Új privát üzeneted érkezett!

Ann!

Örülök, hogy örülsz nekem Kép

Zita!
Köszi a kérdést megvagyunk. Tegnap kaptuk meg a 3 hós oltást, nyűgösséggel, lázzal viselte a kisfickó.
Sajnos a súlya nem úgy alakul, ahogy kellene, valószínűleg tejérzékeny és a tehéntej, amit én iszom, átmegy az anyatejen keresztül hozzá is, és nem engedi a tápanyagokat felszívódni. Most tej- és tojásmentességre vagyok ítélve és ha a súlya ezután jól alakul, akkor mehet a szopi tovább, ha nem, akkor egy hónap múlva el kell kezdenünk a főzelékeket is eszegetni.
Többi gyerek jól van, lányom az iskolát szereti, de tanulni utál, fiamra időnként rájön a testvérféltékenység, de igazából semmi különös nem történt velünk mostanában.

Nem használ véletlenül valaki közületek Amway mosóport?
Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, mert a tejérzékenység mellett a fiam a mosóporokat sem bírja, tiszta ekcémás Kép, és azt mondják, hogy azt a mosóport a nagyon érzékeny bőrűek is jól tolerálják.
johitimi

Sziasztok!

Meg fogok próbálni visszaolvasni,csak most beugrottam beszámolni. A délelőtti kontroll jól sikerült,bár nem vettek vért venceltől,és azt hittük,azért megyünk. Én nem tiltakoztam, sak nem értem ,így honnan tudják,hogy minden rendben. De most már két hónap múlva kell menni,ez azért jó jel. Vencel pont formában volt, így minden tornagyakorlatot bemutatott,majd a kórházban levő összes dokumentációnkat /jó nagy kupac/ nagy ívben lepisilte Kép Amikor eljöttünk ,tele volt a radiátor a száradó leletekkel,zárójelentésekkel,stb. Délután voltunk a Gézengúz alapítványnál, nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon barátságos ksi hely,barátságos emberekkel. Jó alaposan megvizsgálták manót,bár amikor a dokinő egyik lábánál fogva lógatta fejjel lefelé,akkor levert a víz. Szerencsére tényleg nincs nagy gond. Nagyon kötöttek az izmai, és ebből adódóan sokat feszíti hátra magát,meg gyakran a fejével együtt a lábát is emeli,olyan kifli formában. hetente egyszer fogunk járni, lesz masszázs,aztán vízben torna. Egyben a babúszás alapjait is el fogjuk sajátítani. szerencsére nem medencés,hanem nagykádas. Hát ez volt ma.

Akik a tornát kérdeztétek: Mi a Katona-féle tornát kell,hogy csináljuk amiatt,hogy a koraszülöttsége ne járjon később mozgási nehézségekkel. Az elején megnyújtjuk az izmokat /kar,láb/,majd fel kell húzni ülésbe,ő meg emeli a fejét /vagy nem/,akkor lóbáljuk pelenkában az idegpályák miatt, hátról hasra billentjük,és akkor az egyik kezén támaszkodik,a másikat ki kell húznia segítséggel + a fejét fordítani. Hason felnyomjuk a lábát,és akkor ő "mászik" /rúgja magát előre a lábával,meg ha van kedve a kezét is használja/ A legijesztőbb gyakorlat az,amikor háttal magunknak megfogjuk a combját,azaz beleültetjük a tenyerünkbe ,kitartjuk magunk elé és jobbra-balra hintáztatjuk,ő meg egyenesbe hozza a fejét. Lehet ,hogy ez leírva szörnyű,csinálni sem szeretjük,de neki megelőzés miatt kell. Nem hiszem,hogy normál,időre született babáknak ezek kellő gyakorlatok,de szerintem majd a masszázstanfolyamról alaposan beszámolok, az biztos kellemesebb.

Puszi mindenkinek!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
Csak egy pillanatra ugrottam beKép Arra van csak időm, hogy nagyjából átolvassalak titeket.Kép

Ann, Zita, Vic!
Köszönöm a drukkokat anyukámnak... nagy szüksége van rá. Nagyon aggódom miatta.Kép

Babacuccok: nekünk a Tesco saját Item márkájú bodyai jöttek be és nagyon tartósnak bizonyulnak. Ráadásul eléggé jó az áruk is, gyakran le vannak értékelveKép

Buksi!
Mi a Dévény Alapítványba járunk speciális kezelésekre. Ne riadjatok meg ha a masszázst picit nehezen viseli majd. Édua meg a legtöbb baba a végére mindig üvölt, de nem fáj nekik csak unják, hogy össze -vissza pakolják őket!!!KépKép

(Egyébként már teljesen elmúlt a féloldali enyhe hipotonia, az első kezelés után, csak ha már ott vagy addig kezelik amíg járni kezdKép)

Kispufi ma kapta meg a 4 hós oltást, mert előző héten ő betegeskedett. De nagyon szépen viseliKép Fél kúp még a rendelőben, este fél kúp itthon, még holnap reggel egy fél és ma nem is volt hőemelkedése sem!Kép Egyébként elindult az első fogacska, már érzem az ujjammal, néha masszírozgatni kel neki. A haja csak nő, csak nő..Kép

(Ajjajj, lehet, hogy túl sokat írtam a lányomról??? Kíváncsi vagyok, hogy megtalálnak-e amiatt, hogy már egy csomó képet feltettem ide róla!KépKép)

Millió puszi mindenkinek csajok! A gyönyörű babáknak is!Kép

Emő aki éberen őrzi kicsi beoltott gyermeke álmát

hicudzsi

Sziasztok!

Annyi mindent akartam, de mostanra elfelejtettemKépKép

Ann,
te az oltás utáni láz megelőzésére, kezelésére is adsz homeos bogyót, és mit?

Detti,
nem lehet, hogy a doki azért megy ki, mert kap vmitKép hozzánk is kijön aoltani, mert akkor kap vmit. Miért nincs sok- sok fotó????

Vic,
most láttam a Corában, hogy van tavaszra való manóruci is, pamut, kicsit sötétebbek a szinek, pamut, és külön van a manósapka. Nagyon aranyosak. Méret van sok, de csak sárgában.

H. Szilvi,
ha lenne időd írnál tornagyakorlatot, vagy van vmi könyv??

Babafejlődés:
mi kedden leszünk 11 hetesek, de az én fiacskám még nem tudja, hogy van keze. Vagyis, már kezdi sejteni, mert rágogatja, szopogatja, megüti vele a csörgőt, de még tudatosan nem néz úgy rá, mint pl rám. Én úgy gondolom, hogy a rágás miatt fogja nemsoká meglátni. Bár a férjem szerint én túl realista vagyis, mert igenis már tudja, de nem. Folyamatosan kövatak mindent fejlődéslélektani tanulmányaimból, ill. találtam egy tuti könyvet: DEsmond Morris Babafigyelőben.

Ruhaméretek,
a Kenguru goldos 68-as rugi jó, a Disney márkájú 62-es egy kicsit még nagy, van olyan 68-as body, ami már rá sem megy,úgyhogy ahány cég, annyi méret.

Szép álmokat mindenkinekKépKépKépKép

manóka

manóka
manóka

Bocs, csajok, nem tudlak olvasni benneteket, oltást kaptunk ma (tegnap) és nyügik vagyunk. Este jövök!

HSzilvi

Kép
Kép
szilvih

Timi! Ez a tejérzékeny dolog nálunk is előjött az első napokban, és én azóta semmi tejterméket nem eszem-iszom. Ez elég nagy áldozat tőlem, mert ezidáig kakaóval startolt a napom, aztán sajt, kefír.... De a súlya Leventének tök jó, és egyáltalán nem fáj a hasa. Szurkolok nektek, hogy nálatok is megoldódjon az evés probléma!!

Buksika! Szuper pasi ez a Vencel! És a képek is tök jók. Nekem az tetszik legjobban, ahol apával horpaszt Kép Még mindig nem kaptam engedélyt a Valentin képünk felrakására. Kár volt megkérdezni. Kép

Manóka! A dokinéne szuper értelmes, és f@sza nőci, de eddig nem kapott semmit, és a sima körzeti megbízott. Levi első itthoni napján találkoztunk először. Kép
Létezik még ilyen doktor is ezek szerint.
Fotó azért nincs, mert nekünk csak normális fényképezőnk van (de az kb. 10db), mert ez az Uram hobbija, digitális viszont kölcsönbe volt a melóhelyéről. És visszavitte. Képzelj Leventére +5 hurkát az előzőekhez képest, olyan most. Kép
Rucimérettel egyetértek: nincs 2 egyforma..

Szilvi! Jobbulást, aztán várunk!

Hicu! Aztán nehogy télleg megszóljanak, hogy sokat írsz Duduról! Anyukád jobban van?

puszka: Detti
Detti

Na icurit vissza tudtam olvasniKép Gyermek mér mindig alszikKép

Buksika!
Megy már a szopi??? NEkem is az első időkben tiszta seb volt mindkét mellbimbóm. Amelyik jobb állapotú volt, azt nyuzattama gyerekkel a másikat csak fejtem. Egy hét alatt gyógyult meg, majd a másik következett. A tejtermelés nem csökkent, hanem a fejt cicikben még nőtt is (ami ugyebár nem törvényszerű)Kép)
Azt hiszem Detti is írta, hogy érdemes más szoptatási pózt keresni, ezért ezt le sem írom mégegyszer.Kép Viszont azt nem láttam, hogy írta valaki, hogyan tedd bele a cicit a szájába? Össze kell szorítani a mellbimbót és jól belenyomni a száába, amikor jó nagyra tátjaKép Nekem az elején drasztikusnak tűnt, de amióta így megtanult szopizni, már bimbóvédőznöm sem kell!!!KépKépKép
Büfiztetés:
simogasd közben a hátát fel-le, járkálj vele. Dudunak is nehezen jött mindig a büfi kb. 20 perc alatt. Kép

Fiona, Buksika!
Megnéztem az albumokat és nagyon csúcs a két pasiKép Benedek a hintában tényleg nagyon aranyos, meg az egy héttel a szülés után képen nagyon elképedtem! Mintha csak kölcsönbe kaptál volna egy babát, olyan szuper alakod van!Kép

VEncel meg nekem a tornászós képen tetszikKép Nagyon szépKép) Azért szerintem ő is már lassan hurkagyűjtő lesz ahogy elnézem, milyen szépen kerekedik!Kép

Vic!
A lányod továbbra is csodaszép!Kép Olyan haja van mint Dudunak, csak éppen sötétebbKép Te hogyan tudod megfésülni? Én fürdés után mindig beállítom neki, de ahogy sapkát adok rá, vagy lefektetem elfekszi. Olyan mint egy punkKép

Detti!
Köszönöm a kérdést, de sajna nincs jobban én meg ma nem is tudok átmenni segíteni..Kép
Te aztán nem kényeztettél el azzal, hogy mi történik veletekKépKépKépKép

Tényleg olvastam a biztonsági eljárásokat a családlátogatásnálKép Nem kaptad meg a mélemet??KépKépKép

Manóka!
Kispufi lányom is így fedezte fela kezét!Kép Először a szájukba találnak vele, majd ahogy közelít az arcához egyszerre felfedeziKép Az a legédesebb amikor majd rákancsítKépKépKép
ÉS így haladnak szépen sorjábanKép

Na kezdődik anyekergésKépKépKép
Pedig még csomó mindenkinek nem írtam..Kép
Bocsi azoktól, nagyon-sok puszi minden Pöttöm-maminak!!!!
Emő

hicudzsi

Sziasztok,

Villámgyors bejelentkezés, bocsi, hogy nem válaszolok most mindenkinek.

Köszönjük szépen a Corás tippeket!

Emő,
Dorka haja teljesen göndör fürtös, amikor vizes, és akkor nincs szívem teljesen kifésülni. Aztán szépen lassan kirúgja magát a frizu, de össze- vissza áll a haja, ezért hiába is állítanám be, nem maradna úgy 5 percnél tovább:-)
Ja, és bár a képeken feketének tűnik, de mogyoróbarna a hajszíne, és valahogy napról napra világosodik.

Megyek, mert Kismanó ébredezik, aztán megyünk sétálni!

Puszi mindenkinek, majd még jövök!

Vic
Victoria

Sziasztok!

Szerdán itt volt a doktor néni és megkaptuk a 2hós oltást. Igaz kis késéssel, mert valahogy 27-e után kellett volna, de szabin volt a doki. Szóval Detti, Alexa kicsit idősebb Levinél, de csak egy picivel Kép Ha a következő csemetém fiú lesz tuti, hogy Levente lesz a neve, mert annyira tetszik nekünk Kép
Visszatérve az oltásra: lett egy kis hőemelkedése, kicsit nyügizett, de azért elég jól viselte. A dnő javasolta a kúpot, nem kimondottan a lázcsill. hatása miatt, hanem a fájdalomcsillapítás végett. Amúgy engem jobban megviselt mint őt, mert nekem kellett szegénykét lefogni. Nem sokat sírt, ügyike volt.

Képzeljétek kaptunk beutalót kardiológiára, mert szívzörejeket hallott a dnő. Teljesen beparáztam, remélem semmi komoly. Kép Kép Kép

A tejcsi szaporítással kapcsolatban azt olvastam, hogy a Maci kávé csodákat tesz a maláta tartalma miatt. Jó kis gyerekkori emlékeket idéz. Kép

Ja és nekünk már tuti, hogy barna szemünk marad! Kb. olyan 6 hetes kora óta kezdett el barnulni.

Így vártuk a dokinénit:
Kép

Tigri
tigribigri

Szia Tigri,
Gyönyörű a kislányod! De édes ez a kis ruci, és milyen nyugodt, mosolygós kislány! Remélem, doki néni értékelte a fogadtatást, és nem fájt a szuri Alexának!

Drukkolunk a szívultrahang miatt! Ne aggódj, nem lesz semmi baj!

A Maci kávét nekem is mondták, több helyrő hallottam!

Na, mostmár tényleg megyek!

Puszi

Vic
Victoria

Húú Tigri! Neked már igazi kis nőcid van! Kisruha, fülbevaló... nagyon édi... Remélem a locsolókat már mi is így várjuk....
betty77

Melyik az a Maci kávé? Nekem ilyen nem rémlik...
Viszont vettünk lucerna magot. :-)
betty77

Sziasztok Kép

Buksi, de jó, h jelentkeztél, már aggódtam... bár szerencsére fölöslegesen, de tood milyen parázós vagyok. Örülök, h minden ok és h tetszett a gézengúz Kép Vencelke ügyesen elmondta a véleményét az orvosi leletekről is Kép

Timi, kitartás!!! Remélem, így ha te abbahagyod a tejeket, Kristófnak is jó lesz!

Manóka, láz megelőzésére Belladonnát kapott.

Detti, majd belopózok hozzátok és suttyomban lefotózom a kispasit Kép

Tigri, Alexa nagyon bombázó KépKépKép Szívzörej állítólag a babák 80%-ánál van, de csak néha hallható... ha épp meghallja a doki, akkor érdemes kivizsgáltatni. Nagyrészt kinövik. Azért szorítok Kép

Cupp
Ann
annann

Vic!
Igen Pufi haja nálunk is kirúgja magátKép ÉS ő is egyre világosodikKép

Tigri!
Nagyon csinis kiscsaj!!!Kép Igazi nőcikeKép Az oltásnál mi is a rendelőben fél kúp, este még egyfél és másnap reggel egy utsó fél.
Még eddig hőemelkedése sem volt! Egyik oltásnál sem.
A szívvel kapcs. csak Annt ismételhetem. Én is ezt olvastam a szívzörejekről! Semmi baj nem lesz az biztos!!Kép

Betty!
A macikávé a malátás gyerekkávé! Lehet kapni többféle márkát. De a Maci az autentikusKép

Ann!
Mikor lesz itt újabb kép Hamiról??? Gondolom már hatalmasat nőtt a februári kép óta!Kép

Puszi mindenkinek! Megyek vissza takarítaniKép
Emő + a porszívó

hicudzsi

Sziasztok!

Detti!
Együttérzek veled, én is nagyon tejes vagyok, most megtapasztalom, hogy milyen rossz a tejérzékenyeknek. De nekem csak néhány hónapot kell így kibírnom, egyéves kora után már csak bírni fogja anyatejen keresztül.
johitimi

Ááááá Csajok!
Nagy drukk nekem délutánra! Jönnek az anyósomék!
Brrrrrr.
Detti

Sziasztok!

Időnként ide is be-bekukkantok azért!Kép

Detti!
A fellógatott játékokról csak annyit, hogy Niki épp ennek köszönhetően kezdi felfedezni a kezecskéjét. Időnként, ahogy kezeivel hadonászik el-eltalálja a fölötte lógó macikákat és ilyenkor nagyokat csodálkozik, hogy ezt meg ki és hogy csinálta?Kép Kicsit még összefutnak a szemei, amikor próbálja szemügyre venni a kis kezét.Kép Szóval, szerintem nincs ezzel a játékkal gond, minden korszaknak van készségfejlesztő játéka.

Timi!
Sajna nálunk is tiltott a tej illetve tejtermék fogyasztás, mivel ollllyan allergiás kiütései lettek Nikinek.Kép A súlyával szerencsére nincsen gond.Kép A nagyobbik lányom is allergiás volt a tehéntejre, így 2 éves koráig nem is adtunk neki, mert akkor néhány órán belül megjelentek a kiütések.Kép Mostmár sokkal jobb, de nem is szereti a tejet, inkább néha sajtot eszik.

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Ti aztán beindultatok, nem is birom visszaolvasni annyit irtatok. Még mindig 9.-nél tartok,de lassan haladok, de 3 gyerek az 3 gyerek.
Cserébe küldök képet. Andris tegnap megkapta a 4 hós oltást, és este fájlalta a lábát. De reggelre szerencsére elmúlt minden baja! Kép
Most olvasok.
Annyit azért : szeretettel üdvözlök minden új mamit és babát köztünk.

Pusz: Emese+ Bömbi,akimindigmosolyogamikornemBömbi

Kép
semese

Kép
semese

Sziasztok!

Manga, szorítok, hogy minden rendben menjen.

Ann, Zita köszi szépen. Pont most akartam kidobni a Pamperses zacsit, de akkor előbb kivágtam róla a figurát. De azért Ann küld el légyszi a feltételeket, a profilomban van mail cím. Köszi!

Kisbuksi, örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon.

Hicu, én is jobbulást kívánok anyukádnak!

Tigri, nagyon édes a lányod! Igazi kis nőcske Kép Remélem tényleg semmi komoly gond nem lesz a szívével.

Detti nagy drukk az anyósékhoz! Kép

Olyan jó idő volt ma. Eddig csak az erkélyen levegőztünk, de ma úgy döntöttem kimerészkedünk az udvarra. Jól bebugyoláltam, magamra kötöttem és vagy 20 percet sétáltunk az udvaron. Annyira jó volt. És utána milyen jót aludt. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Kellemes hosszú hétvégét minden Pöttöm-családnak!Kép

Gyönyörűszép idő volt ma odakinn, így tettünk egy nagy sétát a kertváros felé. Matyi eleinte aludt, majd nézelődött, mert biza sok látnivaló volt!

Detti! Ügyi légy anyósékkal, csak határozottan állj a sarkadra!!!(bár ez nekem nem mindig sikerülKép )

Kisbuksi örülök, hogy minden rendben, mi van a szopiztatással, alakult a helyzet?

Kép

Hicu, hogy ment a porszívózás? Annak idején megmutattam a képet a kislányodról a férjemnek és azt mondta olyan szép, mint egy angyal!

Tünde lehet, hogy félreérthető voltam: a pampers zacsinak a teljes eleje kell az állókép az anyukával és rajta kell legyen, hogy total care és a darabszám! Remélem még nem késő... Kép

Tigri a lány csudaszép! és ez a kézmozdulat, mint egy kis hercegnő!

Szívzörej: Nálunk is hallott a doki, el is mentünk a kórházba a gyermek kardiológushoz és megnyugtatott nincs semmi. Tényleg van a gyerekek 80-90%-nak, mert valami kis"kapu" a kamrák közt nem záródik be, de néhány hét, hónap alatt úgy mondják kinövik! És ilyen örökmozgók lesznek!
Kép

Emese micsoda nyugodt Bömbi! Merd még egyszer nem ezt mondani róla. Annyira aranyos a macival és az anyuval szundi közben!Kép

A mostani kedvenc képem,melyen oltás után az életem értelmei láthatók:

Kép

És majd elfeledtem. Ma kint krumplipucoltam -konyhában, Matyi a szokásos nagypléden - szobában. Be-benéztem... Egyik benézés: hol a gyerek? Képzeljétek fogalmam sincs hogy-hogy nem, de a takaróról eltűnt és a kisasztal alatt a szőnyegen hasalt és a szőnyeget kaparászta műértően! Na mondok, apjuk ennek fele se tréfa, holnaptól jön a járókához szoktatás!

Most már tényleg búcsú, pussz: Zita
zitus

Ann, Timi, Tünde!

Köszi az együttérzést! Aranyosak vagytok. Kicsit félek azért, hisz egy műtét mégis csak egy műtét.

Timi!
És a műtét után nem lett gond a pajzsmirigyműködéssel? Igazából ettől félek inkább, nem a műtéttől. Mert most nincs gond a működésével, a hormonháztatrtás rendben van, de azt olvastam, hogy a műtét után lehet alulműködés.

Ann!
Hami is előbb a felüléssel próbálkozott és csak utána az átfordulással? És segítettél neki valahogy? Én nem szoktam a kiságyban sokszor hasra fektetni, lehet, hogy ez a baj. Nincs is alkalma szegénynek, hogy gyakorolja az átfordulást.

Emese, Zita!
Nagyon aranyosak a fiúk!
Emese! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Olyan fiatalnak tűnsz a képen és közben van egy 17 éves fiad is! Remélem jól emlékszem!

Pussz Mindenkinek!

Manga
manga

Sziasztok Kép

No, akkor visszafelé:
Manga, igen, Hami így csinálta, ahogy mondod... ülni persze még nem tud, de forog oda-vissza ezerrel. Néha felhúztam, ha akarta + amikor már próbált hátról hasra fordulni, és csak szenvedett, mert nem ment neki, akkor odaadtam neki a kezemet. Először még húztam, utána csak hagytam, h belekapaszkodjon, utána meg már az sem kellett. Kép

Zita, nagyon ari Matyi+apa Kép Hoppá, kúszik-mászik a gyerkőc Kép Gratula! Nekünk nincs járókánk, de nem i tervezünk venni. Nagyon kicsi a lakás, el se férne. Egyébként el lehet a földön (amit mostmár szinte tuti, h a mi szobánkban is parafára cserélünk), ha meg hirtelen biztonságba kell tenni, irány a kiságy.
Nekünk is készült oltás utáni kép, amikor még nyügi volt. Ma visszanéztem, nem is látszik az arcán...

Tünde, ment a mél. Tényleg jó idő volt, így mostmár napi 2x van kint Hami. Jó, hogy van erkélyünk, így mindig meg lehet oldani a levegőzést.

Emese, Bömit megzabálom!!!!! KépKépKép Ahogy ül a macijával a székben és amilyen fejet váááág, késsszzzzz KépKépKép

Detti, drukk ment! Megúsztad? Jó neke, h előre tudod, h jönnek. Hozánk váratlanul szoktak beállítani, elsősorban szopi közepén... de akkor ülhetnek kint a konyhában, amíg be nem fejezzük KépKépKép

Á, Emő, nem nőtt hatalmasat Hami, ő lassan növő típus Kép De okosodik és ügyesedik, csak azt nemtom lefényképezni Kép

No, teszek egy kísérletet a pancsira Hamifürcsi előtt. ugye mostmár végérvényesen itt a tavasz? A nagy séták, kirándulások ideje???

Cupp
Ann
annann

Manga drága és Zita édes!
A képen a lányom látható, aki 14 éves! Ezért olyan fiatal!
Mindjárt rakok fel egy közös képet ahol Bömbi és én (35) vagyunk.
Millió puszi: Emese és NemmindigBömbiKép
semese

Ann!
Köszi a dicséretet, megjegyzem nekem is bejön Hami!
Pusz: Emese+ a hálásBömbi
semese

Lányok,
mi ez a Pampers akció? Már akartam kérdezni, de mindigelfelejtettem. Nekem van 2x94 dbos csomagom, azért is lehet kapni vmit???

Többit majd később, most szopcsitime van.

manóka

manóka
manóka

SZiasztok!
Minden babót megnéztem, szörnyen aranyosak, a fiúk közül már válogattam a vőmnekvalót...
Gyorsan írok néhány tippet, mert még mindig álmos vagyok a tegnapi nyügitől...

Szóval szerintem a legjobb tipp, amit egy normál időre normál Apgarral született no problemes gyermekkel tenni kell, a mozgásfejlődés érdekében,: hogy nem kell tenni semmit. Bennük ott van a biológiai programban, hogy mit mikor fog megtanulni, van, akinek koraibb a program, van, aki későbbit kapott.
Nem igazán szeretem az ülésbe felhúzást sem az első 3 hónapban, hiszen akkor igazából a fogóreflexénél fogva húzod, ez nem tudatos, hogy fel akar ülni. És akkor még nincs kialakulva a természetes görbület a gerincén a medencéje fölött, tehát nagyon kifli háttal ülnek, ami mondanom sem kell, nem jó. Úgysem így fog megtanulni felülni, ha kipróbálod magadon, ez a legnehezebb felülési mód, hanem hason fekvésből négykézláb, sarkak közé kiülés, majd félfordulattal nyújtott ülés. A kengurut sem ajálnják 3 hó alatt, még olyan kis puhák a csigolyái, nem bírják a terhelést. Az autósülésben sem szabad sokat hagyni, mondjuk ott félig fekszik, de akkor sem természetes.
Amit lehet velük esetleg játszani, hogy a karjukat a test középvonalába hozni mondókák közben pl. "Esik az eső, hajlik a vessző" "Csippcsippcsóka" , Tapsi tapsi mamának és ha már engedik mozgatni a karjukat laza, ernyedt állapotukban, lehet gyakorolni a nagymozgásokat: karkörzés, karemelés, hogy a kötöttebb izmok kilazuljanak (a pocakban nem sok helyük volt erre) Persze ezt is mondókához kötve a legjobb (kisütött a napocska) A középvonalba hozás azért jó, mert a csecsemőtartásban (fent kétoldalt) tartott kezeket nehéz meglátni és felfedezni.
Ha a fejemelést akarjátok picit mégis öszönözni, tegyétek hasra, esetleg picit lejtős is lehet az ágy, vagy a saját térdetek, és pakoljatok elé sok kontrasztos játékot. Értem ezalatt, hogy a fehér fal előtt üldögél egy fekete maci, mélyzöld béka, mittomén.
A kiságy felett forgó játékoknak én nem vagyok ellene, talán manóka mondta, az első hónapban meg kell tanulniuk a fókuszálást, ami még nehezebb, ha mozgó tárgyakról van szó. Eleinte elkeserednek, mert anya kiment a látókörből, majd megtanulják, hogy csak a szemükkel kell követni és minden ok. Meg tényleg, néha önkéntelenül megütik a figurákat, és rájönnek, hogy ezt ők idézték elő. A falon is jó, ha van kontrasztos tapétacsík, én még sötétkék macikat is nyomdáztam körbe-körbe, és azokat imádta legelőször nézegetni.

Kisbuksi! Katonánál is, Dévény Annánál is jó helyen vagytok, a Gézengúz is nagyon jó, reméljük, nem sokáig lesz rá szükség. A masszázst, amit tanultok, ti is csináljátok otthon a meleg fürdő után a leglazábbak az izmok! Csodálkozom, hogy nem kellett lejtőn lefelé másznotok, az még Katona specialitása.
Hirtelen ennyi jutott eszembe egy szuszra, biztos nagyrésze már ismert volt amúgy is, most mennem kell aludni, holnap biztos elsz időm részletesen olvasgatni mindenkit.
Sok pusszants mindenkinek, most mindenkinek 3 nap lesz apából! Hurrá!

Hszilvi

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok! Köszönöm az együttérzőknek a lelki támogatást.
A tegnap nap ultrabrutálra Képsikerült. Kezdődött azzal, hogy a 200kmre lakó anyukám felhívott, hogy most már nem elég a kölkömnek az anyatej, mindenképp adjak neki almát, meg narancslevet.
Mondtam neki, hogy adok, úgy hogy én megeszem, és ami átmegy a tejbe, azt megkapja. Kép (Alultáplált lenne 6kgosan??? Ma 8 hetes.)
Örök hála Annnak, hogy pszicho tréninget tartott, mikor még a pocimban volt a bébi, és nem dőlök be semminek, nem hagyom magam eltéríteni.
Anyósék tegnap nagy meglepetést okoztak. ÚÚÚgye most látták először az unokát. Látogatókat 1 hete fogadunk. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy el lennénk szigetelve, be lennénk zárkózva.
Most is megyünk Apa elé a Hajóshoz. Kép (Már alig várom, hogy 3asban mehessünk úszni.)
Szóval anyóség rendesen viselkedtek. És szerencsére nem hozták a sógornőmet Kép
Azon csodálozom, hogy Levi mindenkire vigyorog, gagyog. Tök kedves kölke. (KRITIKA!!!!ÁÁÁÁ)
Na, rinyaparti vége. Puszka DettiKép
Detti

Sziasztok!

Ann, köszi megkaptam a mailt. Én is remélem, hogy most már tényleg itt a tavasz!

Zita, még nem volt késő. Mert közben olvastam, hogy csak a Midi és a Maxi pelusok számítanak, és ez nekünk még a Mini volt.

Édik a fiúkák! Kép

Manóka tovább küldtem neked a mailt, amit Anntól kaptam a pampersről.

Szilvi, köszi szépen a tippeket.

Detti, örülök, hogy anyósékkal minden rendben ment.

Megyek, mert be kell ugranom a suliba leadni a születési anyakönyvi kivonatot. Mert ez is kell a tandíjmentességhez.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Szilvi,
sok újat mondtál, köszönöm, és ami a legfontosabb, megnyugtattál. Én nem nagyon teszem hasra, mert nem is szereti, nyűgösködik. Esténként, fürcsi után azért mindig van hasalás.
A forgókát imádja, szépen követi egy kiválasztott tárgyát.
Írj még, érdekel!

Detti,
én Desmond Morristól azt olvastam, hogy majd csak4-6 hósan tesz a mosolynál különbséget, addig mindenkire mosolyog. Majd akkor fog sírni az idegen arcokra reagálva.

Csíra: nekem még nincs kész, de írtátok, hogy nem vmi kellemes az íze, találtam vmit, hátha segít:
Lucernacsiris melegszendó
csirit felvágjuk, reszelt sajttal, 1 tojással, elkeverjük.sózzuk, borsozzuk.vajas kenyérre halmozzuk, sütjük.
van még más is, demost szólít a kisfőnök.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok Kismamik
Megérkeztünk, szüléssztorit későbbre halasztanám, ám képet csak a profilomba sikerült feltenni az én szépséges Lénámról. (Ide nem tudom beilleszteni, mert a szuperbiztos tűzfal, ami a gépemen van, nem enged második ablakot nyitni... Kép) A gyermek szép, akaratos és nagyon-nagyon hangos. Tejecske-üzem még nem tökéletes, mivel a csaszi után volt egy kis komplikációm, szóval csak mostanra kezd elindulni. Dolgozom az ügyön.
Kevéske időm miatt csak most tudtam bejelentkezni, remélem hamarosan beáll vmiféle rendszer, mert már nagyon kevés csempe van a falainkon, kontrasztos macikról meg nem is beszélve...
Mindenkinek millió puszi, és jelentkezem hamarosan
Judit és a ma 2hetes Léna
holophernes

SziasztokKép

Nah alig győztelek titeket visszaolvasni, jó termékenyek voltatokKép

Először is mindenkinek aki beteg gyors gyógyulást és sok +++++++++++++++++energiátKép

Olyan jó volt nézegetni a képterméseket, csodaszépek babócák és milyen szépen nővögetnekKép

Elekzdtem jegyzetelni olvasás közben, de rájöttem reménytelen vállalkozás, ezért most nem irok külön külön mindenkinek, csak simán irok arra amiről beszéltetekKép

Mi a XXII. kerületben leledzünk és ebből kifolyólag Csepelre és Soroksárra járunk Auchanba vásárolni, de oda csak akkor mikor apája meg akarja látogatni a volt kollegáit, csepel meg mindig kéznél van, mivel macipapa ott dolgozik.

De jó annak akinek már vége az oltás profilnak, irigy irigy érteKépKép de már nálunk is csak két oltás van hátra ez vigasztalKép

Nah már nekünk is van 6 pampers pontunkKép vettünk még egy 94 es csomagos pelust, de ebből már többet nem merek,mert manónak már kicsi lesz mire ez elfogy. Tényleg, hogy milyen fifikásak egyes áruházak, meghirdette a Tesco a jumbo csomagulásu pamperst akcióra kemény 4119 ft ért, nem is szivbajosak, tudnillik a Metróban mindenféle akció nélkül 3487 Ft ba kerül, ezért ez már szerintem a pofátlanság ne továbbja, hogy még képes gondolavéges akciónak feltüntetni ennyi pénzértKépKép Már várom a börzét, kiváncsi leszek ott mennyibe fog kerülni, bizom benne, hogy ugyanolyan jó árfekvésű lesz mint ősszel, sőt ha több csomaggal vett az ember még ajándékokat is kapott a mennyiség függvényében.

Detti az én anyukám is kezd a nemlétező agyamra menni, állandóan azzal froclizik, hogy túletettem manót és hogy dagadt gyereket csinálok belőleKépKép pedig csak anyatejet kap, most volt 3 hónapos és 6700 gramm. A legrosszabb, hogy kb 30méterre lakik tőlem, vagyis ezt nem telefonban teszi, hanem minden nap mikor átjön és éppen etettem, megjegyzi, hogy megint cicin lóg a gyerekKép Hiába mondom neki, hogy anyatejjel nem lehet túletetni, ő soha nem hagyja ki a megjegyzéstKép

HSzilvi
Lenne egy kérdésem: manó nagyon sokat fesziti még mindig hátra magát, ezen hogy tudnék neki segíteni, hogy ne feszitse magát ennyire? van rá valamilyen tornagyakorlat esetleg, vagy csak majd kinővi?

Nah megyek, felkelt és megyünk sétálni egyet.

puszi
Ági és dagiDaniKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SZiasztok!
Képzeljétek, túl vagyunk az első házibulin! Zoltán napot voltunk köszönteni,voltunk vagy 12-en felnőttek, + három babó. Jó nagy hangzavar meg járkálás volt, de Dorka nagyon szépen bírta, 8 körül indultunk csak haza.
Ágiboszi, manód milyen helyzetben feszíti hátra magát? Ülve vagy hason fekve? Ha fekve, akkor a lábát is emeli? Most offline vagyok, így meg sem tudom nézni, hogy mennyi idős is pontosan, majd legközelebb megnézem. A Metróban ugyanígy 3400-ba kerül minden nagy csomag pelus? Lehet, hogy a midiben 140 db van ennyiért?
Lányok, anyósokkal, anyukákkal vigyázzatok! Nekem amikor anyum miatt majdnem tejesen elment a tejcsim, megtiltottam hogy eljöjjön az unokája érdekében. De azért remélem, ez az anyatejes őrület megmarad még vagy 30 évig, mert rossz lenne, ha az én lányom is leszerelne majd az unokámnál, hogy "anya, te nem értesz ehhez!"Kép
Anyatejjel tényleg nem lehet túletetni, de képzeljétk, a barátnőm munkatársának fogyókúráztatja a dokinéni az anyatejes babát! Hát ennyit erről.
manóka, ha nyűgös hason, akkor próbáld csak a válladra fektetni, és úgy hátradőlni a fotelben, először csak picit, majd jobban. Így kellemes megszoknia a pozíciót.
SEmese, nagyon tetszik nekünk Bömbi baba, kezdjük gyűjteni a stafírungot!
Mindenkinek kellemes mégkétnapot kívánok!

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!
Emese!
Gyönyörű ez a gyerek és már tényleg egyáltalánm nem Bömbi! Az a kép a legszebb ahogy a tesókája nézi. Teljesen elérzékenyültem! Most láttam a közös képeteket, bár csak a fél arcod látom, de nagyon hasonlít a szemetek!!!

Tünde!
Köszönöm, sajna még mindig folyamatosan lázas az anyukám...de reméljük lassan már meggyógyul. Ügyesek vagytok, hogy ilyen nagyot sétáltatok!!

Zita!
Köszönjük az angyalkás dícséretet! Aporszívózásban már nagyon profik vagyunk. Pufi az ágyról figyel, én meg bohóckodom neki a géppel. Nem semmi, hogy elmászott a györök!!!! Lassan végigjárhatjátok négykézláb a lakást, hogy teljesen biztonságossá tegyétek! Édesek a pároddal az alvós képen!

Manga!
Sajna lemaradtam arról, hogy mikor operálnak, de nagyon nagyon sok drukkot küldök neked!!

Ann!
Fantasztikusan ügyes Hami! És igen!! ITT A TAVASZ!!! Mi is majd sokat sétálunk!!!

Detti!
Csak kitartás, ha csesztetnek fogd be a füled és rötyögjetek egy jót a gyerekkel!

Judit!
A gyermek gyönyörű!!!Nagyobbnak néz ki egy kéthetesnél!
Vároma történetet azért, de ha tudsz pihenni egy kicsit, ne a gép elé ülj, hanem dőlj le aludni! Én ezt nagyon elrontottam, inkább neteltem és mire lefeküdtem volna, már jött a következő etetés.

Lassan megyek, ma eddig jutottam, ugyanis vendégünk van és már hulla fáradt vagyok... háziasszonykodni, mert gyerekezni egyszerre nem könnyű, de főleg agyilag vagyok fáradt, mert egész nap angolul beszélnek a férjemmel én meg nem tudok igazán, csak nagyjából értem.. így teljesen lestrapál a feszült odafigyelés....

Na most már tényleg megyek! PUszi mindenkinek!
Emő

hicudzsi

SziasztokKép

Szilvi
Manó kedden lesz 14 hetes, és igazán akkor fesziti nagyon meg magát, amikor háton fekszik, szinte hidba hajlitja magát. Hason elég sokáig kitartja magát, és ha elfogy az energiája akkor teszi csak le a fejecskéjét, a kislábával nagyobb rész kuszomozgást végez ilyenkor. Szerintem mivel eléggé nem csipi a hasonfekvést, ezért is fordult már át többször hátra.
Nekem a dokinéni meg volt elégedve Danival, ezért szakmai szempontból nem aggódom, csak egy idő után már stresszel anyum mikor átjön, főleg akkor ha éppen etetek, de majd leszerelem valahogyKép

A miniről nem tom, hogy van e jumbo csomag, de a midinél 94 darab van benne, a maxinál meg 80 darab van benne, és igy elég jó darabárra jön ki a pelus.

Mindenkinek jóéjtKép
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Kép

Gyorsan én is felraktam egy képet, ahol kiscsaládom láthatóKép
PUSZI! Remélem holnap is jó idő lesz! Sétáljatok nagyokat!!!!Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert megyünk anyósékhoz ebédre! Kíváncsi vagyok Matyi hogy viseli majd, mert csak estefelé jövünk haza, így ott fog ebéd után szundizni is. Tegnap suliban voltam, apa viszont jól viszgázott a picurral!

Hicu! Nagyon ari apa és lánya, na és az a csörgő! Az elalváshoz kellett? Kép Porszívózáskor nálunk nagy a jókedv, imádja a búgó hangját és mivel piros ezért a gép is tetszik neki! Nem fél tőle, pedig eleinte tartottam ettől. A hajszárító hangjára is mosolyogni szokott.

Emese! Ne haragudj, de a nagylányod olyan anyucisan pislog a tesó felé, hogy tényleg azt hittem te vagy! És hát miért is ne lehetne fiatalos a nagylányos anyuka is??? Különben a másik kép is csudijó! Puszi a nagylánynak és tőle is bocsi!

Szilvi! Nálunk leginkább hason szeret a gyerkőc, ezért is talán korán neki is veselkedik ennek a kúszásfélének?! De van hogy ő is feszegeti magát hátra, illetve kézben, magam felé fordítva is szokta magát hátrafelé húzni. Szerinted ez miért van? Jó ez? Vagy valami segítség kell neki ilyenkor? Szoktam masszírozni fürdés előtt, de akkor most áttérünk a fürdés utánira. Vagy van más is? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de most kíváncsivá tettetek!

Tábla holnap lesz csak, mert most tényleg szaladok!

Manóka: köszi a lucernacsírás ajánlatot, így most én is ki fogom próbálni!

Bocs akinek nem írtam...Üdv, Zita
zitus

Szilvi, Ági!

Valami lehet a levegőben az anyukákkal. KépKép
Csütörtökön volt nálunk látógatóban az anyukám, majd itt is aludt. Ö is megjegyezte:- Már megint cicin lóg ez a gyerek? Elkényezteted! Már dagadt is! (tényleg két hét alatt 600g-ot hizott, de most van a 6. héten)
Épp Kisbuksinak adtunk tanácsot a berepedezett bimbóról, amikor pénteken nekem is iszonyatos fájdalom lett a szoptatás. Minha szálkákat szurtak volna a bimbóba. Szoptattam tovább, csak potyogtak a könnyeim. Erre péntek estére felment a lázam 39 fokra és akkor jöttem rá, hogy begyulladt a mellem. Tele van rózsás foltokkal és még a kezem is alig tudom felemelni. Fekvés is szigorúan háton. Azóta ezzel szenvedek itthon.
Valószinüleg a beteg bimbón át befertőzödhetett.
Felhivtam a gyerekorvost , azt mondta, hogy fejjek és szoptassak amig ki nem ürül a mellem.
Sajnos az Algopyrin nem igazán vitte le a lázamat. Ezért sokat zuhanyoztam is.
A legrosszabb azóta, hogy a gyerek alig kivánja a tejemet és csak nyámnyogosan szopizik. Ahelyett hogy kiszivná, 3 korty után elalszik. (lehet, hogy szarabb az ize?)
Két napig csak feküdtem az ágyban, és ma már felkeltem ebédelni.
Férjem uralta a helyzetet: Ápolt engem, a nagylányom is itthon van betegen és a két napig üvöltő kicsit is ringatta. Emellett főzött is ránk. Azért most már morcos fejet vág. Majd valahogy kárpótolnom kell. Kép

Majd ha meggyógyultam, akkor vissza is olvasok.

Fiona
fiona

Sziasztok!

Judit, végre te is itt! Kép Nagyon édi Léna!

Szilvi, gratula az első házibulihoz! Kép

Hicu, olyan édes a pici lányka, ahogy így alszik. Kép

Fiona, mielőbbi gyógyulást! Kép

Tegnap voltam bent a suliban. Le kellett adnom a születési anyakönyvi kivonat másolatát, mert amikor kértem a tandíjmentességet, akkor még ugye nem volt meg. Persze megint elkezdtek értetlenkedni, hogy de hát csak febr. 24-én született, mire kezdhettem megint magyarázni, hogy de én már febr. 1-től szülési szabin vagyok, és a GYÁS járhat egy hónappal a szülés előtt is, mire végre megértették. Még jó, hogy közel van a suli, csak egy órát voltam el. Egész jól megvoltak nélkülem. Kép

És itt egy kép a tegnap délutáni levegőzésünkről: Kép

Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Fiona,

A helyzet nálam teljesen ugyanez! Azért nem jelentkeztem,mert úgy nekiestem az ágynak 38,5-ös lázzal,és olyan gyenge vagyok,hogy még Vencelt is alig bírom tartani szopi közben! Együttérzek veled,jobbulást!

Kedves Többiek!

Én is vissza fogok olvasni,amint bírok Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Kép
manga

Halihóóóóóóóóó!!!!
Végre sikerült!!! A sikeren felbuzdulva küldök még egyet.

Manga
Kép
manga

Manga!

Miután nekem már mindenféle problémám volt (túlműködéskor felmerülő tünetek), a műtét csak javított az állapotomon. Utána teljesen normálisan beállt a hormonműködésem, de a terhességem felborította és azóta gyógyszert (mármint pajzsmirigyhormont) kell szednem. A doktornő, akihez járok, bíztatott, hogy szülés után, ha visszaáll a szervezetem a normál kerékvágásba, nagy esélyem van rá, hogy leálljak a gyógyszerrel.
Miután még nem jutottam el hozzá, nem tudom, hogy tényleg sikerül-e leállni róla.
johitimi

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni,de szitaagyamból ki is pergett minden,amit személyre szólóan akartam írni Kép

A lényeg,hogy nagyon édesek babák, hát nem egy sovány eresztés egyik sem Kép! nekünk a kórházban mondták,hogy ez most auz új őrület,hogy igény szerint, anyatejjel táplált babákat akarnak fogyóztatni. Mert csak heti 150g-ot kellene hízni,és ami több ennél,az túlzás. De természetesen ez egy f.szság,csak mindig van valami amit kitalálnak,szegény anyukák ijesztgetésére.

Hátrafeszítés: a kötött izmok miatt van,és természetesen nem jó,mert nem ez a természetes állapot,de elmúlik. Fontos,hogy amikor ölben van vagy szopizik ,akkor a keze ne hátul legyen,illetve a lábát se tudja hátrafeszíteni. Én pl. szopikor a lelógó lábai alá kispárnát rakok. A masszírozás ezen sokat segít,de erről egy hét múlva tudok okosabbat írni. Ha már többet van ébren ,akkor hason előre lehet támasztani a karját és alárakni egy vékony kisplédet hengerformában.

Hicu!

Remélem már jól van anyukád!

Manga !

próbálj megnyugodni,nagyon szorítunk!

Detti!

Még mindig szerencsésebb vagy,az én anyósomék nem jönnek,hanem járnak hozzánk Kép!

Puszi:

kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Köszi mindenkitől a dícséretet! Egyébként már én is gondoltam, hogy akár mehetne teadélutánra is, mert az ujját már tökéletesen eltartja a királylány!
Köszi a szorítást is a szívzörejjel kapcsolatban, még nem tudom mikor megyünk, mert majd csak kedden tudnak időpontot adni a Madarász utcában.

Tegnap nekem is lett egy bazi nagy guga a cicimben, már megijedtem, hogy be fog gyulladni, de szopimaratont tartottunk és estére eltünt. Megúsztam! Mindenkinek jobbulást!

Holnap jönnek anyósomék vidékről babalátogatóba, még csak 1x látták eddig Alexát. Biztos nagyot fognak nézni, hogy mekkorát nőtt!

Tünde, nekünk is van ilyen rucink, amilyen Kittin volt a levegőzéskor. Husi kis sapi is van hozzá, ugye?

Nagyon édesek ám a babócák a képeken!

Judit, Léna tényleg nagyobbnak néz ki 2 hetesnél.

Na megyek, mert felébredt a kiscsaj.
Puszi
Tigri
tigribigri

SziasztokKép

Hu szegény lányok öszinte részvétem a mellgyulladásosoknak. Ha valamelyikötök még nem probálta, akkor a szopizást segiti, ha elötte langyos vizzel lezuhizzátok a cicit, fellazitja. Sőt szopi után fejni is sokkal könnyebb úgy, hogy fogod magad beülsz egy kád melegvizbe és ott fejed le a tejet, könnyebben kiürül és kevésbé fájdalmas. Meg ami nekem még hatalmas segitség volt, mert amikor begyulladtam, már csak kézi madella volt itthon, hogy apa segitett a fejésben, én tartottam a bimbohoz a fejrészét, apa meg pumpát huzigálta, miközben a szabd kezemmel tudtam maszirozni a cicit, a jobb kiürülés érdekében. Nagyon gyors felépülést kivánok nektek, és kitartást, tudom mennyire fáj ilyenkor, de ne kiméljétek a fájos cicit se, szoptassatok belőle, sőt mindig azzal kezdjétek, és csak utána a nem fájós.

Ma kiprobáltam a kenguruzást manóval, hát mit ne mondjak, igy beöltözve nem mondhatnám, hogy hatalmas élmény lett volna bármelyikünknek is, de azért ha már sokkal jobb idő lesz, szerintem élvezni fogja Dani, maximum én nem fogom a nagy popsiját cipelniKépKép

Manóka
a 2*94 db pelusos zacsid 6 pontot ér, azért még nincs ajándék, gyüjts még hozzá egyet és máris választhatsz két fajta között is: rakosgatós, vagy fürdőkádba szerelhető vizes játék között.
De érdemes tovább is gyüjteni, ha Anntól még nem kaptál volna leirást, szólj és szivesen elküldöm, amit én is tőle kaptam.

Tigri
Szoritunk a kontrollhoz, de bizzunk benne, hogy kinötte, manónak még a korházban volt pár napig, de mire hazaengedtek minket már nem hallotta a dokinéni.

Tényleg mi is voltunk ultrahang kontrollon és hála az égnek már nyoma sincs a vesemedence nagyobbodásnak, megnyugodtamKép

Annyira szépek a a babócák, és olyan jó nézni, hogy mennyit nőnek fejlődnek, gratula mindenkinek.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok
Nem birtam ki, hogy ne olvassam el a véleményeket az én 'kicsinyke' leánykámról, sőt még vissza is tudtam pár napot olvasni.
Nem jöttem rá, hogy micsoda ez, de nekem is gyakran van szúró érzés a mellemben. Sajnos még mindig nem elég a tejcsim, mert ez a kiscsaj 120-kat szopizna, nekem meg 2mellben is csak 75-80van. Szóval mitől van ez a szúró érzés?? Olyan, mintha tű lenne a bimbóban. Na mindegy, de igérem, ha odajutok, akkor minden boldog szoptatós plakátot letépek, addig meg csak szoptatok-kiabálok-fejek!!!!
Gyorsan felrakok egy képet a kicsi lányról, mielőtt a heccerek észrevennék, hogy a kedvetekért kikapcsoltam a tűzfalamat.
Pusza
J és a 2heteselmúltLéna
holophernes

Sziasztok!

Ann, Tünde,
A pamperst megkaptam, köszönöm szépen. A válaszlapot elég, ha kinyomtatom, vagy eredetit kell szerezni szerintetek?

Kisbuksi, Fiona,
ide figyusz, így kell magatokat meggyógyítani
www.lll.hu/leche/29a.shtml
Aztán ügyeskedjetekKépKépKép

Szilvi,
a ficsúr ha a mellkesomon van, akkor szépen kinyomja magát, forgatja a fejecskéjét jobbra, barra, nézelődik, érőlködik. Emiatt nem gondolom, hogy baj lenne. Még egy kérdés, ha nem bánod. Azt olvastam, hogy hanyattfekvésből csak akkor fordulnak meg, ha a reflexes kitámasztás elmúlik. Egyetértesz?

Detti,
te, mint gyógyszertári bennfektes, koszmóra nincs vmi patikai csodaszer, mert szerintem az olajtól nem jobb, hanem rosszabb.

Olyan szép idő volt ma, remélem, azért nem volt nagy forgalom, mert minden pöttöm a papával, és a mamával sétálgatott.
Úgye, ti is érzitek, hogy itt a tavaszKépKépKépKépKép

manóka

manóka
manóka

Manóka! Koszmó ügyben nem tudok sajna, vagy szerencsére semmit, mert minket nagyban elkerült. Pedig nem olajozom a fejét és csak tiszta vízban mosom, de napi 3-4* kefélünk. Imádja. Kép

Juditom! Öröm látni Titeket, annak már nem örülök, hogy fáj a cickód! Szerintem ez nem gyulladás, csak érzékeny. Nem lóg sokat rajtad a kiscsaj? Hamarosan szaporodik a tejcsid meglásd! Kitartás!
Lénát kinéztem LeviCirmancsnak. Tök 1 zsáner a 2 kölök. Összehozzuk Őket?Kép

Well! Minden baba nagyon okés, R.Tünde! A kiscsaj 1 az 1ben Te vagy kicsiben. Vagy tévedek?
Buksika, és aki még szenved az anyóstól. Részvétem. Az enyém letudta magát, és most 1 darabig tutira nem jön. Az a fránya 200km.... de sajnálom. Pedig Fruzska csak röhögött, amikor írtam, hogy olyan messze kell arokonoktól költözni, hogy ne tudjanak papucsban átmenni.

Na eldugulok, mert ma egész nap vendégek voltak, és kipurcantam. Bua. Jobban szeretem, ha én megyek vendégségbe. Pusszancs: DettiKép
Detti

(Foly, mivel egy szopi-fürcsi közbeszólt)
Megküzdöttem az elemekkel (=kép bevarázslása), megint fáj a kislánykám hasa. Ma megvolt az első levegőztetéses napunk, viszont nem volt széklete. Remélem nem az én fajtámat örökölte a téren, mert hát erről még topicot is nyitottam. Ja, és elkúszott a kiságy sarkáig, hason. Nem korai még?

Dettikém
Levi nekünk is tetszik, szóval el kellene kezdeni egymás fotóival kitapétázni a kiskorúak szobáit, vagy ne kapkodjuk? Cnevezzük el a kedvenc állatkát, babát mondjuk nálunk Levinek, nálatok meg, teszem azt Lénának. Na ezt jól kifundáltuk!
Kép

Tunde, Tigri, Manga
Nagyon helyesek vagytok, már én is szeretnék ilyen korban tartani Lénával.
Micsoda Lányeső lett itt, Detti-Fruzsi vonalnak aztán lesz miből válogatni... Kép

Kisbuksi
Én annak idején napi 600ml fogyasztás helyett, szopinként követeltem magamnak ennyit! Anyukám rettegett az orvostól, de azért nem lettem túltáplált, hiába riogatták, ő csak etetett, mondván: a szervezet jelzi, mit-mennyit szeretne. Szóval rémület, hogy milyen hóbortok vannak. Hallottunk már fogyokúrázó sport-mamiról, divat-császármetszésről, biztos van még vmi KépKépKép

na végül a kép, csak nektek, ma fürcsi-hiszti előtt:
Kép
J+L
holophernes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?