Sziasztok!
Hát megérkeztünk mi is! Nagyon hiányoztatok ám mindannyian!
A nyaralás szuper volt! Annyira klassz volt végre magunkban lenni, és persze az is, hogy több, mint egy szobánk volt. Úgyhogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy eggyel többen jöjjünk haza
Szorítsatok nekünk!
Voltunk strandon is, meg kirándulni (kullancsmentesítésre bevált a Polybé),láttunk szalamandrát és vizisiklót, meg sütöttünk szalonnát hármasban Áronnal, miután Hanna elaludt (és Áron nagyon boldog volt, hogy fennmaradhatott velünk), meg Áron nyírhatott füvet, és ez jobb móka volt neki bárminél
Hannus meg, ahogy megérkeztünk, és kitettük a fűre, egymás után 3x felállt egyedül (eddig még sose), aztán elindult!!!! Szóval csak arra várt, hogy Kemencén legyünk
És immáron 5fogú!
Egyszóval nagyon jól éreztük magunkat, leszámítva, hogy a páromat kivéve mindnyájunkat csípett meg darázs
, de hát ennyi még belefér. Köszönjük a jó időt, mert most olvastam, hogy ti intéztétek nekünk
Jó sokat írtatok, remélem sikerül mindenkinek válaszolnom!
Először is: Dia, ha érdekel ez a kissé "fapados" nyaraló, ami nem vízparton van, hanem Kemencén, a Börzsönyben, akkor szóljál! Ez ugyanis a miénk, de azért ajánlgatom csak kissé félve, mert nem ám összkomfort... Mindenesetre a mi gyerekeink jól bírták, sőt Áron 9 hónapos volt, mikor először voltunk vele itt.
Szept. 5. nekem jónak tűnik. Be is írom a naptárba. Már alig várom, hogy találkozhassak veletek megint!!!
Evey!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a nyaralásotok! Tavaly mi hasonlóan jártunk, 3 nap után jöttünk haza, mert Áron tüszős mandulagyulladást kapott, lázas volt, hányt.
Iboly!
Ez aztán klassz! Gratulálok!
Geri!
Mi is volt jó párszor, hogy nem fürdettük meg valamelyik gyereket ilyen-olyan okból, de semmi gáz nem lett belőle.
Alvásügyben: Áronnal ugyanígy szédelegtem, volt olyan éjjel, amikor úgy éreztem, ha még1x felkel, tutira megbolondulok (aztán persze felkelt, én meg nem bolondultam meg, legalábbis remélem
). Előtte nekem kb. 10 óra volt az alvásigényem, és ettől azért messze elmaradtam. Most meg, én se értem, hogyan, de simán elvagyok 5 óra alvással! Szóval a másodikkal valahogy könnyebb, idomul az ember szervezete. Pedig Áron ritkábban kelt fel, Hannus viszont kb. 10 hónapig 6-8x éjszakánként, és csak szopival aludt vissza. Viszont egyszer csak - láss csodát - MAGÁTÓL leszokott róla! Most már max. 1x kel, de legtöbbször felkelés nélkül alussza végig az éjszakát 1/2 9-9-től 6-ig, akkor szopizik, aztán alvás tovább 8-9-ig (ha Áron hagyja
).
Kicsit félve írom le, hogy a sírni hagyást nem tartom jó módszernek...a baba világba vetett bizalmát teszi tönkre... Nálunk is bevált az együttalvás, olykor önkiszolgáló módszerrel ment a szopi, fel se ébredtem szinte. Így pihentetőbb volt.
Nálunk a Laktoherbet az egész család issza
Én simán megiszom belőle a napi 4 litert csak úgy natúr, ízesítés nélkül. Még nem untam meg. És tényleg úgy érzem, hogy növeli a tejmennyiséget. Viszont úgy tudom (Iboly, javíts ki, ha nem így van), hogy sok tejet nem szabad inni, mert átmegy a fehérjéje az anyatejbe, és tejérzékenységet okozhat (ez volt nálunk is).
Fogacskásoknak könnyű kibújást, izgi-mozgiknak meg gratula a világ kitárulásához!
Dia, pont én is úgy érzek, ahogy te írtál, hogy csodálatos figyelni, ahogy egyre inkább megértem a kis világukat. És hiába láttam már egyszer, hogy az olyan apró kiscsecsemőkből lesznek a cserfes önálló gyerekek, másodszorra is hihetetlen!! És tényleg nagyon klassz úgy végigmenni egy mezei-erdei úton, hogy minden fűszálat, minden bogarat megnézünk, elbeszélgetünk róla. Egyszeriben minden nagyon más lesz, minden más dimenziót kap. Imádom!!!
Bocsánat, ha kihagytam valakit, de nem bírtam mindent megjegyezni
Holnap pótolom.
Jó éjszakát és puszi mindenkinek!
Pele