Új privát üzeneted érkezett!

Igen, sajnos ettől féltem...
Az egyik ismerősünknek Graco van, és nagyon nem szereti a hordozóját, mert azt mondja, hogy ha rárakja a babakocsira, a gyerek ülő helyzetbe van, de ahhoz még túl kicsi.
Így akkor lehet, hogy a Titi 2in1 lesz a nyerő, egy adapteres hordozóval. Igaz, így +15000 Ft lesz, de legalább lesz egy jó hordozónk.
Azért még utánanézek a teszveszen is a hordozóknak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kedves Mormota! Sok szeretettel gratulálok!

Sziasztok!

Noémi, óvatosan a magnéziummal, nekem attól volt brutál szorulásom! De mire erre rájöttem! Most választanom kell, kéményedek vagy szorulok :roll:

Heni, üdv itthon! Én úgy jártam, hogy nem kaptam vissza egy csomó babaruhát meg egyebet, pedig jó barátoknak adtam kölcsön. Kicsit kellemetlen, de ez van.

Szerintem hordozóból csak olyat vegyetek, ami rárakható a babakocsira vagy egyéb vázra, mert rohadt nehéz már egy újszülöttel is, nem hogy később. És az autóban rendszerint bealszik, ki nem akarod majd venni, cipelni meg gáz.

Remélem mindenki jól van, írjatok!

Benta

Kép
benta

kéményedek=keményedek

Kép
benta

Benta: osztom a véleményedet. Valóban sokszor előfordul hogy elalszik a baba a hordozóban, így az tényleg praktikus, ha a babakocsi vázára rakható.

Kfnoémi: megnéztem egy hordozós Graco képet, nekem nem tűnik úgy mintha ülne. Lehet hogy más típusú Graco lehet az ismerősötöké.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Én, mint ritka látogató is előkerültem.

Anuk, nagyon jól nézel ki. Olyan boldognak látszol!

Mormota asszonyság, gratulálok, és várom én is a képeket. Örülök, hogy minden jól sikerült. És a nászút?

Amadea, jó,hogy sikerült ilyen jól vásárolnod. (tapétát) Tényleg nem mindegy az ár. (sajnos)

Noémi, sajnálom ezt a szorulós dolgot. Sajna tudom milyen kellemetlen, bár ilyen belső aranyérről még nem hallottam. Remélem nem lesz nagyon durva a vizsgálat. Nekem egyébként még a savanyú káposzta szokott segíteni. Bár mióta terhes vagyok kicsit javult a helyzetem. Azelőtt,én is összeehettem mindent, nem hatott, de most azért van hatásuk.

Babakocsit én is néztem a Titi-t, de azt hiszem még mindig a Pierre Cardin vezet. Mind a kettő 3in1. Mindegyik része külön csatlakoztatható, és mindkét irányból. A mózessel kapcsolatban pont úgy gondolom, mint Noémi. Nagyobb sétáknál jó,ha teljesen fekszik a pici.Majd dobok fel képet mind a két kocsiról. A Titi most van a Tesz-veszen, vagy a Vaterán.

Éva, a barátnőmnek is ilyen Gracoja van. Nagyon szuper, ő szereti, de egyedül nem tud lejönni sétálni, mindig kell segítség. Pedig nekem az nem lesz.

Csináltam tegnap pocifotót is. Megpróbálom feltenni.

Zsu

Kép
bvigh

Bvigh: hát azért elbírnám a Gracot is, az tuti, van itt erő :wink: :lol: De rohadt nehéz a választás, Zalánnal befürödtünk az első babakocsival, 5-6 hónapig tudtuk csak használni, úgyhogy most valami normálisabbat keresek, csak tényleg nem akarok megint rosszul választani.

Kép
Kép
evicuska

Éva, te biztos erősebb vagy, mint én. :lol: :lol: :lol: Én a lehető legkönnyebb kocsit szeretném. A legrosszabb esetre (császár) gondolva, akkor nem biztos,hogy fogok könnyen emelni, én egyedül leszek. Sajnos a szüleink vidéken laknak,és hál'Istennek dolgoznak.De lehet,hogy neked van igazad, elvégre te már tapasztalatból beszélsz,én meg csak vágyom valamire. És még az ára miatt is nagy dilemmába vagyunk. Ugyanis azt is nehéz eldönteni,hogy mennyit érdemes rákölteni. Mi 45-50e Ft-ról indultunk, és ezek 65-70e-be kerülnek.
Azért dobom a képeket.

Pierre:
Kép

Titi:

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Szerintem egyébként minőségileg talán a Pierre Cardin jobb, mint a Titi. Árban ha 3in1-et választ az ember, akkor csak 10ezer Ft a különbség (Titi az olcsóbb, teszveszes-vaterás árakat nézve). Én is néztem a Pierre-t, csak ugye nekünk kell testvérfellépő, és erre nem lehet egy simát csatlakoztatni, csak tök bonyolultat, amire még rá is ülhet a gyerek. Szóval én nem akarok ennyire komolyat venni, mármint testvérfellépőt.

Kép
Kép
evicuska

És még egy kicsit fárasztalak titeket. Két kép:

Kép

És az eddigi szerzeményeink: Kép

Kicsit szines mániások vagyunk.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!
Noémi, sajnálom az aranyér problémát :( Biztos, hogy kúppal, krémmel megoldják. Csak legyél rajta minél hamarabb túl.

Mormota-asszonyság, miféle giccses téli erdő????? Hát hova lett a romantika??? :D Gratulálok és szintén várom a képeket.

Mi is a Titi 3+1-et néztük ki. Én is bizonytalan voltam a mózeskosár miatt, de aztán meggyőztek, hogy a kertbe kényelmesebben ki tudom abba tenni levegőzni. Szóval kiváncsian várom a csütörtököt. Akkor megyünk a férjemmel megnézni, hogy minőségben is olyan jó-e, mint árban.

Szépek nagyon a pocak- és vigyorfotók! :D

Én holnap megyek a dokimhoz a szokásos havi ellenőrzésre. Én is keményedek rendesen estére, de ha vízszintbe rakom magam, pár perc múlva elmúlik. Székrekedés szerencsére nem játszik, viszont gyomorfájás néha van, sajnos.

Pussz mindenkinek!

KépKép
süni76

Lányok: aki a hordozót a bébjárgány vázához szeretné csatlakoztatni, annak javaslom, hogy mielőtt netről lőne bazi jó árban, előtte ugyanazon márkát nézze meg személyesen is a boltban. Csatlakoztassa 1x, 2x, 3x....lássátok, hogy mennyire könnyű avagy komplikált. Nekünk van egy Maxi Cosi hordozónk, elviekben csatlakoztatható az esernyőkocsi vázára. Gyakice pedig soxor hanyagoltam (igaz már közel 1 éves volt a lány mire ezt megvettük....nekem elsősorban az esernyőkocsira fájt a fogam, de jól jött, hogy egy nagyobb, kiskategóriás hordozó is járt vele, azaz 0-13 kg, nem pedig 0-10, amink addig volt).

Kép
kissmanó

Még egy kérdésem lenne:
Akinek keményedik a hasa. Az egész keményedik, (mármint a méhed) vagy csak bizonyos helyeken. Ma volt egy ilyenem, és nem tudtam eldönteni,hogy most manó kucorodott oda, vagy mi van. Máskor szoktam érezni a kis hátát, csontjait, de most nem. Nem tartott sokáig, csak elbizonytalanodtam.

Zsu

Kép
bvigh

Köszi Benta a tippet, lehet, hogy akkor kipróbálom, hogy mi a helyzet kevesebb magnéziummal - bár a barátnőimenek pont a mg. miatt megy flottul a dolog..

Evicuska, ők a Baby outletben vették a babakocsit. Kb. tavaly tavasz végén - már nincs fent a link, de pont karácsonykor mondták, hogy olyat ne vegyünk, mert nem jó. Azt mesélték, hogy muszáj egy pokrócot a hordozó lábrésze alá rakni, hogy egy kicsit megbillentse az ülést.
És sajnos ő sem tudja egyedül levinni a gyereket sétálni, mert tényleg baromi nehéz...

Egyébként egyetértek, hogy mindenképpen jó, ha a babakocsira csatlakoztatható a gyerekülés

Bvigh, jó hogy előkerültél. Ez a belső aranyér végül is olyan, hogy nem dudorodik ki láthatólag semmi, csak az egyéb tünetek vannak, illetve belül fájdogál - de szerencsére csak WC után. :( Remélem hamarosan elmúlik. Most elkezdtem kenegetni, hátja javul a dolgo.
Találtam egy rceptet is a szorulásra. Reggel éhgyomorra meg kell inni 1 pohár langyos vizet, utána pedig egy kanál tamarin jamat. Reggel megcsináltam, hát a jamtől öklendeztem, utána ráküldtem még egy pohár narancslevet + 2 szilvalekváros kenyeret...de eddig még semmi... :oops:

Evicuska, én pont ettől félek, hogy kiadunk ennyi pénzt és vackot veszek. Bvigh, én is a Pierre Cardint néztem, de én eddig csak rosszat hallottam róla. Két ismerősömnek is volt, és mindketten nagyon gyorsan túladtak rajta...pedig árban tényleg nagyon jónak tűnik! Ezért lett aztán a Firstwheels a Brandonból, de aztán Amadea ajánlotta a Titit, ami fele annyiba kerül, láthatólag ugyan azt tudja. (a neten egyébként jókat olvastam róla)

Süni, kíváncsian várom mi a véleményed a Titi babakocsiról. Az otthoni gépemen van egy pár link, én úgy vettem észre hogy nem a vaterán/teszveszen a legolcsóbb. ha gondolod átküldöm őket!
Én azt találtam ki, hogy tapasztalt barátnővel is elmegyek megnézni, gondolom többet lát mint én (ha gurul nekem már jó :) )

Kinéztem a babaülést is. Chicco. Igaz 29 990 Ft, de adapteres, szűkítővel, és nagyon jónak tűnik. Ráadásul 1 évig csak ebben fog utazni a gyerek, fő a biztonság! Ha valakinek van jobb tippe szívesen fogadom! :)
http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... _race.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Zsu, nekem is szokott olyan lenni.
Pl. ha egyik oldalamon alszom, akkor a gyerek is ott van, azt érzem. De hogy milyen lehet a keményedés, azt én sem tudom. Pont kérdeztem a barátnőmet, mert este volt valami furcsa érzés, de aztén lefeküdtem aludni - nem is tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget...

KépKép
KépKép
kfnoémi

hello,
köszönjük szépen a gratulációkat.
Valaki írta, hogy megy síelni. Én nem merek sajnos. Nem vagyok egy világbajnok, de elcsúszkálok azért szépen, csak anniyra félek, hogy valaki belémjön, és baj lesz... Ki volt az a bátor?
Képzeljétek, felhívtam a védőnénimet (abban maradtunk dec elején, hogy jan végén immár asszonyságként jelentkezem nála) és mikor felvette, azt mondta, ő már tegnap próbált engem hívni, merthogy olyan rég hallott felőlem. Egészen meg voltam hatva, hogy így számontart engem. Megkérdeztem, netán van-e valami probléma, de azt mondta, semmi, csak a puszta érdeklődés. Megbeszéltük, hogy jövő hét elején jelentkezik.
Ja, meg holnap megyek a genetikai tanácsadásra, ugya, a nemolyanjó áefpé miatt... Tényleg azt nem is írtam. Mert az is egy sztori, hátha valaki még ilyenbe kerül. Szóval, ugye a doktor elküldött ilyen genetikai tanácsadásra az I. sz. Női klinikára. Hétfőn ( 2 hete) felhívtam őket, hogy akkor mikor lehet menni. Erre a nő értetlenkedve közölte, hogy csak pénteken 9-12 lehet időpontot kérni (!?). Oké, szabálykövető mormota, pénteken reggeltől délutánig próbáltam őket hívni, végestelen-végig foglaltak voltak ( azért gondolom, hogy félrerakták, mert egyáltalán a központ sem jelentkezett be, holott előtte az azért igen). Egy hete, hétfőn ismét hívtam őket, csodák-csodája azonnal sikerült, elmeséltem a szomorú történetet, hgy ugye őket nem lehetett elérni, nekem meg kéne időpont, mittehetünk, hogy esetleg, ha személyesen bemegyek, az segít-e az ügyintézés hatékonyságán. Erre a nő jóformán kiabált velem, hogy én mit képzelek, és szerintem ki fog itt velem személyesen foglalkoznni, és egyébkéntis... Mondtam, hogy oké, én nem felbőszíteni akartam, meg nem is gondolnám, hogy nem dolgoznak, pusztán csak, van egy problémám, amit szeretnék megoldani, annál is inkább, mert ez egyre nehezebbnek tűnik, és nyitott vagyok a javaslatára. Erre megkérdezte, mennyi lett az afp. 0,83. Jó, hány éves? 28. Hányadik hétben volt? 18. Akkor ő nem érti, hogy miért kell nekem oda menni. Mondom, talán, ne is ezt feszegessük, ha az orvos ezt mondta, kell. Jó, hát... akkkor 01.29. 8:30. Mondtam, hogy köszönöm szépen, ennyi lett volna. Csak mindig meglep, hogy az ajtó-ablak technikát kell alkalmazni azért, hogy egyébként a tébé szerint járó vizsgálatra időpontot kapjak...Állítólag borzalmas lesz, mármint a tanácsadás, úgyhogy, ha van időtök, gondoljatok rám. Azt hiszem, ha az uh-on nem állapítanak meg rendellenességet ( a cisztának elvileg fel kellett volna szívódnia... kicsit félek ettől), akkor nem várom meg a tanácsadást, mert az állítólag rettenetes.brrr.
A nászutunk amúgy nagyon jól sikerült, köszönöm a kérdést, Szicíliában voltunk, amely most nem a napfényes oldalát mutatta, de így is szép volt. Rómába repültünk, ott béreltünk kocsit, és azzal közlekedtünk. Jó sokat, több mint 3000 km-t, szóval azért ez nem egy láblógatós út volt. Voltunk a Vezúvon, meg az Etnán, szép volt és érdekes. Én még szerettem volna Tel-Avivot, mert az nagyon szép, és januárban is lehet fürödni a tengerben, valamint egyesíti az arab és az amerikai kultúra előnyeit ( jó kaja+iható víz+ elviselhető higiénia), de a világpolitikai események keresztülhúzták ezt a számításunkat. Mindenesetre már repült a porontyunk. Ja, és az olasz kávétól dzsesszelt ( véletelnül ittam).
köv vizsgálat:
gen tanácsadás: 01.29.
orvos 02.04.

mormota
mormota20

Kedves Kismamik!

Hát én is elég ritkán jövök írni, de látom, pörögnek az események - esküvő, utazás, vásárlás, felújítás...
Anuk, nagyon szimpi, igazán kismamás fényképed van, csak úgy ragyog! A zene, amit ajánlottál, nagyon tetszik, bár nem mondhatnám, hogy babócám táncra perdül tőle...
még mindig nem érzem egyértelműen, hogy ő jelez, bár naponta 2x valaki tényleg kidülleszti egy picit a hasam a köldököm környékén...ez lenne Ő? :P Ma a körzeti dokinál kötöttem ki, kértem, hallgassa meg a baba szívverését, miután az enyémet meghallgatta...hát szimplán nemet mondott...most tényleg nem hallana semmit vagy nem akarta???
Noémi, részvétem a problémáid miatt...én is az aranyértől rettegek, szerintem csak idő kérdése...Ne válaszolj, ha nagyon intim, de volt egyéb jele is az extrém szoruláson kívül? Csak hogy készüljek...

Látom, másokat is ledöntött már az influenza, sajnos én is szombat reggel óta döglődöm, de szó szerint...hapci percenként, ettől a hasam már fáj, pedig igyekszem leszorítani...mindig rettegek, megreped a burok...ma reggel ellátogattam a körzetihez, de hát nem sok érdemi segítséget nyújtott: paracetamolt meg egy gyógynövényes szirupot írt fel, de a betegtájékoztatójában az áll, terhesség esetén ellenjavallt. Ti bevennétek? Még az illóolajakra, gyógyteákra is ráírják, kismamáknak nem lehet :roll:

Lenne egy kérdésem: meddig szedtek Elevitet/ill. társait? Az én dokim semmit se mondott, se azt, hogy szedjem, se azt, hogy ne...Most akkor ettől lesz az óriásbébi vagy sem?
Magnézium: Jaj, de jó, hogy írtátok, nekem egész múlt hét óta fájt a hasam, aztán meg minden csontom, izmom...szóval beszereztem egy Mg+Ca készítményt, (mivel itt nincs MagneB6) amiben 200mg Mg és 350 mg Ca van, ez napi 3 tablettát jelent. Kúraszerűen kell szedni, akkor is, ha nem fáj semmi? Elég/Nem túl sok ez a mennyiség? Noémi, Te írtad a napi 1500 mg-ot, ez tiszta Mg mennyiség? Mert akkor az én tablettámból egy levél kell naponta :shock:

Szóval ezer kérdés, esküszöm több információt kapok tőletek, mint itt a dokiktól - jó jó a természetesség, de itt nem gondolnak a parázós magyar kismamákra...még jó, hogy van ez a babanet, meg hogy ilyen jókat írtok :P
preta

Mormota tök jó lehetett a nászút! :)
Gondolom azért Sziciliában kellemesebb idő lehetett, mint itthon!

Szerintem ettől a genetikaitól ne félj! Sajnálom,hogy már a bejelentkezés is ilyen bonyolult volt. Csodálom, hogy ilyen türelmes voltál! :)
Szóval a 0,83 az alsó határ, nem hiszem, hogy gond lenne. Mondjuk még egy uh nem árt, de igaz, hogy a genetikai tanácsadáson, csak közölnék, hogy mi minden gond lehet, és az ember úgy távozik, hogy csoda, hogy élnek emberek a földön.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Preta!
Fonendoszkóppal még nem lehet jól hallani a szívműködésüket, én se hallom, pedig jó minőségű,márkás fonendoszkópom van és türelmesen is keresgélem. A védőnőt kell megkérni, mert neki van (kellene legyen) doptonja és azzal te is hallod.
Magzatvédő vitaminokról megoszlanak a vélemények. Szerintem így télen az ember nem jut annyi vitaminhoz és ásványi anyaghoz , mint kellene, szóval én első perctől szedem. Én Gravidát szedek és nem okozott semmiféle problémát és a vérképem is jó. Ezt az óriásbébis dolgot én is hallottam a védőnőtől, meg azt is, hogy ettől fogok elhízni...A babám pont a korának megfelelő, én pedig 2 kg-t szedtem magamra...
Szintén csak saját tapasztalatot tudok írni: magnéziumot akkor szedek, ha feszül a pocakom. (Eddig 2 szem Magne B6 fogyott).
Paracetamol mehet a 12. hét után, de max. 7-10 napig. Gyógynövényes szirupot nem tudom....
Gyógyulj meg!!!!!

KépKép
amadea

Amadea, köszönöm a szakszerű válaszokat :wink:
preta

Noémi, unokanővérem megnéztem a Titi-t. Ő ajánlotta. Neki már van egy lányzója és elég rutinos a kisbabák terén. Megbízom benne, tetszik, hogy sportos (a környékünkön nem hátrány). Szóval, ha tetszik, akkor minden eddigi ellánállásomat félretéve, lehet, hogy meg is vesszük csütörtökön. Még a színében nem vagyok egészen biztos, bár többen azt mondták, hogy a türkizkék még akár kislánynak is jó lehet. Szóval lehet, hogy picit feltűnőek leszünk az utakon :D

Preta, a vitaminokról már én is akartam érdeklődni. Én is Gravidát szedem és semmi mellékhatást nem tapasztaltam. Dokit kérdeztem róla legutóbb. Azt mondta, végig kell szedni, de én most picit csökkentem. 2-3 naponta szedem, illetve vettem most egy Hipp Natal-t, kipróbálásra. Végülis változatosan étkezem, gyümölcs, zöldség, főzelék, rostok, stb. tökéletes a vérkép. Hmmm, majd kiderül.

KépKép
süni76

Végre sikerült utánajárnom az Angelcare légzésfigyelőnek!

Mivel 90 18 -al kezdődő VTSZ száma van, elszámolható egészségpénztárra! Én közvetlenül a forgalmazótól fogom megrendelni, az ára 35 000 Ft, és ajándékba adják a pelenkatartót (amit nem biztos, hogy fogok használni lévén, hogy elég drág bele a nylon).

A vitaminról engem már leállított az orvosom. Hogy ez jó vagy nem, nem tudom, de én terhesség előtt magasabb dózisú vitamint szedtem, úgyhogy én úgy éreztem a Gravida nem sokat számít. Én most az influenza miatt a sok C vitaminra próbálok meg odafigyelni.

A hízás / óriásbébikről meg annyit, hogy valakinél így alakul, valaki meg jól jár, mint Amadea.
Az egyik ismerősöm 30 kg-ot hízott, és 4200 gr. lett a babája - ő végig szedte...de szerintem ez sem mérvadó.
Az ikres barátnőm is szedi (most 29 hetes) és még pluszba kap vasat és folsavat. Eddig 17 kg-ot hízott, az ikrek normális súlyúak 1450 és 1100 grammosak. tehát koruknak megfelelőek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

köszi süni!
Én a pirosat veszem, én szeretem mint színt, és szerintem az lánynak fiúnak egyaránt passzol (gondolván itt arra, hogy a következő lány lesz :) )
Egyébként az ideiben van egy új kék, az is nagyon szép! Haven blue a neve:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... iti_2in1_t

A Hipp natal szirup ugye? Abban is van vas? :oops:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Most meg a Titire kezdtek el rábeszélni, lassan meggyőzöm magamat :lol: No meg a férjemnek alapból tetszett az a babakocsi, amikor megnéztük Pesten élőben.

Drukkoljatok holnap, hogy a szemész jókat mondjon. :roll:

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok, gyorsan jelentek:

felmérgeltek rendesen, de a lényeg, hogy egészséges, minden ok, bár a doki szerint kicsit nagy a feje.
Láttam a fenekét, és a zacsiját, és fiú:).

Súlyt nem mértek, a fejét, a karját, lábát, hasát, talpát...szépen látszódtak a csontjai, oan tündéri volt. Egy pillanatra megállította a doki az UH-t, amikor a feje mellett volt ökölbe szorítva a kezecskéje, mint ahogy ugye a kisbabák tartják.

Holnap meg után itthon vagyok szabin.
Lesz időm visszaolvasni.

vigyázzatok magatokra, puszi

ui. sztem a hasamat megerőltettem szombaton, mert már sokkal jobb.
Vendég

Vica!
Nekünk Titi van, gyere el és próbáld ki :D ...nem akarom nagyon reklámozni, mert élesben még ugye nem próbáltuk. De az is tény, hogy meg lehet helyben fordítani fél kézzel. És baromi könnyű. Az összeszereléssel viszont megkínlódtunk. (ez legyen inkább a férfi dolga a projectben)

Puszedli!
Szuper, hogy jobban vagy és hogy minden Ok a babával!

Ma voltam kismamatornán, de nem volt :( , majd csak jövő héttől kezdődik...ráadásul jól el is áztam...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Puszedli: akkor te is növeled a fiúk arányát! De jó, hogy már tudjátok a nemét! És ,h minden okés! :lol:

Preta: a gyógynövényekről: keresd vissza, pár linkkel (talán 1 v 2 oldal) korábban leírtam, melyiket szabad használnia kismamának. Nézd meg, mi van a szirupban. Az illóolajokról én azt hallottam, hogy annak nem javasolják, hogy most elkezdjem párologtatni, aki korábban nem tette, mert most érézékenyebbek vagyunk, és allergiás lehet rá. Szerintem 2 v 3 Mg-Ca tablettát szedj egy nap. Az 1500 mg szerintem sok. Én 1000t szedek.

Vitamin: én az Elevitet szedem. EGyelőre úgy gondolom, hogy végig fogom, ha a doki nem mond mást.

Babakocsi: kezdem teljsen úgy érezni, hogy fogalmam sincs a témáról, és nem tudom, hogyan találjuk meg a legmegfelelőbbet. Egyelőre várok, Ti milyeneket vesztek... :)

Evicuska: drukkolok!

Mormota asszony: mégegyszer gratulálok! Hol volt a lagzi a téli erdővel? Szicília tényleg jó hely lehet, én eddig csak repcsiből láttam. Mi azért nem terveztünk még odamenni, mert mindenki azt modja, h rossz a közbiztonság, meg ott a maffia stb. De remélem, nektek nem volt ilyen gondotok!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:48-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, és Mormotáéknak nagyon sok boldogságot kívánok!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamik,

Gratula a sok fiu babahoz.
Mormotaeknak sok boldogsagot kivanok.

A hetvegen elkezdett mocorogni Pocok. Annyira fura erzes, tenyleg olyan mintha belulrol pockolne valaki. Eleg sokszor erzem naponta a mozgolodast aminek nagyon orulok.
Holnap megyek a genetikai ultrahangra, nagyin remelem nem lesz szegyenlos a draga. Ha megis akkor ugytervezem, hogy 2 het mulva elmegyek 4D-re es majd akkor talan megmutatja magat.
Olyan erdekes en pont ugy mukodok,mint ahogy a nagy konyvben meg van irva, minden heten job hirlevel, hogy ezen a heten mi van velem es a babaval. A mai hirlevel pont arrol szolt, hogy egyre kenyelmetlenebb az alvas, es valoban ket napja olyan rosszul alszom, csak forgolodom. Probalok nem fekudni a hatamon, mert egy idok mulva tenyleg erzem, hogy nyomodnak a dolgok, de az oldalamon meg annyira nem szeretek aludni.
Na mindegy majd csak ehhez is hozza lehet szokni.

Holnap jelentkezem mi volt az ultrahangon.
Addig is jo pocakosodast mindenkinek.

Banka
Kép
banka79

Hú, lányo, most húztam fel a redőnyöket. Nem tudom, otthon mi van, de itt ÓRIÁSII HÓ!!! És még esik rendületlen. :lol: Úgy örültem neki, aztán meg úgy megsajnáltam a kicsikét, hogy ő ezt most nem láthatja! Ki tudja, hogy az ő idejében lesz-e még ilyen nagy havazás nálunk... Egyszerűen hihetelen, mennyire fehér minden...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Heni: én végig szedem a vitamint, őt szeptemberben az Elevitnél egy jóval nagyobb hatóanyagút szedtem, csak okt. közepén abbahagytam, mert attól aztán tuti nőtt volna a bébi. Bár elég megbízhatatlan a mérlegünk, de nagyjából én 2-2,5 kgot híztam eddig összesen. A bébi sem volt eddig túl nagy, persze nem tudom, most hogy növekszik. Szóval gondolom minden embernél máshogy hat ez is. Eleve nem egyforma a vitaminellátottságunk. De én még nem hallottam, h vki vitamintól hízik, sajnálom. Mert télen azért mindenképp jó szedni őket... De biztos eszel sok gyümit+zöldséget. :)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Mormota Asszony: gratulálok! És drukk az UH-hoz! De sztem nem lesz baj!
Örülök, hogy a nászút és az esküvő is jól sikerült!

Babakocsi. Én is egykarost szeretnék, de még én sem tudom, hogy két-vagy háromfunkciósat. Majd a helyzet meg az ára megoldja. Nekünk ez a Titi nem tetszik. Lehet régimódi vagyok.

Zsu: Nagyon szép pocakod!

Noémi: sajnálom az aranyeret, de remélem mielőbb elmúlik! meg a szorulás is! savanyú káposztát nem próbáltad? nekem az segít.

Banka: örülök, hogy érzed a mozgást. És neked is drukk az UH-hoz!

Evicuska neked meg a szemészhez, remélem jó híreket kapsz.

Nálunk tegnap óta semmi különös, itthon szabadságolok:), csak kár, hogy az idő ilyen hoki:(, semmi kedvem elindulni:(.

Szép napot!
Vendég

Ja: vitamin: Én heti kétszer szedem a Gravidát, minden nap 500 mg-os C-vitamin, Magne B6, ill. vettem a DM-ben Mg+Ca+D3 vitamin kombi tablettát.
Sajnos már párszor előfordult, ahogy begörcsölt a lábam éjjel:(.

A kicsi adatai:

BPD: 53 mm
FRONTO 63 mm
Cerebellum: 21 mm
Thorax: 42 mm
Femur: 31 mm
Talp: 38 mm (ez nagyon tetszik, nemrég még az egész gyerek volt ekkora, mint most a talpa:o :) )
Humerus: 32 mm

Súlyt nem mondtak, de megnéztem egy kalkulátort, 300 g-t írt ki. Azt az olasz linket sajnos nem tudtam alkalmazni, mert AC adatom nincs:(.
Vendég

Heni: örülök, hogy nektek is jól sikerült a hétvége, hogy pár dolgot sikerült beszerezni.

De nyomi idő van! :cry:
Vendég

Csillagtáncos, tök jó, hogy nálatok nagy a hó!
Itt Bp-en semmi, csak az eső esik, bár délutánra elviekben itt is havazást mondanak - majd meglátjuk. Én mindenesetre jobban örültem volna már a tavasznak.

Én is nagyobb dózisú vitamint szedtem, de tényleg igaz, hogy a kismama vitaminoktól lehet hízni - gondolom az arányok miatt...
Én már abbahagytam, és ma reggel ráálltam a mérlegre - 60 kg vagyok!! :oops:
54-ről indultam, bár az is igaz, hogy mondta a doki, hogy valószínűleg egy kicsit több jön majd rám, mert a szervezetem raktározni fog...való igaz, az anyagcserém teljesen lelassult...:(
Na mindegy! Próbálok odafigyelni, és jövő héttől végre járok kismama tornára.
Visszaírt a csaj, akit a védőnő ajánlott, és tök jó, mert hetente 2x tart órát - tőlünk kb. 10 percre este 6-7-ig (végre nem munkaidőben). 890 Ft/ alkalom.

Banka, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz holnap! Az alvás szerintem pár nap alatt megoldódik, amint megtalálod a kényelmes pózt! Szerintem jobb, ha elkezded az oldalt alvást, mert hamarosan a háton fekvés is nagyon kimerítő lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Puszedli, milyen kalkulátort néztél?
Sajnos a doki nekem sem szokott AC-t mérni, csak BDP-t, meg THQ-t (mellkas átmértől), én abból saccoltam meg az AC-t.

Van másik kalkulátor is?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillag, irigyellek a hóért, itt csak eső, és már utálom, de nagyon!

Írói vénám pang, nem történik semmi extra. Bébi nappal nam túl aktív, szerintem alszik. Éjjel többször érzem. Imádom.

Oviban volt szülői, ballagás volt a téma, hát, én annyit röhögtem. Hogy milyen legyen a tarisznya, meg a csokor, ááááááááá. Felvetettem, hogy az ünnepség helyett vigyük ki őket bulizni a tópartra, legyen piknik :lol: Majd a diplomaosztóra lesz vendéglátás meg egyebek, nade ovis ballagás?! Nagyfiamnál u.e. volt, nem hívtam meg rá rokonokat, nem volt előtte fodrásznál, ellenben elvittük utána a kedvenc fagyizójába és akkora fagyikelyhet ehetett, amekkorát akart.

Írjatok csajok, ma ráérek.

Pussz,

Benta

Kép
benta

Puszedli, ez csak szabi vagy már maradsz otthon? Végre valaki hasonszőrű, már kezdtem magam maradi vén tyúknak tartani, de nekem a klasszikus babakocsik jobban tetszenek, így a többiek elől tuti nem fogok elhalászni egy Titit sem :) Nekem a PegPerego jön be, megbízható, tuti nem csalódás. Talpacska nagyobb, mint a combi :lol:

Banka. istenit lehet aludni szopipárnával, én hason-oldalt alvós vagyok, és ez segít!

Kép
benta

Puszedli, találtam én is egy kalkulátort a Timmermann honlapján, de szerintem az nem jó. Szerintem a Te babád is már nagyobb!

Nekem a genetikai uh-n volt kb. 300 gr, 18 hetesen. A múlt héten voltam dokinál 20+4-nél. Nekem a BPD 51 volt, és a kiszámolt súly - igaz az AC becslés volt, de mint kiderült jól becsültem - 450 gr.
Azóta eltelt egy hét, és ha beírom a Timmermann oldalára az utolsó mensit, akkor szerinte most 51 a BPD - ami lehetetlen, hiszen 1,5 hét eltelt, és a súly 330 gr. Szóval a lényeg, hogy szerintem már nagyobbak!
Az AC becslést azért gondolom jónak, mert kerestem több adatot is, hogy adott THQ-nál mekkora az AC.

Benta, ez az ovis ballagás, tényleg egy baromság! Egy bulit jobban élveznének!
Nekem most olyan offos a hangulatom. Talán emiatt a hülye idő miatt! Tényleg jobb lenne egy kis hóesés!

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
itt ha beírod a mensit, kiírja kb. hány gramm, a BPD-t, meg a többit.

Benta: akkor jó, hogy nem vagyok vele egyedül én sem :lol: , nem tetszenek ezek a modern babakocsik, a klasszikusok jobban bejönnek.

Ez most olyan kényszerszabi :lol: , a főnökömék meg akarják tudni, hogy boldogul az utódom egyedül. :twisted: . bár mutattam az uramnak is a programot, ő sem számítógépzseni, de ő nem felejtette el, szóval sztem a csaj tuti lassabb felfogású. direkt leteszteltem a férjem, h most én magyarázok bénán, vagy a csaj ilyen. Pedig a kedvesem sem számítógép zseni. sőt még diplomája sincs. Sajnálnám egy kicsit persze, ha elküldenék, de jobban örülnék vmi értelmesebbnek :lol:. 3 hete csinálja és még mindig nem megy hibátlanul neki :shock: , szóval tuti ő a béna. Pedig nem is zúdítottunk rá sok infot direkt.

Na, bocs, kicsit kifakadtam. :oops: [/quote]
Vendég

Sziasztok!

Én is magamhoz tértem végre.
Az én éjszakáim mostanában: vagy alszom, és még pisilni sem megyek ki- ilyenkor reggel is alig térek magamhoz, vagy felkelek éjszaka forgolódom 1-2 órát, és reggel korán kelek.Egyik sem jó igazán. Sokszor érzem,hogy szúr a hasam ha a bal oldalamra fekszem, pedig este 2 Magne B6-ot veszek be. Háton már nem igazán merek aludni. Úgy szoktam,hogy megtámasztom a hátam, így félig oldalt, félig háton egész jó.

Csillag, itt is csak eső esik. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted: :twisted: :twisted:
Puszedli, gratulálok a jó eredményekhez!
Mormota, gondolok rád holnap, nem lesz semmi gond.
Banka, neked is szorítok! Jó,hogy te is érzed már a mozgást.
Noémi, én is "sokat" híztam. Igaz, most annyi a súlyom, mint a kezdő, de az elején fogytam, és a védőnő már csak akkor látott, mikor lefogytam. Így megint lecseszés lesz. (az ő mérésük szerint én is 5-6 kg-nál járok)
Tegnap jól tele ettem magam. Vacsira 5 körül húsleves, krumpli, töltelék. Aztán a barátnőm csinált madártejet, 7 körül ettük, de attól már majd ki pukkadtam. Még jó,hogy a szomszédba laknak, nem kellett messzire haza jönni.Előtte persze jót játszottunk a kisfiával.

Látta valaki a mai csak csajokban a beszélgetést az EDA-ról? Hát én még mindig nem vagyok meggyőzve. Én sokkal jobban félek tőle, mint a fájdalomtól.Arról nem is beszélve-amit most is elmondtak-, hogy lassítja a szülést, és ilyenkor mindig fájáserősítő infúzió kell, meg utána fejfájás lehet, stb. A kolléganőmnek, aki már 3 éve szült, még mindig szokott néha fájni a háta. Főleg a frontokat érzi nagyon. Azt hiszem én ezt a dolgot, akkor fogom eldönteni, amikor benne leszek.Ha bírom a fájdalmat, akkor nem kérek, ha nem ....., akkor igen. Ha meg császár lesz, úgy is kell valami.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, tök érdekes, amit az éjszakáról írtál! Tegnap 2x is voltam pisilni, és ébredéskor is mentem. Ma meg 1/4 7-kor keltem, pisilni, addig aludtam mint a bunda, de még forgolódni sem keltem...csodálkoztam is.

Az EDA nekem sem szimpatikus. Én magamban ellenzője vagyok, de majd akkor lesz nagy a szám, ha egyszer végigcsináltam a nélkül.
A barátnőm aki azzal szült azt mondja, hogy vinni kell vastag zoknit, mert nagyon fázik az ember lába, és után 24 órát nem szabad mozogni (még fejet sem szabad), mert akkor jön a brutális fejfájás!
De egyetértek, majd az adott szituációban meglátjuk!

Puszedli, köszi közben én is megtaláltam, de ahogy írtam is, szerintem ez tökre nem pontos...mindegy is! A lényeg, hogy ha a BDP szépen kiszámíthatóan növekszik, akkor minden rendben van. És persze miért ne lenne...:)

Ja a súlyról - én igazából nem érzem magamon, hogy sokat híztam volna. Kb. a 10. héten vettem a kismama gatyámat, és mindenhol jó, csak már hasban kezd egy kissé szűkebb lenni. Szóval inkább a felsőtestemen látom.
Tegnap fel akartam venni egy felsőt, ami ilyen rövid zakó szerűség - mell alattig ér. Korábban össze tudtam gombolni, most kb. 5 cm hiányzik. De az igaz, hogy a melleim sokat nőttek! :) Ennek azért örülök! Bár sajnos, egy két lila hajszálér elég csúnyán meglátszik rajta.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillagtáncos!
De jó, hogy nálatok havazik :D ! Nálunk (is) nagyon ramaty idő van :( ..

Puszedli!
Nándi baba szépen megnőtt és szerintem nagyon kis arányos.

Noémi!
Szuper, hogy mész tornázni. Én is nagyon rákészültem tegnap...no de sebja, bejelentkeztem holnapra kismamajógára...Így keddenként tornázni, csütörtökönként jógázni járunk majd.....

Banka!
Az elmúlt 2 éjjel én is nagyon rosszul aludtam...hasan már nem megy...oldalamon se nagyon, mert akkor rugdos, hogy forduljak arrébb...így marad a háton fekvés, amitől reggelre elzsibbadnak a lábaim és napközben fáj a derekam....

Vica!
Drukkolok!!!Majd írj, hogy mi volt a szemésznél!

Benta!
Ha gyerek lennék, nálam is a fagyizás lenne a nyerő. :D

KépKép
amadea

Még szerettem volna írni Zsu-nak, hogy csini a pocakja és klasszak a rucik :wink:

Ezt az olasz kalkulátort belinkelné valaki? Kerestem, de nem találom :oops: Nagyon megköszönném....

KépKép
amadea

Amadea, biztosan azért rúgdós, hogy fordulj alrébb?
Én azt olvastam, hogy ha aktív, mikor lefekszel az azt jelenti, hogy jól érzi magát...
Ma nekem is nagyon fáj a derekam! Nem tudom mitől - pedig oldalt aludtam...
Kíváncsi leszek mit mondasz a jógáról...

Nekem az tetszik ebben a csoportban, amire megyek, hogy most van kismamatorna, és majd lesz a 6. héttől (mármint a baba 6 hetes korától) baba-mama torna.

Úgy bírom, hogy Áron már a köldökömnél is tök sokat rugdosósik! Már úgy szeretnék menni újra 4D-re. Ott olyan sokáig gyönyörködhettem a kisfiamban...csakhát elég drága...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok! Kata840725 élettársa vagyok. Párom jó ideje nem jelentkezett mert kórházba került.Ő szólt hogy irjak nektek.Monitorral figyelgetik mert nagyon magas a pulzusa igy nem merték még hazaengedni.AMADEA:azt üzeni hogy amint hazaér felveszi veled a kapcsolatot és ne haragudj rá.

Kép
kata840725

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

Amadea, a link!
Majd írd meg, mi az orvosi véleményed róla!
Én most ennek jobban hiszek, mint a timmermann honlapjának!

Ráadásul itt egy másik link, ez alapján is lassan elérjük a 1/2 kg- ot.

http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre2.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello Lányok!

Örülök, hogy jól vagytok. Aki nem tud aludni, annak kitartást, előbb utóbb csak sikerül. Én mindig tudnék, főleg reggel.
Benta, az ovis ballagás, az kész. egyértelműen fagyizás! ro-ho-ko-ho-no-hok? és netán pénzt is kéne hozniuk? hihetetlen...
nekem van kismamatornám kazettán, de eddig még csak egyszer csináltam végig:( annyi minden van, amit mindig csinálni kell.
Csillagtancos: Sziciliában tényleg ott van a maffia, de szerintem ebből egy turista nem sokat érzékel. A közbiztonság meg szerintem nem rosszabb, mint bárhol olaszországban. Fel kell készülni rá, hogy a turista-látványosságok körül nyilván vannak zsebtolvajok, egyszerre nem sok pénzt kivenni. Mi ebből a részéből nem sokat érzékeltünk. A közlekedési morál borzasztó. Tegnap úgy meghatódtam, hogy az Irányi-Veres Pálné sarkán két autó dudált egymásra valami kakaskodásban, hogy csak ketten vannak, és csak két sávban, és nem nyitottak mások még kettőt, és nem dudálnak, szóval el tudjátok képzelni. Merg nincsen rendesen kitáblázva semmi. Az autópályához rendelt alternatív útvonalon néha elfogy az út, az autópályán meg nincs vízelvezetés ( merthogy valszeg sosem esik az eső, csak most....)De mindez más évszakban nem olyan zavaró szerintem. Az emberek tényleg elképesztően kedvesek, meg segítőkészek, minden erejükkel azon vannak, hogy megértsenek, szóval ez nagoyn jó tapasztalat, tényleg. Én szívből tudom ajánlani. Csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az éttermek, f3-8 között zárva vannak. Minden utikönyv relative hosszú ebédszünetről beszél, de az nem derül ki belőle, hogy ez a valóságban 5,5 óra. Így néha éhesek maradtunk.
Én pedig sziporkáztam, mivel ma elballagtam az I. sz. Női Klinikára, ogy akkor gen tanácsadás. Várakoztak ott más pocakosok. f9re szólt az időpontom, 40re értem oda. 9kor nyílt legközelebb az ajtó, nővérke kijön: akik amniocezisre jöttek 9re, azoknak a leleteit kérem ( majd kérdésre válaszolva elmondja valakinek, hogy ma nincs gen tanácsadás). Megvárom míg a többiek odaadják, majd öntudatosan azt mondom neki: nekem márpedig 29-én nyolc óra harminc percre van időpontom gen tanácsadásra, csak 40re értem ide. Erre a nővérke: semmi probléma, ma ugyanis 28-a van. úgy, de úgy röhögtem. Jó volt ezt előadni a melóban:)kicsit kótyagos a tojó:) holnap tehát megint megyek.
Psuzedli, én is gratulálok a jó eredményekhez, és igazán örülök, hogy jobban vagy!
A terhesvitaminok szedését nem vittem túlzásba, valahogy... ahogy megtudtam, szedegettem, aztán néha elfelejtettem, de összességében szerintem nem fogyott el 30 darab sem. a doki azt mondta, szedhetem, de ha nem szedem, akkor sincs baj.
Ja, és nagyon lényeges: tegnap ÁT AKARTÁK ADNI A HELYET A METRÓN, állapotomra tekintettel ( nem éltem vele, mert csak egy megállót mentem, de mégis:))
további szép napot kívánok, üdv

mormota
mormota20

Amadea!Köszönöm a dicséretet.

Noémi, én sem érzem magamon a hízást. Mellbe,és hasba igen, de szerintem a képen is látszik,hogy fenekem még mindig nincs. Szóval,ha a hasam nem nőne, még mindig jók lennének a régi gatyák is.Én a múlt héten vettem egy kismamanacit, 34-es méretben, és lóg rajtam. De a hasam miatt már muszáj volt.
Tök jó ez a baba-mamás link.

Az előbb még a vitaminokról akartam írni.
Nekem a doki azt mondta,hogy ha nem bírom, akkor ne szedjem az Elevitet. (nekem szorulásom van tőle) Így néhanapján veszek csak be egyet. Ezt pótolom Hipp Natallal. Az könnyebben is lemegy, meg nem okoz semmiféle gondot. A folsavat már nem kell szednem.
A Magne B6-ra azt mondta,hogy ahogy szükségét érzem, 2-6 szemet lehet naponta. Nekem ez sem okoz gondot, de próbálok minél kevesebbet szedni. Tegnap pl. reggel csak 1-et vettem be,és a délutáni sétánál végig szúrt a hasam. Így mikor haza értem egyből pótoltam.
Most még Calcium Sandozt akarok néha napján. Azért még rákérdezek a dokinál.

Zsu

Kép
bvigh

Kata840725-nek jobbulást! remélem, mihamarabb kiengedik, úgy, hogy rendben lesz.
üdv

mormota
mormota20

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?