Új privát üzeneted érkezett!

Ezzel én is így vagyok Tünci, hogy egy egy új név láttán elszorul a szívem. Főleg, amikor ilyen friss Angyalkánk érkezik :cry:

Ilyenkor mindig visszamegyek kicsit az időben júliusig... :cry:
Vendég

Köszönöm Tünci! Már a 10. oldalnál járok. Ülök a szobában és sírok. Sírok miattatok, magam miatt, az Angyalkák miatt. A legrosszabb, hogy az ember nem kap választ a miértre. Nincs. Nekem sem tudják megmondani az okot. Mellső falon tapadó méhlepényem volt, és elérte a belső méhszájat. Pihennem kellett volna, feküdnöm. Csak nem lehetett. Van egy pici babám, akinek nem mondhattam, hogy nem emellek fel, nem pelenkázlak be, nem adok neked enni... Napközben nem volt segítségem, a férjem is sokáig dolgozott. Így minden nap végére éreztem, hogy kemény a pocakom, elfáradtam, leszakad a hasam. Sejtettem, hogy baj van, de soha nem hittem, hogy ekkora baj lesz. És a mi a legszörnyűbb, nem is az az érzés, hogy meg kellett szülnöm, hanem az, amikor láttam a szülés előtt az UH gépen, hogy dobog a szíve, és küzd az életéért a magzatvíz nélküli méhemben... kényszertartásban...

Viszont én tudom, hogy a lelkem csak akkor fog megnyugodni, ha kezemben tartom a második gyermekem!

Egy anyának elveszítenie gyermekét, egy életre meghatározó emlék! Szerintem ezt soha nem lehet elfelejteni, a gyermeket nem lehet pótolni, csak a fájdalmat lehet enyhíteni és egy másik kis élettel boldogan élni! De egy baba elvesztése az mindig az anya szívében marad. Ezt az idő nem feledteti, csak enyhíti.
eniba

Neked is köszönöm boboka!
eniba

Eniba, az tuti, hogy elfelejteni sosem fogjuk a mi kis Angyalkáinkat. Nem is szabad.
Megkérdezhetem, hogy hogy hívják/hívták a kisfiadat?

Ne okold magad egy percig sem, egy picibaba mellett nem is tudtál volna pihenni. Az egyéveskéd fiú vagy lány?

Gyorsan eltelik az a kis idő, és jöhet a harmadik babátok, nagyon szorítok nektek. De azért hagyjál magadnak egy kis időt ahhoz, hogy feldolgozd a történteket.

Az én babám 31 hétre született tavaly június végén és 13 napot élt velünk. Nekem pl. szükség volt erre a fél évre, mire azt mondtam, mondtuk férjemmel, hogy igen, már el tudnánk képzelni egy babával az életet. Úgy érzem, ez idő alatt sikerült nagyjából feldolgozni a történteket.
Vendég

Tünci kapott két privit :wink:
Vendég

Kisfiam van. Ha nem haragszotok meg, a nevét még nem árulnám el, mert többen is ismerik ezt a nevet, és ő az egyedüli ilyen nevű baba az országban, és még nem akarom, hogy felismerjenek mások. Még nem vagyok felkészülve arra, hogy olvasgassák a soraimat úgy, hogy tudják is, én vagyok az. Más nicknevem is van. Erősnek mutatom magam kifelé, de a gondolataimat csak titokban merem kiadni. Talán akkor lesz vége a lelki gyötrelmeknek, és akkor tudok majd szembenézni mindennel, ha a gondolataimat is fel merem vállalni. Blogot is írok az éltünkről, ott sem írok a lelki fájdalmakról. Nem akarom, hogy mások sajnáljanak, csámcsogjanak. Így a legjobb. Vannak olyan anyukák, akiknek a sajnálatára pedig végképp semmi szükségem! Tényleg ne haragudjatok meg ezért.

Az új élet Benedek lett volna ...:( És tényleg gyorsan telik az idő. Nem hittem volna, hogy ilyen gyors lesz.

Boboka: Teljesen megértem, hogy kellett a fél év, hogy Lackó Angyalkátok után az újabb baba lehetősége felmerüljön. A Te történetedhez még több erő és pozitív gondolkodás kellett, mint az enyémhez. Nem lehet elfogadni egyik héten sem a baba elvesztését, de nekem nem kellett átesnem a temetési procedúrán, nem mutatták meg nekem és tudtam, hogy meg sem lehet menteni, mert ilyen idős korban életképtelen még. A 13 nap viszont reményt ad, bizodalmat... Örülök, hogy mostanra sikerült feldolgozni a fájdalmatokat! További pozitív energiát és erőt nektek!!!
eniba

Eniba!

Lehet, hogy idővel majd Te is meg mersz nyílni előttünk/nekünk.Nem baj, ha most még nem érzed ezt.
Ha elolvastad az első 10 oldalt, akkor már ismered a mi történetünk..
Ahogy olvastalak téged és emlékezem,olyan tehetetlenség eltt úrrá rajtam megint.bárcsak... :cry:
Úgy érzem soha ki nem mondott dolgok fogalmazódnak meg bennem.Lehetséges volna ez fél éve után..Mért éppen most?
De egyre csak jönnek.
Lehet hogy leírom.Később.

Maradj közöttünk...

Boboka,válaszoltam.

Melcsike,Betti,Leda?
tünci28

Ma délután ellopták a pénztárcám.
Ezt úgy vettem észre, hogy fél négykor kaptam értesítő sms.-t a banktól, hogy felvettem pénzt.
Kicsit lassan de leesett....
Rohantam letiltatni, de addig már 25eFt.-vel lettem karcsúbb, meg a tárcában is ennyim volt, plusz az összes irat, személyes dolgok.
Elmentem a rendőrségre, hátha a kamera felvette az ATM.-nél, jegyzőkönyv stb és kb. 60 nap. Semmi jóra nem számítok, de legalább tettem valamit...
Ez mára elég is volt, én kész vagyok.
Úgy gyűjtögettem, tervezgettem, mire költöm, hát most már nem kell.

Betti
Kép
betti0412

Irónia, hogy lejárt a bankkártyám és 10 éves kódomat cserélték ki újra, mert a nevem is változott és még hordtam magammal, pont most akartam kivenni, hogy már megjegyeztem......
Hamár sz@r legyen komplett az.

Betti
Kép
betti0412

Ó,Betti, sajnálom!
De hát hol lopták el?A melóhelyen? :shock:
tünci28

Nem Tünci, az én hibám, és ezt tudom is.

Írtam reggel, hogy annyira fáradt vagyok, na ez délre odáig fajult, hogy már nem fogtam a külvilágot nagyon....
Átmenetem a szomszéd cukrázdába egy kv-t inni, hogy kicsit kimozduljak, bambultam magam elé, fizettem és otthagytam az asztalon. Olyan, minth kiesett volna egy darab.

Csakhát én is találtam már pénztárcát és visszaadtam.....én naív.

Ültem egy órát a rendőrségen, utána még hazavezettem, most kivasaltam és gondoltam elmondom nektek mekkora hülye voltam.
Ez van. Pénz meg nincs és kezdhetem az iratokat begyűjteni, pár hónaposak voltak a nevem miatt.

Írom itt sajátom és közben meg nem is üdvözölöm Enibát! Szia!
Sajnálom a kisfiad, várunk, mikor tudsz jönni.

Szerdára szabit veszek ki. Elegem van mostan már.

Betti
Kép
betti0412

Holnap délután bejelentkeztem egy arcápoló kezelésre a kozmetikába, fél éves renoválás, arra azért összekaparok valahonnan egy kis rávalót.....ennyi már já.
Az meg vegyen rajta orvosságot, aki elvitte.

Betti
Kép
betti0412

Azért kiállnék most a teraszra és egy 10 perces üvöltést lenyomnék szívesen...
De lehet megdobálnának cipővel a szomszédok.

Betti
Kép
betti0412

Nagyon sajnálom, nem hiányzik ez most..mondjuk máskor se..
Betti, kérlek lazíts kicsit, pihenj, időnként szard le a világot(a szomszédokat is, ha üvölteni kell, hát üvölts!!!)

Maradj otthon!
tünci28

Szerdán itthon maradok mindenképp, legalább is tervezem.
Holnapra már nem jön össze, van két ülés, ami velem határozatképes, sok embert érint, nem tojhatom le... :roll:

Most meg tudnék inni egy üveg Jagert....

Betti
Kép
betti0412

Épp írtam.
tünci28

Boboka, hogyhogy már itt van? :D
tünci28

Sziasztok!

Betti!
Nagyon sajnálom ami a Veled történt. Sajnos a legtöbb ember nem adja le a talált pénztárcát, tőlem is loptak már el, és nem sokkal ezután én is találtam,de eszembe nem jutott megtartani......
Várj pár napot hátha az iratok előkerülnek,azt általában valahol eldobják, és esetleg normális ember kezébe kerül és visszajuttatja Neked.

Lyly!
Mi volt a bölcsiben?
Nálunk Marcell január elején kezdte az óvit, de még mindig gondok vannak reggelente :?
Már nem dolgozol a bölcsiben?

Boboka!
Valóban nagy árat fizettem a boldogságért........tudod feledni nem csak átértékelni lehet a dolgokat.

Melcsi!
Óváron dolgoztam egy hónapig ősszel,betanulni voltam a Müllerben.
Kyra nem megy ősszel még suliba, olyan kicsi,sokkal kisebb mint a többiek,talán 1 év alatt változik a dolog.
Hogy megy Barcinak a suli? Szereti?
Szerintem ne emészd magad a gondolataid miatt, és sírj ha jól esik,attól megkönnyebbülsz.

Szia Eniba!
beátab

ÁÁÁÁÁ, nem hiszem el....
A doki bácsim elment szülni két asszonkához, ma már nem is megy vissza a rendelőbe... :x
Péntekre kaptam egy újabb időpontot...

Betti, nagyon sajnálom a tárcádat, a pénzt :twisted:
Tényleg költse gyógyszerre az, aki ilyen szemét módon elvitte. Basszus, még az is jófejség lenne, ha a 25 ezit kivette volna, de iratostól, bank kártyástól visszaadta volna, vagy a kávézóban leadta volna a kasszánál...
Vendég

Ó,Boboka,de sajnálom..francba.(bocsi)

Bea,szia Neked is. :)
tünci28

Szia Tünci!

Milyen napod volt ma?
beátab

Bea szia!

Nem baj, csak az bosszant, hogy már rég kész lett volna a holnapi ebédem, ha nem megyünk el. No de mindegy, ezt nem lehetett előre tudni.

Betti, tényleg várj pár napot, hátha bedobják az irataidat a postaládába.

De ezek szerint csak a kv-zóból lophatták el, nem? Ott nincsen kamera?
Vendég

Kényelmes, főleg.nem sok mindent végeztem ma.

Itt volt a barátnőm, sokat beszélgettünk.Olyan furcsa, ohgy nemrég még terveztük, ohgy majd jól összeboronáljuk a kislányomat az Ő kisfiával..mert születésünk óta barátnők vagyunk, ahogyan a szüleink is..és gyerekként terveztük, ohgy majd a gyerekeinkkel leszünk rokonok..ebből már nem elsz semmi.Szeretem a kisfiát, mégis olyan furcsa hallgatni, ahogyan mesél róla.Nem fáj, mégis..más..
tünci28

És annyi minden jár a fejemben, annyi gondolat..sokszor szólítalak meg benneteket napközben, magamban.
Valahogy elmondhatatlan kapcsolat fűz minket össze, el sem tudom képzelni, ohgy egyszercsak nem lennétek itt.olyan dolgokat tudtok, amiről talán senki másnak nem beszélek..

Van,ami itt van,beszélnék róla,mégis félek, hogy még ti sem értenétek, vagy nem tudom jó lelmondani és félreértenétek.
tünci28

Van az a dolog, ohgy egyik pillanatról a másikra belém vág a valóság..Azt mondom, így történt, már semmit sem tehetek..az életet hibáztatom, pontosabban a Halált, amiért Ő kellett neki..
De tudom, ohgy hibáztatok embert is..magamon kívül is..amikor jön a gondolat,még a fejemet is megrázom, nem akarok emlékezni, de mégsem feledhetem..azt az orvost..mért nem vizsgált óvatosabban ,amikor már tudták ,ohgy baj van?Lehet anélkül is megtörténik, lehet nem...mért nem vigyáztam jobban én..Hiába is mondom, úgysem bocsájtom meg magamnak.Mondhatom ,hogy igen, de cak ámítás, a könnyebb napokért.
tünci28

Aztán ott az adolog, hogy bizonyos események miatt sokat gondolok a következő terhességre és ha belepusztulok sem tudok pozitívan gondolkodni..
Aztán meg a férjem.Hogy mit érez Ő?
tiszta szívből szeretne ÉLŐ gyermeket..Tudjátok, nem úgy,ohgy :na, jó becsúszott..meg,:Ha jön, hát jön...Hanem amikor egy férfi is azzal a mindent elsöprő akarással szeretné, mint a nők..Amikor lélekben már APA, csupa nagybetűkkel..Hogy megszülné Ő, ha tehetné..
Amit ma is csinált..nem bírom ki sírás nélkül..

Ne haragudjatok, most kiírom magamból, mert szétfeszít belül ,aztán hagylak Titeket.
tünci28

Hát azt csinálta, ohgy beszélgettünk,mi minden apróbútor kell még a házba, hogy szép legyen..
És aztán méricskélni kezdett a gyerekszobában, hogy hogyan férne el az ágy, meg a szekrény..hogy hová süt a nap, meg meleg kell a babának..Mekkora is az ágy?
Néztem miközben jött ment és szerettem volna ráordítani:Nincs gyerek, nincs baba, lehet sosem lesz, hagyd már abba!!!!!
Lehet sosem adhatom meg neki..Mondhatjuk ,hogy dehogynem,sikerülni fog, de mi a biztos????????????Semmi.
Csak az,hogy Viola nincs már.
tünci28

Tüncike, hidd el, te mindent megtettél a Kicsikédért. Ennél többet mit lehetett volna még tenni?

Tudod, olyan nem lehet, hogy nem vagyunk itt egymásnak, egy esetleges internet katasztrófa esetén is megvan a számotok:):)
No azt nem találtuk még ki, mi legyen, ha a mobilszolgáltatók is csődöt mondanak?? :):)

Ez nálam is sokszor lepereg, mit ronthattam el, de nem találok magyarázatot.

Itt elmondhatsz mindent, nem értünk mi félre :wink:

Lánykák, lassan megyek, még tv-zek egy fél órát férjurammal, aztán alvás mert holnap meló.

Jóccakát kívánok mindenkinek, és bosszúságmentes, szebb holnapot

:wink:

Tüncike, ha jól vezetem a naptáramat akkor holnap még otthon vagy, ugyi? :wink:
Vendég

Jajj Tünci,ne okold Magadat!!!!!!! Hiszen Te tehetsz a legkevésbé arról ami történt........ Az normális,hogy hibáztatni akarsz valakit,de ne Magadat, ez nem tesz jót Neked!!! Hiszen Te vigyáztál rá,óvtad őt,mindennél jobban.
beátab

Elmegyek a boltba és nem állom meg ,ohgy ne nézegessem a babaruhákat.Nézem, hogy nahát nem is drága, ez jó is lenne..DEHÁT kinek venném???Mért állok ott, mért teszem ezt magammal??
A munkahelyemen mért néznek olyan furcsán rám a babák?A pici gyerekek mért fogják meg a kezem mindjárt, mért mosolyognak?Nem tudják, hogy nekem nincs már gyermekem?Vagy pont, hogy tudják,érzik?
tünci28

Tünci, most olvastam az utolsó hsz-t. De drága férjecskéd van neked. És hogyne adhatnál te neki "élő gyermeket", eljön nagyon hamar annak is az ideje. Ne is gondolkodj ilyeneken, hogy nem.

Inkább puszilgasd meg uracskád azért, amiért Ő ilyen kis érzelmes, amiért ennyire akarja, amiért ugyanúgy csupa nagybetűs APA mint Te ÉDESANYA.
Ne a kétségek gyötörjenek, inkább kérd a te kis Violádat, hogy minél hamarabb segítsen nektek, hogy belakhassátok a kisszobácskát.
Vendég

A babaruhákat én is nézegetem, meg múltkor, mikor a barátunknak a gyerkőcének vettem a brendonban a játékot, annyira szerettem volna már magunknak rágókát venni stb. :? Aztán amikor a pénztárnál odaadtam a törzsvásárlói kártyám, azon paráztam, hogy nehogy megkérdezze, hogy mennyi idős a babám. Mert akkor elkezdte volna, hogy az a játék amit veszek, az a babámnak is már jó lenne stb.
Vendég

Felépítettem magamban egy képet az életemről..de az már nincs ,enm is lesz többé..az eddigi 30 évem semmivé vált, semmi sem történt úgy,ahogy terveztem.El kell kezdenem mindent előről, mert ez már odaveszett.
Haragszom az anyura.MÉrt mondta, hogy a terhesség a világ legycsodálatosabb dolga???MÉrt mondta kislányknét, hogy egyszer majd meglátom milyen csodás lesz szülni???Mért mondták ,ohgy minden rendben lesz a 12 hét után???
MÉrt nem szólt senki, hogy ez is lehet???
Mért nem készítetek fel, hogy lehet rettegés?Hogy lehet halál is?
Hogy a szülés lehet egy még borzalmasabb élet első pillanata????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.01.26 21:55-kor.
tünci28

Tüncike, szívemből szólsz :cry:
Vendég

Betti: Sajnos ilyen világban élünk. Senki nincs tisztelettel a másik tulajdona iránt. Én már csak tudom, mert büntetőjog a szakmám. És a legbosszantóbb, hogy még csak meg sem fog bűnhődni, még ha el is kapják... Esküszöm, hogy levágnám a kezét! De nézd a jó oldalát. Lehet, hogy szebb képeket fognak csinálni az új iratokhoz :))).

Boboka: Sajnálom, hogy potyára mentél a dokihoz. Remélem a holnapi ebéd attól még elkészült :)

Tünci: Miért ne lehetne a barátnőd kisfiának a Te lányod a felesége?! Nem ismerlek még téged, és bántani sem akarlak, de ne add fel, hogy neked nem lesz egy másik kislányod. Nem Viola. De egy másik szép kislány, akinek a lelke Violáéval egyesül! Amint írtam is, nem felejt az ember, és a bánat is örök, de én nem hiszem azt, hogy Viola is azt szeretné, hogy az anyukája örök gyötrelemben, fájdalomban élje le az életét. Szerintem ő is azt akarná, hogy az anyukája előbb-utóbb megtalálja a boldogságát. Azt szokták mondani, hogy Isten azokra pakol terhet, akik el tudják viselni. Tünci Drága! Neked is erősnek kell lenned, és biztos, hogy menni fog! Mintha magamat hallottam volna, hogy okokat keresek, magamat hibáztatom, a férjemet... Pedig igazából csak az Isten tudja, hogy mindennek miért kellett így lennie. Még ha nem is bocsátod meg magadnak, legalább az esélyt add meg annak, hogy Viola után újra boldog lehess!!! Ne add fel!!!
Nem akartalak sem megbántani, sem a lelkedbe taposni!

Puszi nektek
eniba

Sziasztok csajok :!:
Neharagudjatok ,de ugylátom a bajban is kővetjuk egymást..... :(
Most beszélgetett velem anyos élettársa .....-és olyan ,mintha az utolso beszéde lett volna velem (ő az akinek a szive már ,csak 4o%-ban dolgozik)..... :(
Olyan hülye nap ez a mai...... :(
Megyek is aludni,mert most ,csak ez tehet jot :!:
Fel a fejjel lányok :tél után mindig tavasz jön :!: -jo lenne már ezt el is hinni,de majd csak lessz valahogy :!:

Eniba,nem tudok okosat irni neked,mert ugyse segitene,csak a lányokat tudom ismételni :!: a lehetö legjobbakat kivánom neked is :!:

Jo éjszakát mindenkinek :!:

(ez már megint az idiota billentyüzet :D )
Vendég

Ne haragudjatok rám ,de muszáj mondanom, mert senki más nem akarja ezt hallani, senkineksem mondhatom..
Annyira akarok jövőt látni, mint ahogyan Ti is,de nem tudok, az csak a látszat.Mint amikor a munkahelyen mondom, ohgy jól vagyok, mert már jól kell lenni..
De mikor leszek már jól????
Mikor fordulnak jobbra a dolgok?
Én nem tudom elfogadni, hogy lehet sosem lesz saját gyermekem..képtelen vagyok rá...

KépKépKép
tünci28

Tünci,próbálj meg úgy gondolkodni ahogy a férjed,akarjátok együtt a második babát, és ne Magadban keresd a hibát. Az aggódás persze meglesz,de az akarat is,hogy igenis meg tudod csinálni, hiszen TE IS REMEK ANYA VAGY!!!!!!
És hagyd a férjed tervezni és akard megadni neki azt ami neki és Neked is a legnagyobb vágyatok.
Hát persze hogy semmi sem biztos mi biztos manapság?? De ha nem adsz esélyt magatoknak, nem adsz esélyt arra,hogy egy Tündér bearanyozza az életeteket.
És úgye minden orvos azt mondja, hogy 2x semmi nem ismétlődik meg. Mennyi az esély arra,hogy újra gond lenne? Pár % csak.
Én is úgy gondolom,hogy a sebeket csak egy baba születése enyhítheti.
beátab

Csak az zakatol a fejemben, hogy nincs még itt az ideje..

Akárhogy is, így vagy úgy,de nem tudom megadni a férjemnek amit szretne és magamnak sem..
tünci28

Tüncike, most már tényleg megyek aludni, de olyan rossz így itt hagyni.
:cry:

Fel a fejjel, mert a Kicsikéink nem így akarnak minket látni:)

Kép

És azért ne legyél jól, mert már mások azt várnál el, hogy jól kell lenned, azt sz@rd le. Olyankor csak a legszükségesebb jópofi, és kész.

Nagy puszi nektek, jó éjt
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.26 22:12-kor.
Vendég

Tünci ment neked 1 privi :!:
-most megyek tényleg aludni :!: :wink:

Pusz nektek :!:
Vendég

Ja, és ha még nem most, akkor majd hónapok múlva, vagy amikor Te úgy érzed, hogy úgy akarod. Nem szabad siettetni. Nem szabad azért akarni, mert ezt várják el tőled.
Vendég

Lehet,hogy még nem állsz készen,nem baj,de akard!!!!!
Nem bak vagy véletlenül?
Nekem is voltak hasonló gondolataim annak idején: addigi életemben mindent én irányítottam,úgy ahogy nekem megfelelő volt,és aztán jött a sok sikertelen hónap,kudarcként éltem meg,aztán jött a nagy pofon........nem tudtam megérteni,főleg azért mert nem így akartam és mi az hogy nem sikerül?? Nálam is hónapokig tartott a teljes összeomlás,de én egyedül voltam,Te nem vagy egyedül,ott a férjed,aki melletted áll. Úgye nem akarod elveszíteni????? Én sem akarlak megbántani Téged,de gondoltál már erre?
beátab

Én is elköszönök, holnap korán kelek, Budapestre megyek tréningre.

Jó éjt!
beátab

Persze hogy gondoltam, épp ezért igyekszem nem előtte összeomlani, van elég teher a vállán nem rakok rá többet.
Végtelenül szeretm,komolyan mondom, hogy az elmúlt hónapokat csakis miatta vészeltem át.Dehát vannak ilyen mélypontok,mint ez.Kisírtam magam,megnyugodtam valamelyest.
Majd holnap lesznek jobb órák.
Egyébként majdnem bak,vízöntő.

Na elég is belőlem,megyek én is aludni.

Köszönöm és szép álomkat !

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Tüncikém, hogy aludtál?
Vendég

Hopp!
Kolléganőm most jött be, hogy ellopták délután a pénztárcáját, innen az irodából.

Betti
Kép
betti0412

Akkor csak nem én voltam a hülye, bár ez nem változtat a dolgokon....

Betti
Kép
betti0412

Ez nagyon durva Betti :twisted:

Basszus, sehol sincsenek biztonságban az értékeink :twisted:

Eleve a tömegközlekedésen úgy fogod a táskádat, nehogy a melletted álló meglopjon, stb. stb., és akkor még mondják, hogy milyen hülye egy nemzet a mienk, hogy mennyire bizalmatlanok vagyunk egymással. Csodálkoznak :?: :?
Vendég

Sziasztok!

Egy darabig még neteztem, jól kibőgtem magam, aztán sokáig tévéztem.Nem is mentem a hálóba aludni, kinnt maradtam a nappaliban, mert a párom 4-kor kelt ,nem akartam zavarni.
Kb 3-kor aludtam el, nagyon rosszul aludtam, rémálmaim voltak..
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?