Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok,

hát megint itt,
rémes éjszakám volt, forgolodtam és rémálmok.

Tegnap be mentem a leletért és kiderült, hogy MOM 2,55 a korrigált afp MOM 2,41 gözöm sincs mi a különbség, de mind a kettő a felső határ igy nem várjuk meg a 20 hetet a genetikai ultrahangra hanem még holnap be kell mennem és állítolag a Bajcsiban van egy nagyon jó ultrahangos. ő fog megnézni, majd genetikai tanácsadás lessz. és ha valami nem stimmel jővőhéten placenta minta vétel.szörnyen hangzott.

Teljesen elkeseredtem, nálam soha semmi nem megy egyszerüen.

Azért megvizsgált a nögyogyi is, mindent rendben talált. édesen mocorgott.ő azt mondja mindene ép, szerinte nem lessz gond de ez az eljárás, Persze bébike az első de igy lemondhatok lehet a jővőheti Francia országi kirucanásról, a párom sielt volna én meg néztem volna. nem tul izgi, de vártam, Most meg izgulhatok hogy mi lesz, ráadásul igy bukjuk a pénzt is.

Szoval holnap még szoritsatok, aztmondták kb du 3 kor lessz a vizsgálat.

Rucik: mennyiért veszitek a terhesgatyokat, és hol? mert én csak horibilis árakon láttam a babamama üzletekben.

Gratula a pocikhoz. kb az enyém is ekkor.

na puszi mindenkinek

Kép
gijane

Sziasztok!

Gijane: sajnálom, hogy rosszul aludtál:(. engem rémálmok már nem, de iszonyat hülye álmok kergetnek:(.

Noémi: az 5-ös csomag lesz akciós péntektől, asszem 1500 Ft körül lesz. még nincs rajta a neten az új akciós katalógus.

nálam semmi extra..a kicsi nem lesz muzikális:(, tegnap este sem mozdult volna meg egy zenére sem.

Szép napot!
Vendég

Ja, terhes naci: 5900 körül van itt egy boltban. De amúgy én még ennyiért is sajnálom. 3000-t sem ér meg.
De láttam 20 ezerért is.

És gijane: szorítok, de sztem nem lesz semmi baj!
Vendég

Puszedli!
Cuki a pocid! :wink:

Ácica!
A rókusi templom oldalánál van, ahonnan indulnak a buszok.

Noémi!
Én is pont így vagyok a babarucikkal....ráadásul azóta kaptunk is egy csomót, bár azok főleg fiú és téli ruhák...totál káosz van :wink:

Banka!
Nekem is jobban tetszenek a fiú ruhák....a lányos rucik nagyrészt rózsaszín fodros kis giccsecskék....de a Malackás rugit meg kellett venni :oops: :D

Folyt. köv.

KépKép
amadea

Gijane!

Ez határérték (és tudjuk mennyire megbízhatatlan ez a vizsgálat).....azért jó, hogy holnapra kaptál időpontot, remélhetőleg gyorsan megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj. Gondolok rád!!!

Kismamagatyó-ügyben küldök privit.

KépKép
amadea

Na helló lányok!

Előkerültünk ma reggelre, csak há aludni is kellett :D

Lenicivel értek egyet Nemes dokiról. Barátnőm szerint sokan nem csípik, de nekem egyetlen dolog kivételével teljesen bejött a stílusa (az egyetlent is mindjárt elmesélem). Kezdődött azzal, hogy szépen megérkezünk 4-re (előtte már agyoncsászkáltuk magunkat Kecskeméten, hogy teljen az idő), erre 4-kor azokat hívja be akik előttünk ott várakoztak. Na, ez sebaj, parkolójegyet 5:27-ig váltottam. Nekem rengetegnek tűnt amennyit azok bent voltak, olyan 50 perc körül (férjem szerint a doki jövős-menős sok dumcsizósából arra következtetett, hogy baj van azoknál, meg rengeteg papírral mentek be.....na remélem, hogy a pasim nem jól tippelt, szimpatikus pár volt). Aztán a doki mást szólított, akik nem voltak, majd azokat akik utánunk érkeztek. Erre mint kit megcsíptek, felugrottam, s odarohantam, hogy mi mikor is fogunk sorra kerülni, egyáltalán rajta vagyunk-e a lajstromán. Na, ez érdekes lett, mert elsők kellett volna legyünk, 2 órakor. Valószínű mikor telefonilag bejelentkeztem, a nőci motyogott az orra alatt, s a 14 órából nekem csak a 4 óra jött le. Dokika megkapta az első pozitív értékelését, mert elnézést kért a másik pártól, mondta, hogy mi nagyon messziről jöttünk, s nem szeretne tovább várakoztatni. Huhh, emberből van, esett le egy nagy kő a szívemről. Utána jött a második poén: kicsi síkosító a pocimra, mozgat 2-t, 3-at az utlrahang vizsgáló fején, odafordul a férjemhez s kérdi, hogy milyen eredménnyel hajlandó engem hazavinni. Csak néztünk, s nem értettük. Aztán folytatta, hogy hát ugye otthon 3 lány, s szeretné tudni mit vár az apuka. Mire ő: egy egészséges fiúcskát. Nagy röhögés, mire a doki: akkor fele már teljesítve. Én meg csak néztem ki a fejemből, de aztán vette a vizsgálófejet, s kezdte mutizni, hogy az ott a zacsi, az a kis lógó micsoda meg ugye tudjuk, hogy mi. Hát lányok, ez nem lehet igaz. Apának összejött a kívánsága. Bár mondta az itteni dokim is már, hogy valószínű pöcsös, sorom is kék a táblában, de én eddig még nem hittem. Na, ott a rendelőben teljesen ledöbbentem magamtól. Ugyanis kiderült, hogy a tudatalattim lányt várt. Hisz jöttek a kérdéseim, hogy mit is kell kezdeni egy fiúval, majd jönnek a kérdések, hogy jajj a fütyi letapadva, meg hasonló aggodalmak. Meg, hogy csomó lányos culibuli van itthon. No, de folytatódott a kivizsgálás, doki mindent a lehető legnagyobb rendben talált. DE volt egyetlen kifogásolnivalója: azt mondta, hogy ha ő monitorizálná a terhességem, már rég elzavart volna amnióra. Merthogy az én koromban ezt már így kéne tenni, s csodálja a dokimat, aki mert olyan kijelentést tenni, hogy ő egyszerűen nem látja értelmét. Na ezen a ponton nem tetszett nekem, bár tudom, hogy Mo-on azért nagyvonalakban már annyira az a terndi, hogy a dokik védik magukat az esetleges későbbi pereskedésből, hogy egyszerűen nincs olyan saját véleményük, amit őszíntén ki mernének mondani. S ez nem tetszett a férjemnek sem. Ha 10 évvel fiatalabb lennék, akkor csodálatosak lennének az uh-on látottak, de így.... Párom a kocsiban berágott erre, mondta, hogy szerinte egy bizonyos kockázatot minden pár bevállal azzal, hogy babát akar, s őt biza nem érdekli az ilyen amniós felhívásra küldés. Addig csak gondolkodtam, hogy vajon tényleg kellene-e nekem az amnio, de az volt az a perc, mikor azt mondtam, hogy megleszünk nélküle. S remélem a későbbiekben is jogosnak fog tűnni a döntésem. Ja, s kezdem szokni azt, hogy fiam lesz, de azért jó, hogy még csak félúton járok.
folyt köv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.01.21 14:03-kor.

Kép
kissmanó

Boldog névnapot Ácica! És ha van még Ágink, természetesen neki is :wink: !

KépKép
amadea

Kissmanó!
Gratulálok a kisfiadhoz! :D
Amnioval kapcsolatban teljes mértékben egyet értek a férjeddel.

KépKép
amadea

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 21:42-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Én ma sajtos-tejfölös tésztát, holnap májat szeretnék, holnapután nokedli, csirkepaprikás vagy káposzta.

Kissmanó: gratulálok a fiúhoz! amniora sztem én sem mennék.
Vendég

Na, az előbb villámgyorsan kellett abbahagynom, mert nem vettem észre az idő múlását, s épp elértem rendes időben a sulihoz.
Nos, köszi, hogy úgy gondoljátok az amniot ahogy mi. Csak egy a bibi, hogy tényleg annyira mondják, hogy 35 felett ez már standard eljárás.....No, de tudjátok, bár nem tudom mindenki-e, hogy a Richter Gedeonnak van egy új gyogyója, amit főleg a gagyi védőnős beszólások miatt ajánlatos a kismamiknak szedni (hálisten védőnős rendszert nálunk nem találták ki).
Mellékelem, mert ha valaki nem ismeri, akkor remélem jobb kedve lesz tőle:
Kép
Nos, javaslom a rendszeres szedését a magnézium, kálcium, C vitamin és egyebek mellett.

Sosi drága, kérlek jelentkezz!!!!! Tudom, egyenlőre eredményre várnod kell, de most az a fontos, hogy milyen a közérzeted. Szegeden keresztül autókáztunk késő este, ha véletlen csuklottál, akkor én voltam aki emlegettelek.

Noémi: ismerős érzés kismamiként tanulni, majd anyukaként folytatni a tanulmányokat. Igaz, én anyukaként fogtam bele a másoddiplomázásba már. Hát kemény pillanatok voltak, s mára csak azt tudom mondani, hogy hálistennek vége. A jegyet meg a kutya sem fogja soha senki megkérdezni. A lényeg a végső papír. Szóval hajrá minden kitartó, tanuló topiktársnak.

Veszekedés: ismerős.....nálunk is én vagyok aki mondja a magáét, aki netán orrol, de hát mi is egy jó ideje együtt vagyunk, s egyik gyermek sem besikerült, közös akarattal "szegődtek" hozzánk.

Kaja tippek: rántott csirkemáj krumplipürével, tegnap a Kikában rántott sajtot ettem, bár nagyon gondolkodóba ejtett a pirított gríz meggymrtással és főtt husival kompozició is. Csülkös bableves volt mielőtt elmentünk, holnapi menü pedig még nincs kitalálva.

Na ismét vége a mesedélutánnak, kell vinnem a középsőt síedzésre.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Kismanó, tök jó hogy megjártátok - bár én azt hittem, hogy neked is amniod lesz. Gratulálok a kis fütyishez - gondolom férjed majd kiugrik a bőréből, hogy javított a nemek arányán - otthon.
Én sajnos az amniohoz nem tudok hozzászólni, mert nem olvastam utána. Viszont meg kell, hogy védjem az orvost: lévén, hogy tengap kezdem el tanulni az orvosi jogot! :)
Nem arról van szó, hogy nincs önálló véleménye, hanem arról, hogy a szakmai szabályok szerint ez az eljárás. Bizonyos kor fölött automatikusan fel kell ajánlaniuk az aminot, amit Te természetesen visszautasíthatsz, így a Te felelősséged az, ha netalántán gond adódik. Ellenkező esetben perelhetnéd a kórházat. Szerintem ilyen értelemben érthető, hogy ők felvázolják a vizsgálataid eredményét, a lehetséges kockázati tényezőket a vizsgálatról, illetve a vizsgálat elmaradásáról, de a döntést neked kell meghozni. Igazából ez külföldön egy tök bevett gyakorlat, csak sajnos kelet-európában megszoktuk, hogy az egészségügyben a szerepünk alárendelt az orvoshoz képest (pedig nem!)

Bocsi az okoskodásért - de ahogy olvastam a beszámolódat, nekem az jött le, hogy nagyon korrekt volt a doki! :)

Heni, nekem most pont az a bajom, hogy úgy érzem nem foglalkozik velem eleget...ráadásul mára minden összejött! Nem untatlak, de még itt a munkahelyemen is beütött egy kis gikszer, szóval tele a tököm a mai nappal!
Már alig várom, hogy vége legyen!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kismanó, azonnal kérek a gyogyóból egy raklappal! :)
Most már egy kicsit jobb, mert kipnaszkodtam magam Viktornak - ő is belátta, hogy érzékenyebb vagyok!

Anukra gondoltam, hogy mi lehet vele, de közben rájöttem, hogy anyukájához ment. Gondolom nincs net. Anuk téged is várunk!

Sosi, jelentkezz!

Heni, nekem is ilyen body-jaim vannak, 56-os méret fehér kis dinók vannak rajta! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: értem ám, hogy orvosi jogi szempontból így kell tennie. Meg ez a trendi. De nem ám az én dokimat lebecsmérelni, mert ő nem látja ennek értelmét. Na, mindegy, most már eldöntetett.
Itt nálunk a városban elromlott az egyetlen ilyen komoly uh-s masina ami a magán klinikáé, s ha már úgy is messzire kellett utazni egy ilyen uh-s cuccért, akkor ajánlásra mentem, meg apa is intézett az üzleti ügyeiből. Bocs, ha valamivel bekavarhattam nálad, s az jött le, hogy amniora készülök. Amniot ha becsukott szemmel vállalom, ha dokim is támogatja, akkor természetesen nála csináltam volna, azért nem utaztam volna ennyit.

Kép
kissmanó

noémi: tegnap estére nekem is nyűgös napom lett:(.

biztos az idő miatt is.

Az jutott eszembe, hogy a 12. heti UH-t mennyire vártam/vártuk. Most a 20. heti annyira nem, és sokkal gyorsabban eljött, vagyis el fog jönni az UH napja. Akkor vágtam a centiket:).

Ebből a bogyóból én is kérek! :lol:
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Bocsi, Kismanó, félreértettél! Nem akartam a dokidat leszólni, én csak arra reagáltam, hogy szerintem ez a másik doki nem trendiségből küldött volna el amniora, hanem azért, mert így tudja bebiztosítani magát!
Egyébként én is azt mondom, hogy olyan, hogy 100%, hogy egészséges nincs. Ennyi "kockázat" tényleg van a dolgoban, tökéletesen egyetértek a férjeddel. Ráadásul tényleg már több doki is látott, szóval szerintem is jól dönöttetek.
Én egyébként valószínűleg csak azért hittem azt, hogy te is amniora mész, mert egy kalap alá vettelek Sosival, és azt hittem azért utazol, hogy valami nagyon gyakorlott doki csinálja.

Igen, Heni az én papírjaimon is rajta van, ráadásul pl. nekem alá is kellett írnom a genetikai uh-n az eredményt. Nekem nem ajánlottak fel semmilyen plusz vizsgálatot lévén 27 vagyok, és így szerintem eleget tettek a szakmai szabályoknak.
Persze ha valami baj lenne lehetne perrel próbálkozni, mert kérdéses, hogy valóban megfelelően járt el, dehát ezek a dolgok itthon nagyon gyerekcipőben jának. És nekünk sem lesz ilyenre szükség!!! :)

Rájöttem, hogy ez a vacak idő is bekavar a kedvembe...kár hogy nem süt a nap!
Még csak 2 óra...pedig már nagyon mennék haza!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ágneseknek sok pussz névnapjuk alkalmából.

Kép
kissmanó

Noémi: semmi gond. Csak mondom, az nem tetszett, hogy még így, hogy ha véletlen (bár szokták mondani, hogy véletlenek biza nincsenek, s remélem most nem lesz) bármilyen gond is adódna, semmit nem tudnék lépni ama doki ellen, még így is a védekező kis pajzsa mögül nyomta a dumcsit.
Jajj lányok, a rendelő várójában a falon ki volt téve 2004, 2005, 2006 és 2007-es évekre, hogy milyen rendellenességeket, s milyen terhességi korban fedezték fel. Hú, kivert a víz alaposan, bár azért szerintem azt is oda kellene írják, hogy összesen hány esetet vizsgáltak, meg az adott rendellenességesek előtte voltak-e szűrve, s ha igen, milyen arányban.
Megnyugtató volt azok után hallani, hogy ez a csontja is megvan, az is, minden ujja a helyén, szívkamrák, pitvarok, gerinc, szemek meg mittudomén még mik.
Na, ismét rohanás, német óra.

én mára búcsúzom, írjatok sokat, s akik van amiről beszámoljanak, azok ne kíméljenek minket

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Kismanó, örülök a jó eredményhez és gratulálok a fütyishez!!! Üdv a kékek táborában :D

Sosi, mennek a drukkok az eredményig.

Szheni, örülök, hogy alakul a kapcsolatotok anyósoddal. Csak így tovább! Ezt magadnak köszönheted :wink:

Gyarapodtak a babaholmijaink: az 1 db body-hoz és az 1 pár zoknihoz már van 80 db pelusunk, hála az unokatesómnak :D Mi még mindig nem vásároltunk semmit.
Én még a beltéri ajtókkal szemezek és a falfestékekkel. Tegnap sikerült a férjemmel megbeszélni (igaz ő félkómás állapotban volt), hogy a gyerekszoba nem lesz habos-babos-kékes, hanem egyszerű pasztell sárga-zöld. Már látom magam előtt, tuti lesz! :D Holnap próbálok én is újabb pocakfotót dobni.

puszi mindenkinek, Ágikat Isten éltesse!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Most csak annyira van időm, hogy Gijane hsz-ára reagáljak: Zalánnal nálunk ugyanez volt. Elküldtek gen.tanácsadásra, ami egy uh-t jelentett, ott mondta a doki, hogy egészségesnek látszik, nem ajánlja az amniot. Úgyhogy még semmi sincs veszve! Ha ma azt mondják, hogy minden ok, akkor nyugodj meg :wink: és jövőhéten menj el pihenni a pároddal :wink:

Sosi, remélem veled is minden ok!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Gijane, további drukkok mennek, de légy erős és nyugi!!!

Manó, szia, de gyors voltál, nagyon örülök a jó híreknek! A fiadat meg imádni fogod, szerelmes leszel belé és ő is beléd, te leszel neki az örök nő, csodás lesz, meglátod! Kukihoz 1 évig nem nyúlni, utána kádban apa óvatosan próbálkozhat, ha megy, jó, ha nem, akkor türelem. 2 éves kor körül megbízható, nem feltépés-hívő sebésznek megmutatni, ő majd megszakérti. Nagy a szám, de egy puncist nem tudnék tisztába tenni :lol:

Köszi a kaja-tippeket, csajok, ebédre rizses lecsó, vacsira spagetti lesz. Meg holnap ebédre borsófőzelék.

Noémi, hamarosan mehetsz haza, 3. fiam természetesen Benjámin.

23.-tól lesz a Tescos akció, 1490.- lesz az 5 db-os body.

Járok egy kislányhoz tanítani, szegény epilepsziás és sokat rohamozik. A fizetésen felül a mama mindig süt egy tepsi süteményt, és ma 3 zsák babaruhával is megajándékoztak, most fogom átnézni. Még jó, hogy nem kicitáltam egy pólyára, mert azt is kapok. Az első időkben nagyon szeretem, a fiúk miatt pláne jó lesz, avval jobban meg tudják majd fogni a kicsitt.

Mátétól ha valaki megkérdezi, hogy "Kislány lesz?" , akkor az válasz, hogy "Nem, tesó" = fiú :lol:

Sziasztok!

Benta
benta

Süni, abbamaradt a rózsaszínes cucc? Jól vagy?
benta

Sziasztok, hazaértem. Minden O.K.!
Mindjárt leírom részletesebben is. :D

Kép
Kép
sosi

Na, szóval.
Nagyon meghatódtam Tőletek, bár csak felületesen tudtam visszaolvasni, mert nem akartamaz időt húzni, látva, hogy mennyire izgultatok értünk.

A történet hétfőn kezdődött azzal, hogy munka előtt elmentem a gyulai genetikai rendelésre a javaslatért, amit Szegedre kellett vinnem. Ott először az aszisztensnő azzal fogadott, hogy a biokémiai szűrésem 16. heti eredménye is negatív, Edwardsra pl. 1:5300. Én ugye ezen felül csináltattam az intergrált tesztet 29.ezerért, mert ott több mindent néznek és pontosabb (állítólag). Nagyon "megnyugtatott", amikor közölte velem, hogy szerinte kár megcsináltatni az amniot. Mire én, hogy hát mégiscsak az a biztos, meg olyan kicsi ,1% az esély a vetélésre, mire Ő: hát az az 1 is eljön egyszer!!! Jó, nem?
Aztán a doktornő szintén, hogy minek megyek amniora, mondom, hogy Szegeden javasolták, mert ugye az UH sem 100%. Szerinte fölösleges!
Teljesen elbizonytalandodtam, de aztán azt mondtam, mostmár essük túl rajta, lelkileg rákészültem , utána tuti csak azon rágódnék, mi van ha...

Munka után elmentem Szededre, ott aludtam, aztán reggel 7 h 20-ra mentem. 3-an voltunk, de így is csak 11 h-kor kezdték el!! Én voltam az első, 3 perc volt az egész. Az a doki csinálta, aki egy hete ultrahangozott. Nagyon profi volt, érződött rajta a sok éves rutin, de ettől függetlenül majd meghaltam az izgalomtól. A képernyőn olyan kicsinek tünt a szabad hely a baba mellett. Aztán már nem bírtam nézni, becsuktam a szemen. A szúrás picit fájt, meg az, hogy kicsit mozgatták bennem, de hamar megvolt. A szúrás helyén nagyítóval kell keresni,egy gombostűfejnyi vércsepp volt csak a kötésen. Délután 3h-kor már mehettünk haza, azzal, hogy sokat pihenjünk. A legrosszabb a 7 h 20-tól 11 h-ig való várakozás volt az egészben. Eredmény 3-4 hét múlva. Azt hiszem az izgalmasabb lesz. A társaimmal egy szobába kerültünk, jót beszélgettünk, elrepült az idő.

Köszönöm a drukkokat!

Képzeljétek Anyukám mesélte, mikor a beavatkozás után az ágyból rögtön hívtam, hogy a lányom egy 20 perce (tehát a szúráskor kb.) elkezdett imádkozni. Soha nem szokott. 2 hónapja van az oviban hittan, biztos ott tanították. Az kérte Jézustól, hogy az Anyukája és a Kistestvére jöjjön haza. Annyira édes, rögtön elkezdtem bőgni. MIkor ma hazajöttem azt kérdezte, hol van a kistestvérem? szerintem ő azt hitte, most születik meg. :D

Kata!

Nagyon rendes tőled, hogy még a bajban is gondolsz ránk, köszönjük!

KIsmanó!

Mázlista! :D Én is fiút akarok!
:D Örülök, hogy minden O.K.

Képzeljétek kora reggel, ahogy várakoztunk tegnap, egy nővérke elkedzett vadászni a folyosón, és az egyik lányt, aki szintén amniora várt megkérte, menjen már be, mert most tesztelnek egy új UH-ot. És a doki megmondta 2 perc után, hogy fia lesz, eddig enm tudták a nemét. Mázlista Ő is! Ha két székkel arrébb ülök, lehet, már én is tudnám.

Kép
Kép
sosi

Sosi!
Jól megrigattál!
Én is fiút szeretnék,már alíg bírom kivárni a 31-t.
Igaz van már fiú is lány is,de apa nagyon fiút szeretne,meg Máté is akar egy Tesót!
Anuk!
Köszi a szép zenét Annának nagyon tetszett el is aludt rá.Pedig Ő most nagy Lily baba rajongó!
Ezekr e a bodykra én is kíváncsi lennék,bár nálunk nagyon kis nyomi Tesco van,de hátha itt is lessz belőle.
Én kismamaruhát a babaszobán és a teszveszen vettem,újakat szaboszitól 3000,-/db körül,meg használtakat is másoktól..Ma is jött egy csomagom és nagyon jó ruhákat vettem fillérekért.Persze van már vagy 4 együttes ami várja hogy feltöltsem,mert nagyok,meg van két nadrág is,majd ha lessz időm felrakom,úgyis elkel, ez nem probléma.
Az anyósomról én is tudnék írni bőven,de akkor egy nap mást sem olvasnátok,így inkább el se kezdem....
:twisted:
Akartam felrakni képet a kiscsajomról,de sajna nagy lett a méret.Tegnap a rossmannban venni kellett neki egy koronát és abban játszotta a fejét,nagyon édi volt.
Persze közben Lily babát sasolta.
Lányos anyukáknak ajánlom,ha már tele van a hócipő!
Puszi

Kép
Kép
lenici74

Sziasztok!

Benta: gratula a tesódnak! És nektek is pont jól jön egy játszótárs a családban!
Kajaügyileg: én tegnap túróstésztát csináltam, mindenki oda volt érte. Ma bent ettenm a suliban. Az volt kiírva, hogy Cordon Bleu lesz, így jelentkeztem. Tudjátok mi volt a Cordon Bleu??? Két húskenyár panírozva köztük vékonyan sajt! Fújjj :twisted: még megettem, mert éhes voltam, meg akkor nem esett rosszul, de utána már görcsölt a hasam, és még most is szarul vagyok. Utálom az osztrák nemzeti kajákat!!! ÉS a baba is utálja asszem.

Sosi, Kissmanó: olyan jó, hogy rendben van minden! Sosi, a lányod tényleg nagyon aranyos lehetett- biztos megérzett vmit, hogy pont akkor kezdett imádkozni...
Gijane: neked meg nagyon-nagyon szurkolok!

Noémi: huss rosszkedv! Remélem, már jobb kedvre derültél!

Azt hiszem, mégis megpróbálok egy kis pudingot főzni, hátha addigra elmúlik a gyomorkavargásom...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sosi!

Hál'Istennek, hogy jelentkeztél és, hogy minden rendben ment! A nemét is megtudjátok nemsokára :wink: . Kislányod nagyon édes, engem is jól megbőgetett :D ...

Na, én nekiálltam bepakolni Nóra babám komódját....minden cucca bele is fért, kivéve a ruháit :shock: ...mondjuk ha elkezdjük berendezni a szobáját egy csomó minden kikerül belőle...rucikat még átnézem és jól kiszelektálom....

KépKép
amadea

Jaj, én annyira nem tudok eligazodni a bébirucik világában, ezt akartam még kérdezni tőletek: Anuk jó, h küldte azt a listát, így már kicsit jobban átlátom. De pl. fogalmam sincs, hogy akkor a kispóló+ kisnadrág az jöhet nekünk már nyáron? Meg mi az a napozó? És a kocsikabát? Lehet, h tök hülye vagyok, de egyszerűen nem értem, hogy milyen összeállításokat kell a babára adni nyáron... ÉS azt is csak sejteni kezdem, hogy kb hányas méretből lehet vastagabbat venni-de nem tudom pontosan.
Nézegetem a boltban meg a neten a cuccokat, és mindig olyan tanácstalannak érzem magam... Pl. ti miből hány dbot vesztek? Azt sem tudom, milyen gyorsan nő... mert 56osból tuti kevés kell, de pl 62-68-asból?? István meg mondja, hogy nincs-e túl sok bodynk, pedig egyáltalán nem, minden mérteből csak 2-3, ami tök kevés, ráadásul vagy csak rövid vagy csak hosszú ujjúak- tényleg, nyáron adunk rá hosszút? és télen rövidet?
Hű, ezt jól rátok zúdítottam! :oops:

Lenici: képet ezen a honlapon tudsz kicsinyíteni:
http://www.shrinkpictures.com/
Ide bemásolod a képet, és szerintem a 350 pixelt válaszd, mert azt felengedi a babanet. Utána le kell töltened a képet (az eredeti kép ugyanakkora méretben megmarad, úgyhogy ennek adj vmi más nevet)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos!
Én body-ujj nélküli rugi "összeállításokat" igyekeztem beszerezni. Van néhány nacink is, azokat bodyra gondoltam ráadni, nekem a kising nem túl szimpi, mert félek, hogy felcsúszik. A kocsikabát az egy kiskabát, amit ráadsz a babára, ha kiviszed, szerintem untig elég 1-2 darab, ahogy sapiból is. Én vékony, megkötős sapit vettem. Főleg rövid ujjú bodynk van, ha hűvös van, rá tudok adni egy vékonyka pulcsit...A napozó olyan, mint a body csak van szára ...
Főleg 56-os rucikat vettem, az 50-est kicsinek találtam, 62-esből csak néhány darabunk van....
Én rétegesen próbálom majd öltöztetni...ha kánikula van, rövid ujjú body, ha nincs olyan nagy hőség + ujj nélküli rugi, hűvösebb időben +pulcsika...
Most így gondolom, aztán a tapasztalat lehet, hogy mást mutat...

KépKép
amadea

Nekem személy szerint az a bajom a ruhácskákkal, hogy össze-vissza vannak méretezve....2 56-os között is akkora különbség van....

KépKép
amadea

Sosi, de jó, hogy itt vagy! Szuper, hogy túl vagy rajta! Fekvés, fekvés, fekvés! Ez parancs! A lánykád nagyon aranyos lehetett, hihetetlen radarjuk van!

Csillag, hát az ebéded akkor felejthető volt. Az osztrák menzakaját nem ismerem, de Bécsbe vannak kedvenc éttermeink és hatalmas gasztrotúrákat szoktunk tenni :lol: Szeretem Ausztriát, mert annyira élhető, pláne gyerekekkel. Mikor jöttök haza?

Lenici, nekem is van egy Mátém, 6 éves. Lánykád mekkora?

Babaruha: 56-osokkal kezdem, szerintem is jó az ujjatlan rugi hosszú bodyval, illetve a rövid body - hosszú ujjas rugi kombóból is biztos kell pár db. Én a sok rucit szeretem, mert utálok gyakran mosni, és akár napi 3 garnitúrát is elhasználnak, pláne a bukós babák. 68-asokat még nem sokat vennék, mert nem tudni, mikor nőnek bele, őszre melegebb cuccok kellenek. Textilpelus 20 min. kell. Kistakaró, vékony + vastagabb. Imádom a pelusanyagból készült kifogót, a baba alá, fölé egyaránt. Meg a törülközőbe is teszek egyet, amíg pici, mert csak az iazán puha.

Egyébként hiába 3. gyerek, nyári babám még nem volt, így én is csak találgatok.

Puszi lányok!

Benta
benta

Sziasztok!

Sosi, de jó,hogy minden rendben ment! Remélem az eredmény is jó lesz. Bár,ha a dokid is azt mondta,hogy szerinte felesleges, akkor biztos rendben lesz.
Kismanó, neked is örülök ám!

Anyós téma: szerintem nagyon ritka, az aki jól kijön vele. Nekem mondjuk nem sok bajom van az anyósommal, de keveset is látom. Meg szerencsére olyan természete van,hogy nem sok mindenbe szól bele, nekünk meg a párommal olyan természetünk van,hogy nem szeretjük,ha beleszólnak a dolgainkba,és ennek hangot is adunk. :wink: :wink: Ettől függetlenül ki tud akasztani néha, de én is inkább hallgatok, mert nem akarok a párommal emiatt veszekedni, elvégre nem tehet róla.

Jó,hogy írtátok ezt az akciót a Tescoba, én is benézek majd. Ha szerencsénk van, pénteken, de legkésőbb kedden a doki megerősíti a babánk nemét.Akkor aztán lehet vásárolni. Bár nem tudom még mindig miket vegyek, de már lassal előszedetem a barátnőkkel a cuccokat.
Ma olyan jó napom volt. Csavarogtam, vettem egy kismamanacit, igaz elég drága volt (7.000.-), de olyan kényelmes....
És a sógornőmék, akik valószínűleg a keresztszülei lesznek manónak, felajánlották,hogy megveszik a kiságyat. Ennek nagyon örültem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Teszek is fel képet a mostani kedvencemről, ami nem is olyan vészes árban van.

Kaja nálunk paradicsomos húsgombóc van, hétvégén rakott kelkáposzta volt (nyami-nyami), és most héjában sült krumplit fogok enni tejföllel.Már három napja erre készülök.

És egy kis mosoly. A barátnőm mesélte,hogy az anyósa a kakis pelusra azt mondja kaki-maki :lol: :lol: :lol: (bocs,ha valaki még így nevezi, szerintem tök hülyeség)
Hétvégén pedig mostam....mikor mentem teregetni, akkor derült ki,hogy a bekapcsolós gomb helyett másikat nyomtam be.És azóta már megcsináltam kétszer.:oops: Ti is csináltok néha ilyen "furcsaságokat"?

Annyi mindent akartam még írni, de nem jegyzeteltem, így már nem emlékszem. :oops: :oops:

Zsu

Kép
bvigh

És itt a kiságy:

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!
Nagyon király a kiságy :D

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:03-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Noémi!Gratulálok a vizsgádhoz!Én amikor letettem az utolsó vizsgámat a TF-en,-ennek 5 éve lesz idén-megfogadtam,soha többet iskola...Nemhogy terhesen v.gyerek mellett...Minden tiszteletem az ilyen "elvetemülteké"...:):)

Kissmanó:nagyon örültem a jó híreknek!Én sem mennék a helyedben
amnióra...Gratulálok a kisfiúhoz!

Sosi!Örülök a jó híreknek,ezek után biztos rendben lesz!

Amadea,Csillagtáncos!
A ruhákkal kapcsolatban szeretném nektek leírni a mi tapasztalatainkat nem okoskodásnak,csak hátha vlakinek hasznos,mert én is elég tanácstalan voltam.
Ékes 54 cm-rel született és olyan nagyok voltak rá az 56-os bodyk,rugik,hogy mikor hazajöttünk,a férjem elrohant kisebb ruhácskákat beszerezni.Mi használtunk nyáron hosszú ujjú bodyt is,főleg hűvösebb napokon és télen rövid ujjút pl. itthon.Nekünk ált.egy méretből kb.1O db van (+amiket kap az ember)nekünk ált.kellett és kell is ennyi,eleinte volt,hogy 4-et,5-öt is lebukott egy nap,most meg ugye leeszi...Első nyáron mi sem használtunk se kisinget,se pólót.Amit mi nagyon jól tudtunk használni:szintén a tescoban vásároltuk:kisnadrág,aminek van lábfeje is.
Amivel nagyon melléfogtam:olyan anorák,aminek a lábrésze zsák.Gyakorlatilag semmire nem tudtuk használni,az autósülésbe rémálom bekötni,babakocsit meg mi egyáltalán nem használtunk.(Én mindig hordoztam Ékest kendőben,kenguruban stb.)
Ja,és persze ahány márka,annyi méretezés...
Egyébként Ékes így nőtt:
született:54cm
1 hó:56cm
2hó:58cm
3hó:61cm
4hó:64cm
5hó:67cm
6HÓ:68cm
7hó:7ocm
8hó:7ocm
9hó:71cm
1Ohó:72cm
11hó:73cm
1 év:73.5cm
13hó:75.5cm
14hó:76.5cm
15hó:78.5cm
16 hó :8Ocm
17hó:81cm
Most másfél éves és 83 cm.
Tudom,ez nagyon egyéntől függ,(pl.a nővérem kislánya már egy évesen több,mint 8Ocm volt...)de gondoltam hátha irányadónak vlakinek hasznos.

Kép

Kép
ékes+tesó

Zsu, tényleg szuper a kiságy!És tök jó a segítség is! :)

Heni

Kép
szheni

Kép LÁNYOK!!!!
Kata vagyok a 2008.júniusiból.
Lenne egy eladó légzés figyelőm,azaz nem a miénk hanem a sógornőmé,de nekünk is ilyen van és én nagyon szeretem.

Nagyon jó állapotban van,semmi baja.
ANGELCARE AC300
Érdeklődni pü-be.
Kép Kép

Kata&Milán

oszman777

Zsu!!!!
Nekünk is ilyen ágyunk van,csak más színű,natúr. Nagyon szeretem. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

ziasztok Lányok!

Másodszorra ugrok Neki, mert az első levelem eltűnt sajnos, nem tette fel a rendszer, pedig ígérem, semmi csúnyát nem írtam!

Örülök Kismanó és Sosi, hogy minden rendben Veletek, és biztos vagyok benne, hogy ez így is fog maradni!!!

Nagyon megkérlek Benneteket, mindenkit, hogy fokozottan vigyázzatok Magatokra így az influenza szezonban. Képzeljétek el, 2 napja 38 fok feletti lázzal, szinte tehetetlenül fekszem és ténferegek itthon. Köhögéssel kezdődött majd estére hőemelkedés, hajnalra pedig magas láz lett belőle, az ezzel együtt járó izom és ízületi fájdalmakkal. Ez volt vasárnap, hétfőn még elmentem dolgozni és estére éreztem, hogy megint emelkedik a lázam, beszéltem a védőnőmmel és a javaslatára vettem be Algopyrint, aminek a hatása csak néhány órát tartott és hajnalban ébredtem 38,9 fokos lázzal és ezt alig sikerült csillapítani egészen ma délutánig. Időközben voltam a háziorvosnál, aki antibiotikumot írt, és a láz ellen az Algopyrint javasolta ő is, de szerencsére az elmúlt ma reggelre. Nem vagyok egy kényes típus, de ilyen beteg még (szerencsére) életemben nem voltam, de a láz és a vele járó fizikai fájdalom töredéke annak, amit lelkileg éreztem a babáért való aggodalmamban, és szeretném, ha ezt Nektek nem kellene átélni, mert tényleg ramaty élmény volt. Tudom, hogy a gyógyszerek elvileg nem árthatnak és jobb mint a betegség, de ez sem bizonyított, hisz állapotos kismamákkal nem kísérleteznek. Tehát, az eddiginél is több vitamin és elővigyázatosság minden Kismama társamnak! :-)

Megpróbálok csatolni néhány képet a vasárnapi UH-ról.

Puszi Nektek!

Kép Újjszopizós

Kép

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Sosi, örülök, hogy minden rendben zajlott! Pihenj sokat a napokban, és tuti, hogy 3-4 hét múlva megnyugtató eredményeket kapsz! Ráadásul - ha jól tudom - 100%-ban kiderül a bébi neme.

Ruha ügyileg csatlakozom az előttem szólókhoz!
Én is kb. úgy tippeltem, hogy Ékes méretei szerint nő a baba, viszont én úgy számítottam, hogy 56 cm fölött 62-es méret kell. Nekem abból elég sok van már, és javaslom is beszerezni, mert pont akkor nem lesz idő vásárolgatni, most meg olyan jó!
Nekem pl. 56-os bodyból 7 db-om van, 62-ből pedig kb. 15.
Én is vettem kisnadrágot - ahogy Amadea is írja - a bodyhoz. Vannak pólóim is, az egyik ismerősünk szokta a babájára adni, nagyon kis vagány benne (alá újjatlan bodyt, mert így legalább a pelus sem csúszik le)

Kocsikabát nekem is van kettő - ráadásul kifordítható mindkettő - így ez már rögtön 4. Én még turiztam édes kertésznacikat is, persze csak mutogatni fogom benne a gyereket, mert nem kényelmes.
Nekem még nagyon tetszenek a hosszú újjú pamut rugik, olyanokat vettem jópárat, szerintem aludni nagyon kényelmes lesz. A kising nekem se tetszik - én sem vettem!

Nekünk Áron egyenlőre a hálóban lesz, szóval gyerekszobában nem gondolkozhatok...viszont a háló egyik fala kapuccsínó színű lesz, és égszinkék padlószőnyeget szeretnék. Így hülyén hangzik, de egy újságban láttam és nagyon bejön!
Ami nekem nem tetszik, azok a macis cuccok. Pl. a pelenkázó alátét, gyerek ágynemű (mondjuk az Trokka tanácsára nem is veszek) A gyerek ilyenkor még nem látja, én meg miért macizzak...

Ha elköltözünk, akkor viszont tuti szeretnék neki egy hálósarkot, ahol felhők lesznek a falon. Nekem gyerekkoromban ilyenre volt festve a galériám, ahol aludtam (anyukám csinálta) és imádtam!
Világító báránykákat, csillagokat már meg is vettem a Müllerben! :)

Végre lassan vége ennek a hülye napnak! Bűnöztem: pizzát rendeltünk, de valahogy úgy éreztem ezt most megérdemlem! :)

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép
Ékes így jött haza a kórházból
Kép
Ilyen másfél évesen

Kép

Kép
ékes+tesó

Lányok!! Rakjatok sok pocakos fotót,olyan kíváncsi vagyok.
:lol: :lol: :lol:
Olyan jó nézegetni.
Kismama nadrágot én nem vettem,hanem egy jó varrónővel,varrassatok a már kicsi nadrágba pocak betétett. Méter áru boltba vettem passzé anyagot.
Olcsóbb így. :lol: :lol: és volt több nadrágom a nyáron.

Kata&Milán

oszman777

Jajjj de gyönyörűséges egy ez a leányzó. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Ékesanyu:hát Ékes egyszerűen tündéri! ÉS köszi a méreteit!
Megpróbálom elraktározni, amiket írtatok babaruhaügyben, már kicsit kezdek okosabb lenni. Persze igazán a gyakorlat teszi... mint tudjuk. :lol:

A puding már jólesett, végre elfeledtem azt a húskenyeret.

Ácica: boldog névnapot Neked!!!

Cincibabus: jobbulást, nagyon vigyázz magatokra! Az UH-s képek szerintem nagyon jól sikerültek!

Zsu: jó ez a kiságy. Amúgy én múltkor a Keleti pu-n a hálózsákomat hagytam el, és csak akkor tűnt fel, hogy egy csomagom nincs meg, amikor már ment a vonat... Remélem, legalább vmi csöves nem fog megfagyni miattam... Más cuccaim is elhagyom mostanában, de azok eddig előkerültek. :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ékes gyönyörű kislány!!! :-)

Kép
cincibabus

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:03-kor.

Heni

Kép
szheni

Sosi: örülök, hogy jelentkeztél, s hogy eddig minden okés. Pici lányod aranyos lehetett, elhiszem, hogy elérzékenyültél az elmeséléstől. Ami a "kihagyott" uh-t illeti, hát megesik, hogy ha tényleg 3 kismamiból csak 1-et hívtak be, én a helyedben rákérdeztem volna, hogy nem lehetne mindhármótokat?
Nos, eső után köpönyeg, most már az amniós eredménnyel együtt kiderül a tesó neme is. Nehéz kivárni, de ha nincs alternatíva.......meg tudod, azért nem mindenkinek árulja el a baba a nemét, nem egyedüli az olyan eset, mikor hiába szeretné tudni anyuka, apuka, úgy is csak a szülőszobán gördül le a lepel.

Cincibabus: sajna tudom miről mesélsz a betegséggel. Most ugyan csak köhögök, őrzöm szépen a házat (bár 3 kutya mellett ez nem az én feladatköröm lenne), de mikor első gyerekem volt a pocimban, aki januárban született, hát szeptemberben egy olyan állapotban voltam, hogy azt max csak a legádázabb ellenségeimnek (2 van belőlük, bár akkor még csak 1 volt) kívántam. Hason fekvés nem ment a pocim mérete miatt. Háton s az oldalaimon meg nem jött be a köhögéstől, egyszerűen fulladtam. Próbálkoztam a hátam mögött párnákon támaszkodva, félig ülő pozicióban. Úgy sem ment. Egyedül az jött be, hogy leültem a nappaliban az asztalhoz, a karjaim az asztalra tettem, s a karjaimra a fejemet. Két éjszakám telt el így, miután előtte még 2-t végigvirrasztottam. Dokijaim pedig azt mondták: tea, méz, citrom. Ráadásul a homeopátiáról sem hallottam addig, de hát akkor itt nem lehetett még sehol oscillococcinumot sem találni. Azt hittem akkor az a világ vége. No, de nem az volt, de remélem minél kevesebb kismaminak adódik meg az ilyen "élmény".

Ékesanyu leírta lánykája méreteit. Nos Grétim kevesebb centi volt születéskor, de az 50-es rugi és body csak szűk egy hétig ment fel rá. Igaz, az 56-osokat nyúztuk olyan 2 hónapig is. Szóval visszás a helyzet. Hónapról hónapra elraktározott adataim nincsenek, azt tudom, hogy most 18-19 hó között a 80-as culikat nyúzza. De álltalában azért sok baba ebben a korban már a 86-os cuccokban nyomul, a többsége persze fiú, s nem ritka azon esetek száma sem, mikor 1,5 évesen a fiúk már a 92-es cuccokat viselik. A másik, nagyon változó méret a lábbeliké. Mi még mindig a 19-esnél járunk, sokan már a 21-est nyűvik.
Ami a kisrucik, lábbelik méretezése is igen eltérő, még márkán belül is. Elephanten szandicskánk volt eddig, 2 db. 18-as méret. Hát a második az legalább 1-1,5 centivel volot hosszabb mint a másik. Ugyanez a helyzet a ruházkodásnál is, szóval aki bespájzol ilyen-olyan méretekből, mielőtt majd adott helyzetben lehidalna, mérje inkább most összehasonlításos alapon őket, mert járhat úgy, hogy bár 62-est ír rajta, mégis 56-os kategória lett volna, s épp azt készül anyuka lecserélni.

Na, törpe ébredt, mentem.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?