Új privát üzeneted érkezett!

Banyoszka: én már írtam neked a priviben erről is.

Aviubi: megértelek, nem könnyű dönteni. Esetleg, ha úgy érzed nyugodtabb lennél, akkor talán érdemes megcsináltatni. Van mellékhatás? Nagyon drukkolok Nektek!!!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Damara!!! Nagy nagy gratula!!! Szép nagy baba!!!! :D :D Jo egészséget és sok sok tejcsit!!!
okina78

Sziasztok!

Damara: Hatalmas gratula!! :lol: :D Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!! :D Gondoltam rátok tegnap, meg ma is :D

/Bocsi, mostanában megint nagyon zűrös napjaink vannak, ezért nem tudtam korábban írni, és most is csak ennyire futotta. Ugye mindenki jól van? Majd jövök :) /
lamme

Sziasztok!
Damara:Gratula a nagyfiúhoz, jó egészséget!

Aviubi,Cosmopolita:Köszi a mellszívóval kapcsolatos infókat!
Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok Csajok!

Damara - gratulálok én is a nagyfiúhoz, szép méretei vannak. :D
Jó egészséget és sok tejcit kívánok. Majd kérünk beszámolót.

Banyoszka - nekem Avent kézi mellszivóm volt, szerintem tökéletes volt, sőt az egyik barátnőmnek is nagyon jó bevált. Szerintem is ez teljesen személy függő kinek mi jön be.

Mi jól vagyunk, Eszter annyit beszél, mi lesz itt később. :D Viszont a járókában egyáltalán nem szeret lenni, így a szönyegre teritek meg és ott hancurozik.
Most olyan korszakunkat élünk, hogy mindenkitől sírva fakad aki jön hozzánk, utána persze ha megnyugszik már vigyorog.
Fogunk még mindig nincsen, de majd csak kibújik.
Sajnos mostanában nem nagyon van időm írni, bár olvasási üzemmódban azért szoktam lenni, így mindenkiről képpen vagyok.
Most megyek, mert gyorsan főznöm kell még, lehet hogy ma később megpróbálok jönni.
Remélem mindenki jól van, anyukák, babák, kismamák. Pusza Mindenkinek :D
toldikrisztina

Sziasztok!
Én is gartulálok Damarának!
Az Avent kézi akkor jó, ha kiveszed belőle azt a puha gumi párnát.
Én sokat használtam, fájt a kezem, most gépit veszek majd, de nem Aventet, mert azok a cumisüvegek nagyon folynak.
Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

Jaj elfelejtettem, hogy tegnap voltam 4D-n, és kislány lesz, úgy tűnik. Mindhárman kislányt szerettünk volna:)
Vendég

Sziasztok!

Lilisgabi: Gratulálok a kislányhoz! Tök szuper két kislány anyukájának lenni :lol: Tudsz mutatni 4D-s képet? Tök jól összecseng majd a nevük a lányoknak :wink: Érdekesek ezek az Avent üvegek. Nekünk Vivinél nem folytak, semmi bajunk nem volt velük. Nikinél meg igen. Egy csomószor elázott már a pelenkázó táska zsebe, amibe beletesszük, meg a babakocsi alja. Meg amikor nem veszem észre, és eldöntik a szőnyegen, és ott is egy hatalmas pocsolya lesz :roll:

Kriszta: Édes lehet Eszti, ahogy gagyarászik :D Mi is a "földre" tettük a csajokat. Amikor még leginkább feküdtek, akkor a játszószőnyegre, aztán lekerültek a "habtapik" is, aztán amikor már nagyok voltak és kúsztak, másztak, akkor felszedtünk mindent, és simán a szőnyegen. Ennek nagyon sok előnye van. Térérzékelés, forgásra, kúszásra, mászásra való ingerlés, tárgyak, anyagok, felületek megismerése, megtapasztalása, stb. Persze van olyan élethelyzet, amikor jól jön egy járóka, de alapvetően szerintem jobb, ha nem ott van a baba.

Képzeljétek, Niki tegnap elindult :D Tök vicces, mert tegnapelőtt felhívtuk azt a gyógytornász lányt, aki anno megnézte, amiért nem akart mászni, hogy normális-e, hogy még csak nem is próbálkozik az egyedüli menéssel, meg a dokinéninket is megkérdeztem, ha már ott voltunk más ügyben, erre másnap elindult, minden előjel nélkül :shock: :D És nem is akárhogy, hanem egy nap alatt elindult, és felállt kapaszkodás nélkül, és nem csak simán megy, hanem megfordul, irányt változtat, tárgyakat cipel, ujjacskát rágcsál, szóval nagyon édes :D Le is kameráztuk őt, van fent az oldalukon is egy, ill. kettő.
lamme

Sziasztok!

Ismét hosszab időre eltűntem. Sokat csavarogtunk!

Damara - Gratulálok a babócához! Egészséget és sok pihit kívánok!

lilisgabi - Gratula Lottihoz!

Aviubi - Izgalmas élethelyzet! Drukkolok! Próbálj minnél kevesebbet idegeskedni! :wink:

Banyoszka - Nekem az Avent elektromos vált be. Szülést követő első héten kölcsön kapott kézivel küzdöttem, de akkor zsibbadt még a kezem és nagyon megterhelő volt. Ezért beruháztam egy gépibe és abszolút nem bántam meg. 6 hétig napi 6-7-szer fejtem és azóta is hasznát veszem. Szóval nekem az vált be.

cosmo - Tyű, de jól hangzik ez az átalakítás! Pár hónapja is valami falat mozgattatok, nem? :shock: Kitartás!

lamme - Első neki futásra ilyen sikerek? :shock: Gratula hozzá!

Velünk minden oké! Ma két kis csipke megjelent Panni alsó fogínyén! Ez a nagy boldogság! Kedden végre fülbevalót is kapott! Még gyönyörűbb lett! :oops: :wink:
De van egy kis izgalom a mindennapjainkban, mert hétfőn voltunk tesóméknál, ahol a 4 éves unoka tesó bárányhimlős lett, ami másnap reggelre derült ki. :x 10 nap - 2hét a lappangási idő, ezen most nagyon izgulok és lesem a kis testét. Hamarosan megyünk síelni, remélem nem szakítja meg októben óta tervezett programunkat... :?
Azt olvastam, hogy a még anyatejjel táplált kicsiknél enyhe lefolyású. Jobb ezen előbb túlesni? Van tapasztalatotok a korai hímlővel?
Jó éjt anyócák, babócák és pocaklakók!

Kép
Kép
pepitanna

Gabi: gratula a kislányhoz. Voltál a dokinál magánban???

Pepitanna: nem volt falmozgatás, akkor festettek, most meg parkettáznak. Ez tulképpen még ugyanaz, csak tartottak egy kis szünetet. Most majd kijavíthatják a festést újra 8) Szerintem még kb. 1 hét a felfordulás. Már egész megszoktuk.

Drukkolok, hogy ne kapjátok el a bárányhimlőt. Járvány van? Csak mert férjem kollégája is elkapta a családtól. De lehet, hogy csak véletlen.

Banyoszka: mi vagyunk a következők szülés tekintetében :D Igaz, még kicsit odébb van...

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Cosmopolita:Pont azt akartam kérdezni, ki a következő... :D Erre jövök, és látom, pont azt írtad ide :lol: ! Tök jó, ilyen a telepátia?
Mindenkinek szép álmokat!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

A tapasztalataitok felől érdeklődnék a doki bácsival kapcsolatban. Hosszú a történetünk, most röviden annyit, hogy van egy 4,5 éves kislányom, aki méhen belüli retardációval született az OGYIK-ban. Akkor volt szerencsém látni a doki bácsit, irigykedtem is rá a szobatársaimtól, mivel minden nap bejött hozzájuk érdeklődni, s még a babákhoz sem volt rest ellátogatni 1 szinttel lejjebb. Sajnos Bori nem nála született. :cry: Most viszont szeretnénk vállalkozni egy újabb babára, a doki bácsi el is vállal, ugyan telefonon nem értem el, de reménykedem, hogy holnap tudok vele találkozni a kórházi rendelésen. Szerintetek bízhatok ebben, vagy muszáj bejelentkezni hozzá?
Még rengeteg kérdésem lenne róla és rólatok is, de majd szép sorjában...

Szeretettel üdvözöllek benneteket!

ktc
ktc

ktc szia! nekem sincs időpontom holnapra, pedig most lesz a 6 hetes kontrollom szülés után, de bemegyek és majd csak sorra kerülök...
én tökéletesen megvagyok elégedve a dokival, teljesen megbízom benne, fiatal és mégis tapasztalt, rengeteg szülést és műtétet hajtott végre sikeresen, panaszt még nem hallottam róla. nekem császár lett a vége és tökéletesen csinálta a műtétet, a hegem olyan mintha csak végigkarcoltam volna a hasam, a babára is tökéletesen figyelt és az osztályon is jött minden nap látogatni. ha bármilyen kérdésed van írj bátran!!!

Kép

Kép
oroszági

banyoszka Mellszívót használtam elektromosat 1 hétig, Bibi volt a neve, de sztem csak a beindításra jó, mert eléggé kegyetlennek tartottam. Most kézi Aventemet vettem elő és azt szeretem!

damara én is gratula a babához, jó sok tejcit kívánok és nagyon sok szép pillanatot!
oroszági

Ktc: Üdv. itt a topikban! Én többször mentem úgy a dokihoz, hogy nem beszéltük meg előre. Vagy már a kórházban hívtam fel, hogy ott vagyok, bemehetek-e hozzá. Nem volt semmi gondja ezzel :wink: Max. sokat kell várnod rá :? (Régen, az OGYIK-ban pár perc alatt tudott fogadni mindig....) De megéri :wink: Jó kezekben leszel te is, és a babád is, ha őt választod!
lamme

Sziasztok!

Én ma kicsit rossz voltam és belógtam a dokibácsihoz időpont nélkül, minden rendben velem, lehet hasizmokat tornáztatni is és kaptam ösztrogénmentes fogamzásgátlót is aminek nagyon örülök, mert én 100%-ig bízom a gyógyszerben, 17 éves korom óta szedtem fogamzásgátlót szünetekkel és sosem volt vele gondom.

Szegény dokink kérdezte, hogy sokan vannak-e kint? Amúgy jó színben volt és nagyon mosolygott ahogy szokott, elfogadta az ajándékomat is!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Előkerültem! Gyorsan olvasok!

Banyoszka - Nem tudom, hogy aktuális-e még a mellszívó problémád, nekem medelám van és nagyon szeretem!!!!

Aviubi - A kórházba járunk tornázni. Nem kell hozzá más, csak beutaló a dokitól! Drukkolok, hogy rendben legyen veled minden, de ne idegeskedj, attól csak rosszabb lesz!

Damara - HATALMAS GRATULA GERGŐHÖZ!!!!! Szép méretekkel bír a fiatalember!!! :D

Lilisgabi - Gratula a kis puncishoz! AZ Avent üvegek nekünk is folytak! Hihetetlen szarok! Hál'isten egy jó ideje már nem használjuk őket, de amíg kellett, inkább a Tomme Tippee-s üveget használtam.

Lamme - Szuper ügyes a kis Nikid! Gartulálok!

Ktc - Üdv köztünk! Én is csak jóket tudok mondani a dokinkról! :wink: És én is hétfőn voltam nála estefelé. Szerencsére fel tudtam hívni előtte való héten, de a gépben nem voltam bent. Ehhez képest talán ha fél órát kellett várnom. Kedves volt, érdeklődő és profi, mint mindig. :wink:

Ági - Én is kaptam olyan receptet a 6 hetesen, de nem váltottam ki. Rágódtam rajta, mert Szabi előtt én is gyógyszert szedtem, de aztán azt gondoltam, hogy amíg szopizik, addig inkább nem szedek semmit. biztos, ami biztos. :roll:

Képzeljétek, vasárnap rászántam magam, hogy megtanítom Szabit aludni. Már teljesen ki volt purcanva a derekam meg a térediem az állandó rázogatástól, járkálástól. Aznap este volt egy kis cirkusz, de azóta úgy alszik, hogy el se hiszem. Nem akarom elkiabálni a dologot, de pl. tegnap tornán abban a hatalmas nagy zsivajban, sikongatásban letettem a szőnyegre, megsimiztem a hátát és elaludt! Este pedig 6-kor evett utoljára, az esti rutin után fél9-kor elaludt egyedül az ágyában és reggel 6-kor ébredt enni. Kaja után játszottunk egy kicsit majd fél 8-kor megint elaludt és azóta is alszik! Ja, és minden alvás után fülig érő szájjal ébred. Semmi nyűglődés se elalváskor, se ébredéskor. Remélem ez a béke nem csak az aktuális időjárási frontnak köszönhető.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat!
Megvolt a találkozás, s bár nem értem el telefonon sem őt, sem a szakrendelőt, elmentem. Nem csalódtam, olyan volt, amilyennek 4,5 éve megismertem: kedves, figyelmes és alapos. Tudott rólam, már a történetünket is ismerte nagyjából. Rögtön kiírta nekem a női hormonvizsgálatot (pénteken megyek is), berendelt UH-ra a ciklus 12. napjára, volt közben vizsgálat meg rákszűrés is. Remélem, minden rendben lesz, s szabad utat kapunk. TUDOM, hogy jó kezekben leszek/leszünk nála, ha eljutunk odáig. Nagyon alaposan készülök a várandósságra, ahogy annak idején Borival is tettem, de remélem, ez esetben nem az lesz a végkifejlet - elvégre ezért megyek most hozzá!

A többi kérdésem most fel sem merem tenni, mert félek, hogy annyira várom az áldott állapotot, hogy elkerül a végén.

Igyekszem kicsit visszaolvasni, hogy lássam, ki hol tart.

Szép estét, jó éjszakát kívánok nektek!

ktc
ktc

ktc - Örülök, hgoy nem csalódtál! Szorítok, hogy minden ok legyen.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors bekukkantás erejéig jövök, mert sajnos nagyon betegek vagyunk. Ami a legrosszabb, hogy Eszter is, a héten már 2x voltunk vele dokinál. Két éjszakát egyáltalán nem is aludtam vele.
Na megyek mert már megint nagyon nyügi.

Jók legyetek, remélem Ti nem vagytok betegek. Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok Lányok!
A segítségeteket szeretném kérni. Most derült ki, hogy állapotos vagyok. A kislányomat 2006-ban a MÁV-ban szültem, de azóta az orvosom átment a Jánosba, ami nagyon messze van nekem. Most ajánlották nekem a Spánik doktort. Mit tudnátok róla mondani? Az igazság az, hogy a gyes-ből sajnos nem tudok magánrendelésre járnil, jó lenne ha megírnátok, hogy hozzá lehet-e szakrendelőbe, illetve a kórházba járni. Minden info érdekel. Ha valaki megírná nekem priviben, hogy szülésnél mennyit kér, illetve mennyi kellene neki adni, azt is nagyon megköszönném. Sajnos az első terhességem nem volt problémamentes, azért is kellett olyan helyre mennem, ahol van csecsemőintenzív (bár szerencsére nem volt rá szükség), így most is inkább egy jól felszerelt kórházban szeretnék szülni.
A válaszaitokat előre is megköszönöm.

Marcsi
murphy73

Szia itt is Murphy73!
Látom rétaláltál magad is Spánik doktorra. A másik fórumon pont őt ajánlottam. Mindjárt küldök privit.

Kép
becsengo

Szia Becsengo!

Nagyon várom a prividet.
Ha lehet, a többiektől is várom a véleményeket, tapasztalatokat. Mivel ez kifejezetten a Spánik doktor fóruma, ezért gondolom, hogy Ti is hozzá jártok. Kérlek próbáljatok meg segíteni.

Köszi szépen:

Marcsi
murphy73

Sziasztok!

Kriszta - Jobbulást Nektek!

Murphy - Láttalak az ÁEK-s topikban is, de mire írtam volna, itt vagy. :D A dokinkról én csak jót tudok neked mondani. Végig a kórházba jártam hozzá, vagy ide a MÁV-ba vagy a Honvédba. Összeget sosem mondott, annyit adtunk, amennyit jónak láttunk a szülés után. Mindig figyelemes, segítőkész. A szülésnél maximálisan meg voltunk vele elégedve. Néha sokat kell rá várni vagy nehéz elérni telefonon, de ennyi szerintem simán belefér.

Többiek???? Remélem jól vagytok!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ktc: üdv. a topikban!

Murphy:
Bettyna azt hiszem mindent leírt, kb. én is ezt mondanám a dokiról.

Kriszta:
jobbulást Nektek :(

Bettyna: gratula az altatáshoz! Azóta is működik? :wink: Majd ellesem a technikádat.
Mi jól vagyunk, csak még mindig felfordulás van. Ha már itt voltak a szakik, akkor kifesttettem a babaszobát is. Már csak egy bordür kell és készen is van. Na, meg persze a berendezés még hiányzik.

Szerintem már mindenki csak olvasni jár a topikba 8)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Szerencsére Eszter ma már jobban van, csak az éjszakák rosszak egy kicsit, mert akkor nagyon sokat köhög. Viszont én mára lettem totál beteg, reggel nem volt hangom, és iszonyatosan fáj a hátam. Délelőtt leszaladtam a körzetihez, hogy adjon valami gyógyszert mert már napok óta szenvedek de mára totálkár lettem.
A gyerekorvos meg közölte, hogy valahogy különitsük el Esztert és az unokaöcséméket, mert nem normális hogy állandóan elkapja a betegséget a fiúktól. De hát hogy amikor mi az alsó szinten, ők meg az emeleten laknak.

Cosmo - 1 éve pont mi is ilyenkor csináltuk Eszter szobáját, :D és még talán a terhességi hét is hasonló.
Hogy viseled a felújítást?

Lamme és többiek - hogy vagytok?
toldikrisztina

Sziasztok!
Mi szerencsére jól vagyunk,hazajöttem Sopronból.Csak 4 tárgyam lesz ebben a félévben,kettő 5-ös lett,még 2 hátra van.Az egyik márc 7-én lesz,a másik vizsga áprilisban.Nem nehezek.Voltam szakdoga konzultáción,szerdáig el kell küldenem a kész kérdőívet.Ezért most hajnalanta próbálom,mert az ebéd utáni alvás engem is utolér.És éjjel is elalszom,mikor altatom a Lilit.Régen éjjel tanultam,most nem tudok fentmaradni,egész nap álmos vagyok.
A doki magánrendelésére nem tudtam elmenni,mert akkor volt az a szmogriadó,és nem volt jó a rendszámunk,bkv-val kb 2 óra lett volna oda,meg vissza is.Nem vette fel a telefont,nem tudtam utolérni.Azóta nem mertem hívni,az Istenhegyire megyek hétfőn afp-re.Rá következő héten meg uh-ra.Szerintetek mit csináljak?Haragudhat?
Jobbulást a betegeskedőknek,megjegyzem,hogy a Lili 1 éves koráig nagyon beteges volt,havonta megfázott,lázas volt,antibiotikumokon élt.9 hónapig szopott,és mégis.
Vendég

Lilisgabi - gratula a vizsgádhoz.
A dokink tuti nem haragszik rád, megértő. Egyszer én se tudtam menni, mert a megbeszélt időpontban a MÁV sztájkolt, a távolsági buszok igaz mentek, de azokon meg ezren voltak, így nagy pocakkal nem mertem elindulni. Felhívtam és közöltem, hogy miért nem tudtam menni és nem vette le a fejemet. Nyugodtan hívd csak fel. :D

Az éjszakánk ma jó volt, de a nappal az katasztrófa. Reggelre megint hőemelkedése lett Eszternek, aztán kétszer is hányt nagyobb köhögés után. De legalább már felszakad Neki. Viszont ahogy elalszik, rögtön rájön a köhögés, így szinte csak kézben alszik. Pedig már megemeltem egy kicsit a matracát, de úgy látszik jobb Neki kézben mert akkor felül rögtön majd a köhögés végeztével visszadöl és alszik tovább. Nagyon sajnálom szegénykét, ráadásul nem is igazán van el, csak rajtam logna egész nap. Jó lenne már meggyógyulni és egy darabig elfelejteni a betegséget.
toldikrisztina

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Hát itt vagyok...
Nem mondanám,hogy az első napok zökkenőmentesek,de remélhetőleg ez pozitív irányba fog változni.
Visszatekintve az elmúlt napokra, mondhatom: zsúfolt hetünk volt! :)
Úgy kezdődött, hogy:
20.-án, kedden a szokásos ctg vizsgálat után meg kellett keresni a doktor urat bemutatni neki a friss eredményeket.Ctg rendben, vizsgálat után megbeszéltük, hogy ha nem történik semmi, szerdán újabb ctg és újabb vizsgálat, mert jelenleg olyan magasan van a baba, hogy még a méhszájat sem éri el. Tudatta velem, hogy a betöltött terminus után társbetegséggel párosuló (diabétesz) terhességgel nem tanácsos sokat várni, így ha nem lesz lehetőség a burokrepesztésre, császározni fog, döntsem el: csütörtök,vagy péntek.Csütörtököt mondtam. :lol:
Másnap szintén zenész.Ekkor már azt mondta a doktor bácsink, hogy referálnia kell erről a prof-ot, úgyhogy megyünk hozzá. (rögtön átfutott az agyamon a kellemetlen vizsgálat ténye, mondtam is neki, hogy én részemről nem tartok rá igényt és én nem szeretnék a "tanár úrral" találkozni, mert rossz híre van a kezének! És ő csak vigyorgott) Akár tetszett,akár nem, 2 perc múlva már a prof színe előtt voltam,aki így kezdte maga mögé mutatva: "akkor én most megvizsgálnám" Mondtam neki, hogy:"Köszönöm, de épp most estem túl a vizsgálaton Spánik doktor úr jóvoltából, úgyhogy ha lehet, én ezt most kihagynám!"
Mire ő mosolyogva: "Akkor nem vizsgálom meg" :)
De azért megmérték a csípőmet, konzultáltak a császár tényéről, majd utunkra bocsátott dokinkkal karöltve.
Végül pontot tettünk az ügy végére, megírta a felvételemet, néhány adatot rögzített, majd avval búcsúztunk el,hogy csütörtökön legkésőbb 7-kor találkozunk a szülőszobán.
Hát azt a két, idegeskedéssel, félelemmel eltelt napot nem kívánom az ellenségemnek sem! Tiszta lelkibeteg voltam. Szerda este, sőt hajnali 3 kor már nem aludtam,vártam a sorsom.És a percek olyan gyorsan peregtek, hogy azon kaptam magam, hogy már a szülőszoba előtt csücsülünk. Nyugtatónak jött velünk a barátnőm, nehogy a férjem rosszul legyen.:) Bent már fél óra elteltével jött egy szülésznő,hogy akkor most ő előkészít.Hallottam,hogy beszél hozzám, követtem is,mint egy alvajáró, de lélekben teljesen máshol jártam.
Mire kijöttem a zuhanyzóból már mindenki engem keresett, legfőképp az anesztesek királya: George. Mire előkerült a brigád, addigra már ez a kedves kis szülésznő felrakott a ctg-re, bekötötte az infúziót. George-al váltottunk pár szót, még műtét előtt kiakasztottam a kérdéseimmel: "és biztos, hogy még egyszer sem szúrtál mellé?" :D és hasonlók, amitől érezhetően megsértődött. Nem tehetek róla, úgy paráztam,hogy szavakkal ki sem lehet fejezni!
:oops: Nemsokkal később megláttam doktorbácsinkat, aki mosolyogva kérdezte: "Mi újság?" Mondtam, hogy éhes vagyok,mire ő: "Mindjárt hozzák a reggelijét" és így is lett. 2percen belül már a harmadik infúzió is folydogált. :cry: Megmérték a cukromat, majd megjelent George és közölte a lesújtó tényeket: "Mindjárt indulunk, Detti!" Jött is a "zöld" fiú nyomban, hogy ölelkezzünk egyet, mert áttenne a gurulós ágyra....
És innen már nem volt visszaút. Amint megláttam mindenkit zöldben, maszkkal eltakart fejjel, rámtört a pánik. Annyira reszkettem, hogy amíg George a hátamat betadinozta, addig a hordár fiú fogta meg a vállam,hogy ne reszkessek annyira, nem történhet semmi baj! (milyen könnyű ezt mondani a túlvégről!!!)
Aztán elhangzott a "Detty, most egy kisebb fájdalmasabb szúrást fogsz érezni, ami csíp,feszít, csíp és még mindíg feszít" (úgy is volt) majd kisvártatva ezt:"lassan érzéketlen kezd lenni a feneked, a talpad..." és mire végigment az a gondolat a fejemen,hogy nem fog hatni, addigra már fokozatosan le is merevedtem. Felfektettek az ágyra, rámtették a csipogókat, vérnyomásmérőt, még megnézték a cukromat, ismét pánikroham kapott el, amikor a paravánt tekerték elém és iszonyat szar érzés volt az a zsibbadás. De George referált nekem folyamatosan:"már fel is vagy nyitva!" Húúú, gondoltam,tök jó, nem is éreztem semmit! Fel voltam készülve a hányingerre, vérnyomásleesésre+ a fulladásra, ehelyett azt éreztem, mint aki boxmeccsen van és még K.O előtt megsorozzák a gyomrát. Aztán meg rángattak. El sem tudtam képzelni, mit csinálnak velem, csak egy szó zakatolt a fejemben:"TÚLÉLNI,TÚLÉLNI,TÚLÉLNI!" Aztán egyszer csak a semmiből előtörő, határozott, erőteljes sírást- mit sírást- ORDÍTÁST hallottam, de annak is a "Ne basztassatok máááá!" fajtáját! Mire elért a tudatomig, George már közölte is a tényeket:"NNNa, ez a te gyereked!" Abban a pillanatban olyan elementális erővel tört elő belőlem a sírás, (amit persze próbáltam visszafolytani, mert hát mégiscsak ciki ennyi férfi előtt sírni) hogy csak néztem a lecsöpögő infúziók lejárati idejét és csak folyt a könnyem megállíthatatlanul! Ekkor George megkopogtatta a vállam és mutatott az ellenkező irányba, ahol volt szerencsém megpillantani az üvegajtó mögött "büszke vagyok rád" tekintetű férjemet és mosolygós barátnőmet. Férjem egy négyest formált ujjaival, és tátogott is hozzá, de nem értettem semmit, mire George: "4120g a fiad!" Jah, kérem és az Uh csak 3500g -ra saccolta!
Majd dokink is bekukkantott a paraván mögé: "mondtam én,hogy lesz akkora mint az első" mondattal.
Azt hittem, evvel oké, végeztünk, puszi-puszi, mindenki megy arra, amerre lát, de valami kínkeserves, -számomra órákig tartó- időbe telt a varrás, már nagyon untam!
De eljött az a várva várt perc is, amikor George odatette mellém a gyönyörű, kelt tészta puhaságú, illatos fiamat, akit úgy puszilgattam és áztattam el a könnyeimmel, mint egy szerelmes, aki soha nem akar megválni imádata tárgyától!
Nemsokkal később levették a paravánt, majd egyszerre gratulált a műtősnő és a doktor bácsink, akik csupa vér kötényükben úgy pompáztak előttem, mint két hentes!:) Megköszöntem munkájukat és hagytam magam kitolni az őrzőbe,hogy helyet adhassak az utánam következő császárosnak.
Hát ez lenne az én szüléstörténetem. :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára damara 2009.01.31 22:03-kor.

damara

Damara: én már hallottam a történetet, de elpityeredtem, ahogy olvastam a soraidat :D Gratulálok mégegyszer az aprósághoz! Már én is úgy várom, hogy 4hónappal később legyen (hjaj). De igyekszem nem türelmetlenkedni, a mostani állapotot is élvezem. Amikor van energiád és engedik a fiacskáid majd néha gyere (vagy felhívlak 8) :D )
Csabi mit szól a Tesóhoz? Otthon is szeretgeti, mint a kórházban?

Kriszta: kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljatok meg és sokáig elkerüljenek most már titeket ezek a fránya bacik és vírusok.

Már egész megszoktuk a rumlit és holnap pakolhatunk is vissza a nappaliba, így szerintem már csak 1-2 nap, amíg még az apróbb munkákat befejezik.

Lamme: mi újság Veletek? Hiányolom ám a blogból is az új bejegyzést :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Köszi,Cosmo a kérdésed, Csabi elég ambivalens érzelmeket produkál, egyik pillanatban mindenki hülye, ha rászólok,jön a "nem szejetjek" duma, aztán a következő pillanatban meg: "Szejetjek, Bettykém" (mert már egy ideje csak Bettykém+Petikém vagyunk) és puszilgat, stb. Remélem, hamar elmúlik. A kistesóval meg tök aranyos.Beadja a cumit a szájába, mutogatja neki a játékait, gitározik és énekel neki, csak nem az optimális decibellel! :lol:
És hidd el, hamar eljön a te időd is, észre sem veszed és már a karjaidban tarthatod a babádat! :wink:
Hétfőn megyek varratszedésre és bevallom őszintén, azon jár az agyam, hogy mennyire fog nekem hiányozni ez a drága kis doktor bácsi! Komolyan! Most ért meg a gondolat, hogy vége, túl vagyok mindenen, nem lesz több ctg, Uh, konzultáció.... :cry: :cry: :cry:
Kép Kép tesók Kép aznap délután

damara

Damara - nagyon klassz a történeted, teljesen átéltem ismét az én szülésemet közben.
Teljesen egyetértek az érzéseiddel, én nekem is nagyon hiányoztak az uh-k, ctg-k és a doki bácsival való találkozások. Amikor ezt meséltem valakinek és Barna hallotta teljesen hülyének nézett.
Nagyon helyesek a fiúk. :D
toldikrisztina

Damara: nem mondod, tényleg hiányzik a bejárkálás? Nem gondoltam, hogy ilyet fogsz írni és ilyen hamar :lol: Bár biztosan inkább csak az érzés, ahogy írod, hogy valaminek vége van.
Csabival biztosan nem könnyű néha, de én innen a távolból olyan jókat mulatok a dumáin. Van egy tippem kire hasonlít 8)
Cukik a gyerekek, jó a hordozós kép. Olyan kis pici, ennivaló Gergő.

Most egy picit lassabbnak érzem az időt, az elmúlt pár hét mintha 2x olyan hosszú lett volna. Ma kezdem a 6.hónapot. Már elkezdtünk venni ezt azt, de csak óvatosan. Imádom a babaruhákat rendezgetni.

Kép
Kép
cosmopolita

ktc - Üdv köztünk! A csajok anyon dícsérték a dokinkat, én is itt kaptam megerősítést anno. Nekem is császárom volt és folyamatosan a közelemben volt utána is. Szóval tényleg jó választás! Kérdezz csak bátran bármit, amire tudunk válaszolunk.

Betti - Örülök, hogy a naplódat is megosztottad velünk! Tök jó!

Kriszta, lamme - Nagyon sajnálom, hogy ennyire bajlódtok a nyavajákkal. Kívánok mielőbbi felépülést és gyors tavaszt! :wink:

cosmo - Döbbenet! Már túl vagy a félidőn! De jó! Türelem! Rend van már nálatok? Gyönyörködtök?

Lilisgabi - Gratula az energiádhoz és a sikerekhez!

Damara - Én is átéltem újra az műtétemet! Gratulálok a nagy kissráchoz! A cukrod rendeződött? A mi esetünkben, a kórházban töltött 4 napon, folyamatosan nézték mindekettőnk cukrát. Veletek is miden oké?

Kicsit később jövök és folytatom, mert szeretnék Panni fejlődéséről beszámolni. Most ébredezik.

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: ma visszakaptuk (visszapakoltuk) a nappalit és végre furcsán sok hely van a hálóban is. Délután pedig a hóesésben elmentünk fagyizni, mert megint nyertem 2 fagyikelyhet. Mivel amúgy is minden héten egyszer fagyit vacsizok, így nagyon jól esett. :lol:
Apróságom ma egész nap ficergett. Bizony, már elkezdtük a visszaszámlálást.

Várjuk a beszámolót Panniról! Nem kapta el a bárányhimlőt, ugye?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Damara, gratulálok a Manód születéséhez! A történeted alapján kicsit én is nosztalgiáztam. Ehhez kapcsolódna egy kérdésem: olyan tapasztalatotok van, hogy első császár után a második természetes szülés a dokinknál mennyire működik? És még egy: már 2 napja próbálom elérni az UH-t időpontot kérni, de nem sikerül, vagy foglalt, vagy nem veszik fel. Van valami trükkötök ez ügyben? Mikor próbáljam hívni a megadott tel. számot?

ktc
ktc

Ktc: én nem tudok sajnos segíteni, de engem is érdekelne, hogy érdemes e egyáltalán időpontot foglalni, vagy csak simán oda lehet e menni? Apuka bejöhet? Ha van időpontom, akkor név vagy időpont szerint szólítanak, vagy akkor is kérdezgetnem kell kint, hogy kinek van időpontja és ki mikor következik?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok lányok!

Szoktalak olvasgatni Benneteket! Mert én is Spánik dokihoz járok. Az uh miatt írok nektek. Érdemes időpontot foglalni, nekem eddig legalábbis bejött, mondjuk olyan negyed órás késéssel mindig sorra kerültem. Nagyon nagyon sokszor kell hívni, mert az uh-s szobában cseng a telefon és csak az az egyén van benn aki az uh-t végzi. Szóval nagy szerencse kell hozzá és nekem eddig csak délelőtt sikerült felhívnom őket. Ez a szám: 06 1475 2565 mellék:1772 Sok sikert!

Kép
becsengo

Folytatom... Apuka bemehet, név szerint szólítanak (ez a félemeleti uh-s szoba, nem a genetika a másodikon!) Azt érdemes megérdeklődni, hogy ki mikorra jött, nehogy valami szemfüles egyén beszaladjon előtted. Olyan előfordult, hog kórházi beteget hoztak és őt előbbre vették, mert nem csak terhességi uh, hanem nőgyógyászati is.

Kép
becsengo

Cosmo Nem a bejárkálás hiányzik, hanem a doki!!!!!!!!! :D
Ahogy írtad: igen, valami végérvényesen megszűnt és ez az, ami honvágyat ébreszt!
Lakásügy megoldódott? Nyugalom van végre?:)

Pepitanna: nekünk nem nézték aztán a cukrunkat, utoljára császár közben szúrkáltak, de csak engem.

Ktc Köszi a gratulációt!
Nos, jó hírem van! :) Spánik doki nem zárkózik el a császár utáni természetes szüléstől, nekem is így indult volna, ha nincs a diabétesz és megindul a szülés, vagy legalábbis lehetőség lett volna a burokrepesztésre.Mivel ezek közül egyik sem adatott meg, ezért döntött a császár mellett.

Amúgy, ha nincs időpontod UH-ra, egész egyszerűen sorba állsz, és érdemes akkor már 11-12h felé menni.Akkor már nincsenek annyian.
Ja és persze nem hétfőn, mert akkor bolondok háza van! :)

damara

Sziasztok!

Damara:Gratulálok Gergőhöz, gyönyörű kisfiú!!!! :lol:
A szüléstörténeted nagyon megható,teljesen beleéltem magam, bevallom,"Veled rettegtem"!
Ezt úgy értem, hogy a helyedben én is rettentően féltem volna. Nem mondom,a természetes szülés sem egy leányálom, azt hittem eddig, a császárosoknak a szülés része könnyebb és csak utána rosszabb meg lassúbb a felépülés, de így ilyen részletesen olvasva már nem vagyok ebbe olyan biztos.

Tényleg! Ilyen esetben ha valakinél a császáros szülést ajánlják, vagy az szükséges, lehet még kérni az altatásos módszert, vagy ez már teljesen a múlté? Mert ha én odakerülnék, szerintem inkább aludnék... :oops:

Én ma megyek dokibácsinkhoz,labor lesz meg vizsgálat :? ...
Nem vagyok túl boldog tőle.

Még az uh-ról egy kérdés. A félemeleten mindennap van uh?

Banyoszka
banyoszka

Becsengo: köszi az infókat, felkészülök lelkileg a maratoni telefonálásra. Kb. 4 hét múlva kell mennem, úgyhogy lassan el is kezdhetem :lol:
Gyere máskor is :wink:

Damara: igen!!! Szuper rend és tisztaság mindenhol.
Majd írd meg mielőtt még a 6hetes kontrollra. Hátha összefuthatunk. Ma délután mész varratszedére? Vagy már voltál? Mert ma járok a Honvéd felé 8) Banyoszka hoz nekem valamit.

Kép
Kép
cosmopolita

Bizony Cosmopolita, már ki is készítettem, nehogy véletlenül itthon hagyjam :lol: :lol: :lol:

Damara: Gergő baba is "megy varratszedésre"?Mert akkor lehet, élőben is láthatnám, ha ma mész.

Banyoszka
banyoszka

Jó lenne egy mini topik tali délután :wink:
Banyoszka: az sem baj, ha otthon marad, akkor csak beszélgetünk egy jót és nekem úgyis ráér :D

Kép
Kép
cosmopolita

Csak ezért irigykedem picit, hogy találkozni tudtok! Nekem Kriszta és Betti volt a folyosón cseverésző várótárs, párszor Ági és egyszer lamme is. A többi nem hiányzik. :roll:

Jut eszembe, nagy topik tali? Vagy megvárjuk vele a tavaszt?

Az uh-val kapcsolatban - az tényleg egy őrület. :evil: De az idő előre haladtával, amikor már a dokival is egyeztetni kell a következő alkalmat, akkor én mindig jó előre oda is kértem időpontot, akár hetekkel előre. A finisben meg már ismert arc leszel és napról-napra megy az egyeztetés, akkor mindig lesz hely! :wink: :D
Pocakosok! Tesztek fel képet magatokról? Szeretem nézni a gömbölyödő "benntlakót". 8)

Panni már fél éves múlt!
Sajna, múlt héten elmentünk bőrgyogyóhoz, mert a gyerekorvos szerint a combján lévő alig észrevehető viszkető foltokból akár ekcéma is lehet... Hát az lett. Kapott rá egy kenőcsöt, amit félve használtam, mert mellékvese kéreg hormont tartalmaz :? és féltem, hogy befolyásolhatja a normális működést, de hál' istennek 3-4 napi használat már látványos javulást eredményezett és már elég csak a testápoló. Már nem is vakarja.
Ezt leszámítva minden rendben! Gyönyörűen működik a hozzátáplás! Minden ízlik neki, kivéve a sárgarépa. Na bumm, majd később! Hamarosan majd jöhet a husi is, de várok még vele, mert a síelés alatt nem akarom még avval is "izgatni", elég kaland lesz az új hely.

Többiek??? :shock:

Kép
Kép
pepitanna

Ja! Majd' el felejtem!
Két fogacska bújik egyszerre és van fülbevalója!
Igazi csajszi! :oops: :D

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Végre újra egy kis élet itten! :wink:

Damara - Még egyszer gratulálok Gergőhöz, nagyon édes kis pasi! A történet is klassz, egészen átéreztem a dolgot. :)

Pepitanna - Nincs mit. Köszi, hogy elolvastad. :lol: A talival én a tavaszra szavanék vagy legalábbis az influenza végére. Gratula Panni baba fogacskáihoz és a fülbevalóhoz! Kép esetleg?
Képzeld, Szabinak nem akart elmúlni a Rota oltás utáni hasmenése és a doki nénink azt mondta, adjak neki répát. Pénteken kapott, úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit. Azt reméltem legalább valami pofit fog vágni vagy valami, de semmi. Majd felteszem a képet róla,csak még nincsenek áttöltve. Sétálni mikor megyünk?

Cosmo - Hurrá! Vége a felújításnak! :lol: És már a pocakosságból is kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betti! Kössz a gratulát! Holnap teszek fel képet.
Lécci legyél Te határozottabb a sétára invitálásban, én lusta vagyok...
Laciapu holnap Rigába :shock: :? megy, vasárnap jön haza és másnap indulunk a magas Tátrába. Utána séta! De most már tényleg! :oops: :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Rendiccsek! Jelentkezz, ha itthon vagytok, én meg a sarkamra állok!!! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?