Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Conti!
Én is csak úgy tudok dolgozni, hogy amint letettem Petit napközben, azonnal ülök le a gép elé, nem csinálok semmi házimunkát, főzést stb. Ezeket megpróbálom akkor megoldani, amikor Peti ébren van, ma pl. együtt töröltük le a polcokat, együtt szoktunk pórszívózni, mosást berakni, teregetni. Egyedül a főzést és a vasalást nem csinálom ilyenkor, azt inkább este, amikor már apa is itthon van, vagy amikor már Peti lefeküdt. Mondjuk szerencsém van, mert Peti alszik két és fél, három órát délután, azalatt azért sokat lehet haladni.

Gumicukor!
Itt Dunakeszin indult most Manótorna, még nem voltunk, nem tudom milyen. Persze ez neked nem jó, de úgy tudom, a Soroksári úti Mega Toys-ban is van, meg lehet, hogy máshol is, utána kell nézni. Persze lehet, hogy a mi gyerekeink még kicsik hozzá, ezt is két éves kortól hirdetik, de egy próbát megér.

Dió
szabotimi

Sziasztok
Judy
ha te igy pocakosan reggelire tejes kávét +vajas mézes kalácsot kivánsz egyél azt Kép jo étvágyt hozá Kép .

Gumicukor
a legutobbi story cimlapján + a találkozások magazinban is néhány napja rola beszéltek a beharangozoban hogy menyire megviseli hogy mindenki azt hiszi hogy a szülés után plasztikáztata a melleit .

Kataa,Sasha
igen alanyi jogon jár néhány kikötésel PL: nem kaphat az illetö rendszeres pénzellátást én meg kapok meg még van néhány ilyen kivétel .

na menem kell mert felkeltek a fiuk

üdv csics és a fiuk
csics

Katta, Gumicukor
Az az érdekes, hogy ahogy olvastam ennek a lappangási ideje 18-21 nap. Tehát előtte kellett hogy elkapja valahol, de nem emlékszem hogy jártunk volna nagyobb közössében kb. akkor. A doki viszont azt mondta hogy mivel cseppfertőzéssel terjed, elég ha valaki 40 cm-en belül elmegy mellette és pl. akkor köhhint. Tehát elkaphatta akárhol!

dec8
Nekem foggalmam nincs róla hogy néz ki a bárányhimlő, így csak a dokira és anyósra tudok hagyatkozni. Viszont mindíg máshol van pár darab, és ahol pl. tegnap este volt, ott ma már nincs semmi. Furcsa nekem is egy kicsit, mert azt olvastam hogy ezek kifakadnak pár óra alatt és behegesedik a teteje. Levinek viszont nyom nélkül eltűnik.

Rit
Igen, ez igaz, inkább télen kucorogjunk bent. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Csics
Nem akarom a témát rágni, mert már lerágtuk ezerrel, csak még annyit, hogy a plasztikát már szüés előtt megcsináltatta, mert a tornakaziján (az elsőn) feltűnt nekem, hogy megbögyösödött a Réka, holott gimiben még éppen hogy csak hegyesedett vmi a pólója alól. én isemrem a csajt szemályesen és tényleg kicsit elszállt magától amióta férjhez ment. a vasárnapi tingli tangli torna műsoruk is nagyon béna, hujjogás és stb.
A Story és a Találkozások lap-ok meg olyanok, amilyenek, nem tartom komoly színvonalú újságnak őket, ebből kifolyólag a tartalmát sem.

képzeljétek annyira szupi az új ágyunk! a férjemnek múlnak a pöttyei, azóta nincs újabb,
és mióta megvan, azóta egyszer sem kellett éjjel kimenni pisilni egyikünknek sem. persze én akkor ébredek, ha Dani szól, hogy takarjam be, vagy magamtól ébredek és megnézem van-e rajta takaró.

Lányok! Segítsetek!

Pénteken megyünk a párom céges farsangi bulijába, visszük Danit is. Valszeg beöltöztetjük.

Eddigi ötleteink, kollégáim javaslatait beszámítva:

1. verzió:
A férjem kiskorában : rajzolunk az arcára egy szemüveget, a kezébe kap egy PDA-t (miniszámítógép), a hátára meg felragasztjuk. hogy Őcsi Balázs kiskorában. A haját bezselézzük.
Szemüvegkeretre is gondoltam, de azt nem tűri meg a fején.

2. verzió
fürdőköpeny, szappantartó 2 részére sapit varrunk, ami alul köthetős, labda a kézbe = vizilabda utánpótlás

3. verzió
megasztár (mikrofonos magnó, vagy a gitárja, vagy a harmonikája), valami vagány cucc pl. (Nagy Edmond)

4. sajtkukac

5. túrórudi (csak félnék megenné a jelmezét Kép )

Tudtok esetleg vmi jó ötletet, amit hasznosítani tudnék, péntekig még 2 nap van Kép

köszi előre is

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hétfőn voltam orvosnál, az Olivér 2600g és már egy újnyira nyitva van a méhszáj. Megvizsgált a doktornő és most azt mondta, hogy inkább meg kellene próbálni a rendes szülést. Nem tudom, hogy mi legyen mert már teljesen a műtétre álltam rá. Mondjuk abból a szempontból jó lenne, hogy hamarabb feltudnám emelni a Petrát. Csak attól félek, hogy nehogy közben legyen valami, mondjuk szétnyílik a heg és műtét legyen a vége mert akkor már jobb lenne ha egyből császár lenne. Sajnos ezt előre nem lehet tudni. Hétvégén a kórházi cuccomat is összepakoltam már. Olyan fura lett a Petra mert egész nap rajtam lóg mintha megérezné, hogy valami fog történi, biztos rajtam érzi, hogy feszültebb vagyok. Úgy alszik el ebéd után is, hogy teljesen rám mászik és ölel és közben fogom a kezét.
Most már biztos nem fogom nézni a szerdai szülőszobát mert csak idegesítem magam vele. Beszti neked mi lesz?

Csilla
Nálunk Veresegyházán árulnak friss tehéntejet. Azt hiszem te kérdezted múltkor.

Gömb
Örülök, hogy minden rendben van Lilivel, bárcsak már mi is itt tartanánk. Én a kórházban megkérdeztem és azt mondták, hogy egy ekkora gyereknek kb 1 litert kell innia egy nap, ehhez képest a Petra kb 3 dl-t iszik.

Judy
Sajnos nekem is fizetni kell a suliért de már szerencsére csak egy félévem van.

Nyuszi
A Petrának is van műanyag széke csak ő nem ülésre használja hanem mindig feláll rá. Már jó párszor le is esett róla de azért próbálkozik tovább.

Rit
Nálunk itt árulnak darabonként is csempét, én múltkor vettem 2 db-ot. Ez a zalakerámia.

Kataa
Én úgy altatom el a Petrát, hogy melléfekszem a franciaágyon, szopizik és utána viszem át a saját ágyába.

Ági
petra2

Ági!

Még nem beszéltem erről a dokival (még nem is lett volna értelme, "csak" 13 hetes vagyok), de ha minden úgy jön össze (normál méretű és fekvésű baba, jó heg), akkor én mindeképpen szeretném a normál szülést megpróbálni. Az én dokim az előző szülésnél 2 évet mondott (2 év 2 hónap lesz), de pont a napokban szült nála egy hölgy, akinél a két baba között 14 hónap van, és a második sima szülés lett, ráadásul elég gyors (a doki is csak a végére ért beKép).
A császár mindenképpen hasi műtét, sokkal nehezebb a felépülés, rádaásul 2 császár után a következő (ha terveztek még babát) mindenképpen az lenne, én csak akkor vállalnám, ha mindenképpen elkerülhetetlen. A hegszétválásról én azt tudom, hogy nem egy pillanat alatt történik. Ha az orvosod biztosítja, hogy legyen kéznél anesztes, aki szükség esetén (pl. akkor is, ha te úgy érzed, hogy nem jó, nagyon fáj, stb.) érzéstelenít, akkor miért ne kezdhetnél bele? Szerintem az orvosod meg tudja ítélni, hogy érdemes-e egyáltalán erre gondolnod. Csak úgy készülj, hogy akármelyik lehet, akkor nem lesz gond, ha mégis császár. Ja, és tudnod kell, hogy az információim szerint császár utáni sima szülésnél nem kaphatsz érzéstelenítés a szüléshez, ill. nem repeszthetnek egyből burkot (ha nem repedt meg magától), azzal meg kell várni a legutolsó pillanatot.
A két szülés utáni felépülésben jelentős különbség van, a simánál a 4. napi varratszedés után szuperül voltam, mozgásilag is, tényleg jó volt ellátni a gyereket. A császárnál 10 napig szenvedtem különböző fájdalmakkal, amik sokkal rosszabbak voltak, mint a sima szülésnél a gátseb.

Gumicukor!

Szerintem felesleges komolyabban aggódnod. Persze, nézd meg a szakirodamat, de szerintem semmi különösebb nincs abban, ha egy 20 hónapos gyereket egy ilyen program nem köt le hosszútávn. Először még megvolt az újdonság varázsa, ami mára elmúlt.
Szerintem ha itt megkérdezed a többieket, akkor ők is azt fogják mondani, hogy ha a gyerekük egy napját megnézik, akkor abban lényegesen több a mozgásos elfoglaltság, mint a ülünk és csináluk valamit. Nátán egy ideig el tudja már foglalni magát, ill. pl. zokta krni apját is, hogy egy konkrét játékhoz üljön le vele játszani, de nagyon sokat mozog (fut, négykézlábazik, lépcsőzik, ugrál, birkózik).
Lehet, hogy fél-egy év múlva már jobban érdekelné a dolog... Vekerdyél azt olvastam, hogy még óvodáskorban is napi 4-5 (!!) órát kéne mozogniuk, méghozzá szabad levegőn, ill. az iskolában is elhibázott dolog, hogy 45 perces intenzív figyelmet igénylő órákat tartanak 10 perces szünetekkel úgy, hogy közben nincs pihentető, levezető óra (ének, tesi).
Nem okoskodn akarok, csak annyit, hogy ne gondolj rögtön rosszra, valószínű, hogy Dani a korának teljesen megfelelő, eleven kikölyök. És ennek örülj!KépKép

Rit!KépKép

Mit írja még?Kép A múltkor irtam, hogy tavaszkodom.KépKép
Tegnap estére összeszedtem valamit, mert rázott a hide, ment fel a lázam, meg fájtak a végtagjaim. Nem akartam, de inkább bevettem egy lázcsillapítót, mert az se jó, ha túl felmegy a lázam, meg a fájdalmak olyanok voltak, hogy nem tudtam pihenni (nem nagyon fájtak, csak nagyon kellemetlen volt). Ez még ma is folytatódott, most már jobb.KépKép
Kérdezted, hogy a fiúk hogy fogadták a tesót. Hát Nátánt nem nagyon érdekli, nem is tudom, hogy egyáltalán mit ért belőle. Beni viszont nagyon aranyos, már az elejétől fogva tudja. Olyan aranyos volt: a szomszédban szétszedték és elrakták a rácsos ágyat (majd 2 éves kilányuk van, 3. gyerek), erre azt mondta nekik, hogy nem elrakni kell a kiságyat, hanem legyen még egy babájuk. Azt is elmagyarázta a saját szintjén, hogy ezt hogy kellene csinálni!KépKép
Az UH képet mindig megmutatjuk neki, legközelebb szerintem már az UH-ra is bevisszük, mert nagyon érdekli (eddig azért nem tettem, mert hüvelyi UH volt). De ha nem, akkor is tetszeni fog neki az eredmény, mert lesz videókazi!Kép

Forti!

Tuti bárányhimlő?KépKép Könnyen keverhető a csalánkiütéssel először. A bárányhimőnél (legalábbis nálunk) a gyerekeken egyáltalán nem múlt el egy nap alatt egy pötty. Sőt pont a legelőször kijöttek látszottak legtovább. Jellegzetes, hogy a pöttyök közepe hólyagszerű, kifakad (vigyázni kell, nehogy elfertőzödjön, ezért nem ajánlják a fürdést). Kicsit olyan a pötty (csak kicsiben), mint a vízhólyag. Jellemző, hogy a hajas fejbőrőn, a hajlatokban, a mellkason jelenik meg erőteljesebben.
Gyakran viszket a gyereknek.
Ilyen?
Ha tényleg bárányhimlő, akkor baritlanítást!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Hát én nem látok semmi vízhólyagot a közepén. Sima piros pöttyök itt is ott is. Hajlatban nincs, a pociján, mellkasán, derekán, hátán és a combja hátsó felén van/volt. Ja és egy a köldökében. De az is pl. mára már eltünt. Anyósom azt mondja, hogy majd később kezdenek el kifakadni mert hogy ugye ez kb. 8 napig tart és ő még az elején van. Passsz!!!! Nem tudom hogy bárányhimlő-e vagy sem.
A csalánkiütés nem csak csalántól lehet? Vagy csak ez a neve?

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Forti itt talasz bovebb leirast a baranyhimlorol http://www.baranyhimlo.hu/ Jo gyogyulast a kisfiadnak.
Emese
mokuci

Forti!

Engem csak azért nem győzött meg, mert tapasztalatom szerint nem múlnak el egyik napról a másikra a bárányhimlős hólyagok. Hogy kezdhetne el később kifakadni, ami már el is múlik? Én mindkét gyereknél azt tapasztaltam, amit Emese által adott lapon van:

"A kiütések jellegzetesek. Először színes gombostűfejnyi foltok (makulák), majd göbcsék (papulák) észlehetők, amelyeken többnyire egy napon belül megjelennek a harmatcseppre emlékeztető hólyagok (vezikulák). ... A vezikulák bennéke két-három napon belül megzavarosodik, gennyessé válik (pusztula), közepe behúzódik majd pörkké szárad."

Sőt az is igaz volt, nem is nálunk, hanem a szomszédban, hogy a 3 gyerek közül azon volt a legkevesebb, akin elsőként kijött, és a legtöbb annál, akinél utoljára jött ki.
Ez alapján Levinél is előfordulhat, hogy nem túl sok jön ki.

Azért gondolom, hogy esetleg az orvos is tévedhet (nem lebecsülve a szaktudását), mert a szomszédban itt is kétszer állapított meg bárányhimlőt egy orvos (pedig elvileg életre szóló védelmet ad az átesés, legalábbis hosszú időre, bár nem lehetetlen újrafertőzödni (de ez inkább olyan esetekben fordul elő a lap szerint, amikor leggyengült az immunrendszer (AIDS, kemoterápiás kezelés))).
Ott is az volt, hogy csak pöttyöcskéik voltak, de nem volt jellegzetes hólyagos. Az én gyerekem sem kapta el tőlük (akkor még csak Beni volt, Nátánnal váradnós voltam), pedig sok és szoros kontakus volt köztük (együtt játszottak, birkóztak).

Viszont a tényleges bárányhimlőnél (hónapokkal később) már rendes hólyagok voltak és mindkét gyerekem elkapta.
Az nem derült ki, hogy elsőre mitől voltak pöttyeik (amik nem is igazán a bárányhimlőre jellemző helyen voltak, mert pl. az arcon, hajas fejbőrön nem, pedig a bárányhimlőnél mind az 5 gyereknek volt a fején is), de mindefélére gondoltunk, lehet, hogy mosópor, vagy az, hogy beleöntöttek a kádba egy egész nagy flakon sampont...

A csalánkiütés egy allergiás reakció megjelőlése, azért hívják így, mert a foltok hasonlóak ahhoz, amikor csaláncsípés éri az embert. A pöttyei egész picitől szinte teljesen összefüggők lehetnek:

"A csalánkiütés olyan allergiás bőrjelenség, mely szinte minden gyermek életében előfordulhat. Több fajtája van. Lehet gyorsan múló, vissza nem térő, ártalmatlan kiütés, de súlyos, életet veszélyeztető allergiás állapot bevezető tünete is lehet.
"Akut urticaria":
A csalángöb perceken belüli megjelenését jelenti, például az allergiát kiváltó táplálék elfogyasztása után. Magától adódik a diagnózis. Lehet a reakció késleltetett, amikor a tünet csak 8-36 órán belül jelenik meg. Ilyenkor nehezebb a kiváltó ok felismerése. Ha az allergiát kiváltó anyag hosszabb ideig marad a szervezetben, a kiütés tartósabb, pl. ha gyógyszer az allergén."
"Csalánkiütés
Diagnózis: Apró duzzanatok a bőrön. (Mintha csalánhoz, a növényhez ért volna.) Allergiát kiválthatnak gyógyszerek, tartósítószerek, festékek, az aszpirin, rovarcsípések és bizonyos ételek (tojás, egyes gyümölcsök, kagyló stb.)
Tünetek: Először csak viszket a bőr, majd megjelennek a kiütések. Egy hólyag több óráig látható, majd eltűnik - csak azért, hogy máshol megjelenjen."

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Emese
Köszi! Megnéztem. Hát Levinek semmi ilyenje nincs: Kép
Annyit írnak, hogy először gombostű fejnyi piros pöttyök vannak. Na neki olyan, de nem lesz belőle hólyag.
Nem vágom, már tiszta zizi vagyok.

Forti

Kép
Kép
forti

Beszti
Hát ez az, pont most írtam Emesének is hogy mi van!
Levinek hőemelkedése az van, ahogy az oldalon is írták, de se az arcán se a fején nincs semmi pötty.
Állati, akkor majd kedden kiderül a dokinál, de kezdem egyre erősebben azt hinni hogy nem bárányhimlőről van szó.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Rit
Alex sem szed semmi vitamint,es 14 honaposig betegsegmentes volt,azota 2* volt de nem az a durva influenza.Biztos hogy a gyumiki s jok ,amiket imad: ) majd jovo telen elkezdem vele a Beres cseppet,persze konzultalok elotte a dokival.
Nekem nincs annyira korhaz isznyom,pedig rossz elmenyem volt eleg gyerekkoromban.En szeretek tul lenni dolgokon: )

Gumicukor
Szerintem hanyagoljatok a zenebolcsit.Az en fiam nyugodt pasi,de o sem ul le csak ugy,csak enni vagy a baby taxira,motorra: )Talan fel ev mulva jobban erdekli majd,amikor mar igazabol jatszani fognak.A Mikkamakkaban is van Manotorna,de nem tudom hogy mikor.
Hat en orulok hogy igy alszik Alex,nekem a fel 7 keles nem korai,sot jo is mert kesobb nem elsz felebresztve ha oviba kel menni hanem magatol fog ebredni igy.Az meg hogy 8-kor mar alszik kulon jo mertigy van egy csomo idonk egymasra apaval: )
A Story es hasonlo rokonairol ugyanaz a velemenyem,en is csak akkor olvasom ha kapok valakitol akinek nem kell vagy a fodrasznal: )

Csics
Hat ha kapsz valhonnan ellatast az sem rossz a gyes helyett.

Forti
Remelem hamar bent kuksoltok legalabb ez a baranyhimlo es tull esztek rajta: )Minden jot Levinek: )

Agi
Hat nem irigyellek,nekem ket ismerosomnek is kinyilt a heg pedig sok ido volta ket szules kozott.Aztan meg ugy jartak hogy mindket helyen fajt: (Nem ijeszgetni akarlak tenyleg,es sok sikert a szuleshez: )
Es ha meg lesz Oliver Petrat hogy fogod igy altalni?Bar csak megszokja hogy mar nem csak az ove vagy: )

Beszti
Erdekes en jol voltam a csaszar utan is,masnap jottem mentem,es az 5. nap amikor hazajottem mindent csinaltam fajdalom nelkul.Meg az elso ket hetben neha foztem is,mert jol voltam.Persze a sima szules biztos gyorsabban regeneralodik: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Forti,
lemaradtam a baranyhimlo elejerol, igy lehet, hogy hulyeseg, de amit ezen az oldalon olvastam, az alapjan nem lehet, hogy siman a 3 napos laz kiutesei vannak nalatok?

-Afonya
afonya

Áfonya
Az már volt neki, még babaként 4 hónaposan.
Amúgy hogy vagy? Nem írsz magatokról! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Gumicukor, szerintem a megasztár jelmez tök aktuális.
Mérlegképes könyvelőnek tanulok és vállalkozások gazdaságtanából vizsgáztam.
Most a felvételi nem olyan vészes, van ahol egyáltalán nem hívták be a gyerekeket (Hunyadi gimi) Máshol is csak matek-magyar volt. A legfontosabb sulija ma derül ki délután, nagyon izgulunk.
Mi is néztük a nagy őt a nagylányommal, és jókat röhögtünk a pasikon. Szép kis gyűjtemény. Arra lennék kíváncsi, hogy a két barátnő valójában hogyan beszéli ki a pasikat.

Forti, ha ilyen enyhék a tünetek, nem is rossz, hogy átestek a bárányhimlőn.

Betti nagyon szereti a kukásautót. Minden csüt. reggel jönnek, ma is, az egyik pasi meglátta, hogy kukkolunk az ablakban, és integetett Bettinek, tök rendes volt.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Még azt elfelejtettem írni, milyen jó azoknak, akik most várnak babát, és végignézik a szülőszobát. Tegnap nagyon tetszett az a nő, aki nem engedett beavatkozást, és úgy szült ahogy a legjobb volt neki. Szinte kedvem lenne kipróbálni.
Jó hogy bemutatják ezeket a választási lehetőségeket, és már nem tabu téma.
C.

conti

Sziasztok!

tegnap a szülőszobában volt az Újpesti szülőotthon, Emma azon az állítható szülőágyon születettKép Tök fura volt látniKép Minden olyna mint 1,5 éve. és a csecsmős nővér is ugyanaz volt, iagaz a szülésznő és az orvos nem.

Gumicukor!

Hát nem tudom, ahová mi járunk zenebölcsi ott nem kötik ki hogy mit csináljona gyerkőc. perzse mondja hogy ülejetek anyukátok ölébe, de ha nem tezsik akkor enm teszik. Bár igaz hogy futkározni nem szoktak meg hangoskodni sem, cska mászkálna, nézelődnek, elveszik a hangszereket, bábokat, Emma pl táncolni szokott. De van hogy beül az ölembe, sőt, azért általában bent ül.

Jaj lányok úgy izgulok, most hívott a barátnőm hogy szar lett a ctg-je és be kell feküdnie a kórházba. Kép Remélem mindn erendben lesz, épp ma 39 hetes. De még hazament pakolni meg ilyesmi, hát mondtam neki hogy ne foglalkozzon semmival hanem menjen be mert ott tudják ellenőrizni. Szerintetek ilyenkor megcsászározzák? vagy mennyit várnak? Tök ideges vagyokKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Még azt elfelejtettem hogy holnap beviszem Emmát krupp ügyeletre, mert kb 2 napja megint olyna kruppos hangja van és ma is úgy beesett a mellkasa egy hiszti alkalmával hoyga bölsciben a 2 szintén kruppos gyerek anyukája csak úgy nézett, hogy ők ilyet még nem láttak. Kép És semmi roham, cska sírás közben jön elő. Lehet hogy nem is krupp, és mivel októberben a gégésznő nem volta helyzet magaslatán aki megállapította most elhatároztam hogy utána járok.

manó

KépKép
manó

Manó
Nekem az újpesti szülőotthon nagyon kórházas volt. az a lépcsőházi váró elég ridegnek tűnt. a doki nem volt szimpatikus, mert szinte semmit nem csinált. meg már majdnem hisztárikusan kérték, a nőt, hogy szóljon már, amikor fáj. A haspöckölés sem tetszett. Ismét, amikor megszületett a bébi, megijedtem, hogy csak lóg, mint pár résszel előbb is vmelyik anyuka babája. Persze megnyugodtam, amikor már minden ok volt.

A Péterfys szülés tetszett, főleg a Boross drnő, már egy pár résszel ezelőtt is mutatták őt egy szülésnél.

Banyóci
Veletek mi van? Régen nem voltatok erre!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

érdekes, nekem meg a péterfys volt rémisztőKép lehet hogy csak én nem bírom, de maikro ott a levegőbe nyomta ki szegény babát, alatt alig néhány lepedő én nagyon izgultam enhogy leejtsékKép
Az Újpestoiben ezt az orvost én sem ismerem, nekem nem ő volt és nekem sem tetszett a stílusa. De a szülőágy az nagyomn szuper, gomnyomással állítható mindne része.

manó

KépKép
manó

A Kútvölgyiben is ilyen ágy volt, talán még modernebb, fenékrésznél kettényitható. Kár, hogy a filmben szülő anyuka nem élt ezzel a lehetőséggel, de neki biztosan úgy volt jó fekve és kiterített békaként szülni. Én éltem a lehetőséggel és szinte végig majdnem függőleges helyzetben voltam.
először az anyukán nem is láttam, hogy terhes, szimplán csak kövérnek láttam. a babauszi tetszett, a pólushotelben voltak. dani is úgy vizipókozik a víz alatt Kép

a pétrefysnél tényleg kicsit én is néztem, hogy mos akkor kicsúszik a baba vagy nem a kezükből, de azért elég sokan voltak ott, hogy ezt kivédjék.

Csak a Kandi rémült ábázatát ne mutatnák állandóan... mindig ott röhögök.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó!

Ami engem legjobban zavart az újpesti szülésben, a a mam viselkedése volt a végén, hogy miért nem sír a gyereke, amikor a hasára tették. És ezért külön piszkálták még akkor is (jó, korábban tényleg rémisztő volt, de addigra már hallatta a hagját, miért nem lehetett békénhagyni?).
Én ismerem a Szülőotthont, mert mikor Benit vártuk, szülésfelkészítő tanfolyam keretében meglátogattuk. Nekem nagyon nem volt szimpatikus, mert akkor még nem volt egyágyas szülőszobájuk, csak paravánnal elválasztott szülőágyaik, és emiatt ha többen szültek természetesen nem lehetett apás szülés. Csak ezzel az egy állítható szülőággyal dicsekedtek (a MÁVban már akkor is minden szülőszobában teljesen állítható ágyak voltak), ráadásul semmi fájdalomcsillapítást nem tudtak adni a "kéjgáz"on kívül. Nem volt rendes rooming-in, ráadásul olyan apró hülyeségekkel szórakoztattak, hogy szülés után nem lehet majd bugyit húzniKépKép, mert akkor a vizitnél az orvosnak várni kell, mig a mama leveszi...
Remélem azóta sokminden máskép van, ők is fejlődtek. A szülőszobán látszott, hogy azóta voltak változások.
Nekem is a Péterfys szülés volt sokkal szimpatikusabb, nem is azért, hogy állva szült, hanem azért, mert ő dönthetett, ő választhatott.
Lehet, hogy a másiknál is mászkálhatott volna a mama, de vajon mi lett volna a kitolási szakban?
A Péterfyben nem kényszerítették, nem fektették le és kötözték ki a lábait. Az is nagyon tetszett, hogy az orvos hajlandó volt ilyen helyzetben is résztvenni a szülésben, nem érezte méltoságán alulinak, hogy így segítse világra a babát. Látszott, hogy nem először csinálja. Tetszett, hogy a mama emelhette föl a babájátKép, nem a kezébe adták, nem vágtak azonnal köldökzsinórt, nem mosdatták és szívták le.
Ami nem tetszett, az az volt, hogy szerintem feleslegesen sokan ugráltak a lány körül, de ha neki így volt jó...
Ez nekem már majdnem a "kórházi otthonszülés" volt, amit én mindehol várnék.

Conti!

Ugyanakkor rémisztő is, hogy mindent csinálnak a mamákkal, és nehogy velünk is az forduljon elő, ami mások szülésében sem tetszett. Sajnos benne erősen él egy kép, ahogyan szülni szeretnék, de még kondícionálnom kell magamat, hogy akkor sem történik tragédia, ha nem úgy mennek a dolgok.

Kataa!

Szerintem mindenkinél más-más a császár. Sőt egy olyan anyuka, aki 3 gyereket szült császárral azt is mondta, hogy még a 3 császár között is volt különbség. Tudom, hogy ennyire nem szokták megszenvedni a császárt, lehet, hogy csak nekem reagált érzékenyebben a szervezetem.
Ugyanakkor a kórházban sem segítettek abban, hogy testileg-lelkileg jobban érezzem magamat, feldolgozzam a hirtelen jött műtétet. Elvárták, hogy amikor felkelhettünk, akkor rögtön fittek és frissek legyünk, még véletlenül sem szabadott az embernek elhagyni magát.
Kicsit ellentmondásosnak is érzem, hogy míg először alíg akarják odaadni a babát a császár után (8 órai császár után először dél körül hozták ki, de nem kaptam meg, és csak este 7-kor vehettem először a kezembe), úgy érzed "lemaradsz" mindenről azokhoz képest, akik "normálisan" szültek, másnap (nekem 22 órával a császár után) viszont már azt elvárják, hogy ugyanúgy tudj mindent csinálni, mint a többiek, ugyanúgy ellátni a babádat. Minket átköltöztettek az őrzőből egy 3 ágyas babás szobába, és onnatól kezdve gyakorlatilag senki nem foglalkozott velem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok
Kataa
én viszont nem cigizem és csak ünnepekor iszom alkoholt pedig nálunk mindenki dohányzot én egyszerüen kinem állhatom a cigifüstöt és engem ere nem kellet nevelni mert tudom-tutam magamtol hogy ez rossz .

Gumicukor
még nem tudom hogy lesz ez egy terv de nálunk semmi se biztos adig amig nincs a bölcsiben .

Vitaminok
petike kap vitamint D vitamint ,C vitamint söt vitacolánt is .

Fogak
petike valoszinü hogy majd 6-8 éves korában kap fogszabályzot hogy szépek legyenek a fogai .

Kataa
a béres csepp nem kor függö hanem suly ugy tudom 10kg tol lehet adni a gyerekeknek és a párom szerint iszonyu étvágyat csinál Kép .

Lányok
tegnap voltunk megint a tüzolto utcai gyerekklinikán vissza vitük ujbol petikét mert nem birja még a tejet igy vissza állitotak a tejmentes diétára vetek töle vért is hát nem tetszet neki ugy sirt Kép amugy is nehéz volt vele mert nem ehetet mert éhgyomora kelet menni és a fél délelötöt ott töltötük és ha meglátot valakit enni már sirt hogy ö is éhes az erdmény viszont csak 2-3 hét mulva küldik ki .

pusz csics és a fiuk
csics

Csics
Szegény Petike Kép

Miért akarsz már így előre Petinek fogzsabályzót, amikor még nem is biztos, hogy kell neki fogszabályzó? Vagy már most is csálén nőttek ki neki?
Én úgy tudom a fogorvos barátnőm elmondása szerint, hogy fogszabályzót majd csak akkor érdemes használni, ha már megtörtént a fogváltás, de akkor is csak csálé fogakra teszik rá.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Sikerült a lányom nagy álma, felvették a Képző és Iparművészeti Szakközéppe, már két éve jár oda előkészítőre, nagyon-nagyon boldogok vagyunk, mert igen nagy a túljelentkezés. Rikoltozott örömében egész délután, Betti sikeresen utánozta.

C.

conti

Conti
Gratula a lányodnak! Kép

Csics
Sajnálom hogy Peti megint nem ehet tejes dolgokat.

Leviről:
Levittem a dokihoz, nem bírtam magammal! Kiderült végre hogy nem bárányhimlős. Kérdeztem hogy akkor ezek a pöttyök és a hőemelkedés micsoda, azt mondta hogy valamilyen vírus. De hogy milyen azt nem árulta el. Kép Tehát nincs szobafogság és pancsi megvonás. Ennek örömére ma jó nagyon tekeregtünk és sokat pancsizott este a gyermek.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Ma azert mar ugy nez ki jon a tavasz: )Delelott baratnoztunk Alexxal,delutan meg apa hamrabb jott ugyhogy szuper volta nap.MEgint atvalogattam Alex ruhait es megint vanegy par ami jo lesz ra.Plusz nyarra is vettem egy par dolgot osszel ugyhogy mar alig varom hogy avagany kis cuccaiban szaladgaljon: )Tavaly meg csak fekvos baba volt az edi napozokban,de iden mar egy kis pasi lesz: )

Szulszoba
Hat nekema Peterfis annyira nemtetszett,a csaj annyira fura volt,nagyon bezarkoztt,gondolom koncentralt,de nekem ugy tunt mintha uralkodni ott mindenkin.Persze szep volt hogy o foghatta meg eloszor a babat.A korhaz eleg reginek tunt,a drno meg tenyelg kedves.
En is ismerek mar egy olyan no nogyogyaszt akire rabiznam magam,pedig regen nem voltam oda toluk.Ha a dokim barmi milatt emghiusul tuti ot valasztom.

Mano
Izgi hogy lattad az agyat: )En is varom mar hogy mikor lesz a mienk,csak ezert nezem szinte: )Drukk a baratnodnek: )Sok sikert holnap,remelem minden rendben lesz Emmaval.

Afonya
Csatlakozom Fortihoz,en is kivancsi vagyok hogy vagy az uj babekkal: )

Beszti
Persze igazad van,engem csak az lepett meg hogy nem volt olyan szornyu mint vartam.Bar Pocok baratnonk is mondta hogy amikor hagytak az elsonel sokat vajudni ,sokkal nehezebb volta felepuls a csaszar utan mint a sima masodik mutetenel.UGye jol mondom Pocok? 
Nalunk 1 nap intenziv ,van na ott nagyon odafigyelok voltak.az osztalyon mar nem annyira,de jobb volt igy mert nem tudtam elhagyni magam.De ha faradt voltam be is vihettem volna a babat,de hat ki akar ilyet: )
Egyebkent 2 honapja szulta MAV-ban.(UGyeTe is ott fogsz? egy baratnom es mondta hogy addig is amig elmult az erzestelenito hatasa az orzoben ott lehettek a babaval 6 orat a ferjevel egyutt.Utana csak ejjelre vittek el a babat.Nekem ez nagyonszimpi volt,mert az intenziven nem volt velem Alex es fel sem hoztak.De utolag tudom csak azert mert nem voltam eleg kitartoan kero : (Legkozelebb mar mashogy fogok hozza allni,nem nyuszi modon: ))

Csics
Igen tudom hogy 10 kg felett lehet and ia Berest,csak megbeszelem majd hogy ajanlja-e a doki.Bar nem beteges,de azert ha lehet meg azt is elkerulnem ami volt a e telen: )
Mitol lehet Petike tej allergiaja?Mik a tunetek???

Conti
Nagy gratlua a lanyodnak: )En ismerek olyat aki ott tanult es lett belole valaki : ))

Forti
Hurra hogy nem baranyos Levi es ez ki is derult idoben: ))
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Voltam vérvételen. Meg kell mondjam, hogy egy hős voltamKép
Igaz, hogy sokat kellett várni, mert csomóan voltak, de profin csinálták. Pedig két vizsgálatot összevontak, így egy csomó vért levettek, vagy 6 fiolával. Máskor is ide fogok menni, mert anno a Kútvölgyiben mindig botrányba fulladt a dolog. Egyszer pl. miután mind2 karomat szétszurkálták végül a kézfejemből akartak venni, persze nem sikerült. Máskor meg, mikor látták, hogy rosszul vagyok, elkezdtek velem kiabálni: "Asszonyom, hát, hogy fog maga szülni???" OKép:
Szóval itt profik voltak, alig látszik a helye, máskor mindig kékzöld szoktam lenni.
ma ebéd után utazunk haza a hosszú hétvégére, már úgy várom. Esténként még mindig pocsékul vagyok, még jó hogy napközben nem annyira, így azért tudok főzni.

Conti
Nagy gratula a lányodnakKép

Forti
Jó fej a dokitokKépKép

Szülőszoba
Sajnos addigra mindig elalszom, pedig azelőtt mindig néztem.

Manó
Mi is szedtünk oscillot, heti fél adagot.

pusz, jó hétvégét, remélem mire visszajövünk már tavasz leszKép

Judy
Judy

Hali!

Én is voltam ma a Kútvölgyiben a nőgyógyimnál.
Persze csak fogigátló bogyóért. Beszégettem ott egy szimpi csajszival, aki most várja az első babáját, 5 hetes még csak. Egy másikkal is dumáltam, ő is kismama, de nem javasolják, hogy megtartsa, mert 3 gyógyszer mellett fogant. Szegényt sajnáltam, ráadásul még mielőtt nem tudtam ezt, megkérdeztem, hogy ő is kisbabát vár-e Kép Ciki, de aranyos volt, ahogy nyilatkozott, persze belegondolni is szörnyű, hogy el kell vetetni.

A dokim állandóan belém akar beszélni egy tesót Kép, de mondtam még először költözünk, utána jöhet a tesó(k). Tegnap a melóhelyen is kérdezték, mikorlesz tesó, nem lenne-e jobb, ha kicsi lenne a korkülönbség. Hát lehet jobb lenne, de akkor tényleg nem tudnánk elköltözni csak ismét 3 év múlva.

Ma lesz a farsang.
Végül a fiam Megasztár - Nagy Edmond lesz. Tegnap főpróba volt, ráadtam egy sötétkék farmeringet és egy drapp farmerdzsekit, felállítottam a gallért Travoltásra, haját bezseléztem és a mikrofonos magnóját a kezébe adtam. Ő meg bekapcsolja, leveszi a mikrofont és "énekel" bele Kép Hát majd meglátjuk este a bálon is csinálja-e ezt.

Kipróbáltuk az Apu vagyok kiskorában variációt is, nagyon tuti, csak egy idő után szétdörzsöli magán. Viszont csináltam róla fényképet, majd felteszem a profilba. Olyan cuki, ahogy hagyta, hogy az arcára rajzoljak. Persze előtte én is rajzoltam az arcomra, lássa, mi fig történni.

Jó kis nyeremények lesznek, amiből a fődíj egy házimozi projektor, a 2. PDA 3. 40E Ft-os borcsomag. 2 éve mi nyertük meg a fődíjat, amikor kismam voltam Kép Hátha dani most is zerencsét hoz Kép

éreztem én is a tavaszt, főleg munkahely felé a kocsiban. annyira befűtöttem, hogy nem tudtam miért van ennyire melegem, aztán rájöttem nem kellene olyan veszettül nyomatni a fűtést, mert bentről is jön be meleg. Viszont a rendőrök nem engedtek be a munkahelyemre a megszokott 2 kis utca egyikén sem, így egy csomót kellett kavarnom, mire találtam parkolóhelyet.
Azért örülök, hogy a múltkori baleset nem vette el a kedvem a vezetéstől, tényleg nem votl bennem semmi izgalom.
viszont azt nagyon nem csípem, amikor vki csak kivágja a kormáynt és utána indexel, amikor sávot vált.

Judy
Nekem a Kútvölgyiben mindig jól levették a vért, talán 1x volt kicsit lilább a helye, de az is csak azért, mert vastagabb tűvel vette le egy kezdő csaj. le is cseszték miatta.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Gumicukor
hogy miért mert már most csálén állnak a fogai bár lehet hogy azért állnak rosszul a fogai mert ha elesik mindig a száját ütibe +nekem nagyon csálék a fogaim Kép amugy én is csak majd a maradando fogait igazitatom meg neki ha szükséges .

Kataa
én sem betegség miatt adnám petikének hanem hogy hizon de még nincs 10kg szerintem .tehéntejfehérjétöl minden amiben egy pici tej is van már allergiás lesz töle megy a hasa,és elmegy az étvágya és elkezd fogyni nála ezek a tünetek de nem rögtön jelentkeznek ezek a tünetek csak 1-2 hét után ha minden nap kap valami tejeset .Igy most vissza kellet álnunk a tejmentes ételekre ez anyit jelent hogy szója tápszer ,szoja joghurt ,szója tej,ezenfelül minden olyant ehet amibe nincs tej .

Gumicukor
petike is gyogyszer mellet fogant és semmibaja nem lett tehát nem minden gyógyszer rossz nekem a dokim azt mondta mikor petikét vártam és elküldtek hozá véleményért hogy többet ártana a gyogyszer váltás mint ha továbbra is ugyanugy szedem ahogy edig pedig a gyogyszereim elég erösek és nem is 1 hamem 2 félét szedek .

Vérvétel
nem csak egy kezdö tudja rosszul leveni a vért hanem egy idösebb is nekem egyszer egy idösebb vet vért ugy hogy fájt és még le is szidot igy mint Judyt na hozá nem mentem többet .

pusz csics és a fiuk
csics

Beszti!

Én nem mondom hoyg az Újpesti a legjobb, sőt, nekem is voltak kifogásaimKép. Én is csak a dokim miatt szültem ott. De a szülőszoba most már elég jó, főleg ha épp csak te szülsz egyedül. de mivel nincs nagy születésszám, így elég nagy rá az esély. Mikro Emma született csütörtökön,a kkor pl kedd óta nem volt szülés. Fájdalomcsillapítás tényleg nincs! Még kéjgázt sem adtak. Így utólag nem bánom, mert EDÁ-t nem akartam (egyébként pl a SOTE-n is csak akkor van ha előre megbeszéled), injekciót meg nem bámom hogy nem adtak mert lehet lassított volna. A rooming -in viszont tényleg nem tökéletes, pedig mindne adott hozzá, csak akarás kérdése lenne, és ami még nagyon rossz hogy nem lehet szülésznőt választani! És pl nekem éjjel egy nagyon bunkó volt, utána reggel 6-tól már normális. Ez rossz volt. Dea gyermekágyas részleg teljesen fel van újítva és szerintem kórházi viszonylatban az nem rossz.
A bugyi nélküliséggel engem is riogattak, én nem értem miért, rajtam végig volt bugyi, igaz a TEnás. És nem is vizsgált soha a ügyelets orvos (kivéve szülésnél), cska a saját dokim. meg reggel menni lehetett gátkezelésre, de akkor is ott vettem le a bugyit a kezelőben.
A szülőágyat én maga is állítgathattam hiszen ott voltaka gombok, bár ezt inkábba férjem csoinálta mega szülésznő. nekem kitolásnál a doki volt bent,a szülésznő és a csecsemős és nem kötözték ki a lábam! Senki nem is fogott le, a babánál matattak. De szerintem az nem kórház hanem orvos függő hogy miylen pozícióban lehet szülni. Ja, és Emmár sem szívták le, mert rögtön ordított ahogy kicsúszott, rögtön meller tették, igaz hogy a köldözsinórt elvágták, mert rövid volt nagyon és nem ért fel hozzám. És a 2 órás megfigyelésre is velem volta baba. Azért haladnak lassan ők is a korralKép

Conti!

gratulálok a lányodnak! Oda tényleg nagyon nehéz bejutni!

Ma voltunk Emmávala gyermek pulmonológián és azt mondták hoyg azt nem tudják ősszel mi volt, de ez most enm krupp. Mély belégzésben mársékelt sternalis behúzódás látható. Ez kezelést nem igényle, csak hajlamos erre hogy behorpad a mellkasa, ezt montáák ez esztétikai probléma. A csuda érti ezt. na mindegy, azért ha reked t vagy húzó köhögése svan vissza kell vinni. Egyébként ez a mérsékelt behúzás tegnap még nem is olyan mérsékelt volt, mert persze mára múlt.
Barátnőmnek reggel burkot repesztettek, ma baba lezs, Kérdés mikorra. Sajnso mi holnap elutazunk, így csak hétfőn estefelé tudok menni látogatni. Este 10-ig bent voltam, és bemehettem vel a ctg-re a szülőszobára. Hát a SOTE II nagyon hiper zsuperül fel van újítva, mint műszerezettségileg, mind külsőre (családias szülőszoba, mintha egy zsobában lennénk). De azérta konzervatív hozzááálás látszódik, pl tegnap óta nem ehet, nem ihat egy faltot semKép
Most vároma hírket , már úgy indulnék ajándékot venni, de meg akarom várni a baba méreteit. Én már kora délutánar várom, a barátnőm azt mondta inkább este lesz csak meg. De én reménykedem nem szenved addig.
ja, és nem hiszotek el de ahogy ültem,a ctg mellett és néztem hogy hány perces fájások, úgy elkezdett görcsölni a gyomromKép Eddig anyukámat mindíg kinevettem mert ős aszülőszoba műsort is laig tudja nézni mert azt mondja elkezd görcsöniKép

manó

KépKép
manó

Megvan Lilla!
3090 gramm, 53 cmKép Úgy örülökKépKépKép
De csak hétfőn tudjuk meglátogatniKépKépKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Conti,
nagyon ügyes a nagylányod! Milyen szakra fog járni? A kukások nálunk is már előre köszönnek, és bibi, mi már ültünk is kukásautón! Kép

Csics,
sajn'lom Petikét az allergiája miatt! Nem lehet egyszerű etetni őt, szinte mindenben van tej, tejpor. A szójás tápot szereti?

Forti,
szerettek az új helyen lakni? Levi megszokta már? De jó, hogy nem bárányhimlő! Ilyen kiütéses vírus /nem a 3 napos láz, hanem másik/ nálunk is volt, 2 hétig pöttyös volt Máté, aztán hirtelen eltűnt.

Gumicukor,
szerintem ebben a korban az a normális, ha nem ül meg a seggén 2 percnél tovább. Ha mégis megteszi Máté, szaladok a lázmérőért, mert akkor tuti beteg. Milyen volt a farsangi buli?

Manó,
annyira jó, hogy Emma nem kruppos! Ez szuper! Nagy gratula a barátnődnek!

Kataa,
hogy lehet valaki ennyire optimista? Még a fél hetes kelésnek is a jó oldalát látod! Irigyellek! Én is imádom a fiúkat öltöztetni, bár nekem pucéron tetszenek a legjobban. Kép

Szerencsére nincs semmi baj Máté pisijével, "csak" annyira fitymaszűk a lelkem, hogy attól fájdogál néha a kukija, miközben pisil. Jövő héten megyünk a sebész dokihoz, remélem nem fogják megkínozni. Azt már tudom, hogy addig nem is engedem a dokit a gyermekhez nyúlni, amíg meg nem ígéri, hogy erőszakkal nem bántja. Ma a tavasz örömére akkorát sétáltunk, annyira jó volt! Mindenkinek kellemes hétvégét!

Sziasztok!

Mona
monamáté

Manó
Gratula a barátnőd babájához!

Mona
Köszi, nagyon élvezzük az új helyet, és nem volt nehéz megszokni. Még van mit csinálni rajta bőven, de hát nem hajt a tatár. Ma szinte egész nap kint voltunk a kertben és a ház előtti hatalmas téren, élveztük a hirtelen jött "tavaszt"!
Akkor lehet hogy Levinek is az van? Ma megint volt rajta elég sok pötty, ma jött az első az arcára de nem lett hólyagos.
Ha két hét akkor figyelem és remélem jövő héten már neki is elmúlnak, merthát hiába mondja a doki hogy valami vírus, azért ez nem igazán nyugtatja meg az embert. Legalább mondaná meg hogy milyen vírus!

Süti
Ha olvasol itt, akkor kérdezem hogy átment az emil amit írtam? Mert nekem valami hülye szöveget dobott vissza.

Mindenkinek kellemes 7végét.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti,
mea culpaKép Tenyleg nem a haromnapos laz, hanem egy virus volt nalunk is./ Bar a 3 napos laz is kiuteses virus, nem? Teljesen osszezavarodtam/ Raadasul aznap kezdodott, amikor a megfazasara Reka kapott valami gyogyszert, aminek a mellekhatasa is lehetett volna ez a kiutes a leiras szerint. De a doktor bacsink allitotta, nem a gyogyszertol van, hanem a virustol, higyjek neki, tapasztalt. Hat nem volt egyszeruKép Nalunk ilyen lapos piros pottyok voltak, halvany, nem konturos szelekkel.

Koszi kerdeseket, mar jol vagyok. A kezdeti hanyatott sorsom miatt a 22-dik hetet +3 kiloval zartam, oszt a hasam megis mar akkora, mintha mindjart szulnekKép
Egesz mas a masodik terhesseg, egy 20 honapos mellett szinte eszre sem veszi az ember, nincs ra ideje.

Rekam egyebkent szepen fejlodik /pedig az emlegetett 1,5-2 ev kozott van/, folyekonyan beszel mar, szepen ragoz, nagy szokinccsel, idorendet is hasznal /mult, jovo/, ilyesmi. Ami nagyon jo, amikor azert nem eszi meg a tokfozeleket, mert szerinte "tűlevel" van benne /kaporKép/, vagy amikor a penztarosnak a "hogy hivnak" kerdesere /ami a 25-dik mar azon a napon ismeretlenektol/ azt valaszolja a vart motyogas helyett, hogy "nem mondom meg, titok"Kép Vagy fodrasznal a frissen belott haju sracnak ordibalja, hogy "kocos, kocos"Kép
Viszont nem jo, amikor a klasszikus hisztit mutatja beKép Tipikusan az a nyuszikas eset, amikor ha van rajta sapka, ha nincs, orditas van.

Ismeri mar a szineket /rozsaszin, narancssarga, szurke szinten/, imadja a meseket, rengeteg mondokat, eneket tud egyedul. Szoval szerintem igen "termekeny" korszak ezKép

Hogy ne csak dicsekedjek, elmeselem, hogy talan 2 eves korara sikerul megtriplaznia a szuletesi sulyat, de ahhoz ossze kell szednie magatKép Szerintem a 10 kilot alulrol pillogja még mindig.
A hisztit mar emlitettem, ugye... aztan van a delutani nem-alvas szindroma nalunk is, mikor teli torokbol kiabalja, hogy "Reka nem almos", "vilagos van", ilyenek.
Valamint /Kata007-nek koszonhetoenKép/ a legujabb az onallo vetkozes. Ami nagyon klassz dolog, csakhogy napkozben is 10 percenkent gyakorolja. A nadraglevetes, bodypatentolas es peluslecibalas mar profin megy neki egyedul, csak sajna nem parosul szobatisztasaggalKép Igy harcolunk rendesen.
Hat igy eldegelunk, nem unatkozomKép

Tenyleg, lanyok, megirnatok, kinel milyen konyv a meno most? Marmint a gyerkocoknel.
Es a babasokhoz is lenne kerdesem: Ti mikor mondtatok meg a nagynak, hogy jon a teso? Es hogyan, mit?

Jo hosszu lett, egesz eveset bepotoltamKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!
Kezdek megőrülni. most még nem is mentünk bölcsbe (úgy volt hogy kedden mehet) erre megint könnyezik a szeme, és köhög,de más baja nincs. Nem tudom mi lehet ez amit nem bír kiheverni. De remélem most már elmúlik hamar. Nem tudom lesz-e még valaha bölcsis Kép(

GYES-hez értők!
Vállalkozók is mehetnek gyes-re? A férjem most vállalkozó és az én BT-m alkalmazza 4 órában, de nem adta vissza az igazolványát. Elmehetne-e gyes-re szerintetek? Akkor legalább nem lene azzal gond, hogy ha beteg Manci akkor mi van. (a bölcsiben nem kérték az ő munkaviszonyigazolását)

A Szentimrében is ilyen gombnyomásos ágy van. A férjem mindent kipróbált rajta Kép
Az újpestiben azt mondja nagyszerű műsrvezető. Semmilyen fájdalomcsillapítást nem kapott, azt közbe nyomták belé a gázt, még el is ájult időközben. Na ez nekem nem tetszett. nem mondom, hogy én végig mindenre emlékszem, de nem ájultam legalább el, mert tényleg nem kaptam semmit (amikor bementem akkor kaptam egy Nospa inyekciót, mire kértem volna, azt mondta a szülésznő most már semmi értelm)
Egyébként a Péterfys nekem is jobban tetszett mindazzal együtt, hogy én nem próbálnám ki. Jobban félek hogy elejtik, összecsuklok stb.

Conti
Gratulálok a lányodnak, oda tényleg nehéz bekerülni, és azt mondják jó előkészítés.

Kataa
Mi elkezdtük szedni a Bérest apjukkal. de nagyon szar íze van. Manci meg még nincs 10 kg. De neki is kéne valami a doki C vitaminról beszélt, amit ősz óta kap, nem sok eredménnyel.

Manó
Gratula a szülőknek Lillácskához!

Szia Áfonya
Mi is allulról pillogjuk a 10 kg-t. Réka nagyon szépen beszél, tök szórakoztató lehet, már én is nagyon várom Kép

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok

jo regen irtam utoljara...Kép

Afonya

Mi is csatlakozunk a 10 kg alattiak klubjahoz!Kép Tok jo, hogy Reka ennyit beszel. Emi mostanaban locsog-fecseg, de tobbnyire halandzsanyelven. Kitalal szavakat es azt ismetelgeti ezerszer, foleg mikor latja , hogy jokat vigyorgunk rajta a mamaval.Szupemarketben hangos neni kialtassal szokta szorakoztatni a penztarosokat.Kép
Mi egesz koran megmondtuk neki, hogy baba van anya pocijaban. Eloszor azt hitte hogy mindenkieben, de aztan felfogta, hogy csak az anyaeban.Kép Ma mar egy nap szazszor elmondja ezt, simogatja a pocimat, meg a babahintarol is szazszor elmeseli, amit kezd kinoni, hogy abban majd a baba fog hintazni es o pedig a masik nagyobb, hagyomanyosban.(at is kell majd festeni kicsit, mert rozsdasodik.) Szoval lassan szoktatjuk hozza a gondolathoz, hogy a dolgait a baba fogja orokolni, hogy ne legyen nagy feltekenykedes. Megvettuk neki a gyerekagyat is, csak meg nem raktuk ossze.

Voltam kozben Uh-on, minden rendben, kis kukis kb. 900gr es folyton ficereg.Kép Faj is a derekam eleg sokat.Megprobalom a beszkennelt uh kepet felrakni a profilomba.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Haho

nagynehezen sikerult kirakni a kepet, a felso ketton profilban feszit egy karocskaval a pofi elott, a harmadikon csak a keze.(meg lehet szamolni az ujjacskakatKép)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor!

Küldtem képet!

Dió
szabotimi

Sziasztok,
Hát én sem vagyok gyakori vendég itt mostanában. Ez a kitartó rosszulléteknek köszönhető, mert hát még mindig küzdök velük rendesenKép. Most itt volt anyósom két napot, és kivasalt mindent, örültem neki, mint majom a farkánakKép. Lili ma megismerkedett a szomszéd 2 éves kislánnyal, a kislány bátyjától pedig vagy 4x kapott hóvirágot. Befutott az első hódolóKép. Nyáron biztosan sokat fognak együtt játszani.

Nyuszi,
Nagyon jól sikerültek az UH képek. Én két hét múlva megyek, akkor leszek 12 hetes. Nagyon várom már. Minket most a névválasztással zargatnak folyamatosan. Pedig még csak nemrég jelentettük be, hogy úton van a pici. Valami hihetetlen név ötleteket tudnak adni, épp csak le nem esek a székrőlKép. Bírom azt is, hogy mindenki úgy mondja, hogy legyen ez vagy az, én meg próbálom ilyenkor finoman jelezni, hogy majd mi eldöntjük apával.

Dec8,
Szegény Manci, jobbulást neki.

Áfonya,
Csak nézek, hogy Réka ilyen ügyin beszél. Bárcsak az én Lilim is itt tartana már.
Hát igen Lilivel én is a terhesség alatt szinte folyamatosan beszélgettem, most erre enyhén szólva nincs időmKép. Azért az jó, hogy az ember ilyenkor már nem stresszel annyit. Emlékszem a szüléstől hogy rettegtem, most már jó, hogy tudom mi vár rám.

Conti,
Gratula a nagylánynak!

Most mennem kell,
Puszi, Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Végre itt a tavasz és én szokésomhoz híven mocsári láz szindrómában szenvedek. Pontosabban alul-felül jön a cucc. Tegnap ót már csak alul. A gyomrom nagyon rossz, hol van hőemelkedésem, hol nincs. Ha mai nappal sem javul, holnap táppénzen leszek, mert elég vicces lenne félóránként a munkahelyen klotyóra rohangálni.
Már a pénteki farsangon éreztem, mintha hőemelkedésem lenne.

Farsang jól sikerült, végül Megasztár volt a fiam (Nagy Edmond) Kép Zselé haj, travoltás ing és a mikrofonos magnója. Még énekelt is bele Kép Kegy zsákból kellett ajándékot húzni, ő egy plüss kiskutyát kapott. Persze szokásáshoz híven, kihúzta, odavitte apának, majd ment ismét húzni Kép Úgyanúgy toporgott, mint a Mikibulin Kép Végig rohangált a nagyobb gyerekekkel, felmászott a színpadra, tátott szájjal nézte a tánccsoportos műsort. Játszott a műanyagpoharakkal.
Viszont kaja az pocsék volt. Tavalyelőtt 3féle kaja volt, ,most csak ökörsütés, így egy csomóan nem ettek, mi sem, mert nem vagyunk tőle odáig. Még jó, hogy Daninak vittem mindent.

Mona
Hová viszed Mátét kukivizslatásra? Én az I. sz. Gyermekklinikáról hallottam jókat. Ott bekenik vmi érzéstelenítő zselével és lefejtik, nem késelnek, vagy rántanak. gondolom azért utána fáj majd picit, amíg gyógyul, de mégsem lesz horror élménye. Úgy néz ki, mi megússzuk, mert kb. már csak 1 mm van 1 cm sávon a fityma bal oldalán, a többi szépen jön már.

Nyuszi
Gratula a kis kukishoz! Nekünk is a 12. héten már látszott, persze a későbbi uh-k meg még megerősítették.

Pusza, mert nem vagyok a helyzet magaslatán

Szép tavaszolást mindenkinek!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat a nagylányom nevében.

Ilke, további jobbulást a rosszullétek terén, bizti jobb lesz a 12. hét után.
Ma voltunk a játszón, de annyian voltak, hogy nem is maradtunk sokáig, mert többször el kellett rántani a Bettit az őrült 3 éves "motorosok" elől, átmentünk a lakótelepire, de ott is sokan voltak. Kár hogy nincs több választás.

Gumicukor, neked is jobbulást!

Áfonya, Betti is 10 kg. alatti. Nagyon keveset eszik.Tegnap pl. reggel evett tápit, délelőtt 2-3 háztartási kekszet, aztán alvás 1-ig, utána két kanál főzelék, indultunk az állatkertbe, ott elrágcsált kb. 10 cm perecdarabot. Hazafelé 2 keksz, aztán itthon egy fél doboz tejberizs. Pedig ezt elvileg szereti, de nagyon fáradt volt.
Nálatok hogy megy az evés? További jó pocakosodástKép

Mona, könyvműves szakra fog járni, nagyon érdekli a könyvborító tervezés, meg ilyenek. Egyébként ugyanannyi rajz, egyéb órájuk van, mint a többi 11 szaknak. Ezen kívül még az animáció érdekli.
A legrosszabb az lesz a suliban, hogy szombaton is van a rengeteg rajzóra miatt, és nekem is még több mint egy évig szintén szombaton van a sulim. Anyámat kell majd rángatnom.

Remélem mindenki jobb kedvű lett, hogy itt a tavaszKép

Conti

conti

Sziasztok!

megjöttünka hosszú hétvégéről, jó volt, Emma nagyon óvatos volt a nyulakkal, illetve szinte rájuk sem nézettKépKépKép Ma láttam az új babót is!Kép

majd visszaolvasok, csak gyorsan ami megütötte a szemem!

Dec8!

nem védés képpen, mert tényleg nem a legszuperebb kórház, de az Újpestiben a nőnek nem kéjgázt nyomtaka maszkon hanem oxigént. Ez tuti, én is kaptam, ott aza szokás hogy kitoláskor oxygént adnak. Azt hogy mitől ájult el nem tudo,. én nem tettemKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Conti,
Gratulálok a lányodnak a sulihoz! biztos szuper lesz!

Sajna én sem szoktam a szülőszobát nézni ( 1xláttam ) mert addigra elalszom.

Zsófi ma kapta meg a 15hós oltást, remélem nem lesz különösebb utóhatása, azonkívül hogy többet alszik. Minden nap reggel 6-7 körül ébred, és már az apjával kivagyunk rendesen.hát ez van

Tudtok nekem segíteni ajándék ügyben? szombaton megyünk egy 2éves kislányhoz babazsúrra, és kéne vennünk neki valami aranyos szülinapi ajándékot. lenne esetleg ötletetek? pici virágcsokor vlmi játékkal hülyeség? eddig ez jutott eszembe.

kórházzal kapcsolatban szerintem mindegyikről lehet jót és rosszat hallani. asszem én a Schöfibe fogok megint menni, bár nem voltam elájulva a felszereltségtől, de jók az emlékeim, kivéve a szülésznőt.

köszi pusz

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok
Mano
hát enni és sem ehetem most mikor imi baba születet de mivel én nem tudtam hogy ini viszont ihatok igy ini se itam egész este +éjszaka mert petikénel se inni se eni nem engedtek igy mikor most imi babánál megkérdezte a szülésznö hogy mikor itam utoljára én mondtam hogy elöte valo este gyorsan bekotöte a cukrot és gyors csepszámra tete amin a párom meg is döbent mire a szülésznö közölte azért tete gyorsra mert már régen itam és hogy ne száradjak ki a második adagot már lassura tette .

Mona
a szojás tápot nagyon szereti söt a szója joghurtot is de csak a gyömölcsöst Kép .

Áfonya
irigyelek hogy a lányod ennyi mindent tud petike fele ennyit sem tud Kép hisztizni viszont tud ö is toporzékolásal megfüszerezve Kép ha valami nem ugy van ahogy ö akarja .No és az uj tudománya mindenre nemet int a fejével Kép.

Áfonya,Dec8
mi sem vagyunk még 10kg .

Ilke
én meg pont forditva voltam a szülésel petikénél nem féltem anyira mint most imi babánál Kép.

Lányok
tegnap voltunk kirándulni a várban csináltam néhány képet apjuk meg videozot megnéztük a 0km követ tetszet neki sokat nevetünk Kép föként mi apjával petikén ahogy egyedül megy még a járukelöknek is tetszet petike Kép jol el is fáradt .

Pusz Csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Megnyugtato, hogy nem csak nekem van ilyen ropilanyomKép

Conti,
Reka atlagos menuje egy nap: reggelire egy fel szelet vajas kenyer /heja nelkul/ egy szelet felvagottal, egy csik sajttal. Utana kb. egy deci kakao/tej. Neha egy joghurt, gabonapehellyel a reggeli. Ezzel elvan ebedig.
Ebed: hat ugy 2-3 decinyi normal kaja, fozelekbol 3, nehezebben raghato dolgokbol inkabb 2. Most a heten epp nem eszik hust, egyebkent a csirke minden formaban csuszott eddig. Most a leves a meno, abbol is egy keves, de akkor a masodik fogas mar erosen megcsappan, vigyazunk a kilokra amKép Valahogy nala ugy mukodik a dolog, hogy van 20 perce /es turelmeKép/ a kajara, ami ezalatt megraghato, az lemegy, a tobbi nemKép
Uzsonnara altalaban sikerul egy, azaz egy mandarin/banant/fel almat belekonyorogni.
Vacsora, mint reggeli.
Lefekves elott 2,5 deci tapszer, gondolom, a kaloriatartalma elhanyagolhato, csak a ritus a fontos.

Es napkozben semmi mas nincs, nincs perec, nincs keksz, nincs csoki, nincs ragcsalnivalo, semmi, de semmi. Es megis csak ennyit eszikKép

Es az ivaszat, az is kulon szam. Napkozben nem iszik meg 3 deci folyadekot sem. Nem kell neki egyszeruen.

Csics,
ne szomorkodj, mindenki megtanul elobb-utobb beszelniKép A fiuk allitolag amugyis lustabbak ezen a teren. En meg azert irigykedem, mert Te mar ket egeszseges gyerek anyja vagyKép

Nyuszi,
es nem turelmetlen Emilia? Nem reklamal, hogy miert nincs még baba?

Ilke,
ugye hogy valahogy mar konnyebben veszi az ember a masodikat?Kép Vagy mert nincs annyi idonk vagy a rutin?!Kép

-Afonya
afonya

Sziasztok,
bocs a betolakodásért:
Áfonya,
lécci, ha meg van még küld el nekem a bilire szoktatást. Eccer már elküldted, csak nem tudom merre kevertem, és a hugomnak nagyon kellene. Köszi előre is:
Ágci

Kép
Ágci

Agci,
sajna mar nincs meg, de bedigizem szivesen. Ha par napon belul nem er oda hozzad, nyugodtan morogj ram, mert elfelejtettemKép
/a "topicomban" az ismerjuk meg... alattban, mert ezt ritkabban olvasom/

-Afonya
afonya

Végre itt a tavasz!Kép Vasárnap állatkerteztünk, meg utána éttermeztünk. Az állatkertől Nátán odáig volt (persze Beni is, de vele már voltunk korábban, akkor is tetszett neki, de Nátán 6-7 hetes lehetett, mikor utoljára voltunk). Bementünk a pálmaházba, és ott vannak oylan részek, ahol az állatok szinte testközelben vannak (pici majom egy lépésre tőlem a fán), azok nagyon tetszettek neki. Meg az akváriumi rész is. AZtán kijöttünk, és ő szinte azonnal elaludt. úgyhogy a többi állatról (és állatsimogatásról/etetésről) lemaradt, de legalább lesz érdekes dolog legközelebb is. Hétfőn sétáltunk, meg virágot ültettünk. Nyílnak a kertben a krókuszaink (a későn jövő hó nem tett kárt bennük), és nagyon szép, mert még a fű sem indult el, meg a fákon sincs virág. Csak lehetne még több, úgy még szebb lenne. Ilyenek, különböző szinekben (ez egy tavalyi kép, de idén is ilyen, sőt egyenlőre a fű is (mindig így kezdi, sztán később szépen kizöldül):
Kép
Megterveztem Beni ablakát, remélem szép lesz. Így fog kinézni, csak persze színesben:
Kép
Ha kész, majd lefényképezem. Akartam még több állatot, de nem akarok speciálisan egy eseményre tervezni, hanem inkább általánosan. Persze a virágokat lehet majd cserélni.

Conti!

Azt hittem, hogy már gratuláltam a lányodnak, de ezek szerint még csak fejbenKép.
Akkor most: gratulálok, nagyon ügyes!KépKép

Forti!

Kár is, hogy nem bárányhimlő, mert nem lett volna baj, ha túlesik rajta, ugyanakkor jó, hogy kiderült, hogy nem kell a szobafogság és pancsimegvonás.KépKép
De legközelebb már tudni fogod, milyen a bárányhimlő, annyit olvastál róla!KépKép

Kataa!

Nem tudom, mi okozta nálam a gondokat, mert ennyit tényleg nem szoktak fájogatni császár után. Lehet, hogy az volt az ok, hogy sokat vajúdtam: nem időre, mert csak 4 órát kb., hanem a doki mindeképpen megpróbálta megszüleszteni, és emiatt mindent bevetett (kézzel tágítás). Meg is értem, mert akármekkora fájdalommal járt az egész, még mindig jobban jártam volna, ha nincs műtét. Aztán végül hirtelen lett császár, ki tudja, mit nem toltak bennem arrébb, hogy minél hamarabb kikapják a gyereket (akinek így is 7/10-es Apgarja lett, azaz még komoly dolog nem volt, de már nem voltak tökéletesek az értékei).
Ha az ember már előre készül rá, mert az elejétől, vagy legalább a terhesség egy részétől biztos császár vagy erősen benne van a képben, akkor egész más, mint így hirtelen. Nekem semmi nem utalt rá, hogy az lesz. Jó fekvésű volt (már egész korán fejfekvésbe fordult és végig ott is maradt), soha egyetlen CTG-n nem látszott, hogy bármi gond lenne, sőt a szülés közben sem, nagyon sokáig ott is tökéletes volt a CTG.
Be kell valljam, egyátalán nem terveztem császárt, meg se fordult a fejemben, és ez talán hiba is volt.
Nálunk szerintem az volt a gond, hogy a páromnak haza kellett mennie a szülés után, mert ugye itthon volt Beni, mi éjszaka hirtelen mentünk el. És ugyan rám figyeltek, azért így fekve, mozdulatlanul nem igazán tudtam érvényesíteni az akaratomat. Este is azért hozták ki és adták a kezembe Nátánt, mert visszajött a párom, és nyomatékosan kérte, hogy hozzák megint ki. Sajnos mivel mindhárom ágyon volt kismama, ezért a párom akkor már nem lehetett bent, mert máshová is kihozták a babákat. Mondjuk abban nagyon rendesek voltak, hogy a kórterembe elvileg nem szabad a kismamákon (és persze az orvosokon, nővéreken) kívül senkinek belépni, a császáros örzőben, ha nem voltak épp babák, bent lehettek a családtagok. Legalább ennyi könnyebbség volt.KépKép
Barátnődnek valószínű szerencséje lehetett, és csak egyedül volt az örzőben, ezért hozták ki a babát és lehetett vele a férje is.

Judy!

VérvételKép. Miért függ össze a szülés a vérvétellel? Az egyiket ráerőltetik (vérvétel), a másikat viszont ugysem tudja senki (még te semKép) megakadályozni. Ráadásul egy szüléshez nem kell szúrni feltétlenül és vért sem nagyon kell látni (ugye lent és nem a fejednél történnek dolgok).

Manó!

Gondolom az igények is változnak, kénytelenek is haladni a korral. 5 éve még nagyon nagy volt a kontraszt a két kórház között. A MÁVot nem sokkal előtte újították fel, egyszemélyes szülőszobákkal, közülük egyben káddal, minden ágy állítható volt, hangulatos közös vajúdó (fotelek, asztal, tv). És egészen másképp is álltak hozzá a szüléshez és a gyermekágyas időszakhoz is. Pl. már akkor sem (és Nátánnál sem) betegként kezelték a kismamákat, nem volt reggeli vizsgálatos vizit (olyan, amikor gátsebet néznek, kezelnek). Ehhez képes az Újpestiben azzal riogatnak, hogy még bugyit se lehet hordani!Kép
Azért én remélem, hogy a kismamák emgnézik azt a helyet, ahol szülni fognak, és igényesek vele szemben, mert ez az, ami a fejlődést hozhatja. hisz ha nem olyan, akkor a kismamák nem mennek oda szülni, akkor nincs pénz, tehát fejleszteni kell, hogy odamenjenek a mamák. Vagy nem?

Áfonya!

Folyékony beszéd!KépKép Az álom! Nekünk két szóval bővül az amúgy is hatalmas repertoárunk, a "cici" (kizárólag szopi után, konstatálva, hogy miből is evettKép) ill. a "gyere". "Igen", "nem" továbbra sincs, csak különböző hosszú nyögések. Már mondtam a páromnak, hogy lehet, hogy kevésbé kéne megértenünk a gyereket, akkor rá lenne kényszerítve, hogy mondjon is valamit. De én túl ahmar kitalálom, hogy mit akar, sokszor még látnom sem kell őket, és tudom, hogy épp mi történik, csak a hangokból.
Aggódni meg ugye nem kellKépKép, csak aztán bírjam majd hallgatni később az állandó dumálását! (Mint Beninél is, aki csak egy pár hónapja beszél teljesen tisztán, de ma már majdnem folyékonyan olvas.)
Születési súly triplázás: már régen mértem Nátánt, de ő is inkább a ropi kategória súlyilag (szerintem nem úgy néz ki, de ugye az anyai szem). A triplázás nálunk 10,5 kg körül lenne, hát nem tudom, hogy már megvan-e.
Nátán is ordít a délutáni alvástól, eleinte. Aztán persze bealszik, és alszik 2-2,5 órát. De akkor minek a hiszti? Ki érti ezt?Kép
Tesó: én folyamatosan mondom Nátánnak, meg próbálom mutogatni is (Beninek van emberi testes könyve). De nem nagyon veszem észre, hogy bármit reagálna rá, értené. Igaz, nekem még nem nagy a pocim, meg nem is érezhető,h ogy tényleg baba van bent, talán majd akkor, ha lehet érezni a hasamon keresztüla rugdosását, akkor majd érdekesebb lesz számára is a kérdés.

Gumicukor!

Jobbulást!Kép

Beszti (na most egy időre kiírtam magamat!KépKépKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Látom senki nem jár erre!KépKépKép Én is teljesen oda vagyok, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzik ez az idő. Végre nincs lelkiismeretfurdalásom, ha nem megyek sétálni a gyerekkel! Kinyitom a teraszajtót, a gyerekek meg kimehetnek homokozni, játszani. Egész nap kint vannak a levegőn.KépKép És nekem is mindha többszörös lenne az energiám, életkedvem. Már kész a lakás, száradnak a ruhák a kertben a napon (hurrá, végre nem ittbent kell szárítani), most megyek, és festem a képeimet!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?