Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák!
Eddig csak olvasgattalak Benneteket, de most egy kis segítséget szeretnék kérni, pontosabban tájékoztatást, hiszen Ti már tapasztaltak vagytok.:-))Okt-ben fog szuletni a kisbabánk és tegnap kezdtunk el azon gondolkodni a férjemmel, hogy mikor is kellenne majd ot furdetni. Persze egyutt szerettuk volna, de mivel o sokáig dolgozik-van amikor csak 8-ra ér haza- nem tudom, hogy az jó lenne e a picinek. Mit gondoltok?
Elore is koszi és bocs, hogy csak ugy belopakodtam kozétek. Mindenkinek jó babázást és jó pihenést a hétvégén.:-))
Katica
Katica

Sziasztok Lányok!

KAti, sajnálom, hogy ilyen vacakul voltál!! Nem lehet, hogy ez a szalmaság ára?Kép de jó, hogy túl vagy már rajta!

Katica, persze, hogy nem baj, ha 8 órakor fürdetitek majd meg a kicsit, minálunk van, hogy fél 9-kor van fürdetés. Szoktatás kérdése az egész, igaz lányok? (Söt, volt már olyan is, hogy kimaradt és reggel bepótoltuk)
Kívánok könnyü és sima szülést, vigyázz magadra!

Geri, sajnálom, hogy balesete volt Lilinek, bízom benne, hogy nincs semmi baj veletek!

SHajni, szia!!KépKép Gratulálok én is a kisbabádhoz! Édes lehet..Kép Amikor csak tudsz, írj és kérdezz nyugodtan bármiröl!

Jancsi is négykézláb áll, állandóan ringatja magát, és idönként elörevetödik. Van amikor ügyes és viszi a kezét is, de van, hogy nem, és akkor -mint Ancsa Tomija- sír. Csomót dumál, édes kis kölyökKép Már 5 hónapos, következö héten kapja az utolsó szurit, remélem nem lesz baja.. Súlya és hossza is akkor lezs megmérve. Kiváncsi vagyok, hogy mekkora már?!
A hétvégén teszek majd fel új képeket a "Verus családjába", szólok, ha már kész vagyok vele.

A hétvégén biztos jövökKép, mert vacak idöt jósolnak és nem tartom valószínünek, hogy nagyon kimozdulnánkKép

Addig is puszi mindenkinek:
Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Végre újra itthon! Ha hiszitek, ha nem már nagyon vágytam a kis kuckónkba. Elég volt ez a másfél hét tévollét. Még a jövő héten megyek 4 napot, aztán utána elkezdünk napirendre beállni. Lili baba szeptember 1-én költözik a szobájába. Annyit mocorog éjjel, hogy nem bírok tőle aludni. Szegénykém ma éjszaka nem fogom kivenni, ha sír, nem tudom hogy fogja viselni. Kép A fején a púp már nem is látszik, és még mindig nagyon édes.

Verus! Gratula ügyes Jancsihoz. Nálunk még a hasonlét jelent problémákat, de már bírja vagy 8 percig is úgy. Ha már rendesen hazaérünk többet fogunk játszani hason.

Évi! Elvileg már vasárnap jössz. Milyen volt a keresztelő?

Emese! Én már helikpotereztem, és kisgéppel is repültem, fantasztikusan jó élmény volt mindkettő. Ha van lehetőséged próbáld ki.

Bigacsiga! Kössz, hogy leírtad a webcímet, megtudtam egy-két dolgot, de nem lettem okosabb ötletileg. Majd körülnézek.

Lara! Ne foglalkozz az előtejjel, nekem sem volt. Már írtam. Dia azt írta, hogy lehetnek problémák az első szopiknál, nekem nem nagyon voltak. A fájos mellbimbómat kentem Garmastánnal méghozzá úgy, hogy bekentem és ráraktam egy mellbetétet és úgy dunsztolódott. Ezt a kórház védőnője tanácsolta.

Kingandi! Jó ötlet ez a tali nálatok!!!

Iboly! Én ugyan csak úgy ejtőernyőztem, hogy húztak motorcsónakkal, de az is fantasztikusan nagy élmény volot. Az a hihetelen csönd és béke. Isteni volt.

Snoopy! Nem vagyok az a típus aki megijed hálistennek. Amit leírtál elég ijesztően hangzott, de bízom anyai ösztöneimben és tudtam volna, ha nagyobb a baj. De nem volt semmi okom rá.

Andi! Köszi a tanácsot, jó az ilyenre emlékezni, de nem elővenni. KépKépKép

Kriszta 2 hétre ment nyaralni, vmikor most jön majd haza.

Gabi! Szerintem ne adj pótlást, hanem minden délután aludj 1 órát. Szigorúan és kötelező jelleggel. Az nagyon jót tesz a tejtermelésnek hidd el. Csodákat művel. És igyál a szopi előtt egy nagy pohár folyadékot. Aludj, aludj, aludj és pihenj amennyit tudsz.

Hajni! Még egyszer gratulálok a kicsi fiadhoz. Sétáljatok sokat én már 2 hetesen nagyokat sétáltam Lilivel 2-3 órákat. Nem árt nekik. Gyere amikor csak tudsz.

Kati! Mik vannak... Örülök, hogy már jól vagy... KépKépKép

Katica! Jöhetsz ám máskor is. KépKépKép Mi elöször 7-kor fürdettünk, aztán átáltunk 1/2 9-re napfordulókor. Folyamatosan csökkentve most megint 7-1/4 8 körül fürdetünk. Ez a babucitól függ.

Mit szólnátok ha találkoznánk mondjuk szeptember 5-én szerdán 11 órakor a Margit szigeten? Javaslatok????

Azt szerettem volna megkérdezni tőletek, hogy nem bojgatja-e meg Lilit, ha egy este nem fürdetjük meg. Szeptemberben megyünk egy esküvőre, ami hajón lesz 5-11-ig megy a hajó és nem szállunk ki közben. Szóval Lili ott fog aludni babakocsiban. Szerintetek fog aludni? Nem lesz megzavarodva?

Most búcsúzom:

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Gratulálok shajni a babádhoz!
Lányok én úgy örülök, Norbi ma este sírás nélkül elaludt, evett rendesen semmi pótlás!!
Anikó köszi a tanácsot,az alvás nem nagyon megy mert mindig van mit csinálnom,de most megfogadtam hogy mindennap lefekszem egy kicsit és este is korábban megyek aludni mint mostanában.
Szerintem nem lesz semmi baja Lilinek ha nem fürdeted meg mi is voltunk már úgy hogy későn értünk valahonnan haza és már nem ébresztettem fel.
Képzeljétek Norbi ma többször is hasra fordult! Nem korai ez még? 3,5 hónapos.Végre jön egy kis hüvös már vártam, Norbi nagyon nyűgös volt a meleg miatt is.

Megyek eszem még valamit

Jó éjszakát
gabi1 (gabi1)

Kedves Gabi1!

Remélem, nem haragszol, hogy kéretlenül próbálok segíteni, de úgy érzem, túl korai még a tápszer. Teljesen természetes, hogy estefelé kevesebb a tejed, ez mindenkinél így van. Jó pár hétbe beletelik, mire kiderül, ha egy kisbabának valóban pótlásra van szüksége. Heteken keresztül kell figyelni a súlyát, nézni a hossznövekedését, a pisis, kakis pelusok számát, azt, hogy mennyire hurkás, milyen az izomtónusa, a bore. A minden szoptatás elotti és utáni mérés fals eredményt ad, egyáltalán nem kell egy gyereknek pontosan ugyanannyit ennie minden szopi alkalmával. Mi felnottek sem fogyasztunk mindig egyforma mennyiséget az ebédbol meg a vacsorából. Ráadásul, csak aggodalomra ad okot a mérés.
Kb. a harmadik hónap táján van egy növekedési ugrás, amikor nem a te tejed kevesebb, hanem az o igénye nagyobb. Pár nap alatt képes a tejtermelodés alkalmazkodni a baba megnövekedett szükségletéhez. Ezenkívül minden babánál vannak olyan idoszakok, amikor szinte megmagyarázhatatlanul nyugös, sírós, és ezek az idoszakok a legtöbb esetben a délutáni, esti órákra tehetoek. Mindenfélével lehet magyarázni, meleggel, fogzással, stb., de általában anélkül múlik el, hogy igazán meggyozodhettünk volna a baj valódi okáról. A korai pótlás általában oda vezet, hogy egyre kevesebb lesz a tej, egyre többet kell pótolni, s egyszerre csak azon veszed észre magad, hogy már nem szopizik a babád.
Ha úgy érzed, van abban valami, amit mondok, és van bátorságod elhagyni a tápszert, akkor tedd azt meg minél hamarabb. Helyette tedd mellre a babádat gyakrabban, ha nyugös, sétáljatok vagy fürödjetek meg együtt, egy kis szopizás a vízben csodákat tesz. Apa is besegíthet, az eros férfikéz, a dörmögo hang megnyugtatóan hat a babákra, közben te kényeztesd egy kicsit saját magad. Sétálj egyedül, trécselj egy órát a barátnoddel, vagy vegyél egy kellemes, illatos fürdot. Utána nagyobb türelmed lesz a kicsihez. És egy percig se hidd azt, hogy nincs elég tejed!!! Kérdezd csak meg Pankamamát!

Üdvözlettel
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Lányok, csuda jól sikerült az ünnepség! Legalább 200-an voltunk. Eloször óvódások adtak egy kis musort, majd a védonok megajándékozták a sokáig szoptató és a tejadó édesanyákat. Liesel elhozta a hordozókendot meg a mosható nadrágpelenkát és o volt az információs asztalnál, ahol a LLL és A SzME kiadványai voltak megvásárolhatók illetve elvihetok. Bóbita tartotta a babamasszázs-bemutatót. Rágcsálnivaó, innivaló rengeteg került a helyi csemege boltok jóvoltából.
Képzeljétek, a szoptatós tesztet általában hibátlanul töltötték ki a mamák, de még mindig sok tévhit tartja magát, ami látszott a néhány helytelen válaszból.
Elképesztoen meleg volt, viszont a helyszínválasztásunk bejött: a Máltai játszótér volt a legjobb hely a lurkóknak. Az egyik szervezo védono játékos vetélkedoket tartott a nagyobb gyerekeknek. Gabi valószínuleg felteszi a Babanetre az élménybeszámolót, lehet, hogy képek is lesznek.

Ami nekem külön jó hír, hogy a játszótér helyt adott a szoptatós baba-mama csoportomnak, így szeptembertol már itt tartom a találkozókat.

Szabad még dicsekedni? Másnap meghívtak a helyi tévébe, egy élo musorban kellett beszélnem a szoptatásról. A játszótér vezetojével együtt voltunk ott, a játszótéren zajló programok kapcsán készült ez a beszélgetés. Naggggyon izgultam!!!

Na, elég a dicsekvésbol. Puszi mindenkinek
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok Lányok!

Üdvözlünk mindenkit innen Galyatetőről, és mivel ma itt rettentően trutyi az idő, most netezéssel múlatom az időt.

Dia' Totál gzerekbarát a helz, nagz ősfás park, játszótér, kiságy, etetőszék, stb, csodás hegyi levegő és 1,5 óra az út ide. A cím: Galyatető, Kodály Zoltán st.1o. Tel:o6-37-376-o11, 376-o12

A gyerek ugyanugy viselkedik mint otthon, így remekül tudunk programokat csinálni, este is alszik, ígz még bulizni is el tudunk itt menniKép

Majd vövőhéten ha hazamentünk írok még, most puszi mindenkinek.

Üdv:Pankamama
PM

Halihó!

Rövid leszek.

Iboly! Gratulálok mindenhez, ami történt veled, büszke lehetsz magadra. KépKépKép

Pankamama! Jó nyaralást. Holnap már jobb idő lesz. A párod ott is dolgozik egy kicsit? Ki vigyáz a picire amíg buliztok?

Képzeljétek a fáradtság olyan határán vagyok, hogy 1 perc alatt elalszom és úgy kelek minrha 3 percet aludtam volna. Most keltünk fel és úgy aludtunk másfél órát, hogy Lili felkelt 3/4 óra alvás után, amit én 3 percként éltem meg, odavettem magam mellé ráraktam a cicimre és elaludtam 3/4 óra múlva arra keltem, hogy Lili alszik. Ez durva. Szegény Szabim meg megy hétfőn dolgozni és hulla fáradt. Kép

Ma megyünk eskövőre és lagziba, a picire Anyósom fog vigyázni. Remélem tudunk egy kicsit mulatni...

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!!!!!!

Újra itt!!! KépKépKépKépEgyenlore csak írok, mert másfél hetet végigolvasni?!

Nem is tudom, hol kezdjem. Csongi nagyon jól érezte magát a mamiéknál. Egyetlen egy üvöltés volt vasárnap este, de szerintem az már a végkimerüléstol lehetett.
Szombaton volt a keresztelo. Nagyon tetszett neki a templom, a papbácsival is beszélgetett addig, míg a szenteltvíz a szemébe nem ment. Na ezek után volt sírás...Egy kicsi. 26-an voltunk, kézrol-kézre járt egész nap, mindenkire vigyorgott, megjegyzem volt vagy 40 fok!
Hihetetlen sokat változott másfél hét alatt. Még emlékszem, hogy Adri írta az 5 hónapos fiáról, hogy már kész kis fickó! Hát tényleg. Bámulatos mennyit okosodott! Sikerült bekapnia a lábaujját, hangosan ásít, úgy alszik, mint egy felnott. Mindent megvizsgál, mindenre odafigyel. Olyan édes, amikor körbetapogatja az arcom! Simán vágja magát hasra, és olyan ennivalóan nézelodik! Meg le sem tudom írni! Szegény mamika még sírt is a búcsúkor.
A fogacskája még nem bújt ki, de nem hiszem, hogy sok ido kell neki. Viszont az éjszakáink szörnyuek. Állandóan felébred, és csak cicivel alszik vissza. Reggel úgy ébredek, mintha nem is aludtam volna. Enyhén szólva fárasztó!
Mindenkitol kaptam odakinn a kéretlen tanácsokat, ettol függetlenül én még mindig CSAK szoptatok.
A nagy melegben nagy felindultságomban levágattam rövidre a hajam. Akkor nagyon jól nézett ki, de késobb rájöttem, hogy magamnak nem tudom úgy megcsinálni. Úgyhogy most meg van bánva az egész. Orült vagyok!Kép
Na, annyi minden volt eszembe, de most csak ennyire jutottam.
Hiányoztatok.

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Gabi!
Amikor ordít esténként azért még hajlandó próbálkozni a ciciddel ha mondjuk átteszed a másikra?
Zsombi néha olyan hisztis (ha pl. sokat kell várni a kajára valamiért) hogy nem is hajlandó próbálkozni vele, még ha a szájába csurog a tej, akkor sem. Kínomban egyszer az a módszer vált be (mivel a teát cumisüvegből megitta jóval előtt), hogy az üres cumisüvegbe fejtem pár kortyot, majd amikor azt hajlandó volt meginni, alattomban kicseréltem az eredeti csomagolásra.
Iboly!
Olyan jókat írsz, hogy kedvem van kipróbálni a praktikákat anélkül, hogy bármi szopi-probléma lenne.
Szóval, Gabi a helyedben nem hagynám magam rábeszélni a pótlásra, hiszen megtudjátok oldani a problémákat a bébivel, ebben biztos vagyok.
Lehet, hogy az esti tejtermelés, vagy leadás lassabban áll be a kielégítő szintre, mint ahogyan azt az idegeitek bírják, de azt hiszem, hogy tápszerhez még akkor sem nyúlnék, esetleg a folyamatosan alkalmazott praktikák mellett napközben lefejnék 80-100 ml-t, és végszükségben azt kínálnám neki a vacsi után.
Persze remélem, hogy azóta már minden baj megoldódott.

Katica!
A gyermekek egy része olyan éjjeli bagolyként indul, hogy a szülők előbb kidőlnek, mint a lurkó. Ilyenkor még a gyerekorvosok is azt tanácsolják, hogy a kimerülésük előtt kb egy órával fürdessék a csemetét, mert akkor a titánok is kifáradnak és remélhetőleg hamar elalszanak. Ez az idpont akár 22 óra is lehet. Úgyhogy a 20 még semmi. Ha a baba extrém korán fekvő lesz akkor esetleg lehet reggel fürdetni...
A fürdetés kifejezetten apai feladat. Ráadásul azt ők is szeretik, ha a pelenkázásért nem is rajonganak.

Kati!
Remélem, hogy ez a gonoszdi láz nem tért vissza. Örülök, hogy viszonylag hamar elmúlt.

Anikó!
Mélységes együttérzésem. A különszoba csak akkor válik be, ha már nem vigasztalhatatlan Lili, ha mégsem vigasztalod meg óránként az éjszaka közepén. Különben még a mostaninál is sokkal fáradtabb leszel, ha ez egyáltalán lehetséges.

Ami az esküvőt illeti: lehet Lili még ennél is nyugtalanabb éjszakánként? Van-e olyan hely, vagy testhelyzet, amit Lili előnyben részesít ha alvásról van szó? Mert ha babakocsiban pl sose szokoptt, akkor lehet, hogy nyüszi lesz. Egyébként mi Zsombival 2 hetes korában voltunk esküvőn, amikor is nyugodtan aludt a legnagyobb ricsajban és később sem látszott rajta tartós károsodás. Most ebben már nem lennék olyan biztos, márhogy nyugisan aludna, de persze ez nem befolyásolna abban, hogy meg ne próbáljam.
Egyébként pl a hajó kifejezetten tetszett Zsombinak. Amikor vitorlázni voltunk vele, akkor átaludta az egészet a kajütben, ahol speciel mindenki más tengeribeteg lett. Ő még csak nem is bukott Kép

Szeptember, Margitsziget? Mehetünk!

Évi!
Nagyon rövidre? Sajnos az hosszú idő, amíg megnő Kép
Gratulálok az ifjú keresztényhez. No meg az okosodáshoz. Édes lehet...

Csajok!
Egy hétig ne számítsatok rám, merthogy nyaralunk!
Az Őrségben. Majd mesélek. Állítólag lovarda is van...

Snoopy
snoopy

Sziasztok Lányok!
Már megjöttünk csütörtökön, mert Kikkó 39 fokos lázzal ébredt éjjel a hotelszobában és onnantól kezdve, csak ma reggelre ment le a láza. Most köhög és náthás. Azt mondják, hogy biztos a strandon kapott el valami nyavalyát vmelyik gyerektöl. Ráadásul északi fekvésü és csendes szobát kértem és kaptam déli (40fok volt nappal) és nagyon hangos szobát. Napközben az autók mentek fel-alá, éjjel alattunk zene+randalírozás hajnalig. Nagyon fel vagyok még most is háborodva, küldtem is egy levelet az igazgatónak. Még a rendör is megbüntetett, mert nem jó helyen parkoltunk, a szállodának nem volt elég helye. Ideírom okulásképp, hogy ne menjetek a Hotel Délibábba Hajdúszoboszlóra, mert írtózatosan sz...r.
Még nem volt idöm végigolvasni, amit írtatok és sajnos nem tudom, hogyan kell letölteni. Csak azt sikerül, ami fent van, mint pl.: 2001. április, stb. Ott csak rákattintok és letölti, de erre az oldalra hová kell kattintani?
Addig is puszi, majd jövök.
Evey
Evey

Jó estét Mindenkinek!

Elöször is: Évi! Nagyon örülök, hogy megjöttél, ráadásul jól éreztétek magatokat a mamánál. Klassz, hogy Csongi jól bírta a kiképzést, keresztelöt, rokonokat stb. Remélem, Te is tudtál egy kicsit pihenni! Kép

A keresztelöröl jut eszembe: Lányok! Segítsetek, ha tudtok! Nekem már csak a legkisebb gyerekem nincs megkeresztelve, de meg kellene. Nem vagyunk buzgó templomba járók, ennek ellenére fontosnak tartjuk a keresztelöt. Az a gond, hogy akit keresztapának választottunk, református, a keresztanya katolikus (nem férj-feleség). Van olyan katolikus pap a világon, aki így elfogadja keresztapának, és hajlandó víz alá tartani a lányomat? Mert én egyelöre nem találtam ilyet. Ha ismertek valakit, szóljatok! Köszi nagyon!

Aztán: EVEY! Annak nagyon örülök, hogy megjöttél, de annak kevésbé, hogy muszáj volt! Remélem, Kikkó jobban van már és Ti is megnyugodtataok, kihevertétek a nyaralást! Azért remélem, valamennyire sikerült élveznetek Hajdúszoboszlót, legalább a strandot! Mert jó idö az volt böven, nem panaszkodhatsz, én intéztem, külön Neked! És hiányoltalak is szorgalmasan! (Na, nem azért, hogy ilyen gyorsan haza kelljen jönnöd...)
Fönt, ahol az áprilist találtad, van aug. 2. is, meg július is. Próbálj odakattintani!

Iboly! Nagyon-nagyon gratulálok a jól sikerült bulihoz!!! KépKépKép Ráadásul még tévésztár is lettél! Ügyi vagy nagyon! Emil megjött, köszi az infokat, meg fogom nézni!

Verus! Idö, idö, idö... Ezt ismerem! Most is alszanak épp, azért tudok itt ülni. Azért gyere, ha tudsz, én várlak! Kép

Shajni! Még nem is gratuláltam Neked! Akkor most: GRATULÁLOK a baba születéséhez! Szerintem is sétálj vele sokat, a jó levegö csodákat tesz. hidd el! Kép

Kati! Ugye, jobban vagy már! Látod, látod, még bele is betegszel a szalmaságba!!! Kiderült már, mi volt a baj? Apátok mikor jön már haza? Igyekszem a levélírással is, BOCS!!!

Katica! Eleinte én is ragaszkodtam az este 7 órás fürdetéshez, azán változott a dolog. Volt olyan, hogy 10-kor került rá sor. Ha Ti be tudtok állni egy állandó rendre, a baba azt szokja meg, mindegy neki, hány óra van! Kép

Gabi! Szoptataás ügyben feltétlenül hallgass Ibolyra, olyan jókat ír, hogy én is csak sírok, miért nem kell már szoptatanom!

Pankamama! Nagyon jó pihenést és Bulizást Nektek Galyatetön! Kívánok jó idöt is, hogy nagyokat tudjatok kirándulni! Kép

Geri! Szerintem tök normális, hogy az ember kikattan néha! Aludj, ha tudsz, örülj, hogy Lili ott szuszog melletted! Érezzétek jól Magatokat az esküvön!

Snoopy! Igazán klasszak vagytok, hogy vitorlázni is elvittétek Zsombit! Az Örség meg egy szuper hely, gyönyörü, barátságosak az meberek, szóval nagyon bele lehet szeretni! Jó nyaralást!

Na, mára ennyit, holnap újra jövök, puszi Nektek!
Emese
Emese (emese)

Hát Jázminmama hová tünt???????????
Pusz Neki is, ha elökerül!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok Lányok!

Évi, sziaKép

Evey, sajnálom, hogy Kikkó beteg lett és hogy hely sem volt egy leányálom... Kiderült már, hogy mi a baja van Kikkónak?

Geri, egyenlöre Ok az idöpont és a helyszín.., tényleg jó lenne találkozni.

Sok-sok jó történt velem és a környezetemben, és ettöl teljesen felvagyok dobvaKép (Mit is keresnék itt ilyenkor?!)
Tegnap hajnalban megszült a barátnöm: Marci baba és tündéri.Kép
Aztán úgy néz ki, hogy a régóta gyermek után vágyakozó barátaink "kapnak" egy újszülöttet, aminek még jobban örülökKépKép Szurkoljatok Ti is, hogy sikerüljön, mert nagyon jó helyre kerülne az a kis ember..
És a legtutibb, hogy szeptemberben beiratkozok autóvezetésre, amire már igen-igen régóta vágyokKépKépKép (Tudom, sokatoknak van már jogsija, de ez -most- nekem egy hihetetlen nagy öröm.. )

Emese, köszi, hogy vársz, olyan aranyos vagy!

Iboly, tanácsidnak hála, a kezdödö mell-gyulladásomat sikerült kezelniKép No, meg persze Jancsi is jól kiürítette a mellemetKép Köszi még1x.Kép

Jó éjt, nyaralóknak jó nyaralást!

Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Verus! Az én barátnöm is hajnalban szült meg, az ö babája is Marci!!!! Csak nem egyröl beszélünk???

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
Emese! Köszi a puszit Kép Kép, úgy örültem neki! Itt voltam, de csak olvasgatni volt idõm, délután írok többet!

Evey! A jelenlegi beszélgetés letöltése: Elõször „Társalgó”, aztán bal oldalon az „Elmúlt napon”-ra jobb egérrel kattintás és kiválasztod a helyi menübõl „Cél mentése más néven" menüpontot.
Vagy: Társalgó – Anyaságról - Elsõ napok hetek (itt szintén a „jobbegeres” megoldás).
Remélem sikerül!

Sok puszi elöljáróban, délután írok mindenkinek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Iboly
Gratulálok a jól sikerült a Szoptatási Találkozó, és az interjúhoz külön is. Sajnos nálunk a kerületi nem volt ilyen jól sikerült.

Gabi!
Sokan leírták már neked, de tényleg várj, a tápszerrel. A lánykám minden este üvöltött egy órát minimum, de napközben is elég sírós volt az első hónapokban. Mi is azt hittük nincs elég tejem, ezért hoztunk mérleget, hogy mérjük. Attól teljesen hülyék lettünk, mert hol azt mutatta egy óra szopás után, hogy kevesebb a súlya, mint előtte volt, hol 5-10 grammot evett.
Két hét után kiiktattuk a mérleget, mert a Kinga látszólag is elkezdett gömbölyödni (a hisztike maradt), majd a sírások is elmúltak. Amikor a nőgyógyászommal beszélgettünk, és mondtam, hogy fáradt és tanácstalan vagyok, azt mondta, nyugi ez ha minden jól megy kb. 10 évig tart állandó aggódással fűszerezve.

Shajni!
Gratulálunk a kisbabádhoz, sok örömöt benne!!!!

Ildi!
Mi a tervek szerint Rákoskertre költözünk a Liget sorra. Ha minden jól alakul szeptember végén már ott leszünk.

Pankamama!
Örülök, hogy ilyen jó helyet találtatok, azt még áruld el, mennyibe került mindez?

Geri!
Örülök, hogy a Lili már jól van, emlékszem, amikor a Kinga az első balesetét elszenvedtem, én együtt bőgtem vele. Próbálom az állandó aggódást leküzdeni, de elég nehéz, mi van, ha több gyereke van az embernek? A fáradtsággal én is így voltam-vagyok éjjelente volt, hogy 2 óránként felsírt, és csak cicin nyugodott meg. Igaz sokáig siratni nem akartam, mert az apja másnap ment dolgozni, mert persze sajnáltam őt is. Most próbálkozunk – még mindig – aludni tanulni, és most már csak egyszer, ha rossz napja van kétszer ébred fel éjjel. Igy volt, hogy már 6 órát is aludtam egyhuzamban. Persze a Kinga nem ilyen keveset alszik, mert már lefekszik 8-kor, de mi persze 10-11-kor, hiszen egymással is kell foglalkoznunk. Elkezdtem egyébként este 5-6 körül gyümölcsöt, krumplit adni neki a cicin kívül, és úgy tűnik éjjelre kell neki, vagyis csak a tej kevés, mert azóta jobban alszik. Vagy nem ettől van?

A Kinga lányunk „paraméterei”: 7 és fél hónapos, 8,7 kg, 74-80-as ruhákat hord, kint van 6 foga, kettő készülődik, mindenhova elér már négykézláb mászva, és persze mindent lepakol és a szájába vesz. Próbálkozik a felállással, ami kapaszkodva már sikerül is. Rengeteget magyaráz és velem együtt „énekel”. Persze rájött már arra is, hogy vak akarata, és hisztizik is rendesen, főleg a nagymamát próbálgatja, mert ő lágyszívűbb.

Aki most indul nyaralni azoknak jó időt és pihit!
A szeptemberi tali jó lenne!!!!
Andi
KingAndi

Sziasztok!

Évi! Végre hazaértél... Örülök, hogy jó volt kint. Úgy vágyom Erdélybe menni. Nem viszel el magaddal egyszer? Kép Mehetnénk négyesben is... Ezek szerint Csongi jól van. Ne bánkódj a hajad miatt, próbáld meg másként szárítani, mint a fodrász. Nekem pár évembe telt mire sikerült tényleg úgy beszárítani, ahogy szerettem volna. De lehet, hogy te ügyesebb leszel.

Verus! Micsoda hírekKépKépKép Bár az én barátnőim szülnének vagy lennének kismamák. De még párjuk sincs hozzá Kép Autót vezetni szupi jó én imádom...

TALI ÜGYBEN KEVESEN ÍRTATOK!! Kép

Tegnap jól sikerült a lagzi, görög zene volt a menyasszony miatt, aki mellesleg 44 éves és már 16 éve együtt él a párjával és még most is hulla szerelmesek. Idétlen volt az egész és így volt jó. Most jöttek rá, hogy kell papír KépKépKép Lili baba nagyon jó kislány volt, igaz minden órában felkelt, de csak meg kellett nyugtatni.

Szerettem volna kikérni a tanácsotokat egy ügyben, ami a sógornőm. Szóval. Nekik egy lányuk van, sajnos a második babájuk meghalt és nem is lehetett több. Az első baba is a 32. hétre született 7 hónapos koráig senki nem vehette fel, senki nem érhetett hozzá csak az anyukája és az apukája. A kislány azóta 8 éves és makk egészséges. A gond ott van, hogy most voltunk nyaralni velük és a sógornőm a tanácsaival az őrületbe kergetett. Miért nem adok főzeléket Lilinek ( ő nem tudott szoptatni egy percig sem) miért nem adok kenyérhéjat hadd rágja, ha jön a foga, miért nem adok vizet vagy teát, ha szomjas, miért terítek rá nedves törölközőt a 40 fokban stb... Ezek még oké, de amikor elmentünk boltba fél órára, mikor hazaértünk azzal fogadott a kislány, hogy adtak Lilinek pohárból pár korty CSAPVIZET. Teljesen kibuktam. Merthogy állítólag szomjas volt. Mellesleg mielőtt elmentem megszoptattam. és megnyugodott a két korty víztől. Magamban dühöngtem meg persze a páromnak. A sógórnőm borzasztóan kritikus, de a kritkát nem viseli én pedig olyan vagyok, hogy jobb a békesség. De már unom. A másik meg tegnap este ő is itt volt Lilire vigyázni. Jövünk haza mondja anyósom, hogy Lili hányszor bolt fenn és, hogy adtak neki forralt vizet. Kérdeztem, hogy miért vizet. Mert a tejet NEM FOGADTA EL A CUMISÜVEGBŐL. A vizet igen... Csakhogy a vizet nem abból adták és a sógórnőm eldöntötte, hogy akkor nem kell a tej a picinek, hanem a víz. nem tudom miből adták a vizet, de még rákérdezünk, tegnap nem akartam már rászletesen kikérdezni. Szóval a lényeg én nem adok vizet Lilinek és, ha adnék az is az én döntésem és nem másé. Ne akarja az én gyerekemet irányítani senki.

Most mennem kell, puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Verus! De jó, hogy ilyen jókedvû vagy Kép! Az én reggelem nem indult valami fényesen ma Kép. Szólj ha vannak új képek, szaladok megnézni õket!

Katica! Nálunk mostanában 9 körül van fürdetés, régebben korábban volt, de Jázmin azt nem szerette (nem volt hajlandó aludni olyan korán).

Iboly! Csatlakozom én is a gratulálókhoz! Ügyes vagy! De mi ezt mindig is tudtuk Kép Kép! Köszönöm az emilt, ezúton is nagyon, de nagyon sok puszi érte Kép!

Geri! Jól van Lili kobakja? Az éjszakák sajnos most nálunk is hasonlóan telnek, most jön az elsõ fogacska. Nem sír, és nem is nyûgös nappal, viszont éjszaka sokszor felkel, úgyhogy pár napja megint együtt alszunk. Pedig már olyan jó volt, hogy az egész éjszakát átaludta és csak reggel kért enni…

Gabi1! Örülök, hogy nem szorultatok este pótlásra, remélem ez így is marad!

Snoopy! Az Õrség tényleg nagyon jó hely, nekem apukám lakik ott.

PM! Kriszta! Pele! És az összes többi nyaraló! Jó szórakozást, szép idõt és kellemes pihenést kívánok! Meséljetek majd!

Evey! Sajnálom, hogy beteg a babuci! Sok gyógyító puszit küldök neki Kép! Én a nyaralás elõtt folyton attól rettegtem , hogy Jázmin biztos ott fog megbetegedni!

Évi! Biztos ez a rövid haj is nagyon jó áll neked és szép vagy vele Kép Kép Kép! Pár nap és megszokod, megtanulod „belõni”. Ja, és rövidhajú képem még nincs rólad Kép Kép Kép!

KinqAndi! Hát az anyatejes buli úgy összességében egy kicsit csalódás volt Kép, az a doktornõ tartott egy elõadást aki Jázmin gyermekorvosa volt régebben, de nem ütötte meg a mércét – hogy finoman fogalmazzak -, az elõadását felolvasta!!!, mely olyan információkat tartalmazott csupán, amiket akármelyikünk itt a topicban helybõl és persze fejbõl elmondana. Aztán siránkozott, hogy a védõnõ nem javasolta, hogy a tápszerekrõl tartson elõadást… A tápszerekrõl????? Az anyatej világnapján????? Szóval örülök, hogy gyermekorvost váltottam még idejében… Aztán hál’ istennek elment, maradt a kedves aranyos kis védõnõnk akitõl aztán kérdeztek a kismamák és ittunk ettünk végül hazamentünk. Hát lehetett volna jobb is, na de majd a következõt én tartom meg inkább a doki helyett (ez csak vicc). Nem is! Jobb ötletem van! Meghívjuk Ibolyt Kép Kép Kép Kép!!!!

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Csak egy rövid időre jöttem. Norbi szerencsére azóta sem sír este és szopizik rendesen. Köszönöm a sok jó tanácsot. A tápszer szerencsére nem kell. Mérlegünk nekünk sincs már mert nem jó pedig 15000 ft ért vettük mielőtt Norbi megszületett. Vissza is vittük. Szóval minden rendben van.
Most mennem kell mert Még Bettina nem alszik és el kell altatni.

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Köszönöm lányok az érdeklõdést, nem ismétlõdött meg a lázas állapot, és fogalmam sincs mitõl volt. Reggelre már nyoma sem volt. Apa megérkezett Kép Kép Kép Kép Kitti épp aludt, de apa nem bírta ki, hogy ne simogassa meg, erre Kitti felébredt és akkora mosolyt eresztett rá, hogy csak csuda Kép Kép Kép Ettõl meg persze olvadozott apuci!!!

Verus! Tényleg van mitõl feldobottnak lenned! De jó hírek! Szurkolok a babának, meg a leendõ szülõknek, hogy egymásra találjanak! Majd írj, hogy mi lett!!!
Jancsi nagyon ügyeske, Kitti még mindig csak tolat, így aztán nem tud (még) orra bukni.

Lara! A lányok már elláttak jó tanácsokkal. Most csak a fájós mellbimbóra mondanám el, hogy nekem mi jött be. Szülés utáni második nap gyakorlatilag egyfolytában szoptattam, nagyon féltem, hogy kisebesedik a mellbimbóm. Megelõzésképpen annyit tettem, hogy amíg az egyikbõl evett a gyerek, a másikat szabadon hagytam (rajta anyatejmaradvány, babanyál). Éjszaka szintén hagytam levegõzni. Semmit nem kellett rákennem, és sikerült megúsznom a dolgot. A csecsemõs nõvér szerint "strapabíró" mellbimbóim vannak Kép

Gabi1! De jó, hogy nem kellett a tápszer! Izgulok értetek, hogy ne is kelljen!!! Még jó, hogy elromlott a mérleg Kép Kép

Iboly! Gratulálok! Nagyon jó lehetett!

Emese! Emilt várom!

Évi! Te is hiányoztál nekünk! Örülök a jól sikerült nagymamizásnak, és a keresztelõnek! Egyszer én is elkövettem ilyen baklövést (frizurára gondolok), mostmár így több év távlatából úgy érzem hamar elmúlt az az állapot! Addig is sok kitartást, hajhabozást (meg egyéb praktikákat), sikeres próbálkozást!

Evey! Jól rátok járt a rúd! Köszi a figyelmeztetést! Kikkó jobban van, mi volt a baj?

Geri! Tali nekünk is jó Kép
Amikor osztálykiránduláson voltunk, Kitti babakocsiban aludt és a fürdést is kihagytuk, de semmi problémát nem jelentett számára.

Lányok, ez a téma ugyan nem ide tartozik, de segítsetek légyszi! Anti konyhatündér szindróma. Szerintetek lehet olyat csinálni, hogy megcsinálom a fasírtot (megint fasírt Kép), kisütés elõtt lefagyasztom, és csak egy-két nap múlva sütöm ki? Ugyanezt rántotthússal? (panírozás-fagyasztás) Bocs, ha nagyon hülye a kérdés!

Nyaralóknak jó nyaralást!
Mindenkinek nyugodt babákat kívánok éjszakára, sok-sok óra megszakítás nélküli alvással!!!

Puszi, Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Megint én az előbb gyorsan le kellett lépnem. Szóval, amit leírtam fentebb a lényeg:hogyan értessem meg a sógórnőmmel, hogy nem az ő gyereke és ne szóljon bele abba, hogy mit hogy csinálok, pláne ne döntsön a megkérdezésem nélkül dolgokban. Szerintetek? Várom a javaslatokat!

Evey! Hát nem lehetett kellemes a rövid nyaralás és a szálloda. Sajnálom. Remélem a picinagy már jól van.

Jázminmama! Részvétem az éjjelekért én már olyan szinten hulla vagyok, hogy most is alig lézengek. Az előbb hívott a barátnőm Amerikából, hogy visszahívna 11 körül és én mondtam neki, hogy akkor már rég durmolok. pedig annyire szerettem volna vele dumcsizni... De már nem bírom. Lassan kipihenem a nyaralás fáradalmait.

Kingandi! Igazán kiváncsi vagyok Kingusra. 6 fog az jó sok és még most jön kettő. Harap mikor szopik?

MSE MI VAN VELED?

Évi! Úgy látszik nálatok is megzavarta Csongit a máshol alvás. Nálunk is ez volt, teljesen átérzem amit érzel. Ma azon szórakoztunk az egyik ismerősünkkel, hogy 3 hónapja úgy érzem, hogy vmi hülye éjjel kapcsolgatja a lámpát és azért van világos nappal. Mert én még akkor is hulla fáradt vagyok nemcsak éjjel. Világos voltam? Eljönnél a szeptemberi talira?

Gabi! Ez szupi ne is adj semmit. Amikor én pihenek délután estére mindig duzzadnak a melleim a tejtől. Hidd el érdemes rá időt szakítani.

Emese! Én sokszor azért félek gondolatban második babát vállalni, mert mi lesz hogyha ő is rossz alvó lesz. Én mindig hulla leszek? Vagy lehet, hogy csak nálam kardinális kérdés az alvás? Sajna nem elég 5-6 óra és nem is tudok rászokni. Mostanában éjszaka mondogatom magamnak, hogy annyit alszol amennyit tudsz, ne legyél emiatt feszült. De, ha már ébredés után 1 órával hulla vagyok. Mindegy csak elmúlik ez is egyszer.

Most pusza mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Anikó én is féltem a másodiktól hogy majd ő is olyan rossz lesz meg majd nem alszik stb...
De ég és föld a kettő mintha nem is testvérek lennének. Szóval szerintem csak bátran válalj másik babát!

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Kati!
Persze, nyugodtan lefagyaszthatod. Én a panírozott húst (akár csirke akár sertés), sajtot, camambert, fasirozott, cukkini, patiszon mindig többet készítek így elő és simán elrakom a mélyhűtőbe. Hogy ne ragadjanak illetve gagyjanak össze össze, addig amíg meg nem fagy egy tálcára tedd és ha két vagy esetleg több soros lenne a dolog akkor folpackot tegyél a sorok közé. Másnap, miután jól megfagytak berakhatod egy zacsiba, így kevesebb helyet foglal.
Jó főzőcskézést!
Katamama
Névtelen

Sziasztok!

A tegnap éjszaka... Nem tudtam elolvasni a heti termést, de úgy látom nem csak Csongi ébred 2 óránként... Ugye Geri?! Tényleg leírnád röviden mi történt Lilivel, mert azt hiszem mostanában nem jut idom csak a napi termés olvasására!
Szóval az éjjelekkel és az alvással kapcsolatban Geri, teljesen egy hullámon vagyunk. Nekem sem elég amit aludni tudok, foleg ennyi megszakítással. Remélem nem lesz tartós a dolog! Hátha kibújik már az a fogacska...
Sógorno. Kb. hasonló cipoben voltam a nagyiéknál, bár ok a kérdezésem nélkül nem adtak semmit, de próbálkoztak hatni rám. Még a tehéntejjel is rémisztgettek. Meg hogy nehezen fog megtanulni enni, mert nem kap tejcsin kívül semmit. Na ekkor begurultam, és mondtam, hogy ez legyen a legnagyobb bajom, olyan embert még nem láttam, aki nem tanult volna meg enni! Szerintem, mond meg, hogy Te vagy az ANYJA, és szeretnéd ha úgy csinálnák ahogy Te mondod!
Erdély csodás, jöhettek, hatosban nagyon klassz lenne!
Holnap védooltás. Remélem lesz egy nyugis órám és tudok mindenkinek válaszolni. Ma csak ennyire futotta, bocsi a többiektol. Kedvesek vagytok, hogy hiányoltatok!
Nyugodalmas jó éjszakát!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Geri és Évi! Kitartás!!! Lesz ez még így se!!!
Bori kilenc és fél hónapos koráig 8-10 alkalommal is felébredt éjszaka, azóta a már egyszer leírt módszerrel leszoktattuk róla. Azóta este 9-töl reggel 6-7-ig alszik. Iszonyú fáradt tud lenni ilyenkor az ember...
Egyébként az ember a második babával már sokkal rutinosabb, kevesebb dolgot ront el, ilyen általában az alvás is... Én már rájöttem, hogy Borinál hol volt a bibi, a következőnél ezt már ki fogom tudni védeni.

Geri! A sógornö témában. Nekem mindenki ilyen a családban. Anyámékat egy ronda kitöréssel állítottam le, kikelve magamból közöltem velük, hogy ez már az én gyerekem, nem az övék. Nekik már volt két próbájuk, ezt a gyereket nekem kell felnevelni, úgyhogy nem akarok erröl többet beszélni. Azóta ök elfogadták és mindent betartanak, úgy, ahogy kérem, bár sok dologgal nem értenek egyet. A nagymamám már más eset, mindig megkapom, hogy a gyerekkel való bánásmódom abszolút csillagos ötös, de az etetésre egyest kapnék. Hát a megoldás nálam az lett, hogy nem bízom rájuk Borit. Majd ha már úgyis ehet mindent.
Szerintem vagy mondd el, hogy ez a te gyereked, és tartsák tiszteletben a te nevelési irányelveidet minden téren vagy ne bízdd rájuk Lilit. És nyugodtan sértödjenek meg, itt a gyerekedröl van szó, a jövöjéröl, arról, hogy esetleg erre vagy arra nem lenne érzékeny, ha... Stb. Persze, ez most eléggé lesarkított, de akkor is. Okoskodjon a saját gyerekével, ne a tiéddel.

Puszi mindenkinek:

Dia

Ui.: Még mindig nem tudom, hova megyünk nyaralni... A legtöbb hely már sajna foglalt. Van még valakinek ötlete???
Dia

Sziasztok!

Hát megérkeztünk mi is! Nagyon hiányoztatok ám mindannyian!
A nyaralás szuper volt! Annyira klassz volt végre magunkban lenni, és persze az is, hogy több, mint egy szobánk volt. Úgyhogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy eggyel többen jöjjünk hazaKépKépKép Szorítsatok nekünk!
Voltunk strandon is, meg kirándulni (kullancsmentesítésre bevált a Polybé),láttunk szalamandrát és vizisiklót, meg sütöttünk szalonnát hármasban Áronnal, miután Hanna elaludt (és Áron nagyon boldog volt, hogy fennmaradhatott velünk), meg Áron nyírhatott füvet, és ez jobb móka volt neki bárminélKép
Hannus meg, ahogy megérkeztünk, és kitettük a fűre, egymás után 3x felállt egyedül (eddig még sose), aztán elindult!!!! Szóval csak arra várt, hogy Kemencén legyünkKép És immáron 5fogú!
Egyszóval nagyon jól éreztük magunkat, leszámítva, hogy a páromat kivéve mindnyájunkat csípett meg darázsKép, de hát ennyi még belefér. Köszönjük a jó időt, mert most olvastam, hogy ti intéztétek nekünkKép
Jó sokat írtatok, remélem sikerül mindenkinek válaszolnom!

Először is: Dia, ha érdekel ez a kissé "fapados" nyaraló, ami nem vízparton van, hanem Kemencén, a Börzsönyben, akkor szóljál! Ez ugyanis a miénk, de azért ajánlgatom csak kissé félve, mert nem ám összkomfort... Mindenesetre a mi gyerekeink jól bírták, sőt Áron 9 hónapos volt, mikor először voltunk vele itt.

Szept. 5. nekem jónak tűnik. Be is írom a naptárba. Már alig várom, hogy találkozhassak veletek megint!!!

Evey!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a nyaralásotok! Tavaly mi hasonlóan jártunk, 3 nap után jöttünk haza, mert Áron tüszős mandulagyulladást kapott, lázas volt, hányt.

Iboly!
Ez aztán klassz! Gratulálok!

Geri!
Mi is volt jó párszor, hogy nem fürdettük meg valamelyik gyereket ilyen-olyan okból, de semmi gáz nem lett belőle.
Alvásügyben: Áronnal ugyanígy szédelegtem, volt olyan éjjel, amikor úgy éreztem, ha még1x felkel, tutira megbolondulok (aztán persze felkelt, én meg nem bolondultam meg, legalábbis remélemKép). Előtte nekem kb. 10 óra volt az alvásigényem, és ettől azért messze elmaradtam. Most meg, én se értem, hogyan, de simán elvagyok 5 óra alvással! Szóval a másodikkal valahogy könnyebb, idomul az ember szervezete. Pedig Áron ritkábban kelt fel, Hannus viszont kb. 10 hónapig 6-8x éjszakánként, és csak szopival aludt vissza. Viszont egyszer csak - láss csodát - MAGÁTÓL leszokott róla! Most már max. 1x kel, de legtöbbször felkelés nélkül alussza végig az éjszakát 1/2 9-9-től 6-ig, akkor szopizik, aztán alvás tovább 8-9-ig (ha Áron hagyjaKép).
Kicsit félve írom le, hogy a sírni hagyást nem tartom jó módszernek...a baba világba vetett bizalmát teszi tönkre... Nálunk is bevált az együttalvás, olykor önkiszolgáló módszerrel ment a szopi, fel se ébredtem szinte. Így pihentetőbb volt.

Nálunk a Laktoherbet az egész család isszaKépKép Én simán megiszom belőle a napi 4 litert csak úgy natúr, ízesítés nélkül. Még nem untam meg. És tényleg úgy érzem, hogy növeli a tejmennyiséget. Viszont úgy tudom (Iboly, javíts ki, ha nem így van), hogy sok tejet nem szabad inni, mert átmegy a fehérjéje az anyatejbe, és tejérzékenységet okozhat (ez volt nálunk is).

Fogacskásoknak könnyű kibújást, izgi-mozgiknak meg gratula a világ kitárulásához!
Dia, pont én is úgy érzek, ahogy te írtál, hogy csodálatos figyelni, ahogy egyre inkább megértem a kis világukat. És hiába láttam már egyszer, hogy az olyan apró kiscsecsemőkből lesznek a cserfes önálló gyerekek, másodszorra is hihetetlen!! És tényleg nagyon klassz úgy végigmenni egy mezei-erdei úton, hogy minden fűszálat, minden bogarat megnézünk, elbeszélgetünk róla. Egyszeriben minden nagyon más lesz, minden más dimenziót kap. Imádom!!!

Bocsánat, ha kihagytam valakit, de nem bírtam mindent megjegyezniKép Holnap pótolom.

Jó éjszakát és puszi mindenkinek!

Pele
Pele

Szia Mindenki!

Pankamama! Hogy nektek milyen klassz dolgotok van! Én is akaroooook! Tényleg, szabad tudni valamit az árakról?

Évi! De jó, hogy megjöttetek! Gondolom, sikerült feltöltodnöd. Csongi csuda édes lehet, nem csoda, hogy a mamika nem akart elengedni. És rövid lett a hajad? Ne szomorkodj nagyon, majd csak megno hamar! Viszont lszi küldj nekem is képet magatokról, hosszú hajú Éviset is!

Evey! Kikko jobban van? A nagyanyám is Hajdúszoboszlón nyaralt idén, azaz csak próbált, methogy 3 nap után inkább hazajött, olyan vacak volt a hotel. Lehet, hogy o is a Délibábban volt? Pedig Szoboszló állítólag nagyon szép.

CsKati! Jobban vagy, ugye??? Szalmaság meddig tart? ( Közben látom, már válaszoltál erre a két kérdésre, bocs.)
Én szoktam a fasirtot meg a rántani való husit fagyasztani. Ha folpackot teszel a szeletek közé, talán még könnyebb egyenként szétválasztani oket.

Verus! Örülök, hogy gyorsan megoldódott a mell-gyuszi. Ügyesek vagytok Jancsi doktor bácsival!!! Kép
Az autóvezetés nagyon izgi lesz, majd meglátod!

KingAndi! Jó fej a nogyógyászod, szerintem, tökéletesen igaza van. Brühühü!

Anikó! remélem, sikerült végre pihenned egy kicsit?
Figyelj, a családdal általában piszkosul nehéz zöldágra vergodni, különösen a gyerekeket illetoen. Valahogy mindenki mindent jobban akar tudni nálad, és rád akarja eroltetni az ezer éves tapasztalatát. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy Lili a TE vagyis a TI babátok.
Szerintem, két lehetoség van: Egyrészt le kell ülni a családtagokkal, egyenként, nehogy egymást erosítsék az ellenvéleménnyel. és türelmesen elmondani nekik, mit miért csináltok, ti hogyan szeretitek. Határozottnak kell lenni, azokban a kérdésekben, amik Lili táplálkozásával, vagy olyasmivel kapcsolatosak, amelyek különösen fontosak számotokra. Biztosítsátok oket arról, hogy tudjátok, nekik is fontos a ti gyereketek, tudjátok, hogy szeretik ot, de éppen ezért próbálják meg elfogadni, hogy ti másképpen csináltok bizonyos dolgokat, mint ok. Ráadásul, elég nagyra nottetek már, felnott emberként nevelitek a SAJÁT gyereketeket. (Ti a férjeddel elore beszéljétek ezt át.) Lehet szigorúnak lenni, ha nem tudtok dulore jutni, meg kell nekik mondani, hogy akkor egy darabig nem hagyjátok velük Lilit.
És ez a második lehetoség. Egyszeruen ne hagyjátok ott a kicsit addig, amig olyan életkorba nem lép, hogy nagy bajt már nem tudnak vele csinálni.
Nálunk ez utóbbi vált be: addig, amíg Gergo csak szopizott, tehát 8 hónapos koráig, eleve nagyon ritkán mentünk a nagyszülokhoz, és csak jóval egyéves kora után mertük otthagyni pár órára, amikor már majdnem mindent ehetett. Oszintén sajnáltam, hogy ennek így kellett lennie, de ismervén anyósomat, vele hiába beszélünk meg bármit, nincs rá garancia, hogy nem ad a gyereknek olyasmit enni, inni, amit én nem adnék. Csakazértis.

Jázminmama! Úgy látszik, tényleg jól tettétek, hogy orvost váltottatok. Voltatok azóta újra a homeopata dokinál?

Gabi1! Nagyon ügyesek vagytok Norbival!!!!!!

A gratulációkat ezerszer is köszönöm! Képzeljétek, kicsit elbénáztam a dolgot. Írtam Gabinak, hogy tegye fel az élménybeszámolót a Babanetre, csak éppen elfelejtettem csatolni a levelet. O pedig másnap elutazott nyaralni, így majd csak 10 nap múlva tudja feltenni. De addigra talán már képek is lesznek.

Kész kisregényt írtam, csak gyozzétek olvasni.
Puszi
Iboly
Iboly (iboly)

Kedves Verus, Anikó, Snoopy, Emese, Jázminmama!
Nagyon köszönöm a válaszokat a fürdetéssel kapcsolatban, végre megnyugodtam, mert mindenképp azt szeretném, ha a fürdetés apucié lenne.:-))
Lassan kezdek babanet-függõ lenni, nagyon sok hasznos dologról beszéltek és szupi, hogy van kiktõl tanácsot kérni. Szóval most már nem foglak Benneteket békén hagyni :-)) és már alig várom, hogy igaziból közétek tartozzam! Messze még az okt-ber. De addig is kérdezgetlek Benneteket:-)
A szopizásról sok mindent írtatok, szerintetek jó, ha sok tejet iszom? A védõnõ egyáltalán nem tanácsolta, azt mondta, hogy a bébinek nagyobb esélye van a tejallergiára, ha a terhesség alatt sok tejet iszom, egyek inkább joghurtot meg sajtot. Én viszont szeretem a tejet, persze, ha nem jó, akkor inkább "elfelejtem".
Megnéztem a bababemutatót és mindenkinek nagyon gratulálok a picikhez és kicsikhez, annyira tündéri a sok kis gyerkõc!:-)))
Most megyek házitündért játszani, mert azt mégsem mondhatom életem párjának, ha hazajön, hogy egész nap neteztem.Kép)
Vigyázzatok magatokra és a picikre!
Katica
Katica

Megtudjátok mondani nekem, hogy hogy csináltam a mosolygó fejet? Nem direkt volt, eddig sosem sikerült. Tudom, hogy olvastam valamelyik részben, de nem tudom, hogy hol.Kép)
Katica

Bocsánat, úgy tűnik, hogy rájöttem.Kép)Kép)Kép)Kép)
Katica

Sziasztok!

Problémás rokonok: az jutott eszembe, esetleg nyomtassatok (fénymásoljatok stb) nekik ki LLL-tõl, vagy egyéb helyrõl az etetési elképzeléseiteket megindokló anyagot, és nyomjátok a kezükbe. (nem csináltam sose, de ötlet)
CsKati:Fagyasztani szinte bármit lehet, alapelv, ha egyszer már fagyott (pl a nyers hús), akkor legfeljebb sütés után fagyhat újra, de akkor lehet (sokáig ezt is vitatták, de egyre inkább ezt hallom, hiszen sütéskor elpusztulnak a bacik, a megindult folyamatok leállnak, nincs vész)

Andi: hát zûrös. Én ismerek egy Liget sort, de az bizony Rákosligeten van. Lenne ebben a kerületben ilyen névvel kettõ? Azonosítás: a Rligeti Liget sor: vasút (Hatvani) mellett megy, keresztezi a Ferihegyi utat, amitõl befelé ezen megy a 76-os, és emlitett keresztezõdésnél van a sulink egyik épülete (oda jár a fiam). Szóval ha véletlen mégis, akkor ismerem.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltáson. Csak egy kis sírás volt. A dokinéni nagyon dicsérte Csongit, hogy milyen ügyes és aranyos. Nekem meg több kilót hízott a májamKépPróbáltam borogatást tenni a combijára, hát kb. 2 percig tartott. Elkezdett körbeforogni az ágyban, és egyszercsak sehol nem volt a zsepi.
Ja! Ma kénytelen voltam lejjebb tenni a kiságytámláját, mert olyan cirkuszi mutatványokat csinál, hogy féltem, nehogy kizúgjon belole!
Éjjel csak 2-szer ébredt, este bekentem az ínyét Dentinox-al, de azért nem mondom, hogy tuti az segített.
Nos, akkor amivel elmaradtam.
Hajni, gratulálok a picihez, sok boldogságot!
Katica, üdv közöttünk! Mi is este 8 körül fürdetünk, mert apával fürdik nagykádban Csongi, és o is csak késo ér haza.
Jázminmama, bocs, hogy nem telcsiztem, gondolom olvastad az akkori napjaimat. Valahogy nem gondoltam Szalókra menni. Milyen volt? Tinikorom legszebb nyarait töltöttem ott!
Rövidhajas fénykép nincs (lehet, hogy nem is lesz?!)Kezdek megbarátkozni az új fejemmel. Mindent bele!Kép
Ha valakinek adós vagyok fényképpel jelezze, készültek újjak szívesen küldök!
Tegnap este még gyorsan szemezgettem a múlt heti termést. És olyan jól esett, hogy állandóan a nevemmel találkoztamKép Ti vagytok a legszupibb barátok! KépKépKépKépKépKépKép
Emese, mi is azért mentünk Romániába, mert ott igazából semmit nem kérdeztek. A keresztapa református, keresztanya katolikus. Nem férj-feleség. Egyedül az nem aratott tetszést, hogy nem vagyunk templomban összeházasodva. De megígértük, hogy megtesszük, így a papbácsi beírta törvényesnek a Csongit. És a legjobban az tetszett, amikor azt mondta, (mivel szombaton volt keresztelo, egyébként pedig csak vasárnap szokott), hogy a lényeg, hogy meg szerettük volna keresztelni. És szerintem tényleg ez a fontos. Nem hogy örülnének, hogy keresztelni akarják az emberek a gyermeket, hanem még el is küldik!
Pele, utódkérdés van napirenden?Kép
Verus, jó tanulást, meglátod milyen klassz lesz!
Evey, hogy vagytok?
Iboly, ment emil!
Ha valakit kihagytam bocsi, de olyan sokan vagyunkKépKépKép

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok lányok!
Csatlakoznék a csapathoz. Augusztus 1.-én megszületett a kislányom, Almási Borbála. Igaz jóval hamarabb érkezett a tervezettnél (szept. 4. helyett), de hálistennek teljesen jól vagyunk mindketten. Sajnos az nem menne, hogy utólag elolvassam a levélváltásaitokat, de ha van türelmetek valamit mégegyszer leirni, akkor szerintem elég sok kérdésem lesz. Sajnos a védönö és a gyerekorvos, aki "rendelkezésemre áll" nem tul szimpatikus, de nem akarok ujat keresni most, mert ha minden jol megy hamarosan ugyis elkoltozunk. (A gyerekorvos egyik "legszimpatikusabb" huzása az volt, hogy a nagy melegre valo tekintettel ecsetelte nekem, hogy ha a gyerek kiszárad, akkor infuziot kell majd kapni - miközben a babóca édesen aludt az aránylag huvos szobában.)
Az elso kérdéseim:
- mikor szokott a baba koldokcsonkja leesni?
- nektek szokott olyat csinálni a lurko, hogy a szopizást felosztja kisebb részletekre? Nálunk az utolso ugy nézett ki, hogy 4 perc szopizás után félóra szünet, megint 4 perc szopizás, 5 perc szünet, majd 10 perc szopizás.
- hány alkalommal lehet üres a pelenka, anélkül, hogy az embernek aggódnia kelljen?
- popsikenocsot használtok (a Klinikán nekem azt mondták, hogy nem kell, a gyerekorvos viszont felirta)?

Elöre is kösz a segítséget!

Szile
Szile

SZijasztok!

Katica kérdéséhez eszembe jutott egy. Azt hallottam, hogy az elsö két hétben elég 2-3 naponként fürdetni a babát és ha már nincs köldökcsonk és egy kicsit erösebb, jöhet az hogy minden nap fürödhet. Ez igaz?

Ti hogy méritek a baba súlyát? Hallottam hogy lehet kölcsönözni csecsemömérleget. Ezt megéri kölcsönözni vagy ezzel az állandó méregetéssel csak idegesiti magát az anyuka? Mert a másik variáció, hogy a védönö leméri nem? Ti mindig méregettétek/méregetitek?

Emese! Ilyen melegben simán el tudom képzelni a 4-5 litert:-)))

Cskati, Gerianikó! Köszi az 5leteket!

Jázminmama! Email ma ment!

A rokoni tanácsosztogatásra már én is elöre készülök. Nekem is az a bajom, mint Gerinek, hogy a békesség miatt inkább nem szólok be, de egy ilyen sógornö mellett én sem birnám:-)

Katica! Én is októberre vagyok kiirva. Te mikorra? Látod én is itt vagyok és figyelek + kérdezek :-)))))))))

SZijasztok, Lara
lara (lara)

SZile!
Gratulálok a kislányodhoz! Sok boldogságot+egészséget és sok-sok tejecskét!
Lara
lara (lara)

Szia Szile!
Gratula a kicsihez! Sok boldogságot nektek!

A lányom köldökcsonkja kb.10 nap múlva esett le. Ha nagyon-nagyon óvatosan kezeled, akkor tovább a helyén marad:-)) Egy gyakorlott védõnõ kezében többnyire benne marad, õk már tudják, hogy nem kell annyira gyengéden kezelni. Persze, nagyon kell vigyázni rá. Félre ne érts. Jó alaposan a tövénél is alkoholos vattával, megtörölgetni, fertõtlenítõ hintõporral beszórni. Ezek mind szárítják azt aminek le kell száradni, és védik azt aminek nem szabad megfertõzõdni. .Bár ezeket már biztos tudod.

Az én kislányom is ilyen nagy melegben született. Az anyatej teljesen elegendõ folyadékpótlásnak is. Azért szopizik gyakran kicsiket, mert ilyenkor a hígabb, szomjoltó tejecske jön. Szomjas a pici és ügyesen kiszolgálja magát. Ki van ez találva...

Ne az üres pelenkákat számold.:-)
Nálunk az elején napi 5-6 pelenkára volt szükségünk (vegyesen pisis és kakis)

Én nem nagyon használtam popsikenõcsöt. Valahogy úgy éreztem, hogy a nagy melegben az a jó zsíros kenõcs odaavasodik. Mivel a kicsi nem feküdt sokáig a "használt" pelusban, soha nem pirosodott ki a popsija. De ezt is mindenki a maga elképzelése szerint csinálja!

Gyerekorvost viszont próbálj meg keresni egy szimpatikusat. (itt is mûködik a szabad orvosválasztás!)Nagy kincs egy jó gyerekdoki.
És a gyerek járhat hozzá egész tizen sok éves koráig.
Üdv.
Malacka
Malacka

Kedves Szile!Én tanácsot még nem tudok adni,sőt nekem is szükségem van rá, de nagyon sok boldogságot kívánok a kislányodhoz!Kép
Köszi Évi! A végén kiderül, hogy elég sok a későn fürdős baba.Kép
Szia Lara! Már írtam Neked egy másik topicban is, de most annyi helyen csavargok, hogy azt sem tudom lassan, hogy hol vagyok. Én okt.3-ra vagyok kiírva, Te pedig 16-ra, ha jól láttam.KépFigyelem, hogy elég sok helyen ott vagy Te is, én eddig csak olvasgatni merészkedtem ide, de olyan aranyos mindenki, hogy rájöttem, hogy nem "esznek meg", ha időnként kérdezgetek is.Kép
Mindenkinek köszi a türelmet!Kép
Katica
Katica

Szia Lara!
A mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy eleinte elég kétnaponta fürdetni, hogy ne mossuk le a "védõréteget" a babáról. A víz szárítja a kicsik bõrét. A bababarát fürdetõk is!
Mi csak kétnaponta fürdettünk. Most, hogy 2 éves..most naponta kétszer:-))
Ja és fürdés elõtt megmértük, de nem tulajdonítottunk neki jelentõséget. Az Apukám hívott fel minden nap, hogy "és most hány kiló?":-))
Mi béreltük a mérleget, olyan régi típusu hálósat.
Havi 500 Ft-ért. 6 hónapig volt. Azóta egyáltalán nem tudom a lányom pontos sûlyát. Látszik rajta, hogy egészséges és kész.:-)
Üdv.
Malacka
Malacka

Sziasztok!
Évi! Köszönöm a képeket! Szépek vagytok! Persze .hogy megértem, hogy nem telefonáltál, na majd legközelebb! Hogy van egyébként Csongi? Ekcéma? Sírás?

Iboly! Jövõ hét végén megyünk újra a dokihoz. Egyébként vettem már néhány homeopátiás bogyót.

Geri! Nekem is mindig adják a tanácsokat! Én is Dia módszerét alkalmaztam, elmondtam, hogy már õk felnevelték a saját gyereküket, Jázmin viszont az enyém és én tudom jobban, hogy mi a jó neki. Csak halkan jegyzem meg, mit sem ért, azóta is jönnek a „jó ötletek”, de már nem is figyelek oda, csinálom úgy, ahogy én jónak látom.

Szia Szile!
Nagy-nagy gratula a kis Borihoz Kép Kép Kép!!! Milyen súllyal született? Írj többet róla! Jázmin köldökcsonkja már a hazaérkezésünk után egy nappal leesett, persze még beletelt jó idõbe mire teljesen begyógyult, hintõporoztam, alkoholoztam mindig szorgalmasan. Az üres pelus alatt a kaki-nélkülit érted? Mert ha igen, akkor úgy tudom 7 nap is eltelhet kaki nélkül az anyatejes babáknál. Persze ebben Iboly a szakértõ Kép, gondolom õ is ír mindjárt, úgyhogy a szopizós kérdésre nem is írok ebben õ a „szaktekintély” köztünk. Jázminnak írtak fel gyógyszertári popsikenõcsöt, de én szinte csak az elsõ két hétben használtam. Na ez megint olyan mint a D-vitamin Kép Kép! Töredelmesen bevallom én nem szoktam kenegetni a popsiját, de soha nem is volt még piros emiatt. Úgy vettem észre, hogy a kenõcs túlzottan nedvesen tartja és attól pirosodik be. Persze lehet, hogy hülyeség, majd írnak a többiek is errõl, de nekünk a kenõcsnélküliség jött be.

Lara! Mindjárt írom az emilt! Nekem is felajánlotta a védõnõ a mérleget, de én direkt nem kértem, valóban azért, hogy ne idegesítsem magam ha éppen egy szopikor keveset eszik.

Szép napot mindenkinek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Üdv Szile, gratula a kis Borihoz! A köldökcsonk nálunk is a 7. nap leesett. Nagyon örültem neki, mert attól féltem a legjobban. Ápolgatni kellett még egy darabig, ezt Malacka nagyon profin leírta.
Mi fürdetünk minden nap, hozzátartozik a lefekvési "rituálé"-hoz.
Én használom a popsikenocsöt, de kedvet kaptam kipróbálni a Jázminmama ötletét.
Kaki nálunk eleinte minden szopi közben volt. Pisi meg foleg éjjel, szinte állandóan "úszott" a bébi.
Szopi ügyben nem avatkoznék a szakérto Iboly dolgába, o biztos részletesen leírja majd.
Jázminmama! Sajnos az ekcéma a mamiéknál ha lehet még fokozni, még csúnyábban jött ki. Nem tudom mi lesz. Azt hiszem nem halogathatom tovább a homeopátiás dokit!
Csongi estére kicsit belázasodott. Remélem nem emelkedik neki. Éjjel megint "alvajárás" lesz a kiságyhoz, most lázügyileg.
Ja, sógorno témához az jutott még eszembe, hogy amikor mondtam, hogy még szoptatok, mindenki örült, hogy milyen ügyi vagyok. De ha megtudták, hogy még semmi mást nem kap mellé, akkor már ajaj volt. De a legnehezebb azt megérteni, hogy a tejcsi szomjoltó is, nem csak kajcsi. Valahogy ez még mindig csak az éhség csillapítására tudják elképzelni.

Na pá

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Katamama, Iboly, Ildi! Köszi a választ fagyasztás ügyben. Úgy örülök, hogy lehet ilyet csinálni. Összeragadás ellen én is a folpackra gondoltam első körben, ezekszerint már kezd szakácsnő módra járni az agyam. Kép

Geri! A lényeg tehát a "tanácsadó" rokonokkal kapcsolatban röviden: higgadtan, de őszintén, és nagyon határozottan!
A tesókérdés pedig: csatlakozom Gabihoz, nálunk is ég és föld a két gyerek (bár utóbbi időben Kitti is kezd elkanászodni, remélem nem lesz tartós, ráfogtam a melegre).

Nagyon együttérzek veletek lányok Kép De azért higgyétek el, ennek is vége lesz egyszer. Gondoljatok arra, hogy lesz idő mikor elővesz egy könyvet és olvas magának, ha nem tud aludni. Vagy kimegy a konyhába egy pohár vízért. Kép Kép Kép
Korábban már írtam, hogy nálunk is az együttalvás vált be. Kittit is az első ébredésekor magam mellé fektetem és már ott is marad. Van olyan reggel, hogy nem tudok visszaemlékezni, hogy 1x, 2x vagy 3x szopizott. A cici cserélgetéssel ugyan van gondom.
Kipróbáltam Iboly a pózt amit javasoltál, de a kezemmel nem igazán tudok mit kezdeni, így nem tudok belealudni a szopiba, erőm viszont nincs, hogy átmásszak a gyerek másik oldalára. Kép Te hova teszed a kezed?

Pele! Ez komoly, tényleg már szeretnétek megint egy pocaklakót? Persze, hogy szurkolunk!!! Nyaralótoknál mit jelent az, hogy "fapados"? Nem mindenki csak a "full extrában" érzi jól magát. Elég relatív ez a "fapados" jelző.

Katica! Ne is hagyjál minket békén! Én imádom a tejet, és annyit iszom amennyi jólesik. Gond nálunk csak akkor volt, mikor kimért tejet ittam és nem forraltam fel (mert nem tudtam, hogy azt fel kell), akkor kiütéses lett a nagyobbik lányom, de a rendes zacskós/dobozos tejtől soha semmi problémánk nem volt. A kiütések után sem hagytam abba a tejivást, csak kiiktattam a kimért tejet (nem vacakolok én forralgatással).

Szile! Pici lánykához GRATULA! Örülök, hogy jól vagytok! Sok boldogságot Nektek!
A nagylányom köldökcsonkja kb. 10 napos korában esett le, a kicsié még a kórházban. Ebben is van ugye egy kis egyéni szórás. Addig míg le nem esik a fürdetésnél kell vigyázni, hogy ne nagyon érje víz (ne tudjon felázni).
Popsikenőcsöt mindkét gyereknél használtam, jó vastagon minden alkalommal, és én ennek tulajdonítottam, hogy sose volt piros a popsi. Itt a babaneten már többször olvastam (pl. ugye Jázminmama), hogy semmit sem kennek a gyerek popsijára, ill. ritkán a popikrém. Kipróbáltam, és tényleg nincs baj a pópóval, úgyhogy most már én is csak ritkán krémezek.
Szent meggyőződésem volt, hogy a vastag krémrétegtől nincs pirosság, és szép a popsi. Kép

Lara! Én ugyan mindkét gyerekemet fürdettem minden nap, de az biztos, hogy baja nem lesz a bébinek, ha csak két-három naponta fürdik. A köldökcsonknak meg csak jó, ha nem éri víz. A kisebbik lányom amúgy is eleinte végigüvöltötte a fürdéseket, nála talán jobb lett volna ha nem erőltetnem a dolgot, de ragaszkodtam az esti rituálé minél korábbi bevezetéséhez. Szerencsére hamar megszerette a fürdést, az utána következő macerát (pelus, öltözés) viszont jó sokáig sérelmezte. Kép
Mérleget (bár tudtam, hogy ritkán fogom használni) kikölcsönöztünk. Sajnos csak min. 3 hóra lehetett, rövidebb időre nem. Az elején néha megmértem mennyit evett, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, csak kiváncsiságból. Ezenkívül hetente egyszer mértem a súlyát, mert vezetni akartam a bébinaplót, de ilyen sűrűn nem jártunk el a védőnőhöz. Mostmár csak havonta a dokinál méretem, de tulképp ezt is a bébinapló miatt.

Évi! Én is köszönöm a képeket! Nagyon édes Csongi baba!!!

Képzeljétek, ma volt a harmadik nap, hogy adtunk Kittinek baracklevet. Igaz, csak 17-én lesz 6 hónapos, de olyan kiváncsi voltam mit reagál rá. Igazándiból azt hittem undorodva kiköpi majd. Nem egészen így lett. Az első kanálnál volt csak fintor (nagyon édi fintorKép), utána boldog rugkapálás, nevetgélés. Ennek ellenére nem nagyon nyelte, játszott a kanállal, boldogan fújta kifelé a szájából a tartalmat, de nem tiltakozott mikor közelített a kanál, sőt fordult és tátotta a szájacskáját. A mennyiség nem jelentős amit bekanalazott. Holnap almával próbálkozunk.

Jó éjszakát, legalább 5-6 óra megszakítás nélküli alvást mindenkinek!!!

Sziasztok, Kati
Csőre Katalin (cskati)

Halihó Mindenkinek!

Milyen sokan írtatok!!! KépKépKép

Először is: SZILE gratulálok neked és sok-sok tejcsit kívánok. Meg persze minden jót, amit ilyenkor lehet kívánni. Köldökcsonk nálunk 1 hét alatt leesett, gyönyörű volt utána, nem is piszkáltam többet. Szopi nálunk igény szerint. Ne nézd az órát felesleges. DE válts gyerekorvost sürgősen!!! Mi az, hogy üres pelenka? Én használok popsikenőcsöt az orvos nagynéném írja fel. Nem ez a hagyományos tubusos, úgy keverik. Nekünk bevált.

Lara! Mi minden nap fürdettünk az első perctől fogva sima vízben és gyógyszertári fürdetővel. Gyönyörű bőre van Lilinek. Ne használj piperecuccokat az első évben. Szerintem. KépKép Nálunk nincs és nem is volt mérleg. De egy hónapig, 3x raktam rá Lilit. Minek? Egészséges és havonta egyszer megmérjük a tanácsadóban.

Kati! Fagyaszd a kaját nyugodtan. Ezeknek még nem lesz mellékíze. Másnak szerintem igen a fagyasztással. Én sosem fagyasztok.

Évi! Sorstárs! Most olvastam a Pisik és Kicsik c. könyvben, hogy az anyák hajlamosak minden gondot a fogzásra fogni. Lehet, hogy csak megszokásból kel fel Csongi? Tudom Pele szerint nem helyes, de hagyd egy kicsit sírni. És még jó taktika, hogy ne gondolj rá, hogy kelni fog. Én már észrevettem, ha idegeskedek rajta gyakrabban kel. A baleset az volt, hogy Lilit fejbe találta egy frizbi. De már nem is látszik. Képek szuperek, gyönyörű Csongi baba. Holnap megyünk mi is szurira, dokink nyaral, másik doki adja be, remélem ügyes lesz ő is. A párom nem vágyik Erdélybe sajna, szerinte az infrastruktúra még nem eléggé fejlett. És ő erre nagyon igényes. Szóval, ha mennék Lilivel. Dumálhatunk róla?

Dia! Úgy döntöttünk nem bízzuk rájuk a kicsit, már a sógórnőmékre. Szombaton sem hívtuk őket mégis jöttek. De mit csináljak, ha jön és elkéri sétálni? Mondjam, hogy nem mert... Kínos, de majd ráérek gondolkodni rajta, ha így lesz.

Pele! Gratula az 5. foghoz, meg a többi új dologhoz. Újabb bébi??? Szupi!!! KépKép

Iboly! Az én szüleim abszolút támogatnak mindenben, nem erőltetnek semmi kaját, pótlást, pedig anyukámnak nem volt teje én csak 6 hétig szopiztam és elég korán kaptam mindenféle kaját. De ennek ellenére ő abszolút szopi párti, legfeljebb tanécsokat ad, de csak akkor, ha kérdezek. Anyósom miért nem tartja tiszteletben ezeket?

Katica! Október mindjárt itt van!! Már csak 2 hónap, sőt... Az már a finis... Nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy ne igyak tejet, mert ekcémára hajlamos a pici és attól meg lehet. nem szeretem, így nem nehéz megállni.

Dicsekszem: Lili baba nagyon erős. Képzeljétek úgy másfél hete, ha felhúzza magát ülésbe az ujjaim segítségével nem ül meg, hanem kirúgja magát állásba. Szabályosan kirúgja a lábait, aztán megfeszíti. Alig lehet utána újra leültetni. Aztán meg a kanál láttán kinyitja a száját. Múltkor megkóstoltattuk vele a krumplipürét (iciri-picirit) és nyitotta a kis száját. Szerintem annak köszönhető, hogy adunk neki játszani kanalat és így nem idegen. ma amikor kajáltam és emeltem a számhoz a villát ő is nyitotta a száját mintha enni akarna és egyfolytában a kajámat nézte, meg ahogy a számba vettem. Megismeri a cicimet, ha meglátja nyitja a száját. Akármilyen pózban vagyunk. Nyúl érte és már tátog is. Néha szabályosan kéri. Olyan cuki olyankor... És még vmi: az árnyékának beszél és simogatja a falon. Megörökítettük videón, ahogy gagyog neki. Cuki. Mindig cuki, bár egyre jobban észreveszem, hogy nagyon okosodik, ma például addig hisztizett, míg nem vele foglalkoztam. Hiába voltam körülötte. Nagyon kis rafkós és a szeme sem áll jól.

Most lecsapom magam és bocs, hogy ennyit dicsekedtem, de olyan jó elmondani nektek.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Szile! Gratulálok Borihoz!!! Drusza! Nekem is Borim van...Kép
A köldökcsonkja neki csak a 14-15. napon esett le, de szerintem ez nagyon egyénfüggö. Pedig én sem bántam vele kesztyüs kézzel...Kép

Geri! Remélem, már jobb a hangulatod! Fel a fejjel!!!

Na, mindenkinek nagy csók, megyek:

Dia

U.i.: Tippek? Még mindig....Kép
Dia

Dia, én írtam 1 tippet....

Pele
Pele

Sziasztok!

Peleeeeeeee! Örülök, hogy megjöttetek és minden rendben volt! Látod, mit tesz a jó levegö? Rögtön elindul az is, aki eddig soha nem járt! (Dia Borija is a szigeten tanult járni Kép) Én kimondottan imádom a nem full-exrtás helyeket, szerintem megvan a varázsa, söt, kell néha, hogy kiszakadjon az ember a steril, gépesített életböl! És kívánok Nektek egy pocaklakót, aki ott "lett a nomádban"! Mikor tudod meg, hogy hányan vagytok?

Geri! A véleményemet rokonság-ügyben már alaposan leírták elöttem a többiek. Szóval: öszinteség, egyenes beszéd, határozottság, saját vélemény, végsö esetben "megvonás"! Remélem, minden rendben lesz, mert nem lenne jó, a felborulna a családi béke!
Alvásról meg csak annyit, hogy gyerek nélkül én is nagy mormota voltam, 3 után tényleg elég a napi 5-6 óra! Ez nem azt jelenti, hogy nem tudnék tízet aludni, de elvagyok ennyivel is. Valahogy csökken az alvásigény a gyerekek számának növekedésével! Úgyhogy munkára fel!!! KépKép

Évi! Nagyon köszi, de azt hiszem, mi Erdélyig nem tudunk most elmenni a keresztelö miatt. Jó lenne valakit találni, aki itt, a közelben azt tartja fontosnak, hogy keresztelöt szertenénk, és nem azt, hogy ki milyen felekezethez tartozik. A párom mindig Keresztelö Szt. Jánost emleget, aki, ugye, senkitöl nem kérdezte meg kiféle-miféle, örült, hogy megkeresztelheti. Na, ennyit a vallási vitákról, bár lenne még véleményem!
Csongi nagyon profin türi már az oltásokat, gratula hozzá! Kép A láz miatt ne aggódj nagyon, ha tényleg az oltás miatt van, nagyon hamar elmúlik.
Én ki kérek új képeket! Köszi nagyon elöre is!

Jázminmama! Végre valaki, aki nem krémez! Én itt erösen lapítottam a kérémtelen fenekü gyerekeimme, de már kezdek megnyugodni. Igaz, elég jó börük van, de soha nem volt a popsijukkal semmi gond. Ha mégis nagynéha kipirosodott, akkor jött a Neogranormon, aztán pikk-pakk elmúlt. Örülök, hogy Nálatok is ez vált be, és nem vagyok egyedül!

Szile! GRATULÁLOK a babához! gyere gyakran, nagyon klassz csajok vannak itt, mindent megkérdezhetsz 25-ször, még 26-odszor is válaszolni fognak. Köldökcsonk-ügyben mindent leírtak elöttem, szpoi-ügyben meg várd Ibolyt, ö a profi!

Lara! Az elsö gyereknél még méricskélte, írogattam, izgultam, hogy mennyit eszik, aztán a többinél már hagytam, egyen annyit, amennyi neki jó. Hetente-kéthetente mérte a védönö, ezt azért betartottuk, jól is jött, mert a 6 hónapos fiam egyszer csak elkezdett fogyni, pedig látszólag jól evett, nem is volt nyügös. Akkor adtam neki elöször gyümölcsöt, ami kapásból egy egész öszibarack volt (húúú, ezt biztos nem lett volna szabad), szóval semmi fokozatosság, attól kezdve ordított, ha kanalat látott. Azért csak nyugi!!!

Katica! Nem tudom, nekem soha semmi problémám nem volt a tej miatt, de volt egy ismerösöm, aki ráfázott. A terhessége végén CSAK tejet bírt inni, semmi más nem sett jól neki, abból viszont naponta több litert. A gyerek meg tejallergiás lett. Az is lehet, persze, hogy különben is az lett volna, nem tudom. Iboly biztos tudja!

Kati! Kittinek gratula a barackiváshoz! Nagyon édi lehetett a kis fintorával! Kíváncsi leszek, mit fog szólni az almához!!! Kép

Hát, ez jó hosszú lett, bocs érte!
Mindenkinek sok puszi, Gerinek jó alvást!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok lányok!!!!!!!!

TEgnap este jöttünk meg a nyaralásból, ma egész nap takarítotam,mostam stb. plusz ma jött a dokinéni is oltást adni Pötyinek. Persze sírt eléggé, de kapott kúpot délben, este, eddig semmi, azért éjszakára tettem borogatást a lábára, bár egyelőre nem tünt csomosnak. Ezután leültem elolvasni, amit írtatok, de már nem bírom tovább. Kép
Majd csak behozom magam valahoy, addig is mindnekinek ksözönöm a névnapi jókívánságokat!!!!
A nyaralás is jó volt, még viccesen is elbeszélgettünk a férjemmel Kép ( ugye értitek) de csak egyszer... Kép
Holnap újra jövök, megnézem a képeket, meg mindent!!! Ibolyhoz is lesz eg kérédsem, de most már fáradt vagyok leírni.

Kriszta
Kriszta

Szia Pele!

Annyira hülye vagyok!!!! Olvastam is pedig, csak az agyam már lyukacsos!!!! És reagálni is akartam, csak tudod, a szenilitás!!!!

Szóval, még gyülik az info, és a párommal is meg szeretném beszélni a dolgot, de nagyon jól hangzik, amit írtál! Ha ö is beleegyezik, hogyan tudnálak elérni?

Sajnálom, hogy ilyen töketlen voltam, ne haragudj!!! Pedig tényleg annyira jól esett a felkínálásod és annyira megörültem neki, hogy még... Bocsánat.

Emesee! Én sem krémezek, sőt csak tiszta vízben fürdik a lányka. Semmi baja nem volt a börének soha.

Csók mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Dia, ez már kóros akkorKépKépKép Azt hittem, hogy elkerülte a figyelmedet. Írhatsz az e-mail-címemre: dormouse@freemail.hu Telefont azért nem mondom, mert napközben keveset vagyunk itthon, este meg megy a net. Mobilunk meg sajna nincsKép Meg azért előtte elmondanám, hogy mire is számítsatokKép Én hol tudlak elérni téged?

Köszi mindenkinek a gratulákat és a szurkolást. Biztosat csak hónap végén tudnék, de eddig minden babámat nagyon hamar megéreztem. Igaz, akkor nem szoptattam napi 10x Kép Ez lehet, hogy bezavar.

Képzeljétek, most, ahogy írtam, valami viszketett a lábamon, odanéztem, és egy kullancs volt!!!! Gyorsan ki is csíptük. Biztos a ruhánkban bújt el, amit ma mostam ki, és ahogy vittem a mosógéphez, belém mászottKép Persze, mert most már nem szedem a Polybét. Micsoda kis túlélő! De ezt már nem élte túl!

Áront mi is későn fürdettük, volt, hogy 11-kor. De akkor tovább aludtKép Aztán kb 2-3 hónaposan elkezdte igényelni a korábbi fürdetést. Hannusnak meg már alkalmazkodnia kellett a bátyushozKép, úgyhogy most 7-8 körül fürdenek, mikor, hogy sikerül.
Mi kezdetben is naponta fürdettünk, de muszáj is volt, mert a gyerkőceimnek különben rögtön bepállottak a kis hurkáik. A fiam feje a mai napig koszmós lesz, ha nem mosom meg naponta a haját, amikor ilyen meleg van.

Szile, gratulálok a csepp kis Borihoz!
Popsikenőcs: úgy vagyok vele, mint az ominózus D-vitaminnal (Kati, ebben is egyetértünkKép): eleinte lelkesen kentem, aztán egyre kevesebbet, most már semmit, kivéve, ha kicsípi valami különleges kaki (1x pl. éjjel bekakilt, és csak reggel vettük észre, na akkor egy kicsit piros volt). És nincs semmi baja a popsijának, pedig mi textilpelust használunk.

Évi, remélem, hamar meggyógyul Csongi!! Gerinek igaza van, sokat számít, hogy hogyan teszed le a babát! Gondolj arra, hogy aludjon sokat, és ne idegeskedj! (Könnyű azt mondani, mi?Kép)

Emese!
Jól esett, hogy így megörültél nekemKép Egyébként ha van kedvetek a nomádra, szívesen látunk titeket is, vagy bárki mást...Én is élveztem, hogy kicsit más volt, mint otthon.

Iboly!
Nagyon várom a beszámolót!

Puszi mindenkinek, és jó éjszakát!

Pele
Pele

Evey, Verus, hiányoztok!

Kriszta, isten hozott! Írjál majd!

Puszi: Pele
Pele

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X