Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Újra itt, kicsit ugyan még mindig "lelombozva"bár bízok benne, hogy tényleg pikk-pakk kinyílikKép

Mirmurr, én is üdvözöllek, és kicsit irigyellek is, mert én, ha lehetőség lenne,hogy vhova irány külföldre, akkor én is Belgium felé venném az iránytKép
Mi ez a kapcsolatanalízis amiről írtál?

FKata, szép a szoba, különösen a macis csík tetszikKép

Kata, sajna nem sikerült kideríteni, hogy miről lesz szó, és az igazat megvallva, nekem nincs sok kedvem menni, mert a héten minden nap bent voltam, és még hátra van 1 CTG.Ráadásul, holnap irány a XII. kerület a házassági ak-ért.Szóval ha nem baj én visszalépnékKép

Végre én is kaptam málnalevél teát, bár az első főzettől nekem hányingerem lett.Istálószag jutott róla eszembe.De holnap megpróbálom másik teával keverni.

Jó éjt mindekinek, Léna

Ja, és Gabi és Móki picikéinek külön köszönet a tavaszértKép
Pocakos kép a profilbaKéphttp://babanet.hu/album/main.php?own=5&album=1790&page=1

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Kép
Kép
humi

Sziasztok!

Hiába igyekszem, táblázat ügyben állandó lemaradásban vagyok. Nem tudom követni a babaesőt, pedig nagyon igyekszem. Sebaj, én szívesen javítgatok, csak jöjjenek a babócák! Kép

Móki!
Micsoda meglepi! Nagy-nagy gratula nektek a kis Andráshoz.

F.Kata!
Rajtam nem múlik. Már te vagy az első a táblicskuban. Gabinak bejött, remélem neked is jó kabala lesz. Kép A babaszobát igazán nagyon szépen megcsináltátok.

Brigi!
Ezek szerint nálatok is alakul az otthoni környezet. Teszel majd fel képet ha kész lesz?

Találka ezek szerint elnapolva a babák születéséig?

Mariann!
Remélem már nem fáj úgy a fejed. Pihizz sokat! Az előadással tényleg nem vesztettél túl sokat, habár én azt a részét biztos nem hagytam volna ki amikor egész kényelmesen aludtam ülve az első sorban Kép Amúgy Katával teljes egyetértésben megállapítottuk, hogy a könyből amit ott árulnak ugyanúgy el lehet olvasni a lényeget.

Mirmurr!
Üdv köztünk! Kép Jó, hogy csatlakozol hozzánk! A táblázatba felvettelek. Ugye nem baj?

Szilvus, F.Kata!
Most ti jöttök. Drukk megy!

Jó éjszakát mindenkinek:
Humi
humi

Humi, egyáltalán nem baj, végülis én jelentkeztem!Kép
Léna, miért pont Belgiumba? Igaz, én is pont ide akartam jönni, de őszintén szólva, lassan nem emlékszem, h miért..Kép a kapcsolatanalízis egy olyan módszer, ami lehetőséget teremt, h a baba és a mama már a magzati lét alatt kölcsönösen kommunikáljon egymással. Mert persze mindenképp történik kommunikáció, mondjuk nagy a zaj és a babád jelzi, h ez őt zavarja, erre te azonnal rájössz és reagálsz. De ezzel a "technikával" kicsit irányíthatóbb és tudatosabb az egész. Megbeszélhetünk dolgokat, például a szülést. Röviden ennyi, ha még érdekel vkit, írok róla szivesenKép
mirmurr

Jó reggelt, sziasztok!

Mariann Kép
Az igazság az, hogy nem találtam én sem róla semmit a neten. Kaptam a gyógyszertárban egy ingyenes tájékoztatót a homeopátiás készítményekről, de abban sem volt semmi.....Most elbizonytalanodtam én is.
FKata és Kitty említették, hogy szülés előtt szedték/szedik, Kitty mondta, hogy vett be akkor is, amikor beindult a szülés.
Most mit tegyek? Szedjem, vagy ne?

Elmúlt már a fejfájásod, úgye? Nekem nem fájt egész terhesség alatt, de most ezzel a megfázással nagyon megfájdult. Algopyrint szedek, de éjszaka nagyon fáj, pedig lázam nincs.

Puszi
Pumi
ma 36
pumukli

Sziasztok!

Mirmurr, én egyszer voltam ott nyaralni, és annyira megfogott vmi, nem tudom, az emberek, a környezet, nem tudnám megmondani.
Viszont vannak olyan országok/városok ahova biztos hogy nem, például Párizsból alig vártam, hogy haza érjünk.És London is csak közepes élmény volt számomra.

Humi, ti hogy álltok a házzal, messze van még a befejezés?

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!
Hát még abszolut semmit nem érzek.Úgy látszik Gabi nyomdokaiba lépek.
De legalább jó az időKépPárom ma sem dolgozikKép
Üdv Mirrmurr!
MariannKépa 36. héttől lehet szedni a caullo-t, meg a málnalevél teát inni.Állítólag megkönnyíti a szülést, könnyebben tágulsz.Én ezt olvastam.
KittyKép köszi a drukkot, hogy telik az idő!
SzilvusKép nálatok mi a helyzet?Ma mész dokihoz, nem?
F Kata 40+1 (mára vagyok kiírva)
filep_katalin

FKata Kép
Hol olvastál a Caulophyllumról? A neten esetleg? Érdekelne....Tegnap este vettem be én is 5 bogyót belőle.

Még csak délelőtt van, bármi lehet estig, nem? Kép Kép

Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Mint látjátok én is MÉG itt. A ma reggeli vizit után szépen cuccolhattunk visszaKép Baba köszöni szépen, remekül érzi magát, tökéletes CTG-t produkáltunk a doktorbácsinak. A méhszáj TELJESEN zárt. Mondtam a doktor úrnak, pedig én már szülni jöttem ideKép Azt mondta szerinte ebből még holnap sem lesz babaKép Úgy találta, még kicsit fennt van a pocakom. Újabb CTG vasárnap, ha semmi, akkor jövő kedden CTG és UH is, ha 2 újjnyira nyitva lesz, akkor maradhatok. Ha nem, megbeszéljük, hogy pénteken vagy szombaton indítunk. No, ezt azért szeretném elkerülni... Brrrrr! Drága magzatomat "jutalmul" megtömtem finom péksüteménnyel és elbeszélgettünk, hogy ha kibújik, ugyanilyen fenséges kiszolgálást kap majd...Azért mindenesetre ma is megteszem a sétámat, lépcsőzgetek, lehet tornázom is egy kicsit. Rita, az igaz, hogy aki sportoló (vagy volt) az nehezebben vagy egyáltalán nem tágul és gyakoribb a császár?

Mirrmurr
Istenke hozott itt közöttünk, szerintem igen jó csapatba csöppentélKép Gratulálok a pocaklakó picilányhoz! A név-választásod nagyon tetszik, gyermekkorom egyik kedvenc könyve volt a MirrMurr kalandjai. A kinti rendszerről (szülés, TB, otthonmaradás, stb) tényleg mesélhetnél nekünk. A belga kollégáim ugyanis felettébb csodálkoztak, hogy itthon maradok 1-1,5 évig, s nem megyek vissza 3 hónap múlva dolgozni, mint Belgiumban szokásKép

F. Kata
Tökjóóó a babakéró!Kép Külön szoba vagy "vacok" a Ti szobátokban? Ha különszoba rögtön oda teszitek a bébit? (Én még mindig sok támadást kapok eme zord döntésünk miatt! Hehe.) Húzz bele, hogy ne kelljen befeküdnöd! Nagyon drukkolok! A Te babád is fittyet hány a melegfrontnak...

Léna
Szép nagy gömbölyű az a pocakKép Igazi lányos poci, mondanák erre a mindenttudó öregnénikKép

Kitty
Régen hallottunk Rólatok! Réka szépen fejlődik, jó sokat nőtt születése óta. Mennyi is a korkülönbség a csajok között? Emléxem anno én is igazi "játékbabának" tekintettem az öcsémet, ki nem lehetett robbantani a kezeim közül, ha megkaparintottam. Anyu szerint igazi szakértelemmel, félelemérzet nélkül pelenkáztam, öltöztettem, dajkáltam. 8 évesen!

Eldugulok, irány a tavasz! Jót tesz egy kis séta. F.Kata fogd fülön férjuradat és járjatok Ti is egy nagyot, hááátha...Kép

Szilvus
39+5
szilvus

Szilvus!
Akkor ezek szerint holnap mikor megyek be nem tudlak meglátogatni!
Andinál jártál ma, ha igen mi újság van vele?
darla

Bea
Bizony, jól haza lettem "zavarva". Kép Pedig jeleztem a doktor úrnak, hogy én biza ma szülni érkeztem, jót mosolygott, hogy legyek türelemmel.

Tegnap beszéltem Andival, ma délelőtt Őt is hazaengedték, igy nem mentünk be Hozzá (vizit, zárójelentések, pakolás, stb...). Tegnapra már jobban volt, a sebe picit még ugyan fáj, de Lili elkezdtett szopizni, ami jó hír.

Ti hogy vagytok? Hangababa jó kislány? Karina hogy fogadta?Kép

Lányok, aki teheti menjen ki a szabadba, mert TAVASZ van! Érzem a meleg föld illatát, ez már tuti az!

Sziasztok
Szilvus
szilvus

Sziasztok,

SzilvusKép
Én is alig bírok magammal. Erkélyajtó és a szoba ablakai nyitva, csiripelnek a madarak, süt a nap, imádom!!!! Csak fizikailag egy kicsit megvisel ez a változás. Fájdogál a fejem, meg egyfolytában melegem van (nekem, aki mindig fázik, aki, mikor mások szenvednek a melegtől , akkor ő pont jól van...)

Vérképem javult, nem lesz szükség injekciós vaspótlásra, hurrá!!!

Tanulnom kéne, március végén elvileg kéne szóbeliznem számvitelből. De mi van, ha potyára tanulok? Meg ilyen időben nem is lehet.

Mariann
tmarianna

Hanga remekül van, Karina már alig várta, kicsit nehéz is volt leszerelni, hogy ne "babázzon", mikor a pici aludt.
Tegnap mire megkaptam minden papirt, már fél tizenkettő volt, ott ültem már tűkön. Azt hittem találkoztok az Andival, mert valószinű hogy rá is ez várt ma. Mindenesetre megbeszéltük, hogy majd tartunk babás találkozókat, ha jön a szüleihez. Most már csak a te picid dönthetne úgy, hogy kiváncsi már a barátnőire!
darla

Sziasztok!
Má régóta olvasgatom a soraitokat, de olyan kis összeszokott csapat vagytok, hogy nem nagyon mertem csatlakozni.Én májusra várom második babámat, aki a fiúk arányát javítja.Én sem szeretnék gátmetszést, így érdeklődéssel olvastam a praktikákról ( málnalevél tea...) Még valami ötlet?
Szilvus!Én gyógytornász vagyok és szinte egész életemben sportoltam.Az első szülésemnél olyan könnyen tágultam, hogy nem hiszem, hogy bármi ilyen problémát okozhatna a sport.Ez inkább egyéntől függ, mennyire nyúlékonyak a szövetek.
Barack
barack

Bea
Remek 5let, bár már sétáltathatnánk a piciket! Alig várom.
Doktor úr épp a szülőszobán volt, igy várnunk keller Rá, utána meg párom sietett, hazavitt, majd a munkahelyére (ha már nem szültünk... ).

Mariann
A tanulás sose potya! Nyomás ki a teraszra egy tál rágcsával és gyümilével, plusz azzal a csúnya számvitel könyvvelKép

Nagy a csend, csak mi csiripelünk...Vajh miért? Pumi, Léna, Ti nagyon készülődtetek, csak neeem??Kép

Elindulok újabb sétámra, s engedek a kísértésnek: ugye már lehet fagyizni?

Sziasztok!
Szilvus
szilvus

Barack! Kép
Szia, tökjó, hogy csatlakozol: isten hozott és gratula a kiskukishoz! Add meg az adataidat és Humi feltesz a táblázatba (ugye Humi?)
Köszönöm, akkor megnyugodhatok, hogy inkább előnyömre szolgál az "acél" (najó, már nem az) izomzat?
A különféle hasznos, pl. homeopátiás praktikákban, valamint gyakorlati tanácsokban Rita a mi Dúlánk. Kép Vagy Kitty és Gabi.

Szilvus
(most már tényleg elhúzok...)
szilvus

SzilvusKép
Fagyi nem árt, nekem is sikerült ma elpusztítani 4 gombócot tejszínhabbal. Nyamm! Ez az átka annak, ha az orvosi rendelő mellett van a cukrászdaKép.

Most vettem csodaszép szélcsengőt Nádjának. Pillangós, szivárványos, egyszerűen gyönyörű.

Mariann
tmarianna

Barack,
koszontelek kis csapatunkban.

Szamoa,
nem gond, hogy ide irtal, bar a masik topicba is beneztem. Kép Hat en is kivancsi leszek, hogy mikor jon ki a baba, meg hogy mit fog mondani penteken a doki.

Rita,
hat igen, az lenne a legjobb ha elmenne a magzatviz. Majd meglatjuk.

En ma ugy keltem, hogy fajt a fejem. Biztos az idotol van. Viszont olyan jo erzes volt kint lenn ebben a jo idoben.

Eszty 37+2
eszty

Sziasztok!

Szilvi, én még itt vagyok, hogy meddig nem tudom, mert megint a vérnyomásommal küszködök.A doki bácsim azt mondta, hogyha 140 fölé kúszik, akkor kérdés nélkül irány a kórház.Ma például már elég necces voltam a 140/85-tel.
Szóval ha hirtelen eltűnnék, tudjátok hol vagyokKép

Barack, én is üdvözöllek, remélem neked is olyan kellemesen telik majd köztünk az időd, mint nekemKép

Puszi mindenkinek(remélem nem utoljára), Léna

nuska

Sziasztok!
Üdv itt BarackKép
Most már nagyon úgy néz ki, hogy holnap reggel 7-től kórház, egyenlőre szülés nélkül.Kép
Innentől majd tesóm tájékoztat titeket, hogy mi újság, meg persze engem is rólatokKép
Azért továbbra is várom a drukkokatKépPedig ma még kirándulni is voltunk Kecskeméten.Le- föl rohangálok a lépcsőn, de semmi.
Mindenkinek szorítok!Kép
F Kata 40+1Kép
Szilvus, hétvégéig még várok rád, jó?!Kép
filep_katalin

Sziasztok!

Barack!
Légy üdvözölve, és erősítsd a májusiak csapatát Kép. Gratula a Pocaklakóhoz! Pontosan hányadikára vagy kiírva? És melyik kórházban fogsz szülni?

Mariann!
Mi valahogy mindig egy húron pendülünk: az én pocakomban is pontosan 4 gombóc fagyi található, bár tejszínhab nélkül. És nekem is tanulnom kellene, de szintén semmi kedvem ilyen időben könyv fölött kuksolni, pedig pénteken előadást tartok Tandori költészetéről...Holnap ebből megint pánikszerű jegyzetelés lesz.

Léna!
Meg akartam nézni a pocis képed, de nekem valamiért nem töltötte be a gép Kép. Még próbálkozom.

Ma hatalmasat sétáltam torna után, és egészen kicseréltnek éreztem magam. Ilyen gyönyörű napsütésben minden olyan szép és békés. Imádom a tavaszt!

No, megyek mégis kicsit okosodni.

Jó éjt!
Brigi (31+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok Mindenki!
Köszi mindenkinek,hogy illy kedvesek vagytok!Kép
Egyébként máj. 20-ra vagyok kiírva,és a Szent Imrében fogok szülni.Neve még nincs a Pocaklakónak, de rajta vagyunk!Holnap megyek dokihoz, kicsit izgulok.Jó éjt mindenkinek!
Barack
barack

Sziasztok!

Barack,
Üdv köztünk. Hát persze, hogy felvettelek a táblázatba, már csak a korod hiányzik belőle. Kép

Brigi,
Milyen volt az első éjszaka az új kanapén?

Darla, Andi,
Ha van egy kis időtök írjátok meg Hanga és Lili születésének részleteit és persze képet is várnánk a picurikról. Kép

Léna,
Remélem nem lesz komolyabb gond a vérnyomásoddal.
Talán csak az időjárás az oka.
Szerencsére lassan végetér nálunk az építkezés. Elvileg jövő hét végén befejezik de utána még sok-sok pakolnivalónk van és persze rengeteg takarítanivaló. Csak abban reménykedem, hogy időben kész lesz minden és, hogy Kristóf jól érzi magát a pocakomban, nem szándékozik előbb kibújni.

Szilvus,
Neked is már csak 2 napod van a kiírásig. Lehet, hogy Péter lesz a topic első napra pontos babája?! Kép

F.Kata,
Hát nem irigyellek amiért be kell feküdnöd. Várjuk a híreket rólatok és megy a drukk!

Jó éjszakát!
Humi (32+3)
humi

F.Kata
Ajjaj, hát nem úsztad meg a befekvéstKép Szorítok, nyugi, kijön a kiscsaj magától!Kép Áhh, ez a lépcső téma nekem sem jön be, pedig ma 4x jártam meg a 3-at le, majd fel (azaz 8...). Megy a drukk reggel 7-től. De még előtted egy iccaka, ki tudjaKép

Barack
Mi január 5-ig veszekedtünk a fiúneveken. Nem vagytok elkésveKép

Mariann
4 gombóc??!! EEz igen! Én csak 1 Boci jégkrémet gyűrtem le. A "finomfagyis" cukrászda sajna gyalog messze van. Pedig vasárnap délután az állapotomra tekintettel az eladólány 2 gombóc helyett kb. 4-et adott, a tejszinhabról úgy beszéltem le. Sajnos elfogyott..Kép

Brigi
Olyan jó Nektek, most úgy kedvem lenne valamit ismét tanulni. A költészet csodaszép, tehát ne keress kifogástKép Mariann számvitel-undorával egyetértekKép

Léna
A 140 valóban sok egy kicsit. Van vérnyomásmérőd, hogy ellenőrizni tudd bármikor?

Barack, várjuk a hireket, mit mondott a doktor!

Jó éjt,
Szilvus
39+5
szilvus

Kép
humi

Sziasztok!
Halleluja, már csak 21-en vagytok előttem!Bár talán addig van még módom kicsit aludni is, nemde? A korom: 31.Most már tényleg jó éjt mindenkinek!
Barack
barack

Jó reggelt, sziasztok! Kép

Szilvus Kép
Még én is itt...nem akarlak pofátlanul beelőzni Kép Megbeszéltük, hogy márc.29-ig kibírjuk 2in1-ben, addigra kinyaralja magát a dokibácsi is Kép
Sajnálom, hogy hazaküldtek Téged tegnap. A málnalevél-teából mennyit iszol naponta? Ne aggódj a zárt méhszáj miatt, amikor ki akar bújni Péter, akkor majd pikk-pakk kinyílik, és szépen tágul Kép

Léna Kép
Szép nagy a pocakod Kép
A magas vérnyomás nem jó, de azért remélem, hogy nem fektetnek be. Vizesedsz is? A vizeletedet nézesd meg, nehogy fehérje legyen benne!

Barack Kép
Üdv közöttünk! Kép

FKata Kép
Továbbra is megy Nektek a drukk, és várjuk a babás-hírt! Kép Minél hamarabb! Kép

Lányok, annyit emlegettétek a fagyit, hogy ma majd muszáj lesz fagyiznom Kép
Ma reggel jobban vagyok, már nem fáj annyira a torkom, és a fejem. Tegnap kimentünk sétálni a jó időben (ma még melegebb lesz, hurrá), de nem éreztem jól magam, és tegnap este iszonyúan fájt a hátam, és görcsöltem is....éjjel meg akárhányszor felkelek (wc-járat), mindig betonkemény a pocakom.

Na, eldugulok így kora reggel, csak nem tudtam már aludni....

Pusszantás
Pumukli
36+1
pumukli

Lányok, a gyógytornásztól kaptunk tornán egy táblázatot a csecsemők fejlődéséről 1 éves korig. Én beírtam egy excel-fájlba, mert a fénymásolat elég kopott volt, így meg ki lehet nyomtatni.
Felteszem ide, ha valakit érdekelne....

<!--attachment: csecsemo_fejl-72308.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*22.0**csecsemo_fejl%2exls --><center><pre>
Kép
csecsemo_fejl.xls (22.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Pumi
(van egy új pocakos képem is a galériában, cím a profilomban)
pumukli

Sziasztok!

Hálistennek még mindig közetek.Az éjszakát megúsztuk, bár mondogadtam neki este, hogy akár jöhetne is, mi várjuk.De nem jött.Igazából ma meg azon izgulok, hogy csak ma ne jöjjön, mert a férjem és az apukám Sopronban, anyukám pedig Nagykovácsiban, szóval egyedül vagyok, mint a kisújjam.Azt se tudnám hova kapjak, ha elindulna adolgo.
Vérnyomásmérés csak délután fél öt körül lesz, szóval addig tuti itt vagyok.

Pumukli, a fehérjét folyamatosan nézik a huszonvalahanyadik héttől, mert akkor már voltam kórházban vérnyomás gondok miatt.Vizesedni, kb 3 hete kezdte, a védőnő is meg az orvosom szerint is, nem vészes, és így a végén ez teljesen ok.

Szilvus, van igen, csak épp nekem nem lehet használni, mert a bal karomban van egy rendellenes ér lefutás, ami ezeket a vérnyomásmérőket zavarja, a jobb karban meg állítólag nem hiteles.
Szóval úgy döntöttem egyik nap a körzeti, másik nap a védőnő mérje, az a tuti.Végülis a körzetim az egyik sarkon, a védőnőm a másikonKép

Brigi, nem vesztettél semmit, hogy nem töltött be a gépKépKép

Próbálok egész nap feküdni, hátha az segít valamennyit.

FKatával vajon mi lehet, hátha már babázikKép
Azért igazán jó érzés holtversenyben a negyediknek lenni.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Gyorsan benéztem, hátha van új tavaszi babó,de nincs. Ahogy elnézem a táblázatot, most már minden nap több baba is várható. Drukk a top-on lévőknek.
Ez a fagyi téma engem is felcsigázott, séta alkalmával én is eszek egyet.

FKata!
Remélem a kisbabád siet magától kifelé, nem kell sokat a kórházban lenned.Én annó aznap szültem, amikor befektettek, megbeszéltem Rékával, hogy Anya utálja a kórházat, siessen.

Barack!
Üdv köztünk, meglásd hamar előrejutsz a táblázatban, mindenki hipp-hopp megszül előtted.

Léna!
A hirtelen időjárás változás tényleg változtathatja a vérnyomást. Drukkolok,hogy ne menjen feljebb, Pihizz sokat.

Szilvus!

A nagylányaim Helga 7,5 éves, Dóri 10 éves. Szóval tényleg megy a babázás.Azon van a veszekedés,hogy ki büfiztessen.Bár most,hogy ilyen jó idő lett Ők is állandóan kinn vannak az utcán, hirtelen tele lett az utca kisgyerekkel. Így inkább csak este látják.
Teljesen más: Te ha jól emlékszem HR-es vagy. Nem tudod véleltlenül,hogy a Dunántúlon hol lehetne egyetem utáni másoddiplomaként HR-t tanulni? Talán már ősztől beleférne,ha nincs Tapolcától túl messze.

Én meg teljesen le vagyok maradva a házimunkával,állandóan a várost járjuk Rékával. Egyszerűen nem bírok magammal itthon, annnyira vágyok a levegőre. Réka meg ahogy beteszem a kocsiba aluszik is.Tegnap is délelőtt is és délután is 4 órát aludt egyhuzamban a kocsiban. Most délelőtt viszont már tényleg csinálnom kell valamit itthon, így aztán a teraszra teszem őt ki, és a porszívóval sétálgatok.

Majd még benézek!

Szép napot mindenkinek, sétáljatok sokat ebben a jó időben.(Mert jövő héttől 7-8 fokkal hidegebbet ígérnek)

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ma is csodaszép tavaszi reggelre ébredtünk (és még mindig EGYÜTT a kisfiammalKép ). Most hempereg és a hólyagomat püföli. Ez "nagyon" jól esik...

Pumi
A málnalevél teából 1 litert főzök le, jól becitromozom, mézezem és egész nap kortyolgatom. Hidegen pl. kifejezetten üdítő! csak használjon isKép Köszi a táblát, lementettem. Pocaknándi szép nagy!Kép Lesz vagy 4 kilósKép

Kitty
Akkor a lányoknak Réka igazi baba! Hihetetlen, ugye, hogy nem félnek megfogni, olyan kis szakértelemmel nyúlnak hozzáKép
Nem, nem HR-es vagyok, bár nekem is vannak efféle ambícióim. Keress rá a neten, biztos a legtöbb egyetem indít másoddiplomás képzést, a humánpolitika most nagyon idő-, és népszerű. Ha messzebb van Tőletek, szerintem az sem baj, a távoktatás kereteim belül nem kell(ene) minden héten előadásra menned. (www.hr.lap.hu) = nézd meg!

Léna
Étkezz só és fűszermentesen. Sajnos ezek is okozzák a magas vérnyomást. Prób. ki, bár biztos mondta a védőnő.

Most pedig irány a jó levegő, teszek egy sétát, eszem egy jégRémet.

Szilvus
39+6
szilvus

Hahó lányok,
jó nektek, h még mindig tart a jóidő, itt tegnap bemutatkozott 27 (!) fokkal, ma meg már megint esik az eső és hideg vanKép(
Nagyon izgalmas, hogy ennyien fogtok szülni, még azt is el tudom képzelni, h a babák megvárják a hidegfrontot és egyszerre akarnak majd kibújni.
Barack, szerintem majd nálunk is vmi hasonlóra lehet számítaniKép
Szilvus, nem sokat tudok az itteni "gyed-gyes" témáról, mert én nem dolgozom itt és így nem látok bele. Tény, h tendencia manapság a szülés után hamar visszatérni a munkához, de ez nem annyra földrajzilag, mint bizonyos társadalmi csoportoknál jelentkezik. Mo-on is egyre több diplomás nő, aki tizenéveket tanult és most évek óta a karrierjén dogozik, kénytelen - vagy egyszerűen magátólérthetődő - folytatni a munkáját, ha nem akar visszamenőleg mindent bukni. Ezt a réteget, pláne, mert fizetőképes, az ipar is kiszolgálja, gyártanak nekik pl. "back to work" mellszívó csomagot, meg háromkerekű kocsit, amivel esténként lehet görkorcsolyázni és a gyerek is meg van sétáltatva stb. Így lesz divat ezekből a cuccokból, egy idő után mindenki háromkerekű babakocsival rohangál, holott már senki sem emlékszik pontosan, h az miért is jó. Aztán persze ezek az eszközök és egy csomó más körülmény visszahatnak az emberre és a végén ott áll, egy új szokásrendszer közepén, ahol a babákat születésüktől kezdve hurcolják az autósülésben bevásárlóközponba meg étterembe és simán leteszik őket a földre, rágyújtanak melllettük, hiszen a baba "békésen alszik". A másik aspektus, h elkezded magad rosszul érezni, amiért otthonmaradsz a gyerekeddel, ezért lassan mindenki keres vmi munkát, ha nem is muszály, a gyerekek pici koruktól legalább félnapos bölcsibe kerülnek és jó érzés, ha az ember elmondhatja a barátainak, hogy gyereknevelés közben egyetemre jár, mert addig sem nézik hülyének, h mit tud otthon csinálni egész nap. Valami ilyesmi folyik most itt Belgiumban, meg azokon a helyeken, ahol jártam (a keresztény-zsidó kultúrára épülő nyugati civilizáció). Míg nálunk még normális az, ha vki szoptatja a gyerekét (viszont szinte bűn, ha erre nem képes), addig itt - és a környező országokban - óriási kampányok folynak, nagyon sok pénzért (ld. La Lenche Liga stb.), h az anyák legalább az első pár hónapban szoptassanak a tápszer helyett.
Mindezek ellenére pl. Belgium egy roppant családcentrikus és gyerekszerető ország, nagyon sok gyerek születik, nagyon jó a szociális háló és az ellátás (ami viszont teljesen kórházközpontú), és a mindennapokba teljesen beépültek a gyerekek (vagyis nem horror babakocsival közlekedni, vannak pelenázók a mellékhelységekben, etetőszékek az éttermekben stb.)
Hú, remélem, olyasmiről írtam, ami érdekelt és nem voltam túl zavarosKép)
annyit írtatok a fagyiról, hogy én is ettem egy ibrikkel...
Kérdés: a kislányom két napja óriási koccanásokkal fúrja szét a medencémet. hihetetlen nagy mozdulatokat tesz, vetődik, kalapál stb. az egész gyerek ott fekszik "lent".
A kérdésem, h tapasztaltatok/tok-e hasonlót, nem túl korai-e még és vajon ez a "befordulás" (amikor bedugja a fejét az optimális helyre)?

bocs, ha hosszú voltam, élvezzétek a jó időt!
mirmurr
mirmurr

Sziasztok!

Köszönöm a gratulálciókat.
Tegnap már haza is érkeztünk, nem nagyon volt időm vissza olvasni, csak azt láttam hogy utánam elég sok baba érkezett, én is mindenkinek gratulálok, és sok tejcsit kivánok.

Megpróbálom leírni a szülést amig alszik Réka.

Vasárnap este voltunk ctg-n, persze sehol semmi nem volt, pont a szülésznőm volt ügyeletben, így megvolt beszélve hogy reggel megyek vissza hozzá ctg-re.
hajnal fél 4-kor a szokásos keményedésekre ébrdetem, gondoltam megin csak a jóslófájások, így vissza feküdtem. Aztán 4 elött egy picivel már enyhe görcsök is voltak, akkor telcsiztem a dokinak meg a szülésznőnek, 4:15-kor el is indultunk, 4:38-ra értünk be a korházba, akkor már bő 3 ujjnyira nyitva is voltam, enyhe fájásokkal, de aztán a fájások csak nem erősödtek, így a tágulás sem ment, és a dokim megkérdezte hogy mit szolnék ha adna infúziót és akkor 15 perc mulva meg is lenne a baba, de hozzá tette hogy én döntöm el. Én pedig úgy dönmtöttem hogy akkor jöjjön az infúzió mert azért az akko fájás gyengeségnek hívott fájás igencsak fájt, és má r a kitolásnál voltunk, csak a méh száj nem akart rendesen elsimulni. Beadták az infúziót és onnantól tényleg felgyorsultak az események, már jöttek is az erősebb tolófájások, és Réka 7:17 perckor megszületett gátvédelemmel.
Végül is összesen 3 óra 17 perc volt a szülés.
A vége egy kicsit nehezebb volt mert a gát védelem miatt nem szabad erősen nyomni, és így a pici buksija feszítette a gátat.

Mindenkivel nagyon megvoltam elégedve. A dokimmal is és a szülésznőmmel egyaránt.

Első éjszakánt itthon nem valami fényesen telt mert Réka fél 12-től 4-ig fél óránként óránként fen volt.
Nappal rendesen alszik, 2 óránként ébred enni.
És a tejcsi is szépen beindult tegnap.

Itt vannak rólunk fényképek

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=182

Gabi és Réka

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok,

Heni vagyok. Aggódom, hogy még nem érzek igazán magzatmozgást, pedig már a 20/21 hétben vagyok. Tapasztalt valamelyikőtök hasonlót, hogy még ilyenkor sem érezte a mozgást? Már a harmadik babámat várom, igaz, ott a lepény mindig a hátsó falon volt.
Várok egy megnyugtató hozzászólást.

Heni
hnagyheni

Sziasztok!
A szülés történetem elég rövid, 6 óra 35-kor értünk be, 7 óra tizkor már meg is volt Hanga, gyorsan kikapták! Még megijedni is alig volt időm.
Spinális érzéstelenités volt, 12-kor már felültem ebédelni, 17-kor felálltam és elmentem zuhanyozni, bár a nővér segitett volna, de megoldottam egyedül. Egy órától már mellettem volt a baba, bár még a páromat kértem meg, hogy tegye át az egyik oldalomról a másikra, hogy mindkét mellből tudjam szoptatni. Zuhanyzás után átsetáltunk a megfigyelőből a szobába (a babát én toltam át ), ahol Andi is feküdt. Szegény mielött meg császározták volna, "kiélvezhette" a vajúdás örömeit is.
Fényképek sajnos mégcsak a párom gépén vannak, pedig vannak köztük érdekesek is, mert a mütőablakon keresztül elég sok mindent látott és fényképezett is.
Ma mentünk vissza varratszedésre, meg a pici is megkapta a BCG oltását. Az ebédlő résznél ott volt egy kismama aki pont abba az ágyba került, ahol én is feküdtem, képzeljétek 4900g-mal született a babája. Normál szülésnek indult, majd menet közben döntöttek úgy, hogy császár. Azt mondta, hogy tudták, hogy 4 kgos lehet a baba, de nem gondolták, hogy ekkora!

Heni!
Az első babámat én is sokkal korábban éreztem, mint most a másodikat, amikor elöl feküdt a méhlepényem, már én is izgultam, de aztán csak megéreztem én is. A páromnak is csak nagyon későn tudtam megmutatni, hogy mozog a pici.
darla

Sziasztok,

Gabi
Jó hamar hazaengedtek, de jobb is otthonKép Jó egészséget Nektek!!! Képzeld, a linket nem tudom megnyitni, a babanet valami digifotógép reklámot ad ki a Ti albumotok helyettKép

Bea
Belevaló stramm csaj vagyKép Én biztos még nyögtem volna este isKép Várom a képeket a nagylányról.

Mirrmurr
Pontosan az általad leírt indokok miatt mennek vissza a mamák dolgozni. Ami érthető, abból a szempontból, ha már annyi sok éven át tanultunk, végre van egy olyan munkahelyünk, ahol felépítettünk egyfajta karriert, ráadásul meg is fizetnek, és számítanak is ránk. Ám az nézőpont kérdése, hogy egy nőnek MI a fontosabb. Főleg, ha lehetőség van arra, hogy saját maga nevelje a babáját, legalább az első évben, ami nagyon fontos a kisbaba számára. Pl. Belgiumban, Svájcban asszem az olaszoknál sincs "gyermekgondozási segély", ott más szemlélet érvényesülKép Nem hiszem, hogy bukás lenne a diplomás nők számára, ha pl. egy évet kihagynak. A jó munkaerőre számít a cége, de ha mégsem, a "piacon" talál munkát. Most biztosan megköveznek azok, akik úgy gondolkodnak, hogy 3 hónap múlva irány az iroda, mert egy jó állást nem adnak fel egy bébiért. Érdekes (biztos ez az anyai ösztön?), amióta tudom, hogy itt ez a kis prücsök, egyáltalán nem érdekelt, hogy milyen jó állásom van, és mi az amiért dolgozom. (Najó, egy kicsitKép ) Na, mind1Kép A szoptatási szemléletek valóban sokat változtak, ismét nagy kampánya van, ami nagyon jó! Bár találkoztam még mindig olyan kérdéssel, hogy "És akarsz szoptatni?" Naná!!
Kérdésedre válasz: IGEN normális, a 31. hétben jársz, nekem PONT azon a héten fordult be a baba (előtte sokáig haránt feküdt), ugyanilyen lórúgásokkal, s onnantól kezdtem el érezni, hogy bizony nyomja szét a medencét. A feje még nem illeszkedik ilyenkor, de ha mész UHra (a 32. hét körül úgyis mész), az orvos majd megmutatja, milyen lennt is van már ilyenkor a kis buksijaKép A mozgásokat meg figyeld, olyan jókat lehet rajta mulatni!

Heni
Igaz, az első babámat várom, és már a 15. héten éreztem a lórúgásait (hátsófalon tapadt a lepény), de úgy emlékszem vannak köztünk olyan mamik, akik tényleg csak a félidő, azaz a 20. hét után érezték a mocorgást, akkor is gyengén. Nyugis babaKép

Sziasztok, megyek valami lájtos vacsit összehozni.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Hajdú Lili Mia vagyok ma 13.30-kor 3350g-mal, 49 cm-rel megszülettem.F Kata
Én Kata nővére vagyok. Végig bent voltam a szülésnél kispapával együtt. Viszonylag gyorsan megszületett Lilike.9.20-kor volt burokrepesztés, 12.40-kor elsimult a méhszáj és fél 2-re kint is volt.Ha tehetitek kispapik vagy hozzátartozók ne hagyjátok ki ezt az élményt, felejthetetlen.
Mindenkinek jó pocakosodást kívánok!Kép
Kata majd jön a bővebb szüléstörténettel.Kép még nincs, de majd próbálok szerezni.Gyönyörű kislányKép
Szilvus!Mindent bele, most már te vagy a number oneKép
F Bea (F Kata nővére)
filep_katalin

Ja és azt elfelejtettem, hogy rögtön mellre lett téve és úgy szopizott, mint aki ezt csinálja már ezer éve.
Bocs a hosszúságért, de úgy fel vagyok dobvaKép
F Bea
filep_katalin

sziasztok!

Először is hatalmas gratula FKatáéknak és köszi a nővérnek a hírértKépVárjuk a képeket is!

Gabi, örülök, hogy otthon vagytok már, nagyon édesek a képek.KépVan egy kép, amin egy hatalmas ágyon fekszetek, az hol van?Még a szülőszobán?vagy a vajúdóban?

Szilvi, nekem is ezt csinálta, menj rá az albumokra és én ott a g betűnél találtam meg Gabiékat, Gabi1 családja címen.Remélem tudtam segíteni, kicsit átszervezték az oldaltKép

Heni, én is csatlakozom, én se az átlagos időben éreztem először, de azóta folyamatosan.Az orvosom azt mondta anno, hogy az, hogy mikor érzed, függ attól, hogy hol tapad a lepény, és attól is, hogy mekkora a mama hasán eleve a hm...rétegKép
Nálunk ez utóbbi volt a helyzetKép

Ma 140/100 produkáltam, viszont kivételesen nem volt bedagadva a lábam, ezért még lapíthatok itthon.Bár nem tudom még meddig, mert ha jól emlékszem a hasmenés is jele annak, hogy indulnak a dolgok, és hát én bizony egész nap látogattam lakásunk legkisebb részétKép
Meg mintha nyilalásokat is éreztem volna egész délelőtt.Remélem...

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

HATALMAS gratuláció F.Katának Lilibabához!Kép Bea, köszi a tájékoztatást, holnap délelőtt azért rácsörgök pocaktársamra telefonon isKép

Gabi
Micsoda gyönyörű hajasbabád van! Kép

Léna
Köszi, igy már megtaláltam Gabit és Rékát! A vérnyomásod jó sok, hallod. De nem vagy rosszul ugye? Nekem már egy hete hasmenésem van (a vastabletta ellenére!), Bogi azt mondta, ha ez bekövetkezik jön a baba. Kép

Kellemes estét mindenkinek,

Szilvus(ék)
Nohát, No. 1. lettem? Drukkoljatok!!!
szilvus

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam benézni.

FKata!
Nagy gratula nektek is!!! Sok örömöt és sok tejcsit kívánok!!

Gabi, örülök, hogy már otthon! Próbálj majd jelentkezni sokat!

Léna,
vasárnap megyek a szülésznőhöz a kórházba.Addig még olvasom persze a társalgót, de ha esetleg akkor épp bent lennétek, akkor meglátogatlak majd, jó??

Málnalevélteát elvileg holnap tudok kapni és akkor majd már én is elkezdem inni. Tényleg olyan borzalmas az íze? pedig olyan jól hangzik a neve!
A fagyit egyébként ma én is mérhetetlenül kívántam, de sajnos nekem nics a közelben olyan cukrászda, ahol fincsi fagyika lenne. HOlnap bepótolom. Ma gyorsan még a fodrászhoz is elugrottam, hogy a fiam ne csúnyán lásson meg életében először! Kép egyébként ma valahogy nekem is egész nap az járt a fejemben, hogy hamarosan megérkezik a pocaklakóm. Aztán beszéltem a fejével, hogy még a jövő hetet mindenképp bírja ki!!Utána már jöhet!

Megy a drukk mindenkinek, akinek szüksége van rá!

Barack üdv itt közöttünk!

Jó éjt mindenkinek!

Pusza, Kata
katca

F Kata és Lili, szívből gratulálok, Bea neked is, biztos fantasztikus élmény lehetett, jó, h megosztotta veled a nővéred!
Szilvi és Léna, megy a drukk, itt már bejött a hidegfront, küldöm nektek a jóságos manókat, beszéljenek azoknak a babáknak a fejével!
Gabi és Darla, szépek a történeteitek, jó élmények és gyönyörű babákat eredményeztek! Jó sok tejcsit nektek és sok boldogságot a picikkelKép mirmurr
mirmurr

Sziasztok!
Gratula az új jövevényhez!!!
Ma voltam dokinál, nálam minden o.k., bár a baba kicsit nagyobb a szokásosnál.
Nem tud valaki vmit a Boksay Ritáról? Nagyon eltűnt, remélem minden rendben van!
Barack
barack

Sziasztok,

FKataKép
Gratulálok Lilihez, minden jót nektek! Képeket várjuk!

SzilvusKép
Most már tényleg te vagy a sorosKép Hajrá!

BarackKép
Lehet, hogy Rita is babázik már.

KataKép
Én is megyek fodrászhoz szombaton.

Képzeljétek, tegnap estére jól bedagadt a lábam. Grrrrr... első pillantásra, mintha nem is az enyém lett volna. Sőt, el is kezdett fájdogálni az egész lábszáram. Pedig eddig olyan fitt voltam. 3 napja pedig kripli vagyokKép De sebaj, ez is azt jelzi, hogy a vége felé járok... A vérnyomásom még oké.

Mariann
tmarianna

Kép
Kép
humi

Sziasztok!

Kivételesen én is ilyen későn...eddig írtam az előadásomat, amit holnapra valamilyen szinten be is kéne tanulnom. De ez már kimarad, vár az ágy.

FKata!
Gratulálok Lilihez, remélem Te is hamar beszámolsz a részletekről és képet is láthatunk!

Humi!
Köszönjük, a kanapé nagyon kényelmes Kép. Első éjszaka kicsit fura volt, de tegnap már hatalmasat szundiztam rajta. Most nagyon beindult lakberendező fantáziánk, holnap megyünk a Kikába, mert 8000 forintért van nagyon jópofa 3 ajtós, 2 fiókos komód.

Gabi!
Léna segítségével én is meg tudtam nézni a képeiteket. Tényleg nagyon szép Babócád van, csak ámultunk Kedvesemmel, milyen sok a haja.

Mariann!
Ilyen időben nehéz bent kuksolni, de pihenj sokat felpolcolt lábakkal, de nagyon sürögj-forogj. Nekem a kezem kezdett el vizesedni. Két-három óránként lezsibbad a kézfejem, reggelente pedig alig tudom bemozgatni őket. A gyűrűimet már el is pakoltam a fiókba.

Szilvus, Léna!
Hajrá Lányok!!!!!

Barack!
Hú, a Szent Imrében van az a szuper szoba, amit egyszer a Kismama különszámában láttam. Nagyon vagány képsorozat volt, csak ámultam. Azt mondják nagyon jó, korszerű kórház.

Tényleg nagyon eltűnt Rita. És ma Eszty sem jelentkezett. Csak nem...?

Megyek mégis tanulni. Az a fránya lelkiismeret...

Jó éjt Mindenkinek!
Brigi (31+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

érdekes, nekem is Eszty ugrott be, olyan érzésem van, mintha.. nagyon kiváncsi vagyok, hány anyukánk lesz vasárnapig...Kép
mirmurr

Sziasztok!

F.Kata,
Gratulálok a kis Lilihez és persze neked is Bea (no meg természetesen a Kispapának is Kép ). Biztos óriási élmény lehetett végignézni a pici születését. Ha lesznek képeitek, ugye megosztjátok velünk?

Gabi,
Micsoda gyönyörű hajasbaba, Réka. Mégegyszer gratulálok hozzá! A két nagyobb csemete is ilyen sok hajjal született?

Szilvus,
Rajtad a "topic" szeme! Te vagy a soros finiselő. Lehet, hogy nagyon rövíd idő múlva már te is babázhatsz. Szorítunk neked!

Mariann,
Pihengess sokat és vigyázz magadra!

Léna,
Ez a toalettre szaladgálás egész jó jel. Lehet, hogy beelőzől? Azért a vérnyomásodra továbbra is vigyázz!

Mi ma voltunk UH-n. A méreteink (bár ez most így babadömping idején nem igazán izgalmas): BPD:83, OFD:108, HC:300, APD:92, TAD:84, AC:276, FL: 61. Ezzel az UH szerint elvileg napra pontosan akkora Kristóf amennyi valójában és mostanában végre sokat mocorog is. Ettől egy kicsit megnyugodtam.

Heni,
Ne izgulj! Én a babócám mocorgását csak a 23. hét környékén kezdtem egyértelműen érezni és sokszor napokig szinte semmi nem volt. A dokim azt mondta, hogy nem minden Anyuka érzi egyformán a baba mozgását, de ez nem jelenti azt, hogy baj van!

Jó éjszakát!
Humi (32+4)
humi

Humi,

Köszi, sokat segítettél!
Egyébként valami apró pöttyöket ma reggel éreztem is.

Heni
hnagyheni

Sziasztok,

túl nagy itt a csend.... Kép csaknem ????

Málnalevél tea elkészítését szeretném megtudni. Mennyit, hogyan, áztatni/forrázni??? Már biztos többször leírásra került, csak megkeresni macerás lenne Kép

Mariann
tmarianna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?