Új privát üzeneted érkezett!

Cincibabus!
Jobbulást neked!!! Teljesen igazad van, jobb megelőzni a betegségeket. (Csak sajnos elég nehéz) Én pont ezért megyek táppénzre februártól.....
A babád nagyon-nagyon édes :wink:

Noémi!
Minket Apa külön szobába "száműzött"...egyenlőre még fogalmam sincs, hogy fogom berendezni, még a színét se találtam ki...talán halványsárga-fehér-natúr bútorokkal (a natúr bútorok már megvannak), amit nagyon szeretnék és nem találok szépet az a macis dekorcsík.....nekem maci-mániám van :oops: :D , bár eddig csak egy macis zenélő forgót szereztem be....

Ékesmami!
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, be is szerzek néhány kisebb rucikát, bár ha akkora lesz, mint én voltam.... :D (62 centivel születtem)
Csajszid nagyon tündér :wink: (énisilyetakarok :oops: )

Babucikám egész éjjel izgett-mozgott, próbálta kidugni a kis buksiját a hasfalamon...de olyan jól kitapintható volt mindene...olyan nagynak tűnt :D :oops: Reggel pedig nekifeszítette a hátacskáját a hasamnak, így meg tudtam hallgatni a szívhangját is....imádom :oops: :D

KépKép
amadea

Ékesanyu, gyönyörű a kislányod!
Néztem a hazahozós fotót, akkor ez azt jelenti, hogy leheséges, hogy a body + rugin kívül egy kocsikabátra is szükség lesz?
A sapkát azt én is tudtam, csak még be kell szerezni a ruháihoz valót! :)

Kisamnó, én pont így jártam a méretekkel: rendeltem a netről hátom rugit 56 - 62 - 68-as méretűt. Az 56 osnak árult a legnagyobb. A másik kettő pedig egy méret, úgyhogy hétvégén én is méricskélni fogom őket, és úgy csoportosítom!

Amadea, valahol láttam nagyon szép dekorcsíkokat - sok macissal. A barátnőm küldte a linket, majd továbbítom neked is!
Én a natúr bútorokhoz egy kicsit erősebb színt választanék...vagy szintén tök natúr falat a csíkkal, és esetleg erőteljesebb kiegészítőket.
Úgy szeretném már én is berendezni, de igazából nekünk még egy bő év mire költözünk! De tudtam, hogy ez lesz - mikor rámjön ez a fészekrakás semmi sem lesz jó ebben a lakásban, és másikat akarok (bárcsak ilyen egyszerű lenne! :) )

Cinibabus, remélem sikerült levinni a lázadat! Én úgy félek ettől az influenza járványtól mint a tűztől. Eszem is a C vitamint ezerrel. (napi 500 mg tablettában + kivi + grapefruit)
És mától - megelőzésképpen 2 naponta 1 Oscilococcinum. Az a gond, hogy nem olyan a munkahelyem, hogy emiatt otthon maradhatnék...de remélem a kedves kollégák nem jönnek be, ha betegek...
Még olvastam, hogy jó az eukaliptuszolaj párologtatni, illetve a citrom (evésre) mert ezek elpusztítják a bacikat!

Áron este mozgolódott hatalmasakat, de mikor apukája is szerette volna megérezni, abbahagyta! :( Rájöttem, hogy ha tanulok (ugye csendben, nyugiban olvasok), akkor ezerrel mocorog, ha mást is csinálok - pl. beszélgetek, akkor arra figyel!

Na jó, megyek indulok dolgozni - ebben a hülye esőben! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ma betöltöttük a 21. hetet! :) :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:04-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Cincibabus!

Képzeld, tegnap este engem is elkapott a kór, nagyon hasonlít a te leírásodhoz. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a sogórnőméknél a kissebbik gyerek, a keresztlányom nagyon beteg volt, pont hétfőn, amikor megérkeztem hozzájuk volt a legmagasabb láza. Biztos tőle kaptam el :( , pedig nagyon vigyásztunk távol tartani magam tőle. Ő kb 4 nap láz után kapott antibiotikumot, ekkor jött az áttörés, hogy jobban lett. Tegnap délután, úgy 5 h körül éreztem, hogy nagyon fáj a torkom, ráz a hideg, majd belázasodom. A párommal hozzattam olyan antibiotikumot, amit a keresztlányom is szedett, mondván biztos tőle jött a kór, és erre a gyógyszerre tuti érzékeny, ha ő jobban lett utána. Nem akartam napokig lázas lenni. Hál Istennek a gyógyszert terhesek is szedhetik. Gondolhatjátok én is hogy izgultam, hogy nehogy összefüggés legyen a láz és az amnio között, de az egyéb tünetek alapján ez biztos felsőlégúti dolog. A hasam rendben, nem fáj, nem görcsöl. Éjjel már jól voltam, most a torkom fáj, meg a fejem, de lázam már nincs.

Nagyon vigyázzatok magatokra!

Babaruha

A hosszú ujjú body, ujjatlan rugival, én erre szavazok. A lányom július 29.-ei. Vékony , pamut kocsikabát a sétákhoz, borongósabb napokra. Én 56-ból csak keveset, inkább 62-seket vettem, kaptam.
Megnéztem a babanaplóban, 6 hetes kortól már 62-es ruhákat hordott egészen 4 hónapos korig.

Kép
Kép
sosi

sziasztok csajok.

Szép jó reggelt mindenkinek,
Ma pozitivan keltem, monjuk kivételesen jól is aludtam. Eldöntöttük mi is a párommal hogy a babánk ép és egészséges, és ha ma az ultrahangos azt fogja mondani hogy szerinte sincs semmi baj, de a rossz vérvétel miatt menjünk el placentamintát venni, nem fogunk elmenni. Hiszen maga a vizsgálat csak 4 betegséget szür és annak sem 100% az eredménye, tehát......
Szoval csak pozitivan.

Képzeljétek tegnap találkoztam egyik barátnőmmel ő 2hónappal előrébb jár. de ugyan akkora a hasunk, hihetetlen volt. Pedig mind a ketten vékony testalkatuak vagyunk.

Ékes ,gyönyörü, én is ilyet akarok ha véletlenül nem fiucska.
De remélem ma ez is kiderül.

Cincibabus, remélem mostmár jól vagy, nálam most van vm köhögés szerü, de remélem nem lessz komolyabb.

Nagyon praktikusnak tünik a kiságy.
olyan jó hogy ennyire előre vagytok. nálunk még az álmodozáson kivül semmi sincs. monjuk nálunk inkább pénz kérdése.

Na puszi nektek. Később jelentkezek a jó hirekkel.

Kép
gijane

Hát Sosi...ez nem túl jó hír!
Remélem ezerrel kúrálod magad, bár az a fő, hogy lázad nincs.
Írd már meg, hogy melyik az az antibiotikus, hátha másnak is szüksége lesz rá, és akkor már tudjuk hogy ezt kell kérni a dokitól, mert tuti, hogy ezt kismamák is szedhetik!

Heni, tök jó hogy ilyen gyorsan megcsináltál mindent! Hozzánk is jöhetnél, mert szalad a lakás...de majd hétvégén!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Gratulálok a 21. héthez. Én már úgy várom, hogy betöltsük a 24. hetet....
Macis csíkos linket nagyon várom :wink:

Sosi!
Jobbulást neked is!!!!

Gijane!
De jó, hogy ilyen pozitívan állsz a dolgokhoz, meglátod nem lesz semmi baj. Nagyon drukkolunk és várunk a hírekkel!

26-a helyett én is ma megyek dokihoz...

KépKép
amadea

Adél, ezt Neked kerestem. Ha találok még kimondottan macist, küldöm, hogy hol találtam és a képet is. :)

Kép

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kfnoémi: remélem ma jobb kedved van! És egészségedre a pizzát!

Sosi: örülök, hogy túl vagy rajta! A lányod pedig iszonyat aranyos, és hogy várja a tesót!

Csillagtáncos: a cordon bleu már csak ilyen, én egyszer voltam Ausztriában, direkt nemzeti kajákat kaptunk, hát nem voltam odáig érte.

Öltöztetés: Ha hűvösebb lesz, sztem egy hosszú ujjú body is jó kisnadrággal, vagy hosszú rugdalódzó. Vagy ujjatlan rugi hosszú ujjú bodyval..én sem tudom még most, hogy is kell(ene) majd öltöztetni, de sztem rájövök, meg majd biztos lesz segítség is. Meg hát az anyai ösztönök!
Ruhákból tényleg az a rossz, ha keveset veszel, lehet elfogy a tiszta, ha sokat, meg lehet nem tudod ráadni..
És lehet veszel 56-os rucikat, a gyerek meg 55 cm-rel születik. Én 56-osat nem is nagyon veszek, de ha véletlenül kevesebbel születne, akkor elszaladok a tescoba és veszek egy ilyen 56-os ruhacsomagot.
Meg ált. az 56-os méret az otthon kell, mire letelik a gyerekágy, addigra belenő a 62-esbe. Vagy rosszul gondolom?

Zsu: szuper a kiságy.

Cincibabus: jobbulást!!!
És nagyon szép a babád!

Ékes: nagyon tündéri a lányod!

Amadea: én reggel félálomban éreztem nyunyikámat rendesen, olyan jó volt!
Vmi baj van, hogy ma mész dokihoz?

Szép napot!
Vendég

Itt egyébként nagyon sokféle van. Nézd meg, hátha találsz...

http://www.gyerek-tapeta.hu/katalog.php?k=0

Heni

Kép
szheni

Gijane, Amadea: majd jelentkezzetek doki után!

A betegeknek jobbulást, szedjetek sok C-vitamint! Nem tudom, ki volt a lábdagadós,nem tudom, tart-e a 21. héten, ezért írom le, hogy a babanetes naptárban volt, hogy este félórára fel kell polcolni a lábat + Ca.

Én úgy meglepődtem, amikor ezt a 21. hetet olvastam, hogy még van helyük bukfencezni! szerintem a mi kicsikénk tegnap be is mutatta: este 8-9 utánig mocorgott, és egyszer akkora nagyot dobbantott, tuti átfordult! :lol: Ma reggel is apuka ébredt 6.45kor órára, na ő is elkezdett műsorozni. mondtam, hogy én még aludnék, de nem hatotta meg. Végül csak elaludtam vmikor, mert 9 kor ébredtem fel... Olyan boldog vagyok, hogy már ennyire gyakran érzem!! :lol: :lol:

Babaszoba: nekünk egyelőre a szobánkban lesz. Tavasszal újítjuk a házat: fűtés + konyha + fürdő- ezekről tudok majd képet rakni. A saját szobáját egy éves kora körül szeretnénk majd berendezni, addig velünk lesz. sajnos most többre se időnk, se pénzünk nem lesz, de ezek az intézkedések is az ő kényelme miatt is vannak! :lol: Csak remélem, május végéig befejezzük...

Benta: február végén költözünk haza. Pont jó, mert akkor leszek 26 hetes, és 28-30 hetesen meg már nem szívesen utazgatnék ennyit... Amúgy nekem annyira nem jött be Ausztria: vagyis a helyek nagyon szépek, és jó, hogy rend van, de az emberek olyan hidegek. Udvariasak, de nem állnak szóba veled. Ezért ide csak kirándulni jó. Az osztrák kaját meg ezek szerint nem veszi be a gyomrom.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Sosi, örülök a megnyugtató híreknek :D Nagyon meghatódtam lányodon. Jobbulást kívánok Neked is és Cincibabusnak. Nagyon vigyázzatok magatokra! Cinci, köszi, hogy figyelmeztettél minket!

Benta, köszi az érdeklődést, szerencsére már elmúlt. Jövő héten úgyis megyek a szokásos havi vizsgálatra. Már várom. Gratulálok tesódéknak!

Szheni, én tegnap ragadtam le ezen az oldalon a bordűröket keresve :) Nálunk nem lesz tapéta, csak festés.

Csillagtáncos, akkor Ti sem fogtok unatkozni tavasszal-nyáron. Nálunk nyílászáró cserék, új beltéri ajtók, festék, gyerekszobába parkettázás lesz. Úgyhogy majd nyomatom én is a fotókat :)

Anyós téma: Nekem szerencsém van. Bár azt még nem tudom, hogy a gyereknevelésbe bele fog-e szólni. Eddig nem volt semmi konfliktus. Hagy minket ő is élni és az én szüleim is. Férjemnek szerintem nehezebb dolga van, mert mi egy kétgenerációs családiházban lakunk a szüleimmel. Igaz, még a bejáratok is másik utcából nyílnak. Eddig minden jól működik (7 éve). Remélem ez így is marad!

Noémi, gratulálok a 21. héthez!

Ékes, nagyon szép ez a lányzó!

Zsú, én is ilyen ágyakat néztem ki :D

Mormotáék remélem jól érzik magukat! Magdii-ék is mentek nászútra?

Na, megyek, egy kicsit dolgozni is kellene :wink:

Este dobok új pocakfotót, mert tegnap készítettem.

KépKép
süni76

Sziasztok Lányok!
Én is marha régen voltam, mármint írtam, mert olvasni azért mindig megpróbállak titeket.
Szóval csak jelentkezem, hogy nem vesztem el, szerencsére minden ok, csak sok a munka.
Április végéig tervezek dolgozni, addig elképzelhető, hogy csak "ritkásan" jövök, de aztán majd pótolok.
Addig is olvasgatok és igyekszem nyomon követni az eseményeket.
Hétfőn megyek UH-ra, remélem minden ok lesz és talán kiderül, hogy kisfiú vagy kislány lakik a pocakomban.
Mindenkinek nagyon sok egészséget, boldogságot, meg mindenféle jót kívánok! :lol:
poker

Sziasztok Kismamik!

Először is köszönöm szépen a dicséreteket, nagyon aranyosak vagytok és ez nekünk nagyon-nagyon jól esik ám! :-) Köszönöm, sokkal jobb már egyébként a helyzet. Lázam már nincs, csak köhögés és orrdugulás, de ez már maga a paradicsom az elmúlt napok gyötrelmeihez képest! :-)

Adél: Van egy tapéta szaküzlet, ahol én már láttam édes macis bordűröket és rengeteg a tapéta, innen is meríthettek ötleteket, i is itt vásároltunk a babaszobához , illetve a mi hálószobánkhoz is tapétát. A raktárkészlet nem olyan bőséges, de rendelésre hamar meghozzák a tételeket és korrekt árakon dolgoznak szerintem: www.tapeta-bolt.hu

Noémi: Köszi a tippet, kipróbálom majd az eukaliptuszolajat is, amúgy is szeretem az illatát!

Sosi: Remélem, sikerül még visszafojtanod a betegség kialakulását. Nekem egyébként 250 mg-os Zinnat-ot írt fela körzeti orvos, ami "terhességben is szedhető antibiotikum". Az 500 mg-os már nem! (Ezt csak onnan tudom, hogy a gyógyszertárban csak 500-as volt és a doki azt mondta, hogy megvárjuk másnapra a 250-eset).

Megelőzésre egyébként én bátran ajánlom a homeopátiát mindenkinek, bár még nagyon kezdő vagyok ezen a területen, de bízom és hiszek benne, ez állítólag fél siker!! :-)

Húúúúh, hát a babaszoba téma nálunk is éppen aktuális és "izgis" téma! Miután mi hamarosan befejezzük az építkezést, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kedvünkre alakíthatjuk a baba szobáját is.... igen ám, de amikor 2 héttel ezelőtt tapétát kellett vásárolnunk, mert jöttek a festők, akkor még nem tudtuk a baba nemét. Így a raktárkészletről választottunk "semlegesnek hitt" színeket. Alulra, derék magasságig, függőleges csíkos (világoskék, halványzöld, fehér és babarózsaszín színekben), felülre pedig teljes halványzöld. A dekorcsík kiválasztását a baba nemének függvényében későbbre halasztottuk, a lényeg az volt, hogy a tapétával elkezdhessenek dolgozni. Végül persze, csak ezen a héten, hétfőn jutottak el a babaszobáig, így ráértünk volna rendelni, vagy kifejezetten "nemre szabottan" választani.... :-) Sebaj, feltették a tapétát, szerintem nagyon-nagyon szép, de alul egy kicsit túl fiús, mert a világoskék csíkok vastagabbak mint a többi.... és rajtam kívül szinte senkinek sem nyerte el a tetszését... :-( Pedig én látom, hogy a lányos kiegészítőkkel nagyon aranyos lesz ám, csak nem értem, hogy ezt más miért nem látja?? :-) No mindegy, ha készen lesz minden, teszek fel én is képeket, hogy véleményezzétek! :-)

Puszi!

Kép
cincibabus

Amadea, miért várod a 24. hetet? Az valami fordulópont - esetleg orvosi szempontból?
Én pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy a 30. hetet várom, mert akkor ha már meg is születik - igaz,hogy koraszülött lenne, de már nem lenne nagy baj. Persze a cél a 38-39. hét. ( a 40.-et azért nem várnám meg)

Heni édes a tapéta, de szerintem Amadea Nórájának túl fiús. De Beninek nagyon édes lenne...

Köszi, Puszedli, ma határozottan jobb napom van!
Egyébként a babák összehúzzák magukat, úgyhogy az 55 cm-es babára az 56-os ruci tökéletes. Szerintem se kell sokat venni, de azért kell - a 62-es egy újszülöttre túl nagy!

Csillagtáncos, jó nagy munkába fogtok tavasszal. Mi tavaly csináltuk a fürdőnket - hát katasztrófa volt! Bent lakni a lakásba egy ilyen felújítás közben szörnyű.
Mondjuk most az erkély beépítés lesz, szóval nem ússzuk meg...de már lassan kezdek hozzászokni!
Bár azt megbeszéltük a férjemmel, hogy a következő lakásunkban az összes ilyen koszos munkát megcsináltatjuk az elején!

Cinibabus, tök jól jártál akkor a babaszobával! Ahogy leírod nekem is tetszik. Egyébként sokan nem vizuálisak, és nem tudják elképzelni a végeredményt! Ne is foglalkozz velük! A végeredményől majd tátva marad a szájuk! :)

Áron ma - eddig nagyon nyugiban volt! :( Szerintem növekszik, vagy jön feljebb, mert eléggé kellemetlen érzés volt a rekeszizmom közelében...
Itt volt a kolléganőm a babájával - 5 hónapos kislány! Olyan édes volt, és valahogy tök természetes volt, hogy pár hónap múlva nekem is lesz Áronom! :) Jönnek az anyai érzések...:)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Sok a munkám, de azért olvasgatom vissza, kivel mi történt.

Ékes, gyönyörű a babád! :)

Mi tegnap voltunk genetikai uh-n, reméltük kiderül, hogy kisfiú vagy kislány, de Kismanónk teljesen el van bújva a méhlepényem mögött, és végig aludt. Nem tudtuk felébreszteni sehogy! Pedig a doki döntögetett jobbra-balra, de nem akart felébredni. Csak aludt a kis drágaságom:) Szép nagyot nőtt, a szívecskéje, veséje, gyomra, gerince, mindene rendben van!!! :) Megdicsért a dokibácsi!

Viszont látott egy kis amnionszalagot, de nem mondott rá semmit, remélem a pici nem fog beleakadni, vagy bármi, és nem lesz semmi baj...

Jövő hétre visszahívtak babamozira, reggeli időpontot kaptam. Tudtok esetleg praktikát mivel tudom mocorgásra bírni? Este szoktam érezni főleg, de mivel mellső falon van a méhlepény nem érzek olyan nagy rúgásokat. De jó tudni, hogy mocorog bennem :)

Elég fáradt vagyok, már nehezebben megy az alvás a pocak, meg a mocorgás miatt, de élvezem nagyon... :) Na megyek, mert vár a munka:(

Kép
chrisstha

Sziasztok!

Ékes nevében is köszönjük szépen mindenkinek a kedves "bókokat"!:):):)

Kfnoémi!Ami Ékesen van,az egy szett,nagyon vékony pamut anyagból van:rövid ujjú pamut body,ujjatlan rugi-ezért adtuk rá a a hosszú ujjút is és bár meleg volt aznap,de nagyon fújt a szél.

Amadea!Nagyon aranyos vagy,de nem kell akarnod már ilyen tündérlánykát,MERT MÁR OTT VAN A POCAKODBAN NÓRABABA!:):):)

Lenne egy kérdésem:iszik v.fog inni Valamelyikőtök várandós mamáknak való gyógyteakeveréket?(Málnalevél+más alkatrészek?)Vagy használta már vlaki,akinek van babája?
Tapasztalatok vannak?

Kép

Kép
ékes+tesó

Noémi: hát lehet, hogy mi is anyóséknál fogunk aludni addig- ők kb 5 percre laknak tőlünk, és van egy vendégszobájuk. Persze ez elég kényelmetlen, de valahol fürdeni kell majd... Ráadásul mi új fűtési rendszert szeretnénk: hőszivattyú+ egy újabbféle gázkazán, mint ami most van. Ehhez meg minden fűtőtestet ki kell cserélni, a konyhába+ fürdőbe padlófűtést rakni- így emiatt eltart majd egy ideig a fürdő felújítása is. De legalább szép és modern lesz végre!

Chrissta: egyél csokit+ igyál kólát előtte. Akkor felébred.

Anyós-téma: nekem eddig mákom van. SE az én szüleim, se István szülei annyira nem beleszólósak, ráadásul szeretik a menyüket/vőjüket. Ami idegesítő, hogy képesek túlaggódni mindent. De pl. ha anyós javasol valamit, és nekem nem tetszik az ötlet, akkor nem akarja erőltetni. Tegnap mondjuk kicsit elkezdtünk félni, mi lesz, ha meglesz a baba... Férjem ugye beteg, tegnapelőtt beszéltünk vele, akkor mondtuk, de hogy volt dokinál is stb. Erre tegnap István röhögve mondja, h felhívta az anyukája, hogy úgy is lehet ám lázat csillapítani, hogy vizes törölközővel borogatod magad... :lol: Nem tudjuk, most azt hiszik, hogy a holdra költöztünk és amnéziások lettünk, hogy nem tudjuk, hogyan lehet lázat csillapítani?? :lol: :lol: Szóval biztos lesz majd jótanács bőven, ha meg lesz a kicsikénk, de remélem, nem viszik túlzásba!

Ma mi is kurmplistésztát ettünk nyamm...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ékes: nekem azt mondta a védőnéni, hogy a terhesség alatt lehetőleg ne gyógyteázzunk.

Noémi: lesz 56-os rucim, de nem akarok oan sokat mint 62-esből.

Holnap nekem is aktivizálnom kell estére a kicsit, hátha lesz UH.

Az intersparban is tök cuki babruhák lesznek. Kár, hogy az akció végéig nem tudok elmenni intersparba:(.
Vendég

jajj, képzeljétek, rákaptam a csokira. Idáig nem kellett, most kívánom, napi kettőt megeszek (kapucíner, balaton mikor mi), de oan lelkiismeretfurdalásosom van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.22 14:50-kor.
Vendég

Ékes: gyógynövények: az egyik Anyák Lapjában volt, h olyan gyógyteákat nem szabad használni, amik: növényi hashajtók (szenna, kutyabengekéreg), mert ezek alhasi vérbőséget okoznak...; erős méregtelenítő, vrétisztító hatásúakat, borogatásra se, mert károsítjáka bébit(dió-tölgylevél), intenzív vízhajtőkat(borókabogyó).
Ezeket lehet:
hányás, hányinger: gyömbrégyökér, borsosmenta
feszültség, hangulatingadozás, vírusölő: citromfű
lábdagadás, vizenyő: szúrós gyöngyajak, hibisszkuszvirág, cseresznyeszár, kukoricabajusz
megfázás, nátha: fekete ribizli levele, bodzavirág, csipkebogyó
visszerek: feketeribizli termése, bodzavirág, ginko biloba.

Én emellett palástfűtea és cickafark keveréket iszok, mert az méhnyugtató,méherősítő és segíti a méhet a szülésre felkészülni.

A lényeg, hogy mindenből keveset igyunk (max 2 csésze/nap). Az adagolás rajt van a zacskókon
A málnalevélről azt írja, h a 3. trimeszterben segíti a méhnyak felpuhulását, de ha hajlamos vagy gyomorégésre, ne használd.

Fontos, hogy a méhnyak, a palástfű, a cickafark rendszeresen fogyasztva hat igazán.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

még az a lényeg, hogy 1 csészébe max 1 kiskanál/gyógynövényfajta. Az azonos dologra hatókat pedig hatékonyabb, ha keverékként isszuk.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Puszedli: csak részben okés amit a védőnőd mondott.
Ékesanyu jogosat kérdezett a málnalevél teával.
Most pontosan nem is tudom, talán a 34-36-ik héttől ajánlott kezdeni az ivását, állítólag segít a vajúdásban. Lehet, hogy igaz, én szerettem volna kipróbálni, de olyan pocsék íze van, hogy 2 napig bírtam, utána nem.
Ellenben én továbbra is ki fogok tartani a homeopátiás termékek mellett, én úgy éreztem, hogy azok rengeteget segítettek rajtam.
Akit érdekel, annak priviben elküldhetem a legutolsó szüléstörténetemet, azt hiszem abban eléggé égbedícsértem ezeket a termékeket. most nem lehetek abban 100%-os, hogy a homeopátiának köszönhetem az egészet, de akinek szülésem után ajánlottam, s betartotta, azok közül senki nem panaszkodott, hogy nem volt jó hatással.

Kép
kissmanó

Én málnalevélteát, ill. palástfüvet ittam a teherbeesés előtt. Nincs kellemes ízük, főleg a palástfűnek, de mézet rakva hozzá iható volt.

kissmanó: nekem a védőnő kerek-perec megmondta, hogy semmilyent sem.

:shock: sejtettem, h nincs igaza, de nem nagyon néztem utána.
Vendég

namármost a hársfa ugye gyógynövényként van számontartva. Köhögésre pedig kiváló teának. tuti kapásból rákérdeztem volna, hogy szent meggyőződéssel tilt minden gyógynövénytől.
áhh, mind1, tudom nem vagyok egy könnyű eset. nekem ha valaki nem magyaráz meg valamit, de tiltásnak minősül, akkor olyan tudok lenni mint a kisgyerek: ha úgy gondolom, csakazértis. persze ha olyan a dolog, akkor előtte utánaérdeklődöm, s ha jogtalan, akkor utólag meg is kaphatja az illető tőlem.

Kép
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:04-kor.

Heni

Kép
szheni

Kissmanó, engem is érdekelne a homeopátiás történet. Kérlek, küldd el nekem is!

Köszönöm szépen:

Cinci

Kép
cincibabus

Sziasztok csajok!

Ha esetleg még hiányzik egy két ruci Én már eladom Levim kinőtt cuccait. Itt megtaláljátok:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=328537

Mindenkinek további kellemes babavárást, és könnyű szülést! :wink: :wink: :wink:

Bocsi az offért! Sziasztok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Gyógynövények, homeopátia témához szeretnék hozzászólni: igenis lehet váradósság alatt gyógyteát inni, csak nem mindegy mit és mennyit. Csillagtáncos szerintem nagyon jól összeszedte őket. Én a Teekanne várandósteáját iszogatom előszeretettel, abban is ugyanezek vannak. Ezek a védőnők mindent túlspiráznak...
A homeopátiával még csak ismerkedem, de nekem nagyom szimpatikus...szeretnék majd ezen a vonalon továbbtanulni szeptembertől.
Kissmanó!
Nekem majd a homeopátiás bogyó listádat küldd át légyszi!

Noémi!
Azért várom, mert akkor már emberszámba veszik őt is, ha esetleg megszületne, küzdenének érte. 23+5 napnál még esélyt sem kapna:(... Valahogy úgy élem meg, mint következő "mérföldkövet".

Látom, mások is felújítanak...kitartást hozzá! Nálunk "csak" ajtó-ablak csere és festés lesz, de már úgy túl lennék rajta....

Cincibabus!
Tuti klassz lesz a babszoba...én sem szeretném túl lányosra...képet majd dobsz fel?

Folyt.köv....

Hűűűű...dekorcsíkos oldalakat nagyon köszönöm! :D Én is kerestem a neten, de nem találtam ilyen jókat!

Hál'Istennek nincs semmi baj, csak a doki nem ér rá hétfőn, így mára hívott.

KépKép
amadea

Kismanó, engem is érdekelne a homeos lista. Kösz

KépKép
süni76

Hát én tea terén nagyon finnyás vagyok - csak az earl grayt és még egy pár gyümölcsöset szeretek, azokat is édese, illetve sok citrommal.
Szóval nálam szóba se jöhetnek ezek a keverékek, mert nem tudom meginni őket! Azért lehet, hogy azt a málnalevelet majd idővel megpróbálom!

Kismanó, engem érdekelne a szüléstörténet - nemcsak a homeopátiás lista miatt! :)

Heni, igazad van ezek nem túl olcsók...mivel Te otthon vagy, és a kötésekből ítélve jó kézügyességed is van, nem hiszem, hogy probléma lesz szépet festeni Beni falára! :)

Kismanó, egyetértek a védőnő olyan hülyeségeket tud mondani, de mondjuk én sem álltam le vele kötözködni, mert már menekülni akartam. Nálam az volt a top, hogy Jana vagy Szentkirályi ásványvizet igyak...
Mi Verát iszunk, ez az egyik legjobb víz - igaz drága is, de nekünk van egy kis protekciónk..na mindegy. A parasztja (már bocsi) azt nem ismerte, és rögtön leszarozta.

Amadea, nagyon remélem, hogy amit írsz az így is van! Igazából gondolom, hogy akkor érik el az 500 grammot és van esély - de én mégis attól rettegnék, hogy nem veszik még őt emberszáma...na mindegy! Ezzel nem akarom lehúzni a hangulatot! Bocsi!

Végre mehetek haza, bár még készülnöm kell egy holnapi vizsgára! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Akik eddig kérték a történetet, azoknak ment a pü.
Homeós listát össze kell állítanom, azaz ismét bepötyögnöm, az a régi gépemen volt meg. De kellő időben sort kerítek arra is. S akkor azt közkinccsé pakolom.

Kép
kissmanó

Jujj nekem ez tetszik nagyon:

Kép

Ha Feri rábólint, ezt választjuk. Alul sárgára festjük, felül fehérre. Világoszöld kiegészítőkkel gondoltam. A képeket a falra én szeretném készíteni decoupage technikával.

Köszi még 1x mindenkinek a segítséget!

Ha valaki csak babasarkot szeretne van egy felesleges sárga macikás tekercsem. Szívesen odaadom, mert nekünk kevés, de kidobni nagyon sajnálom.

KépKép
amadea

Sziasztok!
amadea
milyen kicsi a világ?????
Ezek szerint akkor nem csak nekem szimpi Dóra....
Hát én nem tudom mekkora agya van,de mindenre emlékszik még az előző terhességemből is,pl hüvelykenetek eredménye,a lányom neve szül súly,hogy 37. hétre,férjem ,fiam neve,én keresztnevem,meg még sorolhatnám,mindent tud még azt is amit én elfelejtettem.Szuper csaj! Nagyon szeretem.
Furcsa ez nekem mert akinél a fiamat szültem az sosem tudta ki vagyok mikor mentem hozzá,mindig be kellett mutatkoznom.
Hát ez a különbség.
Pl volt hogy Dóra nem volt ügyeletes,de nekem volt vmi bajom amivel kellett hogy orvos lásson,felhíta a dokit aki ügyelt aztán visszahívott engem hogy vár az orvos.
Hát nem tudom szavakba önteni a hálámat,de a boríték is kevés ehhez.....tényleg emberileg és nálam eddig szakmailag maximum.
Szerencsére ugyanilyen tökély a gyerekorvosunk is Ő is Szegedi Czanik Sarolta.
Őt is ismered?
Ugyanilyen lelkiismaretes,nagyon aranyos.
A védőnönk is szuper kedves,tényleg megbízható jó kezekben vagyunk.
Biztos jó lessz a Kurai doki is,hangja alapján szuper szimpatikus.
Noémi
Nálunk se mozdul a kicsi ha apa közelít.Nem tudom ez miért lehet,pedig Ők is ugyanúgy szeretettel közelítenek feléjük,igaz szerintem az én kis mocorgómat még csak én érzem.
szheni
én is nagyon szeretném ha alakulna a baba szoba,de sajnos jelen helyzet az hogy sehogy se áll ez a dolog nálunk.
Eleve két gyerekszobát csináltunk a padlástérbe az egyik pisztácia zöld Máténak a másik mályva Annának,harmadik babót nem terveztünk,de ha meg akar születni akkor jöjjön csak már alíg várom.
Tehát szoba az egyenlőre áll,üresen ugyanis a majdnem kész padlástérhez vezet egy külső nappali ami még sehogy se áll,a lépcsőnek is csak a vasszerkezete van készen,pedig nagyon szeretnénk már ha mindenki menne fel és itt lent csak nappal lennénk.Így sajna 3. gyermekemnek se lessz babaszobája,pedig tervem az lenne bőven.
sosi
Szerintem is legjobb megoldás a hosszú body ujjatlan rugi vagy naci.Ezt azért írom mert nálunk egyik gyerekem se viselte szívesen a lábfejes rugikat,mindig felakadt a lábuk benne.Így én igyekszem ezeket mellőzni és inkább kiszokni.
Lányoknál tündéri a tunika.
Anna leginkább abban van,mert minden nadrágot levet a zoknit is,így vagy harisnya kisszoki,rövid fari meg tunika,vagy kisruha.Nadrág alíg szokott rajta lenni,meg kicsit vékonyka is a drágám,de elég hosszú,így minden naci derékban nagy a hossza meg rövid.
A tapasztalat az hogy a legtöbbet a 62-s ruhákat hordtuk.
Annát nem lehet átlagnak tekinteni mert pl a tegnapi fariszoki 3-6 hós volt rajta.Pöttöm Panna!
Gijane
Remélem később olvashatjuk a jó eredményt!Addig is drukk!
Ékes
Nagyon szép a kislányotok!
Miket csinál már?
Csak viszonyítás miatt kérdezem?Pl eszik-e egyedül,bilizik-e,miket mondd?Sajna elfelejtettem már mi a normális ebben a korban.
Már nem emlékszem ki kérdezte Mátét....
9 éves és a legjobb tesó.Imádja a hugát úgy ellátja mint egy felnőtt.Fiú létére!!!!!
Nekem is nagyon sokat segít,boltba megy a szobáját egyedül tartja tisztán én csak megnézem milyen ügyesen kitakarított.
Na meg rengeteget foglalkozik Annával.Ez a legnagyobb segítség,elviszi játszira,átmennek a szobájába,zenél neki,együtt fürdenek amíg én mosogatok,levetkőzteti,bilizteti,meg is fürdeti,én csak pancsolni kapcsolódok már be hozzájuk.
Nem tudom a a kicsi is meg lesz akkor hogy férünk a kádban?
:D
puszi

Kép
Kép
lenici74

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:05-kor.

Heni

Kép
szheni

Szép estét! Akkor csatolom a tegnap esti fotót :D

Heni, ma nekem is fájt a hasam. Illetve nem is fájt, inkább olyan volt, mintha megittam volna 5 liter vizet és az bent maradt volna. Rém kellemetlen. Már a munkahelyen elvonultam a főnök szobájába lefeküdni a szőnyegre, de nem sokat segített. Annyira aranyos volt, mert mondta, hogy azon gondolkodtak, hogy be kellene szerezni valami ágyat, amire ilyenkor ledőlhetek :D Aztán korábban haza is zavartak, hogy pihenjek.

Kép

KépKép
süni76

Lenici, annyira jó volt olvasni, hogy a fiad hogy törődik a hugival. Teljesen elérzékenyültem :D

Na, megyek, mert korog a poci, adok valami fincsi halkrémet a tökösnek pirítóssal. Eddig ízlett neki.

Szép álmokat!

KépKép
süni76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:45-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, Áron ma pontosan ugyan úgy viselkedik, mint Beni! Egyre inkább az az érzésem, hogy ezek a kölkök összebeszéltek! :)

Kismanó, köszönöm a story - t! Nagyon jól leírod az eseményeket. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után milyen lesz a 4....

Süni, édes a pocakod!
Bocsi, de le kell írnom - már olyan anyukás a cicid is! :)

Amadea, nagyon jó lesz a szoba így ahogy leírod! :)

Ma vettem új bugyikat, mert a régiek már nyomot hagytak a hasamon. Hát mit mondjak orbitálisan nagynak tűnnek! :) Vicces lesz, ha meglátja a férjem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jelentem, minden rendben van, mehetek tornázni és még mindig lány :wink:

Lenici!
A gyerekdokit sajnos nem ismerem. A város melyik részén rendel? Majd nekünk is keríteni kell jó gyermekgyógyászt. Az itteni körzeti dokikkal nem vagyok elégedett...lehet oda viszem majd, ahova én is jártam....

Jajj Heni!El se hiszed, hogy megnyugtattál! Köszönöm! Amióta olvastam Kata blogját, mindenen parázok :( ....azért nagyon megnyugtató volt, hogy a doki is rendben találta.
Én is elkezdtem kötni, még nem tudom, mi lesz, de már van 1 ujja :oops: ...

Süni!
Nagyon formás pocid van :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok Lanyok!

Ekes: Gyonyoru a kislanyod
Suni: szep a pocakfoto

Babaszoba: Nekem is sokat jar mar mostanaban a szoban az agyam. A kisagyat mar kineztem, mogyoroszinu es egyben van a pelenkazoval. A garniturahoz meg meg tartozik fiokos komot, meg egy kissebb szekreny, amire esetleg majd mar a jatekokat is lehet tenni.
Mi is festeni fogunk es termeszetesen bordur. Maradok az eleg hagyomanyosnal, azt a falat amelyiken a kisagy lesz, egy nagyon szep halvany zoldre kepzelem, a tobbi falat pedig meleg sargara.
Bordurbol en is macisat neztem, mi meg nem tudjuk a baba nemet, de a szoba szineit amugy is szeretnem unisex-re csinalni.

Banka
Kép
banka79

Kép

Kép
Kép
lenici74

Kedves lányos anyukák, nem éri ilyen helyes csajos fotókat betenni egy három fiús anyukának! Még rászánom magam egy negyedikre! :D

Amadea, én még sose mondtam ki, de már milliószor átszámoltam, mikor érem el a 24. hetet, meg a 28. hetet, szóval teljesen megértelek! És most én is parásabb vagyok, de ez azt hiszem, érthető.

Heni, jó utat, jó hétvégét, és majd mutasd meg a szerzeményeket!

A nagy hiperek megkezdték az ilyenkor szokásos baba-akcióikat, érdemes bespájzolni, ruha, pelus, popsitörlő, babakocsi, kiságy, ilyenkor egész baráti áron van. Nézzétek meg!

A férjem tuti nem normális :lol: , de ezt (is) imádom benne. Az eső miatt elolvadt a jég, nem tudnak korizni a fiúk. Ezért szerényen kibérelt egy koripályát ma estére, beszervezte a haverokat, gyerekeket, és mennek hokizni :lol:

Szép napot mindenkinek, puszi nektek!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt Mindenkinek!

Benta: megértem a férjedet, hogy odavan a jégért. Nekem is ez hiányzik az idei télből nagyon: korcsolyázni... A gyereket tuti viszem majd pici korától fogva, hogy hamar megtanuljon ő is! Hokizni csak egyszer hozkiztam, azt se igazi pályán, egyszer kipróbálnám, persze nem olyan vadul, mint a profik...

Ma hajnalban 2 óra hosszat nem tudtam aludni. Sehogy nem ment. 8kor meg már kelni kellett. Így egész nap álmos leszek, azt hiszem...

Lenici: gyönyörű a kislány, örülök, hogy sikerült felraknod a képet!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szép jó reggelt!

Ím a heti táblázat.
Aki nem szerepel benne, de szívesen látna magának (és a babának) egy sort fenntartva, attól kérem az adatokat, de kizárólag priviben, mert így a tuti, hogy bekerül. Adatok a táblázat tanulmányozásával egyszerűen kideríthetőek, egyes cellák fakultatív jellegűek, azaz aki nem akarja, nem osztja meg.
Természetesen az egész táblázatban szereplés is fakultatív.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Jó reggelt!
Jajj, Noémi, a cicimet ne is említsd. Előtte se volt kicsi, de most :shock: Melltartóba meg ugye nem ajánlott a merevítős, így kismama cicifixet hordok. Nagyon kényelmes, de közel sem úgy tartja...

Benta, nem semmi a férjed :D

KépKép
süni76

Jó reggelt Lányok!

Amadea, tökéletesen átérzem az aggodalmadat! Én is parázok azóta. Nekem főleg ez a magzatvíz téma idegesít, pedig tudom, hogy azért ritka az ilyen! (ahogy már többször is írtam a 12. heti szívhang után 98%-ban egészségeses szülés lesz a vége! :) )
Éjjel ma kivételesen 2x voltam pisilni, ráadásul 1 óra telt el a kettő között. És máris ezen a magzatvíz dolgon paráztam... :(
Aki már szült - vagy tájékozottabb mint én: a magzatvíz hol fog jönni? hüvely vagy hugycső? :oops:

Gyerekdokit nekem is kell majd keresni, de sajnos gőzöm sincs, hogy hogyan fogjak hozzá! A háziorvosom egy kedves pacák, de nem igazán érzem azt, hogy mindig a helyzet magaslatán lenne. Nagyon sokat beszél - így iszonyat hosszú a várakozási idő - többek között ezért sem mentem még el hozzá. De monjuk az jó, hogy nem feltétlenül gyógyszer hívő, tehát szívesen ad praktikus házi gyógymódokat is!

De a gyerekorvos az külön műfaj, mert ott kedvesnek is kell lenni...szóval nem lesz könnyű menet!

Lenici! A kislányod egy tündér! Én rögtön kedvet kaptam hozzá - bár soha nem volt kérdés - hogy nem állunk meg egynél! :)

Benta, valahogy nekem is a 28. hét lenne már a megnyugtató - tehát még 7 hétnek kell eltelnie. Olyankor már 80%-os az arány - az ikres barátnőm most pont itt tart...

Lányok adjatok nekem "székletlazító" tippeket. Sajnos engem ez a sok vas kikészít! Nem is vagyok vashiányos, de mégis tömik belém...és sajnos nem úgy reagálok rá odalent, ahogy kéne...most eszem lenmag pelyhet, meg ajánlották még a normaflort. Ki mit hallott?
A sok víz és a rostos dolgokat próbálom amennyira csak lehet, de úgy tűnik ez kevés...:( A dokim még korábban azt mondta,hogy ha nem javul a helyzet irány a proktológia - na ezt szeretném megúszni! :oops:
Végre péntek! Ma kezdem a babaruhák kimosását! :) Már alig várom!
Tegnap -ahogy már írtam voltam a CundA-ban. Majdnem hasra estem, egy kis sapka 1490 Ft-ba került! Ha korán végzek, elmegyek a tescoba, hátha van valami leértékelt! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni, örülj neki! :)
A férjednek biztosan tetszik - nekik soha nem lehet elég nagy! :)

Én még egyébként merevítőset hordok - hallottam én is ezt a pletykát, de szakkönyv még nem erősítette meg. Csak azt írják, hogy jó alátámasztású melltartó kell!
A barátnőim nagyon ajánlották az Anita modelleket - csakhát 6000 felett van az ára! :(
De az is igaz, hogy az egyik barátnőm 15 hónapig szoptatott és azt mondja, hogy minden más tönkrement rég, de 2 db ilyennel simán kihúzta - pedig ő is már ajándékba kapta őket!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kedves lányok,

hátmegint én és szerencsére minden a legnagyobb rendben.

Ne haragudjatok hogy nem reagálok le senkit, de ma nagy készülödésben vagyunk hiszen végülis sikerül elmenni Francia országba sielni. Hiszen bébike teljesen egészséges.

Képzeljétek odarendeltek 3ra és 1,5orát vártam pedig ittam kolát, csokit is ettem, hogy doki bácsi lásson mindent, de mire sorra kerültem ujra elaludt a drága. Pedig még egy komoly beszélgetésen is túl estünk, hogy ma jó baba legyen, és nem ám ilyesztgetni anyát azzal hogy valamilyét elsumákolja.

Szoval mire sorra kerültünk. úgy vert a szívem ,remegett a lábam, alig vártam hogy felfeküdjek az ágyra.
Ú itt még el kell mesélnem valamit. A páromnak szlovákiában van kissebb cége igy neki hetente ki kell mennie. és az pont tegnapra esett, ugyhogy azt hittük nem ér vissza. Ezért mivel mindenki dolgozott az én szüleim, barátaim, tehát mindenki. ezért gondoltam ápolom az anyossal a kapcsolatot, és elhivtam hogy ha esetleg ráér és van kedve látni az unokáját. Akkor nosza. Hát ugy tett mit aki szivességet tesz, pedig tudtam hogy majd bele hal hogy láthassa. hiszen ő már le is mondott az unokárol hisz a fia már 33 éves és Rally bolond ezért nem a család volt EDDIG az első.Szoval eljőtt velem. Végül a párom is oda ért igy hogy késett a doki. Hatalmas volt a boldogság, anyos most látott előszőr ilyet, hisz még az ő idelyében nem volt ultrahang.

Megnéztük a pici szivét, veséjét, beleit,Majd gondoltuk megnézük a nemét, összeszoritotta a pici lábait, igy fojtattuk a vizsgálatot, combját, fejét. térdét, tappancsát, TÖKÉLETES volt minden, majd visszatértünk a neméhez és hatalmas kukija volt. hihetetlen volt. Felsikitottam hogy tudtam én, éreztem. azonnal sirásba borultam. Látam a páromon a csalodást, ő kisányt várt. Anyos teljesen elvolt varázsolva. Majd kérdezték hogy pecsételtem-e a terhesség elején én meg mondtam hogy igen. mondta hogy ennek köszönhető a magas AFP eredmény szerinte. ugyhogy tőbbet meg ne lásson agodalmaskodni. sőt, egy ilyen tökéletes gyerek után ne is merjek most uj támpontot keresni amin agodalmaskodhatok, "a Cickafark mindenit, tessék végre élevezni a terhességet, már fél időben van, mindjárt kijőn a gyerek maga meg itt vesztegeti az idejét az ujjabb és ujabb agodalmak kitalálására."mondta nekem. Meg is szepentem. De megigértem neki hogy ezentul példás anyuka leszek és nem agodok többet hiszen miben bizhatnék meg jobban mint a saját testemben és ezáltal a babámban. Szoval igazat adtam, ez a hét eddig ugy telt mint egy rémálom. de vége és KISFIAM LESSZ. Hát van ennél nagyobb öröm.

szoval lányok csak azért irtam le ilyen részleteiben hogy tanuljatok ti is a hibámból. és ne várjátok a 28. hetet, mert ripp ropp vége ennek az állapotnak.

Azért estére kicsit el szomorodtam. Haza jöttünk a korházból betettem egy videot a születésről. és a párom teljesen FURA volt. Kérdeztem tőle hogy mi a baj. mire nagy nehezen Ki jött belőle. Hogy ő tök boldog hogy babánk lessz, meg imádja is , de már elege van abbol hogy másról se beszélünk mint a baba témáról.
Le taglóztam. Nem tudtam hogy hova tegyem a dolgot. Hiszen nem tudok én nem rá figyelni. hiszen bennem van, minden vércseppem, gondolatom körülötte forog. én nem tudok nem gondolni rá. Persze ő kimegy az ajtón tudja dobni a baba gondolatot, de én nem.Nekem a részem, persze megtudom álni hogy ne beszéljek róla, de nagyon nehéz.nekem minden új, a mozgása, a testem, még a saját szokásaim is mind ujak, DEHÁT EZ MIND Ő, HOGY HAGYHATNÁM KI AKÁR 2 NAPIG IS.

NA PUSZI NEKTEK.

Kép
gijane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?