Új privát üzeneted érkezett!

Hú, nekem mennem kell, mert holnap munka.

(nnna most irigy vagyok Bobokára :) )

Szép álmokat!

Betti vissza sem tud olvasni, írtunk 3 oldat.
tünci28

Remélem lányok jobb lesz.

Kép

Kép
melcsike70

ja és csak említem ,hogy az utolsó három laptető az enyém......
tünci28

Melcsike! Dehogyis mondtál Te csődöt. Nem szabad erre még gondolnod sem. Nem vagyunk egyformák, másként reagálunk mindenre, még erre is. Te kissé érzékeny vagy - legalábbis én így látom - nehezen teszed túl magad a fájdalmon. Én is ilyen vagyok. 4 éve én is hónapokig sírtam, ha valaki nem látott. :cry:

goodfairy

Tünci laptetős :!: :!: :!: :!: :!: :!: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melcsike70 2009.02.03 22:58-kor.

Kép

Kép
melcsike70

Jó tündér az a baj, én akkor is sirok ha látnak. És már nem mer senki velem szóba állni. Valaki azt mondta nekem nem rég, hogy saját magam árnyéka vagyok. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Lànyok! Szép àlmokat nektek!Megyek ,mert holnapi nap is hosszu lessz,megint nagynènit viszem x rokonhoz.Meg elmegyek orvoshoz is ,mert idegesit is ez a nyavaja az ujjamon! :evil:

Pusz nektek!

Melicske!!!,-csak 1 mosolyt még!!! Lècci-lècci-lècci!!!
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Hasli

8) 8) 8) :D :D :D :D + még küldök egy virtuális ölelést.

Jó éjt lányok!

Én is azt hiszem lefekszem.

Kép

Kép
melcsike70

Olyan jó volt, most hogy igy itt voltatok. Már nem sirok ám egy ideje. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Örülök neki Meli!!! :D :D :D
Nagy ölelès neked is!!! :wink:
Aztàn tessèk szèpeket àlmodni àm mindenkinek!!! :wink: :wink: :wink:
Vendég

Jótündér ne haragudj, de én is megyek aludni 8) Remélem férjed minél hamarabb telefonál, hogy megérkeztek.

Tünci, remélem holnap lesz időd azért benézni napközben, hátha nem lesz pörgős nap. Szorítok.

Hasli, neked kitartás a rokonlátogatásokhoz:)

Ledáéknak jobbulást!

Melcsike, szebb napot kívánok holnapra, kevesebb szomorú történetet és egy kicsit több vidámságot

Jó éjt lányok mindenkinek.
Vendég

Boboka! Több dolgon is, igazából anyum elég kötözködős fajta, az akit a kákán is csomót keres. Először azon, hogy miért akarom Manót oviba adni szeptembertől, aztán meg azon, hogy még nem szobatiszta.

Párom nem szokott telefonálni. Arra ő nem ér rá. Az, hogy én nem alszom az idegtől, az nem számít. :evil: :(

goodfairy

Melcsike ami itt velünk történt az emberfeletti. Az a csoda, ha valaki segítség nélkül is túl van rajta. Kötelezővé kellene tenni a lelki segítségnyújtást, mert egy gyermek elvesztése semmi mással nem mérhető. Arról nem is beszélve, ha maradt az emberben vád az orvosok ellen, hogy esetleg nem tettek meg mindent (jogosan), vagy saját maga iránt, hogy mit nem tette meg stb. az mind hátráltatja a gyógyulást, sőt állítom gátolja is a gyógyulást. Ezért kell ezeket kibeszélni és feldolgozni és hagyni teret a gyógyulásnak. Nagyon jó, hogy elméssz, ez az első lépés. És csödről nem is beszélhetünk itt!

Kép
leda2002

Jó volt veletek itt lenni. Már hiányzott ez a dumcsi parti a barátnőimmel.

Leda

Remélem most már helyre jöttök és jössz te is újra sokat.

Jó éjt lányok. Holnap tali itt. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjt lányok. Holnap próbálok hamarabb jönni.

goodfairy

Jó reggelt!

Hakó, ez a zombi klub?

Elaludtam éjfélkor, felébredtem fél egykor, aztán 3- kor, aztán fél négykor, aztán hatkor csengett a telefon...azt kell mondjam ahhoz nem elég az 5 óra alvás, hogy dúdolva induljak munkába.

Próbálok majd benézni.

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Igen, Tünci, ez a zombi klub. :lol: :wink:

Én is marha sokára aludtam el. Felelőtlenül elolvastam Tündi30 blogjából egy csomót, hát mit ne mondjak véresre sírtam a szemem. :cry: A csipet-csapat váltotta egymást éjjel, hol egyikhez, hol másikhoz keltem egy betakarás erejéig. Aztán 6.15-kor Manó felébredt, amire visszaaludt volna, addigra Kokó is felébred, úgyhogy helló alvás. :x

Szorítsatok léci, vérvételre viszem a törpöket.

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Tündi 30 gyönyörűen ír Rolikáról ,ugye?Olyan szépen őrzi az emlékét, ahogyan csak lehetséges....
tünci28

Hát visszaolvastam ám!

Éjjel arra ébredtem, hogy nem tudom hánynom kell, vagy éhes vagyok..
Semmit nem aludtam, reggel mikor csörgött az óra, azt hittem kihajítom az ablakon.
Egyébként jól vagyok.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt!

Tünci én is most beleolvasgattam Tündi30 blogjába.

Lányok!

Aztán elgondolkodtam. Hogy én nem is tudtam róla, de mennyi mindent elvettek tőlem. Én nem kaptam senkitől felvilágositást, velem nem beszélgetett senki. Én azt sem tudtam jóformán mi történik velünk, csak sodrodtunk az árral vártuk a reggeleket, az estéket és vártuk hogy minél gyorsabban teljen az idő, mert ahogy telik az idő úgy nől Bogika is. Annak is örültünk, amikor mindennap közölték velünk, hogy Bogika állapota "stabil". Ez volt a varázsszó számunkra, mert ennyit tudtunk, ha stabil akkor az jó számunkra. Azt gondolták, hogy én nekem tudnom kellene hogy a számok a monitoron mit is jelentenek. Amikor meg kérdeztem hogy ez vagy az mit mutat, szinte hülyének éreztem magam a kérdés miatt, mert nem tudom. Persze honnan is tudnám, hiszen életemben nem is álltam még ilyen gépek, ill monitorok közelében. Tavaly amikor én is gépeken feküdtem, akkor nem is foglalkoztatott ugysem láttam mert csak feküdtem, meg azt tudtam, hogy a lélegeztetőt ne nagyon vegyem le, mert akkor nagyon lemegy a szaturációm és összeomolhat a szervezetem. :?

Kép

Kép
melcsike70

Csak mentem Bogikához, volt aki még a köszönésemet sem fogadta amikor bementem. Talán levegőnek is néztek. :evil: Aztán ott álltam Bogikánál és beszéltem vele, aztán ha vizit volt, vagy vért vettek, vagy éppen felmostak, akkor kiküldtek. Bár mit is várhatnék az nővérektől, mikor az első nap (amikor szülés után két nappal saját felelősségemre kijöttem a kórházból, hogy láthassam a gyerekemet) ott álltunk a folyosón talán már 1 órát is a sírás folytogatott, mert tudtam hogy ott van Ő, és bármikor már megláthatom csak ezért mindent kibirtam. Pedig nem voltam jól lelkileg sem és testileg sem és akkor kétszer-háromszor is elment mellettünk egy idősebb orvosnak kinéző ember, és még a köszönésemet sem fogadta. Ránk sem nézett. Talán nem volt neki furcsa, hogy a PIC folyosóján vadidegen emberek ácsorognak. Aztán amikor már vagy harmadszor elment mellettünk, bement az egyik szobába és megnéztem mi van kiirva az ajtóra akkor tudtam meg hogy ő a főorvos. Aztán talán meghallotta, azt hogy mondtam, hogy hogy lehet egy ember ilyen bunkó, hogy az ember ráköszön és még igy sem kérdezi meg, hogy mit akarunk. Mert egyszer csak kijött a szobából és megkérdezte kit keresünk. Én meg sirva elcsukló hangon mondtam, hogy a Smuk Boglárka anyukája vagyok. Valószinű nehezen jött ki hang a torkomon, mert visszakérdezett melyik Boglárkának? Biztos volt másik is. Akkor megismételtem és akkor mondtam hogy most takaritanak egy 10 perc múlva öltözzük be és menjük be.

Kép

Kép
melcsike70

Aztán amikor bementünk mondtuk hogy kik vagyunk, és akkor megmutatták nekünk kicsike kis Bogikát. Nagyon pici volt. Nem is tudtam, hogy hirtelen mit éreztem, fájdalmat, hogy ennyire picike és nem a hasamban van, vagy örömet, hogy láthatom. CSak sirtam és sirtam. Aztán aláirattak velünk egy papirt, hogy nem szólunk bele a kezelésekben, teljesen rábizzuk az orvosokra a döntéseket. Nem kérdezgetjük az orvosokat. Amiket ők jónak látnak azt közlik velünk. Beleegyezünk igen vagy nem. Hát persze, hogy mindenbe beleegyezünk. Aztán jött a főorvos, megkérdezte aláiratták velünk már a papirokat? Aztán ennyi volt a 10 nap alatt, amit beszélt velünk. Komolyan olyan érzésem volt, mintha szégyenkeznem kéne, hogy nekem csak ilyen kicsi Bogikám van. És nem vettek minket emberszámba.

Kép

Kép
melcsike70

Aztán talán egy ápolónő volt az arcára is emlékszem még, aki mondott nekünk egy pár kedves szót, és mosolyogni láttam. De ő vele akkor egyszer találkoztunk. Aztán utána már nem nagyon szóltak hozzánk. :cry: És ez igy ment mindennap amikor mentem Bogikához. Meg kellett osztanom a napomat, felét Bogival másik felét Barcikával kellett töltenem, bár szegényemmel csak itthon voltam. Más nő aki szül nyugodtan, pihen a kórházba szülés után 1 héttel kijönnek a kisbabával, és boldog. Nekem már többszáz km volt akkor a hátam mögött. És igen is nehéz volt, de mentem hozzá és ott álltam mellette és beszéltem neki. Hazafelé meg csak sirtam a kocsiba, és rossz volt hogy haza kell jönnöm.

Kép

Kép
melcsike70

Vártam újra és újra hogy mikor mehetek hozzá. Este alig vártam hogy telefonálhassak, hogy mi volt vele amiután eljöttem. A legnehezebb az volt amikor olyan nap is volt hogy nem tudtam hozzá menni, mert Barcival egyedül voltam és nem volt autóm sem. Akkor naponta többször telefonáltam, mi van Bogival. Mielőtt Bogika elment előtte este is telefonáltam. És azt mondták, hogy stabil és nagyon jól van. Sokszor nem mertem telefonálni és a férjemnek mondta, hogy ő hivja az osztályt, hogy mit mondanak. Szóval az utolsó este nagyon jókat mondtak. Másnap készültünk, hogy ebédelünk korán és megyünk Bogihoz. 11 óra körül megszólalt a telefonom. Éreztem valami hirtelen fájdalamat, melegem lett. És félve néztem meg a telefont. Ismeretlen mobilszám. Felvettem és valaki azt mondta, hogy Melcsikével szeretne beszélni. Mondtam én vagyok. Jó lenne ha minél előbb tudnának jönni, mert a doktorúr beszélni szeretne velünk. Kérdeztem Bogikával van valami baj. Jó lenne, ha minél előbb jönnének, egész éjjel küzdöttük a kicsivel. Az hogy lehet mikor este minden rendben volt :?:

Pár nappal előtte mondták, hogy megpróbálják a köldökéből kivenni a művénát és tesznek a kezébe egy tartós vénát, hátha sikerül és megmarad neki. Én mondtam csak ők tudják csak ne legyen baja. Akkor az ottani orvos valami okból meggondolta magát és azt mondták mégsem csinálta meg neki, majd inkább ha lesz a főorvos az megcsinálja. És az utolsó nap amikor mentünk egyből megláttam, hogy megcsinálták neki a tartós vénát a kicsi kezébe. És egyből a férjem mondta, hogy ez vérmérgezés. Bogika felvolt teljesen puffadva és lilás-szürkés szine volt az egész kis testének. És akkor odajött hozzánk egy fiatal lányka forma nőci, az volt a orvos. És akkor mondta, hogy most nagyon rossz állapotban van és ingatta a fejét, hogy már nem lehet rajta segiteni. És ennyi volt mi ott álltunk és sirtunk közben biztattam, hogy nem lehet hogy csak ennyi volt és vége. Hanem maradnia kell velünk. És senki nem jött a közelünkbe sem, mintha valami fertőző betegségünk lenne. És ahogy néztem fényképeket videókat más osztályokról. Olyan szépen el voltak látva a babák. Szegény kicsikémnek szinte az egész arcocskáját beragasztották, hogy rögzitsék vele csöveket. És amikor már nem kellett a szemét leragasztani, mert a kékfény már nem kellett. Az egyik szemén is ragtapasz volt. Kérdeztem miért van leragasztva. Ja biztos véletlenül a kolléganőm leragasztotta ahogy rögzitette a szondát és nem vette észre.Véletlenül :shock: hát hova figyelt éppen akkor, amikor egy igen is egy extra koraszülött babával kellene foglalkoznia.

Kép

Kép
melcsike70

Meg amikor éppen nem volt különösebb dolga és irt valamit, az asztalnál. Elkezdett Bogika gépe csipogni én meg voltam rémülve és mondta ja ez semmi csak megtelt a nyákszivó tubusa ki kell üriteni. Nem mosott kezet, nem húzta fel a kesztyüt amik Boginál volt az inkubátorban. Csak egyszerűen benyúlt és kiüritette. De nem gondolnám hogy az a toll vagy a füzet vagy akármi steril lenne, amivel éppen akkor foglalkozott. Hiszen akármennyire is takaritanak a külső környezet nem steril.Baktériumok vannak mindenhol ami éppen nem kell a inkubátorban lévő babáknak.

Kép

Kép
melcsike70

Azt hiszem most ennyi volt, a végére már nem is sirtam, úgy látszik kellett megint kicsit hogy kiirjam a fájdalmat magamból.

Kép

Kép
melcsike70

Hàt Meli!Engem is sikerült megsiratnod... :cry: !
Jo ,hogy ki irod magadbol,ez talàn segit 1 picit,bàr nagyon mèly seb van a lelkedben tudom...... :(
Ez nem segit,de azèrt èn küldök neked megint 1 halom napfényt innen! :wink: :wink: :wink:

Mi most indulnunk kell!

Szèp napot nektek! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Itt ülök és zokogok, már alig látok a könnyeimtől.

Melcsike, először is azon, amiket leírtál. Embertelen, és kegyetlen, amit veletek tettek. :( :evil:

Másodszor pedig a reggeli vérvétel miatt. Tudom a közelében sem voltam annak, amit Ti átéltetek a Picikéitekkel, de annyira sajnáltam a drágáimat. Kokó egész lazán vette, csak addig sírt míg a vizsgálóasztalon kellett feküdnie. Manó viszont már itthon is könyörgött, hogy ne menjünk, majd holnap. Aztán a kórház liftjénél kitört belőle a zokogás, de annyira, hogy alig kapott levegőt. Könyörgött, hogy "anyukám, menjünk haza; anyukám léci nem akajom". De az igazi sokk a vérvétel volt, pedig nagyon kedvesek és megértőek voltak a nővérkék meg a doktornő is, de Manónak azt a bánatos szemét, a szemrehányást a tekintetében, hogy én ezt miért hagyom, és a folyamatos könyörgést, hogy "anyukám kéjlek, mennünk haza; anyukám, léci nem akajom", ezt amíg élek nem felejtem el. Alig tudtam tartani magam, hogy ne sírjak én is, próbáltam nyugtatni, és erősnek maradni, de annyira nehéz volt. :cry: :cry: :cry:

goodfairy

Igen, Tünci annyira szépen ír róla, és annyira erősnek tűnik így a blog alapján.

goodfairy

Melcsike, én is láttam, hogy írtál, csak itt bent nem volt még idő értelmesen elolvasni, mert mindig itt van valaki?

Melyik a Tündi 30 blogja?
Az előző oldalakon volt néhány link azt láttam, csak nem tudtam megnyitni, idő miatt, azok között van?

Betti
Kép
betti0412

Betti! Két lappal korábban írt Tüncinek üzit, és ott kattintottam a "www"-re. Akkor a blogja jön fel.

goodfairy

Sziasztok!

Jótündér, sajnálom a picikédet, hogy ilyen rosszul viselte a vérvételt :cry: Rossz lehet ilyenkor hallani, hogy keservesen kérlel, te meg nem tudsz tenni semmit. Valami finomságot azért kapott már megnyugtatásként?
Maga a szuri helye nem fáj neki már ugye?

Vagyok ám én is, csak a Tündi30 blogját kezdtem el olvasgatni, meg a lakásban pakolászok egy kicsit.

Melcsike, ügyi vagy, hogy kiírtad magadból.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 13:57-kor.
Vendég

Jó tündér

Volt valami különösebb ok, hogy vérvételre vitted a lurkókat? Holnapra már a gyerekeknek már csak egy történet lesz, hogy vért vettek tőlük. De egy anyukának ilyenkor nagyon erősnek kell lenni. Egyszer én is vittem a BArcit mert nem evett és kellett egy kis vas neki. De ahogy le kellett fognom és láttam a könnyeit, muszáj volt akkor visszatartanom a sirást. De nekem is nagyon rossz érzés volt. Ahogy Ő is könyörgőn nézett rám. :(

Kép

Kép
melcsike70

Boboka! Kaptak egy-egy kinder tojást. Nem tudom, bealudtak a babakocsiba hazafele, remélem nem fáj már neki, bár most néztem még csúnyán látszik neki.

goodfairy

Boboka

Hol jártál ma? HOgy nem is jelentkeztél be? Most én megyek mert 2-re eligérkeztem az egyik, egyetlen barátnőhöz, az itteni környezetemben aki megértett , akivel tudtam beszélni. Mert már nekem is csak ti maradtatok, ti vagytok a barátnők. Pedig huuuuuuuu de mennyien voltak. Huuuuuu de soknak segitettem. Huuuuuuuu de sokukat elvittem állatkertbe ide-oda gyerekestül. Egy kicsit mielőtt megyek a Barciért.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike! Igen, volt. Kokónak veleszületett vészes vérszegénysége volt/van, holnapra kiderül. :( Manónak pedig tavaly, mikor vérszegénység miatt voltunk kontrollon kiderült, hogy két májfunkciós értéke tízszerese a normálisnak. Most azt ellenőrzik, hogy milyen.

goodfairy

Melcsike! Igen, volt. Kokónak veleszületett vészes vérszegénysége volt/van, holnapra kiderül. :( Manónak pedig tavaly, mikor vérszegénység miatt voltunk kontrollon kiderült, hogy két májfunkciós értéke tízszerese a normálisnak. Most azt ellenőrzik, hogy milyen.

goodfairy

goodfairy

Borogattátok vizes ruhával? Anyu mindig meséli, hogy engem mindig vizes ruhával borogatott. Már a szuri helyét, és tök gyorsan elmúlt a pirosság.

Biztos örültek a csokinak:)
De tuti, hogy úgy van, ahogy Melcsike mondja, holnapra már nem is emlékeznek rá.

Lányok, a Tündi blogjában Rolika hány hétre született? Még nagyon az elején járok, de ez még nem derült ki számomra.
Előjönnek nálam is az inkubátoros "élmények", a kétségbeesés, hogy bármit is mondanak a dokik nem értem, mert nem végeztem orvosit, csak egy mezei szülő vagyok, aki nem érti a szakszavakat...
Vendég

Bocsika, nem akartam ennyiszer, tiszta dilis ma a babanet. :oops: :(

goodfairy

Melcsike, olvasgattam a Tündi blogját, meg kicsit pakolásztam a lakásban, meg aludtam. 11 kor keltem fel :oops:

Jótündér, szorítok nagyon, hogy jók legyenek az eredmények
Vendég

Egész délután nem tudtam jönni, vacakolt a babanet :twisted:
Vendég

Én is vagyok.
Lehet most nem olvasom el a Tündi blogját, attól félek, ha rosszakat ovasok, megtörténik velem. Persze attól még vannak, voltak, csak most minden csepp pozitívumra szükségem van.

Betti
Kép
betti0412

Elmegyek, kicsit megmozgatom a tagjaimat, olyan vénasszonyos módra.

Betti
Kép
betti0412

Betti, én bele bele olvasgattam és csak előhozta a fájó emlékeket. Most tényleg nem szabad a rosszakat olvasni, úgyis teli vagyunk félelemmel, nem szabad tetézni.
Vendég

Jótündér, hogy vagytok? Hogy vannak a kis szurisok?
Vendég

Kimozogtam magam, most meg tömöm a fejembe a narancs, alma, sajt kompozíciómat vacsira.
Meg beköszöntem, de megyek is tusolni, mert még vizes a ruha rajtam....
Szép estét nektek, majd reggel jelentkezem, úgyis mindig veletek indul a nap. :D

Betti
Kép
betti0412

Látom ma nem nagyon vagytok. Holnap nem leszek. Megyek én is az ágyba tévézek ma. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Boboka! Köszönöm, Kokó már elfelejtette (igazatok volt :) ), Manó viszont még emlegeti. Mikor felébredt a babakocsiban, mutatta, hogy "ide szújt a néni, fáj a kezem". :(

goodfairy

Sziasztok!

Ma egy kicsit általános a rossz hangulat.

Melcsike, majd számolj be a dokinál tett látogatásról, szorítok, ohgy jó legyen.

Boboka,Rolika kb abban a hétben született, mint Lackó és nála bár szépen megnőtt kialakult az éretlenség miatt egy súlyos tüdőbetegség,amit nem tudtak gyógyítani.

lyly,remélem gyógyultok!!!!!!!!

Jótündér, remélem gyerkőcök már gyógyultak lesznek és hamar elfelejtik ezt a tortúrát!!!

nincs ma jó napom.

Puszi Nektek!

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?