Új privát üzeneted érkezett!

évi most nézem a vonalzódat...te pár héten belül már fogsz mocorgást érezni :lol:
nagggyon meg az idő(ha más terhes és nem én) :lol:
barika2008

Helló!

Éva: nem irigyellek a hányás miatt. Én még azt sem tudom,itt hányadikán lesz a farsang.

Többiek?
Kory
már nagyon régen nem voltál,remélem nincs nagy baj.
varga tünde

Sziasztok!

Nem eszek uborkát reggel így nincs probléma. A náthából is kezdek kikászálódni.
Hát eléggé kihaltunk, talán már nem is téma az immunerősítők? Mindenki egészséges? Majd, ha jön az enyhülés....

Éva

KépKépKép
agmano

Tatatataaaamm!

Visszakaptuk a szkennert, úgyhogy jönnek a decemberi képek:
Kép Kép Kép

és a júliusi babavárók elárasztottak esküvői képpel, én is kedvet kaptam, íme 2000. július 22.:
Kép Kép

Lehet folytatni....

Éva

KépKépKép
agmano

Éva: Szépek vagytok!! Fiúk is!! :) Uhh az uborka csinálta a gondot,gyorsan kilőni.. :) 16 hét. :)

Többiek merre lehetnek? :roll:
varga tünde

Sziasztok!!

Na, nálunk aktuális az immunerősítés! :roll: :twisted: :lol:
Csajok lerobbantak: szombat óta köhögnek, Sára lázas is volt. Megy a C vitamin, echinachea, átmosás és a Stodal. És a Sára kap a noziba Bioparoxot is, mert nagyon masszív váladéka van! :twisted: Ma itthon voltam velük, mert apa dolgozik. Holnap, holnapután ő tartja a frontot. :lol: De már én is érzem, hogy kapar a torkom - mi lesz itt?? :roll: :roll:

Évi!

Hányás? Most?? :( :(
Anyám, milyen szép vagy a képeken!!! :D :D Én ilyen képeket nem tudok prezentálni :oops: :lol:
De a fiuk is tüneményesek, szépek és vagányak!!
Ja, és szerintem nézz ki magadnak egy jó szülésznőt!!!

Farsang: Sára pillangó lesz - vettünk szárnyakat és felvesz majd valami csiribiri ruhát, amivel játszani szoktak (ami másra nem jó :lol: :lol: ) Marietta boszorkány lesz (végre, mert tavaj lemondta, nagy bánatomra) van hozzá tök jó ruha,kalap, fekete lesz a körme, ki lesz festve.Kap seprűt és fekete macskát a kezébe. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szombaton még eljutottunk a Természettudományi múzeumba - csak ajánlani tudom, nagyon jó volt.
Képek:
Kép Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Jobbulást Nektek Gyöngyi!!! Nagyon jók a képek!! Mi most sehova nem megyünk,mert leszakadt a kipufogom,majdnem lóg a földön,ma cserélik,ez elvitte a kirándulós pénzemet. .:(

Beni meggondolta magát és kalóz lesz. :D A múlt évben nem volt farsangon,mert pont beteg volt,remélem idén sikerül neki.Van is kalóz szettje.. :)

Nálunk Bence kezdte 2 hete,orrfolyással.Neki elmúlt,aztán Domi 1hétre rá,most kicsit köhög néha-néha,ez reggel gondolom a felgyülemlett éjszakai trutyi miatt.Nálunk is magas C vitamin Dominak stodalt adtam 2szer nem is kell neki sz.tem többet. Anyumnak is kapart a torka írtam is,már jobban van,dédi az nagyon le van,ő is elkapta,de alig hajlandó szedni valamit,orvos nuku,idegesített,már nem foglalkozom vele.Tegnap du.ra meg apa kezdett trüsszögni :( . Hát ez van. Neki is adtam magas C,meg normafolrt,mert a gyomra sem volt túl jól. Sárának bioparoxot?Hogyan adod? Írd le légyszi,meg nekik lehet adni?Mindent tudni akarok :roll: 8) :lol:
varga tünde

Sziasztok!

Jobbulást Nektek és a családoknak! Gyöngyi, Sára is nagyot nőtt!
Tündi Bioparoxot Martin 2 évesen kapott először, napi 4-szer én terhes voltam és nekem is ajánlotta a f-o-g doki.

Én mászom ki a náthából, fiúk nyomják az ovit. Martin tegnap úszódeszkával már tökéletesen siklott és lábtempózott hozzá - ez volt most a 3. alkalom :shock: . Norbi még nem dugja a fejét a víz alát, de jövő héttől jönnek a hallgatók, akkor nem ússza meg szárazon :lol: .

Éva

KépKépKép
agmano

Hahó!

Van itt valaki???? Norbi is betaknyosodott, már tegnap óta itthon van, teljesen be vagyok tojva, mert hétfőn kell mennem vérvételre és biztos tele lesz a váró influenzásokkal.

Meggyógyultatok?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Jaj, Évi!! Jobbulást nektek!!!!
Mi is csak most kezdünk javulgatni. Mariettának ráhúzodott a fülére így antibiotikumot kap. Sára is fájlalta már a fülét, de remélem nála elég a Cataflám :( Természetesen én is ramatyul vagyok, csak apa ép és egészséges :roll: :lol:

Jobbulást mindenkinek

ágyöngyi

Gyöngyi,

nektek is jobbulást!
Norbi úgy tűnik kifelé mászik már, csak kicsit taknyi, hétfőre oké lesz.
Tegnap voltam az ismerős kardiológunál EKG-n. Ő már többször vizsgált régebben, ha valmi bajom volt, de soha sem a szívemmel volt baj- 15 évig szomszédok voltunk, de most megállapított szívzörejt (tachikardia?) és "extráztam" az EKG elején, ami miatt szív UH vasárnap. Már csak ez hiányzott!

Mindenesetre azt mondja, ez az emberek 50%-át érinti, csak nem is tudnak róla (nincs egészséges ember, csak akit nem látott még orvos... :? )
Csak azon agyaltam, hogy eddig is hallgatta a szívemet, biztos feltűnt volna neki ez a szívzörej. Na mindegy reméljük tényleg csak valami "élettani" billenytű-túlhajlás, ami öregségemre megmerevedik és jól fog zárni.

Ja és még nincs mocorgás, tudjátok 6 nappal később készült :)
Hétfőn megyek AFP vérvételre, rettegek az influenzásoktól :twisted:

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Évi!!! Ne parázzz!!! Nem hasznosak ezek az alapos, baráti dokik :lol: :lol: Valszeg a terhesség hozta elő ezt a zörejt. Hiszen a növekvő méh nyom felfelé is mindent. A megnövekedett teher is fokozott munkát okoz a szívnek (még ha nem is látszik az a teher :lol: )
Bevallom én nem voltam terhesen EKG-n :oops:
Igaz, hogy nincs egészséges ember, csak olyan, akit még nem vizsgáltak..... :roll: :lol:
Nyúúúúgi!!!!

ágyöngyi

Nem parázok emiatt, eddig én is először voltam EKG-n, eddig nem kellett. Inkább alapos az orvos - amúgy kandidátus 4 szakvizsgával és igen elismert kardiológus, neki az a beteg, akit újra kellett már éleszteni :?
Utánaolvastam és vitaminhiány is lehet az oka, de én panaszmentes vagyok és az is maradok! És többet nem olvasok a neten, már kiokosodtam immunerősítőkből és fülészetből, kardiológiából nem óhajtok. :roll:

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
évi én 14éves korom óta szívritmuszavarral küzködök...nem is akár milyennel...de egy pár gyereket kihordtam gond nélkül :lol:
igaz rosszul voltam sokszor...
barika2008

Bari,

és hogy vagy mostanság?

Elkezdtem párszor írni a júliusi babavárókhoz, de olyan iszonyatos sokan vannak és sokat írnak, hogy otthagytam őket. Ezt már nem lehet követni és rámegy 1 órám, csak hogy végigolvassam. Ráadásul elég furákat írnak zömmel első babát várók. Nem tudnak 12 hetesen hasra feküdni és érzik a baba mozgását :? Versenyt tartanak pocak nagyságból, pedig ez inkább szégyen, hogy egyeseknek ennyire nincs hasizmuk és még fel is vágnak vele.
Egy érdekesség van: spontán hármasikrek :shock:
Azért elég lesz szegény csajnak.

Többiek meguntak minket /engem? Én írom tele az oldalt :oops:
Ha holnap végeztem a szív uh-on megírom mi volt.

Ma voltunk hógolyózni a Mecseken, mert szerencsére a város teljesen tiszta. Jól vesén dobott Martin egy jókora jédgarabbal :x . Máshol hóhelyzet?

Majd felrakom a jelmezeket, ha teljesen kész leszek, már 95%-os. Rájöttünk Martin ruhája miért volt ilyen bazi drága. A Police felitrat ki van rakva ledekkel és villog, van hátul egy kapcsoló. Még jó, hogy nem dobtam ki a csomagolását és észrevettem a képet. Még jó, hogy a boltban sem mondták.

Megyek mesélni és fekteni, nem aludtak du. Amúgy Norbi 1,5 hónapja nem alszik az ágyában, csak egyszer-egyszer, mert fél. Mit csinájak? Már ég egy lámpa.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva: ne izgulj előre,uh-ról majd írj.. :) Én is pont ezért nem tudok írni rendszeresen a másik topikba. :( Még jó,hogy megnézted a papírt. :D Vigyáz magadra,nehogy elcsússz.

Sajnos nem sok időm van most,hogy Bence délben haza jár az oviból. Délelőtt gyors főzés,rohanás vissza,aztán hol alszik du. hol nem,ekkor rajzolgatunk stb. akkor öcsi felkel játszunk olvasok,v. sétálunk és már el is ment egy nap. :shock: Esti pörgés és már kedvem sincs netezni :(

Hójelentés:
ma reggelre lett,egy kb. 10cm hó,és még esik.

Nem tudom mi lehet Koryékkal. Olyan régen írt,remélem nincs nagy baj. :(

Cleo: nálatok mik lesznek a gyerekek farsangkor? Titeket nem kapott el az orrfolyás?Köhögés stb?

Gyöngyi: Ti hogyáltok? Neked is kell majd rákszűrést csinálni? Hallottam,hogy egy pár helyen a védőnők is csinálják próba jellegűen.Ne értsd félre,de én tutira nem mennék a védőmhőz szűrésre. Kíváncsi leszek az eredményre,hányan mennek majd.

Bari:evéssel ti hogy álltok? képzeld Domi elkezdett csipegetni,vagyis alig eszik.a vacsora meg kész horror,már előre görcsölök rajta.nem értem,olyan jó evő volt.most meg mindent lököd el maga elől,meg ki akar szállni az etető székből,nem hajlandó megmaradni benne.nem értem.
varga tünde

Az alvásra gőzöm sincs,ez elfelejtettem írni. Nálunk is ég a folyóson egy lámpa,de előfordul,hogy 3 után átrohan,hogy rosszat álmodott stb. De én arra tippelek,hogy pisilnie kell,erre ébred,kimegy és nem hajlandó egyedül vissza aludni,ezért jön át. De,hogy nálatok mi lehet :shock: . Lehet tudat alatt a pici foglalkoztatja,és zaklatott.Eddig ő volt a legkisebb. :roll:
varga tünde

Sziasztok!

Szív uh-on mindne oké, van egy kis visszaáramlásom (gyári hiba), de semmi extra, nem kell vele foglalkozni.

Éjszakai átmászkálás: lehet, hogy azóta van, amióta tudja, hogy lesz kistesó :!: Akkor lelki..... és pár hete tördeli a körmét is, Martin viszont kezd beszokni az új csoporttársak közé, már szívesebben megy oviba. Az iskolaérettségi tesztjei amiket itthon csinálunk változó a 30-90 %-ig.
Koryval váltottam egy privit, ő is el van havazva, gyerekek betegek, lehet, hogy már nem jön?
Andi is hallgat...
Evés: Martinnal kezd átfordulni katasztrófába, állandóan felugrál az asztaltól, turkálja a kaját, veszekedés megy állandóan vagy megetetem, ami nagy hiba. De mindennel így vagunk, nem fogadnak nekem szót, csak ha üvöltök.

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok!
tündi nálunk az evéssel 13 éve gond van...de én 1,5 éves korban már már természetesnek tartom,hogy elmenjen az étvágya...a védőnő is mondta ,hogy akkor szokott elmenni nekik...és akkor szokták adni azt a 4hós kortól adható vitamint amire ugyan 4hó van írva de 1 éves kor elött nem ajánlják!!

évi örülök,hogy minden rendben...versengés??ne is mond .képzelj engem egy lassan 8 hós nem kúszó nem mászó nem ülő gyerekkel...
na nem baj legalább van egy elmaradott is.külömben kihez képest lennének fejlettek a fejlettek :lol: itt a környéken mást már nem kérdeznek az emberek:éééééés mit csinál már dávidka???

kori jelentkezz:ezért regiztem újra???

gyöngyi veletek mi zu?
barika2008

Sziasztok!!

Gyógyulgatunk :roll: :lol:
Reggelre itt is lett 10mm-es hó! :lol: :lol: El is olvadt semmi perc alatt :cry: :cry:

Évi!

Örülök a UH hírnek :lol: :lol:
Javaslom Csernusnak a "Ki nevel a végén?" című könyvét. Nagyon jó!!
Szó van benne, hogy mitől lesz hiteles egy szülő - húú, én is mennyi hibát vétek-de kell rá figyelni, hogy a kamaszkort át tudjuk vészelni!

Én nem hallottam róla, hogy csinálhatnék rákszűrést :roll: Szerintem ennek olyan településeken lesz létjogosultsága, ahol nincs orvos.
Egyébként egy nőgyógyászati assszisztens is úgyanolyan jól le tud venni egy rákszűrést, mint egy doki - viszgálni meg úgyis a laborba fogják!! Ez csak gyakorlat kérdése!! És sok kis település van, ahonnan nam indulnak el a nők orvoshoz, akkor már jó ha valaki legalább foglalkozik velük. Megjegyzem a szülést is inkább már szülésznők vezetik, pedig pár éve még furcsa lett volna!

Az alvásproblémát nálunk megoldotta a fény. De azt mondják az alvásproblémáknak ilyankor már lelki háttere van - csak ezt megfejteni nehéz. Évi nálatok kézenfekvő lenne a tesó
Nálunk a Marietta jól alszik, de az ovodai kötelező fekvés miatt szorong és ez a körömrágásban nyilvánul meg. Szerintem olyan sok szorongani valójuk van - Mariettáék eljátszák az ovit ittthon - hát néha meglepődök, hogy miket mond ovónéniként!! :roll: :roll: Kívülről hallani olan szörnyű, de aztán rájövök, hogy én is mondok ilyeneket :oops: :oops: Gondolok itt az olyan viccesnek szánt kijelentésekre, hogy "kiváglak az erkélyre ha nem fejezed be" vagy a "mégegyszer meglátom leszedem a fejed" Végig se gondolom, de ha viszahallom játék során a gyerektől, akkor nagyon elszégyellem magam :oops: :oops:
Szóval sose lehet tudni, hogy egy-egy mondat mit vált ki a gyerekből.

Tényleg hol vannak a többiek???????????? :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok,

Gyöngyi, örülök, hogy jól vagytok!

Ma voltam laboron... részletezzem? De tényleg küldjetek már el a sunyiba a sok hülye problémámmal!
1/4 8-ra odamentem a terhesgondozóhoz, hogy megkapjam a laborpapírokat (7-8-ig lehet). 3/4 8-kor jött valaki és kérdésemre közölte, hogy ma nincs laborpapír kiadás, mert beteg a kolleganő és szlussz!
Akkor rutinos versenyző lévén kértem sorszámot az ambulanciára (fél órát már dekkoltam potyára), ott minden megoldható címszóval. Közben a sok szorszám nélkülit behívogatták, de én folyamatosan mondogattam magamban: nyugodt vagyok, nyugodt vagyok...
Na rám került a sor. Közöltem, hogy mi járatban vagyok, erre el akartak küldeni, hogy ilyennel zaklatom én őket az ambulancián, ki az orvosom, jöjjek holnap, akkor lesz és lepecsételi a laborpapíromat és miért is adtak nekem egyáltalán sorszámot.
Akkor mondtam, hogy ma a 17. hetet töltöttem, úgyhogy muszáj elmennem ma 16 hetes vérvételre, mire akkor miért nem múlt héten jöttem? Elmondtam, hogy kisebb a baba és nem igazán tudom mikor esem bele biztosan a 16. hétbe. Na erre azért megkaptam mindent!

Hurrá! Már csak az influenzás nyugdíjasokat kell elkerülnöm a laborban, mivel akkorra már 9 óra elmúlott. Sikerült is sorszámot húznom, csak 20-an voltak előttem. Szépen kiültem a lépcsőházba, igaz hideg volt, de legalább nem köhögtek rám.
Mikor behívtak egy másik sorszámmal együtt, természetesen egy orrfújös köhögőssel kellett várnom a labor előterében. Ha eddig megúsztam, lehet, hogy a célegyenesben megfertőződtem. Aztán szépen levették a vért és 10-re már itthon is voltam.

Csupán 2,5 órába telt ez a kis kaland, pedig már azt hittem nem érhet meglepetés. Most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy szülésznőt fogok felkérni, én ezt még 3-szor nem csinálom végig, nem beszélve az utolsó hónap minden héten történő ellenőrzéseire. Hónap végén megyek a dokimhoz, akkor megbeszélem vele, hogy mit szól hozzá.

Na megyek ebédet főzni. Ma du. Martinéknál szülői iskolával kapcsolatos dolgokról, holnap Norbinál. Sanyi viheti őket ma úszni, holnap előkészítőre, és Norbi tornája holnap megint elmarad, mert anyámat megkértem, hogy vigyék el ők, és jövő héten is Sanyi Pesten lesz, de ő nem hajlandó ott ülni 3/4 órát, mit beszélgessen ő ott..... no comment..... ennyit a szülői segítségről. Nekünk is ez tanulság, ha meglesz a 3. akkor is csak magunkra számíthatunk.

Na puszi a nem jövőknek is!

Éva

KépKépKép
agmano

A könyv tippet köszi!

Éva
agmano

Sziasztok!

Uhh Éva,te mindig megjárod :( De erős vagy,úgyhogy nyugi! Tuti nem leszel influs.. :) Nem szép dolog anyukádtól,hogy nem segít, végül is ezt Norbiért tenné nem érted. Mit főztél? Tippet kérek,tanácstalan vagyok a holnapi menüvel kapcsolatban.

Jó könyv lehet amit a Gyöngyi ajánlott,gondolkodom,hogy beiratkozok újra a könyvtárba,hátha ott is kilehet venni a CSernus könyveit. Én most az unokahúgomtól kapott mesterkurzus által kiadott A család:Harcmező és békeszigetet olvasom. Eléggé érdekes. De a Csernus által írottakat is elszeretném olvasni.
Gyöngyi neked a Csernus kiadásai megvannak mind?
varga tünde

Sziasztok!

Én is bejelentkezek,köszi aki hiányolt,Tündi neked meg az aggódást :lol:
Nincs baj,csak most nem voltam ráhangolódva a babanetre,meg úgy a fórumokra sem.
Eléggé össze is jött minden.Kingánál lezajlott lightosan a bárányhimlő,
Olivér csodák csodájára nem kapta el.Viszont ő meg elkapott egy magas lázzal járó nyavalyát,csak 39 fok felett mértük a lázát,még az 5.nap is hűtőfürdőztettük szegényt.Kúp+kanalas lázcsillapító együtt sem tett csodát.Sajnos mivel nem javult,nem történt változás ,így az 5.naptól el kellett kezdeni az antib.-ot.
Nagyon legatyásodott,csak ténfergett,veszélybe volt nehogy kiszáradjon,mert a folyadék fogyasztása katasztrófális volt.
Már jól vannak,Kinga múlthéttől ovizik.
Nagyon várja a farsangot,ami 14.-én lesz,és méhecskének öltözik.
Még itthon volt nagyrészt üvegfestékezett,imád minden kézművességet,és szerintem ügyes is benne.
Majd lefotózom és felrakom a műveket :)
Mellesleg írtam még az ünnepek előtt a Kismama újságban is író gasztrós dokinak aki a fülembe tette azt a bogarat,h.a nem kielégító súlygyarapodás oka lehet a lappangó lisztérzékenység is.
Persze vannak tünetek,ami szerencsére Kingánál abszurd nincs pl.haspuffadás,hasmenés.zsíros széklet stb..
De a lappangó lisztérzékenység akár tünetmentes is lehet.
Persze innentől nem szabadultam a gondolattól,és múlthéten felvittük Pestre egy teljeskörű ételallergia vérvételre.
Persze ez is kalandos volt,mert kora reggel vették volna a vért,de
mivel még nem evett nem ivott,elég sűrű volt a vér,és nem jött le.
Megszúrta 2helyen,majd egy óra múlva mehettünk vissza és ismét kitehettük a gyereket a kellemetlen tortúrának.
Hát nagyon sírt és végtelenül sajnáltam,h.így kétszer is része volt benne.
2hét múlva lesz eredmény,és én nagyon reménykedem!!!!!!!!!!!!!!
Ha rendbe lesz én a vékonyság miatt soha többet nem vizsgáltatom!!!!
Ja,mamám meg kórházban van.
Pusz
Kory

Cleo???
Merre vagy????????????

Kép

Kép
kory

Kép Kép

Kép

Kép
kory

kori szia hinyoltalak nagyon!

nagyon édesek ezen a képen :lol:
ne már,hogy ezt kinga csinálta :roll: hát ilyet én sem tudnék 100évesen :lol:
amúgy szindi is nagy üvegfestő volt kicsinek....

kiváncsi vagyok az allergiavbizsgálat eredményére.bár sejtem az eredményt

nem akarok mindíg ezzel jönni de ezen a képen is olyan husosnak tűnik kinga...a vállai meg a karja ...nem vékony...olyan mint a többi gyerek.
barika2008

Sziasztok!

Kory, üdv! Szépek a gyerekek, tesók, látszik rajtuk! És a festmények, tényleg felnőtt színvonalú.
Tündi a címoldalon van szó a védőnős rákszűrésről, de most rohanok a fiúkért, Sanyi viszi előkészítőre Martint -és Norbit- én megyek szülőire. Természetesen nem viszik el Norbit a szüleim tornára :?
Még egy "jóhír" a maszek 4D Uh időpontját felajánlották, hogy áttehetem du 3-ra, vagy 2 héttel később, mert nem ér rá a doki 1/26-kor. Áttetettem 3-ra, de lehet, hogy így egyedül megyek + a 4-re úszást elég érdekes lesz megoldani. Ha nem hozzák el őket 1/2 4-kor az oviból, akkor nem érünk oda.
Most mondjtátok meg én vagyok a körülményes, vagy a körülmények áldozata vagyok?!

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!

Tegnap belázasodott Beni az oviban. Déltől fájt a feje ,nem részletezem,akkor tudtam meg mikor mentem érte f4kor. Szóval nem is mondok semmit már,de ha lesz időm kidühöngöm magam a gmailen.
Voltunk ügyeleten kaptunk gyogyót,egész éjjel köhögött és ökölődött,alig aludtunk. A panadol alig vitte le a lázát,csak a cataflam cseppek segítettek.Most kaptunk ezt először,ti adtatok már a törpéknek?bocsi de most nincs időm visszaolvasni. most elvan,de ez a lázcsillapító miatt van,remélem holnapra jobban lesz (láztalan)ha nem mehetünk vissza a dokihoz,ha viszont oké akkor csütörtökön mehetünk vissza.ugrott a holnapi színház is. na megyek,mert áll a bál.
varga tünde

Sziasztok!!!

Jobbulást mindenkinek!!!!

Mi már jól vagyunk, de a Marietta még mindig köhög - csak már nem vészes.

Tünde!! Mi használtuk a Cataflámot - szerintem jó. De amikor az influenza-szerű (?) betegségünk volt, akkor 3 napig massszívan lázasak voltak és a Cataflám is csak 1-2 órára vitte le a lázukat. Nekünk az egész testes hűtőborogatás jött be, az volt a leghatásosabb! Ha nagyon magas a láza, akkor az virus fertőzés inkább. És magas lázat nem tudsz levinni csak gyógyszerrel, kell a fizikális lázcsillapítás is!!
Nagyon úgy tűnik, hogy elkezdődött az influenza tarolása!

Évi!!Hát én is úgy érzem, hogy a dolgok most ellened vannak, nehezítik a dolgodat :twisted: :twisted: de ne hagyd elrontani a kedved!!!! Én nagyon írigyellek a pocakodért!! :lol: :lol:

Kory!! Húú, ti nagyon betegek voltatok!! 5 nap!! Szegény csajszi, nem csodálom, hogy lestarpált lett. Kíváncsi vagyok én is az eredményekre.
Emlékeztek egyszer talán meséltem, hogy itt nálunk is van egy kislány, aki nagyon vékony (ő tényleg) és náluk is ment ezügyben mindenféle kivizsgálás. Rossz evő, vékony (apja is nagyon), de tüneményes, édes, egyebekben jól fejlődő csajszi.A viszgálatok mind negatívak lettek, még a lisztes is, pedig ők is arra gyanakodtak. Nem is tudom mi lenne ilyenkor a jobb: ha kiderülne, hogy ez és ez a baja a gyerkőnek és anyuka ezt és ezt kell tenni. Vagy ha minden negativ és tovább aggódsz, hogy miért ilyen vékonyka, ha semmi baj??

Húú az üvegfestés nagyon szép!!! Mi még soha nem csináltunk ilyet :oops: :oops: Én béna vagyok és neki se állok, csak az oviban ügyeskednek :oops:

Kory!!Láttam az iwiw-en a képeteket!!! Szuper jó!!!! :lol: :lol: :lol:

Bari!! Milyen bőbeszédű vagy! :lol: :lol: :lol: Dög unalom az élet?? Semmi nem történik??? :lol: :lol: :lol: Mi lesz farsangon a legény??? az előzőn emlékszem ilyen szuper jelmeze volt!! :lol: :lol:

Ja, Tünde! Nekem Csernustól csak a Nő című könyv van meg. Amit most olvasok, az a barátnőmé. Ez azért jobb, mert nem olyan trágár, mint a Nő, de úgyanolyan kegyetlenül őszinte és "gyomorszájonvágós" Nekem nagyon tetszik. Bár a párom azt mondta, hogy ne olvassam, mert csak a problémákat hozom a felszínre. Mint amikor egy hosszabb továbbképzésre megyek és elmerülök egy témában, akkor mindig alaposan kivesézem azt a mi életünkre kivetítve. De, hát mit csináljak, ha tudom, hogy nem vagyok tökéletes anya, feleség, barátnő - de szeretnék az lenni. Ezért megpróbálok okosodni. Még akkor is, ha tudom, hogy az eredendő lustaságom visszafog :lol: :lol: De ebben a könyvben (Ki nevel a végén?) nagyon jó gyakorlati tanácsok vannak arra, hogy hogyan kerüljük el azt amikor konkrétan segget csinálunk a szánkból! És ez már megy kicsiben is! Hányszor megfenyegettem a Sárát, hogy kidobom a játékát, ha nem pakol!? Nem tettem meg - ezt ő is tudja. Nincs is semmi eredménye a fenyegetőzéseimnek. Most még kicsi, de hogy fogok rá hatni később?? Szerintem nálunk ő lesz a problémásabb, ő szabadszellemű, nem tűri úgy a korlátokat mint a Marietta és én . Próbálok felkészülni rá!
Jaj, lehet tényleg nem kellene olvasnom, mert megint nagyon belemerültem :evil: :? :?

Andi!!!

Hol vagy?? Hiányolunk!!!!!

ágyöngyi

Köszi a dicséreteket!

Gyöngyi!

Nem Kinga volt beteg,hanem a kicsi!
Próbáljátok ki az üvegfestéket,ezekre a műanyag sablonokra nagyon jó festeni.
Nekünk van már ilyen falióránk is a gyerekszobába ami üvegfestékkel készült.
Nálunk újabban nem írhatják fel a dokik a cataflam cseppet,mert állítólag nagyon beleszól a vérképzésbe.
Pedig szerintem jó volt,meg az nagyon jó,h.kevés csepp kell belőle,így éjjel is be lehet adni,meg nagyobb az esély,h.bent marad nem hányják ki,mert bizony amikor 8ml-t kell lenyeletni velük akkor gyakran előfordul.
Én még nem olvastam Csernus könyvet.Egy éve felkapott volt a Titok címú könyv,volt dvd is,ami a bevonzás hatalmáról szól.
Én megnéztem dvd-n,de tartósan nem alakította át a gondolataimat.
Gyöngyi!
Az ismerős kislány mennyi idős és hány kg?
Sára zsiványabnak is néz ki,mint Marietta.
Marietta olyan kis jóságos természetűnek tűnik.
Oviban foglalkoznak egymással,vagy ott mindenk a maga kis barátaival játszik?

Éva!

Hát te aztán mindig megjárod!
Mindig átalakítják a rendszert,aztán mindig rosszabb lesz,mint volt.
Csak az átalakítás után már senkit nem érdekel,h.hogy működik a dolog.
Neveken gondolkoztatok már?

Tündi!

Jobbulást nektek!
Mi újság azóta a barátnődéknél?

Cleo???
Gyere!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Szerintem az a jó erredmény Kingánál, ha minden negatív!!! Nekem is volt egy ismerősöm, szabályosan megkönnyebbült, mikor VÉGRE találtak valami kis eltérést a gyerekénél (lúdtalp). Én részemről rettentően megkönnyebbültem, mikor Martin vérképe tökéletes lett, allergiatesztje negatív. Néha én is a rosszat és a bajt keresem, de inkább egészében kellene látni a gyereket, hogy mosolyog, jól érzi magát, akkor nincs baj.
Nevek: hát talán Tamás lesz, de Sanyi még nem mondta rá az áment, Petra lett volna, ha kislány.

Jobbulást Beninek, már megint a színház előtt :twisted: . Szerintem készülj fel valami Olivér féle lázra, sajnos ezt hallom, hogy 4-5 napig 39 feletti láz vagy a másik a köhögős.
Nálunk még bírják a fiúk, apa kicsit taknyos, meg Martin is az uszoda után az lett, de nincs nagy gáz. Kis orrfújás ilyenkor előfordul.

Már le sem merem írni. Itt ülök a 18 fokban és várom a gázszerelőt, elromlott a fűtésünk :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :cry: :( :mrgreen: .

Most megyek felöltözök még egy rétegben. Holnap meglesz az AFP eredményem, remélem nem okoz csalódást.
Írtam, hogy az ember behúzza a bajt, asszem ez most nekünk összejött, de most már változtatni fogok rajt!

Éva

KépKépKép
agmano

Köszi a cseppekről a beszámolót,meg a könyvről meg mindenről.

Beni éjjel is hányt egy picit,meg lázas volt.Reggel hőemelkedéses meg most is.Elvittem a dokihoz.Egy pöty van a torkán,tüszős :( emeltünk a gyógyszeradagján,pénteken megyünk vissza. ma még nem is evett,most ment a hasa,meg meglátta a kaját és megint hányt egyet. Azt hiszem diéta lesz belőle. Borogatom is meg hűtőfürdőzőm,mikor nagyon magas a láza. Röviden ennyi.

Éva:azt hiszem most rátok jár a rúd. :?
varga tünde

Ja igen tavaly is ilyenkor volt beteg Beni,hányós emléxem a farsangról is lemaradt :( A színház már nem érdekel,csak gyógyuljon meg minél előbb. :cry:
varga tünde

Szegény Beni! Jobbuást!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok

köszi a hiányolást :)
arik vagytok.

Amúgy azért nem jöttem,mert kórházban voltam 5napig...
gyógyszerallergia miatt bedagadt a torkom+rosszullettem.még a héten voltam pár vízsgálaton,de remélem ezzel be is fejeződött :)

Tündi.Beninek jobbulást.bizti pár nap alatt túllesz rajta,erős fiú ő :)

Évi.Te hogy érzed magad?mocorgás még nincs? AFP meglett??
Gázszerelő kiért?

Kory.nagyon szépek a gyerkőcök a képen.klassz az üvegfestés is!!!! :)

Gyöngyi,Bari +mindenkinek :
Nálunk az oviban 14-én lesz a farsang.Sziszi lovacska lesz -az ő jelmeze már megvan.Zsolti kommandós v. katona szeretne lenni..de még jelmezvadászatban vagyunk vele. 2napja köhög Zsolti is...csak hogy ne unatkozzunk..ráadásul mostanra fogyott el a kakukkfű,úgyhogy gyorsan vettem is 2adaggal.

Sópipáról mi a véleményetek? Bari nálatok Szilvi volt a köhögősebb,Ti nem használtatok?

Sanyim ma itthon...szegénynek fél arca feldagadva...reggel fogorvosnál kezdtünk..úgy gondolta a bölcsességfoga,hogy 31évesen ideje kibújnia :wink:

puszi mindenkinek.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi. Javulni? Még mindig felmegy a láza,mennyi napig mehet fel?holnap viszem vissza az orvoshoz,már alig várom.annyira köhög szegény (száraz),hogy alig aludtunk.enni meg nem eszik :(

Gáz? Éva

Cleo ajj nem semmi.. :(

Sópipát én is szerettem volna venni,de lebeszélt a doki,mert állítólag annak jó akinek allergiás köhögése fulladása van.Ti mit tudtok róla?
varga tünde

Sziasztok, tegnap kiért a gázos, kicsengettünk 8 rugót, de du már meleg volt.
Ami nagyobb gáz, hogy magas lett az AFP és a MOM is. Holnap megyek újrázni, UH és vérvétel, most kicsit utánaolvasok, mit is jelenthet ez.
Bocsi, hogy nem reagálok másra :oops:

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

Reméljük minden rendben lesz.
Nem lehet,h.későn vették le?
Írjál,ha lesz újabb eredmény!

Kép

Kép
kory

Hali.

Évi.mit jelent,hogy magas? mennyi lett a MOM????

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Évi!!

Az AFP eredménye csak az ultrahang függgvényében értékelhető!!!

Andi!

Sópipát nem ismerem, de mi sóbarlangba járunk akkor ha taknyosak, köhögnek. Marietta 2 napja éjjel nagyon köhög (fél éjszakát végig köhögte). Próbáltuk a Bioparoxot, first-öt, a torok krémet, bazsalikom olajat, kapott Sinecodot, Stodalt - de semmi nem használt. Tegnap délután egy órát voltunk a sóbarlangban és végigaludta az éjszakát!!!!!!! Szerintem nagyon jó a hatása. De például nálunk a gyerekdokik sem javasolják. Valahogy nem szeretik, ha a gyerek úgy gyógyul meg, hogy nem ők írtak fel gyógyszert. Nem szeretik, ha természetes módszerekkel gyógyítjuk a gyerekeinket, mert akkor nem marad munkájuk!!?? :roll:
Szerintem próbáld ki, tuti jó lesz.

Száraz köhögésre: bazsalikom olaj! Nem sikerült szerezni??? :cry:
Bár be kell vallanom ez a mostani köhögés kifogott rajtam :twisted: :twisted: szörnyen szenvedett a Marietta és nem tudtam neki segíteni :cry:

Kory!!
Bocsi , rosszul emlékeztem :oops: :oops:

ágyöngyi

Sziasztok!

Jobbulást minden betegnek! Remélem minket még elkerül egy darabig.
AFP. 17 hét 0 naposan vették le, de mivel 5-6 nappal később készült, elvileg jók voltunk. Fiúkkal 1,4-1,5 volt, most 2,73 a MOM (0,7-2,5-ig oké), de ugye az alkati dologk miatt van, akinek ez a normális. AFP: fiúkkal 56-58, most 81.
Ahogy utánaolvastam ez nem egyértelműen kórósan magas, lehet lepény probléma és a végére tápanyaghiány, ahogy Ktc is írta náluk. Vérzés nem volt, de mindenesetre komolyan meg kell nézni uh-on. Velőcsőzáródás lehet még, de akkor jóval magasabb lett volna az érték.
Mindenesetre nem vagyok feldobva, majd holnap okosabb leszek már.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Évi.valóban magasabb,de az tényleg nagy igazság,hogy az afp semmit nem ér :(
az alapos UH viszont annál inkább.
Én az ismerősi körből egy anyukát ismerek akinek nagyon magas 5,valamennyi MOM lett...de neki el is halt a babája.szóval nem kell vele törődni,teljes gőzzel egy jó UH-ost keresni v. kifogni...és ha ott minden rendben,akkor a témát lezárni magadban :D

Gyöngyi.a sóbarlang jó ötlet.nálunk is nemrég nyílt egy.de majd meglátjuk a mai éjszakát.nappal alig köhög...csak egy kis köptetőt adok neki,de éjjel ő is szenvedett..én meg nem aludtam :wink:
CSak holnap meg suli,úgyhogy leghamarabb szombaton jutnánk el sózni...
Dokik...ja-ja...gyógyszer nélkül nem igazi a gyógyulás :twisted: :twisted:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jaj, Andi, hogy Ti min mentek/mentetek keresztül!!!
Elhiszem, hogy nem jöttél, meg van bocsájtva. Fulladoztál is az allergiától?

Kedden megyek a jó UH-os dokihoz, lehet, hogy alapból el is küldenek ezek után genetikai Uh-ra, de inkább egy újbóli vérvételt valószínűsítek csak. Nem is az eredmény kiugróan magas, csak az előző kettő függvényében.

Na megyek, a fiúkhoz. Sem fáradt sem álmos nem vagyok. Inkább fásult.

Éva

KépKépKép
agmano

Megjöttem.

Az asszisztensnőkön nem jutottam túl: csütörtökön lesz genetikai tanácsadás, akkor jöjjek vissza, úgyhogy 2 óra várakozás után hazajöttem, miután orvossal nem sikerült beszélnem. Utólag kiderült bent volt az orvosom ma, de ezt miért nem mondta tegnap? Mindegy előszöt őt hívtam fel , de ő ismét rosszul mondta a menetrendet, fogalma sincs hogy mennek ilyenkor a dolgok.

Aztán telefonon itthonról bejelentkeztem az ominózus csütörtöki napra - bár már terveim szerint nem ebben a kórházban folytatom a dologkat-, és mondták, hogy mindjárt a másik klinikára jelentkezzem tanácsadásra, ide csak egy beutalóért menjek be. Mondtam, hogy most jöttem el onnan. Akkor miért nem mondtam, miért vagyok ott? Hát az asszisztensnő elküldött, illetve közölte, hogy várjak, de még a papírjaimat sem kérte el, csak hívta egymás után az előjegyzett betegeket és miután az orvos is már fél órája eltűnt, eljöttem, mert az előjegyzett betegek 2-ig szállingóznak.
Azért még a laborba elmentem elkérni az eredményeimet, de nem adták ki, kérjem az orvosomtól. Ő azt mondta ott kapom meg, ahová be sem engedtek.

Hétfőn bejelenkezek genetikai tanácsadásra, de kedden megyek a megbeszélt genetikushoz uh-ra, akkor felkérem őt a további terhesgondozáshoz és a szüléshez.

Többet a lábamat sem teszem be a megyeibe, de azért még valahol panaszt fogok tenni erre a libára, ő volt, aki hétfőn is elküldött, pedig jó helyen voltam mindkétszer, de be sem jutottam. Felháborító.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

Ez már tényleg több,mint sok/k/!
Felháborodva olvasom.
Nem elég,h.a kismama aggódik az eredmény miatt,még csak nem is segítőkészek,h.erről meg lehetne győződni,h.minden rendben van-e!
Szörnyűek!!

Kép

Kép
kory

Hali.

Évi.már komolyan sajnálom a térségetekben lévő kismamikat...ez egy kiképztábornak is rossz :evil:
Képzeld sógornőm megint kórházban van.most azért mert kinyílt 2110-es a méhszája...és még csak 24hetes.remélem rendben lesz...ráadásul már másodjára úgy megy a hasa hogy csak na... :?
Látva,hogy mennyit kínlódik...meg amúgy is...nálunk még váratni fog magára a 3.baba egy darabig ha rajtam múlik... :wink:

Többiek mizu veletek?

Nem kapok Zsoltinak katona/kommandós jelmezt :evil: :evil: -azt mondta vagy az...vagy semmi....hát köszi... :P

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi, jelmez :lol:
Sogornődnek jobbulást!!!!!!!

Már tuti az elhatározás, orvos és kórház váltás. Hétfőn még levadászom a papírokat, amit kell és befejeztem.
Mindenki bíztat, hogy ezek nem olyan magas értékek, de annál inkább félek, hogy születése után derül majd ki mi is volt a baj. Nem lenne időm egy beteg babára a két fiú mellett.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Gyöngyi:
mi is megszenvedtük ezt a köhögést.Most a barátnőm kisfia kezdte.én már a végén ionizálót kapcsoltam és azzal aludtunk,hűtötte a levegőt az jó volt rá.no meg a luft balzsam.
csütörtök este porszívó és sós oldat barátunkat is bevettettem,mert már kezdett kicsit folyni az orra,ne tud meg mi jött le :shock: annyira kiakadtam egyből rád gondoltam :) ,ennyit cuccot és ilyen állagút még nem is láttam.sós víz porszi, sós víz porszi ezt csináltuk vagy 5 percig és csak jött csak jött,de csak a bal orrából.nagyon kiakadtam,utána már nem lázasodott be :shock: ,valószínűleg ott pangott az arcüregében :?: és ettől volt magas láza napokig,de hiába szívtuk addig nem jött semmi úgy néz ki csütörtök volt a napja.pénteken mentünk vissza,kedden megyünk újra és remélem vége.

Éva: ez már felháborító amit művelnek! egyet értek veled,én sem maradnák ott. az eredmény miatt meg ne izgulj minden redben lesz-van!

Kory: még szép,hogy aggódtam.. :)

Cleo: sógornődnek szorítok,hogy minden rendben legyen.. :)

Bari:miújs?
varga tünde

Sziasztok!!

Évi!!

Nem is lehet mit reagálni kultúráltan arra ami veled történik! :twisted: :twisted:

Andi!!

Jobban vagy már?? Szörnyű lehetett! És a gyerekek addig kivel voltak? Sogórnőnek szorítok én is!

Tündi!

Igen, én is meg szoktam döbbenni, hogy milyen trutyi tud kijönni az orrukból! Pedig ha náthásak én rendszeresen csinálom, de reggelenként szörnyű, ami összegyűlik! Reméljük akkor túl vagytok a betegségen!

Figyi, képzeld nem látom a g-mailen a leveleket! :oops: Történt valami ott? vagy bémázok megint?? Mi van a barátnődék házával?? Ezt szerettem volna megnézni.

Gyönyörű nálunk az idő: hétágra süt a nap és 10 fok van :lol: :lol:

ágyöngyi

Nem írtam oda,hogy miújs velük. Ami volt az letöröltem :oops: gondoltam úgysem írtok már ezzel kapcsolatban. Bocsi
De most akkor oda írok.. Ezzel kapcsolatban... :)
varga tünde

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?