Új privát üzeneted érkezett!

Szia Alma!

Már nem tudom, hogy Veled dumáltuk-e, hogy majdnem egyszerre szültünk. Akkor csak "A" volt az aláírásod. Te voltál alapítványi szobában?

Én 2002. Június 12-én du. 2-kor szültem, 12 óra vajúdás után császárral, a Vidánál. Most másodszorra is Vele fogunk szülni.

Nagyon aranyos a fiatok! Gratulálok!

Pöttöm
pöttöm

Kedves Ágnes!

Most, hogy lassan ki kellene tölteni a 2003. évi szja bevallásainkat szeretném megkérdezni, hogy milyen adószámra kell hivatkozni, ha a felajánlható 1%-ot a Kútvölgyis csecsemő osztálynak szeretném eljuttatni?

A Szülésre-anyaságra felkészítő tanfolyamot hírdető prosin találtam ugyan egy Alapítványt és egy adószámot is, de kissé elbizonytalanodtam, miután a www.niok.hu oldalon (ami elvileg tartalmazza az 1%-ot fogadó alapítványok teljes listáját, nem találtam a fent említett alapítványt).
Úgy tudom, ha nem megfelelő hivatkozással ajánljuk fel az összeget, akkor az APEH-nak megy a pénz.

Böbe, aki már csak 6 napot dolgozik :-)
böbike

Sziasztok!
Ha egyágyas szobában szeretnék majd lenni, ill. ha apás szülést szeretnénk, arról mikor kell szólni az orvosnak? Már most megemlítsem neki? (8 hetes vagyok.)
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Kicsit elhavazva, de azért benéztem, hogy mi van Veletek. Látom, zajlik az élet, és ez jó. Én egyenlőre próbálok valami rendszert felismerni szép új életünkben, és a fiunk életritmusában, de nem igazán sikerül...Kép Egy biztos: ha én feladom, és felkelek, akkor ő elalszik végre. Úgyhogy nálunk nem megy az együtt szundikálásKép.

Valaki kérdezett itt arról, hogy mennyit lehetnek a babával a kórházban. Én ugye három hete szültem, és gyakorlatilag csak az első napon voltak kedvesen erőszakosak velem, hogy "adjam be" éjszakára a babámat a csecsemős nővéreknek, hogy kicsit pihenjek - de nem is voltam valami jó bőrben, kicsit nehéz volt a szülés. De akkor is kihozták ha sírt. Utána viszont végigi velem lehetett, csak akkor adtam le, ha látogatóim érkeztek, és kimentem hozzájuk. Akkor nem akartam, hogy esetleg a szobatársaimnak bömböljön. De ők is aranyosak voltak, a 3. naptól már akkor is ott hagytuk a babákat, ha valakinek dolga volt.
Az orvosi vizitről: tényleg nagyon jó volt, hogy ott, előttünk zajlott a vizsgálat, és valóban bátran, kötetlenül lehetett kérdezni az orvostól. Csak egyszer "rendeltek" össze minden kisbabát a csecsemősökhöz, amikor a csípővizsgálathoz érkezett orvos, és ott gyorsan az összes babát levetkőztettük, és végignézték.
Bár nincs szüksége rá, mégis hagy vegyem "védelmembe" Rákóczi Ágnest, hogy miért nem nézett be olyan gyakran: amíg én bent voltam hihetetlen nagyüzem volt a szülészeten. Például engem egy fél napig nem tudtak az osztályra átvinni a szülőszobából, mert telt ház volt. Sürgősen hozzáteszem, hogy semmi károm nem volt belőle, ott is odafigyeltek rám, kihozták a babát, stb. Sőt, még arra is figyeltek - a szülésznők, hiszen ők voltak a közelemben -, hogy ettem, ittam, pisiltem-e. Enni-inni persze nem tudtam, de ők mindent megtettek.

Kedves Rákóczi Ágnes!

Az adószám-ügy engem is érdekelne, mert én is, és a férjem is szeretnénk ha önökhöz kerülne - ez a sajna nem túl nagy - 1 százalékunk.

Gumicukor!

Majd próbálok képet feltölteni, ha nem sikerül, akkor lehet, hogy a segítségedet kérem.Kép

Fruzsi nagyon eltűnt! Remélem babázik.

Minden pocakosnak kitartást, és boldogságot!! ja, és TÉNYLEG fogadják meg a tanácsot: minnél többet pihenjenek most, mert ha megszületik...KépKép
kistitu

Adószám:

Vhol meg volt nekem, mert idén is hozzájuk utaltattam, de most nem találom a papírt.

viszont nekem a szülészeten mondták meg, felhívtam őket, hogy nekik akarom az 1%-ot és készségesen válaszoltak, melyik számra lehet utalni.

Most csak egy telszámmal tudok szolgálni:
1/355/11-22 (kp-i szám)

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Mindenki!

Alapítványunk nevét és adószámát küldöm szeretettel.

Egészséges Magyar Anyáért és Újszülöttért Alapítvány

adószám: 18049976-1-43

Köszönet Mindenkinek
Z.E.
Vendég

Szia Pöttöm!
Igen,én voltam A. akivel majdnem egyszerre szültél,csak közben regisztráltam,mert már másként nem fogadja el a gép a hozzászólást.Mikorra vagy kiirva?Lehet hogy egy kis "skorpió" lesz?Én is az vagyok,nem rossz kis jegy az!Beszéltél már a Vidával a császár utáni szülésről?Te mit választanál?Nekem olyan pozitív volt a császár,semmi fájdalom előtte se,utána se,hogy elgondolkodtam,talán másodszorra se kéne belehalni..
Én az egyágyas alapítványi szobában voltam,nagyon szuper volt,főleg a légkondi miatt 50 fokban,meg hogy a páromat úgy kellet este 10-kor hazazavarni.Második babánál meg pláne jó,mert már nem kell a pelenkázást,stb.. tanulgatni.
Sziasztok!A.
almavirág

Sziasztok!

Kistitu, mégegyszer gratula Koloshoz!
Azt hallottam, hogy az ember el sem tudja képzelni, addig amíg személyesen nem tapasztalja, hogy egy gyerek a nap 24 órás figyelmet igényel. Volt/van segítségetek ez első pár hétben?
Néhány kérdésem lenne, ha esetleg van egy kis időd válaszolni. A szülés utáni pisilésről pl., mennyi idő alatt kell felmutatni némi vizeletet? Még a szülőszobában? (Ettől a katéterezéstől kicsit jobban tartok mint bármitől.)
Amikor hazavittétek a kicsit, akkor a köldökcsonk még rajta volt? Amíg bent van az ember gondolom megtanítják hogyan kell tisztítani. De a kórházban az újdonsült anyuka csinálja/csinálhatja ezt, vagy ez a csecsemős nővérek dolga?
További jó babázást!

Zachár Erika!
Az adószámot köszönöm. Szerintem a kórházba is ki kellene tenni erről egy tájékoztatót a pultra, vagy lehet, hogy csak elég lenne egy bazi nagy plakát, hogy a látogatók is hozzáférhessenek az infóhoz. De az is előfordulhat, hogy én nem voltam elég figyelmes.

Liv!
Az orvosodnak nem árt szerintem, ha megemlíted azt, hogy apás szülést szeretnétek, de úgy gondolom ez már teljesen elfogadott és támogatott a Kútvölgyiben. A héten volt a szülésre felkészítő tanfolyam 4. része, aminek az együtt-szülés volt többek között a témája. Annyira sokan voltunk, hogy csak na. Nagyon jó volt látni, hogy mennyi apuka hallgatja figyelmesen a szülés megindulásának jeleit. Érdemes majd ellátogatnotok szerintem az előadásokra. A férjemnek sokat segített, azt nem mondom, hogy megnyugodott, de nagyjából tudja mire számíthat.

Kedves mindenki!
Szeretném megkérdezni, hogy használ-e valaki légzésfigyelőt? És, ha igen milyen típusut? Most találtam az interneten egy ki sem bontott babysense II. kétpanelest a Madarász utcai korház ajánlásával, de nincs rajta garancia. Nem tudom egyáltalán fontos-e. Azt sem tudom, hogy mennyi ideig szokták ezeket a készülékeket használni, mert, ha csak pár hónao, akkor, lehet érdemesebb bérelni egyet.

Bocsi a hosszúra sikerült levélért!
Nem szül valaki április 20. körül?

Böbe
böbike

Böbe

Én nem használtam légzésfigyelőt, de bevallom nem is voltam nyugodt. Kissúlyú, vagy koraszülött babáknál ajánlott főként.

pisi:
én este 11-kor szültem, 2-ig a szülőszobán voltam, pisi nem volt, de nem volt gond, szülésznő mondta, hogy igyak sokat, és még éjszaka lett eredmény, így katéterről szó se esett.

köldökcsonk:
ált 10. napon esik le, így még otthon is kezelni kell, csecsemős megmutatja, ha nem, akkor kérni kell, alkohollal és hintőporral, steril gézlappal kell kezelni, a kórházban adnak, otthonra pedig a gyerekdoki ír fel gyógyszertárit. De pl a szobatársam fiának már a kórházban leesett, igaz ő császáros volt, így tovább bent voltak. De még utána is kell egy picit kezelni. Ja és víz ne nagyon érje.

pusz
Judy
(8+5)
Judy

Böbike!

A Maternás szórólapban, amiben a szülésre felkészítő tanfolyam időpontjai is vannak, tartalmazza az alapítványunk nevét és adószámát is. Ez a pulton található. De aki elég akaratos Kép az előteremti a föld alól is. Köszönjük

Zachár Erika
Vendég

Kismamák, előreláthatólag fog valaki október közepe táján szülni? (Mert én igen! Kép )

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Én már régen jártam ebben a topicban, de most megint esedékessé vált!Kép
Október közepe táján fogok szülni.Immárom a második babómat!Kép
Böbike: Nekünk van légzésfigyelőnk ha jól tudom Aphone Alarm a neve. Kb. 6 hónapos koráig használtuk. Lehet hogy sokan feleslegesnek ítélik meg de minket nagyon megnyugtatott.

Kati
kfk

Böbike!
Kislányom pontosan 12 napos ma, és mi használunk légzésfigyelőt, a neve Angelcare. Én sokkal nyugodtabban alszom (már amikor ez lehetséges : )) amióta használjuk. És ezáltal kipihentebb is vagyok, ami viszont hasznos dolog egy újszülött mellett!
Üdv:
Kata
mkata

Kaplár-F. Kati, akkor remélem, találkozunk! Kép

Kép

Kép
liv

Kaplár F. Kati, akkor remélem, találkozunk! Kép

Kép

Kép
liv

LivKép

Én okt 11-et kalkuláltam magunknakKép

Judy
Judy

Én okt. 15-öt, az orvos 20-at. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, ezek után mindenképpen beruházunk egy légzésfigyelőbe.
A Madarász utcai (légzésfigyelős) felkészítőn járt már valaki?

Böbe
böbike

Sziasztok!

Ismét szeretnék megkérdezni tőletek néhány dolgot.
1. Mit lehet tudni az ún. alapítványi szobákról? (Sajnos szinte semmit nem tudok róluk.)
2. Mit kell tudni az anyaságra felkészítő tanfolyamról?
3. Azoktól kérdezném, akik már szültek a Kútvölgyiben: van-e olyasmi, amiről ritkábban esik szó, de jó, ha tud róla a kismama?

Köszi. Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Kedves Kismamák!
Nagyon köszönjük a felajánlásokat, Erika kolléganőm már megírta az adatokat. Ne szerénykedjen senki sem, sok kicsi sokra megy: tavaly kb. 300 000 Ft gyűlt össze az 1%-kból. Ez igazán nem kevés!
Alapítványi szobákról:
3 szobánk van, egy kétágyas szoba a "B" szárnyon (519-es kórterem), kellemes környezetben, más bútorzattal, TV-vel, látogatók számára szabad bejárással. Éjszakánként és ágyanként 3000Ft alapítványi támogatást kérünk. Ha az édesapa is bennt szeretne maradni (és éppen nincs "csúcsra járatás" a szülészeten), erre is van lehetőség, ha mindkét ágyat vállalják.
A "C" szárnyon két egyágyas szobánk van. Az 533-as szoba szintén szép felszereléssel, TV-vel, hűtőszekrénnyel naponta 5000 Ft.
Az 528-as szoba a legkomfortosabb: saját fürdőszobával, légkondival, TV, hűtő, telefon (ennek számláját külön kell fizetni), naponta 7000Ft.
Erről a szobáról azonban tudni kell, hogy a kórháznak a magánbiztosítókkal kötött szerződés is ide szól, és ezért, ha úgy adódik (szerencsére ritkán)előfordulhat, hogy ki kell költözni a szobából.
Bejelentkezni a szobákra előre nem érdemes, mivel a szülések kiszámíthatatlan időpontban indulnak. Ezért, ha valaki igényt tart alapítványi szobára, felvételkor kell jelezni. Ekkor a felvételt végző szülésznő meg tudja mondani, melyik szoba üres. Ha nincs abban a pillanatban üres ágy, de mondjuk másnap onnan mennek haza, akkor is érdemes szólni, mert akkor figyelünk erre és másnap át lehet költözni a megüresedett szobába.
Tanfolyamról szórólap a pultnál található, röviden: öt előadásból áll. 1. terhesség, 2. dietetikai tanácsadás, 3. szülés-együttszülés, 4. gyermekágy-szoptatás, 5. szülőszoba látogatás.
Üdvözlettel: Rákóczi Ágnes
rákóczi

Sziasztok!

Liv biztosan találkozni fogunk, de látom bővült a létszám Judyval is!Kép
Mi részt vettünk az anyaságra felkészítő tanfolyam minden foglalkozásán. Szerintem nagyon jó volt és nagyon sok hasznos tanácsot kaptunk. A lényeg hogy itt Te kérdezhetsz és arra kapsz választ ami kifejezetten téged érdekel. Érdemes előre össze irogatni a kérdéseket.

Kati
kfk

Kedves Zachár Erika!

Örömmel látom, hogy olvasod a fórumot. Így ezúton is szeretném újra megköszönni az odaadó segítségedet első szülésemnél. (Akkor Dr. Vida Gábor ajánlott Téged.)

2002. június 12-én született Dorina, 4400 grammal és 59 centivel, 12 óra vajúdás után, végül császárral. Nagyon köszönöm kedvességed és figyelmedet. (annak ellenére, hogy sok dolgod volt azon a délelöttön, mert még 3 lány szült meg akkor)
Most ismét babát várunk, aki október 11. körül látogat meg minket. Majd szeretnélek felkeresni és most is szeretnénk, ha Te lennél a szülésznőnk.

Még egyszer köszönünk mindent!!!

Solymosy Edina
pöttöm

Sziasztok!

Judy, Liv és Kati! Én október 11-re vagyok kiírva. Még az is lehet, hogy találkozunk. Dorina is 9 napot késett. Jó pocakosodást!!!

Dorinával mi is jártunk szülés-felkészítő tanfolyamra a férjemmel. Nagyon jó volt, sokat lehetett megtudni, konkrétan az osztály szokásairól is. Így mikor már szülni mentünk nem volt idegen. Akinek van ideje rá, Mindenkinek ajánlom. A férjeknek is, mert sokszor Ők kérdezik azokat a hasznos dolgokat, ami Nekünk nőknek nem jut eszünkbe. Mindent máshogy látnak, ezért nagyon jókat kérdeznek.

Pöttöm
pöttöm

Sziasztok!

Hát úgy néz ki, újra vendégeskedhetek a Kútvölgyiben valamikor november közepén. Bár doki még nem erősítette meg, de a teszt szerint érkezik a kistesó. Drukkoljatok légyszi, hogy minden okés legyen! :-)

Van valaki még, aki ennyire koraterhes?
Réka2
réka2

Böbike

Bár nem nekem szólt a kérdés, de én megosztom veled az általam tapasztaltakat.

Pisilés
A szülés utáni 2 órás megfigyelés után a szülésznő elkisért WC-re és mondta, hogy jó lenne, ha tudnék, mert akkor katéter. Persze nem elrettentően mondta, nagyon kedves volt. Mondta, hogy elég pár csepp, nem kell elsőre mennyiség. Pár csepp az megvolt, szülés utáni éjjel már jártam is ki WC-re.

Köldökcsonk
Megmutatják, hogyan kell ápolni, semmi extra. Nekünk még a kórházban leesett. hamar gyógyult.

Liv
Mészi már sok apás szülést vezetett le. Szereti is, ha az apukák is aktívak már a terhesgondozás alatt is. a páromnak is mindent elmondott, bármi kérdése akadt.

alapítványi szoba
Én már többször írtam róla, lásd archív, de most ismét leírom.
én 2002. júliusban szültem, 2 ágyas alapítványi szobába kerültem merő véletlenből, mert éppen teltház volt. Úgy volt, hogy az első éjszakát a vajúdószobában töltöm, de a szülésznő (aki nem volt fogadott!) tudott egy megüresedett helyről az egyik 2ágyas alapítványi szobában. 519-esben volta, ahogy Rákóczi Ági is írta. Jó volt látni ezt a számot Kép
Szép otthonos (nem tudom azóta változott-e), külön mosdókagyló + szekérnyek, tv (bár ez anyira nem hiányzott), pelenkázószekrény, benne minden, ami kell (törlőkendő, pelus, alkohol a köldökcsonkhoz, steril vatta, hintőpor, popsikrém). Itt légkondi nem volt, mint az egyágyasban. szerintem első gyerekkel jobb legalább ketten lenni, mert így is nagy a kezdeti bizonytalanság, mintha egyedül lenne a mama. másodjára már azt mondom ok.
ide is bármikor bejöhetett a férjem és nemcsak fél órára, előtte a szobatársammal egyeztettünk.
Hátránya, hogy oda ritkábban jutnak el a csecsemősök, mert a gyermekágyi részen többen vannak, jobban lefoglalja őket, így neked kell a nyakukra járni, bármi kérdésed, bizonytalanságod van.
Akkor ez 2000 Ft/nap volt.

anyaságra felkészítő
passz, én nem is hallottam ilyenről, arra az élet készít fel menet közben, könyvből tanulni nem lehet szerintem. nem szülésfelkészítőt mondtál? nekem elmondott mindent a dokim, megmutatta a szülőszobát, vajúdót stb.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok lányok!
Én az 528-ban voltam,most néztem meg a babám kis névtábláján!Csak a szerencsén múlt,nem is tervezten előre.Éppen a felvételemet írta Vida Dr.,és csak rákérdeztünk az éppen ott ülő asszisztenstől,van-e külön szoba,és épp aznap reggel költözött ki valaki,úgyhogy rögtön megkaptuk,és a párom már vitte is be a pakkomat amíg engem előkészítettek.Nagyon jó volt az első nap,mert császáros voltam,és a párom egész nap ápolt.Jöttek a nővérek is,de ha bármi kellett Ő ott volt velem végig.A kisfiam 11 óra 16perckor született,és du 2-kor már együtt puszilgattuk!A TV is jól jött,mert a többi nap a foci VB felé is kacsingatott néha..A külön fürdő meg gyönyörű,pont mintha egy 5 csillagos szállodában lennél,plusz császár,de normál szülés után sem mindegy a távolság,ami itt kb.1 méter az ágytól..
almavirág

Kedves Edina!

Gondoltam, hogy Te vagy Pöttöm. Örülök, hogy kellemes emlékeid maradtak a hosszu és "eredménytelen" vajudás után is.Kép Ha újra próbáljuk állok elébe. Jó pocakosodást. Zachár E.
Vendég

Sziasztok!
Én is csatlakoznék hozzátok, hátha elláttok néhány jó tanáccsal :-)
Én is október 11-re vagyok kiírva, legalábbis az utolsó menstruáció alapján. De több helyen is azt olvastam, hogy 8. hét előtt nem lehet hallani a baba szívét. Mi "elvileg" 6 hetesen voltunk az első UH-n és papával teljesen elérzékenyedtünk a gyors kis szívverésen. De méret alapján tényleg kb annyi idős (19 mm). Mi erről a véleményetek? Vida (hozzá járok) azt mondta minden a legnagyobb rendben. Akkor nincs miért aggódnom ugye?
aticica

Szia Olga!

Ha a Vida azt mondta, hogy minden oké, akkor úgy is van! Én a második babámmal is Hozzá járok és teljesen megbízok benne.

Dorina (most 21 hónapos) szivét mi 6 hetesen hallottuk elősször, hüvelyi UH-val. Második babánk, most 10. hetes (pocakban) és mi is 8. hetesen hallottuk a szivecskéjét. Én is október 11-re vagyok kiírva. Lehet, hogy együtt szülünk? Ezek szerint sok dolga lesz a Vidának akkor.

Ne aggódj és most csak örülj a CSODÁNAK ami a pocakodban növekszik!

Jó gömbölyödést!

Pöttöm
pöttöm

De jó, hogy van még valaki itt, aki velünk egyidős :-) Te hová jársz hozzá? Engem egyenlőre a kórházba hívott mindig. Meg voltál vele elégedve? (mondjuk gondolom nem akarnál megint nála szülni)

Tud valaki valami jótanáccsal szolgálni nekem? Az Elevitet már szedem. Még valami? Egyébként teljesen tünetmentes vagyok a fáradékonyságtól és a mellérzékenységtől eltekintve.

Ő is mondta, hogy az október sűrű hónap lesz.
aticica

Aticica

Gratula a terhességhez!
Kicsit már kezd Vida forummá válni a topik. (Ami persze nincs ellenemre, mivel én is nála fogok szülni remélhetőleg.) Én is a kórházba jártam/járok végig de ez nekem praktikusabb is, mivel a közelben dolgozom. A terhesgondozáson mindig nagyon rendes volt, nem is kellett sokat várni rá soha, bár az is igaz, hogy néha úgy éreztem, hogy nagyon siet és nem tölt velem annyi időt amennyit én gondoltam volna.
Szülni ugyan még nem szültem nála, de egészen véletlenül az egyik távoli rokonom nála szült 1 hónapja (az Ő dokija szabin volt). Nagyon meg volt vele elégedve minden tekintetben!
Április után majd a személyes tapasztalataimról is beszámolok.

A folsav napi szedését mindenki ajánlja, és, ha a vérvétel után vas szedését javasolják akkor érdemes C vitamint is szedni, mert az segíti a vas felszívódását.

További kellemes babavárást!

Böbe
böbike

Gumicukor

Köszi a választ, bár az nem volt teljesen világos, hogy ha nem sekerült volna az a pár csepp, akkor katéter rögtön?

Böbe
böbike

Kedves Aticica!

Dorinával a magánrendelőjébe + kórházba jártam. Most a második babával a kórházba, de nekem így sokkal jobb.

Szinte soha nem kell várni Rá, de ha igen, az is kb. max. 10 perc. Egyszer volt, hogy szülés miatt vártam Rá, de az még izgis is volt, mert láthattam egy 5 perces babát, akit vittek a csecsemőosztályra.

Azt én is érzem, hogy néha siet, de ha komolyan kérdezel Tőle valamit, akkor részletesen válaszol és nem érezteti, hogy "hülyeséget" kérdeztél. Az UH-on pontosan mindent elmagyaráz. (főleg, ha még kérdezel is) Én a kedves, kötetlen humorát szeretem, mert mindig elmúlik a feszültségem.
Dorinával császárosok voltunk és a műtét kezdetekor rámnézett és kacsintott egyet. Ez akkor olyan melegséggel árasztott el, hogy szinte teljesen megnyugtatott. Mintha az mondta volna: "Nyugi minden rendben lesz." Úgy is volt. A bent töltött 5 nap alatt, naponta többször bejött hozzám és a vizsgálat mellett, mindig volt egy-két kedves szava. A szakmai tudását nem tudom eldönteni, de mindig BIZTONSÁGBAN éreztem magam a "keze" alatt. Nekem akkor pont arra volt szükségem, hogy megbízzak az orvosomban és Ő mindig az ezt a magabiztosságot sugározta.

Bocs, kicsit hosszú lettem.

Pöttöm
pöttöm

Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok, hogy próbáltok megnyugtatni.

Lenne még egy lehet, hogy kissé bugyuta kérdésem. Ha január 4-én volt az utolsó mensim akkor most 8 vagy 10 hetes terhesnek számítok? Mert én azt hittem a megtermékenyüléstől számolják, de a (szerintem) 6 hetesen készült UH-ra 8 hetet írt a doktor bácsi. Szóval ha valaki megkérdezi mit válaszoljak?
aticica

Aticica,
mindig az utolsó menstruáció első napjától számolják a terhességet, tehát az orvosi naptár szerint a baba a tényleges koránál általában két héttel idősebb.
Réka2
réka2

Mi is 6 hetesen (utolsó menszitől számítva) hallottuk először a szívhangot. ez egyébkétn még nem a szíve a babának, csak megkezdődik a véraramlás, és olyan a hangja, mint a szívdobogásnak.

Kedves Rákóczi Ági!
Az új szülőszobákban lesz-e lehetőség arra, hogy a 2 órás megfigyelésen ott lehessen a baba is a mamával ill. szopizhasson a baba? Nekem az első szülésemnél egészségesen, 9/10-es Apgar értékkel született a babám, mégis a szülés után odatették ugyan rám, de aztán már csak 2 óra múlva láthattam ismét, akkor is csak úgy, hogy külön kértük, ráadásul szájhuzogatás mellett. Akkor próbálkoztunk szopival, de inkább csak nyelvöltögetés volt a kisfiam részéről Kép Aztán másnap reggel 6kor hozták ki újra.

Jó lenne, ha második babámnál ott maradhatna velem a 2 órás megfigyelés alatt. Esetleg apuka is bentmaradhat olyankor, hogy együtt gyönyörködhessünk benne? Sok más kórházban így van, remélem itt a Kútvölgyiben is hamarosan lesz rá lehetőség.

Azt még hozzá kell tennem, hogy a nagy örömtől el is felejtettük mondani, hogy szeretnénk, ha velünk lehetne, fel nem ajánlották, kérni kellett volna?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Gumicukor!
Általában - ha a szülésnél nem volt probléma és a mama és baba egyaránt jól vannak - az újszülöttellás után együtt maradhat a család. Persze néha előfordulhat, hogy kicsit nagyobb a nyüzsgés és nem figyelünk oda esetleg erre, akkor tessék "erőszakosabbnak" lenni. És ha a csecsemős úgy ítéli meg. hogy a baba egy picit lehült, nehezebben vesz levegőt és ezért egy kis időre inkubátorba teszi melegedni és megfigyelni, kérem fogadják el, hiszen Ő is felelős az új jövevényért. A papa vagy más hozzátartozó ott maradhat abban a bizonyos két órában, hiszen azáltal, hogy egyágyasok a szülőszobák, nem zavarják egymást a szülőpárok.
Most csak ennyi, rohanok a gyerekért az uszodába, bocs. Rákóczi Ági
rákóczi

Egészen nosztalgiázom olvasva benneteket, pedig októberben a két hét benntartózkodásom nem volt felhőtlen - akkor volt a szülőszoba átépítése Kép De hát az idő mindent megszépít Kép És már alig várom, hogy megint baba legyen a pocakomban, bár aki a másik szobában szuszog, még csak 5 hós Kép De nem akarunk sokat várni, remélem, jövőre szülök!

Valaki említette, hogy Mészáros doktor már nincs minden héten a rendelőben. Tudtok valami számot, ahol megmondják, mikor van? Egy rákszűrés időszerű lenne. Vagy a kórház központi száma jó? A pénteki onkológiai rendelést sem csinálja minden héten?

A babaváróknak minden jót, és hamarosan jövök vissza Kép

Üdv:
Anita
anita30

Kedves Rákóczi Ágnes!

Első babánk 2002. június 12-én született 12 óra vajúdás után császárral. Akkor a nagy ijedségben és a nagy örömtől elfelejtettük megkérdezni, hogy a Férjem bejöhet-e a műtőbe vagy legalább utána együtt lehetünk-e egy pici időt.
Így természetesen nem lehetett és a műtét után egy puszit adhattunk egymásnak és csak másnap találkozhattunk. Dorinát Ő szerencsére megfoghatta egy percre (bár sajna ezt sem láthattam), én pedig a műtőben adhattam Dorinának egy ELSŐ puszit. Után két óra múlva kaphattam meg.
Az egész szüléssel kapcsolatban csak ez a rossz élményem(nyünk)van. Nagyon hiányzik az első meghitt óra hármasban.

Amúgy az egész "Csapattal" nagyon meg voltunk elégedve. Azóta is csak Mindenkinek ajánlom a Kútvölgyit.
A kérdésem csak az lenne, hogy lett volna egyátalán rá lehetőség vagy most már van-e, hogy Férjem bejöjjön a műtétre vagy utána együtt lehessünk, mint a "rendes" szülésnél.

Második babánkat októberre várjuk és sajna az előzményeket tekintve megvan a császár esélye is.

Természetesen én is tudom, hogy a legfontosabb az, hogy minden rendben volt a műténél Dorinával és velem is, csak tudni szeretném mire számíthatunk. Bár a kórházat, de főleg az orvosunkat nem hagynánk el ezért. Ez csak egy plussz jó dolog lenne.

Válaszát előre is köszönöm:
Pöttöm
pöttöm

Anita
Írtam a profilodban lévő mailcímre Mészáros doki infót.

Üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Gumicukor, voltam Mészáros magánrendelőjében. Nagyon barátságos volt (ő is és a rendelő is), szerintem nem is drága, tetszett az egész környezet. Csinált ultrahangot, és kaptam képet is! Kép 18,8 mm a baba! És az utóbbi dátum, amit Mészáros valószínűsít: október 14. Úgy látom, sokan fogunk akkor találkozni innen a fórumról! Kép
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Most voltam a dokimnál. A Babánk meghalt. Azt mondta, feltehetően fejlődési rendellenesség volt és emiatt nem tudott tovább fejlődni. Kedden megyek a műtétre. Majd néha benézek a társalgóba, de nem mostanában. Egy kicsit összeszedem magam. 10 hetes volt.

Nektek kívánok nagyon szép és boldog babásodást és remélem hamarosan újra itt leszek!

Pöttöm
pöttöm

Pöttöm
Szörnyű, ami történt, de próbáld meg úgy felfogni az egészet, hogy ennek így kellett történnie, a természet megtette, amit néha - akármennyire is fájdalmas - meg kell tennie.
A bánatod/totokat ne fojtsd el, add ki, mert az lesz a legjobb! És utána újult erővel nézhettek egy másik terhesség elé.
Ennek a kisbabának mennie kellett, még ha érthetetlen is, miért pont veletek történt.
KÍvánom, hogy minél előbb legyetek túl ezen az egészen és várunk szeretettel egy újabb pocilakó hírével!

Liv
Írnál nekem magánban a magánrendelésről, árakról. Profilomban van egy weblink, a weboldalon található mailcímre írj! Köszi szépen!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Pöttöm, nagyon sajnálom. :-(((
réka2

Szia Pöttöm!

Sajnálom, legyetek nagyon erősek.
Mi tavaly veszítettük el a 12 hetes kisbabánkat, és tudom, hogy ilyenkor nincs sok vigasz. Engem tavaly áprilisban mütöttek és 3 hónap kihagyás után újra própálkozhattunk.
Ha tehetitek utazzatok el egy kis időre, hogy kiszakadjatok a megszokott környezetből és csak egymásra figyelhessetek. Nekünk nagyon sokat segített akkor.

Böbe
böbike

Gumicukor és Liv!

A profilomban található e-mail címemre elküldenétek a Mészáros doktor magánrendelői "paramétereit" (Cím, telefonszám, rendelési idő, árak)?

Előre is köszönöm!
Zsu
tothzsuzsi

Gumicukor, tudom, hogy Mészáros neked is Elevitet és Maltofert írt fel - ezenkívül te szedtél plusz folsavat?
Tóth Zsuzsi, Gumicukor, küldöm mailben, amit kértetek.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Tóth Zsuzsi, ne haragudj, de nem találok a profilodban mailcímet. Valamit nem jól csinálok?

Kép

Kép
liv

Liv!

A profil szerkesztőmben az e-mail megjelenítés inaktívra volt állítva, azért nem találtad meg a címet,amikor rákattintottál. Most már működik, várom a beszámolót.
Előre is köszönöm szépen!
Zsu
tothzsuzsi

Liv!

Köszönöm szépen az információkat, nemsokára írok magánban is levelet!

Vigyázz magatokra, jó pocakosodást, émelygés- és hányingermentes napokat kívánok! :-)
Zsu
tothzsuzsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?