Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi:

fiúnév: Martin, (Bruno), (Benjamin), (Robert), (Daniel), (Peter), Kevin, Arnold, (Mario), (Romeo), Valentin, (Alfred), (Richard), (Leo), (Felix), (Samuel), (Victor), (Oliver),(David)

lánynév: Én Emily Ann-t szerettem volna adni Marcel-nek,ha lány lett volna.
Van még a (Sabrina), (Sabina), (Isabel), Daniella, Alexandra, Laura v, Lara? :roll: , (Denissa), (Vanessa), (Nelly), (Leona,) (Iris), Hanna, Emma,( Kitty), (Julia), (Jasmin), Anna v. csak Ann? :roll: , Beatrix, (Patricia), (Rebeca), (Diana), (Bianca)[/b]
ibigirl

Sziasztok!

Ancsi valogathatsz,Ibi adott par otletet :lol:

Kinel milyen ido van?
Itt reggel ota kisebb-nagyobb megszakitasokkal esik a ho.A fiaim haza is jottek a sulibol,mert ma igy szunet van :lol: Pedig azert max 10 centis ho lehet,tobb nem,es az is olvad ,mert ket hoeses kozt hetagra sut a nap.Ibi, nalatok mi a helyzet?

Ildi
thomaildi

hali

itt tök jó,süt a nap. :D állítólag péntekre szubtrópusi hatás éri Magyarországot és 14 fok lesz :shock: :shock: :shock: ,kíváncsi vagyok.
hallottam,h kint nagy a hó.tegnap mondták sógornőmék,h bepánikoltak az angolok ennyi havat rég láttak.ja és már nem Farnboroughban vannak,hanem Ashvale.ismerős ez vkinek?ott van F.közelében valahol,mindjárt én is megnézem a térképen.

Marcel most alszik,megnyírtam a séróját,kicsit rövidke lett,de a nagy haja már sehogysem állt.
Nem tudom leszoktatni arról,hogy kell a kérem szépen helyett,pedig mindig ezt mondjuk neki. :? most már nem is mondom egy darabig,mert direkt azt, mondja...

mi jót csináltok?hideg van kint?hány fok kb?
ibigirl

Szia Ibi!

Mindjart elaltatom a cseppet.Delelott mar voltak kint hogolyozni, de delutan is megyunk, a ho mennyisegbol itelve igen izmos hoembert tudunk csinalni.Kuldok egy privit neked, egy olyan temaban amit igazandibol nem szeretnem hogy orszag-vilag olvassa, es mivel itt jartal nogyogyaszhoz, igy remelem tudsz segiteni.
Ildi

Ja!
Tuti plusz van na jo 1-2 foknal nincs azert tobb, de hideg nincs.
thomaildi

Ildi:válaszoltam!remélem nem túl későn...

Ma esik az eső itt.Ott még mindig havazik?
ibigirl

Szép napot mindenkinek!!!KISLÁNYOM LESZ!!!!!!!!!!!!!(22 hetesek vagyunk)

Olive-A 4d-n kis noszogatásra megmutatta magát.Ami vicces hogy végig aludta az egészet.Hiába piszkálták!!!:-)Nagyon ari a képen!Örülök hogy itthon szültél és minden rendben volt.Remélem azért nekem jo tapasztalataim lesznek az ottani szüléssel kapcsolatban!!!De sajnos rossz orvosok,ápolok mindenhol vannak ez szerencse,vagy pénztárca kérdése ki milyet fog ki!
A hizás???Hmmm.... 57kg-rol kezdtem és ma mértek meg és 69 vagyok.Kicsit kiakadtam de mit csináljak?Ez van! :lol:

Ebinc-Kislány lesz!!!!!!Én már nem dolgozok miota terhes vagyok.Elötte 6 évig gyerekekre vigyáztam és az utobbi 1 évben pedig öregeknek segitettem a ház körül,bevásárolni.....Ök jobb pár fokkal mint a gyerekek! :) És nagyon hálásak is!A párom tavaly áprilistol magánvállalkozó.Csinál mindent felujitás,kertek,kerités.....De hál istennek van böven munkája!Bár sokat szenvedtünk,sporoltunk és sokszor ujra kezdtük(a nullárol) hogy idáig jutottunk!Jelenleg itthon vagyunk Feb. végéig!

Thomaildi-Na igen a kg-k!Az jön!Ha kell ha nem!57-röl már 69-nél tarok! :cry: Ez van!Majd csak lemegy!Hogyan kell azt a vonalat hogy lássátok hányadik hétben vagyok?

Livvy-Jo neked hogy nem hizol én most a 4 hét alatt 4 kg-ot szedtem megint fel! :cry:

Ibigirl-Köszi!És a biztatást is! :lol: Lányunk lesz!!!!!!!!!

MINDENKIHEZ-Nem baj hogy 22 hetesen még keresztben van a méhemben a kislányom?A doki kivolt akadva hogy mi az hogy még nem forgult függölegesbe?Tiszta hülye!
Látom más is keresget neveket!Én a Zoéhoz keresek valami rövid ritka(külföldi) nevet!Ötletek?
Probálok feltenni képet a picurrol de még nem sikerült! :cry: Hiába tolom össze a képet 1000*800-astol nem tudom kissebbre venni!A saját gépemen megtudom csinálni de ez a tesom gépe és ezen nem megy! :cry: Ide is várok valami ötletet!
Valamint hogy kell hogy legyen ez a vonalam ami vissza számol?

Köszi elöre is!

Mindenkienk jo pihenést!Babavárást-babázást!!! :lol:
picizoe

Kép 22 hetes kislányom!Zoé

Remélem sikerül kitennem a képet!Végre sikerült kicsinyitenem!!!!!
picizoe

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!JUPPIII! :lol:
picizoe

Kép Kép

Még 2 kép ennek örömére!!!! :lol:
picizoe

Sziasztok!

Ibi, valaszoltam, koszonom megegyszer :lol: Egesz jol elboldogultam.

Picizoe ez tok jo!!!Gratulalok!! Edes a kiscsaj :lol: Csak kint is aludjon jo sokat.Az , hogy meg keresztben van,nem baj.Majd ha mar nagyobb lesz es nem fordult meg meg, esetleg akkor szolhat az orvos, de meg van helye boven barmerre fordulni :lol: A hizassal azert vigyazz,mert nem toleraljak, es amiatt viszont betehetnek korhazba, ha tul sokat hizol.Ugyhogy lehet,hogy valami konnyu dietat csak be kellene iktatni.Engem is fenyegettek mindharomnal :lol:
Vonalzot ugy tudsz csinalni, hogy (en igy csinaltam)ramesz valamelyikunk vonalzojanak a linkjere,az enyem picibaba.hu, es megnezheted melyiken talalsz olyat ami neked tetszik, es azt szerkesztheted magadnak.Ott megtalalsz minden utmutatot.az enyem csak azert nem tokeletes,mert ehhez nem lehet kepet rakni.

Az idojarasrol annyit, hogy a tegnapi 10cm-s ho mara teljesen elolvadt.majd teszek a legujabb hoemberrol is kepeket, ennek meg sepruje is lett :lol:

Olive!Talatam apple-s sausaget,amit a multkor mondtal, de nem vettem mert a fiaimmal voltam, es ha meglatjak a cimket, tuti nem esznek belole.De tudom hol kell venni, majd atverem oket :lol:

Ebi! Sikerult megoldanom az angol tanulas dolgot.Van kint egy ismeros srac, angolt tanitott magyarorszagon, es megbeszeltem vele, hogy hetente 1X 2-3 orat tanit.kezdetnek szerintem tokeletes lesz,aztan a tanfolyam mar csak csiszol a nyelvtudasomon.Neked sikerult mar valamit talalnod?

Ancsi, meg 1v 2 nap?Akkor mar csak magyarbol jelentkezel

:lol: Jo utat nektek, vigyazzatok magatokra!

Tobbiek merre?

Szep napot mindenkinek!

Kép
thomaildi

Szia PICIZOE ! Nagyon orulok hogy jol sikerult az UH !! :lol:
Milyenek voltak az adatok: BPD, FL, AC stb..??
En 60kg-rol indultam most vagyok 67-68.De most erzem hogy jobban hizok :roll: De a parom megjegyezte ° remelem 5kg-nal mar tobbet nem hizol!! ° He-he-he,konnyu mondani. De amugy nem erdekel,a terhesseg nem a fogyokurarol szol,a babam egeszsege fontosabb,de ezt tudja o is. A sogornom esete: szules utan 4-5kg felesleg maradt rajta,de tobb mint 2evig szoptatott es most 15kg van rajta,aug.-ban lesz 3eves a kisfia. Sokan mondjak hogy a szoptatassal mennek le a kilok,pedig volt ugy hogy csak par falatot evett egesz nap,tej volt eleg es a kilok maradtak :shock: Szerintem ez alkat kerdese,mindenki mas...
Mi marc 6-an megyunk haza,akkor leszek 25hetes.En is szeretnek elmenni 4D-re. Itt azt mondtak hogy minden ok,de aggaszt hogy otthon mondanak vmi ˇhulyesegetˇ,ugy ahogy neked is-keresztben van a baba--remelem ez nem gond,es megtalalja a helyes poziciot!! Van egy baratnom aki itt szult fel eve,szivproblemai vannak.Az otthoni orvos azt mondta hogy mindenkeppen csaszar,az angol pedig hogy fontosabb a baba igy maradtak a termeszetes szules mellett.Es egeszseges fiut szult :roll: Szoval lehet hogy jo tudni mas orvos velemenyet,de lehet hogy csak felesleges fejfajast okoz !!

Mindenkinek: nektek mi a velemenyetek az angol egeszseguggyel kapcsolatban?Tortent veletek vmi erdekes a terhesseg,szules folyaman? Irjatok vmi erdekes storyt . :shock:

Mindenkinek tovabbi szep napot !! XXX :lol:

Bye-bye, Livvy
livvy

Sziasztok!

Egy kis hojelentes.... Nalunk meg van, nem olvadt el. :D Mindjart rakok fel tegnapi kepeket. A hoemberrol nincsen kepunk, mert besotetedett, mire elkeszult, ma meg meg nem fenykepeztunk.

Livvy, en inkabb nem irok az itteni egeszsegugyrol, meg a terhessegemrol, mert ugyan nehany dolgot mar leirtam, de a tobbit kihagynam, mert csak megijesztenelek. Nagyon orulok, hogy te is es Picizoe is jol vagytok es megtudtatok a babok nemet.
Itt nem hiszem, hogy foglalkoznak a kilokkal. En, amikor vizsgalatra jartam, ugyan megmertek a vernyomasom, de nem erdekelte oket, hogy magas. 140 felett volt a vernyomasom, ami nekem extra magas, mivel 100 korul szokott lenni, de egy szot se szoltak, csak itthon lattam meg, amikor atneztem a papirokat. A kilokkal csak annyiban kell egy kicsit ovatosnak lenni, hogy nehogy terhessegi cukorbetegseg meg magas vernyomas alakuljon ki.

Picizoe
, koszonjuk az UH kepeket. Biztosan nagy elmeny volt. Amikor mi voltunk, apanak volt a legnagyobb elmeny. Lolli is vegig aludni akart, de nagy nehezen csak felebresztettuk. Amikor ebredezett, apa mondta neki, hogy "hello baby", erre Lolli integetett. A doki is jot nevetett, hogy apa es lanya mar is kommunikalnak. :lol: Van ugyan dvd-nk, de azon csak az integetest lehet latni, az sajna nincs rajta, hogy apa koszont neki.

Most en is probalok kepeket feltenni a tegnapi havas elmenyrol. En meg mindig nem gyogyultam meg teljesen, bar mar sokkal jobban vagyok, azert meg nem mereszkedtem ki. Lolli apaval es a szomszedokkal elvezte a havat. A kepeken lathatjatok a salat es a sapkat, amit mostanaban kotottem, horgoltam Lollinak. 20 eve nem kotottem, horgoltam es most valahogy ujra elovettem es nagyon belelendultem. Egy piros kisruhat is kotottem neki, meg a kis baratjanak egy bojtos sapkat. Azt hiszem a kovetkezo project egy kardigan lesz Lollinak.

Berni, hogy van a kezded? Remelem mar sokkal jobban es nem a kezed miatt nem jelentkezel! Nekem is voltak ilyen fajdalmaim (inhuvelygyulladas). Cataflamot szedtem ra (ez otthoni gyogyszer) es fasliztam. Sajnos lassan gyogyul az ilyesmi, de ha pihenteted, el fog mulni.

Akkor most porbalom felvarazsolni a kepeket.

Olive Kép Az ajtonkbol kukucskalva... Kép Tatott szajjal bamulom a havat... Kép A szomszedokkal... Kép

KépKép
olive

Csináltam ilyen vonalzot hogy tudom betenni ide?
picizoe

KépKép

Ez is sikerült!!!!!!!Ma szerencsés napom van!!!!!!!!!!!!
picizoe

Hello lanyok/fiuk

Jaj, ugy utalom magam amikor igy lemaradok, mert mire a vegere jutok az olvasasnak egy csomo minden kiszall a fejembol.

Ibi – talan benne vagyok meg az idoben h :D BOLDOG SZULINAPOT KIVANJAK MARCINAK:D !!

Picizoe – szivbol gratulalok a kisleanyhoz!! Olyan edes vagy ahogy minden bekezdesben leirod h lanykatok lesz….sugarzik rolad a boldogsag:D !!! Es ti sejtettetek amugy h lanyka lesz, h forumnevedkent is azt valasztottad?
En az iden kezdtem a 16-dik evet a UK-ban, igy ferjurra is itt talaltam ra, gyerkok is itt szulettek…meg ugy nagyjabol sok-sok fontos dolgot az eletemben itt eltem at eloszor.
A terhesseg alatti kilokkal itt tenyleg nem foglalkoznak sokat, bar gondolom a drasztikus sulygyarapodast azert mar megkerdojeleznek itt is. Nalam sem sok jott fel a varandosagaim alatt, annal tobb viszont a szoptatas soran. De sztem ez normalis is, hiszen szules utan nem olyan aktiv az ember lanya, fokent addig amig pici a baba, raadasul az etvagy is megno a szoptatas miatt. Be kell valljam en akkor kezdtem el jobban erezni magam a boromben amikor elmaradtak a szopik, utana mar rolam is olvadtak le a kilok mindket alkalommal.

Hiperszuperek a kepek amiket felraktatok!!! A gyerkosek, a teliek, a babasok, egytol-egyig mind mind!!

Ancsi – huha, ti mindjart odahaza vagytok:-))!!! Drukk h legkozelebb mar (minimum) negyesben gyertek vissza ujra :)!!

Koszi a rendelest is :-)…es a tanacsokat mindenkinek! Egyenlore ugy nez ki h talan idegbecsipodesrol lehetett szo. Par napja jol megtornaztattam az ujjamat, es utana roviddel mintha kiengedett volna a fajdalom. Azota meg erezgetem, de sajnos a vallam/karom meg mindig elegge erzekeny…bar ezt egy ujev elotti koris esesnek tudom be.

Ebinc – tenyleg milyen az a sos cukor :o ? Milyen nev alatt fut? Bocs, mar valszeg elkestem a valasszal, de a vanilias cukor sima vanilla sugar neven fut es a normal sutos reszen lehet megtalalni. Hamarosan itt a tavasz, remelem az segit kikecmeregni ebbol a depis hangulatbol!

Ildi – sztem minden valamirevalo mkhelyen kell h legyen rendelkezes arrol h egy szulo milyen esetekben vehet ki szabit beteg gyermek apolasara. De hogy a papirra vetett szabalyzatot mennyire toleraljak az eletben, az mar helyfuggo. Igaz, ezert diszkriminalni valakit, annak komoly kovetkezmenyei lehetnek a munkaltato oldalarol, ugyhogy elore ne evodj ilyeneken, mert a torveny elvileg teged ved. Bar…az igazat megvallva, en is azert vallaltam az iden esti orakat csak, mert hiaba van a lanyom delottonkent preschoolban, amikor eppen dolgozhatnek, ha tortenetesen o meg par hetente megbetegszik (bar egyenlore nem ez tortenik – kopp kopp kopp – de ezt elore nem lehetett tudni). Szoval igy az elso par evben jobbnak lattam inkabb elkerulni az ilyen “kellemetlensegeket” azzal h csak este tanitok. Bar megertem, mert normal esetben sajnos nincs ilyen valasztasi lehetosege az embernek:-(.
Uhum , itt altalaban a vezetekek, csovek a padlo alatt vannak…sztem esztetikailag tok jo megoldas:-). Ird be a keresobe h ‘five little ducks song’, es kidob egy csomo oldalt szoveggel, dalammal, stb rola.

Ibi – apuka nem tartja a kapcsolatot veletek, mert nem akar gyerektartast fizetni?!?! Ez igy mukodik az eletben?! Erre muszaly h legyen valami torveny ami titeket ved!! Intezkedj minel hamarabb, hatha visszamenoleg is lehet valamit csinalni. Aztan o meg tegyen ugy ahogy akar (a sajat lelken szarad), de legalabb besegit a gyerektartasba.
Amugy, en gondolnam h a parodnak nem kellene h problemai legyenek az elhelyezkedesben, sztem tok jo szakmaja van!

Olive – jaj szegenykem, egyik nyavaja a masik utan:-(! Mihamarabbi teljes gyogyulast h teljes gozerovel keszulhess a szulinapra! Jaj, nagyon jo a kepeiden a ho es a tropusi novenyzet kontrasztja:-).

Kuki-huzogatasrol GPk koreben sztem itt elegge megoszlik a velemeny. En is ujabban olvastam utana fokent angol oldalakon es azt vettem ki, h a tobbseg inkabb azt ajanlja h nem kell hozzanyulni, mert nagyobb a “beszakadas” veszelye a tul korai huzogatassal. Allitolag a kicsik idovel ugyis raereznek a dologra. Az angol forumokon sokan irtak h a 5/6 + eves gyerekuk a furdokadban csinal ilyesmit. Ez szerintuk sokkal jobb mintha a szulo esne neki, hiszen mi nem erezzuk h mikor kellemetlen/kenyelmetlen nekik. Viszont miutan olvasom h Ildi mit ir a fiukrol, hat mostmar en is elbizonytalanodtam. Ra is kerdeztem gyorsan ferjurnal, aki azt mondta h o (mint ferfi) semmifelekeppen nem nyulna hozza. Hat nemtom, sztem lesz meg egy beszelgetesem a GP-vel is errol.

Viszont a biliztetesrol nekem szemely szerint az a velemenyem, h Mo-on meg igy is tul koran kezdik/kezdetik a kicsikkel. Ezt csak azert irom, mert mi peldaul vartunk a Tini harmadik szulinapja elotti nyarig a temaval. Mert bar elotte valo tavasszal is voltak probalkozasok, de latszott h nem volt meg teljesen megerve ra. Amikor vegul elkezdtuk, akkor viszont par nap alatt raszokott a wc-re, es talan egyszer ha volt balesete ez alatt az ido alatt…szoval sztem erdemes kivarni a kesobbi idopontot, mert sokkal simabban, zokkenomentesebben, es fokent (a kicsiknek) trauma-mentesebben zajlik a folyamat. Bar belatom, itt Angliaban el vagyunk kenyeztetve ilyen szempontbol is, hiszen a legtobb oviban nem kitetel a szobatisztasag. Itt sokkal liberalisabbak ezzel a temaval (is) kapcsolatban.
Viszont Ildi, adjon remenyt, h az en lanyom detto ugyanaz a kakival mint Marci fiatok…pedig o mar 3.4 eves!! Voltak mar sikeres wc-be kakilasok, de latszik h gatlasa van a temaval kapcs, igy eroltetni vegkepp nem akarjuk. Ez viszont mar engem is bantott bevallom, de csak addig, amig utana nem olvastam ennek is jobban, es rajottem h egy teljesen normalis jelenseg ez a kakitema.

Na ezt most gyorsan atdobom, kulonben veszik az egesz. :)
mrsnoname

Sziasztok!

Ibigirl
Köszi a tippeket a Patricia és a Martin nagyon megtetszett.
Mivel Magyaroszágon szülök (majd egyszer, remélem minnél hamarabb )olyan nevek kiesnek ,amit az angolok c-vel írnak.
A magyarosítás mindnél k-ra történt. :(
Azért igen vannak kivételek. :D
Esetleg ékezet lehet,ha apának nem jön be semmi.

Ildi
Még itt vagyok elvileg holnapután kapcsolják ki a netet 5-én.
De jó, hogy sikerült magántanár.
Én is ezt szerettem volna,de itt senkit nem találtam.

Kicsit letört vagyok a hazamenetel miatt,a hülye süketrépa gogyim egy része kudarcként éli meg,de van annyi tervünk ,meg nem örökre akarunk otthon maradni....

Bár olvasom a híreket,hogy az angol kormány az unióhoz akar fordulni,hogy felülbírálhassák a külföldi munkaerő szabad áramlásáról szóló törvényt.
Vagyis biztos be fognak vezetni ezügyben valami korlátozást.

picizoe
Cukor ez a csajszi.
De a nevedből itélve nem ért váratlanul a dolog ugye? :wink:
Azért ne vigyétek túlzásba a rózsaszín cuccok vásárlását. :lol:

olive
Fú szuper sapit kötöttél .
Én olyan kétbalkezes vagyok(szó szerint)
Hiába tanítottak az oskolába kötni sosem tudtam rendesen megfogni a kötőtűt.
Remélem azért még én is tudok Ádival otthon hóembert építeni,mert errefelé nem jött hó csak a hideg és a szél.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979

Olive – latom te is nagy teas vagy :-)….ismered a rooibos teat (afrikai vorostea magyarul), en azon kapom magamat h manapsag szinte csak azt iszom. Tavaly telen kronikus torokfajasban szenvedtem, az iden szerencsere meg nem jott olyan surun elo, de ezt annak tudom be, h ezt a teat iszom nyakra-fore. Tudom meg ajanlani a manuka mezet. Igaz, sajnos oltari draga, de az is csak azert, mert bizonyitottan szuper bakteriumolo es mas gyogyito hatasai vannak!! Viszont ne is a teadba hasznald (ahhoz kisse tul draga lenne), hanem csak egy kiskanallal egyel meg belole minden nap.
mrsnoname

Berni!

Honapután.
Hát idegesek vagyunk rendesen.
Ez életem második nagy utazása.
Remélem még csak a kezdet. :)
Igazábol nem tartozik a repülés a kedvenc közlekedési eszközeim közé.

Hát igen próbálkozunk rendesen , csak így fű alatt ,amig Ádi huzza a lóbőrt.
Ennek ellenére remélem mihamarabb négyen koptatjuk a flasztert. :D

Kép
ancsi1979

Ancsi, nekem meg az Olivia (a lanyom 2. neve), Ella, Anita, Johanna, Andrea es a Melinda jutott eszembe. Fiu nevekben bena vagyok. Ha Lolli fiu lett volna, Oliver lett volna.
Azert otthonrol is irjal nekunk!

Berni, igen, ismerem a rooibos teat, de nekem nem izlett, bar mar kb. 2 eve nem ittam. Lehet, hogy ujra probalkozom vele. Nekem meg az ananaszos zold tea izlik citrommal es mezzel. Ezt a mezet, amit emlitettel nem ismerem. Hol lehet kapni? Egyenlore meg van otthonrol akacmezem, azt nyakalom.

A bilizesrol nekem is az a velemenyem, hogy otthon nagyon koran akarjak kezdeni. En is ugy latom baratnom koreben, hogy aki kesobb kezdte jobban jart, mert par nap, max. 1 het alatt megvolt a bilire szoktatassal. Aki meg koran kezdte, honapokig kinlodott es egy csomot idegeskedett. Lolli, amikor keri, akkor ra szoktuk ultetni a bilire, de sose megy bele semmi, csak kiolvassa az osszes konyvet a bilin. :lol: Nyaron viszont teljes gozzel belevagunk.

Berni, te nem csinalsz vonalzot a gyerkoceidnek? Mindig elfelejtem, hogy mennyi idosek. :oops: Orulok, hogy jobban van a kezed, azert kimeld meg, ha tudod!

Picizoe
, jo lett a vonalzod, akkor most mar nyomon tudunk kovetni a finisig.

Lanyok, csinaltatok mar turogombocot itteni turobol? TEgnap csinaltam eloszor. Nem lett rossz, de azert az otthoni jobban izlik. Ebbe tobb griz meg liszt kellett. Otthon mindig cukrozott tejfollel ettuk, de most inkabb vaniliaszoszt csinaltam hozza, mert szerintem Lolli meg apa nem ertekeltek volna a cukrozott tejfolt. Lollinak ugy adtam, hogy villaval osszetortem es raontottem egy egy kis dobozka gyumolcspuret es egy kis vaniliaszoszt. Nagyon izlett neki. Ezt uzsira kapta, vacsi meg gulyas volt. Imadja a gulyast. :lol:

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive

Hat en kozben elvandoroltam Eastenders-t nezni, meg mas fontos teendot intezni :wink: .

Ancsi - "fu alatt ugykodes" :lol: ...mindegy az, csak eredmenye legyen :wink:

Tok ari ez a nevgyujtogetes :D. A Tini nevevel mi is ugyanerre torekedtunk. MEg nekunk az is fontos volt h nagyjabol ugyanaz legyen a kiejtes is. Igy lett Antonia Eva. Ekezeteket nem hasznalunk sem itt, sem a hazai anyakonyvezesnel.
A Viggo meg ugyis idegen itt is meg odahaza is, igy a lenyeg az volt, h olvasas utan kiejtheto legyen nagyjabol ugyanugy mindket helyen. Igy o Viggo Abel lett.

Eredekesek ezek a mindket orszagban letezo nevek, mert azert soknak nem ugyanaz a kiejtese. Mint peldaul a Vince az egy olyan nev :(...pedig nekem az is nagyon tetszett.
Az Emilia, Olivia, Veronica nalunk is listas volt az elejen. Ennek ellenere ha masodjara is lanyunk szuletett volna, o a Clara nevet kapta volna. Ja a masik ami nagy favorit volt sokaig, az az Abigail...csak az sajnos itt nagyon-nagyon popularis, ami nalam kizaro ok a nevadasban :oops: .
A PAtricia tenyleg oltari cuki, nekem van egy nagyon edes spanyol baratnom ezzel a nevvel. Plane meg ha nem banjatok, h ezt neminemuleg kulonbozoen ejtik ki a ket orszagban.
A Martin viszont minden kriteriumotoknak megfelelne, leiras es kiejtes szempontjabol is az tuti :). A masik amit surun latok magyar-brit csaladokban, az Aaron - csak itt megintcsak kiejtesbeli kulonbsegek vannak.
Jaj, most nagyon irigyellek, meg mindenki mast is aki meg nevadas elott all :) .

picizoe - 22 hetesen keresztben all a babu es ezen a doki kiakad, nem beszelve arrol, h titeket tok feleslegesen fel is izgat valamivel ami nem is problema?! Huha, en megkerdojeleznem ennek a dokinak a jozan paraszt eszet... :shock:.

livvy - ezeket nem tudod kivedeni, hallassz majd jot is rosszat is az itteni terhesgondozasrol tolunk vagy mastol. Nekem segitett h odahaza sosem estem at ilyen dolgokon, igy nem volt osszehasonlitasi alapom. En mar az elejen helyreraktam magamban hogy kesz, itt elek, itt hordom ki a gyermekeimet, itt szulok...
Ha minden siman megy a varandosag alatt, akkor meg kifejezetten jo is, h hagynak nyugiban elvezni ezt a kilenc honapot es nem vizsgalnak agyba-fobe...amitol en automatikusan ugy ereznem magam, mintha valami betegseggel kuzkodnek :roll: .
Valaki emlitette h szivproblemas ismeroset termeszetes modon engedtek szulni. Errol en is tudnek meselni, mert nekem is van egy rendellenes szivveresem, amire nagyon szepen oda is figyeltek a varandosagaim soran, kulon kardiologussal, kezelo-szuleszorvossal. De a csaszar lehetosege egy alkalommal sem merult fel, sot amikor en rakerdeztem, akkor meg ok csodalkoztak a legjobban. Ezen felul, ami nagyon pozitiv meg, az a gatvedelem - ami itt teljesen alap; nincs beontes, a terhesgondozas soran nincsenek kezi vizsgalatok, teljesen elterjedt a vizben valo szules, a baba veled marad szules utan, nem kell napokat dekkolni a korhazban, keszithetsz szulestervet, amihez ha minden rendben folyik altalaban tartjak is magukat, stb, stb, stb.

Olive - a rooibos nagyon sokfele izesitesben jon. Nekem a nagy kedvenc a narancsos - nem fogod elhinni, de a Lidl-ben is kaphato . :wink: . A manuka honey-t szinten lehet akar a supermarketben is kapni, de barhol is veszed (neten vannak jo forgalmazo cegek), 10+ erossegut vegyel, mert azok a leghatasosabbak.

Vonalzot mar sokszor csinaltam, de valahogy mindig elhagyom oket :lol: .

Nyami turogomboc!! Cottage cheese-bol vagy quark-bol csinaltad?
mrsnoname

sziasztok

Picizoe:kezdem veled a sorokat :D .Nagyon gratulálok a kislányotokhoz,örülök,hogy boldog vagy,h megtudtad végre a gyermek nemét.
Ne aggódj feleslegesen,h még keresztben alszik a baba,van akinek az utolsó hetekben fordul csak a megfelelő pózba.Még van idő!Aranyos a képeken :) őrizd meg jól,h később megmutathasd neki,ha felnő,h milyen picuri volt!

Ildi:nagyon szívesen,máskor is.
Az angoltanulás mellett hallgass rengeteg angol beszélgetést,tv-t v, bármit ami angol.nagyon fontos,h szoktasd a füledet hozzá!!!

Mrsnoname:köszi a szülinapos köszöntőt.
hát igen,sajnos az angol apuka így vélekedik...tisztelet a kivételnel.én kifogtam egy hülyét...intézkedem, a bírósághoz be kell menjek.
remélem a mostani páromnak nem lesz gondja az elhelyezkedéssel,viszont a nyelvvel annál inkább és ez most erős kritérium kint :? kint vannak a tesójáék,de még munka nincs... :? nyelvtudás több kellene!mindig ezzel dobják vissza a jelentkezést és most örülnek,ha az angoloknak tudnak melót biztosítani...nem tudom mi lesz így... :(

Ancsi:szívesen,jó névválogatást!szépeket választottál.
és emellett jó utat nektek.hol is laktok otthon?

Olive: de jó,hogy ilyen jókat tudsz csinálni.én is béna vagyok a kézimunkához.inkább főzni szeretek jobban,de azt is csak akkor,ha nyugalomban történik és 1edül vok. :)
ibigirl

KépKép

Hát lányok ez ma nem az én napom!!!!!Irtam egy jo hosszu levelet aztán eltünt most irhatom ujra.Valamint ma szállitották ki a babakocsinkat ami után vagy 3 hete érdeklödöm!Azt mondták hogy az árban benne van minden........most kiderült nincs benne a biztonsági ülés mivel az ár mégsem tartalmazza magában azt mint extra kiegészitöt kellett volna megjelölnöm!Szóval most rendelhetem meg külön!Remélem megjön feb. végéig mire megyünk vissza!kint millioszor rendeltünk soha semmi gond nem volt.Itthon külön emailezek velük és tessék!itt még gyerek cipöben jár!!!!Nem is rendelek semmi mást itthon ezek után!!!Csak jol felhuzom magam rajta!!!!!!!!!!!!!!!Hát nem idegesitö???????? :x

Na de már mindegy!Szegény babámat nem idegesitem miatta!
Majd csatolok egy képet a b.kocsirol!

Szoval akkor kezdem elölröl!!!!! :lol:

Thomaildi-Köszi!Én is remélem hogy nyugodt,alvos baba lesz is miután megszületik!Szerintem a páromra hasonlit már most is.Tele a poci ugyhogy lehet aludni! :lol: A vizsgálatot mondom észre sem vette hiába lökdösték,piszkálták......A sulyom lehet a pajzsmirigy gondom miadt is!Kb.2 honappal a terhesség elött vették észre.És kb.12 hetes terhes voltam mire elkezdtem rá a gyogyszert szedni mivel kint nem akartak adni semmit pedig nagyon magas volt az értékem!A gyogyszer hatására már helyre állt de a doki mondta hogy ez elvileg jár hizással is!Nesze nekem! :lol: De majd megprobálok több gyümit enni!

Livvy-Szerintem nagyon jo dolog a 4d.Én csak ajánlani tudom!Bár itthon inkább mivel kint b..... drága!!!!!!Annyira jo volt látni és tüzetesen átnézték.Minden rendben találtak!Legalább is az mondta a doktor nö.Én utána érdeklödtem Miskolc környékén és 12 ezer körül van mindenhol.
Az eredmények:Fejvégü fekvésben,lepény a mellsö oldalon jol tapad!Normális mennyiségü magzat viz.
BPD:56mm
FL:37mm
Ennyi volt rajta összesen!De lényeg hogy minden rendben és hogy tudjuk hogy kislány! :lol:

Olive-Nekem nagyon tetszett a 4d.Az én párom is beszélt hozzá a vizsgálaton probálta ébreszgetni de végig aludt.A párommal már is nagyon jo a kapcsolatuk.Ha este hazajön mindig a hasamra fekszik és beszél Zoéhoz.Egyböl felismeri a hangját és akárhol is van oda "uszik" ahol a prom fekszik a hasamon és éktelenül elkezd mocorogni,rugdosni és néha érzem ahogy a kezével belülröl simogatja a párom ahogy fekszik a hasamon.Hihetetlen!!!!!És hab a tortán!És az igazat irom mikor este jön haza a párom a baba elkezd rugdosni olyankor csak felállok és kinézek az ablakon és a párom vagy akkor prkol be,száll ki a kocsibol vagy jön fel a lépcsöházban!Tudom hihetetlen de az esetek 90%-ban igy van!Isten lássa lelkem!!Ezt hogy lehet megmagyarázni?????Mert én nem tudom!!!!!! :lol: Sose hallottam még ilyenröl.Ráadásul vasárnap megyünk reiki beavatásra a baba miadt.Hogy ha megszületik több energiája legyen,nyitott csakrák stb. (ezt a párom tudja ö reikizik)Szoval ki tudja azok után mit fog csinálni a gyermekem???? :lol:
Kár hogy nektek is hangot nem rögzitettek.De ha elmesélitek majd neki szerintem annak is örülni fog ha felnö.Ezek nagyon fura de csodálatos dolgok!

Mrsnoname-Köszönöm!Ténleg nagyon boldog vagyok!Sokan mondják hogy tippikus kimama vagyok csillog a szemem és sugárzik belölem a boldogság!És ténleg az vagyok!!!!Föleg miota megtudtam hogy lányunk lesz.Mindenki fiut josolt!Én miota megismertem a párom azota éreztem hogy lányom lesz.Érdekes modon ahogy megismertem a párom rá kb.3-4 honapra miutan megkérte a kezem megbeszéltük hogy ha egyszer lányunk lesz akkor Zoé lesz.Fiurol nem is igazán beszéltünk.Szoval nekem azota(8 éve) ez a felhasználo nevem szinte mindenhol,a páromnak jelszo.........
Szoval mikor terhes lettem azota éreztem legbelül hogy kislány!De ahogy irtam mindenki fiut josolt!Aztán most közöltem mindenkivel hogy az anyai ösztönök nem csaptak be!Kislány lesz!Persze bármi lett volna mindegy csak egészséges legyen!
A dokim tiszta hülye volt tegnap ezzel a "miert van keresztbe a gyerek"-kel.kérdezze meg töle.Ugy jo neki!Majd ha kicsi lesz a hely megfordul!Nekem az is mindegy hogy születik meg!Ha nem fordul jo irányba akkor császárral születik!lényeg hogy egészséges legyen!Nekem pedig igy is ugy is fájni fog.Szülés alatt és után is! :lol:

Ancsi1979-Nem ért meglepetés szerüen hogy kislány.A szivem mélyén már tudtam.Bár senki sem hitt nekem.Mindenki fiut mondott de lány lesz! :lol: A 4d-n 3*is megnézte a doktornö és mind 3* láttuk a 2 nagy ajkat.De nem vásárlok tul sok rózsszint.Kék mániás vagyok igy szintem minden világos kék lesz.Van pár fehér,drapp szinü ruha is már.Lehet hogy késöbb veszek majd neki de most még nem.

Na mennem kell vár a takaritás aztán ebéd!
Ja küldök egy képet a b.kocsirol!Szép napot mindenkinek! Kép
picizoe

haho,
munka utan vagyok - kb HULLA!
igy csak gyorsan beugrottam, mert ezt az emailt kaptam es gondoltam megosztom veletek, hatha van valakinek kedve farsangozni Londonban:

"Szeretettel meghívunk benneteket a

Londoni Magyar Iskola Plusz 2009. évi Farsangi Mulatságára!

A helyszín: Farm Road Church, Farm Road, Morden, Surrey, SM4 6RA

Az időpont: február 28.-án, szombaton 3 órától - 6 óráig

A program:

15:00 – 16:00 Gyerekek műsora: Dzsungel könyve, bohóc jelenet, Piroska és a farkas, valamint mókás vetélkedők és ügyességi versenyek.

16:00 – 17:00 Uzsonna, fánkevő-verseny és vásár

17:00 – 18:00 Diszkó, tombola és ajándékosztás a jelmezeseknek

Minden jelmezes ajándékot kap, a három legeredetibb (nem bolti) jelmez pedig különdíjat.

A belépő £3 fejenként + egy tál édes: fánk, sütemény, gyümölcs (islingtoni tagok és észak- londoni vendégek) vagy sós : szendvics, hidegtál, saláta, friss zöldség (mordeni tagok és dél– londoni vendégek) harapnivaló családonként. A tombolához is örömmel fogadunk el felajánlásokat, szponzorálást.

Kérjük a gyerekeket és a szívesen mókázó szülőket, hogy lehetőleg otthon készített jelmezbe öltözzenek.

Kérjük a részvételi szándékotokat jelezzétek az lmiplusz@gmail.com címre, s ha lehet azt is írjátok meg, hogy mit tudtok felajánlani az uzsonnára és a tombolára illetve a vásárra (könyv, CD, DVD – nem csak magyar; játék, ruhanemű stb.) és milyen jelmezben szándékoztok jönni. A rendezvény nyitott, hívjatok vendégeket!

Szponzorok és szolgáltatásaikat-, termékeiket hirdetők jelentkezését is szívesen fogadjuk.

A jó hangulat rajtunk múlik!"
mrsnoname

Sziasztok!

Egy nap alatt tele lett az oldal :lol:

Olive, orulok hogy jobban vagy.Van meg valami a hobol?nagyon jok a kepek.A kotesert irigyellek nagyon, epp az egyik szorolapban van hirdetve kototu, fonal,de en max eljutok 20 sorig es ott elszall a lekesedes :wink: Nekem nincs turelmem az ilyen "seggelos" munkakhoz.Pedig annyira szepek.

Berni neked is orulok lassan meggyogyulnak a betegeink.Ez a farsangi buli olyan jo lenne.De fenyevekre lakunk Londontol a fene enne meg.Bar kolotzni fogunk hamarosan,de csak varoson belul :lol:
Bili tema:Marcit azert kezdtem mar tavaly nyaron,mert kapott egy pelenkakiutest, es az istennek nem akart meggyogyulni.Viszont azt sem akartam,hogy mindent osszepisiljen a szobaban.Igy kellemest a hasznossal, osszejott.Viszont azt,hogy a wc-be pisil,mar o kerte es azota nem hajlando bilizni :lol: De a kaki nem megy.Szegenykem mondta ugyan,hogy probaljuk meg,de akarhogy erolkodott,nem ment.Ugyhogy marad a pelus.Ahogy irtad meg lehet jo darabig.Es igen, otthon koran elkezdik a szoktatast,mert az oviba kriterium a szobatisztasag.ha nem az,nem mehet,vagy nagyon huzzak a szajukat.Nem tudom ez miert akalult igy.
A padlo alatti vezetekelesrol annyit,esztetikus, azzal nincs gond,csak a kapcsolotablaval,mert ha kimegy ott egy biztositek a padlot szedik fel azert is.vagy ha csak 1 kapcsolo csapodik le.Ezt a tulaj srac mondta, es hogy ha a Marko fiam szobajaban lett volna a gebasz, akkor 400 fontja fajta volna,mert annyiert szedik fel a parkettat.Abban az 1 szobaban van parketta :lol:
A munkahelyes infot is koszi,mondta a parom,hogy itt nemigen tolereljak.Oldd meg.Ugyhogy ha esti melot nem talalok majd akkor maradok itthon,mert a fizetesem ne menjen mar el babysitterre.Bar a foallasu anyuka let nem eletcelom.

Ancsi,azota kikapcsoltak a neted.Ne eld meg kudarckent,hogy nem jott ossze,masodjara felkeszultebben tapasztaltan vagtok neki az egesznek.Es velhetoen negyen :lol: Varjuk a beszamolot az utazasrol :lol:

Livvy!
Szerintem raersz majd szules utan megvitatni kinek milyen volt :lol: Mint ahogy ket egyforman hizo kismama sincs, igy ket egyforma szules sem.Es ha valami nem lenne rendben azt erezned Te is.Szerintem ne foglakozz ilyen dolgokkal,elvezd a terhesseged :wink: Ez a kilenc honap adott arra,hogy buszken mutogasd mekkora hasad van.Utanna mindenki csak takargatja :lol: Persze a 4 D-re menj el es utanna kerjuk a kepeket toled is. :lol: Ti miket vettetek mar?

Picizoe tetszik nagyon a babkocsid.Egyebkent tipikus masodik trimeszterben jaro kismama vagy,aki nyuzsog porog folyamatosan :lol:

Ibi!A parod tud angolul?Vagy Te tanitod?Mikor is jottok ki pontosan?Valahol a masik oldalon van ez mar. ..

Andi,Ebi eltuntetek...

Szep napot mindenkinek!

Kép
thomaildi

thomaildi-Köszi!Igyekszem élvezni minden pillanatát a terhességnek amig tudom.Lehet hogy a végén már nem tudom majd! :lol:

Aki kint volt terhes.Csinálnak kint cukor terhelést?Mikor megkell inni valami cukros löttyöt aztán vért veszenk nem e vagy te vagy a babo cukor beteg!Itt 26 hetesen csinálják.Még van addig 3 hetem de nagyon hányos vagyok!Magamat ismerve még lesem nyelném és vissza is jönne. :cry:

Nagy gond lenne szerintetek ha kihagynám ezt a vizsgálatot?

KépKép
picizoe

Sziasztok!

Most csak par sorra jottem.

Picizoe, itt nincsen cukorterheleses vizsgalat. A vizeletet szokta tesztelni a vedono, minden alkalommal, amikor mesz. A vizeletben nezik cukrot. Gondolom, ha ott felfedeznek valamit, akkor kuldenek tovabbi vizsgalatra. SZerintem egyaltalan nem lenne nagy gond, ha ezt otthon kihagynad, persze te dontsd el! En megvoltam nelkule. :wink:

Thomaildi, nagyon olvad a ho, de allitolag hajnal 4-5 ora korul jon a kovetkezo adag. Kb. 20 centiset josolnak. Orulok is meg nem is. A multkori hoemberepitesbol kimaradtam, ugyhogy most akkor majd be tudom potolni, viszont igy nem valoszinu, hogy el tudunk menni a baratnomekhez Del-Londonba szombaton. A kislanya 2. szulinapi bulija lenne. :(

Most mennem kell, lehet, hogy meg kesobb benezek.

Olive

KépKép
olive

Volt valakinek papás szülése kint?Bent lehet végig?A vajudásnál vagy csak a szülésnél?Ha volt valakinek ilyen leirnátok?Az apuka hogy viselte?Mi volt a tapasztalata?

KépKép

Köszi!
Szép estét,jo éjszakát mindenkinek!
picizoe

szia Picizoe

nekem apás szülés volt kint Angliában,végig bent lehetett vajúdáskor is és a szüléskor is!!!!
segíthet neked a légzésben,h koncentrálj,én ebben hasznát vettem :D amúgy pánikoltam volna nélküle.meg adagolta a vizet :D mert irtó szomjas voltam végig lőtyöltem a szülést.Nem volt semmi gond,még akár videózhatott is volna,de ez nálunk kimaradt.sajna v nem sajna :?
nekem bevált!de tuti vannak ellenvélemények!mindenki más.
ja és az volt nekem a fura,hogy nem kellett beöltöznie köpenybe,mint ahogy Mo-on kötelező a védőöltözezt meg a sapka... :?
ti hogy szeretnétek?
puszaaaaaa
ibigirl

Ildi:nem tud angolul a párom,de tanítgatom néha,csak ha van időnk leülni...
nem tudom mikor megyünk ki pontosan,szeretnénk ezévben,de most kicsit sz.. a helyzet ott is!!!félek,hogy nem lesz meló,olyan sok rémhírt hallok mostanában,meg,hogy rengetegen jönnek haza,mert épp annyit kerestek,h egyenek.megéri vajon most?elég holtszezon van kint még,talán kicsit később az év folyamán jobb lesz a helyzet.mi a véleményetek kint lakók???csók IBI ÉS MARCEL
ibigirl

Ibigirl-Mi is szeretnénk papás szülést!Szerintem engem is nyugtatni fog ha ott lesz!Remélem nem fog látni semmi olyat ami miatt utána rosszul érzi majd magát.Tudod tul sok vér...............
picizoe

Picizoe:Szerintem nem lesz semmi probléma abból,ha a párod lát téged szülés közben,mert sokkal jobban fog tisztelni,hogy világrahoztad a közös gyermeketeket és ez egy olyan plusz az életben,ami örök emlék mindkettőtöknek!
ibigirl

Hová lett mindenki? :lol:
picizoe

Hi everybody!

Na végre,hogy tudok írni.tegnap nem engedett be a társalgóba...
elveszett mindenki,de gondolom hasonló gondok miatt,vagy van mit tenni a ház körül.
Hogy vagytok kismamák és leendő anyucik?itt most újra beköszöntött a szeles hűvös tél,pedig már élveztem a múlt hétvégi 14 fokot :evil: !
Közben nagyon ügyi Marcel,képzeljétek szinte mindig belepisil a bilibe mikor biliztetem :D csak kaki nem volt még.de már ez is haladás!
jajj,mennem kell.gyertek hamar
puszi nektek
ibigirl

Sziasztok!

Hááááát itthon vagyunk.
Nem vagyok a legboldogabb.

Szörnyű ami itt van.

Már el is ment a kedvem a tesótól is.

Az út kicsit rázós volt,mert két napig dekkoltunk Dublinban a járattölés miatt.

Mondtam a férjemnek, amint lehet tűzzünk vissza.

Kép
ancsi1979

Csajok,nem tudom mi van itt,nem latom mit irok, csak nagy feketeseg.masnal is ez van?A lap teteje oke,de alul???? Na most hogy elonezetnek rakattintottam latom mit irok.
Igy most vissza se tudom nezni mit irtatok pontosan.
Udv Ancsi ujra kozottunk :lol: Nekem sogorom baratnoje meselte, hogy meg sosem jott ennyire boldogan vissza,mint legutobb.Eddig mindig sirt,hogy vissza kell jonnie,most o is menekult.Kistesot majd gyartotok itt :lol:
Na most menek tanulni, aztan majd hatha estere mar rendbe jon az oldal.

Pussz Mindenkinek!!

Kép
thomaildi

KépKép

Üdv mindenkinek!

De jo látni hogy megvagytok!!!!Igen valami gond lehetett az oldalal mert én sem tudtam vagy 2 napig belépni!
Még mindig rossz kint az idö?
Itthon sem valami derüs!Sötét van,hideg,esik hol ez hol az!!!!!!!!!!Remélem jön a tavasz hamar mert depis leszek!!!! :lol:

Aki kint szült milyen állampolgár lett a gyerköc?Mitöl függ ez?
Mi nem vagyunk össze házasodva.A párom is magyar.Bár már 8. éve kint vagyunk igazolni sajna nem tudjuk.
Hogy vannak ezek a hivatalos dolgok?
Mint pl. a születési anyakönyvi kivonat?(azt itthon is kell majd kérni?)Vagy:Az utlevél a picinek?Ha haza akarunk jönni azt hogy lehet megoldani?

Köszi mindenkinek az infokat!De jobb mindent idöben tudni!
Szép napot mindenkinek!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára picizoe 2009.02.10 16:10-kor.
picizoe

ibigirl-Gratula a bilizö nagyfiadhoz!!!!!!!Ami késik nem mulik! :lol:
picizoe

Hali

Picizoe:ha magyar mindkét szülő,akkor magyar lesz a gyerek is.
ha kint szülsz macerás lesz nagyon,mert több hónap úgy tudom míg megkapja majd a londoni konzulátoson az útlevelet a bébi.és utána itthon anyakönyvezni kell!!!!
jobb lenne ha itthon szülnél,mert akkor mindene meglesz hamar!!!
jó persze ezt ti tudjátok.

jó éjt
ibigirl

Sziasztok!

Nekem kiirta az oldal,hogy sajnos nem lehet belépni karbantartás miatt.

Ildi mostm ár kicsit jobb voltam kozmetikusnál és fodrásznál egy kis összkép frissítésen. HiHi :D
Találtam tanárt is.
Megyünk mindjárt anyuhoz Keszthelyre.
Úgyhogy nincs idő agyalni.

De azért hiányzik az angol táj.
Nem is gondoltam volna ,hogy ennyire....

Kép
ancsi1979

Sziasztok!

Akkor ezert nem irt senki. En se tudtam belepni, de azt hittem, hogy esetleg az en gepem vacakol.

Igen, Picizoe, ahogy mar Ibigirl is irta, magyar allampolgar lesz a gyerkoc, csak a papirok elintezese nagyon korulmenyes. Siman elhuzodhat akar fel evig is vagy meg tovabb, ha itt szulsz. Persze valaki szerencses es hamarabb megkapja a papirokat.
Nekunk egyszerubb volt a helyzet, mert en hazamentem szulni es ott inteztem el Lolli papirjait, utlevelet. Aztan amikor visszajottunk Angliaba, akkor megkertuk a brit utlevelet is Lollinak, mivel az apja reven o brit allampolgar is. Ez volt a legegyszerubb, mivel itt ezt postan lehet intezni es 2 heten belul meg is kaptuk. Raadasul nemcsak 2 evre adjak, mint a magyar utlevelet.

Viszont most, amig meg otthon vagy, nezz utana a dolgoknak, mert ha nem vagytok hazasok, akkor bonyolodik a helyzet! Mi hazasok voltunk, csak eppen otthon nem volt beanyakonyvezve a hazassagunk es ez nagyon maceras volt. Viszont ha nem anyakonyveztettuk volna be, akkor nem lehetett volna apa vezetekneven anyakonyvezni Lollit. Otthon meg az se volt eleg, hogy hivatalosan lefordittattuk a hazassagi anyakonyvi kivonatot, a ferjemmel szemelyesen, tolmaccsal kellett mejelenni a magyar anyakonyvvezeto elott. :roll: Azt hiszem, ezek a tulbonyolitott papirmunkak meg a regi rendszer maradvanyai. Pont a multkor beszeltunk errol a cseh baratnommel. Naluk is legalabb ilyen bonyolult volt.
Na, nem ijesztgetni szeretnelek, csak tenyleg kerdezoskodj utana, menj be a helyi anyakonyvi hivatalba, nehogy aztan meglepetes erjen!

Ancsi, fel a fejjel! Tanuljad az angolt, aztan gyertek vissza, de tenyleg ne Eszak-Irorszagba! Szoktunk nezni a ferjemmel rendorsegu ugyeket a tv-ben es Eszak-Irorszag gyakran szerepel. Gondoltam is rad. Eleg ijeszto tud lenni. A multkor mondtak, hogy 10 eve a rendorseg csak vedooltozetben es a katonasag tamogatasaval mert az utcara lepni. Most mar kimennek egyedul is, de meg mindig gyakran megtamadjak oket. Igy tv-n keresztul teljesen mas vilagnak tunik. Persze biztosan nem minden resze ennyire durva, azert en megis inkabb Anglia fele vennem az iranyt. :wink:

Mennem kell, mar 3 ora es meg nem is ebedeltem, Lolli meg hamarosan ebred.

Olive

KépKép
olive

Köszi az infokat!Nem gondoltam hogy ez ilyen körülményes lesz!Probálok utána nézni!

Szerintetek normális hogy 24 hetesen van pár csep elö tejem?Ma vettem észre és nagyon meglepödtem.Ez jelenti azt hogy lesz tejem?Vagy ki tudja?

Szép estét!
picizoe

Sziasztok!

Vegre nalam is oke az oldal :lol: Mi meg a napokban egy virust is benyeltunk.

Ibi gratulalok a bilizeshez, nyarra teljesen szobatiszta lesz Marci tuti :lol: Csak igy tovabb,szaladgalj a bilivel :lol:

Hat eleg korulmenyes ez az anyakonyvezes dolog ahogy igy olvasgatlak titeket. Mar elore felek attol,hogy mennyi idot vesz igenybe az angol allampolgarsag felvetele.Mennyi idot is kell hivatalosan letolteni,hogy megkervenyezhessuk?5 vagy 10 ev?
Inkabb nem is megyek meg bele.Korai ugy is.

Apas szules...a ferjemnek eleg volt megnezni par kepet a szulesrol es azt mondta koszoni,nem ker belole :lol: En igazandibol nem akartam hogy bent legyen.Viszont en voltam bent mikor Noverem szult. A ferje szinten nem birja a vert,de Tesomnak kellett valaki,aki bent volt vele.Csajok,szenzacios volt.De komolyan.Ugyhogy ha a ferjed menni akar Picizoe, engedd. Az elotej teljesen termeszetes,de nem jeletni azt sajna,hogy lesz is tejed.Es az se szamit,hogy kicsi,vagy nagy a melled. De sok sok tea es termeszetes gyogynovenyek vannak arra,hogyha lesz tejed,akkor viszont segit,hogy jo sok legyen.Ennek nezz utanna szerintem, akiknek tejuk volt,azok mind ittak valamifele teat.Persze szules utan csak :lol: Vittek mar a korhazba.En is probalkoztam csak nekem nem jott ossze.

Idojaras.Reggel szakado eso, kis ido mulva suru hoeses,majd delutanra ragyogo napsutes. Ennek oromere majd szet szakadt a fejem.De tok jo, hogy egyre tovabb van vilagos,igy meg delutan is tudunk Marcival csavarogni egy jo nagyot.

Hetfon megvolt az elso oram , meg csak a szem nevmasokat ragtuk at, kotoszvakat(-in,-on,-at es tsai), meg az alapokat,meg beszelgettunk.Tok jo volt.Igy hogy van aki elmagyarazza mi miert van,nem is olyan nehez megjegyezni :lol: Jovo heten idojaras, meg az ora jon,es csinalunk egy rovidke allasinterjut. :lol:

Ancsi!
Ha gondolod kuldok majd kepeket. :lol: Kis havasat, naposat,es esoset is,nehogy elvonasi tuneteid legyenek :wink:

Olive rendbejottel mar teljesen?Volt ho nalatok a hetvegen?Nagy kaoszt irtak arra delen.Mi meg itt figyelunk a hegyekben ho meg sehol.Bar mar februar kozepen annyira nem vagyon ra...

Szep estet mindenkinek,ma olvasok meccs van a tv-ben.He-he

Kép<http://vonalzo.picibaba.hu/1328.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D>
thomaildi

sziasztok!

Ildi köszi!
Lementem képernyővédőre,hogy meglegyen a napi adag. :D

Valaki nem tudna abban segíteni,hogy felveszi videóra az In the Night Garden részeket???

Vagy DVD-n beszerezni.

Itthonról sajna mégsem érem el.

Minden pénzt megadok érte. :wink:

Kép
ancsi1979

Sziasztok!

Ildi, volt nalunk ho a hetvegen, de nem nagyon maradt meg. Viszont jegesek voltak az utak, igy nem mertunk elindulni Del-Londonba a baratnomekhez. Ugy sajnaltam, mivel a kislanya 2. szulinapi partija volt.
Egyebkent az ejjel is esett nalunk a ho, de nem maradt meg. Otthon viszont a szuleimnel van ho. Apukam nem is vette ma elo a kocsit, gyalog ment dolgozni.

Ancsi, szerintem a legegyszerubben ugy tudod beszerezni, ha a http://www.amazon.co.uk -rol megrendeled vagy az ebayrol. Nem szoktatok ebayezni? Onnan csak akkor tudnad megrendelni, ha regisztralva vagytok a paypal-nal, mivel csak ugy tudsz kulfoldrol fizetni. Az amazonnal viszont nem kell paypalozni, oda jo az olyan bankkartya, amit interneten hasznalhatsz. En sok dvd-t rendeltem mar az amazonnal es meg voltam elegedve veluk. Regebben csak a nyugat-europai orszagokba szallitottak ki, de most ugy latom mar a vilag minden reszere.
Probaljatok meg, ha nem sikerul, szoljal ujra es akkor kitalalunk valamit!

Picizoe, Ildi mar valaszolt ugyan, de en is csak megerositeni tudom, hogy igen, normalis, ha van elotejed, de nincs osszefuggesben a kesobbi tejtermelessel. Nekem pl. a terhesseg alatt a jobb mellembol jott elotej es szopinal pont a jobb mellemben volt kevesebb tej. :roll:

Ibigirl, nagyon ugyi a fiad! Barcsak mar mi tartanank a bilinel! Mi meg mindig csak jatszunk vele, vagy ha ugy dont a kisasszony, hogy raul, csak olvasgat rajta, bele nem megy semmi. Mondjuk nem is surgetem, majd tavasszal vagy nyaron nekilatunk a nagy feladatnak.

Olive

KépKép
olive

Ja, Ancsi, meg eszembe jutott 3 lanynev, amit ugyanugy irnak itt is! A Melinda, Bella es Lea.

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive ezer virtuális puszi érte :D

Mepróbálunk rendelni,a a folyószámlánk él.

Hát igen Belfast elég zürös hely még most is,de szerintem a rendőrök jól kézben tartják.

Legközelebb már nem oda szeretnénk menni.

Kép
ancsi1979

Sziasztok!

Ancsi, remelem sikerul. Nalunk Mr Tumble es a Come outside (Pipin kutya) a kedvenc. Az In the night garden valahogy sosem kototte le Lollit. A zenejet viszont szereti, azt szokta is dudolaszni. :)

Hallottatok a 13 eves kisfiurol es a 15 eves baratnojerol? Tegnap meselte a ferjem, o a radioban hallotta, aztan kikerestuk a Sun cikket a neten. Idelinkelem, ha esetleg nem olvastatok. En azota is teljesen le vagyok dobbenve.
[url]
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 233878.ece[/url]

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Az elobb nem jol sikerult a link, ujra megprobalom.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive,tegnap lattuk az ujsagban e cikket.Nem ertek meg mindent belole,de holnap ha apank itthon lesz elolvastatom vele.Mindenesetre megdobbento a teny, hogy 13 evesen valaki is apa legyen.Nem minden reszleteben ertem, majd apaval lefordittatom, de ha mar ennyire abortusz ellnes valaki,akkor mi a jo budos francert nem szed gyogyszert,es mi a jo budos francert fekszik le egy 13 eves kisgyerekkel?????13 eves fiam van!Kis taknyos,akinek fingja nincs a vilagrol,bar o azt hiszi neha.Ilyenkor el sem hiszem hogy Angliaban elunk komolyan...
Na pussz mindenkinek, szep hetveget.
thomaildi

sziasztok

most gyors felugrok!a fiúk alszanak,de sajnos Marcus nagyon beteg...szegénykémnek alig van hangja,rettentő csúnyán köhög,heveny bronhitise lett... :oops: ilyenkor utálom a bölcsit,mert valószínű onnan kapta ezt el.láttam múlthéten egy kislányt,aki így köhögött és hordták továbbra is a csoportba.hogy lehetnek ilyen felelötlen szülök,mi meg mindig megisszuk a levét,aki normálisan viszi a gyerekét az orvoshoz..na mindegy...remélem hamar felépülünk.

most ez a cikk is felháborított,hogy mi a fenének tartották meg a babát,ha rájöttek 6 hét után...látszik a szülők is milyenek,mind felelőtlen és hát megnyilvánult az értelem:mind a segélyből él 5 gyerekkel!!!!úristen,milyen hülyék!

bocsi,most már kidühöngtem magam :D
nem tud esetleg vki vmi gyógyszermentes gyógymódot arra,hogy segítsünk a rekedtségen.teázunk,citrom,méz van,meg sok gyümit etetek vele,ezenkívül vmi??

ui:picizoe:nekem is volt előtejem,azt hittem,de jó sok tejem lesz,erre nem lett az én esetemben.de az nem azt jelenti,hogy neked se lesz.nincs összefüggés :?
ja és rengeteg folyadékot igyál majd,miután szültél,figyelj oda nagyon fontos!!!!pussz

sziasztok szép napot!
itt hatalmas a hó és hideg is van! :(
ibigirl

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?