Pzsuzsi! Red altatósdalos ötlete nekem is bevált. Ha azt énekelem, akkor megnyugszik, bármi van. És ha este énekelem, akkor egy-két ismétlés után dúdolás közben le szoktam tenni és úgy dúdolom neki tovább, hoyg hallja, hoyg ott vagyok, simogatom, és egyre lsassabban meg halkabban dúdolom. Ez a kezdetek óta jól bevált. Tegnapig... Tegnap tovább kellett fejelsztemenm, beleépítettem egy keringőt is. Ne nézzetek hülyének, Kismanó hasa nagyon fájt, és miután a szokásos tornával fél óra után megoldottuk a helyzetet, továbbra is nyűgös volt és tekergette magát, ha letettem. Úgyhogy táncoltam egyet vele és dalolgattam neki vmi dallamot, a lényeg az volt, hogy a ritmus "umcacca" legyen. Aztán szépen fokozatosan lassítottam, meg álltam meg, a végén már csak ringatás lett, aztán halk dúdolás, letettem, persze ki volt nyitva a szeme sarkig, de megnyugodott, és onnantól már jöhetett a szokásos kisszertartásunk.
Tényleg úgy van, hogy ami egyszer működik, egy hét múlva nem biztos. Azokat, amikre vevő, tarts meg belőle, de hagyd, hogy alakuljon az egész, előbb-utóbb ő is megérti, hogy az a lefekvés más, mint a többi. És ha tudod, ne vedd ki, inkább csak simogasd meg, vagy ha kiveszed, utána nem sokkal tedd is vissza, hogy értse, hogy az a cél, aludjon a kis kuckójában. Persze ha sír, az egész más, én sem hagyom sírni a babámat, de sokszor van, és volt régebben is, hogy nem aludt el rögtön, de megmaradt a kiságyban és nézelődött, aztán szépen belealudt. Ez sok gyereknél nem jön be, de hátha...
És mi lenne, ha egyből hasra tennéd le? Nekünk az bejött még az elején, és így is szokta meg. Ilyenkor ha kinyitotta a szemét, csak a fejvédőszivacsot látta, nem tudott nagyon nézelődni, és ezért gyorsan el is aludt. ???
Red! Mintha csak a kisfiamat látnám, ő sem alszik már séta közben két hónapos kora óta, mindent figyel, nehogy valamiről lemaradjon. És persze az éjjeli hosszú alvás miatt nappal kevesebbet alszik. Viszont ha hosszút sétálok vele egy hosszabb nem alvós időszak után, utána garantált az alvás.
(Csak bírjam én is a sétát elalvás nélkül. Ha ebéd után jön össze, általában félálomban tolom már... mármint én vagyok félálomban...
)
És a Laktoherbbel mi a trükk? Csak ennyi, hogy több vízben kell áztatni? Azon is gondolkoztam, mi van, ha nem áztatom 10 percig, csak leforrázom? Nekem az a 10 perc olyan soknak tűnik... biztosan túl erős lesz.
Nicolca! Nekem is az a tapasztalatom, hogy ami engem felfúj, az őt is. És ha túl fűszereset eszem, azt sem szereti, illetve a tejfölt. Sajnos csak akkor tudja meg az ember, ha már egyszer evett olyat, ami szegényt kiütötte. De a legtöbb k betűssel semmi bajunk.
Azt értem, hogy sír, csak azt akartam ezzel az egyórás dologgal kérdezni, hoyg biztosan azért, mert éhes? Te látod, hogy hogy viselkedik, de mondom, az én kisfiam nagyon hasonlóan tömte a szájába a kezét, mintha éhes lenne, de valahogy kicsit más volt, nem is tudom, talán tekergette magát, nem tudom, hogy honnan tudtam, de egy hajszálnyit más volt. És most utólag látom, hogy most is ugyanakkor kezd valami matatásba a szájában, mint akkoriban, csak most már nem sír hozzá, ő olyankor egyszerűen csak "emészt". Nem tudom, így érthető voltam-e...
A kendő egyébként nekünk is nagyon bejött/bejön, de én csak fél órákra raktam bele (a császár miatt ne mvoltam igazán a topon fizikailag), sokszor annyi sem kellett, és már aludt is. Ilyen picinél nagyon fontos, hogy szorosra kösd, ha használod, hogy tartsa az egész testét. De az életmód kategóriában találsz hordozókendős topikot, ott egy csomó hasznos info van (és ott van "hordozo", én nála tanultam a kötést, tud segíteni, ha tanácsot kérsz).