na, meggyöttem.
helló, elveszett báránka,
Dadomi!
Örülök, h nincs gond veletek.
Tuntun, meg az építkezés...
Na, akkor még erre a témára (bár má nagyon be akarom fogni a csőrömet, meg le is írtam mit gondolok róla, csak már azt nem tudom, melyik topikban
); Ani, én úgy értettem, h abban nem értünk egyet, h amott bántani akarták azokat, akinek nincs diplomájuk, etc., vagy nem.
Illetve, hát nincs konkrét álláspontom, de én afelé hajlok, h nem.
Na, erre írtam, h nem értünk maximálisan egyet...
(Kezdek nagggyon értelmes lenni.
)
Nah, azt akarom még mondani,
tuntunhoz, hogy biza jaaaj, de nem számít semmit a diploma...
Nekem volt olyan munkatársam, aki az egyetemi diplomájával olyan sötét volt, mint az éjszaka, fogalmam sincs, hogy tudta elvégezni a sulit. De már nem dolgozik velünk, mer kiutáltuk..
Mikor én az özönvíz előtt a fősulira felvételiztem, még nagyon kemény felvételi volt, aztán az egyetemre is. Hogy most mi van, azt nem tudom, de akkor is bejutottak olyanok, akik aztán szépen lemorzsolódtak mert nem bírták, és kb feleannyian jutottunk el az államvizsgáig azok közül, akik elkezdtük. Megint magam - vagyis a gyerekeim - ellen beszélek, de szigorítani kellene újra a bejutás feltételeit, mert szörnyű sors vár ránk, ha apuci által pénzelt hülyegyerekeket ont a felsőoktatás továbbra is... Tisztelet a kivételnek. Mert azért mostmár azt is figyelik a munkáltatók, h melyik suliban végzett az illető, hálaégnek.
Na, tudom, h ez eltért a témától, meg az is, amit megen írni fogok: szóval a diploma nem lehet értékmérő, az emberek megítlésében. Komolyan, én sokkal több nemdiplomás "normális embert" ismerek, mint diplomásat... Arányaiban. Aki meg lenézi a nemdiplomásokat, az ezzel szerintem kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt... De mondjuk azt is nehezen viselem, ha valaki azzal cikiz, h bezzeg neked diplomád/érettségid van. Néha, mintha szégyellnem kellene...
Szóval, ez a másik véglet, de pont olyan undorító, mint az, aki lenézi a nemdiplomásokat.
Na, mostmár tényleg lelövöm magam.