Új privát üzeneted érkezett!

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 21:00-kor.
Vendég

Viki, nekem van testvérem de nagyon nagy a korkülönbség,apukámat utálta,ebből kifolyólag engem se szeretett.
És szerintem én ezért lettem így eltolva,vagy nem tudom.

Kata, így van ahogy írtad.Mert ezek nálam akkor is előjöttek ha bevágtam a fejem, vagy oltást kaptam,és szép lassan tényleg elmúlt.
Ez az affekt apnoe syndroma örökölhető?

nicike

Niki!
Ez a tesó dolog nem szép :(
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 21:01-kor.
Vendég

Titi!

Mióta írtam, jó sok mindent csináltam, de végre újra itt. Csabicim alszik 2 nagy rotty után kisimulva :D

Szóval: ne hasonlítgasd magad! Ha olyan lennél, mint...és ha olyan, mint... Akkor nem te lennél a Légner Titanilla! De te az vagy, és a gyerekeid számára a legfontosabb ember jelenleg ezen a világon. Szereted őket, ezt érzik, és ez a legfontosabb. Más is fontos, de hidd el, hogy ennél semmi sem fontosabb!!!
Aztán: igen, én általában nyugodt vagyok, és melegszívű. Általában. De néha nálam is borul a bili. Csak az én bilim nehezebben borul, mert van egy nagyon rendes férjem, egy segítőkész anyukám, és ritkán maradok egyedül a problémákkal, ill. 2 síró gyerekkel. Ezt ne feledd!!! Neked 1000X nehezebb a helyzeted! Sokat vagy velük egyedül, kicsi a korkülönbség, ráadásul pocakos vagy, és sokkal fáradtabb, érzelmileg labilisabb, türelmetlenebb. Ez mind érthető. Sokkal-sokkal több segítségre lenne szükséged!
Olivér: kicsit Lilura ismertem, ahogy írod, mikoet csinál... Lilu fele ilyen nehéz helyzetben volt 2-3 évesen, és mégis gyakran tombolt, gyakran volt agresszív megnyilvánulása is. Pedig nem jött kistesó... Ráadásul 2 egymás után... Még jó, hogy megviseli. És téged is. Kemény, nagyon kemény élethelyzet a tiéd, és bitang nehéz lesz még a köv.pár év. Ezt nem elrettentésképp írom, sztem úgyis tudod. De te iszonyú kemény, és erős tudsz lenni. Sokkal erősebb, mint én, hidd el. És ezeken a nehéz éveken, ha túl lesztek, és hidd el, hamar túl lesztek, csodás 3 gyerekes élet vár rád, rátok. És majd büszke leszel magadra. Ahogyan én már most is büszke vagyok rád.
És még egy gondolat, amit 2 kedvenc pszichológusom hangoztat gyakorta, és én egyetértek vele! "Szeretet és biztonság" Ez a legfontosabb. Azaz szeresd őket, és érezzék biztonságban magukat otthon, veletek. Akkor minden szépen helyrebillen majd :wink:
Vendég

Dóri!
Én a soraidat olvasva most már tudom, és hiszek a karmikus dolgokban! Téged azért kellett megismernünk, hogy ilyen dolgokat megtanuljunk tőled! ;)
20150601134430

Vikim!
Kép
Vendég

[quote="vidokata"]
írta:
vidokataDe nekem is van pár ötletem majd egyeztetünk :wink: :wink:

oké, köszi Kép

Viki,ez a tesó dolog engem nagyon bántott. Ma már megtanultam kizárni ezt a dolgot.
Tudom nem szép. de ma ha megkérdezik tőlem van e testvérem azt mondom nincs.

nicike

Mennyi idős?
20150601134430

38 éves.
De azt elfelejtettem írni h nem egy apától vagyunk.
Anyu nagyon nagyon fiatalon szülte, és olyan élete volt amit mindenki irigyelt.
De neki semmi nem volt elég!!!
Egyszer azért költözött el az apjához tőlünk 1 hétre,mert anyukám nekem vett túró rudit neki meg nem.Pedig utálta a túró rudit,de ennyire irigy volt.Én meg neki akartam adni h ne menjen el :cry:

nicike

Kép Mi megy a tévében? Ja! Ezt már láttam!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
20150601134430

Amúgy ez a következetesség-téma nagyon érdekes ám... Sokan írtátok ezt alapelvként, és valóban, a gyermeknevelési szakkönyvek egyik alaptézise épp ez.
Boldogult bölcsődei gyermekgondozónő koromban nagyon következetes, és igen, 13 fős tomboló gyerek mellett szigorú is voltam - ha kellett. De lehetett lovagolni is a hátamon :roll: :lol: A következetesség pedig szépen meghozta az eredményét! Csakhogy ők nem voltak a gyerekeim!
Aztán itt van Lilu. Vele is következetes voltam/vagyok, de itt már azért vannak ennek a következetességnek árnyalatai. Pl.van amit, ha törtrik, ha szakad tiltok. Esti fogmosás után evés, veszélyes dolgok, stb... És van,amit nem lehet, de olykor áthágjuk a szabályokat. Pl.nem lehet reggel-délben-este banánt enni. DE ha beteg a gyerek, és semmi más nem csúszik le, akkor lehet. Nem lehet csúnyán beszélni, DE ha nagyon megüti magát, vagy egy remekművére ráborul egy pohár víz, elnézem, hogy elkáromkodja magát. Habár nem is dícsérem meg érte...
Példamutatás - by Dodó: abszolút egyetértek. Ha mi nem tartjuk be, amit tőle kérünk, tőle hogyan fogjuk elvárni?
Szly említette a rácsapós dolgot. Igen, ezzel is egyetértek. Ha én rácsapok, amikor rosszat tesz, nem-e azt közvetítem, hogy ha valaki rosszat tesz nekünk, rá kell csapni... :roll:
Aztán itt van ez a szobába küldős, leültetős módszer... Nem rossz módszer, de gyereke válogatja, kire hat. Pl. Lilu senki sem tudta még ilyesmivel büntetni oviban sem, itthon sem. Neki azt mondják, állj a sarokba. "Miért?" "Mert rosszul viselkedtél, és ez a büntetés." "Nem állok a sarokba!" "De beállsz, és majd ha elgondolkodtál, eljöhetsz." "Nem állok be. Elgondolkodtam, megbántam, többet ilyet nem csinálok, bocsánat!" És már megy is játszani... Legalábbis így mesélték az óvónők. Kérdezték, tán daruval állítsák oda, kötözzék oda, fenyegessék, hogy addig nem ebédelhet, stb... Ez már durva agresszió lenne a részükről. Igen, ez is agresszió!
És itthon kiderült, anyu volt ilyen. Őt sem lehetett büntetni. Azt mondta, inkább világgá ment volna...
Vannak ilyen nagyon nehezen nevelhető, nagyon erős személyiségek, akiknek felnőttként sem lesz könnyű. És sajnos ilyen Lilu is...
De amit Bondi írt - Gordon módszer - az eléggé hatásos még nála is. A saját érzéseim közvetítése. "Nagyon elszomorít, ha ezt csinálod velem... Nagyon megbántottál, nagyon fájt, nagyon rosszul esett..."
A másik, amit egyszer Vkata írt: sírást színlelek - sokszor nem kell nagyon színlelni - és sírva mondom: "Annyira szeretlek, Lillus, és úgy érzem, mindent megteszek azért, hogy boldogan nőj föl, te pedig csúnyán beszélsz velem, kiabálsz, úgy bánsz velem, mintha nem is szeretnél... Ez végtelenül fáj, és elkeserít, és nem tudom, mi lenne a megoldás, hogy jobb legyen..."
Erre többnyire ő jön oda, megsimogat, és valóban bánja, nem "mű bocsánatot kér", hanem valódit, és nem duzzog, hogy megbüntettem, hanem valóban megbánja, amit tett. Ez szerintem kulcsfontosságú!

Hű, de belementem... Na, nem untatlak benneteket, készülök a szülőire! Csak még:

Mav!Csabinak jobbulást!

Bondi!
Otimnak puszi a veséjére!

Brúnó anyus!
Egér :evil:
A pocis képeiden nagyon szép vagy!!! Brúnó igazi karakter már újszülöttként is :wink:
Vendég

Nici!
Sajnálom... :(

Viki!
Lacusomat puszilgasd meg a homlokán!!!
Vendég

Dóri! Kép
Ezt annyira szépen leírtad Titinek (mint mindig) és egyetértek minden szavaddal! :wink:
Mikor írtam nektek,hogy gödörben vagyok,Titi küldöt privit és ezt:

Kép

Annyira jól esett,asszem ebben minden benne van! :wink: :wink:

Megyek hammolni,Áron végre alszik,soká aludt el és mindig sír megint.
Most olvastam az aludj jól gyermekem-et,asszem jövő héttől kipróbálom,akkor kettesben leszünk!

Puszi nektek!

Kép

Kép
ibm

Titi!
Tündér Maci vagy!

Áron megy egy szépség!

Dóri!
Megpusszantottam a buksiját, el is aludt.
20150601134430

Titi!
Óriási a szíved! Egy Kép vagy!

Ami!
Jobban vagy?

Viki!
Milyen szépséget küldtél Ároncinak? Csak nem Szoncit? :lol:
Vendég

Jujj, elkések a szülőiről...
Vendég

Dóri!
Félre írtam, azt akartam h Áron meg egy szépség!

Szonceszt nem adom!
20150601134430

Céklát, borsót, brokkolit már adott vki a babájának?
20150601134430

Dóri! Kép

Nem értettem de vissza olvastam !

Köszi,"jobban"!
Ráfogom és nem agyalok ezen egész nap! :wink:

Titi! Tényleg egy angyal!

Várom Leviről a híreket!
Mennem kell mert mindjárt belép Apa és kicsit Kép lesz ha itt fogok ülni!

Kép

Kép

Kép
ibm

Megyek szomszédot mészárolni! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Megint fúr, Lacus meg felébredt jó fél óra alvás után!
20150601134430

Lányok... itt ülök totál meghatottan... amikor elkezdtem ide írogatni, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy kis fórumozgatástól ennyi szépet kaphatok, ennyit gazdagodhatok :)
A fentieket olvasva, gondolom, tudjátok, mire gondolok :)
Örülök nektek :)

Orvososdi: Natinak piros a torka (Otinak semmi komoly), recept a szokásos, amit eddig is tudtunk: szívás-fújás, Ambroxol, tantum verde, vitamin.
Szóval szotty-ügyben továbbra sem találták fel a spanyolviaszt...

Viki, mondd meg a szomszédnak, hogy ha nem te teszed meg, akkor legalább 20 bosszús nő fogja :D
Tesóm adott Laurájának céklát, nagyon bejött neki :)

Nicike, sajnálom a tesó- és szülőgondokat!
Szoktam mondogatni, hogy sajna család ellen nincs orvosság. És sokan nem gondolják komolyan, hogy bizony az életünk nagyrészt azon múlik, mit hozunk otthonról, milyen légkörben nőttünk föl, hogyan álltak hozzánk szüleink. És nekünk nagyon nehéz kikerülni azokat a hibákat, amikbe ők beleestek - persze nem reménytelen.

Ennyi filózás után kiosonok gombát panírozni.

Kép
Kép
bondi

Viki! Szegény Laló! Vissza tudtad altatni? Nagyon cukin figyel !

Jázmint most tettem le. Remélem elalszik hamar.
Apa és Roli elmentek fáért és boltba. Legalább nem nekem kellett boltba menni.

Véda! TEtszett amit a gyereknevelésről írtál!

Bondi! Jobbulást Natinak!

Kép
szly27

Viki; en mindharmat adtam es egyiket sem ette meg:)
Vendég

Annam miota felkelt sir;-kiveve szerencsere amig a boltba voltunk- de nagyon mindenutt, es ha veletlen abba hagyja es jol elvan de megmozdulok kezdi ujra:( es ma meg nem is igen evett. Se kanal, se cumi, semmi :twisted:
Van egy rossz erzesem beteg lesz, vagy tenyleg most mar a foga, meg jo hogy holnap akarnank utazni haza.....
Vendég

Na, megjöttünk a hivatalból! De ezek után hogy ne robbanjon fel az ember! :twisted: :twisted: :twisted: :cry:

viki!
Fúrással kapcsolatban átérzem a helyzeted...nálunk tegnap este 10-kor kalapált valamit eszméletlenül a felsőszomszéd! :evil:
Én borsót már adtam Lizynek, meg brokkoli! Borsót nagy ívben köpte ki, a brokkoli nagyon ízlett neki.....karfiolt is adtam már pl.

nicike!
Sajnálom a tesó dolgot!!

d.dodó

VKata: sogornod athozta a pelust! Most aztan annyi pelusunk lett, pont elotte par percel vetttem akcios duopack pelust ugyancsak 3mast.
Szoval ha lesz nalunk a tali aki 3mast hord ne hozzon magaval pelust:)
Vendég

Mary!
Remélhetőleg Anna nem lesz beteg!

d.dodó

Áron 14-óta alszik és 11:30-kor ebédelt! :shock:

Bondi!

[quote]L írta:ányok... itt ülök totál meghatottan... amikor elkezdtem ide írogatni, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy kis fórumozgatástól ennyi szépet kaphatok, ennyit gazdagodhatok

Egyetértek!
Nagyon örülök,hogy szót fogadtam a kolléga nőmnek és megnéztem,hogy mi is az a babanet! :wink:

Tami! Remélem nem lesz Anna is beteg!

Titi! Mizu a dr-nél?

Viki! Aludt aztán még Lackó?

Megyek kicsit nosztalgiázni!

Kép

Kép
ibm

Titi hivott meg nem kerultek sorra a dokinal. Viszont a hangja, nagyon beteg szegeny.
Vendég

Szegény Titiék!

d.dodó

hoztam nehany kepet a korhazbol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:09-kor.
Vendég

MARCSI, ANDI! Ti merre vagytok?

d.dodó

Szegeny Titiek!
Nem igaz h ha gyerekkel megy az ember nem lehet idopontra menni :twisted:
Vendég

mav!
Jók a képek! Olyan édes ahogy Bence odabújik Csabihoz!

d.dodó

Ami,örülök h Áron jobban van és Ti is kezdtek kijönni belőle...
Te is jobban vagy lelkileg?

Titinek jobbulást.

Tami csak nem lesz Anna beteg!

Mav, annyira édesek a fiúk.A vigyázunk egymásra képet megkönnyeztem :oops:

Véda, még azt akrtam kérdezni,h nálatok apus a gyerek kora miatt nem beszél nehezen arról ha bántja valami?
Nálunk apa inkább magába fordul minthogy elmondja :cry:

nicike

Viki,szuper a kép.Már akartam írni h alig ismertem meg, iwiwen Lalót!

nicike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 21:01-kor.
Vendég

! 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.14 21:02-kor.
Vendég

Sziasztok,

előkerülök én is. Apácska itthon van :), így elszöktem délelőtt kicsit mert szülinaphegyek várhatók a családban. Jó ez a 3. kerület, Flórián üzletközpont, majdnem mindent elintéztem. Csak azt nem értem a Budmil miért nem gyárt 40-esnél nagyobb női cipőt??? :roll:

Adél még nem az igazi, nyűgöske és nem eszik semmi darabosat. Meg a teát se nagyon. Sőt a tápot se nagyon fogadta el Szoptaníttal. Csak reménykedem hogy elég a cici ( kb 2 óránként rajta lóg, ha nem is nagy lelekesedéssel). Mindegy ha fogyni is fog, kiszáradni nem.

Vik: nálunk a cékla és a borsó is ok :)
Lackó csúcs!

Zsuzsi! Mi már fogtunk egérfogóval egeret a panellban. Durva volt, este lefekvéskor egy kattanás. Alig mertem megnézni és rosszul voltam egy darabig ha rágondoltam. :(

Csilla!Oti vesével kapcsolatban a druszámmal mélységesen egyetértek. Jobbulást a kicsiknek!
A képen csak Natitól nézek ki jól :) ( Nicike azóta más a hajam, talán ez jobb)

Orsim
, Emmácska nem fogajda el este a tápot? egy ideig ezt próbáltad nem? A pöttyös bodyval kapcsolatban meg vicceltem, természetesen a köv talira viszem, reméljük még jó lesz Emmusra.
Apával min ütött ki a balhé?
Enyém férj is szokott hülyének kezelni engem, na attól teljsen ki vagyok.

Niki,
sajnálom a családot. Furcsa a tesód, már kicsinek is így viselkedett? Biztos rajtad verte le hogy szétmentek a szülei, sajna sokszor van ilyen. Anyukád apukáddal való házassága jól sikerült?

Kakival kapcsolatban meg rendben van az úgy, ne izgulj ( még nem úgy szívodnak fela kaják)!
Férjednek is furcsa tesójával a kapcsolata?

Dodó, mi történt ügyintézéskor?

Mav, a fiúk még betegen is tündériek! Kitartás Neked! Azt nem tudod csinálni, hogy mikor az egyik kel, megeteted a másikat is? Az ikres barátnőmék ezt csinálták, három óránkéntire beállították a gyerekeket. Mondta hogy ő másképp belehalt volna a fáradtságba...( együtt kell értsk vele, ikrekkel nagyon nehéz az élet)

Szegény Tita, nem irigylem, betegen, álmosan, várandósan egy félbeteg gyerekkel...Remélem hamarost végeznek!

Sokat tanulok tőletek a nevelésről! :)

Tesó hívott nemrég, csütörtök befekvés, hétfő- kedd császár. Becsült súly 4100, feje óriási. Nem ment lejjebb az orvos szerint nincs esély a beilleszkedésre. El van keseredve, próbálom meggyőzni, hogy jobb ez így, mintha közben döntenének úgy. ( Az én tágulási adottságaim pedig tekintve a genetikát az ővé is és ez csak súlyosbítja a helyzetet...)
Nemsokára érkezik Marcika!!!!

Kép
andkata

Lacus nem aludt már vissza. Illetve most 5kor.

Nicike!
Miért nem ismertél rá Lacusra?

Anita!
Édes a két lurkó összebújós képe!
20150601134430

Katus!
Tesódnak nagy drukkok!
20150601134430

akata!
Sajnálom tesódat, hogy császár lesz, de azt próbáld elmondani neki, megértetni vele, hogy ettől ő nem lesz kevesebb.....

d.dodó

Megpróbálom röviden leírni az ügyintézést. Az volt, hogy nálunk az apának van kiveendő 60 napja, ha gyereke van. Ő ebből 9-et kivett mikor mentünk haza. Elvileg ezért a fizu 80%-át kapná. Ma megjött a pénz.....de elég kevés.Ezt mentem be ma megkérdezni. Erre azt mondták bent, ha nekem nincs még meg a gyesen eltöltött 180 napom, akkor Ati sem a fizu 80%-át kapja, hanem csak 180 koronát naponta (szóval 9x180). Na, ezt senki nem mondta nekünk....nekem persze nincs meg a 180 napom, csak 176 :twisted: . VISZONT a cég már levonta a 9 napnak a 80%-os összegét a fizuból, mondván, hogy azt a hivatal fizeti (csakhogy nem fizeti ki). Így 10.000 koronánk (!!!!) (300.000Ft) úszott! :twisted: :twisted: Nem tudom mennyire érthető....ez van.... egy kis emberségen mult volna, hogy tájékoztatnak a hivatalban, hogy csak akkor kap Ati 80%-ot, ha megvan nekem a 180 napom. :twisted:

d.dodó

Ja, és Atinak lett volna még sima szabija, azért nem azt vette ki, hanem az apaszabit, mondván az jobban fizet! :twisted:

d.dodó

Kata:
A tesóm a saját apját is utálta,szóval az nem viselte meg h szétmentek.
15 éves volt mikor én megszülettem, azt mondta azért nem fejzte be a közép iskolát mert nem tudott tanulni a sírásomtól.
Végig sütöt rola az utálat és a haszonlesés.
Apát konkrétan azért utálta mert mikor megismerkedett anyukámmal, anyum épp akor akarta megvenni az önkormányzati lakást és apum eladta a saját lakását és beszált anyum lakásába.Így a kettőjük nevére került,és már 15 évesen azon gondolkodott, h így nem ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ fogja örökölni egyedül a lakást,így apám nevére nekerüljön a fele...
Anyuék házassága jó volt apuval,csak apunak lettek kétes ügyei, és ez a vége felé megmérgezni kezdte az egészet....

Viki, Laló minden képen ugyan olyan édes,de talán ez az első kép amin nem fülig ér a szája,még nem láttam mosoly nélkül.Így értettem :D

nicike

Julcsinak megy a drukk, én nagyon szerettem volna természetes nülni,de sajnos császár lett. Ami mind kettőnk érdekében volt.

nicike

Írtam Andinak, Viki jól van, neki fáj a dereka, és ráborult egy halom vasalni való, biztos nem tud kimászni alóla! :lol:
De este jön!

Kép
Kép
patr

Julcsinak megy a drukk! Julcsi draga! Ne keseregj! CSak az lebegjen a szemed elott hogy jovo heten ilyenkor mar akisfiadat olelheted!
hipp hopp meglesz, es en tapasztalatbol mondom van szitu aminel a csaszar ezer milliardszor jobb :?
Meglatod amint Marci a kezedben lesz maris nem ez fog szamitani hogy jott vilagra hanem hogy Veletek van!
Vendég

hu Dori eleg vacak dolog! Foleg hogy nem tudtatok rola!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?