Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nahát, milyen sokan mondtátok, hogy nagyon hasonlítanak a lányok. Pedig nekem nagyon sokszor nem, vannak pillanatok, mikor igen, de zömében azért különböznek. Pl Annának hosszúkásabb a fejformája, meg a fülei is elállnak egy picit. :oops: :lol: Mondtam is neki, hogy ő a leggyönyörűbb elálló fülű kisbaba az egész világon, és hogy nem cserélném el 100 tökéletes fülű gyerekre sem :lol: Majd mutatok olyan képet is, ahol nem ekkora a hasonlóság. Érdekes, hogy mikor milyen pillanatot kapok el.

Czakocza, jobbulást Dettinek!!!Nem semmi ez a kezdődő tüdőgyuszi. Még jó, hogy időben észrevették.

Pilla, gondolom, megnyugodtál, hogy végére jártatok ennek a dolognak. Tényleg, fáj is Laurának, vagy csak viszket?

Nircee, nagyon szépek a fiúk! Marci olyan kis angyalka azzal a szöszke hajával. Simi meg igazi karakán kis pasi! Nagyon jóképű lesz ő is, mint a bátyja :lol: Szerintem a szemük színe a legszembetűnőbb különbség, egyébként ők is hasonlítanak. Főleg a szájuk. Sajnálom ezt a penészedés dolgot. Hogy nem lehetett azt a szigetelést normálisan megcsinálniuk?? A szemetek!

Piroska, csodálom a rendületlen optimizmusodat a tanulással kapcsolatban. Én alig vártam, hogy vége legyen a vizsgaidőszaknak, hogy lazíthassak, megzakkantam volna, ha még év közben is tanulok Sára mellett. Azt meg nem tudom végképp, hogy az éjszakai tanulások mellett hogy van energiád a nappalra is? Meg hogy tudsz felkelni éjszaka tanulni?? :shock:
Didri valami speckó tápit iszik, vagy nem lett végül tejérzékeny? A cicit abbahagytátok? Hogy ment a leszoktatás?

Anna tegnap megkapta a 4 hós oltását, mára kicsit hőemelkedése van, meg nyűgöske. 6300g. A doki szerint tökéletes a súlya, de visszanéztem Sárika kiskönyvében, ő ennyi idősen 1100g-mal több volt. :shock: Mondjuk ő a hurkásabb babák közé tartozott. Azért Annának is vannak hurkái, de nem annyi, mint Sárikának volt :wink:

Szantre, én Sárából kiindulva össze tudom egyeztetni az angyali kedves kisgyereket, és a hisztis boszit. Sára annyira kedvesen bánik Annával, hogy csak úgy melegedik a szívem, és bizony le tud vágni elég durva hisztiket is :roll:

Egyébként tényleg olyan kis gondoskodó nővérke. Szokott "segíteni" tisztába tenni, kipatentolja a ruháját, kibontja a pelust, ha kaki van, akkor egy fúj, kaki felkiáltással átadja a terepet :lol: , ha csak pisi, akkor krémezni is segít. Meg hoz büfiztetős pelust, ha elfelejtettem. A múltkor kidugta Anna a járókából a kezét, Sára óvatosan visszanyonta, és közölte: "Nehod beholúlon"(beszoruljon)

Giga, Sára már köp, de azért még nyel is le belőle. Én is kevés fogkrémet adok neki.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Úgy látom, már nem is igazán a kórházról van szó, de én azért remélem, hogy valaki tud segíteni nekem is. Van egy 14 hónapos kislányom és kb. szűk 2 év múlva szeretném a második bébikémet szülni. Őt az István kórházban szültem, a másodikat a Flór-ban tervezem. Mostanában lenne esedékes a rákszűrés, szeretnék már most választani egy orvost, akihez addig is tudnék "járni" és majd nála szülni. Sokat ajánlottak - egy-kettőt nagyon nem - míg végül - látatlanban Dr. Keresztes Lászlót választottam. Gyömrőn lakunk, ő péntekenként rendel az sztk-ban, egyébként pedig főorvos a Flórban. Gondoltam elmegyek hozzá az sztk-ba rákszűrésre és akkor majd eldöntöm, hogy szimpi-e vagy sem. Amiért viszont írok, az az, hogy valaki tudna-e valamiféle információval szolgálni, hogy milyen a dokibácsi? A válasz(oka)t előre is köszönöm.
patakidori

Dori
ha tudsz (és itt fognak ajánlani jó orvosokat), akkor válassz inkább mást. Nem szeretnék rosszat írni erről a dokiról, de van rossz tapasztalat a családban róla, ráadásul nem a legifjabbak közül való, sőőőőt.

Lányok, igyekszem majd nektek is írogatni, de most is az olvasás végéig jutottam csak. Iszonyú zűrösek a napjaink, de jövök , amint tudok.

KépKép
tüccs

Dóri, nekem rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban. Elmérte a 12. heti genetikai uh-on a tarkóredőt a nagyobbik lányomnál, ráadásul bunkó volt, mert nem mondott semmit, hogy mi a következménye, ha rossz az eredmény, majd az én orvosom elmondja. Kössz. Addig meg idegeskedjek. Végül semmi nem lett, mert amikor magándoki megismételte, kiderült, hogy a magzatburokhoz mérte, ezért lett rossz az eredmény. Szóval én az óta kerülöm...

Itt van két kevésbé hasonlítós kép:
Kép

Kép

Ennél viszont nehezebb megmondani, melyik melyik :wink:
Kép

Kép

Na,most már befejezem :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A legújabb kutatások szerint a fluorid agyrákot okoz... El sem hiszem mit ki nem találnak az okosok...
Laurának csak épp bepacsmagolom a fogkeféjét, nem köp, lenyeli. Nem hinném, hogy bármi baja lesz tőle, hiszen én gyerekkoromban tonnaszámra nyomattam a Gabi fogkrémet. :oops: Elmex babfogkrémet használunk. Nincs ráírva, hogy nem nyelheti le.

Katica, nem fáj Neki, csak viszket. Ha kifakad akkor sem sír.

Köszönjük a drukkokat lányok!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap kb 3x kezdtem el írni a hozzászólásomat, végül feladtam. :?

Pilla, tényleg, a csontkinövéssel mi a további teendő? :shock: Szegény öcsémnek is van a vállán. Neki akkor jött mikor asztalos tanuló volt egy műhelyben és a nagyon állat főnöke rohadtul megterhelte a fejlődő csontozatát. (Mindenféle ablakokat, ajtókat, stb...cipelt) Elment dokihoz, neki azt mondták, ez már bizony így marad... :( De gondolom pici korban ez másképp van...

Fogmosás: Hát Szonja csak úgy csinál mintha köpne... :? Vagy sikerül vagy nem. Én is úgy emlékszem, hogy nem gáz, ha abból a borsónyi fogkrémből lenyel a gyerek valamennyit...
Pimpoka, mi is volt az a lötty amit ajánlott nektek a fogdoki a zománc erősödésére? Rémlik mintha mondtál volna valamit. :roll: Szonjának a fölső első 4 négy foga gyalázat. Mintha egy törés volna neki a zománcba. De mikor bújtak neki, már látszott, hogy ilyen... :? :evil:

Nircee, a penészedés nagyon makacs. Nekünk azóta van, mióta műanyag nyílászáróink vannak. Előtte 30 évig nem volt soha. Nektek gáz, hogy a padlás az ami el van cseszve. De való igaz, ilyen nyirkos időben hiába szellőztettek, nem fog száradni, csak jól kihűl a lakás... :?
Ja, és mi van a gépetekkel? Most cseréltétek egy vadi újra, ugye? :shock:

Piroska, én is a Pilatest akartam neked javasolni. Az nagyon jó. :wink:
Mondjuk azt én is akartam kérdezni, hogy birod te ezt az éjszakai felkelést? Én egyszer elalszom, onantól.... :oops: Még a reggel 6 óra se jön össze, hiába tervezem el minden nap. :oops: :?

Katica, nekem kevésbé hasonlítanak a csajszik, dehát nem egyforma a szemünk... :wink:

Patakidori, hát szegény Keresztes doktor szerintem már eléggé idejét múlt szakmailag. A kórházban is szerintem csak azért vállalhat ügyeletet, mert anno ő volt a fődoki. :?

Na bocsi, de most ennyire futotta, ezt is háromszorra... :?

thenus

JA, még azt gyorsan megkérdezem. VAn valamelyikőtöknek tapasztalata Dormeo matraccal kapcsolatban?

thenus

Halvány lila lövetem sincs mit lehet kezdeni a csontkinövéssel (ha egyáltalán az). Most mintha kisebb lenne a dudor, mint mondjuk 2 hete, úgyhogy már nem tudom mi lehet ez. Első körben leviszem a körzetihez...
Vendég

Köszi a fogkrémes válaszokat!

Nircee!
Sajnálom a penészedést! Nagyon rossz dolgokat tud művelni a penész. Az előző lakásban nekünk ugyan nem volt, mert mi emeleten laktunk, de az összes földszinti lakásban és az emeleti szélső lakásokban is penészesedés volt. Az egyik lakó ettől lett asztmás és mindenféle betegsége előjött. Mondjuk ott elég durván volt már a falon belőle. :? Szerintem mindenképen kezdjetek vele valamit minél hamarabb, mert veszélyes tud lenni az egészségre, nem is kicsit...

Patakidori!
Én nem ismerem személyesen a dokit, de amikor én szültem az egyik szülésznő azon szurkolt, hogy csak ne ő legyen bent a szüléskor... :?

Katica!
Szerintem az utolsó képen Sárika van. Egyel feljebb meg Anna. :?: :D

Kép
Kép
giga1

Köszi Lányok az együttérzést penész ügyben, sajna én is tudom, hogy ez nem jó, de tavaszig nem sokat tehetünk ellene. Az az igazság, hogy többszörösen is hátrányosak vagyunk: 1: műanyag nyílászárók. 2: amikor letették a padlásra a léceket, alá tettek egy műanyag fóliát, amitől a deszka és a födém közti rész szó szerint bedunsztolódott!!!!! A pára ahelyett, hogy a deszkák rései között utat talált volna magának, lecsaőódott, és szó szerint áll a víz a műanyagon. Nem is tudom, hova tettem az eszem, mikor kérdezte a "mester", hogy rakjanak-e fóliát, és igent mondtam. Igaz, kérdeztem, hogy az mire jó, és hosszan ecsetelte az előnyeit, de már nem emlékszem, mit mondott. Terhes voltam...:oops:
Szóval a férjem azt találta ki, hogy majd tavasszal felmegy, és szépen 1-1 területről felszedi a deszkákat, kiszedi alóla a fóliát, és visszaszögeli a deszkákat. :evil: :evil: :evil: Még jó, hogy mindez "csak" 175ezer Forint volt!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Fluorid,
én is úgy hallottam, hogy nem szabad lenyelni, sok országban fluoridot adnak az ivóvízhez, és mostanában kezdik látni, hogy ezzel több megbetegedés is összefüggésben áll(hat), de még 100%-ban nem tudták bizonyítani. Én is Elmex Kindert használok, és azon sincs rajta, hogy nem lehetne lenyelni, az van ráírva, hogy az első fogacskáktól használható, a Junior már csak 6 éves kortól, szerintem nem hiába.

Patakidori,
a többiek már mindent elmondtak, én sem ajánlom a dokit, csak rosszatt hallottam felőle!

Katica,
hát, most az első képen tényleg nem hasonlítanak! :wink:

Piroska,
tényleg, én is akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy hogy a nyavalyába tudsz te HAJNALI 2-KOR felkelni?????? Én is teljesen összeomlok, ha 6 előtt kell ébrednem. Még az is nagyon korán van, szívem szerint 9 előtt sosem kelnék ki az ágyból, de Simi rendszerint 6-1/2 7-kor már riaszt. És hogy lehet a tanulást szeretni? Én ÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLTAM!!!!!!!!!!!! Alig vártam, hogy befejezzem az egyetemet, soha többet nem bírok könyvre nézni! :evil:

TIOP?????????????????????????????

Kép
Kép
nircee

Na, én is teszek fel képeket cáfolatnak. Szerintem nem sokban hasonlít a két fiú. :D

Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee, hát ezek a fickók valóban egy fikarsznyit sem hasonlítanak... :lol:

thenus

Henus: ugye? ugye? ugye????? :lol: :lol: :lol:
Egyébként épp neked akartam válaszolni, mert az előbb elfelejtettem: igen, lecseréltük a gépet, kb. 2-3 oldallal ezelőtt. :D Végül Vistát kellett vennünk, de egy cseppet sem bánom, mert IMÁDOM!!! Lehet, hogy velem van a baj, de nekem nagyon bejön ez a csili-vili, igaz, most bikaerős a gépünk, így minden a max. beállításon zübög, de még így is szupergyors. A programokkal sincs semmi gond, minden megy, mint régen. 8)

Kép
Kép
nircee

Nircee, szerintem meg hasonlít a két kissrác! :lol:

Patakidori,
az én dokim Szentágotai Ferenc, nagyon kedves, jó szakember és rendel Gyömrőn is keddenként a Szt. István u. 15-ben 16.00-19.00 között. Legalábbis két éve még így volt.
Én nagyon meg voltam vele elégedve, őt nagyon ajánlom.

Tüccs, nagyon várom, hogy írjál, mi a helyzet. Pocifájás? Terpeszpelus? Dóri? Hogy bírod, kialakult már egy napirend a 3 gyerekkel?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, mi most vettünk ágyat matraccal, és én Dormeot szerettem volna, mert engem a reklám teljesen meggyőzött (szégyen vagy nem szégyen :roll: ), viszont 1-2 hetet kellett volna rá várni, mert épp leltároztak, így végül a matracot is az ikeában vettük meg.
Az ikeással meg vagyunk elégedve, és most az ár 10 %-át le lehet vásárolni, ráadásul minden matracra 25 év garacia van (szemben a dormeoval, ahol 12-15 év).

Jó kis ikea reklám lett :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Patakidori

szerintem sem ő a legjobb választás. Az én dokim is Szentágothai, én is meg voltam vele elégedve. Mi lenne, ha körbekérdeznél, hogy kinek ki a dokija és akkor eldöntenéd? :) Szabóhoz járnak sokan, meg vannak vele elégedve. Tiopnak ki volt a dokija? Őt nagyon dícsérik. Nekem Szentágothait dícsérték, azért mentem hozzá, de az a másik is jó állítólag. Meg van egy doktornő, Lőrinc doktornő, vele 100%-osan pozitív tapasztalataim vannak. Nem tudom, szerintem kérdezz körbe. Ne menj Kereszteshez szerintem sem.

Nircee
elhiszem, hogy nem szerettél tanulni, ha nekem is jogszabályokat kellene tanulnom, én is örülnék, ha túl lennék a vizsgaidőszakon. De én olyanokat tanulok, hogy felnőttképzési módszertár (hogy érdemes tanítani felnőtteket, milyen csoportnál mi az előnyösebb módszer, hogy kell kiválasztani a tantermet, stb.), vagy értékeléselmélet (mennyire előnyös az értékelés, hogy érdemes értékelni, milyen sűrűn érdemes vizsgákat bevetni, stb), a felnőttképzés marketingje (hogy lehet reklámozni egy felnőttképző intézményt, milyen lehetőségek vannak arra, hogy a köztudatban elterjedjen az intézmény, stb.), a felnőttképzésről mindenfélét : hogy tanul egy felnőtt, milyen nehézségei vannak, hogy lehet segíteni a felnőtteket a tanulásban, stb. Szóval szerintem azért ez nem ugyanaz, mintha jogszabályokat kellene előlről-hátulról bevágnom. :) De azért abban is van szép, mert ha belegondolok, hogy mennyit lehet segíteni valakinek, ha bajban van, mert hamis váddal nekiesnek, vagy balesete van és nem ő a hibás, de bizonyítania kell, stb, azért annak is megvan a maga szépsége.
Sajnálom a penészt, utálatos dolog. Igazad van, hogy komolyan veszed, mert nagyon el tud terjedni és nem mindegy, hogy a háznak a fele rohad le, vagy csak egy kis része lesz penészes.
Szóval bejött a Vista? Na, lehet, hogy előbb-utóbb én is kipróbálom... Nekem is kétmagos procis gépem van, másfél giga ram-al, szóval azon lazán eltámolyog a vista. :) Bár attól függ, ki használja. :) Én megnyitok egyszerre tíz firefox ablakot, meg még öt programot, három-négy pdf doksit és közben letöltök. :) Szóval nekem a kétmagos proci is kevés néha. :)

Ichtus
megszokja az ember. Ha minden nap felkelsz kettőkor, egy idő után már nem annyira nehéz. Csak az első napok nehezek. Tápi: hát szerintem nem is volt tejérzékeny, csak lehet, hogy korai volt még a tejtermék neki. Most Milupát kap, hat hónaposat, az teljesen jól beválik mézzel, mert üresen rá se néz. :) Éjjel szerintem azért iszik, mert megszokta a szoptatás alatt, de már sokkal kevesebbet ébred fel. Majd lesz ez jobb is. A szopiról nem kellett leszoktatni, amikor odaadtam neki a tápszert, utána nem kellett neki a cici. Kicsit rossz érzés volt, mintha engem utasítana el, de jól jött, hogy nem kellett görcsölni a leszoktatással.

Verna
Köszi, lehet, hogy kipróbálom. Mennyit kell fizetni ott, emlékszel még? Mi a telefonszámuk, nem tudod véletlenül? Macskadolog nálunk is megy, az egyik macskát folyamatosan nyúzza, az a dilinyós meg tűri, hát ez van...

Henus
Köszi neked is, ha neked van számod, akkor légyszí írd meg. Az éjszakai ébredés, ahogy már írtam, azon múlik, hogy felkelsz vagy nem. Csak akarni kell :), de az ember ezt csak kényszerhelyzetben akarja. :) Az az igazság, hogy most szeretnék belehúzni, mert ha összejön a testvérke, nem lesz időm meg energiám sokat tanulni.

Giga
a mászással kapcsolatban az van, hogy sokat kell vele foglalkozni. Mi azt csináltuk a gekkó-ban, hogy leültettük a Didrit úgy, hogy a kezén támaszkodjon, egyikőnk fogta, a másik szappanbuborékokat fújt neki, mert az elterelte a figyelmét és akkor nem figyelt arra, hogy félig mászópozícióban van. Ezt kb. 10 percig érdemes csinálni naponta. Aztán mászópózba tettük és eléraktunk nagy tekéket, amit fel kellett borítania, ezért csak az egyik kezével támaszkodott, míg azt felborította (erre jó a műanyag üveg is, azt nagyon szeretik felborítani), másik feladat: egy olyan lapon ültünk, aminek az alja lekerekített (félköríves) és emiatt amerre mozdul a gyerek, arra dől, így muszáj neki a kezével kitámasztani magát. Nem tudom, erre mi lenne a jó, de valami olyan, ami kör alakú és ha ráülteted, akkor csak középen legyen álljon egyenesen, az a lényeg, hogy a kezével kelljen magát támasztani, ahogy te döntögeted jobbra, balra, előre, hátra. Az elején figyelni kell, mert nem fogja magát kitámasztani és eldől, neked kell odatenni a kezét, hogy ne dőljön el, aztán megtanulja. Érted, mire gondolok? Tehát a cél, hogy sokat legyen a karja mászópozícióba, hogy szokja a kezével a mászást. Aztán amikor már ezt megszokta, akkor elkezdheted azt, hogy mászópózba állítod, melléülsz, és amikor leereszkedik, felemeled. Ezt naponta kb. 10-15 percig érdemes csinálni. Ha még valami eszembe jut, írom. Szerintem nem jó, hogy még nem tud ülni, már ülni tudnia kellene. Én nem tudtam ülni egy vagy másfél évesen és elvittek dokihoz, aztán kiderült, hogy a gerincemmel gond van. Szóval ha ezeket a gyakorlatokat végigcsinálod és még mindig nem lesz jobb, feltétlen vidd el dokihoz.
Fogkrémben van olyan, ami bébiknek van és le lehet nyelni, rá is van írva. Azt hiszem, fluórmentesnek kell lennie, vagy micsoda. Keress olyat, amire rá van írva, hogy le lehet nyelni. Majd megtanulja, hiszen már te sem nyeled le a fogkrémet, nem? :)

Tiopnak írtam, de csak annyit írt, hogy nincs semmi, csak rohan. Nem tudom, nem sértődött meg valamiért????

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka
megértelek. Én ilyenkor csak a legszükségesebbet csinálom, aztán vizsgaidőszak után gányolás van... :oops: :oops: :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vernának és Gigának Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Piroska, szemet szúrt, hogy mézet adsz Didrinek. Azt 2 éves kor alatt nem ajánlják a piciknek, botulizmust ("kolbászmérgezést") kiváltó baktériumcsírákat tartalmazhat. Bocs, nem okoskodni akartam... :roll: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre
ahogy én tudom, egy éves kor alatt nem lehet

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: http://www.fitforma-tizenhatker.hu/
Fent vannak az árak is. Lehet csak gerinctornára venni bérletet, az olcsóbb, mint a többi. :)

Fogkrém: mi is Elmexet használunk, és szorgalmasan tanulunk köpni. Viszont most úgy szoktam, hogy mikor mosom Loli fogát, közben időnként zuhannyal "átöblítem" neki. Nem bánja, és így nem is nyel belőle sokat.

Keresztest én se ajánlom, velem többször is nagyon bunkó volt!!!!
Vendég

Sziasztok!

Méz:
én is úgy tudom, hogy csak 1 éves korig tilos.

Piroska,
nekünk most 4magos van, 64bites, 4giga ram-mal, 512Mb-os videókártyával. 8) Nem hencegni akarok ezzel (kb. 2 hete vettük, ma már nem annyira vész az áruk), csak azért mondom, hogy persze, hogy könnyen fut a vista ilyen feltételekkel. :D Én is 10-15 dolgot csinálok egyszerre, a legdurvább, mikor a memóriakártyáról másolok 2-3 mappába egyszerre, miközben 2 másik mappából másolok egy újabb mappába, miközben letöltök és videót renderelek. Na, ekkor szokott a proci 45-50%-on, a memória 55%-on menni. :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Na végre itt vagyok, amíg mindannyian alszanak. Illetve Dórihoz már 6-odszorra kellett bemennem, hogy végre letegyem, mert a vaksötét szobában játszik és engem szólongat. :shock:
Szegénykém sokszor annyira sajnálom, mert egyáltalán nincs rá időm. Irtó anyás lett (ezt már írtam korábban is), de szinte napról-napra fokozódik ez a ragaszkodás nála. A nap nagy részét a bébiszitterrel tölti, esténként vagyunk magunk, de ekkorra már örülök, ha élek és a fürdetésüket letudom. Próbálok azért napközben pár 10-percet játszani vele és vásárolni is együtt szoktunk menni Apával hármasban. Nem igazán látom a végét, hogy ez mikor lesz már könnyebb, jobb.
A picikkel is egyre nehezebb, szépen gyarapodnak, Anna 4300gr, Petya 4650gr volt vasárnap. Annával sok a gond, nem tud kakilni emiatt sírós, hasfájós. Már adok neki kamillát, mecsek teát, infacolt, van maszírozás és glicerines kúp. Ehhez még a dokinéni írt levolacot is, mert ígysem eredményes a nagydolog. Kb. még 1hetet várok a javulással, utána jönni fog az almalé. Hiába hogy csak 2hónapos, de valamit muszáj már kezdeni vele. Sajnos általában esténként jön rá a hasfájás, így este 10nél előbb nem hallgat el sosem. Így Dórit is nehéz letenni aludni , nem beszélve Apával rólunk, nem volt egy szabad esténk már nem tudom mióta. :(
Esetleg ha a fentieken kívűl van még ötletetek szorulásra, ne tartsátok vissza.
Ami pozitív, hogy alakul a napirendünk, ennek örülök nagyon. Sajnos a levegőzés elég macerás, mert a babakocsi túl szűk a két gyereknek felöltözve és Anna nem képes elviselni, hogy nem tud mozogni. Ráadásul nem fér ki a bejárati ajtón a kocsi, így az erkélyajtón keresztül közlekedünk. Persze fos ez az idő is, mert nyakig sárban kellene menni, amit meg nem vállalok, mert be is kell hozni a kocsit a szobán keresztül, így csak kitolom őket az ajtó elé és ennyi. Pedig jó lenne már sétálgatni, akkor Dóri is jöhetne velünk.
Holnap megyünk csípőszűrésre, kicsit izgulok mit mond az ortopédus.
Na, hát kb ennyi van velünk, most ledőlök, amíg lehet. Ez az alvás sem egyszerű, 2hónapja nem aludtam 3óránál többet egyszerre. Nem gondoltam volna, de sokszor fizikai fájdalmam van már a kialvatlanságtól.

Na tényleg lépek.

KépKép
tüccs

Tüccs, de jó, hogy jelentkeztél!
Pocifájásra érdemes tovább kísérletezni: Espumisan, Grape Water, hátha vmelyik javít egy kicsit a helyzeten. A mecsek tea, édeskömény tea sok babánál felerősíti a hasfájást, úgyhogy ha nem használt, inkább ne add Annának.
Drukkolok, hogy a csípőszűrésen minden rendben legyen. Minkét kicsit viszitek, vagy csak Petit?
Dórit nem tudod egy kicsit bevonni a picik ellátásába. Hogy segítsen hozni a pelust, krémet.. ilyenek. Akár úgy hogy a bébiszitter is veletek van, hogy ne érezze magát kirekesztve Dóri, vagy hogy a picik elvették tőle az anyukáját.
Sok-sok kitartást!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia Tüccs!
A Gripe Water tényleg nagyon jó, ha nem is szünteti meg a makacs hasfájást, legalább enyhíti. Az alma nem fog? Én úgy tudom! Nekem anno, mikor Marci 1 hétig nem tudott kakilni, őszibarack levet ajánlott a védőnőnk, higítatlanul, persze nem sokat, 30-40ml-t először. Az 2 okból is jó: 1: maga az őszibari is hajt, 2: a gyümölcs cukortartalma is hajt. Én is adok Siminek, és aranyat ér! Én kis üveges Hipp-et veszek, 2 napra elosztom.
Figyi, lehet, hogy hülyeség, de nem tudod néha a picurkákat a bébiszitterre hagyni? 30-40 percet szerintem kibírna velük, max. sírnak egy kicsit (azért nem rokkannának bele egy kis sírásba, és éhen se halnának nnyi ideig), Te meg Dórival kettesben kimehetnél a levegőre játszani! Mindenképpen el kéne mennetek, egyrészt, ha tényleg sírás van, akkor ne halljátok, másrészt, meg hogy véletlenül se tudjál odamenni hozzájuk. Csak egy ötlet...

Kép
Kép
nircee

Ja, és nálunk Marcit igyekszem bevonni a kicsik ellátásába, sosem erőltetem, de meglepődnél, hogy amikor kedve van, mennyi mindenben tud segíteni! Max. nem pelenkázón pelenkázd olyankor őket, hanem ágyon/kanapén/földön, hogy Dóri is lássa és részt vehessen. Marci pl. hozza a pelust, krémezi Simi popsiját, adja a popsitörlőt, kidobja a koszos pelust. Persze nem mindig, csak ha akarja, és nem mindig tökéletes az a krémezés, de hát istenem! Abba sem fog belehalni Simi!

Kép
Kép
nircee

Lányok, képzeljétek, már egy hete mondogatom, hogy büdös Marci jobb füle, és eszembe jutott, mikor talán Lellének (?) az orrával volt hasonló, és egy szivacsdarab volt benne. Szóval én többször is szóltam a családnak, de mindenki megnézte, megszagolta, de mindenki azt mondta, hogy nem büdös, meg hogy biztos csak a hajára folyt a táp, vagy megizzadt. Én meg csak mondom, hogy büdös, erre ma anyu jobban belenéz lámpával, és hát igen, van benne valami! De olyan mélyen, hogy semmivel nem lehet házilag kivenni, úgyhogy holnap megyünk a fülészetre. Hurrá.... Csak tudnám, mikor és mi a nyavalyát dugott bele! :evil:

Kép
Kép
nircee

Anna első nyugodt estéje...fél9-kor kidőlt. Hurrá!!!!!
Szóval bevonom én már a kezdetektől Dórit mindenbe, amibe csak lehet. Mára már ott tartunk, hogy szólni se kell neki és még az infacolt is és a kanalat is hozza... Tündéri ilyenkor.
Igazából nem merem a bébiszitterre hagyni őket és egyelőre nem is akarom. Ez hülye dolog a részemről, de nem érzem őket biztonságban , pedig tudom, hogy a néni anno egyszerre 20-30 gyerekre is vigyázott a pólyástól az ovisig.
Bízom benne, hogy hamar tavasz lesz és legalább a közös sétákat be tudjuk vezetni.

Jajajjj, az alma fog??? Jó , hogy mondod Nircee!! Azért nem gondoltam a barackra, mert hogy nincs csak import... persze az üveges kajára nem is gondoltam. Köszi, hogy írtad.
Kiváncsi vagyok mit találtok Marci fülében. Szegény, remélem gyorsan kiszedik neki!

Szantre, visszük mindkét apróságot holnap a csípőszűrésre, ez a szokásos 6hetes kontroll, ami kötelező. Mi most jutunk el ide. :?

Ichtus, még neked akartam írni, hogy szerintem is hasonlítanak a csajok egymásra!!!

KépKép
tüccs

Tüccs,
az egyetlen hátránya a gyümölcslé adásának, hogy utána esélyes, hogy nem fog vizet inni, mert annak nem lesz íze. Marci a mai napig nem hajlandó vizet inni, csak nagy melegben, de akkor is 30-40ml-nél nem többet, max. valami ízesített ásványvizet. Én úgy trükkölök, hogy a mai napig higítva adom a gyümölcslevet, kb. 2 ujjnyit 3 deci vízbe. Így majdnem olyan, mintha víz lenne, de legalább megissza. Próbáltam, hogy egyszerűen nem adtam neki mást, csak vizet, de akkor meg egész nap nem ivott, nagyon ki volt estére száradva, úgyhogy hiába ellenzem, mégiscsak gyümölcslevet kap ebben a formában. :roll: Ennyit a szakkönyvekről.

Kép
Kép
nircee

Tüccs,
és hétvégén a férjedre? Nagymamák messze laknak?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tüccs!
A mira víz nagyon jó hashajtó!
Éhgyomorra 0,5dl. 1 órán belül garantált hatás! Én málnaszörpöt csempésztem bele, mert sós.
Gyógyszertárban kapni, direkt hasfájós babáknak!

Nircee!
Marcinál is meg fog ez változni hidd el. Eleinte Alexa sem itta a vizet, csak a gyümölcslevet. Mára pedig egyfolytában vizet iszik!
Az oviban majd rákap a többi gyerek után, ha más nem. :lol:

Kép
klmaria

Tüccs
tényleg fog az alma. A kamillát cukorral adtad? Mert az állítólag tényleg jó és Didrinek szuperjó volt. Csak az volt a lényeg, hogy meleg legyen és cukros. A többit Hála Istennek nem ismerem. Az Espumisan meg ezek inkább arra valók, ha nem tud büfizni, pukizni, meg ilyenek, ahogy én tudom. Az a grape vater, vagy micsoda nem tudom, milyen...

Vernának és Gigának Boldog Névnapot! :)

Nircee
nahát a kétmagos proci se kevés, de a négymagos, nahát az nem semmi. Azért te is kihasználod szerintem a négy magot. :)
Remélem, nem lesz gáz Marci fülével!

Na, megyek tanulni!

Csók mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs, a sok kamillatea tönkreteszi a bélbolyhokat, így javasolt mellé Normaflore-t adni.
Az almalé tudtommal nem fog, csak az alma húsa. Az őszibarack tuti, hogy hashajtó hatású.
Vendég

Klmaria!
Vettünk miravízet is, de rá van írva, hogy 3hónaptól adható. Így nem mertem még adni neki, nem vagyok otthon a gyógyvizekben. Szerintetek árthatok vele????

Kamillából 20-30ml-t adok, örülök, ha ennyit megiszik Anna. Egyébként módszeresen kiköp mindent, nagyon kell trükközni vele. Ma ortopédia után kúpolnom kell, mert még mindig nincs nagy-eredmény. :(

Piroska, te hihetetlen vagy ezzel a hajnali keléssel.. :shock:

KépKép
tüccs

Jaj, de bunkó vagyok!
Giga, Verna, nagyon boldog Névnapot!!!!

Na, elvitte férjem Marcit, szerencsére nem volt benne semmi, csak valami rárakódott a dobhártyájára, az csillogott. Kitisztították, kapott fülcseppet, azt kell néhány napig csepegtetni, ennyi. Marci gyönyörűen viselkedett, meg sem nyekkent, szépen köszönt a dokibácsinak, megnézte a műszereket, arra fordult, amerre kérték, és a végén meg is köszönte a doktorbácsinak a segítséget! Jaj, ilyenkor olyan, de olyan büszke vagyok rá!!!!!

Kép
Kép
nircee

Köszi a köszöntéseket!
Kaptam Lolikától is virágot (persze Apa vette, de Lolo hozta oda, hogy "Boldog Névnapot Anya!". Olyan édes volt! :roll:

Egyébként nálunk is nagyon sokáig csak a gyümilé meg a tea ment, aztán egyszer kipróbáltam a sima vizet (ásványvíz), és megitta. Azóta tudomásul vette, hogy vannak különféle "iszák", mint víz, kakaó, málnaszöjp, őszibajack :) És most már az előbbi kettő fogy. :) Ebben amúgy tiszta apja a lány, ő is gyakorlatilag csak kakaót reggelizik... :?
Vendég

Sziasztok!

Köszönön a névnapi köszöntéseket!
Verna!
Boldog névnapot utólag is!

Tegnap már nem jutottam a géphez annyira lóti-futi volt a napom.

Tüccs!
Tök jó, hogy bejelentkeztél!
A többiek már leírták a jó kis hashajtós fogásokat. Én már újat nem tudok mondani. Remélem hamar rendbe jön Anna pocija!
Remélem minden rendben lesz a csípőszűrésen!

Nircee!
Jó, hogy nem volt végül semmi Marci fülében! Ügyes a kiskópé! És milyen udvarias! :o :D
Szerintem igenis hasonlítanak a fiúk. Főleg a szájuk, az arc és a szemformájuk. Jó kis képek! :wink:

Na megjártuk tegnap a fejlődés neurológiát. Nincs semmi extra a kislegénnyel. A doki szerint enyhe alkati hypotonia. Nem kell vele járnunk semmilyen gyógytornára. Annyi a teendő, hogy itthon keresünk neki valamilyen párnát amire a hasánál ráfektetjük úgy hogy a keze lába lelógjon róla és érintse a földet. Egy kicsit mozgatni kell előre-hátra, hogy érezze, hogy támaszkodni is tud rajta. Majd meg kell neki mutatni, hogyan teheti egymás után a praclikat, és hogy így haladni is tud. Meg még annyit lehet, hogy több párnát leteszünk mellé és azokon túlra teszünk neki játékot, hogy át kelljen másznia a párnákon. Ennyi. És 6 hét múlva kontrol.

Én meg voltam a kezem miatt tegnap vérvételen, nőgyógyászaton, ahol semmit nem talált a doki, viszont végre csinált rákszűrést. Legutoljára Bulcsú születésekor lett csinálva. :?
Aztán elmentem gégészetre is, de oda még vissza kell majd mennem a vérvétel eredményével, és még az sem kizárt, hogy ki kell majd szedni a mandulámat. :( Még vár rám a fogorvos. De az itt Dunakeszin kész horror. Meg kellett keresnem, hogy hova tartozom, de ott meg nem volt senki. Csak úgy elmentek rendelési időben (a szomszéd szobába kopogtattam be, ahol egy házidoki éppen befejezte a rendelését és indult haza). Azt sem lehet tudni, hogy mikor lesznek egyáltalán, mert ők ilyen random módszerben vannak. Szerintem az lesz a legegyszerűbb, ha elmegyek Vácra a kórházba. Úgyis oda tartozunk.
A biztonság kedvéért még jövőhéten hétfőn és szerdán elmegyek 2 másik bőrdokihoz. Kíváncsi leszek, hogy ők mit mondanak...

Kép
Kép
giga1

Három feleség egy, aki nem rég ment férjhez, egy, aki pár éve már házas,
valamint egy, aki már 20 éve házasságban él, elhatározzák, hogy feldobják
valamivel otthon a "sex-life"-ot. Abban egyeztek meg, hogy egy kis
szado-mazo módszert alkalmaznak majd és az élmény után beszámolnak az
eredményről.
Egy hét múlva találkoznak és elmesélik mi történt:

A "friss" házasságban élő hölgy azt mondja:

Párom munkahelyén egy földig érő fekete bőrkabátban jelentem meg, becsuktam
az irodája ajtaját, majd amikor ledobtam magamról a szerkót és meglátta,
hogy egy fekete bőr bikini van csak rajtam annyira felizgult, hogy az ostort
már nem is kellett használnom, vad szeretkezésbe kezdtünk az íróasztalán.

Aki már pár éve házasságban él a következőt mondta:

Nekem is hasonló élményem volt, a párom miután hazajött munkából, én is
fekete bőrszerkóba várva álltam előtte, kettőt rácsaptam a fenekére a bőr
ostorral, majd olyat szeretkeztünk, hogy egy második nászútra hívott.

A harmadik, "rutinos" hölgy, némi tétovázás után őszintén bevallotta:

Rengeteget terveztem. A gyerekeket lepasszoltam a nagyszülőknél. Parfümös,
olaj fürdőt vettem. Én is beöltöztem a bőrszerkóba, még egy fekete maszkot
is fölvettem. Amikor az uram hazajött a munkából lezuttyant a fotelbe,
megragadta a TV távirányítóját, majd amikor rám nézett csak annyit mondott:

"Hé Batman, mi van vacsorára?"
Vendég

na, én is kőbunkó vagyok..

Giga, Verna boldog névnapot nektek!!!!

Voltunk csípőszűrésen, dupla pelus, torna és 6hét múlva kontroll mindkettőnek. Viszont azt már magánba viszem őket, mert egy horror volt ma a hatvani kórház. :shock: :evil:

KépKép
tüccs

...hm, most ülök le a holnapi vizsgára tanulni, esély egy hajszálnyi... de valamennyi van...szorítsatok...már unom...jó, hogy az utolsó, vagy ki tudja...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpoka, megy a drukk!!!!Majd számolj be, mi volt!

Tüccs, sajnálom Anna pocifájását! Remélem, most már nemsokára enyhül. Mind a kettőjüknek kell a terpesz pelus? Azt meg megértem, hogy még nem szívesen bízod a piciket másra, én is nehezen hagytam anyósomékra Annát, még kis időre is, amíg nagyon pici volt, holott tudtam, hogy maximálisan jó kezekben van. Eddigi életében a leghosszabb idő kétszer négy óra volt, amikor távol volt tőlem. Persze idővel majd ez változni fog, ott mered majd hagyni őket, és akkor Dórival is többet lehetsz kettesben. Sok kitartást kívánok nektek, nem lehet egyszerű három pici gyerekkel. Tényleg, akartam már kérdezni, hogy három gyerekülés hogy fér el egy kocsiban? Mi is szeretnénk majd még egy-két babát, nem tudom, hogy fogunk majd utazni akkor...

Giga, örülök, hogy semmi rosszat nem mondott a neurológus. Akkor gyakoroljátok szorgosan a feladatokat, és meglátod, Bulcsú hipp-hopp behozza a lemaradást. :wink: A kezed miatti mizériát meg sajnálom, remélem, hamar rendbe jön. De a rákszűréssel nem vagy elmaradva egyáltalán, egy évente kell, és Bulcsú még nincs egy éves. :) Nekem is februárban esedékes...

Giga, Pilla, hogyan lehet a blogotokat olvasni? Szeretném. Pilla, már régen akartam tőled kérni, csak mindig elfelejtettem.

Nircee, elolvastam Marci dumáját, édes egy kis kópé :lol:

Henus, elvesztél? :lol:

Tiop, olyan jó lenne, ha írnál, annyira régen hallottunk felőletek!!!!

Néhány Sára sztori:
Anna kidugta a kezét a járóka rácsán. Sára visszanyomta a kezét, és hozzátette: “Nehod beholúlon” (beszoruljon)

Sárika a fejére húzta a sapkáját, úgy járkált a lakásban. “Világgá megyek. Világgá van bolt, veszek nyalókát. Messzire megyek.” Aznap rengetegszer ment világgá.

A L’ecsó c. mese nagyon pixeles volt, élvezhetetlen. Sárika kérdezi, mitől?
- Rosszul lett kiírva (DVD-re)- feleltem.
- Hol a ceruza?- kérdezi.

Papa gesztenye pürét készült csinálni. Elővette a reszelőt, és Sárika mondja, mikor meglátja a reszelőt:
- Nem kérek sajtot!

Sárika az ölemben volt. Teát kért. Elfogyott, ezért letettem, hogy odategyek másikat főni. Erre megszólalt: “Anya ölébe! Egy kezeddel főzöl, nem kettővel!”

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, küldtem meghívót a freemail címedre.
Vendég

Sziasztok! :)

Segítséget szeretnék kérni!!

Olyan szülész-nőgyógyászt keresek akinél a Kistarcsai kórházban lehet szülni. Fontos lenne, hogy praktizáljon (sztk vagy magán) Gyömrőn vagy pl az Örs vezér tér közelében, esetleg a Pesti úton, mert tömegközlekedéssel kell megoldanom a hozzájárást.
És ha lehet legyen a rendelője rendesen felszerelt, hogy ne kelljen külön vizsgálatokra rohangálnom. :(

Eddig akikről jót hallottam:
Dr. Erdélyi Zsolt
Dr. Szabó
Dr Szentágotai Ferenc
Dr Molnár Csaba

Kihez érdemes menni? Ők még mindig praktizálnak Kistarcsán?
Árban gondolom hasonló a tarifa.....? 7-8 e/alkalom(=hó)

Néztem, hogy a Kistarcsai kórházban lehet jelentkezni Kismamaklub (szülésre felkészítő klub) foglalkozásra. Tudna valaki mesélni róla? Hogyan működik? Mikortól érdemes? Fizetős? Ha jelentkezem rá, minden alkalommal mennem kell?

Nagyon köszönöm!!

Zorsis
zorsis

Katica!
Én nem tudom az e-mail címed. Ha elküldöd nekem én is küldök neked egy meghívót a bloghoz. :wink:

Pimpo!
Egy kalappal!

Tüccs!
Sajnálom, hogy dupla pelust kell hordani a porontyoknak! Remélem hamar rendbe jönnek és gyorsan elhagyhatjátok a duplát.

Zorsis!
A többiek majd nyilatkoznak doki ügyben.
A szülésfelkészítőre szerintem bármikor mehetsz. Nem fizetős. Akkor mész el rá amikor tudsz. Nézd meg, hogy milyen témakörök vannak az egyes előadásokon, és menj el arra amelyik érdekel. Hogy hogyan működik már nem emlékszem pontosan. Mármint hogy be kell-e jelentkezni előre, vagy csak simán odamehetsz, de szerintem ez utóbbi.

Kép
Kép
giga1

Pilla, köszi! :wink:

Giga, katalen@freemail.hu Neked is köszi! :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
egyszerűen haláááááli Sárika dumája!!!! Nekem a legjobban a ceruzás és az utolsó tetszett! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is megosztok veletek 2 mai sztorit:
1: kel kell adnom a szoptatós fotelt, mert Marci felmászik rá, ráveti magát a támlájára, ami hátrahajthatós, és mindezt olyan erővel teszi, hogy a fotel felborul! Az eszem megáll! Ez egy 50 kilós, fém vázas fotel, én alig tudom megemelni, de neki sikerül felborítania egy pillanat alatt! Fiú.... És mi lesz, ha Simi is csatlakozik???? :roll: :roll: :roll:
2: (ez aranyosabb): este a szobájában a kanapéra lefektette a Brekit, majd elment, hogy hozzon neki fültisztítót. De előtte még rászólt: "Maradj ott!" Majd 2 lépés múlva visszafordult, felemelte a mutató ujját: "ott maradjál!" És még 2 lépés múlva: "maradj, le ne ess nekem"! (ezeket szoktuk mondani neki, ha a pelenkázón fekszik, és hozni kell pelust). Majd visszament Brekihez, elkezdte tisztítani a fülét: "ne hajagudj, kitisztítom füledet, ne hajagudj!" (ezt szoktam neki mondani, ha jobban ki kell tisztítani a fülét, nemcsak kívül).

Kép
Kép
nircee

Helló!

Katica, ja elvesztem a teendők tengerében. :?
Délelőtt mindig főzőcskézek, kimegyünk Szonjával, nincs időm gépezni. Délután alvásidőben vasalás, torna, bicaj, stb.. Tegnap még vendégek is voltak, és ma is átjött a barátnőm.
Szóval csak nem jutottam ide. Este meg belekezdek mindig a hozzászólásokba, de sosem birom végigírni.
Sárika dumái édesek. :lol:

Tiopnak én is írtam, megígérte, hogy jelentkezni fog. :?

Zorsis, a szülésfelkészítőre bármikor lehet menni, bejelentkezés nélkül. :wink: A program fenn van a kórház honlapján. (HA jól emlékszem)

Pimpoka, neked drukkolok :wink:

Giga, szinte biztos voltam benne, hogy nincs nagy gáz Bulcsúval. Azok a gyakorlatok amiket Piroska leírt nagyon jók szerintem, de ha jól láttam a doki is hasonlókat mondott nektek :wink:

Tüccs, jajj, de nagyon nem lennék a helyedben a három picivel... :shock: Az alvást is megértem. Szonja most 2,5 éves, és kb egy hónapja alszom egyfolytában 4 órát, addig nem. Meg lehet szokni. :?
Tényleg a terpesz pelus mindkettőjüknek kell??

Nircee, tök jó, hogy nem volt semmi Marci fülében. Én mindig rettegek az ilyesmitől, hogy nehogy legyen valamelyik lyukban valami nem odaillő...
:? :oops:

Na megyek, még egyet színezünk aztán aludás :wink: :D

JA, Andi hol van? :shock:

thenus

Ja Tioppal klapcsolatban ezt a jelet gondoltam: :wink:

thenus

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat! Lezártam a félévet, a vizsgáim mind megvannak, az átlagom négy fölött, úgyhogy tiszta jó.

Majd jelentkezek, mert most amit már hetek óta nem csináltam meg, pont ideje...vasalok, mosok, takarítok, telefonálok.....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Henus,
Andi lenni kipurcanva... a töpörtyű mán megint beteg :evil: nagylányom hozza haza a fincsi ovis vírusokat :evil:
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?