Új privát üzeneted érkezett!

Mindenkinek verőfényes péntek délelőttöt kívánok. Itt az van, az Akácfában:)
Amadea: a harcsa neve marcsa. Mara Krisztina lesz a neve. nálunk főleg az anyukám örült, tegnap ott lelkendezett. Meg tervezgettük, ahogy majd együtt megyünk vásárolni:)
Sosi: gratulálok a kisfiadhoz!
Meg akartam nézni a léghajó programoknak, nem vagyunk valami gyakorlottak, nem árthat. Erre kiderült, hogy a rendszer tiltja. Bármilyen blogot lehet nézni, játékokat játszani, komolyan mondom, szerintem honfoglalózni is, de a léghajó program, az nem. No, mindegy, majd otthon.:)
Az férjem ( ugye épp ma 2 hete az) nagyon sokat fejlődőött a házimunka terültén, mármint nem a két hét alatt ( jelenleg olyan a lakás, mint amit bombatalálat ért), hanem amióta együtt vagyunk. Náluk takarítónő volt, szóval otthon nem kellett sok mindent csinálni, de én mondtam, hogy egyrészt egy 35 nm-es lakásban két ember tudjon már kitakaírani, másrészt van annak a pénznek jobb helye, amit takarítónőre fordítanánk. Azóta fokozatosan nagyon segítőkész. Porszívózik, mosást tesz be, tereget, összehajtja a ruhát, amióta nagyobb lakásban lakunk és van, ki, és bepakolja a mosogatógépet, bevásárol, leviszi a szemetet, amikor nagyon kellett, még a kismalacot is kialmozta, bár az nagy áldozat volt, tudom, szóval ezzel kapcsolatban én nem panaszkodom. Én szívesen mosom le a tükröket ( ha avn rá időm), meg vasalok, megtulajdonképpen a fürdőszoba tisztogatása sem jelent problémát ( ezt ő sem szereti), meg persze takarítom a malackámat és mosogatok, ha kell. Azt hiszem, mondhatjuk, hogy megosztjuka házimunkát. Főzni ritkán főzünk, hol egyikünk, hol másikunk, néha ketten.
valahogy sajnos nem tombol a munkakedvem, ami hiba, mert akad bőven:(
mindenkinek nagyon szép napot!

mormota
mormota20

Poker, jó, hogy írtál! Jól tetted, hogy bejelentkeztél 4D-re, így legalább megnyugszototk! Egyébként sajnos nekem is ilyen volt a genetikai, de mivel mi előtte voltunk 4D-n, nem aggódtam!

Puszedli, Benta: ha nem vesztek mérleget hogyan tudjátok majd mennyit evett a gyerek? Az időre számolás nem túl megbízható...Az egyik ismerősöm is így tett, és alig hízott a gyereke, majd később kidrült, hogy nem volt elég teje, csak a baba lassan szopizott, és még 5 hónaposan is kb. 5 kg volt....

Mondjuk én csak ellenőrzésnek vettem a mérleget, hogy tudjam eleget evett - e, illetve kell e pótlás. Az sem baj, ha tápszerezni kell, mert pl. anyukámnak sem volt sok teje, és így én is és az öcsém is tápszert kaptunk kb. 1 hónapos korunktól! És jelentem mindketten élünk és makk egészségesek vagyunk...
Szóval én nem paráztatni akarom magam, hanem pont azt megakadályozni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

kfnoémi én is nagyon várom már a 4D, sőt a lányomat is visszük, már ő is be van sózva. Bár kicsit későbbre ajánlják, mert akkor már még többet lehet látni, de egy ilyen UH után én nem bírok várni.
A mérleggel kapcsolatban, a Dorkánál mi béreltük, azt hiszem 3 hónapra, de akkor még zuglói lakos voltam. A védőnő mondta még a lehetőséget, akkor ez bevált. Most még nem is gondolkoztam ezen.
A légzésfigyelőről, nekem az első csemeténél nem volt, és állandóan nézegettem,hogy lélegzik-e, úgyhogy most el is határoztam, hogy veszünk, de közben kiderült, hogy kapunk kölcsön, úgyhogy szerencsére ez is megoldódott.
8)
Jó,hogy péntek van!!! :D
poker

Igen, először én is néztem a kölcösnzést, de szerintem nem éri meg.
A digitális mérleg kölcsönzés 1800 Ft/hó. Ha 3 hónapot nézünk, akkor az 5400 Ft. Én a teszveszen vettem 9000 -ért. Én nem fogom eladni, mert több bébit is szeretnénk, de ha valaki az eladás mellett dönt, biztos vagyok benne, hogy 5-6000 körül tovább tud rajta adni, akkor is ha fél évig használja. Szóval sokkal gazdaságosabb.
Légzésifgyelőt is lehet azt hiszem ilyen áron kölcsönözni, de mi pont a fentiek miatt azt is megvesszük. Ráadásul a bébiőröset néztem ki, így akkor is tudjuk használni amikor a légzésfigyelő része már nem kell. Nekem így praktikus...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Több gyerkőc esetén, így levezetve valóban praktikusabb. Én már nem emlékszem, hogy mennyibe került, meg most sem nézegettem az árakat. Még nem tudom,hogy ezzel a kérdéskörrel mit csinálok, de valószínűleg nekünk nem lesz több poronty.
poker

Sziasztok!

Mostanában nem volt időm feljönni, csak próbáltalak olvasgatni benneteket! Sok lett a munkám, nagyon... most is van :(

Légzésfigyelőt és bébiőrt is fogunk venni, Angelcare-t, mert barátnőméknek is az volt, és nagyon bevált. Még picike a második leányzó, ezért nem tudják kölcsönadni, úgyhogy muszáj lesz venni. Egy szobában lesz velünk, de akkor is megnyugtat majd engem, ha lesz egy ilyen készülék.

Tegnap voltunk dokinál uh-n és az is kiderült, hogy KISLÁNYUNK lesz :) Úgy örülünk neki :) Eddig még semmit nem vettünk neki, de mostantól belevágok a vásárlásba.

Az ultrahangon látszódott az amnion-szalag, de remélem majd felszívódik vagy elszakad és a kisasszonynak nem lesz semmi baja. Most már én is érzem a mocorgását, főleg esténként. Annyira jó érzés... :)

Ha otthon leszek már, akkor többet tudok hírt adni magunkról:)

Kép
chrisstha

chrisstha gratulálok a kisasszonyhoz!
Már én is alig várom, hogy vásárolhassak. Tulajdonképpen mi inkább fiúcskát szeretnénk, dehát ha kislány, akkor a kislányt fogjuk imádni.
Dorka lányom meg is jegyezte, hogy "ha ez is lány lesz, akkor apa lesz a kakukktojás". :wink:
Látom, ma nagyon elfoglaltak vagytok..... :(
Nekem is van még mit csinálni, de a nagy részével készen vagyok, hétfőn jönnek a főnökeim, addigra is hagyni kell valamit. :wink:
poker

Noémi, sose mértem, mennyit esznek. Azt számos egyéb jelből lehet látni, hogy jól fejlődik-e a baba. 5 hónaposan 5 kg, nem volt szemük?! Ha elegendő az input, ott van elegendő output is :) És bármikor beszaladhatok vele a dokimhoz, hogy mérje már meg, ha aggódok.

Kép
benta

Lányok: egy pár sort lehetne színezni, ha léteznének a sorok.
Szóval kérem szépen, hogy akiknél kiderült, hogy rózsaszín avagy kék festékre áhítozik a béb, akkor gyorsban pótolják a mulasztást egy privivel nekem, s akkor jövő 7re máris a táblázat bővítés lesz a cél.
Adatokat természetesen nézzétek ki, hogy mik is járnak bele. Ha vannak cellák, amikre nem szívesen adjátok meg az adatokat, akkor sebaj.
A lényeg, hogy a kiírás dátuma legyen meg.
S most már azt is fejtsétek ki, hogy csajszi avagy fiúka, ne kelljen visszaolvasnom, mert az nem megy.
Köszike.

Kép
Kép
kissmanó

Benta: nekem van mérlegem, de kb. heti 1x mértem a csajokat. Így kevésbé parázik az ember jánya.
Légzésfigyelőnk sem volt, itt eccerűen nem lehet ilyensmit venni. Bár lehet az utóbbi 2 évben fejlődött a felhozatal, nem tom.

ööööö, most látom, hogy pár, idejét múlt adat a táblában maradt. bocsi

Kép
kissmanó

:) Benta nagyon tetszik, amit írtál! (input output)

Kismanó tök jó a táblázat!
Azért a lányok is gyűlnek rendesen! :)

Christa gratulálok a kislányhoz!

Most nekem is van melóm, úgyhogy ha végeztem jövök!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:52-kor.

Heni

Kép
szheni

Lelki- ezt elírtam. :) bocsi, Noémi!:)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kissmanó!Köszi a táblázatot,nagyon jó!(Mennyien lettünk...!)
Sajnos még előttünk is titok,milyen színű a mi csíkunk... :lol:

Chrisstha!Én is gratulálok a kislányhoz!

Ha ez így megy tovább,mi leszünk az utolsók,akik megtudják,ki lakik a pocakban... :?

Noémi!Mérleg ügyben én is hasonlóan gondolkoztamabból a szempontból,hogy még akkor vettem,mikor az egyik barátnőm szült.Nekik akkor ez nagy segítség volt,hogy nem nekik kellett ezt is megvenni,én meg örültem,hogy segíthettem...Aztán mi használtuk Ékesnél és majd most a Kistesónál is.Utána pedig még tovább tudjuk adni más ismerősnek,barátnőnek és még most is tökúj állapotban van.Szóval ez így tényleg sokkal praktikusabb,mint bérelni.
Egyébként én 1-2 napig mértem csak kaja előtt-után,aztán rájöttem,hogy ez fölösleges.Aztán napi egyszer,aztán rövid időn belül mi is csak hetente.De eleinte nekem is megnyugtató volt naponta lemérni...
Ma itt Csepelen 7ágra sütött a nap,voltunk is Ékessel a kompnál hattyúkat,kacsákat,szárcsákat etetni! :lol:
Remélem a Te kedvedre is jótékonyan hatott ez a kis napsütés...!

Kép

Kép
ékes+tesó

Heni, megint olyan szépet írtál!
Hangosan én is sokat beszélgetek Áronnal - hangosan, csak magamban tegnap kezdtem el igazán. És arra értettem, hogy talán furcsának gondoljátok, hogy én úgy éreztem kommunikálunk. :)
De most már meggyőztetek, hogy más is felveszi a babájával a kapcsolatot.
Heni, én is sokat aggódok Áron miatt. Egyrészt vissza kell fognunk magunkat, másrészt szerintem az is érthető, hogy akinek nem elsőre egy éjszakából jött össze - ahogyan egyikünknek sem - másképp gondol az egész terhességre.
De igazad van, és ezt kell ismételni: a babáink jól vannak és nagyon jól érzik magukat!

Ékesanyu írigyellek, amiért délelőtt sétáltatok Ékessel. Itt is olyan szépen sütött a nap, de sajnos csak az irodából néztem...sebaj, holnap szombat, remélem folytatódik a jó idő! :)
Egyébként már sokkal jobb a hangulatom, mert úgy érzem, hogy ez Áronra is jó hatással van, szóval nem tehetem meg, hogy rossz kedvem legyen!

A mérleget lehet, hogy én is így fogom használni - ez majd elválik, ilyen téren nem tervezek előre. Mindenesetre nem gondolom, hogy fölösleges volt.

Ja és Heni, nagyon szép, ahogyan Mikiről írsz! Egyébként ez a lényeg: senki sem tökéletes, de elfogadjuk egymást olyannak, amilyenek vagyunk. Számomra ez a szerelem. Persze nem mondom, alakítunk is a másikon - főleg akaratlanul - de ez szerintem az alkalmazkodáshoz tartozik. :)
A lényeg, hogy mi 11 éve vagyunk együtt és én sem bántam meg egy percét sem! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat :)

Annyit szeretnék mondani én is, hogy amikor még nem éreztem Kismanónk mozgolódását, akkor is beszéltünk hozzá. Most, hogy ilyen nagyobbacska már, és érzem, hogy ficánkol, mintha tényleg az én hangomra figyelne. Amikor a férjem beszél hozzá, akkor is mocorog. Kell is, hogy beszéljen hozzá, így amikor majd megszületik felismerje a hangját. Annyira édes a férjem, minden reggel elköszön Tőle, és este elmeséli a napját :) Boldog vagyok, hogy ilyen párom van :) MI 5 és fél éve vagyunk együtt, és jó egy ilyen társ mellettem, mint amilyen Ő.

Heni, a Ti szerelmetek is nagy :)

Na jó megyek... vár a munka :(

Kép
chrisstha

Sziasztok!

Chrisstha! Gratulálok a kislányhoz! Úgy látom, azért gyűlnek a lánykák is szépen.

A mérlegről, és a légzésfigyelőről annyit, hogy nekünk is lesz mindkettő. Engem megnyugtat. Persze a mérleggel nem szeretnék abba a hibába esni, hogy állandóan méricskélem majd evés előtt és után, de azért jó,ha van. (főleg ilyen kezdőknek, mint én)

Kismanó, látom te már megadtad nekem a kék sort. Eddig a családban nem nagyon híreszteltük, meg akartuk várni a köv. UH-t, de most már tuti. Már körbetelefonáltam a családot, mindenki nagyon örül neki. A barátnőm férje úgy ujjongott, mintha az övé lenne.:lol: Aranyos volt.

Puszedli, utálom az ilyen bunkókat. Én is jól felhúztam volna magam. Még ha nem lennél terhes, akkor is, milyen dolog direkt nekimenni a másiknak? De egy kismamának?????

Heni, az én párom nagyon hasonlít a tiédre. Mindent megcsinál, csak a főzés…….
Nálunk pl. a wc-t én soha nem takarítom. Ablakot is Ő pucol, amíg én a dög függönyt vasalom. De másban is nagyon sokat segít. Igaz mióta itthon vagyok, próbálok megcsinálni több dolgot, de sokszor mondja, hogy várjam meg, majd együtt megcsináljuk.
Egyébként mikor összekerültünk sokan mondták, hogy a nem való a férfiaknak a házimunka. De akkor egy panelba mi dolga van egy pasinak????

Szóval voltam dokinál. A méretek:
BPD: 43mm
AC:141mm
FL:29mm

Ezek alapján a súlya 283gr
Mindent rendben látott, de kedden még mennem kell a magánrendelésére, a félidős vizsgálatra. Nem bánom egyáltalán, hogy nem a kórházban vizsgált meg.
Nagyon aranyos volt, mindenkit ő hívott be, hogy kérem a következőt, nekem meg mondta,hogy Zsuzsa jöjjön. Jó érzés tudni, hogy emlékszik rám, nem csak kidobálom a pénzt az ablakon. Egyébként azt mondta egyek nyugodtan, olyan vékony vagyok,hogy egy pár kilóval több nem fog ártani.
Szóval ma nagyon boldog vagyok!!!!!!!!! :P :P :P :P :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Angol C középfok kétnyelvű kéne. Csak itt vidéken egyedül a Rigó van. Alapfokom Pannont tettem le, de az tavaly nyáron tök hirtelen megszűnt, különben már rég túl lennék rajta. :( Nagyon szerettem a Pannont. A Rigó meg büntető jellegű, egyáltalán nem szimpatikus. Felutazni meg nem akarok a fővárosba a BME-re.

Tökmag, Mormota: Gratulálok a kislányokhoz!!! :D Sosi neked pedig Gratula a kiskukishoz! :D Lassan már mindegyik babóca megmutatja mit dugdos a lába között. Külön öröm, hogy sikeres volt a dokiváltás. Nehéz lehetett, de most már minden rendben lesz.

Poker
egyáltalán nem baj :D Nem beszólás, véleménycsere. Egyébként én sem igazán ilyent szerettem volna, hanem mondjuk zsákost, de azok nem jöttek mégse be. Nomeg mint kiderült a tesóm vett egy kiscsizmát (édi vastag, virág hímzéses kocsiba való, és tuti hogy következő évre kinőné). Így aztán mivel nem akarom megbántani, hogy nem adom majd a gyerekre, lett ilyen az overall, lábfej nélküli…Egyébként is lábzsák, pléd meg akármi simán rámegy majd szerintem.

Légzésfigyelő-mérleg: Hát az előbbivel futunk még egypár kört azt hiszem. Ha más nem azt kérünk rokonoktól ajándékba, persze felírva, hogy milyent szeretnénk. (De szenyó vagyok :wink: …csakhát nehogy már valami bóvli kínajival lepjenek meg) A mérleg, hát eleinte mi is kölcsönzésen gondolkodtunk, de 3000-3500 Ft a havi díja, így inkább vásárolunk.

Férj és házimunka: Hát az előzmények nálunk ismeretesek. Drága zuram apa nélkül nőtt fel mint a gaz bentlakásos suliban, aztán meg csak volt. Márciusban lesz 4 éve hogy együtt vagyunk Nálunk otthon természetes volt, hogy apa sokat segít anyának, és úgy gondoltam, nehogy már azt higgye, hogy házirabszolgának szerződtem. :) Pedig mint utólag kiderült Ő úgy képzelte az egész szerelmesdi-házasosdi dolgot, hogy majd hazajön a munkából én körbeugrálom, este 7 után meg házitündérből szexistennővé avanzsálok. :D (Jelenleg a termékenységistennő titulust látom el ahogy mindenkinek dicsekszik a babánkkal)

Nálunk ami Rod feladata takarítás a vizes helyiségek kivételével (bár a kádat, mosdót ki szokta mosni), mosogatás felváltva, a teafőzés szintén férfimunka :D (arra hivatkoztam, hogy otthon is mindig apukám csinálta nekünk a teát, és különben is nagyon finomat tud), segít beszedni a teregetést, sőt el is tudja pakolászni a ruhákat a helyükre. Virágot is meg tudja öntözni már amikor eszébe jut, a szemetet leviszi és vásárolni is csak velem hajlandó. (Nomeg egyáltalán bármilyen ügyintézés lehetetlen nélkülem, de rá lesz kényszerülve ha lebabásodom) Malackákat még én takarítom, de a fürdetés és karomvágás az közös szórakozás. (Csak azt sajnálom, hogy mire Emma tudna játszani velük a nagyobbik 7, a kisebbik 6 éves lesz, és valszeg a hátuk közepére nem kívánnak egy babát) Így utólag visszaolvasva egészen elégedett lehetek

Alattunk fúrnak már 3 és fél órája :( Emma baba meg ficánkol, nem tetszik neki azt hiszem, nagyon fájósan rugdos. Egyébként pöttyös labdát tuti fogok neki venni amint előbújik, mert a hólyagomat nagyon szereti pöckölgetni. :oops:
Vendég

Anuk, ezt a hólyag dolgot én is tapasztalom. Már azt hittem, hogy esetleg hólyaghurutom van, de tényleg egyre többet járok WC-re. Mondjuk a babák egyre nagyobbak, több a magzatvíz, és cserélgetik is bőszen! :)

Szerintem jól teszitek, hogy megadjátok a légzésfigyelő típusát. Végtére is jót szeretnétek. A teszveszen is sokat árulnak, azt is ajánlom.
A mérleg bérlés elég horror 3000-3500 Ft-os áron. Itt egy link, én tőlük béreltem a szívhanghallgatót.
1800 Ft/hó áron van.
Azt írják bárhova postáznak. Bár hiába tervezitek csak Emma babát, szerintem ha veszel egy teszveszeset, és utána továbbadod, jobban jársz!

http://www.merlegelj.gportal.hu/gindex.php?pg=27275102

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Először is gratulálni szeretnék Mormota, Tökmag és Christha a kislányokhoz valamint Sosinak a kisfiúhoz.

Légzésfigyelő: mi kapunk kölcsönbe, így erre nem kell beruháznunk, viszont a mérleget azt még nem döntöttük el, hogy legyen-e.

Próbálom nyomon követni amiket írtok, bár így hogy hetente csak pár alkalommal jutok géphez, elég nehéz, viszont örülök, hogy elég jól működik. És attól hogy nem mindíg írok, próbálok elolvasni mindent. Bevallom nagyon sokat tanulok tőletek, én mint első gyermekét váró anyuka.

A férjemről pedig annyit, hogy nagyon sokat segít nekem a házimunkában, főleg mostanság eléggé kímél. Viszont amire nem tudom rávenni az a főzés.

KépKép
begane

Az "új" három kislánynak és Sosi kisfiának gratulálok!

Kissmanó, köszönjük a táblázatot, nagyon jó! Ne habozz, utazz!

Remélem, jó napsütéses időnk lesz hétvégén, holnap korizunk, de vasárnapra kéne egy kis csavargás. Én is egyre többet pisilek, szerencsére csak nappal. Jó, hogy ti is írtátok, mert így nem aggódok emiatt.

Az ovis ballagát-témát feladom, széllel szemben nem lehet... Csak az vígasztal, hogy az egyik legjobb barátnőm lesz ősztől a tanítónénije, így a következő 4 év rendben lesz. Lesz 2 nyugis évem, amíg egy helyre járnak isibe.

Képzeljétek, amióta itthon vagyok a bébivel, elkezdtem "maszekolni", és tökre bejött. Kényelmes, időben a töredéke, mint amennyit közalkalmazottként a munkahelyen voltam, pénzbe meg jobb. Kérdés, mi lesz Beni mellett.

Jó hétvégét!

Benta

Kép
benta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:53-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, egyáltalán nem sok a + 4 kg. Én +6-nál tartok, de én sem értem magam túl nagynak..
Érdekes, amit a mérlegről írsz. Nekem is olyan van - amire mi szoktunk ráállni, de nekünk az csak tizedet mér. Nem is tudtam, hogy van másmilyen...és akkor azt írja ki, hogy pl. most 71000 gramm vagy! Milyen viccesen hangzik!

Megjött a Cora baba - mama hetek újsága. Van benne 1-2 jó dolog, de az árakat még nem hasonlítottam össze. Egy azonban csalódás volt: a kókuszmatrac 6999 Ft, pedig Amadeával azt beszéltük, hogy 5800 Ft, és talán most még olcsóbb lesz...:(
Szóval azt hiszem egyenlőre mégsem veszem meg, mert csak a helyet foglalja, és a Matrackirálynál is csak 7800 Ft...

Ma a férjem isteni vacsit főzött nekem: karajt pácolt be és sütött ki + salátát csinált magának rizst is. Szóval szuperházias volt! :)

Benta, szerintem is jobban teszed, ha feladod az ovis ballagással szemben - nem valószínű, hogy a többieket meg tudod győzni, felesleges...azért utána tényleg vidd el fagyizni! Annak tuti örülni fog! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Kismamik,

Kissmano: Mentek az adatok priviben a tablazathoz, remelem ez alkalommal meg is kapod.

A heten nem nagyon volt idom jonni, eleg sok volt a munka a melohelyen. De termeszetesen nagy orommel olvastam vissza a torteneseket.
Mindenkinek gratula kislanyhoz, kisfiuhoz.
:D \
Ferj es a hazimunka: Mi ket eve vagyunk hazasok a parommal, oszinten az elso fel evben sokkal tobbet segitett a hazimunkaban, mostanra mar csak par feladata van. Ezt biztosan en rontottam el, de O meg tisztaban van vele sajnos, ha nem segit en akkor is megcsinalom. Az agynemut mindig a ferjem csereli le, szemetet is O viszi ki, na meg a macskavece pucolasa. Alltalaban a ferjem foz en nagyon ritkan. +Kerti tevekenysegek, de az mar nem is tartozik szorososan a hazimunkahoz.
Na mindegy nem panaszkodom, sok ferfi meg ennyit sem csinal.

Merleg, legzesfigyelo: Mi valoszinuleg megorokoljuk sogornomek legzesfigyelojet, merleget pedig majd szeretnek venni.
Nem gondolom a babat minden etetes utan merni es irogatni, hany grammal lett nehezebb, de azert hetente biztosan fel fogom irni a kicsi sulygyarapodasat.
Annyi rengeteg dolog van amit be kell szerezni, es mi meg semmit nem vettunk, marmint ez csak felig igaz, holnap megyunk apaval megvenni a bababutort, mar a multheten kineztuk.
Nekem nagyon tetszik: Fa kozepsotet latszanak benne a termeszetes erezodesek. Van egy kisagy amit kesobb,majd rendes meretu aggya lehet atalakitani. A pelenkazo igy kulon van, de valamit valamiert. Az nem tul nagy, de praktikus mert vegig fiokos. + egy szekreny, aminek az also resze fiokos felul pedig polcok vannak majd a kesobbi jatekoknak.
Mindenkinek nagyon jo hetveget kivanok. Az en hetvegem egyik napja sajnos a takaritassal fog eltelni, mult hetvegen elsumakoltam.

Banka
Kép
banka79

Jó estét mindenkinek!
Látom beindult a csapat.
Kismanó, én is küldtem adatokat priviben, remélem megkapod, mert most először küldtem ilyet.
Anuk, mindenesetre drukkolok, hogy sikerüljön a nyelvvizsga. Nekem az alapfokom Rigó u.-s és nem volt olyan gáz. Szerintem mostanában már a híre rosszabb, mint amilyen valójában. Meg valami olyasmit mondott az angoltanárom, hogy idén megint változnak a vizsgakövetelmények és mintha azt mondta volna, hogy lefelé tolják. Majd megkérdezem tőle. Mindenesetre ami a honlapjukon van fönn ilyen példa vizsga az sokkal nehezebb volt, mint amilyen élesben. :wink:
Szheni, köszi a bíztatást. Egyébként a doki 3 adatot lemért, de azt vártam volna, hogy megnézi kezét, lábát, szerveit kicsit alaposabban. No de sebaj, hétfőn kárpótol majd a 4D. Remélem! :D Tök jó, hogy te is az Istvánban fogsz szülni, majd remélem mesélsz, ha odakerül a sor. :wink: Mert ha minden papír szerint zajlik, akkor előttem leszel. :wink:
Na megyek, mert még be akarom fejezni a majonézes krumplit. A krumpli már megfőtt.
További szép estét nektek!
poker

Poker!

Lécci-lécci mégecce! Nem érkezett Tőled privi, a Bankáé ellenben célbaért. Remélem csak valami apró malőr, s következőkor a Te adataid is megérkeznek.

Benta: eldöntetett :wink: Utazom :lol:

Kép
kissmanó

Banka, nagyon jól hangzik a bababútor. Majd mindenképpen fényképezd le nekünk!

Poker, biztos vagyok benne, hogy a 4D alapos lesz. Hiszen itt fizetni kell, és nem kockáztatják, hogy nem fizeted ki - márpedig ha nem vizsgál meg rendesen...
Egyébként a 18. héten - igazad van - tetőtől talpig végig kell (kéne) nézni a babákat: agy, szív négy kamrája, vesék, hólyag, gyomor, végtagok. + mindenét le is kell mérni, hogy valóban korának megfelelően fejlődik. Úgyhogy nem Te vártál sokat...egyébként az én vizsgálatom is hasonló volt...aztán lehet, hogy a doki 1-1 gyors pillantást vetett rá, de ha nem mondja, akkor én nem tudom, és ez nem nyugtat meg!

Kismanó, jól teszed, hogy utazol! Kellemes utat nektek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Nekünk minden rendben a babával,
de már képet sajnos nem tudott adni a doki mert nem fért rá
az egész teste :(
Nemét még mindíg nem tudjuk, de a lényeg hogy jól van.

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Manó, jól teszed! A pici miatt ez egy darabig úgyis felejtős lesz! Én is elviszem a párom, legalább egy romantikus hétvégére, de ha a dokim elenged, lehet valami hosszabb /és melegebb/ út lesz belőle. Érezzétek nagyon jól magatokat!

Heni, én is + 4 kg-nál járok, 66-70 kg. Az utolsó 2 kg észrevétlenül jött fel, egyik napról a másikra. Ez a felnőtt digitális mérleg mekkora ötlet! Eszembe se jutott volna! Tök jó! Imádok tanítani, és mivel én vagyok egyedül gyógypedagógus a faluban, rengetegen jönnek csak tanácsért, ovisok, sulisok vegyesen. Tegnap pl. 3 iskolaérettségi vizsgálatot csináltam. És terjedek szájró-szájra l :) A suli mellett erre nem lett volna se időm, de energiám.

Poker, egy kis salit küldenél? Nyamm. Ha most nekiállok enni vmit így este 9-kor, az miattad lesz.

Jövő héten beadatom az inlfuenza-elleni oltást, úgy döntöttem. Hétvégén megvesszük Máté új autósülését, az isofixeset, már ha befér. Remélem. Így is sakkozni kell, mert csak 2 isofix pont van, egy gyerkőc simán lesz bekötve.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Hű, Heni, én is ilyen szerelmet akarok 19 év után!

Ékesanyu: nyugi, velem versenyezhetsz az uccó helyért. A mi köv. lehetőségünk a nem megtudására a 28. héten lesz... szóval 6 hét múlva...

Kismanó: ismét szupi a tábla! Sajnos nem tudok egyelőre újabb adatot produkálni bele.

Ma egész nap kirándultunk, dög fáradt vagyok. Salzkammergutban jártunk, ott sok-sok nagy tó van pl. Nagyon tetszett az, h minden havas, óriási hegyek-tavak...
De most megyek is aludni, eléggé elfáradtam... (bezzeg picurka szokásához híven megint most aktivizálódik a rendes esti rajcsúrra! :lol: )

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:53-kor.

Heni

Kép
szheni

[quote="szheni"]D írta:szhenie a védőnő azt mondta, a gyereknek 3 óránként ennie kell, de aztán rájött, hogy a könyvek szerint igen, de ha mindent könyvekből lehetne csinálni, akkor tök egyforma gyerekek lennének.

az ilyen védőnőknek üzenem, hogy a bébik nem tudják olvasni a szakirodalmat, uhhó ha épp aludni akarnak, akkor jobb őket aludni hagyni.

Kép
kissmanó

:) Naja... :):):)

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Heni: én ezt a cukros dolgot nem értem. A 2 héttel előtte nem hülyeség? Elvégre minden kiürül a szervezeted anyagcseréje során egy v 2 nap alatt nem? Akkor nemcsak arra kellen figyelni, h akkor ne egyél? Én úgy tudom, h akinek gáz van, annak nem ezen múlik. De hátha Amadea tud mondani valami hasznosat erről! :lol:

Nem is írtam, h tegnapelőtt majdnem lepityeredtem meghatottságomban, amikor a naptár nézegettem: hogy júniustól már egy más időszámításunk lesz...
Viszont utána este elkezdtem olvasni a babkönyvet a szülésről, még csak ott tartottam, h akkor ekkor be kell menni a kórházba, és már teljesen bepánikoltam, elkezdtem sírni, hogy akkor ez nekem hogy fog menni... szegény Kedvesem alig tudott megnyugatni! Már várom, h menjünk szülésfelkészítő tanfolyamra, mert most azért is ijedtem meg valószínűleg, mert nem tudom, mi fog történni. Könyvből olvasva viszont sokkal rémisztőbben hangzik...

Én ma paprikáskrumlit csinálok, holnap pedig nyamm paprikás rakott csirke lesz.

Szép hétvégét mindannyiótoknak!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Megjöttünk a 4D vizsgálatról. Hát baromi nagy élmény volt! :D A doki tök kedves, és elég türelmes volt. 31,4 cm hosszú, és 54 deka!!! A doki bácsi szerint szép nagy baba lesz, és gyönyörű pofikája van. :) Mindene megvan, szépen fejlett! Persze Emmának megint nem nagyon akaródzott parádézni, de azért csak sikeredett felébreszteni. Hát ahogy mosolyog az valami hihetetlenül édes. Rod meg tátott szájjal bámult, meg sem bírt nyikkanni. :D Rakok fel képeket.

Kép Kezdeti nehézségek

Kép Kis puncis égnek tartott lábakkal

Kép Ásít, még korán volt

Kép Kis mosolygós, itt már viháncolt
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:14-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Anuk: Emma nagyon tündéri!

Kissmanó: ez a táblázat egyre szebb, és már nem sok fehér rész van benne!

Heni: még mi is ekkora nagy szerelemben vagyunk, sőt, mióta terhes vagyok, mintha még több lenne belőle, annyira jó!

Chrissta. Gratula a kislányhoz!

Zsu: örülök, h boldog vagy!

Eve : örülök, hogy ti is jól vagytok!

Sztem egy férfi is vegye ki a részét a házimunkából, hiszen már nem olyan a világ mint régen, most a nők is dolgoznak. Én örülök, hogy sokat segít, mikor ráér, és örömmel olvasom, hogy sok mindenkinek segít a kedvese otthon.

Nekem is sokat kell pisilnem, van amikor a csöppön rátehénkedik, vagy belerúg, akkor meg aztán két cseppért is rohanás a wc-re.

Nekem a mérleg mindig egyre többet mutat, mondtam a férjemnek, hogy ennyire híznék? Azt mondja semmi sem látszik, bár biztos a pajzsmirigy alulműködésnek is köze van a dologhoz. Pedig nem i eszek sokat, édességet, rágcsát sem. 75 kg-nál nem nagyon szeretnék több lenni.

A klinikán sztem sem nézte meg alaposan a doki az UH-on, de szerencsére előtte a nődokim igen.

Nekem a régi, 30 éves könyvemben az van, h 4 óránként kell etetni a babát, DE! ha alszik, akkor ne keltsük fel, ha letelik a 4 óra, ill. ha fenn van, és elvan, nem nyűgis, akkor sem kell megetetni, ha letelik a 4 óra. Akkor meg minek írja a négy órás etetést?
:shock: :lol:

Nándi a tegnapi naphoz képest már aktívabb, szerencsére. Kicsit megijesztett.

További szép hétvégét!

Nemsoká sütök palacsintát:).
Vendég

Kismanó, jó utazást, pihenést, nemsokára megpróbálom újra átküldeni.
Anuk nagyon szupik a képek. Hihetetlen milyen arcmimikájuk van már most. :wink:
Benta megy a sali. Rántott húst is küldtem mellé. :lol:
Ez a cukros vizsgálat nekem még odébb van, de hogy én két hétig nem bírom kordában tartani a nutella iránti vágyamat az tuti. De szerintem még két napig sem. Majd talán előtte való este már nem eszem. Csak nem lesz semmi gáz?! :oops:
Kellemes kikapcsolódást mindenkinek a hétvégére! 8)
poker

Sziasztok!

Heni, én többet híztam, mint te, csak a dokim azt mondta nem baj, mert úgy is vékony vagyok. Csak a védőnő cseszeget feleslegesen.

Kismanó, jó utat!

Anuk, nagyon szépek a képek! Hihetetlen,hogy már milyen „nagy”. Nekem az ásítós a kedvencem.

Puszedli, én már nem is állok a mérlegre. Tudom kb., hogy mennyit hízok, érzem a ruháimon.Nem vagyok hajlandó emiatt stresszelni, elrontani ezt a szép időszakot. A védőnő meg le van….. Ha mond valamit, amin azért elgondolkodom, akkor utána rákédezek a dokimnál is. Ő mindig megnyugtat.

Tegnap apa nagyon boldog volt, hogy fia lesz, így rá tudtam venni a névkeresésre. Nagyon jó neveket talált, már lehet jobban is, tetszenek, mint amire én gondoltam. Most a Mór, és a Milos vezet, de még ebből bármi lehet.

Képzeljétek, én megint olyan hülye vagyok. Fel akartam hívni apát a pénztárcámról. Persze ezt egy bolt közepén. :oops: :oops: :oops:

Ma még elmentünk a DM-be, kaptam parfümöt. Nagyon jól jártunk vele, mert van most az a valentin napi akció, hogy 1ffi, és 1 női közül az egyik +1Ft. Ebből még lejött a 20% is.
Manó kapott egy cseresznye mag zsákot. Meg utána a Tescoba 4 hosszú ujjú body-t. Nem tudtuk egyiket sem otthagyni.
A mellszívót is megvettem. Avent, poharak nélküli változat, nem volt 9 ezer sem.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!
Viccesek a pasis- takarítós tapasztalatok. :)
Nekem szerencsém volt párommal, mert mire összeköltöztünk, ő már két- három éve egyedül élt, és nem egyszer arra jöttem haza, hogy leszedte a függönyöket (nekem csak a gépet kellett elindítani), és lepucolta az ablakokat. Aztán rengeteg melója lett és nem volt szívem bevonni a háztartási munkába, most pedig kicsit belustult a drága... Ma nagytakarítást csináltam, és csak annyit kértem tőle, hogy a port törölje le az egyik szobában. Egy óra múlva még mindig a gép előtt ült, úgyhogy büntiből az ajtókat mosattam le vele (úúúgy utálok ajtót mosni!!) én pedig elbitoroltam a helyét. :wink:
Bár igaz ami igaz, nekem nem kell főznöm, ugyanis szakács és bármit kérek, megcsinálja... :D
Szerintem én bérelni fogom a mérleget, nem biztos, hogy mégegy babát vállalunk... Viszont légzésfigyelő + bébiőr tuti lesz, de hogy milyen... Nem is tudtam, hogy lehet már kapni "kettő az egybent". Hol láttatok ilyet?
Kfnoemi: jókat rötyögtem a szülős- alvós álmodon, de képzeld, barátnőm mesélte, hogy az ő kolléganőjét úgy kellett felrázni szülés előtt, mert végigaludta szinte az egész vajúdást!! Hallottatok már ilyet?? :lol:
Anuk: eszméletlen élmény lehetett, mi is szeretnénk menni nemsokára 4D- re!! Az utolsó kép nagyon édes, mikor mosolyog, gondolom teljesen elolvadtatok... :)

Kép[/
tökmag79

Hello csajok!

Jót koriztunk délelőtt, meg csavarogtunk egyet, gyönyörűen esett a hó, de el is olvadt. Krisztián fiam egy barátja is jött velünk, kipróbáltuk élesben, milyen 3 kisfiúval. Nagyon jó :lol:

Poker, köszi a kaját: :D Szerintem elég előző nap, főleg este nem cukrosat enni-inni, a nutella amúgy is nélkülözhetetlen a kisbabák egészséges fejlődéséhez, nem vonhatod meg tőle.

Heni, kis létszámú osztályom volt évekig, imádtam, de meg kellett szüntetni. Azóta integrálunk, pocsék eredménnyel :roll: Nem tudok heti 2 órában fejleszteni egy gyereket, mintha velem lenne egész nap. A kollégák meg a hajukat tépik, joggal.

Anuk, szép a babád!

Puszi lányok!

Benta

Kép
benta

Benta: te is mertél korizni? Én nem merek, pedig elég biztosan állok a jégen, de ugye bárki ellökhet, meg adódhat véletlen is, h én is elesek... Pedig úgy,de úgy hiányzik!

Ma nagyon bejött a paprikáskrumpli! Hogy a pasikat béha milyen egyszerű kajákkal is el lehet varázsolni!... :lol:

Anuk: édes a 4D-s Emma! Már én is próbálom kedvesem puhítani, h menjünk el otthon.

És valószínűleg vetetünk le köldökzsinórőssejtet. Tudom, h volt már téma, de érdekelne mégis, ki mit gondol róla azóta. Februárban a Krionál 8%os akció lesz, ha online rendeled meg. Amint láttam, amúgy is ők a legkedvezőbbek, Miskolcon pedig helyben vannak a kórházi komlexumon belül, így legalább a szállítással nem lesz gond. Én gondolkodtam, h megéri-e most, vagy csak a köv. gyereknél, de most már szinte biztos, h kérjük. Bár elég drága- így akciósan is kb 290 ezer, igaz 20 éves tárolási idővel.

Végre rávettem magam megint kismamatornára. Kállai Ildikó-s dvd, vagy 10 éves, elég vicces a nő hangja, de jól átmozgatott. ELhatároztam, h gyakran elvégzem majd, legalább szinten tart kicsit.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Anuk:
Gratulálok a kis puncishoz!!! :D

Már két napja egyfolytában mozog a babukám!
Olyan furcsa :) Mi lesz később ha még erőteljesebben
fog rúgdosni???Persze nagyon örülök neki!
De úgy oldalba rúgott délután le kellett ülnöm :shock:
Biztos eltalált valami olyat...

Van itt olyan kismama aki ARH Negatív vércsoportú?
Szeretném tudni hogy az ellenanyag ellenőrzésre
a háziorvos ad-e beutalót!

Kép
eve3htv

[quote="eve3htv"]S írta:eve3htvziasztok!

Van itt olyan kismama aki ARH Negatív vércsoportú?
Szeretném tudni hogy az ellenanyag ellenőrzésre
a háziorvos ad-e beutalót!

Köszi :D

Nos én nem vagyok negatív, de ellenanyagot termelek! Szóval sajnos minden hónapban mennem kell ellenőrzésre. Így inkább leírom mifelénk mi a dörgés :)

Bocsi de nem néztem, hogy hányadik hétben vagy de a 16. héten csinálnak először Anti D ellenanyag szűrést, elvileg ezen túl vagy. Erre ad a háziorvos beutalót. Utána minden hónapban vissza vagyok rendelve, beutaló nem kell, de a hematon a doktornő megvizsgál, megnézi az addigi összes leletem amit nem látott az előző találka óta, ír egy papírt átballagok a másik helyiségbe , és vért vesznek az újabb vizsgálathoz.

Nézd meg a 16. hetes első papírodat, hogy rá van-e írva, hogy kontrollra visszavárnak. Ha igen, akkor más dolgod nincs, mint időpontot kérni és a vénád edzeni a sok véradáshoz. (Én már utálom, és most jön még a cukorterhelés is)
Vendég

Nálam még nem csináltak ellenanyag vizsgálatot. Csak vércsoportmeghatározás volt...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Egy hét alatt sikerült végigolvasnom, amit 5 nap alatt termeltetek, szóval amíg ne voltam netközelben.
Hát, most már szidom magam, de nem jegyzeteltem. :oops:
Úgyhogy bocs az elmaradt reakciókért...

Nagyon szépen alakul a táblázatunk! Én is szeretnék már színes csíkot!!! :P
Remlélem, kedden minden kiderül a genetikai UH-n. Tök durva, hogy ilyen sokat kellett rá várnom! Már 20+4 leszek, mire megyek. Remélem, azért így, hogy ilyen későn megyek, nem ad ki fals eredményt! :shock:

Nagyon szépek a poci- és a babafotók!

Folyt.köv.

Kép
ácica

Ácica, időben vagy a vizsgálathoz, ne aggődj!

Csillag, dehogy korizok, nem mernék, pedig kis túlzással amióta járok, azóta korcsolyázok. Zsebkendő és teafelelős vagyok a pálya szélén :lol: Mi nem vetetünk le köldökzsinór-cuccot, de vannak itt páran, akik igen, majd biztos írnak.

Kép
benta

Én 0 Rh negatív vagyok, párom pozitív- az első vérvétel után derült ki, akkor csináltak ellenanyag tesztet is. Neked hogyhogy nem csinálták meg, Csillagtáncos? Ez furi...
Van olyan ismerősöm, akinek emiatt havonta kell mennie kontrollra, hogy nem- e termel a babának ellenanyagot, de engem megnyugtatott a (mostani) dokim, hogy nem szükséges. Akkor van gáz, ha magzatvizet vesznek, vagy valamilyen sérülés útján keveredik a baba és az én vérem egymással.
Anuk, hogy lehet, hogy ellenanyagot termelsz? Nem vagyok nagyon otthon ezekben az orvosi bigyókban, de nekem azt mondták, hogy a negatív- pozitív párosítás csinál ilyet.
Köldökzsinór- téma: mi is nagyon szeretnénk levetetni, és most néztem meg a sejtbankot (ahova jártam AFP- re), ott 370e (!!) ft, szóval az a 290 elég barátin hangzik, jobban megnézem magamnak. :)
Benta: lehet, hogy együtt fogunk szülni az Imrében? :)
tökmag79

Hát Tökmag azt még az orvosok sem tudják biztosra megmondani :( A nagypapám A RH- volt, apukám és én A RH+ és valószínű, hogy a baba szintén negatív lett. Legalábbis ez a sejtés. Van egy papírom, amit állandóan magamnál kell tartani, hogy akármi történik és vér kell akkor valami speciális alfaktoros bigyós vérre lesz szükség. Elvileg Emmának nem lesz baja, de emiatt megint csak rizikós lenne egy újabb bébi. Mondjuk mi egy babára rendezkedtünk be.

S ha már itt tartunk :D Most hogy Emma tuti lány nem bírtam ellenállni, hónapok óta nézegettem. Rod még nem tudja, meg is fojtana, de csak 360 Ft!! volt, a boltban hasonló min 3600 :D (Szerencsére a posta 1 és 3 óra között hozza ki a csomikat, leveleket, aztán eldugom, és azt mondom, hogy ajándékba kaptuk) 3 melegítő garnitúra van amiről tud és jóváhagyta ésszerű határokon belül természetesen. Aztán tartalékra rakom magam, mert már megjegyezte, hogy elég babaholmink van
4-5 rugi 56-68 méret között,
4-5 body 56-68 méret között
2 kocsikabát 62-68 méret
1 kapucnis kardigán 68 méret
5 db zokni
plusz az overall
meg amiket írtam, orrszívó, peluskuka, cumis és bébiételes melegítő, ágyikós garnitúra
még kocsit, meg ágyat veszünk azt csak eü-s dolgokat kártyára ami kell.

Kép
Vendég

Nesze neked orvostudomány... Éppen múltkor mondta egy ismerősöm, hogy három dokinál volt fogamzásgátló kérdés miatt és három különböző választ kapott... :roll:
Az én dokim azt mondta, hogy kb. 15% az esélye annak, hogy a gyerek is negatív lesz, mert a pozitív az ütősebb.
Annyira édes ez a ruci!! Honnan lehet rendelni ilyen olcsón??
Tuti, hogy én is talpig rózsaszínbe fogom öltöztetni a csajt, párom biztos ki fog akadni miatta! :D
Én még nem merek semmit venni, szerintem még várok úgy két hónapot és különben is most lesz egy kisebb átalakítás a lakásban ami elég sok(k)ba fog fájni. :(

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
tökmag79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?