Sziasztok!
Hát nagyon aktívak voltatok megint!
Sziszike!
Az e-mail címem
tothlevi@freemail.hu. Ez a férjem nevén van, de közösen használjuk. Megpróbálok még ma írni, ha a gyerekem hagy még nekem fél órát.
Egyébként a c:2000 érték valóban rövidülést mutat. Csak így tovább!
A szülőszobával kapcsolatban hozzátenném, hogy szerintem mind a 4-ben van wc, csak 2 szülőszoba között. Én a 4-esben szültem, és az abból nyíló wc-t meg lehetett közelíteni a 3-asból is. Gondolom, az 1-es, 2-es-nél is így van...
A fizetős szobát pedig nem javaslom. Én mindenképpen ott akartam lenni szülés után, megbántam. Tényleg nagyon elszigetelt vagy a többiektől (ráadásul nekem a 2-on volt csak hely (1-1 van a 2-on és a 3-on is)). A jó benne, hogy látogatókat bármikor fogadhatsz, viszont ez rossz is, mert nem tudod magad annyira kipihenni. Viszont elvileg apuka ott is aludhatna veled (már ha elfértek
). Az ágyam viszont ugyanolyan kórházi volt, csak kicsit modernebb kivitelezésben. A jó a TV volt. Este elalvás előtt (mert napközben úgysem volt rá időm) jó volt nézni. A hűtő sem egy hátrány, nem kell megosztanod másokkal.
Szóval így ránézésre sok előnye van, viszont nagyon meg kell gondolni, hogy érdemes -e erre beruházni. Én mindenesetre idén nem teszem. Rooming-in-be szeretnék menni. Remélem, sikerül is.
Beatrix,
Én is kedden voltam az 1. uh-on, és velem nem voltak bunkók. Nem tudom, mivel érdemelted ki...
Ezek szerint te is 12 hetes vagy? Ki az orvosod?
Az azonnal babázás lehetőségéről pedig azt tudom írni, hogy a baba állapotától függően úgyis a lehető leghamarabb megkapod (ez a csecsemősöknek is jobb), úgyhogy saját felelősségre még véletlenül se követeld. Én a lányomat pl. szülés után 5 percre kaptam meg, mert annyira kimerült volt szegény, hogy jobbnak látták elvinni. Utána (én éjjel szültem) másnap délelőtt 11-től (amint átköltöztem az apartmanba) már velem lehetett. Egyébként lehet, hogy ezért is voltam annyira fáradt, nem tudtam magam kipihenni. De egy jó anya mintájára én minden percet a babámmal akartam tölteni. Ma már tudom, hogy hiba volt. Lehet, hogy ez is oka volt, hogy nem indult meg a tejem (fáradtság miatt).
Szóval nézd mindennek a jobbik oldalát, és ha odakerül a sor, figyelj a gyerekre, de ne akard mindenáron, hogy veled legyen, ha az orvosok nem így látják jobbnak!
Szóval ahogy fentebb leírtam, túl vagyok az 1. uh-on! Fel is vettük videóra (itt jegyzem meg, hogy a 2300.-ft-os díjat előtte a pénztárban befizettem, és a számlával meg a kazettával együtt mentem be uh-ra). Olyan izgő-mozgó volt! :-) Képzeljétek, megvakarta a fejét (vagy az orrát?)!
Elvileg szeptember 16-ra vagyok kiírva, de a gép a mérete alapján (53 mm!) kedden 11 hetesnek, 6 naposnak saccolta. Ez pedig szept. 23-i szülést jelent.
Holnap megyek terheléses cukorra, drukkoljatok!
Na a lányom nem hagy már békén...
Puszi nektek, vigyázzatok magatokra!
Jövő héten jelentkezem, mert hétvégén nem leszünk itthon!
Móni