hali. Vagyok. Lelkesen zacsizunk.
Már nagyon jól megy
tuntun,fejti a fiad a tetőt?
Ez tetszik
Nálunk az oviban olyan foglalkozás van,mint a mi időnkben. Kiscsoportban ragasztanak,báboznak,bábokat készítenek,festenek,sétálni mennek,környezetóra címszóval,stb...járnak színházba,van énekóra,mesét tanulnak,az óvónéni felolvassa a mesét,vissza kell neki mondani,stb...Csütörtökönként van tánc,pénteken torna,rövidnaciban,kistrikóban-haláliak
Aztán év vége felé elkezdik ők is a feladatlapozást,ami lesz majd középsőben,nagycsoportban. Olyan nincs már most sem,hogy valaki nem akar menni a foglalkozásra,inkább játszik. Mondhatni elég szigorú ovi,de nekem nagyon tetszik,nagyon szimpatikus. Kristófon nagyon meglátszik,hogy jár szeptember óta,sokat komolyodott,szerencsére.
Csilla,de édes!!!!Olyan okosak már most,nem?
Elizánál azt bírom nagyon,hogy múltkor a kádban nem ülve,hanem állva pisilt,és végig kacagott,hogy folyt le a lábán...azóta ha pisil,megáll,és néz lefelé,majd mutatja a kis kezével,hogy nincs
Mármint,hogy nem jön a pisi,nem látja. Megzabálom!!!!
hú,az a hiperaktivitás dolog,ettől nagyon fel tud menni a pumpám. Mikor rámondják a gyerekre,hogy rossz,csak azért,mert neki nem elég pl.1 feladatlap,hanem annyi idő alatt meg tudna csinálni kettőt,így meg unatkozik...hú,nekem ilyent ne is mondjanak az oviban,mert ütök.
Logopédus:én ugye nyáron elvittem Kristófot,hisz 13 hangzója nem volt meg. Azt mondta a csaj-hihetetlen aranyos,csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!-hogy ha jövő szeptemberig bejön neki a bekarikázott 5 vagy 6,már nem emlékszem,majd megnézem a papírját,akkor nincs semmi gond. Namost,ebből az 5-6-ból már most bejött neki 3. Teljesen egyedül. Nem erőltetem neki,nem szólok rá,csak ha valamit rosszul mond,azt megismétlem neki jól. Ennyi. Néha csettegünk,mint a pacik,néha körbenyalja a száját,és nagyon sokat iszik szívószállal. Neki nagyon enyhék az izmai a szájában,meg ugye fordítva zár a fogsora,meg dupla nyelvféke van
Aztán,az óvónéni-mellesleg szomszéd,és a fia a leendő sógórom
-felvitte az ovis logopédushoz is,hogy ő mit mond. Azt mondta,hogy hihetetlen nagy a szókincs ahhoz képest,hogy még csak 4 éves,és,hogy egyenlőre semmiképp ne csináljunk semmit,azon kívül,amiket leírtam,majd nagycsoportos korában,ha kell még,de szerinte nem kell már akkor.
Hú,jó sokat rizsáztam
Ricsinek nagyon boldog szülinapot kívánok,ha holnap esetleg nem tudnék írni.tuntun holnap adj neki egy nagy -nagy cuppanosat!!!!