Lilla, Cat ( szia, ismerős voltál, és már rájöttem honnan
)köszönöm, megerősítettetek.
Az az igazság, hogy el vagyok keseredve amiatt, hogy ennyire nem foglalkozik senki a koraszülöttek utógondozásával, legalábbis én ezt tapasztalom, bár lehet, hogy akiknél komolyabb probléma adódott, azokra ez nem igaz. (persze van egy csomó lehetőség magánúton, de akihez nem jut el az info, és nincs lehetősége kutakodni a neten??)
Mi a Schöpfibe jártunk vissza kontrollra, miután "bezárták", még 2x sikerült összehozni egy-egy kontrollt úgy, hogy ott volt a gyermekorvosunk (aki a születésüknél részt vett), és a neurológus doktornő aki jól ismert minket, de ő már csak ügyelni jött át a Jánosból, úgyhogy nem volt egyszerű a szervezés..
Őket is kérdezetem, de azt mondták jól fejlődnek..
Utoljára egyébként októberben vittem el a Triómat egy neurológushoz, és szerencsére csak csupa jókat írt a gyerekekről, nála is rákérdeztem és szintén nem ajánlott semmilyen egyéni fejlesztést, mert szerinte is rendben vannak..
Ami miatt pl. a párom nagyon aggódott az a beszédfejlődés, én mondjuk nem annyira.
A nyár elején kezdtek csak el egy-egy szót mondogatni azaz egyre többet, addig alig. Aztán szünet.. Most Réka már szinte mindent mond, eléggé tisztán ejti a szavakat, énekel, ha a szöveget nem is tudja pontosan, akkor a dallamról fel lehet ismerni, sok színt ismer és megnevez 90%-ban hibátlanul. Ádám is dumál, nála azért több szóra nagyon figyelnem kell, nem mindig értem, a színeket ő is egyre jobban felismeri. Máté is csicsereg bár ő kevesebbet, lehagyja a szavak utolsó betűjét általában, ő az aki csendesebb, legalábbis beszéd terén, de gyakran meglep, pl. a színek ismeretével és ő megnevez egyet-egyet.
Pramprampram
29+4-re születtek (februárban lesznek 2,5 évesek). A tölcsért szeretik, a játszóházban az egyik kedvenc
és labdamániások..Szeretik a trambulint is nagyon.
Máté pl. alig kezdett el járni, de a labdát eszméletlen módon tudta és tudja rúgni.. Az apája már tervez:)
Elég nagy a mozgásigényük, ha nem is enged az idő vagy a betegség ki a házból azért van lehetőségük mozogni: csúszda, libikóka-mostanában egyre inkább csak egyensúlyozásra használják, biciklik-bent is tekerik (övék a tér
), labdák, kanapék, rácsok, bútorok - mint mászóka
, nagylabda, Rody ló, ugrálólabda..
Ádámnál azért aggódtam egy ideig rendesen, nála a nyak, hát, láb feszessége elég komoly volt, (szerencsére a gyógytornásznak okozott pozitív meglepetéseket), de amikor elindult 15 hónaposan a Máté után egy nappal, na akkor nagy kő esett le a szívemről..
Nah, jól elkalandozok, de olyan jó írni róluk, nagyon büszke vagyk rájuk
Lilla, Pramprampram lenne még kérdésem, de majd priviben.
Minden betegeskedőnek jobbulást!
Nóri, örülök, hogy jó szobatársat fogtál ki:) sokat számít.
Mindenkinek szép napot: Edina