Új privát üzeneted érkezett!

Bibi!
írtam csomót,de eltünt...
A tv2 honlapján fentvan a fogamzásgátlós sztori sztem..

Férjem nem adta le az energatámogatásos papírt,még most akarja...
Ilyenkor mi van??

Zita!
Hát a távfűtés méregdrága lett,azért igényli mindenki a támogatást..

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Exi!Zita!
Az nem baj,ha vki azért nem lázas mert nincs is komoly baja,v. legyőzi a szervezete a betegséget.
Gond csak akkor van,ha a láz nem jelez,hogy nagy baj van...,mivel arra való.Nem úgy működik a páciens szervezete mint másoké!!!

Exi!
És szoktál kapni antibiotikumot olyankor??

E.

szilde
Szeged

Szilde!
Azért kérdeztem mert gondolom aki panelban lakik, annak minimális a gázfogyasztása. sőt régen általány volt a panelba a gázra, nem?
A távfűtésre is van támogatás?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!!

Csak életjel!
Szombaton átköltöztünk! :D :D :D Minden oké csak még kupi van, dobozokból, zsákokból öltözködünk :D Jövő hétfőre lesz kész a konyhám, ha az meglesz utána el tudok pakolni :wink:

A gyerekek még kicsit betegecskék. Viusnak múlt héten vasárnaptól csütörtökig 40 fokos láza volt (a többinek a láz nem volt vészes -39 alatt volt- csak a köhögés, torokgyulladás, nyűglődés.....). aztán amikor visszavittem őket kontrollra, mind a 3 benyelt valami fosós-hányós vírust a váróterembe, úgyhogy még azzal küzdünk.... De a gégegyulladást már legyőztük :) az is valami...
Egy élmény volt 3 beteg gyerekkel költözni 8) :shock:
Vius lassan 2 hete nem megy oviba már kész vagyok tőle , nagyon unja magát és egész nap nyekereeeeeeeeg......... :? :shock:

Kb 2-3 kilót fogytak mindannyian, eltűnt a pocakjuk :shock:
Holnap várom a kéményseprőket, pénteken meg jönnek a nyílászárókat cserélni (3-at) úgyhogy programom az van!

Remélem mindenki jól van, visszaolvasni nem tudok megyek mosni (kézzel :D ) amíg nincs kész a konyha addig nem tudjuk bekötni a mosógépet :)
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csajok!
Torkos Csütörtök :)
Mikor kell asztalt foglalni? Már érdeme telefonálni?
Köszi!!

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!!!!!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Megtartottuk a hétvégén Dénes szülinapi buliját az Eko-parkban, ma töltöm le a képeket, majd felteszek párat. Dénes olyan jól érezte magát, hogy még az ajándékokat sem akarta átvenni, sírni kezdett, hogy engedjük vissza játszani. :):) A szomszédunk mondta, hogy a kislánya azóta nyaggatja, hogy az ő szülinapja is ott legyen. :):) Szóval jól sikerült. A különteremben, ahol a tortázás volt, volt egy sarokkanapé, én jobbára azon tartózkodtam, apa tartotta a frontot a játszóházban. Még "orvosi felügyeletem" is volt, mert a nőgyógyászom is befutott a kislányával a játszóházba! :lol: :lol:

Ma voltam a 3. cukorterhelésen, remélem a cukormentes diéta segített valamit, mert egy 4-re már nem szívesen mennék el 36 hetesen. :( A 2 óra egész jól eltelt, Timi is mára kapott időpontot, együtt voltunk cukros löttyöt iszogatni.

Az Áginak boldog névnapot! :)
Enikőnek boldog szülinapot!
:)

A szülinapos gyerkőcöknek, Noéminek, Lindinek és Boldizsárnak pedig sok boldogságot kívánunk! :):):)

A betegeknek jobbulást! :):):)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi: :shock: A meleg parasitast a doki mondta, mi egy meleg parasitoval csinaljuk, este lefekves elott, meg a du. alvasna, de azt mondta a doki, hogy vigyem be furdoszobaba amikor furdok, vagy melegitsek labosba vizet.... miota igy csinalom, meg inhalalunk termalvizzel, (lekopogom) minden ok., egyenlore, nem gyulladt be a fulunk (ideje volt 3 honap szenvedes utan) :roll: . Lali nem lehet, hogy ehes, vagy faj valamije es ezert nem hagy aludni....? Nalunk legalabbis a tej, megoldotta a dolgot, igaz amikor betegeskedett ugyanugy csak kezben (csak velem) vagy velunk agyban aludt.... :oops:

Laz: En s a nem lazasodok koze tartozom, de ha 37, 5 mar haldoklom..... :oops:

Bibi: :lol: :lol: :lol: Nagyon csuuucs a Barni szaj!!!! (Nekem 14 eve van jogsim, de nem vagyok egy nagy parkolos....mindig a nagy tagas helyeket keresem...) :lol:

Klzsuzsi: Egy kalappal a cukor eredmenyekhez.... :wink:

Gyanix: Neked is egy klappal...remelem nem kell majd muteni!!!! :oops:

Eniko: Nem irigyellek....de Te egy eros talpra esett csajszi vagy akinek meg egy ilyen koltozes sem arthat meg! Lelek erosito pusszancsok szuper fenysebessegel.... :wink:

Toncsi:????? Hianyzol! :oops:

Minen kis betegnek jobbulast a mamaknak pedig egy nagy zsak turelmet! :roll:

A fiam osszekarmolva hulla faradtan es boldogan jott ma a bolcsibol....es puszit dobott a tanio neninek.... engem szinte le sem kakilt a kis budos! :lol: :lol: :lol:

Pusszancs

Kriszta es Teo :wink:
Kép

sziasztok
matteo0808

Itt van néhány kép! A játék közben készült képek nem nagyon sikerültek, nehéz elkapni az állandóan futkározó kölköket, így azokból nem teszek, remélem Timiéknek azokból is jó lett 1-2!!

Az ünnepelt elfújta a gyertyákat...
Kép

...majd gyorsan leharapta Kisvakond fejét... (Dini marcipán mániás, semmi mást nem eszik meg a tortából, kizárólag a marcipán figurákat :))

Kép
Zs.
Dini néhány vendéggel a kisházban:
Kép

Kristóf és Dini, 3 éves csocsó guruk: Kép

És egy bónusz, anya még 30 hetesen:
Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi: Szent Habakukkk!!!!! Ez egy 30 hetes pocak?!?!?!?!? Hatalmas!!! És mekkora lesz még?!?!?!?!
Isten éltesse Dénest!

Zita: Távfűtésre és gázra is kapunk támogatást. Ahhoz képest, hogy szinte semennyi gázt nem használunk mégis 5234 Ft lenne 3 hónapra. Ami szerintem nagyon sok. 49 nm-es lakásra....
A távfűtésről meg ne is beszéljünk.

Melinda: Lindinek nagyon boldog szülinapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsi!
Hatalmas pocid van, biztos könnyebb is hogy feküdnőd kell. :wink:

Karmen, Norus!
Ha jól emlékszem ti kerestetek matracvédőt!?
Most jött a Jysk katalógus, 29-től érvényes, és a 80x200 as 4000 ft, a 90x 200-as 4500 ft lesz.
Van dupla matracra való is. :wink:

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok! :D

LINDINEK és BOLDINAK nagyon boldog születésnapot kívánunk! :D :D :D

Köszönjük a köszöntéseket mégegyszer! :D
Meg volt vasárnap a buli, jól sikerült, és a nagy nap tiszteletére Noémi megtette az első lépéseit!! :D :D
Na még csak 2-3 önálló lépésről van szó, de úgy indul neki, mintha már régesrég tudna járni, aztán meglepődik, és beledől az éppen előtte álló tárgyba, vagy szerencsésebb esetben emberbe! :lol: :roll:

Amúgy mi is gyarapítjuk a betegeskedők táborát, Boti ma reggelre belázasodott.. :(
Mindkét gyereknek folyik az orra nagyon, meg köhögnek.. :( De Noémi szerencsére láztalan, remélem, ez így is marad!

Zsuzsi! :)
Te jó ég!! Mekkora pocak!! :shock: :shock:
Hogy ki volt pirulva Dénes!! :D Látszik, hogy nagyon élvezte a bulit! :D

Dobok én is néhány képet!

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

A tortával való ismerkedés:

Kép

Meg egy kép Botiról:

Kép

...és a hülyeség ragadós :lol: :

Kép

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsi! Tyűűűűűűűűűű, mekkora Mátyás palota!! :lol:
A csocsó guruk nagyon helyesek!! :)

Köszönjük a köszöntéseket, arik vagytok nagyon, hogy cunami jellegemre tekintet nélkül megemlékeztek rólunk. :D

Szilcsi! Ha nem adtad még le, annyi, hogy nem kapod meg január 1-től.

Zituska! Gyönyörű csemetéid vannak. Olyan nagy szeretettel fogja Boti Noémit! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv.

Niki, ez a beavatkozás nem hangzik valami jól, remélem, a gyógyszer elég lesz.

Zitaa, igen, a főzési gázra is adnak támogatást, így aki paneles az kap a távhőre és a gázra is.

Kármen, hát biztos megoldanám a szememmel is, ha muszáj lenne, de így egy kicsit könnyebb. :)

Szilde, hát változó, ha nagyon gáz a helyzet, akkor kapok gyógyszert, persze. Mondjuk szerencsére ritkán vagyok beteg, ha igen, akkor is inkább nyáron. :?

Enikő, javulást a gyerkőcöknek. Meg tudom érteni, amit érzel Viussal kapcsolatban, Peti lassan három hete itthon van, mi se győzzük.

Kinga, én már foglaltam asztalt aznap, amikor feltettem az infot. Szerintem ha tudjátok, hova mentek, telefonálj oda.

Zsuzsi, én is pont azt akartam kérdezni, mint Bea, hogy mi lesz később???

Zituska, csúcs a közös kép. Mondjuk a metódus ismerős (mármint a ragadós hülyeségről beszélek).

Ági és
KépKép
exdeus

LINDÁNAK ÉS BOLDIZSÁRNAK SOK BOLDOG SZÜLINAPOT! (utólag)

ÜNNEPELTEK GYÖNYÖRŰEK!

ZSUZSI!HATALMAS POCAK,TÖK JÓÓÓÓÓ!!!!!! :D
20140113113746

Zsuzsi,mekkora pocak!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Boldog szülinapot Déneskének!!!!
Látom jó buli volt!!!

Zita,de a panelosok gázzal főznek,ami ahogy Bea is írja ,5700ft volt,3 hónapra,a fűtésünk 53nm lakásra a havi 24000ft!! :shock: :shock:

Barni a Panadolt,és a "köptetős" Rhinatiolt nagyon szeretni,de az Antibiotikumot ahogy meglátja már öklendezik is................
Volt hogy lefogtam,úgy fecsivel,be a szájába,máris hányta kifele!!!
Aztán kb. 2hónapja szemes C-vitamin adok neki,mert ügyesen lenyeli,és addig is gyakorolja,hogy kell lenyelni.
De most szegénykémnek összeértek a mandulái.és mivel tele volt tüszővel,ezért szinte semmit nem is evett,csak ivott,így hiába írta fel neki a doktornő a szemes gyógyszert ,nem bírta lenyelni!

Éppen ma kaptuk meg a támogatásost papírt,az Államkincstártól!!!

Zituska,nagyon édik a gyerkőceid!!!!!
Hogy eltel ez az 1 év!!!!!!!!
:lol: :lol:

Tegnap mondtam a Barninak,hogy haladjon már,húzzuk a cipőjét,persze nem jött,aztán szóltam neki, megint hogy ne laca-fazázzon(nem tudodm hogy kell írní) már.....
Délután az anyósomnál:
-Erzsi mama ,egyszerűen nem igaz,hogy nem tudod hozni azt a túro rudit,mit össze nem laca-facázól!!!!!!!!!!!!
-Barni kitől hallottad ,hogy én lalca-fazázok????
-kitől-kitől,hát anyától!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Zsuzsi! szuper lehetett ott a szülinap, nem tudtam ott lehet tartani, mennyibe kerül? És ezért mit adnak, csak helyet? Gondolom a fogyasztást neked kell vinni, de biztos nem vagyok benne. Hány gyerek mehet? Szerintem irhatod ide, másokat is lehet érdekelne:)
A pocak HATALMAS!!

Melinda! Lindinek boldog szülinapot!

Volt ott ma még valaki a Tarján III-ban? Nekem nagyon tetszett a suli, csak a napközi zár korán, már nem tudom melyik de amit kinéztem még volt ahol 5ig vannak. Azért ált. 4ig mindenki melozik, de inkább tovább. És még el is kell oda jutni melo után, meg Norbit is fel kellene szedni az ovibol, ami meg a melohelyhez lesz közel.

Zita! köszi, nem kaptam most Jysk katalógust (lehet késöbb hozzák) de nagyon jó hogy van 90*200 méret !

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Végülis nem tudtunk menni a suliba..
Mesélj még!!!Melyik tanítónéni volt szimpi?Orsi jól érezte magát?
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!
Szombaton jöttünk haza a telelésből (de szorgalmasan visszaolvastam!). Vasárnap Marcsi elkezdett köhögni, taknyos is. Nem panaszkodom, hiszen másfél hónapig semmi bajuk sem volt, csak nem tudom, milyen mértékű az a köhögés, amikor már ne menjen oviba, még nem köhög nagyon. :roll: Lehet, hogy holnap már nem megy.

szilde: én is adtam banánt már a 7-8. hónapban, nem szedtem ki belőle semmit, csak arra kell vigyázni, nehogy megfogja a hasát, persze ehhez ki kell próbálni. Szerintem a banán nem allergén, illóolajok sincsenek benne, mint pl. a citrusfélékben. Nekünk van Babar könyvünk, a teszveszen vettem, ha jól emlékszem, most is van fent:
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... gory=10007
A gázártámogatási lapot adjátok le januárban, akkor jár visszamenőleg, ha később adjátok be, akkor csak onnan, ahonnan megítélik.

Zituska: pont kérdezni akartam, hogy szopik –e még Noémi, amikor írtad. Marcsi is tévénézés kötózben kakaózik, nem feltétlen pasis dolog ez. :lol: Aranyosak együtt, Boti nem nyírja Noémit? Az én lányaimat nem nagyon lehet kettesben felügyelet nélkül hagyni… A csajszit isten éltesse sokáig!

Teregetés: Dóri a fejére szerette húzni az alsóneműket. :lol: Mostanában nem segít, tegnap állandóan be akarta csukni a mosógépet, amíg én szedtem ki a ruhát, és újra elindítani, egyébként csipeszeket pakol.

toncsi: jön a február, megkérdezed, ha mentek SR-hoz, a vérvételt? Köszi!

Zsuzsu: kíváncsi vagyok, mit mondanak az Oduban.

szilcsi: 3-as tápszer= babatej. Szopi elhagyása: amelyikhez kevésbé kötődik Lali, nincs olyan, hogy „kell”. Azt nem csodálom, hogy az albérletezéshez nincs kedvetek… Sok sikert a lakáscseréhez! Sajnálom, hogy a Gyöngytyúk kiesett. :( Párod megbarátkozott a móravárosi miliővel? :wink: Vizsgákhoz gratula, szigorlatot sajnálom, én is reklamálnék. Írj egy levelet, hogy nyoma maradjon, legfeljebb elutasítanak, hm? Eladás: én tudok egy hölgyet, aki már a család számos panelját eladta kedvezően és hipphopp. Érdekel? Ha igen, légyszi írj e-mailt. Éjjeli hiszti: én biztosan kipróbálnám az üvölteni hagyást. Van, akinél bejön. Pl. Marcsinál soha nem vált/válna be az ilyen, de Dórinál igen (nem mindig). Gyanús, hogy nálatok is működne, hiszen apával nem ordít órákat… :roll:

zita79: nekünk egy CAM Apollo-nk van eladó, eljöhetsz megnézni, írj e-mailt, ha érdekel.

-macsek-: nekünk eladó a tesókocsink is, írok e-mailt.

Exdeus: mellettem a kórházban egy olyan anyuka feküdt, aki a 3.-at várta, az első császárral, a 2. simán született, pedig egy év sem telt el a két szülése között. (Sajnos a 3. császár lett, mert nem volt rendben a szívhang, pedig szegény nagyon szeretett volna hüvelyi úton szülni.)

klzsuzsi: nem semmi pocak, de nem hiányzik… :shock:

AT Zita: köszi az infót, már vettem a tv-ről, mert Karmen azt írta, megkérdezte a Jysk-ben, és azt mondták neki, hogy nincs és már nem is lesz. Mondjuk én sokkal olcsóbban vettem, 2600/db+posta.

Karmen: hogyhogy már elkezditek nézni a sulikat? :roll:

Lázcsillapító kúp: én azért nem szeretem, mert Dóriból nem sokkal beadás után ki is jön, nyilván nem az egész, de nem tudom, mennyi marad benne, így azt sem, hogy adjak –e másikat. Nurofen nálunk sem vált be, Panadol a jó.

Párásítás: nekünk dokinéni azt mondta, ne inhaláljanak a gyerekek, az csak felnőtteknek jó (légútbeli különbségekkel magyarázta), ő fűtőtestre tett vizes törölközőt javasolt (japánolajat csepegtetek rá pár cseppet, az kidugítja az orrot valamennyire).

Szemészet: akinél mi voltunk Dórival egyéves kontrollon, az azt mondta, a vizsgálat nem ér semmit pupillatágítás nélkül.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok. A császáros szülésről szeretnék kérdezni tőletek. Az igaz hogy a császár után nehezebb a felépülés? Mi a véleményetek? Nálunk az első baba lesz,35. hétben járok . A dokim még két hétig szigorú fekvést irt elő mert nyílik a méhszájam.
dalma.d

Sziasztok!

Melinda :)
Lindikének boldog szülinapot kívánunk! Lottinak pedig nagy gratula a sikeres felvételihez, elhiszem, hogy nagyon büszke vagy rá :D

Karmen :) Orsit is Isten éltesse szülinapja alkalmából! :D Ti is már sulit néztek? Norbit végül melyik oviba fog járni?
Név dicsit köszi szépen! :lol:

Zituska :) Aranyosak a képek, olyan gyorsan elmegy egy év :roll: Noémi egyébként evett a tortából?
Jobbulást a gyerekeknek, remélem Noémi nem fog komolyabban beleesni, most gyógyultak meg…

Szilcsi :) Kuki téma szerintem sem aktuális még Lalinál. Tornyos egyébként a Minikliniken van privátban, azt hiszem 4e ft a tarifa.
Az éjszakáitokra lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy apa megy be visszaaltatni… ha ilyen hatékony, szerintem pár éjjel és nem is fog kelni Lali.

Amadea :) Mikor Kristófot vártam, jártam az Újklinikára, nem kellett előre bejelentkezni, csak orvosi igazolást kellett vinni, hogy tornázhatsz. És azt hiszem, a 20. hetet be kellett tölteni, de ez nálad már megvan :wink:

Bibi :) A fiadnak egyszerűen csúcs a dumája :lol: Remélem írod ezeket az aranyköpéseket :lol:

Enikő :) Gratula a költözéshez, a gyerekeknek pedig jobbulást!

Zsuzsi :) Még nem tudtam áttölteni a képeket, remélem ma du. végre sikerül és akkor teszek ide is, meg küldök nektek is.

Norus :) Marcsinak is gyors gyógyulást! Hogy sikerült a telelés?

Dalma :) Nekem csak császáros szülésem volt eddig, tehát nincs összehasonlítási alapom. Az első felkelés rossz, de utána óráról órára jobb. Miért készülsz a császárra? Kinél fogsz szülni?

KépKép

KépKép
timika

Üdv.

Dalma, én sem értem, hogy miért a csasziról érdeklődsz...
Nekem is csak egy szülésem volt, de az csaszis. Az tény, hogy szerintem jóval nehezebb dolga van az anyukának, mintha simán szülne. De ezt is túl lehet élni. :) Nekem igazából mindig a felkeléssel volt csak bajom, onnantól kezdve minden OK volt. De a szopispárna csodákat tett, jól meg lehetett benne támaszkodni, amíg az ember átlendült a holtpontján a felülésig. Egyéb gondom nem volt, nem húzodott a sebem, stb. Ill. egy ideig viszketett, de az minden sebnél természetes.

Ági és
KépKép
exdeus

ORSIT ISTEN ÉLTESSE SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL!
20140113113746

Köszönjük a köszöntést!

Suli. Még nem döntöttem el, ill. én igen, apa még nem, hogy Orsi meddig járjon oviba. Lehet marad 1 évet, de lehet hogy nem. Ha igy lenne akkor meg jövöre ugye be kell iratni, én meg már akkor összel fel akarom iratni, legalábbis ha olyan iskola lesz ahol az szükséges, mert van ilyen, ahol beiratás elött már lista van és azoknak lesz elönyük
Irtam a Tarjánirol hogy nagyon jo lenne, de itt a nagy gond hogy én min.4ig (és apa is) dolgozunk és ott csak fél5ig van napközi, de még át kell utazni az egész városon melo után, igy valszeg nagyon utolsok lennénk pont fél5-kor, ami miatt aggodok hogy Orsira haragudnának.

Nóri! Igen megkérdeztem és mondták nagyon régóta nincs, de megnézték a rendszerükben és mondták már törölt a cikk, igy azért mondhatták már nem is lesz.:( Mondjuk én Orsinak akciosan vettem, 2 éve volt 2500ft, 3500 helyett.
Kúp. nekünk is mindig kijött, aztán gyerekorvos azt mondta azért mert nem nyomom fel eléggé igy székelési inger keletkezik, a kis ujjammal dugjam feljebb máskor. Azóta tényleg sosem jött ki a kup.

Dalma! Hogy nehezebb-e nem tudom mert nekem csak császár volt, de engem nem viselt meg. Elsönél eléggé féltem hogy mivel nagy a vágás nagyon fog fájni, nekem nem volt nagy fájdalom, de akinek jobban fájt az meg kapott fájdalomcsillapitót. Az igaz, hogy ha mozogsz, ágyban forogsz v. felkelni kell akkor fájdalmas, nagyon huzodik a seb, olyan érzés mintha szét akarna repedni talán, de nekem még az egyszerü laparnál is ez az érzés volt, attól meg messze volt mindegyik hogy emiatt akárcsak könnyes is lett volna a szemem. NEm volt kellemes de simán kibirható volt.
Nekem nagyon bevált a császár után a hasamon a homokzsák, kértem még maradhasson is tovább, az jol nyomta vissza a hasamat, nagyon kellemes volt vele feküdni, amikor levették rosszabb érzés volt. Ha ugy érzed neked is jobb vele feküdni nyugodtan kérd meg biztosan maradhat még nálad.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi norus, de már sikerült venni egy bkocsit :)

Kép
Kép
zita79

Na gyorsan én is foglaltam asztalt a Torkos csüt-re, mi is megyünk:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Isten éltesse Orsit 5.szülinapján!!! :D :D
Hogy sikerült a torta?

Tanítónénik milyenek voltak a suliban?írnál pár szót legalább priviben?

Csibe!
Tényleg ott is várólista van,és fel kell iratkozni???
Ez előny lehet??

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Egy kérés/kérdéssel fordulnék hozzátok!
Barátnőm 2 éves kisfiának ellopták a játszótéren a Libero-Gólyahíres nyusziját. Nagyon hozzá volt nőve, úgyhogy most világvége hangulat van. Nincs valakinek ilyen nyuszija, aki szívesen megválna tőle?
Köszi!
Vendég

Norus!
Köhögéssel én is mindig gondban vagyok...
Ha már kicsit köhög inkább elviszem orvoshoz,mert olyan ciki lenne ha szólnának érte..
Most is így volt,és még mindig nincsenek jól a gy. teljesen.
Igaz anno az én ovimban simán jöttek lógó orral,köhécselve a gyerekek... :shock: ,orvosi igazolással.
Érdekes.

szilde
Szeged

timika:
exdeus:
karmen:
Nem készülök rá csak kiváncsi voltam. A dokim Kecskeméti László.
dalma.d

Karmen: Isten éltesse Orsit!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

dalma.d: mivel a császár egy nagy hasi műtét, nyilván nehezebb a felépülés (átlagos eseteket összehasonlítva, nem nehéz hüvelyi szülésre gondolok). Ne hagyd magad rábeszélni valami mondvacsinált okból.

Karmen, Melinda: Orsit és Lindit Isten éltesse sokáig! :D

Karmen: jajj, már a kisujjam nélkül is nagy üvöltés van… :( Mi a popsiját szoktuk összeszorítani egy percig, hogy akkor feljebb kerül, nem is azonnal jön ki, hanem 10 perc múlva.

Timika: köszi, remekül, szüleim is jöttek, így mi szabadok voltunk, amíg jártak a felvonók. Azért ez így egész más, mint ha délben haza kell caplatni gyereket szoptatni. :wink: A nem síelő társaság is nagyon jól érezte magát :wink: , volt hó, de nem volt nagyon hideg, van játszószoba is a szálláson, szóval jól elvoltak. Talán jövőre megpróbáljuk a síelést is velük, én jó korán rá szeretném őket kapatni, persze egy percig nem erőltetném.

szilde: én nem viszem orvoshoz köhögéssel (csak akkor, ha nagyon elhúzódik), úgyis ugyanaz a gyógymód mindig, nem mondhat mást, és így nem kap el másik nyavalyát a váróban. Gyakran az orvosok mondják pont ezért, hogy el se vigyük, ha csak köhög. :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

:lol: Orsinak Nagyon Boldog szulinapot!!!!! :lol:

Pusza Kriszta es Teo :lol:

sziasztok
matteo0808

Karmen, Orsinak boldog szülinapot kívánunk! :D

Dalma, Kecskeméti nem egy csaszipárti, engem rajta kívül mindenki csaszival fenyegetett, ő mondta egyedül azt, hogy meg tudom szülni természetes úton is, és lám, igaza lett! Akkor voltam hülye, amikor nem hittem neki és keseregtem előre a csaszi miatt. :roll:

Norus, hol voltatok telelni? Képek??? Köszi az ajánlatot, most megyünk jövő héten vissza egy irodához, attól függ minden, hogy ők mit mondanak. Én is sajnálom a Gyöngytyúkot, de hát az úgyis elkelt volna, mire mi eladjuk a lakást. (két hete hirdetem, jelentkező egy se volt még :shock: :x )

Melinda, Lindinek is boldog szülinapot!!! Képet kérünk a csajokról, olyan ritkán mutatod meg őket. :(

Gira, sajna nincs nyuszink, de ki az a rohadék, aki kisgyerektől lop??? :twisted: :twisted: :twisted:

KlZsuzsi, tejó ég, mi lesz még ebből a pocakból??? Biztos, hogy egy babátok lesz??? :lol: Irtó hatalmas!!! Jók a képek, Dénesen látszik, mennyire élvezte a bulit!!!

Karmen, hormoneredményem: ez egy kicsit magas, az egy kicsit alacsony (nem tudom részletezni, nem értek hozzá), azt tudom, a prolaktin magas, és nincs peteérésem, ha leállunk a szopival, talán helyrejön magától a dolog, ha nem ,akkor gyógyszeres kezelés. :roll: (a legutóbbi 3 hétig tartott :roll: :x )

Nóra, sírni hagyás: próbáltuk ma éjjel, eredménye: 1-4-ig fent voltunk, a kemény ordítás 3-4-ig volt. Ott voltunk vele, nem hagytuk magára, csak lefogtuk a kiságyban, hogy ne tudjon felkelni. Ja vacsikor is behisztizte magát, fogalmunk sincs, min, de előkerült a spriccelő megint. :roll: Na attól még inkább rázendített. Kezdem azt hinni, ami más gyereknél használ ,az nála pont az ellenkező hatást váltja ki.
Éjszaka úgy behergelte magát, hogy ahogy apája lefogta, összetekeredett és próbálta megharapni a kezét, :shock: utána meg elkezdte rugdosni a matracot. :shock: :roll:

Az a baj, hogy apa nagyon rosszul bírja az éjszakázást, agresszív és ideges, ha nem alussza ki magát, kiabál velünk is. :shock: Így inkább próbálkozom magam, de persze ő is felébred és jön mindig segíteni. De ma éjjel ő se használt már. Végül csak én nyugtattam meg, de nem vettem ki az ágyából. Szóval megint sokat aludtunk. :roll:

Visszavittem Lalit kontrollra a fülészetre, kaptunk még egy doboz Zinnatot. :roll: Sajna nem sokat javult a torka. :( És volt egy iszonyú büdös házaspár egy rohadó fogú kisfiúval, hát rendesen forgott a gyomrom, a pasi volt vagy 180 kiló kb. :shock: :?

Kép
szilcsi

Orsinak nagyon boldog szülinapot! :)

Meg Melindának és Lindinek is :D

Meg Noncsinak is :D

Hú denagyon termékeny volt a január :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszönjük a köszöntést a többieknek is!

Nóri! Nekünk sem azonnal jött ki olyankor a kup, hanem ahogy irtam székelési inger lett és késöbb, de mielött rendesen felszivodott volna. Üvöltés. Na az nálunk is van, pedig mondom hogy ha nem fesziti akkor nem fáj, olyan mintha a száját fesziteném ki egy falatért ha nem hagyná az is fájna. Igy megérti de utálja és sir. Norbi meg nem érti még meg, ö üvölt. Probálok gyors lenni, de amikor kap kupot a köv. alkalommal már sejti mi lesz a dologbol és ugy összeszoritja a popsit hogy nehéz elcsipni amikor kicsit lazit és gyorsan belenyomjam. Ha tudom probálom sziruppal levinni a lázat, emiatt. Ha nem hat, akkor jön a kup.

Szilcsi! Hát amig szoptatsz addig a hormon tényleg lehet más.

Szilde! Ott nincs várólista, de ha már elkezdtem összenézni a sulikat, akkor ami érdekel most probálom felmérni a terepet. :lol: Priviben majd megy, de föleg nem a tanárok érdekeltek (azok is persze, nekem szimpik voltak) nekem egyéb kérdéseim voltak, amiket össze fogok iskolánként hasonlitani. Egy táblázatot vittem, abba irom bele hol mi van, ami nekem fontos. (pl. osztálylétszám, tagozatok, emelt képzéseken az óraszám, sport, napközi stb)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Isten éltesse az 5 éves Orsit sokáig! :D
Holnap nekünk lesz olyan szülői értekezlet az oviban, ahova jön 6 suli tanítónénije. Ha gondolod, jegyzetelek neked. Én már döntöttem úgyis, és tudom, hogy remekül döntöttem. :)

Dalma! Lotti lányom villámgyorsan simán született, Lindi életmentő császárral 7 ujjnyi tágulásnál, tehát van összehasonlítási alapom, még úgy is, ha félretesszük, hogy lelkileg nagyon megviselt az utóbbi. Nyugodtan kérdezz, felelek mindenre!
A lényeg, sima szülés után 3 órával a folyosón trécseltem a szüleimmel, császár után 3 hétig húztam a "belem".

Szilcsi! Igaz, igaz, le kéne tölteni a képeimet. :oops:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Norus!
Egyetértek veled.
Amúgy én se vinném el kis köhögésért,mert tudom kívülről mit mondanak,de az óvónénik ha már egy kis köhögést hallanak....
Amúgy be kell szólni telefonon az oviba,hogy nem megyünk,és kérdezik,hogy miért..
na erre nem mondhatom,hogy nem beteg,ill. hogy egészséges..hiszen köhög.
Egyébként meg csak orvosi igazolással mehet a gyerek oviba.

Most jó megérzés volt,hogy korán elvittem dokihoz őket.így is soká gyógyulnak..

Szilcsi!
Na akkor jó tortúrás éjszakátok volt..
Egyébként a lefogástól minden gyerek behergeli ám magát,mert kétségbeesik.Anno Hanna is orrszívásnál,cseppentésnél,v. bármilyen orvosi vizsgálaton sírt ha lefogták.ha elengedték rögtön megnyugodott.
Sztem ne fogjátok le Lalit,mert amit nem csinál önszántából azt erőszakkal sem fogja...

Azért ugye apa nem nagyon agressziv veletek ill. nem nagyon sokszor?

Egyébként nálunk is az van,hogyha apa altat nincs egy nyikk sem,de ha én akkor csak szopival hajlandó elaludni Kevin.Csak sajnos apa nem ér rá mindig altatni.Nekem meg már alig van tejem.
Egyébként napközben már egyedül is elalszik sokszor,és ez haladás!!!

És kajakor is,ha nem eszi a tejpépet hiába tukmálom,de az apjának akkor is nyitja a száját,mikor nekem már nem..
Érzik a kis prücskök,hogy ki engedékenyebb,vajszivűbb.

jajj az altatási technikák..,tudnék mesélni...,de majd később.

Karmen!
Hű nagyon profi vagy!Ilyen táblázattal engem is megdobhatnál.
Nálunk még a Gedói ami szóba jöhet egyenlőre.Messzebbre nem gondolkoztunk,de minden érdekel.
Vajon a régi Zalka Máté az milyen lehet ott a Csongrádi sarkán,és ami a Tescónál van,nem tudom mi a neve(amin az óra van)?

Mikor lesz Orsi bulija?Torta jó lett?
E.

szilde
Szeged

Edit! Torta jó lett csak a zselatin nem lett totál dermedt igy a tortát nem tudtam a formából kivenni, na. Foton nem a legszebb hogy nem krémmel lett igy körbekenve, de a teteje duszta volt, azt mondták :lol:
A végén majd elküldöm a sulit táblázatomat, jo? Arany János amire gondoltál, ott is lesz uj angol tagozat, Play School v. mi a neve, játékosabb formában, tesom lehet most oda iratja unokahugomat. Nekem nem tetszik amit leirnak erröl a tanitásról, lehet nagyon maradi vagyok. Amugy mindegyik sulinak egészen jó weboldala van, bár ahogy látod több info hiányzik róla, (Madáchban a legrészletesebb) igy most gyüjtöm a többiröl a pontositásokat.
Zalka helyén szerintem más nincs ált. iskola, én nem találtam a szegedi iskolák között, mondom mindent iskolát végignéztem. Kecskés és MIhálytelek honlapja meg nagy szar, már bocs, na ott aztán tényleg semmi info nincs fent. Volt aki ajánlotta, de nem tudtak meggyözni igy hogy erös iskola lenne, Orsit meg nem akarom elkallodjon, mert mások szerint is jóeszü. (persze a szorgalom majd más kérdés lesz)
Köszöntés már volt vasárnap meg ma is, és lesz szombaton is. Anyuék voltam, anyosom meg lesz.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edit, jaj ne értsd félre, nem úgy értettem az agresszívot. :oops: Csak dühösen mondta a dolgokat és Lali érezte a hangján és annál jobban behergelte magát. Amikor nekem szakadt el a cérna, kimentem és lehiggadva mentem vissza, h ne hergeljem még jobban a gyereket. Aztán kiküldtem apát és megnyugodva jött vissza.
Altatás nálunk is van, napközben összebújok vele a kanapén, 5-10 perc alatt elalszik, de csak egyféle pózban, kiskifliben. :D Este szopin alszik el, ha nem elég álmos, összebújás, kiskifli és gyorsan elalszik. Ha éjjel kiveszem és összebújás, gyorsan visszaalszik, viszont sokszor ébred és ezt nem akarom, hiszen ezért hagytam el az éjszakai cicizést is.

Az Arany János sulira gondolsz? Az van a Tesco mögött. Szuoer suli sztem, mi oda szeretnénk majd adni Lalit. Tanítottam ott, nagyon pozitív tapasztalataim voltak a gyerekkel és a tanárokkal is!

Lefogás: muszáj, máskülönben fáradhatatlanul, mint a kelj-fel-jancsi, áll fel, mi hamarabb kidőlünk, nem győzzük visszafektetni. :roll:

Bocs h hoszzú lettem... :oops:

Kép
szilcsi

Karmen, a Play School-ra már dupla túljelentkezés van, felvételi alapján veszik fel a gyerekeket! Lali keresztszülei kisfia most megy suliba, most arra hajtanak, h felvegyék oda a kicsit (különangolra járatják). Állítólag jó nagyon, csak nagyon sokan akarják arra adni a gyereküket.

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Kelj-fel-Jancsi. :lol: :lol: :lol:

Karmen!Szilcsi!
Nem is tudtam erről a Play School-ról.. :shock:

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Csak gyors dobok pár képet Déni szülinapi bulijáról :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Karmen!
Torta.Nem baj,lényeg,hogy finom volt.Majd legközelebb jobban sikerül!!

Nem találom a szegedportálon sok sulinak a honlapcímét...
A Tarjániét,meg a Gedóiét el tudod küldeni?Vagy hol találom a többit?

Timika!
Tök jó ez az EKOpark.Mi az elérhetőségük?
Szépek a gyerekek!! :wink:

Edit

szilde
Szeged

Szilcsi! Tesomék feliratkoztak már a listára, erre irtam hogy egyes iskolákra, szakokra beiratkozás elött már érdemes jelentkezni. EZért nézem ki idöben melyik suli, tagozat válna be nekünk szerintem.

Itt vannak az okt. intézmények, gondolom mást is érdekel:
http://www.szegedvaros.hu/component/sobi2/?catid=16

Szilde! Kiválasztod a sulit, és ott a honlap-ra kattintasz, nem irja ki a cimet, de link van rajta, igy át fog menni az oldalra!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi.:)

szilde
Szeged

Csajok! Mi az a Play School??? :oops:
20140113113746

Táltosról hallott vki vmit?
Makkosháziról?Ott van francia nyelv,de használható vmire?
Madách nagyon komolynak tűnik.Talán túlságosan is.
Nem akarok senkit ezzel untatni,úgyhogy jöhet priviben.
Edit

szilde
Szeged

szilde
Szeged

suli infók engem is érdekelnek, úgyhogy ideirjátok légyszi.
Tarján III.jó suli, unokaöcsém odajárt németre.

szülinaposoknak Boldog Szülinapot!
névnaposoknak Boldog Névnapot!
bocs h. csak így, de olvasni sincs időm, szelektálok, a sulis részt ovasom...

Norus!
köszi a telefonos infót, kipróbálom én is őket.
Vendég

suli infók engem is érdekelnek, úgyhogy ideirjátok légyszi.
Tarján III.jó suli, unokaöcsém odajárt németre.

szülinaposoknak Boldog Szülinapot!
névnaposoknak Boldog Névnapot!
bocs h. csak így, de olvasni sincs időm, szelektálok, a sulis részt ovasom...

Norus!
köszi a telefonos infót, kipróbálom én is őket.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?