Sziasztok,
Jól pörög a topik ismét. Ezt már szeretem, van mit olvasni.
Jó sokat fogok megint írni, nézzétek ezt el nekem!
Noki, mit néztetek meg végül? Tetszett?
Írtad, hogy talán az idegeskedés miatt fogytam, de nem hiszem, mert ideges nem vagyok és naponta 5x eszem, na persze, nem degeszre. Amióta megvolt a beütetés és vége a diétázós időszaknak én vagyok maga a mintaétrend!
Sz’al kalória van. Sztem inkább a víz ürült ki belőlem, nem tudom…
Andy, határidős munkát tegnap késő délután befejeztem és voltam táppénzes papírért is. Mivel a betegácsimat végigdolgoztam rendesen, így majd most jön egy kis lazsa. Csak úgy lájtosan dolgozgatok. Jól vagy? Remélem, minden rendben. Hamarosan indul az inszem!
Hugi, remélem a Ciris-ben megtalálod a számításodat! Sajnos tegnap, amikor mentem a táppénzes papíromért, ismét szembesülnöm kellett a jó kis közegészség ellátással. Néha elgondolkodom, hogy minek fizetem a TB-t, ha úgyis mindig egy magánintézetben kötök ki a végén? Lehívtam az Ügyfékapuról az elmúlt 10 éves TB befizetésimet és, hogy mennyit használtam, 19%-a a használt a befizetettnek és találtam olyan vizsgálatokat, melyeken soha nem voltam. Ráadásul a magán nőgyogyóm, akinek egyszer nem jutott még eszébe számlát adni, a nála tett látogatásaimat elszámolja a kórházra is, ahová tartozik. És nem csak ő csinálja ezt! Röhej, és ezért tart itt ez az ország, ahol tart.
Zsiby, emlékszem rád, kár, hogy vv-en nem futunk össze, én szerdai vagyok. Hogy vagy? Drukkolok és mennek a babaragacsok! Már csak hármat kell aludni!
Móni, hamarosan indulnak a szurik, ugye? Centit vágjátok már?
Noki, lányok, miért kell vagy jó visszatartani a hányást? Lehet, hogy hülye kérdés, de nem jobb megkönnyebbülni, ha kikívánkozik? Vagy azért, mert úgy gondoljátok, hogy kell a táplálék a babának? Nem értek ehhez, azért kérdezek ilyen butaságokat.
Bébike, szerintem nem kell sokat várni az első konzultációra, valószínűleg, egy héten belül kapsz időpontot. Kósa dokihoz meg, úgy gondolom, szinte azonnal. A mi leleteinket nem fogadták el. Szeretik a sajátjukat. Egyszer voltam Kósa dokinál, nagyon kedves, elmagyaráz mindent alaposan és vicces is. Szerintem hívd fel őket, és majd segítenek. Lehet, hogy az időpontok már nem úgy mennek, mint a mi esetünkben (akik még a kezdetekkor jöttek a Ciris-be), mert úgy veszem észre, egyre többen vagyunk nemcsak a fórumon, de az intézetben is. Sztem az a nyolc punkció per nap volt a csúcs, amikor mi voltunk és valószínű, most már egyre inkább ez lesz.
Valaki kérdezte, hogy miért jár a többség - majdnem mindenki - Vereczkey dokihoz. Engem pl. hozzá írtak be első konzultációra, tehát teljesen véletlenül vagyok nála. Úgy tudom, hogy Vereczkey doki vállal terhesgondozást is, de az utolsó hónapokban a páciensei átkerülnek Kósa dokihoz és nála szülnek.
Fáncsi, Medvemancs és mindenki, nagyon köszi a drukkot! Köszönöm a kérdéseket, nagyon változóan vagyok. Tegnap este pl. valóban úgy éreztem, hogy mindjárt megjön és órákig zokogtam. Nagyon nehezen tudtam elaludni. Ma már jobban vagyok. Hasmenéssel indult a nap, de szerencsére gyorsan jött, gyorsan ment. Még mindig van hőemelkedésem is.
Pálgi, egy IR vizsgálatra én is gondoltam anno, amikor kiderült a PCO szerű petefészek, ami ugye tünete az inzulin rezisztenciának. Az üzemorvosunk endokrinológus, így meg is kérdeztem tőle, hogy nem lenne-e érdemes egy vizsgálat, mielőtt inszeminálunk vagy lombikozunk és azt mondta, hogy nem hiszi, nem fontos. Nem győzött meg akkor teljesen, de elfogadtam a véleményét. Hozzáteszem, akkor voltam túl egy teljes átfogó szűrésen az intézetüknél (ún. menedzser szűrés), ahol ugyan nem volt IR vizsgálat, de a doktornő tisztában volt minden egyéb eredményemmel.
Aki átrágta magát a novellámon, annak hálás köszönet!
Szép estét, jó hétvégét Lányok!