Új privát üzeneted érkezett!

Mire elküldtem, már egy csomóan írtatok, úgyhogy arra még gyorsan reagálok...

Mint ahogy az előbb is írtam, szerintem nem akkora ügy egy orrmandula műtét, nekem ha ezt tanácsolná az orvos, én elvégeztetném a gyerekemen. Még ha ki is növi, ki tudja mikor, addig pedig miért betegeskedjen állandóan? Nekem amúgy nem nőtt vissza...

Anita, a háromnapos lázon Csibi is átesett, pont ahogy a nagykönyvben meg van írva: 3 nap láz, utána 3 nap kiütés. Mikor eltelt a 3 nap, a kiütések is pikk-pakk eltűntek Kép Én még orvoshoz se vittem, utólag meséltem el neki, de fogalma nem volt róla hogy ilyen is van. Szerintem nyugodtan várj 1-2 napot, szépen el fognak múlni maguktól. Persze ha úgy nyugodtabb vagy, megmutathatod az orvosnak, de remélhetőleg nem lesz rá szükség Kép

Na most már tényleg befejezem mára.

Sziasztok, Diti
diti

Anita,

Poénnak szánta. Nálunk az OFG-én a főorvos is ilyen. Fülfájással mentem gyakran, a végén közölte, hogy nem a fülem, a fejem fáj - azaz hülye vagyok... de nem vettem fel ám! Kép

Igazából ő tán arra gondolt, hogy túl aggódjuk a kis dolgokat. De inkább, minthogy kiderüljön pl. hogy vérzékeny....

H

Kép
hanzika

Diti: én is így vagyok, mire végeztem ismét írtatok. Azért még Csibit és Tüncit megnéztemKépOlyan édesen fürödnek együtt. Az első két képen édesen játszik Csibi Tüncivel, majd olyan mintha a fogacskáját keresné Csibi, a végén pedig elbűvölő husika Tünci merengése zárja sortKépAranyosak nagyon.
Köszi a lázról írtakat. Amúgy is jönne a doki a héten, de lehet előrre hozom, hogy nézze meg. Bár kíváncsi vagyok mit szól rá, lehet ő sem hallott még rólaKép.

Vera: Nektek is jó éjszakátKép.

Zit: az előbb kimaradt, hogy Beninek nagyon boldog 7 hónaposságot kívánok!!!!

Dorki: Nikinek is boldog 4 hónaposságotKép

Na tényleg eldugulok, ma rekordot döntöttem az írás terén.

Anita
anita77

Orsi!
Kislányod Gyönyörű!!Azok a szemek....!!!
Barbi!
Képzeld, én is fogfájással küszködök már egy ideje,sajnos nekem műteni kell(rezekálni),jövő kedden megyek.Antibiotikumot kaptam rá,ami mellett kicsit félve szoptattam,de állítólag Augmentin mellett lehet.
Szti!
Az én kisfiam, ha az oldalán fekszik néha "beremeg"egy kis ideig, szerintem egy ideget nyom ilyenkor,kíváncsi vagyok mit mondott nektek a doki!
Dbarbi!Boldog Fanni napot!
Klarissza!Te nem érzed úgy állandóan, hogy mivel kis lakásban vagytok, lehetetlen rendet tartani.Én állandóan azt érzem, ha már egy-két dolog elővan,olyan mintha hatalmas kupleráj lenne.Mi is egy ágyban alszunk, nálunk nagyon "bejött".Lehet, hogy így a könnyebb utat választottam, de egyrészt kényelmesebb, másrészt, meg imádom érezni, ahogy mellettem szuszog.Szerintem ő is ezt szereti.
Szerintettek érdemes beméretni a lakást, hogy hol legyenek a fekhelyek?Állítólag, ha vízéren fekszünk, nyugtalan lehet az alvás.Ti hisztek benne?
Erika

Kép
arvaerika

Sziasztok Kép
Barbi, ügyi vagy, h kibírtad. Fogturkászás után mindig fáj, reggelre már jobb lesz... azt se tudom, nálatok mikor van reggel Kép Pár hete a férjemnek is gyökérkezelték, neki is így volt.

Dandy, pohárból egyedül iváááááás??? Csúúúcs KépKépKép

Gabi, Zsoltika nagyon ügyes!!! Örülök, h jobban vagy! Csak kibírjuk ezt a fogzást valahogy...

DBarbi, mosdóban fürcsi KépKépKépKép

Zit, ügyi vagy, h már sikerült vcasalnod, ha végeztél, várunk KépKépKép

Cory, kár volt betenned ezt a tortás oldalt, olyan irigy vagyok KépKépKép Egyébként nem szeretem a tortát szerencsére, de némelyik nagyon jól néz ki. Pl a műfogsoros KépKép
Egyébként meg írhatnál többet magatokról is!!! Kép

Regi, örülök, h az oltás meg se kottyant. Tetszett ez a keresek valahol...talán van itt a kertben is - beszólás KépKépKép Látod, nekünk városlakóknak bonyolult az élet Kép

Zsuzsófi KépKépKép Minden rendben lesz, nagyon szorítunk nektek!!! Puszi Bencének! Nekem mindenféle mandulámat kivettek 3 éves koromban Kép És akkor még helyi érzéstelenítéssel... brrr de ma már altatnak mindenkit szerencsére - úgy tudom.

Hanzika, nagyon örülök, h végül is nem találtak semmit!!! Együtt kapjuk holnap az oltást Kép

Veraaaaa, ne legyél már rosszul!!! Tessék jobban lenni!! Kép Nekem azóta a pöttyözés óta nem volt semmi... Csak nehogy elkiabáljam KépKépKép

Anita, remélem, csak ez a 3 napos. Robó olyan msszív fiú, nem lehet más gond! Kép

Diti, ülés, pohárból ivás Kép Gratula! Fürcsi képek, késssssz KépKépKép Csoda!!!! Félórája röhögök apájával Kép

Na meek pihizni én is. Hercegnő már alszik, felkészítettem a holnapra... Szorításokat kérjük 11:20 és 11:30 közé időzíteni, sztem akkor jön a doki.
Jó éjt mindenkinek!
Pussssszancs
Ann
annann

Jaj, lányok, annyira rendesek vagytok,hogy igy szoritottatok,meg drukkoltok. Hatott, már alig érzem a fogam miatti fájdalmat, söööt,már ettem isKép Jó kis fettucinit (tészta kaja), olyan apróra összedaraboltam elötte,mint ha bébikajának késziteném...
Most már csak a levertég van és höemelkedés, 37.1 és 37.6 között váltakozik. Még mindig nem vagyok a toppon, de sokkal jobb,reggel van.
EGyébként szerintem is gyökérkezeltek, csak valszeg nem fejezte be teljsen, és végét fogják majd 2 hét múlva megcsinálni. Drága dokim végig magyarázott (nekem mondhatja akár magyarul is, gözöm sincs ezekröl), meg végig biztatott,hogy nagyon ügyi vagyok,mert ez egy elég rázós beavatkozás, és jól türöm...És még ma idetelefonál,biztonságból megkérdezni, hogy vagyok...

Na, akkor megpróbálom a kallódó gondolataimat rendbe szedni.
Elöször is, DITI, ezek a gyerköcök tüneményesek!!! Azok az édes kis sonkák, olyan harapnivaló...Nagyon-nagyon szépek a gyerekeid, ha idáig nem lettél volna, nagyon büszke lehetsz rájuk!!!

Ann, és minden utazni vágyó, itt is van állatkertKép (Sajna vizumot nehéz kapni, de azért gyertek csak!!)

Ádámkám vasárnap magától felüllt, egy mászás elindulása elötti négykézláb startpozicióból lett ülés

Csirkehusi rendben, észre sem vette, hogy kapott maKép AMi nálunk most menö kaja lett, a krumpli almával..Krumplit sehogy sem tudtam odaadni, na, belereszeltem egy almát, azóta tátog elöre neki, úgy izlik.

Vettem céklát és brokkolit is, most már komolyitunk a menün...

Na, úgy hallom beszorult a szekrénybe a másik szobába, ezt most elküldöm, aztán ha még tudok jövök...
Barbi

Kép
Kép
barbi

torta:
a IV. ker, petöfi s. utcában a horváth cuki is mindent meg csinál és nagyon finomak.

barbi:
szoritok neked, mint iker anyuka Kép

dandy:
tök arin fogja azt a poharat.

zsuzsofi:
pár hét és már csak 1 rossz emlék lesz, kitartás!!!
vera:
nekem 3 évesen vették ki mind a kétfélét, orr, torok. az igaz, hogy az orrnak nagyobb az esélye, hogy visszanöjjön.
semmire nem emléxem.
nekem nem nött vissza, csak a torokban lett akkora, hogy 3 tüszö elfér rajta.
csodálkoztam is mikor 1x azt mondták tüszös mandulagyulladásom van.

panu:
isten hozott a forgok között, akkor most lassan elkezdödik a hernyo mozgás.

anita: lánynál nem volt, benénél szintén nem, de még lehet.
én annyit tudok rola, hogy 1x csak magas láz, semmi egyéb, majd 3 nap s nyomtalanul eltünik a láz.

na jo8 mindenkinek
orsolya11

Sziasztok!

Anita: 3 napos láza Dorkának is volt, ugyanúgy , mint Ditiéknél. Ha téged megnyugtat vidd el Robót orvoshoz.
Elég sok különbség van a gyerekek között. Martin nyugisabb, jobb alvó, érdeklődőbb, jobban eljátszik egyedül, úgy tűnik enni is könnyebben megtanul. A pohárból ivást is csak 2-3x próbáltuk a tegnapi előtt, és tessék tegnap már egyedül csinálta.Kép

Zsuzsófi: Valahol úgy hallottam, hogy 2 éves kor előtt nem veszik ki az orrmandulát. Akkor hogy van ez? Nyugi, hamar túl lesztek a műtéten, nem lesz semmi gond. Nekem is 2 évesen vették ki,mint Ditinek, és én se tudok róla, hogy visszanőtt volna.

Diti: aranyosak a csemeték, ahogy eggyütt fürödnek. Gratula, Tünci ügyesen csücsül.

Barbi: fogfájás huss!!

Ann: szorítunk holnap!

Dandy
dandy

Hahó!

Olyan sokat írtatok, hogy most csak ennyit:

Barbi,
nekem is volt egyszer egy ilyen szörnyű fogfájós hét után gyökérkezelés, és nekem még fájdalomcsillapító mellett is néha úgy lüktetett a kezelés után még pár napig, hogy azt hittem beleőrülök. De aztán rájöttem, hogy a hidegre érzékeny borzasztóan. Szóval ha ilyet tapasztalsz, a sálat jól csavard az arcodra, és az orrodon vedd a levegőt.

Betegeknek jobbulást, mindenkinek jó éjt, holnap megpróbálok jönni. A szomszéd nem jött fel.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Én is olvasgatlak benneteket, csak nem sok időm van írni.

Nagyon szépek a babák és mindenkié hatalmasat nőtt Kép Nagyon klassz nézni a képeket!

Nálunk is már mászik (inkább próbálgat) Andris, elég fura a technikája, inkább húzza magát a padlón. Alsó két metszőfoga közül az egyik már kibújt. Holnap megyünk orvoshoz tanácsadásra, és megbeszéljük a hozzátáplálást is.

Jó éjt!!!!

Docka

Kép
Docka

Sziasztok,

olvasgatok am en is, most megis csak gyorsan irok, mert nem birom visszafogni magam Kép

En Veraval ertek egyet, biztos en is mindent megprobalnek mielott muteni engedem. (Ezert is irtam korabban a term.gyogyaszatot, homeop.-t, esetleges egyeb valtoztatasokat.) Akarmilyen kis mutet, de azert megis mutet.

A masik, ami nekem kicsit fura:
Zsuzsofi, ne haragudj, csak egy masik topicban olvastam, hogy irtad, hogy Bencenek az egvilagon semmi baja nincs egy Kép kisereteben... nem teljesen ertem, hogy akkor most mi is van...

Babak edik, ezert arra meg volt idom, hogy megkukkoljam oket!

Majd meg jovok...
batka
batkamano

Lányok, csak így állva, fél kézzel:

hol lehet mirelit őszibarit kapni? A környéken nálunk nem, az Intersparban volt a férjem, mert az nagy, de ott sem, akkor hol??? Tesco???

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Még annyit, hogy a gyerekek nagyon édesek és ügyesek!

Nem tudom, Gabi hogyan fog megtanulni mászni, ha állandóan rajtam lóg.KépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Talán ellesz Gabi egy ideig a földön...

Dandy,
pohárból ivás.Kép Martin nagyon ügyi!Kép

Barbi,
hogy vagy? Dokid szupinak tűnik.Kép

Gabi,
fájós has ügyben nem tudok segíteni, Gabinak szerencsére nem volt még, meg hát a kiscsaj nem hajlandó semmit enni. Talán majd a barack... Zsolti nagyon ügyes és erős kislegény, hogy már így mászik!Kép

DBarbi,
Fanni nagyon nagy, és irtó cuki!Kép

Regi,
ügyesen fejlődik Domi is, hogy már kiveszi a kezedből a tárgyakat!Kép Köszönjük Gabi nevében a dicséretet.Kép

Zsófi,
sajnálom a műtétet.Kép

Panu,
forgolódás!Kép Villámgyorsan fejlődnek a gyerekek!Kép Apának jobbulást!

Hanzika,
de jó, hogy nem találtak semmit, remélhetőleg többet már nem lesz semmi gond.Kép Dokibácsi eléggé érdekes...

Vera,
jobbulást!Kép (A terhesség tényleg eszembe jutott.Kép)

Anita,
valószínű, hogy három napos láz volt, én úgy tudom, azzal nincsen semmi teendő. Keresztelő szép lehetett!Kép

Diti,
Tünci nagyon ügyesedik!Kép És a két gyerek irtó édes együtt!Kép

Most kezdett el Gabi nyűglődni, és közben a nyálát fújja, hát majd megzabálom, pedig nem ez a célja.Kép

Erika,
sajnálom a fogadat! Remélem, jól megy majd a műtét! Én régen be akartam méretni a vízereket, aztán letettem róla, mert állítólag mi itt vízérgócponton fekszünk, azonkívül a kicsi lakásban nem is igen tudnám máshova tenni az ágyakat, és csak idegesíteném magam, ha biztosat tudnék.

Ann,
én is megnéztem a tortás oldalt, gondolkodtam, hogy apukámnak rendelek egy hamutartósat (nagy dohányos sajnos). Aztán belegondoltam, hogy nem lenne gusztusom megenni.Kép Oltásra megy a drukk, majd írd meg, Hami hogyan viselte!

Docka,
mászáshoz gratula!Kép Andris nagyon jóképű kissrác!Kép

A végét már egy kézzel írtam.Kép

Ma jön hozzánk a barátnőm az öt és fél hós kisfiával, kivi vagyok, mit szólnak majd egymáshoz a gyerkők.Kép

Már nincs el az ölemben sem, azért majd egy képet még felrakok valamikor.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés: a tegnapi nap eléggé rázós volt! 3 doki nézte meg Ákosomat és mindegyiknél kiborult. Orr-fül-g. ott lefogták, belgyógy. vért vettek (a fejéből - oda sem mertem nézni, még jó hogy apu is velünk volt) ideggyógy. - itt meg kis kalapáccsal verték a reflexeit. Szóval mindenhol csak szipogás a nagy sírás után - majd a szivem szakadt meg. Ma megyünk EEG-re, kiváncsi vagyok mit mondanak. Hát nem lelkesedet ai ideggyógyász, hohy Ákos 7 hónaposan nem tud felülni. És tudjátok min akadtam ki? Azt mondták, hohy nagy a feje: 44 cm. Igaz kicsit magas a homloka, de semmi extra (szerintem). Nektek mennyi? Drukkoljatok! 11-re megyünk. Kicsit szétszórt vagyok - bocsi.
Szti
beszti71

Ákoskáról egy kép:
Kép
beszti71

szti:
bizti tényleg dili doki volt.
bene fejkörfogata 43 cm.
orsolya11

Szti,
dokik.Kép Szerintem csak nyolc hósan kéne ülnie, és vannak babák, akik még akkor sem, hiszen nem mindenki egyforma. Gabi is még nagyon eldől ülésben, pedig ő is már hat és fél hós. Megmértem az előbb, a feje 43,5cm, a mi ideggyógyászunk egy szóval sem mondta, hogy nagy lenne.Kép Ákos szép!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Megnéztem a www.babaszoba.hu -n, és a kalkulátor szerint a 7 hós fiúknál a 44 cm fejkerület az átlag közepe, szóval Ákos tökéletes.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

né má ez a dög, nem rakta fel a hozzászolást Kép

szti:
ez az ideg doki, tényleg dili-doki volt akkor.
egyáltalán nem nagy. benedeknek 43 cm a fejkörfogata.
orsolya11

Szisztok!Kép

Zsuzsófi:
Én is úgy tudom, hogy két éves korig nem műtenek babát. Nem lehet máshogy megoldani? Jobbulást Bencének!

Panu:
Jaj, de jó, hogy írtál már! Gratu Lizinek a forgolódáshoz! Kép Párodnak meg szintén jobbulást!

Vera:
Neked is jobbulást, azért drukkolok, hogy csak múló rosszullét legyen, ne pedig megjöjjön!

Diti:
Nagyon jók a fürcsis képek és szépek a kicsik!

Hanzi:
Jó hír, hogy nincs semmi gond, örülök.Kép

Anita:
Köszönöm Beni nevében is!Kép

Ann:
Hónapok kérdése és eljutok hozzátok is vasalni. Megvárod? Kép Mindig csak kis adagokat sikerül megcsinálni, közben meg jön az újabb és újabb...

Docka:
Andris is gyönyörű baba!

Végre lett volna egy nyugis éjszakánk, csak kétszer! kelt Beni éjjel, de reggel 1/4 hétkor sírdogált, mert olyan taknyos lett, hogy nem kapott levegőt. Így porszívózással kezdtük a napot, aminek persze nem örült. Azóta viszont már aludt egy órát, azon kívűl meg a porszívóval játszik. Sajna úgy néz ki, hogy a múltkor Fláviótól kapta el, mert amikor itt volt, fél óra után kezdett folyni az orra, meg tüsszögni, közben persze Beni összes játékát megcsócsálta. Nem értem az anyja miért hozta fel így? Ha tudtam volna, szólok nekik, hogy akkor jöjjenek, ha meggyógyult a pici. Most már mindegy, remélem hamar rendbe fog jönni. Megyek is, mert kezd nyűgös lenni.

KépKépKép
zit

Sziasztok!

Zsoltika ma fél éves KépKépKép Ennek örömére úgy látszik, elmúlt a pár napig tartó nyűgös korszak Kép

Anita, Zsizsa,
köszönöm szépen a válaszokat. Most már nagyon Zsoltika fogára gyanakszom Kép Ezt abból is gondolom, hogy van egy hűtőrágógánk, azt tegnap már odaadtam neki, és nagyon szépen elvolt vele. No és a Dentinox is segít, de azt igyekszem nagyon ritkán alkalmazni (nem is szabad gyakran). Zsolti 1-2 mp-ig tudja megtartani így négykézláb magát, aztán vagy eldől, vagy a térdére ereszkedik Kép Térdelni is nagyon szeret, azt jó sokáig tudja csinálni. Nagyon mehetnékje van, szerintem sokszor az is bosszantja, hogy valahova nem jut el olyan gyorsan, ahogy szeretné...

Zsófi,
nagyon sajnálom, hogy meg kell műteni Bencét Kép Mit mondtak, mi a baj? Én is az allergiánál tartok még, ahogy Anita.

Judit,
Virágnak is boldog félévességet kívánok Kép

Panu,
Apának jobbulást kívánok Kép

Hanzika,
örülök, hogy minden rendben Marcus gyomrával Kép

Vera,
jobbulást!

Diti,
nagyon aranyosak a gyerkőcök! Tüncike olyan kis husi Kép Tényleg nagyon ügyesen üldögél már. Az egyik fürcsis képen olyan, mintha konty lenne a feje tetején Kép

Erika,
én is kaptam már Augmentint szoptatás alatt, mégpedig mellgyulladás miatt. Sajnos muszáj volt beszedni Kép Én erről a vízér dologról még nem is hallottam...

Ann,
szurihoz megy a drukk!

Barbi,
remélem most már rendbejön teljesen a fogad. Szegénykém, jó kis tortúra volt ez az egész!

Docka,
Andris gyönyörű kisfiú, nagyon szép kék szemekkel Kép Fogacskához gratula! Hogy viselte Andris? És Ti?

Szti,
szerintem is minden rendben Ákoskával, aki nagyon gyönyörű! Dokinál nem lehetett könnyű... Szerintem 7 hósan korai lenne, hogy egyedül felüljön. Az oké, hogy ülni már sok baba tud, de felülni szerintem még nem mindenki.

Lányok, megint lenne egy kérdésem Kép Láttam, hogy Dandy Martinja presszóspohárból iszik, erről jutott eszembe. Szerintetek a babák el tudják harapni az üvegpoharat? Nekünk van egy nagyon jó kis csőrös üvegpoharunk, abból próbálnám itatni Zsoltikát, de a férjem aggódik, hogy esetleg elharapja. Igaz, foga nincs még Zsoltinak, de az ínye is nagyon erős. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

No most már megyek, remélem mindenkinek sikerült írnom Kép Szép napot mindenkinek!

KépKépKépKép

pgaboka

Azt elfelejtettem, hogy Szti szerintem se aggódj, mert a kép alapján semmi baja a picinek, az üléssel meg szintén semmi gond. Coryéknál is kisőn kezdett Balu mindent, de akkor egyszerre. Most meg kis eleven kölyök, semmi baja, nagyon aranyos!!! Ne aggódj szerintem!

zit
zit

Közben írt Zit:

Beninek jobbulást, remélem hamarosan elmúlik a nátha. Porszívóval játék Kép Jobb éjszakához pedig gratula!

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Gabi: szerintem ha vékony egy pohár, azt el tudják. A presszós pohár elég vastag üveg, meg jól kifelé hajlik a széle. Zsoma is abból fog kapni inni, ha már kér.

Én is szedtem szopi alatt augmentint tüszős mandulagyulladásra.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Volt itt dokibácsi és mindent rendben talált RobónálKép. valószínű valami vírus söpört végig rajta , attól lehetett a láz. Így már megnyugodtam egy picit.

Gabi : Nagyon boldog félévességet kívánok Zsoltikának !!!Kép

Judit: Virágnak is nagyon boldog félévességet kívánok!!!Kép

Kép
Egy-egy virágszál nékik.

Zit: örülök, hogy nyugodtabb éjszakátok volt, hurrráKép.

Gabi: üveg pohárról nincs véleményem, szerintem fogával jobban elharaphatja, de az ínye szerintem még nem annyira erős, hogy akkorát harapjon vele, Bár én sem próbáltam még üvegpohárból. De ez később is fenállhat, ha tényleg veszélyes...

Szti: már biztosan ott vagytok a dokinál, azért szorítok. Egyáltalán nem nagy a feje ákosnak, de ha Robó felébred én is megmérem. Akkor én mit szóljak? Robó sem ül még fel egyedül, és mászni sem mászik.Nálunk a doki ma volt, rendben talált mindent, de jó alaposan megnézegette a legényt. Szóval én azt tanácsolnám neked, hogy nyugodj meg, nincs gond. Minden baba más és másképpen alakul a fejlődésük. Robó pl fél óráig is elüldögél és úgy játszik, esze ágában sincs játékok után menni.Ha viszont nem teszek oda semmit, akkor pedig gurulva közelíti meg a célpontot, mászni óne...
Idegsebészhez magadtól vitted el?
Ákoska nagyon is gyönyörű kisfiú,egyáltalán nincs nagy feje. Hogy mondhatnak ilyet az orvosok??

Zsizsa. nálunk is Robó néha csak a kezemben akar lenni, lehet tényleg ezért nem akarnak mászni, minek is az elvén Kép.

Docka: Andris csuda édes. Gratulálok a fogacskához és a mászás kezdetéhez is. Fejlet ügyi fiúcskaKép

Diti, Dandy,Orsi: köszi a segítségetKép

Erika: fogműtétet sajnálom. Tényleg nincs rosszabb egy fogfájásnál.Kitartás jövő hétig.

Vera, Ann: volt már a doki? Remélem minden rendben lesz!!!Kép

Szép napot mindenkinek: Anita
anita77

Zit,
takony.Kép Én sem értem, miért viszi fel az anyja betegen a gyereket, szomorú, hogy ennyire nem figyel.Kép

Gabi,
örülök, hogy csak a fogacska a ludas.Kép Az üvegpohárra vigyázz, az én öcsém (igaz, már volt foga) leharapta egyszer a szélét egy vékonyabb fajtának a cukrászdában.Kép Nagyon megijedtünk, de szerencsére nem lett baja, kiköpte.

Mirelit őszibarackot hol lehet venni?????????????

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anita,
egyszerre írtunk.Kép Örülök, hogy nincs baja Robónak. Szerintem is okosok a gyerkőceink, minek másszanak, ha cipelik őket.Kép (Legalábbis én mindig ezzel bíztatom magam.Kép)

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Ma már jobban vagyok bár az oldalam továbbra is nagyon szúr. Fogalmam sincs mitől lehet, mert nem jött meg szerencsére. (Eddig.) Bár lehet hogy azzal van összefüggésben és esetleg a petefészkem fájt, nem tudom.

Csak gyorsan írok, mert délután jön a doki és addig még szeretnék egy kis rendet varázsolni a lakásba és vasalni is kéne. De ezt akár minden nap minden percben beírhatnámKép

Bencike fekszik a kiságyban, aludnia kéne, mert már alig lát, de bohóckodik, nyávog és köhög. De csak viccből szerencséreKép

Üvegpohár: a nővérem kislánya 3évesen harapott el egy vékony poharat egy lagziban, volt nagy riadalom, ki kellett kotorni a szájából az üvegszilánkokat aztán összerakni a poharat hogy megvan-e minden darabKép Azóta csak vastagfalúból kap inni, mert ő szabályosan harapja a poharat ivás közben. De szerintem a presszós pohár elég vastag.

Anita!
Örülök hogy Robó jól vanKép, és a doki is mindent rendben talált. Ti vagytok az etalon számomraKép
Ha még Robó sem mászik, és a dokitok nem mondta hogy ez baj addig én is ehhez tartom majd magam.
Szerintem minden doki más, kíváncsi vagyok a mienkre délután. Már egy csomó kérdést felírtamKép

Szti!
Szerintem is gyönyörű baba Ákoska és egyáltalán nem nagy a feje. Én is megmértem Benci fejét: 41 cm, és születésekor 28 voltKép

Zit!
Gratula a nyugisabb éjszakáértKép
Viszont a náthaKép én sem értem az ilyen anyukákat, miért kell elvinni egy beteg gyereket egy másik babához?

Docka!
Andrisnak is gratula a mászáshoz akármilyen fura is a technikájaKép Nagyon szép kisfiúKép

Zsizsa!
Nem tudom hol lehet mirelit barackot kapniKép

Diti!
Közös pancsi nagyon klassz!!!
Olyan édesek együtt(is)Kép

Ann!
Túlvagytok a szurin? Hogy viselte Hami? Gondoltam ám rátok!!!

Az előbb itt ült Bencike az ölemben amíg neteztem és közben püfölte a billentyűzetet és elállíthatott valamit, mert most olyan pici betűkkel jelenik meg a nevek alatt az írás. Vagy nektek is így van és nem is Benci tehet róla?!

Mennem kell, mert nyávog!

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok

Köszi mindenkinek az együttérzést! Beni nem is volt hajlandó délben mást enni, csak cicizett és újra bealudt. Tiszta merő víz volt, ha felébred lázmérés lesz. Ha találkozom az anyukával, jól megköszönöm neki. Ó ha tudtam volna....Szegény bagolykám, végre rendeződött volna az éjszaka, most kínlódhat mással. Kép

Vera:
Hogy te mennyit vasalsz! Van még egyáltalán gyűrött ruhátok?? Kép

Ann:
Szurin mi volt? Szorítottam ám!

Zsizsa:
Barackügyileg én sem tudok segíteni sajnos.

Pohár téma:
Hugom kicsi korában egy nagyon vékonyat elharapott, de utána az a vastag presszós bevált. Az jó kemény, bírja a gyűrődést!

Virágnak és Zsoltikának boldog félévességet!

Pussz mindenkinek!
zit
zit

Sziasztok Kép
Barbi, úgy örülök, h jobban vagy!!! Kép Állatkert, megyüüüüüünk!!! Nekünk ne adnának vízumot?? Kép
Beszrorult a szekrénybe???Kép

Docka, ti sem panaszkodhattok növésileg! Kép Mászáshoz + foghoz gratula! Nem szenvedtetek a foggal?

Erika, vízérrel úgy vagyok, mint Zsizsa. Lehet, h van benne vmi, de úgyse tudnék máshogy berendezkedni.

Szti. Szegény Ákos KépKépKép Mondtam már, h imáááádom az orvosokat? Nagy a feje :D nem semmi... Hogy lenne már nagy! Most direkt lemértem: Haminak 4 hósan 41es... 36-tal született. Nameg Zsizsának van igaza, Ákos tökéletes!
Tudod kinek nagy a feje??? A dokinak!! A mi dokinknk tényleg nagy. Story:
Unokatesóm kiskorában a következőket közölte vele, amikor meglátta: "Teneted med nad a fejed". Doki visszakérdezett, mert nem értette. A kiscsaj elismételte, de anyuka nem merte lefordítani Kép

Zit, lehet, h megvárlak vasalásilag KépKépKép Hűűűha, nyugis éjszaka! KépKép Szorítok, h ne legyen beteg!!! Én már a ikezdeti tünetekkor adok neki homeobogyókat, vagy ha porszívózni kell, utána homeos orrcseppet. Saját magammal is így csinálom - porszívó + orrcsepp nélkül. Eddig még nem volt baj. Sztem én az elmúlt télen (ugye már elmúlt ??? ) 3-4 betegséget megúsztam így.

Gabi, Zsoltinak gratula a félévességhez!!! KépKépKép Egy fél tejtortát küldök neki! Kép Sztem a vékony poharat el tudják harapni, de a vastag presszósat, ahogy asszem cory írta, nem. - ja most látom, h írta újból + a többiek is, akkor csak csatlakozom Kép

Judit, Virágnak is boldog félévességet! Kép

Anita, örülök, h minden ok! Jól is érzi magát Robó? Egyébként hogy vált be a hinta?

Dokibácsi volt. Megkaptuk a cseppeket, 2 szurit 1 lábba... Utána homeobogyó-hegyek Kép Most még elvan, mindjárt alszunk.
Szerencsére nem kérdezte, h hány kilo, csak azt, h jól eszik-e, meg h csak anyatejet kap-e. Csodálkoztam, h nem propagálta az egyéb kaját, pedig a védőnő felkészített rá, h tuti fogja...
Kérdezte, h ugye már forog? hmmm... igen .. de mi van, ha még nem forogna???
Mondtam, h meg fogzik. Erre közölte, h ő azt szokta mondani, h csak akkor fogzik, ha már koccan a kiskanál KépKépKép Ez tetszett. Erre "felvilágosítottam", h biztos a fogcsírák mozognak. "Jaaaaa... igen, az lehet."
Nagyon "egy hullámhosszon vagyunk"... mind1, az oltás beadta, remélem, egy hónapig nem látom, utána meg 10 ig!!!!

Na megyünk aludni, még jelentkezem, remélem, nem lesz semmi gáz.

Pusszancs
Ann
annann

Ann:
Milyen bogyót adsz orrfolyásra, köhögésre, tüsszögésre? Láz nincs szerencsére. Porszívózom ezerrel, meg kap homeos orrsprayt. Azért kivi vagyok a bogyókra. Köszi előre is!

zit
zit

Zit, hát az attól függ...
Az elején aconitumot, meg utána figyelem a tüneteket, ha vizes orrfolyás melegre rosszabbodó, akkor allium cepa, ha meg hidegre rosszabbodó, akkor arsenicum. Ez nem ilyen egyszerű, figyelni kell a tüneteket és azt alapján adni, most leegyszerűsítettem. Nem vizes orrfolyás még nem volt. Egyébként meg inkább azt szoktam, h ha látok rajta valamit, akkor echinacea bogyók immunerősítőnek + homeopátiás orrcsepp (Euphorbium). Te is ezt adod?

Ann
annann

Ann:
Igen, ez az orrcsepp van nekünk is. Akkor vehetek ecninaceat szerinted? Mellette kap ACC 100-at a köhögésre, meg Cebion cseppeket.

zit
zit

Sziasztok!

Szerencsésen túl éltük az 5hós oltást, picit sírdogáltunk, és ennyi, remélem, hogy a lázasodást is megússzuk! És még a keresztelőt is megbeszéltük, de sajna csak május 9.-re kaptunk időpontot . Na mindegy!!!
Most megyek egy kicsit fordítgatni, mindenkinek szép napot, és csak hétfőn leszek legközelebb, mert megyünk a hétvégén Sopronba anyúékhoz végre KépKépKép

Mindenkinek jó hétvégét amúgy

Meme
meme

Szia Meme, jó utat nektek és kellemes hétvégét!

zit
zit

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak úgy bepofátlankodom ide, de szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Tündérvár Játszóházban induló Baba-mama klubbot, ahol hamarosan babamasszázs, illetve Segítség a bajban tanfolyam indul, valamint március 16-án kedden délelőtt 10 órától W. Ungváry Renáta tart szoptatási tanácsadást a La Leche Ligától.

Bővebbet a www.tundervar.hu weboldalon találtok.

Jó babázást!

Rékababa
rekababa

Sziasztok!
Ákoska elaludt végre. Ilyen sz@r két napot! Azt hittem az EEG könnyebb lesz, hát nem! Amikor elkezdték felrakni az elektródákat egyesével(a fejéhez ragasztva ragtapival (végén hajkitépés)) közölték, hogy le kell fogni, nehogy kikapja a már felrakottat. Fél órán keresztül ordított, jó nagy feldagadt szemei lettek szegénynek. Utánna megkellett volna vígasztalni, hogy elindulhasson a vizsgálat, de hát tovább ordított az ágyon és csak nézett. Mondtam, hogy én még sosem hagytam sírni, erre megengedték, hogy leüljek és ölbe vegyem. Szegénykém alig tudott megnyugodni, hüppögve egy kicsit bealudt és sikerült végre a vizsg. Hála az égnek semmit sem mutatott ki. Meg kell várni a labor eredményeit és megfigyelés alatt kell tartanom, hogy hányx csinálja a rángást. Úgy nézett rám, mintha azt mondaná: miért hoztatok ide? Kb. 1 óra volt az egész, de nekem egy napnak tünt. Ráadásul el is sírtam magam a kolléganőm elött, úgyhogy majd jól kibeszélnek. Na mind1. Senkinek sem kívánom az ilyen vizsgálatokat, most már azt sem bánom, hogy nem fordul át. A múltkor rosszul írtam? Az nem tetszett az idegorvosnak, hogy nem forog 7 hósan. Bocsi, hogy csak így magamról.

Minden beteg babócának és mamának jobbulást!!!!
Sziasztok: Szti
beszti71

Sziasztok!

Újra itt vagyok, igyekszem mindenkinek válaszolni!

Panu!

Köszönöm, hogy szorítasz!
Azért kell kivenni, mert állnadóan gyulladásban van, nem lehet meggyógyítani, ha antibiotikumot kap a Bence, akkor ahogy befejezte a kúrát visszajön. Már annyira megviseli az állandó taknyosság, hogy alig eszik, éjjel nem tud aludni, alig alszik pár órátKépKépKépKép

Nem tudni, hogy ez símán idült fertőzés, vagy az allergia is belejátszik...

Hanzika, neked iválaszoltam egyúttalKép

Vera!

Nem nem tudunk tenni semmit, nem tömhetem állandóan a gyereket gyógyszerrel. Az orr már tiszta seb, ha csak meglátja az orrszívót sikít, és egész nap nyűgös, álmos, de aludni nem tud rendesen. Éjjel is, ha sikerül elaludni, akkor is felszínesen alszik, forgolódik, és sokszor felsír...

Nem bírom nézni, hogy szenved, és kínozni is utálom...

Félek a műtéttől nagyon, de remélem, hogy utána jobb lesz.

Egyébként most egy régi ismerőshöz járunk, aki a klinikán az ambulancia vezetője. Benne megbízok, mert ismer, és nagyon jó orvos. És ő is azt mondta, hogy vegyük ki...

Anita, köszi, hogy bátorítasz, kell isKép
Most egy hétig antibiotikumot kap, hogy kicsit szűnjön a gyulladás, és jövő héten műtik, ha minden igazKép

Diti,Orsi neked is kösziKép

AnnAnn, Bnecét altani fogják. 14 éves korig mindenkit altatnak.
Én 10 éves voltam amikor kivették, és csak az altató rossz szájízére emlékszem, meg arra, hogy nem engedték be hozzám anyuékatKép
Ja és a nagy adag fagyira, amit kaptamKép

Dandy, nem szokták kivenni két éves kor alatt, csak ha komoly ok van rá. Ezek szerint Bencinek komoly oka vanKépKépKépKép

Batkamano, van baja,de nem azért mert nem kapott sokáig anyatejet... (Dr.Róvó Lászlót kérdeztem meg erről)(Zárójelben megjegyezve nekem az ami ott folyik, már a könyökömön jön ki. Csak egymást rémisztgetik állandóanKép)

Egyenlőre ennyi, mindenkinek köszi a szorítást!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsófi:
nekünk úgy volt hogy megműtik Domcit a sérve miatt, de aztán megúsztuk..tudom mennyire félsz és aggódsz, de hidd el hogy nagyon fognak rá vigyázni, és neki is jobb lesz utána! Ráadásul ha most kiveszik, az sokkal kisebb trauma neki mint pl. 2-3 évesen!

Szti:
örülök hogy Ákossal nics baj, a labor is biztos jó lesz! szegénykét nagyon megnyúzták Kép a kolléganőidet meg le kell tojni!!!

most látom hogy alszik a csemete, úgyhogy abbahagyom az írást, majd folytatom este, most én is lepihizek kicsit Kép
pusz
Regina
gregina

Szti, nagyon sajnállak benneteket tortúra miatt KépKépKép Szegény Ákos!!! Az a lényeg, h minden ok legyen! Kolléganők meg magasról le vannak...

Zsuzsófi, majd megy a drukk a műtéthez! Ha muszáj és jobb lesz neki ettől, akkor így a jó. Annyira jó, h már mindenkit altatnak, akkoriben (1978) még helyi érzéstelenítés volt: sajna emléxem a műtétre is, inkább nem részletezem. De magáról a kórházról jó emlékeim vannak: katicás pizsi volt rajtam és kacsás mese volt a tvben Kép

Mi sajna elég rosszul vagyunk. Az elején még nem volt semmi, de mostanra túl vagyunk egy órás szenvedésen, síráson Kép Most alszik, de ki tudja, mi jön még. Láza nem ment még fel, de kapott chamomillát a nyűgösségre, sztem ezért tudott elaludni. Szinte semmivel nem lehetett megnyugtatni. Beletettük egy takaróba, megfogtuk apával a 4 sarkát és ringattuk... ez bejött. Nem mondom, azért tartok az estétől. Olyan rossz szenvedni látni. Csak azért nem sírok, mert akkor neki még rosszabb. Tudom, már holnapra jobb lesz, csak az estét kell kibírni, ha alszik éjjel.

Pusszancs
Ann
annann

most csak gyorsan,este ujra jövök

vera:
lefotoztam a vasalni valo kupacotKép
este felrakom. ez csak gyerekruha volt.Kép
orsolya11

Sziasztok!

Mi is túl a 4 hós oltáson, idáig semmi láz. A lába sem dagadt, vszleg ha nem is lesz, este csak bekenem árnikával.

Ann,
Drukk Haminak, hogy ne legyen jobban lázas!

Szti,
Ez nem semmi. Egy ismerősöm is elvitte a kislányát ezekkel a tünetekkel, semmit nem találtak. Igaz, ő most 4 hónapos még csak. De szerintem semmi gond nem lesz a babóval, hidd el!

Zsuzsófi,
Ha klinikai orvos ajánlotta, hogy inkább vetessétek ki a manduláját a kicsinek, akkor hajrá! Én is szomorú és aggódó lennék, de lehet, hogy ezek a tünetek, amik most állandóan gyötrik, megszűnnek rögtön, mint az unokaöcsémnél. Én 25 évesen estem át mandulaműtéten, hát akkor inkább gyermekkorban!

Zit,
Jobbulást nektek!

Vera,
Hasfájás+oldalszúrás és derékfájás lehet kismedencei gyulladástól vagy vesétől is. Jobb lenne, ha meglátogatnál egy sebészt és egy urológust. Nálunk oda nem kell beutaló. Inkább, mint hogy vmi gond legyen (én állandó hasfájós vagyok már majdnem 2 évtizede).

H.

Kép
hanzika

Hahó,

most ment el a barátnőm, és csak egy kép erejéig ugrottam be, mert Gabi enni akar.

Láttam a sok szomcsi arcot, mindenkinek jobbulást, később majd visszaolvasok, és akkor külön-külön is tudok reagálni.

Zsizsa

Ha eljönnél velem sétálni, annak nagyon örülnék.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa,

Ez a kép nagyon ott van KépKépKép

H.

Kép
hanzika

Zsizsa, naggggyon jó a kép!!! KépKépKép Kicsit irigy is vagyok, mert Hami még nem is volt neki való társaságban...

Hanzika, örülök, h jól viselitek. Hami aludt egy jót, nem is sokat, (már 1,5 órája ébren van) de kialudta a nyügit, és jól érzi magát. Remélem megúsztuk azzal a nagy sírással és nem lesz nagyobb gubanc. Sztem láza sem lesz, de éjszakára kap kúpot. Viszont a lába az bedagadt, úgyhogy borogatom ezerrel. De mi 1 lábba kaptuk, hipphipphurrrááááá Kép

Pussszancs
Ann
annann

Sziasztok lányok!

Valami van a levegöben, olyan sokan irtok kisebb-nagyabb bajról...A sajátom már kezd megoldódni, hál'istennek jón fogat csinált meg a doki bácsim.(mellesleg tényleg felhivott , csak nem voltunk otthon...De visszahivtam, és hagytam neki üzenetet,hogy jól vagyokKép)
Szóval minden nyügis-oltás után álló babának szurkolok, hogy sima éjszakátok legyen!!
Szti, téged külön is nagyon sajnállak, micsda szörnyüség lehetett ez a két nap!
Zsófi, szerintem is nyugodj meg- ha a doki mindenféleképpen a mütétet javasolják, sajna nincs más kiút. Reménykedjünk,hogy attól elmúlik minden baja Bencének!!

Orsoly, ha gondolod küldhetsz egy kis vasalnivalót, nekem momentán nincs egy se. (na ja, kinek volt kedve fogfájással mosni...)
Egyébként (vessetek meg) nekem a házimunkák közül egyik "kedvencem" a vasalás. Olyan jól el tudok közben gondolkodni, meditálni, amig pocis voltam ment a tv vagy a számitógépen valami müsor és azt hallgattam...Valszeg gyerekkoromból hoztam ezt,hogy alapjában véve nem szeretek semmit gyüröttenKép Törüközök, ágynemü,de még a függöny is ha olyan...egykutya, én vasalom...Nálunk apukám is nagyon vasalós otthon, ö meg talán a katonaságtól örökölte ezt a nagy precizitást, de bizony még a bugyi-zokni is vasalva volt amikor gyerek voltam...

Mi nekiálltunk autósülést keresni. UGyan van még szük 1 kg amig jó a mostani babahordozó, de már olyan nehéz Ádám benne,mint egy sózsák, és kilóg a lába is belöle. Szóval nekiálltunk ülést keresni, mert ahogy nekünk mostanában mennek ezek a vásárlások, bele telik pár hétbe, mire találunk egy minden szempontból megfelelöt...

Zsizsa, a kép nagyon tutti, micsoda haverkodás van már ilyen pici korban is!! Remélem találsz fagyi öszibarit...Nálunk szerencsére van most is friss, igaz , nem olyan otthoni fini édes, csak olyan "californiai" édes..De Ádám imádja. És van egy pár csomag a hütöládánkban, én már nyáron bespájzoltam elöre ...

Zit, jobbulást nektek, elárulod Flávió baba milyen nemzetiségü??Fiú??Kép Micsoda név...

Zsoltikának és Virágnak boldog hathónaposságot!!

Ma megkóstoljuk a céklát, mármint csak Ádám...Kiváncsi leszek, ez egy vadi új iz lesz neki,ugyan mit szól hozzá...

Sziasztok és jó éjszakát nektek! (én most készülödök ebédhezKép)
Barbi

Docka, gratula fogacskához, mi még mindig spórolunk vele...A képen nagyon aranyos Andris, olyan bájosan néz!!

Kép
Kép
barbi

Nem tudom hogyan keveredett igy meg az irásom, az elköszönést tutti a végére irtam, mindig úgy szoktamKépKépKép
Na mind1.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat a betöltött 6. hónaphoz!

Gabi,
Zsoltikának is minden jót kívánok!

Zsuzsófi,
sajnálom, hogy meg kell műteni a Bencét. Emlékszem régen sokan bíráltak téged azért, mert nagyon korán adtál a kicsinek allergiára hajlamosító ételeket. Ez nem játszhatott szerepet? Ne érts félre, csak kérdezem, nem értek hozzá.

Mi sajnos két nyűgös éjszakán vagyunk túl, eddig ez nem volt jellemző. Tegnap este pedig először adtam Virágnak finomfőzeléket, remélve, hogy utána jó sokáig alszik. Hát kb. 4 órán át bírta, enni kért 1 óra körül, majd 2 óráig nem aludt vissza. Kép Amúgy aranyos, nagyon beindult, érdekes, hogy hasról hátra viszont még most sem tud fordulni, mindig útban van a keze. Továbbra is állni szeret, persze segítséggel. Kép
Vettünk mi is Avent varázsitatót, nekünk bevált, nem folyik ki belőle semmi, ha leesik. Vicces volt, ahogy kibontottuk a csomagolásból, Virág elkapta és rendeltetésszerűen elkezdte volna használni (csak gonosz módon elvettük tőle leöblíteni). Kép Nagyon szereti, küldök is egy képet vele.

Judit
Kép
judit74

Jaaj, Anita, most látom csak milyen szép virágszálat küldtél! KÖSZÖNJÜK! Kép

Docka,

Andrisnak nagyon szép és okos arca van. Kép

J.
judit74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?