Vártam újra és újra hogy mikor mehetek hozzá. Este alig vártam hogy telefonálhassak, hogy mi volt vele amiután eljöttem. A legnehezebb az volt amikor olyan nap is volt hogy nem tudtam hozzá menni, mert Barcival egyedül voltam és nem volt autóm sem. Akkor naponta többször telefonáltam, mi van Bogival. Mielőtt Bogika elment előtte este is telefonáltam. És azt mondták, hogy stabil és nagyon jól van. Sokszor nem mertem telefonálni és a férjemnek mondta, hogy ő hivja az osztályt, hogy mit mondanak. Szóval az utolsó este nagyon jókat mondtak. Másnap készültünk, hogy ebédelünk korán és megyünk Bogihoz. 11 óra körül megszólalt a telefonom. Éreztem valami hirtelen fájdalamat, melegem lett. És félve néztem meg a telefont. Ismeretlen mobilszám. Felvettem és valaki azt mondta, hogy Melcsikével szeretne beszélni. Mondtam én vagyok. Jó lenne ha minél előbb tudnának jönni, mert a doktorúr beszélni szeretne velünk. Kérdeztem Bogikával van valami baj. Jó lenne, ha minél előbb jönnének, egész éjjel küzdöttük a kicsivel. Az hogy lehet mikor este minden rendben volt
Pár nappal előtte mondták, hogy megpróbálják a köldökéből kivenni a művénát és tesznek a kezébe egy tartós vénát, hátha sikerül és megmarad neki. Én mondtam csak ők tudják csak ne legyen baja. Akkor az ottani orvos valami okból meggondolta magát és azt mondták mégsem csinálta meg neki, majd inkább ha lesz a főorvos az megcsinálja. És az utolsó nap amikor mentünk egyből megláttam, hogy megcsinálták neki a tartós vénát a kicsi kezébe. És egyből a férjem mondta, hogy ez vérmérgezés. Bogika felvolt teljesen puffadva és lilás-szürkés szine volt az egész kis testének. És akkor odajött hozzánk egy fiatal lányka forma nőci, az volt a orvos. És akkor mondta, hogy most nagyon rossz állapotban van és ingatta a fejét, hogy már nem lehet rajta segiteni. És ennyi volt mi ott álltunk és sirtunk közben biztattam, hogy nem lehet hogy csak ennyi volt és vége. Hanem maradnia kell velünk. És senki nem jött a közelünkbe sem, mintha valami fertőző betegségünk lenne. És ahogy néztem fényképeket videókat más osztályokról. Olyan szépen el voltak látva a babák. Szegény kicsikémnek szinte az egész arcocskáját beragasztották, hogy rögzitsék vele csöveket. És amikor már nem kellett a szemét leragasztani, mert a kékfény már nem kellett. Az egyik szemén is ragtapasz volt. Kérdeztem miért van leragasztva. Ja biztos véletlenül a kolléganőm leragasztotta ahogy rögzitette a szondát és nem vette észre.Véletlenül
hát hova figyelt éppen akkor, amikor egy igen is egy extra koraszülött babával kellene foglalkoznia.