Új privát üzeneted érkezett!

Elan, Szerintem nem sok köze van a súlyának a mozgásfejlődéséhez! :lol: Nálunk Zsani 8,7 Kg, és ő a mozgékonyabb, ügyesebb. Blanka még nincs 8kg. Amúgy két hét alatt ugrásszerűen fejlődött, én is alig hittem a szememnek! :D
Mi már régóta nem hízunk annyit, sőt van hogy hetekig szinte semmit. Amúgy milyen adagokat esztek egy evésre?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe
nagyon szépek a csajok:))))hát a mozgásfejlődés nálunk sem lassú pedig van husink bőven :lol: :lol:

Benszikém
nekem is,majd folyt köv :lol: :lol:

Csajok
kérdés:tejet mikortól adtatok a gyerkőcöknek????annyi véleményt olvastam,mi már minden tejterméket fogyasztunk csak tejet nem!reggel baba tejet iszik Olivér,és elég sokat :P na most az ára horror,csak nem merem leváltani még rendes tejre :oops: :oops: segitsetek,tanácsokat kérek szépen :wink: :wink: köszönöm előre is :wink:

Elan
sajnálom a mellgyuszit :oops: :oops: én 8 hós koráig szoptattam/már nem sok volt benne/unta a drágám hogy pár cseppért annyit kell küzdeni,igy abbahagytam mert csak játszott vele :oops: :oops: ja és nekem is csak a szopi befejezte után 2 hónappal jött meg!!

bibar

Sziasztok, berohanok :)

Vicuska meg sem tudok szólalni a döbbenettől. A csajok leírták amit én is gondolok. El kell engedni, hogy tudja mit veszít. Nagyon remélem h észhez tér! Sok sok erőt és kitartást, bármi van priviben irj.

Bibarci én 18 hós kórában adtam tejet Nikinek azt is úgy h fele viz fele tej. Tény h mindenki mást mond, aztán döntsd el te. :) Nikinek a bőrén azonnal meglátszott, gyerekkori ekcémának hívják amit majd kinő. Ez a tej miatt. Mézet szintén nem lehet adni a gyereknek asszem azt is 18 hós korig, mert az allergizál. Ahogy a méhek begyűjtik a virágport attól, vagy valami ilyesmi.

Rebe, csajok de cukik. :) Mekkorák már :)

Na robogok is tovább :) Bocsi :lol: [/b]

chesti

Bibar
Uncsitesóm is 18 hósan adott feles tejet és nekik is kijött ez az ekcéma.Dokinéni azt ajánlotta álljanak vissza a tápira.

Rebe
Fülgyulladásra utalhat,de mindent rendben találtak.Azt mondták szerintük ez nem betegség.Egy újabb ismerős mondta hogy az ő kisfia is ezt csinálta fogzás ideje alatt.Lassan kezdem elhinni,hogy tényleg köze lehet hozzá.
Csajok tüneményesek és milyen gyorsan csinálnak mindent!A lányok már csak ilyenek :D Én nem kúsztam és másztam,8 hónaposan elindultam. :D

Elan
Sajnálom,hogy ennyit kell küzdened ezzel a fránya mellgyulladással :( Én most azt vettem észre mintha kevesebb lenne mióta újra nagylány lettem.
Boti Kb 6 és 7 között kel akkor szopi+tápi(Kb.60ml),10-11 körül gyümi(pl.1alma és 1banán),majd 12-kor szopi+főzi(kb.200 ml)Igaz két napja megevett 2 üveg bébikaját :shock: ezért gondolom,hogy kevesebb lett a tejem,mert többet eszik mindenből.16 körül szopi+gyümi és este 8 körül szopi+tápi(120-150 ml).És éjszaka legalább 1X szopizik,de van hogy 2X.ma hajnalban tápit kellett adnom neki (150ml) miután éjszaka 2X is szopizott.lehet hogy nem elég laktató a tápszer?
gabicsibe

Kép Kép

jucicuki

Bibar, Hát tényleg mindenki mást mond tej ügyben. Az ikresen többen kezdték 1 év után kicsivel, és nincs semmi bajuk. Sokan azt csinálják, hogy a tápszerhez keverik és növelik szép fokozatosan a tej mennyiségét.

Gabi, Örülök, hogy nincs tulajdonképpen akkor semmi gond! :D

Juci, Szépek a csajok! :wink:

Ja, csak hogy Blanka nyuszim se maradjon le a "nagytesótól", tegnap ő is felállt, azóta ezt gyakorolja, és annyira élvezi, látom a fején! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Vicuska

remélem már alakulnak otthon jó irányban a dolgok.Nagyon meglepődtem és nagyon szorítok Nektek

Juci

nem ér hogy Ti már hajpántoztok,copfoztok :lol: irigy-birigy :lol: :wink:

Rebe

tündériek a csajok :D :D nagyon ügyik :D :D :D

Witch

hogy bírod?Azért ne dolgozz túl sokat.Olvastam a másikon a történeted,le a kalappal. :D Jó kis csapat vagytok anyukáddal.

Zsókuci drága

írjál már magadról kicsit. :P :P :P

Chestike

küldd már el légyszi a címed,visszaküldeném a kendőket :D nagy köszönettel :D

Benszi

tündériek a skacok,eszméletlen :D

Bibarkám

már alig várom hogy megöleljem azt a kis sétálgatós pofist :D

Napcsikám

kicsit ráhibáztál :wink: Nem nosztalgiáznék a terhességem után,de egy kicsit kiegyensúlyozottabb,kevésbé stresszes után annál inkább :lol: :lol: Mellesleg érdekelne is mi van veletek.És egy db képpel kiszúrod a szemünk :evil: :lol:

Elan

mizu szopi ügyben?Hogy haladtok?

Kép
lukrécia

Rakok néhány friss képet én is :D

vidám pofi :D

Kép

Anyai feladatok :D

Kép

Kölesgolyós szundi :P

Kép

puszi mindenkinek

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Lányok, nem költözött el!! Itt ül mellettem, és ma is akkorát mászkáltunk, tegnap este is összebújás volt, most megint a régi, de megbeszéltük, ha bajunk van, nem csapunk ilyen őrületet, egyből leülünk és megbeszéljük. Nagyon durva volt ez a közel 2 hét, 2 kg-t fogytam (mondjuk van miből) de talán most erősebb lesz a kapcsolatunk. Persze a tüske még bennem van, de én nem vagyok haragtartó, ami néha jó néha rossz. Amúgy érdekes, anyós áskálódása hozott minket közelebb, mert nagyon nem tetszett Péternek, ahogy kavarta a szart. Hmm, mégiscsak tud valamit ez a boszorka.

Amúgy Ramika már nem babakocsival jön velünk hanem gyalog. Ma is akkorát rohangált az üzletekben csak az a baj, hogy lepakolta a ruhákat és az eladók nem kicsit néztek szigorúan.
Lányok, meg fog jelenni itt az "én történetem" rovatban a babáig vezető utunk és a Bébistart c.magazinban is. Azt hiszem februárban.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Na, de hülye vagyok, tehát nem itt a babaneten jelenik meg, hanem a bébistart magazin honlapjának "én történetem" rovatában..

Kép

vicuska2007

Vicuska!!!

HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

:)

Kép

Kép
motné

Vicuska
jaj de örülök,észhez tért időben :lol: :lol: :lol:

Rebe,Gabi,Chesti
köszönöm a válaszokat,most aztán még tanácskozgatok magamban,aztán meglátom mikor kezdjük :lol: :lol:

a mai gondom az hogy nekem mindenki azt tanácsolta egy éves koráig ne nyuljak a kukijához :oops: :oops: most elkezdtem de abszolut nem tudtam felhúzni :cry: :cry: kicsit sem...most megijedtem :oops: :oops: fiús anyukák valami ötlet??nem akarom hogy megkinozza egy idegen :cry: :cry: :cry:

Lukikám
annyira édesek Apával :lol: :lol: és már igy eteti a babát???nagyon ügyi :wink: a kölesgolyós alvást meg megzabálom :lol: :lol: :lol: jaj de jó lesz nekik valentin napon :P :P mondtam Olivérnek készüljön,pár nap alatt be kell pótolniuk jó sokat :wink: :wink:

bibar

Vicuska!

De jó :!: :!: :!: :!:

Puszi!

Judit

jucicuki

Vicuska!

Ennek igazán örülök :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Benszi!

Az ígért képek :)

Kép alszok

Kép anyu vígasztal

Kép én és a kis macim

Kép fürcsire készülünk

Kép így szeretek aludni

Kép sok a gondom :)

Kép vajon ez hogy működik ?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vicuska
Ez fantasztikus!Kívánom,hogy maradjon is így!

Bibar
Az első dokink is ennek a híve volt,aztán váltottunk és ő a huzigatós fajta.Azt mondta ha szerencsénk van(6 hós kórtol már nem igen) akkor még tudunk segíteni rajta fürcsizés közben huzogasuk,de azzal már elkéstünk :( 1 hónapig csináltuk semmi változás nem történt,most Ftorocort nevezetű krémet használunk. Ez egy kötőszövet lazító krém,fürcsi után kell bekenni vele a kukac hegyét,most úgy tűnik valamivel jobb a helyzet.Beszélj a dokitokkal,mert csak receptre kapható!

Witch
Zabálni való kis tündérke :D

LUki
majd lesz neki is hatalmas hajkoronája :D Amúgy nagyon édes
gabicsibe

Sziasztok Lányok,

Rebe, Gabi minden evésre megeszi a 200-220 grammot, igaz, csak 4 evés fér bele a napjába, plusz egy tízórai v. uzsonna, amikor kb. 150 gramm gyümölcsöt tol. Gratulálok a "kistesó" mutatványához! :)

Bibar, tejügyben nincs infóm, én biztosan nem fogom elsietni, mert laktózérzékeny vagyok és anyósom úgy emlékszik, hogy a párom babakorában elég rosszul reagált a feles tejre. Igaz, akkor korábban adták, már félévesen kapott... Kukiügyben a gyerekorvosunk azt tanácsolta Gabi 4 hós korában, hogy minden este fürdés előtt 4 ujjal húzzuk le a bőrt, amennyire enged, erőltetni nem szabad, és 1 percen át úgy kell tartani. 2 emberes meló, mert közben a kalimpáló lábacskákat le kell fogni meg szórakoztatni a srácot :) Szóval már 2,5 hónapja csináljuk, kicsit jobb, de még távolról sem lehet teljesen visszahúzni. Nem tudom, remélem én is, hogy megússzuk a vágást.

Gabi, köszi, hogy leírtad a napotokat! Milyen tápszert használtok? Mi visszaálltunk a Beba HA Startra, szerencsére Gabi már alig bukik, így már nem kell a reflux-ellenit kapnia. Hogy bírod az éjszakai szopásokat? Az az igazság, hogy Gabi mostanában csak 1x kel hajnali 5 körül, de a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy ne etessem meg, biztosan nem az éhség miatt kell (merthogy már rég nem eszik éjjel). Bennem felmerült, hogy mi van, ha mégis éhes, de általában egy kis vízzel visszaalszik fél8-8-ig, bár van, hogy fél órán át akciózik az ágyában. Nem sír, csak nyöszörög, és pörög. Nem tudom, ha nem éhes, nem akarnám most rászoktatni az éjszakai kajálásra, remélem, nem az :)

Luki, édes a cicád :) Szopásügyben minden változatlan, uncsi Gabinak már a cici :) Azt csinálom, hogy váltogatom a ciciket és a pozíciókat, 4 különböző helyzettel általában sikerül beletöltenem valamennyi tejet ;)

Vicuska, jajdejó!!!! Nekünk is volt ilyen szétköltözés-közeli állapotunk kb. 3 éve, aztán úgy jártunk, mint Ti :D A kulcs a kommunikációban van, ahogy mondtad.

Witch, gyönyörű bájos kislányod van, szépek vagytok!

Nálunk minden változatlan, Gabi mostanában csak annyi új dolgot produkált, hogy nagyon sok időt tölt négykézlábon de még nem halad, csak hintázik előre-hátra. Hintakutya :)

Kép
elan

Gabi,Elan
köszi a választ :wink: most aztán bánom hogy nem a másik táborra halgattam,azért még bizom benne hogy beindul a dolog.
szerdán megyünk szurira akkor majd megkérdezem a dokinőt,csak az a baj hogy mindig annyira ordit Olivér hogy nem hallok semmit és rohanok ki :oops: :oops: remélem nekünk is krém lesz egyenlöre :oops: :oops:

bibar

Bibar
Kérdezd meg szuri elött :D

Elan
Ha elég neki a víz ne is próbálj cicit adni, szerintem nem éhes.Boti a MIlupa Milumil Ha 2-t eszi ami elég híg,elötte próbáltuk a Beba Ha 2 Aktivot,de az nem izlett neki,csak bele erőszakolni tudtam,de akkor viszont aludt egész éjszaka.Van hogy nálunk is elég a viz,de van hogy követeli a cicit és addig nem hagyja abba a sirást míg megnem kapja.Egyik hajnalban már harmadszorra ébredt és kérte a cicit,de már nem volt mit adni így tápszert adtunk és bevágott belőle 120ml-t.Ezért gondolom,hogy nem laktató neki.Ma vettem Milupa Jó éjszakát tápszert kiváncsi vagyok beválik-e.
Kezdek lassan becsavarodni a nem alvástól!tegnap hajnalban a 3.kelés után megkérdezte a párom,hogy segítsen e valamit,mondtam hogy felakasztani magam mert már itt tartok.nehéz megszoknom,hogy volt egy jóalvó babám és most pedig egy borzalmasan alvó.
gabicsibe

Gabicsibe
amint meglátja a dokinénit ordit :shock: :shock: nem kell hozzá szuri,elég ha rápillant :oops: :oops: hát ilyen bátor kislegényem van :wink: neki még a méricskélés is fáj :lol:

bibar

Bibar, Raminak is! Már a mérlegen ordít! :lol:

Kép

vicuska2007

Vicuska!

De jó!!! :)
Nagyon örülök, hogy végül jól alakult...:)

Kép
nika28

Vicuska!
Örülök!
Gica

Kép
gica1

Csajok!!!

SOS!!!!
VAN VALAKINEK OLCSÓN ELADÓ V. KÖLCSÖNADANDÓ HORDOZÓKENDŐJE????????

Néhány hétig lenne rá szükségünk.

Nem akarok már erre a pár hétre nagyon beruházni, de addig ki kell húzni valahogy, amíg a hordozónkba bele tudom tenni Kornélt.
Kicsi fiam képes 1 órán keresztük kajálgatni, és sokszor nem akar elaludni az ágyában. Szereti a testközelséget. Melyik baba nem? :wink:
Csakhogy Máté már azt az 1 órát is nehezen viseli, amíg eszik Kornél, ha még utána is vele foglalkozok attól teljesen kivan, kezelhetetlen lesz. NEki is kell pár hét, amíg elfogadja ezt az új helyzetet. Segítség hiányában nekem kell valami megoldást találnom. Mátéval is kendőztem, mert őt egyáltalán nem lehetett letenni. Nagyon bejött a kendő, attól eltekintve, h utáltam megkötni.
Ráadásképpen horror éjszakáink voltak a nappalok mellé, semmit nem aludtam. Végül rájöttünk, hogy a hasa fáj Kornélnak. Pár napja kapja az Espumisan-t, és ettől jobb a helyzet. Hiába második gyerek, tele vagyok bizonytalansággal, h most éppen mi a baj, eleget evett-e, mit szeretne.

Egyébként, mindezeket félretéve nagyon jól elvagyunk. Vannak órák, amikor már-már idillinek mondható a helyzet. Jó lesz ez majd pár hónap múlva. :lol: :wink:

Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat és a biztatást!!!!!!

Vica,
örülök, h rendeződnek a dolgok!

Witch,
én most görögszéna mag teát kezdtem el inni. A moremilk-ben is ez van, csak így olcsóbban kijön. Majd beszámolok a hatásáról.
Ha nem jön a büfi, én hasra szoktam tenni Kornélt, és ügyesen kidolgozza magának. Ha szerencsém van, akkor el is alszik közben.

Elan,
próbáld meg félálomban szoptatni.
Máténak is volt egy ilyen időszaka, és szó szerint lesben álltam amikor aludt. Amint elkezdett ébredezni, azonnal ott voltam, és tettem a cicit a szájába. Nem tudom már mennyi idő alatt, de szépen visszajött a szopási kedve.

Nagyon imádom a fotókat! Mátéval továbbra is nézegetjük. ;)

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
share

Sziasztok csajok!!

Vicuska!4

Örülök a jó hirnek. Szurkoltam nektek ezerrel! Jó hogy igy alakult. Beszélgessetek sokat!

Luki!!

Falatka még mindig gyönyörű és még mindig olyan kis "falatka" :lol:

Bibar!!

Oli is jo nagy srác már!! A Dokinál esetleg rossz emlékei vannak?? Bence nem szokott sirni csak ha szuri van :roll:

Rebe!!

A csajok naggggyon gyönyörűek és nagyon ügyesek!!! :lol:

Benszi!!

Jók az esküvős fotók!!
Mit dolgozik a párod?

Gabi!!

Próbáld meg a Beba Ha 2. Azt 6 ho után eheti. Olyan sűrű mint a rizsnyák! Bence este 9-től reggel 8-ig alszik tőle. Éjszaka egyszer sem ébred fel. Mondjuk nem is szokott régen sem! 200-at bevág belőle és reggelig durmol a drága!!
Nagyon jo a sütifalós bödönös Boti!! :lol: :lol:

Witch!!

Jamina gyönyörűűűűű!!

Képzeljétek az én gyönyörű Hunci-poci kisBencém elindult!!!!!
Kb egy hete vagy10 napja indult el először és mindjárt nagyon bátor volt mert az első próbálkozásra átszelte a szobát!! Annyit nevettünk neki mert olyan mint egy kis pingvin!! Két kis kezét előre nyújtja és ugy megy. Aztán volt egy esés a konyhában és attól annyira elbizonytalanodott hogy 3-4 napig nem volt hajlandó egy lépést se tenni csak mászott!!Hiába csalogattam hivogattam :semmi. Már azthittem itt a vége de 2-3napja újra bátorságot gyúűjtött és már egész szépen megyünk!! Annyira imádom!! :lol: :lol:
Rájött hogy mindenhova odajut és mostmár nincs megállás :shock: Minden szekrényajtot kinyit és csak lazán egy mozdulattal kipakol belőle mindent! :shock: :shock: :shock:
Szóval szellőznek a ruhák azzal nincs baj :lol: :lol:
A játék csak akkor érdekli ha meghallja hogy pakolom össze őket. Abban a pillanatban ott terem és a formabedobos csigát már szórja is ezerfelé! :lol: :lol:
Nehogy esetleg egy picit rend formája legyen a szobának :lol: :lol:
Dobok egy-két friss meleg képet! :lol: :lol: :lol:

Kép
Rodrígo Alvarez Hosé Pataki Bence :lol: :lol: :lol:

Kép
Nem lehet elég korán kezdeni :lol:

Kép
Jajj de szép.... :lol: :lol:

Kép
fiona66

Na még egy-kettő! Úgyis ritkán jövök :wink: :lol: Kép

Jó az apa sapkája...

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek

Kép
fiona66

Fiona!

Gratulálok, hogy elindult a kislegény:), és köszönjük a dícséretet:)

Share!

Ma volt itt a házi orvos, és ajánlott egy homeos gyogyót hogy attól lesz tejem, most kipróbálom, meglátjuk.

Lányok!

Lenne egy kérdésem. Az én kincsem már napok óta úgy kakil, hogy üvölt közben. A széklet nem kemény, de kinyomni nehéz, tornáztatni kell, és keservesen sír... Volt így valaki? Mitől lehet?
Mi a tápira gyanakszunk...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Witch! Meg néztem a fotókat. Eszméletlenül formásodik a kis csaj. És milyen édesen tud aludni. Egyik fotón mintha tényleg sok gondja lenne. Nagyon szép csaj. Nagyon fog kelleni vigyáznod rá.
A kérdésedre is tudom a választ. Ez a tápszer miatt van, ha tényleg adsz neki. Az ragacsossá teszi a székletet és nehéz neki kinyomni. Én annak idején a kis lábukat emeltem meg és lázmérővel segítettem neki. Attól jobban lesz ingere és hamarabb kijön. Mindenképp beszéld meg a védőnővel vagy az orvossal, nehogy valami más baja legyen.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vicuska,Bibar

mielőtt még szép párt alkotnátok,mi is sírtunk a múltkor mérlegelésnél,jóóóó????? :wink: :lol: :lol: :lol:

Vicuska

nagyon örülök nektek :D

Share

küldd el priviben a címed és küldöm Chesti kendőit :D nem magánakció,Ő mondta :D

Fiona

gratula a sétálgatáshoz :D :D :D

Witch

szerintem is lehet,hogy nehéz neki a tápi,nemtom :roll:

Kép
lukrécia

Witch!

Én is szedem a homeos bogyót, és meg vagyok vele elégedve.
Biztos, hogy lesz tőle tejed.

Kép
nika28

Sziasztok!

Fiona, Boldog Szülinapot utólag is Bencének! Édesek a képek!

Hé, Nika!! Kérünk képeket!!

Witch, gyönyörű ez a kis Jamina!!

Rami legújabb őrülete a Teletubbies. Nem bánom, mert legalább tudok mellette tenni-venni.
Íme egy kép micsoda kényelmes pozícióban nézi. :lol:

Kép

vicuska2007

Ja, és a kép.. Kép

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Vicuska
Örülök, hogy megoldódott a helyzet nálatok. :D

Witch
Jamina továbbra is gyönyörű.

Fiona
Utólag, de Boldog Szülinapot a pici fiadnak. Nagyon jók a képek. Nagyon guszta a torta, beleharapnék. :wink: Milyen volt?

Luki
Nem semmi , ahogy a kislányod eteti a babáját :D

Mi jól vagyunk. Nem hittem volna, hogy van olyan csecsemő, amilyen a nagykönyvben meg van írva. A volt védőnőm boldog lenne..... Miló ennyi idős korában másfél-két óránként cicizett minimum fél óráig. Zalán kb 3 óránként cicizik, és 5-10 perc alatt elintézi. Lényegében eszik meg alszik, meg kakil, kicsit nézeget napközben. Pocifájósnak egyelőre nem mondható, remélem így is marad. Vasárnapig még van segítségem, remélem azután is ez marad a helyzet. :wink: Miló nagyon édes a kistesóval, puszilgatja. simizi, ha sírni kezd a kiságyban, fut be, miközben mondogatja:"jövök babám, babám". Viszont feszültség azért van benne, mert a meglévő hisztijei durvábbak lettek. Fetreng a földön, dobálja magát, közben meg sír, és jó sokáig bírja. Nehéz megnyugtatni. Az se jó, ha odamegyünk, az se ha elmegyünk. Szóval olyan se veled, se nélküled, mintha próbálna levállni. De a nap 90 %-ban egy tündér, valamikor ki kell bújni a kisördögnek. :wink:
Zalán egy hetes
Kép
Zalán két hetes
Kép
Miló vigyor
Kép

Kép

Kép
agnese

Gabicsibe, Elan, Vicuska, Share, Agnese, Vasikáé !

Köszönjük a dícséretet.

Tápi váltás történt, most már a Bebát kapjuk. Remélem ez már jó lesz.

Nika!

Remélem hogy használ. Neked mennyi idő mulva kezdett el használni? Hogy szeded?

Vicuska!

Rami fergeteges :)

Agnese!

Aranyos lehet együtt a két manó, szépek a fiaid nagyon... :)

Rebe!

Már régóta nézem a lányokat, fantasztikus hogy mennyit nőttek, nagyon aranyosak:)

Benszi!

Csodásak az ikrek. Nem lehet könnyű ...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vicuska!

Soma is szereti a Teletubbiest. Én sem bánom, bár valahol azt olvastam, káros a gyereknek, mert nem tudja eldönteni a figurákról, hogy nő- avagy hímneműek-e. (Én rendre a he is-t használom, amikor a meséről beszélek neki.)

Itt is éppen TV-t néz, az amerikai elnök beiktatását:

Kép [/img]
ballagyo

Sziasztok!

Bibar, Gabi is ordít már az ajtóban a dokinál :) Pedig tündér a dokinénink is, és az asszisztense is, de Gabi utája, ha idegenek Fogdossák, szóval már akkor visít ha közelítenek felé a mérőszalaggal. Egyedül a sztetoszkób kábele varázsolja el, odavan a kábelekért :) Ne aggódj a kuki miatt, én úgy tudom, 2 éves korig nem vágnak.

Share, köszi a tanácsot! Kitartás az első hetekhez, most nagyon nehéz lehet... A 6. hét után biztosan könnyebb lesz valamivel!

Fiona, édes a Bence! Milyen tortája volt? :) Te készítetted? Látom, el vagytok látva Micimackóval és a barátaival :D

Tényleg, milyen tortát ad az ember a gyerekének az 1 éves szülinapjára, ha nem akarja "bedobni a mély vízbe" a tejjel, tojással, csokival, ilyenekkel?

Witch, Gabinak is nehezen ment a kakilás, sokat küzdött, fájt a hasa rendesen... lehet, hogy tényleg a tápszer, de sajnos az is lehet, hogy ilyen alkat... Gabi jóformán csak szopott és így is bele kellett jönnie az emésztésbe. Ez most hülyén hangzik, de meg kell tanulniuk, hogy mihez kezdjenek a hasukban történő eseményekkel, hogyan kell nyomni, meg hát meg kell szokni az érzést, hogy valami történik odabent :) A lázmérő segíthet, de csak extra óvatosan, és tényleg csak akkor, ha nincs más megoldás, mert hozzá lehet szokni... Gabi is Bebázott és most is azt eszi kiegészítésnek, az egy jó tápszer.

Agnese, nagyon szépek a fiaid! Zalánnal szerencsés vagy, Miló pedig biztosan belejön idővel a nagytesó szerepébe, a hajlandósággal úgy látom, nincs baj ;)

Ballagyó, te angolul beszélsz Somához?

Nálunk kicsit javult a helyzet szoptatás terén, kicselezem Gabit, és egy szopási alkalommal 4 különböző pozíciót variálok, így nem unja el magát annyira, és hajlandó enni. Ez bejön egyelőre. Ma lejjebb rakjuk a járóka és a kiságy fekvőfelületét, mert tegnap itt járt a védőnő, és megijesztett: azt mondta a négykézlábból már egy pillanat alatt feláll majd, és akkor kihúzza a buci feje a földre... már csak az hiányozna. Amúgy semmi újság... várom a tavaszt, be vagyunk zárva :(

Kép
elan

Elan!

Én is úgy utálom, h zuhog az eső, nem tudunk kimenni :twisted: :twisted: Soma nagyon szeret sétálni, ha csak lehet egy nap 2× is kiviszem. Szegénykém, ha valami miatt mégsem tudunk kimenni, már veri a teraszajtót :cry:

A kérdésedre a válaszom: magyarul és angolul is beszélek Somához, amióta megszületett. Úgy veszem észre, h már nagyon sok mindent megért mindkét nyelven. Kivéve, ha valamit nem szabad, akkor szelektív a hallása, bármilyen nyelven mondom is :roll:
ballagyo

Ballagyó, jól csinálod :) Nekem a párom félig német, de Gabival csak magyarul beszél, pedig nem lenne rossz, ha megtanulna németül még kiskorában és nem később kellene vele küzdenie. Én úgy próbálok nyelvtanulást csempészni a mindennapokba, hogy angolul és oroszul mondókázok és énekelek Gabinak, de szerintem ez édeskevés... na mindegy, ha más nem, legalább a kiejtés ragad rá, és később nem lesz olyan idegen neki a nyelvtanulás.

Lányok (főleg azok, akiknek Gabival egykorú picurja van), a Ti gyerkőceitek mikor és mennyit alszanak napközben?
elan

Witch!

Elég hamar használt.....
Elkezdtem szedni, és már másnap érzetem a hatását.
3*5 bogyót szedek naponta....
Remélem neked is használ.

Kép
nika28

Elan!

Répa v. sütőtök torta. Neten találsz rengeteg receptet, mindenféle nélkül is, de a tejet kiválthatod pl. rizs v. zabtejjel is. Még tojást sem esztek?

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Chesti és Luki,
köszönöm! Írok privit!

Agnese,
örülök, h "nagykönyves" babád lett. :wink: :lol: :lol:
Milóval kapcsolatban: kitartás!!!

Nálunk is sokat változott Máté, rossz irányba. A férjem kedves családja pedig rám/ránk szállt, h terrorizáljuk a gyereket, tiszta idegbaj, stb... Szóval nem kíméltek.
Hát nem akartam ilyesmit írni, de nagyon bennem van. Muszáj kiírnom, mert szétvet az ideg miatta. Így aztán várhatom, h legyen több tej. Nem elég, h nem alszok, nem pihenek, még idegelnek is. Nem elég, h 1 hetes kora óta teljesen egyedül csinálom a két gyerekkel a bulit, még alám is raknak. Alig várom a hétvégéket, mert akkor egyik nap tesómék el tudnak jönni, és kicsit szusszanhatok, ill. megcsinálok olyasmit, amire a héten nincs időm.

Mátéról még annyit, h semmire nem hajlandó egyedül, amit eddig megcsinált - pl. evés, játék.... Most is nagyon jól eljátszottunk az építőkockákkal, gondoltam, gyorsan írok Nektek, két percen belül itt termett, és rángat, h menjek vissza. De bármi mással ezt csinálja, ha belefogok. Persze teljesen érthető, de iszonyat fárasztó. Ha pedig nem teszek neki eleget, akkor elkezd pakolni ész nélkül, ami éppen eszébe jut - konyhaszekrény, nappali szekrény, a játékai.... Nem tudok szétszakadni. Enni muszáj, tiszta ruha sem árt, az sem mellékes, h elárasztanak-e a hangyák...
Nagyon nehezen tűri, ha Kornéllal foglalkozok - ez szegény gyerek esetében kb. csak az etetést és a tisztábatevést teszi ki. Amúgy nem hajlandó róla tudomást venni. Néha megsimogatja, és ennyi. Próbálom bevonni a dolgokba, de nem hajlandó semmire. Látványosan félrevonul. Már rá se merek mosolyogni az öccsére.

Kornél nappaljai egész jól alakulnak mostanában, csak az éjszakák brutálisak továbbra is. Már a nappaliban vagyok kint vele a kihúzható kanapén, így alszok valamennyit úgy, h közben a hasamon fekszik.

Elan,
tök jó, h sikerült kicselezned. Ilyenkor még nem nehéz. :wink:

Witch,
a homeós bogyókkal arra vigyázz, h kell szünetet tartani. Remélem, h beválik.
Görögszéna teát 3 napig ittam 3x1 csészével, de különösebb hatást nem éreztem. Igaz, fejni nem tudtam, és Kornél sem állt a helyzet magaslatán szopás ügyileg. Most úgy döntöttem, Mátét háttérbe szorítva fejek. Azt a 20 percet még kibírja.

Megyek, mert elkezdődött a rámolás, és már nem jó semmi sem.

Puszi!!

U.i.: A panaszkodásaim ellenére nem cserélnék most senkivel!! Imádom a fiaimat. :lol: :lol:

Kép
Kép
share

Sziasztok!
Csak gyors bekukk.

Baby hír! 2009. január 26-án 20 óra 54 perckor, 2750 g-al és 50 cm-vel megérkezett Bendegúz!!!

A babák csodásak!

Vicuska, örülök, hogy rendeződtek az otthoni problémák!

KépKép
süni76

Jucicuki, még messze az 1 éves szülinap, de jó tudni, hogy van megoldás :) Még nem eszik tojást Gabi, a védőnő azt mondta várjunk még vele... nekem kiskoromban mindig csalánkiütésem volt a tojástól, szóval nem fogjuk elsietni.

Share, sajnálom a gondokat :( Szép kis rokonság, most minden erővel támogatni kellene Téged, hogy tudj pihenni, erre... no comment. Remélem, Máté hamar hozzászokik a kistesóhoz és a megosztott figyelemhez. Nem lehet könnyű neki sem...

Babynek gratulálok a szépnevű Bendegúzhoz! :) Remélem lesznek képek!
elan

Tiszta szívből gratulálok Baby-nak!!!

Kép

vicuska2007

Elan!

Mi is rengeteget mondókázunk, énekelünk angolul (is). Meglátod, meglesz az eredménye :wink:

Share!

Sajnálom :cry: Erőt és kitartást! A fiúk gyönyörűek :wink:

Baby!

GRATULÁLOK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ballagyo

Köszi, lányok!!! :lol:

Én kitartok. muszáj. :wink:

Igen, én is úgy gondolom, hogy tul. képpen most Máténak a legnehezebb. AMúgy is nehéz korszakában van, és mi még tetéztük neki azzal, hogy idehoztunk a házhoz egy kisbabát, akit fogdosunk, ölelgetünk (mert másképp nem is lehet bánni egy újszülöttel).
Máté éppen abban az időszakában volt, amikor igyekezett elkerülni azt, h csak úgy spontán módon megölelgessük. Ha kedve volt hagyta v. éppen ő jött oda egy puszira, de egyébként már nem lehetett "csak úgy" dédelgetni, mint egy pici babát.

Tényleg úgy érzem, h elrontottam valahol. Nem készítettem fel eléggé arra, ami történni fog.
Azt sem értem, h miért nem érti/nem akrja érteni azt, ha valamit mondok neki Kornéllal kapcsolatban.
Módszert kell változtatni, érzem. Vissza akarom kapni az én kiegyensúlyozott, vagány kisfiamat. :wink:

Családról még annyit, h amikor hazajöttem a kórházból ledöbbentem Máté teljes lényén. Sok mindent kell helyrehozni (pl.erőltetett szobatisztaságot - anyós intézkedni akart). Nem értem, hogyan jutott eszükbe olyan marhaság, h mi bántjuk Mátét. Az, h megváltozott a viselkedése, szerintünk normális. SEgíteni kell neki, odafigyelni rá. Ha véletlenül idetéved valaki, azt hiszitek foglalkozik Mátéval? Ááá, nekünk nyomja a dumát v. Kornélt piszkálgatja. Szerintetek ez hogy esik Máténak?
Az pedig, h nem segítenek, tul.képpen már megszokott dolog, csak amikor szükség lenne rá, akkor kifejezetten rosszul esik.
Rossz, hogy be vagyunk szorulva a 4 fal közé. Kornél még nem mehet ki hosszú időre, ilyen időjárásban pedig egyáltalán nem. Máté megszokta, h minden nap megyünk, szemerkélő esőben is kivittem. Így tele van energiával, amit nem tudunk levezetni. Az udvaron nem igazán tudunk mit kezdeni sáros-latyakos időben, mert nincs olyan állapotban.

Na, jól van, befejezem a panaszkodást. Nem akarok negatívkodni. El fog múlni ez az időszak. De most csak a nehézségeket vagyok képes meglátni, túlnőve azon a csodán, amit két kis emberke tud nyújtani az embernek.

Elan,
Kismamában is szoktak lenni mindenféle "mentes" torták. :lol:

Kép
Kép
share

BABY

SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!!!Várjuk mielőbb a képeket!!!

Share

hú,kutya kemény lehet,a családi "segítség"meg pláne gondolom jól jön :evil: Kitartás!!!
Cucot ma feladtam.Puszi

Bibarkám

holnap hívlak mi volt a dokinál :P puszika

Kép
lukrécia

Baby
Gratulálok!Sok boldogságot Bendegúzhoz :D

Agnese
Zalán mennyire hasonlít Milóra :D

Share
Szerintem nem rontottál el semmit!Sok gyerek így éli meg a kistesó jöttét!Az én tesóm miattam lett,6 év korkülönbséggel és még is lehúztam az ágyról (még szerencse, hogy akkor divat volt a pólya)és közöltem vigyék innen,nem kell.Sajnos ez egy nehéz időszak főleg segítség nélkül,de rendeződni fog minden csak kitartás.Ide nyugodtan kipanaszkodhatod magad!Elolvassuk :D akit meg nem érdekel úgy is átugorja!:D A beszólások pedig tudod egyik füleden be a másikon ki, bármilyen nehéz nem felhúzni magad!

Elan
Nálunk most úgy nézki,hogy délelött másfél óra,délután másfél-két óra és még este 6 körül egy fél órácska.Van hogy ettől eltér, nem minden nap sikerül.Most nálunk is elkezdődöt,a cici sztrájk,de lehet csak az orra miatt,de nem igazán hajlandó szopizni,újra fejnem kell.

Fiona,Ballagyó
Boldogságos szülinapot a gyerkőcöknek:D

Boti megint lázas lett hétfő reggelre,tünet megint csak a sűrű váladék a nóziában.Iszonyat ideges napközben és mindent 1000-rel rág.Kedden és szerdán már csak hőemelkedése volt,így valószínű a másik foga is jön szegénykémnek.Tegnap megkóstolta
a sajtot,nagyon izlett neki csak úgy tátogott mint egy kisfióka :D És végre másfél hónap után végre VÉGIG ALUDTA AZ ÉJSZAKÁT :D Már ideje volt,mert tegnap már nagyon kivoltam ugyanis hajnali 3-5-ig pörgött a gyerek és mondanom sem kell elötte is fent volt 2x.Így sikerült kiborulnom,mert nehezen ment a délelötti elalvás,íszonyat erővel ráncigálta a hajam,rugdosott.Tudomy,hogy nem tudatosan csinálja és máskor ezt fel sem veszem,de az ifódegeim már a 0 voltak a nemalvástól.

Lányok van ötletetek hogyan szoktathatnám rá,hogy a kiságyban aludjon el és ne a kezembe ringatva?
gabicsibe

Gabicsibe!

Manókám is beteg. Szörcsög, állandóan megy a proszívó, proszívózom az orrát. Vettem, elektromos orrszívót is, de az nem ér semmit... Láza nincs, volt itt tegnap a dokinéni (amúgy ő nyilatkozott tegnap a TV2-ben, ő a mi orvosunk :)) kapott c vitamint, meg orrcseppet, meg szemcseppet is, mert mióta megszületett, sárga váladékos a szeme. Kezelem, néha elmúlik aztán meg vissza jön...

Próbáltad már szopi párnán altatni? Jamina ugyan úgy elalszik kézben mint a párnán. Most azon is kell altatnun, mert tele a nózi...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?