Új privát üzeneted érkezett!

Kata párja!
Nem haragszom, mert sejtettem, hogy baj lehet, ha nem ír a fórumra...Nagyon drukkolunk nektek, hogy minden rendben legyen és most a baba az első, ne is törődjetek mással!! És várjuk vissza mihamarabb!!!

Noémi!
Köszi szépen! Én is néztem a tinnermannon is,de ott szerintem alulkalkulál, mert 2 hete volt 352 g, nem lehet most 350g.....

KépKép
amadea

Az olasz link alapján 453g és 28,6 cm volt a múlt héten. Ha azt nézzük, hogy kb. 100g-ot híznak hetente, akkor pont jó....viszont akkor most már lehet, hogy elérte a 500g-t és a 30 cm-t és azzal már életben lehet maradni.....

KépKép
amadea

Katának jobbulást kívánunk!

Mormota, azt tudod, hogy egész délelőtt ott fogsz ülni? 8.30-ra rendelnek oda kb. 40-50 nőcit, egyszerre. Sorban behívnak, majd vársz, hogy UH-ra a másik oldalon behívjanak. Aztán megint vársz. hogy a tanácsukat elmondják. Hosszú, de szerintem megéri kivárni. És amikor én voltam x. éve, akkor a személyi számod utolsó 4 számjegyével jelzik a kijelzőn, hogy te jössz. Ez az a 4 szám, amit már sehol se használnak.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Katának jobbulást kívánok!

Mormota, milyen rendesek voltak veled. Engem ma is stíröltek, mégsem adták át a helyet. Bezzeg a 12.héten :shock:

Csillagtáncos, én is irigyellek a hó miatt. Bár várom a madárcsicsergéses tavaszt is.

Ma voltam dokinál. Szinte minden rendben van. Édes volt, törökülésbe ült. Mondtam a dokinak, hogy nem baj, már úgyis láttuk a genetikain, hogy mi van a lábai között. Erre forgatta az uh-ot, majd kinagyította a monitoron a golyóit. Mondta, hogy most már Ő is látja :D
Felfedezett egy kis vesemedence tágulatot. Ezért 2 hét múlva újra meg akarja nézni, hátha addigra elmúlik. Megnyugtatott, hogy nem kell megijedni, gyakran előfordul és a legtöbbször kinövik, vagy akár pár hét múlva magától elmúlik. Ezért nem is nagyon akarok utánaolvasni a neten, mert csak paráznék.
Méhszáj zárt, baba méretei szépek és mocorgott rendesen. Legközelebb megbeszéljük a szülésznő kérdést is. ÚÚÚrissten, már itt tartunk???? :shock:

Én se híztam sokat, csak a pocakom és a melleim nőnek, de jövő héten megyek a védőnőhöz mázsálásra, akkor okosabb leszek.
Szerintem van vas a Hip Natal-ba, mert az utóízén eléggé lehet érezni.

KépKép
süni76

Köszi, Amadea, akkor most már én is biztos vagyok benne. Azért hiába 500 grammosak a babák, ilyenkor még necces a dolog..szóval még maradjanak bent jó sokáig! :) (120 napig)

Katának, én is jobbulást kívánok. A kórházban reméljük jó kezekben van. A baba az első, így a tuti.

Mormota, vicces lehetett - ez tipikus kismama tünet! :) Én néha azt felejtem el, hogy megkérdeztem már valamit, vagy sem...:)

Bejelentkeztem a teszveszes kismama ruhás csajhoz szombatra. Szeretnék egy új gatyót, mert ezt a farmert már halálra unom. Meg kinéztem egy szép felsőt is! Remélem a minősége is jó a cuccoknak. Aki már vásárolt tőle - meléjen!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Először is Katának írnék: remélem rendbejön a pulzusod és mihamarabb otthon lehetsz!

Szemésznél minden ok volt :D Nincs ellenvetése a term.szülés ellen. Azt mondta hogy tök jó állapotban van a szemem, ahhoz képest, hogy milyen nagyfokú rövidlátásom van elméletileg (ugye a lézeres szemműtét csak becsapja a szemet, maga a szem felépítése/betegsége megmarad). Ép a retina, nincs szakadás. És a szemem se romlott az utóbbi 3 évben :wink: -1,5es mindkettő, végig tudtam olvasni a táblát :wink: Csak ez a pupillatágító amit kaptam, nem annyira kellemes.

Elméletileg 1re jött volna a vízvezetékszerelő, mert hónapok óta ázik a félszoba és a wc közötti fal. A régi társasházkezelőnk tavaly óta haldoklik, pénzek tűntek el, novemberben megnézték, azt mondták hogy ez nem életveszélyes, úgyhogy majd talán jövőre megcsináltatják :shock: Idén már új társasházkezelőnk van, remélhetőleg most már minden rendben lesz. Csak ugye a félszoba épp a gyerekszoba, és nem túl szerencsés, mert akár penész is kialakulhat.

Kép
Kép
evicuska

Puszedlinek gratula a fiúcskához! :D

Mormota: Zalánnál nekem kétszer vettek afp-t, egyszer 0,8 lett, másodszorra 0,9. Elmentem gen.tanácsadásra, nem küldtek el amniora, és makkegészséges. Valahol már 0,8-cal sem küldenek el sehova, mert ott ez az alsó határ.

Kép
Kép
evicuska

Viszont a pupillatágításnak köszönhetően úgy néz ki a szemem, mintha beszívtam volna :lol:

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Még csak most regisztráltam a babanetre, de már nagyon régóta olvasgattam a fórumot. Mi is Júniusra várjuk második babánkat, ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok... :oops:

Ági
milupababa

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:11-kor.

Heni

Kép
szheni

Evicuska, nem értem, hogy miért mondják a -1,5-re hogy nagyfokú rövidlátás. Nekem elvileg 3,5 ill 3,75 a szemem. De 1-es a szemcsim - amit csak hébe hóba hordok - . Azt mondják fiatalon még rugalmas a szem...egyébként meg sem fordul a fejembe, hgoy emiatt valamilyen vizsgálatra szükségem volna...

Emiatt a beázás miatt nagyon sajnállak, remélem rendbe jön minden! Nálunk hál istennek nekünk is van biztosításunk, illetve a háznak is van, szóval ilyen esetben fizetnének...

Ági üdv közöttünk! :)

heni nagyon szép a pocakod! :)
Én most mértem, és az enyém még mindig 82 cm köldöknél - 65-ről indultam. Valahogy most nem akar nőni...pedig Áron baba növöget bent! Estére azért felmegy 85-86-ra. Szóval én ikább maradok a 4 hetetne fotózásnál, remélem úgy látványosabb lesz az eredmény! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vica!
Örülök a jó híreknek!!! :D (Szemed meg szépen helyre jön..)

Milupababa!
Üdv itt.

Heni!
Waw mekkora pocid van :D Az enyém kb. fele akkora, mostanában nem is nőtt előre, csak oldalra kerekedik....

KépKép
amadea

Kfnoémi: nekem a műtét előtt -9-es volt a bal, -6-os a jobb szemem. A műtét pedig csak átverése a szemnek, de maga a betegség megmarad.

Heni: tényleg szép nagy pocakod van :wink:

Kép
Kép
evicuska

Hello,
Benta, köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat, igen nekem is mondta a doktor, hogy egész napos program, úh hideg élelem, és vastag könyvek. Ma gyanús is volt, h aránylag kevesen vannak...
Vettem öt narancsot a helyi zőccségesnél. 1165 ft-ért. Azért ami sok, az sok.krrrr.
szép délutánt kívánok!

mormota
mormota20

Kata: jobbulást kívánunk, legyen minden rendben!

Benta: én már olyat is hallottam, h vki ovis ballagásra egy TV-t vett ajándékba a gyerekének... Ezek nem normálisak, komolyan. Én még az ált. isk. ballagásnak se kerítenék olyan nagy feneket. Nekem volt, csak a szüleim voltak, utána ettünk egy ebédet a vendéglőben. Nem tudom, minek akarják már ott megvendégelni a fél rokonságot meg aranyláncokat ejándékozni egyesek...

Bvigh: tényleg, én is meg akartam dícsérni a bébiruhákat, nekem nagyon tetszenek!

Evicuska: örülök, h jó hírrel jöttél!

Mormota: eddig azt hittem, csak Ausztria ilyen dárga... A narancsszezonban hogy van képe ennyiért árulni???

Ági:üdv közöttünk!

Hóesés: 20 perce értem haza. Akkor még eset... Viszont nem fogjátrok elhinni, olyan kézi hólapátot láttam, ami benzinnel múködik, úgy néz ki, mint a benzines fűnyíró, úgy tolják, csak az elején egy hólapát van...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Nemrég fedeztelek fel Benneteket, de azért nem írtam a topic-ba idáig, mert próbáltam behozni olvasásban a lemaradást (ami képtelenség :) ).
Én is júniusi babaváró vagyok (landolás dátuma: 2009.06.14.) és eddig már nagyon sok hasznos dolgot megtudtam már Tőletek a babavárással kapcsolatban, szeretnék én is csatlakozni hozzátok!
Valamint szeretném kikérni a véleményeteket egy számomra igen kellemetlen dologban: nőgyógyászt akarok váltani, de a leendő doki is ugyanabban a kórházban rendel, mint a mostani.
Volt valakinek hasonló (rossz) tapasztalata a nőgyógyászával kapcsolatban, hogy kénytelen volt leváltani? Igazából attól félek, hogyha megindul a szülés, pont az exdoki lesz ügyeletes. :(

Tökmag79
tökmag79

Sziasztok!

Teljesen le voltam offolódva 1 órája. Már tele van a hócipőm ezzel a hülye idővel. Más se megy hetek óta, mint meló után jövök haza, este semmi - Tv-ben nuku műsor - csak a főzést lehet nézni, de azt már unom - az este is eltelik és kezdődik előről! Úgy szeretném ha már szép idő lenne, és lehetne jókat sétálni!
De most tornáztam egyet a kismamakazira és sokkal jobb kedvem lett tőle! :)

Tökmag üdv közöttünk! Hát igen - nem csodálom, hogy ezt az 5 hónapot lehetetlenség behozni! :)
Elég necces a téma. Egy biztos, hogy nőgyógyászt szeretnél váltani mielőbb tedd meg, mert egy bizonyos idő után (talán 25. hét) nem nagyon vállal másik orvos.
Necces, de csak amiatt, hogy kollégák...én mégis azt mondom, hogy válts, mert az már gond, ha most nem bízol meg annyira az orvosodban.
Én a helyedben első körben felkeresném az új dokit a magánrendelésén, és elmondanám neki, hogy mi a problémám a másikkal, és természetesen, hogy vállal - e.
Ha igen, akkor meg max hívd fel a másikat, és mond el neki telefonban, hogy köszönöd szépen az eddigi segítségét, de egy másik doki mellett döntöttél.
Attól, hogy ki lesz szüléskor az ügyeletes meg ne törődj, mert a választott orvos bejön.
Egyébként miért váltasz?

Evicuska, most már értem! :)
Ettől függetlenül tök jó, hogy ez nem akadálya a természetes szülésnek! Lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen eddig, de nagyon tetszik az új vonalzód ("érkezik a második")

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag!
Üdv itt. Ha a dokival kapcsolatban bármilyen kicsi kételyed is felmerül, szerintem váltsd le...

KépKép
amadea

Sziasztok!

KATA jobbulást, vigyázzatok magatokra, és megy a drukk!!! :) Minden rendben lesz, a babára koncentrálj.

Üdv az újaknak! Tökmagnak rögtön reagolok is :D Nőgyógyit váltottam 10 hetesen, mert a régi bunkó volt, mindig leordította a fejem, és szerinte felelőtlen, kövér és öreg vagyok a gyerekvállaláshoz. Az új dokim szintén ugyanabban a kórházban van, és ég és föld a két orvos, a mostanim szinte körbeugrál annyira aggódik, és mindent elkövet, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a várandósságból, persze a baba érdekei az elsők. A volt doki ugyebár pont a 18 hetes uh-nál volt, de nem szólt semmit, talán meg sem ismert, mert annyi kismama van, hogy nem hiszem olyan nagyon megjegyeznék a fejőstehenüket :wink:
Hát igen, a szülés ügyeletesnél rizikós, de nekem pl már most megmondta az orvosom, hogy bármikor hívjam, ha csak rosszul érzem magam, vagy fájdalmaim vannak, vagy beindul, vagy akármi és jön. (Ott egye meg a fene apukám azt mondta állja a szülés díját, de ne kerüljek sarlatán kezére)

Mormota gratula az asszonysághoz :D Húúúúú de furcsa! Már engem is noszogatnak, hogy férjhez kéne menni, de én makacs öszvér módjára ellenállok. Peeeeersze hogy utána meg azt vágják a fejemhez, hogy csak a kölök miatt esküdtünk mi? (Falu)

Jó, hogy nagyon sok jó hírrel jöttetek! :) Heni drága ahogy nézem a pocifotódat gyönyörű! Olyan igazi fiús poci ahogy mondanák errefelé :)

Még el sem meséltem mi volt a védőnőnél! Hát drága jó nőgyogyim felhívta és lecseszte, hogy hagyjon békén a súlyommal. Ha nem hízom nem hízom, a baba úgyis nő szépen. (Mi már elértük a fél kilót, hisz 18 hetesen voltunk 34 dekásak a 25 helyett) Ráadásul Emma úgy döntött, hogy nem szereti a védőnénit, és állandóan elúszkált a hallgató készülék elől. Az meg bosszankodott, hogy még ilyen bébit. :D A haskerületem a köldöknél már 113 cm, kb 3 hét alatt 6 cm-t nőt!!! :shock: Kezdek vízilósat játszani. Szerencsére széles a csípőm, így strandlabdás vagyok, egyformán gömbölyödök mindenfelé.

Megvan a téli overál is, bár korai, de gyönyörű és hibátlan! Persze Rod morgott miatta, aztán mikor pityeregtem vigasztalt hogy jó lesz!
Kép

Viszont sokk is ért rendesen. Este khm khm szóval papás mamásat játszottunk apival. :oops: Nagyon vigyáztunk, de így is egyszer véletlenül megnyomta a pocim. Később már vártam a szokásos esti diszkózást, és semmi. Babahallgatóval sem találtam semmit. Teljesen kétségbeestem. Nagy nehezen aludtam pár órát, de olyan rémálmaim voltak, hogy nem kívánom másnak. Reggel rohantam a wc-re, de se vér se semmi. Emma hajnalban sem mocorgott. Babahallgató elővéve, végre szívhang...mocorgás, csuklás. Szegény gyerek biztos megrémült, hogy anya meg apa mit csináltak. :cry: Teljesen elcsúszott az ébrenléti ciklusa, késő délelőtt, meg most úszkál a szokásos idő helyett.
Hát ezek után nem tudom, hogy mi lesz. Tudom sokat parázok, de Rodot sem akarom elhanyagolni, ne csak apukának érezze magát, viszont Emma babát is nagyon féltem...
Vendég

Milupababa, Tökmag, üdv közöttünk!

Tökmag, nem egyszerű a problémád. De igazuk van a többieknek. Ha nem bízol meg benne, az rég rossz. Itt csak az lehet a gáz, hogy kollégák, egy kórházban dolgoznak. De azért remélem, hogy sikerül megoldanod!

Heni, tényleg nagyon szép, formás a pocakod :D

Anuk, nagyon szép az overall! A "papás-mamással" óvatosabban. Tessék pózt váltani, lassan jobban fog zavarni a pocakod és kényelmetlen is. Meg aggódni se jó állandóan. Ami meg Neked jó, az a babának is. Szóval csak ügyesen! :wink:

KépKép
süni76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:49-kor.

Heni

Kép
szheni

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:49-kor.

Heni

Kép
szheni

Most vettem észre, hogy a teából kihagytam a mentát...:( Sorry.

Heni

Kép
szheni

Katának én is jobbulást kívánok!

Újaknak üdv itt, gyertek gyakran.

Heni, gyönyörű a pocid. Az enyémhez képest pedig óriási, így meg sem mutatom apának, mert-talán írtam is- szerinte nem nő úgy a hasam, ahogy kellene. Tujátok, nagy szakértő a témában. :wink: :wink:

Mormota, nem semmi árak. Sztem azért nálunk ennyire nem drága.Hány kg volt az a pár narancs? Nem vertek téged át??? :roll:

Noémi, az esték nálunk is sokszor unalmasak. Ugye én napközbe megcsinálom a dolgom itthon, néha csavargok, de este olyan jó lenne apával tölteni az időt. Sajna ő sokszor fárad, jó lenne, ha nem lógnék a nyakába...., stb. Persze azért nem panaszkodom, csak sokszor arra vágyik,hogy együtt bambuljunk a tv előtt,én meg dumálnék.

Azt hiszem csuklott a bébim. Olyan érzés volt, mintha erősen lüktetne egy ér, de a hasam mindkét oldalán, kicsit talán erősebb volt. Szerintetek???

Most néztem a híradóban, hogy itt az influenza járvány. Vigyázzatok magatokra nagyon! Én ma elkezdem tömni apát is vitaminokkal haza ne hozzon nekem valamit.

Anuk, mi már rég nem játszottunk ilyet. Igazából mióta terhes vagyok. Persze össze szoktunk bújni, de a párom is nagyon félt minket, nehogy baj legyen. Ugyanis nekem sokáig volt pecsételő vérzésem. Igaz a doki már engedné, de mi............... :oops:

Zsu

Kép
bvigh

Anuk, nagyon édi az overall. Hol vetted?

Zsu

Kép
bvigh

Anuk, ha te nem érzed fontosságát az esküvőnek, akkor nehogy! Az egy baromság, hogy muszáj! Számomra az összetartozás egy másik dimenzióját jelenti, és sosem gondoltam azt hogy a papír miatt tesszük.
Emma baba így is úgy is tök jól fogja magát érezni, te meg úgyis a férjednek fogod hívni Rodot, mert a bölcsödében olyan idétlen - gyerek után azt mondani, hogy a barátom. A párom kifejezés meg bocs, de szerintem leszbikus...az élettárs meg alkoholist! :) :) Tudom hülye vagyok, de én ezekre asszociálok!

A kismamaújságokban egy csomó praktikus szex tanács szokott lenni, főleg pozíciók területén. A klasszikus misszionárus már nem kényelmes. De oldalról vagy hátulról meg sem közelítitek a pocakodat!

Heni, tök jó, hogy írtad a derékfájást! Ma egész nap fájt, akkor valószínűleg a méhem vándorol feljebb! Mondjuk érezem is, hogy Áron egyre feljebb rugdos! Azt szeretem, mikor néha a köldökömbe is belerúg! Tök jó fej! :)

Ma elkezdtem a Kriston intimtorna c. könyvet újraolvasni. Voltam tanfolyamon is évekkel ezelőtt - de elhanyagoltam az edzést. De azért most úgy érzem itt az ideje, hiszen pont azzal a területtel készülök nagy produkcióra! :) Valaki csinálja?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni: Melissen: citromfű. Frauenmantel: tuti, h a palástfű német neve! Ezek mind jók, csak a csalánra meg a borsmentára mondják, h mértékkel. de gondolom az arányra figyeltek a keverék összeállítói. 1 v 2 csészével igyál naponta, és egy csészéhez 1 ek.
:lol: Szerintem is nagyon jó kis teakeverék! :lol:

Tökmag: téged is üdvözöllek!

Bvigh: szerintem papás-mamás ügyben kérdezd meg a dokidat! Amikor kórházban voltam, utána kb 2 hétig tilos volt, de utána azt mondta a dokim, h nyugodtan lehet - persze óvatosan.
Valami olyat olvastam még, de nem tudom, hol, nem tudom vki tud-e erről vmit, azért leírom: az utolósó harmadban (vagy csak az utolsó hónapban? na ezt nem tudom) állítólag a spermiumok elindíthatják a szülést. Nem tudom, így van-e, de hátha valamelyikőtök tud erről valamit...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Noémi: nekem is megvan a könyv (persze otthonhagytuk...). Ha hazaköltözünk, szeretnék menni tanfolyamra is, mert csak jót hallottam eddig.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Köszi, hogy ilyen kedvesen fogadtok:)

Nem nagyon tudtam visszaolvasni még, a kis Hisztihercegnőm nem nagyon engedi, hogy sokáig elfoglaljam magam a gépnél, de érdekelne, hogy van e Nálatok éjszakai ébredés!? Este alig várom, hogy ágyban legyek, aztán olyan hajnali fél 3-fél 4 körül már fent is vagyok, aztán akkor aludnék még amikor ébredni kell:( Mitől van ez?? Most vettem Hova tablettát, állítólag az jó :? majd meglátjuk....

Ma voltam szájsebészeten, pocaklakót féltettem nagyon a szuri miatt, de azt mondták semmi baja nem lesz tőle....remélem.

Vigyázzatok magatokra
Ági

Ági

Kép

Kép
milupababa

...

Heni

Kép
szheni

Csillag, a doki már megengedte, de a párom nem igazán hajlik rá. Elvégre más módja is van az örömszerzésnek, és ő most ennyivel is beéri. Bár bevallom, én sem bánom. :oops: :oops: :oops:
Én azt hallottam,hogy a spermiumok csak akkor indítják be a szülést,ha már itt az ideje.

Zsu

Kép
bvigh

Erről a spermás dologról én is hallottam - állítólag ezt is érdemes bevetni, ha a baba késlekedik. De nem mindig hatásos - bár erről Kismanó tudna többet mesélni...tényleg mi van vele? Ma nem volt egész nap...

Milupababa, néha nálam is van olyan, hogy éjszaka felébredek, és utána nehezen tudok csak visszaaludni. Reggel meg mint a mosott szar...nem tudom miért van...én arra gondoltam, hogy felkészíti a szervezetem az éjszakai ébredésekhez...

Csillagtáncos, mindenképp menj a tanfolyamra, nagyon jó! Én Kriston Andreánál voltam, valahol a belvárosban tart tanfolyamot, van olyan is ami 1 hétvégés. Nagyon jó volt az előadásmódja is! :) Én tényleg csak ajánlom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Üdv Áginak és Tökmagnak! Tökmag maximálisan egyetértek a többiekkel, én a Noémi által javasolt "protokollt" csináltam végig, amikor még a legelején váltottam dokit. Ők is egy kórházban dolgoznak, ezért én is fontosnak tartottam, hogy ne "égessen fel a hídakat".

Katának én is jobbulást kívánok és köszönkjük Apának a téjékoztatást, ez nagyon rendes dolog. Mindannyian szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Amadea! Tudom, már pár napja írtad, de ügyesek vagytok, hogy már meg is oldottátok a tapéta-díszcsík kérdést. Nagyon kíváncsi vagyok a Ti szobátokra is! Tezsek fel képet, ha elkészülünk mi is mindennel és nagyon várom a Tieteket is!

Heni, édes szép a pocakod és mekkora! :-) Szuper!

Évicuska, nekem is -6 és -6.75 dioptriáim voltak és májusban volt a lézeres korrekciós műtétem (PRK). Amikor állapotos lettem még jártam a kontrollra és azt mondták nekem is, hogy amennyiben rendben van a szemfenék, semmi aladálya nem lehet a természetes szülésnek- ebben a tekintetben. Én májusban megyek vissza az 1 éves kontrollra, felajánlották, hogy ekkor még végeznek díjmentesen egy szemfenék vizsgálatot, úgyhogy engem 8 hónaposan néznek majd beszívott kismamának!! :lol:

Mormota Asszonyság, sok szeretettel gratulálok Neked is az új "titulusodhoz"! Örülök, hogy minden rendben volt és szép emlékként őrzitek majd a nagy napot!

Noémi Drága! Ne búslakodj itt a célegyenesben! Napok (na jó hetek) választanak csak el minket a sétálós, korzózós, napsütéses hosszú szép hetektől, addig is, az eddigiek ismeretében, tutira találsz Magadnak elfoglaltságot, és hát... itt vagyunk mi is addig is! 8)

Képzeljétek, én sajnos még mindig nem érzem határozottan a Pici Lányunk mozgását... :( Időnként úgy vélem, hogy talán őt érzem, de utána nincs folytatás. Igaz, a 4D-n azt mondták, hogy bőven ráérek a 20. hétig figyelgetni, de az már pár nap múlva elérkezik, és még semmi. A lepény a mellső falon tapad, úgy hallottam, hogy ez is befolyásoló tényező lehet. Nem aggódom egyelőre, mert a szívhang hallgató bizonyítja a mozgást, csak már nagyon jó lenne!

Holnap találkozom a dokimmal, remélem, megint "mozizunk" egy kicsikét.

Szép álmokat minden Maminak és Babinak!

Puszi!

Kép
cincibabus

Csillagtáncos!

Én úgy tudom, hogy a prostatanedvben van olyan anyag, amely nagyon erős méhösszehúzó hatású. A várandósság vége felé jól jöhet, hogy "beindítsa" a dolgokat.Megmondom öszintén mi se nagyon csináljuk, mikor már lett volna hozzá bátorágom, akkor jött az amnio, most meg amitatt nem merünk még. :oops:

Kép
Kép
sosi

Szep jo estet mindenkinek!

Udv az ujaknak.
Katanak jobbulast kivanok, biztosan hamarosan minden rendbejon.
Benta: Errol a szopiparnaval valo alvasrol mar hallottam, szerintem majd a hetvegen beszerzek egyett hatha segit. Ha nem akkor is szukseg lesz majd ra a szoptatasnal.
Ma ejszakam is borzalmas volt, eloszor is nagyon nehezen tudtam elaludni, egyfojtaban csak forgolodtam. Majd hajnalba pisiles, orfujas, ivas es tovabbi forgolodas.
Reggel 9-re kellett menjek a genetikai ultrahangra most az egyszer elegedett voltam az ellatassal, na ez is ritkan fordul elo velem.
Gazdagitanam a lanyok taborat. Szerencsere a kis mano rogton megmutatta magat, persze ezt mar a vizsgalat elott megbeszeltem vele, hogy ennek igy kell tortennie.
En nagyon orulok, hogy kislany, mindig is kislanyra vagytam, es valahol egyalltalan nem voltam meglepve, mert ereztem hogy kislanyunk lesz.
Kb 20 percig vizsgalgatta a babat, minden kis testreszet lemerte alaposan, nagyon jo volt latni, hogy ott ficankolt bent. Meg integetett is keszult egy olyan kep is meg ketszer asitott. Annyira aranyos volt. Ja es a vegefele megmutatta a popsijat, gondolom akkorra mar ugy gondolta eleg volt a nezelodesbol.
Azt mondta az ultrahangos doktorno, hogy minden rendben van, koranak megfeleloen fejlodik, de majd ket het mulva amikor legkozelebb kell menni, az en doktornom majd elemzi az adatokat.

Majd holnap megprobalok feltenni kepeket is. Bar olyan erdekes ez az ultrahang a ferjem sokkal jobban latta a kepen azt amit effektiv latni kellett, nekem sokszor csak az elmosodott osszevisszasag jott le. A lenyeg hogy a hallottak megnyugtattak, minden rendben van a kis Pocokkal.
Hetvegen mar el is kezdem a kis kelengyeje beszerzeset.

Jo ejt mindenkinek.

Banka
Kép
banka79

Köszönöm a hozzászólásokat, most még jobban megerősödtem, hogy igenis le kell váltani.
kfnoémi: hogy miért váltok orvost? Múlt héten nagyon csúnyán bedagadt a lábam (egy éjjel alatt duplája lett és jéghideg, valószínű keringési zavar), valamint csütörtökön átlátszó "valami" folyt belőlem és nagyon megijedtem, hogy esetleg magzatvíz... Elkéretőztem a munkahelyemről és felhívtam a nődokimat, vagyis az asszisztensnőt aki repedtfazék hangon közölte, hogy a közeljövőben nincs időpont, jöjjek akkor, mikor meg lett beszélve!! De ember, lehet hogy baj van, mindenképpen látnia kell az orvosnak... Röpke két és fél óra várakozás után bejutottam és... én nem tudom hogy rossz napja volt- e a pasinak, vagy amúgy is ilyen és eddig csak jól leplezte, de nagyon bunkó volt.
- Kérte az egész eddigi leleteimet (amit mindig magammal viszek az összes vizsgálatra), de otthon hagytam őket mert gyorsanhamar csak futottam a rendelésre. Erre beszólt, hogyha ilyen felelőtlen vagyok, nem fogunk tovább együtt dolgozni.
- Ő nem tud mit kezdeni a lábdagadással, ez nem a terhesség miatt van (!), menjek vissza a háziorvosomhoz (aznap már nála is voltam, ő azt mondta, a nőgyógyászommal beszéljem meg), küldjön el vizsgálatokra, és ha megvan az eredmény, hívjam fel mert ha engem nem is érdekel mitől van (!!), őt igen.
- Kértem, hogy akkor írjon a háziorvosomnak pár sort, hogy nem javasolja az ülő munkát mert keringési zavarom van a terhesség miatt- de mint megmondta, ő nem írja meg, mert ez nem függ össze a terhességgel...
- Pár évvel ezelőtt volt egy proctológiai műtétem ami miatt lehet, hogy én csak császárral szülhetek, de mikor erre rákérdeztem, mindig csak legyintett (pedig ha én szülés közben repedek, egy életre nyomorék maradok), de még csak felületesen sem kérdezett ki hogy mi is volt ez, blabla...
- Kértem tőle egy igazolást a munkahelyemre, hogy babás vagyok, erre kiakadt, hogy neki már elege van ezekből az adminisztratív hülyeségekből, nem ír semmit és különben is: biztos, hogy ki tudja maga hordani ezt a gyereket?? biztos, hogy meg fogja tudni szülni és nem lesz semmi baj?! előre igyunk a medve bőrére?!?!
De mindezt olyan stílusban...
Én nem vagyok egy hagyjamagát- típusú csaj, de a babavárás miatt valahogy másképpen reagálok le dolgokat- ezt éppen (sajnos) sehogy. Fel sem fogtam miket mondott, és hogyan, csak mikor hazaértem tört ki belőlem a sírás, azóta is ezen kattogok, hogy lehetett ilyen szemét.
Holnap megyek egy új dokihoz (asszisztensnő hangja irtó kedves volt- hurráá) akit barátnőm ajánlott és állítólag nagyon kedves...
tökmag79

Jó reggelt!

Milupa, mit csinált veled a szájsebész? Szegény te!

Banka, gratulálok a kislányodhoz! Név van már?

Tökmag, itt az ideje váltani! Bele se merek gondolni, az iyen "orvos" hogyan viselkedne szüléskor. Második fiamnál a 33-34. hét környékén váltottam, és bejött, szóval csak bátran!

Találtam a Teszveszen a babakocsihoz passzoló hordozót, kevesebbért, mint az új ár fele. Remélem enyém lesz! Babaszoba nem tudom, lesz-e, mert a férjem még szülés előtt át akarja építtetni a házat, én meg igyekszem lebeszélni róla, így is tök jó. Meg ebben a bizonytalanságba nem szívesen vágok bele ilyen nagy dolgokba.

Ma megyek a kedvenc ovisaimhoz, már várom. Ha bejön az járvány, akko ideiglenesen abbahagyom, és Mátét se engedem oviba.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Tökmag:Nem semmi milyen bunkó volt a dokid!
Én is rohantam volna egyből!
Ha nekem egyszer is előfordul ilyen, megyek
másik dokihoz!

Ma megyünk a genetikai uh-ra,
és már nagyon izgulok!
Remélem megnyugtatnak a baba korával
kapcsolatban, és a méretekkel is minden
oké lesz.
Ha most sem adnak képet tuti kiakadok!
Ott fogok sírni amíg nem adnak! :lol:
Persze csak viccelek, de most el nem jövök amíg
nem adnak egy fotót a bébimről!

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:12-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kata: jobbulást!

Evicuska: örülök, hogy jó híreket mondott a szemész!

Milupababa, tökmag: üdv itt!

Heni: csudaszép a pocid!

Anuk: cuki az overall!

Banka: gratulálok a kislányhoz!

Eve: drukkolok mára!

Nem sokat aludtam, az idő is nyomi, pedig apa is korán hazajött tegnap, ma is, és nem lehet elmenni sétálni:(, mikor lesz már tavasz??
Nándi is alszik ezerrel, kedd este óta semmi aktivitás, néha egy kis rúgás, mintha átfordulna a másik oldalra. Kicsit megböködhetne, jobb kedvem lenne tőle.

Mi idáig nem sokszor "játszottunk papás-mamás", egyrészt van más oldala is az örömszerzésnek, másrészt nem is nagyon igénylem, a férjem sem, legalábbis nagyon türelmes e téren. azt mondja nem akar nekem kellemetlenséget okozni, csak mert neki jó legyen. Szóval értitek :oops: .
Van olyan, amikor nekem is fáj kicsit utána a hasam.

Szép napot!
Vendég

Banka!
Gratulálok a kislányhoz!!! :D Nevetek van már?

Tökmag!
Szerintem nagyon jól teszed, hogy orvost váltasz. Minősíthetetlen, ahogy a nőgyógyászod viselkedett. :( Nem is tudok, mit mondani rá...
Drukkolok, hogy jó kezekbe kerülj!!!

Magzatvízszivárgás:lehet kapni olyan betétet, ami elszíneződik a magzatvíztől....
Amúgy az a víztiszta valami legtöbbször csak terhességi folyás....amíg nem véres, nem zöld, nem viszket és nem csíp nem kell aggódni....(baromi sok tud lenni :oops: )
Spermiumok: a feji részükben van egy enzim, ezzel tudják átfúrni a petesejt falát. Ez egy emésztőenzim és nyitottabb méhszáj mellett ki tudja lyukasztani a burkot. Zárt méhszáj mellett nem, mert a nyákdugó nem engedi feljutni+ amit már Sosi is leírt.

KépKép
amadea

A lényeget meg elfelejtettem:
Amadea: nagyon boldog névnapot kívánok!!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Ma betöltöttük a 22. hetet! :)

Cinibabus - próbálok kitartani, de az időjárás előrejelzés nem túl kedvező. Bár jövő hét végére monde egy kis felmelegedést + napsütést...ki tudja mi lesz belőle!

Banka, gratulálok a kislányhoz! Tök jó, hogy elégedetten tudtál eljönni! :)

Tökmag, ezt a dokit azonnal cseréld le! És visszavonom azt, hogy hívd fel! Már egy mondta elegendő lett volna a cserére, nemhogy az, amit előadott. Másrészt - gonolom a kiskönyved nálad volt. Miért kéne a leleteidet megaddal hurcolásznod. Ráadásul amiket ő adott, azoknak nálad is meg kéne lennie...
Egyébként tuti, hogy a lábdagadás a terhesség miatt volt. De ha esetleg mégsem, akkor sem így kéne reagálnia, hanem felvázolni a lehetőségeket, és továbbirányítania...
A szülés téma, tény, hogy később szokott jönni. De az is igaz, hogy aki nagy valószínűséggel császárral fog szülni (lásd pl. Anuk) az már régen tudja, mert megbeszélte az orvosával! Úgyhogy nagyon jól teszed, hogy lecseréled! Ráadásul ha fizet az ember el is várja a kedvességet! Majd számolj be, milyen volt ma a másik dokinál!

Benta, a járvány állítólag már itt van! Szóval csak óvatosan! Bár pont ma azt olvastam, hogy egyedül a magas láz veszélyes a bébikre...azért jobb lenne nem elkapni. Én C vitaminozom magam ezerrel...

Heni, nyugodj meg! Az átlátszó tuti nem magzatvíz! Nekem Kata írta meg, hogy emiatt ne aggódjak. A magzatvíz ömleni fog, és egyébként is a terhességed egészséges, szóval erre még bőven várnod kell!

Puszedli tökéletesen 1 húron pendülünk. Én is offos vagyok/voltam a rossz idő miatt. Ráadásul ÁRon is teljesen passzív tegnap óta. (tegnap már egész nap az volt :( ) Én is csak néha-néha érzek egy egy rúgást. Azt mondta a baránőm, hogy kedden telihold volt, és ezt állítólag megérzik, most meg front van, szóval pl. aki hajlamos rá, az többet keményedik! Szóval lényegében biztos, hogy jól vannak, csak az időjárás készíti ki őket! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea, olyan jó, hogy vagy nekünk!
Engem annyira megnyugtat, hogy ilyen szakértelemmel, de érthetően leírod a tényeket!

Boldog névnapot! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea boldog névnapot :)

Vagyok ám én is hébe hóba, olvasgatok is. Csakhát pakolásztam, aztán most felraktam a kaját főni, úgyhogy egy óráig csak be be kukkantok, ahogy tudok. :) Májgombóc leves, bundás virsli és pogácsa.

Az overall természetesen teszveszes. :) Talán csak 5 pár kiszokni van ami új, minden más használt szegény gyereknek. Majd azért lesz egy-két dolog amit szeretnék újat. Pl amiben hazahozzuk.

Szombaton 4D már annyira várom! Emma baba nem nagyon mocorog azóta sem, pl a szívhangját sem hallom már második napja, viszont ha sokáig hallgatózom egyszerűen megütögeti a hallgatót, hogy hagyjam békén. :)

A hó esik, boltban voltam reggel, erre előttem mögöttem köhögő, tüsszögő emberek. :( Utálom, hogy még csak a szájuk elé sem teszik a kezüket, nemhogy félrefordulnának. Be kell szereznem amolyan Jacksonos műtőskendőt a képem elé. :)
Vendég

Noémi: engem is megnyugtat Amadea.

És akkor nem csak az én babám lusta.

Anuk: de jó, hogy hó esik nlatok! itt eső:(.

És jégkémre bagyok éhes! Hétvégén egy nap alatt elpusztítottunk 3an egy két literest! :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Jó rég voltam,jó sokat írtatok!

Először is:én is nagyon szorítok Katának,hogy minél előbb hazaengedjék a kórházból és minden rendben legyen!

Üdv,Milupababa,,Tökmag!Tök jó,szerintem már annyian vagyunk,hogy izgalmas júniusunk lesz,minden nap izgulhatunk vlakiért!

Tökmag!Én is orvost váltottam,igaz sajnos csak a szülés után,mert a mi addig édes-kedves orvosunk egész másképp viselkedett a szülésen,mint a magánrendelőben.Válts minél hamarabb,ne félj,ne csinálj ebből lelki kérdést,ő sem teszi,ebben biztos lehetsz!

Szheni!Nagyon szép,szabályos pocakod van,nekem se az előző,se ez nem ilyen szabályos!:)

Cincibabus!Ne aggódj a mozgás miatt,az első babámnál én csak a 20.-dik héten éreztem először mocorgást,akkor is csak nagyon halványan.Na,de utána...!

Banka!Gratulálok a kislányhoz!Először én is kislányt vártam,határtalanul boldog voltam,mikor megtudtam,hogy az is!
Ékesnél már a nyakiredő-mérésnél látták,hogy kislány,most meg még mindig nem tudjuk...

Kfnoémi!Nekem is borzasztóan elrontja a kedvemet ez az idő,teljesen megértelek.Ha még a hó esne,tudnék örülni,de így le se tudunk menni Ékessel,itt vagyunk 3-an a négy fal között ,Ékes,Vegikutya és én.(Illetve 4-en,mert a Tesó is a pocakomban...):)Olvastam,hogy beszéltetek az EDA-ról...Én végül kaptam azt is,oxitocint is,mégse sikerült megszülni Ékest természetes úton,de ez egy dolog.EDA-ról:nálam semmi mellékhatása nem volt,inkább kellemetlen volt,mint fájt,mikor beadták,(igaz,lehet hogy csak eltörpült a fájások mellett...)Én a műtét után kb.5 órával egyedül zuhanyoztam,nem fájt a fejem,sem a hátam,nem szédültem,szóval semmi.Szerintem erről is elmondhatjuk,hogy abszolút egyéntől függő,hogy ki hogy reagál...Engem lelkileg küldött padlóra a császármetszés,más meg ezt veszi sokkal könnyebben!

Tényleg,Lányok!Úgy döntöttünk Apával,eladjuk az Ékesnek vásárolt tök jó babakocsit,gyakorlatilag vadonat új, asszem 3x v. 4x használtuk.Becsomagolva,összecsukva itt áll azóta...Én a Tesónál sem akarom használni,ezért döntöttünk így.Felrakjuk pár helyre.(Expressz stb.)de délután teszünk fel képeket ide is,(ill.Apa,mert én ebben tökbéna vagyok)
hátha érdekli valamelyikőtöket!

Kép

Kép
ékes+tesó

Amadea, boldog névnapot kívánok!
Hallottam, hogy külföndön van inlfuenza-védőoltás kismamáknak is, tudsz róla valamit? Most nyomozok, de hátha van ötleted, merre érdemes utána nézni. A családot beoltattam, de a sima oltások egyike sem ajánlott nekünk.

Köszi!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Valaki hiányolt, hát jelzem megvagyok. Bár ma zombin, kisebbik lánykám éccaka vagy 2 órán keresztül szórakoztatott, s nem kaptam kérpótlást reggel hosszított éccakai műszak miatt. :evil:
Jövő 7en suliban szünet, ergó mind a 3 csaj megy a nagyszülőkhöz. Hurrá. Lehet, hogy én pedig megyek apával olaszokhoz. Még nem döntöttem.
Szombaton haveri összeröffenés nálunk, a kettes számú haveri körünk (javarészt nem a városban laknak) most tudja meg a fiúcskát.

Katának drukk a gyors kórházelhagyáshoz.

Milupababa és Tökmag: üdv köreinkben.
Dokit én 2-ik szülésem után váltottam, szitu ugyanaz: rettegtem, hogy mi lesz, ha az első lesz az ügyeletes. Most már nem is érdekel, lecaromtabletta oszt kész. A lényeg az új dokival a kapcsolat.

Amadea: happy névnapot.

Banka: nincs mit színezzek a táblázatban :roll:

Magzatvíz: ugyan elhangzott az is, hogy az jön mint a záporeső, de azért bír szivárogni is. Tényleg, Mo-on lehet venni az említett cuccost, az meg kideríti, hogy tuti nem magzatvíz a ludas, csak valami színtelen folyásszerű cuccos.

Spermiumok: na ezt mi 1,5 éve kilőttük. Nekem nem jön be. Én, aki igazán nem komálom pocakosan az ágybabújkálást, már naponta rángattam magamra apát annak reményében, hogy kicsi lányunk talán ettől hamarabb találkozni akar a randalírozó szülőkkel. Na, csakazértse. Szal elméletice van akinek bejön, gyakice nem lehet álltalánosítani.

Olvasni szoktalak, írnya sajna nem mindig futja a maratoni programom mellett.

Na, mentem főzni, apa valami zőccséglevest rendelt, csontéből (ehhez még a csontikat sem főztem meg). Utána meg juhtúrós csusza lesz, desszertnek meg tegnapról maradt madártej.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket, nagyon jól esik, hogy gondoltok rám.

Én is félek az influenzától...igazából csak reménykedni tudunk, hogy nem kapjuk el....ráadásul holnap megyünk Sopronba vonattal...brrr....átutazni a fél országot ebben a csodás időben... :?
Az új fajta influenza elleni oltóanyagok jók kismamáknak, csak a magyar egészségügy nagyon vaskalaposan áll a várandós nők oltásához....2-féle oltóanyag van, amit kimondottan javasolnak a nemzetközi protokollok, az egyik éppen az influenza, a másik a fejlődő országokban a tetanusz. Ennek ellenére én sem mertem beadatni sem magamnak, sem a családnak. Ebben az életkorban a vírus nem tud ártani a babának, viszont a lázcsillapításra oda kell figyelni...
(Amúgy kedvenc témám, ebből írtam a szakdogámat :D )

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?