Hello lanyok/fiuk
Jaj, ugy utalom magam amikor igy lemaradok, mert mire a vegere jutok az olvasasnak egy csomo minden kiszall a fejembol.
Ibi – talan benne vagyok meg az idoben h
BOLDOG SZULINAPOT KIVANJAK MARCINAK:D !!
Picizoe – szivbol gratulalok a kisleanyhoz!! Olyan edes vagy ahogy minden bekezdesben leirod h lanykatok lesz….sugarzik rolad a boldogsag:D !!! Es ti sejtettetek amugy h lanyka lesz, h forumnevedkent is azt valasztottad?
En az iden kezdtem a 16-dik evet a UK-ban, igy ferjurra is itt talaltam ra, gyerkok is itt szulettek…meg ugy nagyjabol sok-sok fontos dolgot az eletemben itt eltem at eloszor.
A terhesseg alatti kilokkal itt tenyleg nem foglalkoznak sokat, bar gondolom a drasztikus sulygyarapodast azert mar megkerdojeleznek itt is. Nalam sem sok jott fel a varandosagaim alatt, annal tobb viszont a szoptatas soran. De sztem ez normalis is, hiszen szules utan nem olyan aktiv az ember lanya, fokent addig amig pici a baba, raadasul az etvagy is megno a szoptatas miatt. Be kell valljam en akkor kezdtem el jobban erezni magam a boromben amikor elmaradtak a szopik, utana mar rolam is olvadtak le a kilok mindket alkalommal.
Hiperszuperek a kepek amiket felraktatok!!! A gyerkosek, a teliek, a babasok, egytol-egyig mind mind!!
Ancsi – huha, ti mindjart odahaza vagytok:-))!!! Drukk h legkozelebb mar (minimum) negyesben gyertek vissza ujra
!!
Koszi a rendelest is
…es a tanacsokat mindenkinek! Egyenlore ugy nez ki h talan idegbecsipodesrol lehetett szo. Par napja jol megtornaztattam az ujjamat, es utana roviddel mintha kiengedett volna a fajdalom. Azota meg erezgetem, de sajnos a vallam/karom meg mindig elegge erzekeny…bar ezt egy ujev elotti koris esesnek tudom be.
Ebinc – tenyleg milyen az a sos cukor
? Milyen nev alatt fut? Bocs, mar valszeg elkestem a valasszal, de a vanilias cukor sima vanilla sugar neven fut es a normal sutos reszen lehet megtalalni. Hamarosan itt a tavasz, remelem az segit kikecmeregni ebbol a depis hangulatbol!
Ildi – sztem minden valamirevalo mkhelyen kell h legyen rendelkezes arrol h egy szulo milyen esetekben vehet ki szabit beteg gyermek apolasara. De hogy a papirra vetett szabalyzatot mennyire toleraljak az eletben, az mar helyfuggo. Igaz, ezert diszkriminalni valakit, annak komoly kovetkezmenyei lehetnek a munkaltato oldalarol, ugyhogy elore ne evodj ilyeneken, mert a torveny elvileg teged ved. Bar…az igazat megvallva, en is azert vallaltam az iden esti orakat csak, mert hiaba van a lanyom delottonkent preschoolban, amikor eppen dolgozhatnek, ha tortenetesen o meg par hetente megbetegszik (bar egyenlore nem ez tortenik – kopp kopp kopp – de ezt elore nem lehetett tudni). Szoval igy az elso par evben jobbnak lattam inkabb elkerulni az ilyen “kellemetlensegeket” azzal h csak este tanitok. Bar megertem, mert normal esetben sajnos nincs ilyen valasztasi lehetosege az embernek:-(.
Uhum , itt altalaban a vezetekek, csovek a padlo alatt vannak…sztem esztetikailag tok jo megoldas:-). Ird be a keresobe h ‘five little ducks song’, es kidob egy csomo oldalt szoveggel, dalammal, stb rola.
Ibi – apuka nem tartja a kapcsolatot veletek, mert nem akar gyerektartast fizetni?!?! Ez igy mukodik az eletben?! Erre muszaly h legyen valami torveny ami titeket ved!! Intezkedj minel hamarabb, hatha visszamenoleg is lehet valamit csinalni. Aztan o meg tegyen ugy ahogy akar (a sajat lelken szarad), de legalabb besegit a gyerektartasba.
Amugy, en gondolnam h a parodnak nem kellene h problemai legyenek az elhelyezkedesben, sztem tok jo szakmaja van!
Olive – jaj szegenykem, egyik nyavaja a masik utan:-(! Mihamarabbi teljes gyogyulast h teljes gozerovel keszulhess a szulinapra! Jaj, nagyon jo a kepeiden a ho es a tropusi novenyzet kontrasztja:-).
Kuki-huzogatasrol GPk koreben sztem itt elegge megoszlik a velemeny. En is ujabban olvastam utana fokent angol oldalakon es azt vettem ki, h a tobbseg inkabb azt ajanlja h nem kell hozzanyulni, mert nagyobb a “beszakadas” veszelye a tul korai huzogatassal. Allitolag a kicsik idovel ugyis raereznek a dologra. Az angol forumokon sokan irtak h a 5/6 + eves gyerekuk a furdokadban csinal ilyesmit. Ez szerintuk sokkal jobb mintha a szulo esne neki, hiszen mi nem erezzuk h mikor kellemetlen/kenyelmetlen nekik. Viszont miutan olvasom h Ildi mit ir a fiukrol, hat mostmar en is elbizonytalanodtam. Ra is kerdeztem gyorsan ferjurnal, aki azt mondta h o (mint ferfi) semmifelekeppen nem nyulna hozza. Hat nemtom, sztem lesz meg egy beszelgetesem a GP-vel is errol.
Viszont a biliztetesrol nekem szemely szerint az a velemenyem, h Mo-on meg igy is tul koran kezdik/kezdetik a kicsikkel. Ezt csak azert irom, mert mi peldaul vartunk a Tini harmadik szulinapja elotti nyarig a temaval. Mert bar elotte valo tavasszal is voltak probalkozasok, de latszott h nem volt meg teljesen megerve ra. Amikor vegul elkezdtuk, akkor viszont par nap alatt raszokott a wc-re, es talan egyszer ha volt balesete ez alatt az ido alatt…szoval sztem erdemes kivarni a kesobbi idopontot, mert sokkal simabban, zokkenomentesebben, es fokent (a kicsiknek) trauma-mentesebben zajlik a folyamat. Bar belatom, itt Angliaban el vagyunk kenyeztetve ilyen szempontbol is, hiszen a legtobb oviban nem kitetel a szobatisztasag. Itt sokkal liberalisabbak ezzel a temaval (is) kapcsolatban.
Viszont Ildi, adjon remenyt, h az en lanyom detto ugyanaz a kakival mint Marci fiatok…pedig o mar 3.4 eves!! Voltak mar sikeres wc-be kakilasok, de latszik h gatlasa van a temaval kapcs, igy eroltetni vegkepp nem akarjuk. Ez viszont mar engem is bantott bevallom, de csak addig, amig utana nem olvastam ennek is jobban, es rajottem h egy teljesen normalis jelenseg ez a kakitema.
Na ezt most gyorsan atdobom, kulonben veszik az egesz.