Új privát üzeneted érkezett!

Nóri :) nagyon várom az új híreket :) szerintem nagyon jó helyetek lesz :)
ruhák?? :shock:
35 + 4, re születtek Peti 22oogr Gergő 3ooogr(ebből 4o deka az infúzió volt amit én kaptam a szülőszoba előtt, le is ment róla reggelre, és 265ogr hoztuk haza 1o nap után)

Cat :) Vikó :) jobban vagytok ??

Epekövekről nem tudok, de 1o napja fáj a jobb oldalam, :( lassan el kell mennem dokihoz... :?

Sz.

KépKép
sziszus

na Sziasztok! :)

Helyzet jelentés innen a Jánosból. :) Minden nagyon szuper, egy Kriszti nevű szintén veszélyeztetett ikres anyukával vagyunk itt és az ő két kislányával, de még így hetünknek is kényelmes a szoba. :P :wink: Jó mert ugyan azokat a műsorokat szeretjük, így nem lesz vita a tv-n. :)
Van tv-nk meg dvd-nk, meg hűtőnk, meg külön zuhanyzónk, wc-nk. :D A kaja borzasztó, de majd párom fog nekem behozni minden nap anyu vagy anyósom féle fincsi kajákat. :)
Nézik egyfolytába a flowt vagy mit meg vért is vettek. De azonkívül ma még nem sok minden történt. A hangzavar egy kicsit idegesít meg maga a tudat, hogy kórház, de lesz időm megszokni.

puszi,
Nóri
Vendég

Nóri

Jól hangzik. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri,
Jesszus.. a 2 gyerek nagyon nem hiányozhat Neked... :roll:
De a többi jól hangzik!
Ha a flow-dat nézegetik, az nagyon jó, tegyék csak minél gyakrabban. A babák vérellátottságát mutatja, h k.zsinóron keresztül mennyit kapnak. Ebből azonnal látni fogják, ha valami nem stimmel.

Kép
nettke

Nóry :)

Két kislány? Mit keresnek ott bent? :shock: Egész nap ott vannak, vagy csak látogatják Anyucit? Azért neked nem ártana ott a nyugalom. Mikor fog Kriszti lány szülni?

Pihenj, olvass sokat, utána már úgysem lesz időd. Ajánljak jó könyvet? :wink:

Sziszus :)
Köszi, jobban vagyok. Már az orromon is kapok levegőt. Ma megyek vissza a dokihoz, szerintem hétfőtől újra dolgozom.

Mennyibe kerül ott neked a doki, ha elmész? Ha elhúzódik ez a fájdalom, akkor jobb lenne megmutatni valami szakinak.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Van valami hír a Kolpingról???

Nóri,

Örülök, hogy normális és biztonságos körülmények között vagy. Én most lemaradtam valamiről: a kórházban van wifi?

Detti

KépKép
kiliman

Nóri nem arra gondolt, hogy a másik ikres anyuka lányokat vár? Először én se nagyon értettem, de a 7 csak így jön ki. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lányok,

Nem lehet, hogy a Kriszti lány a hasában van a két lányával????

:lol: :roll: :P

Detti

KépKép
kiliman

Lilla,

Együtt írtuk ugyanazt :wink:

Detti

KépKép
kiliman

:D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok, jövő szerda 19:00 vagy 19:30? :roll: Én az utóbbira emlékszem, csak nem akarok keresztbeszervezni.

Viki

KépKép
vikóka

Hihi,
igen, ezt én derekasan félreértettem, hálistennek.. Nóri érdekében :lol: :lol: Így már jobban hangzik!
De akkor mi a hangzavar??

Kép
nettke

Vikóka,
19.30. Szerintem addigra várható, h oda is érjünk..

Kép
nettke

Sziasztok :)

Én most nagyon elégedett vagyok. Délelőtt turiztam. Már megvonási tüneteim voltak. Utoljára vagy két hónapja voltam. De édes cuccokat vettem a legkisebbnek. :oops: Meg egy nacit magamnak, meg pólókat, szoknyákat a nagylányoknak. Borka repkedett itthon, mikor megmutattam miket hoztam. Még a babáknak is hoztam öltöztetni. És tudjátok mennyit fizettem? 3400 ft-ot. Egyszerűen ennyiért nem tudom otthagyni azokat a nagyon nőcis kis rucikat, még akkor sem, ha tele a padlás. :oops: :oops: :oops:
Emese sajnos még mindig nagyon náthás, és köhög. Múlt héten elvittem dokihoz, de még most sem javult igazán. Tulképp elvileg csak azért köhög, mert visszafolyik a trutyi, de úgy sajnálom szegényt. Úgyhogy holnap elvisszük Pestre egy magánrendelésre, mert annyi rosszat hallottam mostanában a mi körzetinkről, hogy nem merem kockáztatni. Egy gyerekorvos barátunk mondta, hogy lehet, hogy érdemes lenne átmosatni az arcüregeket és akkor hamarabb múlna. (Amit Baba is mondott.) Meglátjuk mit mond ez a doktornő. Somi Ildikó. Hallott róla valaki?
Borka is beteg és olyan hisztis, hogy még anyám is kiakad rajta, pedig ő a türelem mintapéldánya.

Nóri :)
Kicsit tényleg furán írtad ezt a két kislányt. Én is elgondolkodtam, hogy nagyon pihentető lehet a veszélyeztetett terhes anyukának, ha a két kislánya ott lábatlankodik a kórházban. :)
De a lényeg, hogy jó helyen vagy és közben telik az idő. :)

Szép napot Mindenkinek!! (Itt zuhogott tegnap és ma is. :twisted: )

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Túlvagyok az első éjszakán, hát nem sokat aludtam. :?

Na akkor jól félreértettük egymást. 8) . Krisztinek 2 kislánya van a pocijában. :) Nagyon sokat beszélgetünk, szinte teljesen egyformák vagyunk gondolkozásilag is meg minden. Sőt neki is 3 babója volt csak neki az egyiket kiszedték, mert elhalt 17 hetesen. :( Ő febr.13-ra van kiírva császárra a 36. hétre. Szerencsétlen, már 2 és fél hónapja itt van. :?

Nekem márc.11-et mondtak ma. Kb a 31.hét.
A hangzavar alatt pedig azt értettem, hogy nyitva van az ajtónk, mert nagyon meleg van itt a szobában, és mászkálnak az orvosok meg a nővérek össze-vissza, meg beszűrődik a váróból a hangzavar. De már nem zavar annyira, mint tegnap. :)

Detti,
Mi az a wifi? :oops:

puszi,
Nóri
Vendég

Brigi,

Gratulálok a zsákmányhoz :lol: Ezek a kis apró tevékenységek olyan boldoggá tudják tenni az embert :)

Erre az arcüreg átmosásra a barátnőm hetente kétszer viszi a gyerekét. 6000 ft alkalmanként, és hát tényleg lejön a cucc, de már volt vagy 15x, és még mindig jár :roll: Kb. egy 15 perces elfoglaltság, de ebben benne van egy 5 perces bioptron lámpa kezelés is. Mondjuk a gyerek ordít minden alkalommal (3,5 éves).

Nóri,

A wifi vezeték nélküli internet. Hogy internetezel a kórházban?

Vikóka,

19.30-ra emlékszem én is, az szerintem jó időpont.

6 napja ma volt az első, hogy Bernát nem pisilt be a böliben. Reméljük, újra szobatiszta lesz!

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Közbe utána néztem én is, hogy mi az. :) T-mobile vezeték nélküli netünk van laptopon.Olyan mint a pendrive.
Vendég

Detti :)

Hát remélem nekem nem ezt akarják "eladni", mert egyrészt hetente kétszer emiatt bemenni nem fogok, másrészt nem telik rá. Nyilván, ha nagyon kellene kiszorítanánk ennyit, de csak úgy, azért sajnálnék. A nagyoknál megteszi az orrszívó, de a kicsinek annyira szűkek az orrjáratai, hogy tényleg csak az jön ki, ami már amúgy is félig "kilóg". Mostmár odáig fajult, hogy időnként egy-egy köhögéssel a száján is jön a taki. :roll: Pedig szopizik szépen. De a lányok mellett képtelenség "sterilen" tartani. Simán odahajolnak, aztán 10 centiről az arcába köhögnek.

Na majd beszámolok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nory :)
:lol: :lol: :lol: Jól félreértettünk, engem is a hangzavar kavart meg. :D Hogy vették ki a lánynak az elhalt babát?

Vikó :)
Maradjon a 19.30, mert addigra is nehezen érek oda. 19-re nem érnék oda.

Arcüreg átmosás: Az arcüreggyulladásom kapcsán beleolvastam egy-két arcüreges fórumba. Ott ajánlották ezt a Proetz módszert, pröccölést. De semmit nem ér egyszer, heti 3-4-szer kell csinálni. Kíméletesebb mint a felszúrás, csak kellemetlen.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Basszus, olyan pipa vagyok, meg tudnám folytani az óvónénit. :evil: Egész héten iszonyú morcos, mindig mond vmi kedveset. De most aztán feltette az i-re a pontot. :shock: Dá bepisilt a délutáni alvás alatt. Szept második hete óta ott alszanak és most először. Én hülye, valahogy kiszaladt a számon, hogy du már rég volt ilyen, de éjjel még pelusban alszik. Na, erre full sértett hangon beszól óvónéni, hogy hát ige, azok pisilnek be ott is, még nappal is, akik éjjel pelust kapnak. Mert szerinte nekem fel kéne kelnem éjszaka és megpisiltetni. :shock:

Én megmondtam, hogy 1. éjszaka szeretek aludni
2. télen nem merem bevállalni, h felfázzon reggelre, mert nem is ébred fel arra se ha nyakig pisis. :evil: ja, 3. Dávid majd 1 éve nem pisil be soha nappal, ellenen Niki sokszor, aki viszont több, mint fél éve totálisan ágytiszta. :P Na, erre varrjon gombot. :twisted:

Én se adok tanácsot, hogy mit csináljanak velük az oviban, akkor ő se adjon kéretlen tanácsot nekem otthonra!!! :x :x :x főleg egyszeri eset után!

Brigi

Jaj, de jó neked!!! Nekem is annyira hiányzik a turizás!!! Elvonón vagyok. :oops: :lol: Na, majd másfél hónap múlva mindent bepótolok Amerikában. :wink: Oviban szoknyát hordanak a lányok?

Amúgy otthon próbáltátok már az átmosós módszert? Az a 6000/ alk durván hangzik. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nory,
Jó helyen, jó kezekben vagy :) jó pocakosodást!

Cat,
Mit takar pontosan a Proetz módszer? Nekem sok évvel ezelőtt többször felszúrták az arcüregemet. Egy dolgot megtanultam belőle, a gyerekeimnek soha nem fogom hagyni. Keresek más alternatív módokat. Azóta egyre ritkábban, mára semmi szagot nem érzek. Ez kifejezetten előnyt jelentett amikor pelusosak voltak.

Lilla,
Az óvónénik csipőből olyan tanácsokat tudnak adni......inkább keresné az okát, hogy mi érhette az óvodában a gyereket....

Tegnap voltunk kardiológián Bencussal. Talált eltéréseket de jelenleg csak megfigyelésre kell mennünk.

Kép
pramprampram

Nekem a gyerekorvos barátunk azt mondta, hogy olyan 3-4 alkalom kellene úgy 2-3 naponta. De én mondjuk nem gondoltam, hogy ezért 6000 ft-ot kérnek. Biztos naív vagyok. :oops: De 3-4x belefér még ez is. 15x már akkor sem mennék, ha megengedhetnénk, mert akkor ezek szerint nem használ. Feleslegesen meg nem nyúzatom a kölyköt (meg szóróm a pénzt).

Egyébként meg ebben a rendelőben ezt nem is tudnák megcsinálni, mert két rendelésük van egy héten. Azt remélem, hogy mondanak valamit, hogy én mit-hogyan, vagy hová menjek esetleg. Meg a honlapjukon valami immunerősítésről is szó van. A gyerekorvos barát mohácsi, így ő nem volt képben, hogy erre felénk hová forduljak.

Lilla :)
"Aranyos" az óvónéni. Nekem csak annyit mondtak elég finoman a héten, hogy Borka nagyon köhög. Úgyhogy itthon tartottam, ha már így megjegyezték.
Amúgy csajok szoknyában vannak az oviban. Overállban, harisnyában megyünk, aztán ott veszik fel a szoknyát. Így legalább tuti, hogy ha kimennek, akkor melegen fel vannak öltözve.
Amúgy Amcsiban is vannak normális turik? Nekem a barátnőm azt mondta, hogy inkább neten lehet "turizni".

Mennem kell fürdetni.
MIndenkinek "békés" fürdetést. :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Esetleg házilag is kipróbálhatántok a Baba-féle módszert. Biztos nem olyan profi, de nem is kerül annyiba. Mi csináltuk párszor, úgy tűnt működik.

Turi amcsiban: nem tudom. De Floridában rengeteg outlet van, ahol nagyon olcsón lehet vásárolni. Pár dollárért. Van néhány, ami szinte olyan, mint a turi, mert minden nagyon mérethiányos, 1-2 db van belőle, vagy csak 1. Mint egy vállfás turi, de vadi új cuccokkal. Bizonyos napjain a hétnek még plusz kedvezmények. Én arra pályázok leginkább. 8) Meg persze az ebay. De ha van turi a környéken, én tuti "kiszagolom". :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Pram :)
Ez a Proetz módszer vákumos. Egyik orrlukba sós vizet nyomnak a másikba vákummal szívják. Állítólag kicsit kellemetlen, de nem fáj. Ellenben az arcüreg felszúrás fáj, de ezt te tudod. A Lurdy házban van egy fül orr gégész aki csinál gyerekeknek is ilyet. Főleg azoknak ajánlják, akiknek gyakran van megfázásos-felső légúti betegsége. Ott azt hiszem az első alkalom 12 ezer utána minden alkalom 4 ezer Ft. Állítólag többen elkerülték vele az arcüreg felszúrást, akiknek makacs visszatérő arcüreggyulladásuk van/volt.

Milyen eltéréseket találtak Bencusnál? Szívzörejeket? Elég szarul hangzik. :(

Cat
Kép
cateye

Lilla, Cat ( szia, ismerős voltál, és már rájöttem honnan :) )köszönöm, megerősítettetek.

Az az igazság, hogy el vagyok keseredve amiatt, hogy ennyire nem foglalkozik senki a koraszülöttek utógondozásával, legalábbis én ezt tapasztalom, bár lehet, hogy akiknél komolyabb probléma adódott, azokra ez nem igaz. (persze van egy csomó lehetőség magánúton, de akihez nem jut el az info, és nincs lehetősége kutakodni a neten??)

Mi a Schöpfibe jártunk vissza kontrollra, miután "bezárták", még 2x sikerült összehozni egy-egy kontrollt úgy, hogy ott volt a gyermekorvosunk (aki a születésüknél részt vett), és a neurológus doktornő aki jól ismert minket, de ő már csak ügyelni jött át a Jánosból, úgyhogy nem volt egyszerű a szervezés..
Őket is kérdezetem, de azt mondták jól fejlődnek..
Utoljára egyébként októberben vittem el a Triómat egy neurológushoz, és szerencsére csak csupa jókat írt a gyerekekről, nála is rákérdeztem és szintén nem ajánlott semmilyen egyéni fejlesztést, mert szerinte is rendben vannak..

Ami miatt pl. a párom nagyon aggódott az a beszédfejlődés, én mondjuk nem annyira.

A nyár elején kezdtek csak el egy-egy szót mondogatni azaz egyre többet, addig alig. Aztán szünet.. Most Réka már szinte mindent mond, eléggé tisztán ejti a szavakat, énekel, ha a szöveget nem is tudja pontosan, akkor a dallamról fel lehet ismerni, sok színt ismer és megnevez 90%-ban hibátlanul. Ádám is dumál, nála azért több szóra nagyon figyelnem kell, nem mindig értem, a színeket ő is egyre jobban felismeri. Máté is csicsereg bár ő kevesebbet, lehagyja a szavak utolsó betűjét általában, ő az aki csendesebb, legalábbis beszéd terén, de gyakran meglep, pl. a színek ismeretével és ő megnevez egyet-egyet.

Pramprampram :) 29+4-re születtek (februárban lesznek 2,5 évesek). A tölcsért szeretik, a játszóházban az egyik kedvenc :) és labdamániások..Szeretik a trambulint is nagyon.
Máté pl. alig kezdett el járni, de a labdát eszméletlen módon tudta és tudja rúgni.. Az apája már tervez:)
Elég nagy a mozgásigényük, ha nem is enged az idő vagy a betegség ki a házból azért van lehetőségük mozogni: csúszda, libikóka-mostanában egyre inkább csak egyensúlyozásra használják, biciklik-bent is tekerik (övék a tér :) ), labdák, kanapék, rácsok, bútorok - mint mászóka :), nagylabda, Rody ló, ugrálólabda..

Ádámnál azért aggódtam egy ideig rendesen, nála a nyak, hát, láb feszessége elég komoly volt, (szerencsére a gyógytornásznak okozott pozitív meglepetéseket), de amikor elindult 15 hónaposan a Máté után egy nappal, na akkor nagy kő esett le a szívemről..

Nah, jól elkalandozok, de olyan jó írni róluk, nagyon büszke vagyk rájuk :)

Lilla, Pramprampram lenne még kérdésem, de majd priviben.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Nóri, örülök, hogy jó szobatársat fogtál ki:) sokat számít.

Mindenkinek szép napot: Edina
trigemini2006

Edina

Mutasd meg őket mindenképp, ha aggályaid vannak. Nekem nem tűnik gáznak amiket leírsz róluk, sőt. Az enyémek 2 éves kor előtt elkezdtek beszélni, de most 3,5 évesen is figyelnem kell Dávidra, mert néha nem lehet érteni. Akik nem forognak ilyen korú gyerekek körében, ált tolmácsolnom kell mit mondanak. :lol: A biciklit speciel az enyémek már majd 3 évesen tanulták meg tekerni-persze előtte tél volt és a triciklik el voltak rakva, de akkor is. Aztán persze lehet, h másban vannak lemaradásaitok, nem tudom... és majdnem úgy is születtek, mint enyémek (30+0). 8)

Pram

Tényleg, azt tegnap is akartam én is kérdezni: Bencének gond van a szívével? :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Szerdán voltunk kontrollon Ákossal. Minden okés!! :)
Atika is meggyógyult, így jövőhéten már mehetnek oviba.

Nory!
Örülök, hogy jó helyre kerültetek. :)
Nekem 36 hét+4 napra születtek a fiúk, Ákos 2750g 48cm, Atika 2400g 49cm.

Cat!
Jobbulást neked!!!!

Sziszua, Annamari!
Nagyon helyesek a pasik!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Bocs, hogy így betörök közétek. Lehet még csatlakozni hozzátok? :roll:

A fiaim, Andris és Attila most két és fél évesek. Nem járnak még bölcsibe, itthon vagyok velük. Egyébként Dunakeszin lakunk. Én és a férjem is tanárok vagyunk.

Most nem tudom, mit írjak még. Ha szívesen befogadtok, akkor igyekszem rendszeresen jönni, és képbe kerülni mindenkivel. :wink:

Anikó
paniko

Sziasztok!

Vagyunk mi is csak épp elhavazva.Beni tegnap belázasodott,így ma már mindenki itthon volt (kúrálom őket,nehogy a jövő hétre kihulljanak)
Közben 3napig nem volt gépem,mert hétfőn reggel sikerült benyalnia valami vírust! :roll: :evil:

Detti!
Még nem jött a Kolpingból semmi!De írtam a múltkor is (olvastad?),hogy türelmet kértek!Itt is jelezni fogom,ha megjön a visszaigazolás és küldöm mindenkinek azonnal e-mailben is!
Ha még érdekel,mi vált be egyik ovistársunknak bepisilés ellen,megírom priviben!Hátha nektek is segít!

Judyt!
Szuper!Örülök,hogy minden rendben!

Lilla!
Óvonők :shock: :evil: :evil: !De nemsokára megszabadulsz tőlük!Tudják,hogy elmentek?Tartják az oviban a helyeteket?Vagy ilyenkor mi van?

Nory!
Örülök,hogy így megoldódott a kórház probléma!!!Látod,már a 25.hétben vagy!!!Szép lassan telnek a napok,erősödnek a babők!Reménykedj,mi meg imdákozunk értetek!
Átküldöd priviben így utólag nekem is,hogy mi volt a kórházban,mielőtt befeküdtél?

Meme!
Merre vagy?Kristóf bizije?Hogy vagytok?

Betegeknek jobbulás!
Nekünk meg szoírtsataok (én meg rágom a körmöm),mert a Dávid most írja a felvételijét 6osztályos gimibe!!!!

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Huhh, nem csodálom, hogy izgulsz, szorítok.

Mikor derül ki, hogy felvették-e?

Edina
trigemini2006

Sziasztok!

Edit,

szóóóórítunk, írj, hogy mi volt. Kristóf kitűnő lett, 5 tantárgyból dicséretes. Nagyon örülünk neki, csak az a baj, hogy nagyon magas Kristóf ön-mércéje, így sokat küzdünk.

Judy,

tök jó, hogy minden rendben!

Anikó,

szia nálunk. :wink:

Lilla,

annyira izgulok , hogy mentek.... Robi hogyan oldja ezt meg a mh-én?

Cat,

meggyógyultál?

Nory,

kívánom minél több időt töltsél el a kórházban, s abban a felállásban amiben most vagy.... :wink: Tudsz aludni , pihenni rendesen?
A kajával vigyázz, mert gondolom te is spec. étrenden vagy, így nem biztos, hogy jó, ha sokat bevisznek.

Gyöngyi,

gratula a kis viking/ vikinglányhoz. :D

Megyek, mert indulok haza, én megyek a picikért az oviba. Olyan jó, mert ezt olyan ritkán tudom megtenni.... :cry:

Meme
szinta

Cat, Lilla,
Szívzörejek azok mindig voltak, amit még látott, hogy az ínhúrokból 3 db nem jól zár és a bal pitvar kissé tágabb. Emelkedett pulm. nyomás.

Edina,
Ahogy olvasom, nagyon ügyesek lehetnek a gyermekeid :)
Igazad van, sajnos a korai fejlesztés ma pénz kérdése.
Irtam privit.

Judyt,
Ezek igen jó hírek :)

Anikó,
Üdv a fórumon :)

Edit,
Dávidnak mennek a drukkok!!!!
Beniéknek jobbulást!

Kép
pramprampram

Meme,
Grautlálok Kristóf 5-éhez :)

Kép
pramprampram

Hello!

Anikó

Gyere csak és mesélj még magatokról!

Edit

megy a drukk ezerrel Dávidnak!!! Beninek jobbulást! Többiek még bírják, oviban?

oviban elvileg tartják a helyünket, majd ha meglesz a pontos indulás, beszélni kell az igazgatóval. Nem tudom.... most épp megint ki vagyok rájuk akadva. nem értem ezt az óvónőt. :shock: Hetekig tök jó fej, aztán hetekig ilyen bunkó, hogy az ember szinte fél hozzászólni.... már diagnosztizáltam is magamban:bipoláris. :wink: :twisted:

Meme

Hát ige, telnek a hetek, mindjárt indulunk.... :shock: Robi kilép, de biztosították róla, hogy nagyon várják vissza. :D

Hatalmas gratula Kristófnak!!! Ez még magas mércével is ragyogó teljesítmény!!! :D :D Igazán büszke lehetsz rá. Kicsik hogy bírják az ovis-létet? Megszokták már, h délutánig maradnak?

Pram

És ezek a problémák mivel járnak? Észrevehető ez a napi életében v nem okoz tüneteket?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak sajnos dögróváson. Ádám 2 napja itthon velem, mert hasmenése lett, ami olyan nagyon nem durva, de oda kell figyelni rá. Azt hiszem, ennek a felsőlégűti fertőzésnek lehet a mellékhatása, amiben most benne vagyunk. Én is kegyetlenül náthás vagyok (javul), fáj a fejem, ilyenek.

Az újakat szeretettel köszöntöm én is.

Anikó! Várunk további részletekkel!

Trigemini!
Ugyanaz a tapasztalatom, amit leírtál. Ha nincs nagyobb baj, csak a pénz beszél, nem tudod másképp fejlesztésre vinni a gyereket. Nálunk is hasonló volt a helyzet.
Annakidején minden neurológus, minden kontrollon azt mondta, semmi baj a gyerekekkel, nem kell nekik semmi fejlesztés. Aztán megnézettük Dévény Annával, ő mégis látott rajtuk fejlesztenivalót:(
Beszédfejlődés: ha bármi kétséged van, mutasd meg szakembernek! 2,5 évesen már majdnem teljes biztonsággal meg lehet állapítani, hogy renben van-e, kell-e majd fejleszteni. Mi 3 évesen mentünk el, még idejében, de mehettünk volna korábban is.

Pram!
Sajnálom Bencét. Mit mondott a doki, mivel járnak ezek a bajok? Kímélni kell? Még helyrejöhet magától?
Válaszoltam a prividre, megkaptad?

Edit!
Nagyon drukkolunk!

Meme!
Nagyon büszke lehetsz a fiadra. Most már én is egyre többet gondolok rá, milyen lesz, ha iskolások lesznek.

Jó hétvégét mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Csak gyors bekukk:

Anikó!
Üdv köztünk! Gyere mesélj! Magadról is! ;-)

Edit!
Lécci nekem is írj bepisilés ügyben privit a jótanáccsal, amit Dettinek ígértél! Köszi.

Annamari!
Jól érzed, ha ilyen hasmenése van, az lehet felsőlégúti betegség pocakra húzódása. Ez volt nekünk a múltkor. Én adtam nekik Smectát. Ezt egy belgyógyász ismerősünk javasolta, és nálunk nagyon bejött....

Viki

KépKép
vikóka

Edit,

Ja, tényleg, lehet, hogy írtál valamit a Kolpinggal kapcsolatban :roll: Okés, akkor türelmes leszek :)

Mindenképpen írd meg priviben a bepisiléssel kapcsolatos dolgot. Bár, ha gondolod, akár ide is írhatod, szerintem nem vagyok egyedül a problémával. Bár most lekopogom, se tegnap, se ma nem pisilt be Bernát, mindig szólt. Úgyhogy lehet, hogy valami átmeneti zavar lehetett :roll:

Drukkolok Dávidnak, hogy sikerüljön a felvételije! Bár biztos fog :wink: Megáll az eszem, hogy már ilyenkor felvételiznie kell a gyereknek...

Anikó,

Üdv itt, jó kis csapatot találtál :wink:

Annamari, és többiek

Amikor hasmenése van a gyerkőcöknek, akkor rohan a gyerek a vécére? Vagy hogy képzeljem ezt el egy szobatiszta gyereknél? Nálunk utoljára ilyen 1,5 évesen volt (kopp-kopp-kopp), akkor még pelusosak voltak.
Jobbulást Ádámnak!

Meme,

Gratulálok Kristófnak! Jöttök ti is a Kolpingba, ugye?

Pram,

Engem is érdekelne, hogy ez a szív-ügy mennyire hat ki Bence mindennapi életére. Remélem, nem komoly.

Én hangulatilag a halálomon vagyok ettől a szutyok időjárástól :evil: :x

Detti

KépKép
kiliman

Köszönjük a drukkokat,Dávid túl van rajta.Február 3-án lehet megnézni a felvételi lapokat,de hivatalos eredmény csak április közepére várható!!!!

Detti,Vikó!

Nem tudom,nektek fog-e használni!Én jó ötletnek találom!Persze itt segítettek az óvonők is,mert ugyanaz a rendszer volt otthon,mint az oviban!A lényege az volt,hogy falra tett táblára felrajzolták a hét napjait (hétfőtől vasárnapig). Nap végén (oviban és otthon is) ha aznap nem pisilt be a gyerek,kapott egy napocskát.Amennyiben volt baleset,felhőt kapott.
Vasárnap délután otthon,ha egész héten csak napocska volt a falon,jutalmazás volt és ezzel együt levették az összes jelet.A jutalom: egy kis zsákba anyuka beletett 6-8apróságot (kis csoki,cukor,matrica,naptár,kártya,régi kinder játék stb) A gyerkőc húzhatott 1 varázsjátékot.Ez segítette a következő héten,hogy megint ügyes legyen.
Ezzel rengeteg figyelmet kapott a gyerkőc (mivel hogy a bepisiliés is egy jelzés,hogy figyeljetek már rám!!!) Tudta hogy a nap adott pillanataiban csak vele fognak foglalkozni.És számára is behatárolható időn belül jutalmat kapott (fontos,hogy ezek a jutalmak csak apróságok legyen)
Még egy nagyon fontos: a napocska "osztogatáskor" szabad nagyon örülni,éljenezni az ügyességét,de a nap más részeiben nem.(nehogy ikertesó féltékenységet válts ki)

Detti!
Pedig már könnyített felvételi van!Ettől az évtől már csak írásbeli felvételi van,a szóbelit eltörölték.
Mit csinál az a gyerek,akinek hasmenése van?Fut a wc-re - na ezen jót röhögtem!!!Nem!Bekakil!!!Mire bennük tudatosul egy hasmenésnél,hogy kaki lesz,addigra bemegy!

Lilla!
Ma itthon volt mindhárom,mivel Dávid se ment suliba,így lusta voltam lecincálni őket az oviba.Meg kicsit mindegyik náthás,így legalább kaptak egy kis időt arra,hogy kikeveredjenek belőle.

Meme!
Nagyon ügyes Kristóf!!!és hogy nyilvánul meg ez a nagyon magas ön-mérce?

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi mindenkinek Kristóf nevében.

Edit,

van kb. 85 db jegye. Ebből 80 db 5-ös ( kb. 1/3 *-os ) , 4 db 4-es , és 1 db 1-es. Szóval neki csak az 5 jó jegy. Tegnapelőtt, éppen ebédelni mentem, mikor hívott. Már éreztem a hangján, hogy gond van. Hát, kapott egy 4-est matekból..... ( matek és a matek tanárnő a kedvence) . Nyugtatni akartam, mondtam neki, hogy nem baj, évvégéig még sok idő van stb... Erre elkezdett sirni, hogy oké, hogy javíthat és 5-ös lehet, de nem lesz dicséretes 5-ös... :evil: :twisted:

Aztán mikor hazajöttem nagyon-nagyon komolyan elbeszélgettem vele. Talán hatott.
Nővérem volt ilyen, ilyen eseteknél őt hívom, ő ad tanácsokat.

Én a munkában vagyok ilyen, a tanulásban nem voltam.

Detti,

igen megyünk A.páhokra. Nem is tudnánk kihagyni, Zsombi azóta minden héten oda akar indulni. Múlt héten összepakolták a cuccaikat, s közölték : indulhatunk.

Lilla,

kicsik bírják az ovit, bár ott aludni nem szeretnek. De, szerencsére alszanak. Kirázott a hideg az ovónénitektől!!!!! Most, gondolj bele a gyerekekkel is ilyen??????

Pram,

ezek a megfigyelések milyen gyakran vannak?

Csajok,

barátnőm kislányának szemizom gyengesége van. Már több helyen volt vele, több véleményt kapott. Tudtok jó gyermek szemészorvost? Ha magán az sem baj, sőt... Köszi előre is.

Meme
szinta

Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást! :)

Meme!
Én pont ilyen voltam, mint Kristóf fiad. Nagyon-nagyon sokáig... De mára már "kinőttem". Kristóf nagyon szép eredményt ért el, gratulálok neki. De remélem, megértette, amit mondtál neki, és ezentúl nem okoz neki ennyi szomorú percet egy-egy négyes.

Annamari, Én is úgy látom, hogy jó kis csapatot találtam. :) És nagyon örülök neki.

Nóri!
Jó pocakosodást! Szuper, hogy jó a szobatársad, tényleg nagyon sokat számít. Remélem, minél tovább együtt és egyben maradtok. :) Nem olvastam sokáig vissza, de gondolom, te kérdezted a születési méreteket is, ugye? A fiúk 36+6-ra születtek, Andris 2270 gr volt, Attila 2580 gr. Az a vicces, hogy azóta is, változatlanul, 30-40 gr köztük a különbség. :)

Edina, abból, amit leírtál én is úgy gondolom, hogy komoly baj nem lehet a gyerekekkel. Egyébként majdnem egyidősek az enyémekkel, ők egészen pontosan jan. elején voltak két és fél évesek. Két évesen még csak egy-két saját szót használtak. Aztán egyre több saját szót, és kb. két hónapja kezdtek el "emberi nyelven" beszélni. Most viszont Attila minden nap új nyelvtani szerkezetet mutat be. :)
Sokáig aggódtam a beszéd miatt én is, és járunk velük pszichológushoz meg neurológushoz is. Ebből a szempontból én úgy érzem, hogy nem rossz a koraszülöttek utógondozása. Bár nem a relatív koraszülöttség miatt állnak orvosi kontroll alatt, hanem mert átestek egy komoly fertőzésen születésük után.

Gyors gyógyulást kívánok minden betegeskedőnek!
Anikó
paniko

Help: Fiús Anyukák! Ma este Bence kérte, hogy kenjem be a kukacát. Akkor láttam, hogy a jobb herezacskója meg van keményedve (nagyobbodva) egy kicsit és piros is. A hasa nem duzzadt, folyadékot nem érzek a herezacskóban. A másik normális. Mi lehet ez?

Köszi az infot. (Jellemző, hogy Zsolt nincs itthon és jön a hétvége, ekkor történik ilyen. :-( )

Ha gáz can, akkor hova menjek vele?

Edit, Rád nagyon számítok a témában! ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

A leírtak alapján vízsérv!!!Reggelre el kell tűnnie vagy legalábbis szemmel láthatóan kisebbnek kell lennie. Ha nem fáj neki,akkor semmi gond.Tapogasd ki benne a heregolyót.Ott van a helyén,ugye? A duzzanat olyan érzés,mintha zselét nyomogatnál,totál képlékeny.Ugye?
Ha nem fáj neki,akkor ráérsz hétfőn beszélni a gyerekorvosotokkal!
Ha fáj neki,akkor meg úgyis üvölteni fog,mert ez csak akkor fájhat,ha már kizáródott.
Nyugi!Ez ártalmatlan dolog alapjában véve,de nagyon jellemző a 2-4éves gyerekekre.

Oli délután elkezdte fájlalni a fülét (Beninél is így kezdődött),estére belázasodott!!! :roll: :cry: :cry: ÁÁÁ!Nem hiszem el,hogy nem tudunk kikeveredni ebből az állandó betegeskedéből!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Köszönöm. Nagy gáz, ha kérlek, hogy küld el nekem a telcsiszámod priviben? Megnyugtató lenne számomra, ha tudnék Veled beszélni, hogy mi van....ezer hála....

Viki

KépKép
vikóka

Vikó!
Persze,hogy nem gond!Átküldtem priviben!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Hát még mindig a kórházból. :lol: Ma örültem, hogy nyugi lesz, merthogy szombat meg minden erre nem beállítottak anyósomék? :roll: Aztán amíg le nem járt a látogatás itt ette őket a penész. Én örülök nekik meg minden, de legalább itt békén hagyhatnának. :lol:

Edit,
Elküldtem neked is, de ezek szerint nem kaptad meg. :? Mind1 elküldöm még 1x :wink:
Sajnálom, a betegséget és szorítok a felvételiért! :wink:

Azt akarom kérdezni, hogy nálatok, hogy van a jobb és balkezesség? :) Melyik gyerkőc milyen? És ti meg a párotok?

Mert Én balkezes vagyok a párom meg jobbkezes és kíváncsi vagyok, hogy a Manók melyiket öröklik majd. :)

puszi,
Nóri
Vendég

ja és :)
Levi: 35 cm
Roxi: 37 cm
Doroti (ez új :) ): 25 cm
Vendég

Sziasztok :)
A jó hír, hogy meggyógyultam, és sajnos munka holnap.

A rossz, hogy ma nálunk is beütött a mennykű. A fiúkat ott hagytuk a nagypapánál, amíg én az Ikeába mentem. Zoli azzal hívott, hogy hol van Oli TB kártyája. Na akkor már tudtam, hogy valami baj van. A nagypapánál Samu alámászott a széknek amin Oli ült így Oli leborult a székről és kitört a felső 2 foga. :cry: :cry: Rohantak a Szentkirályi utcába a szájsebészetre, onnan a Jánosba, mert bent maradt valami csont darab, amit ki kellett szedni. Oli egy hős volt, remekül tűrte. A rossz hír, hogy nem lesz foga amíg a csontfogak nem jönnek ki, a jó hír, hogy a csontfogak csírái nem sérültek, tehát jönni fognak, és valószínüleg hamarabb mint Samunak. :? Amiért pipa vagyok az az, hogy a nagypapa tv-zett amíg a fiúk a másik szobában garázdálkodtak. Mondjuk a szeme előtt is megtörténhet, de legalább van kontroljuk. :evil: :twisted:

Edit :)
Jobbulást a fiúknak!

Vikó :)
Mi van Bencével? Mentek a gyerekdokihoz megmutatni?

Kata :)
Nálatok mi van Gergővel?

Anikó :)
Üdv. közöttünk, érezd jól magad. Gratulálok a fiúkhoz!

Nóri :)
A jobb és balkezesség kialakulása akár 6 éves korig is elhúzodhat, lehet, hogy addig nincs domináns kéz. Nálunk is csak még feltehető, hogy jobbkezesek lesznek, de nem biztos, pedig 4,5 évesek.

Cat
Kép
cateye

Cat,
Elég horrornak hangzik. Oli nagyon ügyes, hogy türte a fogorvosi kezelést.

Edit,
Hogy vagytok?

Vikóka,
Nálunk ilyen még nem volt. Bence, hogy van?

Nory,
Nálam aki jobb oldalon feküdt, bal kezes lett, aki meg a bal oldalon feküdt, jobb kezes. A harmadik aki középen fent, még nem alakult ki.

Lilla, Annamari,
Évente kell felülvizsgálatra járni. Igazából a mindennapi életben nem nagyon lehet észrevenni.

Kép
pramprampram

Cat

Hú, ez durva. :shock: Szegény Oli!!! :( Múltkor Niki verte be a "segítségemmel" az ágyba a száját úgy, h vérzett. Este csak ennyit láttam a félhomályban, aztán másnap reggel megálltt bennem az ütő, mert a felső foga véres volt és beljebb állt. Szerencsére aztán nem volt vészes a dolog, nem mozog neki és nem fáj, nem gyulladt be úgy tűnik. És csak picit áll beljebb. De uncsitesóm gyereke is kitörte az első fogát, meg a barátnőmé is. :shock:

Mi is otthagytuk őket a pótmamánál péntek délután, erre szombat délután hív, h mit adjon Nikinek, mert 39 fokos láza van. :shock: Azóta folyamatosan Algopyrin, Nurofen 4 óránként, hűtőfürdő és már fosik is szegény! :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Érdekes Pram, hogy így megfigyelted ezt a jobb/bal-kezességet!!!! :D Én nem is gondoltam ezt így végig..
Nóri,
nálunk sem alakult ki véglegesen, 2 gyerek kétkezes (tehát hol balt, más tevékenységhez meg a jobbot), 1 pedig mindig jobbat használ.

Cat,
ez az egyik rémálmom, ez a fogkitörés. Nagyon nagyon sajnálom, képzelem mit élhettetek át!!! Oli nagyon bátor!!!

Nekünk szabad hétvégénk volt, kölykök anyukámnál voltak :lol: :lol: De semmit a tervezett programból nem tudtunk megcsinálni, mert Tamás péntek este lázas-hányós-hasmenős-harmatgyenge lett.. Ez a pech, mi? :cry: :cry: Lényeg hogy már jobban van. Legalább pihengettem én is itthon egy kicsit.

Detti,
hasmenés ügyben akartam írni, hogy Edittel ellentétben nálunk nem kakilnak be soha. Igen, rohannak mint az őrült, hősiesen tartják míg fel nem csapom őket az ülőkére.. Most a betegség alatt Nati velünk aludt, és éjjel 3x is szólt, rohantunk, és elértük a klotyót. Szóval így megy.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?