Új privát üzeneted érkezett!

Kisbuksi
Gyorsan válaszolok én is a szopis kérdésre. Nagyjából ugyanazt tudom tanácsolni mint Detti. Ne hagy abba a szoptatást!!! Ne kenegesd kérmekkel, mert szerintem nem sokat javit. Elég ha az anyatej és/vagy a baba nyála rászárad. Próbálj meg meg melltartó nélkül laza pólóban otthon lenni egy-pár napig.
Nekem az első héten volt nagyon sebes (még sirtam is). A szoptatási poz váltogatása is segit, mert akkor más irányba "lapitja" a nyelvével a bimbót.
Nekem a korházban ilyenkor a hónalj alatti szoptatást ajánlották. Tényleg jó!
Két párnát rakj az ágyra magad mellé és fektesd rá a babát ugy, hogy a lába hátrafelé nézzen. A hónod alatt jön előre a buksija és ugy kapja be a cicit.
Ez a poz akkor is jó, ha a ciciben oldalt bennemarad a tejci és igy ki is tudja szivni a baba.

JA! Amikor olvastam Vencelke uj "csodatetteit" akkor nagyon is irigyelteklek!!! Lökött vagyok , hogy nem irtam le, de miattad kezdtem tegnap hasra fektetni Zebikémet. Amikor azt irtad, hogy éjjel emelgette a fejét és ugy kért enni, akkor elképzeltem, hogy milyen aranyos "teknösbéka" lehetett.
Én mindig hozzátok hasonlitom a babámat, mert ugye elvileg biologiailag egyidősek lennénk, vagy mi.
De meg kell jegyeznem, hogy Vencelke megelőzi saját korát! Kép Kép Kép
A fejemelgetés már nálunk is megy. Most a fejét forgatja nagyon az emberek és hangok irányába. Valamint a játékok felé hadonászik és néha megfogja. Már kezdi érezni az összefüggést. Kép
A legjobban azt szeretem amikor éjjel álmában (mert fél éjszakát mellettem alszik) simogat a kis kezével. Kép

Detti! A gyengébbek kedvéért (igazábol miattam) ird le légyszi a jégkockatartós fagyasztást lépésről lépésre. Kép
Sterilizálni kell a zacsit? Mivel öntöd bele? Ha mondjuk csak 40 ml tejem van, akkor nem fog "elveszni" a gömbökben a belecsurgatás folyamán? Lecsurog rendesen az aljáig?

Fiona
fiona

Annyit beszéltünk a tejciről, hogy megindult magától. Pedig délelőtt soha nem szokott ilyet "csinálni"
Én is várom a zacsis mesét, mert most ki is tudom próbálni!
betty77

Sziasztok!

Hú, még elolvasni is alig bírtam az utolsó két nep termései.
Gyors segítségek:

Detti,
mi két hósak vagyuk, de olyan szép kék a szeme, hogy szerintem ha már ilyen letisztult, akkor nem fog álváltani. A barásnőm babájának ekkorra már elkezdte a barnulást.

Buksi,
nekem azt mondta a neonatológus, Mo egyik legprofibb szoptatáspártija, hogy amikor megérzem a fájdalmat, annál jobban felédomborítsam a mellemet, és akkor jobb lesz. És tényleg. Legjobb az, ha a kis álla hozzáér a cicidhez. Ehez a fejecskéjét kell hátra hajtani. Úgy lesz jó. A szopit semmikép sem hagyd abba!!!! Nem kell kenőcs, csak anyatej, aztán puci felsőtesttel lenni. Nekem a sebek úgy oldódtak meg, hogy fürdéskor jól megáztak, aztán a törölközővel alaposan megtöröltem, ezzel lejöttek. Azok csak elhalt szövetdarabok, alatta már ott van az új, nem fog fájni. Ügyeskedj!!! Ja, Vencelke nagyon sokat nőtt, és ducisodottKépKépKépKépKépKépKép Ügyesek vagytok, nem hinném, hogy éhezik.

Sterilitás: ha még a zacskó belseje steril is, csak addig, amíg beleöntjük a nem steril anyatejet. A folyamat csak akkor lenne steril, ha minden steril lenne. És itt első akadály mi, mert a cicit nem lehet sterilizálni. Vagyis, nem kell aggódni, ezek csak olyan beetető hülyeségek.
Én jégkockatartóban fagyasztok, majd a golyókat zacsiba teszem, azokat viszik a tejtesónak, de még egyszer sem volt panasz.

Mellgyuszi,
Ágiboszi, a melltartótól könnyen lehetett. Nekem is így volt. Éreztem, hogy mintha nyomna, estére mér azt, hogy hírtelen 39 fok a hőm, de sok szopi, és folyadék megoldotta. Szoptatni pedig lázas állapotban is lehet, sőt kell is!!!!!
Mellgyuszinál, vagy tejcsatorna dugulásnál sokat segít még a hónaljtartásban való szoptatás, ill. ha a baba hagyatt fekszik, a mama meg ráhajol cicivel. Kicsit szokatlan, de mindent a jó ügy érdekében!Kép

még folytatom!!Kép

manóka

manóka
manóka

folyt köv...

Tigri,
nekünk a két hós oltás nem volt semmi. Csak többet aludt. Így előre lázcsillapítót sem adtam. Nekünk a doki is azt mondta, hogy nem lesz semmi, inkább majd a következőnél. Már gyűjtöm is hozzá az infókat.

Fiona, láttam az albumok, szépek vagytok. Ezt küldöm
Kép

Ja, és nagyon tetszett a hinta, meg benne a kis BenedekKépKépKépKép

Csíramagot vettem én is, mert olyan guszti voltKép Bár, nekem így is folyik minden szopikor. Azt írja a tájékoztató, hogy "csak 7 nep elteltével fogyasszuk, minel ekkorra már teljesen lebomlik a nyomokban meglévő kanavanin. A maghéjat együtt fogyasztjuk a csíranövénnyel." Még zsírbontó hatása is van!!!!!
De mi a fene az a kanavanin???

Vic,
tudom, milyen rossz érzés, de azért ne tünj el!

Kriának meg üzenem, hiért kell így sunyiskodni? Ha vkinek nem tetszik vmi, az ő hozzászólását ne olvassa el!

Ja, és én pl a fotókat imádom nézegetni!!! Tegyetek fel!!!

Ann,
kerestem, de nem találtam azt a fotókicsinyítőt, amit egyszer ajánlottál. Lehetne újraKép

manóka

manóka
manóka

Gyorsan a zacsiról, mert megyünk sétálni.
Szabó féle Kaisersben kapható jéggolyó tasak néven futó zacsit vettem. 10 zacsi 85 Ft, 18*10 db jéggolyó elkészítéséhez.
Az anyatej valóban nem steril, meg a cici sem, így nem számít a sterilitás.
Ez a zacsi olyan, hogy nem kell préselni bele, hanem folyik. Nekem kb. 3-4 fejéssel lesz tele.
Lassan öntöm, így egy nyomvonalon megy át, és nem folyik végig az összesen. Remélem segítettem.
Detti

Na újra itt...
Szopi megvolt, de mindenképp visszajöttem, hogy leírjam Vencelke nagyon sokat nőtt és gömbölyödött. Na és az a bohócmegragadás, meg az utolsó közeli kép nagyon tetszettek, persze a többi is!Kép És boldog 14 hetességet!

Én a lefejt tejcit egy jól átmosott új tölcséren át teszem a zacsikba. És szerintem sem lehet mindent sterilizálni, lásd a cicidet sem, annak is az a legjobb, ha sima langyos vízzel megmosom mielőtt szopizni kezdünk. És eddig se szájpenészünk, se betegségünk nem volt, hogy lekopogjam!!!

Ja és a javított tábla
<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. március 10-én tölti
Judit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 1 hét 5 nap
R.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 2 hét 1 nap
Zsazsa Benedek 2004.02.17. 3900g/56 cm 3 hét 2 nap
Betty Lili 2004.02.16. 3550g/53 cm 3 hét 3 nap
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 3 hét 3 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 5 hét 1 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 7 hét
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 7 hét 4 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 8 hét 2 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 8 hét 6 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 9 hét 4 nap
Manóka Imre István 2003.12.30. 3330g/51 cm 10 hét 1 nap
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27. 2730g/54 cm 10 hét 4 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 11 hét 5 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 11 hét 6 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 13 hét 1 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 13 hét 2 nap
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 14 hét
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 16 hét 6 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 17 hét 4 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 18 hét 1 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 18 hét 5 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 18 hét 6 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 20 hét 1 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 23 hét 2 nap </pre>
zitus

SziasztokKép

Nah élet van a topicbanKépKép
Képzeljétek még mindig alszik manó, ennek tuti ára lesz és egész délután fent lesz, de legalább aludtam még két órát veleKép

Buksi
Jah azt én is hozzáteszem, hogy ilyenkor nem szabad dunsztba tenni a cicit, vagyis meztelenkedni kell, hogy tudjon szellőzni, gyorsabban gyógyul.

Manóka
Sajna a hónaljas dologra akkor senki nem hivta fel a figyelmemet, a multkor valamiért nem volt hajlandó szemből szopizni és nyüglődött, fogtam és hónaljam alá raktam, úgy evett mint a kiskatonaKép, ugyan későn, de megtanitott rá a természetKép

Detti
Mi is kékek vagyunk még, és én is nagyon kiváncsi lennék a barna szemű mamiknak a leírására. Azért én még bizakodom, hogy maradunk is, egy viszont tuti, hogy hangulatváltós szeme lesz, mert ha jól érzi magát akkor nagyon szép világos kék, ha morcos akkor acélkék szine van. (nyomoztam és találtam kék szeműt a családban, eddig fel se tünt, hogy apósom kék szeműKép)

A betöltésre én is kiváncsi leszek, de csak találok valamit, hoppá, ötletem már van, csak kérdés sikerül el, most jutott eszembe: megprobálom az orrszivónk (kézi, kicsi) műanyag fejével, úgy is van belőle még két steril darab, az olyan mint egy kistölcsér.

még visszatérek, mint az öreg swarcziKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Kép

Gyanútlanul idejövök és kéne vagy egy óra, h visszaolvassak... Kép de nem baaaaaj!

Szilvi, üdv itt! Kép
Csírát bioboltban, csíráztatás,. ahogy elmondtad. A mag, pontosabban a héja az leesik egy idő után és lemosod, de ha rjtamarad, akkor megeszed Kép
Jégkockazacsi az nem steril és én nem is foglalkoztam vele...

Tigri, 2 hós oltással nem lesz gáz. A gyerekek 5%a lázasodik be. Arra számíts, h bepirosodik, picit bedagad, borogatod és elmúlik. Sztem nem kell alapból kúp.

Buksika, na ezekre a képekre vártam a kipofisodott Vencellel!!!! KépKépKép Ha nincs a ciciben semmi, de még éhes, akkor Hami pl ordít, mint a fába szorult féreg... de mostanábanilyen nem szokott lenni Kép Bár néha akkor is ordít, ha már nem kell neki, de én még akarok adni. Ilyenkor kiköpi, de ha fölemelem, megnyugszik. De ha éhes maradt volna, akkor üvöltene tovább.
Mellbimbó... Kép Mi így indultunk neki az életnek, nekem véres varras volt mind2. Összeszorított foggal szoptattam. Szopi + Garmastan kenőcs szopik között. 2 nap és helyrejön, legalábbis nekem így volt. A szopi sajna fáj, de jót tesz! És egyetértek Fionával is: szabadon kell hagyni!
Büfi... Én fölemelem félidőben is egyszer + a végén. Ha nemjön, masszírozom a hátát. Ha így sem jön, akkor ennyi.

Zita, milyen játékról nincs meg a kép? Ha a Pampersről, akkor nekem megvan.

Detti, hogy mersz írni Levi hosszáról és súlyáról, amikor Hamira még éppen jók a 62es cuccok is és csak 5485g volt vasárnap???? Most tiszta stressz vagyok!!! KépKépKép
Detti, Haminak pl. sztem már kkék marad a szeme. A sötétkék világosodásnak indult és olyen igazi kék let, nem babakék. De akár 1 évesen is megváltozhat, mint az uncsitesómnak...

Ági, mi is nagyot aludtunk!!! Igaz 3 részletben... Kép Köszi a pelus tippet, végülis lehet, h felmegyünk. Bár azt mondják, akkora a tömeg, nekem meg az nem hiányzik. Az még majdnem 2 hónap!

Fiona, éjjeli simi KépKépKép

Manóka, bemutattál egy igazi Manót!!!! KépKépKép
Képszerkesztő: http://www.tucows.com/preview/194967.html

Közben megjött a nagyfejű doktorbácsi, meg el is ment, megkaptuk a 4 hós szurit.
Még egy story dokibácsiról:
Uncsitesóm kiskorában amikor meglátta, mint helyettesítő dokit, közölte vele, hogy: "Teneted med nad a fejed." Kérdezi a doki, h mit mond a gyerek? A kiscsaj elismételte, de anyuka nem merte lefordítani KépKépKépKép

Na megyek, mert bár még jól van a kincsem, de azért szükség van rám.
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Jelentem ötlet bevált, bár nélküle is simán belement volna a tejcsi a zacsiba, mert olyan a nyilás kiképzése ennek a fajtának.
És ami tök jó benne, hogy nem kellett gondolkodnom hogy mivel zárom le, önmüködően lezáródik, ugyan kicsit kételkedtem a leirásban, ezért biztos ami biztos egy tányér felett fordítottam meg, nehogy kárbavesszen a fini tejcsi. Egy zacsiba kb 300 ml tej fér bele durván.
itt egy kép a zacsidobozáról:
Kép

DZita
a bababörze május 9én lesz a BNV területén, azthiszem az F pavilont szokták megtölteni ilyenkor. Minden szokott lenni mi szem szájnak ingere, újak és használtak egyaránt. Tavaly ősszel én pocakosan voltam, nem mondom hogy baromira élveztem volna, de legalább szereztem idénre tapasztalatot és már jobban fogom tudni, mit szeretnék venni, mert ugye már itt van manóKép
Amúgy a kismama újságban mindig hirdetik, hisz alapból ők szervezik, és aki előfizető az kap ingyen belépőt, reggel sajna nagy a tömegnyomor, jobb szerintem előre igényelni belépőt és nem ott tapostatni az embernek magát.

Ann
Kérhetek én is képeket a pampers játékokról, hogy tudjam mire combosítsak a gyűjtésnél? Címem a profilomban, előre is köszönömKép

Manóka
Olyan cuki kismanócskád, igazi manófalvi manóKépKép
Azt hogy mi az a karavin fogalmam sincs, nekem egy könyvem van a csiranövényekről, leirja a legtöbb csiráztatható növény tulajdonságait és hogy mit és hogyan kell vele tenni, sőt még van egy kis recepttár is a hátuljában.
E szerint a 21 fok körüli hőmérsékletet szereti a lucerna, napi 4 szeri lemosást és az 5. naptól már ehető mert kifejlődött rendesen.

DugultamKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Zita, köszi a pampers leirást. Már meg is rendeltünk egy karton Midit. Kép

Manóka! Egyforma babarucink van (a la Cora) ! Ha kiviszed akkor adsz még rá ezen kivül valamit? A babakocsiban és még bebugyolálom egy takaróba, de az a kint alváshoz kell.

Nagyon köszi mindenkinek a jégkockatartós tanácsokat. Át is fogok rá térni!

Ann
Az infran view-et én is köszönöüm, mert már régóta kerestem ilyet. Kép

Ági
Az én fiacskámnak tutira barna lesz a szeme. Nem is kék volt a szeme születéskor, hanem sötétszürke és már most - 1 hónaposan- látok benne apró barna vonalkákat.
A nővérének a szeme születéskor sötétkék volt, és kb. félévesen kezdett változni először sötétzöldre, majd zöldesbarna, világosbarna és végül nagyon sötét barna lett kb. 3 éves korára.
fiona

Sziasztok,

Meggyőztetek, jöttem. Jólesett, hogy hiányoltatok, amiért ezer köszönet!

Közben a jelszavamat is elbarmoltam valahogy, így belépni sem tudtam:-(
Fura egy nap volt a tegnapi.
Ma viszont gyönyörű idő van!

Írtam Kri_tikának egy mélt (bár nem érdemelte volna meg), de nuku válasz. Pedig nem voltam Vele "negédes" sem:-) Több levelet nem írok Neki, csak azt üzenem, hogy a célját nem érte el!!!

Auchanban lehet kapni rövid ujjú bodykat 450,-Ft- ért, egészen aranyosak, mi többet is vettünk, habár utólag sajnálom, hogy csak 1 méretben.

Na, most, hogy végre itt lehetek, visszaolvasgatok mindenkit tüzetesebben, és megpróbálok majd nem negédesen reagálni:-)

Üdv,

Vic
Victoria

Fiona,
Akkor még ne reménykedjek, hogy marad a kékKép, mert nálunk sem homogén kék, vannak benne szürkés vonalkák. Igaz tök mindegyKépKép úgy is azzal huznak hogy a postás mindig kétszer csenget, mert a családban mindenki barna, kivéve aposomKép

Tettem fel néhány képet Daniról, jó kis dagiKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vic, ez a beszéd!!! KépKépKép

Ági, hát nagyon kis hurkás KépKépKép Jó, hogy neten keresztül nem lehet összegyúrni, mert tuti azt tenném!!!
Nekünk is ilyen jégkockáink vannak!
Börzére hogy lehet előre jegyet igényelni?
Mél ment.

Cupp
Ann
annann

Cső Vic! Jó, hogy újra itt. Szerintem a "Kritika" féle álkritikákra senki sem kíváncsi erre. (Lehet, hogy most majd én is kapok.)
Puszka: Detti
Detti

SziasztokKép

Helyes Vic, ez volt a legokosabb, hogy visszajöttél, köztünk a helyedKép Dani is megnyugodottKépKép

Ann
Köszike a mailt. Kérdés, honnan lehet beszerezni ilyen részvételi lapot? vagy nem fontos hozzá?
Ha jól emlékszem akkor a kismamában le volt irva tavaly, de már nem esküszöm meg rá, szerintem nézd meg a kismama.hu oldalán.
Manó hurkáit én is imádom, ugy tud kacagni mikor puszihegyeket kap a pocijáraKép

Detti
Mond öszintén kit érdekel egy névtelen ilyen beszólása?, ha nem képes vállalni önmagát, akkor csak egy mozdulat, és az ember tovább lapozz, átkell rajta lépni, ez neki jobban fáj, mintha lerohannánk, és a legtutibb amit Vic csinál, nem megy el, ezzel nem vette fel a kesztyűtKép

pussza
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Kisbuksi megnéztem az albumot. Tényleg szuper gyorsan gyrapszik ez a kisfiu! Nekem az a kép tetszett a legjobban, amikor apukával alszik az ágyban. Akkor tiszta apja!!!

Ági
Nem is rossz ötlet a topik-album Kép Kár, hogy csak most vettem észre és tegnap egy órát töltögettem fel a képeket a fotoalbumba. Nagyon aranyos a fermeros kép. Olyan vagány!
fiona

Még mindig nem végeztem a sok irományommal, de addig is egy kép, milyenek azok a rövidujjú bodyk az Auchanban (már amennyi látszik belőle:-)

Kép
Kép

Vic

Ui.: Kedves Kri_tika, csak Neked külön elmagyarázom, hogy nem a lányomat reklámozom, hanem már megint ingyen reklámot csinálok! Habár ha olvastad a Pöttömök összes írását, akkor ezt tudnod kéne.
Victoria

Sziasztok!

Hogy tudtok ennyit írni ! Nincs nektek kisbabátok ?! Kép
Én úgy érzem Kri Tika csak azt érte el,hogy méginkább összefogott a topik és mindenki ezerrel beindult Kép

Köszi a tanácsokat vérző-fájó-sajgó cici ügyben, azóta is szopizunk,bár én összeszorított fogakkal Kép Nélkületek, biztos rossz döntést hoztam volna,ezért külön is imádlak Titeket! Holnap megyünk vérkép kontrollra,szorítsatok,hogy minden jó legyen. Meg holnap megyünk a vizitorna felmérésre, szorítsatok oda is a biztonság kedvéért Kép Nálunk amúgy nagyon beindult az élet, minden nap jön valaki: barátok,rokonok. Vencel nagyon élvezi,és a dokinénink szerint nagyon kicsi az esélye,hogy felnőttektől összeszedjenek a babák valamit. Inkább a kisgyerekekkel kell vigyázni,pláne ha közösségbe járnak.

Detti!

Levi hatalmas!!!!!! Ami a szem témát illeti, egy ideje a párom és én egymástól függetlenül úgy látjuk, hogy egyre többször csillanak zöldes fények Vencel szemében,pedig régebben egyértelműen kék volt /mi mindketten zöldszeműek vagyunk/.

Fiona,

Nekem az a kép tetszik leginkább,ahol 3 hetes és egy kék nyusziszerű állat támadta meg Kép
A hason alvást ne erőltesd,éjszaka ha lehet altasd inkább háton,a légzés szempontjából is biztonságosabb! Mi is csak akkor hagyjuk,ha nagyon nyugtalan. Amúgy ezt az emelgetést Vencel a napi 3-4-szer negyedóra kötelező gyógytorna hatásának köszönhetően csinálja,amit nem kívánok senkinek. Bár már nem üvölt annyira közben, nem egy "anyuka álma" tevékenység. De fontos a megelőzés céljából. Amúgy amiket írtál, Vencel nagyon hasonló szinten van ,mint Zebi.

Manóka!

manófalvi Manó egy tünemény!

Ann!

Szerintem nagyon jó a bababörze,én pocakosan voltam,és nagyon sok hasznos dolgot be tudtam szerezni, pedig nem túl célirányosan mentem. A tömeg meg tök jó ,annyira édes pocakosok meg babák vannak! Hamit én csak kékszemű királylánynak tudom elképzelni Kép Jó volt a nagyfejű dokibácsis sztori! Én biztos lefordítottam volna Kép

Ági!

Ez a Dani fiú tényleg ennyire mosolygós,vagy mindig lesben állsz a géppel ?

Vic,

Na végre egy kis ingyen reklám! Nektek mindig olyan jó dolgaitok vannak, a múltkor már kifigyeltem a "baby on board"-os micsodátokat, az honnan származik ? Nekünk nagyon beváltak az Auchan-os bodyk, néhány kivétellel mind onnan van.

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Vic, asszem mi is vettünk még ilyen bodykat, emléxem erre az autósra, volt ilyen is; csak még nem hordja Hami, mert nagyobb méretet vettünk nyárra- Asszem vmi idétlen, de aranyos nyuszi meg zebra. Sárga, meg krémszínű.

Buksi, az a nyusziszerű állat, amivel Fiona Zebije játszik, az tényleg jó. Hami is kapott olyat karácsonyra, de még véletlenül se lehet felismerni, h kutya vagy nyuszi Kép Fiona, ti minek tartjátok?

Buksi, igazad van Kri Tika ügyben, úgyhogy kedves Kri Tika, várunk máskor is szeretettel! Kép
Vérkép-kontroll + tornafelmérés miatt megy a drukk. Mit mérnek fel?

Túl vagyunk egy órás nyügin...semmit se lehetett vele kezdeni. Apával beraktuk egy takaróba, 4 sarka megfog és hinta-palinta. Ez jött be egyedül. Chamomilla golyócskák bekap... lassan elalszik... alszik... most fölébredt, úgy tűnik elmúlt a nagy gáz. De azért tartok az estétől.

Cupp
Ann
annann

Ann,

Nekünk a tegnap volt nyügi,elég szörnyű volt. Én az egész napos fenékrázás után kicsit örültem,hogy lepasszolhatom a kiskrapekot apának,aki meg elég nehezen kezeli,hogy Vencel néha csak úgy sírdogál,és nincs rá konkrét megoldás. Holnap gyógytornász+neurológus együttesen eldöntik,hogy a tipikus koraszülött+újszülött jegyeken túl nincs-e semmi gond és akkor csak prevenciós jelleggel tornázgatunk,ellenkező esetben nagyon rosszkedvű leszek... De úgysem!

Kisbuksi
kisbuksi

Buksika, nem leszel rosszkedvű!!! Kép
Ti mikor kapjátok a szurit? Nem a 7en?
annann

Eddig még halogattuk,mert ugye a biológiai két hónapos korához lenne jó időzíteni. De a dokinénivel most jövő hétben egyeztünk meg. Furi,de nem igazán izgulok. Amin Vencel már keresztülment....Kép

Buksi
kisbuksi

2 hóstól ne is izgulj! Kép De jobb, ha a többitől se izgulsz, van akit nem visel meg! Hamcsi most jól van, lehet, h azzal az egy sírással túl estünk a nehezén. Adná az ég!!!

Cupp
annann

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is. Olyan jó kis csapat verődött itt össze! Én úgy örülök mindenkinek. Kép
De bocsika, ha nem tudok mindenre reagálni, egyenlőre még kevés időm van jönni, csak így este, és éppen csak végig tudom olvasni a hozzászólásokat.

Szilvi, üdv közöttünk. Kép

KisBuksi a büfiztetés nálunk sem nagyon akar menni. Bár igazából én nem látom, hogy Kittit ez zavarná. De én is akármennyit várok, csak ritkán büfizik. Remélem rendben jön a fájós cici, és szorítok, hogy minden rendben legyen a vérképpel.

Ágiboszi, én is így voltam, hogy kicsi lányom szopizott rendesen, már be is ájult, utána meg csak úgy nyomta a kis kezét a szájába. Azt hittem még éhes, de hiába próbáltam, utána már nem kellett neki a cici. Úgy látszik ő most fedezi fel a kis kezét. Kép

Detti, mi barna szemüek vagyunk, de azt hiszem velünk nem sokra mész. Kép Egyébként Kitti mikor megszületett szinte fekete volt a szeme, azóta világosodott egy kicsit, most inkább barna. De van, hogy úgy nézem, hogy napról-napra is más. Egyébként az én szemem barna, a páromé zöld, kiváncsi leszek mi lesz belőle.

Zita, bababörze május 9-én, vasárnap lesz. Én is voltam kint az ősszel, és szerintem is megéri kinézni.

Vic, örülök, hogy itt vagy, és nem hagytad magad! Kép

Képzeljétek ma ráálltam itthon a mérlegre. És én lepődtem meg a legjobban, hogy pont annyi vagyok, mint a terhesség elején. Bár az is igaz, hogy eleve egy kis felesleggel indultam, majd azért rám is rám fog férni egy kis torna, de egyenlőre nem foglalkozom vele. Kép

Elővettem a hordozókendőt, pár napja már nézegettem, de mire megkötöttem volna, mindig éppen etetni kellett. Most végre sikerült, nem is olyan bonyolult. Így legalább magamra kötöm és tudok két kézzel netezni. Kép

Ébredezik picúr, mennem kell.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Készüljetek fel, hogy most tényleg sokat írtam, de annyi minden történt tegnap óta!!!

Először is:
KisBuksi,
Ann a tudója, hogy épp meg akartam dícsérgetni Vencelkét, amikor Kri_tika véleményét elolvastam...
Megnéztem ám az összes képet, és nem semmi a tornázós kép, meg a csörgős, annyira édes! És rengeteget hízott. Próbáltam eldönteni, hogy vajon anyára vagy apára hasonlít, de egyszer így látom, egyszer úgy. Most akkor kire hasonlít jobban? Nálunk mindenki azt mondja, hogy Dorka egy kicsi Viki, de én látom rajta a papájának a vonásait is. Pl. az arca, a füle és a szempillái.
Milyen gyakikat szoktatok csinálni Vencelkével?
Ha jól emlékszem, Kispapi ezt is a Mamut II- ben, a Játékszigetben vette, de csomó nagyobb bababoltban (Brendon, Madrina stb.) láttam már ezt a Baby on board- os tehenet.

Fiona,
Már nem is emlékszem, írtam- e, hogy nagyon tetszett az albumotok! Annyira édes a kisfiad! Az a labdás kééép!!!!
Mi is hamar átváltottunk a 4- 9 kg- s pelusra, amikor többször kifolytak a cuccosok a pelusból:-) Először kicsit nagynak tűnt ez a méret, most meg már szinte passzos a popóra:-) Na jó, azért még nem passzos, hiszen, mint írtam, Kismanóm még "csak" 4800 gramm..
Éjjelre teszed hasra Zebikét?

Ann,
Köszi, hogy le tudtam írni Neked, amit éreztem. Téged tartalak a Pöttömök mamájának!!! Mamííííí!
Tényleg 1 osztályba járhatnának a gyerekeink. Ez nekem tökre tetszik!
Épp tegnap hallottam, hogy feleannyi gyermek született 2003- ban, mint a 60- as években. Ez olyan furcsa, de ugyanakkor megértem, hiszen most már kevesebben vállanak be 4- 5 gyermeket.
Jót nevettem a nagyfejű doktorbácsin!
Eszembe jutott, hogy amikor kicsi voltam, akkor a trolin azt mondtam egy torzonborz bácsira, hogy "jéééé, majombácsíííí!". A mamám nem győzött bocsánatot kérni, a pasas pedig egyetértett velem, és mondta nekem, hogy igazam van, le is fogja mostmár vágatni a szakállát, bajuszát és a bozontos haját:-)
Én is kaphatok abból a Pamperses izéből?

Ági,
Szerintem talán még találkozni is fogunk a Bababörzén. Gondolom, hogy innen majdnem mindenki jön, nem?!
Képzeld, Kismanónak mostanában annyira folyik a nyála, hogy folyton törölgetni kell. Mi a fenétől lehet ez? Mert nehogy már jöjjön a foga, mert akkor tényleg beájulok!

Zita,
Hűhaaa, ha Matyi beindul...:-)
Ari volt a hozzászólásod, kösziiii!
Ugye lement már Matyinak a láza?! Meddig lázasak a szurik után a babócák? És csak a kúp segít levinni a lázat?
Amúgy én is mindig minden hozzászólást végigolvasok, de sajna néha előfordul, hogy nem mindenkire reagálok, pedig abban a pillanatban, amikor olvasom, akkor együtt örülök az írójával!!
Hogy néznek ki azok a játékok, amikre lehet pontot gyűjteni a Pampersnél?
Pont most néztem, hogy már milyen sokan vagyunk! Ez tök jó!!!

Szilvi,
Üdv itt közöttünk! Tök jó, hogy Te is "átjöttél" hozzánk, ez tényleg egy jó kis csapat! Dorka a Schöpfiben született.
Várom ám nagyon, hogy feltegyél képet a Te Dorkádról!
Nekem is nagyon tetszik a Dorina név és a Dorisz is, de aztán sorsolás útján nyert a Dorka név:-) Hogy szoktad még becézni a pici lányod?

Tigribigri,
De jó, hogy Ti közel laktok egymáshoz Bettyvel!!! Hogyhogy még nem találkoztatok személyesen?! Én úúúgy örülnék, ha valaki innen közel lakna hozzánk! Akkor le sem szállnék Róla, mennénk együtt sétálni, vásárolgatni stb:-))))) De jó is lenne!
Szoptatás: nekem az első pár napban fájt a mbimbóm, de rendesen, aztán kipróbáltam a bimbóvédőt, és kenegettem, vagy azzal a Garmastannal, vagy tejcivel, és tök hamar rendbejött.
Én is kérdeznék a 2. hónapos szuriról!!! Majd számolj be, hogy Kismanód hogy viselte, s hogy belázasodott- e. Mi jövő héten fogjuk kapni, de már előre félek, mert azonnal eldőlök, mihelyt meglátok egy fecskendőt...Szép látvány leszek, ahogy jobban félek majd, mint a Kismanó...;

Detti,
Tényleg jó nagy lehet Levi! Nem tennél fel valami fotót, hogy láthassuk?!
Nekünk a BCG (ez az első, kórházi oltás, ugye?!) elég korán durrant be, de nem volt miatta nyűgös a Kismanó. Annyi volt, hogy nem szabadott rászórni hintőport, és fürdés után kicsit meg lehetett nyomni, ha nagyon váladékos volt a teteje.
Mire kell válaszolni a barna szemű babócák anyukáinak?

Betty,
Neked is üdv itt közöttünk. Ugye Te is fogsz feltenni képeket?! Én is tök sokat tanultam itt a többiektől, szerintem együtt többet tudunk már, mint bármelyik védőnő:-)
Hajjal kapcsolatban: mi most már azon gondolkodunk, hogy hátrazselézzük Dorka haját, mert már a szemébe lóg:-)

Manóka,
Hol vettétek ezt az overallt? Annyira aranyos, és olyan jól áll Kismanódon; tetszik, hogy ilyen csúcsos a sapirésze!!! Milyen színekben van még?

Tünde,
Megnéztem Kittit, annyira édes! És milyen picike! Hogy telnek napjaitok? Kispapidnak hogy tetszik az apaság?

Na, mostmár tényleg befejezem. Ha véletlenül vkit kihagytam, akkor ezer bocsi. Kismanó itt fekszik rajtam (CAMban), és nem könnyű visszaolvasni, aztán írni.

Puszi!

Vic
Victoria

Vic, most azért is mindenbe belekotyogok KépKépKép Hami alszik, szerencsére jól van és már nem akarok semmibe belekezdeni.

Jól leírtad ezt a hasonlítós dolgot.. én is pont Buksiéknál gondolkoztam, h anyuci v apuci, és épp arra a következtetésre jutottam, mint te: mind2-t látom benne, de én Dorkánál is így vagyok ezzel.

Pöttömök mamájának lenni megtisztelő Kép De én túl hisztis vagyok ehhez sajna...

Lehet, h nem egy helyen hallottuk, de a tvben azt mondták, h fele annyi gyerek születik, mint a demográfiai hullám idején a 70es években. Azért nem semmi, h a demográfiai hullám csúcsának - merthogy most szülnek/szülünk a demográfiai mélypont darab gyereke van...

Ez a buszos story jóóó KépKépKép Most erről eszembe jutott egy saját: Általában rosszul vagyok a buszon (most találtam ellene egy jó homeobogyót - mind1), büdösnek érzem. Felszállunk a buszra, nemtom hány éves voltam, kis ovis lehettem... közöltem, hogy "fingszag van". Anyukám: nem szabad ilyet mondani, kislányom... Apukám: nem velem vannak Kép Erre Anettka: fiiiiiing fiiiiiing... Na ennyire voltam jól nevelt gyerek KépKépKép
Tom, h ez nem is vicces Kép

Fogcsírák mozgásánál is van nyál, az meg már simán lehet!

Oltásnál meg ne nézz oda! Én se szoktam, mert nem bíííííírom, ha bántják! Én mindig Hami arcát, szemét nézem, hogy hogy reagál... 2 hósnál és most fájt neki a szúrás, a 3 hósnál még az se. De a 2 hósnál és most nyügi volt... lehet, h az Act Hib-re reagál rosszabbul. Már csak 1 oltás van hátra trallallllaaaaaa.

Na eldugulok, mert már nincs mit írnom!
Cuppancs
Ann
annann

SziasztokKép

Hu de jó sokat irtatokKép

Vic,
Köszike a bejegyzést az albumba, és hogy tetszett Dorkának?KépKép
Hát a nyáladzáshoz Ann véleményéhez csatlakozva, a fogcsirák kezdenek el mozgolódni és szépen viszket az inyük, manó is olyan már mint egy törpe vizmű telepKép És amit tegnap produkált, azt hittem behalok tőle. Játszottam vele, szembe tartottam, majd éppen magamhoz akartam huzni, mikor elkapta a szájával az államat és mintha fogatmosna ugy huzigálta az inyét rajta, mindenzt elégedett vigyorral és huncut mosollyal kisérve.

Az oltáshoz csak annyit, hogy a bátor apuci, az szépen kiosont a szobából, mig a dokinéni előkészült és beadta a szurit, már csak akkor jött vissza amikor orvosikellék mentes volt az övezetKép

Buksika,
Tudom neked javasolni, hogy beszéld meg előre
babócával, mi fog történi vele és mért, de ne mond neki hogy nem fog fájni, mert ugye ez nem teljesen igaz. Inkább mond neki, hogy mikor megszurják egy kicsit fáj, de utána gyorsan elmúlik, nekem ez mind a két szurinál bejött.

Nah hogy én se maradjak le a buszos storyrólKépKép
Anyummal utaztunk együtt, ovis lehettem, akkor még voltak reklám képek ragasztva az ablakok felett, az egyiken egy nő hirdetett egy bárt, én kérdeztem hogy mit csinál a néni, anyum persze mondta hogy hirdet egy poharat, de én nem hagytam magam, és a következő kérdésem az volt, jó jó, de akkor mért nincs rajta bugyiKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Kisbuksi,
A férjem épp most mondta, hogy azt a tehenes Baby on board- ot a Brendonban vette, és ezervalamennyibe került!
Annyi babaáruházba járkál, hogy már én sem tudom Őt követni:-)

Vic
Victoria

Sziasztok,

hú, de sokat írtatok! Idáig olvasgattam, merthogy úg ydöntöttem, manómnak 11 körül fel kell ébrednie szopizni, azóta is várom...

Kis Buksi!
Milyen gyakorlatokat végeztek Vencellel? Szoktál egy összegöngyölt kisplédet tenni a hónalja alá hason fekve? Az tök jó mindenféle fejemeléshez, meg későb a kezével is jobban fog tudni manipulálni. Nem akarom a nagymenőt játszani (még rámugrik egy kri tika vagy hogyishíják) de konduktor lennék, hátha van valami kérdésed és tudok segíteni.

Köszi a lucerna + jégzacsi válaszokat, mindkettőt igyekszem majd beszerezni, sajnos nekünk nincs kéznél Kaisers, de biztos a Tescoban vagy Auchanban is lesz.

Tényleg nem is írtátok, hogy merre laktok, mi XIX. ker. Lehet hogy szomszédok is írogatnak itt egymásnak?

Vic,

Auchanos bodyk nálunk is menők, múltkor apa vagy 8 db-bal jött haza, mikor 289 Ft volt. Nekem a Dorina névnek a hangzása tetszett, valahogy olyan dallamos!

Ágiboszi, többiek

börze: A pavilon. Minden Kismamaújságban van reklámja. Tavaly mi rengeteg mindent vettünk ott. Kedvenc rugijaink onnan vannak, érdemes kimenni.

Szemszín: Nekünk 2 hónaposan is még kék, pedig nálunk is csak egy nagyszülőnek volt (sajnos) kék szeme. Izguljunk együtt!

DZita,
Adataink: HSzilvi - Dorina, 2004. január 06. 3500g, 57 cm, testvér nincs, és ma 2 hós és 4 napos.

nyálzás: Dorka is sokkal többet nyálzik mostanában.
cicigondok: Garmastan kenőcs nekem is lenyugtatta mindig az elején, aztán "megedződtünk", most már simán kibír egy órát is a cicim. Azóta is ritkán hordok melltartót, és ha tehetem, napoztatom.

Tigribigri, aranyos, amit a Mézeskalács térről írtál...

ja, új téma! Intimtorna! Próbálta/csinálja valaki? kazettáról vagy csoportban? Azt hallottam, hogy nőgyógyász adhat beutalót, és akkor nem kell méregdrágán járni. Nálunk van a kerületben.
Na megyek, most más nem várok tovább, mi van, ha pont most akarja a lány átaludni az éjszakát? Reggel amúgy is dokinéni, 2hós oltás, már hétfőn kellett volna, csak "véletlenül" elaludtunk és lekéstük a rendelést. :-)

Kép
Kép
szilvih

Szia Szilvi! Én csináltam az intimtornát szülés előtt 3-4 hónappaltól Kép máig. Kriston Andreánál csináltam végig egy tanfolyamot, nagyon szuper volt. Úgy tudom, hogy a Rókusban dolgozik, kérjed oda a beutalót, ha lehet.
Mi az V.-ben lakunk, majd ha jöttök a Szigetre sétálódni, akkor lehet szó randiról. Kép

Ann, és Ági sztorijához csatlakozva: én nem állhattam meg az utcán, ha egy idegen megszólított, hanem gyorsan el kellett iszkolnom. Én ezt így fordítottam át: Strandon voltunk anyukámmal 2esben, kb. 4 éves voltam. Anya egy ffi ismerőse odajött csapni a szelet. Nekem hozott csokitKép, kikaptam a kezéből, de mivel ismeretlen volt, még lábszáron is rúgtam a frankó kis szandimmal, és elszaladtam. Hehehehe.

Vic! A barna szemű babók anyukáinak arról kellett nyilatkozni, hogy mikor lett a babó szeme barna. Nálunk én barna vagyok, az Uram kék.
Egyelőre hót kék a Levi szeme, meg amúgy az Uramra hasonlít jobban. Ezzel az alkattal vagy atléta, vagy pólós lesz. Vagy evezni fog. Vagy amit akar. Kép Én már azt is kitaláltam, hogy Angliába menjen egyetemre. Kép

Közkérdés! Már nem tudom, hogy kinek higgyek játék ügyben. Állítólag ha 3 hónapos korig színes csiribiri cuccokat lógatunk fel a babónak, meg ilyesmi, akkor nem fedezi fel a kezét stb... Nekem úgy tűnik, hogy Levente mostanában unatkozik, meg sokat is van ébren napközben.
Természetesen játszunk eszközök nélkül, repülős, ringatás, ének... Mit csináltatok Ti, mikor úgy tűnt, hogy unatkozik a 2 hónapos kölke? Milyen játékokat vesztek?

Puszika! Kép
Detti

Sziasztok!
Tényleg órákba telik mire visszaolvas az ember lánya. kedden megkaptuk az 5 hós szurit és ugye "jószokás" szerint belázasodott. Éjjel alig aludtunk,mert sírdogált és fenn volt csak azért, hogy mi ott legyünk mellette. Most a férjem is besegített, hol ő hol én néztünk be rá, mert amúgy nem szokott megébredni a sírásra.(mármint a férjem) Nos még szerda délelőtt is volt egy kis hőemelkedés. De amit délután és éjjel művelt. 1-2 óránként fenn volt, keservesen sírt és se a ringatás, se a simogatás, se a hinta szóval semmi nem segített még a szopi sem. Végül éjjel 23.30-kor elaludt, egészen 01.20-ig és onnantól újra kezdődött minden. Pedig megkapta a Chamomillát is! Hát nem tudom mi volt vele. De most reggel 4 óta alszik mint a bunda. Már úgy örülök, hogy nincs több szuri, mert képzeljétek most is és az előző oltás után is nem lehet háton tisztába tenni a pelenkázón. én úgy gondolom fél, hogy megint történik valami, mert hasonló a doki bácsinál is a hely ahol a szurit megkapják. Ezt 1 hét alatt nőttük ki a múltkor, addig ágyon tettem tisztába.

Detti: nekünk senki nem mondott ilyet, hogy nem fogja felfedezni a kezeit, ha játékokat adok neki. Nálunk a színes kendők jöttek be, azt könnyen meg tudta fogni, ráncigálta. tettem az ágya rácsaira és a hordózóra is illetve a hordozón volt az a csörgős gumis játék, nekünk elefántos van. Na azokat is imádta. Ma már a múlté, ugyanis amikortól elérte addig ügyeskedett, hogy letépte őket. És a kezét felfedezte minden további nélkül és már a lábak is elérnek a szájig Kép

Ági, Tünde köszi a bababörzés tájékoztatót. Nekem nem jár és nem is szoktam megvenni a kismamát, de a barátnőmtől elolvasásra mindig kölcsönkapjuk. Az ő kisfia 9 hónapos, a barátnőm meg gyermekorvos, így sokszor beszélünk, de leginkább csak telefonon.

Annann légyszi küldd el a pampers játék képeit Vic-nek is, mert ő is kérte, de nekem ezek nincsenek meg.

El is feledtem, hogy Kisbuksi nekünk is olyan kiskádunk van , mint nektek!

H. Szilvi tábla is kiegészül, csk most megyek, mert felébredt kicsifiam.

Pusszi és bocs a bőbeszédűségért! Zita

UI: VIc Dorka még mindig nagyon szuper nő! És jó hogy itt vagytok!!!!!Kép
Annann Hamit meglestem ám a 2003 nyár végi babákban!Kép
zitus

Sziasztok Lányok!
Vasárnap óta nem tudtam idejönni sajnos. Anyukám eléggé beteg (szövődményes lett a megfázása), így szinte most náluk lakunk. Az öcsém gépén meg egyszerűen nem jön be a Babanet…KépKépKép
Most láttam a nőnapi üdvözleteket! Nagyon szépen köszönjük!

Megpróbálok gyorsan visszaolvasni, mert sietnünk kell Kispufival kezelésre.

Üdvözlöm az újakat!!! Annyira jó, hogy ennyit írtatok mióta nem voltam.

Vic!
Szerintem szuperjó, hogy Dorka ennyire ügyes!!!! Tornáztatod is?

Kakiszag: az anyatejes kaki a legjobb illatú… amikor megkezdődik a hozzátáplálás.. hajjajjjjj

Buksi!
Dudu figyelmét sem kötötte le semmi hosszabb ideig kb. 3 hónapos koráig. Most is inkább üldögélni szeret a karomban. Ahogy felfedezik a kezüket egyre nyúlik a játékidő!!! Különben is nagyon szépen haladtok. Ügyes, hogy nagykádazik, meg pohárból iszik!!!!!

Atyaég!
Ki ez a kritika?? És miért ide ír??

Ágiboszi!
Ügyesen viseltétek a szurit! Hát hiába, nagyfiú már ez a Dani.

Vic!
Remélem nem gondoltad komolyan, hogy nem jössz többet!!!!! Kit érdekelnek a hülyék?? Én is elmehetnék, mert egy kedves Pöttömtagunk megsértődött rám és hiába szólok hozzá, kérdezek tőle, rám se bagózik. Így van ez! Én nagyon szeretlek és csípom a csodaügyes kiscsajt!!!

Feljegyeztem, hogy hol tartottam és olvasok majd tovább ha hazajöttünk!!!!!
Addig is; millió puszi mindenkinek!!!
Emőke
KépKépKépKép

hicudzsi

Most azért gyorsan utánanéztem és látom, hogy mégis itt vagy Vic!KépKépKépKép
Ennek örülök, bár elszomorított, hogy csak Annt tartod a Pöttömök mamijának, holott a nevet én találtam kiKépKépKép

De ez van..KépKépKépKép

hicudzsi

Sziasztok!

Ann,
Mi is úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk az Auchanba még venni nyárra ilyen rövidujjú bodykat.
Köszi a Pamperses képeket. Először azt gondoltam, hogy valami kis gagyi vagy nagyon pici játékokat lehet kapni ezekért a pontokért (mint ahogy általában a legtöbb pontgyűjtősökért), de most teljesen meglepődtem, hogy milyen jó kis játékokat adnak cserébe. Ezekért megéri pontokat gyűjteni!

Mindenki,
Ti melyik Auchanba szoktatok járni? Mert épp azon gondolkodtam , hogy múlt szombaton annyi kismamát és kisbabát láttam az Auchanban, s mindenkin azt nézem, hogy vajon Pöttömös- e vagy sem, s hogy egyáltalán Babanetes vagy nem.

Detti,
Nálunk Dorka szeme szürkés volt, és abban reménykedtem, hogy olyan zöld szeme lesz, mint a papájáé, de sajna az én s.barna szememet örökölte szerintem, mert egyre jobban sötétedik pár hete. Habár én mindig látok zöldes színt a szemében, főleg ha mérges vagy sírdogál, de az is lehet, hogy annyira ezt szerettem volna, hogy már magamba beszélem. Pedig milyen jó lett volna (sokkal egzotikusabb), ha a mandulavágású szemének zöld színe van. Na, mindegy. Nekem Ő így is szép!

Szilvi,
Nahát, de jó, hogy konduktor vagy! Mert Te tudod, hogy milyen gyakikat mikor kell végezni egy kisbabánál. Esetleg meg tudsz velünk osztani néhány gyakorlatot?! Lééégyszííí!

Zita,
aranyos vagy! Ja, és köszi, hogy szóltál Ann- nak a Pamperses képek miatt!

Puszi,

Vic
Victoria

Emő,

Ne szomorodj el léégyszííí, Te leszel a keresztmama, ok?!

Puszi,

Vic
Victoria

Sziasztok Kép

Hű, Zita, nem semmi oltás-mizéria KépKépKép Nálunk csak a délutáni egy órás nyügi volt, utána semmi. Még a fürcsinél se volt nyüszi, pedig oltás után szokott. Kapta a szokásos homeocuccokat, Chamomillát most pluszban, meg lázkúpot biztos ami biztos, pedig most hőemelkedése se volt. Éjjel simán aludt, reggel mosolygósan ébredt. Hű, de nagy szerencsénk van, nemtom, h minek köszönhető, mindenesetre örülök.
Egyébként én is úgy szoktam, mint Ági, megbeszélem vele már előző nap, hogy mi lesz, meg aznap reggel emlékeztetem rá.

Hú, Vic, mekkora probléma, h ilyen szép szeme van Dorkának KépKépKép
Mi 2 Auchanbajárunk, mikor melyik esik útba. Ha az M3ason megyünk, akkor a Dunakeszit, ha meg körben, Gödöllőnek, akkor a csömörit. Mostanában, hogy van 4 napos matrica is, inkább az előzőt.
Egyébként olyan béna vagyok, már tegnap el akartam küldeni a mélt, de elfelejtettem, de éjjel eszembe jutott és megpróbáltam beprogramozni magamba, h azzal kezdjem a napot:
sikerült!!

Hicu, nagyon sajnálom anyukádat, jobbulást neki!

Detti, sztem ez hülyeség! Úgyse egy helyen van a gyerek egész nap - legalábbis nálunk Kép Nincs mindenhol fellógatott cucc. Egyébként Hami szól, hogyha nem akar ilyen fellógatott részen lenni... jó ideje max az ágyában a zenélős tetszik neki, egyébként inkább hason játszik. Vigyázz, mert azt is fogják mondani - már hallottam - hogy ha fellógatott cucc van, akkor nem tanul meg forogni, meg kúszni...

Cupp
Ann
annann

Sziasztok Anyócák és Babócák!

Látom senkinek sem hiányoztunk 4.-e óta. Kép

Nagyon nyűgös hetünk volt, ZOLTÁNOM szopisztrájk-félét tartott. Illetve nem nagyon tudott enni a lelkem kisfiam. Emlékeztek, kértem a segítségeteket a hirtelen felsírások miatt. Nos ez utána csak fokozódott, eljutottunk az óránkénti pár korty szopihoz, no meg visszatért az éjszakai szopi is. Kép Sejtésünk: valszeg a fogcsírácskák mocorognak. Szombaton szépen megduzzadt a kis ínye alul, de tegnapra megint alig látszott valami.
Ma voltunk dokinéninél. Megkaptuk a 2 hós oltást. Na én hiába készítetem fel kisfiam az oltásra, szegénykém nem igazán viselkedett hősiesen. Alig bírtam felöltöztetni utána, olyan keservesen sírt és kapaszkodott belém. Ja a Dr. szerint kizárt, hogy a foga miatt volt ez a tortúra. Ezt a fentiek miatt nem tudom elhinni, meg azért sem, mert Kincsem erősen nyálzik (értsd: annyira csorog a nyála néha, hogy elgondolkoztam már az egész napos előke viselésén is), továbbá nem csak a kis öklét rágja, hanem már a csörgőit is, ha sikerül a szájába találni vele. Kép Tegnap vettünk is neki szép kis delfines hűtőrágókát, meg olyan műanyag bordázott tetejű csörgőrágókát. Kép Ma bevetem, ha felébred, mert most alszik kint az üvegházban. Kép Elaludt hazafele a kocsiban, s nem voolt szívem felébreszteni. No meg így tudok hírt adni magunkról, mert nem zavarja a billentyű kopogása. Kép

Detti, a fiam szeme születéskor barna volt! Aztán 3 naposan gyönyörű szép mélykék lett. Kép 2 hete felfedeztem benne barna csíkocskákat. Kép Most nem tudom hol tartunk. Szerintem be fog barnulni. Ezt egyébként nem bánom, ha olyan mélybarna lesz, mint apájának. Ha nem, akkor szeretném, ha maradna meg olyan zöldeskéknek barnás csíkokkal, mint az anyukájáé. Kép

Vic, a Kritika, no comment. Én pl. élvezettel hasonlítgattam egymáshoz az utóbbi időben a gyerkőceinket. Mert ugyebár alig van "korkülönbség" Kép viszont enyém fiú, Tied meg lány. Remek kis tanulmányt lehetne írni belőle. Kép Kép Kép

Lányok, mi még nem forgolódunk, csak félig a pelenkázón, ott viszont már hanyattfekve mászunk is. Kép Hason viszont már fekvőtámaszokat csinál a Kölök. Kép Ja és hiába fektetem oldalra, bömböl. Most azt találtam ki, hogy a nagyágyon játék közben játékosan meghempergetem, hátha kedvet kap. Kép
Detti, én nem tapasztalom, hogy nem fedezte fel a kacsóit. Kép Sőt, inkább azt látom, hogy naponta 1, legfeljebb 2x!!!! hajlandó csak játszani a feléje lógó forgattyúval. Viszont minden érdekli ami motog, aminek hangja van. Kép Pl. a Tv-t imádja, de én meg azt nem szeretem nagyon. Kép Szerencsére csak akkor jut hozzá, ha én főzök, de akkor is csak természetfilmet nézhet. Kép Röhej, ahogy néha magyaráz az állatoknak. Kép Ja és ez úgy jött, hogy a nyestbőrt, ami a falon van, imádta hazajövetelünk óta. Kép

Friss Pöttömök és Anyukáik, üdv köztünk! Kép

Zitus, csak megjegyzem, aztán ha akarod megcsinálod, ha nem, nem. Kép Az az észrevételem, hogy a tesókkal nem nagyon "kérkednek" az anyócák. Lehetne esetleg fordított a sorrendje az uccsó 2 oszlopnak? Csak mert logikailag is jobb lenne a tábla. Kép

Na dugulok, pedig annyi írnivalóm lenne még direkte Kritika bosszantására! Kép Kép Kép

Boró és mégalvó beoltott ZOLTÁNJA Kép

UI: már 62,5 cm hosszúak és 6,66 kg vagyunk! Kép
femõke

AnnAnn
Hogy adod be Haminak a homeobogyokat? Feloldod vizben, vagy csak ugy beteszed a szájába?
Hogy döntöd el a nyügösség alapján, hogy mikor jöhet neki egy kis Chamomilla (ez a sima kamilla?)?

Detti
Mi csak alig multunk egy hónaposak, de én már befektettem egy olyan baby-gym alá és nagyon élvezte. Ez olyan keret, amit a földre kell állitani és aktivity játékok (egyik csörög, másik sipol, a harmadik zörög és fényes) lognak le rola. Igaz, hogy párnát kell tenni alá, hogy a hadonászás közben elérje a játékokat. Még csak véletlenszerüen trafálja el őket, de már beszél hozzájuk. Kép

Vic
A sárga csucsos meleg ruhácskát- nekünk is olyan van mint Manóéknak- mi a Corában vettük még télen. Kb. 3000 Ft volt.

Kisbuksi
Milyen tornagyakorlatokat csináltok?
Én minden seti fürdetés előtt tornáztatom és simogatom kb. 15 percet. De csk saját kutfőből találtam ki gyakorlatokat.

Szilvi
Tudsz tanácsolni mozgássort?

Igy csinálom én:
1. átsimogatom a testét, hogy egy kicsit felmelegedjen
2. a mellkasán kereszbe simogatom a mellizmait.
3. masszirozom a kézfejét, az alkarját, majd a felkarját, végül karkörzés
4. lábbal ugyanez. alulról felfelé puhán "átgyurom", majd lábkörzések. (sokféle)
5. Biciglizés- ezt szereti a legjobban
(sőt a "biciglizünk" szóra már magától is elkezdi sután csinálni)
6. Kezecskéit az átellenes lábához érintem.
Ennyi

Szerintetek mekkora body méret kell majd nyárra az 5-6 hónapos babának normál növekedés esetén?
Azért nem tudom ,mert nekem a nagylányom 4 hónaposan már 7,5 kg volt és ez a pici egyenlőre nem gyarapszik ilyen mértékben.

Fiona
fiona

Kedves lányok,

hát én jól eltűntem, mondhatnátok, és ez így is van, de mentségemre legyen mondva, rajtam kívülálló, előre nem látható, úgymond vis major eset forog fenn. Nem volt Netünk.

Próbáltalak benneteket visszaolvasni: ez egyszerűen lehetetlen, de mivel rengeteg Kép jelecskét látok, remélem minden anyucika és babóca jól van, és készülődik a tavaszra, hogy minél többet lehessen kint. Ez az idő egy rémálom, de azért már többször voltam kint Kismalaccal (summa 4x), először kezem-lábam remegett, hogy mindent jól csinálok-é (mit lehet elrontani??), na és, hogy meg ne fázzék, ésatöbbi.
Kismalacom továbbra is igen magas empátiás készségről tesz tanúbizonyságot szülei éjszakai alvásigénye iránt..Kép, most már rendszeres, hogy 11-től 4-ig szépen alszik, aztán legközelebb 7-8 körül kel. Nappal azért bepótolja a dolgokatKép De bavallom, én sokkal rosszabbra számítottam, már a leterheltséget és fáradtságot értve.
Malacpofa tennap a dokinőnél méreckedett és nettó 4700 gr. Néz rám a dokinő kikerekedett szemmel, de olyan volt, mintha rosszallaná. Mondom néki: most mit csináljak? Diétázzunk? Na, van egy rossz pontom a dokinéninél.
(Ja ezzel a súlydologgal kapcs. elég köcsög beszólás volt a Kritika-féle. Én szerintem inkább mindenki örül és aggódik a másik babócájáért is, hiszen sokan ismerjük egymást.)

Most eldöntöttem, hogy megpróbállak benneteket visszaolvasni, és majd akkor kommunikálok.

Puszika mindenkinek,

Fruzsi
cinderella

Csajszik! Köszi a játszós tippeket! Asszem hétvégén beszerző körútra megyünk. Kép

Hogy van az, hogy annyian írjátok, hogy mentek 2 hónapos oltásra? Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy a 3. oltást is itthon adja be, aztán kell csak bemenni. Most hogy van ez?
Pedig a dokinéni a körzeti megbízott, nem ilyen speciálisan, 7 határon túlról választott régi ismerős.

Fru! Végre! Úgy tűnik, hogy a kiccsávók ilyen vasgyúrók. Boróéknál is milyen méretek vannak!
Asszem pont 1 hónap különbség van a 3 kölök között.
Boróék: 6,66
Nálunk: 5,90
Ti: 4,70

Szerintem ez majdhogynem lineáris.
KépJajj már nem is írok több ilyet okés kritika? KépMeg különbenis szólít a kötelesség.
Puszka: Detta
Detti

Boró, sztem is a foga, ne hallgass mindenféle dokikra... mondom, az enyém dokibácsi szerint akkor van fogzás, amikor kint van a fog Kép Már el se tudom képzelni Zoltánodat, mert hosszra akkora, mint Hami, de egy kilovan több Kép

Fiona, amíg pici volt, összetörtem (a nagyobb pl. BIOROnos bogyókat, akicsiket pl REMEDIAs, nem) és feloldottam, jó ideje már bedobom a szája és egyed! Kép Nagyon szereti szopogatni!! Ha nagyon nyügi és semmi se jó neki, akkor kap. Állítólag a homeobogyókhoz nem lehet hozzászokni, de több helyen is olvastam már, h a chamomilla pl nem ha olyan intenzíven, ha rendszeresen - értsd pl. fogzás idején ha kell, ha nem minden nap adod. Így csak akkor kap, ha tényleg kell.
5-6 hónaposnak sztem 68as kell átlagban... pl. EUs méretben 6 hó =67es... de ki tudja Kép Nem Detti Levióriásbábiéra gondolok, akitől Hami simán örökölhetné már a kinőtt ruhatárát, ugyanis mi még elvétve hordunk 68ast, merthogy lóg, ő meg már kinőtte. Jól tudom??? KépKépKép

Szia Fruuuuu!!! Én bevallom őszintén, aszittem, el vagy havazva, azért nem jössz, de fel vagy mentve!!! 4700 , hűűha!!!!
Mostantól kezdve mindenkinek tilos beírni, h mekkora a babócája súlya, mer' jól megsértődök, és idehívom még Kri Tikát is, hogy jól verjen meg titeket a betűivel KépKépKépKép

Timi, Manga, Andi, Pindur és többiek, merre vagytok????

Pusszancs
Ann
annann

Igen, Ann. Sajnálom, de már befogtuk a 74-es szerkókat. Kép Bocs, bocs.
Detti

Sziasztok,

Emő,
Én is jobbulást kívánok az anyukádnak!

Boró,
Bújjon ki hamar az a fogacska, vagy pedig hagyja már békén egy kicsit Zoltánt, nem?! Ennyire fáj Neki? Hú, már én is előre félek, hogy mi lesz a fogak bújásánál.

Képzeljétek, Dorka mostanában (mostmár 4- szer) akkorákat bukik szopi után, hogy beterít engem, és mostmár mindent le kell fedni körülöttünk, hogy ne kelljen naponta sikálni. A doki azt mondja, hogy biztosan attól van, hogy túleszi magát. Na de ennyire?! Akkor miért nem hízik annyit?! Eddig még sosem bukott, s annyira örültem ennek, most pedig néha úgy megijedek, annyi jön. Pedig szinte meg sem mozdítom szopi után, és igyekszem szinte alig hozzáérni, nehogy megnyomjam Őt valahol.
Na, mindegy, úgy tűnik, most "bukós" korszak van, aztán majd biztosan hamar elmúlik. Látod, Kritika, nem csak tündibündi szép dolgokat írok a lányomról....

Fiona,
Mi a Corába ritkán szoktunk járni. Szólnál majd, ha valami jó kis cuccokat sikerült vennetek, vagy van valami jó kis akciós cucc?

Fruzsi,
Először nekem is remegett kezem- lábam, és a többiek bíztattak, hogy menjek csak nyugodtan sétálni, higgyem el, hogy nem fogom felborítani a babakocsit:-) És tényleg nem!!! Hihetetlen, hogy milyen fura dolgoktól félünk egy saját babánál!
És gratu a méretekhez! Mi pont 100 grammal vagyunk kevesebbek, mint Ti! És az milyen kevés, ha azt nézzük, hogy mi mennyit híztunk vagy fogytunk:-)))

Detti,
Mi nem megyünk, hanem a doktornő megkérdezte tőlünk, hogy akkor kijöjjön, vagy bemegyünk. S én mondtam, hogy jobb lenne, ha jönne, mert nem szívesen vinném Dorkát a beteg gyerekek közé.

Ann,
Mi nemsokára elkezdjük a 68- as méreteket hordani, a 62- esek még jók, de szerintem rohamléptekben ki fogja nőni Kismanó. Ja, most olvastam, hogy ne zaklassunk Téged mindenféle méretekkel. Bocsi! Ja, csak a súlyt nem lehet leírni. Akkor jó!

Na, megyek, mert felkentem egy lehúzható maszkot a fejemre, és már elkezdtem lehúzgálni (úgy imádom), s a szemembe lógnak a darabkák:-)

Puszi!

Vic
Victoria

Vic!

Kb. 2 hete vettem a Corában nagyon jó minőségű kombidresszeket Kristófnak 300 vagy 400 forintért, már nem is emlékszem pontosan és nagyon aranyos rugdalózók is voltak 999 forintért, elméletileg 3 hónapos kortól, de én csak 6 hónapostól felfelé találtam, kisebbet már nem.

Off leszek bocsi!
Ann, írtam neked mail-t.

Sziasztok
johitimi

Timi, Timi, éljen, végre itt vagy! Kép Már aszittem, elvesztél Kép

Vic, semmiféle hízást nem szabad írni, meg rugiméreteket sem!!! KépKépKépKép (jóvanna, csak vicceltem) Akkor Dorka kb. most akkora, mint Hami, talán nehezebb, ugye? A 62esek épphogy jók, de amíg jók, addig hordjuk. Ennek is megvan az előnye, nem kell annyit emelgetni KépKépKép
Egyébként tőlünk senki se kérdezi, h mennyi a súlya (tanácsadásra nem járunk), csak azt, h jó-e. Én meg mondom, hogy jó Kép Mé, nem jó?

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Képtelenség mindent visszaolvasni, de még majd próbálkozok.
Mi jól vagyunk. Mármint Matyi igen, én sajna kevésbé, de nem akarok itt szomorkodni elég a környezetemnek csak zárójelben (lehet, hogy valaki emlékszik rá, valamikor októberben írtam, hogy egyik éjszaka lett egy dudor a nyakamon. Azt hittem elmúlik, ha megszültem, de sajna nem így lett. Ma derült ki, hogy a pajzsmirigyemben nőtt egy ciszta, hál'Istennek jóindulatú, de amint abbahagytam a szoptatást meg kell műteniKép

Bár látom Kri Tika tarolt a beszólásával, azért írok manócskámról. Mi nem vagyunk olyan nagyok, mint itt a fiúk, de azért talán nem panaszkodhatunk. Súlyunk 5720 g volt múlt pénteken. Holnap megyünk dokihoz és majd megint leszúr, hogy miért etetem túl a gyerekemet.
Egy hete mi is felfedeztük a kezünket, és jl elnézelődünk, elszórakozunk rajta. Hosszasan beszélgetünk is nagy sóhajtások közepette meg nagy nevetések közepette. Átfordulni nem tudunk, de képzeljétek ha az ölembe fektetem a fotelban akkor felhúzza magt, fel akar ülni. Ezt ugyan nem értem, mi ez a fordított sorrend, de hát csak nem lesz baja a gerincének.

Sajna a képet nem tom felrakni, már mindent megpróbáltam. Majd szerzek egy számítógépes tudort, hogy segítsen, én ehhez béna vagyok.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok most mindenki írására külön külön, próbálom magam összeszedni, mert az immunrendszerem nagyon legyengült a sok megfázástól, vírustól és nem alvástól, hogy szédülök, ha az utcán kell közlekednem.

Puszi mindenkinek

Manga
manga

Sziasztok!

Vic, köszi szépen! Kép A napjaink jól telnek, most már kezd kialakulni valami rendszer is. Igaz ez még elég ingadozó. Kitti egész jól alszik éjjel, hagy minket pihenni. És napközben mostanában ha fent van, úgy tud nézni, csak tekinget körbe, és el van szépen. Kispapi pedig nagyon imádja az ő Töpörkéjét. Hihetetlen, hogy oda van érte. Kép
Mi a csömöri Auchanba járunk általában.

Ann, szerintem vicces volt a buszos sztori! Kép És Ági, a tiéden is jót nevettem! Kép
Na és Detti, a kis agresszív! Kép

Valaki mondja el légyszi mi ez a Pamperses pontgyűjtés?

Pusza,
Tünde
rtünde

Manga, én rájöttem, h ez miért van így, legalábbis van egy elméletem, ui. Hami is így csinálta:
Ahogy ülögetett fel, megerősödött a hasizma és utána hasizomból fordult hátról hasra.
Egy pár felhúzástól sztem nem lesz semmi baja, ez tornásztatás gyakorlatai között is szokott szerepelni... de majd Szilvi megmondja! KépKépKép bízzuk rá!

Manga, szomi vagyok Kép a nyakad miatt. Aszittem, már elmúlt. Szedd össze magad, nem ér betegeskedni!!!

Tünde, a Pampers zacsikat kell gyűjteni, ill azokról a baba-mama figurát a darabszámmal együtt és játékokat lehet érte kapni. Ha gondolod, elküldöm a feltételeket meg a leírást.

Cupp
Ann
annann

Szép jó estét mindenkinek! Kép

Gyorsan írok, mert aztán megyünk fürcsibe!

Annann: ma nagyon jó volt a kicsifiam, sokat játszott és nem volt nyűgi. Talán túltette magát a szurin. Mi is meg szoktuk beszélni, miért megyünk dokihoz, de azért ez a két szúrás és sírás nélkül tűrte, csak itthon lett nagyon nyűgös. A doki még meg is jegyezte, hogy egy kis hős volt, na ha látta volna itthon, anyámasszonykatona lett volna Kép

Boró: én biza hiányoltalak március 9-ei hozzászólásban, és ötlet elfogadva!

Vic lejött a maszk? Kép vagy azóta is próbálsz tőle megszabadulni?

Tünde: csak a total care midi és maxi pelus zacsijait kell gyűjteni és zenélős játékokra lehet becserélni. Ann a fotók tudora!

Hicu: Jobbulást a mamának! Remélem jössz majd sűrűbben is!

Manga: szorítunk neked, szerintem minden simán megy majd!

Timi: azért kicsit bőbeszédűbb is lehettél volna! Mi van veletek?

Fru: Hát ti tényleg szépen kerekedtek! Csak nem te is a mérlegen álltál mikor a babót méricskélték?Kép
Mi a keddi mérésnél voltunk (5 hó és 9 naposan) 6700 grammosak és 65 cm. Pedig kap a gyerek enni, mert ha véletlenül el is felejtkezünkKépróla, szól rögtön és kiabál velünk a sarokból
Kép
A rugiméreteket nem írom, Ann nem engedélyezte!Kép

Detti: oltás ügyben. Nálunk a doki bácsi aztat javasolta, menjünk havonta vizitre, és akkor szúr minket, ennyi kell a babának, hogy edződjön! Ezért mi szorgosan megyünk!

Na búcsú, mert bemelegedett a fürdőszoba és jöhet a pancsi! Jó éjt, szép álmokat és bocs ha nem írtam mindenkinek! Zita és Matyi
zitus

Manga!

Engem is műtöttek a pajzsmirigyemmel, nekem a bal oldalit ki is vették teljesen. Ne félj a műtéttől, közel nem volt olyan rossz, mint ahogy én annak idején gondoltam. Fel a fejjel Kép!
johitimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?