Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm. Nekem ez volt az első listafrissítésem. Eddig mindig megelőzött valaki Kép Kép Kép

Lora, hajrá a 2 csíkra!!! Hátha...

Úgy látom többeteknek tetszik az "özön"-szó. Örülök neki!!!
Szép napot!
Cincérke
Cincérke

Pati,
GRATULÁLUNK neked és a párodnak. Kérlek húzz minket erösen át a túloldalra.

Lányok,
Adalék info, melyet tegnap olvastam a neten angolul:
1. A sperma nagy része a hüvelybe kerülés után percek alatt elpusztul, mert nem mind talál megfelelö táptalajt!!!!
2. Nem számít mennyi folyik ki belőled, ha a sperma mélyen jutott a hüvelybe és ott megfelelö körülményeket talált (vagyis megfelelö hüvelyváladékot) az általában elég a megtermékenyítéshez. A sperma ezen adott körülmények között 48-72 óráig él, de ha feljut a petefészekhez és ott megfelelö körülményekre talál élettartama vígan elérheti a 96 órát. Amennyiben nem talál megfelelö körülményeket percek alatt elpusztulhat. Tehát a korai vagy késöi irányított akciózásnak nincs értelme.
3. Ajánlatos még az ovuláció elött sexuális életet élni mivel a spermáknak a kilövellés után idö kell ahhoz, hogy a kiszabadult petét megtermékenyítsék, mely egy kémiai folyamat.
4. A 3. pont miatt a sperma csak a kilövellés után órákkal lesz fogamzóképes.
5. A sperma akár percek alatt is elérhet a petevezetöbe, ott viszont várakoznia kell, amig a fent említett kémiai folyamat végbe megy, ez az oka annak, hogy ajánlatos az ovuláció előtt vagy inkább a kezdetén sexuális életet élni.
6. A hömérözést mint az ovulációt meghatározó technikát nagyon ajánlja. A hüvelyváladék vizsgálatát is, bár előfurdulhat, hogy a hüvelyváladék a peteérést követöen jelentkezik. Ez azért van, mert a hüvelyváladék felszaporodása és nyúlóssá válása egy hormonális folyamat, mely a szervezetben megy végbe. Ezen folyamatnak viszont idöre van szüksége! Tehát a megfelelö h. váladék nem feltétlenül jelez peteérést.

Továbbá a CNN-en 3-4 hete volt egy riport, mely szerint:
Amerikában törvény (vagy rendelet?) szabályozza azt, hogy a kenyérbe (!) follsavat kevernek már több éve. Ennek hatására Amerikában a fejlödési rendelenességgel születettek száma harmadára csökkent!!!! Vagyis nem árt senkinek (még férfiembernek sem), de az eredmények magukért beszélnek. Szóval így szedjétek a follsavat, vagy a terhességi vitamint fogamzás előtt.

Lora, szerintem várj még egypár napot.
Puszi,
Moni
mj

Lányok,

Kezdő vagyok a kérdésben mit lehet tudni erről a csodagyógyszerről: Closty.
Ha nem rendszeres a mensid arra is jó?
Én ugyanis azok közé tartozom.
Tavasszal volt egy elhalt terhességem, és szeptemberben kezdenénk újra, de nem rendszeres a dolog.
Segítsetek.
NK
Névtelen

Sziasztok!
Régóta olvaslak titeket. A pocaklakókhoz mindenkinek gratula. A többieknek meg nagyon szorítok.
Nekem még talán korai feliratkoznom a listára. Eddig 3 hónapja próbálkozunk sikertelenül.
Két kérdésem lenne:
Veletek hanyadik hónap után kezdett el foglalkozni a dokitok?
Valaki felvilágosítana a hőmérőzésről. Én pont azt olvastam egy netes fórumon, hogy a peteérés jele, ha legalább 0,2 fokkal felmegy a hőmérséklet és az emelkedés legalább 3 napig tart. Előző ciklus félidejétől kezdtem csak mérni, akkor 36,8 körül volt végig, majd a mensit követő nap leesett 36,6-ra és mensi végén 36,4-re, utána félidőben felment 36,7-re és azóta is akörül van. A cilusaim 28 naposak. Még másfél hét van a nem várt mensiig hátra.
Norci

Pati!

NAGYON NAGY GRATULA!!!Kép

.....Hát mégis beindul a babaesö....De Jo!!!Kép

NK!

Nem leszel névtelen, ha az azonositohoz irsz valamit (máshová tilos!)

Moni!

Köszi a nemzetközi infot!!KépKépKépKépKép

Cincérke!

Ügyi vagy!!Kép
elöbb utobb mindenki belejön!!

És mégvalami:

Most beszéltem az unokanövéremmel. Csunya endometriozisa volt, ami miatt ki kellett venni az egyik petefészkét. Férfihormon, várás az elsö mensire. Meg is jött neki, azota clostit kap 5 napon keresztül 2x1-et. Ez már a negyedik ciklusa és képzeljétek:
- hömérözésröl még nem is hallott
- UH-ra egyszer sem küldték el
- vérvételen nem volt
- orvos: jo jel, hogy menzeszel

Hát orvos az ilyen???Kép

Szegény, mikor meghalotta, hogy nálunk milyen vizsgálatokat csinálnak rögtön ugy döntött, hogy feljön Pestre az én orvosomhoz. (Ezt egy vidéki korházban adták elö) Már nagyon el van keseredve, mert több mint 2 éve probálkoznakKépKépKépKép

De most (köszönhetö nekünk és a sok egymásközti infonak) ujra reménykedik és 2 hét munlva jön velem ö is UH-t csináltatni. Azt sem tudja, hogy a 4 honap alatt volt-e egyáltalán peteérése? Jo-e a clostiadagja stb.

Litánia lezárva, csak hát felháborito!!!!Kép

Closti: rendezi a mensit, elösegiti a peteérést. A személyre szabott dozist orvos állapitja meg, kezdésnek általában a mensi 3.-4. napjátol 5 napon keresztül 2x1 szem. Ha nem következik be a várva várt eredmény (baba, mensi rendezödése) akkor emelni szokták az adagot.

Ja, nekem a barnás trutyim átváltott normál mensibe, ugyhogy: UJ HONAP, UJ REMÉNYEK!!!Kép
Pucur

Üdv Norci,
Attól függöen, hogy hol méred a hödet a mensi napján leesik a höd, mely a mensi ideje alatt még alacsonyabbra süllyedhet. Majd pár napig kb. egy szinten mozog ami kb 36,5-36,7. Utána félidöben mégjobban leesik, mérési helytöl függöen 36-36,4 körül. A legméjebb pont az a nap amikor a peteérés van. Aztán 2-3 nap alatt felmegy 36,8-37,2-ig és ott is marad. Persze ezek csak átlag adatok és függenek attól, hogy hol méred. De valahogy így néz ki. Amennyiben popóban vagy hüvelyben méred a ciklus második felében el kell érnie a 37 fokot, ha szájban akkor a 36,8 körüli érték is elég ahhoz, hogy tudd peteérésed volt. A szájban mért hő mindig alacsonyabb! Ezért az értékek amiket látsz az elsö a szájban mért a második az "alvégeken" mértre vonatkoznak. Amennyiben nem éri el a höd az adott értékeket, peteérési problémáid lehetnek. Bár ez egyénenként változhat.
Moni
mj

Pati, en is nagyon gratulalok nektek!

Gabomano! Nagyon-nagyon egyet-erzek, egyet erzunk veled! Csak azt kivanom, hogy vegre valosak legyenek a tunetek! A reggeli hanyas nagyon jo oldalakent mutatnam be azt, hogy /pesti dokimtol idezve:/ ...a reggeli rendszeres hanyas azt mutatja, hogy a magzat nagyon jol erzi magat es boldogan integet, jol vagyok.... Ugyhogy mindenkinek kivanom!!!!!KépKépKép

Moni, koszonjuk, en elmentettem a kisokosomba, a tobbi koze, csak osszejon mar ennyi okossag utan a babank, igaz?!Kép
Lella

Hát ez hogy történt??

A clostis választ személyre szoloan NK-nak irtam, de valahogy lekerült az aljáraKép

Valaki idöközben átrendezte??KépKépKép

A háttérben Manocskák dolgoznak???KépKépKépKépKép

Pucur
Pucúr

Pucur,
Ez nagyon durva!!!!! Ha ilyen hülyék a kórházban, lehet, hogy a petefészkét sem kellett volna eltávolítani??? Ez csak egy feltevés. Mindenesetre mondj el neki mindent amit tudsz és homályosítsd fel. 2 év próbálkozás már nagy idö és sok keserüség.

Norci,
Megadom a mért hőmet, hátha segít. Hüvelyben mérem:
36,7 36,7 36,7 36,8 36,6 36,8 36,6 36,7 36,4 (peteérés, amely nálam a ciklusok rövidsége miatt ilyenkor van) 36,5 36,5 36,7 37,0 és a többi holnap. Valószínü holnapra még magasabb lesz az érték és 37 körül fog ugrálgatni. Ha ezt felrajzolod látni fogod miröl beszéltem.
Puszi mindenkinek, Moni
mj

Lella!

Köszi az infót! Ettől egy kicsit megkönnyebbültem!

Pucur!

Sajna rossz dokik nemcsak vidéken vannak. Én rendesen jártam évekig szürővizsgálatra, mégis amikor terhes lettem az új dokim vette észre, hogy a méhem "nem éppen átlagos"! Pedig magán doki volt! És ha szól időben egy csomó idegeskedéstől megszabadíthatott volna!

Igy hogy már tudom mi a helyzett "nyugodtan" vágok (vágnék) neki a következőnek!

Ha rendeződik a mesid, már a célegyenesben vagy!
Györgyi

(Miért nem tudom a vigyori pofikat berakni?..)
Györgyi

Köszönöm lányok. Bár még mindig nem értem. A 3 napig fent az stimmelt eddig, ma a 17. nap van és reggel véletlen nem rögön felkerléskor mértem (szájban szoktam) akkor 37,4 volt azt visszafeküdtem egy kicsit és addigra lett 36,7. Létezik hogy ma van peteérés a 17. napon, mikor általában 28 naposak a ciklusaim?

Ja a másik kérdésemre nem válaszoltatok.

Norci
Norci

Györgyi!

Vigyoripofik:
kettöspont és a megfelelö zárojel KépKép
A többit pedig meg tudod nézni baloldalt a formázás mappában

a zárojel közé kell beirni az alábbiakbol valamelyiket:
angry mérges pofa
crazy gülüszemü
lame csukottszemü
proud vigyorgo
smile nagy gülüszemü
wink félszemü

Remélem tudtam segiteni és érthetö voltam.

Pucur

Ui: unokanövér felvilágositva, orvosváltás folyamtban (ja és az elöbb leirtakért már több mint 50e Ft-ot adott)
Pucúr

Norci,
Ezért nem ajánlatos szájban mérni, mert egy lélegzetvétel is befolyásolhatja a hödet. Mérd h-ben vagy popóban. Az sokkal biztosabb. A továbbiakban ezt ajánlanám.

Szerintem dokifüggö, de az egy év várakozási idö a megszokott. Úgyhogy még van idöd. Addig is látogass minket gyakran és értesíts a fejleményekröl.
Moni
mj

Norci

Az én orvosom már 3 honap után elkezdett foglalkozni velem. Nő és van 3 gyermeke, ugyhogy van rola fogalma, milyen az amikor valaki babát szeretne. Vannak viszont olyan orvosok is, akik csak 1 év probálkozás után tesznek valamit. Idönként "hazudni" kell a cél érdekében. Ezek kegyes hazugságok és ugysem tudja ellenörizni. Egyébként rajtad kivül már többen jelezték ugyanezt a problémát.

A peteérésed pedig kb 10-13 nap körül lehetett. Valaki félretájékoztatott. Ha megnézed a hömérsékleti görbéd a 10-13 nap körül kellett legyen egy olyan nap, amikor legalacsonyabb volt a hömérsékleted, ekkor volt a peteérésed. (LH csucs), onnan számitott 36-39 ora mulva pedig az ovulácio, amikor a petesejt elindul a méhbe.

Ezek után a hömérsékleted megemelkedik 37 fok fölé vagy max. 0,1 0,2 tizeddel alá (attol függ, hogy hol méred) menstruáciokor pedig visszaesik. Nekem a mensi napján esett vissza 36,9 röl 36,7 re (nyelv alatt mérve), de van akinek csak a mensi 3. napján esik le. Ez egyéntöl függö, de folyamatos hömérözésnél látni fogod, te melyik eset vagy. Ha terhes vagy, akkor a höd fennmarad.

Pucur
Pucúr

Norci

Ha a Moni által megadott értékeket felrajzolod, tényleg jol látszik nála, hogy a 9. napon 36,4-nél volt a peteérése.

Pucur
Pucúr

(angry mérges pofa)
Névtelen

Kép
Névtelen

Kép
Névtelen

Lányok!
Íme a készlet! Végre én is rájötem!!! Köszi, ez igazán nagy élmény!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Cincérke

Képproud vigyorgo)
(proud vigyorgo)
Névtelen

Pucur,
Már megint a két nappal ezelötti dilemára tapintottál rá. Miszerint:
A hö leesése napján vagy a hö leesése után 36-39 órával van az ovuláció?????
Szóval akkor úgy tünt többen megállapítottuk, hogy a hö leesése napján. Ha gondolod visszaolvashatsz ebben a témában.
Másfelöl az angol szótár szerint
Peteérés = ovulation.
Vagyis peteérés maga az ovulációt jelenti. Kérlek igazítsatok ki ha rosszul mondom.
Puszi, Móni
mj

Képsmile)
Névtelen

Pucur, az unokanovered a legeslegjobban tenne, ha felkeresne egy meddosegi kozpontot, cimeket lasd a [url=http://www.infertility.hu-n" TARGET="_top]http://www.infertility.hu-n[/url], ok nemcsak ketto, de egy ev probalkozas utan is automatikusan foglalkoznak az anyuka-apuka jeloltekkel, vizsgalatokat! mindet, amit szuksegesnek tartanak, tehat vervizsgalat, atjarhatosagi, spermav., szoval valamennyit elvegzik, ingyen es bermentve tb-kartyaval a legtobben, persze, vannak magan intezmenyek is... oda kuldd el a rokonodat, esetleg te is elmehetsz vele batoritoul, elsore, aztan, hatha ott ragadsz.... hacsak ki nem tolsz addig veluk, es kismamava valsz....Kép:wink)

Moni, igen biztatoak a hod utolso szamjegyei.... varjuk a folytatast...Kép:proud)

Szia, Norci, rovid ittartozkodast, aztan irany a friss kismamis topic Kép
Lella

Jajj, nem sikerultek a fejek, Pucur, a szavakat hova kell irni, megegyszer, a kettospont es a megfelelo zarojel koze? - en igy csinaltam...
Vagy pedig kettospont ) es ide, majd megegy)... Ez az utobbi a jo, vagy van meg egy variacio?
Lella

Lányok,
A legegyszerübb ilyen fejecskéket betenni, ha elmentek a formázáshoz és ott egyéb formázás alatt a képek és mellékleteknél találtok egy táblázatot. Abban van az index. Erre kattintva kidobja nektek a fejeket a megfelelö jelszavakkal. A jelszavakat kikopizod és paste-el beilleszted ide. A jelszavakat és a fejeket akár egy world doksiba is elmentheted, hogy kéznél legyenek, s utána már csak copy-paste. Gyakorolhatjátok a témák/próba alatt, hogy ne itt foglalják a helyet. Bocs, hogy off voltam.
Moni
mj

Lella!

\ezután clipart ezután {megfeleö angol szo} és már kész is. Szoközöket nem kell hagyni sehol (remélem beveszi a gép)

Dr. E. Cs. könyvében is az van, hogy hömérséklet minimumnál van az ovulácio. Valaki a multkor bemásolta ide a 36-39 orát. Szerintem annak a dokinak volt igaza. Ezt arra alapozom, hogy a peteérésem napján küldtek uh-ra (min. hömérséklet) de a peték(fullikulusok) még az ováriumban voltak(petefészek) tehát nem történt meg az ovulácio, vagyis amikor az érett sejtek leszakadnak. Ebböl kifolyolag 2 nap mulva ujbol UH, a peték addigra már elérték a 2cm-t, de még mindig az ováriumban(petefészekben) voltak. Mindezt azért csinálták, hogy az ovulácio napját pontosan megtudják határozni és tudjanak vért venni a progeszteron méréshez.

Drnö utsitása:

13, 15, esetleg 17 napon UH, ovulácio megállapitása onnan +3 napot rászámolni és menni vérvételre. (ez áll a papiromon)

De akkor most már én sem tudom, hogy mi van. Kép

Pucur
Pucúr

sziasztok

csak bekukkantottam es latom,hogy mar szinte senkit sem ismerekKép
Udv minden uj versenyzonek bizom benne nem sokaig kell ide jarnotokKép

A peteeres= az ovulacio-val temahoz azt szeretnem hozzatenni,hogy a ketto semmikeppen sem azonos.Koztudott,hogy a magyar nyelven kivul egy nyelv sem tud olyan valasztekosan leirni barmit.Nekem 1000%,hogy van peteeresem de soha nincs ov-m!!!Uh-val is ellenoriztek.

Masik,asszem sok elonye van a netes dokiknak.De 3 dokinak irtam ugyanazt a leveletKép3 fele valaszt kaptamKép
Most aztan totalis a szomorusag es a csalodottsag.
Ime a 3 variacio

-psziches eredetu
-PCO
-Fog.gatlo miatt elsorvadt petefeszkek rossz mukodese

Asszem ennel mar nem lesz kilatastalanabb a helyzetem.Kép

puszil mindenkit a mar nem remenykedo Kriszti
kriszti

Sziasztok lányok!

Mindig olvaslak Benneteket, ritkán szólalok csak meg.
Azt szeretném leírni nektek, hogy nekem minden mensi előtt van barna trutyi, és mikor már nagyon akartunk babát, csinált a doki hormonvizsgálatot. Ez kimutatta, hogy csak a prolactin szintem magasabb mint kéne, a progeszteronnal nem volt gond. A ciklusaim annnyira kuszák, hogy semmit nem lehet kihámozni belőlük. Átlag 50 nap.
Én is szedtem Clostyt, mensi első napjától az ötödikig. 2×1 szemet. Szépen beállította 35 nap körülire. A harmadik Clostys ciklusban volt a hormonvizsgálat, ami mutatta a magas prolaktin szintet. Erre a doki gyógyszert akart adni, hogy levigye. Mivel sokáig nem jött meg és a gyógyit a mensi első napján kellett volna elkezdeni, felhívtam és kértem, csináljon valamit. mOndta, OK. ad gyógyszert, hogy megjöjjön. Én persze csináltam a40. napon tesztet, ami negatív volt. Mielőtt mentem volna a dokihoz, 1 nappal csináltam még egy tesztet és láss csodát: POzitív lett! Az 54. napon!!!
Szóval valószínüleg nekem a HCG szintem nem nagyon emelkedett. Most már 1,5 éves az akkor 7 hetes kis babó.

Mindenkinek dupla csíkokat kívánok, ne haragudjatok, hogy belekotyogtam.
Sziasztok, Rita
ritasol

Köszönöm lányok ismét. Amikor a hőmet írtam elírtam a ma reggelre vonatkozót, mert 37, 4-et írtam véletlenül 36,4 helyett, mert hogy annyi volt, és most is megmértem délután, 36,5 volt. Tehát hiába 17. nap mégis csak ma esett le.
Amugy már abban is elbizonytalanodtam, hogy honnan kell számolni a napokat. Én az utolsó mensi első napjától számolom, így jönnek ki a 28 napos ciklusok. Csak épp megcsináltam ma az ovulációs kalkulátorokat, amik kihozták, hogy nekem 27 naposak a ciklusaim.

Pucúr hova jársz dokihoz? Nem azért kezdett el veled már a 3. hónap után foglalkozni, mert pl. nem voltak szabályosak a ciklusaid?

Mi bejelentkeztünk a Családtervezési Intézetbe, ott azt mondták hogy ennyi idő után csak optimális tervezés programra vesznek be. Mult hét hétfőn voltunk ott csináltak pár vizsgálatot, többek közt a férjemnek spermavizsgálatot, de még nincs eredmény.
A saját dokim meg egy hónap után, mert pont akkor mentem rákszűrésre azt mondta, hogy nem várható semmi rossz, mert minden rendben, gyönyörű a méhszáj és majd menjek vissza ha terhes vagyok.

Mi a kabala könyv?

A listát segítene v.ki értelmezni. C=ahanyadik ciklusban próbálkozol és cn pedig az adott ciklusban hanyadik nap?
Norci

A peteeresrol megegyszer - nem baj, ha sokat ragjuk, majd csak kivilagosodunk, utana meg babasodunk Kép ugye, lanyok?KépKép
Szoval, szerintem a petefeszekben erlelodnek a petesejtek, az erett petesejt szerintem az eres pillanataban kivalik a petefeszekbol... biztosan egy nagyon bonyolult folyamat resze lehet az, hogy a lancreakcio, azaz az LH hormon szint hirtelen megemelkedese -amit jelez a reggeli ho hirtelen leesese- arra utasitja a petesejtet, hogy valjon ki a petefeszekbol, es ez az a bizonyos ovulacio, amit szerintem kisse helytelen magyar szokezelessel peteeresnek nevezunk, de annak nevezzuk, ugyhogy ez van. Meg az nem tisztazott szamomra, hogy akkor ez a bizonyos ovulacio mindig? a mert legalacsonyabb ho, azaz az LH csucs utani kb.39 orara van-e vagy csak az LH csucsot kivalto, hCG-nek nevezett szuri utan-e... Es ha igy van, akkor mikor kell akciozni, meg mindig ragcsalva a leragott csontunkat... elore erdemes, akkor, amikor a petesejted meg a pfeszekben van, vagyis amikor az LH csucs fenn, a hod meg lenn van??? Lehet, hogy egy kisse tulfogalmaztam a dolgot, de olyan jo lenne pontos infokhoz jutni..!

Apropo, olvastatok az E-topicban a 14-en ejjel kelt hozzaszolast? En is csak tevedesbol nyitottam ki, azt hittem, talan E. jott vissza... Hat nem, valaki -Anonym -kent megnevezve magat erdeklodik az eselyei irant... Asszem, a Kriszti altal fentebb emlitett indulat mar nalam is furkal... pedig nem helyes, de megis furkal... Kriszti, olvastad az utanad hozzaszolot? Ne olvasd el... Kép/remelem, mukodik a merges pofa... nem mukodik, kiirta, hogy az angry formazas nem letezik... ki erti essszt??/
Lella

Norci

II. nöi klinika, a ciklusaim teljesen szabályosak voltak és most is azok. Orvosa válogatja, hogy ki mikor foglalkozik veled. Nekem szerintem szerencsém van.KépKép

Lella

Mégegyszer:

\ c l i p a r t { a n g r y } (zárojelekre vigyázz, mert ezek nem normál zárojelek) {}

a szoközöket hagyd ki belöle!!!!!

Akciozni: 8-9. naptol kétnaponként, mivel akinek mondjuk 25 napos a ciklusa, annak már a 9. napon is nyugodtan lehet peteérése, akinek viszont hosszabb, annak késöbb. Igy biztos, hogy nincs kimaradt idö.

Kabalakönyv: Dr. Elek Csaba A fogamzoképesség zavarai

E-nél levö hozzászolást és is olvastam, és hát felháboritoKép
.........mi pedig hogy vágyunk babára!!!!!

Pucur
Pucúr

Kedves Kriszti!

Rossz olvasni amit irsz. Kép
Kérlek, ne keseredj el ennyire. Mindig van remény!
Kép
Az orvosod biztos tud rajtad segíteni, de ha ő nem is, találsz egy másikat aki mindent megold!Kép Kép

Én is kérdeztem a neten 3 orvostól,
abból
Netkorház - válasz 1 mondat Kép
... - nem is válaszolt
Babanet -korrekt válasz

Hidd el minden jó lesz! KépKépKép
Remélem sikerült legalább egy picit felviditanom.
Györgyi
györgyi

Ja, Dr. E. Cs. könyvében olvastam, hogy nem mindig jön ám létre a terhesség akkor sem, ha a petesejt és az ondosejt találkozik, mert a mi kis peténk válogatos és kiválasztja magának a legjobb apucit, de ha nem tetszik neki valamiért egyik sem ,akkor....KépKép

A mi petéinknek nem jo ám akármelyik, jo mi????Kép

Pucur
Pucur

Lella

OLVASTAM!!A francba!!!!!komolyan itt allok a siras hataran ezek meg...........!
Holnap komolyabban beszallok a dumcsiba de ma hasznalhatatlan vagyok,kerlek boxsassatok meg

Kriszti
kriszti

Üdv Lányok!

Lella!
Hasonló okokból én is kinyitottam reggel azt a topicot, de bár ne tettem volna. KépKépKép Na, mindegy. (Dehogy mindegy! Kép)

Norci!
A kabalakönyv:
Dr. Elek Csaba: A fogamzóképesség zavarai (580,- Ft)

Ritasol!
Gratula a lurkóhoz! Kép

Drága Kriszti!
Vannak még itt ismerõsök, de már nem sokáig. Elõbb-utóbb úgyis mind átmegyünk innen. Hallod? Te is! Kép Hidd el. Ne légy elkenõdve. KépKépKép Az internetes dokikkal szerintem "az a baj", hogy igazából csak találgatnak. Nincs személyes tapasztalat, vizsgálat. Leírod a tüneteidet, vagy a panaszaidat és azok alapján válogatnak abból az x db-ból, amik a lehetséges okok között lehetnek. Szóval, emiatt szerintem nem érdemes elkenõdni. Járj szépen az orvosodhoz. Õ ismeri a tested, a problémáid. Meg kell, hogy bízz benne (na, hogy ezt pont én mondom! Kép). Mindenesetre szerintem egyszerre egy orvosra hallgass. Ha mégis úgy gondolod, hogy nem õ a megfelelõ, lehet "váltani". De ne idegesítsd magad még jobban, feleslegesen. Épp elég idegörlõ a hosszú idõ óta hónapról-hónapra történõ reménykedés és vágyakozás. Szerintem ennyi "ideg" már bõven sok. Hisz beszéltünk már korábban a lelki oldaláról. A túlzott és olykor már türelmetlen "akarásról". Próbálj meg egy kicsit lazítani. És legfõképp, ne kámpicsorodj el. Jó? KépKépKép

Küldök is neked egy kis kedvderítõt: Kép
Kép

Koalamaci
Koalamaci

Lella!
Én is pont most jártam E-nél és olvastam anonym hozzászólását, ami engem is teljesen felháborított.Kép

Ja és végre megtaláltam a diagramot.
Köszi.

Úgy látom a hömérö téma örök téma marad, de legalább kivesézzük rendesen. Mi már hömérözni biztosan jól tudunk,most már jöhetne a babuci.Kép

Üdv: gabó Kép
Gabómanó

Kriszti!

Koalamacinak teljesen igaza van. Bíznod kell a dokidban, hiszen ö tud rólad mindent átfogóan, hiszen az eredmények, leletek összképe adhatja meg a megoldást némely problémára.
ne légy emiatt szomorú!!! Kép

Én csak azt nem értem miért mondják a dokik, hogy egy év probálkozás után vizsgálnak ki.Kép Kép Miért nem vizsgálnak ki az elején mindent, hogy akinek tényleg van gonja ne próbálkozzon feleslegesen egy évig. ha pedig minden rendben akkor kéne azt mondaniuk, hogy egy év múlva jöjjenk ha nem sikerül. Akkor mi is megspórolhattunk volna egy évet és nem tartanánk ennél a matuzsálemi idönél. Lessan három éve lesz, hogy elkezdtük...Kép Kép Kép

Üdv: Gabó
Gabómanó

Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy bízz a dokidban. Volt egy barátnőm, aki utálta a dokiját és hányinger környékezte, amikor hozzáért... no comment... nagy nehezen rávettem, hogy menjen már el egy másik dokihoz. Na, többet sem ment vissza a korábbihoz... Mondtam, neki, ha inszemnél arra kell figyelnie, hogy "fúj de útálom a dokit, sosem fog sikerülni..." Így is lett. Az új dokinál az 1. inszem sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabó!
Hol találtad meg a diagrammot? Segítenél nekem? Fogalmam sincs merre keressem.
Köszi:
Cincérke
Cincérke

Cincérke!

Nekem is elég nehezen ment, mivel az oldal angol nyelvü (és én akarok nyelvizsgázni novemberben)
Megadom a címet ahol megtalálod:
public.fotki.com/lella/diagrammok

Itt a következöt kell tenned:
Ráklikkelsz a HOME-ra, ott megtalálod lella lella-t - klikk - utána pedig a diagrammok.

Ha valami nem stimmel, segítek.

Üdv: Gabó Kép
Gabómanó

Lella, Gabómanó
Kerestem a hozzászólást de nem találtam! Légyszi áruljátok el hol van.
Köszi, Moni
mj

Sziasztok Lányok!

Pati!
Gratuláció a köbön!!!!!

Moni!
Köszi a hasznos infokat!!! Olvass sokat és oszd meg velünk az új ismereteid!!!

Norci!
1 évet várnak és utána kezdenek el gondolkodni a miérten.

Lányok!
Régen a WHO által megadott intervallum 2 év volt. Az ok részban, amit ma azt hiszem Pucur írt: ha minden ok és találkoznak, akkor sem bizos, hogy lesz baba.
Beléptek a gyógyszergyártó konszernek, dollár milliókkal a játékba, a 2 évet lehozták 1 évre.
Persze a 12 hónap is rengeteg idő és pl. én is nagyon türelmetlen vagyok,de 1 év után a statisztika szerint: 96% a baba megérkezése, és ez már nem rossz arány!!! Tudom,tudom hosszú az idő...
Azonban a családtervező centrumokban azonnal csinálnak mindenféle vizsgálatot. Nem az átfúvással kezdik, de hasznos, hogy pl. kiderül volt-e rózsahimlőd, ha nem beoltanak, meg ilyesmi. Szóval arra akartam célozni, hogy ott nem várnak egy évet.

Kriszti!
Mensid van? Olyan informáciot kaptam, hogy ha van mensi akkor volt ovuláció is. Segíts eligazodni ebben a témában légyszi.
Ne nyugtalankodj, mert az orvostudomány hihetetlen fejlett. Ha csak arra a hírre célzok, hogy már nem is egy 60 éves nő szült, nekünk minden esélyünk megvan. Sőt, a spontán terhességre is.
Ne nyugtalankodj, pozítivan gondolkodj, ez a legfontosabb!!!!

Nagyon hosszú vagyok, csak még az internetes dokikhoz annyit: nem tudunk róluk semmit, akár közülünk is a felkészültebbek irogathatnának válaszokat.
Nem azt akarom mondani, hogy E. nem orvos, de ez a világ annyira szennyes, hogy a bizalommal ovatosan kell bánni. Hangsúlyozom , nem akarok negativ lenni, csak ovatos.

Bedugultam!!!

Pusssz...
cico
cico

Az Optimális Családtervezési Tanácsadóban mi is voltunk. A nővérke úgy vett tőlem vért, hogy 2 hétig úgy náztem ki, mint valami notórius drogos,és fájt is a karom, az andrológust, Dr Lantos Istvánt pedig minél nagyobb ívben kerüljétek el. A spermavizsgálat sokkal megbízhatóbb a Krio Rt-nél, igaz, fizetni kell érte, de legalább megfelelő korszerű módszerekkel csinálják.
Pati

Drága száva, Koalamaci, és Lella
olyan kedvesek vagytok hozzám, mint még senki! Talán anyukám hasában vett körül utoljáre ennyi gondoskodás, és aggodó szempár. Fantasztikusak vagytok! Jo, hogy ti szorítatok nekem/nekünk.

Pati, gratula nektek a babához, üdvözlet a zebrák klubbjában.

Gabo, azt hiszem igazad van, képesek vagyunk pszihésen produkálni a tüneteket.

Puszi, Lora
Lora

Lella, Gabómanó,
Bocs, megtaláltam. Figyelmetlen voltam és E. Csabánál kerestem.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy ilyen is van. Minket akik itt vagyunk ez mélyen érint, s TALÁN nem lennénk ennyire felháborodva, ha már lenne 1-2-3 gyerekünk. De ne ítéljetek túl hamar. Nem azért mert védeni szeretném, csakmert nem ismerhetjük az indítékokat. Bár azért a kérdés magáért beszél.
Pusszi, Moni
mj

Lányok!

Mit gondoltok, ha nekünk a párommal már egyszer sikerült,Kép sajna nem sokáig volt meg a babocaKép
Akkor is érdemes az ö vizsgálatát megcsináltatni?
vagy bizthatunk a természetben..
Lemondott a forro fürdöröl és a szaunárol is a cél érdekében.
Györgyi
györgyi

Lora!

Kép "Cserébe" két csíkot várunk! Kép

Lányok!
Jut eszembe! Csak hogy már megint elõvegyem ezt a hõmérõs témát. Kép Szóval odáig rendben van, hogy ovulációnál lemegy, aztán felmegy. Mensinél meg megint le. Igazából azt nem tudom, hogy ha volt ovuláció és felmegy, akkor honnan tudod, hogy most azért, mert ov. volt és fel kell mennie, vagy azért, mert van odabent valaki? Az is lehet, hogy csak a felfogásom nehézkes egy kicsit, vagy csak elkerülte a válasz a figyelmem. Kép Homályosítson fel valaki, kérlek. Kép

Mára búcsúzom. Jók legyetek, vigyázzatok magatokra és ne álljatok szóba idegenekkel! Kép

Koalamaci
Koalamaci

Nézzétek mit találtam!!!

Maga a tényleges ovuláció ugyanakkor késhet 24-48 órát és máris ott vagyunk, hogy ezekhez a jelekhez képest lehet 3 nap múlva is teherbe esni...
Kérdezi most: akkor mi a biztos? Mert a hõmérõzés tulajdonképpen az FSH-LH csúcsot detektálja, ez még csak ok, amelynek okozata az ovuláció. A valóságban, a nagy átlagra (!) érvényes szabály, hogy ama bizonyos pici csökkenés után a felszálló hõmérsékleti ág napján szokott lenni az ovuláció.
Biztosat pedig egy módon lehet mondani: a feszülés napján és onnantól naponta elvégzett ultrahang follikulometriával, ez hasi úton gond nélkül meglátható.

A rendelöben bukkantam rá. Tehát a peteérés és az ovulácio mégis csak két különbözö dolog.

Pucur
Pucur

Itt vagyok megint.

Képzeljétek teszteltem ma. Hát, azt hiszem korai volt (-), de nem vagyok szomoru. A jo hír az, hogy ma 37,0 volt a höm. Amiota mérem (3 ciklus) még soha nem volt ilyen magas, ugyohogy várunk, és remélünk, hogy zebrázunk.

Lányok, mi történt ma velem, nem kívánom senkinek. Kaptam egy levelet a városi korházto. MÁr ettöl megilyedtem, föleg akkor amikor megláttam, hogy nögyogyi osztály. "Kedves xy, cytologiai vizsgálati eredménye megérkezett, kérem hogy kontroll vizsgálatra jelenjen meg." Majd a frászt kaptam, egyböl rosszara gondoltam. Bögtem, mint egy taknyos gyerek. A dokival nem tudtam beszélni, mert annyira sírtam, hogy nem értette mit mondok. Késöbb hívtam, de csak annyit mondott, hogy ne izguljak, nem tud beszéni, mert megy szülni. Felhívtam a férjemet, és jol kibögtem magamat. Persze tiszta ideg lett ö is. Haza akart jönni.
Na, délután beszéltem a dokival. Valoszinüleg az oldat volt nem megfelelö, és egy csomo ilyen levelet postáztak. Meg kell ismételni a vizsgálatot, de nincs semmi baj,ne izguljak. Most már jobb, de én ezt senkinek nem kivánom, amit ebben a négy orában átéltünk. Szörnyü volt.

Bocs, hogy ilyen hosszura sikerült.

Ja, a doki megkérdezte, hogy mi ujság. Türelemre intett, és mondta, hogy vigyázzak magamra. Nem idegeskedni, sokat pihenni, és gyümcsit enni.

Jo, hogy ti vagytok nekem. Szeretlek benneteket.
Lora
Lora

Koalamaci!

Ha terhes vagy nem jön meg a mensid és a höd továbbra is 37 körül vagy fölötte van (attol függ, hogy hol méred)

Pucur
Pucúr

Lora!

Mi is szeretünk Téged, és ne idegeskedj!KépKépKép

Azért a levél aljára odabiggyeszthették volna, hogy az oldattal van a gond és nincs ok aggodalomra!!!

Lányok ZEBRÁSODNI!!!

Ebben a ciklusban én is benevezek!!Kép

Pucur
Pucúr

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?