Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Lányok!

Tegnap nem jöttem, mert szinte egész nap nem voltam itthon, de erről majd később...

Heni, tök jó ez a mérleg - igaz nem is írhatja így ki - de hülye vagyok! :oops: A lényeg, hogy ezen tökéletesen fogod látni a bébi súlyát!
A kaja szempontjából (ha már úgyis mész a könyvtárba) ajánlom Neked a Suttogó I. c. könyvet (egyébként mindenki másnak is, és nemcsak ebből a szempontból!) Nagyon jól leírja, hogy tényleg nem kell felébreszteni az alvó babát, de általában (és ezért írják a könyvek) van rendszer az étkezésükben, amitől néha azért eltérnek. Viszont azt is tök jól leírja a könyv, hogy nem feltétlenül éhesek, ha sírnak, ezért nem feltétlenül jó az, ha azonnal mellre teszed - az igény szerinti etetésnél sokszor azt rontják el az anyukák, hogy akkor is etetni akarják a babát, ha az nem éhes.
Szerintem tényleg nagyon jó a könyv, én nagyon ajánlom (a barátnőim is) - egyébként teszveszen 1300 Ft-tól meg lehet venni!

A cukorral kapcsolatban, kíváncsi leszek Amadea mit ír, de az igaz, hogy szerintem is vigyázni kell előtte. Az ikres barátnőm pont a 2 ünnep között ment. Persze az eredménye rossz lett, így azonnal 180 grammos diétára fogták! :( Azóta folyamatosan méri otthon, és mindig tökéletes, de persze azért ha nem is tartja már a 180 grammot, azért odafigyel, mert nem lehet tudni, hogy fals volt az eredmény vagy sem, és azt tudjuk, hogy a cukor elég komoly rendellenességeket okozhat a babának!) Hozzátartozik, hogy ő tényleg nem figyelt oda az étkezésére: a terhességi cukorszűrése a 25-26. hét körül volt, és addigra 15 kg-ot hízott - két babával...

Csillagtáncos, én is megyek szülésfelkészítőre, de megnyugtatni az sem fog - szerintem. Hiszen ez egy teljesen ismeretlen helyzet...én valahogy úgy gondolom, hogy tornázok, szülésfelkészítőre megyek, mindent megteszek...de mikor indulni kell, majd bepánikolok! :) De hát egyenlőre nem foglalkozom ezzel...hiszen valahogy ki kell jönnie! :)

Anuk, Emma baba nagyon szép! (béna vagyok, de a punis képet nézegettem pár percig, míg megtaláltam! :)
Olyan szép husis már az arcocskája. (így könnyebben képzelem el Áron babát is :) )

Zsu, sokszor hallottam már erről a cseresznyemag párnáról de mire való? Valami hasfájásról hallottam...ez a hasára teszed majd vagy hova?

Tökmag bébiőrös légzésfigyelője az Angelcare-nek és a bébicontrollnak is van.
Angelcare - AC 301 - R (ára 34 990 Ft)
http://www.angelcare.hu/
Én ezt néztem ki, tuti hogy egészségpénztárra is megvásárolható!

Csillagtáncos, a köldökzsinór levétel szerintem nagyon jó dolog - sajnos nekünk most nem lesz rá keret...
Ennek ellenére átnéztem, és a szolgáltatók közül a legolcsóbb a Krio intézet. Az ikres barátnőm is velük veteti le, mert a két babára összesen 470 000 Ft-os ajánlatot kapott tőlük, ami magasan a legjobb.
Ha mész a 4D genesisbe, ott adnak egy 5%-os kupont, azt is fel tudod használni!
Amit még megtudtam, hogy ha nem sikerül elég mennyiséget levenni, tehát nem használható az őssejt, akkor "csak" a steril készlet árát - 50 000 Ft - bukja el az ember.
Egyébként ellenanyagot biztosan szűrtek neked is - az első vérvétel alkalmával. Nézd meg a kiskönyvbe is be van írva!

folyt köv.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szóval tegnap...

Reggel elmentem a tescoba - azért sikerült újra vásárolnom 1-2 dolgot...vettem 3 db fehér hosszú újjú body-t, nadrágot, kissapkát, kesztyűt (hogy ne karmolja majd össze magát) meg egy pelenka törülközőt! Ja és a lényeg, egy édes kocsicipellőt! (majd lefotózom)
Magamnak megvettem az Avent mosható melltartóbetétjét. Nekem ezt ajánlották a barátnőim, mondván ha sok tejem lesz akkor nagyon gazdaságtalan az eldobható, ezt pedig nagyon szép (csipkés) és 60 fokon mosható!

Megjött az Avent mellbimbóvédőm is a teszveszről - tényleg vadi új 1990 helyett 790 Ft-ért!

Utána a barátnőmmel elmentünk a kismamaruhákat áruló csajhoz! Vettem egy tök jó farmert és két felsőt, összesen 11 000 Ft-ért. Nagyon tetszik! :) Megbeszéltem vele, hogy varr nekem egy fekete bermudát, vizsgázni tavasszal balerínacipővel szerintem nagyon csini lesz!

Utána kimentünk egy másik barátnőnkhöz. A kislánya 4 hónapos. 7800 gr (!!) olyan mint egy kis Michlein baba. A karja 5 hurkából áll! :) Írtó cuki volt, de csak egyszer vettem a karomba, egyrészt mert nem vagyok ehhez a súlyhoz hozzászokva, másrészt már rúgkapál rendesen, és nem akartam, hogy esetleg megrúgja a hasamat.
Megnéztük a fürdetést is...olyan furcsa érzés volt, mert bár nagyon cuki volt, meg érdekelt is, valahogy tudtam, hogy az én gyerekem jobban fog...de mondjuk ez így természetes.
Este 1/2 9 -re értem haza, hulla fáradtan...

Ja még kaptam pár kölcsön babaruhát is...így Anuk leírhatom, hogy egyáltalán nem vagy elszállva!
Az én listám:
2 db hosszú újjú rugi
6 db újjatlan rugi
7 db rövid újjú body
4 db hosszú újjú body
4 db hosszú újjú pamut rugi (alváshoz)
5 db kisnadrág
+ még a kölcsönbe kapott dolgok...
És ez csak az 56-os méret, 62-ból sokkal több van, igaz, azt tovább is fogjuk használni!

Ja kajatipp! A barátnőm iszonyat finom aranygaluskát csinált (ő süttötte) vaniliasodóval... :):)

Vettem még tegnap Hipp Natalt is. Mivel a Maltofer Folt (vas+folsav) ugye nem tudom bevenni, gondoltam legyen valami, amiből egy kis vitaminhoz jutok... Ebből is csak 2 naponta fogok bevenni - így 1 hónapig elég lesz. 990 Ft volt!

Na megyek, mert tegnap semmi házimunkát nem végeztem, muszáj pótolnom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:54-kor.

Heni

Kép
szheni

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:54-kor.

Heni

Kép
szheni

Szép napot mindenkinek!
Anuk, nagyon aranyos Emma baba. Nekem is eltartott egy kis ideig, mire megtaláltam rajta a lényeget :D

Tökmag, mi a férjemmel mindketten B RH +-ak vagyunk, mégis az ellenanyagszűrésen elbuktam. Magyarul nálam is termelődik. Viszont nekem nem mondták, hogy havonta járnom kell ellenőrzésre. Majd a dokimnál rá is kérdezek legközelebb a biztonság kedvéért. De a védőnő a kismamakönyvembe beragasztotta a papírt, amin rajta van, hogy milyen speciális vérkészítményt kaphatok. Nagyon figyelmes. :D Szerintem mindenkinél kellett, hogy csináljanak a vércsoport meghatározással egy időben.

Bvigh, nagyon szép neveket találtatok a fiúnak. Márcsak azért is, mert a Mór nálam a második névnél a befutó :wink:

Heni, nagyon ügyes vagy. Szép lesz a gyerekszoba.

Még én sem parázok a szüléstől, de gondolom eljön annak is az ideje. Szégyellem, de még a Kismama újságokat és könyveket sincs türelmem olvasni. Csak jönne már a jó idő és kezdhetnénk a felújítást. Talán utána. Meg most picit aggódom a vesemedence-tágulat miatt. Azért remélem a dokim a következő uh-nál is megnyugtat!

Na, megyek, befejezem a krumplipürét. Csináljak belőle hercegnőburgonyát????

Puszedli, maradt a palacsintából???? Ennék belőle :D

További szép vasárnapot!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Anuk, nagyon édi a kis ruci. Csini lesz a csajszi nagyon!

Noémi, igen, a párna jó hasfájásra, mellgyulladásra, fogfájásra, fülfájásra, mentrusációs fájdalmakra, zúzódásokra, izomhúzódásokra. Melegítve,és hűtve is használható.
A pelenkatörülköző mennyi volt a Tescoba?
A Hipp Natallal vigyázz, meg ne romoljon! Ha már kibontottad, akkor hamar romlik. Én úgy szoktam,hogy megiszok egy üveggel (minden nap), aztán szünetet tartok. Meg minél tovább tárolod, annál jobban érződik rajta a vas íze.

Heni, nagyon ügyes vagy, szupik a képek. Én tök béna vagyok az ilyesmihez.
A szülést szerintem is ki lehet bírni, hisz akkor nem vállalkozna sok nő 2.-3. babára.

A suttogót már én is elkezdtem olvasni. Jónak tartom, egy csomó dolog van benne, amit én is gondolok. Csak még azt nem tudom,hogy fogom betartani azt a sok jó dolgot. Pl én már alig várom, hogy a közelemben legyen, hogy álljam meg, hogy ne szokjon ölbe?

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Köszi az infókat!
Elegem van már hogy nekem kell tudni mindent, holott a dokinak kéne ezzel foglalkozni.Dehát a saját gyerekem érdekében teszem.

Kép
eve3htv

Sziasztok!

A Suttogót most olvassa barátnőm, alig várom, hogy lepasszolja nekem- én is csak jókat hallottam a könyvről!
Cseresznyemag- párnám nekem is van, szerintem egy áldás, mikor menstruációs görcse van az ember lányának (vagy ahogy bvigh írta: hasfájásra, mellgyulladásra, fogfájásra, fülfájásra, mentrusációs fájdalmakra, zúzódásokra, izomhúzódásokra)! DM- ben lehet kapni kb. 800ft- ért.
Noémi, köszi az "őrzős" infót! Ti már megvettétek?
Képzeljétek, évek óta vadászok valami normális (fekete!) farmert de mindig vagy olyat találtam amiből a bugyim is kilóg, annyira csípőfazon, vagy tele van strasszokkal + hímzéssel. Erre terhesen egyből belefutottam egy gyönyörűségbe! Naná, hogy megvettem! :wink:
Süni: lehet, hogy azért termelődik az ellenanyag, mert a baba negatívos...? Majd írd meg szülés után, kíváncsi vagyok rá- ha el nem felejted! :) Egyébként a védőnőm nekem is beírta pirosal a vércsoportomat, jó tudni hogy ennyire odafigyelnek legalább erre.
Teljesen igazad van Eve... Én azon vagyok kibukva, hogy miért nem csinálnak egy olyan felsorolást, hogy mikor milyen vizsgálatra kell mennem? Magamtól kell(ett) összeszednem mindent, én meg adom le barátnőmnek az infókat mert ő sem tud semmit. :?
tökmag79

http://www.mamami.hu/cikkek/neveles/
http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/
http://www.lll.hu/fuzetek

Sziasztok!

Egyáltalán nem vitaindításnak szánom,csak muszáj reagálnom arra,amit a "Suttogóval" kapcsolatban beszéltetek.EZEKET a linkeket én azoknak ajánlom,akiknek hozzánk hasonlóan NEM tetszik ez a könyv.
Bvigh!Miért,te hova akarod "szoktatni",ha nem az öledbe?Én bátran biztatlak arra,hogy annyiszor öleld majd magadhoz és tartsd az öledben a pici Babádat,ahányszor csak Te vagy Ő igényli!

De akit érdekel,nézze meg a MAMAMI oldalon ezt a két linket,az egyik az alter nevelésről,vagyis a kontinuum-elvről(KÖTŐDŐ NEVELÉSről)szól,a másik a testközelben hordozás előnyeiről és gyönyörűségéről szól.Én akkor találtam meg a Mamami oldalt,mikor Ékes 1 év körül volt és nagyon boldog voltam,hogy mások is hasonló "nézeteket"vallanak,mint mi!

Az utolsó link pedig a La Leche Ligáé,aki a szoptatásról,Igény szereinti szoptatásról,éjszakai szoptatásról,alvásról szerintem okos dolgokat ír.

És én másik 2 könyvet szeretnék ajánlani annak,akit érdekel:
Jean Liedloff:Az elveszett boldogság nyomában
dr.William Sears:Éjszakai gondoskodás

Tudom, hogy sokfélék vagyunk,de hátha más is hasonlóan gondolkozik,mint mi.

Ja,és még valami:természetesen én is elolvastam a könyvet,mert minden érdekel.De sajnos meg is vettem,NAGYON szívesen odaadnám vlakinek,aki kéri,csak küldje el priviben a címét.Természetesen ingyen gondoltam,csak arra kérem,NE küldje vissza! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Jelentem, megjöttünk :wink:

Noémi!
Láttam a baba-mamás Cora katalógust...nagy csalódás volt... és a kinézett kókuszmatrac 2 ezerrel drágább :( ....kicsit le vagyok törve...

Heni!
Nagyon cuki a dekoráció :D !
Ellenanyagszűrést mindenkinek csinálnak....a vércsoport meghatározással egyszerre...

folyt.köv.

KépKép
amadea

Chrisstha!
Gratulálok a kiscsajhoz!!! :D

KépKép
amadea

Sziasztok!

Ezt most találtam, hátha valakinek hasznos info:

http://www.4dultrahang.hu/

Ékesanyu! Reméltem,hogy nem ért senki félre, de pl a barátnőm kislánya nappal csak az ölében alszik, amint leteszi felébred. Ez egy 9-10 kg-s gyereknél már nem hiszem,hogy jó az anyának. A keresztfiamat nem lehetett letenni,ha ébren volt, mert üvöltött. De még leülni sem lehetett vele. Mindig ölben volt,és álltunk, mert ha le mertünk ülni, szintén üvöltött. Én ezt egyiket sem szeretném. Nekem nem lesz segítségem, így nem csak annyi dolgom lesz,hogy egész nap cipeljem. De igazad van, én sem fogom egész nap a kiságyába zárni. Sajnálom,ha félreérthető voltam.

Zsu

Kép
bvigh

Terheléses cukor....van olyan vizsgálat, ami 1 hónapra visszamenőleg megmutatja, ha magasabb volt a vércukor...szerencsére nekünk ilyet nem csinálnak :D ....ha előtte 2 napig (48 óra) nem eszünk cukrosan, elvileg nem kellene baj legyen...Amit hanyagolni kell: édesség, gyümik ( banán!!!-nagyon sok a cukor benne). Mivel vizelet cukrot is néznek, a C vitamint is jobb előtte felfüggeszteni, mert a tesztcsík sajnos nem tudja megkülönböztetni a cukortól...Remélem tudtam segíteni.

Én is híztam...+4 kg-nál tartok...de szerintem belefér....

Mérleg: én hagyományos, analóg mérleget vettem és én se szeretném naponta mázsálni...

Őssejt: mi is levetetjük....végül a Sejtbankot választottuk....tetszik, hogy van részletfizetés, 2 külön laborban tárolják és a köldökzsinórvér mintából végzik a laborvizsgálatokat, így megússzuk egy Pestre utazással...Előtte én is a Kriot néztem, szerintem nekik is elég korrekt feltételeik vannak.

Anuk!
Emma nagyon édes!

Sosi!
Gratula a kisfiatokhoz!!!

KépKép
amadea

Tökmag!
Nagyon szép neve van a lányotoknak :D
Egyébként pontosan 25% esélye van, hogy Rh- lesz, ugyanis a mendeli szabályok szerint öröklődik...ahogy a szemszín is...(emlékeztek biosz órán, rajzolgattuk a táblázatot a borsókkal)

Ácica!
Ha mész genetikai UH-ra, szólj előre, hogy tudni akarod a baba nemét, különben nem nézik meg....

KépKép
amadea

Noémi!
Léghajó program: tényleg drága :shock: , nem tudom, hogy a szülésfelkészítőn tartanak-e elsősegélyt....Biztos jó más szervezésben is, én tuti megnézném....De reméljük senkinek se kell majd a saját babáján alkalmazni az ott tanultakat.

Babakocsi: nem próbáltam rátenni a hordozót, mert olyan nehezen tudtuk ráilleszteni a mózeskosarat, hogy nem merem levenni....amúgy nagyon meglepődtem, mert Sopronban rengeteg Titi babakocsit láttam az utcán....

Cora katalógus: drágább, mint a Brendonban....kicsit durva, hogy 25e-ért árulják azt a kiságyat, amit 8e-ért házhoz hozott a futárszolgálat Lengyelországból....lehet megnézem náluk is a kókuszmatracot....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea: Ácicát már felvilágosítottam :wink: , elmeséltem, hogy én hogy jártam, hogy ő ne járjon így.
Én sem tudtam, hogy előre meg kellene mondanom, hogy tudni akarom, reméltem majd a doki megkérdi. Ha-ha:(.

Süni: nekem is alig maradt, kettőt ettem, a többit apa megette nagy titokban :shock: :lol: .

Nekem reggel jutott eszembe, hogy mivel ált. apa 5kor kel, hogy akkor majd a kicsi sztem úgyis felkel szopizni is, és kérdeztem a férjemtől, hogyha az ágyban marad velem, nagon megszokná-e, és követelné-e állandóan? Vagy etessem, hagyjam ott egy kicsit és tegyem vissza az ágyába? bonyolult dolgok ezek, és nekünk kell rájönni, hogy mi a jó, mi nem, ill. a baba mit igényel.

Ékesanya: én kíváncsi vagyok a könyvre, mert erről beszél mindenki.

Heni: nagyon szépet alkottál! Azért látszik a tanári véna, ill. a kreativitás :wink: .

A szüléstől én sem félek...majd lesz vmi, sokan túlélték már, én is túl fogom;).

Megint vége a hétvégének:(.
Vendég

Amadea: és milyen volt az út? és Sopron? ott voltatok, ugye?
Vendég

Puszedli!
Nagyon jó volt ez a pár nap Sopronban, szép, dimbes-dombos havas táj, gyönyörű belváros, klassz kis vendéglők ( rengeteget ettünk :oops: ). A vonat nagyon kényelmes volt és meglepően gyors is. Szóval nagyon klassz volt, majd rakok fel pár képet.

Végre sikerült visszaolvasni. Igyekeztem mindenre reagálni, ha valakit véletlenül mégis kihagytam, bocsi.

KépKép
amadea

Sziasztok!

Mi mindketten 0 RH+ak vagyunk, de attól még lehet ugye ellenanyag. Nekem a vércsoport meghatározás is úgy volt, h végül a 16.héten sikerült, mikor Afp-re is mentem, mert... első alkalommal valószínűleg elkeverték azt a beutalómat a vérvételnél, vagyx utána a mintám, és hiába vártuk, nem jött meg az eredmény... elég durva... na, utána afp-nél megkérdeztem ezt az ellenanyag dolgot, és azt mondta a védőnő, h ne aggódjak, mert lesz ilyen vizsgálat a köv. vérvételnél vagy mikor. Megnéztem azt a papírt, amit még az első alkalommal adott az időpontokról, ebben ennyi van: 33. hét 3. labor: ellenanyag, vérkép,vizelet
folyt.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hali :)

Ismerhettek már :D Naná, hogy a tündérkirálylányos ruha teszveszes. Azt nem értem, hogy miért nem licitált rá senki, de most már az enyém! Arra gondoltam, hogy jönnek nyáron a Gizella napok, meg ugye augusztus 20-a és amekkora a babuci már most ez a 62-68 méret a nyár vége felé meg sem fog kottyanni a kisasszonynak.
Egyébként én nem szeretném rózsaszínbe öltöztetni. Az overall ciklámen, ez meg rózsaszín, de ezeken kívül csak fehér-sárga-zöld uniszex holmik vannak. Ja meg a két kantáros farmer ami kék.

Heni: Ellenanyagra nem kaptam semmit. Minden hónapban vizsgálnak, ennyi. Decemberben magasabb volt a termelés, januári az alacsonyabb. Kicsit félek még most is, mert ugye vérsejt romboló a babában, de a mostani nőgyogyim nagyon odafigyel, így csak nem lesz baj. Annyit mondott, hogy szülés után lehet Pocok kicsit rosszabbul lesz a sok cucctól, de erre kicsi az esély, mert erős.
A szobadekorációk nagyon csecsék :) Nagyon ügyi vagy. A minták megvannak, vagy te rajzolod meg? Színes kartonra csinálod? Én is gondolkodtam rajta, de lehet polifonból vágok ki, vagy nem is tudom…

Köldökzsinór vér: Hát anyukám nekünk is mondta, hogy nem vetetjük le? Mert annyira reklámozzák és milyen jó dolog lehet. Aztán mikor közöltem vele, hogy mennyibe kerül el sem akarta hinni. Szegény azt hitte, hogy ingyenes.

Suttogó: Hát ugye mi drága „szeretett” anyóstól egy csomó szerintem használhatatlan gyereknevelési könyvet kaptunk. Közöttük a Suttogó mindent megold címűt is. Csak kiváncsi vagyok mikor jön el, és neveli fel a kölyköm, ha mindent megold :P Úgyhogy Rod kezébe nyomtam, ne is lássam egyiket sem. Különben sem egyformák, nem lehet szabvány könyv szerint nevelni.

Pár link, de rengeteg csodaszép kislányruha van fenn. Nagy kár, hogy nem költhetek annyit és arra amire szeretnék. Sőt :(
http://www.teszvesz.hu/item542513780_62 ... szett.html
http://www.teszvesz.hu/item542513763_62 ... _12db.html
http://www.teszvesz.hu/item540136966_al ... 74_es.html
Vendég

Amadea: biztos nagyon szép lehetett!
oan furi, hogy itt semmi hó, a Dunántúlon meg ennyi van!

Nekem most a 24. héten is néznek ellenanyagot, és toxoplazmát is.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:15-kor.

Heni

Kép
szheni

most látom, h a lap az 1. laborra is írja, ezek szerint ezt is elkeverték v le se vették anno...
Viszont toxoplazmát és CMV-t nekem is 2 havonta néznek. Most már tuti rákérdezek a védőnőnél, úgyis a héten akarom felhívni, h írjon nekem terheléses cukros beutalót.

Képzeljétek, tegnap este már úgy mocorgott a babánk, h kívülről is lehetett érezni!!! Egy rúgását István is érezte!!! Annyira boldog vagyok, mert szegény már olyan szomorú volt, h nem érezheti még :lol: :lol: :lol:

Heni: szépek a dekorációk, lehet, h én is csinálok majd a kiságy fölé, ha lesz helye... meg párom vett egy édes képeslapot, amin bébilábak vannak, azt is oda rakjuk ki.
A januári Kismamában pedig volt egy nagy naptár minden hónapban más babaképpel, most is kiraktuk, otthon is kirakjuk majd.
Amadea: örülök, h végül kellemetlenségek nélkül telt az utazás, és élvezni tudtad a soproni hétvégét!

Ékes: jók azok a cikkek, köszönöm! Én is szeretnék hordozókendőt, de most már nem tudom, milyet vegyek. A legtöbbet állíthatós lenne a jó, de szinte 100%, h Miskolcon nincs ilyen tanfolyam, A boltban nem tudják elmagyarázni szerinted? Illetve van vmi mérete annak is, vagy mi alapján kell választani?

A Suttogót nem ismerem.

Bébiruha: én most erről a honlapról rendeltem: www.babacucc.atw.hu Nincs rajt annyi cucc. de olcsó, és vannak szép dolgok is. A 300 Ft alattiban vannak csak foltosak, a többi hibátlan. Én ott is találtam egy bodyt 90 FT-ért, mert semmi folt nem látszott a felnagyított képen...

Elküldöm, nehogy eltűnjön...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Heni írtam privit :)

Hát a linkek élők, tehát lehet rájuk licitálni a lányosakat jobban érdekli gondolom. Úgy két-három naponta végigfutok a rucikon, amolyan szívfájdításként. Bababoltot én már messze elkerülöm (azt az egyet ami a városban van) mert olyan árak vannak.

Néha úgy eszembe jut, hogy a fenébe lehet mindkettőnknek jó végzettségünk van, 18-19 éves korunk óta egyfolytában gürizünk, és munka mellett tanultunk tovább, mégsem jutunk egyről a kettőre.

Szgép is használt (itthon maszekban könyvelek, Rod meg maszekban szerkeszt, meg mér meg mittomén), netünk is amolyan csóringer (kell a munkához), hogy a 25 éves gyerekszoba bútorról ne is beszéljek. Azt visszük magunkkal, ami még Rodéból megmaradt. Átfestem, új fogantyúk azt annyi.

Mikor várandós lettem naná, hogy akkorra jöttek a jobbnál jobb állásajánlatok, nemritkán a jelenlegi fizetésem két háromszorosáért. :( Na megyek a fenébe, nem panaszkodom inkább :oops:
Vendég

még így sem állok fényesen ruhák terén, már alig várom, h hazamenjünk, és lehessen beszerezni! Mellesleg nekem is egyre kevesebb ruha jó idekint, egyre rövidebbek. És nem nagyon tudok hol kismamarucit venni, egyrészt mert nincs, másrészt meg ahol van, irtó drága. Az egyetlen kismamiboltban, amit találtam, egy db akciós felső 30-50 euróba kerül... Mellesleg a mellette lévő bébiboltban egy kb 78as overállt 29 euróért kínálnak...
Így marad a net, de magamnak onnan nem merek rendelni, mert nem tudom a méreteket. Persze egy fránya cm sincs nálam, h lemérhessem a derékbőségem stb...
Az a baj, h rugit nem nagyon találtam még.De leírom, h mi van már:
1 pár 16os sárga cipellő (fogalmam sincs, mikortól hordanak 16osat)
3 pár újszülött zokni
3 pár 74/80as zokni
1db 62es hosszúujjú rugi
2db előke
1db hálózsák (ez a legszebb db a ruhatárából eddig)
1db 86os pulcsi
3db 56-os rövidujjú body
2db 62es rövidujjú body
3db 62/68as hosszúujjú body
2db 74es rövidujjú body
2db 74/78as hosszúujjú body
3 db 86os rövidujjú body
1db 80as pizsama

hát nem túl sok... De még van, amit kapni fogunk, azok méretét egyelőre nem ismerem. És azt sem, h mit lehet majd használni.

Tényleg, ti mivel mossátok a babaruhákat? ÉS szabad-e öblítöt használni?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Anuk: nekem nincs munkám, ősszel lettem volna pályakezdő, de az ösztöndíj miatt ugy nem lettem, most meg ki vesz fel egy kismamát 2 hónapra? Talán ősztől tudok majd vhol tanítani 1-2 órát, de az szánalmasan keveset fog csak hozni ahogy saccolom (le se írom mennyit, mert röhejes). A jó helyre, ahova a környékem pályázhattam volna, most vesznek majd fel egy csomó embert, gondolom, 2-3 év múlva már ott sem lesz lehetőség... Én sem tudom, minek van+lesz diplomám, ha nem kellek vele/nem kereshetek vele tisztességesen.
Na, de nem panaszkodok tovább, mert azért ez az ösztöndíjas félév megérte. A baba pedig főleg :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Mindenkinek gratula, akiknél a héten derült ki a babó neme!

Igaza van Ékes anyukának, érdemes olvasgatni a mamami.hu-t. Én is olvastam a Suttogót, szerintem érdemes azért elolvasni, vannak azért benne jó ötletek, én is hasznosítottam párat.

Csillagtáncos: a mamami-n biztos hogy vannak Miskolciak, akik kendőznek és szerintem tutira segítenek ha megkéred őket. Ott olvashatsz kendőkről is, nekem Nandu kendőm van azt hiszem újonnan 6ezer ft körül van, viszont tényleg érdemes a legnagyobb méretet megvenni (LL), mert azzal lehet minden kötést megcsinálni. De adnak hozzá használati utasítást, abban képekkel, szöveggel segítik a megkötését.

És a kendőtől tutira nem lesz baja a gyerek gerincének, sokkal-sokkal veszélyesebb a kenguru. Szerintem ezt Amadea is megerősíti :wink:

Amadea: szuper hogy jól sikerült a kiruccanásotok! :)

Toxoplazmát én is szeretném megnézetni a terheléses vércukros vérvételnél.

Kép
Kép
evicuska

Babaruci mosás: én Dreft Sensitive-t használok, és Silan Sensitive öblítőt. Zalán bőrével semmi probléma, de azért az öblítőt néha mondogatják, hogy nem feltétlenül kéne használni a babáknál. Van ismerősöm, aki mosódióval most, és állítja hogy minden kijön. Egyébként a napsütés csodálatos dolgokat művel a foltos ruhákkal, kiszed mindent, ha a mosás után mégis foltos maradt.

A Domestost száműztem a lakásból, Frosch termékeket használunk.

Kép
Kép
evicuska

Anuk!
Szerintem a babát nem fogja érdekelni, hogy hány éves a kiságya és különben is tök jó cuccai vannak.

Csillagtáncos!
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Az FLP-s aloe verás mosószert tartom a legjobbnak, de elég drága....végülis mindegy csak sensitive legyen...

KépKép
amadea

Evicuska: köszi a tippet, megnézem majd a mamami-t. A Froscht én is szeretem, mert nem károsítja a környezetet, a Domestos és társai pedig igen. Én mosószódát vettem, ehhez nem kell Calgon és kb harmadannyi mosószert kell hozzátölteni mintha normálban mosnál. Emellett felmosásra, súrolásra stb is megfelel. ÉS szintén nincs benne semmi mesterséges anyag. Eddig a környezet miatt is figyeltem ezekre, de szerintem a babának is jobb, ha minél kevesebb vegyszerrel találkozik.

Na már tényleg eldugulok mára. Szép álmokat mindenkinek, pisilés és rémálommenteset!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Megint volt mit olvasnom tegnap óta... :D
Amadea, Puszedli!
Köszi a tippet, tényleg eszembe sem jutott volna, hogy nem nézik meg a nemét, csak kérésre. :shock:
Sajnos Api nem tud elkísérni, beosztotta a főnöke! :(

A Hipp Natalról akartam még írni: én szeptembertől azt iszom, és elégedett vagyok vele. Vas, jód, cink elég jó mennyiségben van benne. A megromlásra tényleg vigyázni kell. Hűtőben azért eláll kb. 4-5 napig. Az íze is finom (volt még az elején, most már kicsit meguntam). Annak idején le volt árazva 500 Ft körülire. Akkor bevásároltunk, pedig még nemis tudtuk, hogy jön a baba. :D

Mára ennyit tudok írni, holnap jövök.

u.i.: rengeteg a meló! :x

Kép
ácica

Mégis visszajöttem! Még van egy kis időm.
Azt akartam még írni, hogy tök durva, mert nekem a 16 hetes volt az 1. vérvételem, aminek még nemis tudom az eredményét, úgyhogy se vércsoportot nem tudok, így azt sem, termelek-e ellenanyagot. :shock: Jó, mi?

Na puszi mindenkinek! Szép éjszakát!

Kép
ácica

Sziasztok!

Heni, nagyon szépek a dekorációk! Ügyes vagy! Én egyenlőre nem kreatívkodok ilyen téren, mivel egy szobában lesz velünk Áron - a hálóban - az meg tök szép modern (ikeás malm bútorokkal) szóval nem akarom "babásítani". Majd ha 1 év múlva költözünk...na akkor viszont én is kiélem magam!
Egy ismerősünk szépen tud rajzolni, és mesefigurákat rajzolt - gyors keretben azokat is ehet cserélgetni, hogy ne und meg...

Zsu teljesen egyetértek a véleményeddel - én is így gondolom. Nekem is van egy olyan barátnőm, ahol a pár 2 évig (!!) nem aludt egy ágyban, mert a gyerek annyira nem volt hajlandó az anyjától elszakadni. Az én véleményem az, hogy ez nem egészséges...nem véletlen, hogy kisgyerek mellől sok apuka lelép...
Pl. nem mondom, hogy a hollywood-i sztárokhoz hasonlóan 6 hét után úgy akarok kinézni, mint szülés előtt - de azért nyár végére igen. Hiszen a férjemnek a továbbiakban is nő vagyok...és otthon - talán Anuk írta korábban nagyon bölcsen - a vacsi után egy szexi démon kell nekik! :) :)
A pelenkás törülköző két méretben kapható a 70*90-es sima fehér 850 Ft, a 90*140-es 1090 Ft. Voltak színesek is (rózsaszín és kék), illetve macimintás is. Pár száz forint volt a különbség, de azt nem jegyeztem meg.

Amadea, örülök, hogy jól telt a soproni kiruccanás. A terheléses cukornál majd figyelek - ahogy írod az előtte lévő 2 napban, hogy tényleg ne egyek valami nagyon brutális dolgot!
Igen a Cora nekem is nagy csalódás volt! :( Bár kinéztem az eldobható bugyit - magamnak a kórházba - de gondolom láttad, hogy a Titi babakocsi is 74000-be kerül, holott mindenhol 58 000.-
Na mindegy! Majd beszéljünk a matracról - én is megpróbálok még körülnézni!
A babakocsiról: ha olyan nehéz levenni a mózest, akkor pl. hogy lehet összecsukni? A mózessal együtt? Tudom neked 2in1 van, de gondolom a hordozót egyszerűbb rátenni, vagy nem?

Anuk, ahogy emlékszem a karácsonyi fotókra, nem rosszak azok a könyvek...csak persze így sokkal rosszabb az ember szájíze. Pláne, hogy amíg kismama az ember, nem is gondol a későbbi problémákra, másrészt, ahogy emlékszem csak problémákról szóló könyvet kaptatok...úgy tűnik az anyósod is a "félig üres poharasok" táborát gyarapítja...

Csillagtáncos, még tényleg nem sok a ruha mennyiség, de majd itthon bevásárolsz - jóval olcsóbban! Kismama ruhát tudsz rendelni a teszveszes csajtól - tényleg nagyon szépek és jók! Rajtam ma az új nadrág volt, és olyan kényelmes, mintha szabadidő naciban lettem volna.

A mosást illetően én most kimostam a babaruhákat. De május elején újra fogom mosni és vasalni őket. Azt ajánlják, hogy az elején mossuk külön a bébi ruháit, arra az időre én is veszek valami bébimosószert - ki tudja mennyire lesz érzékeny a bőre.

Ácica, Te mivel foglalkozol, hogy vasárnap este 9-kor dolgozol? Sajnállak, remélem hamarosan pihenhetsz!

Én megyek is, elteszem magam holnapra! Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello Lányok!
Remélem, mindenkinek vidáman telik a hétfő délelőttje.
Képzeljétek, én tegnap kezdtem el magamon érezni a "más állapot" fizikai tüneteit. Úgy értem, eddig mindent ugyanúgy tudtam csinálni, mint korábban, csak persze nem volt szabad emelgetni, meg ilyesmi, de amúgy nem volt küldönbség. Tegnap este viszont annyira kimerültem, és vasalás közben úgy megfájdult a szívem ( fizikailag), hogy le kellett feküdnöm. Nagyon nehezen emészettem meg, férjem, a drága, odaült mellém, és mondogatta, hogy vegyek vissaz a tempóból, meg azonnal pihenjek le, ha fáradt vagyok. Nagyon nagyon elkezdtett rúgkapálni a bébi is, érezte ő is. Folytak a könnyeim, mert rosszul esett az is, hogy az egyik - amúgy nagyon aranyos - anyósom burkoltan azt mondta, hogy kövér vagyok, meg hogy a hetedik hónapban megduplázódik a súly satöbbi. Tegnap reggel mértem, és 4,5 kilóval vagyok több, de szerintem ezzel nem lehet mit csinálni. Na, mindegy, szóval így a hatodik hónapba belépve már erőteljes tüneteim vannak.
Húgom vett nekünk rugdalózókat, úgyhogy mostmár van egy pár, helyesek nagyon. Tegnap akartunk menni babakocsit nézni, mert állítólag az intersparban van valami csoda, amit lehet kapni.:) fogalmam sincs, milyen lehet egy spáros babakocsi, de egy megnézést megér, csak nem volt rá idő.
Ez a munkahely kérdés elég durva, ahogyan Ti is írjátok. Sajnos tényleg nehéz olyan helyet találni, ahol meg is fizetnek és jól is érzed magad. Csillagtáncos, szerintem is, az ösztöndíj csak a hasznodra lesz, a bébi megszületését követően kicsivel meg csak elül már ez a válság, és találsz valami jó helyet.

mormota
mormota20

Sziasztok!

Mormota: arra az intersparosra én is kíváncsi vagyok, majd fotózd le ha tudod:).

Nekem van 8 rövidujjú bodym (62-es), egy hosszú ujjú bodym (62-es), 56-os hosszú rugi, két törölköző, két csörgő, egy cumi. Szóval nem sok minden, de júniusig majd bepótoljuk:). Van babakád is, pelenka lesz, kiságy lesz, csak el kell hozni, és lefesteni, mert barna, nekem meg fehér kell.

Ácica: holnap reggel meg tudsz mindent, de nyugi, ezek szerint nincs gond, mert hívtak volna. Én is a vérvételtől számítva egy hónap múlva tudtam meg az eredményeket, sztem Amadea is, úgy látszik, itt ez a módi:(.

Én is kimostam a ruhákat, de majd én is átfogom őket még egyszer.

Anuk: ezzel én is így vagyok, dolgozol ezerrel, és a fizetésed lassan arra sem elég, hogy a lakástörlesztőt kifizesd...A politikusok meg élnek nagy lábon.

Szép napot!
Vendég

Jó reggelt! :D

Noémi!
Babakocsi: le lehet venni a mózest , de mivel én nem akarom hordozóval használni, nem bajlódtam vele, ugyanis elég nehezen tudtam rátenni( eleve nem vagyok valami erős alkat)....Amúgy ezt leszámítva nagyon könnyű volt összerakni...

Mormota!
Szerintem a kilok folyamatosan jönnek fel....olyan nincs, hogy a 6-7. hónapig nem hízunk semmit, aztán hirtelen hipp-hopp 10 kiloval vagyunk nehezebbek...A 4-5 kilo szerintem nagyon is jó és ha a végére sikerül 12 kg alatt maradnunk, akkor jók vagyunk. Gondolj csak bele: nő a baba, a placenta, a méhünk, a cicink, a magzatvíz mennyisége, a keringő vérmennyiségünk. (És én azt vettem észre magamon, hogy azért a popsim is- de ez sem baj, mert valaminek meg kell támasztania majd hátulról a hatalmas pocakot.) Viszont 10 kg a szülésnél garantáltan lemegy. :wink:
A legfontosabb, hogy tényleg vigyázz magadra és a kis mormotára!

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Mormota, tényleg vissza kell venni a tempóból. Gondolj csak bele, hogy a tested milyen hatalmas változáson ment keresztül, ráadásul elsődleges feladata most a baba táplálása, illetve fenntartása. A tüneteid szerintem teljesen természetesek, emiatt azonban ne keseredj el. Ez az időszak most nem a pörgésről szól, de amint megszületnek a bébik újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. (úgy értem lehet mosni, vasalni, takarítani ezerrel!)

A hízást megítélni szerintem kiinduló súly alapján lehet, de még így sem tuti, hiszen kérdés, hogy pl. kinek milyen az anyagcseréje, mennyi víz rakódik rá, stb. Én is a 12-ben szeretnék benne maradni, amit Amadea ír!

Amadea, nekem is nő a popsim...A cm-ben mért növekedés a könyvek szerintnt normális, mivel a csontok is tágulnak...a fenék...hát nem tudom, remélem az csak kismértékben nő! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Csajócák!

Végre van egy kis időm írni.
Noémi!
Kérdezted, hol dolgozok, hogy vasárnapo is kell: napilapos szerkesztőség... Gyakorlatilag mindennap megjelenik az újság, kivéve ünnepnapokon. Ezért hétvégén is munka van. De mivel mindig másnapra dolgozunk, ünnepnapok előtt pl. nem kell jönni, ünnepnapokon viszont már igen. Így fordult elő az, hogy karácsony másnapján is dolgoznom kellett. Hát nem egy családbarát munkahely, de már nem sokáig jövök. Április végéig szeretnék dolgozni, és hogy gyed után mi lesz, az még távoli...
Igazad van abban, hogy nem szabad elterebélyesednünk nagyon, mert a férjünk - még ha nem is mondja - szeretné terhesség után visszakapni a "régi" feleségét. De tényleg 12-15 kiló hízás simán belefér szerintem is.
Én tornázok naponta, kétnaponta 20 percet. Nem sok, de nagyjából karbantart.

Mormota!
Ne keseredj el! Én is nagyon hamar kipukkanok, főleg vasalás közben. (többször is pihenek, igaz, így hosszabb idő, de nem hajta a tatár). Pedig igazán nagy pocim még nincs is. Még csak most kezdik észrevenni a kollégák is.
Takarítást eddig egyedül csináltam, de most már kellett vonnom Apit is, mert szőnyegkirázás, emelgetés már nem hiányzik... Jól viseli a férjem, egyébként meg nagyon segítős fajta, úgyhogy visszatérve a múlt heti témára, abszolút mintaférj! :wink: :D

Puszedli!
Köszi a biztató szavakat, csak lenne már holnap! Remélem, nem kell ott töltenem a fél életemet!

Amadea!
Örülök, hogy jól sikerült a soproni kiruccanás. Biztos nagyon szép volt. Már lassan kezdem elfelejteni, hogy néz ki a HÓ! :shock:

Az intersparos kocsira én is kíváncsi lennék! Mi a corás katalógusban kinéztünk egyet, majd elmegyünk megnézni.

Kép
ácica

Sziasztok!

Én mostanában párszor megszédültem kicsit. Nem tudni mitől, mert a vérnyomásom okés volt. Biztos ez is a másállapot miatt van. Még az a szerencse, h mindig le tudtam feküdni vagy ülni, így nem estem össze. És azt hiszem, egy kicsit hamarabb elfáradok pl. nem bírok annyit gyalogolni mint eddig. Később biztos még nehezebb lesz a poci nagysága miatt, de szülés után gondolom megszűnnek ezek a problémák.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos!

Nekem is vannak ilyen szédüléseim, gondolom, az állapotunkkal jár, szedsz most is vitaminokat?

Nálam az a durva, hogy a szédülés és ájulásközeli állapot ÜLVE ér el :shock: . Eddig 3-szor volt: kétszer a színházban, egyszer a villamoson. Félelmetes volt, mert ülésből már csak a fekvés következne, de arra nem nagyon van lehetőség. A színházból ki kellett jönnöm előadás közben, és kint jól lettem.
Van vmi tippetek, hogy mit tehetek az ilyen ülve szédülések ellen?
Amadea? :wink:

Kép
ácica

Ácica: mi is kinéztünk egyet a corásból, vagyis inkább én:), de pénteken megyünk babakocsinézőbe vásárhelyre meg csabára is.
Vendég

Nekem a légzés megy nehezebben. Olyan mintha egy maratont futottam volna le, holott csak pakolászok a lakásban...

Ácica, akkor kitartás - együttérzek, még nekem is 3 hónapom van, de már vághatjuk a centit. :)

Ha a cora katalógusban lévő kék színű kocsit nézted, nehogy ott vedd meg, mert az a Titi kocsi, máshol 58 000 Ft ( a Corában 74) A graco is drágább, azt a baby outletben lehet megvenni. Melyiket nézted?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ácica: szedek vitamint. Fogalmam sincs, h mi lehet az oka. Vigyázz nagyon magadra!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hahó Kismamik!

Próbáltam visszaolvasni, de sajnos nem fogok tudni mindenre reagálni! :(

Kismanó! Köszönjük szépen az új táblázatot, nagyon szépen alakul!

Anuk! Édesek az Emmás képek és már most gyönyörű a Kislányotok mosolya!

Csillagtáncos! Nem olvastam korábban, amikor szó volt itt az őssejt levételről. Igazából mi is pont a múlt héten rágtuk át magunkat ezen a témán. Első lendületből mi mindketten azt mondtuk, hogy persze, levetetjük, de nem nagyon ástuk bele magunkat a dolgok hátterébe. Erre a múlt héten szántam rá magam és összegezve, mi úgy döntöttünk, hogy hagyunk még egy kis időt a tudománynak a "bizonyításra" és a második babánál újra gondoljuk, most nem vetetünk le. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ebben a témában nincs jó vagy rossz döntés, és még most sem vagyok biztos abban, hogy nem adódik úgy a helyzet, hogy nem gondoljuk meg magunkat júniusig.

Tökmag, Eve! Még amikor kiderült, hogy várandós vagyok, a Telki Mágán Klinika honlapjáról töltöttem le egy listát a kötelező és ajánlott vizsgálatokról. Azóta én ezt a kis mappámban tartom és időről-időre ellenőrzöm és pipálom a vizsgálatokat. Íme a link: http://www.telkihospital.hu/ - "Járóbeteg ellátás"- "Terhesgondozás"- majd a lap alján- "letölthető dokumentumok"- "terhesgondozási csomag" - a pdf. 2. oldalán található a vizsgálatok táblázata!

Amadea! Örülök, hogy jól sikerült a pihenés!! Én is kedvet kaptam!

Noémi! Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de voltál már a vizsgálaton?

Jajajajaj, a főzőcske! Annyira várom én is, hogy ilyen finomakat főzhessek majd a konyhánkban, amiket Ti "itt" főztetek a napokban! Mi nagyon elfoglalt napokat élünk, ami részben nagyon jó, részben pedig azért jár némi stresszel: építkezés befejezése, munka, "beszerzések" stb... Ugyanakkor nagyon bildog vagyok, mert napról napra közelebb kerülünk az új házba történő beköltözéshez, ami most a legnagyobb vágyam. Nagyon jól elvagyunk most is Apa szüleinél, de annyira bennem van a "fészekrakás" vágya és tudom, hogy csak akkor nyugszom majd meg, ha minden a helyére kerül. :-)

No, folytatom a munkát, puszi!

Kép
cincibabus

Most látom, hogy pont ma félidősek lettünk!!!

Talán ennek örömére, végre táncra perdül este a Pici Lánykánk!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Már hiányoztatok, csajok!

Annyira egy cipőben járunk! Én is most kezdem érezni, hogy terhesedek. Eddig fitt mami voltam, maximálisan, de lassítani kell, most érzem. Reggel intézményesítettem a gyerekeket, aztán nagy bevásárlás a hétre + a Müller drogéria kifosztása következett, onnan egyenesen tanítani mentem, majd hazahoztam a fiúkat, tanítvány jött, és most ment el, és elfáradtam :roll: Már behordtuk a cuccokat de még ki kell pakoljak, csak előtte ebéd + pihi. Bakker, 4 emberre a heti bevásárlás /ásványvíz és pékáru nélkül/ több, mint 40 kg. Csak azt számoltam bele, ami min. 1kg-os. Szóval tudatosan vissza kell fogni magunkat, és többet pihenni, lányok.

Már 1x áradoztam a Múllerről, de ma is olyan jó dolgokat láttam/vettem. Pl. a Hipp Natal 395.-/üveg. Tök jó minőségű cumisüveg szelepes, fogszabis cumival 3 db, nagy méretű 1200.-, és végre kaptam szárítógépbe illatosító kendőt /elillan benne a ruha öblítős illata, kell vmi, ami visszaadja/, jópofa mintás textilpelusok voltak, meg egyéb ilyen apróságok. Aki arra jár, nézzen körül feltétlen!

Ácica, nekem sincs ilyen leletem, mert elkeverték, így passz. De gondolom ez neked nem vígasz.

Én is sokat szédelgek, de nálam az alacsony vérnyomás az ok.

A babakocsikról aki tud, tegyen be képet! Légyszi!

A neveléses könyvek:

Minden család más. Két gyerek után azt mondom, nincs mindenkire ráhúzható tuti megoldás. Olvassatok minél több félét, hogy legyenek ötletek, aztán csináljatok mindent úgy, ahogy a ti kis családotoknak a legjobb. Ki kell tapasztalni, kinél mi válik be. És nem kell önmarcangolni, ha pl. nem szeretsz mindig együtt aludni a babáddal, vagy másban nem jön be neked az éppen aktuális trend. Legyen elégedett mama - boldog baba. De a hogyan nagyon sokféle lehet. Azt tudom, hogy így harmadszorra semmilyen előzetes koncepcióm nincs, majd meglátjuk, milyen lesz a bébi, és úgy alakítjuk, hogy mindkettőnknek + a családnak jó legyen.

Puszi!

Benta

Kép
benta

Cincibabus megnéztem a linket :D Hát nem semmi áraik vannak. Teát ittam majdnem bele is fulladtam. 200.000 Ft a terhesgondozás és 25.000 a terhesség megállapítása. Azt a mindenit! :shock:

Én már annyira várom, hogy Rod hazahozza az adós papírjaimat (elment értük a cégemhez) mennyit fogok visszaigényelni :D Áldás lesz az a kis pénz.

Babakocsi: én Ékesanyuét akarom :wink: :D Aztán kiderül Rod mennyire torkol le.
Vendég

Cincibabus!
Gratula a félidőhöz! Most már tutira fogod érezni nemsokára a picit!

Noémi, Puszedli!
Én a barnás, krémszínűt néztem ki: 23 ezer azt hiszem. Márkája nincs :oops: , de jónak tűnik: háromfunkciós, bolygókerekes, 5 szintben dönthető a támla. Mondjuk még körülnézünk máshol is.
Köszi a figyelmeztetést a Titire. Nekem is tetszik, de sajna ennyi lóvénk nem lesz rá (még 58000 sem. :( )

Anuk!
Tökéletesen megértelek, én is már az adó-visszatérítésről álmodozok! :D

Kép
ácica

Sziasztok!

ZSU!(Bvigh)
Akkor most most én kérek Tőled bocsánatot,mert én is félreérthető voltam ezek szerint.(de valószínű,ez az írásbeliség átka... :? )
Nem gondoltam Rólad,hogy egész napra a kiságyba zárnád a babádat,v.vlami hasonló!Ékes is sokat sírt az első pár hétben,én is tökegyedül voltam vele,Apa is sajnos 3 műszakban dolgozik.Aztán a másik nagyon nehéz időszakunk az volt,amikor Ékes 8 hónapos korában 6 hétig jártunk kórházról-kórházra,és utána még hónapokig nagyon félős is volt és csak belém kapaszkodott nappal is.Én úgy gondoltam Ő ezt nem direkt csinálja,vittem,felvettem ahányszor csak kérte.És ha Apa itthon volt,Ő is...És szép lassan megoldódott minden...Hogy jön ide a Suttogó?Én is CSAK azt akartam mondani,hogy mi teljesen másképp állunk a gyerekhez,de ezek MI vagyunk.Én semelyik gondolatát nem tudtam a mi életünbe és érzelmeinkbe beilleszteni.DE EZEK MI VAGYUNK.Másnak attól még jó lehet!Szóval mégegyszer bocs,ha félreérthető voltam.

Noémi!Szerintem azért az nagyon szomorú,hogy egy férfi azért hagyja ott a családját,mert probléma van a gyerekkel...Bár az általad említett esetekben szerintem legkevésbé a gyerekkel van "baj".Egyébként én is szándékszom hasonló formát ölteni majd,mint az első terhességem előtt.Bár ugyanolyan nem leszek,ezt tudom,mert nem tudok majd heti 7 edzésre járni 2gyerkőc mellett.De hál'Isten,Ati ezt nem is várja tőlem,neki most is én vagyok a NŐ,csak azóta még a gyermekei anyja is,ezért még többre értékel,úgy érzem.No,ezzel eldugulok ezzel a témával kapcsolatban!
Te mikortól akarsz menni a szülésfelkészítőre az AEKba?És nem tudod véletlenül,hogy van ott a kórházban 1 személyes szoba a szülészeten?

Puszedli!Ha kell a Suttogó,küldd el a címed,elküldöm!

Csillagtáncos!A Mamamin találsz információs térképet,meg tudod nézni rajta,ki lakik hozzád a legközelebb,aki tud neked bármiben segíteni a kendőkkel v.bármi hasonló témával kapcsolatban!
És a mamamin is megtalálsz mindent,:hodozófajtákat,használatukról képeket,videót stb.Táblázatokat,teszteredmányeket,kinek melyik felel meg leginkább.A Mamamik ebben a témában hihetetlen alaposak és beszédesek!
Ja,és én is szívesen segítek bármiben,ha tudok! :D :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Anuk!
Ment Neked privátü(remélem,oda is ért!)Megvárunk a kocsival szívesen,ha a mienk mellett döntötök! :) :) :)

Kép

Kép
ékes+tesó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?