Patakidori
szerintem sem ő a legjobb választás. Az én dokim is Szentágothai, én is meg voltam vele elégedve. Mi lenne, ha körbekérdeznél, hogy kinek ki a dokija és akkor eldöntenéd?
Szabóhoz járnak sokan, meg vannak vele elégedve. Tiopnak ki volt a dokija? Őt nagyon dícsérik. Nekem Szentágothait dícsérték, azért mentem hozzá, de az a másik is jó állítólag. Meg van egy doktornő, Lőrinc doktornő, vele 100%-osan pozitív tapasztalataim vannak. Nem tudom, szerintem kérdezz körbe. Ne menj Kereszteshez szerintem sem.
Nircee
elhiszem, hogy nem szerettél tanulni, ha nekem is jogszabályokat kellene tanulnom, én is örülnék, ha túl lennék a vizsgaidőszakon. De én olyanokat tanulok, hogy felnőttképzési módszertár (hogy érdemes tanítani felnőtteket, milyen csoportnál mi az előnyösebb módszer, hogy kell kiválasztani a tantermet, stb.), vagy értékeléselmélet (mennyire előnyös az értékelés, hogy érdemes értékelni, milyen sűrűn érdemes vizsgákat bevetni, stb), a felnőttképzés marketingje (hogy lehet reklámozni egy felnőttképző intézményt, milyen lehetőségek vannak arra, hogy a köztudatban elterjedjen az intézmény, stb.), a felnőttképzésről mindenfélét : hogy tanul egy felnőtt, milyen nehézségei vannak, hogy lehet segíteni a felnőtteket a tanulásban, stb. Szóval szerintem azért ez nem ugyanaz, mintha jogszabályokat kellene előlről-hátulról bevágnom.
De azért abban is van szép, mert ha belegondolok, hogy mennyit lehet segíteni valakinek, ha bajban van, mert hamis váddal nekiesnek, vagy balesete van és nem ő a hibás, de bizonyítania kell, stb, azért annak is megvan a maga szépsége.
Sajnálom a penészt, utálatos dolog. Igazad van, hogy komolyan veszed, mert nagyon el tud terjedni és nem mindegy, hogy a háznak a fele rohad le, vagy csak egy kis része lesz penészes.
Szóval bejött a Vista? Na, lehet, hogy előbb-utóbb én is kipróbálom... Nekem is kétmagos procis gépem van, másfél giga ram-al, szóval azon lazán eltámolyog a vista.
Bár attól függ, ki használja.
Én megnyitok egyszerre tíz firefox ablakot, meg még öt programot, három-négy pdf doksit és közben letöltök.
Szóval nekem a kétmagos proci is kevés néha.
Ichtus
megszokja az ember. Ha minden nap felkelsz kettőkor, egy idő után már nem annyira nehéz. Csak az első napok nehezek. Tápi: hát szerintem nem is volt tejérzékeny, csak lehet, hogy korai volt még a tejtermék neki. Most Milupát kap, hat hónaposat, az teljesen jól beválik mézzel, mert üresen rá se néz.
Éjjel szerintem azért iszik, mert megszokta a szoptatás alatt, de már sokkal kevesebbet ébred fel. Majd lesz ez jobb is. A szopiról nem kellett leszoktatni, amikor odaadtam neki a tápszert, utána nem kellett neki a cici. Kicsit rossz érzés volt, mintha engem utasítana el, de jól jött, hogy nem kellett görcsölni a leszoktatással.
Verna
Köszi, lehet, hogy kipróbálom. Mennyit kell fizetni ott, emlékszel még? Mi a telefonszámuk, nem tudod véletlenül? Macskadolog nálunk is megy, az egyik macskát folyamatosan nyúzza, az a dilinyós meg tűri, hát ez van...
Henus
Köszi neked is, ha neked van számod, akkor légyszí írd meg. Az éjszakai ébredés, ahogy már írtam, azon múlik, hogy felkelsz vagy nem. Csak akarni kell
, de az ember ezt csak kényszerhelyzetben akarja.
Az az igazság, hogy most szeretnék belehúzni, mert ha összejön a testvérke, nem lesz időm meg energiám sokat tanulni.
Giga
a mászással kapcsolatban az van, hogy sokat kell vele foglalkozni. Mi azt csináltuk a gekkó-ban, hogy leültettük a Didrit úgy, hogy a kezén támaszkodjon, egyikőnk fogta, a másik szappanbuborékokat fújt neki, mert az elterelte a figyelmét és akkor nem figyelt arra, hogy félig mászópozícióban van. Ezt kb. 10 percig érdemes csinálni naponta. Aztán mászópózba tettük és eléraktunk nagy tekéket, amit fel kellett borítania, ezért csak az egyik kezével támaszkodott, míg azt felborította (erre jó a műanyag üveg is, azt nagyon szeretik felborítani), másik feladat: egy olyan lapon ültünk, aminek az alja lekerekített (félköríves) és emiatt amerre mozdul a gyerek, arra dől, így muszáj neki a kezével kitámasztani magát. Nem tudom, erre mi lenne a jó, de valami olyan, ami kör alakú és ha ráülteted, akkor csak középen legyen álljon egyenesen, az a lényeg, hogy a kezével kelljen magát támasztani, ahogy te döntögeted jobbra, balra, előre, hátra. Az elején figyelni kell, mert nem fogja magát kitámasztani és eldől, neked kell odatenni a kezét, hogy ne dőljön el, aztán megtanulja. Érted, mire gondolok? Tehát a cél, hogy sokat legyen a karja mászópozícióba, hogy szokja a kezével a mászást. Aztán amikor már ezt megszokta, akkor elkezdheted azt, hogy mászópózba állítod, melléülsz, és amikor leereszkedik, felemeled. Ezt naponta kb. 10-15 percig érdemes csinálni. Ha még valami eszembe jut, írom. Szerintem nem jó, hogy még nem tud ülni, már ülni tudnia kellene. Én nem tudtam ülni egy vagy másfél évesen és elvittek dokihoz, aztán kiderült, hogy a gerincemmel gond van. Szóval ha ezeket a gyakorlatokat végigcsinálod és még mindig nem lesz jobb, feltétlen vidd el dokihoz.
Fogkrémben van olyan, ami bébiknek van és le lehet nyelni, rá is van írva. Azt hiszem, fluórmentesnek kell lennie, vagy micsoda. Keress olyat, amire rá van írva, hogy le lehet nyelni. Majd megtanulja, hiszen már te sem nyeled le a fogkrémet, nem?
Tiopnak írtam, de csak annyit írt, hogy nincs semmi, csak rohan. Nem tudom, nem sértődött meg valamiért????