Új privát üzeneted érkezett!

Boboka,ma bementél dolgozni?
tünci28

Persze, bejöttem. Nem akartam kiíratni magam betegszabira tegnap a házidokinál, a szabimból meg nem szeretnék fogyasztani, már így is elment három nap az évben a semmire szinte.
Vendég

De ma már jobban vagy?
tünci28

Picit már azért jobb. Még korán sem az igazi, de azért javulgat szép lassan. Azért várom már, hogy meló vége legyen és hazamenjek feküdni. Olyan jó volt tegnap is a derekamnak a három pléddel takarózás.

Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakád volt Tünci :cry:
Vendég

Ezt az nlc-n találtam.

"A lelki egészség szempontjai

A terhesség, a szülés körüli állapot igen érzékeny időszak. Az anya szervezete hormonálisan felbolydul, az állapotos nő akár egy pelenkareklámon is képes elsírni magát. Ez a természet „trükkje”, hogy felkészítse a leendő édesanyát arra az emberpróbáló feladatra, amit egy teljesen magatehetetlen újszülött gondozása jelent. Ha azonban ez a testi-lelki ráhangolódás hirtelen okafogyottá válik, a rendszer megborul: az anya egyszerre áll a születés és a halál kapujában, és ennek feldolgozása hosszú időt vesz igénybe. A gyász szakaszai: sokk, hárítás, tudatosulás, elfogadás, feldolgozás. (Bővebben: http://www.gyaszolok.hu/a_gyasz_folyamata.php.) A következő terhességhez mindenképpen tanácsos megvárni legalább az elfogadás állapotát, arra azonban nincs recept, hogy ez kinél mikor következik be. Kései vetélés esetén ehhez legalább egy évre van szükség, korai vetélés esetén azonban akár néhány hónap is elég lehet, sőt az anyák többsége azt tapasztalta: segítette őket a történtek feldolgozásában, hogy a korábban kiírt terminus idején már ismét gyermeket vártak.

Sok nő olyan érzéseket él át, amelyekkel nehezen birkózik meg, és nemigen tud róla beszélni. Az alábbiak közül legalább néhány mindenkinél előfordul:

– düh,
– szomorúság, sírás,
– a mindennapi élet eseményei iránti érdeklődés elvesztése ,
– fájdalom vagy irigység terhes nők, kisbabák láttán, vagy bármi hatására, ami a terhességgel kapcsolatos,
– elszigeteltség, magányosság,
– vagy állandóan erről akar beszélni, vagy fáj, ha beszélnie kell róla,
– depresszió,
– koncentrációs zavarok,
– állandó fáradtság,
– bűntudat és/vagy kudarcérzés,
– túl sok vagy túl kevés alvás,
– a szexuális vágy hiánya.

Ti írtátok: „És bizony, sokaknak fogalmuk sincs, mennyire fájdalmas ez. Nekem második babám volt, sokan a fejemhez is vágják, hogy mit aggódom, nekem már van egy egészséges gyerekem. Eszükbe sem jut, hogy attól még fáj, hisz ugyanannyira akartam, mint anno az elsőt. Emiatt több »barátot« is elveszítettem mostanában.”

Az is előfordul, hogy ezek az érzések később, a vetélés után újra felszínre kerülnek, például akkor, amikor a baba megszületett volna, vagy a vetélés évfordulóján. Segít, ha az anya meg tudja osztani az érzéseit a társával, a rokonaival, a barátaival, és ha lehet, olyan sorstársakkal, például egy internetes fórumon keresztül, akikkel történt már hasonló. Ha a fenti tünetek közül bármelyik huzamosabban fennáll, vagy egy év alatt sem sikerül feldolgozni a traumát, érdemes szakember segítségét is igénybe venni.
"

A teljes cikk:
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090123 ... eles_utan/
Vendég

A gyász folyamata, amit fent nem nyitható meg:
http://www.gyaszolok.hu/a_gyasz_folyamata.php
Vendég

Tüncike
Én is nagyon sajnálom a tegnapi napod és az éjszakád is.
De még jó, hogy mi vagyunk, és kibeszélheted azt, ami a lelkedben van, sokszor könnyít ám.

Betti
Kép
betti0412

Csak az keserít el még jobban, hogy olyan tehetetlennek érzem magam.Ti épp azt a szörnyűséget éltétek át, mégis képesek vagytok előre nézni, én meg nézegetlek titeket a gödör aljából és talán nem is akarok kimászni.Mért van az ,hogy nektek megy én meg újra meg újra visszaesek?
Ha még nektek sem mondhatnám, már nem tudom mi lenne.
Jól mondta Bea, legalább akarjam..Denem tudom hogyan.Mit tegyek még?Nem történik semmi.
tünci28

Tünci, ezt írtam anno, a legjobb megoldás az, ha hagyod magad sodródni az árral és minél kevesebbet gondolkozol azon, hogy hogy legyen. Nem kell megtervezni mindent, majd lesz ahogy lesz.

Csináljátok meg szépen a gyerekszobát, én is mindig ha bemegyek a gyerekszobába (mert most vasaló meg teregetős szoba), mondom Lackónak, hogy annak örülnék a legjobban, ha ez az Ő kis szobája lenne, de ha már így alakultak a dolgok, segítsen abban nekünk, hogy a kistesó élvezhesse majd a kisszobáját, hogy mi is boldogok lehessünk. Mert bár Ő nagyon hiányzik nekünk, de nem tudom megváltoztatni a dolgokat, Őt nem tudom visszahozni, de szükségem van gyermekre itt velem, és ne haragudjon ránk, segítsen nekünk.

Kicsit összevisszára sikeredett, de érted mit akartam kihozni belőle, ugyi?
Vendég

Persze, hogy értem Boboka.

Nem tudom megfogalmazni, keresem a szavakat.Talán úgy mondanám, hogy én azt érzem, hogy "nincs joga senki ne msem Violát kitúrni a szobájából"...Ne haragudjatok meg rám ezért.
Jó, látom már tisztán, semmi esetre sem jöhet nálunk még másik baba.
tünci28

Tüncike
Nem kitúrjuk, hanem egy szobába tesszük őket.....

Bár nekem a doki azt mondta, az sem jó, hogy egy helyre helyezem őket, egymás mellé, a gyurmázás során, mert most még ok, de Franciskának kell máshol helyet találni.
El kell jutni a voltig a vantól.
Ez hosszú folyamat. Még én is vant mondok még sokszor önkéntelenül is.

Betti
Kép
betti0412

Én meg teljesen úgy kezelem ezt az egészet, hogy nekem Lackókám van, és mindig is itt lesz velem, csak másként. Nem szeretnék belőle volt-ot csinálni. Nem várok csodákra, tudom, hogy Őt nem hozhatom vissza, ezt el kell fogadnom. De attól még szeretnék boldog lenni
És így sokkal könnyebb elviselni a dolgot.
Vendég

Sziasztok lányok!!!

Tünci nem kaptad meg a privim igaz?
Megprobálom mégegyszer!
Vendég

Szia Hasli!

Ma van Angyalka névnap :wink:

Minden kicsi Angyalkánknak boldog névnapot kívánok :)

És ma 7. hónapja, hogy megszületett az én kis Angyalkám.
Vendég

Szia Boboka!

Jó ,hogy irod nem is tudtam erröl!
-én meg lassan 13 hetes lennék..... :cry:
Megyek ,mert tenni valom van!

Pusz nektek és szép napot :!: :wink:
Vendég

Most nézem a noteszem (enélkül el vagyok veszve, mert benne van az összes jelszavam:)), 2005.12.24-én kemény 55,1 kilót nyomtam. Atyaég, ehhez képest mennyivel bálnább lettem :oops:

Na jó, most már dolgozok is, ebéd óta lazítás volt 8)
Vendég

Tüncike, hogy vagy?
Vendég

Van valaki?

Tüncike, jelentkezz lécci
Vendég

Én vagyogatok...

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Lányok én azt hiszem még nagy baj van nálam is. Nem tudok végig csinálni egy szoli estét sem, hogy ne a csillagokat nézzem és ne sirjak. Van egy csillagom amiről azt hiszem hogy Bogikám, ha sokáig nézem mindig egy kis baba alakot látok benne. :cry: Minden szolikor szoktam vele beszélgetni és mindig sirok. Tegnap meg egyszercsak eltűnt és akkor kértem, hogy ne hagyjon még itt és újra előjött. Megijdettem hogy újra végig kell néznem hogy elmegy :cry: De aztán egyszercsak elhalványult és eltűnt. Ma szóltam a nővéremnek, hogy szóljon a pszichológus ismerősének. Talán nem ártana ha meglátogatnám. Mert már azt érzem hogy nagy bajban vagyok. Pedig ti is tudjátok, hogy én próbálkozom. De nem megy. :(

Ma volt a másik temetés. Képzeljétek el, hogy jött egy mentő és mondom megvárom hogy elmenjen. Koraszülött mentő volt. Egész végig az M1-es autópályáig követnem kellett. :( Bogikámat is azzal szállították oda ahova ezt a pici babát is. Remélem hogy neki szerencséje lesz. Úgy hogy úgy értem oda a temetésre, hogy előtte végigbőgtem az utat.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike :cry:

Koraszülött mentőt látva nekem is mindig könnyes lesz a szemem :cry: :cry: :cry:
Vendég

Melcsike, nem szégyen ám szakemberhez fordulni és még segíteni is tudnak.

Betti
Kép
betti0412

Nagyon megviselt és csak mennek azóta is a gondolataim. És most megint kiakadtam. Azt hiszem nekem is rá kell szánnom magam egy szakemberrel beszélgetésre. Hátha valamit segit, hiszen már lassan fél év lesz. És még mindig újra és újra a gödörben találom magam.

Bea

Pedig szoktam járni, a müllerbe mert ott sok meg ott van a szomszédba a Kik. Oda is. Mert a Barcinak ott szoktam hercegnős tusfürdőt venni. Pedig ősszel is sokat jártunk ott, mert a szülinapi kellékeket ott vettem meg a 7 évesnek. De nem emlékszem rád :(

Kép

Kép
melcsike70

Betti

Nem azért nem mentem eddig mert szégyeltem, azt hittem hogy erősebb vagyok, de tévedtem. :( :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Eniba

Én is köszöntelek téged. Bár sajnos Tüncinek igaza van, ilyenkor mindig egy újabb Angyalkával több van ott fent, ha valaki közénk jön.

Nagyon sajnálom ami történt veled. Ne akarj erőss lenni egyszerre, nem fog menni. :( Nyugodtan gyengülj el és amikor csak úgy érzed gyere közénk.

Láttad őt? :cry:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike
Ez még csak nem is az erővel függ össze.
Mikor fizikai beteg vagy, akkor is elmész az orvoshoz és senki nem mondja, ne menj, mert te erős vagy, majd legyőzöd....
Na, így van ez a lélekkel is!

És én már 2 hónapja járok és sokat segít, jó beszélgetni és sokszor rámutat dolgokra, ahová és magam nem jutottam volna el.

Betti
Kép
betti0412

Melcsike, szerintem is sokat tudna segíteni egy pár alkalom a pszichológussal. Nővéred ismer egy jót?
Vendég

Az uram szépen bealudt.megebédelt,meg besütizett(sütöttem neki),aztán 4 óra ótal alszik.Nincs szívem felkelteni,de ebből az lesz, hogy egész éjjel nem alszik majd.
tünci28

Az én uram mindig morog csak, ha véletlen felkeltem, így már megtanultam, hogy nem piszkálom, ha alszik, még ha le is maradna valamiről esetleg....

Betti
Kép
betti0412

Nem tudom, hogy jó e vagy nem. Már az elején őt ajánlották nekem. De akkor úgy voltam vele, hogy még várok.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Jól beetethetted a férjecskét, de az is lehet hogy fáradt szegény nem? 8)

Kép

Kép
melcsike70

tényleg Tünci, mit tettél a sütibe? :wink:

Betti
Kép
betti0412

Megyek aludni, puszi nektek!

Betti
Kép
betti0412

Jó éjt Betti.

Tünci, azt el is felejtettem írni, amit tegnap belinkeltél számot amiben a "csaj" "énekel" :lol:
Háááát, férjecskédnek először mond bobka ellent 8)
Nagyon durva zene :roll: :lol: Szegény Tüncinek gyakran kell ilyet hallgatnia :?: :roll:
Vendég

Huuuuu Bobka ki fog esni a kosárból. :?

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjt Betti!

Kép

Kép
melcsike70

Azt mondja az uram, hogy nem kell sokszor hallgatnom a zenéit, csak egyszer..aztán folyamatosan megállás nélkül. :D

Most felkeltettem, de úgy néz ki megint beájul.

Nem sok kedvem van menni holnap dolgozni.
tünci28

Lányok, megyek összerittyentek valami holnapi ebédre valót. Besokalltam, majdnem egy ezresért járunk ki kajálni, megfogadtam, hogy egy héten legalább három nap viszek kaját, két nap dőzsölés lesz csak.

Drága Tüncikém, kicsit jobban vagy ma? Úgy értem a sírás kicsit könnyített a lelkeden tegnap?
Vendég

JÖVŐ KEDDEN SZÜLETETT FELESÉGEK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Betti, hallod ezt? :lol: :lol: :lol: :lol:

boboka majd kiugrik a bőréből 8) már született feleséges elvonási tüneteim voltak :oops:
Vendég

Talán egy kicsit most jobb.Most nem is akarok ezen már gondolkodni.Úgyis már előre tudom, ohgy éjjel visszajön álmomban ez az egész.

Én sosem megyek ki ebédelni, az nagyon drága lenne.Vagy viszek itthonról ,vagy ha nem maradt annyi, akkor eszek szendvicset,vagy kávé-keksszel.Igazából nincs is jó étvágyam,rühellek ott enni, pedig van felszerelt konyhánk.De nem szeretek mások előtt enni, nekem az intim dolog, tiszta röhej,majdnem ,mint a fürdés.
Van egy hiperidióta munkatársam, az mindig tesz valami megjegyzést az ember ételére.A maradék étvágyam is elszáll olyankor.
tünci28

Most mi is megbeszéltük, hogy jövő héttől rendelünk. Ebédet.

Kép

Kép
melcsike70

Gondolom morbid dolgokat mondhat a kolléga, ha nem szivesen eszel ott. :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike,egyszerűen azt mondja:Mi az ott, madárszar?
tünci28

Ezt a hülyét a múltkor már megkértem ,hogy c sak akkor szóljon hozzám, ha ez a munka miatt feltétlenül szükséges.Egyéb esetben a köszönést is mellőzze.
tünci28

Sejtettem hogy ilyen. :evil:

Olvastam hogy te sem a legjobb passzban vagy. :( Jaj Tüncike, kicsit még várj, aztán majd érezni fogod, mikor leszel kész egy kis tesóra.

Kép

Kép
melcsike70

tünci28

Én is régebben vittem kaját. De aztán rájöttem, ha kimegyek enni, akkor valahogy jobban telik az idő. Ez jó is addig, amíg van kajajegyünk, de mikor elfogy már igencsak húzom a számat.

Nekem is van egy hasonló kollégám, csak az mindig úgy mondja, hogy "fúúúújjj, mi az?"

Engem úgy tanítottak anno, hogy ételre ne mondjak rosszat. Inkább maradok csöndben, ha valami nem tetszik.
Vendég

Hát Boboka, nekünk 6000 a kajajegy, na abból nem ennék sokáig.
Pesten a bérletet fizetik?
tünci28

Tünci nagyon aranyos és nagyon segitő kész Lylykével. Sikerült mostanában beszélnetek személyesen?

Kép

Kép
melcsike70

Pesten lakik az unoka tesóm akinek ma az apukáját temettük.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?