Új privát üzeneted érkezett!

Most nincs időm, holnap írok, most csak Marcipánról hoztam képeket! :D
Ez egy tündér! 2 pisi és egy kaki már a kertbe sikerült, pedig ma volt életében először kertbe! :D :D :D

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!Újra.

Terhesen 15,5 kg-t híztam a 36. hétig,utána már nem mértek.39.héten szültem.

Tekiroll!Utólag is Boldog Szülinapot kívánok!
Mariann a 18.héten + 6 kg-nál morgott.(akkor saját magam mértem,lehet rosszul,mert 2 hétre rá 1,5-el voltam kevesebb.Vagy tényleg fogytam volna?)

Gabusz!Kúszás után nem biztos,hogy mászás van,legalábbis a mi esetünkben...

Tényleg!Erről jut eszembe:Ti engedtétek/engeditek csúszni-mászni a kövön,ahol nincs padlófűtés?
Azért kérdem,mert szegény gyereknek kb 1 nm a mozgástere+ van egy járókája.Szívesen ráengedném a kőre,de párom szerint felfázik.Pedig annyira élvezi a nagy teret...

Cunami!Jaj,de édi a kutyus!

Gyerekkoromban mindig beetettem a talált kutyákat,anyu meg alig tudta elzavarni őket:DEgy kis tacsi keveréket megtarthattam,az olyan hűséges volt,bekísért a Ritmusba,meg az iskolába is,de útközben összehaverkodott egy kutyussal,így ketten jöttek velem:)

Kostyika!Én is így vagyok Dorinával,ha ránézek.Már nem olyan pici törékeny csecsemő.(egyik szemem sír,másik nevet)És ebben a hónapban annyit fejlődött,olyan sok mindent csinál,hogy nem bírom követni.
Az a kedvencem,mikor játszik,én mellette ülök.Egyszercsak odahajol hozzám és megpuszil.Persze a maga módján:)

Blog írást már én is tervezem,de mindig húzom,majd ha 2 hónapos lesz,majd ha fél éves...aztán már maholnap 1 éves,de még egy betüt se pötyögtem be.

Betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok!

Kép
tierno

TIERNO

Nálunk habtapi volt lenn a földön míg Tomi kúszott-mászott az nem hideg és szines, még tetszett is neki !
(bocsi, hogy beleszóltam) :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!
Orsi!!De nagyon cuki pofija van ennek a kutyusnak :lol:
Nagyon édes!!
Kerten kívűl ne vigyétek,míg nincs meg legalább 2-3 oltása.De majd az állat orvos el fogja mondani.Tényleg hová viszitek orvoshoz?

Ditke!Juj de jó lenne,ha meg lehetne csinálni belűl ezt a gipszkartonozást.Ezt szerintem simán mi is megoldjuk,és tuti 1fokot fogna télen.Az azért rengeteg ám.
Hmm,most a bejárati ajtót kicserélték,és a konyha ablakot.Nekünk nincs előszobánk,a nappaliba jövünk be az udvarról.Egy régi ótvaros lukacsos ajtónk volt.Hihetetlen,de tavaly télen egész jó idő volt és 19fok fölé alig tudtuk a nappalit fűteni.Most meg nem hűl le 20fok alá.A fene gondolta volna,hogy 1 ajtó ennyit számít.

Tierno!Nálunk parketta van,ez nem olyan hideg mint a kő,de ez sem meleg.A Szabi csúszott mászott.Volt rajta harisnya egy naci és +zokni is.Nem lett semmi baja nem fázott fel meg...
A lányom mikor született anyunál laktunk.Na ott kövezve van a nappali.A Fanni is ott csúszott mászott.Ő is jól fel volt öltöztetve és semmi baja nem lett.
Habtapink volt nekünk is.Kb 10pecig :lol:

mimi12

Sziasztok!

Tierno! Köszi! :)
Nálunk egy kb 2x3-as szőnyeg volt, meg kis habtapi, (de utóbbi pikk-pakk darabokban, tehát védelmi funkciót nem töltött be. Viszont harisnya és nadrág is volt rajta, nem fázott fel. Idén ősz óta több szőnyegünk van, szinte az egész nappali fedett, meg betűs habtapit kapott csibe Karira, azt nem díbolja szét annyira.
De édes lehet Dorina puszija! :)

Orsi! Hát ez a kutya valami zabálnivaló! :) Látom, nincs is időd jönni mellette! :wink:

Nálunk a kúszás kimaradt. Csak hátrafelé tolatott. :)

Kditke! Ez még mindig tündéri fotó Tomikáról! :)

Ibernuska! Szegény Zsófi, de reméljük, nem lesz súlyos a dolog. Én talán 2-3x kentem a szteroidos krémmel, de akkor 24 óra alatt el is múlt Gézunak.

Gabusz! Pajzsmirigyem akkoriban még rendben volt, nézték is. Ennyit tesz, ha a pörgést az ember felváltja a lustulásra! :)

Mimi! Hát Prága tényleg úgy jó, ha sörözhet is az ember, de én bevállalnám anélkül is, mert nagyon megszerettem. Szidom is szegény párom eleget, hogy nem maradtunk kint. Bár akkor lehet, hogy már gurulnék! :lol:

Lini! Drukkolok, hogy mostmár csupa klassz dolgok jöjjenek a terhesség alatt! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Dolli

Habtapi egyben tartására javaslat: széles celluxal a hátulját összeragasztani !!!!!(apró figurákai így nem tudta kiszedni Tomi !!!Nálunk bevált !!!!!)

Köszönjük a dicsérő bókodat Tomika nevében !!! :wink:

Mimi

Remélem én, hogy ezt a szigetelési technikát lehet, várom Berni megerősítését azért !!!!!!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok,

Gabi: A vesémmel, szerintem már régebb óta gond lehetett, mert mindig is nagyon keveset ittam. A dokival meg úgy voltam, "hej, ráérünk arra még..." :) Szerencsére a baba többnyire a bal oldalt van, így nem igen nyomja, csak a másikat, ami szintén fájogat :lol: de azt már nem is mertem mondani a dokinak.
Voltunk 4Dn. A doki ott mondta meg hogy kislány lesz. Én majdnem elsírtam magam! Szerencsére a párom észlelte és a doki kérdéseire ő válaszolgatott. Nekem kellett egy 5 perc, mire összeszedtem magam. Pedig felkészültem előre magamban, hogy örömkönnyek nem lesznek csak otthon.
Elég érzékeny vagyok és a babavárás csak rátett egy lapáttal :P

Orsi: Nagyon édes a kutya! Most már akkor teljes a boldogság nálatok!

Hol lehet olyan vonalzós izét csinálni, ami a baba korát mutatja?
kicsi lini

Lini!
Van képed?? :lol:
De jó!! Kiscsaj :lol:
Tök normális,hogy meghatódtál.Végül is a bébikédet láttad.És ez olyan jó élmény!

mimi12

Sziasztok!
Köszi a válaszokat!Habtapink csak 10 db van,de van szőnyegünk,amit le tudnánk tenni.De párom még így sem akarja,hogy a gyerek szabadjára kószáljon a lakásban.Nem értem..Voltunk szombaton az anyjánál.Ott is az ágyon volt,meg ölben.

Kicsi lini!
www.tickerfactory.com
www.tickercentral.com
www.baby-o-meter.de
www.lafemmebonita.com
www.tickertag.com
www.babafalva.hu
www.noivonal.hu
www.baby-gaga.com
www.lilypie.com
www.daisypath.com
www.mamanet.hu

Hány hetesen voltál 4D-n?Jól látszódott?Mocorgott is?Dorina sajnos bekuporodott a medencémbe,ott csücsült :) Jaj,ez akkora élmény!!

Azt álmodtam,hogy mentem szülni,és nagyon hamar meglett a baba.Mondta a párom,hogy fiú lett,aztán kierült,mégiscsak lány.Zoé lett a neve. Pedig Noelt akartam. :) Nem tudom,ezek a nevek honnan jöttek,mert ilyenek igazából szóba se jöttek :)

Kép
tierno

Szasztok csajok!

Lányok, majd szét robban az agyam.... képzeljétek, reggel észrevettük, hogy sziszeg a vízvezetékünk és pörög ezerrel a vízóránk :shock: kicsi volt a nyomás és azért néztük meg, most elzártuk és nem pörög, de víz sincs... a lényeg, hogy valahol el van törve, de hol???? :roll: :roll: azt nem tudjuk... lehet fel kell ásni az egész kertet, keresztül a szomszédék kertjén(háromlakásos társasház és mi vagyunk az utolsók....) :cry: :cry: :cry: mi lesz itt.... előre félek.

Dolli, nem értem, nálunk nagyon rendi volt mindig a dokinéni... :roll:

Orsi, eszem Bogika kis szívét! Annyira édesek mikor mondják a magukét és azt sem tudod miről beszélnek... :lol: Lilinek már nem győzöm írni a szavait, mert szinte már mindent mond, tegnap azt játszották Bálinttal, hogy Bálint mondta neki mit mondjon, Lili meg ismételte, persze még nem tökéletesen, de mondta! :wink: :D én meg kuncogtam magamban, mert olyan okos fejjel mondta a szavakat... :lol:
Nagyon cuki pofija van Marcipánnak! Aranyos kis kutyu!!!

Berni, remélem rendbejön Zsófi arcocskája!

Gabi, nálunk simán ment az orvosváltás. Elmentünk hozzá, megkérdeztük és annyi, azóta oda járunk.
Párom azért nem akar kutyát, mert hogy kicsi a kert, és nem akar kutyaszart szedni mindenhonnan, meg nehogy feltúrja a kertet....blablabla, de előbb utóbb úgyis lesz, mert ha nem a szomszéd macskája, jön és az szar össze mindent :evil: most meg ahogy nyárvognak...undorító,állandóan jönnek át, én meg hesegetem el őket, múltkor a bográcshely hamus részébe bújt be és ott szedett szét egy galambot, tiszta toll volt minden :evil: :evil: :evil: :evil: úgyhogy szerintem tavasszal biztos megfűzöm a párom, a kutyát meg lehet tanítani, hogy egy helyre járjon "wc-zni", meg mindenre, és különben is... :wink:

Tierno, nálunk fapadló van, azon mászkált Lili, Bálintnál meg szőnyeg volt, habtapink is volt, de fél perc alatt szétszedték, és büdi is volt... így eltettem, kidobtam...
Tegyétek csak le a gyerkőcöt, hadd kússzon másszon, attól erősödik, fejlődik! Úgyis ott vagy vele, nem lesz semmi baja, hisz mindig figyelsz rá.

Lini, gratulálok a kislányhoz! Szuper ez a 4d! Én annyira élveztem.
Vonalzó: lap tetején :arrow: segédletek :arrow: profil :arrow: letekered a profil információhoz :arrow: az aláírás terülerte beírod a vonalzók kódját :arrow: lap aljára tekered :arrow: elküld gomb és kész!
sylph

Sziasztok!

Lini! Gratula a kicsi lányhoz! :) Én azon hatódtam meg az első 4d-s uh-on, amikor a dokinéni anyukának szólított! :)
És szuper, hogy ilyen kis figyelmes párod van! :D

Edit! Köszi, jó a tipp! Mondjuk Gézánál már nem válna be, mert tudja, hogy szét lehet szedni, és addig macerálná, míg meg nem oldja a problémát, meg ő már pakolássza visszafelé is, de következő gyerkőcnél még jól fog jönni! :)

Sylph! Nem tudom, lehet, hogy én nem voltam neki szimpi és azért nem úgy alakult ez az orvos-páciens kapcsolat, ahogy kellett volna.
Mostani dokinénink viszont egy csúcs! Hétfőn levittem Gézut, mert zavart, hogy még mindig szörcsizik, szívással meg semmi nem jön le. Alapos, kedves, mindent kérdezett, mindent mondott, és hallgatózás közben még arra is futotta, hogy mosolyogjon és cirókázza csibe arcát, hogy megnyugodjon! Szóval azt hiszem, megtaláltam a nekünk való drnőt! :D

Tierno! Beszéld rá a párod, hogy hadd másszon Dorina, mert fontos a mozgásfejlődéshez és az idegi kapcsolatok kialakulásához is az agyban! És persze a tapasztalatok gyűjtéséhez is!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sylph! Nagyon édes lehet, ahogy Bálint beszélni tanítja Lilit! :)

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mimi
Az ajtó meg ablak csere nagyon sokat jelent a fűtésszámlában. Hiszen a legtöbb meleg itt távozik. Meg persze fontos gáz esetén a kazán minősége, hatásfoka is. Ezek tényleg olyan beruházások, amik a mostani gáz árak mellett hamar megtérülnek.

Berni
Nekem tényleg a kádban fürdés hiányzott a legjobban a terhesség alatt. Ezért is várom már, hogy költözzünk, mert a házban már van helye egy szép nagy kádnak. :lol: :lol:
Zsófi bőre javul már?

Kditke
Nálunk is fent gipszkartonból vannak a válaszfalak. A férjem szakmabeli és szerinte jó a hangszigetelése és olcsóbb mint a tégla.
Édes a kisfiad!

Orsi
Ez a kutya tünemény!!! Egy imádnivaló gombócka!!! :lol: :lol:

Tierno
Nektek mi jött kúszás után? És mennyi idős volt akkor Dorina? Gyűjtöm az infókat, hogy tudjam mi következik. :lol: Mi még csak forgunk, meg "fekvőtámaszozunk".
Szerintem szüksége van a gyereknek a térre, ha már mászik. Ha figyelsz rá nagy baja nem eshet, ha kicsit felfedezi a lakást.

Dolli
Akkor a knédli meg a sör plussz stresszementes élet ennyit jelent. :lol: :lol: Nem volt neked rossz anno itt hagyni mindent, családot, munkahelyet? Csak azért kérdezem, mert egy barátnőm a férjével ment ki Párizsba 4 évre és az első két évben szenvedett, nem ismerte a nyelvet, nem dolgozott, csak várta a férjét a munkából. Most már ő is dolgozik, kezdi megszokni erre most meg lassan jönnek haza. :lol:

Lini
A könnyek természetesek abban a helyzetben, meg a hormonok is rátesznek. Amúgy ez a szülés után még rosszabb lesz. Az első 3 hétben itthon én tényleg mindenen sírtam. A család nem tudta, hogy mi van. Én meg csak nyugtatgattam őket, hogy nincs semmi baj, csak sírok. :lol: :lol:

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Húú Csajok, egyszerre vagyunk online. Délutáni alvás idő. :lol:

Sylph
A kutya legalább elkergetné a szomszéd macskáját. Meg a kutyát tényleg meg lehet tanítani sok mindenre.
Ez a vízvezeték gond nem jól hangzik, remélem gyorsan megtaláljátok a hibát.

Gabi

Kép
gabusz

Sylph! Nektek kell megoldani ezt a vizes dolgot? Vízmű hátha hamarabb rátalál a hibára. Meg ugye az ő dolguk is! Szerintem.

Gabi! Én tudtam, hogy csak pár hónapra megyek, úgyhogy egyrészt ezért sem volt rossz (bár még maradtam volna). Másrészt elég vacak volt itthon a helyzet, anyumék épp váltak és apu elég rendesen próbált belevonni minket a kis játszmáikba. Szóval valahol menekültem is! Nem kellett foglalkoznom végre az itthoni dolgokkal.
Elfoglaltam magam, első két hónapban azért akadtak sírások, de az inkább a párommal való összecsiszolódás miatt, hisz alig ismertük egymást előtte távkapcsolatban éltünk. 2 hónap múlva találtam pár gyerekfelügyeletet magyar családoknál, így nem hiányzott a magyar szó sem.
Fekvőtámasz nagyon édi lehet! :lol:
Mikor költöztök? Hogy alakultok?

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok!

Gabi, hát ez az, nem nekem kellene hajkurászni azt a bödös dögöt(bocsi, de annyira utálom), épp ma is ott ült kényelmesen a járdánkon és nézelődik, nézelődjön otthon!!!!!! Én megy mint egy vadászkopó, figyelek, és ha meglátom, ablak ki és rögtön siccsiccsiccsicc..... :wink: És a kutyát be lehetne tanítani, a kalászi kutyáink mind meg lettek tanítva, már ha az utcán meglátják a macskát máris ugatnak :) nincs is macska a kertben :wink:

Dolli, sajna nem az ő dolguk... hívtam őket is és azt mondták, hogy a főóráig és azon túl 10cm még az övéké, de utána bármi probléma van az a miénk.... :cry: és valszínű utána van, mert nem láttunk vízfolyást. Pech.... Ráadásul az építtető sem vállalja a felelősséget, pedig szerintem ludasak, mert olyan gányán csinálták meg ezeket a vízvezetékeket, hogy csak na, még egy hónap lenne is a teljeskörű garanciából, de reménytelen.... :(
sylph

Szisz!
Ha van még teljeskörű gari,akkor én nem hagynám annyiban!!
Tudom,hogy nem egyszerű a dolog.De meg lehet azt is csinálni,hogy számlára dátummal a javittatás,és utána ha van rá idő akkor mehet a pénzbehajtás.
Én gondolom nem ásták le elég mélyen a vízcsövet(esetleg).

mimi12

Ja míg el nem felejtem!!
Kutyának sosem szabad tanítani,hogy kergesse a macskákat.Ha meg ugatja őket,akkor valószínüleg az utcán is meg kergeti a macskát.
Csak egy kis tanulság.
Mikor az exemmel össze ismerkedtem,volt egy 7-8hós német juhászuk.Apró korátol hol a cica fogd meg,volt a vezényszó.Ész nélkül kergette a macskákat az utcán.Egyszer ezt elő adta a Budaörsi főúton,mert a túloldalon szaladt egy macska.Ez lasan 15 éve volt.Akkor kb 40000ft ba fájt ez nekik.25e volt,hogy össze vasalták a kutya szilánkosra ripityomra tört lábát(kb 15-20 csavarral volt össze fogva) a többi meg az antibio meg mindnféle utókezelés.
Szóval csak óvatosan ezzel a kutyásoknak!!

Ja víz.Bizosító nem fizet az ilyenre??

mimi12

Sziasztok!
Tierno!

Csatlakozom Tekirollhoz, hogy nagyon fontos a mászás.
Az idegrendszernek, az izomzatnak mindennek.
Az hogy a gyerkőc össze tudja hangolni a mászást későbbiekben NAGYON sokat számít.
Nekem van egy ovónéni barátnőm az ő lánya már iskolás.
Amikor elsős volt nagyon jól ment neki a tanulás aztán mikor ott tartottak, hogy a betűket össze kell olvasni elakadt a Nóri, anyukája nem hagyta annyiban és elvitték egy felmérésre és ott ajánlottak neki egy spéci tornát ahol rengeteg pókjárást, békaügetést és ilyeneket csináltak. Azóta is kitünő tanuló a Nóri!!

tudom sokszor nehéz a pasikkal, de próbáljatok közös nevezőre jutni!!! ha igazán beindul a mászás nem lesz neki elég, hogy ölben legyen hanem be fogja járni a lakást!!

Van valakinek jelzáloghitele?
Nekünk sajnos van, iszonyat sokat vontak le!!! Kivagyok tőle!!

Tegnap találtam Kinder Paradiso receptet ma meg akarom sütni, kell valakinek a recept? Nálunk a boltinak nagy sikere van, remélem ennek is lesz!!

Sziasztok
Vendég

Gabusz

Köszi a megnyugtatást a gipszkartonra a férjem is ezt modja, de nekem a fal a téglánál kezdődik :oops: !!!! :wink:

Nagyon gyorsan nőnek a manók élvezd ki míg ilyen ilyen pici a babó !!!!Én az első évet élveztem a legjobban !!!! Minden időszaknak megvannak a legszebb élményei, de ilyenkor a legcukibbak szerintem az első pár évben !!!! :wink:

Jövő héttől bölcsi nekünk a szivem megszakad, de sajna apa megy dolgozni !!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :x :x :x

Mimi

A mi kutyánk alapból haragszik a macsekokra, úgyhogy nincs mit tenni, ha séta közben meglát egyet akkor a férjem minden erejére szükség van, hogy meg tudja tartani a pórázt !!!

Hogy vagy közérzetileg ?????????

Berni

Zsófi bőre hogy áll ???????
Hogyan tellnek a napjaitok az első pár hónapok is nagyon szépek !!! :wink:

Mindig nagyon aranyosak a manók ne értsen félre senki, csak ahogy nőnek egyre nehezebb velük, pláne ha közeledünk a 2 év felé a NEM-dac korszak felé !!!!!(még keresem a megodását) :roll:

Sylph

Nálunk is megy az ugatás ha öngyilkos macska közeledik a telek felé, de ilyenkor Tomika általában mindig alszik és az ugatásra felébred, ezért haragszom én az ugatásért !!!!!! :wink:

Kép
kditke

sziasztok csajok,

Mimi: van képem Liliről, igyekszem összekötni a gépet a szkennerrel, ami nem nagy feladat, ha meg van a kábel :P és akkor felteszem :D

Tierno: köszi a tippeket, megnézem melyikkel boldogulok. :)
4D 18 hetesen voltam. (Az AFPs ultrahang miatt kellett olyan korán mennünk) Mocorgott közben. Látszott, hogy ásít és akkor a szájához tette a kezét, mi meg mondtuk, hogy de kis jól nevelt :lol: (biztos véletlen, de nagyon cuki volt) Törökülésben ült, ahogy én is szoktam, és cumizott! Nagyon édi volt, jókat nevettünk. Amikor megunta, hogy a doki, hozzányomja azt az izét, hogy lássuk, akkor mindig arrébb ment, de mi lelkesen követtük! :lol:

Dolli: tőlem kérdezte a doki, hogy szerintem mi lesz a neme. Mondtam, hogy szerintem kislány (kicsit félszegen ugyan).Nézegette, nézegette, egyszer csak így szólt. Nem bízik a megérzéseiben? Pedig kellene, kislányuk lesz. Na akkor teljesen kész voltam, nekünk kettőnknek kislányunk lesz, mi egy család, anya és apa. Életem egyik legjobb pillanata lesz mindig! Párom nagyon jó apuka lesz, nagyon gyerek barát és minden gyerek imádja, nem tudom, hogy csinálja! Már most nehéz dolgom lesz, az a lányok apásak + a páromat imádják a gyerekek, hú hogy rúgok majd mellette labdába :lol: :lol: (csak viccelek)

Gézuval már minden rendben?

Gabi: ez az érzékenység jó lesz. Eddig csak apukám mondogatta, hogy mimóza lelkem van, most már a párom is szokta. Ugyanis ha nagyon dühös vagyok, vagy ha a filmben meghal valaki egyből sírok, nem tehetek róla! Most meg aztán pláne...... :oops: Mit csináljak, kicsit érzékenyebb vagyok az átlagnál......

Slyph: szerintem is rá kéne venni őket, hogy csinálják meg, ha még garanciális. Ilyenkor, ha az ember megemlíti, hogy írásos panaszt fog benyújtani a cégénél, a fogyasztóvédelemnél és a helyi önkormányzatnál, mindig csodákra képes. Legalább is nálunk bejött, amikor garanciális problémánk volt. Egy próbát megér.

Köszi a vonalzós tippet, meg is próbáltam, csak azt nem tudom, hogy milyen kódot vagy honnan kell szedni a kódot, amit az aláíráshoz kell beilleszteni. :evil:

Zsand: nekünk sajnos van hitelünk. Svájci frankban ráadásul! Ne is mond, mindenfélét rápakolnak a válságra hivatkozva! Abban reménykedem, hogy minden gödör után egy emelkedő jön...... hátha jobb lesz.
A receptet szívesen kipróbálnám, ha elküldöd.

Lini
kicsi lini

Sziasztok,

csak tesztelem van e vonalzóm. :lol:

Lini
Kép
kicsi lini

Lini!
Íme a recept!!
Kinder paradiso szelet házilag (paradiso bloggerina azaz Ildikó receptje alapján

Hozzávalók:
4 tojás
100 gr liszt
100 gr étkezési keményítő
150 gr cukor
reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma
1 csipet só
100 gr vaj
1/2 csomag sütőpor

A tojások sárgájával habosre keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele) Megjegyzés tőlem: nekem nem kellett bele tej.

Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 °C-os sütőben 35-40 percig sütöm.

a krémhez:

250 ml tej
200 ml tejszín
60 gr cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
30 gr liszt
reszelt citromhéj
néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
2 lapzselatin

200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem.

A kihűlt tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.

Hitel:
Én is ebben reménykedem! Apa halasztást akar kérni, holnap megyek le a bankba és megkérdezem a halasztás feltételeit, bár nem hiszem, hogy mi járunk jól vele!
Nekünk majd a duplájára emelkedett :(

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Mimi
Tudod már melyik kórházban szülsz?

Dolli
Márciusban költözünk. Most a bútorboltokat járjuk, hogy megtaláljuk a megfelelőket. :lol: A járdánk készül sajna úgy mint a Luca széke. :lol: 1 napot tudnak dolgozni utána 3 nap szünet az eső miatt. De azért bízok benne, hogy márciusra elkészül. Bátor voltál, hogy idegenben úgy költöztetek össze, hogy előtte nem is éltetek együtt.

Zsand
Nekünk is svájci frank hitelünk van. A törlesztőrészlet az egekbe ugrott, de én is bízok benne, hogy most már csak jobb jöhet.

Kditke
Hát a fal nekem is téglából van. :lol: Először én is furcsálltam a karton fal ötletet, de bízok a páromban. 2 hónap múlva már tudok referálni, hogy gyakorlatban nekem mennyire vált be. Érden fog Tomika bölcsibe járni? Eddig a férjed volt vele otthon?

Lini
Nagy segítség lesz neked, hogy a párod szereti a gyerekeket és meg is találja a hangot velük. Esténként nekem nagyon jól tud esni, hogy ha a párom haza ér, akkor ő foglalkozik a gyerekkel és én tudok egy kicsit szusszanni. Jövő héten mész cukorterhelésre?

Sylph
Kiderült mi volt a gond a vízzel?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Gabusz

Mi kis buta nők ugye nem értünk hozzá !!!(fal=tégla) :lol:

Igen a férjem volt vele itthon, mivel az ő állása megszünt nekem kellett visszamennem dolgozni (nehogy az enyém is elvesszen idő közben) ő pedig itthon maradt 1 évet Tomival !!! :wink:

Nem Pestre vették fel sajna , mivel mi Biatorbágyon lakunk itt pedig nincs bölcsi !!!! :oops:

Kölcsön miatt részvét !!!! :evil:
Jó nektek, hogy ilyen bizakodóak vagytok, nálunk a baj 7-ig sajna meg sem áll !!!!!! :twisted:

Kép
kditke

Sziasztok!

Sylph! Na mi van a vízzel?
És ahogy Mimi is írta, nem szabad hagyni ezt a garanciális dolgot! A mi házunkat novemberben vállalta el egy közös képviselő, és hál'istennek, mert csomó dolog van, amire mi nem gondoltunk. Például most lesz majd az egyéves garanciális bejárás, amit jegyzőkönyvezni fognak, mert jó, ha mindennek nyoma van. Eddig ha szóltunk dolgokért, akkor talán 2 hónap múlva kijöttek megnézni, hogy miről is van szó., meg hantáztak telefonon. Mondtam Gézának, hogy keményebben kell velük beszélni, pl: megcsináltatjuk, hova küldhetjük a számlát? stb. Csak ebből értenek.

Gabi! Inkább merésznek mondanám a dolgot, de végülis megérte! :)
Na igen, ez a pocsék idő most nem igazán kedvez külső munkáknak. Azért csak készen lesztek!

Hitel: Nekünk szerencsénk van, mert forinthitelünk van, na ezt viszont az építtetőnek köszönhetjük, hogy legyen valami pozitív is róla! :wink:
De remélem, hogy a devizásoknak is hamar helybillen a helyzetük, mert ez nagyon gáz! :(

Lini! Van vonalzód! És milyen szép! :)
Köszi a kérdést, tegnap már azt hittem, túl leszünk rajta, erre ma reggeltől megint taknyolunk ezerrel. :( Hihetetlen, hogy nem bírunk kimászni belőle, dokinéninket holnap meginterjúvolom, hogy mi a szöszért nem, mert nem attól zudok elkeseredni, hogy elkap valami vírust vagy bacit, hanem attól, hogy zsinórban nem mászunk ki belőle, rakódik egyik betegség a másikra... :evil:

Zsand! De klassz kis recept, majd ha már nem fogyózom, kipróbálom! :)

Kditke! Van valami beszoktatósdi a bölcsiben?

Orsi! Hol vagy? És hogy vagytok?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok csajok!

Köszi az érdeklődést! De nagy gáz van.... :( (ha már víz nincs :wink: :( )
Tegnap apuék elkezdték keresni hol lehet a törés, ki volt nyitva a főcsap és zubogott ezerrel a víz valahova...(jó kis vízszámlánk lesz) de "szerencsénkre" a szomszéd kertjében nagyon meglazult a talaj és ott elkezdtek ásni, baromi nagy gödröt kellett ásni azt hittük ott lesz a baj, de sajna nem, :cry: kiderült, hogy a ház alól folyik ki a víz....... "Szerencse" a szerencsétlenségben, hogy kivételesen rendes volt az építtető és kijött, megnézte és most csinálják. Bombázzák szét a fürdőszobát, az a baj, hogy fogalmuk sincs hol toldották, elkezdték az egyik sarokban, majd a másikban, mostmeg már a kád is ki van kapva, szóval szétvertek mindent :cry: remélem a hiba ott lesz a fürdőben, mert ha nem.... nem is tudom, a nappalit és szét kell szedni... :cry: :cry: :cry:
Ja, és a telefonban azt mondták, hogy nincs toldva a cső, na mikor apu megnézte a főaknát, már ott toldva volt :evil: ezek szerint a fűrdőben is toldva van, csak nem tudják hol :evil: és akkor ki tudja hol toldták még :? Azért jöttek ám ki ilyen gyorsan, és csinálják, mert tudják, hogy ludasak, hogy nem szakszerűen csinálták meg, tervrajz sincs róla... :evil: Eddig bármi problémánk volt nem jöttek, azt mondták majd, és sosem jöttek megcsinálni, a járdánk a ház előtt olyan, hogy arrafelé lejt a kert és ha nagy eső van a járdán a fal tövében áll meg az összes víz, a gázkéményünk ferde, cserepek voltak/vannak eltörve a tetőn, ja és mikor odaköltöztünk már akkor el volt fagyva a kerticsapunk... tavaly a középső szomszédnak kellett megcsinálnia a kerticsapját, mert az is elfagyott és kb. egy évig szivárgott... szóval nem a precizitásukról híresek....
sylph

Nem hiszem el, írtam és elnyomtam valamit apu egerén és elszállt.... :cry: ki vagyok... kezdhetem előről.

Mimi, van benne valami abban amit mondassz! (kutya-macska)
Szerencsére az utcánk nem forgalmas... de tényleg meg van a veszélye. Hogy vagytok?

Dolli, jobbulást Gézunak! Nem tenne neki jót egy kis sóbarlang?! Voltatok már? Azt hallottam az nagyon jó!
Hány lakásosban laktok?

Ditke, bölcsi :( én is félek tőle, mert tervezzük szeptembertől a bölcsit meg az ovit, remélem felveszik őket!

Zsand, találtál jelmezt?

Hitel: nekünk forint alapú van, de az is emelkedett... az autó svájci frank, 14ezerrel kezdtük fél éve, most már 19 :evil:
De én nem vagyok bizakodó, azt hallottam, hogy még nem vagyunk a gödör alján... :(

Lini, jó lett a centid! Annyira szép időszakon mentek keresztül! Olyan jó dolog a pocakoskodás! Várjuk a képet Liliről! :D

Orsi, merre vagy? Lefoglal a 3+1 gyerek?! :D Jól vagytok?!

Most beszéltem apuval! :D Megvan a hiba, a kád alatt volt... bénán toldották össze, teljesen szét volt esve a két cső! :shock: :evil: jól megcsinálták, mi?! A kádunk most a nappaliban, a fél fűrdöszoba(sitt) a kertben... remélem most már jól megcsinálják!!!!!! Aztán építhetik vissza a kádat, csempét.... aztán meg takaríthatok.... :x
sylph

Sylph! Uhhhh! Ti, szegények! Hát nem irigyellek! :(
De persze az jó, hogy végre megvan a hiba, és legalább a nappali egyben maradt. Azért durva ez az építőipar is! Nekünk szerencsére eddig csak apróságok jöttek elő az egy év alatt, szerintem alapjaiban rendben van a ház, csak a végét nagyolták el (küszöb, ajtó, szegélyek, eresz).
Mi 8 lakásosban vagyunk. Igaz, írtad, hogy Ti hárman vagytok, ott nem tudom, hogy van ez a közös képviselős dolog, meg mondjuk ott lehet, hogy nem is éri meg, nincs annyi gond (mármint közösségileg). De a szakértő szem és hozzáértés azért néha jó lenne.

Sóbarlangot épp ma gondoltam megnézni, úgy volt, hogy párom szabin lesz ma, aztán mégsem. :? Ha nem lenne ilyen nyálkás idő, bemennék kenguruval a városba, így viszont nem merem bevállalni. Talán holnap, ha szebb idő lesz, dokinéni után megnézzük.

Tyű! Azért félév alatt több mint 30 százalékkal megemelkedik a részlet, az nagyon durva. El tudom képzelni a lakáshiteleket. :evil:

Kép
Kép
tekiroll

Hahó csajok!
Nézzétek el nekem,hogy ilyen keveset írok :oops:
Mire ide értek el felejtem mit akartam írni :lol:

Szisz!
Sajnálom,hogy szétbombázzák a fél lakást.Ez valami katasztrófa.Hogy menjenek a búsba,nem tudják hol illesztették a csöveket???
Azért ez durva!Lehet már réges rég ereszt,csak nem tűnt fel eddig.Nem volt nagyobb a vízszámlátok??

Lini!Végre van vonalzód!! :lol:

Hitel.Hála égnek nekünk nincs!!Viszont nincs is annyi keresetünk,hogy fizetni tudjuk.
De a mostani helyzetet látva,a két kezem teszem össze,hogy nincs hitelünk!!
AZért ez valami borzasztó lehet,hogy mennyire megemelkedett :cry:

mimi12

Nem sok mindent felejtettem el.

ORSI!!!! MERRE VAGY???

voltam múlt héten down szűrésen(vérvételen)
negatív lett az eredmény és tök jó arányokkal!!

mimi12

Sziasztok!

Sylph!
Nem találtam jelmezt, de kitaláltam, hogy hogy tudok csinálni Hófehérke jelmezt a csajszinak!
Még karcsú koromból van egy babydollom (kínaiba lehet olyat kapni)sárga szatén anyagból van nagyon szép fodros az alja azt alakítom át szoknyává, -sajnos rajtam már nem túl előnyösen mutat, mert hát az évek alatt összement :oops: -
Tehát ebből lsz a ruha alja a kék felsőhöz veszek kék szatént, szerzek piros szalagot a hajába és még kap egy olyan bő lepelt tudjátok amit a madárkák visznek a mesében. Lehet nem lepelnek hívják, de remélem tudjátok miről írogatok!!!

Mimi!
Hála égnek, hogy jó lett!!!!!!

Szeretnétek még receptet?

Én napok óta olyan fáradt vagyok, ugyan apa megdolgoztatott a napokban, sokat segítettem neki. Lehet ez már a tavaszi fáradtság?

Tehát továbbra is: légyszi szóljatok ha hallotok valami irodai munkát, vagy ha valaki keres heti egy alkalomra takarítást, vasalást bevállalnám azt!!!

Sziasztok
Vendég

Zsand!
Hozzánk jöhetsz takarítani vasalni,csak fizetni nem tudok :lol:
De viccet félre értve.Sajnos nem tudok semmit.Viszont a barátnőm a nagy postán dolgozik,fel hívom,hátha tud valamit.Ott végül is rengeteg ember megfordul.

Te Zsand,te is rossz minőségű ruhákat vettél.Baccus!!Az enyémek is össze mentek :lol:

Jelmez.Mi egyszer a lányomat és a húgom lányát,szőlőnek öltöztettük be.Nagy sikerül volt,és tök egyszerű volt a jelmez.
Fel fújtunk sok zőld lufit,rájuk aggattuk,és a húgom csinált kartonból szőlő leveleket.Ja és valami tök egyszerű zöld rucit adtunk rájuk.

mimi12

Mimi!

ilyen gagyik ezek a ruhák!!!!Tudod olcsó húsnak híg a leve!!!!!

Lányom:
Először Hófehérke akart lenni aztán napokig kajtattam Hófehérke ruha miatt aztán előállt hogy ő ló akar lenni, hááát mondtam neki hogy sok mindenre képes vagyok de belőle lovat csinálni nem tudok. Már nem is kérdezem tőle hétfőn megcsinálom neki a jelmezt aztán így járt Hófehérke lez és kész.
Ajánlottam neki a szőlőt is, de ló akart lenni aztán visszatért Hófehérkéhez!!!

Mentem mert hiányolnak
Vendég

Sziasztok!

Most nézem, hogy jól eltűntem! :oops:

Bakker bakker bakker Sylph! EZ NAGYON GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ!
Én kiugrottam volna az ablakon!Nem vagy semmi, hogy ilyen jól kezeled! :shock:
És otthon vagy ebben a kupiban Bálinttal, Lilivel????
Nem tudtok átmenni Anyudéhoz???? Szegénykém, majdnem elsírtam magam mikor olvastam! FELHÁBORÍTÓ HOGY NINCSENEK TERVEK ÉS EZÉRT SZÉTVERIK AZ EGÉSZ FÜRDŐT!!!!
Most mit mondanak, hány nap alatt csinálják meg???? Most az egészet újra kell csempézni vagy maradt annyi tartalékcsempe???

Mimi mami! Hááááááááááát itten vagyok! :D Szerintem Zsandhoz hasonlóan rajtam is kijött a tavaszi fáradtság! :(
Sápadt vagyok, szédelgek, ez a hülye szürke idő! Nem depiztem be, csak olyan lusta dög vagyok mint annak a rendje! :oops: :oops: :oops:
A hétvége nagyon gyorsan elment a kutyázással, és hétfő óta már megy Bubuka oviba, ami mellesleg nem esik túl jól! :?
3 napot végig lustiztam, ma meg bepótoltam, mostam, vasaltam, takarítottam, főztem, de most jólesett, hogy kicsit felpörögtem!

Sajna még 3 hétig nem edzhetem, de már valahogy csak kibírom!

Kutyus egy tündér, éjszaka 8 órát alszik, nem megy a szobák felé továbbra sem, Bogika tegnap barátkozott csak vele össze, addig üvöltött ha csak meglátta! :D Most viszont jaj a Marcipánnak, mert egész nap moncsolgatja Bogi is! :D
Pisi, kaki szépen megy egy helyre, rögtön összeszedem és csak előre engedjük. Néha szóbába van egy kis tócsa, de gondolom majd ez is megoldódik!

Nagyon örülök Mimi, hogy jó lett a down szűrés! Remélem most már teljesen megnyugodtál! Pocid már növöget????
Eszméletlen, hogy már a 14. hétben vagy! :shock: :shock: :shock:
Szabinak már mondjátok, hogy lesz kistesó????
Múltkor kimaradt, hogy nagyon GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ A LÁNYOD!!!! Tényleg picurkáról még nem lehet tudni? vagy nem akarjátok megtudni?
Köszi a kutyás tippeket, iszom szavaidat, mert olyan jókat írsz mindig! Ez a macskára idomításos dolog nem is jutott eszembe, pedig mennyire logikus!
Na én is azzal kezdtem volna, hogy "Fogd meg büdös macskát!"
Hozzánk is átjár egy kretén dög, a kertünket toalettnek nézi!

Folyt köv. de ezt elküldöm mielőtt elszál az egész!
Vendég

Dolli!

Gézuka még mindig nincs jól????? :(
Sóbarlang van tök jó Battán!!!! Nézzétek meg, direkt gyerekeknek van!!!!!

http://www.hoteltraining.hu/bel2_sobarlang_hun.php

Én is akartam menni, mert nem múlt el a makacs köhögésem, de most talán már jobb!

Tierno! Nálunk kúszott-mászott Bubu a földön, ráadásul állandóan nyálas volt a mellkasa :? Sajna sokszor is volt beteg, mert a lakásban nem volt padlófűtés!
Ha nem szedi szét a habtapit akkor szerencséd van, nálunk 1 percig sem volt egyben! :D Viszont dechatlonban van szürke torna szőnyeg, ami szintén habtapi, de nem ilyen kis darabokból áll, hanem 4 nagyból!Esetleg abból 2 csomi....
De egy vastagabb mellénykét adsz Dorinára lehet hogy elég! Nálunk anno az alattunk lakó nappal letekerte a fűtést és 10 fok volt a lakásukban, sütött a padlóról a hideg! :(

Gabiiiiiiiiiiiiiii ! Már nincs sok hátra, JEJE-JEEEEEEEEEEE! majd mutizz fótókat!!!!Akkor a húsvétot már itt ünneplitek!
Bútorok miatt irigy-irigy-irigy! :D Én annyira szeretm a lakberendezést!!!!
Járda készen lesz nyugi! Mi úgy költöztünk be, hogy se járdák, se kerítés, se külső vakolat! ÁÁÁÁÁÁ, nem szeretnék ott tartani, de szép emlék is egyben! :wink:

Lini! Gratulálok a kicsi lányhoz! Ez tényleg olyan megható! :cry: :cry: :cry: :cry:
Hááát még, mikor először tartod majd a karodban!
Szép a vonalzód!Mikorra vagy kiírva? Ki tudnám számolni, de lusti vagyok! :oops:
Na jó kiszámoltam, mert elszégyeltem magam! :oops:
Május 22???? Húúúúú de szép idő! Gyönyörű, napsütéses, virágillatú, meleg idő! ideállis Lili tündér érkezésére! :D

Na megyek egy picit pakolok! Nagyon várom a hétvégét! Mi is jelmezeket csinálunk Apival! Bubuka Wall-E lesz, Fruzsika valami tündérkirálykisasszony! Én sosem lehettem! :( Csak ilyenek voltam mint : orvos, indián, bohóc, katicabogár, tejeszacskó..... :?
És csak néztem a szebbnél-szebb királylányokat miközben engem bogárnak öltöztettek! Tudom, hogy gagyi, de Fruzsika ne érezze ezt! :wink:

Puszikálok Mindenkit!

Orsi
Vendég

Sziasztok!

De jó ez a farsangi láz. Mindenki jelmezt készít. :D

Mimi
A szőlő szerintem nagyon jó ötlet. Egyszerű, de nagyszerű... :lol:
A kombinált teszthez gratula.

Sylph
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az építettő ilyen gyorsan kiment és viszonylag gyorsan meg is találták a hibát. Sajna ez tényleg jellemző a magyar építőiparra, hogy minél nagyobb haszonnal akarnak dolgozni és ez a minőség rovására megy. + ha valaki nem ért semmihez, akkor elmegy az építőiparba dolgozni, mert ahhoz mindenki ért. :shock:

Zsand
Én még kérek receptet. :D Csináltam egy fájlt, abba szépen elmentegetem és ha gyorsan kell valami finom csak előkapom.

Dolli
Hogy van Gézu? Mit mondott a doki néni?
Hoztam fekvőtámaszos képet. :lol: :lol: Nálunk még bevált a habtapi.

Orsi
Tavaszi fáradtság van rajtad!? Ugye ez akkor azt jelent, hogy itt a tavasz. :lol: Végre!!! Ma én is felpörögtem, biztos az idő is teszi, mostam, vasaltam, takarítottam.
Lakberendezés: én is ezt vártam már mióta, hogy végre lehesen bútorokat válogatni. Tegnap voltunk az IKEÁ-ban, annyira jó volt. Megnéztünk mindent, meg tervezgettük, hogy ez ide, ez oda.... Végre eljött az én időm és szerencsére Norbi hagy is kibontakozni. :lol: :lol: :lol:

Kép [/img][/b]

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok,

Végre nekem is van vonalzóm!!! :lol: :lol:
Tegnap voltam először mama tornán a campi melletti usziban. Jó volt. :D Nem volt egy megerőltető valami, mégis elfáradtam estére, ennyire nem lennék fit????? No sebaj,ha minden jól jön össze, akkor heti egyszer elmegyek pancsolni.

Zsand: Köszi a receptet, jövő héten szerintem ki is próbálom.
Hitel: Én nem merek egyenlőre halasztást kérni, vagy van a kitolásos lehetőség. De szerintem ezekkel csak a bankok járnak jól. Egyenlőre gyűrjük és ha már nagyon nem megy, akkor úgy is kénytelenek leszünk lépni.
Amúgy mit mondtak a bankban? Voltál?

Slyph: Bakker!!! mi van a fürdőtökkel? Alakul már vissza, vagy a nappaliban megy a pancsi?

Gabi: Jó apa lesz a párom, legalább is eddig úgy tűnik. Bár a pocakommal nem igen barátkozik, meg nem érti, miért mondogatom, hogy nézzük meg mi kell, hol és mennyiért lehet beszerezni és most már szép lassan kezdjük el, no meg a szobát is alakítgassuk át. a válasz "hely ráérünk arra még...." :lol:
A pocak meg olyan idegen neki. Mindig mondom, hogy simogassa meg, vagy tegye oda a fejét, de mindig az a válasz, majd ha kint lesz, akkor........ Néha azért megsimizi egy ici-picit, de nincs túlzásba víve. Jó tudom, hogy ez a pasiknak furcsa, és ők nem értik, nem bennünk nő egy pici baba. Csak, akkor is..... lehet én várok túl sokat.
Elméletileg jövő héten megyek a vércukor vizsgálatra. Kicsit bajban is vagyok vele. Viszek citromlevet, poharat, patikai cukrot, kanalat, eddig ok. Először vesznek vért, aztán 2 óra pihi, aztán ugyan oda megyek vissza? És akkor ők keverik össze a löttyit, hogy igyam meg? Utána megint vesznek vért? De olyankor bent vannak még egyáltalán? Vizelet s 2szer kell. 1.-t viszek reggel és a másik? a 2 órás szünet előtt vagy után kell? Kicsit bonyolult ez nekem :)
Hogy álltok a terasszal? Ma jó idő volt :D

Dolli: Nem lehet, hogy Gézu allergiás? És igazából ez nem is nátha? Szegényke, nagyon sokat beteg, valamit csak kitalálhatnának már a dokik!

Orsi: Nekem is tetszik a májusi születés :lol: , Egy gondom van vele mindössze, az államvizsgám juni 20a körül lesz, május eleje helyett. Hogy fogok rá elmenni és felkészülni??????? :roll: Majd viszem magammal manót és a pelusba rejtem a puskámat! :lol: Így jár az ember, ha munka mellett tanul, persze ha apukámra hallgatok anno.......... :P Na se baj, csak lesz valahogy.
Marcipán pörgős kutyi? Barátnémnak van hasonló kutyija, na ő örökmozgó!!! Állandóan megy, ugrál, piszkálja az embert egyszer csak elfáradt és mint akit lelőttek volna megtorpan és elalszik!!!! Olyan vicces, amikor megláttam, ezt a jelenetet, vagy 1 hónapig ezen nevettem!!!!!!! :lol:

Lini

Lini
Kép
kicsi lini

Sziasztok!

Gabusz!
Nálunk ennek óriási sikere volt:
Piskótás csokoládéhab

Nagyítás!

Hozzávalók:
# 1/2 csomag vaníliás pudingpor
# 2,5 dl tej
# 10 dkg cukor
# 2 dl tejszín
# 12 dkg sütőmargarin
# 2 púpos evőkanál kakaó
# 16 db babapiskóta

Elkészítés: A pudingport és a kakaót simára keverjük kb. 1 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felforraljuk, és a kakaós pudingporos tejhez öntjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kikevert margarint, majd óvatosan a felvert tejszinhabot, nehogy összetörjön. Mély üvegtál aljára tesszük a krém 1/3 részét, ráfektetjük a babapiskóta felét, erre ismét egy sor krém kerül, majd ismét piskóta, végül rásimítjuk a maradék krémet. A piskótára rumot is csepegtethetünk. Ha kész, hűtőbe tesszük, legalább 1/2 napra, de legjobb egy egész napra. Jó étvágyat!

Cunami küldtem Neked privit, találkoztál vele??

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok,
Azt hiszem nekem se nem téli, se nem tavaszi fáradtságom van, egyszerűen csak Zsombor 3-4 órákat alszik csak egyfolytában éjjel és már hulla vagyok. 2 nap nonstop alvásra vágyom.
Berni,
A Heim Pálban azt mondták ,hogy a legfontosabb a megelőzés vagyishogy ne száradjon ki a bőre. Volt egy nagyon-nagyon zsíros testápoló, azzal kellett naponta 1-2x kenni és ha mégis kijöttek a foltok, akkor arra volt egy másik fehér krém. Mi is jártunk babaúszásra, úszás előtt bekentem itthon a zsírossal és ott úszás után rögtön megint , így nem volt gond. Én azóta is vasalom minden ruháját ami közvetlenül érintkezik a bőrével és már csak időnként kell kenni, és csak zuhanyozik. Akinél voltatok ő adott testápolót?
Gabi,
Nem tudom hogy most mennyi Zsombor súlya mert pont akkor mentünk volna tanácsadásra amikor betegek lettek. Itthon nincs mérlegünk mert nem akartam magam azzal stresszelni, havonta egyszer le szoktam menni a tanácsadásra, olyankor legalább a védőnőnővel is beszélgetek. Jövő héten megyek legközelebb mert nagyon rosszul evett amíg beteg volt, most hízlalom egy kicsit. Jó ez a kép. A habtapi nálunk is jó volt addig amíg nem kúszott.
Lini,
Zsombor máj 17-én született. Pont jó volt az időzítés mert már jó idő volt és 1 hét után mehettünk sétálni.
Zsand,
Nyami-nyami, ez nagyon jól hangzik. Ki is fogom próbálni.
Tierno,
A kúszás miatt ez az öltöztetés nekem is gondot okoz mert alapvetően meleg van a lakásban, 25 fok és a két szobában nálunk szőnyeg van, ahol elég a body és egy nadrág de a folyosón és a konyhában kő van ahol Zsombor jobban szeret kúszni mert könnyebben megy. A konyhába raktam le én is habtapit de már egy pillanat múlva lekúszik róla.
Mimi,
Örülök hogy jók az eredmények.

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Lini
Én a SOTE II-n voltam cukorterhelésen és ott úgy volt, hogy fél 8-tól lehetett menni fél 9-ig. Az ajtóra ki is volt írva, hogy cukorterhelésre soron kívül be lehet menni. Szóval érj oda időben. Akkor levették az 1. vért, ők ott megkavarták a cukrot. Én is vittem mindent, de csak citrom kellett, adtak poharat, patikai cukrot és ott meg is kellett innom előttük. Aztán kint 2 óra pihi és utána ha letelt soron kívül vissza lehetett menni és levettek még egy adag vért. Reggeli pisit vittem, még egyszer nem kell pisilni. Arra figyelj, hogy előtte este 8 óra után már ne egyél, mert az bekavarhat.
Az én pocimat se simizte "agyon" a párom, nem nagyon tudott vele mit kezdeni. Most pedig él-hal a fiáért.
Mi a 30. hét körül megvettünk majdnem mindent, meggyőztem a páromat azzal, hogy akár kórházba is kerülhetek a végére, kinyílik a méhszáj, vérnyomás gond... Szóval ha nem akar mindent egyedül megvenni, akkor időben vegyük meg együtt. Meg az utolsó hónapban már neked is nehéz lesz mozogni.
Tegnap és ma is csinálták a járdát. Hála az időnek haladunk. :lol: :lol:

Zsand
Köszi a receptet. Már el is mentettem. :lol: :lol:

Andi
Nálunk is egyre rosszabbak az éjszakák. Milán van amikor óránként felsír, olyankor ő könnyen visszaalszik én már nehezebben. Meg 3-4 óránként eszik. Már nem is emlékszem az utolsó átaludt éjszakámra. :shock: :lol: :lol:
Zsombor eszik még éjszaka?

Tényleg Berni ti hogy vagytok? Zsófi remélem még mindig jó alvó.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Ez lemaradt: :oops:

Lini
Szép a vonalzód.

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

hahó csajok!
Kicsit el lustultam :oops:

Lini!Ide Érdre is lehet menni cukorterhelésre.Nem tudom itt mi a szokás??Viszont rendes vérvételen én itt voltam,és kb 10-15perc alatt végeztem cakli pakli.Itt kismamákat soron kívül behívnak,és nem kell extrán várni.
Ha lehet a cukros vérvételre is én ide jönnék,mert legalább innen haza tudok menni,vagy barátnőmhöz elmenni,sétálni csavarogni,bármit.Nem kell egy helyben ott ülni 2órát.
A Szabival pestre mentem,és az valami borzalom volt.Nem tudtunk mit csinálni.El mentünk piacra nézelődni,de hideg volt és amúgy is.

mimi12

Sziasztok,

Képzeljétek múlt héten voltam először mama tornán az usziban. Jó volt, csak nem vittem füldugót, amiről sejtettem, hogy nagy felelőtlenség a részemről, ugyanis nagyon hamar beteg lesz a fülecském. :( Amikor lebegni kellett a vízben és belement a fülembe, már éreztem hogy gond lesz. Be is gyulladt és a torkom is megfájdult vagy csak kisugárzik nem tudom. Most betegen itthon kúrálom magam, de nem adom fel. A torna jó volt, így ha meggyógyultam próbálkozom vele megint. :)

Gabusz: én is mondtam a páromnak, hogy akár kora szülött is lehet, nagyon remélem, hogy nem, de nem lehet tudni. Szóval jó lenne, ha meglennének a dolgok. Meggyőző lehettem, mert a hétvégén beszereztünk egy csomó mindent, már csak a bútorok, kiságy, festés...... van hátra. :D
A babakocsit ő választotta ki, igaz használtat vettünk, de nagyon szuper, na azt nagyon élvezte, hogy magyarázhatta nekem, hogy kell kinyitni és becsukni, hogy jön rá a hordozó.... :o

Holnap megyek a cukorterhelésre az érdi sztkba. Remélem minden rendben lesz. :) Viszem a cukrot, poharat.... remélem összekeverik nekem! Na majd megkérdezem, hogy mikorra kell visszamennem, mikor kell meginnom....

Remélem kész a terasztok, mert megint jön a hó :)

Noémi: én is ide jövök az érdi sztkba. Na majd holnap kiderül, hogy lesz....

Csajok
legyetek egy kicsit aktívabbak, azt hittem, hogy le leszek maradva, de nem! :lol: :o

Lini

Lini
Kép
kicsi lini

Sziasztok!

Lini! Én egész nap aktívkodni akartam, de nem működött a babanet. :( Hú, én úgy tartottam a cukorterheléstől, mert rémsztorikat hallottam erről a löttyről, amit meg kell inni, aztán nem is volt az! :)
Babakocsi, hurrá! :) Ilyenkor tényleg érezhetik a pasik, hogy milyen okosak! :) Egyébként ezek a vásárolgatások pároknak is jót tesznek az apai szerepre való felkészülésben, kezd kézzel foghatóvá válni a dolog!
Torna meg hajrá, és jobbulást!
Allergiára is gyanakszunk, de még nem találjuk az okot, egyenlőre a fogzás a valószínűbb. Szegénykém csupa klassz dolgot örökölt tőlünk. Én voltam fülfájós, apja meg asztmás. Hát sikerült a kettőt kombinálnia.
Mit/hol tanulsz?

Noémi! Én is csak gyors olvasásra szaladtam be tegnap, mert péntektől vasárnapig anyumnál voltunk, és nem is nagyon volt gép bekapcsolva. Egész nap alig láttuk a csibénket, mert vásárolgattunk, meg aludtunk, meg vacsizni mentünk, olyan jó volt! :) Jah, és nem anyafüggő a lelkem, hanem mamifüggő már most. Ha én kiteszem a lábam, az nem számít. A mami viszont egy tapodtat sem mehetett nélküle! :)
Down szűrés! HURRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! :)

Zsand! De jó receptjeid vannak! :) És milyen kreatív anyuci vagy, hogy összehoztad ezt a Hófehérke jelmezt! :)

Gabi! Nekem is ez a bajom, ha felébredek, nehéz a visszaalvás. Mostanában (egy hete) párom megy át hozzá (általában), de csak azért, mert leszokóban vagyunk az éjjeli szopiról. Mondjuk én már egyébként is eleget éjszakáztam vele, kicsit apára is ráfér! :wink: Na jó, azért van ellenszolgáltatás, nem hagyom, hogy a férjem kidőljön a fáradtságtól, nem venném a szívemre, de most kicsit jólesik, hogy én alhatok, vagy legalábbis fekhetek, mert amíg hallom a hangjukat, addig úgysem alszom. Csak nehogy rászokjak! :lol:
Fogacskák jönnek, hogy ilyen sokat felsír Milán? Vagy az idő viseli meg őt is?
Szuper a habtapis fotó! Látom, nektek sincs több hajatok, mint nekünk volt anno! :) Csak nekünk most sincs sok. Bár hátul már gondolkodtam a cofin! :lol:
De jó ez a lakberendezős láz. Én is imádom. Pasik szerencsére ebben teret engednek a nőknek! :)

Berni! Hogy van Zsófi bőre?

Orsi! Köszi a címet, lehet, hogy azt is megnézzük. Néztem (volna) a Budai úton lévőt, de nyitvatartási időben nem volt nyitva és a telefonszámot ha hívtam, csak fülsiketítő sípolás jött válaszként. :(
De már jól vagyunk ám! :) Legalábbis fülileg meg náthailag. Ma viszont vacsi után kétszer taccsolt ki szegénykém, nem tudom, mi lehetett, mert más baja nincs, se láz, se hasimasi… :roll: Az lehet, hogy pl valamire allergiás és attól? Mert eddig mindig tojás után jött a kis vuk, de adtam én már tojást korábban is, csak azt főtt formában, most meg sütve…. Mindenesetre egy darabig lehet, hogy hanyagolom.
És nem gagyi amit írsz. Én is agyalgok, mi lesz, majd ha nagyobb lesz Gézu, farsang és stb… És szerintem sem túl jó, ha mindenáron a szülő akarja megmondani, hogy mi legyen a gyerek. Nyilván vannak keretek, mint ahogy Zsand is írta, ha nem tudom megcsinálni a ló jelmezt, akkor nincs mese, találni kell valami mást. De ha van rá mód, akkor miért ne? Végülis róluk szól! :wink:
Hogy vagy egyébként a fáradtságon lustin túl? Műtét helye?

Sylph! Mi újság felétek? Alakultok?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok,

Voltam a terheléses vizsgálaton, hamar meg volt és a löttyi sem volt vészes. Két érték van a glükóz 4,1 a glukóz 120' 8,4. Ami egy kicsit aggaszt. Elvileg 7,8ig jó, vagy nem? Akkor ez most azt jelenti, hogy diétáznom kell???
Kezdek egy kicsit kiakadni, jó lehet, hogy a diéta nem olyan vészes. De próbáltatok már macskát úszni tanítani? ha az életéről van szó kiúszik, de amúgy utálja a vizet. Na én is így vagyok ezzel, a babáért bármit, de én és a diéta???!! :cry:
Kezdem azt gondolni, hogy a természet így jelez nekem, hogy nem vagyok anyának való. Először rossz helyen tapadt meg a lepény, utána jött a vesém, most meg a vércukor, igaz más adatokban is van eltérés, de azt egyáltalán nem tudom mit jelent. :cry:
És én még 3 gyereket szerettem volna! Nem hiszem el, hogy ilyen szerencsétlen legyek!

Dolli: szegény Gézut sem irigylem. Látom sikerült a legjobb tulajdonságaitokat örökölnie. Cegény csöpp kis ember. Remélem, hogy a foga miatt lesz ez az egész és nem lesz pluszban allergiás is!!
Műszaki fősulira járok, ez az utolsó évem. :) A diplomát ugyan még nem tudom, hogy hozom össze, mert az államvizsgát átették júni 20ra én meg május végére vagyok kiírva. Na majd Lili súg nekem :lol:
Jaj remélem minden rendben lesz, nagyon aggaszt, hogy ennyi rossz történik velünk ebben a szép időszakban.

Lini

Lini
Kép
kicsi lini

Sziasztok!

Én sem tudtam napokig belépni :(

Kicsilini!!

Héééé félre a negatív gondolatokkal!!!!!!
Bár nekem még rémálmaim is voltak az első időszakban. Én mondtam a védőnőnek, de mondta, hogy ez teljesen normális!!!

Várd meg mit mondd a doki a leletre és ne Te írj forgatókönyvet (ezt apa szokta nekem mondani ha beindul a fantáziám :oops: :lol: )

Képzeljétek majdnem kész a szabásmintája a Hófehérke ruhájának :lol:

Cunami!
Jól vagy, gondolom nem sokat feküdtél!!!

Ibernuska!
Törpicsek, hogy van? Alszik éjszaka?

Ki milyen meglepetéssel készül Valentin napra?

Mennem kell Barátok Közt-et nézni :D

Sziasztok!!!
Vendég

Sziasztok!

Egy kis nasi:
Citromos álom
Hozzávalók:

25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
5 dl tejfől
5 dl tejszín
2 db citrom
12 ek. cukor
1 zacskó vaníliáscukor

Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával (azért cukrozott tetejűvel, mert ez jobban puhul), rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Hova tűntetek lányok?
Vendég

Sziasztok!

Lini! Ne butáskodj már! Bár személyesen nem ismerlek, de aki így rajong a születendő kislányáért már most, az tutira anyukának való! :wink:
És tényleg ne Te diagnosztizáld magad, majd a doki megmondja, hogy hogyan tovább, de ez az emelkedés szerintem nem vészes. Mikor mész dokihoz?

Zsand! Kísértésbe viszel a sok finomsággal! :wink:

Valentin nap: még passz, az tuti, hogy sütök valamit, ha úgy jön ki, akkor valami fincsi tortát. És akkor annyi a fogyókúrámnak. :)

Ma megyünk oltásra, kíváncsi vagyok, mekkora súlyt mérnek csibének ennyi betegség után...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Lini
FEL A FEJJEL!!! Itt vagyok én is egy gyönyörű, egészséges kisfiúval és végig csináltam a diétát. Nekem anno 8,1 volt, így szerintem téged is diétára fognak. AMI EGYÁLTALÁN NEM SZÖRNYŰ!!!!! Tudok neked segíteni ha szeretnéd, akár priviben is, hogy ne OFF-oljuk a topicot. Nézd a jó oldalát, már a szülőszobán visszanyered a kiindulási súlyod. :lol: Ha nem mész néhány napon belül orvoshoz, akkor szerintem hívd fel, hogy magasabb lett a cukor értéked. Adni fog beutalót diabetológiára, ahol elmondják mit ehetsz. A babának az a jó, ha minél hamarabb elkezdesz figyelni arra mit eszel.
Hidd el rengeteg kismamának van gondja a cukorral, ami NEM BETEGSÉG!!!

Zsand
Hú nagyon jól hangzik ez a citromos álom. Szerintem ezt fogom megcsinálni Valentin napra. :lol:
Mikor lesz a farsang?

Dolli
Remélem tényleg csak a foga bántja Gézut. Én is úgy látom, hogy a foga miatt kell Milán éjszaka többször. Hát igen, kis kopasz :lol:, én már nagyon várom, hogy nőjön a haja, de akkor még várhatom, ha még nálatok sincs nagyon. :lol:
Mi volt a dokinál?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?