Új privát üzeneted érkezett!

Tudomásotok szerint a papa jelölteket mennyi idő után kezdik el vizsgálgatni? Ha szeretném, hogy a leendő apuci anyag minoségét meghatározzák, kell szereznem beutalot, vagy csak besétálunk és kezdodhet a moka?

Rengeteg minden félérol Toletek hallottam eloszor!!!
A hovel kapcsolatos informácioitok nagyon bejottek, minden ugy volt ahogy megjovendoltétek.

Szerintem tobben tiszteletbeli nogyogyi szakorvosi cimet kaphatnátok. Én megszavazom Nektek!!! KépKépKép
cico
cico

Cicó!
Éppen apucikámmal beszélgettem errõl, hogy ha az emberrel nem foglalkoznak rendesen az orvosok, akkor nekilát és bújja a szakkönyveket, így sokkal több információt megtud, mintha az orvost magát kérdezné...vagy többet, mint amennyit Õ tanult az egyetemen...))
Persze ez vicc, de ami érdekel bennünket (lásd: babaproject), arra fogékonyak vagyunk, így az információkat úgy szívjuk magunkba, mint száraz szivacs a vizet...Kép

Emléxem, kb. másfél évvel ezelõtt errõl a témáról szinte fogalmam sem volt, mert nem foglalkoztatott a dolog..
aztán most két sikertelen terhességgel a hátam mögött, felkészültebb vagyok, mint egy aktuális fõiskolai vizsgán...Kép

Ancsi
Ancsi

Drága Andi!

Örülök, hogy túl vagy a bánaton, ami a mensivel jár. De most próbálkozhatunk újra. Én már be is jelentkezek a dokihoz.

gabó
Gabómanó

Lányok!
Kiegészítve lexikális tudásunkat, egy kis adalék:
(az infertility-n találtam)

A petevezeték átjárhatóságának vizsgálat:
Ez több módszerrel történhet:

hysterosalpingographia: kontrasztanyaggal megfestik a méhet és a
petevezetékeket, majd rtg. segitségével megnézik, hogy átjárhatóak-e.
Elõnye, hogy az elzáródás helye pontosan megállapitható. Kellemetlen, 20-30
percig tartó vizsgálat.
hysterosalpingosonographia: Az elõzõhöz hasonló eljárás, csak nem rtg.-t
hanem ultrahangot alkalmaznak a kontrasztanyagos feltöltés után. Elõnye,
hogy nincs sugárterhelés.
laparoscopia: "hastükrözés", altatásban végzett, 30-60 perces beavatkozás.
Egy optikával ellátott csõvel és egy mûtét végzésére is alkalmas
"robotkarral" végzik. A két eszözt beszúrják a hasfalon keresztül, és az
keresõben, ill. TV képernyõn megtekintik a medence szerveit. Ha a
méhnyakon keresztül szines folyadékot nyomnak a méhbe, annak a
petevezetõk petefészek felõli részén meg kell jelennie. Ha nem, elzáródás
van. Elõnye, hogy kisebb összenövések azonnal megoldhatók.

A felsorolt vizsgálatok valamelyikét mindenképpen el kell végezni a meddõség
kezelésének megkezdése elõtt. Ez határozhatja meg a választott kezelési módszert.
Át nem járható petevezetékek esetén nincs más módja a teherbeesésnek, csak a
lombikbébi program!!!!

Méhtükrözés:
Altatásban végzik, 15-30 perces beavatkozás. Segiségével a kürtök is vizsgálhatók,
valamint a méh esetleges apróbb rendellenességei is kezelhetõk (myoma, fejlõdési
zavarok mint összenövés, stb...)

(ha mindenki számára ismert, bocsi)

Ancsi
Ancsi

gaboMano

Bocs,hgy megin kotyogok de asszem elirtad a cimzettet.Andi csak holnap jon dolgozniKépKépNemtom ,hogy ez jo vagy nem jo!

Ancsi

Ugye nem bantottam meg senkit?!Mert nem allt szandekomban a legjobb baratnoimet megbantani.De telleg nem szabadna meg abbol is gorcsolesst csinalni magunknak ami ecceruen kivedheto.Termeszetesen megertem az olyan`oreg rokakat`mint mi vagyunk a parommal 11 ev utan minden masnap!hat mar nem mindig jon ossze!Neha gyoz a faradtsag.Foleg a gyerekek mostanaban roppant kipihentek 10-kor kelnek,nem csinalnak szinte semmit alig tudom oket este agyba dugni.Azt mar csak nem mondhatom,hogy apucival mi most tesot gyertunk tessek aludni!!KépKép

cupppppppp,K
kriszti

KépSziasztok lányok!Kép
Én Andi vagyok,a chat-en Kandi72-ként ismer mindenki.Mindig szoktam olvasgatni ezt a rovatot és sokáig gondolkoztam írjak nektek vagy ne!De most már nem hallogatom!Mikor olvasom elszorul a szívem egy-egy olyan üzenet olvasásakor mikor síkertelen honapot tudhat valaki maga mögött,ilyenkor mindig magamat látom!Remélem nem baj ha elmondom nagyon röviden a történetemet...Az életemből(1992-1998.November 9.-ig)sok év ment el ,míg kezemben foghattam életem értelmét:NÁTÁN-t!Pontosan az 5.terhességemből születhetett meg kisfiunk aki 3 éves lesz lassan!Én is mindig reménykedtem orvosról-orvosra jártam(5 kórházban próbálkoztam),mire rávettem magamat,hogy elmennyek a Nyírő-be a sterilitási és meddőségi ambulanciára!Ugye Ti is furcsáljátok?pedig itt kaptam meg azt amit márrég vártam.Histeroskopiát kétszer csináltak ,PCO-mütétet egyszer,de hiába,csak itt volt olyan szakember aki tudta nem ezen mulik csak egy terhesség!97 évvégén kivizsgálások sora... ,majd egy 5 injekcós kura és gyógyszerek...98.február26.-án insemináció...és 98.November9.-én NÁTÁN a kezemben volt!
kicsit hosszura nyult,de ha valakit érdekelne,többet mesélek el szívesen.(jövöhéten leszek ujra,mert megyünk nyaralni,de utána szívesen segítenék)
u.i.:a második babát is insem.-el csináljuk!év vége felé!
KépSZIASZTOK Kandi72 Kép
Névtelen

gyertunk=gyartunk
kriszti

Kriszti!
Szerintem itt nem lehet megbántani senkit olyan könnyen...KépKép
Persze, mindenki azt tanácsolja a másiknak, hogy ne görcsöljön a baba miatt, ha pedig megint megjön, ne szomorkodjon, hiszen új ciklus új remények...
Persze, a másiknak ezt mondjuk, közben pedig nagyon is jól tudjuk, hogy az illetõ, akit ellátunk ilyen tanácsokkal ugyanúgy görcsöl a baba miatt és ugyanolyan szívszaggatóan szomorú, ha megjön, mint én, vagy Te, vagy akárki ebben a topicban.

De azért gyûltünk itt össze már ilyen szép számban, hogy bátorítsuk egymást, és fogjuk egymás kezét - ha virtuálisan is - hogy érezzük, dehogy is vagyunk egyedül...

Kép

Nnna, csak ezt akartam mondani.

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
Mire le akartam írni, hogy miért is kellett a laparoszkópia, addigra ügyi voltál és körülnéztél infó ügyben.
Egyszóval: nálunk e vizsgálat segítségével derült ki, hogy mindenem rendben van. A HSG-vel (kontrasztanyagos) már tudtuk hogy átjárhatók a apetevezetékek, de ezzel a laparoszkópiával a doki látta a méhet a petefészkeket (nem cisztásak...) sőt azt is, hogy ebben a hónapban a bal oldalon nődösél egy kcsi petesejtecske és amikor megnézte, már kb. 1 cm-es volt.
Akció akció akció...
Aztán majd meglátjuk.
1 órán belül hazajön a párom és - AKCIÓ!!!!
csáó:
Cincérke
Cincérke

Kandi72!
Szerintem mindannyiunkat érdekel a történeted! valamikor írd le, hátha valamelyikünk hasznát veszi.
Várjuk a történetedet!
Hány éves vagy?...
Cincérke

Cincérke!
Akkor most rajtatok a világ szeme!! Kép

Na, jó, nem fogunk kukkolni, csak tessék nyugodtan csinálni...KépKép

Szuper lenne...megnyírbálod a listát a hónap végén??

HAJRÁÁÁÁÁ!!!!!
Üdv a papának!Kép

Ancsi
Ancsi

Kriszti!
Íme a tudományosan alátámasztott fejtegetésünk:

Pszichés eredetu zavarok

Pszichés tényezok is kedvezotlenül befolyásolhatják a hímivarsejtek és a tüszok, illetve petesejtek érésének, valamint az embrió
beágyazódásának bonyolult és rendkívül sérülékeny folyamatát. Ma már egyértelmuen bizonyított, hogy a hormonfelszabadulást
szabályozó mechanizmusokat az agykéregbol származó impulzusok is jelentosen befolyásolhatják. Elofordulhat, hogy éppen a
kifejezett gyermek utáni vágy, mint pszichés tényezo fejt ki kedvezotlen hatást a reproduktív muködésre. Ezen pszichés okok
kizárására vagy bizonyítására bizonyos esetekben pszichológussal való beszélgetés is szükségessé válhat.

Hááát, igen...

Ancsi
Ancsi

Ancsi

Haat igen.Bar nem kedvelem a cihologusokat.
nalam sajna a psziches is meg lehet mivel kb 15-16 eves korom ota rettegek,hogy nem lehet gyerekem,evente 2-3-szor mensiztem mindig is tudtam,hogy ez nem normalis.Aztan en marha a fog.gatlo!DR Elek Csaba is rogton ezt irta nekem es annyit,hogy ezen konnyen lehet segiteni,persze csk szept-ben mert addig szabin van.

Figyi

Nem gondolkodtal az akup-an???????
Kepzeld vastag frottir zokniban vagyok es jegge van dermedve a labamKépTudod errol meseltem penteken

puszil Kriszti
kriszti

Pusszantás Lányok!

Nagy Cuppp annak aki elküldte a diagramot!
El is kezdem használni remélem, nem kell sokáig.

Lányok itt aztán kavarog az információ, néha már azt sem tudom eldönteni, hogy vajon ÉN KI VAGYOK????
No sebaj azért ellehet igazodni!
Kedves Ancsi!
Nem akartam a régi sebeket feltépni, de örülök, hogy tudsz beszélni róla mert ez már azt jelenti, hogy megbírkóztál a nehezével!!
Ahogy itt a höröl olvastam, lehet, hogy a hömerözés segít eloszlatni a kételyeket a sárgatest felett.
Amúgy gyerekek nem elszomorító, hogy a mai világban, még mindíg neked kell a dolgok, információk, gyógyszerek után menni, ha akarsz később valamit gólyacsomagot tartani a kezedben?????? Lassan már tényleg képzettebb az ember mint egy-két orvos! Ez azért borzalmas!!! És rémisztő! Bocsánat, de kissé felmegy ilyenkor a pumpa! Ez olyan, mintha egy tervező helyett én tervezném meg a házamat, összegyüjtöm az infókat, és megrajzolom. Akkor ö minek tanul évekig ha nem képes megcsinálni??

Na jó leállítom magam, mert bosszús lettem.
Legjobb, ha ebbe a világba polihisztornak születsz!!!!Akkor elboldogulsz!?
Bubi
bubi

Kriszti!
Hát a jéggé dermedés nálam is megvolt, persze a hajnali jégcsapok miatt, már nem fázom...Kép

Az akup. jó lenne, mit szólnál egy talcsihoz esetleg?
Elmennék Veled, megnézném a dolgokat...

Bár, azt hiszem a jövõ hónapban jobb lenne, mert aug. 31-ig a diplomadolgozatomat írom...
Aztán csak babaproject...KépKép

Ancsi
Ancsi

Lányok!
Bele olvastam a friss kismamák levelezésébe.
Az ott található táblázatban a "c", ha jól értelmezem, azt mutatja, hogy hányadik ciklusban jött össze a baba?

Mert ha éles logikámmal kitaláltam, nagyon sokaknak elsőre sikerült, aminek persze orulok, csak felmerul bennem, hogy ok mit tudnak jobban, vagy a sors volt kegyesebb, mitol differenciálodik ez az egész?

Cincérke!
Mindent bele, élvezd a pillanatot és ha már csak pihegtek, lásd magad előtt, ahogyan usznak fel benned a kis harcosok és lásd, ahogy a bajnok eléri a hatalmas petesejtet és átjut a falán, és ahogy elkezdődik az osztódás...
Szóval képzeld el az egészet, hidd el hogy segít.
HAJRÁ!!!!
cico
cico

Ancsi: Adács 27 év
Kriszti: 11 c 43 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 39 cn Nyíregyháza 26 év
Margit: 4 c 35 cn Budapest 30 év
Barbi: 5 c 32 cn Calgary 26 év
Lella: 8 c 31 cn
Orsoly:8c 27 cn Nagytarcsa 26 ev
Pucur: 2 c 28 cn Budapest 29 év
Koalamaci:4 c 24 cn Budapest 24 év
Lora: 9 c 23 cn Várpalota 24 év
Kicsiandi: 6 c 22 cn Budapest 32 év
Ildi: 4 c 20 cn Szekszárd 21 év
Bubi: 5 c 20 cn Szolnok 28 ev
Bella: 14 c 18 cn Debrecen 25 év
Éva: 26 c 18 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 8 c 15 cn Budapest 31 év
Cincérke: 30 c 12 cn Budapest
Edina: 6 c 11 cn Coimbra 23 év
Moni: 3 c 11 cn Törökbálint 28 év
Száva: 6 c 8 cn Miskolc 29 év
Márti : 8 c 8 cn Debrecen 24 év
Jázmin: 4 c 7 cn Pécs 22 év
Boglárka: 7 c 7 cn Györ 24 év
Gabo: 28 c 6 cn Miskolc 26 év
Andi: 12 c 3 cn Szeged 30 év
Cico: 4 c 2 cn Szeged 27 év

Bocsánat már elszállt a mérgem. Tulajdonképpen annyi minden van ebben a témában amit még nem ismer az orvostudomány!
De amit tudnak azt legalább elmondhatnák!
Nem kezdem előröl lehúzom magam..........
bubi

Bubi!
TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN!!!!!!!!

Kár, hogy egyes orvosok nem olvasgatják a babanetet...(((

Lányok!
tudjátok min gondolkodtam?
Menedzselni kellene a babanetet!
Arra gondoltam, hogy plakátokat kellene elhelyezni a nõgyógyi várókban, hogy minél többen halljanak errõl a fantasztikus oldalról és részesei lehessenek ennek a szuper kis csapatnak!
Mennyien érezhetik magukat egyedül...keressük meg õket!

Csak egy 5let volt...KépKép

Ancsi
Ancsi

Lányok!
Krita még benne van a listában?
Õ kismama lett ugyebár...

Mára elbúcsúzom Tõletek, puszi mindenkinek,

Ancsi
Ancsi

Ancsi

`Megbeszeltuk~!!!Szivesen elkiserlek.Kép

Bubi

sajna nagyon is igazad vanKépKép

Janyok!

Most beszeltem a hugommal,5 nagy zsak ruhat pakolt nekem ossze kb 8 honapos babakorig!Hjaj!mar csak a belevalo kene!Kép
JJa,es a kolleganom szerint nem lesz tobb gyerekem mert csak 2 gyerekvonal van a tenyeremenKép
Hat igazsagos az elet????!!

pusz K
kriszti

Kedves Ancsi, Koalamaci, Éva, Kriszti!

Mindenkinek köszönöm a szivélyes fogadtatást!(Azoknak is akiket véletlenül kihagytam a felsorolásból) Tényleg jó helyre csöppentem!

A hőmérőzéssel nekem is "kinai" volt, mert sosem egyezett a sablonnal! Persze rájöttem, hogy nem vagyunk egyfomák, úgyhogy csak a relatív változás a fontos!!

"Az ébredési-hömérséklet mérésekor kapott görbe az esetek 90%-ban kétfázisú. A ciklus első felében ugyanis alacsonyabb, a második felében, áltagosan 0,3C-szal magasabb. A hőmérséklet emelkedés a tűszőrepedést, pontosabban a sárgatestben termelődő sárgatest-hormon hatásának következménye és normális ciklus esetén 12-16 napig tart. (12 napnál rövidebb sárgatest fázis sárgatest-gyengeségre utal, ilyenkor a ciklus általában termékelten, v. gyakori a korai magzat veszteség.)
Szabálynak tekinthető, csakis a legalább 3 napig tartó, min. 0,2 C hőmérsékeltemelkedés fogadható el a tűszőrepedés jeleként. A hőmérséklet emelkedés a nők egy részében eléri a 37 C, de nem mindenkinél!!! Az értékelés alapja, tehát a relatív hömérsékleti változás, pontosabban az emelkedés a ciklus közepén. Az esetek felében van csak mélypont. (Ez is azt jelenti!)
Vizsgálatok szerint a fogamzás leggyakrabban a hőmérséklet emelkedés elött 1 vagy 2 nappal megelőző szeretkezéstől várható."
Dr. Czeizer Endre

Bocs, ha kicsit hosszú lett! Csak arra kivántam utalni, hogy nem a konkrét számok a lényegek.

Györgyi
Györgyi

Pucur: 2 c 28 cn Budapest 29 év
Lora: 9 c 24 cn Várpalota 24 év
Bubi: 5 c 19 cn Szolnok 28 ev

Sziasztok Mindenki!

Látom, a mai nap nem volt valami élénk. Hát, megmértem a hömet popsiban is, csak ugy összehasonlitas képpen. Szájban 36,8, popoban 37 alatt egy egészen kicsit. Most vagyok a 24. napon. Az elözö ciklusban (25) ilyenkor már fájt a derekam, a pocim. Most szerencsére semmi, de az is lehet, hogy hosszabb lesz a ciklusom.

Le akartam menni dokihoz, de ma nem ért rá, majd holnap délelött.

Babások, furcsa kérdés. Nem volt erösebb váladékotok a terhesség elején?

Ancsi, te most kapsz valami bogyit a hormonpotlásra? Elismerte a dokid, hogy ez volt az oka, amiért nem maradt meg a baba?

Köszönöm a biztatást, és a tájékoztatot a laparoszkopiával kapcsolatban.

Uj info a hövel kapcs. , most mennem kell
Lora

Sziasztok!

Most beszéltem az egyik munkatársammal, aki babát vár. Megmutatta a hömérsékleti görbéjét. Ugy higgyétek el, nyelv alatt mérve 36,9 nél nem volt magasabb értéke, ez is csak egyszer. Amikor megtudta, hogy összejött, mérte tovább. Egészen 36,8-ig leesett, és akörül is maradt.

Mit szoltok hozzá?

Lora
Lora

Sziasztok!

Kabalakönyv megvan!!! Kép

Sajna megjött, hát ha ezt lehet annak nevezni, de majd holnap bövebben.

Lora: 9 c 24 cn Várpalota 24 év
Bubi: 5 c 19 cn Szolnok 28 ev
Pucur: 3 c 1 cn Budapest 29 év

Pucur
Pucúr

Bocsi! a vörös pofa nem a kabalakönyvnek szol, hanem a mensimnek.

Pucur
Pucúr

Kissé sokan vagyunk már nem?
Mit tudtok a sor elején lévökröl? Jelezhetnének már, mi ujság van velük.

Jo éjt mindenkinek.

Lora
Lora

Sziasztok!
Tényleg sokan vagyunk már, de talán ez is a topic hallatlan népszerüségét jelzi. Remélem azért mindannyian csak átmeneti jelleggel tartozunk ide, és mindenki igyekszik elfelé innen, igaz?Kép

Lora,
Ami a lista elejét illeti,én a következöket tudom: Ancsi vár a mensijére,Kriszti itt van nap, mint nap,Krita már kismama, Margit (alias fmar) kicsit szünetelteti most a bébi programot, aug-6-n azt irta,lelkileg nem birja, utánuk meg én jönnék, aki szintén várom a következö mensit, miközben egy kissé beindult a barnás folyásom.
Javitsatok ki,ha tévedtem valakivel kapcsolatban.

Lella, azt hiszem az én esetem is tipikus külföldön élö eset, itt azért nem rohan az ember olyan könnyen és gyorsan dokihoz, mintha otthon élne... Idáig én is csak vártam, hogy majd magátol helyrejön a dolog, de most már arra a következtetésre jutottam, hogy ez igy nem mehet a végtelenségig. És pont a Babanet segitségével találtam egy itt élö lányon keresztül egy jo dokit, akihez elkezdtünk járni. Ennyi az én storym, folytatás csütörtökön következik ,akkor lesz a következö vizit. És ha jön a következö ciklus, megigérem,hogy popoban mérem a hömet!!!Igazábol engem is érdekel, milyen különbséget fogok látni.
Na, sziasztok, mára ennyit, jok legyetek!!
Barbi
Barbi

Most gondolkoztam el, amin irtam, vagyis tulajdonképpen a lista eleje akkor nem teljesen tökéletes, most megprobálom kijavitani, ami Margit adatait jelenti, és Kritát is most már ki lehetne venni nem ??

Kriszti: 11 c 44 cn Galgamácsa 29 év
Barbi: 5 c 33 cn Calgary 26 év
Lella: 8 c 32 cn
Orsoly:8c 28 cn Nagytarcsa 26 ev
Koalamaci:4 c 25 cn Budapest 24 év
Lora: 9 c 25 cn Várpalota 24 év
Kicsiandi: 6 c 23 cn Budapest 32 év
Ildi: 4 c 21 cn Szekszárd 21 év
Bella: 14 c 19 cn Debrecen 25 év
Éva: 26 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 8 c 16 cn Budapest 31 év
Cincérke: 30 c 13 cn Budapest
Edina: 6 c 12 cn Coimbra 23 év
Moni: 3 c 12 cn Törökbálint 28 év
Száva: 6 c 9 cn Miskolc 29 év
Márti : 8 c 9 cn Debrecen 24 év
Margit: 4 c 9 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 8 cn Pécs 22 év
Boglárka: 7 c 8 cn Györ 24 év
Gabo: 28 c 7 cn Miskolc 26 év
Andi: 12 c 4 cn Szeged 30 év
Cico: 4 c 3 cn Szeged 27 év
Pucur: 3 c 2 cn Budapest 29 év

Szoljatok ám rám nyugodtan, ha valamit nem jol csináltam, de ahogy visszanéztem a topicot, igy találtam a beirások alapján jonak.
Asszem még ilyen korán sem volt meg a napi lista, jo friss vagyok. Vagy késöi?? Mindegy, ez már a keddi lista.
Na, most tényleg megyek, valamiért szomenésem van.Kép
Barbi
Barbi

JÓREGGELT MINDENKINEK!

Teljesen kába vagyok ma reggel. A hétvégi buli miatt kihagytam a gyógyi szedését (bromocriptin) és tegnap este újra elkezdtem szedni. Teljesen KO vagyok.Most érzem igazán, hogy nem is lehet hozzászokni. Olyan jó volt nem szedni.

Be akartam jelentkezni a dokimhoz, de szabin van. Most magamra maradtam.

Éva!
Most olvastam, hogy elcsesztem a lista javítást. Csak jót akartam, hogy kijavítom, de jó, hogy elmondtad a lényegét. Én nem is figyeltem,hogy sorrend is van. Legközelebb ügyibb leszek!!!!!!

Milyen elven alapszik az OV teszt amiről írtatok? Még nem használtam ilyet, de most, hogy nincs dokim ki akarom próbálni, de nem tudok róla semmit.

Még jövök. Remélem nem lesz a főnököm a nyakamon egész nap.

Pusszancs: Gabó
Gabómanó

Jo reggelt Mamijelöltek!

Dr. E. Cs. könyvében az áll, hogy hüvelyben is lehet csinálni a hömérözést, de a lényeg továbbra is az 5 perc. (tehát a csipogos hömérö nem jo)
Én eddig csipogossal mértem, de nem ment fel 37-re vagy fölé. Tegnap 36,7 volt, meg is jött a mensim (barnás trutyi, éjszaka szünet, most ujbol barnás trutyi) ma reggel (már nem csipogos hömérövel) 37. Hát érti ezt valaki??? Most elvileg lefelé kellene, hogy menjen a höm, de ugylátszik a testem fütyül az elöirásokra.

Koalamaci!

Lehet, hogy a hüvelyi hömérözés már neked is szimpatikusabb mint a popsis változat?KépKépKép

Jo a könyv, már kezdek felvilágosult lenni, sött már megfejtettem a multkori UH leletemet is. Hát nem tök jó???KépKépKépKépKép

Pucur
Pucúr

Napsütéses, madárcsiviteléses, tengerillatú jóreggelet mindenkinek!!!! Kép

Kedves Lora!
A helyzet az, hogy drága doktorbácsim nem ismerte el, hogy hormonhiányaim vannak, (mert ugyebár sosem vizsgálta...Kép ) , sõt mûtét utáni kontrollra sem hívott vissza,
amiért külön: Kép Kép
ezért láttam jobbnak lecserélni õt...

Bogyit még nem szedek, de reménykedek az új dokiban...akihez holnap mentem volna, de munkamentes napunk lévén, nem jövök Pestre..Kép

Kriszti!
Képzeld, (lehet, hogy meséltem már??) nekem az elhalt terhességek rajta vannak a tenyeremen!!!
Ezek alatt viszont három erõs vonal van!!!
HÁROM GYERKÕCÖM LESZ?????
jajjj, de jóóólennne!!!Kép

Pucúr!!
A kabalakönyv már csak a köv. ciklusban fog segíteni!!! haj-rá! Kép

Ancsi
Ancsi

Pucúr!
Csak most olvastam a reggeli üzidet!
Figyi, Te lány, nem vagy véletlenül kismama????

Ilyen jó a könyv??
megyek, én is beszerzem...

Ancsi
Ancsi

Szió Névtelen!

3 sikertelen inszemen túl szerteném tudni,hogy milyen gyógyszereket kaptál?
Sajnos kevés emberkét ismerek akinek inszemmel sikerült.
címem:
caldea@freemail.hu

Caldea
caldea

Üdv Lányok!

Pucúr!

Mi tagadás, a hüvelyi nekem is szimpatikusabb. Kép De igazából egy napig (20.napon) próbáltam mindhárom verziót, csak kiváncsiságból, hogy mik is így a különbségek.
Nyelv alatt: 36,4
Hüvely: 36,4
Popsi: 36,5

A rá következõ 21. napon pedig nyelv alatt és popsiban:
Nyelv alatt: 36,5
Popsi: 36,3 (?! alacsonyabb 2 tized fokkal?!)

Ezek után úgy döntöttem, hogy maradok inkább a nyelv alatti verziónál. Kép Persze lehet, hogy hosszabb távon eredményesebb lett volna az értékelés, de... Kép
(Ja! És valóban a "hagyományos" japán hõmérõt szokták ajánlani. Kép)

Barbi!
Örülök, hogy rátaláltátok egy jó orvosra. Kép

Gabómanó!
Ovulációs teszt: http://www.corax.hu/patika.htm

Én ezt használtam és nagyon jól mimutatja. A lényeg az, hogy tényleg akkor kell pozitívnak tekinteni (legalábbis nálam így volt), mikor a teszt csík egyértelmûen erõsebb, vagy legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík.

A listát megpróbálom javítani, remélem sikerül. Elcsúsztam valamikor egy nappal. Kép

Kriszti: 11 c 44 cn Galgamácsa 29 év
Barbi: 5 c 33 cn Calgary 26 év
Lella: 8 c 32 cn
Orsoly:8c 28 cn Nagytarcsa 26 ev
Koalamaci:4 c 26 cn Budapest 24 év
Lora: 9 c 25 cn Várpalota 24 év
Kicsiandi: 6 c 23 cn Budapest 32 év
Ildi: 4 c 21 cn Szekszárd 21 év
Bella: 14 c 19 cn Debrecen 25 év
Éva: 26 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 8 c 16 cn Budapest 31 év
Cincérke: 30 c 13 cn Budapest
Edina: 6 c 12 cn Coimbra 23 év
Moni: 3 c 12 cn Törökbálint 28 év
Száva: 6 c 9 cn Miskolc 29 év
Márti : 8 c 9 cn Debrecen 24 év
Margit: 4 c 9 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 8 cn Pécs 22 év
Boglárka: 7 c 8 cn Györ 24 év
Gabo: 28 c 7 cn Miskolc 26 év
Andi: 12 c 4 cn Szeged 30 év
Cico: 4 c 3 cn Szeged 27 év
Pucur: 3 c 2 cn Budapest 29 év

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

... és üdv Kandi72-nek! Kép

Koalamaci
Koalamaci

KÖSZI KOALAMACI!!!!!!!!!

Az egyik ismerősöm járt Dr. Czeizel-hez és ott azt mondták, hogy a hüvelyi hömérözés a leghatékonyabb. Neki már van babája 9 év után és láttam a görbéjét. Egyértelmüsíthetö a fogamzás ideje. Én mindig (1 hónapja) ott mérem, de a mult hónapban nem egészen azt mutatta amit az UH. Össze is zavarodtam, de akcióztunk a hömérö által jelzett időben is és az UH-s idöben is. Biztos ami biztos akkor is amikor semmi sem jelezte, de mint tudjátok megjött. Aggaszt ez a barnás trutyi előtte, mert ahogy írtátok progi hiányra utal.

Gabó
Gabómanó

Ancsi!

Biztos, hogy nem, mert nincs semmilyen tünetem ami jelezné a gyanudat. Pedig minden idegszálam ki van rá hegyezve.

Lehet, hogy ebben a ciklusban a kabalakönyv meghozza a várva várt eredményt???Kép

Puszi Mindenkinek: Pucur

Ui: Görögbe beszereztem egy helyi szokás szerinti terhes nöknek és kisgyermekes anyáknak valo talizmánt (egy kék szem aranyba foglalva) ami egyfolytában itt log a nyakamban. A hagyomány szerint véd a szemmelveréstöl, ha terhes vagy vigyáz a babádra és rád.

Na ez jo hosszu lett.Kép
Pucúr

Gabómamó!

Az Corax OV tesztje tényleg jó! Az LH termelődés beindulását mutatja, ezután van 20-44 órával a peteérés. Sajna nagyon drága, de nekem már egyszer bejött, úgyhogy ezt használjuk most is! 4600 Ft egy 7 csomagos doboz, sajna én már vettem 5600 Ft-ért is.
(Érdekes módon a múlt hónapban nem egyezett a hövel, ami egyébként elég jól szokta mutatni.)

Mindenkinek gyönyörü napot kivánok!!
Györgyi
Györgyi

Lányok,
A höm leesése után 2 nappal!!! (tegnap) olyan hüvelyváladékot produkáltam, amely ovuláció esetén a nagykönyvben megvan írva. Szerencsére egy akciót is be tudtunk iktatni, sajna viszont, hogy nem tudtam ágyban maradni így minden kihullott belölem. Hát nem tudom... Bocs, hogy így leírtam nektek, de máris jobban érzem magam.

Valaki hozzátenne +1 napot a cn-emhez (13cn)? Már tegnap megtettem csak valahogy a nagy kavarodásban mégis lemaradt.

Szia Koalamaci!
Ma reggel mértem a hömet szájban 36,00 hüvelyben 36,7. A hüvelyi méréseim sokkal biztosabbnak bizonyulnak, a görbém egyelöre úgy alakul, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, míg a szájban való hözés egyszer 36,7 másnap 36,0 utána meg 36,5!!!

Kedves Picur,
Sok sikert a könyv forgatásához! Különben hány oldalas?

Kandi72!
Welcome!

Üdv, Moni
mj

Egy szomorú dolog jutott az eszembe a mai napról...Kép
Tavaly, aug. 14-én vesztettem el elsõ babámat,
14 hetesen...KépKépKép

...
Ancsi

Ancsi! Nagy igazsag van a szavaidban, a progeszteron szint alacsony volta okozza, ugy tunik a korai /15-20 napos, ill. a 3 honapon beluli/ vetelesek tobbseget, es a dokik, akik allitolag ezt tanultak! megsem figyelnek elegge oda ra, ill. amikor mar odafigyelnek, keso, es az eleg gyenge sorry valahogy nem vigasztal meg egyikunket sem.....Kép De mi majd kitanuljuk, hogyan is kell, es csak-csak sikerul egy szupi dokit is elokeriteni, aki SEGIT, es sikerulni fog, igaz?!Kép Megj. a nappali ho NEM jelent semmit, csak az ebredeskor mert! /Igy hallottam legalabbis.../

Cincerke, jo reggelt... hmmm, hmmm, aki kora delutan is illlyen hangulatban van, az hogy is tudna koran felkelni....KépKépKép Jo-jo, bevallom, egy kicsit irigykedtem, tudod, az en ferjem mindig este er csak hazaKép, es utana...KépKép vacsi es a dessert...

Bubi, igaz, ami igaz, kikepezzuk magunkat, rendesen, remelem, a kovetkezo course mar a babavaras es szules-t fogja taglalni, es meghozza hamarosan!!!! Kép

Kriszti, NE HIGGY a kolleganodnek, TEVEDETT!!! Annyi minden van a tenyerunkbe irva, hogy nem mindig egyertelmu a dolog... en tudom, TUTIRA, hogy nem jon be neki a joslata!Kép Rendicsek, mutasd/mutassatok meg neki!!

Kedves Barbi! Igaz, ami igaz, kulfoldon neha nagyon jo elni, leszamitva a neha-neha, esetleg gyakrabban jelentkezo honvagyat, de a legfontosabb az a szolas, ... csak nehogy orvoshoz kelljen fordulnod... . En nagyon bizom benne, hogy jo dokit fogtal ki, es segiteni fog. Neha tenyleg apro dolgokon mulik a teherbeeses es a megtartasa. De szukseg van a szakember segitsegere.

Lanyok, hat nem furi, mennyi mindent osszeirtunk a homerozes-rol, es mennyire eltero az info!!!
Mellesleg az Ovulacios test /LH test a neve/ tajekoztatojan is valami olyasmit irnak, hogy amikor a teszt pozitiv pozitiv, attol szamitott ketto napon belul van tuszorepedes=? ovulacio= peteeres, amikor az a pici erett petesejt kilokodik a petefeszekbol es elindul a petevezeteken at a mehbe.... Na ehhez mit szoltok, ha meg tudtok valami okosat hozzatenni, vagy elvnni belole...

Ja, azt is most hallottam egy munkatarsnomtol, aki mar majd egy eve ugykodott a 3.gyermeken sikertelenul, a dokija azt tanacsolta neki, hogy -mivel erosen hatrahajlo mehe van-, az akciozas utan fekudjon a hasara, es tegyen egy parnat a hasikoja ala... +3 ho a tanacs utan = terhes... nekem is erosen hatrahajlo mehem van... lehet, hogy a kovetkezo ciklusban kiprobalom...

Nalam meg mindig semmi ujsag, a popsis hom, amilyen gyonyoruen felment 37,3 -37,2 fokokra, persze, fel es ala az alacsonyabb ertekekkel egyutt, ugyanolyan szornyen a ciklus 27.napjatol maig enyhen hullamzik a 37,0 es a 36,9! kozott. Mellfeszules, de mennyire faj /megj.a fogamzg.abbahagyasa ota mindig faj a mensi elott/, es valadek, feher.. uhh, nem reszletezem bovebben, ugyis tudjatok. A hasam mar vagy 10 napja feszul, hatra kell hajolnom a szekemen, ma eppen nem faj a hasam, hat ettol is felek, meg attol is, ha faj.... Az ember lanya mar-mar tenyleg egy kicsit hibbant lesz ezektol a dolgoktol, meg jo, hogy nektek elmondhatom, mert ti megertitek, es nem felre.

Pussz, Lella

Ui.: Barbi, ezennel kierdemelted a legkorabbi lista-gyarto-i cimet. Atadva.
Lella

Kellemes napot kívánok mindenkinek!

Dolgoztok holnap?
Egyenlőre a sokkot próbálom feldolgozni, hogy én igen. Korlátoznak a szabad vallásgyakorlásomban és nem tudom megnézni a szent koronát, tragédia...Kép , Kép
Jó lett volna ez a hirtelen jött szabadnap.

Bocs, hogy eltértem a fő témától.

Ancsi!
Egy kicsi szomorúságot engedélyezz csak magadnak, veled vagyok!

Lella!
Nagyon szorítok, hogy Te legyél a következő kis mama, aki átlép a másik topicba.
Hány napos szokott lenni a ciklusod?

cico
cico

Kedves Ancsi! Teljes szivembol kivanom, hogy a kovetkezo aug.14-en mar egy edi pici babat ringass a bolcsojeben vagy ha meg ugyesebb leszel, akkor mar keresheted, hogy hova is maszott el mar megint... Ennyi bonyodalmat kivanok neked, eleg lesz, meglatod!!!! MEG FOGOD LATNI
Lella

Szasztok Leendő Kismamatársaim,

Gratulálok! Négy napig nem voltam, és 2 órába telt, mire mindent elolvastam. Lehetne már kevéssé népszerű is ez a topicKépKép(Úgy értem, átmehetnénk már a másikba)

Szóval a dokim jól leszúrt, mert elszúrtam a Serophene szedését. Tudjátok, írtam csütörtökön, hogy a mensim nem túl meggyőző és hogy lehet hogy terhes vagyok, közben szedem a S-t. Na hétvégén kiderült, terhes nem vagyokKép, de az igazi mensim csak csütörtök este jött meg! Előtte 5 napig volt ez a barna váladék, ami nekem soha nem volt még, és ezért az hittem, hogy ez már a mensi.

Szóval a S-t nem a mensi 3. napján kezdtem szedni, hanem 3 nappal előtte! A dokim kiakadt, azt mondta, nem tudja ilyenkor mi van, mert ilyen esete még nem volt. Abban egyeztünk meg, hogy mostmár végigszedem (azóta végigszedtem már) és ez a hónap már így maradt. Azért próbálkozunk, és ha nem jön össze, akkor jövő hónapban majd rendesen is beszedem a kúrát.

Na mit szóltok, milyen "ügyi" vagyok?

Ja, valami infót írjatok már erről a barnás pecsételőről a mensi előtt!!! Ez MIÉRT van??

Egyenlőre ennyi,

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

Hát igen... khmmm. Az ébredezés úgy fél 9 körül kapott el bennünket és most is volt akció... Kép még jó, hogy szabin vagyunk mindketten és nem kell munkába menni... Kép
Hogy eredménye lesz-e? Nem tudom... már túl régóta reménykedünk, de sehol semmi... rajtunk nem múlik.
Hogy milyen okos dolgokat írtok itt össze-vissza, csak kapkodom a fejem. Szerintem bármelyiket kipróbálva - különböző ciklusokban - ha csak egyvalakinek bejön, akkor érdemes volt beírni, nem?

Ancsi! Elég fájdalmas emlék lehet...

Kandi72!
Valóban közkinccsé tehetnéd azoknak a gyogyiknak a nevét, amelyeket te kaptál!!!

Na, akkor dolgozzatok! Kép
Cincérke
Cincérke

Cico, jo kerdes, decembertol, amikor abbahagytam az antibebit, ossze-vissza: az elso 37-re, majd 25, 22, 31, es majustol mar 28-28-30 es moooost meg nem tudom... Koszi, hogy szoritasz, de en tegnap reggel csinaltam egy tesztet... /-/ volt.. Jo-jo, nem adom fel, bar tegnap epp letargiaba estem.. Ma mar jobban vagyok lelkileg osszeszedtem magam, ja a munkatarsnom megjegyezte, 4 nap csuszas, az meg semmiKép, majd ha mar egy honapos lesz... felviditottKép a benasagaval ez a 23 eves 'okostojas'-lany.

Cico, te homerozol? Nem hulyeseg am, es ingyenes a mulatsag, nem ugy, mint egy ovulacios teszt, es pontos, ha jo helyen mered, uuh. Felreertes ne essek, nem faj a popsiban, csak nem eppen masra tartozo dolog, en a parom/unk -ra celozgattam...

Vajon mi zujs van Szavaval,azt irta, ma megy orvoshoz.., remelem, jo helyen van a babaja, inkabb csak progi-hianya legyen!!!!!!!!!!!! /erosen-kivano jel/
Lella

Kedves cicó!
NAGYON KÖSZÖNÖM.

Lella!
Üzidet párás szemmel olvastam, és olyan határozottan írtál, hogy még el is hittem...KépKép

Képzeljétek, most szóltak, hogy a holnapi "szabadnapra" való tekintettel ma
csak 13 óráig kell maradnunk...WOW...Kép

Ancsi
Ancsi

Sziasztok Lányok!

Hát sajnos korai volt az öröm, mert szombaton megjött, de képzeljétek hétfõn már nem volt semmi. Szóval csak 2 napi tartott, de rendesen megvolt. Tegnap rázott a hideg és 37,6 volt napközben a hõm, meg hányingerem volt. Este elmentem a dokihoz vittem a görbémet is. A doki ahogy nézte a görbét azt kérdezte nem vagyok-e rosszul, mert a görbe szerint olyan mintha terhes lennék. Mondtam neki, hogy van hogy rosszabbul vagyok, biztos bújkál bennem valami. Mire õ azt mondta, hogy nem olyan biztos az, mert lehet, hogy terhes vagyok. Azt mondta, hogy gyanús vagyok, mert csak 2 napig véreztem és késett is és van olyan hogy valaki vérzik és terhes, és az hogy a hõm lement nem jelent semmit, ingadozhat. Nem írt fel semmilyen gyógyszert, mert azt mondta ha véletlen az lennék nem kockáztathatunk, hanem jövõ héten csináljak egy tesztet és ha negatív, ha pozitív menjek vissza. Ezt a hónapot inkább kihagyjuk. Én nem érzem magamat terhesnek, de azért jól esik, hogy a dokim így reménykedik.

Puszi

Andi
Andy

Andi!
Ezexerint akkor még van remény??????
Hurrá!!! Szurkolok Neked, Nektek!!! KépKépKép

Ancsi
Ancsi

Andi,
A dokinak igaza van, gyanús vagy te nekünk!!!
Kitartás
Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?