Új privát üzeneted érkezett!

jaj, csajok,egyik sírógörcsből a másikba esem..Kijött az elszámoló villanyszámla:80000...
Ez több mint a havi nettó fizetésem...

most miből fizessük ki, hogyan tervezzünk így????
Még orvoshoz sem fogok tudni visszamenni,semmi.Már nem tudom min spóroljak.Hogyan adjak fel 220000 forint rezsit???
tünci28

Boboka,
igen, német szakos is vagyok, de ezen a környéken NEM akarnak nyelvet tanulni az emberek. A 16 éves fiú még ált. iskolába jár, a motort, kocsit már megkapta, na de tanulni???
Nekünk 1 Mbit/sec a netsebességünk, az informatikus férjem szerint egyelőre ez elég nekünk, én itthonról dolgozok is egy pesti cégnek (ami csak jutalékot fizet, ha viszek üzletet), és meg vagyunk elégedve vele. 4.400 Ft/hó a díja.

Köszönöm lányok a drukkokat, rám is fér, mert ma is borzasztó napunk volt:
délelőtt telcsiztem a férjemnek, hogy valahogy szerezzen egy autót, mert szakad a hideg eső, a gyerek orrából-füléből dől a genny, az eszméletlenségig elalélt, és zuhog a hideg havaseső, kizárt dolog, hogy vonattal vigyem be 27 km-re a rendelőbe.
Felhívtam a háziorvosunkat helyettesítő dokit, mi a helyzet, ő is azt mondta, hogy azonnal be a füll-orr-gégére. De nincs kocsi, mentőt lehet? Hát, azt nem, mert nekem kell fizetni, ez még nem életveszélyes állapot, csak az lehet, ha rámegy a genny az agyhártyára.
A párom közvetlen főnöke (EMBER A TALPÁN!) ismeretlenül kölcsönadta kocsiját, a férjemnek még szabit sem írt ki, azzal hazaszáguldott. Be a megyei rendelőbe, ahol közölték, már nem fogadnak (11.50 volt, a rendelés 14.30-ig tart), mert a mai napra finanszírozott betegszám már megvolt. Én üvöltök, hogy hová vigyek egy gennyes fülgyulladásos gyereket, akinek 39 fok fölött van a láza. Erre habozva közli, menjek fel a rendelőbe, a nővérnek mondjam meg, mi a helyzet...
Párom beugrik két beteg között, elmondja, mi a helyzet, kiküldik, várjunk. 14 órakor (a gyerek elájult a kezemben a láztól és a fáradságtól, éhségtől; vittem kis rágcsát meg teát, de többre vágyott), miután MINDENKIT behívtak előttünk (pl. nyugdíjasokat, akik havonta felülvizsgáltatják magukat, egy börtönből kihozott láncon vezetett rab, iskolából lógó vihogó nagyfiúk, stb.) végre mi jövünk. Fiatal dokinő, megnézi Bencus füleit (ORDÍTÁS), azt mondja, szerinte nem lyukas a dobhártya. Kérdem: honnan jön ez a sok genny? Már az orrán át is folyik... Ő nem lát semmit, de érzi, milyen lázas a kicsi. Áthív egy idősebbdokinőt, aki azonnal megtalálja a repedést a dobhártyán, azonnal tartkókötöttséget néz Bencusnál (nincs-e már agyhártya-gyulladás), tapogatja az egész fejét, gyerekünk ordít. A fülei tele vannak hólyagokkal, súlyos az állapota, azonnal szúrni kell mind a két dobhártyát, rá ne menjen a genny az agyhártyára. Érzéstelenítés, iküldenek minket. Most már mindenki sokkal barátságosabb, a párom úgy néz rájuk, hogy hátrálnak előle a dokik (most már 3-an vannak), 4-en lefogjuk a kicsit, szúrások...
Ömlik minden...
A dokinő szerint reggelre jelentősen csökkenni kell a láznak, ha nem, azonnal vissza, akkor más a helyzet... Ha csökken a láz, akkor hétfőn újra vissza, látni akarja, de be kell jelentkeznem a kartonozóba. Mondom neki, nincs kocsi, a gyerekkel 8-nál előbb nem érek ide (akkor is 6-kor keltem). Keressek idevalósi ismerőst, aki bejelent minket, mert 3/4 7-kor nyit a kartonozó, amikor megtelik az aznap finanszírozott betegszámmal, lezárják...
BESZ@ROK EZEN A K...A egészségügyön!!!
Lemegyek a kartonozóba (gyerek szinte eszméletlen apa vállán), mondom a kövér seggű nőnek, mi a helyzet, nézze meg ezt a kicsit: itt a TAJ-száma, a neve, ha reggel nyit a rendszer, írja be bencust, jövök 9-ig. Ha nem leszek itt, kitörölheti a rendszerből, ill. biztos, hogy idetelefonálok. Azt mondja nemes egyszerűséggel: NEM. miért? CSAK. Leordítottam (már nem emlékszem, miket mondtam neki, csak láttam, megijedt).
Itthon Bencus 39,7 lázzal nyöszörög, félig van csak eszénél (talpig langyos vizes ruhába csavarva, iszonyatos lázcsillapító kúppal a popsiban). Már éppen mentőt akartam hívni, amikor hirtelen elkezd lefelé menni a láza, eszik, iszik, szopizik, majd egy órával később szól, hogy felkel, és most bár kicsit hőemelkedéses, de futkározik, nevet, játszik...
ELEGEM VAN. Szerintem a második kicsim értem áldozta fel az életét, mert a szívinfarktusom helyett a placenta kapott infarktust...
Ne haragudjatok, ki kellett írnom magamból.

Kép

Kép

Kép
lyly

Drága Tünci,
ugyanitt tartok/tartunk számlaügyben: ha kifizetem, akkor nincs kaja+bölcsi, ha nem fizetem, kikapcsolják az áramot, a telefont, viszik a házat...
Belegebedek a párommal együtt...

Kép

Kép

Kép
lyly

Jaj,Lyly!

Szegény Bencus!
Én meg rinyálok itt a számla miatt...Ne haragudj,látom most, hogy az nem is fontos!
Örülök, hogy jobban van..

Máskor (de ne legyen ilyen)azt mondd, ha kihívod a mentőt, hogy elájult,vagy azt hogy rohama van..Akkor kijönnek.

Szörnyű, ez is.

Az a legfájobb ,hogy egyre messzebb kerülök az álmaimtól.Se gyerek, se nyugodt, biztonságos élet.Régen azt hittem ,elég a becsületes munka.Hát nem.
Ha ez így megy tovább, idén szóba sem jöhet a babatéma.
Nem lesz már 3 gyermek, kettő sem..talán egy sem...

KépKépKép
tünci28

már éppen kezdtünk volna rendbejönni...

most lesz márciusra 100 ezer mínuszunk.Egész életemben olyan szegények voltunk.Az felnőtt életemet erre tettem fel, ohgy legalább magamat fenntartsam,meg a családomat.
tünci28

Boboka!

nálunk 8 megás a net.Az elég jó.Azt nem is tudtam ,hogy lehet 20 megás is,attól elaléltam.itt a 10 es az elérhető maximum.
tünci28

Lyly!

Jajj szegény Bencus, nagyon sajnálom, :( hogy ennyit kell szenvednie. Felháborító ahogy a rendelőben bántak Veletek, sajna itt Győrben sem különb a helyzet. Kár,hogy nem a közelben laktok,remek gégész barátunk van.
Jobbulást kívánok neki, remélem gyorsan meggyógyul.
Nektek meg kitartást a kialakult helyzethez.
beátab

Drága Tünci,
nagyon sajnálom... én is ilyen ágrólszakadt voltam, és ugyanígy hittem. 5 éve még semmi bajunk nem volt, szerényen, de éltünk a párommal, az albérlet mellett tudtunk egy kicsit gyűjtögetni...
12 éves koromtól dolgozom, 16 évesen 40 ezer csirkét pakoltam éjszakánként a debreceni vágóhídnak, reggel fürdés, és utána gimi... nem tudom, hogy bírtam...nekem még jó móka is volt, rengeteg fiatal...most meg beledöglünk a mindennapi létfenntartásba. Már csak Bencusnak veszek almát, mandarint, kivit. Apával mi már nem eszünk ilyeneket, hát hogy lehet így babásodni?!

Kép

Kép

Kép
lyly

Bea, köszönöm!

Kép

Kép

Kép
lyly

Bea,
mennyire vagytok napi kapcsolatban a gégész barátotokkal?
Azért érdekel, mert Bencus éppen most mondja, hogy zúg a füle és dörömböl (szerintem a szívritmust érzi a gyulladt kis fülében), csak félek, nehogy baj legyen ebből is.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly!

Fel tudom hívni Neked holnap,ma már azért elég késő van.
Nekem is volt gond a fülemmel és én napokig alig hallottam, zúgott a fülem. De ha kérdésed van nagyon szívesen segítek.
beátab

Bea,
óriási hálával tartozom neked, ha megteszed. Persze, hogy nem ma... :roll:
Ezek a tö...lenek nem mondtak semmit, mi várható, még azt is úgy kérdeztem meg, mi fog még folyni a kis fülecskéjéből...
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly!

Írjál le nekem mindent priviben, viszont holnap csak este érek haza,a munkahelyemen meg nincs sajna net. Ha gondolod írd meg a számod,felhívlak bentről.
beátab

Atyaisten Lányok, szomorúan olvasom amiket írtatok:(

Most tudtam csak jönni, apa elfoglalta a gépet eddig.

Édes kicsi Bencusom, hogy fájhatott neki :cry:

Hogy lehetnek ilyen szívtelenek a rendelőben? Ez hol volt? Fehérváron? Mert csak azt írtad megyei rendelő.

És utána beírta legalább a dagadt dög a kartonozóban Bencust reggelre, vagy még ezek után sem?

Tünci, tudom, nem nyugtat, de mi is százezer körüli mínuszban zárjuk a hónapot... :x Jó lesz így kezdeni a februárt.

Nem lehet fizetési haladékot vagy részletet kérni a számla befizetéséhez?
Vendég

Beus,
küldtem e-mailt, és köszönöm még egyszer! Megyek Bencushoz én is alukálni, most 38,2 volt a láza, kapott Cataflamot megint... :( :( :(

Kép

Kép

Kép
lyly

Jó éjt lánykák, én is megyek aludni.

Bencusnak nagy gyógymanópuszit küldök :!:
Vendég

Jó reggelt!

Lyly!
Írtam emailt.

Rohanok,megyek dolgozni.

Szép napot!
beátab

Jó reggelt

Bencusnak nagy puszi, nagyon sokat gondoltam rá tegnap este
Vendég

Jó reggelt!

Bea,nagyon rendes vagy,én is köszönöm, ohgysegítesz Lylynak,ez olyan nagy dolog, ohgy így ismeretlenül is!!!!!

Lyly,majd adjál ám hírt, nagyon remélem, ohgy Bencus már jobban lesz..én nem is tudtam, hogy ilyen durva fülgyulladás is van, most látom csak milyen szerencsések voltunk mi a tesómmal, tényleg a kötelező bárányhimlőnn kívül nem volt semmi,még mumpsz vagy ilyesmi sem..

Boboka!
Én mondtam a férjemnek, hogy kérjünk részletet, de azt mondta mindegy már, így is úgy is ki kell fizetni, ezért leszünk mínuszban.
Csak az tényleg durva, hogy akkor most a rezsi, meg a hitel 220000 forint lesz.Megnéztem most az egész éves rezsire nem elég az én teljes évi netto fizetésem.
Ha ma hazajön a férjem nagyon komolyan át kell beszélnünk a dolgainkat.Szóba sem jöhet, ohgy elmenjek mostanában táppénzre.Tavaly 60000 forintot kaptam havonta,az nem lenne elég.

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

LÁnyok tegnap ahol dolgozok, ott itélet idő volt. Egész nap hófúvás. Tegnap két kamion pont ott a 86-os úton elzárta az utat. 2 órát megállt a forgalom. Nálunk azért van hó, de az utakat mára szépen letakaritották.

Lyly

Annyira sajnálom szegény kis Bencust. Lehet egy mandula műtét sok mindent megoldana nála. Nálunk a fiúknál mind az volt. Állandó fülszúrás, genny, stb. Aztán kivették sorban az orrmandulákat.

Nekünk kagylók és műnövények vannak a klotyótetőbe csinálva. A Barci akarta annak idején, hogy vegyük meg. 14000 volt az is. :evil: Kb. 3 éve.

Tünci

Nekünk is rákell fizetni de nem annyit mint nektek. Hát nem lesz könnyű nektek sem most akkor. :(

Betti

Remélem meg lesz az a szemét. Kukába vele. :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok Tünci, Melcsike:)

Tegnap én is hallottam a 86-oson történt balesetről, gondoltam rád is, hogy te is arra jársz a melóba.
De megnyugodtam, mert amikor bemondták a hírekben te dolgoztál, nem lehettél akkor arra :wink:
Vendég

Tüncike, tegnap mi is átbeszéltük, hogy valamit nagyon kéne tenni a spórolás érdekében.
De akárhogy is számolom, 150.000 forintra jön ki a havi rezsi, + a kaja kb. 30.000.-/hó + a benzin + negyedévente 19.000 kötelező biztosítás. Szóval nagyon durva, hogy nem hogy pl. nyaraláson törhetnénk a fejünket, örülünk ha átvészeljük a hónapokat.
Vendég

Ma reggel 64.7 kilot mérlegeltem.Épp 12 kilot fogytam aug elseje óta..
A megszorító intézkedések kedveznek a fogyókúrának.
Tegnap két joghurtot ebédeltem,egy csomag jó reggelt keksszel a vacsora meg egy narancs volt.
Reggeli meg nem volt.
Így napi 300 forint a kaja.
Az uramon nem spórolhatok,fizikai munkát végez.
tünci28

Tünci, annyit nem ér az egész, hogy tönkretedd az egészségedet. Nekem is a reggelim is meg az ebédem is pl. ma egy kefír meg egy zsömle. Elég is, szeretem is, meg nem is kerül sokba.
De azért arra mindig vigyázz, hogy reggelizni mindig reggelizzél. Én meg pont 5 kilóval vagyok súlyosabb mint te :oops: :oops: Az elmúlt két hónapban volt zsömle meg minden olyan, amit az előtt mellőztem, meg is látszik :oops:
Vendég

Jó ég, hogy mik törénnek ittT

Lyly én azt tapasztalom, hogy ha nem virítod a pénzt az EÜ-ben, szó szerint megdöglesz.
Az én nőgyógyim is felemelte az emelkedő költségek miatt 7-ről 8 ezerre a díját, majd hanyatt estem. Rákszűréssel egy 10.-es volt. :shock:
Az egészségügy úgy ahogy van katasztrófa és azt mondom, nagy szerencsétek van, hogy még így kijötettek belőle.....

Tünci
De hogy jött ki ennyi?
Nem olvassák le minden hónapban? Nálunk is azt mondták korábban, hogy á, nem kell mindig leolvasni, majd ők néha kijönnek, de én ragaszkodtam hozzá, hogy mindig bemondom, vagy e-mailen beírom.
Másként nem is lehet.
Basszus, én is mondtam páromnak, hogy 3 babát szeretne, de ebben a mai világban?
Miből, hogy?
Tényleg, ahogy mondjátok, a túlélés a lényeg, milyen nyaralás, meg öltözködés....ugyan.

Betti
Kép
betti0412

Betti, itt havi általány van.E-On.
Évente egyszer leolvassák.Ez volt az ,hogy távcsővel nézegette a pasi a házat, mert nem mert bejönni a kutya miatt.
Stimmel a szám, jól olvasta le.
A párom sem érti, mire fogyasztunk ennyit.Nyílván az építkezés számít,de ennyi????
Ez azt jelenti, ohgy erre az évre megállapítják az új általányt, ami így lesz havi 11-12 ezer.eddig 6300 volt a villanyszámlánk.nincs fagyasztó, nincs szárítógép,csak kis teljesítményű mikró, amiben csak melegíteni szoktam,hetente 3 szor mosok, hetente kétszer hajatmosok.nincs hősugárzó.Ennyi.A tévét alig kapcsoljuk be.
tünci28

Mi is 8900-et fizetünk a villanyért havonta, nekünk is egyszer olvassák le egy évben, kijön a különbözet, majd onnantól küdik az újjonnan megállapított összegről a csekket.
Vendég

Tünci

Ahhoz képest akkor tényleg nagyon sok. Nem rossz a villanyórátok? Ennyit áram fogyott volna az épitkezés alatt? :?

Boboka

Végig ráláttam a balesetre. Nem is volt nagyon dolgom, mert nem tudtak jönni be hozzánk autók.

Kép

Kép
melcsike70

Nálunk is általándij van, de végül is mindenhol az van. Vagy nem? Én tavaly visszakaptam, ezért visszavették 5400ra a villanyszámlám, most meg rá kell fizetnem, de csak 10000ret. Pont azt amennyivel visszavették.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Nálatok jóval magasabbak a rezsiktgek, mint nálunk. Nekünk igaz
2
55m a lakásunk lehet azért. Nektek biztos nagyobb.

Kép

Kép
melcsike70

A Tünci, nekem átlagban 8-9 ezer, de úgy, hogy megy a mosógép, a szárítógép, nyáron a klíma 24 órában, de akkor sem több mint 12.
Basszus a rezsin meg a lakbéren kívül szinte nem tudsz élni, már nem csak te, szerintem senki sem.

Tényleg egyre szegényebbek leszünk, gyerekkoromban nekem is egy farmer meg egy cipő volt télre, semmi flanc, most mióta keresek veszek meg dolgokat jobban, de már lassan azt sem, mert luxus egy téli cipő. Szégyen nem szégyen, de a tavalyi cipőimben járok, mert nem volt keret az idén újra, kabátra sem, de farmerra sem.
3 db új pulcsit vettem.
Tavaszra sem jobb a helyzet...

Betti
Kép
betti0412

Betti, detto.

Megint az van, mint gyerekkoromban.Szülinapra ,karácsonyra cipőt, kabátot kaptam.Semmi játék.most a szülinapomra azt kértem ,hogy elmenjek fodrászhoz.

Csak a csizmát vettük, azt az egészségpénztárról.
A kabátom öt éves volt, az kellett új, mert 20 helyen varrtam már meg.Se nadrág, se pulóver ,se póló.Nyáron vettem a turkálóban.
tünci28

A napokban mondtam én is Barcinak hogy már leszokunk arról, hogy minden szinre szóra csak úgy veszegetünk dolgokat. Mert meg akart velem vetetni egy 3000 ft-os dvd-t. Hogy most már nem lehet mindent megvenni, mert sokban kerül minden. Persze légyszi, légyszi ilyenkor mindig ez van. De aztán mondtam hogy nem és most kapott korit, is amit az idei karácsonyfa alá szántunk. És nem. Ez a gyerek ez olyan keservesen elkezdett sirni, komolyan majdnem megsajnáltam. :( De aztán győzött a józan ész. De hát őt mi rontottuk el, mert tényleg mindent megkapott. Talán azért is, mert amit én szerettem volna gyerekkoromban azt neki mindent megvettem.

Kép

Kép
melcsike70

Ja de aztán egy 1700 forintos tuskészletet kicsikart. Mert a régi már nem fog, és kellene neki az iskolába, meg ha fest vele akkor illatos lesz tőle a rajz. :?

Kép

Kép
melcsike70

Én sem vettem idén sem kabátot, sem cipőt. Én is karácsonyra vettem magamnak pár pulcsit.

Melcsike, a miénk 65 m2-es. Egy nappali meg 2 félszoba.

Pont ezen sírtam ma kollégámnak, hogy a falra tudok menni attól, mikor a hírekben stb. bemondják, hogy egy 65 nm-es távfűtéses lakás fűtése téli hónapban 20 e ft/hó.
Nem 20 ezer az, hanem a duplája. Már évek óta. Azt meg nem hiszem, hogy vidéken ugyanazt a négyzetmétert olcsóbbért fűtenék mint bp-en....
Vendég

Most nem dolgozom egész hétvégén, majd csak hétfőn. Kép

Kép

Kép
melcsike70

És bizony egy kisbaba sem olcsó mulatság, az örömön kívül.

Egyik barátunk kibélelt egy kiskádat szivaccsal, az volt a kiságya neki 4 hónapig....
Mellszívó, meg sterilizáló, persze, 100 fokon a forró víz, az összes tesómmal azt használtuk, soha bajuk nem volt.
Meg pelus, meg dokik ott is, másik topicban olvasom, decemberiben, hogy inkább magánhoz viszik ortopédiára, meg kontroll UH-ra a kicsiket, mert a rendes nevezzük SZTK-nak, már időpontot akkor kap, mikor 10 éves a gyerek, akkor meg már minek...

Betti
Kép
betti0412

Én 17000-ret fizettem most, meg ha rászámolom a 8000 forintos kedvezményt akkor 25000 lenne havonta. Nekem nem volt ennél több még. Eddig amit fizettem a 7 év alatt hogy itt lakunk 24000 volt.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike!
Dejó!

Betti
Kép
betti0412

Betti, nálunk ilyenekkel majd nem lesz gond, mellszívót rögtön a szülés után megvette a férjem. Sterilizálni meg elkezdtem én lábasban, pelenkába csavarni az edényeket, amibe fejtem, de nagyon sok idő volt, mire felforrt, szeritnem annyira nem lett steril, meg abban az idegállapotban amúgy is mindenen hisztiztem, így nagymamámtól kaptunk egy Aventes mikrós sterilizálót. Olyan 10 ezer körül volt. Gyakorlatilag, ha venni akarsz egy olyan lábast, ami még nem volt használatban, megfelelően nagy (mert amit mi vettünk abba alig fért valami), akkor az is ott van majdnem a 10 ezernél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.30 12:01-kor.
Vendég

Anyu a városi 55 négyzetméteren fizetett télen 25-35 között.Nyáron "csak" az alapdíjat.8000.

Betti, ezt én is olvasom.
A barátnőm is, mindig a fogadott orvoshoz viszi a gyereket Fehérvárra és minden alkalommal fizet 5000-et.(havonta 2-3 alkalommal.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.01.30 12:01-kor.
tünci28

Melcsike, az nagyon durva, nálunk már tavaly is 40 000 volt a fűtés :x
Vendég

Lyly hogy vagytok?

Leda????????????????????
tünci28

Na, legyen már jobb a kedvünk, jön a hétvége, összeszedjük a maradék száraz kenyeret, víz is van, semmi gond.

Betti
Kép
betti0412

Igazad van Betti, jobb kedvet, péntek van:)

Száraz zsömléből tök finom mákos gubát lehet csinálni (bár mi kakaósat szoktunk:) :lol: )
Vendég

Na látod!
Majd csak megoldódik minden szépen lassan.

Betti
Kép
betti0412

Bobóka, száraz zsömléből legfeljebb "zsemlemorzsás-gubát" lehet csak :wink:
a mákos-gubához tej, cukor és mák is szükségeltetik. :(
És ha üres a kamra... (hasonló gondokkal küzdök, mint ti)
De - Betti optimizmusát kölcsönvéve - "amíg élünk, remélünk".
aarnika

Aarnika, úgy értettem, hogy annyira száraz zsömléből, hogy már enni nem jó, de gubának igen :lol:
Vendég

:wink: :lol: :lol: :lol:
aarnika

na, ez az csajszik, ezt már szeretem!!!!

Vigyorszmájlikat akarok!

aarnika!
Amit írtál eszembe se jutott, jó ,hogy szólsz, biztos van ilyesmire lehetőség, okvetlenül megérdeklődöm.Amúgy is menni kell, emrt küldtek egy 180 forintos csekket az leőző tulaj nevére és egy már 8 éve leszerelt óra számával!
Köszi, mégegyszer! :D

Lyly???????
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?