Új privát üzeneted érkezett!

Judit,

Mint sajnos tapasztalt allergiás mondom, hogy az én véleményem szerint nem biztos, hogy közrejátszhatott a korai kaják Bencénél. Hajlamosító tényező, de ha egy baba genetikailag hozta magával az allergiára a hajlamot a szülőktől, nagyszülőktől (főleg anyai ág), akkor szerintem az ember védekezhet, ahogy akar, előbb-utóbb vmi allergia be fog játszani.

H.

Kép
hanzika

Boldog hathónaposságot az ünneplőknek Kép

Kép
hanzika

Ann,

Nálunk estére volt láz (38.1), kapott egy egész kúpot, remélem, hogy éjjel nem lesz semmi gond.

H.

Kép
hanzika

Huh, micsoda ize van ennek a céklának igy natur...Nekem nem nagyon tetszik, Ádám sem igazán tudta mit kezdjen vele. igazándiból cékla-krumpli-husi kaja volt, de sokat evett belöle.Talán,ha almával keverném, esetleg lecsúszna több.

Judit, ügyes Virág azzal az itatóval, nálunk abszolut semmi ingerencia nincs rá,hogy abból igyon. Már próbáltam csomószor, de nem érdekli. ÜGyes Virág,hogy egyböl rájött a trükkjére...

Na tsók, megyek.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat Zsoltika nevében Kép Anita, külön köszönet a szép virágért Kép

Most kiokosodtam üvegpohár-ügyben, köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Ami nekünk van pohár, abból nem fogjuk itatni, de szerzek presszós poharat és kipróbáljuk. Hétvégén pedig beszerzünk Avent varázsitatót, abból legalább nem folyik ki a cucc.

Képzeljétek, Zsoltika ma napközben egyfolytában aludt 2,5 órát! Csak néztem az órát, hogy még mindig húzza a lóbőrt Kép Viszont mindent (!) kivasaltam, megírtam egy csomó levelet és olvasgattam az internetet, nagyon jó volt egy kis csönd és nyugalom.

Zsizsa,
nagyon jó a kép Gabiról és a kis barátjáról. Zsoltika nem nagyon találkozik más babákkal sajnos... De jó lenne már egy tali Kép

Judit,
Virág nagyon ügyes a pohárral Kép Lehet, hogy ő is a fogacska miatt nyűgös?

Most megyek, Zsoltika egyenlőre nem akar aludni, pedig ideje lenne már. Lehet, hogy a napközbeni alvás túl sok volt?

Jó éjt mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Az elöbb természetesen azt akartam ecsetelni,hogy nem sok csúszott le a céklás kajából. Pont ellenkezöleg sikerült leirnom, mindig ez van, ha rohanok.

Zsófi, van egy cikk a 2003-as októberi Kismamában a mandulamütétekröl, még nem olvastam, csak megakadt rajta a szemem...

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Most már tényleg jöjjön a tavasz, egyre többen betegek. Úgy tűnik végére járunk a téli tartalékoknak Kép Kép Kép
De azért volt bőven ma is olvasnivaló Kép
Nem sok időm volt ma, mert Lizi igazi nagylány lett. Nem alszik túl sokat napközben, de annál inkább hisztis, amikor elfárad. Ma csak a mellemen volt hajlandó elaludni, 3x, és nem sokáig nyomta az ágyat Kép Kép. Sajna' egyre kevesebb a tejem, ezért is szenvedünk szerintem Kép. Ma szükségből már kapott főtt krumplit is a lelkem, almával ízesítve, de nem tudtam átverni, így is fintorgott, nem sok csúszott le, majd holnap. Kép
Diti! Nagyon tetszik ez a fürdőzés, persze főleg a két gyermek Kép Kép
Orsi! Hernyómozgás??? Valamilyen mozgás azért van, nagy erőlködéssel. Az ágyában, körbe a rácsok mellett... Kép Kép
Docka! Andris nagyon szép kisfiú!! Nem is láttam mostanában fotót róla.
Zsizsa! Mi is megkaptuk a leckét a védőnénitől, hogy próbáljuk ki az őszibarackot és a meggyet is. Én most a hétvégén körbenézek, ha látok valahol, szólok.
Gabi! Grat' a nagyfiúnak!
Szti! Ákos gyönyörű, fejkerület teljesen rendben szerintem is, a dokik meg őrültek, ha ilyen baromságokat mondanak Kép
Judit! Nektek is gratula a 6 hónapos fordulóhoz! Virág aranyos a varázsitatóval Kép Kép
Lányok, aki tanul... Azt olvastam, hogy a gyesen, gyeden lévők tandíjkedvezményt kapnak a felsőoktatásban, igaz ez?? Akkor is, ha most kezdeném?? Hol tudnék utánanézni?

Jó éjszakát Mindenkinek! Panu
panu

Panu:
amíg a gyerekkel otthon vagy (gyes, gyed...), addig térítésmentes a felsőoktatás! Ha szeptemberben tanévkezdéskor hivatalosan is gyesen, gyeden vagy, akkor az a félév ingyen van, még ha költségtérítésesre jelentkeztél, akkor is. Ez természetesen az állami sulikra vonatkozik, fizetős magán intézményekre nem. ha pl 3 éves suliba jársz és a második év után lejár a gyes/gyed, és menned kell dolgozni, akkor a suli hátralevő részét fizetni kell...Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda mindent elmodt részletesen, majd holnap megkeresem a számukat...huh...ezt most gyorsan elhadartam, de azért remélem valamennyire érthető volt Kép
szép álmokat, pusz
Regina

ui.: én most jelentkeztem Kép
gregina

Regi! Akkor is, ha már van diploma? Megnézem a felvi honlapot, köszi
panu
panu

Sziasztok!Kép

Szti:
Szegény Ákos, jól megkínozták, sajnálom! Remélem ezek után tényleg az derül ki, hogy semmi probléma!

Ann:
Milyen volt az éjszakátok? Hami tudott aludni rendesen?

Zsizsa:
Halálosan aranyos ez a kép! A nagy haverok! Kép

Barbi:
<font color="119911">Flávió magyar szülők gyermeke. Igen, érdekes név, bár a szülők is érdekes emberek. Szerintem nem igazán illenek össze, meg túl nagy a korkülönbség is, de mindegy.

Nálunk jó lett volna az éjszaka, mert talán csak 1x ébredt volna bagoly, de 1:15-kor és 5:45-kor ki kellett porszívózni az orrát, mert nem kapott levegőt szegény. Remélem hamar túljutunk a dolgon, mert igen intenzív lefolyású ahogy nézem. Utána lehet, hogy úgy alszunk, mint régen. Hurrá! Már most is kipihentebb vagyok</font> Kép

Szép Kép-ot mindenkinek!

KépKépKép
zit

SZiasztok!

Judit, igen korán kezdtem el Bencét hozzátáplálni, de nem hiszem hogy azok a kaják allergiára hajlamosítóak lennének...
Mármint a krumpli alma sütőtök, meg a többiek...
Pl. paradicsomot a mai napig ne mkapott...

De biztos nem lehet, mert a porallergiának sok köze nincs a kajáhozKépKépKép

Amúgy meg tuti volt, hogy a Bence allergiás lesz, sajnos, mert az egész család az (mármint az anyai ág) én még asztmás is vagyokKép
Jó lenne, ha ez az egész mandula-űgy az allergiától lenne, mert akkor a mandulaműtéttel megoldódna... (dokinéni szerint)

Zsizsa, a képed tuti!!!

Egyet én is beteszek, bár aki látta az albumot, az ezt is látta:

Kép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Kép
Barbi, legalább már az öröm, h jó fogat csinált meg! Kép Cékla.. hát nem tudom, én csak savanyúságnak szoktam enni, de vmiért kiskoromban azt se szerettem. Az tuti, h pl. spanótot nem fogok neki főzni, mert képtelen vagyok megenni.... Kiskoromban is az összeset az anyukámra köptem, aki egy pár próbálkozás után feladta, hogy tiszta spenót mindene - és ő is utálja KépKépKép

Judit, nem lehet, h Virág egyzerűen nem szeret hasról hátra forogni? Hami pl. tud, de nem szeret, mert hason játszik a legjobbakat Kép

Zit, köszi kérdésedet, sztem túlpánikoltam délután a dolgot, mert annyi nyügi volt összesen és nem több Kép Utána már totál jól volt és a szokásos rend szerint ment minden, az éjszaka is = aludt és reggel már mosolygósan ébredt. Még hőemelkedése sem volt, de azért ment a kúp éjszakára. Most meg már nem is fájlalja a lábát. Továbbra sem tudom, h így viseli az oltást, vagy a homeocucc segített, tökmind1, jól vagyunk és már csak 1 duplaszuri van hátra!!!
Szorítok, h nektek is visszaálljon a régi nyugis éjszaka!!!

Vera, nálatok most miért volt a doki? Csak villámlátogatás? Ti már minden szurin túlvagytok, még az agyh.gyull ellenieken is, nem?

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!
nagyon köszönöm az együttérző hozzászólásokat Ákosom nevében is. Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora aggódás egy gyermek. Valszeg kiheverte lelkileg, mert ma semmi nyomát sem látom, hogy odalenne. Hála az égnek! Én még most is hallom, hogy sír!
Hozzátápi ügyben lenne egy kérdésem: elválasztást, vagy elválasztódást választjátok? Ma próbáltam ki elöször, hogy de. nem szopiztunk, hanem csak gyümi volt. Észrevettem, hogy lehet hogy csak én erőltetem 2 óránként a szopit(ami megszokott ritmus volt) mert már nem olyan nagy lelkesedéssel eszik. Bírta is, de 1/4 12-kor elkezdte rángatni a pólomat és a cicit kereste, úgyhogy ettünk és bele is aludt. A főzeléknek annyi! Ti hogyan csináljátok?

Ann: ti elmentetek homeo orvoshoz, vagy magadtól tudod mit kell adni neki? Én is szívesebben adnék neki ilyen bogyókat, mint gyógyszert. Patikában lehet kapni?

Zsófi: milyen nagylegény Bence! Sajna én is asztmás-allergiás vagyok, sőt a hugom is! Bár az ő gyerekei nem igazán lettek allergiásak. Ill. a kicsin (2 éves) most jött ki, de adott nekik mindenféle kaját.

Van valakinek ilyen etetőszéke? Ezen gondolkoduk, hogy jó-e.
Kép
Szti
beszti71

Sziasztok!
Zsizsa! Csak meggy van a tescoban (arvit márkájú), legalábbis a budaörsiben, azt is jó sokáig kerestem. Egyáltalán fagyasztott gyümölcs alig van. Ha látsz őszibarackot valahol, szólj.

Szti! Örülök, hogy Ákos már jól van és felejti a vizsgálatokat, az orvosokat. Azért készülj fel, hogy ha legközelebb dokihoz mentek, lehet, hogy emlékezni fog, bár ebben nincs tapasztalatom, csak gondolom. A fa etetőszék nekem is tetszett, de végül nem ilyent vettünk, ebben nem tudok segíteni. Azt hiszem Orsiéknak, vagy DBarbiéknak van ilyen.

Ann! Haminak gratula a gyors regenerálódáshoz a szuri után!

Zsófi! Bence gyönyörű nagylegény!

panu
panu

Helló!

Köszi a dicséreteket a babókok nevében! Nagyon drágák voltak együtt, remélem többször találkoznak majd!Kép

Sajnos most sem tudok írni, mert a fickóm lebetegedett, és ápolni kell, közben meg Gabizni.

Panu,
kösz az infot, nem is tudom, hol keressek barackot, de ha találok, szólok.Kép

Judit,
Virág ügyesen iszik!Kép

Zsuzsófi,
Beni nagyon laza!Kép

Gabi már szólít is, szal mennem kell.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

hello!
megjöttünk a Tropicariumból, nagyon klassz volt, a ráják a kezemből ették a kis rákokat, a cápákat pedig a búvárok etették alámerülve a kezükből!
Hihetetlen élmény volt, engem viszont utolért a takonykór...Kép majd jövök és teszek fel képeket is, csak most nagyon vacakul vagyok Kép
pusz
Regina
gregina

Sziasztok!

Kicsit fárasztó napom volt, Robó is hiperaktív, aludni sem igazán akart. Viszont ma bent voltam a munkahyelemen és mindenki el volt olvadva Robótól. Úgy örültem neki. Jólesett a dicséret.
Közben Robó elkezdett hátrafelé tolatni, igaz nem mászik még, csak tolja magát hátra, így egyik percben itt a másikban ottKép. Lehet, hogy hamarosan ő is beindul. Tényleg nem érdemes aggódi ilyen dolgokon, mindennek eljön az idejeKép.

Regi: jobbulást kívánunk Neked! Képeket várom.

Zsizsa: jobbulást párodnak . Gabóca csuda édi volt a másik babával. Tényleg többet kéne nekem is vinni társaságba. Talán majd ha jobb idő lesz!Gabócának pedig üzenem, hogy kicsit engedje anyát kikapcsolódniKép.Kép nincs elfelejtve, de most nincs időm rá. Még fel kéne gépre tölteni. Remélem azért már jobb a hangulatodKép

Szti: klassz az etetőszék, hol láttátok és milyen árban volt? Mi is most akarunk venni majd. DBarbiék etetőszéke azaz a szék része nem fából van, úgy emlékszem. Talán azt könnyebb tisztán tartani.
Etetés: hozzátápi, vagy elválasztás , ugye erre gondoltál? Nálunk úgy működik, hogy inkább hozzátáplálás, nem hagyunk ki szopikat, viszont nem evés után kínálom meg ennivalóval, mert akkor már nem fér belé egy kanállal sem, hanem két szopi között. Ez vált be nálunk, így is van hogy nem eszik eleget, mert nem éhes.

Ann: hozzánk is kijár még a doki oltások után is. Én nem hordom tanácsadásra, így jó dolognak tartom, hogy egy hónapban egyszer ránéz Robóra.

Zsuzsófi: Benci csuda nagy már, elképesztő milyen szépen áll.Drukkolok, hogy az allergiás tünetek elmúljanak a műtét után, de főképpen azért drukkolok, hogy ne legyen műtét!

Zit: örülök nagyon, hogy tudtál pihenni. Beninek pedig jobbulást kívánok.Jó lenne, ha legalább nálatok visszaállna az alvási rend. Nálunk Robó még mindid sűrűn ébred, de ő ilyen is volt.

Panu: azért próbálkozzatok az evészettel többféle formában is. Hátha Lizinek éppen reszelve vagy pépesítve ízlik az alma jobban. A tejcsi miatt ne aggód, lehet hogy éppen Lizi is a hat hós ugrásnál tart. Nálunk is ilyenkor cici cicit követett. Sokkal többet szopizott.

Gabi: én is pont ma vasaltam ki mindent, igaz Robó nem aludt, de jól eljátszott mellettemKép. Mostanában ő is sokkal kevesebbet alszik.

Judit: nagyon ari Virág, és milyen ügyes fog már és ügyesen iszikKép.Sokat nőtt nagyon.

Barbi: vasalni én sem szeretek, akkor küldhetek én is neked egy pár adagot?KépNa jó cserében vállalok mást, pl: főzés?

Hanzika: ugye nem lázasodott be jobban Marcus? Már nem sok oltás van hátrs és túl lesztek ti is rajtaKép.

Meme: jó utat nektek. Mit fordítasz amúgy??

Vera: merre vagy???

Na lassan be is fejezem az írást, mert Robó kezd nyűgi lenni.Most evett nemrégen krumplit sóskával, nagyon ízlett nekiKép.

Remélem írtam mindenkinekKép.

Jó éjt: Anita
anita77

Sziasztok!

Itt vagyok, csak ma nálunk is babás nap voltKép
Nagyon klassz volt, a babák is nagyon érdeklődtek már egymás iránt végre. Bence keze sokat volt a másik baba szájában, én meg attól féltem hogy megharapja, ugyanis neki már van két fogaKép
De megtapogatták egymás szemét, fülét, orrát, mindent ahol érték egymást. Alig győztük arrébb pakolni őketKép
És egy kép az ismerkedésről:
Kép

Tegnap volt nálunk a doktornéni. Kicsit hülyén jött ki, mert azt mondta hogy kettő után jön, én meg nem akartam Bencét letenni aludni, pedig már 3kor nagyon nyűgös volt. Erre 4kor nem bírta tovább, elaludt, 4.10kor meg jött a doki. Annyira sajnáltam hogy fel kellett ébreszteni! De utána annyira felébredt hogy nem is aludt el estig.

Ann, azért volt nálunk a doki, mert havonta egyszer a tanácsadás helyett ő jön ki hozzánk, mint Anitáéknál. Ilyenkor megvizsgálja, megnézi mennyit fejlődött és beszélgetünk erről-arrólKép
Tegnap például a hozzátápiról. Kérdeztem hogy ha Bence nem eszi meg a krumplit, de sárgarépát és sütőtököt csak hetente egyszer lehet neki adni, akkor a többi napon mit egyen?Kép
Erre egy csomó mindent felsorolt, így már egész más, tényleg nagyon változatos lehet az étrendKép, bár a babáknak az sem baj ha hosszútávon akár csak kétfélét esznek.

Viszont megint nem örülhetek felhőtlenül hogy milyen gyönyörűszép, jól fejlett és nyugis kisbabám van (ezt mind a dokinéni mondtaKép), ugyanis enyhe szívzörejt hallott nála a doki, így nekünk is át kell esnünk azon a tortúrán amin Esztiék ÁkosánakKép EKG-ra és szívUH-ra kell mennünkKép A doki szerint tuti nincs baja, csak jó azt tudni ha egy esetleges kis szívzöreje van, ami nem káros. Remélem Bencikét nem fogja megviselni a dolog!!!
Pedig már olyan nyugisan vártam az orvost, hogy tudtam hogy nincs szuri, de sajna mindig van valami ami miatt aggódhatokKép

Hát ennyi rólunk, többet most nem tudok írni mert el kell altatnom BencétKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Anita,
krumpli sóskával finom lehet Kép Zsoltika ma banánt kapott, és úgy láttam, nagyon ízlett neki Kép Nem sokat evett egyenlőre, de nem baj, majd eszik többet ha éhes lesz. De jó neked, hogy be tudtál menni a munkahelyre! Az enyém nagyon messze van, csak kocsival érdemes megpróbálni eljutni oda innen a XIII. ker-ből a BAH-csomóponthoz. Pedig olyan szívesen mennék! Majd egyszer Apával, de most ő is nagyon sokat dolgozik.

Regi,
jó lehetett a kikapcsolódás Kép A ráják nekem is nagyon tetszettek a Tropicariumban. Jobbulást neked! Én épp most lábaltam ki a náthámból.

Zsizsa,
párodnak is jobbulást Kép

Szti,
örülök, hogy Ákoska kiheverte a kórházat. Mi is hozzátáplálunk, 2 szopi között kap Zsoltika, naponta 1x valamilyen gyümit Kép Eddig almát és banánt próbáltunk. De mi még nagyon kezdők vagyunk Kép Szerintem az még távoli cél, hogy egy szopit kiváltson valami más kaja, én legalábbis úgy látom Kép

Ann,
örülök, hogy jól vagytok Kép Mi is járunk tanácsadásra még, holnap megyünk megint, igaz 2 hete voltunk. De elfogyott a fürdetőkrém, és van 1-2 kérdésem, plusz méredzkedünk is, ha már ott vagyunk.

Zsófi,
Bencéd már nagyon tudja, hogy kell állni Kép Nekünk ugyanilyen kék pónis rugink van, nagyon szeretem. Sajnos én is allergiás vagyok, remélem Zsoltika nem lesz az Kép

Zit,
alvás Kép Beninek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!

Panu,
igen, jár a tandíjkedvezmény. Én is tanulok, mégsem tudtam eddig ezt igénybevenni, mert nekem már csak az államvizsga van hátra, amikor pedig még szorg.időszak volt, akkor még nem voltam sem GYED-en, sem GYES-en. Szóval így jártam, bár az engem is érdekelne, hogy vizsgadíjra jár-e a kedvezmény? Ha esetleg találtál valami információforrást, írd meg légy szíves Kép Eddig lusta voltam utánanézni, de lassan aktuális lesz.

Ma minden eddiginél nagyon nyűgi volt sétánál Kép Zsoltika úgy sírt, mintha nyúznám. Valahogy mérgesen sírt Kép Majdcsak vége lesz már ennek a rossz időnek, remélem akkor majd jobban bírjuk a sétát meg a babakocsit.

Jó éjt mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Vera,
közben írtál. Nagyon aranyosak a gyerkőcök együtt Kép Ne aggódj a szívzörej miatt. A férjemnek is van, őt is kivzsgálták kiskorában, és azóta sincs semmi baja. Remélem Bence jól viseli majd a vizsgálatokat.

Tényleg gyönyörű és jól fejlett kisbabád van KépKépKép

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Csak egy gyorsra, mert zűrös volt az éjjel, Marcus többször felsírt és én sem aludtam túl jól. Még séta közben is sírogatott, azt mondta doki néni, hogy azért, mert már emlékeznek ilyen korban a szurira. 3-4 nap és elmúlik...

Vera,
Marcusnál is az első kivizsgálás szívzörej miatt volt, de amit találtak, az nem vészes, így nem kell kontrollálni. Sok babánál van, de hamar kinövik. Ne aggódj!

Betegeknek jobbulást!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok Lányok!

Beugrottam egy gyors olvasásra, de azért Vera a tiédre reagálok is: tényleg semmi ok az aggodalomra, ez a szívzörej a legártalmatlanabb dolgok egyike. Csibinek is hallott valamit a dokinénink, el is küldte kivizsgálásra, ahol persze megállapították hogy semmi nincs az égvilágon. Persze először én is megijedtem, azért is mondom el ezeket, hogy te ha lehet, már nyugodtabban állj hozzá Kép
Egyébként akkor utánaolvastam a dolognak, és azt sikerült kiderítenem, hogy a babák 80%-ának van szívzöreje, de ez csak úgynevezett eseti szívzörej, hol hallható, hol meg nem, és ezt vagy kinövik, vagy ha esetleg nem, akkor sem okoz problémát egész életükben soha.
Úgyhogy mondom, ne félj, nem lesz semmi baj. Igaz hogy ez egy újabb vizsgálat, de abszolút nem fájdalmas, nem viseli meg a babákat, és utána meg legalább 1000%-osan biztos lehetsz benne hogy semmi baja a kis szívének Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok Kép
Szti, én egy könyvet használok homeo ügyben... ja, nem egyet, de ez volt az első: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával. Mivel semmi súlyosra nem használtam eddig, nem kerestem homeopatát, de lehet, h majd fogok. Egyelőre így is jó. Nem minden patikában kapni, van Bpn kb 20, de ide, a 60i patikákba is meghozzák, ha megrendelem.

Zsizsa, fickónak jobbulást!!!

Regi, Tropi Kép takonykór Kép

Anita, hiper Robó KépKépKép nekem tecc!

Vera, nagyon arik a babák együtt Kép Szívzörej Kép, de sokmindenkinek van, bizti nem lesz semmi gond. De a tortúra KépKépKép

Csajszik, mi meg nem megyünk tanácsadásra, ezzel a dokival én nem vagyok kisegítve. Minek? MNérleg itthon is van :o))) A védőnéni nem rossz, de annyit én is tudok. (most ez nagyképűen hangzik, vagy őt minősíti?? :o))) Nekem ti tudtok sokat segíteni!!! Kép Remélem, észreveszem, ha vmi gáz lenne a fejlődésében. Védőnéni meg úgyis ránéz 1-2 havonta sztem.

Gabi, mi baja Zsoltinak a sétával? Hami pl. utálja az overált, meg azt, h nem lehet rendesen mozogni. Ha cumi van a szájában egész jól elnézelődik akkor is, ha épp nem alszik.

Hanzika: éjjel Kép Akkor mi jobban jártunk szerencsére. De kitartás: már csak 1 szuri!!!

Jóéjt mindenkinek!
Pussz
Ann
annann

Távirati stilusban,mert Ádámot per pillanat megint leköti a beépitett szekrény (Ann, ide szorult be múltkor is, a szennyeskosár és egy nagy ruhás zacskó közéKép)

Szóval, Reginek jobbulást, úgyszintén Hanzika Marcusának, remélem gyorsan elmúlnak a bajok.

Vera, ez tényleg komoly, hogy 1héten1szer tök és répa???Még ilyet nem olvastam sehol, nálunk meg jó ideig ezek váltogatták egymást EGÉSZ hétenKép
Mind1, meg van még Ádám...
Ma újra próbáltam a céklát, cselesen belekevertem a husi mellé egy kicsit a bolti banán-alma kajából, teljes siker, alig tudtam elég tempóval adni.

Egyébként tegnap óta extranyügös az én tuttinyugis babám is, ha nincs az ölemben, üvölt,mint a sakál. A csúcs 20 perc volt a járókában, amig mosogattam. Néha abbahagyta, elszöszmötölt egy játékkal, aztán rákezdett megint. Most 2 tippem van, vagy valami szeparációs szorongás (még nem nagyon olvastam utána, csak tudom, már jelentkezhet ilyenkor is.), vagy az én atibigyó gyógyszerem hat rá igy....Bár ez utóbbit kétlem, hiszen napi 4 szopi van, és nem hinném,hogy óriási mennyiségeket eszik meg..

Anita, remélem Robód nyugisabb lesz holnap, csak múló hiperkedés volt. Mi jót dolgoztál? Bizti jó lehetett megint "emberek" közé menni..,

Vera, a két bébi nagyon aranyosan tapogatja egymást, hiába sok a tanulnivaló még. De hogy Bence rögtön a szájába dugta a kezét, ezen olyan jót nevettem. Talán csak nem fogorvos lesz belöle?O?
Szivzörej ügyben nem tudok okosat irni, csak biztatni tudlak,mégha olyan iszonyatos egy anyai szivnek nézni amint vizsgálják, hidd el, a babák sokkal könnyebben átteszik magukat minden ilyen beavatkozáson!Kép

Ann, örülök,hogy nem volt folytatása a nyüginek, vagy láznak, stramm kis csajszid van. Kép

Tegnap nekiálltunk autósülést venni. Ugyanis ahogy irtam, a bébihordóból már kilógott Ádám lába, meg is néztem a papirján, 9 kg-ig VAGY 66 cm alatt jó. Ádám márc 1-jén volt 71 cm, szóval jócskán kinötte már.
A választék olyan-amilyen, végül is találtunk egy jót, meg is vettük. De a boltban az eladó csaj (mellesleg lengyel volt, jól el is beszélgettünk az itteni életrölKép), szóval ö ajánlotta, hogy 1 éves korig jobb, ha a babák menetiránnyal háttal vannak az autóban. Nem törvény, vagy ilyesmi, csak ajánlás.
Na most a 15 féle autósülésböl egyetlen egy volt, amit háttal is be lehet rakni, a többit nem . Az meg elég béna volt, más tekintetben.Igy csak ezért az egy dologért nem választottuk.
Most viszont itthon vacillálok, hogy mi a csuda legyen. Maradjunk még a bébihordozónál, amiböl igaz kicsit kilóg a lába, de ez nem fáj neki...
Vagy tegyük be a nagy ülést, és legyen már nagyfiúsan ültetve?
Szerencsére ez az ülés is dönthetö, szóval még félig fekvö helyzetben is be lehet szerelni, mégsem 90 fokos szögben kell ülnie, de akkor is nagyon meditálok mi lenne a helyes???

Nagyobb babás anyukák, ti mit csináltok, vagy akinek bármi véleménye van, irjon nekem valamit...

Na, megint kiszabaditott egy ruhát a zsákból, ideje értemennem...
Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

Ja,és a mai napi mozgásfejlemény, hogy nem csak egy "ütemet" mászik,ahogy idáig, hanem most már 2-3 kéz-láb rakás is megy egymás után. Most már tényleg mászik ez a hisztigép...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtatásokat, nagyon aranyosak vagytok!Kép Igazából nem izgulok, mert nagyon remélem hogy tényleg semmi baja Bencének, csak az bánt hogy már megint egy újabb vizsgálatra kell vinni. Már azt hittem hogy élhetjük a nyugis, szuri nélküliKép hétköznapokat, és erre jön egy újabb vizsgálatKép

Lányok nekem ma nagyon jól indult a napomKép Ugyanis találkoztam Anitával és RobóvalKépKépKép És elmondhatom hogy Robó igazi gyönyörűszép baba hatalmas nagy komoly barna szemekkelKép, Anita pedig egy nagyon-nagyon kedves lány az életben is, csakúgy mint itt a fórumonKép

Anita!
Nagyon örülök hogy végre személyesen is megismerkedhettünk és végre Robókát is láthattamKép
Csak kár hogy ilyen kevés időnk volt.
Képzeld el hogy mikor elbúcsúztunk, toltam kb. tíz métert a babakocsit és Bence felébredtKép Kipattantak a szemei és nagyon vigyorgott! Azóta pedig itt hancúrozik a szőnyegenKép
Sajnálom hogy éppen aludt, de majd máskor remélem aktívabb lesz!
(A többieknek írnám, hogy az én drága kis Bencém már a sapka felvétele közben itthon elaludtKép így Anita csak így láthatta.)

Barbi!
Nagy-nagy gratula Ádinak a mászáshoz!KépKép
Répát és sütőtököt csak azért nem ajánlják sűrűbben az orvosok, mert besárgul a babókák nózija és szeme tőle. Viszont ha valaki sok sárgarépát eszik akkor könnyebben lebarnulKép Ezt anyukám mondta tegnap, valahol olvasta.

Ann!
Én úgy tudom hogy a tanácsadás kötelező 1 éves korig. Vagyis mikor én megkérdeztem a dokinkat hogy a szurik után továbbra is eljönne-e megnézni Bencét, mert én szeretném ha látná, azt mondta hogy természetesen eljön, de ha nem kértem volna, akkor nekünk kellene bemenni hozzá havonta egyszer a tanácsadásra. És emellett elvileg még házhoz jár a védőnő is, bár nálunk most már több mint egy hónapja volt utoljára.
De lehet hogy nálatok más a rendszer és nem kell tanácsadásra járni? Csak mondta volna a dokitok, nem?

Diti!
KösziKép Nekünk is azt mondta az orvos hogy ez elég gyakori, és biztosan így is van hogy hol hallható hol nem, mert eddig még nem mondta soha egy vizsgálatnál sem.

Gabi!
Most már megnyugodtamKép
Látod, haladtok ti is ezzel a hozzátápivalKép Örülök hogy ízlett Zsoltikának a banán! Tegnap nálunk Benci nem ette meg, mert egy picit savanyú volt, viszont ebédre benyomott egy krumplit egy almával és utána még szopizott isKép

Hűha, most mennem kell, mert keserves sírást hallok! Szerintem elrepült a játék, és nem tudja visszaszerezniKép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!Kép

Ann:
Kösz a szorítást az éjszakákért, úgy tűnik javul a helyzet, már csak 1-2 alkalommal ébred Beni, bár most másodszor a nátha miatt, amikor már nagyon szörcsög.

Regina:
Jobbulást! Örülök, hogy jó volt a Tropicarium. Mennyi a beugró? Kivi vagyok, még mi sem láttuk.

Anita:
Vigyázz a társasággal, nehogy úgy járjatok, mint mi! Érdeklődd meg előtte, nem e beteg valamelyik baba!

Vera:
Tuti rendben lesz Bence, ne aggódj előre ( mondom én, aki szintén előre aggódik mindenen ). Gyönyörű a képen, mint mindig!

Barbi:
<font color="119911">Gratu a mászáshoz! Autósülés: nekünk Coryék mutatták meg Baluét, az is dönthető és azt hiszem 36kg-ig jó. Szerintem érdemes ilyet venni, mert amúgyis kötelező már bekötni a gyereket, magasító szerintem hülyeség és ez sokáig jó. Azért gondold át. Mi is veszünk lassan, mert a hordozó már nekünk is kicsi és utálja a gyerek.

Nálunk úgy néz ki Beni jobban van, csak most én kaptam el és kicsit rosszul érzem magam. Remélem túl leszünk már rajta hamar. Olyan szép idő van kint, kéne menni sétálni. Jaj, remélem a tavasz jön már végre!</font>

Szép Kép -ot mindenkinek!

KépKépKép
zit

Barbi, extranyügi Ádi Kép Annyira tetszik, ahogy szétszedi a lakást! KépKépKép Ügyi kis fickó!

Vera, ne keseríts már el ezzel a kötelező tanácsadással... Én nem akarom látni a dokit!!! Mi van, ha azt mondom, h megyünk és majd nem megyünk? Úgyse vizsgálja meg rendesen, nagyon felületes. Semmit se ér, csak azt, h felhúzom magam a baromságain.
De jó nektek, h találkoztatok Anitáékkal! Hogy és hol sikerült?

Zit jobbulást! Menj sétálni, az jót tesz a betegségnek!
Cory, milyen autósülése van Balunak?

Ma nem sikerült a hibernálás: csak 3/4 óra lett... talán mert már nincs hideg Kép

Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

AnnAnn: 0-18kg-igos noname. Most 13,5kg, de hamarosan kinövi. De nem is baj, mertlassan már Zsoma is mehet bele.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Kép

Judit kérdezte egyszer, h kire hasonlít Hami...
Most csak ilyen képeket találtam, meg lehet nézni. Nos? Van tippetek? A postásról nem teszek fel képet!!! KépKépKép

Kép

Egyébként sztem nagyon vegyes. Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Ann,
szerintem Hami a fekete-fehér fotóra hasonlít, egy az egyben ugyanolyan az ajka, a szemöldöke Kép És szerintem az a Te kiskori fotód Kép Zsoltika séta közben a babakocsiban feszeng, olyan mintha ki akarna ugrani a kocsiból, közben mérgesen sír. Persze biztosan zavaraja őt is az overál. Meg a bundazsák Kép De hát muszáj felöltözni. Ha kiveszem, rögtön megnyugszik és nézelődik. Pedig meg van döntve a kocsi háttámlája, félig ülő helyzetben van Zsolti, hogy lásson mindent. Cumit én is szoktam neki adni, de általában szép ívben kiköpi Kép És van egy klassz babakocsicsörgőnk is, azt szokta püfölgetni, de hamar megunja. Hát ez van. Majdcsak jobb lesz, ha már teljesen tud ülni + az idő is melegebb lesz Kép

Zit,
örülök, hogy Beni jobban van. Most már biztosan tud majd aludni éjjel.

Vera,
nagyon helyes, hogy nem aggódsz Kép Hová mentek vizsgálatokra és mikor? Benci nagyon nyugodt kissrác, biztos jól tűri majd a dokikat maga körül.

Nem így Zsoltika. Ma olyan sírást csapott tanácsadáson, mintha legalábbis megint szurit kapott volna. Biztosan emlékszik az oltásokra, rossz emlékei vannak a rendelőről, legalábbis én ezzel magyarázom a sírását.

Most tanácsadáson mérték Zsoltikát, 2 hét alatt csak 2 dkg-ot hízott KépKépKép Jövő héten vissza kell mennünk. Szerencsére a doki nem ijesztgetett, csak annyit mondott, hogy ha nem hízik, be kell vezetnünk a főzeléket. Amúgy is most hétvégén akartam először krumplit adni Kép A banán egyébként nagyon bejött, ma úgy ette Zsoltika, mint kacsa a nokedlit KépKépKép Szóval stagnálunk, de végülis ez nem olyan nagy baj. Legalábbis remélem.

Jó hétvégét mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

ANNNNNNN, ez a lány tiszta az anyja!!! (én is arra a fekete-fehér képre tippelek, valamint arra, hogy az a TE babaképedKép)KépKép
DE jó,hogy ilyen összehasonlitóst tudtál mutatni...
Ádám pakolásán meg ne "kár"örvendj, fog még a Te Hamid is ilyet produkálniKép

végül is nem bánom, csak most már tényleg a nap 24 órájában rá kell figyelni,mert állandóan ügyködik valamin...Teljesen levédtük a nappalit, ki van párnázva szinte minden, gyerekkapu, vakdugó, soroljam?? Az újságokat is már csak az ö kedvéért tartom a kávézóasztal alján, az az egyik legnagyobb boldogsága, amikor beleszabadul a kupacba és válogatKép

GAbi, remélem Zsoltid megnyugszik, és utána beindul a hizása. Bár a stagnálás sem olyan örült probléma, csak ne fogyjon.

Vera, sárga orr?? HM, egy kicsit volt árnyalata a nozijának,de lehet csak beképzelem. És ha sárga is az orra, az megint miért baj? Gondolom nem fáj...

Zit, lehet valamit félreértettél az autósülés kérdésen...
Ugyanis megvettük azt ami szintén kb 36 kg-ig jó és lehet dönteni is, csak azon meditáltam, hogy máris belerakjam, vagy kinlódjak még a babahordozóval, mivel azt menetiránnyal háttal használjuk , a nagyobbik ülést meg csak menetirány szerint lehet bekötni.
Tegnap nem voltunk sehol, de holnap megint megyünk egy kiállitásra, tehát autózni kell, valószinüleg be fogjuk szerelni valami döntött fokozatban.

Extranyügösség továbbra is befigyel, tegnap nagy nehezen játszogatott egyedül,én meg kb 30 cm-re ültem egy fotelben, és eltüsszentettem magam. Rámnézett, beugrott az eszébe,hogy nem az ölemben ül és rázenditettKép Komolyan mondom már nevetek rajta, elsö nap után meg lehet szokni a hisztit isKép
Kicsit duzzadt az inye, még az is lehet,hogy az egésznek a fogacska az oka???!!!

Hol vannak a többiek? Ma nem volt nagy forgalom. És most jön a hosszúhétvége...
Sziasztok, én biztosan jövök majd...

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Kép

Tettem fel 4 új képet az albumunkba.

Gabi, ne izgulj a hízás miatt, 6 hós ugrás van, meg egyébként is jön a hozzátápi, tuti, hogy rendbejön a súlya. Mesélj, hogy fogadja Zsoltika az új ízeket?

Barbi, én nem kárörvendek, hanem annak örülök, h ilyen ügyes Ádibádi Kép
Van olyan autósülés, ami 36is jó és dönthető? Nekem aszonták az itteni bababoltban, h nincs is olyan...nem mintha itt akarnám megvenni.

Hamikám "elromlott", ma el lehet ugyan altatni, de letenni nem lehet... nemtom mi van vele

Többiek, hahóóóóóó....

Pussz
Ann
annann

Sziasztok Lányok!
Megint rég voltam, zajlik az élet.
Botinak szinte egyszerre (2 nap különbséggel) kibújt a két alsó foga. Akkor szerintem nem viselte meg, most viszont elmondhatatlanul hisztis, de még a kezemben sem jó neki...de a fogra addig lehetne ráfogni, amig át nem töri az inyt, nem? Ugyhogy legyen front Kép Kép
Szti, drukkolok, hogy a vizsgálatok okozta macera legyen a vége. Vera, nektek, meg hogy még ezt is jól birja Benci.
Beteszek pár képet, hogy felismerjétek az 5 hónapos fiamat Kép Kép

usziban
Kép
bevásárlókocsiban várok apára
Kép
Üdv mindenkinek, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Edit! Boti nagyot nőtt a legutóbbi kép óta, és aranyos ezeken a fotókon.
Lizi már nemcsak fordul, hanem mászik is. Csak rettentően idegesíti, hogy előre akar haladni, de állandóan hátrafelé megy, fél perc alatt lent van a szőnyegéről és nyalogatja a parkettát, ha nem figyelek, most is... futok Kép Kép Kép
sziasztok, panu
panu

Edit, Boti tényleg rettentö aranyos ezeken a képeken, micsoda nagyfiú már ö is...Kép

Panu, nyugi, elöször nálunk is hátrafelé indult Ádám, de csak pár cm-t. Aztán jött a hason körbe forgás, mindent elért 20 cm-is körben. Utána jött a hintázás négykézláb. Utána a kúszás, és most már mászik...Csak biztatni tudlak, nyugi, lesz ez még ilyenebbKépKép

Ann, de biza ez az ülés dönthetö. Egészen pontosan 10-18-kg-ig a saját övével használatos, és 18-36 kg-ig kell a kocsi övével használni. (booster ülés is ugyanis.)
A képen is döntve van (3-ik fokozatban), de alig lehet észre venni...Na mind1, azt hiszem igy fogjuk berakni és kész.
Megnéztam Bocikád albumát, kis Virágszál azzal a tulival a végén...Kép Mondtam már, micsoda gyönyörü igézö szemei vannak ennek a lánynak???

Na, megyek valamit lenditek a házon, bár kedvem az a béka popója alatt leledzik...

Barbi
Kép

Kép
Kép
barbi

Micsoda f.s kinézete van ennek a képnek...
Mindig álligatnom kell a felbontást,mert a mi gépünk túl nagy felbontással dolgozik, a Babanet nem komálja, és igy én szoktam módositgatni.
MEg is látszik, ilyen béna lettKép
Na, mind1 azért valamennyi kivehetö remélhetöleg.
Cosco márkája van, ez éppen a Summit modell.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Felmerült egy kérdés: Kell-e mindennap fürdetni a gyermeket? Svéd ismerősöknél tapasztaltuk, hogy a most másfél éves kislányt "csak" heti kétszer fürdetik. Megnéztünk Apával néhány angol nyelvű oldalt, ott is azt írják, hogy elég néhányszor hetente fürdetni a csecsemőt. Tisztában vagyok vele, hogy a napi rutin sokat számít a gyermeknek, és akár ezért is megéri a napi fürdetés. És hozzáteszem azt is, hogy a napi fürdés a víz szárító hatása miatt nem a legjobb dolog a baba bőrének. És hát ugye nem koszolódik a baba annyira Kép Kép Kép Mindössze arra vagyok kíváncsi, hogy mi a szokás? Hányszor fürdetitek a bébiket hetente? Barbi, Batkamanó!Nálatok mi a szokás?
köszi, panu
panu

Barbi! Bocs, az előbb lemaradt: Ádi jófej ebben az ülésben, komoly nagyfiú. És az jó neki, hogy ennek a nagyobbaknak szánt ülésnek egyenes a háttámlája??
panu
panu

Sziasztok!

Panu: tudomásom szerint, csak nálunk szokás naponta fürödni. Biztosan tudom, hogy a németek sem fürdenek mindennap.

Dandy
dandy

Panu, itt sincs napi fürdés, szintén csak heti 1-2.Inkább áttörölgetést ajánlottak.
Mi azért minden nap fürdünk. Nem koszolódik, az igaz, csak izzad, büfizik, stb...Szerintem ugyanúgy jól esik a babának is lemosni a nap porát,mint a felnötteknek. Ráadásul nálunk a nap fénypontja a fürdés, nagyon szeret pancsikálni.

Nem tudom jó-e az egyenes támla, ilyen mindegyiké.
Alapjában én is idegenkedem még ettöl a fajta ültetéstöl, de mi a búbánatba rakjam, ha a bébihordót már kinötte?? Agyamra megy ez a sok talány...
Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

Barbi,
nekunk azt mondtak, hogy 1 eves korig csak menetirannyal hattal szabad bekotni, mert meg gyenge a gerincuk.

Panu,
nalunk csak minden 2. nap van nagy furdes, amugy csak attorlom, ill. ha kifolyik a pelusbol a cucc akkor uanna egy gyors mosdas a csapban Kép
batkamano

Barbi! Látszik, hogy nagyfiú Ádám. Az ülés miatt ne aggódj, szerintem ő jelezni fogja, ha rosszul érzi magát. És ha jól emlékszem Ádibádi már nagyon tud ülni, sőt gardróbot kutatni is... Kép Kép, talán a gerince is jobban bírja a terhelést. Viszont azt én is megfontolnám, amit Batkamanó írt, hogy háttal utazzon. Ezzel az üléssel nem lehet?
Köszönöm a fürdéssel kapcsolatos eddigi válaszokat. Mi például ma többször fogunk fürödni, mert megyünk úsziba Kép

panu
panu

Sziasztok!

Tegnap már nem volt időm írni, annyira fáradt voltam. Voltunk vásárolni Pesten, még páromnak volt elintéznivalója, addig tudtunk Verával és a gyönyörű Bencivel találkozni. Sajnáltam nagyon, mert csak 5 perc volt, de akkor is láttam végre őket élőben is. Erről jutott eszembe, hogy már a többiekkel is jó lenne egy hosszabb lélegzetvételnyi talit összehozni, ha jobb idő lesz.
Bencike nagyon édes, éppen aludt, de én még akkora gyönyörű szempillákat még nem láttam. Ráadásul még olyan is , mintha be is lenne fésülve neki Kép. Tüneményes fiúcska. Robó is nagyon nézegette, de sajna mosolyt nem eresztett el, hozta a komolyfiú formájátKép. Vera is nagyon szimpatikus volt számomraKép. Sajnálom, hogy nagyon rövid időre sikerült összefutni. Rendesek voltak mert még gyorsan erre a kis időre is lejöttek Kép.

Már nagyon jó lenne veletek is megismerkedni, remélem mielőbb össze is tudjuk hozni.

Vásároltunk: etetőszéket, melyről ha feltöltöm a fényképezőt , teszek fel fotót. Végülis a fánál maradtunk, nekem tetszik.Egy sport babakocsit is vettünk, ami nagyon jó árban volt , és nekünk a babakocsi igaz nyáriasítható, de akkor is olyan télies (nem volt sok eszem, mikor megvettem, de gyorsan kellett anno vásárolni), így ez megtetszett és apa rábólintottKép.Pár rucit vettünk még, és csillárt Robónak.
Bár még akartam több minent is venni, de nem fért már bele az időbe.
Nagyon jó volt kimozdulni végre, még a napocska is sütött, szóval tényleg egy szavam sem lehet, csak hulla fáradt voltam mire hazaértünk. Még annyira eldicsekedem, hogy Robót több helyen is megdicsérték. Volt olyan hely is pl: Kika, ahol az árukiadó férfi jegyezte meg, hogy milyen szép és nyugodt baba.Ritka pedig, hogy férfiak megjegyezzék.Olyan jólesett. Hízhattam volna egy pár kilót tőleKép.

Vera: nagyon örülök tényleg, hogy sikerült találkozniKép. Aranyosak vagytok nagyon.

Gabi: örülök, hogy Zsoltikának ízlett a banán, s lehet lassan főziket adni már neki is. Látod több mindenkinél volt kevesebb hízás, emiatt ne aggódj. most éppen Robó se4m hízott semmit egy hét alatt. Igaz én néha itthon mérem meg, ez nem annyira pontos.

Hanzika: biztos az oltás viselte meg Marcust, Robó pl a szuri után is sokszor sírdogált még. Azért érzékenyek ők még, csak bébik.Remélem azóta már jobb neki is.

Ann: biztosan én is úgy lennék, ha a dokim olyan lenne, hogy nem sokat ér amit csinál. szerencsére nekünk nagyon ranyos dokibácsink van, nekem jó ha kijön és rá-ránéz. Fotón én is a fekete -fehér képre voksolnék. Tisztára olyan most még. Dejó, hogy tudtál mutatni képeket Kép.Ha még a pesti tali nem is jön össze veletek is szívesen összefutok, ha Berénybe jártokKép.Persze az állatkerti séta sincs elfelejetveKép
Elromlott Hami édi lehet, küldjem Robót, ő mindenhez értKép?Drága a kis Bocitok, szép virágot kapott nőnapra, hát igen virágot a virágnakKép

Zit:persze én is kimondottan nem beteg babák közé értettem.Jobban vagytok már? Én is várom a tavaszt ideérhetne már igazánKép

Edit: Nagyon édes Boti, jó hamar kibújt a fogacskája, vagy a mi babáink foga bújik későbbKép.Nagyon édi a fotón, föleg az uszik kép tetszikKép.Jó, hogy írtál Te is.Rengeteget változott Boti, hihetetlen.

Barbi: el vagyok ájulva Ádin, ahogy ül az autóülésben. Olyan igazi nagyfiúvagyokénmáranyaKép. Még a tekintete is. Persze az autóülés is klasszKép.

Panu: mi is naponta fürdetjük. Úgy tudom, hogy vannak olyan országok, ahol tényleg nem fürdetnek minden nap. Igaz nálunka dédi is mindig mondja- minek minden nap fürdetnünk?Kép. Persze az ő idejükben más volt..Látom Ti ma sokszor fürödtök. Milyen volt az usziba majd meséljKép.

Ja és a répa dolgon én is elgondolkodtam, eddig mi is sürübben adtuk neki, olt hogy naponta kapottvagy répát vagy s.tököt...

Megyek én is , mert éppen sétára indulunk apával, addig még egy kis nap sütKép.Amint látom , kezd borulniKép.

Azért szép napot és jó hétvégét kívánok mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Nagyon jó idő van kint, le is mentünk sétálni. Zsotlika ma nagy kíséretet kapott: a férjem és az anyukája is velünk tartott Kép De nem sokáig sétáltunk, Zsolti egyik lába valahogy átcsúszott a másikhoz Kép így a rugi egyik szárába került mindkettő. Egyszerűen nem tudom, hogy csinálta, hisz rajta volt az overál is... Mindenesetre nem tudtuk megigazítani, feljöttünk. De ha már így alakult, elmegyünk 4esben a Brendonba nézelődni KépKépKép

Barbi,
mászó Ádám édes lehet Kép Szerintem Zsolti is beindul hamarosan. Halad, de még lassan. Milyen az a gyerekkapu? Milyen egyéb biztonsági megoldásokat találtatok ki a nappali levédésére? Engem ez most nagyon érdekel, meg szeretnénk csinálni mielőtt Zsolti beindul Kép Pl. hogyan oldottátok meg a vezetékek elrejtését? Nálunk itt a nappaliban van a számítógép, egy csomó madzag van a földön. Nem tudom, ezek mennyire veszélyesek? Elvileg szigetelve vannak, de hát a gyerekek keze-mindene nyálas, mindent nyalogatnak ugye, szóval valahogy el kéne rejteni őket, de hogyan?

Ádi nagyon szépen ül az autósülésben, olyan kis büszkén kihúzza magát! Jó az ülés nagyon.

Ann,
köszi Kép Nem izgulok nagyon Kép Ma próbáltam megint az almát, nagyon fintorgott rá Zsoltika. Viszont a banán nagyon bejön neki Kép Most már kb. egy negyed banánt megevett délelőtt, de olyan kisebbfajta banán volt Kép Mást még nem próbáltunk, valszeg holnap krumplit főzök. Kivi vagyok, hogy fogadja majd Kép

Panu,
mi is naponta fürdetünk. Sokáig nem áztatjuk Zsoltit, ő inkább a füri utáni dögönyözést szereti Kép

Edit,
nagyon szépen nő Boti, az uszis kép nagyon jó!

Anita,
örülök, hogy jó volt itt Pesten és hogy sokmindent vásároltatok Robókának Kép Én is imádok vásárolni Kép Hízás miatt igyekszem nem aggódni. Majd meglátjuk a jövő héten, hogy mit mutat a mérleg Kép Az biztos, hogy Zsolti nem éhezik, hisz 3 óránként kér enni, és eszik is rendesen Kép Viszont rengeteget kúszik, mozog, ficánkol, szóval lemozogja a kaját Kép

Indulunk lassan. Mindenkinek további kellemes hétvégét!

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!
Először is muszáj megjegyeznem hogy milyen férfias Ádi ebben az ülésben! Hami pedig a fekete-fehér képre hasonlít jobban, szerintem...Ann, az te vagy ugye?!
Barbi: miért kellett már ilyet venni?! kinőtte a hordozót?! lelógott a lába? Kép

Én már kicsit jobban vagyok, éppen csak a hátam akar beszakadni Kép de legalább az orrom nem folyik annyira Kép
Dominikával sincs minden rendben, az előbb hívtuk fel az ügyeletet, mert szokatlanul sokat bukik, mondjuk étvágya van, és mosolyog is, az ügyeletes doki szerint valószínűleg a foga miatt van az egész. Az tény hogy nagyon nyáladzik, és most lesz fél éves...remélem tényleg "csak" ennyi a baja!

Fürdés: nálunk naponta van, én is úgy vagyok vele hogy nyálas, büfis, kajás, izzadt, kakis, pisis.....és ráadásul imád pancsolni.

na egyenlőre ennyi tellett az erőmből, majd este még bekukkantok a Megasztár szünetében Kép
pussszok
regi
gregina

Sziasztok!
keveset írok, mert Lizi itt alszik az ölemben.
Anita! a babakocsival én is bajban vagyok, mert jó sportosan is, csak nem könnyű darab. Lehet, kell majd egy könnyű, összecsukható, egyszerű darab.
Gabi! Kíváncsi vagyok a krumpli fogadtatására. Lizi egy kicsit fintorog, amikor eszi. Apa szerint kesernyés az íze Kép
Regina! Jobbulást kívánok Nektek! Gyorsan gyógyuljatok,mert pár nap múlva itt a tavasz!
Az uszi jó volt. Kihagytunk az utazás miatt 2 hetet, most sok játékkal, kevés feladattal szoktattuk hozzá a kisasszonyt.
panu, az egykezes Kép
panu

Sziasztok!

Én úgy restellem, de megint csak magunkról írok.

Bejöttek a jobbuláskívánságok a párom egészségével kapcsolatban (meg az OscillococcinumKép), tegnap és ma már annyira jól volt, hogy azért nem tudok jönni, mert kihasználja, hogy szerdáig kiírta a doki, és egész nap játszik a gépen.Kép Gabi meg extra nyűgös, még karban is sír, pedig ilyet nem szokott. Viszont most már nagyon jól forog mindenfelé.Kép Tegnap csináltam fincsi fánkot.Kép És voltunk a bőrgyógyásznál, mert volt egy vörös foltom a hasamon, ami szerinte allergia valamire, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Gabit is vittük, a férjem tologatta a babakocsiban!, és két órán keresztül teljesen jól elvolt sírás nélkül. Mondjuk az idő nagy részében aludt, de úgy tűnik, hogy most már hosszabb utakra is elindulhatunk babakocsival.Kép Ráadásul ma vettem magamnak három pár! cipőt 10.000,- Ft-ért, szóval jól érzem magam.Kép És a tavasz is kopogtat!Kép

Regi,
további jobbulást, és reméljük, tényleg kibújik Domcsi foga!Kép

Gabi,
volt olyan, hogy Gabi is két hét alatt 3 dkg-ot hízott, aztán meg 24-et.Kép Viszont nőtt három centit.Kép

Anita, Vera,
úgy irigykedem, hogy találkoztatok! Jó nektek!Kép

Kéne már lassan talit szervezni! Lassan itt a jó idő.Kép

Panu,
mi minden nap fürdettünk, de nekünk is anyu mondta, hogy a német ismerősei nem fürdetnek minden nap, és mivel Gabi ekcémára hajlamos, és száraz a bőre, ha nem kenjük, ezért most három napból kettőn fürdik. (Ennek apája is örül, mert így felszabadul minden harmadik estéje.Kép) Egyébként én is a napi rutin miatt akartam, hogy ne minden másnap legyen, meg fürdetés nélkül olyan hosszúnak tűnik az este is. Hátrafelé haladás.Kép

Barbi,
lehet, hogy a kép felbontása nem tökély, de Ádi nagyon tökéletes rajta!Kép

Edit,
Boti nagyon nagy már!Kép Én azt álmodtam, hogy Gabinak egyszerre hat foga nőtt ki, aztán felébredtem, és még egy sem volt neki.Kép

Ann,
Gabi is ilyen matrica mostanában.Kép Hami nagyon szépséges, főleg a tulipánnal tetszik!Kép Hami tényleg inkább a fekete-fehér képre hasonlít. Remélem azért a párod nem keseredik el emiatt.Kép

Zit,
jobbulást!Kép

Vera,
látom, nálatok nagyon jól megy a hozzátápi!Kép Irigykedem kicsit.Kép Szívzörej.Kép De csak nem lesz semmi baj!

Most már mennem kell, mert apája eddig bírta Gabival (azazhogy Gabi eddig bírta apájával), de azért sikerült egy párótoknak írni.Kép

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Hanzika, Zsuzsófi,
köszi a választ! Akkor még mi is esélyesek lehetünk az allergiára, mert a férjem allergiás valamelyik virágporra. Azért remélem megússzuk majd.

Zsizsa, Vera,

aranyosak a barátkozós képek. Kép

Vera, Anita,

de jó, hogy találkoztatok! Kép Az írásaitok alapján barátnők is lehetnétek! Kép Kár hogy messze laktok egymástól. Vera, az többiek írása alapján szerintem se aggódj a szívzörej miatt, valószínűleg semmi gond.

Gabi,

a banán nálunk is nagy kedvenc! Eddig Virág csak a körtét és az általam főzött krumplit fújta ki.
Nálunk egy hónap alatt most csak 250 g-t hízott a Virág, de úgy, hogy ebből az utolsó két hétben 200 g-t, hála a hozzátáplálásnak. Egyszerűen nem elég már neki a tej. Azt mondta az orvos, hogy előbb-utóbb a babák 'kinövik az anyjukat', vagyis nem elég nekik a tej, kell valami szilárdabb kaja is. Én sem gondoltam volna, de már most napi egy szopit kivált a főzelék.

Ann,

szerintem is inkább a fekete-fehér képre hasonlít Hami, bár a mindegyik kép hasonlít egymásra. Ti most hasonlítotok egymásra a férjeddel? Kép Egyébként te vagy a jobb oldali képen?

A végére néhány kérdés: ti is vesztek üveges bébiételt? Vettünk néhány Hipp és Nestlé kaját és Virág élvezettel falta... Az én krumlipürémet meg nem ette meg, igaz nem ízesítettem semmivel.
Tudna valaki főzelékrecepteket küldeni?
Egyszer talán Docka kérdezte, hogy mi az a bébirizs. Nem láttam a választ, tudja valaki?

Na nem jut eszembe a többi kérdés, így azokat legközelebb teszem fel. Kép
Jó hétvégét mindenkinek! Kép

Judit
judit74

Edit,

milyen édes a Boti!

Barbi,

Ádám meg olyan büszkén ül, mint egy pilóta! Kép

J.
judit74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: