap 17 és 14 évesek
Annann Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 19 hét 2 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 19 hét 6 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 20 hét
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 21 hét 2 nap
Brigi Zsófi 2003.10.01. 3200g/51cm 24 hét 1nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 24 hét 3 nap </pre>

Jó éjt mindenkinek! Zita
zitus

A hétvégéről:

Kép

Kép
noémi

Tigri, Noi, Zita! Jó a csajszi felhozatal. Majd a talin Levente is mustrál. Kép

Ann! A muffinok gyönyörűségesek. Én is sütöttem, mert úgy volt, hogy vendégek jönnek. De nem jöttek. Most itt ülök 24, azaz most már csak 23 muffin társaságában. Ki jön?
Ja! Mikor sütöttem jött a védőnő, és én gyorsan kiszellőztettem, hogy meg ne érezze a sütiszagot. Kép Kép Kép Kép illyen gyesznyót, mint én Kép

Köszke mindenkinek a borogatós tippeket, dunsztban van a Kispasi. Estére megint lepukkant, 37,09 hőemelkedés Kép kúpi Kép Kép alvás Kép Kép
Remélem holnapra jobban lesz.
Vic! Ti hogy bírjátok?

Jóccakákat! Detti, akinek az Ura elment a cimbikkel, és végre egyedül terpeszkedhet az ágyon. Brühühü Kép Kép Kép
Detti

SziasztokKép

Zita,
Manó születése után egy héttel töltöttem a 37. szülinapomat, és ha jól láttam a profilodban akkor te azért fiatalabb vagyKép) Sőt még a kép alapján le is tagadhatsz bőven belőle, azért én se panaszkodom, ha eljutok a fodrászhoz, akkor rólam se mondják meg hogy mennyi az az annyiKépKép
Fiad kaján mosolya ennivaló, nagyon ari kis vigyoriKép

Ann
ez övön aluli kép volt a muffinokrólKépKép Felbuzdultam és gyorsan csináltam fini tejberizst ennek öröméreKépKép
Amugy Eus számozás ide vagy oda, nekünk már a 68 as badyk ippeg jók, vagyis ha valakinek csak az életkort mondanám azzal simán megjárnánk, mert ez a számozás szerint már 9 hósra van szükségünk.

Noémi,
annyira édes Liliána, nagyon szép babóca.
Doki néni nem vizsgálta még, hogy nem vérszegény-e, mert lehet hogy azért nem eszik és ebből kifolyólag lassabban gyarapodik. Mellesleg ahogy elnéztem az esküvői képed, te se vagy egy vasgyúró alkat és párod se az a macis tipus. A lényeg hogy vidám és jól érzi magát és egészséges.

Detti,
használd ki az ágyon az egyeduralmatKépKép A muffinokat meg ne sajnáld, lehet hogy már csak 22?KépKép
HőemelkedésKépKép gyors jobbulást nektekKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Detti, jujjjjjjjjj teszemétgenyófalvivédőnénielőlfinomsütiteldugóállllllat!!!! KépKépKép Mennyi is az annyi? 21? Haggyá apának is, vagy most bosszút állsz a muffinokon, hogy elment? Kép
Holnapra kutya baja se lesz az erős fickónak! Azért küldök neki gyógyítópuszit!

Noémi, Ha jól számolom, Liliána 11 hét alatt 1,51 kg ot hízott.
Most megnéztem, Hami 11 hetesen 4820g volt 3490 nel született, de itthon 3195ről kezdtük mérni, így ha ez utóbbihoz számolom, akkor is 1,625öt hízott. Ha én nem pánikolok, te se léccilécciléccii!!!!!! Egyébként én is pont így jártam az Auchanban, de asszem, nekem néni mondta.. vagy bácsi??? má hülye vagyok
Egyébként Liliána továbbra is tündérke! Kép

Zita, séta előtti kép édibédi! Kép
Egyébként azért mentünk apával, mert
1. ne menjen egyedül
2. Berényben van jó bababolt Kép + aszittem hintapalintát is kapunk- de nem...

Ági, hogy ment az egyedülfürcsi? Bizti jól Kép

Pusssssz
Ann
annann

SziasztokKép

Nah túléltem az egyedül fürcsi, etetés, altatás programot, ezzel alapból nem is volt gondom, csak az egyedül alvás amit rettenetesen utálok éjszakaKépKép Látszik, mert még gép elött ülökKép

Megyek és ráveszem magam, hogy lefeküdjek aludni, én hüle ahelyett, hogy örülnék, hogy az egész ágy az enyém, itt rinyálok, hoy nincs lakótársKépKép

Detti
muffinok száma? 20? KépKép

jó éjt mindenkinek

puszmák
árva Ági és durmoló DaniKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Egy kis jó kedv és tavasz mindenkinekKép

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Előkerültem ugyan,de csak egy gyors visszaolvasásra,meg hozzászólásra...hív a jó idő Kép!

Már nem emlékszem,ki mit írt ezért össze-vissza fogok reagálni. A képek nagyon édik,a séta előtt,meg a szemes maradt meg bennem leginkább.

Noémi!

Liliána tündéri,és szerintem nem kell kereknek lennie. Tényleg nézesd meg ,nem vérszegény-e,Vencel pl. egyáltalán nem látszott,de az értékekből mégis kiderült. Egy kis vérfrissítő wellness program /durván hangzik,de semmiség Kép/,és manó jobb,mint újkorában. A közérzete,étvágya,stb. is.

Ááááááááááááá,annyi mindent akartam írni,de megyek felkelteni Vencelt,mert kajcsi és idulás a tornára. Képzeljétek! Már fél 9-kor alszik és ma pl. fél 6-kor ébredt először. Úgy belejött! tegnap rokonoknál voltunk Rózsavölgyben jó levegőn,Vencel kb. 7 órát volt kint,egy mosóteknőbe raktak egy nagy párnát és úgy aludt mint a bunda! Még a szopi is a kertben volt. Este egy kisebb megmozdulás volt nálunk,mert ha tetszik,ha nem,megint egy évvel öregebb leszek ma, ha bölcsebb nem is...

Na még jövök,csak elkésünk!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok,

Na, itt vagyok. Sok leszek, így akit nem érdekel, ne olvassa:
Doki néni tegnap délután 3- kor jött, de már felhívtam, hogy mikorra számíthatunk Rá, hogy adjak- e rendesen a Kismanónak enni, nehogy a gyömöszöléstől kijöjjön. Telefon után 1/2 órával már itt is volt. Beszélgettünk, vizsgálgatta Kismanót, aki nevetgélt és gőgicsélt Neki. Aztán jött az, amitől én úgy féltem, hogy még a hasam is ment délelőtt. A pelenkázón oldalra fordítottam Kismanót és mosolyogva beszéltem Hozzá. Egyszercsak egy eltorzult arc és egy éles sikoltás...A könnyem kicsordult, miközben gyorsan felkaptam, Ő pedig olyan szorosan átkarolta a nyakamat, mint még soha sem. Ez valahogy most más volt. Ja, a sikoltás után sírva olyanokat mondott, hogy "abúúúú", "gúúúú", "aogúúúúú" meg ilyesmit. Elpanaszolta, hogy ez most mennyire rossz volt Neki stb.
Hát gyerekek, ilyet még soha nem éreztem: szinte nekem jobban fájt a szuri, mint Neki, mert Kismanó 2 perc alatt megnyugodott, s már mosolygott is tovább, még a doktor nénire is.
Aztán egész délután az az eltorzult arc volt a szemem előtt, s emiatt még néhányszor elsírtam magam, miközben már kint sétáltunk.
Délután még nyűgös volt, s fel is ment a láza, így kapott egy kúpit is, de estére mér teljesen jól volt. Fürdés közben már olyan jól érezte magát, hogy megtalálta a lábát is, s a lábujjait is, így azokat nézegette, beszélgetett hozzájuk, és próbálta egyre jobban a szájához húzni, ami még nem sikerült:-(
Fürdés után szinte azonnal elaludt, s még mindig alszik (reggel 6- kor ébredt fel enni, de pocakfeltöltés után egyből visszaaludt).

Detti,
Eddig még nem piros Dorka lába, de mihelyt felébred, átvizsgálom! Borogatós módszer nekem ua., mint Ann- é, remélem, Neked is beválik!

Mi is szeretnénk még egy babát, de a korkülönbségben még nem egyeztünk meg konkrétan. Szerintem amikor jön, akkor jön, de persze legalább ebben az évben nagyon vigyázunk, mert amikor ezt legelőször elhatároztuk, akkor azonnal összejött:-)

KisBuksi,
Tééényleg!!! A kengurúúúúú! Nekünk is CAM van, és nagyon imádom. Mi azért mentünk babakocsival a múltkor, mert több helyen megálltunk, és Dorka jobban tud alukálni a b.kocsiban, mint a CAMban.

Lányok, Nektek is ajánlották a Meningochoccus elleni oltást? Nekünk igen, s már fel is írta a doki néni, és Kismanó a következő alkalommal kapja meg. Már csak azt nem tudom, hogy egyben kapja meg majd a két szurit, vagy kétszer szúrja majd meg doki néni az én Kismanómat?! Tudja valaki? Mert anyósommal csak délután beszélek.

Dudunak nagy gratula a guruláshoz!!!!!!

Brigi,
Nagyon édes kis Zsófid van! És milyen ügyesen tartja a fejét!!!
A mi dokink is megnézi Kismanó csípőjét minden alkalommal, meg voltunk is csípőszűrésen a Heim Pálban.

Tigri,
Ez a fotós ötlet egyszerűen nagyszerű! Jót nevettem rajta! A második baba gyönyörű!

Ann,
Milyen rágókát vettél? Mutííí!
Ezekkel a muffinokkal meg akartál engem ölni?! Fogyókúrázom!!!!!
Nálunk apát nem lehet átvágni mosogatással, mert nálunk Ő szeret sütögetni, én pedig inkább főzök, s mihelyt megérzi az illatokat, azonnal kitalál Ő is valami sütit, amit azonnal meg akar sütni.
Most nem akarok csúnyát mondani Neked, légyszi ne vess meg, de ma próbaképpen felvettünk egy 68- as bodyt, és jó a Kismanóra:-) De persze az is lehet, hogy csak ez a 68- as body jó. (Ja, meg van egy másik is, amit hordunk, de szerintem az nem igazi 68- as).
Tali jó ötlet, mostmár én is megyek!!!!!! Hacsak nem épp egy házassági év/hófordulóra esik:-))

Gyerekek, én a Délihez közel lakom, de fogalmam sincs, hol lehet az a játékdiszkont.

Tünde,
Ugye, hogy szalad az idő? Kitti már egy hónapos?! Mesélj Róla!

Zita,
El vagyunk ájulva Matyi képétől! Micsoda csábos kispasi! Mondanám, hogy bevárom, de hát ez már rossz duma, és egyébként is...

Nekem több pasiválasztottam is van a Pöttömökből, de várjuk meg, "kit választ" Kismanó!

...Közben egy kis szünet, felébredt Kismanó, tánci- tánci, éneklés, dumcsi- dumcsi, aztán szopi, s most ismét eldőlt...

Noi,
Szerintem ha Liliána jókedvű és ügyes (márpedig a képek alapján úgy tűnik), akkor ne aggódj a súlygyarapodás miatt. Minden baba a saját ritmusában hízik és ahogy írod kerekedik. Én is számolgattam, hogy a születési súlyához képest nagyon szépen hízott a Kismanód, hiszen 1510 grammot hízott a 10 hét alatt, míg Dorka 1470- et (3500 grammal született), úgyhogy ha ezt nézzük, akkor Liliána szépen lekörözte az én lányomat!
Ja, és legyél büszke arra, hogyha azt mondják, milyen picike, mert az egy nagyon kedves jelző! És ezeket a bókokat jól raktározd el magadban, mert olyan hamar nőnek a babók, nemsokára egyetemre mennek, és azt fogjuk hallgatni, hogy "nahát, amikor legutoljára láttam, még ekkora volt"!!!
Nekem pl. amikor Kismanó született, akkor azt írták a kollégáim, hogy Dorka jó nagy baba, ami tök rosszul esett, hiszen a kezemben olyan picike volt!
Száz szónak is egy a vége: Liliána gyönyörű és nagyon szépen hízik!!!!

Ági,
Hurrá, itt a tavasz!!! Miért vagy megint árva?
Esetleg kaphatunk újabb sztárfotót Daniról???

Na, bedugulok!

Puszi,

Vic
Victoria

Kisbuksi!!!!

Kép

Vic, Dorka, Kispapi
Victoria

Egy ötlet, ha nem tetszik, vessétek el:
Mi lenne, ha a táblázatba nem csak a Pöttömök, hanem anyukájuk szülinapja is benne lenne?
Ja, és a Pöttömök szülinapja mellett a nevük napja?
Van ennyi hely???

Vic
Victoria

Buksika! Kép

Vic! Örülök, hogy viszonylag könnyen megúsztátok a szurkálást. Levi már akkor ordított, mikor meglátta a dokinénét. És nekem kellett lefogni a lábát. Kép Remélem Dorka ilyen jól marad.

Új muffin lecke Lyányok. Most sütöttem: kelt tészta, benne párolt makói hagyma. Végeredmény, mint a hagymával töltött zsömle. (Tulképp a hagymalepény továbbfejlesztett verziója. Kép)Ha érdekel valakit leírom, de addig nem, mert még a végén Kritika elküld az anyámpéjébe.
Ja, a tegnapit nem lehetett megzabbantani, mert ma jönnek vendégségbe, és kinek van megin kedve mancsolni.
Detti

Sziasztok!

Belépnék én is, de nem tudom ígérni, hogy rendszeresen tudok írkálni.. .olvasni azért szoktam...
Nekem is van egy Leventém (hivatalosan Levente Attila), 2004. február 13-án (pénteken) született... pedig a február 29-et céloztuk be (mint leghamarabbi kívánt dátum)... 2600g-mal és 50 cm-rel született... Minimanó... volt... Most nem írom, hogy mennyiket hízik egy hét alatt, mert megvertek Kép Ja.. van egy nővére, Csenge, aki 2001. november 7-én (imádjuk az ilyen dátumokat Kép) született...

Olvasgatom, hogy mit össze pánikolgattok a súly miatt...
Most nem arról írok, hogy Levi hogy hízik... de anno CSengénél mi sem hoztuk a "tankönyvi" adatokat... Szerencsére egy nagyon jófej doki nénink van, akinek sikerült megnyugtatnia... Elvileg a minimum a 15 deka hetente (csak azt nem tudom, hogy ez végig, vagy csak a legelején)... Na a lányom talán éppen hozta ezt, néha nem, de aztán előbb utóbb behozta egy-egy heti lemaradását... voltak időszakok, amikor viszont egy árva g-ot sem hízott... akkor viszont nőtt... A doki szerint vannak ilyen gyerekek KépKép Ha vidám, érdeklődő, mozgékony, van 6-7 pisi-kakis pelus, akkor semmi más nem érdekes... 5 hónaposan! volt 5.5 kg, az öccse 1 hónaposan majdnem 4 (mindketten relatív kis súllyal születtek - a mai átlag-babákhoz képest... sőt, Levi 200 g-mal kevesebbel, mint a nővére)

Noémi
A kép alapján nem úgy tűnik, hogy a lánykád éhezne Kép NYUGI!!! KépKép az, hogy az utcán ki mit mond, az le van tojva... Nem lehet mindenki díjbirkózó... Emelgetni viszont könnyebb a kisebbet ... KépKép

Írtátok, (Kisbuksira emlékszem konkrétan), hogy nem vált be a kendő... Nekünk meg pont az vált be... Először mi is kenguruztunk CSengével kb. 3 hónapos korától... 7-8 hónaposan már alig bírtam el, olyan nehéz volt (pedig jó, ha volt akkor 7 kg) ... utána vettem kendőt, és még tavaly ilyenkor is cipeltem benne, és sokkal könnyebb volt - nekem legalábbis...

Lucerna - most kaptam kölcsön a januári Praktikát .. abban azt írják, hogy 0.5 cm-esen a legjobb ízű... most fogom kipróbálni .. Kép

Szuri utánra - nekünk a dokink a körömvirág kenőcsöt mondta... Csengének talán egy oltása durrant be, de az helyre hozta nagyon hamar... és valami miatt a dunsztkötést (vagy hogy hívják) nekünk egyáltalán nem ajánlotta, merthogy a szúrás helyén úgy akár be is fertőződhet... De ehhez nem értek .. mi nem borogattunk, csak kentünk ... Ahány doki, annyi szokás Kép

... mennem kell... a fiam megint épp éhenhalni készül KépKépKép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziaztok!Köszönjük a dicséreteket, Matyi itt rágja a kezem izgalmában!!!

Rebi, Levente üdv közöttünk! Kép

Detti: szó se róla, jóképűek vagyunk, de Leventének nem ajánljuk magunkat, mert inkább a lányokat kedveljük! Kép

Vic: jó hogy túl vagytok a szurin, remélem nem csak Dorka, te is megnyugodtál!!! Nekünk a doki nem ajánlotta az agyhártyagyulladás eleni oltást, mert ő a kötelezőekből sem adna be mindent(mondta), de mindig a szülőre bízza, hogy kéri-e ezt az oltást. Szerinte Magyaro-on nincs veszély, ezért nem javallja. Én épp ezért úgy gondoltam csak 1 éves kor után adatom be.
a táblázat új oszlopaira tett javaslat tetszik Kép, nem tudom kiférne-e, meg kell próbálni!

Ági: Hogy aludtál?

Kisbuksi:
Kép

Ma kimentünk a közeli játszótérre, vittem ki gyümiturmixot és mikr felébredt Matyi megettük. Olyan jó levegő volt!!! Nálunk nincs erkély Kép, mert még van a tetőtér lakásunknak egy része, ami nincs megcsinálva, oda szeretnénk egyet, majd ha a kaporszakállú csurrant-cseppent egy kis manit! Ezért csak a séta jöhet szóba és hát a negyedikre nem olyan könnyű felcihelődni, ezért próbáltuk meg a szabadtéri kajcsit. Na jól körülírtam a dolgot!

Noémi: szerintem se aggódj a súly miatt, a lényeg, hogy a babó jól érzi magát. Hidd el az étvágy is meg fog jönni a jó időben kinn töltött idővel arányosan!

Mennem kell, az ebéd utáni szunya rövidre sikeredett, így elmegyünk apa elé.

Pusz, Zita
zitus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?