Új privát üzeneted érkezett!

Gijane, nagyon örülök, hogy ilyen jól alakult minden! Megpróbálom én is megfogadni a tanácsodat és élvezni az itt és mostot! :)

Sajnos a pasik ilyenek! De pont jó, hogy mentek kikapcsolódni. Szeerintem amit hiányol az a figyelem iránta! Én azt mondom, hogy figyelj továbbra is a kisfiadra, de most inkább magadban, és próbáld meg a férjedet egy kicsit kényeztetni! Igazából az iis fontos, hogy ilyenkor még egymásra is maradjon idő! :)

Kellemes hetet nektek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

gijane: örülök, hogy minden ok! Gratulálok a kukishoz!

Noémi: épp tegnap kérdeztem meg ezt a magzatvizes dolgot, mondta barátnőm, hogy színtelen, szagtalan, és folyik, mintha pisilnél, csak ha pisilsz, azt ugye meg tudod állítani, ezt meg nem, akárhogy nem akarod, akkor is folyik.

Ja, sziasztok!
:oops:
lemaradt.
Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Természetesen a magzatvíz a hüvelyből jön.De!Szerintem túlságosan sokat aggódsz!Tudom,hogy nem választható ez,és az ember nem "direkt" aggódik,de szerintem próbáld egy kicsit átrendezni a gondolataidat.Örülj,hogy egészséges vagy,gyönyörü,egészséges baba van a pocakodban!Arra gondolj,nagyon szerencsés vagy,sokan bármit megadnának,hogy a helyedben(helyünkben)legyenek.ÉS AMI TALÁN A LEFONTOSABB:hajlamosak vagyunk elfelejteni azt a közhelyet,hogy ez egy természetes állapota egy nőnek.Legyünk büszkék arra,hogy ezt csak mi tudjuk "produkálni",és hidd el,TUDOD TE IS!Bízzál magadban,a testedben és Áronban!
Nem akartam kioktató lenni,vagy okoskodni és hidd el,én is többet aggódtam első alkalommal,úgyhogy közelinek érzem magamhoz a problémáidat és szeretnék segíteni azokkal a gondolatokkal,amik nekem segítettek!

Kép

Kép
ékes+tesó

Sziasztok!

Kissmanó!
Szuper a táblázat!! (mint mindig) :D

Noémi!
Nekem is vannak ilyen gondjaim...próbáltam én már rá mindent....egyedül a kávé jött be...kis csésze forró kávé sok cukorral...persze csak akkor vetem be, ha már nagyon muszáj...

Furi ez a tesó dolog, 2-3 gyereket szerettünk volna. De most úgy érzem, hogy nekem a lányom a világ közepe és nem kell "másik"...közben meg Feritől és anyukámtól mást se hallok, csak, hogy milyen jó lenne, ha kis korkülönbség lenne majd köztük a tesóval.....De én nem szeretnék tesót :shock:

Gijane!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van a fiacskáddal. DE tudtuk mi, hogy csak így lehet. :wink: Érezzétek jól magatokat Franciaországban. És gratulálok a fiadhoz!!! :D

Én is érzem, hogy túl kell lépni az aggódáson és tegnap óta már sokkal jobb...végül is mindig lesz miért aggódni....és most még jogsija sincs :D

KépKép
amadea

Noémi!

Ja,és a székrekedés!Engem egész kamaszkoromtól végigkísér sajnos,visszatérő problémám.Világ életemben diétáznom kellett a sport miatt,nekem mindig véres verejték volt tartani a súlyomat-innen indult a probléma.Így aztán csak az i-re a pont volt,amikor az első terhességemnél az előző dokim automatikusan felírta a vasat,(én maltofert szedtem)+abbahagytam a szigorú diétát,és ettem olyanokat is,amit egyébként nem.Nos,én kipróbáltam az összes székletlazító "praktikát"+mi vegetáriánusok vagyunk-tehát rostot,magot eszek bőven.Mégis iszonyú székrekedésem volt.A mostani dokimnak ezt elmondtam,szerencsére ő azt mondta,hogy ő senkivel nem szedet semmilyen vitamint,csak ha létfontosságú.Ennek én nagyon megörültem,mert megrögzött vitaminszedés -ellenes vagyok,én versenysport mellett is csak elvétve szedtem ezt-azt,indokolt esetben.Meg vagyok róla győződve,hogyha odafigyelünk,hogy mit eszünk,nem kell vitamin.Az egész litániám végére annyit,hogy nekem a mostani vérképem már mutatott egy kis vérszegénységet,de még azt beszéltük meg a dokival,hogy olyan kis mértékű,hogy megpróbálok több "vasas"dolgot enni,inni.(pl a gyógynövény boltokban lehet kapni céklalevet-ez áll.tökéletes)
Ha mégis a vasszedés mellett maradsz,akkor szerintem próbáld ki az aszaltszilva levet(szintén gyógynövényesnél kapható)reggel éhgyomorra kell belőle kicsit inni.Este pedig szoktam enni lefekvés előtt egy kefírt,sok szezámmaggal.Remélem,használ Neked is!
Puszi!

Kép

Kép
ékes+tesó

Gijane: úgy örülök, h minden rendben van! A férjeddel kapcs. egyetértek azzal, amit Noémi írt. Lehet, hogy úgy érzi, kicsit hanyagolod v tudat alatt fél ettől....

Noémi: nekem a szilvalekvár jött be. Vagy áztass be aszalt szilvát vízbe és idd meg a levét (hát nem mondom, h hjó ízű...)
A pisilés miatt szerintem ne aggódj. Én simán elmegyek óránként, olykor 2x is, férjem már megállapította, h egytitkos tolvaj lopja aWC-papírunkat :lol:
Én valahogy azóta nem nagyon aggódom, mióta kijöttem a kórházból. Próbálok mindenre odafigyelni, de annyira bennem van, h nem lesz semmi baj. Most még a szüléstől sem félek, pedig ez nagy csoda, mert egész eddigi életemben féltem. PErsze, amikor már közeledik az idő, biztos elkezdek izgulni... Ezt a magzatvizet én sem tudom, de annyian mondták már itt is, hogy észre fogjuk venni, amikor elfolyik.

Amadea: múltkor még azt mondtad, h a fiús rucikat elrakod a kistesónak... Biztos meggondolod még magad... én csak remélem, mert én egyke vagyok, és szerintem szörnyű egykének lenni! De gondolom, most te is úgy vagy vele, hogy legyen meg ez az egy, tanuljuk meg, vele hogy kell bánni. ÉS olyan távoli még egy kistesó...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea: egy gyerkőcről annyit, hogy én mikor férjhez mentem kizárólag 1 gyereket akartam. Apa meg 2-t. Mondtam, hogy eddig el bírtuk osztani a 3-at, hogy 1 az enyém, 2 az övé, de most mi lesz a kisfiúval?
:D :D :D

Na, ha a magzatvíz csak szivárog, akkor kételyek felmerülhetnek az ember lányában is, lásd az én 3-ik szüléstörténetem.

Lányok: ma kicsit utánanéztem a táblázatunknak. Szerepelnek benne páran (bocs, hogy ismét ezen a témán rágom magam), akikről rég nincs semmi infónk.
Pl. Agi25, megnéztem a profilját, hozzászólásait, s aktív tag a májusiaknál. Nos, ha felénk sem néz, akkor törölném. Mit szóltok?
Nanoemi (utolsó hozzászólása dec.16-án volt) és Reka214 (uccsó hozzászólás nov 30) ha olvastok, kérlek igazoljatok vissza legalább 1 szűk mondatban, hogy minden oké veletek, csak épp az íráskedv hiányzik.

Székrekedés hálisten nálam nem játékos, de sok ilyen panaszostól hallottam az aszalt szilva áztatott levét, szilvalekvárt, s bármely szilvás variációt (bibííí...szilvásgombi ma az ebédkénk része).

Szülésre javaslom mindenkinek úgy indítani ahogy első alkalommal tettem én: mivel nem volt viszonyítási alapom, úgy gondoltam, hogy fáj-fáj, de sokkal jobban fog. S mindig ez lebegett előttem. Uhhó így szépen "leültettem" mindenféle extra érzésem, félelmem, hisz arra voltam felkészülve, hogy a legrosszabbja még hátravan. Persze lehet, hogy sokaknak azért még extrábbul fáj, meg ha túl hosszú a vajúdási idő, akkor egy adott pillanatban ez már nem működik, de ameddig bevethető, szerintem érdemes élni vele.

Gijáné: kellemes időtöltést, teljes kikapcs tuti jót tesz mind2(3)töknek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
csillagtáncos

Hogy én milyen jót röhögtem!Azért a Te férjed is van olyan lökött mint az enyém.
Ezek szerint Te küldted a linket,köszönöm szépen.
Gijane

olyan jó,hogy tudod minden rendben van,a dokival egyetértek és tessék megnyugodni.
A férjeddel pedig tessék többet foglalkozni!Valóban nekünk egész nap a gyermek körül jár az agyunk,de ők ezt cseppet se így érzékelik.
Tuti hogy nagyon várja a babát,de félti a helyét,féltékeny hogy csak a kicsivel törődsz!Tudatosítani kell benne a férfit,nézz fel rá,kényeztesd el egy kicsit,erre lesz is lehetőségetek a következőkben.(KÉSŐBB KEVÉSBÉ)Legyél neki Nő akibe beleszeretett aki elcsábította,megszelíditette.
Mindenkinek aki a szüléstől félni mer!
Az első gyermekemnél ugye fogalmam se volt mikor kell már menni a kórházba,így szépen megvártam az 5 perces fájásokat,még akkor is megálltam a fojósó végén,beküldtem anyukámat és közben mikor behívtak mentegetőztem,hogy lehet nem kell még szülni csak keményedik a hasam.Ahogy megvizsgált a szülésznő,már jött is a magzatvíz,tocsogtam benne,de ez abban a helyzetben cseppet sem érdekelt,jöttek a fájások szinte szünet nélkül(rohadtul tud fájni)és már szülhettem volna is HAAAAA a dokim nem éppen 5 várossal arrébb lett volna.
Képzeljétek meg kellett várnom,tulajdonképpen azért feküdtem ott két órát,mert volt fogadott orvosom és őt vártuk.(pech)
Mire odaért még a kesztyűt húzta a gyerekem haja már kint volt,aztán egy nyomás-még egy és kész.
Minden szenvedésnek vége,a barátnőm leellenőrizte megszámolta megvan e mindene.
Ott volt az a csoda amit 9 hónapon keresztül vártam,figyeltem minden mozdulatát és rettenetesen vrtam a randit.
Szóval megszületett a fiam,nyoma se volt már semmi fájdalomnak,szenvedésnek,csak a boldogságboldogság,boldogság!!!!!!!!!!!!!!!
Második szülésem nagyon fájt,még a fájások közben mondtam soha többé.....az 4 óra volt(egyébként szerencsés vagyok)
Mikor megszületett még kb két napig tiltakoztam mindenféle gyerek kérdés ellen.
De mikor a 6 hetes vizsgálatra visszamentem,már mondtam,hogy lehet találkozunk még ebben a formában.
Úgyhogy lányok,ne féljetek!!!!!!!!!!!!!!
Életetek legszebb fájdalma áll előttetek.
a székrekedés nálam természetes a terhesség alatt,mindent kipróbáltam.Volt hogy egész nap olyan kajákat ettem amitől már a napot a wécében töltötte volna.De én???????????????
Egy.egy bogyóért vért izzadok.
Ami nekem bejött és 100% glicerines kúp.Egy fél is elég még a csecsemősből is.Egy perc és már lehet is menni.Nem szoksz hozzá,de ha nem akarsz szenvedni ez tuti.Szülés után helyreáll a széklet és nem kell kúpozni.

Sziasztok
amadea
a gyerekdoki az Makón rendel
:(

Kép
Kép
lenici74

Lenici!
Nagyon aranyos kislánykád van!(most nézem vissza az előző oldalt!)
Mennyi idős?
Kérdésedre:Ékes nagyjából egyedül eszik kanállal is már,bár időnként van mit takarítani utána.Bilibe majdnem mindig sikerül kakilni,pisilni csak ha pont kell neki.Beszélni szerintem nagyon szépen beszél,rengeteg dolgot mond,kezdi is összekapcsolni a dolgokat.Ami szerintem nagyon aranyos:önmagát Ékicinek hívja,a kutyusunkat Vegicinek.:)(ezt ő találta így ki,gondolom abból,hogy az apukáját is apucinak hívja nagyrészt...a kutyánkat egyébként Vegasnak hívják és Veginek szólítjuk)
Nagyon aranyos a kisfiad,ezek után én is biztos vagyok benne,hogy jól döntöttünk tesóügyben,mert eredetileg én is egy gyereket terveztem..

Kép

Kép
ékes+tesó

Ékes!
Nincs is szebb dolog az életben! Kép

Kép
Kép
lenici74

Ékesanyu, először is köszönöm szépen a bátorítást! Igazad van, túlparázom a dolgokat - de sajnos nagyon nehéz józannak maradni! Sajnos nehéz belátnom, hogy itt és most van, és ez jó! Nem kell se túlparázni, se túlaggódni, sem siettetni a dolgokat! Megpróbálok rajta változtatni, és úgy hozzáállni, hogy a babavárás jár ugyan kellemetlenségekkel, de ezek természetesek és nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!

A tippeket köszönöm! Van házi szilva jemem - én csináltam :) - ma előveszem, és bőszen falatozok belőle minden reggel! Emeltt eszem ezt a pelyhet is, és veszek normaflort is. Remélem segít! :oops:

Amadea, valahol természetes, hogy most még csak egy gyerekre tudsz koncentrálni, és ő a világ közepe. Most én is így vagyok Áronnal, de én valahogy azt érzem, hogy szeretném, ha lenne testvére, és a fotó, amit Lenici küldött, az csak megerősít bennem! :)
A férjemnek és nekem is van testvérünk, de mindkettőnknél 12 év a korkülönbség, és így nem igazi testvéri viszony van közöttünk! Így abban már az elején megállapodtunk, hogy mi ilyen nagy korkülönbséget nem szeretnénk a gyerekeink között. Nekem a 2-3 év tűnik most ideálisnak - de igazából ehhez majd akkor tudok hozzászólni, ha majd Áron meglesz! :)

Egyébként a szüléstől én nem félek. Valószínűleg ha közeledünk lesz bennem egy egészséges para. Egy van, hogy most kizárólag természetes módon tudom elképzelni, nem is vagyok lelkileg felkészülve másra. De úgy érzem nem is lesz rá szükség!

Tegnap beszélgettem a kisfiammal, és mondtam neki, hogy 4 hónap múlva pont ideális lenne az érkezése!
Azért olyan hihetetlen, hogy már csak 4 hónap - másrészről még 4 hónap! Szóval értitek! :oops:

Lenici, erről a kúról már én is hallottam. Csak nekem nem az a baj, hogy nem jön. A reggeli kapuccsinó után mennem kell, hanem az, hogy ami jön túl kemény...és hát csillagokat látom! Ezért kéne puhitani...vizsgadrukkal nem volt semmi gond (korábban ilyenkor ment a hasam...)

Szóval egyenlőre maradnak ezek a természetes cuccok, de ha valaki még tud valamit, szívesen fogadom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Képzeljétek most néztem azon a linken amit Anuk küldött, hogy Áron elvileg 450 gr. Ez számomra hihetetlen!
Az ikres barátnőm +7 héttel van előttem, és a nagyobbik babája 1400 gr körül van! Olyan hihetetlen ez is, hogy hamarosan Áron is ekkora lesz! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hali,

Gijane: Nagyon nagy gratula a kis kukishoz, jo hogy ilyen jo fej az orvosod. Most aztan mar tenyleg teljesen megnyugodhatsz.

Nekem jovohet szerdan lesz a nagy ultrahang, mar annyira varom.
Tegnap a parom kijelentette, hogy szerinte ikreket varunk, mert olyan nagy a pocim, es ketszer vacsorazok mar egy hete. De en nem erzem, hogy ketten lennenek. Sajna eddig meg csak 1 ultrahangot csinaltak, akkor meg csak 5 hetes voltam, tulajdonkeppen semmi nem latszik rajta. Ugyhogy meg minden lehetseges.

Ami viszont annyira jo, hogy a paromon azt vettem eszre, hogy hetek ota, sokkal turelmesebb es gondokodobb velem. Ez annyira jol esik. Szerintem most mar kezd neki is szemmellathato lenni, hogy itt tenyleg baba lesz es ez ennek a hatasa. Minden este facsar nekem friss narancsot, hogy kell a Pocoknak a vitamin.

Szekrekedesre en az Activiat ajanlom, bar nem igazan van szekrekedesem, de az Activia ennek ellenere felgyorsitja ezeket a dolgokat. En minden reggel eszem egyet. :lol:

Kellemes nyugis hetveget mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

Lenici: milyen vicces linket küldtem volna? Nem rémlik... A kép viszont tündéri... :D :lol: :D

Banka: ez azért elég durva, h nálatok az 5. hét után csak a genetikai UH van... és hogy nem lehet tudni pl. az ikerterhességet addig...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Voltunk"mozizni", olyan rendes a dokinénim, csinált UH-t, kb. 15 percig nézegette, persze, a gyerek szégyenlős. De integetett ezerrel, a lábait összezárta, alig bírtuk megmozdítani. Az első képen a kukija látszik, de mondta a doki néni, hogy azért a keddet várjuk meg, hogy biztos legyen, a 2. képen meg megmutatta, h anya és apa hagyjatok békén, elegem volt.

Megvan minden, tökéletes:), én nem is aggódok az AFP miatt, mondjuk már szóltak volna ha gon van.

Remélem kedden nem tűnik el a kukija!
Olyan boldog vagyok!

Kép

Kép
Vendég

Puszedli!
Gratulálok a kukishoz :D , nem fog eltűnni...elég egyértelműen ott van és nem mondanak már nagyon hideget sem :wink: ....Ha gondolod, kicserélhetjük a kádat :wink: ...

Azért 5 hetesen már látszik egy ikerterhesség :wink: ...

KépKép
amadea

Azt mondod egyértelmű?
Kádcserében benne vagyok :lol: !
hú, tényleg rózsaszín van :lol: .
Vendég

Puszedli!
Nevetek van már?

Ácica!
Van már kádatok? :D :D :D

Én nagyon beleszerelmesedtem egy piskóta alakúba :oops: ....

KépKép
amadea

Ácicájéknak nincs még kádjuk tudomásom szerint. Azért válaszolok helyette, mert hétfőig nincs netközelben. még nem vettek semmit, nem kaptak semmit.

Van nevünk: Gyula Nándor.
Vendég

de lehet Nándor Gyula?
Vendég

Úgy tűnik mindenki pihizik...
Puszedli gratulálok a kukihoz! Nekem a Gyula Nándor kombináció tetszik jobban..

Elkezdem kimosni a ruhákat...hát mit mondjak..nagyon sok van! :) Eddig 2 adagot mostam, több nem fér a szárítóra, és még van ugyanennyi. De az is igaz, hogy ezekben mindenféle méret van, úgyhogy holnap válogatom / összemérem. Pl. a CundA-s 62-es body tök nagy - legalább 68-asnak felel meg.

Aki volt a Tescoban, meséljen mi minden van még akcióban. Csak a bodx-k?
Jó éjt csajok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Puszedli, Gijane, üdv a kukacosok táborában! :D

Én meg itt dumálok, hogy mennyire nem akarok vásárolni, erre úgy néz ki, hogy napokon belül megvesszük a babakocsit :D Férjemen le vagyok döbbenve. Én simán várnék áprilisig, erre most meg ő sürget, hogy ha találunk valamit extra jó áron, akkor ne habozzunk.

Na, majd beszámolok, ha van konkrétum.

Jóéjt mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni, szerintem tök igaza van a férjednek! Végül is belátható időn belül úgyis kell a babakocsi, és Murphy, hogy pont akkor nem akciós - vagy nincs csak a drágább fajtából!

A hülye álmok: tegnap meséltem a szoptatós melltartókról - erre azokkal álmodtam! :) Felpróbáltam vagy 20-at, de mindegyik kényelmetlen volt, és a végén már ki akartak rúgni az üzletből! - Jó mi?

Ma egész nap tevékenykedek - takarítok, és a babaruhákat rendezgetem. :)

Ebéd tipp: Ma anyukám halászlevet főz!!
Holnapra én husilevest tervezek.

Olyan jó, végre süt a nap! Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép szombatot mindenkinek!

Noémi: vicces egy álmod lehetett! :lol: Úgy irigyellek a babaruhák rendezgetése miatt! Én most rendeltem a teszveszről (végre megjött a kódom :lol: ), de az is odahaza fog megérkezni, és múltkor az összes itt vett ruhát is hazavittük, pedig úgy megtapogatnám már őket... Így csak a neten szoktam a bébirucikat nézni és sóhajtozni... :lol:

Már ez a 3. nap, hogy jobboldalt lent húzódik-fáj a hasam. Nem olyan vészes, de remélem, nem is lesz belőle semmi gond. Vettem be Calcium-Sandozt, hátha csak Cahiány miatt van... Vagy 3 napja egyfolytában helyet készít magának a kis apróság!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Puszedli!Gratulálok!

Remélem csütörtökön nekünk is kiderül
mi van a picike lábai között 8)
Én kisfiúnak érzem :lol:
Genetikai ultrahangra megyünk, ott is
megmondják ha látják?Remélem igen.
Az a doki fogja csinálni a vizsgálatot akihez
magánba járok.

Sztori:
Nekem nagyon furi a helyzetem, ugyanis én félek a dokimtól :oops:
Vagyis hogy amikor rendelésre megyek a kórházban
máshogy viselkedik.
Ott olyan durcásnak tűnik :shock:
Szóval én nagyon kíváncsi vagyok a nemére, és képet
is szeretnék, de félek hogy nehogy letoljon.
Na mindegy!Próba szerencse!
Végülis pénzt is kap tőlem magánba, nehogymár ne kérdezzek rá
arra amire kíváncsi vagyok!Nem?

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Már azt hittem, hogy ma nem jön senki....

Csillagtáncos, tényleg nagyon jó érzés rendezgetni a ruhákat, de hamarosan Ti is hazajöttök, úgyhogy nem maradsz le semmiről! :)

Szerintem a húzódás a méhed növekedése miatt van. A picik most nagyon belehúznak. Innentől kezdve kb. 100 grammot híznak hetente, amit mi is megérzünk. Szerintem a magnézium adagodat növeld. Én most 3x1-et szedek, de azt mondta a dokim, hogy még egyet rádobhatok, ha úgy érzem, hogy kell. (én egyenlőre nem érzem úgy)

Évi, szerintem is nyugodtan kérdezz rá! Ha meg letol, én akkor megmondanám neki a magamét! (mondjuk ilyen téren nem vagyok egy nyugodt típus) Még a sima rendelőben sem viselkedhet bunkón, nemhogy magánrendelésen!
Szerintem nyugodtan feszegesd a határait, végtére is vele fogsz szülni!

Képzeljétek még évekkel ezelőtt kaptam egy szórólapot az Aktív szülés programról! Megnéztem a honlapjukat, és most is vannak előadások. Belinkelem, hátha valakit érdekel!

http://www.aktivszules.hu/
Programok részletes leírása - Szülésről szülés előtt szubjektíven

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi és Kissmanó, ment nektek egy-egy privi :)!

Puszi
torokka

Na csajok nekem mára végem van, anyósom már totál kiborít!
De jó lesz már februárban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Megyünk innen a fenébe!

Kép
eve3htv

Évi ne idegeskedj, februárig akár már féllábon is kihúzod! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Aranyos vagy Noémi!
Az tuti hogy kibírom, mert hogy itt nem maradok az biztos.
8)

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Olvastam ám minden nap, csak lusta voltam írni.

Éva tojd le az anyósod!!!!!!!!!
A dokitól meg ne félj! Ha már egyszer úgy is fizetsz neki, ne szégyenlősködj. Én jövő héten nem jövök el kép nélkül tuti. Persze az én dokim is siet mindig a kórházban, de azért mindig megkérdezem, amit akarok, nem hagyom lerázni magam.

Noémi! Mi ma voltunk a Tescoba, és én nem ájultam el ezektől a bodyktól. Csak fiús, és csak lányos. Semmi semleges, mármint az akciósból. Viszont találtam ömlesztve, darabja 550.- volt. Abból vettünk kettőt. De lehet,hogy a másikba is meg kellett volna nézni, ott jobban szeretek nézelődni.

Puszedli, gratulálok. Szuperek a képek! (és kicsit irigyellek is, bár már csak péntekig :wink: )

Lányok, egy kérdés: szerintetek fontos a kiságyba a kókuszmatrac? Én fölöslegesnek tartom. Úgy gondoltam,hogy vágatunk bele kemény szivacsot. 1-2 ismerősöm is így csinálta, és tökéletesnek láttam. A barátnőm szerint meg sokkal puhább, hamarabb belefúrhatja az arcocskáját, mint a kókuszba. Arról meg azt hallottam,hogy allergizálhat. Szóval, ki-mit gondol erről?
A ruhaméret infók nagyon jók, talán sikerül majd jó méreteket vennünk. Mondjuk én is úgy gondolom, hogy 6-7 db rugi, bady nem elég, mert nem fogok 1-2 naponta mosni.

Képzeljétek, tegnap olyan nagyokat rúgott manócska... Rendesen ijesztő volt az első, mert ilyet még nem éreztem a tenyerembe.
:oops: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok, bocsi a bepofátlankodásért, de esetleg érdekelhet titeket a dolog. Eladó kisfiam pelenkázós, ifjúsági ággyá alakítható ágyacskája, 170*70cm alapterületű, nagyon jó állapotú. Ha érdekel valakit a dolog, írjon privit ide, vagy egy levelet a reka.benko@gmail.com -ra és küldök képet.

Mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok!

Lepesi-Benkő Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Épp hallgatok egy kis Bachot. A kicsike úgy felélénkült, szerintem táncol a hasamban! :lol:

Puszedli: nem is gratuláltam még a kisfiúhoz! :lol: :lol:

Eve: pár nap, és itt a február! Akkor elköltöztök máshová? Mert gondolom, nem anyós költözik...

Noémi: én összesen 1000 mg Magnéziumot szedek. Viszont a Calcium Sandoz után elmúlt a fájdalom, lehet, hogy pnot ez kellett.
Majd megnézem az aktivszulest, valamire jó lenne elmenni.

Képzeljétek, a kolinkkal szemben van egy erdő, és elmentem ma sétálni. Hát hallok vmi zajt, megállok, és pár méterre tőlem átfut az úton 5 őz!!! :lol: :lol: :lol: Olyan szépek voltak! Pont egy mezőre futottak ki, még sokáig gyönyörködtem bennük...

Matrac:
hát nekünk egyelőre szivacsos van/lesz, mert 2 db szivacsmatraccal együtt lehetett licitálni az álomkiságyra (amit Noémi segítségével megnyertem :lol: ). Én azt hallottam, hogy a túl vastag nem jó, mert túl melege lehet tőle a babának- mondjuk ezt nem értem: hogy melegedhet ki attól, amin fekszik? Meg az allergiás folgot is hallottam- de ez szerintem a portól függ, ami a szivacsban lehet, nem?? meg úgyis annyi minden allergén dolog van manapság. Szerintem a mai felnőttek nagy része nem a szivacsmatractól lett allergiás... Mondjuk, ha találsz olcsón kókuszmatracot, biztos érdemes beruházni, ha már annyira mondják...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

A matracról:

A kókuszmatrac azért jó, mert az egy természetes anyag, így ha a baba lefelé fordítja a fejét, akkor is kap levegőt!
A légzésfigyelő is gond nélkül használható vele!
Ráadásul szerintem ez kb. olyan felnőtt biomatracnak felel meg - szóval az sem utolsó szempont, hogy a gerincének jó legyen.
Amit még meg kell nézni, az az, hogy ne legyen túl kemény, mert akkor esetleg a gyerek nem fogja szeretni. Van olyan fajta is, amin van egy vékony szivacs réteg is.
Én két helyen néztem. Az egyik a matrackirály, ott a 60*120-as 7900 Ft, mosható a huzata. A másik az Elefáni babadiszkont, az ára ugyan úgy 7900 Ft. A szivacs - kb 2900 Ft-ba kerül.

Csillagtáncos, én úgy hallottam, hogy jó új matracot használni minden gyerekkel....nem tudom, hogy így van - e, de esetleg kérdezd meg az eladót, hogy mióta áll a matrac. (gondolok itt arra, hogy esetleg egy pincében dohos lehet - vagy mindenféle bogár belemászhat...)

A matracra ajánlatos még egy olyan lepedőt venni - a rendes lepedő alá - ami nem engedi át a nedvességet. Nem az újszülöttek, hanem a nagyobbak már tudnak annyit pisilni, hogy úszik minden.

Na én pont ezeket fogom majd most megvenni! :)

Zsu, néha tényleg ijesztő tud lenni egy egy nagyobb rúgás. Áronnak van egy fajtája - én csak ropogósnak hívom, mert olyan furcsa érzés is. Lehet, hogy bukfenc, de hatalmas! :)
Ma olyan aktív volt a kis drága. És már olyan nagy, hogy sokszor állva is érzem őt, nemcsak ülve. :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

3 napja itthon vagyunk a férjemmel betegen - sikerült valamelyikünknek hazahozni egy kis virust :(
Én egy napig voltam lázas és hasmenéses, azóta "csak" gyenge vagyok, mint a harmat, bár tegnap már sikerült kicsit többet ennem, igy kezd visszatérni belém az erő. Párom sajnos rosszabbul járt mind láz, mind "rohangálás" tekintetében.
Többen irtátok, hogy elkaptatok valamit. Mindenkinek jobbulást kivánunk!

A jó hir - és ezzel kellett volna kezdenem - hogy tegnap meglett a négyes tesztem eredménye :) negativ (a Down-kór kockázata 1:47000, a nyitott gerinc előfordulásának kockázata 1:4000) A doktornő nagyon örült, hogy ilyen hirt mondhatott. Innentől izgulás lezárva.

Olvastam azt is, hogy a Többieknek is jól sikerültek a vizsgálatok. Veletek örülük! :D :D :D [/b]
Vendég

Sziasztok!

Tegnap de. elég sokat csavarogtunk, ebédet főztem, és megfájdult a hasam. A derekam sem az igazi már pár napja. És olyan nehezen találok olyan pozíciót, ami kényelmes lenne. Alul fáj a hasam, néha kőkemény is. Lehet csak a pici nyomja, nem tudom, lehet kell neki hely. Fekvésre elmúlik, ha találok olyan helyet, ami jó. Még jó, hogy ma nem kell főzni, a takarítás meg megvár. Pihengetek, hátha elmúlik. Jó lenne, mert így kicsit aggódok.

mindenkinek szép napot!
A betegeknek jobbulást!
Vendég

Csillagtáncos:
Van saját lakásunk jobbágyin, oda megyünk vissza.
Csak amikor terhes lettem babámmal nagyon rosszul
viseltem az elejét.(Kórházban is voltam, a párom dolgozni
járt és valahogy mindíg akkor voltam rosszul és bepánikoltam
féltem egyedül.)
Aztán úgy döntöttünk hazajövünk hogy legyen velem valaki ha
gond lenne.Sajnos az én családom szinte kihalt, és csak ide tudtunk jönni.
De már jól vagyok, és egyre bunkóbbak, mindenki nagyon okos,
és bele akarnak szólni a dolgokba, amit én nem tűrök!
Úgyhogy ha törik ha szakad elmegyünk.Tegnap amit művelt
anyós az volt az utolsó csepp a pohárban.

Kép
eve3htv

Puszedli:
Pihenj le ha szükségét érzed!
A takarítás valóban megvár, más úgyse végzi el helyetted :)
Pocifájásra magneB6!Tapasztalatból mondom.
Én se nagyon találok már kényelmes pozíciót,
és az állandó pisilhetnékről nem is beszélek :lol:
Amikor elhelyezkedem és már majdnem alszok és...pisilni kell!
Szóval ne aggódj, a pocid alja ha kemény lehet attól is hogy
a baba épp ott van.
Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem már annyit mozog hogy hihetetlen :D van amikor attól sem tudok aludni.

Kép
eve3htv

Sziasztok!

Remélem jól van mindenki.
Tegnap voltunk 4D-n, és kisfiunk lesz, most már 1000%.
Egy pár kép a piciről:

Kép

Kép

Kép

KépKép
begane

csajok, beköltöztünk az új kecóba, de még nincs bekötve a netünk, amint lesz jövök, ki ne rakjatok :P :D :lol: pusziiii

Kép
Kép
mniki84

Lányok: Puszedli és Begané fiacskáival 13:6 az arány a kukisok javára. Még van 9 színtelen mezőm. Igaz, ezekből 2 tagunk tavaly óta nem adott jelt magáról. És Ági25-öt ezennel kivettem a sorból.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.01.25 11:42-kor.

Kép
kissmanó

Lányok: Puszedli és Begané fiacskáival 13:6 az arány a kukisok javára. Még van 9 színtelen mezőm. Igaz, ezekből 2 tagunk tavaly óta nem adott jelt magáról. És Ági25-öt ezennel kivettem a sorból.

Kép
kissmanó

öööö....ez 2x sikerült, bocsi.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Begane!
Édes a fiacskád és kétségtelenül pasi :wink: !

Mi kókuszrost matracot fogunk venni....az egész család hátfájós és mi is biomatracon alszunk....amúgy generációk nőttek fel szivacsmatracon mindenféle gond nélkül...
Én eddig a Corában láttam legolcsóbban kókuszmatracot....5900-ért, de még megvárom a februári baba-mama heteket, hátha megy lejjebb is...

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Úgy érzem, visszatért az energiám! Tegnap is takarítottam és pakolgattam egész nap, és ma is folytattam. Már 10 órára készen volt az ebéd (ami nálunk nem szokás) Borsó levest csináltam, utána rántott husi volt rizibizivel. Később csináltam Tiramisut - de ebből csak a férjem eszik - magamnak meg babapiskótás mascarponés desszertet meggybefőttel. :)

Végre kipróbáltam a kismamtorna dvd-t. Elég vicces, kb. 20 éves lehet a felvétel. De a torna része tök jó! Csak úgy ropogtam, már annyira be voltam állva. Légzéstechnikát is tanít - bár nem hiszem, hogy a vajúdás közben eszembe fog jutni...azért próbálkoztam - és közben jót röhögtem magamon!

Befejeztem a babaruhák mosását is. Hát mit mondjak - nem kell már túl sok cucc. 56, ill. 62-es méretből már csak pár darab, inkább 68-as. (a fölöttit már nem veszek)

Amadea, ez a kókuszrost, ugyan az, mint a kókusz? 5900-ért nagyon jó áron van! Nem emlékszel mosható a huzata?

Begane, nagyon édes a kisfiad! Gratulálok hozzá! Nekem a kedvencem a nyelvkinyújtós kép! :)

Lányok, rájöttem ezen a hétvégén, hogy már alig várom, hogy itthon legyek! Kezdek nagyon átszellemülni!

Áron is sokat mocorog, aminek nagyon örülök! Bár nem akarok neki rosszat - azért kíváncsi vagyok a csuklásra - sokan mondják, hogy hihetetlen érzés...na mindegy! Remélem 1x lesz, de többször nem - én is utálom! :)

Jó éjt Kismamik!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Én is megvagyok, azonkívül hogy Róza egyre aktívabb, nem történt semmi izgi a napokban.

Zalánnak is kókuszmatraca van, Róza megörökli tőle. Viszont én még nem mertem kimosni a huzatát, pedig mosható, mert több helyen is olvastam, hogy kicsit összébb ment az anyag és nem tudták visszavarázsolni a matracra. De ha valakinek más a tapasztalata írja meg, és akkor végre kimerem mosni :D

Péntekenként járok ugye kismama-jógára (akinek van a közelében, szívből ajánlom, szuper, imádom) és a jógát tartó csaj dúlaságot is vállal. Már több hete gondolkodtam a dolgon, és pénteken megszületett bennem a döntés, hogy nekem kell egy dúla, pontosabban ő. Remélem a jövőheti szemészeten se mondanak negatívat a term.szülésre, és akkor irány előre.

Mellesleg nagy babakocsi keresésben vagyok, Zalán első kocsiját eladtuk, most már csak egy sportkocsija van, úgyhogy ezerrel bújom a hirdetéseket, teszveszt, vaterát.

Baba-csuklás: Zalánnal én sose éreztem :shock: Csodálkoztam is, kiváncsi leszek, hogy Rózával érzem-e majd.

Jó éjt!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok Kismamik!
Akiknek még nincs esetleg, az Auchanban a 70x50 cm-es merev hátú pelenkázó (tudjátok, amit a kiságyra keresztbe lehet feltenni)most akcióban 2.990,-ért kapható.3 féle mintával láttam, 4 kis lábat lehet felcsavarozni az aljára. Ugyanilyen pelenkázószivacsot Corában 5.990,-ért, Tescoban 4.590,-ért láttam.
Mindenkinek jó éjt, jó pocinövesztést! :D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok, de hátha szükségetek van ilyesmire.

Van egy chicco go kengurunk amit kb. 3X használtunk.
Nekünk feleslegessé vált.
Itt van még 1 db baldahin tartó vas is.

Várok jó kis csere dolgokat.

Írj bátran biztos megegyezzünk. benkodiana@gmail.com

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... cts_id=763
minni

Szép jó hetet mindenkinek :wink:

Béb csuklás sokaknak megadatik, sokak meg csak néznek ki a fejükből, hogy az milyen lehet. Nálam egyik sem csuklott, vagy nekem nem tűnt fel :?: :shock:
Továbbra is egyre elvetemültebben kívánom a franciaágyhoz csatolható kiságyat. Csak kissé sokallom érte a 140-170 eurónyi pénzt. Na, még valamennyi idő van, a vak is azt mondta, hogy meglátjuk. Pedig felbecsülhetetlen kincs, mikor éjszaka nem kell kiemelni a babát, csak odabújsz mellé, ő szopizik, s te addig félálomban kómázol. Az igaz, hogy nem nagyon használható 9 hónapos kor után, de nálam él a remény, hogy addig megörökölhetné a Gréti ágyikóját. Ugyanis elég "trauma" lesz most neki, hogy anya nem állandóan őt ugrálja körül, lesz egy kis csomag aki ezért-azért elsőbbségben részesül. S akkor eme kis csomag elvegye az ő kis ágyikóját? Akit kb. 2-3 hete sikerült megtanítsak, hogy nappal is lehet benne aludni? Nem, ilyent nem tehetek. 2,5 éves koráig mindenkinek megvolt a maga rácsos ágya, ez alól most sem teszek kivételt.
Arról ne is beszéljünk, hogy nekem könnyebb, ha nem most kezdem tanítani ifjúsági ágyban aludni, s éjjelente figyuzni, hogy mikor akar "meglépni" a gyerek.
Csodáltam is Katát, hogy Bongit át akarta pakolni nagyobb méretű ágyba, hát kívánom nekik a legjobbakat. Én nem tenném, attól másnál még bejöhet.
Megyek, mert apróság itt hisztizik, nem bírja elviselni a pötyörésző anyáját.

Kép
kissmanó

Jó reggelt csajok!

Megjöttünk Debrecenből, kinagyiztuk magunkat. Még mozi is belefért, kettesben, romantikus programcsomaggal :lol: Jó lenne, ha közelebb lennének.

Gratulálok a kisfiúkhoz, kislányokhoz!

Amadea, szerinted hogy nézhették Nórit eddig kisfiúnak?

Kókuszmatrac: ha van rá keret, érdemes. Mi a Demko Feder /lehet nem így kell írni/ csináltattuk, és nagyon jó. Elég sok időt tölt rajta a bébi, nem mind1, milyen.

Manó, egy sima egyszerű rácsos ágyat /használtan vehetsz olcsót/ nem lehet megbuherálni? Az ötlet szuper, elég sokat éjszakáztam a fiaimmal, szóval átérzem. Én rájuk bíztam, meddig akarnak rácsoságyazni/babakocsizni/etetőszékezni/kendőzni/cumizni/pelusozni, mert nem kerget senki, ha ők igénylik a váltást, nincs annyi szívás, maguktól átálnak és kész.

Csak mesélek, aki siet, ugorjon: Máté 2.5 fél évesen nappalra szobatiszta lett, de kakilni csak pelusba akart. Jött az inger, kért pelust, telerakta, szólt, levettük. Ment oviba, aggódtam. Semmi gond nem volt. Hazahozta a cuccot, 4 éves koráig tojt pelenkába. Sose piszkáltuk érte, néha felajánottunk más altarnatívát, nem akart se bilit, se wc-t. Aztán nyáron elmentünk Németországba, a legolandos szállodai wc-re magától felpattant és belekakilt, csak akkor szólt, amikor végzett. Azóta nem kell pelenka. Éjjel 5.5 éves koráig pelusos volt, totál reménytelennek tűnt, hogy valaha elhagyja. Aztán egyik este közölte, már nem kell a pelcsi. És azóta sose pisilt be éjjel. Ilyen is van. Nem érdemes siettetni őket.

Puszedli, hogy vagy?

Heni, várjuk a beszámolót meg a képeket a cuccokról!

Mi tegnap a Brendonban ki akartuk próbálni a kinézett üléseket, befér-e a kocsinkba, erre nem volt. Majd pénteken hoznak. Hatalmas autónk van, mégis necces lesz a 3 ülés.

Puszi nektek! Írjatok sokat!

Benta

Kép
benta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?