Böbike
Bár nem nekem szólt a kérdés, de én megosztom veled az általam tapasztaltakat.
Pisilés
A szülés utáni 2 órás megfigyelés után a szülésznő elkisért WC-re és mondta, hogy jó lenne, ha tudnék, mert akkor katéter. Persze nem elrettentően mondta, nagyon kedves volt. Mondta, hogy elég pár csepp, nem kell elsőre mennyiség. Pár csepp az megvolt, szülés utáni éjjel már jártam is ki WC-re.
Köldökcsonk
Megmutatják, hogyan kell ápolni, semmi extra. Nekünk még a kórházban leesett. hamar gyógyult.
Liv
Mészi már sok apás szülést vezetett le. Szereti is, ha az apukák is aktívak már a terhesgondozás alatt is. a páromnak is mindent elmondott, bármi kérdése akadt.
alapítványi szoba
Én már többször írtam róla, lásd archív, de most ismét leírom.
én 2002. júliusban szültem, 2 ágyas alapítványi szobába kerültem merő véletlenből, mert éppen teltház volt. Úgy volt, hogy az első éjszakát a vajúdószobában töltöm, de a szülésznő (aki nem volt fogadott!) tudott egy megüresedett helyről az egyik 2ágyas alapítványi szobában. 519-esben volta, ahogy Rákóczi Ági is írta. Jó volt látni ezt a számot
Szép otthonos (nem tudom azóta változott-e), külön mosdókagyló + szekérnyek, tv (bár ez anyira nem hiányzott), pelenkázószekrény, benne minden, ami kell (törlőkendő, pelus, alkohol a köldökcsonkhoz, steril vatta, hintőpor, popsikrém). Itt légkondi nem volt, mint az egyágyasban. szerintem első gyerekkel jobb legalább ketten lenni, mert így is nagy a kezdeti bizonytalanság, mintha egyedül lenne a mama. másodjára már azt mondom ok.
ide is bármikor bejöhetett a férjem és nemcsak fél órára, előtte a szobatársammal egyeztettünk.
Hátránya, hogy oda ritkábban jutnak el a csecsemősök, mert a gyermekágyi részen többen vannak, jobban lefoglalja őket, így neked kell a nyakukra járni, bármi kérdésed, bizonytalanságod van.
Akkor ez 2000 Ft/nap volt.
anyaságra felkészítő
passz, én nem is hallottam ilyenről, arra az élet készít fel menet közben, könyvből tanulni nem lehet szerintem. nem szülésfelkészítőt mondtál? nekem elmondott mindent a dokim, megmutatta a szülőszobát, vajúdót stb.
gumicukor