Új privát üzeneted érkezett!

Az e -mail megjött de jelszoval van védve,az is kellene hozzá.Nem nyitja amugy meg az office.
Vendég

De jó kedve van itt most mindenkinek :D még Aninak is :lol:
Dadomi a pedagógus vénád!!! :P
Na ma nálunk se lehettt volna éhen halni,mákos tészta,paprikáskrumpli,töltött fasírt,hortobágyi húsos palacsinta,lecsó,és almás süti 8)

Kép
Kép
josi

Rékababa a megoldást kell beírni ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.01 20:04-kor.
Vendég

hát nettke ez elég gáz,mármint az apud hozzáállása :roll:

Kép
Kép
josi

Tuntun!
Felmentünk Dadomiék szőlőjébe egy kicsit welnesselni,amikor Martin hat hónapos volt vagy talán még annyi se...és Apáink boroskóláztak,mi lányok asszem vmi üdítőt ittunk ,én meg odatartottam Martin szájához a poharat,hogy kóstolja meg.utána átült az apja ölébe,és automatice elkapta az Ő poharát is,meghúzta rendesen,és nyalta a szája szélét,meg folyamatosam kapkodott a pohár után :lol: Hazafelé kenguruban vittem,elaludt útközben és amikor egy nagyobbat léptem,megdöccent Ő is,akkorát böfizett hogy csak na,de az a böfi olyan cefreszagú volt hogy csak na :lol: :lol: :lol: és aludt egész éjszaka nem kellett neki semmi! :lol: :lol: másnap kérdezte az apja hogy "Kisfiam,nem vagy másnapos??" :lol: :lol: Haláli volt :lol: hazáig követtek a muslincák :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
nettke76

Ani, ez is zseniális recept, kösziii! (De hogy kell 6 tojásból piskótát sütni, úgyértem, mik az arányok, valaki homályosítson fel, plíííz, egyszerű kezdő háziasszony vagyok, tééélleg nem tudom, és ezt most komolyan mondom... :oops: :D )
Nyugi, Ani, nem lesz semmi baj! Ügyes lesz Kristóf is, meg az is, aki veszi a vért, meg te is. ismerem az érzést amúgy, én is apjával vittem Hannát a nyáron vérvételre mondván, én nem tudom lefogni, hát nem is kellett, egy kukk nélkül nézte végig az előkészületeket, akkor kezdett sírni, mikor megszúrták, de akkor se nyugtalankodott, szal nem kellett lefogni egyáltalán. Árminnál kínlódtak nálunk is a vérvételnél, sokszor szúrták nagyon, hát nem volt egyszerű eset... De nálatok nem lesz semmi gáz, ne izgulj!
Dadomi, mint bébiszittyók sztárja :lol: kösziköszi, küldök priviben mosmá egy mélcímet... :oops: te kis betegeid hogy vannak?
Nálunk is veszett nagy rend van egyébként, szokás szerint... :evil:

been

Rékababa,milyen jelszó???Jaj...
Josihát ja...és akkor csodálkozik hogy mi bajom van vele.ÉN tagadom meg azt mondja.Nem tudom mire számít,komolyan.

Kép

Kép
nettke76

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jajj, boroskóla... :lol: :lol: :lol: Szerencsétek, hogy nem dolgozom... 8) :P :lol: :lol: :lol:
Minnyá többire is reagálok.
Milyen recept, Tuntun? Idevele!

been

Szóval:

A neve: Csíkos szelet:

1. lap
5 evőkanál kristálycukor
1 tojás
1 kis doboz tejföl
5 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál darált dió

2. lap
ua. mint az első, de dió helyett
5 evőkanál darált mák

3 - 4 lap
ua. mint az első, de dió helyett
3 evőkanál kakaó

A lapokat sütőpapíron kisütöd és hagyod kihűlni.

Krém:
1liter tejből és 7 evőkanál búzadarából tejbegrízt főzöl és félreteszed amíg teljesen kihűl.
Majd 25 dkb. margarint 25 dkb. porcukrot és 2 cs. van. cukrot habosra
keversz és ebbe belerakod a már kihűlt tejbegrízt.

Lapok összerakása:
Kakaós + krém + diós + krém + mákos + krém és a tetejére a másik kakaós lap.
Én úgy szoktam csinálni, hogy a végén ráterítek egy sütőpapírt és van egy bazi nehéz vágódeszkám azzal lesúlyozom.
Úgy a legjobb ha 1 éjszakát összeérik a hűtőben, felszeletelés előtt beszórod a tetejét porcukorral.
Vendég

Hurrá sikerült megnézni
Vendég

Még a fejemben volt a recept, próbáljátok ki. Tavaly a férjemnek tortaformába csináltam.

Nettke, aranyos a sztori :lol: :lol:

Tavaly amikor voltunk Zalakaroson, az urammal kirúgtunk a hámból és megittuk a minibárból a Bacardi Breezert (4%-os alk. tart. :lol: ), maradt egy korty a pohár alján azt megitattuk Ricsikével. Majd egyszer csak látjuk, hogy fogja a telefont. Felhívta a nagyapját és közölte vele, hogy "alkovolista" lett :lol: :lol: A mai napig nálunk az alkohol alkovol, de olyan aranyos ahogy mondja, hogy megmondom őszintén nem szoktam őt kijavítani. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a köszöntéseket! :) Nagyon aranyosak vagytok! :)

Tegnap este már nem tudtam jönni mert délután mentünk fácánokért és megkellett puculni őket,és már későn végeztünk a nagyimmal. Jövő szombaton fogjuk tartani a szülinapom,azaz meg még a tesómét,páromét meg anyu élettársáét. Minden évben így csináljuk. Párom főzi a pörköltet,én meg a levest,ami most fácánból lesz,tortát meg rendelem. Bencét le is fényképeztük ahogy öleli a fácánokat! :D Olyan édi volt! :D

Betegnek mielőbbi gyógyulást. Most már tessék mindenkinek meggyógyulni!
Szerencsére Bence nem beteges annyira,de félek hogy örökölheti tőlem az aszthmát. Én is örököltem és csak később derült ki.
Ani,biztos rendben lesz minden,ne aggódj. A vérvétel is sikerülni fog holnap.Kitartás.És a recept jól hangzik és egyszerű.
Nettke,1 nappal megkésve,Martinnak is boldog szülinapot!Jó kis sztori.Nekünk hasonló volt a nyáron csak jégerrel.
Rékababa,köszi,igen voltam 18,de annak 6 éve. :D Tiszta öreg vagyok,nem? :lol:
Dadomi,én kértem még a receptet.
dius02

Tuntun,én bizti kipróbálom,azaz megsütüm a tortát. Ma is csináltam egy tortát.Tortákat nagyon szeretek sütni.
Emma,leírom az én 6 tojásos piskótám,nekem ez nagyon bevállt recept.
Hozzávalók:
6 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt+ a lisztben elkeversz 2kávéskanál szódarbikabónát
A 6 tojásfehérjét felverni,hozzáadni a cukrot,majd a 6 tojássárgáját.Ezt jól kikevered,majd legvégül a lisztet is hozzákevered. Majd lehet sütni.
dius02

Dadomi, a kakaós piskótát is a recept szerint sütötted v. 1 hagyományos kakaós piskóta is megteszi? A másik: mit jelent az, hogy 2 ujjnyi citromhéj?
Vendég

Na mára elköszöntem, mindenkinek jó éjt.

Babák aludni egész éjszaka!!!!!!
Vendég

Dius még így is szemtelenül fiatal vagy. Én ennyi idősen voltam terhes Evelinnel és betöltöttem a 25-öt mire megszületett.

Nettke nagyon sajnálom, hogy ilyen apukád van. Nálunk anyukám volt az összetartó erő, de mióta nincs, sajna azóta minden megváltozott. Ha nem viszem apuékhoz a lányokat nem is látják. Igaz most nem is fogok menni, a karácsonyi megbántás után még mindig ott a szálka bennem.
Vendég

Köszi a recipéket! Dius, neked is! Anyósom mindig mondja, milyen eccerű piskótát összekutyulni, "Hát tudod, Emikém, ennyit tojás, akkor annyi liszt, izééé..." Hápersze. Én még a paprikáskrumplit is szakácskönyvből csinálom... :lol:
Jaj, ne is mondjátok, olllyan fiatalok vagytok, az én gyerekeim hooool voltak mééég, mikor én 24 éves voltam... :lol: Majdnem 29 voltam már, mikor Andrist szültem. Vénasszony... :P Mentségemre szolgáljon, h asszem fiatalon nem lett volna ennyi türelmem hozzájuk, meg nem is értem akkor én még meg az anyaságra.
Kérjük a Bence-fácán közös képet! Jó buli lesz nálatok! :D
Nettke, apud nemsemmi... :shock: Autóbalesetben meghalt a családja... na, ez még viccnek is nagyon-nagyon rossz, milyen szülő az, aki ilyent mond? Szörnyű... A végrendelet-sztorija viszont egyenesen röhejes. Ne haragudj, nem akarom bántani, mégiscsak az apud, de azért ledöbbentem itten most teljesen... :shock: :shock: :shock:
Nééémáááá, alkoholista banda! :lol: :lol: :lol:

been

Ja, Rékababának akartam: téged meg tökéletesen megértelek. Menjen ő hozzátok, ha akarja látni az unokáit. Ezek után... :evil:

been

Sziasztok lányok, betegek voltunk, ezért nem jöttem. Cseriani, mi történt a kéménnyel?
Mindenki jól van, csak minket kapott el a fosti, és a hányás? :-)
Pedig alig érintkeztünk más emberekke, de a nagyikon minden kijött, még a láz is ezeken kívül.
Ti hogy vagytok?
Ja, azért csak reggel jövök, mert mlg ilyenkor több időm van, mint nap közben. Este meg korán fekszünk, csak ritkán netezek... Régen pedig netfüggő voltam, de a gyerek miatt változtam. :-)
Puszi mindenkinek, persze nem a vírusosat...

Kép
fridus

Jó reggelt Mindenkinek!

Emma, én akkor kezdtem el sütögetni, amikor eljött az az idő, hogy az oviba köszöntik a gyereket. Akkor voltam....., talán annyi mint te vagy idősebb kicsit. Amikor megszületett Ricsike azt mondta az uram, hogy ideje elkezdenem a sütést, mert az rendben, hogy a gyerek nagymamája nem tud sütni, de még az anyja sem? :lol: :lol: :lol: Anyósom állandóan süt, de rosszabbnál rosszabbra sikerül. :cry: :cry: Mára már kinőttem magam, úgyhogy Neked sem késő elkezdeni.

Én még nem írtam a családomról egy pár szóban ecsetelem:
Apukám meghalt amikor én 2 éves voltam, előtte 1 évvel meghalt a 9 hónapos öcsém. 3-an vagyunk testvérek, van 1 nővérem és 1 húgom, kerek 7 év van közöttünk :lol: Anyukám sajnos alkoholista, én 17 évesen úgy döntöttem, hogy abbahagyom a sulit és elmegyek dolgozni és albérletbe. Ezt volt a 17. szülinapi ajándékom. :cry: :cry: A leendő férjemmel a gyárban ahol dolgoztam ismerkedtünk meg és azóta együtt vagyunk immáron 21 éve. Idén lesz 15 éve, hogy összeházasodtunk. A férjem családja úgy kezelt, mintha a lányuk lennék, hiszen ha úgy vesszük ők neveltek fel engem. Nagyon szeretem őket és nem csak a hála beszél belőlem.
Mindkét testvéremmel nagyon jó volt a kapcsolatom, de a nővéremmel sajnos megszakadt, mivel kért kölcsön pénzt nem tudta visszaadni és ezt úgy "hálálta" meg, hogy megszakította velünk a kapcsolatot.
A húgom 16 évesen terhes lett, ami szerintem ilyen anya mellett nem is csoda, úgyhogy az unokaöcsém 15 éves lesz idén. De befejezte a szakmunkásképzőt és amikor a gyerekre volt már aki vigyázzon elment dolgozni és a mai napig is annál a cégnél dolgozik.
Sajnos mindkét gyerekem születését beárnyékolja tragédia, amikor Ricsike született akkor meghalt a nevelőapukám aki úgy szeretett mint a saját lányát. Ő volt a húgom édesapja.
Amikor Erik született akkor meg az ő édesanyja, akit szintén a nagymamámnak tekintettem. Szegény húgom teljesen kiborult, mert ez a két ember volt, aki mindent jelentett neki.

Na elég a szomorú sztoriból, csak ez most kikívánkozott belőlem. Persze a novellám is befejezésre kerül. :lol: :lol:
Vendég

Ani, remélem sikerül könnyen levenni a vért Kristóftól. Egyébként hogy van?
Vendég

Sziasztok csajok!

Ricsi
Kép

Martin:

Kép

Dius_Ármin

Kép

Boldog születés napot kívánunk!
berni611

Dius azért kapsz egy
Kép
Te is :wink:
berni611

Lányok szomrúan olvasom itt a sztorikat
Kép
Lekisimi Kép

Kisbetegek ,remélem mára már jobban vannak

Tetszenek a Képtörténetek tisztára olyan volt a hangulat tőle mint a Kép

Ani:néztem a képeket ,hát hú-ha .
Na de az jó ,hogy ilyen rendes emberek csinálják.
Remélem ilyen gyorsan fogják befejezni is.
berni611

hali. Csak nagyvonalakban olvastam vissza,bocsi :oops:
Kristóf kicsit megszeppent,de nagyon hősies volt. És elsőre sikerült,nagyon szépen jött le neki. Korán odamentünk,elsők voltunk. Holnapra lesz eredmény is.
Este lázas volt,10 körül pizsit és párnát-takarót kellett cserélni,úgy izzadt. Ilyent még nem láttam,tiszta víz volt minden.
Eliza is ismét tiszta taknyi lett,holnap megint mindkettőt viszem a doktornénihez-igaz,hova is tenném őket :(
Hú,mostmár gyógyuljunk meg egyszer végre!!!!
Megyek,iszom egy kv-t,szétmegy a fejem!!!

Az én piskóta receptem tényleg tök egyszerű,ahogy annakidején a suliban tanultuk:
6 tojás,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt.
A tojásokat szétszeded,a sárgájához teszel 2 kanál cukrot,kicsit összekutyulod,a fehérjét meg felvered 4 kanál cukorral. Majd összekevereda habot a sárgájával,és 160 fokos sütőben kb.16 perc alatt megsütöd.
Ennyi.
Hú,nálunk a sör habját szeretik nagyon.Eliza ha elkapja a poharat,meg is húzza. A boroskóla annyira nem jön be neki,hétvégén lemeózta :roll:

nettke,én nem tudok hozzászólni apukádhoz,vagy inkább nem akarok :x
tuntun a te családod sem semmi,hallod. A nővéredhez ismétcsak nem tudok mit mondani,én is tapasztaltam,hogy egyeseknek ez az elintézési módjuk.
Na,megyek,vár a kv-m...
Vendég

Szép Napot lányok! :)
Dius,Neked is nagyon boldog szülinapot így utólag,és köszi a jókívánságokat,Berni Neked is!aranyosak vagytok!Tuntun én nem fejtettem ki itt bővebben a dolgokat de hallod azt elárulhatom hogy a tesóink egy cipőben járnak!Nálunk ugyanez...16 évesen az első gyerek,azóta újabb négy,és most lesz 25 éves.És büszke magára....Csajok,engem nem bántotok azzal ha jó édes "apámat"jelzővel illetitek,nem érdemli még a levegőt sem!Már bocsi...nagyon gáz,de mindig is az volt,bánom hogy valaha is rajongtam érte,még kicsi gyerek koromban,bár nem tudhattam a valódi tényeket.Aztán felnyílt a szemem,szerencsére.Anyu is miatta ment tönkre az biztos!Na mindegy szóval egy hulladék kamugép és ennyi.a másik két gyerekét én találtam meg az iwiwen 25 év után,semmit nem tudtunk egymásról!!!Na...nem dühítem magam.Ani akkor már forgatnád az időt,ugye?szegény TI...annyira rossz tehetetlenül ülni és várni az eredményre!Kristóf igazi nagyfiúként viselkedett,ez tök jó,legközelebb már lehet h ennyire sem fog félni!Attól is függ ez az egész félelem dolog hogy milyen nővér veszi a vért,mert ott se mind profi...megyek én is kávézni.

Kép

Kép
nettke76

Ani, örülök a kis hősödnek. Szegények, egymást fertőzik oda-vissza :cry: :cry:
Egyszerű kakaós piskóta receptet is tudsz? Azt megköszönném.
Igazából ez a családi sztori csak kikívánkozott ahogy olvastalak Benneteket, de az enyém már baromira nem izgat. Túl vagyok rajta, mert nem tudok rajta változtatni. Amikor Erik pár hónapos volt, akkor eljött a nővérem és azt mondta, hogy már szeretné rendezni a kapcsolatunkat. Na azóta sem jelentkezett, úgyhogy kész ennyi lezártam. Vannak olyan emberek akik megbecsülnek engem, akkor miért szaladjak olyan szekér után amelyik nem akar felvenni?
Nettke bár a húgommal azóta sem téma köztünk, de szerintem ez a terhesség csak egy szabadulási lehetőség lett volna otthonról. Csak sajnos rossz "apát" választott magának. Ugyanis nős volt, gondolom a szokásos, hogy rosszban van az aszzonnyal, meg a többi sallang. Kell ennél több egy kislánynak?
A lényeg, hogy megtalálta a párját egy apapótlót, mert több, mint 20 évvel idősebb nála, de azóta is együtt vannak és jól megvannak, szeretik egymást. És ami a fő szereti a pasi a gyereket is, mint a sajátjait. Szinte ő nevelte fel a húgomat is. A húgom határozottan nem akar/akart másik gyereket. Megmondom őszintén, hogy én nagyon tisztelem őt, mert nagyon sokat szenvedett és én sokszor nem tudtam neki segíteni. Csak egy példa, júniusban le szakmunkásvizsgázott, aug.-ban szülte a babát. Akkor kért, hogy segítsek befizetni a tb. járulékot, hogy kapja a gyest, mert épp abban az időben nem járt alanyi jogon. És ezt mind ő derítette ki, nem ült a babérjain, hogy majd csak lesz valahogy. És még van több ilyen is, úgyhogy én büszke vagyok a hugicámra. De a saját családomban ő az egyetlen!!!!!
Vendég

hú,lányok,engem úgy elkapott megint az idegesség.
Bár nem szoktam,de nem bírtam tovább,elbőgtem magam a gyerekek elött. Mi van,ha mégis valami nagy baj van? Ugye mi is tudjuk,hogy nyirokcsomó duzzanatot mi is okozhat :cry:
Vendég

Hali!
Először is nagy-nagy gratula Kristófnak, mert nagyon ügyes nagyfiú volt! Remélem, az eredmény függvényében hamar megtalálják a gyógyszert! Kicsi Eliozának ismételten jobbulást; hát nem igaz már, hogy egyszer kikeveredtek ebből a nyavalyából... :(
Ani, neked is köszi a receptet! Mostmár 2féle piskótarecept közül is válogathatok! :lol: Tuntun, én aszittem, soha az életben nem fogok tudni sütni, de elég jól megy, csak hát nem mankó nélkül. :D Kakaóspiskóta az ugyanez, nem csak kell bele pár kanál kakaópor? Vagynem? :roll:
Évi, ti hogy vagytok?
Úristen, micsoda családtörténeteket olvasok itt, borzasztó... :x :x

been

Aniiii! Nyugi. Nem az okozza. Az nem ilyen. Holnap már csak mosolyogsz az egészen, meglátod! Mondtam tegnap, h a barátnőmnek ugyanilyen problémái voltak a kislányával, hol itt, hol ott durrantak be a nyirokcsomói, lázzal, hőemelkedéssel együtt, és teljesen banális oka volt. Ne izgulj, nálatok se lesz semmi gáz!
(Tudom, h könnyű mondani, de azért próbálj megnyugodni...)

been

Ja, és szia, Fridus! :D
Mi jól vagyunk. Én se vagyok netfüggő, csak munkaeszköz... :wink: :D

been

ANi:nyugi:nekem gyekekoromban a mandulám mellett még a nyirokcsomóim is belobbantak . Fájt az egész nyakam ,nyelni alig tudtam.
A láz annak a jele ,hogy dolgozik a szervezete,viszon ewgy kis kiizzadás nem gond,de lázas csemetét nem szabad betakarni ,hogy tudjon hülni a teste.-gondolom tudod-
Zsombinak is a kórházban kértem gézt és borogattam a bokáit meg a csuklóját hidegvizzel és csak bady volt rajat még a zoknit is levettem róla.

Na nyugi ,ne godolj a legrosszabbra.
Elizának meg gyors gyógyulást.

Been:Berni arcüreggyuszival küzd persze ehhez folyik a szeme is :evil: azért megy suliba,mert nem lázas és nem köhög.Hozzá teszem ,szerencsére,még az kéne.
Én farankón elkaptam tőle.
Anyukámhoz úgy mentünk ,hogy tiszta takony lettem reggelre, nincs hagom,rárakodik ez a.....fúj ,mire felszkad jaj.
Na karban tartom magam homeós bogyókkal,meg neocitrán ,meg aspirin c ,c vitamin ,óóó van itt minden.
Csak Zsombi el ne kapja ,má szürcsög az orra :evil: :evil: :evil:
Lactív nem vált be görcsölt a gyerek tőle ,mint az állatt.Álmából sít fel szegényem (péntek éjjel )marad a normaflore.
Szóval reggel rossz ,most tök jól vagyok még az orrom is alig folyik,estére má kicsit nyögös vagyok,meg nagyon fázok.
Azon izgulok ,hogy csüt.-ig kimásszak belőle,mert Kép fogászatra kell mennem.Betömik az egyik bölcsességet ,meg van 1 kis fogkövem és leszedik.na utóbitól fosok ,még sosem szedtek fogkövet.

Velünk így ennyi :oops:

Megyek ,mert a fiam felől érdekes szagok jönnek Kép
berni611

Tuntun! Én a receptben levő kakaós piskótát sütöttem. Nagyon jó, egy bibije van, hogy morzsálódik kicsit, de sokkal finomabb, meg könnyebb, mint a sima kakaós piskóta!

Ani! NEM LESZ SEMMI GOND KRISTÓFFAL!!!!! Amire célzol, azon kívül még ezer más dolog okozhat nyiromcsomó duzzanatot. Sokat volt mostanában beteg Kristóf, a szervezete dolgozik kegyetlenül a bacik/vírusok ellen, a nyirokcsomók ezért duzzadtak meg neki, és szépen vissza fognak húzódni amint meggyógyul!!! Ha egy tanácsot elfogadsz: vegyél Kristófnak Aloe Vera italt - a rossmann-ban vettem én is Daninak, áfonyás, rá van írva, hogy gyerekeknek is ajánlott, 1 literes 4300 forint (nem olcsó, de nekünk segített sokat), van egy maci is a flakonján, erről tudod, hogy melyik. Nagyon jó immunerősítő, az emésztésre is jó hatással van, és neki már nyugodtan adhatod, 3 éves kor felett javasolt. Daninak tavaly télen és tavasszal egy - egy kúrát végigcsináltunk ezzel, és ebben a tanévben még most beteg először úgy, hogy nem mehetett oviba. Dominak is fogom adni, ha betölti a 3 évet.
Nettke! Te otthon??? Amikor mentél kávézni, mi akkor keltünk :oops: :oops: :oops: Lusti reggelt tartottunk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dius! Elküldöd priviben az e-mail címed? Anélkül nem tudom elküldeni a recit :wink: Vagy kérjek segítséget ehhez a másik oldalon? :wink: :lol: :lol:

dadomi

Berni! Nekem már szedtek le fogkövet, nem fájt. Persze dokifüggő is gondolom. Ha normálisan csinálja, nem fog fájni. Kihez mész?

dadomi

Dadomi, köszönöm szépen a receptet és a tanácsokat hozzá! Ki tudom nyomtatni. :D
Évi, jobbulást nagylányodnak, szegény, szenvedhet rendesen, meg persze te is...
Jajmég, Dadomi, tőled akartam tegnap kérdezni: a sólámpa az az, amit az obiban, brico-ban is lehet kapni? Már szemeztem vele én is... :lol: Sztem beruházunk rá.

been

Emma! A recitanácsokat egyszer írtam le, és mindenkinek ugyanazt küldtem el, így nem kellett újra beírnom :oops: Szóval nem egyénre szabott volt :lol: A sólámpát mi a brico-ban vettük, sok helyen lehet kapni, a mienk kb 4 kilós 2700 forint volt. A mienk pirosas, de van sárga színű is, de szerintem a lényeg a hatása. 2-3 ezer között van az ára, ennél többet ne adj érte (mert van ahol ennél is többet kérnek!)

dadomi

Gondoltam, Dadomi, de akkor is köszönöm! :lol: :lol:
És a lámpatanácsot is köszi, okés, akkor ennél többért nem kérjük; a bricoban veszünk sztem, ha veszünk. Sárgásat. :D

been

na,elaltattam a kópékat,majd modern világunknak hála,informálódtam a neten megnagyobbodott nyirokcsomókkal kapcsolatban. Lehet nagy baj jele is,de nagyobbrészt azt olvastam,hogy vírusos eredetű,vagy bacis felülfertőződés miatt van. Ráadásul Kristófnak nem szép lassan alakult ki,ami a nagy bajra utal,hanem hirtelen,szinte percek alatt.
Szegénykém annyira köhög most is,hogy alszik :cry:
Asszem megyek,kitekerem magamból ezt a sok feszültséget,mert ha holnap ilyen idegállapotban megyünk a doktornénihez összeesek,mielött még bármit mondana :?

Én a kakaós piskótát úgy szoktam,hogy 1 kanál lisztet helyettesítek 1 kanál kakaóval. De voltam már úgy is,hogy rendesen megcsináltam a masszát,és utána gondoltam egyet,és tettem még hozzá kakaót. Én gőzös sütőben sütöm,amíg nem volt ilyen sütőnk,akkor mindig tettem a tepsi alá,a tűzhelybe egy kislábos vizet.
Vendég

Gőzös sütő? Dejó!
Ani, én is nézegettem neked nyirokcsomós oldalakat, ugyanezeket találtam mint te, de nem mertem belinkelni, hátha ezekben is találsz olyant, amitől beindul a vezérhangya... :wink: :D Örülök, hogy valamennyire megnyugodtál, meglátod, minden okés lesz.
A vezérhangyát meg nem rosszindulatból írtam ám, én is ilyen vagyok, valami picit rosszabb, mint szeretném, vagy kétértelmű, már mingyá elkezdek kombinálni, ha betegségekről van szó... :lol:

been

Tuntun,akkor szerencse hogy ilyen jól megvagytok Tesóddal,Ő időben kapcsolt akkor,de az enyém...évek óta a vakvágányon robog és nem látja be!!!ilyen egy galerit,komolyan mondom.tiszta szégyen,aki meg szeretett és nem volt debil,azt elvette tőlem a jó isten:( Dadomiigen itthon,nem mehetek még dolgozni a héten de ha mehetnék sem mennék Dávid miatt.Most együtt regenerálódunk itthon:)Hát dolgom azért lesz,nem lehet fetrengeni,meg aztán bőrgyógyra is vissza kéne menni mert ettől az antihisztamintól megy a hasam(bocsi de így van)vmi más kéne...Aniezt tegnap elfelejtettem írni hogy amikor először voltam allergiavizsgálaton,akkor a fül környéki nyirokcsomókat meg a hónaljban lévőket tapogatta nagyon a drnő,én is kérdeztem miért,nem ám vmi olyant keres??!Azt mondta nem,de pl a macskaszőr allergia is be tudja durrantani a nyirokcsomókat!ezt nem tudtam,de azóta tájékozódtam már,pl olyant olvastam hogy a papagály is nagyon durva testi tüneteket produkál annál aki arra érzékeny,szal simán lehet allergia is!De inkább sztem ez a sorozatos betegség tehető inkább felelőssé,nem?Nem vagyok doki(sajnos)de a legyengült immunrendszer a nyirokmirigyeknél is megmutatkozhat,nem?Ne aggódj,szegénykém...holnap már tudni fogjátok!

Kép

Kép
nettke76

Emma, nekünk is a sárgás van :lol: Ricsikének is jót tesz. Tavaly meg vettünk neki hidegpárásítót, azt a pingvineset és nagyon jó volt, amikor most legutoljára meg volt fázva. Sőt az apjánál is használtuk, mert szegény ahogy lefeküdt egyből elkezdett köhögni. Ricsike meg is jegyezte neki, hogy csak kölcsönadta, mert az az övé. :lol: Pl. tegnap is kérte az apját, hogy este kapcsolja be neki.
Ani, amit leírtál a dokidról abból azt veszem ki, hogy alapos orvos. Nem gondolod, hogyha valami nagyobb dologra gyanakszik akkor rögtön beküld egy kórházba vérvételre és nem váratja meg a hétfőt? Nálunk is így működik, a gyerek produkál valami tünetet, Tündike ül a net elé és nézi, hogy mi lehet a baja. Net előtti időkben meg a B. Spock könyvet bújta :oops: :oops:
Nyugodj meg - már amennyire tudsz - hidd el semmi komoly. Most meg tekerj el Bécsig és vissza.
Vendég

lányok,olyan arik vagytok :wink: puszi nektek!!!
Tekerni nem tudok,Kristóf kb.10 percenként kiabál,felébred. Bemegyek,megsimizem,visszaalszik. De ezt már vagy 5-6-szor megtette. Eliza meg az elöbb úgy beletekeredett a takarójába,alig bírtam kicsomagolni,féltem,hogy felébred. Mert ha ő egyszer felébred,akkor jajj nekem :P
nettke gondoltam én is allergára,de most itt tél közepén hirtelen mi a fenétől? Remélem tényleg csak vírus vagy baci.
Csak az én fejem fáj? Vagy osztozik még velem valaki ebben a kiváltságban? :?
nettke milyen antihisztamint kaptál?
Emma dehogy haragszom :wink:
tuntun én az internetet sokszor most is megspékelem az egészségügy abc-vel. Ráadásul sógornőm doktornéni lett nyáron,jelenleg már Hollandiában gyógyít,lehet este még őt is utolérem,a nagynéném is orvos,elég sokrétű,jelenleg épp rákos betegeket gyógyít,ő általa próbáltam segíteni szegény Timesznek,sajnos semmi sikerrel :cry: :cry:
Szal,lehet még őket is elkapom,de tudjátok,milyen egy orvos,a pontos leletek hiányában nem ad tájékoztatást,mert az etikátlan :?
Hú,hányszor hallottam már ezt a mondatot :evil:
De végülis megértem...
Vendég

Hú, Ani, de jó, ennyi doktornéni van a családodban! :D Igen, én is a netet bogarászom rögtön. Nekem tegnap fájt a fejem, de nagyon. Biztos jön a hó, vagy a meleg. fejfájás huss! :lol: Mondjuk, neked az idegeskedéstől is fájhat. Nyuginyugi.Szegény Kristóf, biztos fájdalmai is vannak, emlékszem én is nagyon, mikor gyerekkoromban bedurrantak a nyirokcsomóim, hát iszonyat volt... :cry: :cry:
Nettke, nemá... Én is kérdem: milyen antihisztamin? Neked is kijutott bakker... :evil: :evil: :evil:

been

Ani, sajnos a túl sok információ sem jó. Néha jó a boldog tudatlanság. Így, hogy már mindenről lehet tájékozódni, az ember képes mindenbe a legrosszabbat beleképzelni.
Az én anyósom amíg nem költöztek vidékre, addig kórházi patológián dolgozott és nagyon nagy szakemberekkel volt körülvéve, nekem nagyon nagy segítség, szinte alig van olyan dolog, amiben ne tudna segíteni.
Kristóf szegénykém, gondolom rosszat álmodik. :cry:
Fejfájás: nekem nem fáj, nem tudom a többiek mit mondanak, de Neked most valószínűbb, hogy az idegesség miatt kezdett el.
Vendég

Tuntun, ahogy mondod, én is pont emiatt látom gyakran a hátrányát a netnek.

been

Sziasztok!

Évi,Nettke, köszönöm a köszöntést!
Hát igen fiatal vagyok,de Ti sem vagytok még annyira öregek!! :D Egyébként mindig is fiatal szülő szerettem volna lenni,és tessék az is lettem.
Ani,ügyes volt Kristófod.De csak nyugi(tudom ezt könnyű mondani),minden a legnagyobb rendben lesz,és én is csak azt tudom írni mint a többiek,hogy azért fáj a fejed mert ideges vagy.Elizának meg jobbulást. Szegénykék,most gyógyuljatok meg.
Többi kis beteg hogy van?
Tuntun,Nettke,szomorúan olvastam a családotokról,és hát nem irigyellek benneteket a családotok miatt.Nekem anyukámmal voltak problémák,de mára elrendeződtek nagyjából,de nekem az aki sokat,nagyon sokat jelent az a nagymamám!Apukám meg már meghalt,de amúgy nem sok közöm volt hozzá mert mikor 2 éves voltam akkor elváltak szüleim és utána nem igen érdekelte mi van velem. Na de nem panaszkodom,elég a szomorkodásból.
Dadomi,persze küldöm a címem és köszi.

Mindjárt felteszem a fácános képet csak lekicsinyitem!
dius02

Kép Apa,Bence és a fácánok!
Kép Pancsi után egy kis pucérkodás! :lol:
dius02

Dius, nagyon édes Bence ahogy öleli azt a fácánt. :lol: :lol:
A másik képen meg olyan jó kis dögönyözni való pasi.

Szuper egy kiscsávó!!!!!!!!!
Vendég

Tuntun,köszi. Egyébként alig akarta elengedni, még meg is akarta puszilni :lol: ,csak azt már nem hagytuk,meg simogatta egyfolytában. Hát igen,Apa is megszokta gyúrni egy kicsit. Most már legalább meg lehet dögönyözni őket ilyen idős korban!
dius02

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?