Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm, lányok! :)

Kditke! Ez milyen jó ötlet, hogy megszomjazzon a sok sósra! Köszi! :)
Az mitől lehet, hogy nem tudják beállítani? Én azt hittem, hogy a gyógyszerrel jól lehet kordában tartani. :(
Nekem terhesség után jött, és mivel először túlműködött, és már azt észrevették, figyelték, mikor csap át ellenkezőjébe, így azonnal gyógyszerezték, és nem jöttek plussz kilók.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok!

Dolli, elvileg kinőhető a tejallergia asszem'... Gézu hogy van? Sajnálom, hogy megint beteg! Jobbulást neki!
Nagyon boldog szülinapot!!!!

Gabi, akkor mégsem kerülitek el az átmosást :( drukkolok Nektek!

Mimi, nagyon cukor a kismanó! És örülök, hogy minden okés!

Oltás: hááát én is úgy vagyok vele, ami kötelező az kötelező, de semmi plusz. Minek adassam be, egyik doki-, védőnő sem győzött meg arról, hogy milyen szuper. Meg ki tudja majd egymással milyen reakcióba lépnek.... vagy mittudomén, de szerintem felesleges minden sz.rt beadatni.

Andi, további gyógyulást a gyerkőcöknek! Remélem hugod hamar rendbejön!

Orsi, szép lett a cickód! Ügyes vagy! Nem semmi Bubu! :lol: :lol: Jót rötyögtem rajta. Örülök, hogy szüleid megenyhültek!

Mi most itt vagyunk apuéknál, itt töltöttük a hétvégét, párom már otthon (így egyedül alszok :( ) mert holnap munka, nekem meg a Jánosba kell mennem emlőuh-ra :(
Lányok, olyan cuki Lili egyre többmindent mond, olyan kis édes, imádom ahogy karattyol. Ja, meg itt van a hugom kutyája és teljesen oda van érte, itt szeretgette, ölelgette, játszott vele...úgyhogy otthonra is kell egy kutya! :lol: Párom még vonakodik, de tavaszig megfűzzük. :wink: :D

Na, elteszem megam holnapra. Jó éjt mindenkinek!
És a kis betegek meg minél előbb gyógyuljanak meg!!!!!!
sylph

Sziasztok,

Juj egy kicsit lemaradtam, pedig csak egy pár napig nem tudtam jönni. :-)

Orsi, jó lett a cickód, bár én nem tudom, h miért csináltattad meg, de olvastam, hogy a szüleid sajnos nem fogadták jól. Szerintem idővel megenyhülnek majd.

Remélem Gézu azóta meggyógyult!

A fulladásról jut eszembe:
Az öcsém is és a húgom is kiskorukban sokat fulladt, de szerencsére kinőtték. Én meg "nagy" koromba lettem asztmás. Nagyon rossz érzés,amikor a levegő nem jut be a tüdőbe, én eleinte bepánikoltam amitől még rosszabb lett, de most már tudom kezelni. Remélem Lili nem örökli majd!

Ti mennyit híztatok a terhesség alatt? Lehet ilyenkor valami diétát alkalmazni? Vagy mit lehet tenni, hogy ne hízzon egyfolytában az ember?
kicsi lini

Sziasztok!

Sylph! Köszönöm! :)
Gézu tegnap már láztalan volt, hasmenés meg csökkenni látszik, remélem, mára végleg elfelejtjük. Viszont jókedvű, és ez megnyugtató! :D
Kutyushoz hajrá! :)
Édes lehet Lili, ahogy dumál! :lol: Gézu is mondja a magáét, most pár napja megint nagyon szedi fel az új szavakat, nem győzöm követni. Tegnap édes volt, fél 7-kor konyhába be, fiók kihúz, elő két kanál, viszi az asztalhoz és kijelenti, hogy: vavi (vacsi).

Lini! Hát pörgős topicba kerültél! :lol:
Ma megyünk vissza dokinénihez... meglátjuk, mit mond.
Állítólag a lányok kevésbé öröklik az asztmát, remélem, nálatok ez beválik! :wink:

Én 15-öt híztam, kb 22. héttől szólt a doki, hogy figyeljek oda, és sómentes diétát javasolt, meg heti két gyümölcsnapot. Hát a sómentesség extragáz volt, inkább nem ettem, minthogy sótlan legyen a kaja. :)

Dolli :lol:

Kép
Kép
tekiroll

Orsi! Apudék?

Kép
Kép
tekiroll

Ditke!
Köszönöm a bőrgyógyász néni elérhetőségét, ma fel is hívom. Zsófi bőre továbbra is orvosért kiált. :-(

Orsi!
Gratula az új cickókhoz! Szépek lettek!

Dolli!
Utólag is boldog születésnapot!

Oltások:
Na látom erőteljesen megoszlanak a vélemények ebben a kérdésben. :-D Azért köszönöm az infókat!

Terhesség alatti hízás:
Én 16 kilóig mértem, de kb. 20-at híztam a végééig. Meg akartam mérni magam indulás előtt, de folyt a magzatvíz, eszembe se jutott, hogy mérlegre álljak. :-D Most 4 kiló plusz van rajtam. No meg ezenkívül még jó pár, de azt nem a terhességnek köszönhetem.

Szerintem sem kell Rubint Rékának lennünk, de azért érdemes odafigyelni a kajálásra. Én nem tettem. :-D A nagy súlygyarapodásnak nem feltétlenül lesz kórház a vége, de megnöveli rá az esélyt.

Amúgy terhesség alatt vízhajtásra az almanapot javasolják. Én csak fél napokig bírtam. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Lini,
Én Veronikával 10-et, Zsomborral 13-at híztam, igaz nem voltam előtte nádszálvékony. Nagyon nem lehet diétázni, én ettem naponta 5x, tízóraira és uzsira gyümölcsöt. Próbáltam este már nem nassolni bár ez nem mindig jött össze. Érdekes hogy Veronikánál voltak korszakaim amikor csak egy adott ételt kívántam egész nap, először volt a meggybefőtt, aztán a tőkehalmáj majd a végén a fagyi :D Zsombornál meg pont az ellenkezője éhes voltam de nem esett jól szinte semmi. Napokig csak sima kiflit ettem mert mindentől rosszul voltam.

Képzeljétek Zsombor elkezdett kúszni és már 2 foga van :D Most két nap alatt kijött mindkét alsó és nagyon belendült mozgás terén is. Úgy látszik ő már gyógyul.

Sylph,
Köszi. Úgy tűnik h febr 3-án fogják hazaengedni a húgomat, mert a kezelőorvosa most elmegy sielni és amint visszajön akkor kiengedi. Ma beszél 3 másik orvossal és kér tőlük szakvéleményt a térdéről csak nehezíti a helyzetet hogy fekvőbeteg és nem tud elmenni hozzájuk.

Dolli, Sylph
Olyan édesek ilyenkor amikor elkezdenek beszélni :D

Dolli,
Mostanában Zsombornak én is a Nurofen fecskendőjével adom be a gyógyszert mert 3ml-t írt ki az orvos, azt meg a kanállal nem tudom pontosan kimérni.

Kép[
Kép[
kostyika

Szasztok!

Dolli, konyhás-fiókos törénet ismerős... :wink: Lili is tudja ha kaja van akkor megy a fiókhoz kivesz kettő nagy evőkanalat és hozza az asztalhoz, közben mondja: kan, kan.... :lol: olyan édesek ilyenkor, Lili is napról napra mondja az újabb szavakat. Fel szoktad írni őket? Én igen, van egy kis könyvecskéje mindkettőnek és abba irogatom a dumájukat. :lol: Jó lesz majd később visszaolvasni.
Örülök, hogy Gézu jobban van és legalább jókedvű!

Lini, én Bubóval 12, Lilivel 11kg-t híztam. Én sosem diétáztam, sőt, ettem ami jól esik. Mért mennyinél tartassz? Cukrot néztek?

Andi, gratula a fogacskákhoz! Végre kinn vannak! És a mászáshoz is!
sylph

Andi! Kúszás és végre fogacskák! Gratula a nagyfiúnak! :)
Húgod nem bízik a kezelőorvosában, azért kér más véleményt is?

Sylph! Nálunk a kanál az nana! :) Most kezdtem komolyabban írni. Eddig csak kb havi feljegyzés készült, de most már naponta mondja az újabbnál újabbakat, úgyhogy egyenlőre naptárba írom, még nem találtam ki a formáját, hogy milyen legyen, mibe írjam, hogy örök emlék maradjon! :)

Megjártuk a dokival. Levitt férjem fél 8-ra, ahol kiderült, nincs dokinénink, és csak 9-től van helyettes. Szegény csibét meg felébresztettem, pedig végre aludt, és éjjel is csak kétszer kelt.
9 után pár perccel értünk le, mondanom sem kell, tömegnyomor a rendelőben. :? Viszont javulunk, antibiotikum ma van utóljára, aztán még hét végéig hurutoldó meg spiropent.
Mire hazaértünk, szegény teljesen KO volt.

Berni! Köszi neked is! :)
Oltásról, mint minden másról, megoszlanak a vélemények. Érdemes sok embert meghallgatni, utánaolvasni, aztán az ember szépen leszűri a maga számára a tanulságot, és aszerint jár el! De tudom, hogy nem egyszerű. Eleinte én sem akartam a kötelezőkön felül adatni semmit, a prevenaron gondolkodtam, illetve alá is írtam a papírt a dokinéninél. Aztán jött a két kórház... Most legszívesebben minden ellen beoltatnám, ami ellen csak lehet, de tudom, hogy az meg hülyeség, csak elég aggódós lettem azóta. Még én is agyalós időszakban vagyok.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Sylph
Miért kell menned uh-ra? Remélem nincs semmi gond. Biztos nagyon édesek, amikor elkezdenek beszélni. Én is már alig várom. :lol:

Lini
Igen, lehet diétázni a terhesség alatt. Terhességi cukrom volt, így a saját bőrömön tapasztaltam. A 24. héttől diétáztam, így 6 kilót híztam és a szülőszobán lejött 8 kiló. Figyelnem kellett a szénhidrát bevitelt és annyira nem is volt vészes, még a Túró Rudi is belefért. Én se hittem volna, de ilyen minimális hízással is szültem egy 3220g súlyú tökéletesen egészséges babát. Nem rengeteg szénhidrátra van szüksége a fejlődéshez, hanem fehérjére, vitaminokra... szerencsém volt, mert nyáron voltam terhes és nagyon sok friss zöldség volt.

Dolli
Örülök, hogy Gézu jobban van, azt már tuti a gyógyulás jele, ha jó a kedve.

Andi
Húúú a kúszás után jön a mászás, annyira édesek, amikor négykézláb követik az embert mindenhova a lakásban. Zsombor már felül önállóan? Amúgy ez mikortól várható?

Berni
Elhiszem, hogy abban a szituban nem a méricskélésen járt az eszed. :lol: Nálam magzatvíz nem volt csak fájások, de így se készült rólam fotó, pedig szép emlék lett volna, hogy mekkora hassal mentem szülni.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok,

Dolli: a gyümölcs nap jó ötlet. Nem tudtam, hogy lehet. Sajnos most nem sok gyümölcs van, de azért a heti 1 gyümi napot beiktatom.
Ti az SZTKba jártok gyerek orvoshoz?

lbernuska: Rubint Réka nem akarnék lenni, de vízipaci sem. :D A gyümi napot mindenképpen kipróbálom, hátha bejön. Az a baj, hogy az eddigi kilók rám jöttek és nem Lilire, főleg a hátsó fertályomra. Már meg is jegyezték többen, hogy "anyásodok" vagy "asszonyosodok". Nem is tudom, hogy ez inkább pozitív vagy negítv bók. :)

sylph: 5,5 kilónál tartok 22 hetesen. Szerintem ez sok, nekem legalább is sokk! :lol: Cukrot még nem mértek, de hamarosan kell valamikor. Az a baj, hogy nagyon édes szájú vagyok és amióta bennem marad a kaja és a csokitól sem ég már annyira a gyomrom, hááát eszegetek és ennek meg is látszik az eredmény.

Gabusz: 6 kg?? azt hogy csináltad?? Nekem is elég lenne annyi! Most már el is határoztam, hogy beiratkozom vízi tornára, hátha az is segít valamit. :D
kicsi lini

Lini!
Aquanatal tornára én is jártam. Imádtam!!! Előtte mindig korábban mentem és akkor tudtam még úszni is. Nagyon jól esett. Amúgy a torna csak lötyögés. Ha a súlyod miatt akarsz mozogni, akkor inkább terhestornára menj. A vízi torna inkább lazítás, jóga.

Aquanatal van a Campona melletti usziban, de oda sokan járnak, meg nagy a tömeg is az öltözőben. Én a Hóvirág Wellnessbe jártam. Ha érdekel, itt megtalálod az elérhetőségeket:

http://www.aquanatal.com/orarend.htm

Gabusz!
Rólam készült még dec. 3-án fotó. Dec. 4-én szültem. :-D Brutális volt a hasam mérete!

Dolli!
Miért volt Gézu már kétszer kórházban???

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Sylph! Jaj, ezt én is akartam kérdezni, hogy ugye nincs semmi gond?

Lini! Én következő terhességnél tuti, hogy kapásból beiktatom a heti egy gyüminapot. Télen mondjuk tényleg nehezebb ezt kivitelezni, ha az ember nem akarja megutálni az almát, narancsot.
Januártól járunk az SZTK-ba. Előtte a Duna utcába jártunk.
És úgy néz ki, hogy a nagy tegnapi sorállásba sikerült benyalni megint valamit. Olyan szörcsögést lecsap szegény Gézu, hogy jaj. Levegőt szinte nem is kap. :( Ezért jó, mikor így vissza kell menni kontrollra. :?

Berni! Kórházba befulladás miatt voltunk, asztmás Gézu. És még szerencsénk volt, mert ahova kerültünk, tényleg jó kezekben voltunk. Hallottam horror történeteket a magyar gyerekkórházakról.

Kép
Kép
tekiroll

Mimi! 12 +1 ! Érzed a változást? :lol:

Orsi? Merre jársz? Remélem, jól vagy!

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
Változást??Persze,szűkülnek a gatyáim.Már csak 1jön rám.Viszont anyámtól kaptam 1 farmer nacit,ami még nagy,úgyhogy az még egy ideig jó lesz,aztán jöhet a kismama naci :lol: :lol:
Dolli,én tuti nem vinném vissza ilyen szüttyős beteges influenzás hasmasis vírusos időben a gyerekemet az orvosi rendelőbe.Én nem is értem??Az orvosnak is lehetne annyi sütnivalója,hogy egy gyógyuló félben lévő gyereket,aki ráadásul már 2x kórházban is volt nem rendel vissza.Néha ilyen kivételes esetben,igazán megtehetné,hogy kimegy.

Lini!
A súlyodra oda tudsz figyelni,viszont van egy örökletes tényező is.
A nagybátyám felesége(aki nem tudom nekem kim??)egy igazás anorexiás vékony csaj.2gyereket szült,az uncsitesóim fiam korabeliek.Az anyjuk mindkettő gyerekkel 20-25kilót hízott.És bizony nem evett sokat,vagyis nem sokkal többet,oda figyelt és tök egészségesen életmódot folytatott terhesen is.
Viszont a szülés után 1hónappal kb 3-5kiló plusz volt már csak rajta.
Ez tökgenetika!!
Én pl a lányommal 73kilóval kezdtem a terhességet,és 86-al szültem.Az egy tök átlag hízás.a Szabival kb 64ről kezdtem és szintén 86körülivel mentem szülni.
Most 78-ról kezdtem :oops:
Azért most nem igazán szeretnék 20kilót hízni,megelégszem a max 10-el is.(de a kevesebb is jó lesz)

mimi12

Dolli!
Szegény Gézu! Nincs is jobb annál, mint egy félig gyógyult gyerkőcöt újra a betegek közé vinni. :evil: Jobbulást neki!

Nem csak a gyerekkórházak szörnyűek, hanem az egész magyar egészségügy. Egy másik topikra is szoktam írni és ott többen panaszkodtak, hogy a Heim Pál szakrendelésein (konkrétan az orthopédián) beszüntették az időpontra érkezést, csak sorszám van, beteg meg persze rengeteg. Hogy várj végig egy fél napot egy pár hetes babával??? Barmok! Ne is beszéljünk róla, mert csak felhúzom magam rajta... :evil:

És mikor jött ki Gézu asztmája? Bíztatnak valamivel? Ki fogja nőni?

Noémi!
Tényleg, 12+1!!! :-D Hurrá! Hurrá!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Lini
Én terhestornára jártam és az is csak lötyögés. Én mindig úgy neveztem, hogy megyek ápolom a lelkem, mert tök jót beszélgettünk a kismamikkal alatta. Szóval ezektől a terheseknek szóló tornáktól ne várj a súlyodra nézve sokat. Azt tényleg csak úgy tudod kordában tartani ha figyelsz arra, hogy mit eszel.

Dolli
Jobbulást Gézunak!
Én csak olvasom, hogy ti tömegben várakoztok a rendelőben. :( Nálunk a betegrendelés is időpontra megy. Betelefonálok és adnak még aznapra időpontot, max. még valaki van a váróban rajtunk kívül ha el vannak csúszva. A kisbabákat sem veszik előre? vagy hozzájuk kimegy az orvos?
Ha nem vagyok indiszkrét :lol:, mikorra tervezitek a kistesót?

Berni
Sikerült döntened szuri ügyben? A Heim Pálba mentek csipőficam vizsgálatra?

Mimi
Lehet most is 86 lesz a végén. Egy ismerősöm 3 babát szült és mind a hárommal 80 körüli súllyal ment szülni, pedig a kiinduló súlyok nagyon eltérőek voltak.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

sziasztok,

lbernuska: köszönöm szépen! Megnézem mindenképpen, hogy ott hogy van. Mondjuk a csacsogás nálam is szerepet játszik. :lol:

Dolli: ma olvastam egy cikket, hogy terhesség alatt semmilyen fogyókúrát ne csináljunk, mert akkor a baba nem jut megfelelő tápanyaghoz. Nem tudom, hogy ha heti egy gyümi napot beiktatnék, akkor az is ártana e a babának.
Gézut a beteg rendelésre kellett vissza vinni? nincs egészséges rendelés? Mit kap az asztmájára? Vagy hogy kezelik?

Noémi: a genetikától én is félek. Anyu 20 kgt hízott velem is tesóimmal is, csak úgy gurult. Fiatalon még le tudott fogyni, de a húgom után már nem őt 34 évesen szülte. Igaz most sem dagi, csak a pocakja megmaradt.
Jól értem, hogy most várod a 3. babát? Hányadik hétben jársz?

Lini
kicsi lini

Sziasztok!

Lini! Fogyókúrával én sem értek egyet terhesség alatt, bár ugye a terhességi cukrosoknak kemény diétát kell tartani, a babák mégis egészségesek. A heti egy gyüminap viszont szerintem nem fogyókúrának számít, és pláne nem vonsz el a szervezetedtől vele semmit. Én a helyedben rákérdeznék védőnénitől vagy dokitól. Nekem anno doki írta elő! :)
Szerintem azért nem javasolnak fogyókúrát, mert milyen az ember lánya? Ha fogyi, akkor ezt sem eszek, meg azt sem, és a végén elszalad vele a ló, és akkor valóban hiányt szenvedhetne a pocaklakó. A fogyókúrák nagy többsége valamelyik fontos tápanyagforrást vonja meg a szervezettől.
De szerintem az 5,5-tel még jó vagy, csak így tovább! :)
Egészséges rendelés csak szerdán lett volna. Nem tudom, ez hogy zajlik. Legközelebb lehet, hogy kitalálok valamit erre a kontrollos dologra.
Szteroidot kap Gézu reggel-este, és van egy rohamoldós sprénk is szükség esetére.

Mimi! Az a baj, hogy két külön helyettes doki látta el csibét, úgyhogy velük nem nagyon tud alkudni az ember. :?
Én 85-tel kezdtem a terhességet! :oopsz:

Gabi! Időpont itt az új helyen nem tudom, van-e. Bár nem úgy tűnt. Volt pici baba is, aki várakozott másfél órát. Még jó, hogy nyugis volt. Szembe szomszédékhoz kijár ugyanez a doki, ha hívják, lehet, hogy én is megkörnyékezem majd alkalmanként. Bár mondjuk a szomszéd csajok sosem betegek. :)
Picikhez kimennek, de nem tudom, kinél mit jelent a pici! :roll:
Hamarosan belevágunk a tesóprojektbe, még nekem meg kell várnom egy pajzsmirigy leletet, és utána zöld utat kapunk. :)

Berni! Apukája középiskolás korára nőtte ki, remélem, Gézunak ez hamarabb fog menni. Még nem tudom mi lesz, nagyon nem ígérgetnek semmit, de még nagyon az elején is tartunk...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Tegnap írtam egy tök hosszút és elszállt! :( Lusta voltam újra írni! :oops:

Lininek akartam írni, hogy én rossz tanácsadó vagyok, "Szülés alatt hogyan ne hízzunk sokat" témához!
Én Bubut 62 kilóval kezdtem, 86-tal mentem szülni, a lányokat mind 67-tel kezdtem és ugyancsak 86-tal menetm szülni! Nálam ez a 86 valami bűvös szám! :D :D :D Lehet ha 50-ről kezdtem volna, akkor is 86 lett volna a vége!
Én sem zabáltam rendesen ettem, szerintem genetika! :?
Szerencsére visszafogytam, sőőőt tavaly nyáron 5 kilóval voltam kevesebb mint 3 gyerek előtt! :D :D :D

Én ammondó vagyok, hogy nem éri meg sanyargatni magad! Szerintem diétába ne fogjál, max egy kicsit több zöldéséget egyél! A köreteket kiválthatod és pl. csak hétvégén eszel édességet, nasit! Félidőben a +6 kiló szerintem nagyon jó!!!!!!
Majd szopi után lehet fogyizni, edzeni, meg minden drasztikusat! :wink:
Ja és egyben megválaszoltam a miért kellett mellműtét kérdést is! :D Rengeteg hízás, fogyás, hízás, fogyás! Szerintem nem a szopi miatt, hanem tavaly 4 hónap alatt fogytam 17 kilót! :? Na azt már nem tudta tolerálni a cicim! :cry:
Vendég

Orsi! Menteni, menteni, menteni mielőtt küldöd! :wink:
Örülök, hogy jelentkeztél! Hogy vagy?

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok!

Na, megjártuk a gasztroenteorológiát...pikpakk. Valszínű tejallergiás a kiscsajosom, kb. fél évig kell diétát tartani neki, és utána visszamegyünk, kap tejet, ha pöttyös lesz folytatjuk a diétát, ha nem akkor kinőtte. De mondta a dokinéni nagyvalószínűséggel ki fogja nőni. Remélem! Úgyhogy folytatjuk, semmi tej, tejtermék, figyelni kell mindent, amiben van tejszármazék azt nem eheti....
Melluh-, meg azért voltam, mert fájt és a biztonság kedvéért megnézettem, és szerencsére semmi gond! A dokinéni szerint lehet a fogigátló mellékhatása, a dokim aszonta' nem valszínű, úgyhogy nem tudom mitől van, de a lényeg hogy nincs baj. Szerintem, lehet a hormonok... :roll:

Dolli, én is úgy szoktam, hogy naptárba irogatom, és ha van időm beírom a kiskönyvükbe... "Nana", ez jó, az tipikusan olyan amit csak az anya ért... :lol: nálunk pl. a csiga a gácsi :wink:
Mért hagytátok ott a duna utcát? Mi odajárunk, legelőször voltunk az sztk-ba és azt mondtam többet ide NEM. Nagyon sokan vannak ott.
Szegény Gézu, már megint???? Jobbulást!!!!!

Lini, 5,5kg az sok félidősen? Én nem emlékszem nekem mennyi volt, vagy mennyi a normális. De szerintem az még nem vészes...

Mimi, az biztos, hogy sok köze van a genetikának! Szülés után rólam biztos nem mondta volna meg senki, hogy most szültem, pedig 12kg volt rajtam, csak ugye magas is vagyok, vékony is vagyok....

Pocisfotó: mi csináltunk mielőtt Bubóval elindultunk a kórházba, és akkor is mikor hazaértünk, az albumba betettük, ilyen volt-ilyen lett szöveggel :lol: :lol:
sylph

Orsi, szülőkkel mi újság?
sylph

Sziasztok!

Lini
Ha a fogyókúra azt jelenti, hogy nem eszel, akkor az tényleg tilos a terhesség alatt. Ha azt, hogy megnézed mit eszel, az még jót is tesz a babának és neked is. A szénhidrát az amivel nagyon könnyű elszaladni és nagy mennyiségben teljesen felesleges a babának és neked is. A legjobb ha 5x eszel, sok zöldséget és gyümölcsöt, husit, tejterméket, fehér kenyér helyett jobb a barna kenyér és mellőzöd a nasit. Na ez az édesszájúaknak nagyon nehéz. :lol: Amúgy biztos van benne genetika is, mert én alapból nem vagyok hízékony típus. Amúgy az 5,5 kiló fél időben, szerintem nagyon jó. 10-12-t ajánlanak a végére.

Dolli
Jobban vagytok ma már? 2 babát szeretnétek vagy esetleg többet?

Csajok nem tudom mit szóltok hozzá, de én kíváncsi lennék rátok :oops: , legalább képeken, így az iwiw-en létrehoztam egy Érdi anyukák klubbot. Szóval ha nektek is tetszik az ötlet és fent vagytok az iwiwen, akkor csatlakozzatok. A klub keresőben tudtok rákeresni. Most még nyitott a klub, így bárki csatlakozhat, de zártá tudom tenni, ha valaki igényli, és akkor csak mi leszünk benne.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sylph

Én is azt olvastam, hogy 2 éves korukra a legtöbben kinővik a tejallergiát. Remélhetőleg Lili is.
A pocifotóért irigy vagyok. Nálunk ez kimaradt, pedig mennyire szép emlék lenne. :)

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!

Lini!Igen a 3. tesót várjuk.Van egy 13éves lányom van a Szabi aki 3éves .

Szisz!Majd kinövi a tejalergiát Lili!
De amúgy meg,nem is kell ennyi idősen tejet inniuk.Bár lehet én vagyok csak nagyon ellene,de én nem szeretem a tejet :lol:

Orsi!Te meg írsz 3oldalnyit és kitörlődik?? :lol:
AMúgy hogy vagy??Nem fáj már?

És a fogyira én is azt mondom.Terhesen nem jó,viszont oda lehet figyelni,vagyis nem kell zabálni.
De tényleg nagyrészt genetika.Van aki jól bevizesedik és nem is zsír megy rá.

Ja 12hetes terhes vagyok,de itt a nevem alatt a vonalzó,amin látszik :lol:

Gabusz!Megyek nézem is az iwiwet :lol:

mimi12

sziasztok,

Dolli: nálam a fogyókúra nem az önsanyargatást jelenti, az sosem ment. Bár igaz, hogy olyan nagy szükségem eddig nem volt rá, szerencsére. A szétválasztó diétára gondoltam, de közben rájöttem, hogy az korábban sem ment. Most arra jutottam, hogy napközben répát rágcsálok, és kevés ill. kevesebb szénhidrátot próbálok enni. Na és nem mindennap csokit, de ezt meddig fogom bírni??? Csoki függő vagyok!!!!! :lol:
Remélem Gézu kinövi ezt a fulladást, nem hangzik jól! Az érdi sztk nem a legprecízebb hely, nincs valami jobb hely, ahol kivizsgálják? Vagy te meg vagy velük elégedve?

Végre elmentem az sztkba, kiderítettem hogy a Deák Eszterhez tartozom. Ma el is mentem, hogy átkérjem magam (mert most újpesten van a körzetim). Erre szabin van a doktornő és a helyettese fogadott. 3szor szóltam, hogy kellene beutaló vérvételre és vizeletre erre az egyiket csak kihagyta, úgy kellett külön ráíratnom amit elfelejtett. Jaaaa és persze 2 órát vártam a jó kis köhögő betegek között! :?
na mindegy túl vagyunk rajta.

Orsi: és a műtét után fájt nagyon? Hogy tudtad ellátni a gyerkőcöt?
Nekem 2 barátnőm is megcsináltatta, és ők nem viselték túl jól, 1 hónapig szinte ki sem keltek az ágyból, igaz nekik nem is kellett senkit ellátni! Én is sokat gondolkodtam rajta, hogy jó lenne megcsináltatni, de még ahhoz 2 baba hátra van, ill. egy pocakban. Mondjuk a drága férjem 2 gyerkőccel is beérni, de szerintem a 3al sincs semmi baj! :lol:

sylph: én is úgy hallottam, hogy pici korban még a gyerkőc kinőheti a tej allergiát. Reméljük így is lesz. Nekem uncsi tesóm tej allergiás, és néha megfeledkezik róla, beleeszik egy sütibe vagy valamibe és lehet rohanni vele a korházba. Nagyon nagy odafigyelés kell hozzá, reméljük minden rendben lesz!!!!

Gabi: én is rákeresek az iwiwen a klubra!
kicsi lini

Mimi!

Ne is mondd! Én voltam a béna írtam egy regényt és akartam egy linket csatolni és simán kiléptem! :oops:

Reggel meg folytatni akartam, csak elfelejtettem! :D

Köszi Lányok! Én nagyon jól vagyok! Mindent csinálok már! Holnap reggel megyek kontrollra!Varratszedés csak február 9 után, mert elutazik a dokim, de inkább tovább legyen bent, mint szétnyíljon a seb!

Na a lényeg!

Szombaton megyünk Panniért, aki egy 8 hetes fekete törpe schnauzer! Én olyan boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Madarat lehet velem fogatni! :D :D :D :D :D :D
Tavaszra akartunk kiskutyát, de végül így hozta a sors!(Én meg nem ellenkeztem :wink: )
Most márciusig, amúgyse dolgozhatom, így "üresjáraton" vagyok!
Szóval szombattól egy édes kis kutyababám lesz!

http://www.schnauzer.hu/kolykok.html

Félix és Bunita kölyke! Dec 2-án született!
Nem tudok képet csatolni, mert valami más formátumú, nem jpg :(

Szombaton viszon már saját képeim lesznek!

Ma meg szülői értekezlet volt, 16-19-ig! :P
Andika úgy leléptél észre sem vettem, hogy nem vagy már! :oops:

Szüleim nem voltak, mert nem mentek nyaralóba sem, de azóta minden nap beszélünk telefonon és tök jó fejek! Teljesen megszokták a témát! :D :D :D
Nagyanyám meg csúcs fej! Neki töviről, hegyire mindent el kellett mondani! Ő meg 82 évesen ráncfelvarráson gondolkozik! Mondogatja, hogy csak 1 cm-t kéne felvarrni és szép lenne! :D :D :D
Nem semmi az öreglány, 8 dédunokája van, de még annyira nőci! :wink:

Lányok! Holnap mindenkinek írok, de most hulla vagyok! :oops:
Pedig annyi mindenre akartam reagálni! :roll:

Puszika, legyen szép estétek!
Vendég

Orsi!!
Juuuuj snaci??De jó!!Jó választás volt.Végül is őrzés védésre lettek kitenyésztve,álítólag a törpe snaci is nagyon okos intelligens és nekem nagyon tetszenek.Tuti jól ki fog jönni a gyerekekkel :lol:
Ha elakadsz kutyázásban írj nyugodtan.

mimi12

Sziasztok!

Orsi! Szüleidnek nagyon örülök! Tényleg jó fejek! :) Nagyid meg egyszerűen csúcs! :lol:
Nekem a sok évvel ezelőtti válásomnál volt jófej az akkor 78 éves nagymamám (ő már sajna nem él), hogy ha 10 évvel fiatalabb lenne, ő is elválna nagyapámtól! :) Annyira bírom, sokszor a nagyszülők jobban értenek minket, mint a szülők. :lol:

Maratoni értekezlet volt? Mit lehet annyit értekezni? :roll:

Lini! Nem is Rád értettem az önsanyargatást, hanem általánosságban beszéltem. Ha valami megengedett, akkor hajlamosak vagyunk sokan túlzásokba esni. Pl. A terhesség alatti alkoholfogyasztásról is így gondolkodom. Szoktak vitázni, hogy egyes országokban jobban elfogadott, ha a kismami megiszik egy-egy pohárka vörösbort, nálunk meg abszolút tiltás alá esik (persze itt is orvosa válogatja). De az a baj, hogy a "kis pohárka" meg a "néha" annyira megfoghatatlan fogalom sokaknak, hogy esetleg többet isznak, mint azt kéne. Na jó, nem akartam ebbe belemenni ennyire, csak ez jutott még eszembe. :)
Nem az érdiek vizsgálják Gézut, csak házidoki van ott. Egyébként a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben vagyunk profi kezekben! :)
Szerintem ez teljesen jó, amit írsz. Szénhidrátból csak amennyit muszáj, és sok zöldség meg fehérje. Én a diétákkal is ezt követtem mindig, mert az abszolút megvonás nem ment.

Gabi! Köszi, alakulunk, bár még szívom szegénykém nóziját rendesen.
Nagyon jó az iwiwes ötlet! :)
Én benne lennék a 3 gyerkőcben, de korom miatt, meg császár miatt nem biztos, hogy bevállalnám a harmadikat.

Sylph! Gácsi! :lol:
Szegény Lili! Meg hát neked sem egyszerű ezt a tejmentes diétát betartani. Nekem egyszer kellett ilyen diétát tartani. Hát valami szörnyű volt. A végére inkább nem ettem semmit. Mondjuk nekem a végén már a húsok is tiltottak voltak, és csak zöldségen-gyümin éltem.
Dokiváltás azért történt, mert doki kétszer megkérdezte, mikor levittem Gézut és elmondtam mi baja, hogy "És akkor én most mit tehetek?" Az elsőnél köpni-nyelni nem tudtam, minden kérdésemet elfelejtettem. A második alkalommal mondtam, hogy esetleg ha meg tetszene hallgatni a tüdejét... Harmadik alkalommal lehet, hogy azt mondom neki, hogy iratkozzon be az orvosira. Ezt elkerülendő váltottunk.
Kihez tartoztok?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Örülök neki, hogy tetszett az iwiw-es ötlet és szinte már mindenki csatlakozott.

Lini
Te egy szuper csinos, vékony csaj vagy. Szerintem téged semmiképpen nem veszélyeztet az elhízás. 8) :D Úgy hogy élvezd a terhességet, próbálj kiegyensúlyozott lenni, mert a lelkivilágod is nagy hatással van a babára.
Amúgy hogy viseled a terhességet? Voltak az elején rosszulléteid?

Mimi
Ez a blog nagyon jó. Lehet én is megpróbálok egyet írni. Beleolvastam :oops: és máris hasznos volt. Jó tudni, hogy van ingyenes kombinált teszt. Van már eredményed? Igazad van, hogy el akarod kerülni az amniocentézist.

Orsi
Gratula Pannihoz. Tök jó, hogy a szüleid is megenyhültek. A nagyid meg tényleg csúcs.

Dolli
A korod miatt szerintem beleférne a 3. is. Manapság már nagyon sokan szülnek 35 felett. Az úszos képeden ismerős a helyszín. :lol: Erzsébet Királyné Park Hotel, Parád? Nekem az a hely nagyon bejött, főleg az a szép nagy park. Tervezem, hogy oda visszamegyünk. Mennyi idős volt akkor Gézu?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Szijasztok!

Ma voltam kontrollon és erre kiszedte a varratokat a Doki! :D :D :D
Ne tudjátok meg hogy örülök most! Hazáig a fülig ért a szám! :D :D :D
Már szorító melltartó sem kell, csak kényelmes sport melltartó! Vettem fehéret, feketét is!

Mimi!

Jaaaaaaaaaaaaaaaa de örülök annak amit írsz a kutyuról!!!!!!!!!!!!
(ezekszerint lehet ezt a jókedvet fokozni!)
Már annyi verzó volt: beagle, westie, bolognesse, málta selyem...)
De ez utóbbiak inkább már cicák! :oops:
Remélem jól választottunk! Én is úgy hallottam, hogy jól nevelhetőek, okosak és szerintem a borzas pofijukkal zabálnivalók! :D
Igen-igen lehet hogy zaklatlak majd a kérdésekkel! Rgyenlőre a tenyésztő nagyon alaposan leírt mindent, de a gyakorlatban biztosan lesznek kérdések! :wink:

Gabi! Leamaradtam az iwiw-es ötletről! :cry:
Ja most olvasom! Már megvan a klub???????

Dolli! TE HOGY KEZDTED A TERHESSÉGET 85 KILÓVAL?????????????????????????????? :shock: :shock: :shock:
Most nagyon vékony vagy! Hány cm, kiló?

A szülői: a nagycsoportosoknak volt iskola bemutatós értekezlet, 16-tól 4 sulit mutattak be az igazgatók és helyettesek. nagyon érdekes volt!
Utána volt a rendes csoport szülői ami 18h után véget is ért, de maradtunk még trécselni! :lol:

Jövök és folytatom, de megetetem az éhes csibéimet!
Vendég

Szasztok!

Gabi, akkor én is megnézem az iwiw-et!

Mimi, Lili még soha nem ivott tejet! Csak túrórudit, sajtot próbáltunk eddig adni, de pöttyös lett, így a tejet már meg sem próbáltuk, amúgy én se vagyok oda a tejért, bezzeg a sajtok, kefir....hmmm... Bálint meg literszámra issza (apjával együtt) és soha semmi baja nem volt tőle.

Orsi, de jó lesz kutyátok?! Kicsit irigy vagyok most :wink: én is szeretnék! De még puhítom a párom..
Csúcs a nagymamád!!!

Dolli, melyik dokinéninél voltatok? Mi a Balogh Évához járunk, ő tök rendes. Hogy kihez tartozunk azt nem tudom, legelőszőr a Makaynál voltunk az sztk-ba, de nem vele volt a gond, ő is rendi volt, csak a körülmények, meg a sok beteg....
sylph

Sziasztok!

Sylph! Mi is hozzá jártunk, és amíg nem volt Gézu beteg, addig nem is volt vele gondunk. Lehet, hogy az nem tetszett neki, hogy mellette jártunk vissza a kórházba is fülészeti kontrollra, mert volt, hogy megkérdezte, hogy voltunk-e más dokinál is. No de könyörgöm! Ott szakrendelésre mentünk és folyamatosan hívtak vissza kontrollra (hetente), mert annyira nem javult csibe füle/torka. És a kórházban meg mondták, hogy jelenjünk meg a házidokinál, zárón is ez van. Nem értem én az orvosokat. :(
Makayhoz én is úgy hallottam, hogy nagyon sokan járnak. Mondjuk Ambrus dokinéninél is vannak elegen.
Andi! Ti kihez jártok? Bognár Sára? Múltkor ő nézett meg, ő is szimpinek tűnt.

Gabi! Bingó! Erzsébet Park Hotel! Imádtuk, még visszatérünk! :)
Csibe 8 és fél hós volt, élvezte ő is a nagy sétákat, pancsikat. :)

Orsi! Kontroll, doki, varratszedés! Juppppiiiiiiiiiiiiii! :D Jó olvasni, hogy ilyen jó passzban vagy! :)
Jaj, butabutabuta Dolli! Hát persze, Bálint isis lesz! A traccsparti meg ismerős! Anyukákat alig lehetett hazazavarni ilyenkor! :wink:
85-ről úgy kezdtem, hogy meghíztam! :lol: És mindezt 8 hónap alatt. Kb 65-tel mentem ki Prágába, kint voltam 8 hónapot, ahol nem dolgoztam, hirtelen leállt az addig ezerrel pörgő kis életem, meg persze ittam a sok sört és ettem a sok knédlit! Hát így! Mindenkinek javaslom, aki hízni szeretne! :lol:
Most 67 körül vagyok 176 centivel. Ami végülis nem lenne rossz, csak lóg néhol a bőröm, meg narancsos vagyok, meg blablabla.
No megyek is gyorsan tornázom egyet, míg csibe alszik. Valahogy formába kéne jönnöm nyárra. Persze ha addig nem lesz pocaklakó! :wink:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Orsi!
Hát,nekünk van szobacirkáló plüss kutyánk.Ok ha vanvalami ugat.De amúgy meg hót sötét.Azt nem mondom,hogy buta,csak makacs dög,és elverni sem lehet,mert olyan kicsi :lol:
A Tina előtt volt egy Francia Bulldogom a Nina :lol:
14éves volt,hihetetlen egy figura volt.Nem mosom,hogy húúú de eszes okos,de imádni való bohóc volt élete végéig.Terhesen végig ápoltam gondoztam,ölben hordtam dolgára,mert nem tudott már menni.A Szabi születése előtt 3héttel el kellett altatni.Akkor már nem lehetett tovább húzni,sem menni sem enni sem inni,szóval max 1hete lett volna.De 14év az nagy idő egy kutya életében.
Miután a Szabi megszületett,ahogy kezdtünk talpra állni a nemalvásból,úgy jött elő az érzés,hogy hiányzik még valaki az életünkből :lol:
Hát így lett a Tina.Budafokon van egy kutyakozmetikus barátnőm(majd ajánlom is,ha nyírni kell a snacitokat) és ő szerezte a kutyát ingyen valami vendégének a háziszaporulatából.

Dolli!Sör és knédli?? :lol: :lol: A Párom állandóan rágja a fülem,hogy menjünk már el Prágába.Hááát,majd ha ihatok sört akkor mehetünk :lol:

Sziasz!Van ilyen gyerek.
A párom nagyfia a mai napig nem bírja a tejet.Pedig szereti.Mára azért mindent ehet,és ihat is max egy pohár tejet naponta.De volt,hogy megivott jó fél lityó banán turmixot a Mamikámnál,utána mentünk strandra,és görcsölve űlt hazafelé a kocsiban.
Még jó,hogy 10percre laktunk akkor a Dagálytól :lol:

Gabi!A blog címét azért tettem be,hogy akit érdekel olvassa.
Csak az a baj,még én is annyira kezdő vagyok,hogy néha nem is tudom mit írjak??
Van 1-2blogos anyuka aki mindent kipakol a gyerekéről.Nekem ez nem igazán jön be,meg nem tartom szerencsésnek,hisz senkinek semmi köze,hogy mikor hányszor hogyan... :lol:
SZóval próbálok mindenről írni,csak még az ihlet hiányzik.

mimi12

Mimi!

Kutyakozmetikus, húúúú mi mindenre kell majd gondolni! :D
Tina a pici vagy a golden retriever? :oops:
A pici kutyus egy yorkie nem? Nagyon szépek a kutyáid!!!!!!!!!!
Elárulok egy titkot! nekem a vén már teljesen mindegy lett volna, hogy milyen kutyám lesz, de MÁR ANNYIRA AKARTAM!!!!!!!!!!!
Ezt tényleg érzi ez ember, na jó nem annyira mint a gyereket! :roll:
Én már rajta vagyok a témán egy ideje és nem is tudtam elhesegetni a gondolatot! Állandón csak KUTYA-KUTYA-KUTYAAAAAAA :oops:
De biztosan van mindennek miértje és az is hogy tavasszal akartunk kutyát és mégis most lesz!
Pannit itthon már Marcipánnak fogjuk hívni Apa kedvvért! :D

Szóval nagyon várom Marcipánt, már csak kettőt kell aludni!

Sylph! Ne izgulj lesz kutyátok!!!!!!!!!!! nekem is Apa puhítása volt a nehéz falat! De végül feladta az elveit, látta hogy reménytelen, hogy én lemondjak a négylábú kis családtagról!
Nem semmi hogy dumál Lili! Bogi még nem mond sok szót pedig idősebb Lilinél, vizont profin hablatyol! :D :D :D
A családtagok nevét tudja, állatok nevét, meg ami nagyon fontos! A többit meg úúúúúúúúúúúúgy elmagyarázza, hogy csak na! :wink:

Dolli! Ilyen magas vagy????? Én meg a 168cm-mel kis stöpszli! :oops:
A 67 kg az nagyon jó ilyen magassághoz! Nem semmi hogy lefogytál!!!!!!
N eröhögjetek ki lécci, de én még nem ittam sört, de még csak knédlit sem ettem! :oops: :oops: :oops:

Bognár Sára nekünk 6 éve a gyerekorvosunk és eleinte kicsit távolságtartó volt, de most már nagyon szeretjük!!!!!!!!!!!!
Én házhoz is szoktam hívni és kijön!De ha tehetem beviszem, mert tudom, hogy nagyon sik kis betege van! Csak azért hárommal nem olyan egyszerű!
Vendég

Sziasztok

Sajnos csak felületesen olvastam vissza! :oops:

Cunami!

Nagy gratula, hogy túl vagy a dolgon! Jó lenne ha én is elszánnám magam és lépnék ez ügyben. Nekem eléggé megereszkedett és ezzel van bajom!

Sajnos munkahely nincs. Múlthéten olyan betegek voltunk, hogy anyukám jött ki ápolni minket. Apa krházban is volt, mert 4 tályog lett a mandulája mögött! Szegény sokat szenvedett, de már itthon van és jól van!!!

Nem tud valaki Hófehérke jelmezt valahol?????

Mennem kell mert jött valaki!!!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Húúúú, mennyit írtatok! Most nincs időm visszaolvasni, csak helyzetjelentek:

Szerdán voltunk bőrgyógyásznál (Ditke, mégegyszer köszi az elérhetőséget, nagyon aranyos volt a dokinéni!). Zsófinak ekcémája van. Veleszületett, örökölte valamelyikőnktől. Mindketten allergiásak vagyunk, úgyhogy bármelyikünk lehetett a tettes. Most kaptunk speckó testápolót, aztán ha az nem segít, jöhetnek a szteroidos kenőcsök. Remélem ez utóbbiakra nem lesz szükség.

Én is csatlakoztam az IWIW-es táborhoz, de még ott sem volt időm alaposabban szemügyre venni benneteket! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Kutya téma:
Nekünk van egy 10 hónapos keverék kutyusunk, Samu, erőteljes németjuhász beütéssel, de szerencsére nem olyan nagy termetű. Mióta Zsófi megszületett, nagyon kevés időnk jut rá, szegényt úgy sajnálom! Előtte mindig órákat játszottunk... most meg. :-(

És képzeljétek, rákapott arra, hogy elcsórja a Gastroyal-tól rendelt kajáinkat. A kiszállító már nem tud új helyet kitalálni, mindenhonnét megszerzi. Pedig jól tartjuk a kutyát, de gondolom kihívás, meg játék neki a kaja megszerzése. :-D

Mimi!
Egy kérdés kutya ügyben: Kan kutyánk van és gondolkodunk az ivartalanításon. Pontosabban csak a párom, én nagyon nem akarom. De szerinte így el tudjuk kerülni, hogy tüzelési időszakban lelépjen. Szerinted nem változtatja meg nagyon a jellemét egy ilyen műtét?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Orsi
Húhhh ez tényleg gyorsan ment, már a varratok is kint vannak. Meddig kell a sport melltartót hordanod, mikor leszel a régi? :)
Én is 168 cm vagyok, nem is vagyunk stöpszlik. :lol: :lol: :lol:
Marcipánról hozz majd képet!

Sylph
Nálatok egyszerűen ment a doki váltás? Amit eddig a többiek írtak, hogy ha nem hozzá tartozol nem is fogad, rengeteg ember.... Szóval sok jóra nem számítok érdi orvos ügyben.
A párod miért nem szeretne kutyust?

Most el kell mennem, eddig jutottam, de folytatom.
:lol:

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Bernus!

Ha szeretnétek megműttetni akkor még most gyorsan,mert mindjárt tüzelnek a szukák és valószínű már ivarérett a kutyátok.
Amúgy a jellemét nem változtatja meg,max 15éves korában is el fogja lopni a kaját :lol: :lol:
Én jó ötletnek tartom az ivartalanítást,nekünk a Bella is ivartalanítva lett.(bár nem mi műtettük meg,hanem az ex gazdája,aki 1évig bírta a kutyát)és tökjó.Nem jönnek a kanok,nem szökik el.
A kis görcsünk viszont nincs megműtve.Hát ha hiszitek ha nem,az ott pasizik a szomszédban állandóan.

Zsófi tuti ki fogja nőni az exémát.AZért meg súgom,ez kijöhet ám az oltóanyag mellékhatásaként,de majd idővel elmúlik.
A húgom lányainak 3-ból kettőn kijött mindig,de 1éves koruk után már nem volt gond.

Zsand!Én sajni nem tudok jelmezben segíteni.Majd 1-2év múlva,ha a Szabi is ovis lesz :lol:

mimi12

Sziasztok!

Légyszi légyszi a ritkán jelenlévőknek is írjátok le mi ez az iwiw "ügy" :oops:

Köszi!!!!

Ibernuska!
Én is ekcémás voltam és kinőttem!! Reméljük Zsófi baba is kinövi!!!

Én is ivartalanítás párti vagyok!
Több szempont is szól mellette!
Az ivartalanított kutyák nem indulnak el világot látni, hisz a szerelem hívószava őket már nem hozza lázba.
Szerintem mind szuka kutya mind kan kutya változik, de jó irányba!!!
Ha komolyra fordul a téma nálatok nézz utána, mert tavasszal szokott lenni kedvezményes ivartalanítási akció!
Tavaly a Zöld menedék szervezte, ha akarod utána nézek Neked!

Mim!
múlnak a rosszullétek???
Kellemes hétvégét!!!
Vendég

Sziasztok,

Képzeljétek hétfőn lesz érdi házi orvosom!!! Ma kikértem az újpestitől és hétfőn viszem a Deák Eszterhez, mint kiderült hozzá tartozom! Az élet apró örömei!! :lol:

Dolli: Nem is vettem magamra, amit írtál! Most hogy odafigyelek plusz 1 kg fel is jött. Mi lenne, ha nem figyelnék oda?? :roll:

Gabi: Köszönöm szépen! Az eleje nekem szörnyű volt. Napi 3 alkalommal tuti rókáztam! Az elején le is ment 2 kg, ami mondjuk nem baj csak nagyon nagyon rossz volt, hogy bármit ettem vagy nem ettem, de kijött. Aztán jött, hogy a méhlepény nagyon lent van, így veszélyeztetett terhes lettem. Az nagyon kiborított hetekig magam alatt voltam és meg sem mertem mozdulni. Hála az égnek most már jó helyen van és minden rendben a babával. DE sajnos most a jobb oldali vesémmel vannak gondok. Annyit tudok tenni, hogy nagyon sokat kell innom és kímélnem a jobb oldalam amennyire csak lehet. Ha rosszabb lesz, akkor kórház lesz a vége és az a 9. hónap végéig nem lenne egy jó dolog! De ezt leszámítva most már jó a közérzetem, és sokkal vidámabb vagyok! Élvezem, hogy szép kerek a hasim és rugdal Lili. :lol: És már egyre jobban várom, hogy megszülessen!

Állat: mi panelban lakunk, sajna. Kerteset szerettünk volna, de nem jött össze, így sajnos nincs kutyánk. Szerintem panelban nem jó kutyit tartani. Kell neki a mozgás, no meg nem is annyira higiénikus. Jelenleg 2 hullámos papagájom van. Imádom őket, csak most bajban vagyok, hogy ha megszületik a baba, mit csináljak velük. A toll csak száll, az csak nem jó egy pici babának. De odaadni másnak..... :cry: megszakad a szívem. Szüleim meg nem akarják befogadni, mert nekik meg van 2 macskájuk. Az sem egy jó párosítás! Szóval nem tudom, mi legyen madár ügyben!

Na megyek vacsizni, hízlalom magam :lol:
Sziasztok Lini
kicsi lini

Orsi,
Ránéztem az órára és már fél 7 volt, úgyhogy rohantam haza Zsomborhoz. Kíváncsi leszek erre a fejlesztő foglalkozásokra :D Már úgy várom a márciust hogy mehessek hozzád :D Mehetünk majd kutyát látogatni?

Dolli,
Igen mi a Sárához járunk már lassan öt éve. Én is nagyon szeretem, mert mindig figyel arra amit én mondok nem csak legyint h hülye anyuka, mit parázik. Kár hogy ő nem homeos és mindig nagyon sokat kell várni nála.

Gabi,
Zsombor még nem ül fel egyedül, csak úgy ül ha én leültetem. De úgy már szépen egyenesen és már nem is borul fel. A kúszásban már egyre ügyesebb, mindig egy aranyos kis fóka jut róla eszembe. Ma délután olyan édesek voltak ketten a Veronikával simán lebirkóztak engem. Annyira sokat változott az utóbbi időben, már lassan nem is kis csecsemő. Én meg 169 cm vagyok.

Zsand,
A párom úgy emlékszik hogy a Régióban látott Hófehérke jelmezt. A régi buszpályaudvaron van egy játékbolt, ott is vannak jelmezek.

Bernuska,
A lányom is ekcémás, 3 hónapos korában jöttek ki a foltok. Mi a Heim Pálba járunk be most már csak időnként, az a krém nagyon jó amit ők adnak. Tényleg sokkal jobb már a bőre, mondjuk minden nap csak zuhanyzik, hetente egyszer lehet pancsolni. Sajnos nálunk biztos h tőlem örökölte. Az apjától meg a parlagfű allergiát.

Kép[
Kép[
kostyika

Ibernuska

Szivesen a dr. nénit !!!! :wink:
Sajna az ekcémát, reméljük tényleg kinövi !!!!
Rád gondoltam mivel most szigeteltük és betonoztuk az emeletet, kezdi apuka nemsokára a gipszkartonozást !!! :wink:
Amiért eszembe jutottál az aljzatbeton alá való hang és hőszigetelés miatt, de megoldottuk Isoverrel, remélem beválik !!! :wink:

Nálunk mikor Tomika született akkor a mi kutyánk olyan rosszul viselte, hogy én nem foglalkoztam vele, hogy 1 hétig sántított, de semmi baja nem volt, megnézte az állatorvos Rtg-el meg minden, mire kiderült, hogy csak engem hiányolt, hogy nem babázok vele annyit, mint előtte. De mivel én nem értem rá, így akarta magára felhívni a figyelmet. Sokat voltunk utána együtt hármasban és elmúlt hál istennek !!!

Mimi

Egy kép a másik "gyerkőcről", mi a nagytestű kutyusokat szeretjük nagyon: Kép

Kép
kditke

Sziasztok!

A folytatás: :lol:

Dolli
Nekem is nagyon bejött az a hotel. Csendes, nyugis, nem zsúfolt. A tavasszal tervezzük, hogy visszakéne menni. Szükségem lesz lassan egy kis környzetváltozásra. :D :lol: A pajzsmirigyed nem volt benne ebben a hirtelen hízásban?

Mimi
Én is úgy képzelem a blog írást, hogy vagy csak kis dolgokról néha írnék és akkor engedném, hogy bárki olvassa. Vagy tényleg rendszeresen naplóként, emlékbe Milánnak, de azt tuti levédeném jelszóval és így én dönthetném el, hogy ki látja. Nem szeretném ha bárki belelátna a személyes dolgainkba.
Már meg akartam kérdezni, hogy honnan értesz ennyire a kutyákhoz? Csak hobbi vagy esetleg munka?

Zsand
Az iwiw-en csináltam egy klubbot Érdi anyukák címmel (a klub keresőben megtalálod) Ha csatlakozol láthatod, hogy itt kivel is beszélgetsz. :lol:

Lini
A vese gond nem hangzik túl jól. A baba nyomja vagy esetleg más gond? Voltatok már 4d-s uh-on? Nekünk az nagy élmény volt.
A papagájok mehetnének a párod szüleihez. Vagy náluk is van macsek? Mondjuk ha nem egy szobában vannak a babóval, akkor szerintem nem lehet nagy gond.

Andi
Nekem már most 5 hósan is olyan "nagynak" tűnik, nemhogy 8 hósan. A múltkor nézegettem a szülőszobai képeket és annyira picike volt és tehetetlen. Most meg állandóan "kiabál", lerakom hasra átordul... :lol: Szóval rengeteget fejlődött ilyen rövid idő alatt. Mekkora most Zsombor kg, cm?

Kditke
Szép a kutyusotok!

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

SZiasztok!

Ditke :lol: Már mutattál képet a kutyidról.De még mindig szép :lol:
De most már majd mutathatsz,gyerek+kutyás képet.

Gabi!Nálam ez a kutyás dolog teljesen hobbi,vagyis szeretet.De nem csak a kutyákat szeretem,hanem majd minden állatot(a kullancsot nem)
Nálunk tényleg sok állat van itthon :lol:
Na megyek,főzni.Majd jövök max hétfőn :lol:
Szép hétvégét!

mimi12

Noémi!
Köszi a kutyusos tanácsokat! Basszus, azt hittem az ivartalanítás kicsit lehiggasztja a kutyát! Nálunk most egy disznóól a kert. A kerítés mellet, a ház körül méteres sávban kitaposva a fű, helyette sár, a ház bejárat tiszta kosz, az udvaron összehordott faágak, csontok… de kellett nekünk ismeretlen felmenőkkel rendelkező kutya. :lol:

Lini!
Sajnálom, hogy nem problémamentes a terhességed! Igazán úgy lehet élvezni a 9 hónapot. Nekem az első 3 hónap volt tiszta stressz, vérezgettem és paráztam, hogy nehogy elmenjen a baba. Az utolsó másfél hónapban meg az epém görcsölt folyamatosan, ha fél óránál többet mászkáltam... De azért összeségében szép emlék. :-D Drukkolok, hogy minden ok legyen a végéig!!!

Területileg mi is a Deák Eszterhez tartozunk, de én a másik Deákhoz, a pasihoz járok.

Kostyika!
Sajnálom, hogy lányod is ekcémás. Basszus, ettől tartok én is, hogy emiatt nem járhatunk majd babaúszásra, később rendes úszásra, vagy nem fürödhet majd kedvére… Van még valami, amire érdemes odafigyelni?

Ditke!
De jó nektek, hogy dolgoztok a házon! Mi egyelőre csak álmodozunk felújításról. Kéne ablakokat cserélni, dryvitozni… de ehhez pénz is kellene, annak meg most híján vagyunk.

Jó ez a sántítós kutya sztori!

Nálunk most nagy a láblógatás. Itt van hétvégén anyósom. Basszus, Zsófi az ő kezében pikk-pakk elalszik. Nálam meg hisztizni szokott... :shock: Ja, és ma fürödtem először a kádunkban!!! :-D Mikor áprilisban beköltöztünk a házba, már terhes voltam és már nem mertem beleülni a kádba (csak a forró vizet szeretem, az meg nem tett volna jót Zsófinak). Bezzeg most... kb. 50 fokos vízben pároltam magam. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Bernus!Itt fetrengek a gép előtt,ahogy olvaslak.
Töled ilyet sosem olvastam.3x is szerepel a bacus :lol: :lol: :lol:
Őőőhát izé.A mi Bellánk bár lány de 7hósan lett ivartalanítva.Ma már 9éves,van gödör a kertünkben és mindig van valami fadarab kő,féltégla a szájában,le eszi a cserkót és lopja a szomszéd körtéjét(azt is megeszi) :lol: :lol:
Meséljek még?? :lol:
Amúgy nyugi,kb másfél éves korukra némileg benő a fejük lágya.Majd ha már sétáltok Zsófival,akkor próbálhatod vinni magaddal,hogy ne érezze elhagyatottnak magát.

Forró víz.
Istenem de tudnék én is tespedni egy kád forró vizben.De nem merek én sem.

Jaj Bernus míg el nem felejtem.Szigetelés..
A kezembe került egy rigipszes katalógus.
Szerinted lehet úgy belűről,hogy valami üveggyapot a belső(már festett vakolt)falra,és gipszkarton?
Mert a katalógusban volt ilyen,.Viszont nem tudom,nem e penészesedne be közte?
Mert mondjuk ezt még mi is simán meg tudnánk részleteiben csináli,ahogy telik rá,úgy 1-2 fal felületet.

mimi12

Mimi

Bocsika, hogy beleszólok, de mi így csináljuk az emeletet ígaz, hogy gipszkarton válaszfalak lesznek azok közt pedig üveggyapot szigetelés, de a külső falak mentén belülről is le akarjuk szigetelni igaz azt Asthrotherm-el és úgy megy rá a gipszkarton, lesz közte légrés, így elméletileg nem szabad neki peníszedni !!!!!!! :wink:

Jól mondom Berni ???

Beni

Ha nem légyszi javíts ki,mert ugye én nem értek hozzá !!!! :oops:

Tehát ha kivül már be van szigetelve hungarocellel és belülről is még szerettném egy 5 cm-el, a gipszkarton és a szigetelés közt van 2-3 cm az elég légrés ugye ????

Egyébként mi is teljes önerőben csinálunk mindent ismét, ahogy van egy kis spori pénzünk veszük szigetelést és gipszkartont !!! :wink:

Mimi

Bocsika elfelejtettem, hogy már tettem képet !!! :oops:
Ime amit kértél !!! (igaz ez nem egy mai kép Tomiról, de talán már ezen is látszik, hogy mennyire imádták egymást)Kép

Kép
kditke

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?