Jó reggelt Lányok!
Tegnap nem jöttem, mert szinte egész nap nem voltam itthon, de erről majd később...
Heni, tök jó ez a mérleg - igaz nem is írhatja így ki - de hülye vagyok!
A lényeg, hogy ezen tökéletesen fogod látni a bébi súlyát!
A kaja szempontjából (ha már úgyis mész a könyvtárba) ajánlom Neked a Suttogó I. c. könyvet (egyébként mindenki másnak is, és nemcsak ebből a szempontból!) Nagyon jól leírja, hogy tényleg nem kell felébreszteni az alvó babát, de általában (és ezért írják a könyvek) van rendszer az étkezésükben, amitől néha azért eltérnek. Viszont azt is tök jól leírja a könyv, hogy nem feltétlenül éhesek, ha sírnak, ezért nem feltétlenül jó az, ha azonnal mellre teszed - az igény szerinti etetésnél sokszor azt rontják el az anyukák, hogy akkor is etetni akarják a babát, ha az nem éhes.
Szerintem tényleg nagyon jó a könyv, én nagyon ajánlom (a barátnőim is) - egyébként teszveszen 1300 Ft-tól meg lehet venni!
A cukorral kapcsolatban, kíváncsi leszek Amadea mit ír, de az igaz, hogy szerintem is vigyázni kell előtte. Az ikres barátnőm pont a 2 ünnep között ment. Persze az eredménye rossz lett, így azonnal 180 grammos diétára fogták!
Azóta folyamatosan méri otthon, és mindig tökéletes, de persze azért ha nem is tartja már a 180 grammot, azért odafigyel, mert nem lehet tudni, hogy fals volt az eredmény vagy sem, és azt tudjuk, hogy a cukor elég komoly rendellenességeket okozhat a babának!) Hozzátartozik, hogy ő tényleg nem figyelt oda az étkezésére: a terhességi cukorszűrése a 25-26. hét körül volt, és addigra 15 kg-ot hízott - két babával...
Csillagtáncos, én is megyek szülésfelkészítőre, de megnyugtatni az sem fog - szerintem. Hiszen ez egy teljesen ismeretlen helyzet...én valahogy úgy gondolom, hogy tornázok, szülésfelkészítőre megyek, mindent megteszek...de mikor indulni kell, majd bepánikolok!
De hát egyenlőre nem foglalkozom ezzel...hiszen valahogy ki kell jönnie!
Anuk, Emma baba nagyon szép! (béna vagyok, de a punis képet nézegettem pár percig, míg megtaláltam!
Olyan szép husis már az arcocskája. (így könnyebben képzelem el Áron babát is
)
Zsu, sokszor hallottam már erről a cseresznyemag párnáról de mire való? Valami hasfájásról hallottam...ez a hasára teszed majd vagy hova?
Tökmag bébiőrös légzésfigyelője az Angelcare-nek és a bébicontrollnak is van.
Angelcare - AC 301 - R (ára 34 990 Ft)
http://www.angelcare.hu/
Én ezt néztem ki, tuti hogy egészségpénztárra is megvásárolható!
Csillagtáncos, a köldökzsinór levétel szerintem nagyon jó dolog - sajnos nekünk most nem lesz rá keret...
Ennek ellenére átnéztem, és a szolgáltatók közül a legolcsóbb a Krio intézet. Az ikres barátnőm is velük veteti le, mert a két babára összesen 470 000 Ft-os ajánlatot kapott tőlük, ami magasan a legjobb.
Ha mész a 4D genesisbe, ott adnak egy 5%-os kupont, azt is fel tudod használni!
Amit még megtudtam, hogy ha nem sikerül elég mennyiséget levenni, tehát nem használható az őssejt, akkor "csak" a steril készlet árát - 50 000 Ft - bukja el az ember.
Egyébként ellenanyagot biztosan szűrtek neked is - az első vérvétel alkalmával. Nézd meg a kiskönyvbe is be van írva!
folyt köv.