Új privát üzeneted érkezett!

Hello,

köszi a szíves fogadtatást! ;)

Mali, tényleg gyönyörű a pici fiad, a haját pedig még egy kislány is megirigyelné! Marci tényleg ilyen vékony, mint a képen látszik, vagy csak a fotó teszi? Amúgy tényleg nagyon okos a srác!

Giga, nem baj, hogy új felhasználó lettem, de azért mégis. Most új felhasználónév, jelszó, email cím kellett, és még csak nem is reagáltak a leveleimre. Inkább emiatt vagyok bosszús!
Készültök már Bulcsú szülinapjára? Milyen tortája lesz, és mit kap ajándékba? Lilinek is adtok vmit, nehogy féltékeny legyen, vagy úgyis együtt játszanak majd?

Nircee,
örülök, hogy anyósod kicsit visszavett, gondolom ez sokat dob a közérzeteden, és ezzel együtt a gyerekekén is.
A sebészeten, ha úgy találják, hogy be kell avatkozni, akkor rögtön megcsinálják? Vagy adnak időpontot? Mert, ha csak megnézik, akkor szerintem jobb tudni, mi a helyzet, lehet, hogy nincs is ok aggodalomra, és egy krémmel orvosolható a baj.
Hétfőre megy a drukk nektek!!

szantre

KépKép
szantre1

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok, de teljesen véletlenül néztem be az oldalra, én is a Flór-ban szültem és néha bekukkantok. Erre ismerősre bukkanok, milyen kicsi a világ! :D

Mali!
Szia!! :D Gyönyörű a picurkád is! :D Majd gyertek vele is csiri-birire. :D 8) Jól vagytok? Olvastam, hogy Dani kis örökmozgó. :D "Korcsolyázik" még?
Nagyon puszillak Titeket és remélem még találkozunk! :D

Orsi

avocado

Sziasztok!
Úgy látszik, megvan a gond!!!! A pelus!!!! Az utóbbi időben sokat csicseregtünk Marcinak, hogy már ideje lenne bilibe kakilni, persze mi úgy éreztük, nem erőltettük, csak mindig felajánlottuk. A férjem mondta, hogy akkor mehet majd oviba, ha már bilibe tud kakilni, aztán egyszer a szomszéd gyerekről beszéltünk a mamájával, hogy ő már szobatiszta, biztosan meghallotta, anyós is duruzsolt neki néhányszor, meg mikor fel akarta húzni a kisgatyákat, mondtuk, hogy azt nem lehet pelusra, akkor vegyük le, és használjon kisgatyát. Végül olyat is mondtunk, hogy ha majd elfogy a mostani adag pelus, akkor már nem lesz több, nem gyártanak tovább. Persze ezt nem így egyszerre zúdítottuk a nyakába, hanem kb. az utóbbi 1,5 hónapban, és nem volt 24 órában ez téma, csak mikor pl. meglátta a szomszéd ovit, vagy mikor előrángatta a kisgatyákat. De úgy látszik, mély nyomot hagyott ez benne, mert mikor próbaképp a férjem megemlítette neki 2 napja, hogy beszélt a gyártókkal, és lesz pelus amennyit csak akar, azután mintha kissé megnyugodott volna. Aztán ma jött Anyu, és míg tisztába tette, ezt ismét elismételte neki többször, meg hogy addig gyártanak neki, ameddig csak ő kéri, erre egyszer csak felsóhajtott és megszólalt: "lesz pejus!". Úgy jött ki, hogy elmentünk délután Tescoba, és mielőtt indultunk volna, megkérdezte, hova megyünk. Mondtam, hogy vásárolni, el kell hozni a pelust, amit legyártottak. Azóta egész délután egyszer sem volt pislogás, csak lefekvés előtt, mikor már fáradt volt. :D :D :D :D :D :D :D :D :D Nagyon boldogok vagyunk, a férjemmel elhatároztuk, hogy ezentúl egyáltalán nem hozzuk ezt szóba, és még nyáron sem fogjuk erőltetni, nem érdekel minket senki. Persze jó lenne a télig szobatisztának lenni, mert jövő januártól szeretnénk, ha oviba járna, mert vissza kell mennem dolgozni.
Viszont most meg teljesen betaknyosodott, láza még nincs, de szegénykém annyi trutymó jön le az orrából, hogy alig győzi az orrszívó, már nem fér el a csőben. :roll: Alig kap levegőt, szívás után is folyton szörcsög. Az első szívásnál ráadásul úgy felpörgette magát, hogy még hányt is. Már alszik, de 1x már felébredt, térdelt az ágyában, mert nem kapott levegőt. Most szó nélkül hagyta, hogy szívjam a nóziját. Szegénykém, mindig van valami. :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Talán sikerül megírnom a levelet. :)

Nircee! Sajnálom, hogy beteg lett Marci! Viszont örülök a jó hírnek, hogy megtaláltátok a pislogás okát. Döbbenet, hogy általunk ártatlannak hitt megjegyzésekkel mennyire fel tudjuk kavarni a kis lelkivilágukat.
Marcinak is vannak rossz napjai, a tegnapi ilyen volt. De úgy csináltuk, hogy apukája maradt itthon Marcival, én elmentem Danival. Így csak apa borult ki, mert ő hallgatta egész nap a cirkuszt. :roll: Este meg én váltottam. Nem sokat aludtam, de remélem ma már nem fog fájni a hasa.

Szantre! Kérdezted, hogy vékony-e Dani. Igen vékony. 12 kg. Nem hízott szerintem az elmúlt egy évben 1 grammot sem. Úgy emlékszem, hogy már írtam nektek, hogy tulajdonképpen nem eszik. Van olyan nap, hogy megissza a tápszerből készült kávét a három főétkezésre és annyi. Már hónapok óta küzdünk. Ezen a héten elvittem vérvételre, de szerencsére teljesen jó a vérképe (beolvastam a dokinak telefonba, majd hétfőn átbeszéljük azért). Amúgy nem tűnik betegnek és iszonyú sok energiája van, szóval azt gondolom, hogy ez életkori dili. Állítólag az apukája is ilyen volt és már mástól is hallottam, hogy a gyerkőc csak tejet ivott hónapokig. Sohasem volt jó evő, de azért amíg kicsi volt, naponta ötször evett, igaz nem sokat. Már Marci előtt is ez volt, úgyhogy nem a kistesó érkezése miatt van. Egy csomó mindent olvastam ezzel kapcsolatban és igyekeztem végigpróbálni (nem erőltetni, közös evés, stb). De valahogy most már úgy tűnik nekem (persze a vérvétel eredménye megnyugtatott), hogy nagyon jól tudja, hogy mikor és mennyi kaja kell neki. Tegnap például kért teljesen magától főzeléket, evett egy kicsit, azután meg kért húslevest és abból is evett egy kicsit. Két nappal ezelőtt kért húst. Ha édességet kér, akkor is eszik két kocka csokit és kész, nem habzsolja be az egészet (nem anyukájára ütött), a TúróRudit sem eszi meg, ha nem éhes annyira. Remélem, azért túl leszünk most már ezen is lassan.

Orsi! Köszi a dicséretet! Dani most „táncol”, de nagyon hasonlít a „korcsolyázáshoz” :D . Majd igyekszünk menni Marcival is tornázni. Sokan járnak még ugyanúgy?

Mennem kell, mert Dani már itt is van és számítógépezni akar.

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem.
Anyósom ágyat szeretne venni Zsófinak szülinapjára. Zsófi még mindíg a kuckójában alszik egy matracon, párnákkal körberakva. Anniyt forgolódik éjszaka, hogy még így is néha a szőnyegen köt ki.

Szerintetek neki való már az a leesésgátlós ágy? Nagyon félek, hogy arról is lefordul?!
Ti mikor vettetek ilyet a gyerkőcnek?

Előre is köszi aválaszolat!

Puszi
Márti
Vendég

Tusi,
Márk is nagyon sokat forgolódik éjszaka, van hogy keresztbe fordul, bekucorog a sarokba, vagy teljesen megfordul. Én Márknál pont ezért még korainak tartom, persze lehet, hogy Zsófinak bejönne, de azért meg fölösleges, hogy a helyet foglalja egy ágy, ha úgyis végül a kuckójában kötne ki Zsófi.
Ez az én véleményem.

szantre

KépKép
szantre1

Tusi!
Marci meg az ágya felső sarkába kucorodik össze, és ott alszik. Én is korainak tartom még a kiságyat, ráadásul nálunk mostanában a fektetés is nagyon nehéz, nem bírnám idegekkel, ha állandóan kimászkálna, főleg, hogy a szobájuk fent van, mi meg este lent tévézünk, még azt sem hallanám, ha mondjuk felállna valamire és leesne. (A sírást igen, de köszi, azt nem szeretném megvárni). Egyik ismerősömnek még most is rácsos ágyban alszika fia, aki 3,5 éves, a nagyobbik is 4 éves korában kapott kiságyat, pont amiatt, mert nem akarta, hogy folyton járkáljon. A nagyobbik úgy megszokta a rácsokat, hogy mikor rendes ágyatkapott, akkor sem járkált ki-be soha. Én szerintem 3. szülinapjára szerelem szét az ágyat, de majd meglátjuk, milyen lelkiállapotban lesz. Most még ő is nagyon ragaszkodik hozzá (már kérdeztem, hgy ne vegyük-e le a rácsokat, de határozottan mondta, hogy nem.

Mali,
Marci hasonló, mint Dani, 13kiló, és nagyon vékony. Vannak napok, mikor semmit nem tudok beletömni, de vannak olyanok is, mikor magától kér kaját, azt is mondja, hogy mit (múltkor: "hislit kész, kettőt"), és akkor nagyon szépen eszik. aztán másnap megint szinte csak tejet. Én sem aggódom, tök egészséges, egyszerűen csak nem hagyja, hogy túltömjem. Neki ennyi is elég.

Kép
Kép
nircee

Márti
Dórinak rendes 190cm-es nagyágya van. Szereltünk rá leesésgátlót, még sosem esett le róla.
Ezek szerint mi vagyunk a kakukktojás. :shock:

Mali
tündériek a srácok!!!

KépKép
tüccs

Helló

Márti, nekünk Szonja másfél éves korától alszik ugyanakkora ágyon mint Dóri. Van leesésgátló, de igaziból akkora neki az az ágy, hogy ha keresztbe forgolódik is kényelmesen elfér.

Mi alig használtuk amúgy is a rácsos ágyat. Nagyobbaknál meg börtönnek érzem, főleg amikor már menne. Ráadásul nekem veszélyes is, mert ha azon kezd el kimászni, kitornázni magát marha nagyot bukhat...:roll: Nekünk ezért is nem volt soha járókánk és hasonló nyalánkságok.

Ha Zsófi jól elvan a kuckójában, lehet hogy fölösleges még neki az ágy nem? a földön valóban biztonságosabb... :D

thenus

Henus,
Marci sosem mászott ki a rácsoságyból, főleg, mert hálózsákban alszik, így nem tudja olyan magasra emelni a lábát. :D Viszont nálunk meg sokkal veszélyesebb lenne, ha ki tudna menni, mert hiába a gyerekbiztos szoba, ismerem Marcit, a kanapé tetejéről próbálna leugrálni, vagy a Simit ébresztgetné folyton. Nem tudom,mennyire börtön neki, de azt vettem észre, hogy inkább biztonságot ad neki, hogy körbeveszik a falak. De az is lehet, hogy mi vagyunk a kakukktojás, nem Ti. :lol:

Kép
Kép
nircee

Lolo is kiságyban alszik még. Soha nem próbált meg kimászni belőle. Ha felébred, feláll, és közli, hogy "kijössz". :D
Szerintem is sokkal veszélyesebb lenne, ha elkezdene kószálni magában a szobában...
Vendég

Nekem nem szokott kószálni úgy hogy nem vagyok ott. HA felébred ugyanúgy szól, hogy felébredt, amíg meg el nem alszik ott vagyok. Szóval itt sincs egyedül. Vagy ha felkelt kijön, de ez ritka. Inkább kurjongat :? Persze ezt gyereke válogatja mert vannak vakmerőbb gyerekek, meg akik ha olyan a helyzet kihasználják. :wink:
Meg a lakáselrendezés is számít nyilván...

thenus

Henus, 100%-ban igazad van. Marcit nappal is életveszély akár csak 2 percre is magára hagyni, folyton valaminek a tetején köt ki. Múltkor épp csak felrohant a férjem valamiért az emeletre, én itt fent ültem a gép előtt, és mire odanézek, hát Marci már a lépcső felén túl volt! Most Ti nem láttátok a lépcsőnket, de Verna és Pilla igen, rohadt meredek! Korábban ha nyitva volt a lenti rács, magától ment, hogy becsukja, soha fel nem ment, most meg egyszer csak gondolt egyet, és elindult! Úgyhogy nagyon észnél kell lennünk vele. Ha egy szinten laknánk, és ő is partner lenne ebben, én már lehet, hogy rendes ágyban altatnám, de így, hogy külön szinten vagyunk, így nem. Ráadásul a számítógép is itt van fent, a fürdőszoba is ezer veszély, bele sem merek gondolni, mi lenne, ha egyszer csak gondolna egyet, és elkezdene játszani a géppel vagy a vezetékeivel! Ráadásul minden ajtót ki tud nyitni, a biztonsági zárak sem jelentenek akadályt. Néha szeretném, ha kicsit bugyutább lenne. :roll:

Kép
Kép
nircee

Ja, és nálunk a mosókonyha is fent van, a mosószerekkel, létrával, vasalóval együtt. Az az ajtó mindig be van csukva, de ki tudja nyitni azt is. :? Úgyhogy nálunk marad a rács, amíg csak lehet! :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Megvolt a mangalica vágás. Pénteken este Lelle jó taknyos lett, szombaton mentem a legközelebbi városba orrszívót és egyéb dolgokat venni neki a patikába. Aludt délután 3 órát és mint akinek kutya baja. Ma már hazajöttünk, mert a férjem ment tüntetni, meg megyünk házakat nézni.

Hát, nálunk Lelle már egy éve nem alszik kiságyban, nem azért mert utálta, hanem mert úgy gondoltam, miután megtanult járni és külön szobába is került, hogy lecseréljük az ágyat. Lellének egy 70×160-as ikeás ágya van leesésgátlóval, a másik lakásban volt fölötte egy sátor, de itt a tetőtér miatt nem fért el, de ide csinálok neki baldachint.
Sosem kószált, van az ajtaján rács, de nem használjuk. Éjszaka sem járkál, zsákban van, délutáni alvásnál pedig az emeletről lejön, ha felkelt vagy pedig szól, hogy fel van és megvárja, míg lehozom.
A nagyiknál kiságyban alszik, de nem rajong érte.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

A mi lépcsőnk sem normál, az átlagtól 1.5szer magasabb, meredek csigalépcső, fa, amit egy cseppet sikerült túllakozni, úgy csúszik, mint a jég. Lellén kívül már mindenki zakkant rajta.
Amikor ideköltöztünk lent, fent leakartam zárni a lépcsőt, de mire észbe kaptam, Lellét a tesóm olyan frankón megtanította rajta közlekedni, először hason jött le, de aztán úgy, ahogy a nagyok. Nagyon óvatos és ügyes is.

Nircee, jó sok a veszélyforrás nálatok! A mosókonyhára én mindenképp tennék fentre egy zárat, amit Marci nem tud elérni és csak ti tudjátok nyitni-zárni.

Nem lehet, hogy túl sok mindent tiltotok Marcinak és azért kíváncsi mindenre ennyire?

Lehet én vagyok túl könnyelmű, de nálunk Lelle adagolja a mosószert, önti az öblítőt és kapcsolja be a mosógépet. Számítózni is szokott az apjával, még nem cincált szét semmit, főzni pedig úgy főzünk, hogy áll mellettem vagy ül a pulton. Szerintem türelem kérdése az egész, és nem azért ilyen mert lány vagy mert ilyen unalmas, hanem mert ha kell, 25× mondom el neki, mutatom meg, magyarázom el.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ebben a kérdésben is oda lyukadtunk ki, hogy minden kérdés egyénre (gyerekre) szabott, de a hozzászólások kapcsán én most egy pár dolgot számba vettem a gyerekágy-rácsoságy témában, ami eddig eszembe sem jutott.

Pimpoka, Lelle lemegy egyedül a csigalépcsőn?

Márk is ügyesen lépcsőzik, de én mindig mondom neki, hogy csak úgy szabad, ha fogja a kezemet, vagy kapaszkodik a falba. Amíg nem akar önállóbb lenni ebben, addig nekem nagy megnyugvás, hogy így közlekedik.
Bár szerencsére nálunk csak a lépcsőházban van lépcső, de úgyis lifttel közlekedünk. Amúgy lépcsőmániás. Ha útközben van vhol lépcső, azt 2-3-szor tuti, hogy megmásszuk.

szantre

KépKép
szantre1

Pimpoka, mióta a múltkor írtátok néhányan, hogy együtt főztök a kicsikkel, én is kipróbáltam, és Márk imádja, és ebben-abban tényleges segítség. És sokszor szófogadatlan Márk, de a konyhában áll a széken, figyel és azt csinálja, amit mondok. Meg persze rengeteget tanul. Az egész munkafolyamatot el tudja mondani, persze csak szavakkal, de rengeteget bővült a szókincse is.

A mosás nálunk is így megy. És van hogy önállósítja magát, kipakol a a szennyestartóból , válogat, bepakol, beteszi a kupakot (ilyenkor csak mosószer nélkül), bekapcsolja, csavargatja a gombokat. Szóval nagyon önálló.
Nálunk a mosószert (csak gélt használok, mert a kupakot nem tudja lecsavarni, de nem is próbálta még), öblítőt ő is eléri, néha kipakol, bepakol a szekrényből, de nem bántja. Persze azért ha ezeket előszedi, rajta tartom a szemem!!

szantre

KépKép
szantre1

Szantre, igen. Csak akkor jön ölbe, ha már nagyon fáradt és nincs kedve felmenni. De minden lépcsőn önállóan közlekedik. A barátaink nemrég költöztek családi házba és olyan lépcsőjük van, ami fa és közte hézag van, na az nagyon tetszett neki, hogy lelát a lépcső alá. Én azt utálom, mert mindíg orra bukok rajta...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Köszi a véleményeket! Én is úgy gondolom, hogy korai még. Csak gondoltam megkérdezem tőletek is. Zsófi tényleg jól elvan a kis kuckójában. Ő is szabadon jön-megy, ha felébredt. Én nem bánom. Elég éjszaka rohangálni hozzá ha sír, nem akarnék még akkor is ha felébred. Ő nem szokott elkószálni, rögtön jön hozzánk reggel... vagy hajnalban :D
Szerintem mondom a férjemnek, hogy kicsit halogassuk még ezt az ágyvásárlást.

Képzeljétek, Zsófi múlt héten volt 2 napot bölcsiben, mert már jól volt. Erre szombat délutánra belázasodott. Nem nagyon, 37,5-38 volt csak, de ahhoz pont elég, hogy egész nap nyűgös legyen meg ne aludjon éjszaka normálisan. Szóval a héten megint felejtős a bölcsi.
Kicsit kiakadtam az előbb... a férjem telefonált a gondozónőnek, hogy mi a helyzet, erre azt mondja, hogy nem örül neki. Hát gondolhatja, hogy mi mennyire örülünk, hogy már megint beteg szegény... :twisted:

Most már kicsit kiakadtam. Meddig megy ez így. Már egy hónapja csináljuk és nem jutunk egyről a kettőre.... :cry:

Henus
Az oviban is így szokott menni? Vagy ott nem ilyen macerás a dolog? Bár gondolom, ha egy gyerek bekerül a közösségbe akkor óhatatlanul is összeszed mindent.

Szantre
Talán te kérdezted, hogy miért nem visszük anyuhoz Zsófit a bölcsi helyett. Az az igazság, hogy anyunak elég rossz a szeme. Valamilyen szemideg problémája van (még egy orvos sem tudta normálisan megfogalmazni, hogy mi ez a betegség). Lényeg, hogy nagyon fényérzékeny. Van, hogy szegény nem is tudja nyitvatartani a szemét, csak ha az ujjával kinyitja a szemhéját.
Na szóval nem nagyon akarnám anyut ezzel terhelni. Persze ő is szívesen segít, csak egy idő után azért már elég fárasztó lehet neki.
Bár mondjuk most hétvégén megfordult a fejemben, hogy ha ennyire nem bírja Zsófi, inkább beszélek anyuval. Nem akarom hónapokig kínozni szegény kiscsajt.

Puszi
Márti
Vendég

Sziasztok!

Pimpó,
hát, ha tudnád, mennyi minden meg van engedve Marcinak!!!! Sokszor pont az a baj, hogy túl sok minden. A porszívót ő dughatja be az áramba, és ő is húzhatja ki onnan, a múltkor együtt készítettünk salátát, egy tompa késsel ő vágta fel a mozzarellát, az apja összes szerszámával (csavarhúzók, fúrófejek, fogók), de azért a tapétavágóval és ollóval nem játszhat. Mondjuk az ollóval is az a helyzet, hogy ha vágok valamit, akkor a kezébe adom, én kifeszítem a vágnivalót és ő vágja el. De szigorúan csak mikor ott vagyok mellette. A lépcsőkön ő is egyedül, rendesen közlekedhet, kivéve a miénket, én ebben úgy vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni. Nemcsak, hogy baromi meredek, hanem járólappal burkolták, és az élei olyanok, mint a borotva. Elég, ha kicsit megbillen, simán szétcsaphatja a fejét. (Mikor készítették, még nem volt gyerekünk, nem is gondoltunk ebbe bele). Ráadásul az oldalsó korlát egy nagy üvegdarab, bele sem merek gondolni, mi lenne, ha abba belefejelne. Úgy van nálunk megoldva, hogy csak a 3. lépcsőfokra lehetett a rácsot feltenni, így az alső 3-on ő is szabadon fe-le közlekedik, azokra ragasztottam élvédőt, de így nagyon nehéz nekünk rajta menni, ezért nem szeretnék a többire is tenni. A mosógépet, mosogatógépet nálunk is ő kapcsolja be, a mosogatógépet mindig ő pakolja ki, miután kivettem a késeket. De a vegyszerekhez nem engedem nyúlni, az ördög nem alszik. A szakemberek szerint is a legtöbb mérgezés a háztartási tisztító- és mosószerek lenyeléséből fakad, és én hallgatok rájuk. A gyereknek semmi keresnivalójuk a közelében. Elég, ha csak pár percre félrenézek, és benyel egy kis öblítőt. Mondjuk ezek magasan vannak, de van már annyi esze, hogy ha valamit nem ér el, odahúzza a székét és rááll.
Igazából nem vész nálunk a helyzet, szerintem semmivel sem rosszabb, mint máshol, nappal nincs is gond, de este, mikor mi mondjuk tévézünk, nem szeretném, ha egyedül garázdálkodna. Ennyi. Ettől függetlenül lehet, hogy nyáron vagy ősszel mi is szétszereljük az ágyat, majd meglátom, de most semiképpen sem.
Ja, még annyit, hogy most nekem a türelemből van a legkevesebb. Rendszerint rohanásban végzek el bármiféle házimunkát, mert Simit sem lehet hosszú időre egyedül hagyni. Murphy, hogy amint elkezdek valamit, máris ordít. Szóval nekem egyelőre nem fér bele, hogy 25x elmagyarázzak bármit is, persze azért igyekszem.

Tusi,
sajnálom, hogy Zsófi ennyit beteg, de eddig akárkivel beszéltem, a bölcsis- és ovisidőszakot végigbetegeskedték a gyerekek. :roll: Az immunrendszerük most találkozik először ilyen mennyiségben kórokozókkal, ezért van ez. Így tanul, később ezért nem lesznek már betegek annyit az iskolában. Jól mondom, Henus?

Lányok, normális, hogy Simi napi 1x alszik??? Délelőtt alszik 3 órát, és annyi. Egész nap fent van, csicsereg, ha játszunk vele, nagyon jól elvan, de amint nem vele foglalkozunk, ordít. Éjjel meg 6-7x felkel, nem ébred fel teljesen, de sír. Szerintem így éjjel sem alussza ki magát. Én meg ma éjjel oda jutottam, miután szó szerint óránként ébredt, hogy megbeszéltem a férjemmel, hogy lemegyek aludni a lenti szobába (3 ajtó fog így elválasztani a gyerekektől), legalább 1x végigaludjam az éjszakát, és ő fog majd átrohangálni, már ha felébred, mert rendszerint nem szokott. Még sosem tettem ilyet, de ma már az összeeség határán állok.
Ráadásul ma elég nehéz napunk volt, délelőtt vittük a 2 fiút útlevelet csináltatni, nagyon édes volt mindkettő, meg sem nyekkentek, mosolyogtan, Simi nagyokat nevetett a tükörképének, pedig csak 10 percet tudott aludni. Szerencsére rendesek voltak, előre vettek miket, így nem kellett egy percet sem várnunk. Aztán hazajöttünk, majd 1,5 óra múlva indultunk Marcival a neurológiára a Budai Gyerekkórházba. 1 órával korábban oda is értünk, de szerencsére Marci ott is nagyon édes volt, játszott, dumált, a dokinéninél is tüneményes volt. Ő sem hisztizett egyszer sem, pedig szegényt őt is fel kellett ébresztenünk 1 óra alvás után. Szerencsére teljesen rendben van, ráadásul mára a tick is megszűnt. Mire hazaértünk, már vacsoráztunk, fürödtünk, és most alszanak, bár hallom, hogy Marci sokat köhög. Szegénykém, lehet, hogy ráfázott a náthájára ebben a ki-be járkálásban.

Na, sikerült kisregényt írnom, bocsi.

Tiop????????? Pilla, hogy vagy? Verna, Lolo nem beteg?

Kép
Kép
nircee

Helló!

Teljesen jól mondjátok. Az első közösségben töltött hónapok a legtöbb gyereknél a betegeskedéssel telnek. Persze ez nem törvényszerű, de legtöbb esetben. A kicsiknél ez még gyakoribb, mert a bölcsiseknek még fejletlenebb az immunrendszere (pont a minap olvastam, hogy kb 6 éves korra alakul ki teljesen) és hát ott még nehezebb az indulás. És hát azt se feledjük, hogy a bölcsis korú gyerekek nem tudnak önállóan orrot fújni, egymásra tüsszögnek, köhögnek, stb. Az ovis korosztálynál már ez kezd kicsit javulni, hisz nagyobbak. MOndjuk én azt mondom, hogy ha lázasak, és rossz kedvűek, nyűgösek maradjanak otthon, de ha "csak" az orruk folyik, és már szól, hogy fujjuk ki, vagy megtörli magának jöjjenek.
Hát Márti, próbálkozzatok. Lehet, hogy érdemes volna kivárnotok a tavaszt, amikor szárazabb az idő, és nem vándorolnak úgy a bacik. Hátha a beszoktatás legalább egyben lezajlana... :roll:

Hol vannak a többiek? Tiop azt igérte visszacsatlakozik... :shock:
Pilla és Andi is rég írt!!! ÉS Giga?

Nekünk most lesz a héten a kulcsátadás. :lol: MA van a műszaki átvétel. Még nem jött vissza a párom. HAmarosan költözünk. :lol:
Közben ma reggel anyósomnak is be kellett vonulnia a kórházba a kezével. Már nem tudtak neki mit kezdeni vele, és bazira fájt is neki, meg randa is volt. Szóval most kivizsgálják, és minden kiderül. :roll:
A párom szerint egyébként tuti lelki eredetű. Ugyanis mióta fixálódott, hogy mi elköltözünk azóta kezdődött neki. Lehet benne valami :roll: Persze ezt ő be nem ismerné soha... NEki??? LElki??? Neki nincs lelki gondja... :? :x

thenus

Sziasztok!

Kicsit én is eltűntem, csavarogtunk hétvégén. Balatonszárszón voltunk Anna keresztszüleivel, meg a gyerekeivel. Korizni persze nem lehetett, bezzeg 2-3 hete... :twisted: :twisted: Pedig már olyan régen koriztam egy jót!

Ma meg megyünk anyukámékhoz, vasárnapig maradunk :lol:

Mali, gyönyörű Marci!!!És mennyi rengeteg haja van!!!Én már úgy elszoktam az ilyen sok hajtól, Sárikának volt ilyen, Anna haja a nyomába sem ér :D Dani milyen kis okos!!

Nircee, sajnálom, hogy ennyi sok izgalom kijutott a fiúk miatt neked mostanára. De örülök, hogy Marci pislogása ennyire javult. Vagy már teljesen meg is szűnt?

Márti, jobbulást Zsófinak!Sárának nem sokkal két éves kora előtt lett gyerekágya, leesésgátlós, állandóan keresztben fekszik benne, vagy teljesen megfordul, a lába van a párnán :lol: Szereti, meg nekünk is kényelmesebb már, hogy nem köztünk alszik. Bár sokszor hajnaltól azért igen :wink: Soha nem szokott este mászkálni, mert én is megvárom, míg elalszik, mint Henus, és akkor jövök ki tőle. Szóval nekünk bevált.

Henus, de jó nektek!!!!Majd kérünk ám képeket az új háztól. Kertesház, ugye? Szintes? El is hiszem, hogy anyósodnál ez lelki eredetű. Mi még csak most kezdtünk el nézelődni, keresgélni, és hát ez nem fog hipp-hopp menni, de az én anyósom már kombinál, hogy megbántódtunk valamiért, hogy így sietünk, rááérünk még később is költözni. (3 éve ott lakunk). Előre látom, hogy nagyon nehéz lesz neki is, ha elmegyünk. Meg úgy gondoltuk, hogy Nyíregyházán is szétnézünk. Szóval vagy Pécel és környéke, vagy Nyíregyháza.

Na, most megyek, még pakolnom kell.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Henus,
jaj, de izgi!!! Gratula! Izgulsz már nagyon?

Katica,
képzeld, teljesen megszűnt a pislogás!!! Annyira megkönnyebbültem! :D

Kép
Kép
nircee

Mi ma voltunk Pilláékkal játszóházban, nagyon szuper volt! :) 2 órára fizettünk be, de annyi bőven elég is volt a csajsziknak, teljesen kidőltek.
Mikor hazaértünk, Lolo mesét nézett, amíg főztem a virslit a tegnap előre megcsinált borsófőzelékhez, aztán egyszer csak azt láttam, hogy hason fekve durmol. ;) 1 órakor! Máskor fél 3-3 körül szokott elaludni. Sajna fel kellett ébresztenem, mert reggelire csak kakaó volt, nem bírta volna ki, de nem volt gáz. Megevett egy tányér borsófőzeléket (a virslit gondosan kikotorta), aztán ment aludni. :)

Nircee: nem beteg Lolo, egy egész picit szörcsög az orra, de nem vészes egyáltalán. Gyertek Csiribirire, jönnek Pilláék is! :)
A pislogás megszűnése szuper, de azért vigyázzatok mostantól, úgy látszik, Marcika nagyon érzékeny - lehetnek még olyan dolgok a jövőben is, amik érzékenyen érintik... ;)
Vendég

Sziasztok!

Nircee!
Nagyon örülök, hogy megszünt Marcinak a pislogása! :D Gondolom hatalmas kő esett le a szívedről.
Szerintem nincs azzal semmi gond, hogy Simi egyszer alszik egy nap 3 órát. Ez jó kiadósnak hangzik. És ha emelett napközben egyébként jól elvan, és nem álmos, szerintem rendjén van a dolog. Neki ilyen a ritmusa.

Henus!
Köszi a hiányolást. Az az igazság, hogy névnapomra kaptam egy nagggyon jó könyvet. Lehet, hogy ismeritek...? :wink: :D A Gyűrűk Ura trilógiát. Én szerelmes vagyok a filmbe, már számtalanszor láttuk, és megvan nekünk a rendezői verzió is, és hát egészen egyszerűen király! Szóval most ezt olvasom, amikor alszanak a csemeték. :wink:
Izgi, hogy nem sokára költöztök. Majd kérünk képeket a kecóról!

Katica!
Nektek is sok sikert a házkereséshez!

Tusi!
Hát nem irigyellek most titeket a sok betegeskedés miatt. Remélem hamar bele fog szokni Zsófi a bölcsis létbe. Mi jövőre kezdenénk majd a bölcsit és az ovit. Én nem tudom, hogy máshol milyen a helyzet ezen a téren, de itt Dunakeszin siralmas. Egy majd 40 ezres városra van 80 bölcsődei férőhely. A többi magán. Az óvodák valamivel jobbak, de mivel szigorúan csak a körzeti oviba lehet menni, az sem sokkal jobbra jön ki. Mellesleg a bölcsi, amit megnéztem múlt héten elkeserítő. Az udvaron semmi játék nincs, ráadásul egy domboldal a kinti rész, ahol a gyerekek nem is igen tudnak játszani normálisan. Se homokozó, se hinta, se semmi. Bent pedig szintén elég gázos a helyzet.
Ezért úgy döntöttünk, hogy körülnézünk a magán intézményekben is. Ha nem veszik fel a gyerekeket az önkormányzati helyekre, akkor az önkormányzat 30ezer forinttal támogatja a szülőket, hogy magán oviba, bölcsibe küldhessék a gyereket, ha mindeképen muszáj visszamenni dolgozni. Hát nekem muszáj...v :? Jövőhéten fogok elmenni a helyi magán ovikba körülnézni. Remélem lesz olyan, ami tetszeni fog!

Teszek fel két képet a csajról. Meglátta a napszemüvegét, és mindenképen fel kellett vennie. Persze éppen indultunk vásárolni, és nem volt hajlandó levenni. Az egész vásárlás alatt rajta volt. Elég sokan kacagtak a lány látványán... :lol:
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Köszi a hiányolást! Az az igazság, hogy az elmúlt két hétben nem voltunk túl jó passzban, úgyhogy ezért nem jelentkeztem. Egyszerűen nem akartam itt nyafogni Nektek… :oops:

Múlt héten én voltam beteg (torokfájás, takony, izomfájdalom, köhögés), ellőtte pedig Lauránál akadt egy kis probléma, aminek az lett a vége, hogy háziorvost váltottunk. Inkább viszem a 16. kerületbe a csajokat, mint a csömöri orvoshoz. Szóval Laura egyik reggel nem tudta elfordítani a fejét, ahogy megmozdult, keservesen sírni kezdett. Nagyon megijedtem, levittem a gyerek dokihoz (akkor még a csömörihez, aki már a telefonban is olyanokat mondott, hogy majdnem elküldtem melegebb éghajlatra) végül a Bethesda sebészetén kötöttünk ki. Itt sem volt jobb a helyzet, az osztályvezető főorvos konkrétan ránézésre (írd és mondd hozzá sem nyúlt a gyerekhez, de még csak rá sem nézett) állapította meg, hogy a gyereknek egy Schanz gallér kell és némi fájdalomcsillapító. Azt már az asszisztens mondta, hogy valószínűleg elaludta a lány a nyakát. Két nap múlva mentünk vissza, akkor ugyanez a doki levette a gallért és gyógyultnak nyilvánította Laurát. Az ajtóból azért még visszaszólt, hogy figyeljük a gyereket nem lázasodik –e be, mert lehet akár egy vírusfertőzése is. Köszi… Esetleg egy vérvétel, vagy egy rendes vizsgálat? Kétszer akartam elküldeni a dokit a bánatba, de mindkétszer olyan gyorsan elhúzott, mint aki soha nem is volt ott. Szóval, röviden ennyi…

Kép

Nircee, örülök, hogy elmúlt Marci pislogása. Legközelebb mi is megyünk hozzátok, vagy akár Ti is jöhettek. Hétfőn megyünk Csiribirire Vernáékkal, mert úgy látom Laura már fogékony ezekre a dolgokra, meg amúgy is tele a tökünk a bezártsággal. Gyertek Ti is!

Verna, Laura is nagyon elfáradt, már ebéd előtt lefeküdt, de szerencsére kezdődött a Lazy Town (amire azonnal felpattant), úgyhogy sikerült kajálnia. Nemrég ébredt, de látom rajta, hogy nem aludta ki magát, úgyhogy nyűgös délutánunk lesz.

Tusi, sajnálom a sok betegeskedést, de a bölcsi ezzel jár. Sára is mindent elkapott a bölcsiben, de még az oviban is. Egy hétig dolgoztam, egy hétig betegállományban voltam, megint egy hét meló, megint egy hét betegácsi. Nagycsoportban már javult a helyzet, suliban pedig teljesen megszűnt a sok hiányzás.
Laurának még a 2. szülinapja előtt beszereztünk egy rendes ágyat, mert a rácsosat kinőtte. Éjszakánként állandóan beleütközött a rácsokba, ami miatt felsírt. Most ilyen ágyikója van:

Kép
Nagyon jókat szunyál benne. :wink:

Giga, nagyon jók a napszemcsis képek. Enyém lány is megtalálta pár hete, azóta nem nagyon lehet leszedni róla. Tegnap abban ment a dédihez is. :shock:

Kép

Mali, képen is gyönyörű Marci, de életben még szebb. Köszi, hogy ajánlottad a játszóházat, tényleg nagyon szuper. Jövő héten mehetnénk együtt, ha van kedvetek. :wink:

Bocsi a kisregényért... :oops:
Vendég

Lányok, erről a játszóházról tudnátok több infót is mondani? Pl. hol van? Pesten?
Márk, mióta rossz idő van, és alig van gyerekek között, megint nagyon szégyenlős, bátortalan lett. Szerintem jót tenne neki egy kis társaság.

Giga, Pilla, a napszemcsis képek állati jók.

Pilla, Laura nyaka végülis rendbe jött? Nem zavarta a gallér?
Jól emlékszem, h Laura ágyikója egy emeleteságy teteje? Mert nekem ez sokkal biztonságosabbnak tűnik, mint a sima leesésgátlós gyerekágyak.

Óóóó. most mennem kell, később még jövök

szantre

KépKép
szantre1

Szantre, a játszóház a XVI. kerületben van. Nekem Mali ajánlotta és tényleg jó. :wink: Bővebben: http://www.apronep.hu/
Laura nyaka rendbejött, azóta semmi hasonló tünet. Valószínűleg az apja magas párnája volt a gáz, mert reggel bebújt közénk és még azon szundított egy órát. A gallér egyáltalán nem zavarta, sőt fürdés után Ő kérte, hogy tegyük vissza. Gondolom szegénynek akkora fájdalma volt előtte, hogy nem akart kockáztatni.
Az ágy tényleg egy emeletes teteje. Az alja Sáránál van.
Vendég

Pilla!
Nagyon jó ez a "kiságy"!
Olvastam már korábban a blogodon, hogy mi történ Lajával. Már akkor is kiborított, hogy milyen orvosok vannak... :x
Jó a napszemcsis kép a lányról! :wink:

De mennék már én is játszóházba a gyerekekkel!
Majd körülnézek itt a környéken milyen lehetőségek vannak.

Kép
Kép
giga1

csajok,
ti is kevesebb havi apanázst kaptatok? nekem 7000 Ft-al kevesebb gyed-et utaltak....
:cry: :cry: :cry:
andibab

Újra aktiválták a régi felhasználónevemet!! :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló,

Andi, nekem GYES van és az fix. Fix 25 e. :? :? Azt meg kaptam.

Én a héten kaptam itt a babaneten egy privit, amiről értesítést kaptam, de maga a levél nem volt sehol... :? NEkem még sosem volt iylen... :shock:

Pilla, szegény LAura. :shock: Érdekesnek tartom, ezt a fajta orvosi eljárást. Nem tudják mi baja, de kapjon egy merevítőt...Mi baja lehet? :x :x Viszont cuki a képeken...Az ágyatok meg tökkó. :wink:

Nekünk is van ilyen napszemcsis kép. Szonját nagyon zavarta a hó, mindig kérte... :wink:
Mindjárt meg is keresem... :roll:

thenus

Tegnap már nem volt erőm írni.. :oops:

Henus, annyira izgi, hogy nemsoká' költöztök. Én már tűkön ülnék.. Az új ház is Kartalon lesz?
Ha megkapjátok a kulcsokat, aznap már akár költözhetnétek is? Vagy kell még vmire várni?

Pilla, megnéztem a honlapon a játszóházat és nagyon tetszik a képek alapján. Lenne még pár kérdésem: előre be kell jelentkezni? én is ott lehetek végig a gyerek mellett, vagy "be kell adni". Elég a zokni odabent vagy jobb a váltócipő? Lehet pelusozni? Na, most kábé ennyi.

Giga, elég gáz, hogy ilyen kevés hely van a bölcsikben. De talán egy magánbölcsi jobb színvonalú lenne, mert ahogy leírtad a helyit, az elég siralmas :?

Katica, hogy ti mennyit csavarogtok. A pici Anna hogy bírja? Márkot még most is kiborítja, ha túl sok új inger éri. Karácsonykor is a 4-5. vendégeskedős nap után fél éjszaka csak ordított.
Anna mostmár Anna marad? A Borókát nem használjátok?

Tiop, ha még benézel ide: nekem nagyon hiányzol! Mikor bekapcsolódtam a fórumba te voltál az egyik legaktívabb tag.. tök jó lenne, ha visszakapcsolódnál a fórum életébe.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

GYEREKEK A HÁZASSÁGRÓL

Hogyan döntsük el, hogy ki legyen a házastársunk?
- Olyan embert kell keresni, aki ugyanazokat a dolgokat szereti, mint mi. Például, ha te szereted a sportot, akkor a lánynak ezt szeretni kell, és hoznia kell mindig chipset. (Peti, 10 éves)

Hány évesen kell megházasodni?
- 23 a legjobb kor, mert addigra már örök idők óta ismered a másikat (Kamilla, 10 éves)

Honnan tudja egy idegen, hogy valakik házasok?
- Szerintem csak kitalálni lehet, pl., ha mindketten ugyanazzal a gyerekkel ordítoznak. (Dénes, 8 éves).

Szerinted mi a közös a szüleidben?
- Egyikük sem akar több gyereket. (Lilla, 8 éves)

Mit csinálnak az emberek a randevún?
- A randi azért van, hogy jól érezzük magunkat, és hogy megismerjük egymást. Még a fiúk is tudnak mondani valamit, ha elég sokáig hallgatsz.(Yvette, 8 éves)

- Az első randin csak hazugságokat mondanak, ettől érdekesebbnek tűnnek és másodszor is találkozni akarnak. (Márta, 10 éves)

Mit csinálnál az első randin, ha rosszul sülne el?
- Hazaszaladnék, és halottnak tettetném magam. Másnap felhívnám az összes újságot, hogy minden halotti rovatban szerepeljek. (Károly, 9 éves)

Mikor szabad megcsókolni valakit?
- Ha gazdag. (Pál, 7 éves)
- A törvény szerint 18 éves korodig várni kell, ezzel nem packáznék. (Misi,7 éves)

Házasnak vagy egyedülállónak jobb lenni?
- A lányoknak jobb egyedülállónak lenni, de a fiúknak nem. A fiúknak kell valaki, aki takarít utánuk. (Anita, 9 éves)

Hogyan működhet egy házasság?
- Mondd a feleségednek, hogy jól néz ki, akkor is, ha ronda, mint egy busz. (Ricsi, 10 éves)

:lol: :lol: :lol:
andibab

Szantre, Te is ott vagy a gyerekkel, lehet pelusozni, mindkettőtöknek zokniban kell lenni, nem kell előre bejelentkezni. Keddenként akció van. 2 órát fizetsz és 3 órát játszhat a csemete.

TIOP, NEKEM IS HIÁNYZOL!!!

Andibab, nekem sem a GYED jár már. Sajnos...

Henus, tök jó, hogy nemsokára költöztök. Csomagolsz már? Szonja mit szól hozzá? Látta már az új kecót?
Vendég

Pilla, köszi! :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

TIOP, NEKEM IS HIÁNYZOL!!!!!

Pilla, Verna,
mindenképpen szeretnénk menni csiribirire is, meg a játszóházba is, de jövő hétfőn a Bethesdában leszünk mindkét gyerkőccel, a kedd attól függően jöhet szóba, hogy mi lesz velük. Utána hétfőn szívesen mennénk csiribirire!

Lányok, nem is gondoltam volna, hogy 2 éjszaka pihentető, igazi mély alvás ilyen jót tud tenni!!! Már 2 éjszaka lent alszom a kisszobában, és még ma éjjel is ott leszek (holnap már visszaköltözök a férjem mellé). Marci születése óta először igazán, mélyen és sokat tudtam aludni! 11-kor aludtam el, mint akit agyonvágtak, és 1/2 7-kor keltem magamtól mindkétszer. A férjem 3x ébredt éjszaka Simihez, szerencsére ő azonnal vissza tud aludni, nem úgy, mint én. Mire sokszor elaludnék, már kelhetek is fel hozzá. Ráadásul a férjem is annyira horkol, hogy ő is többször felébreszt.
Annyira furcsa, hogy nem vagyok feszült, ideges, új gondolataim vannak, sikerül Marcinak újabb és újabb játékokat kitalálnom. Hogy ezt miért nem csináltuk előbb??? Megbeszéltük a férjemmel, hogy ezentúl hetente 1x biztosan lent alszom. :D :D :D :D

Képzeljétek, tegnap voltunk a barátnőméknél, akinek
2 héttel idősebb a fia Marcinál. Hát, látnotok kellett volna Marcit! Annyira élt! Még sosem volt ilyen. Beszélt Domihoz, játékot próbált kezdeményezni, minden játékot kipróbált, nagyon zabálnivaló volt. Most Domi volt visszahúzódó, ő korábban nem volt az, pedig minden nap mennek gyerekek közé, játszótérre, barátnőkhöz. Mindegy, Mracira nagyon büszke vagyok, hogy ilyen bátran kezd viselkedni gyerekekkel szemben. 8) 8) 8)

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Visszaolvastam, de csak röviden reagálok, mert nem maradt időm.

Nircee
kitartást! nem lehet egyszerű

Tüccs
szegénykém, tényleg jót tenne a nagylánynak az édes kettes veled, megértelek, nehéz lehet

Andi
meggyógyultak már a lányok?

Mali
nálatok mi a helyzet?

Henus
hová költöztök?

Giga
örülök, hogy megoldódott a mászósdi. :) Azért amiket írtam gyakorlatokat, nem árt csinálni. Ja, és vegyetek gördeszkát, arra tedd rá hassal, ugyanaz, mint a kispárna, csak akkor tud haladni.

Pilla
nálatok is bejátszik még a cumi alváshoz, látom. :)

Verna
nem bírtam olvasni semmit, te sem vagy sokat fent.

Pimpo
Gratula! Kezdheted a következő félévet. :) Akkor most mi lesz, hol vesztek házat?

Szantre
még nem volt időm válaszolni, meddig lehet válaszolni a kérdőívre?

Tiop
minden OK?

Szép napot lányok, ha valakit kihagytam, bocsi!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee
még valami, igaza van Pimpoka-nak, tényleg sokat nyelsz. De ezt előbb a férjeddel kellene megbeszélni, hogy következetesen tudd nevelni a Marcit. Ha ő is kitart amellett, hogy nem szabad és rászól az anyósodra, akkor menni fog, egyébként nem. De ez kemény menet lesz, ha bevállaljátok. Én kerek perec megmondtam, hogy ha valaki látni szeretné a gyereket, tudja, hol lakunk. Felügyelet nélkül senki nem lehet a gyerekkel, csak mi. A gyereket mi neveljük úgy, ahogy mi tartjuk jónak és nem vagyok hajlandó ebből engedni. Didrit a jó Isten ránk bízta, nekünk kell azzal elszámolni, hogy mennyire feleltünk meg szülőként, mindegy, ki mit mond. Ha majd a kislányom egy kiegyensúlyozott, boldog és egészséges felnőtt lesz, senki nem kérdezi meg, hogy hogy csináltam, de ha nem lesz az, mindenki a szememre fogja hányni. Hát akkor azt vesse a szememre bárki, amit én tettem, ne azt, amit a szüleim, vagy a párom szülei. Hála Istennek, ebben a férjem is egyetért, megbeszéltük, hogy a gyerek csak a mi jelenlétünkben lehet mással egyelőre. Igaz, hogy így nem marad két szabad percem, ezért tanulok éjjel, de nekem megéri. Na, ennyit arról, hogy már megint nem a szakdogám írom. :) Eldugultam, csók. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
hát eléggé el vagyok maradva a szakdolival, mert a kérdőívek kitöltése eléggé elakadt. Már egy csomó fórumra feltettem, ismerősöknek, megyek a védőnőhöz, bölcsibe, de nem túl motiváltak az idegen kismamik, hogy egy egyetemistának kérdőívet töltögessenek ki. Sajnos. Szóval most kicsit kétségessé vált számomra, hogy be tudom fejezni áprilisig, az adatfelvétel miatt. És mivel nálunk muszáj kutatást is csinálni, ezt nem hagyhatom ki.
Szóval 1-2 héten belül jó lenne, ha belefér az idődbe. :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hát, nálunk annyi van, hogy voltunk tegnap státuszvizsgálaton (11,5 kiló, 86 cm) és most lett volna aktuális a Pneumoccocus oltás is, de nem adták be, mert még nem telt el 2 hónap a bárányhimlő óta és így nem lehet. Még jó, hogy szóltam előtte, hogy bárányhimlős volt a gyerek...

Piroska: most nem tudok egyetérteni Veled. ;) Az ember alapvetően szociális lény, és a család csak egy közeg, amiben megfordul a gyerek, aztán nagyon hamar eljön az az idő, amikor másokhoz is alkalmazkodni kell majd. Az én véleményem az, hogy a gyereket igenis fel kell készíteni arra, hogy a megváltozott körülményekhez is alkalmazkodni tudjon. Hát igen, az én gyerekem elég sokat van a nagyszülőknél, de volt már olyan is, hogy Pilla vigyázott rá pár órát. :)
Na meg az az időszak is eljön hamar, amikor majd a kortárs-közösség sokkal fontosabb lesz a szülőknél... nálunk már el is kezdődött! Szombaton a barátainknál voltunk, Lolo egy nála másfél évvel idősebb kislánnyal játszott lelkesen, és amikor bementem a szobába, hogy rájuk nézzek, a drága leányom közölte: "anya menjen el!". :D Akkor ledöbbentem, kicsit rosszul is esett, de aztán túltettem magam rajta gyorsan, és még büszke is voltam a kislányomra, hogy ilyen kis önálló! Tudtam, hogy előbb-utóbb el kell engednem ahhoz, hogy megtarthassam: hát ez a folyamat most már elkezdődött. :)
Vendég

Verna, még jó, hogy szóltál... :? Viszont most már nem traktál Titeket a doki a bárányhimlő elleni oltással. :lol: :wink:

Piroska, egyetértek Vernával. Szerintem nagyon drasztikus ez a "Nekem is ott kell lennem, ha mással van a gyerek". Mi lesz az oviban? :shock: Nekem pl. nagyon hiányzik néha, hogy nincs kire bízzam Laurát. Persze így is megoldjuk, de nagy könnyebbség lenne és szerintem Neki is jót tenne, ha nagyszülőzhetne nélkülünk.
Anyósom már jóideje betegállományban van, de még egyszer nem jött át nap közben, hogy játszon kicsit a lánnyal... Hetente egyszer 1 órát tölt nálunk, pedig itt laknak kocsival 5 percre, gyalog legyen 20 perc. Mondjuk nagyon nem csodálkozok, mert amikor náluk laktunk sem jött többször. Pedig úgy oda volt egy unokáért, de most már ott van Neki a sógornőm lánya. Az az unoka...
Mondjuk én sem viszem át a gyereket, de ez már egy másik történet.
Vendég

Csajok, adjatok tanácsot!
Lolika elesett, hanyatt, beverte a fejét. Nem nagyon, de koppant. (Kiömlött a tej a konyhában, feltöröltem, de a kis gyagyám át akart szaladni a frissen felmosott kövön, és hanyatt esett.) Azonnal felsírt, nagyon. Annyira, hogy - tipikus - még levegőt venni is elfelejtett. Kb. fél percig úgy feküdt a kezemben, mint egy darab rongy, már épp indultam a telefonért, hogy mentőt hívok, aztán vett levegőt és rendbejött. Sírt tovább, beszélt, kérte a cumiját, iszáját és hogy olvassak mesét. Éppen lefeküdni indultunk, mikor ez történt. Elolvastam neki a mesét, figyelt, kommentálta, még el is mosolyodott, de azért nagyon rossz kedve volt. Utána leraktam a kiságyába és azonnal bevágta a szunyát. Most nézegetem, de nem tudom, mi legyen... vigyem dokihoz, ha felébredt?!
Lehet agyrázkódása? Elvileg az agyrázkódás tünetei közül semmit nem produkált, nem volt eszméletvesztés (eltekintve a levegővétel hiánya miatti elesettségtől, de magánál volt közben), rögtön felsírt, mikor esett, nem hány, nincs vér a fülében, orrában - csak nagyon elkeseredett volt és álmos (de mondom, amúgy is aktuális volt a délutáni alvás). Vagy várjam meg, hogy produkál-e tüneteket, és aszerint vigyem dokihoz?! Tanácstalan vagyok, nem akarom elbagatellizálni a problémát, de az eszemmel tudom, hogy azért nem érte olyan óriási ütés a fejet (a popója meg a háta felfogta az esés nagy részét, a feje csak utána koppant), és nem produkált semmi komoly tünetet...
Mi legyen?!
Vendég

Verna, én megvárnám amíg felébred és utána figyelgetném. Ha nincs hányás, fejfájás, stb. akkor felesleges elvinni. Ez mondjuk az én véleményem, de nálunk Laura szinte minden hónapban tanyázik egy ilyen nagyot (vagy lezúg az ágyról, mert az ágyon ugálni oly jó). :oops:
Vendég

Verna, én orvoshoz rohangálós vagyok a gyerekkel, de ha nem is rohanok, felhívom. Esetleg hívd fel Loli orvosát és konzultálj vele, mielőtt elvinnéd, vagy sem. Szegény, jó nagyot eshetett.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla: én is erre jutottam. Közben beszéltem apukámmal is, neki volt gyerekkorában agyrázkódása, úgyhogy elmondta, mit kell figyelnem.
Pimpoka: hát, a mi dokink azonnal kórházba küldene, ez tuti! Egyébként meg nem rendel, szóval elküldene a búsba, ha felhívnám... egyébként ez volt az első gondolatom, hogy felhívom, de lebeszéltem magam... :(

Még alszik a drágám, nem látok rajta semmi különöset...
Vendég

Lehet a mi dokink a legtürelmesebb a világon, de én néha még este 10kor is felhívom, ha akkor lázasodik be Lelle vagy valami baja van. Azt mondta, hogy ha nincs kikapcsolva, éjszaka is felveszi. Sosem volt még kikapcsolva, bármikor is hívtam. Rendelési időben még nem hívtam, csakis későn este :oops: . Sajnos már nyugdíjas, de remélem még rendel jó pár évig. Nem a saját körzetünk, a város másik végébe járunk hozzá.

Ha nem hívod a saját dokit, próbáld meg az ügyeletet, én megkérdezném az tuti, de ha nincs semmi jel és téged megnyugtat, akkor felesleges.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Megvárom, amíg felébred!
Arról meg Pilla tudna mesélni, hogy reagál a mi dokink, ha nem rendelési időben hívják fel... :roll: ezért váltott most orvost!
Van egy magándokink is, őt esetleg felhívom, de most már tényleg megvárom, mi lesz, ha felébred a kisasszony...
Vendég

Na, ja... Többek között ezért is váltottam orvost, pedig nem vagyok az a telefonálgatós típus...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?