Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyuskák!
A rokonok első rohama lement. Levente egyáltalán nem bőgött, tök nyugisan trónolt anyukám karjaiban. Kép
Jövő héten jön anyósom. Vajon neki is ilyen jó gyerek lesz?
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, volt mamusz, fertőtlenítő kézmosó, szájkendő. Bár nem nagyon akarták megfogni, mikor pelenkáztam, akkor meg öklendeztek. Tényleg ennyire büdi lenne? Nekem fel sem tűnik.

Pusszantás: Detti
Detti

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, fel sem tűnt mi? Kép

Nagy gratula minden friss anyukának.

Szerdán volt Liliána 2 hónapos. Pénteken itt járt a dokinéni, nem kapta meg a 2 hónapos oltást a vékonyka combjába (3,88 kg a súlya), majd a 3 hónapossal együtt kapja meg áprilisban. Piros a torka és porszívózzuk a nóziját naponta többször. Szerencsére nem lázas.
Kapott speckó tápszert, ami sűrűbb lesz a pocijában és még egy gyógyszert, hogy ne folyjon vissza neki a kajcsi a nyelőcsövébe és ne bukja ki, mert refluxos a bébi. Kép Úgyhogy az eddig bonyolult etetésünk nem lett egyszerűbb... Kép gyógyszer-szirup kanállal 10 perccel az etetés előtt (na ezt számoljátok ki!) - mérlegelés - szopi - mérlegelés - böfi - pótlás - böfi - ültetés legalább 20 percig. Aztán mire végzek kb. egy wc-re menés fér bele és kezdődik minden előlről. Aztán, ha mégis sikerül teljesen lebuknia magát, akkor átöltöztetés, ami közben szintén összebukja magát. Brrrr. Úgy sajnálom szegénykét. Kép

Hosszú hétvégén megyünk haza anyukámhoz Fehérvárra és 2 éjszakát ott töltünk, kíváncsi leszek, hogy bírja majd a bébi. Amúgy nagyon edzett kiscsaj, sajna nem tudunk megülni a fenekünkön, és nem bírjuk az elszigeteltséget, úgyhogy nálunk sokan jártak már. Amúgy apuka is simán hazahozhatta a bacit a torkára a mhelyéről.

Vettem lucernát, felcsapok kertésznek. Kép Bár még mindig a táskámban van, ott meg asszem nem hajt ki. Kép

Kisbuksi Kép
Lemaradtam. Hogy van Vencel? Talán múlt héten írtad, hogy rossz volt a vérképe.

FruzsiKép
Nagyon helyesek vagytok a kissráccal.

Pusz
Noémi

Először a nagykádban 03.03.
Kép

Kép

Kép
noémi

Noémi,
szpoi után nekünk is sokszor kijött az egész, amikor orrán- száján sugárban hányt, azt elég brutál volt az elején látni. Aztán rájöttem, hogy evés után nyugodtan kell hagyni egy ideig, mert amiatt jön vissza, hogy mozgatom. Azóta mi evés előtt cseréljük a pelust, majd evés tuán kb fél órával. Nem lehet, hogy ez a sok hercehurca nem tesz jót neki? És, ha keveset szopik, akkor mit kell csinálni? Nem lenne elég, ha csak minden este pl fürcsi előtt méreckedne?
Én pont ezért nem kértem mérleget, mert féltem, hogy akkor bebolondulok. Próbáld ki, hátha jó.

Buksi,
sem Iminek, sem Istvánnak nem hívjuk. A környezet szokta Inikének szólítani, mi a férjemmel elég sok becenevet adtunk már neki. Leggyakoribbak a cumigyuri, amyukám nyuszigyuszinak hívja.

Detti,
én is azt hallottam, hogy a keki büdös, de én még azt is szeretem benne.

Mindenkinek jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!

manóka

manóka
manóka

SziasztokKép

Nah előkerültünkKép
Alig győztem végig olvasni, amit irtatokKép
Minden babócának jó egészséget, és tejecskét, anyukájuknak meg néha egy kis pihitKép
Annyit irtatok, hogy most nem tudok mindenkinek személyszerint irni, ezért vontam igy összeKépKép a
kis lusta mi?Kép
Lányok annyira jók a képek a babócákról, jó látni őketKép

Lucernacsira kura meghozta hatását, most fogom a következő adagot csiráztatni, manónak van bőven igy tejcsi. A birsalma levet is kirpobáltam, nagyon fini, de abból kevesebbet lehet csak mert sok benne a cukor és az most a kilók miatt nem hiányzik.

Zita megkaptam az emailt nagyon szépen köszönöm, el is kezdtük gyűjteni a zacsikat, már van kemény 3 pontunkKép

Képzeljétek a héten manó átfordult hasról hátra, most már nem lehet otthagyni egyedül egy pillanatra sem, mert tiszta sajtkukac lett a szentem, és mivel utál hason lenni ezért egyre gyorsabban teszi meg hogy hátra fordulKép

Nah megyek mert szülinapot meg névnapot megyünk ünnepelni és még készülödnünk kell.

puszi nektek
Ági és forgó-morgó Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Jó régen voltam erre, nem győzöm visszaolvasgatni, amiket írtatok!
Mi tök jól vagyunk, szombaton voltunk Dorkával először nagybevásárolni az Auchanban. Nagyon élvezte, azazhogy végigaludta az egészet, közben pedig tök sok ember jött oda hozzánk megcsodálni Dorkát. Hát komolyan mondom olyan jól esett! Tök jó dolog ez a mamiság/papiság!!!!!!!
3 órán keresztül vásárolgattunk, megraktunk 2 bevásárlókocsit (november óta nem voltunk nagybevásárolni). Szerencsére Dorka mostmár csak 4 óránként eszik nappal, így utána gyorsan siettünk haza, s már evett is.
Úgy belejöttünk ebbe a vásárlás dologba, hogy ma pedig elmentünk a Kika- ba és a Madrinába. Ja, előtte még kirándultunk is egyet Zsámbékra. Kismanó ezt is végigaludta, még csodálkozott is, hogy amikor elaludt, akkor még a kocsiban volt, most meg itthon...
Dorka a kocsiban üldögél:
Kép

Kép

Jut eszembe: láttunk olyan tükrös méhecskét (Zümit) az Auchanban is az egyik kis boltban!!!

Nem tudom, meséltem- e, hogy Dorka felfedezte a kezeit és a lábait, és annyira tetszik Neki, hogy folyton magyaráz nekik és mosolyog rájuk. A lábainak peluscsere közben magyaráz, a kezeinek pedig egész nap.
Ja, és felfedezte az egyik csörgőt is, habár szerintem az véletlenül akadt a kezébe, de úgy szorította, hogy 5 percen keresztül csörgött vele. Ez is tetszett Neki.

Volt a doktor néni is, és nevetve mondta, hogy bár Dorka "még csak" 2 hónapos, de annyira előrehaladott, hogy akkor elmondja, mi mindenre lehet számítani a babáknál 3 1/2- 4 hónapos korban. Mert most meg azt mondta, hogy olyan a Dorka, mint egy 3- 3 1/2 hónapos.

Zita,
Köszi szépen a mailt a Pampers akciókról, nagyon kedves Tőled, hogy nem felejtetted el. Nekünk már kemény 7 pontunk van. Milyen lehet az az Activity asztal és az a zenélő csodamasina?
Mit szóltak az ügyintézők a kiszívott álladra? Biztosan érdekes látvány lehetett:-)
Hát hallod, nem semmi Matyiról az a popsis kép!!! Meg sem merem mutatni még a Dorkának:-)))

Ja, Dorka a következőket üzeni a Matyinak: "göhööö" "aoooo" "üüüüüü" "kööööö". Ez azt jelenti, hogy Boldog Névnapot kíván Matyinak!!!

KisBuksi,
Köszi a tippet a tejtestvérségre és a vizsgálatokra. Sajna még mindig elég kevés a tejcim, habár Dorkának elég, de fejni még mindig elég keveset tudok utána. Így most inkább megvárom, hogy beinduljon a tej, s lefagyasztok Dorkának egy nagyobb mennyiséget, s utána megyek a vizsgálatokra.

Emő,
Édua annyira nyugodt azon a képen, olyan kiegyensúlyozottnak tűnik! Egy kis angyalka!!!

Boró,
A tüdőröntgent szülés utánra gondoltam, hogy tök jó lenne, ha a kórházban szülés után minden vizsgálatot el lehetne intézni, és akinek minden rendben van, annak szólni, hogy ha esetleg van kedve és teje elég, akkor szívesen vennék, ha tejadó mami lenne.

Manóka,
Mekkorát nőtt a Kismanód!!! Nagyon kis komolynak tűnik ezen a képen! Csuda aranyos!!!
Nálunk Dorka evés közben néha akkorákat rottyant, hogy majd beájulok a szagtól:-) Biztosan perverz vagyok, de én imádom a kaki szagát is, főleg egy kiadós pocakfájás után!

Zsazsa,
Üdv körünkben!
Nekem a 11- es és a 14- es kép tetszik a legjobban! (persze a többi is tök ari)
Nekem a Laktoherb bejött, de van, akinek nem, úgyhogy embere válogatja. Szerintem fejéssel is lehet növelni a tejci mennyiségét, persze csak úgy, hogy rögtön evés után.
Mi minden nap fürdés előtt lemérjük Dorka súlyát, és így nyomon tudjuk követni, hogy mennyit is hízik hetente, s havonta, s hogy kb. hány hetente hízik többet és hány hetente kevesebbet. Persze bőven elég lenne 1 hónapos kortól már csak hetente mérni, de mi már csak ilyen kíváncsiak vagyunk, és egyébként is az egész életünket vezetjük a szám.gépben:-)))

Noémi,
Nekem a pihenős kép tetszik a legjobban. Nagyon édes a kis Liliána!

Ági, gratulálok Dani tornamutatványához! Lassan be lehet Őt íratni tornázni:-)

Na, megyek,

Puszi

Vic

Ui.: És itt egy kép arról, hogy Dorka szinte issza a papája szavait:
Kép
Victoria

Sziasztok Kép

Detti, a kaki szagáról annyit, hogy vagy kakinak van szopis tea szaga, vagy fordítva KépKép Legalábbis nálunk. Mostanában csodáltos krémszerűeket produkál, semmi emésztetlen fehérség nincs benne Kép

Noi, evési mizéria KépKép Viszont a kiscsaj tündéri!!! Kép

Ági, forgó-morgó Daninak gratula! Kép

Vic, elhiszem, hogy a fél bevásárlóközpont Dorka körül csoportosult, annyira édi! KépKépKép És még ha tudnák, h nemcask aranyos, de nagyon ügyes is!
Ez az utolsó kép... nem jutok szóhoz!

Megyek is
Pusssz
Ann
annann

Sziasztok! Kép

Végre a férjem ide engedett a számítógéphez. Ugyanis vége a vizsgaidőszaknak és most rendezgeti a következő félév anyagait, lelevelezte kitől mi folyik be az anyagok közül, minél kevesebb könyvet kelljen megvenni. De úgy néz ki így is 9000 ft-ot költünk erre. Kép

Micsoda hírekre keltünk ma: Dani forog, Dorka kirándul és vásárol!

Vic: Az üzenetért külön puszi Neki Kép

Kaki illat: csatlakozom azok táborához, akik szerint enélkül nem mézédes az élet. Nálunk mindig megérzem, vagy meglátom Matyin mikor épp készül a nagydologKép, de hogy büdi lenne????

Zsazsa üdv a Pöttömök között, táblában a helyetek! A szopival kapcsolatban: mi is így kezdtünk, hidd el (bár akkor én sem hittem igazán), de fő a nyugi. Ha úgy nyugszik meg a lelked, hogy adsz neki tápit, akkor adj. Én is rákényszerültem, mert semmit nem híztunk. Aztán az urtica is segített, az állandó fejés és az alfalfát is szedtem, ami lucernát tartalmaz. Most meg kipróbáltam a lányok által javasolt lucernacsírát. Bűn rossz szeirntem, viszont a tejci mennyisége tényleg nő. De mégis a legfontosabb, hogy te nyugodt légy, amikor szopizok csak a babára konctrálj és arra, hogy ma jól fog lakni. És pár nap és így lesz!!!

Detti kitartást az anyóshoz!

Bocs ha nem mindenkinek írtam, de a csirkepaprikás nokedlit kíván és lassan ébred a kicsifiam, addig még azt is meg akarom csinálni.

Sok pussz, Zita
zitus

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. március 8-án tölti
Judit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 1 hét 3 nap
R.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 1 hét 6 nap
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 3 hét 1 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 4 hét 6 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 6 hét 5 nap
Zsazsa Benedek 2004.02.17. 3900g/56 cm 6 hét 1 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 7 hét 2 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 8 hét
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 8 hét 4 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 9 hét 2 nap
Manóka Imre István 2003.12.30. 3330g/51 cm 9 hét 6 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 11 hét 3 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 11 hét 4 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 12 hét 6 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 13 hét
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 13 hét 5 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 16 hét 4 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 17 hét 2 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 17 hét 6 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 18 hét 3 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 18 hét 4 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 19 hét 6 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 23 hét </pre>

Csodás hétfőt és meleg időt kíván, Zita
zitus

Szép napot mindenkinek!

Először is mindenkinek boldog nőnapot kíván Dani és ezt küldi a hölgykoszorúnak:

Kép

Zsazsa
A szoptatással kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás és sok pihenés. Bent a korházban manó 20-30ml ket szopizott, másoknak meg a már simán 70 et, izgultam is, meg szomi is voltam, hogy nem lesz neki elég, aztán hazajöttünk és szépen belejött az evésbe, annyira, hogy a 200 at simán megeszi egy szopira, de ezt már csak alsóhangonKépKép
Én is lucernázom, nem annyira vészes, vajaskenyérre teszem, és rakok rá egy kis majonézt, így elég elviselhető a fű izeKép Melette iszom birsalmalét, a top yonak van egy birs és alma keverék rostos üditője, nagyon jó az ize és tuti nyerő, nő tőle a tejciKép

Kakis pelenkához csak annyit, hogy ez az illat még most illat, mi lesz majd ha hozzátáplálunk, az már szag leszKépKépKép

Dzita
Mit tanul a párod? milyen könyvekre van szüksége, ird meg lehet hogy tudok segiteni , hogy ne kerüljön 9000 be, sok könyves nagykerbe szoktam járni.

Nah megyek mert csörög a csörgő a kiságybanKép

puszi
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Édes Hami,Édua,Liliána,Dorka,Virág,Kitti,Léna! Nőnap alkalmából minden szépet és jót kívánok Nektek, anyukátoknak, valamint kiskrapek társaim anyukáinak!

Vencelke

Ui:anyu is bejelentkezik hamarosan
kisbuksi

Most ébredtem és látom ám, hogy megelőztek a fiúk! De azért Apukám és a magam nevében is

BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK MINDEN ANYUKÁNAK ÉS A PÖTTÖMÖK LEÁNYKÁINAK! MATYI

Kép
zitus

Sziasztok!

Milyen nyugi van errefelé ...Kép Ha megbocsájtjátok,most nem szólok hozzá az előzőekhez,nem tudom,Vencel mennyi időt hagy nekem írni. Nálunk most úgy felgyorsultak az események,hogy csak kapkodom a fejem. Ugye nemrég még tanácsokat kértem,mi legyen ezzel az éjszakai alvással, erre Vencel a múlt héten áttért a 8-ról napi 6 kajára /nem erőltettem Kép/, ma meg lehet,hogy csak öt lesz belőle,mert szinte átaludta az éjszakát. Leraktuk 10-kor,hajnal 4-kor evett,majd aludt reggel 9-ig. Mint tudjátok eddig ő többnyire átaludta minden idejét, erre pár napja fogta magát és de. is du. is ébren van két etetés között. Eddig az előírt tornákat sem lehetett megcsinálni vele, mert mindig sírt,most sem túl lelkes,de minden gyakorlatot tökéletesen végrehajt. A hátról hasra fordulós gyakorlat után nagy lendülettel tovább is pörgeti magát a hátára. Jó-jó, ennek még inkább van köze a lendülethez,mint az önálló forgáshoz,de azért olyan ügyes! És éjszaka,amikor jelzett ,hogy éhes,úgy fogadott,hogy felemelt fejjel "fókatartásban" megemelve magát pityergett. Azóta is imádja a nagykádas fürcsit,valamint tegnap óta a napi egy lefejt tejet pohárból issza,bár egyenlőre kb. a fele mellé megy,nagyon ügyes Kép A figyelmét játékokkal ,csörgőkkel egyenlőre nem lehet 10-15 percnél tovább lekötni,és a kedvenc elfoglaltság ébren még mindig anya ölében tinci-tánci és ének. 4 kg felett van /már nem mérjük,csak hetente,úgyhogy mi is fejlődőképesek vagyunk/,jövő héten megkapja a két hós oltást. A dokinéni szerint egy-két olyan tünetet leszámítva,amit gyakran a sima kisbabák is produkálnak /pl. hátrafeszülés, fejemeléskor a láb emelése is/,Vencel maximálisan megfelel biológiai korának. Erre jól fel is ébredt Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Szeretnénk mi is csatlakozni a Pöttömökhöz ha szabad! Gondoltam növelem a lányok csapatát!
Már egy ideje olvasgatlak titeket csak soha sincs időm írni.
Egyszerűen el vagyok olvadva a gyönyörű képektől! Mostanában olyan szép babák születnek!

Szóval Alexa Regina december 27-én született az István kórházban. 2730 g-mal és 54 cm-rel látta meg a karácsonyfaizzókal kivilágított szülőszobát Kép Nagyon szép szülésem volt. Ő az első babánk és imádjuk, igaz ezt jó ki is használja! Nagyon keveset alszik napközben,viszont az éjszakákat átalussza. Állandóan kézben akar lenni, akkor minden rendben van ha onnan szemlélheti a nagyvilágot.

Képeket rólunk itt találtok:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1092

Üdv
Tigri és Alexa
KépKép
tigribigri

Sziasztok Tigri és Alexa!

Nagyon cukik a képek, nekem a gondolkodós tetszett az albumból legjobban,meg amit a hozzászóláshoz csatoltál. Üdv közöttünk!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok Kép

A fiúknak köszönjük a köszöntéseket és a gyönyörű virágokat! Mi pedig puszit küldünk! KépKépKép

Tigri és Alexa, üdv néktek KépKépKép
A képek csodaszépek! Buksi, az a gondolkodós tényleg csúcs!!! Kép
Merre laktok? Mit esztek? Nálatok nem volt gond a kajával? Mit szerettek csinálni?

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Kissrácok, köszönjük a köszöntést! Kép

Tegnap el kezdtem csíráztatni és mára előbukkantak a csírák. El sem hiszem, hogy ebből lesz "ennivaló".

TigriKép
Üdv közöttünk. Szépek vagytok. Kép

ManókaKép
A pelust eddig is evés előtt cseréltem, mert utána minden kijött volna belőle. Az etetések után fél órákat volt kézben, de volt, amikor csak annyi kellett, hogy áttegyem a másik cicire és visszajött minden. Szombat óta kapja a gyógyszert és a speckó tápszert és azóta alig buki! KépKép

VicKép
Dorka valóban nagyon ügyes manó! Én nem tuodm elvinni még vásárolni, mert 2 óránként nyammog a Hercegnő. Kép

Jajajaja mennem kell, már nyafi van a fürcsiért. Kép

Pusz
Noémi
noémi

Sziasztok!

Tigri és Alexa üdv a fedélzetenKép

Dani már jó nagy bajban van, a lányok egyre szebbek, gondolkodik, hogy áttér a mohamedán hitre, hogy több nejű lehessenKépKép

Ma vagyunk 3 hónaposak, ennek örömére jön a doki néni az esedékes szurivalKép remélem ugyanugy fogja manó átvészelni, mint az előzőt. Amúgy ma csúcsot döntött számomra őkelme teljes 9 órát aludt egyfolytában, imádkozom, hogy istenke tartsa meg jó szokásátKép

Noémi
Szerintem tuti a sok új információ miatt el is felejtené Hercegnő, hogy itt a nyammogás idejeKépKép

Bukással mi mostanában kezdtünk el küzdeni, van olyan napja, hogy semmi baj nincs, aztán van olyan, hogy mindeketten öltözünk ujra egy etetés után, nem jöttem még rá mi lehet a bibi, de probálom őt evés alatt és után keveset mozgatni, hogy elkerüljem a balesetet.

A csirák 4-5 naposan ehetők már, jó kis tavaszi fűizűk vanKépKép legalább itt érezzük a tavaszt, ha már kint nem akar jönni.

Nah megyek és rendbeszedem a medvebarlangot, mire jön a doki néniKép

puszi
Ági és a szundikáló Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Pasikák,
Köszönjük szépen a nőnapi üdvözleteket és a gyönyörű virágokat!!! A virágokat mind betettük egy képzeletbeli vázába és itt illatoznak a nappaliban!

Képzeljétek, tegnap voltunk épp 2 hónaposak, egészen pontosan 2 hónappal ezelőtt este 9.35- kor bújt ki Kismanó.
Le is jegyeztem a Dorka naplójába, hogy pont 2 hónaposan a súlya: 4710 gramm, hosszúsága 59 cm és a feje 37 cm (születésekor 33 cm volt a fejecskéje).

Tigribigri,
Üdv köztünk! Megnéztem a fotóalbumotokat. Mindegyik fotó csúcs szuper! Nekem legjobban az egérke, a mosoly, és a kisördögös tetszik. Nagyon édes kismanód van!

Olyan jó lenne, ha már tényleg jönne a tavasz, nem?! Tök jó lenne, rügyeznének, illatoznának a fák, bokrok, virágok, és mi is letehetnénk végre a nagykabátokat, soroljam még?!

Szundikáló Dani,
Boldog 3. hónapos fordulót!!!!

Zita,
Abban a Pampers akcióban milyenek azok a megnyerhető játékok?

Ann,
De régen találkoztunk!!! Mi van Veletek? Rég meséltél Hamiról!

Puszi,

Vic
Victoria

Sziasztok!
Tigri javaslatára mi is csatlakoznánk hozzátok! Lili február 16-án született. (53 cm, és 3550 g.)
A képekkel még küzdünk, de remélem hamarosan azt is tudok küldeni.
Olvastam a "csírátokról". Igaz egyenlőre van tejci, de rendszeresen iszom hozzá a Laktoherb teát. Feltehetően ettől pukizik és kakszizik annyit Lili. Tudnátok abban segíteni, hogy a Kaiser's-en kívűl, hol lehet még ilyen "csodát" venni? Köszönöm szépen
betty77

Sziasztok!

Zebi-baba kinnt alszik a hóesésben, igy most tudok egy kicsit irni.

Tigri és Alexa (szép név, igy hivják a nagylányomat) Kép üdv a fedélzeten. Nekem a ruháskosaras kép tetszett a legjobban. Kép

Zsazsa!
A Benedekek ugylátszik nagyon hasonlitanak egymásra. Nálunk ugyanigy kezdődött a szopizás! Ne aggodj azért mert sokat alszik. Ugylátszik még nem tért magához a szülés után. Nem lett sárga egy kicsit? Mert a sárga babák alszanak oly sokat. Az én pici fiam a hazajövetel után sárgult be itthon, de a doki szerint nem korosan, csak a vércsoortjaink annyira eltérőek, hogy muszály volt egy kicsit harcolnia a májának. Ezért aludt sokat.
A szeme fehérjének a sarkában látszott is a sárgaság.

Ha ugy érzed, hogy nem elég a tejci, akkor olvasgasd a www.lll.hu oldalt. Ott jó tanácsokat találsz.
Az is jó modszer, ha 2-3 napra "beköltözöl" a babával és sok-sok folyadékkal egy ágyba és csak szoptatod, akár óránként is.

Nálunk kezdenek jól alakulni a dolgok (most kopogom le) . A hasfájás már nem a főműsor, csak 2-3 naponta jön elő. Már nem kisérletezem semmivel, csak Gripe Water-t adok neki és azt sem viszem tulzásba, mert akkor forditva hat.

Napközben a déli udvaron alvást kivéve szinte folyamatosan kézben van és még igy is nyöszörög. Játékokkal csak 5-10 percre tudom lekötni.
Persze megpróbáltam hajthatatlan lenni és hagytam sirdogálni az ágyában, de rájöttem, hogy nem tudom "betörni".
Marad a kézben ringatás éneklés és sétálgatás. Már egész jól tudok fél kézzel csinálni egy csomo házimunkát. Kép
Éjszaka is még szopik ált. 3-4 óránként. Már többször produkált 5 órás alvást is este az első szakaszban, de előfordul az is , hogy éjjel 2 órát üvölt a hasa miatt.
Szoval fejlődünk. Kép

Hétvégén meg volt a nagy családi összeröffenés és mindenki gyurmázhatott vele egy kicsit. Nagyon élvezte a nyüzsit és sokkal nyugodtabb lett tőle.
Rá kellett jönnöm, hogy Zebi egy igazi "többemberes" baba. Nem elég az neki, ha az én kezemben van. Azt imádja, ha kézről kézre jár. Kép
Ezért "de ja vue" érzésem van, mert a nagylányom ugyanilyen volt!
Vasárnap elmentünk a POLUS-ba is, mert vásárolhatnékom volt. Babakocsival tologattuk és azt is élvezte.

Most alig várom, hogy megjöjjön a jóidő és mehessünk babakocsival minden felé.

Zita!
A Pampers akciorol irj légyszi részletesebben, mert nekem is van már "pontom".

Pelenka kérdés:
Lányok, akiknek az enyémnél idősebb a babájuk! Mikor váltottatok a pelenkával nagyobb méretre? Kb. mennyi idős korában?
Most lenne lehetőségem olcson rendelni pampers pelust, de csak kartonnal adnak. A MINI-ből már nem merek rendelni egy kartonnal.

Még valami:
Hétvégén elmentem suliba és a férjecskémre hagytam itthon a babót, ugy hogy benne volt egy etetés idő is. Kb. 5-6 órát voltam távol és apa jól vizsgázott!
Cumiból megetette az előzőleg lefejt anyatejjel és jól is sikerült!
(elég rizikos volt, mert előtte még semmit sem adtunk neki cumiból , és még a lefagyasztott-kiolvasztott anyatejet sem kostoltattuk meg vele)
A következő etetés időpontjára már száguldoztam haza. A cicijeim olyanok voltak mint a beton!!!
Igy az egyikből megetettem és a másikbol lefejtem 120 ml-t! (eddigi rekord fejésem a 60 ml volt)

Puszi mindenkinek

Fiona + 4,5 hetes Benedek (Zebi-baba)
fiona

Vic,
néha kicsit sok belőled! olyan negédesek a hozzászólásaid (annak ellenére, hogy mindenkihez van egy-egy kedves gondolatod). Itt minden mami el van telve a pöttömétől, de soraikat olvasva, úgy tünik, tudják hol a határ. Itt mindenki udvarias a másikkal, a saját kis Kincsét pedig visszafogottan sztárolja. Ne érts félre, Dorka tényleg édes és korához képest biztosan fejlettebb, de előfordulhat, hogy másokat elkeseredetté tesz, ha a babájuk nem fejlődik ilyen ütemben. (Ami persze fölösleges, mert minden kismanó tudja, mit mikor kell tennie, de azért mégis...)
Olvastalak már más topicban is, és gondolom, hogy ezen a hozzászóláson jól ki fogsz akadni, amihez maximálisan jogod van, sőt visszautasítani is, de talán kicsit visszaveszel... kri_tika@estmail.hu
Kri Tika

Nnna, régóta igérgettem és most elkészült az albumunk:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1890
fiona

Nem akadtam ki, nem utasítok vissza senkit; nem jövök többet.

Sziasztok

Vic
Victoria

Sziasztok!

Túl vagyunk a szurinkon, nagyon ügyi volt Dani, a legjobban akkor pityeredett el, amikor lefogtam a lábát, a szuri után már mosolygott a dokinénire.
Most alszik apájával a nagyágyban, tuti a kúp is hozzájárult, meg a teli poci isKép

Fiona
Mekkora most a súlya babócának? Mi 5 kilósak voltunk kb amikor már a 3 as pamperset vettem neki (4-9kiló), az elején kicsit nagy volt, de hamar beledagadtKépKép . Most már azon gondlokodom, hogy vegyek e még egy 94 darabos jumbot, vagy váltsak át a következő méretre (most 6700gramm dagikám), de azt hiszem bevállalunk még egy csomagot és csak utána váltok.
Édes pici fiad a képeken, megkuksiztam az albumot, a babázós csúcsKép

Vic
Gratula nagylányodhoz, a többivel meg ne is foglalkozzKép

Betty
Gyertek csak gyertek, kell a sok fiú közé az újabb kislány (minden szentnek magafelé hajlik a kezeKép.
A lucernát illetően kapható még a Metróban is készen, meg a Tescoban is előfordul. De ha nem tudsz eljutni oda akkor csiráztass, nem nagy ördöngőség és talán olcsóbb is mint a készet venni, mert egy zacsi mag 440 Ft körül van és baromi sok lesz belőle, vagyis mondjam ugy hogy egy adaghoz nagyon kevés kell. A kész nem tom mennyi, mert én pont nem kaptam, de tuti nem adják 200 pénz alatt. És amit te csinálsz azt tudod mikor csiráztattad és mivel locsoltad, mit tettél vele, ami azért a kajánál nem elhanyagolható szempontKép

Zsazsa
Tejszaporitáshoz tudom még javasolni a birsalma üdcsit, nekem legalábbis nagyon bejött. (Auchanban tuti van a top joy csinálja, birs és alma keverék)

Megyek megcsinálom az ünnepi estebédet, a gyümileves már kint hül a hóesésbenKép

puszi
Ági és a hős Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ugyanmá Vic! A vélemény olyan mint a s.gglyuk. KépMindenkinek van egy. Kép
Puszka: Detti
Detti

Vic! El ne menj!!!
Én pl. nem is értetten, hogy Kri Tika mire célzott.

Ezt küldöm neked: Kép

Fiona
UI: Szomorú vagyok, mert ha egy "beszolás" idetalált akkor jön a többi is és szét-offolják ezt a jó kis topikot.
fiona

Sziasztok,
kaptam egy mélt Victől, kérésére bemásolom a tartalmát Kép Majd még jövök és írok a saját nevemben is.

"Lányok,

Egy utsó hozzászólás részemről:

Köszönöm Nektek, hogy megosztottátok velem az örömeiteket, bánataitokat, félelmeiteket, tapasztalataitokat és én is megtehettem ugyanezt Nektek.

Számomra megható és felemelő volt, ahogyan szurkoltunk egymásnak, ha kismanóinknak valami baja volt, vagy orvosi vizsgálatra kellett mennie.

Ezek szerint túl sokat meséltem magunkról, de akkor nem mesélek többet.

Puszi mindenkinek és további sok örömet kívánok a kismanóitokhoz!

Vic"

Nagyon remélem, hogy mégsem utolsó...

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Kri Tikáról nincs véleményem Kép

Ha már a sztárolásról van szó, az naggggggggyon-nagggggggggggggggyon-naggggggggggggyon /és még fokozhatnám/ fáj,hogy tegnap egy ici-picit eldicsekedtem kisfiam ici-pici kisfiam ici-pici ügyességeiről /eddig soha nem tettem ilyet,mert a súlygyarapodáson túl nem volt mivel Kép/,és senki nem írt semmit,pedig nekem olyan jólesett volna Kép

Fiona,
Végre egy kicsit jobb hangulatú a leveled! Az ölbenhurcolás nálunk is szinte folyamatos,már olyan az alkarom,mint Popeye-nek, Vencel már 4300 gramm...Ő jól elalszik önállóan is,csak a gyagyás anyukája jól elkényeztette,most próbálom visszatéríteni a helyes vágányra Kép Amúgy Vencel is imádja a tömeget maga körül, bármilyen idegen arccal és hanggal félórákig leköthető.

Bety,

Üdv közöttünk!

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

Nagyon édesek ezek a babás képek! Kép Minden baba gyönyörű!

Tigri és Alexa valamint Betty és Lili üdv közöttünk! Kép

A fiúcskáknak köszönjük szépen a nőnapi jókívánságokat! Kép

Noémi, csak néztem egy nagyot, hogy milyen hosszú hétvégéről beszélsz, mire leesett, hogy márc. 15 jön. Kép Valahogy úgy összefolynak a napok mostanában.

Vic, el ne tünjél! Ne is törödj az ilyen beszólásokkal.

Ma vagyunk két hetesek! Kép Olyan gyorsan megy az idő. Tegnap volt itt a gyerekorvos. Múlt héten szabin volt, így még nem látta Kittit. De szerencsére minden rendben van vele. Nagyon jól elvagyunk, éjjel 5-6 órát is alszik babóca egyben, így hagy minket aludni. Szerencsére a szopizásba is belejöttünk, van tejcsi is rendesen.

Pusza,
Tünde
rtünde

Kisbuksi!

Nagyon ügyi Vencelke! Kép Kép Kép

Pusza,
rtünde

SziasztokKép

Kisbuksi
Pótolom a dicséreteket, ezek a legszebb napok és percek, mert hatalmasakat fejlődnek és annyira szivetmelengetőekKép Tudom milyen jó, hogy ha éjszaka már csak egyszer kell fel, sőt majd egyre később ébred. Tök jó olvasni, hogy ilyen szépen behozta magátKép

Vic
Gyere vissza és ne foglalkozz ilyen beszólásokkal, Dani is üzeni, hogy el ne menjetek.

Tünde
És még milyen gyorsan fog szaladni, még tegnap a pocinkban voltak, holnap már érettségire készülnekKép és észre se vettük, hogy ennyi idő eltelt.

Nekünk hatott a kup, alszik tőle manó mint a bunda, meg kiüzte a kakimanót is, akkorát alkotott szegény, hogy öröm volt nézniKép

Lányok van valaki aki a fagyi tejcsit jégkockazacsiban fagyasztja? ha igen akkor hogy teszitek bele, mármint, én egy nap alatt nem fejek le annyit, hogy tele legyen, folyamatosan rakjátok bele, vagy amennyi benne van azzal lefagyasztjátok és veszitek a következőt?

nah dugulok
pusszancs
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Huh Ági gyorsan: én jéggolyókat fagyasztok, kb 1,5 nap alatt lesz tele a zacsi. Addig simán a hűtőben tartom. Ha nem lenne 1,5 nap alatt tele, akkor lefagyasztok annyit, amennyi van, és rátöltök.
Csak gyömöszölni nem szabad, mert defektes lesz.
Puszka: Detti
Detti

Sziasztok Kép

Nekem meg van véleményem Kri Tikáról:
1. Ha közülünk való csak álnéven... nem értem, miért nem vállalja a nevét. Szerintem el lehet, sőt el kell mondani egymásnak az ellenvéleményünket is, csak akkor működhet jól ez a topic. De úgy, hogy közben elfogadjuk a másikat a véleményével együtt!!!
2. ha nem közülünk való, miért érzi szükségét, hogy beszóljon?
Ha nem tetszik, ugorja át, vagy ha csipi a szemét, és el akarja mondani a véleményét, írjon egy udvarias mélt...

Ha hagyjuk az ilyen értékes embereket elmenni, mint Vic, mivé lesz a topic???

Meg azt is gondolom, hogy néha elbeszélünk egymás mellett. Van, hogy nem reagálunk egymás örömeire-bánataira. És ha ez sokszor megtörténik, valahogy másként látja az ember a dolgokat a topic-kal kapcsolatban. Bennem is maradt még tüske a múltkori miatt - ennek ellenére jövök, bár kicsit más...
Buksika, ne haragudj, hogy nem írtam le, hogy mennyire örülök annak, amit Vencel elért. Meg tudnám magyarázni, hogy amikor olvastam, ragyogott a szemem, de mire már rohanósan az üzit írtam, nem jutottam oda, hogy leírjam, mert így is volt, de fölösleges... jobban kellett volna figyelnem... és valószínűleg máskor másra is. De te tudod (remélem tudod) hogy mit gondolok!!!

Szerintem nagyon sokat tudunk adni egymásnak még ilyen elektronikus formában is, ha figyelünk egymásra... bár, nekem azt mondta egyszer valaki, hogy ami a neten (cseten, fórumokon) történik, az egy más világ, nem a való élet, nem szabad komolyan venni. Valahogy én ezt nem érzem igaznak, és szeretném hinni, hogy tényleg nincs így...

És még egy halom mindent gondolok, csak megint a rohanó anyukák életét élem, mert kicslányom várja, hogy fürdessem... már apa levetkőzettte Kép

De még annyit, hogy:
Betty üdv köztünk, írj magatokról!

Ági, hogy vagytok szuriilag? 6700 és még jó rá a 4-9ig pelus? Akkor mi még hónapokig azt hordjuk KépKépKép
A kész csíra, sztem 300 felett van, de még én se láttam készen (nem is voltunk sehol). De eszméletlen mennyiség kijön egy 400 ftos magos zacsiból.

Noi, én is így voltam a csírákkal, de a 2. napon úgy megindulnak, hogy meg se tudod állítani őket. Én aszittem, hogy ellepik az egész lakást KépKépKép

Fiona, pelust sztem előbb kell váltani, mint ahogy a méretszám írja. Kb a felénél. Mi 3-6 ig pelust max 4,5 kilóig hordtuk, utána váltottunk 4-9ig-re. De gyereke is válogatja.
Ügyi vagy fejésügyileg!

Buksika, szóval elkényeztetted KépKépKép Ügyi vagy! Már tényleg nagyon duci lehet! Nem lehet megnézni?

Pusszancs, mert apa már nagyon türelmetlen. Igaza van...
Ann
annann

Sziasztok!

Detty,
Köszönöm a gyors segítséget, akkor nem fogom elpazarolni a zacsi csomagot, ha nincs tele, akkor másnap töltök rá. (kis hapzsolháp azért gondoskodik róla, hogy ne sok maradjon a mélyhűtőnek). Esti szopi után akarom lefejni mind a két mellemet, mert mostanában hála a jó égnek egyre később ébred és nem szeretnék egy újabb mellgyuszit.

Ann
Azért ne nagyon spejzolj be pelusból, mert lehet hogy ma még jó rá és holnapután azt veszed észre, hogy a fél popójára sem elégKépKépKépKép
Dzsungelkést még nem kellett beszereznem a csirákhoz, de tényleg nőnek, mint a boloddgomba.

Megyek mert manó ébredezik, fürcsi utána kajcsiKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Hát el vagyok képedve! Kri Tika alulmúltad önmagad!!! Mi úgy szeretjük Vicet és Dorkát amilyennek megismertük őket és ha miattad nem fognak jönni nagyon szomorúak leszünk. Különben is Doka a mi kiválasztott barátnőnk!!! Hát vigyázz mert ha Matyi rádakad...

Üdv Tigri, Betty! Aranyosak a képek, nekem is a 13-as a legtutibb. Bety várjuk a tieiteket is. És természetesen jön a ti kedvetekért a tábla is.
Ja és Alexával egy napon(csak sajna jónéhány évvel korábban) születtünk!

Ági Danija boldog 3 hónaposságot! Hogy teltek a szuri utáni órák? Mi is ma kaptuk meg az 5hósat, de mi belázasodtunk(kúp Kép )
Köszi hogy könyv ügyben segíteni akartál, de amiskolci jogi kar csak a saját jegyzeteit fogadja el!!!

Fiona tök jó az album, különösen a nagylabdás tetszett Kép

Kisbuksi: Én mindig végigolvasok minden hozzászólást, még azt is ami nem nekem szólt! Nem tudom ti ezzel hogy vagytok? Mindig örülök, ha valamelyikőtök boldogan számol be valami újról. Én nem mindig szoktam leírni mik történnek velünk, mert mi idősebbek lévén előrébb járunk, épp ezért néha nem is érzem magam idevalónak. Kép De az is igaz, hogy Nektek már többször is írtam. Annyiszor kértem, hogy Vencelről is tegyél képeket, mert olyan ritkán látjuk! Szóval mikor is kapunk fotót???
Hidd el szinte minden nap újabb és újabb dolgokkal kápráztat mjd el Vencel, remélem minket is!
Ja és Annann , Detti, Andi, Hicu, Boró, S.Emese, Manóka ti is olyan keveset írtok magatokról, a gyerkőcökről, hadd lássuk azokat a képeket a csemetékről! Szerintem épp az lenne a lényeg, hogy megvitassuk, ki hogyan éli meg ezeket a pillanatokat, mit hogy csinál, hátha ötletekkel, tapasztalatokkal szolgálhatunk egymásnak.
Hú de hosszú lett, mégis kikívánkozott belőlem erre a randa Kri Tika beszólásra!!!

És hol vagytok: Timi, Tünde, Heni, Manga, Gigi, Judit, Pindur, Kriszti...

Írjatok!

VIC, DORKA visszavárunk!
Puszi, Zita és Matyi
zitus

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. március 9-én tölti
Judit Léna 2004.02.28. 3980g/58cm 1 hét 4 nap
R.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g/50cm 2 hét
Fruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 3 hét 2 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 5 hét
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 6 hét 6 nap
Zsazsa Benedek 2004.02.17. 3900g/56 cm 6 hét 2 nap
Betty Lili 2004.02.16. 3550g/53 cm 6 hét 3 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 7 hét 3 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 8 hét 1 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 8 hét 5 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 9 hét 3 nap
Manóka Imre István 2003.12.30. 3330g/51 cm 10 hét
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27. 2730g/54 cm 10 hét 3 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 11 hét 4 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 11 hét 5 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 13 hét
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 13 hét 1 nap
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 13 hét 6 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 16 hét 5 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 17 hét 3 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 18 hét
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 18 hét 4 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 18 hét 5 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 20 hét
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 23 hét 1 nap </pre>
zitus

Ági, én is rátöltöttem, amikor lefagyasztottam, még az is lehet, hogy fél liter is van a fagyban Kép Kép
Pedig ha lesz vhol akciós pelus, amikor legközelebb Pestre megyünk, akkor spájzolok Kép 7 kiloig biztos jó, nem? Az nekünk még min 3 hónap, de lehet hogy 5...

Zita, látod, te se írod, le, h mi van veletek!!! Kép A legidősebb és a legfiatalabb baba között most 5 hónap van! Mindenki ide való, aki ide valónak érzi magát, nem? Nem a kortól függ. Amúgy, ha évfolyamot nézünk, akor ezek a bbák mind-mind 1 osztályba járnának, sőt, még az ezután születőek is! Kép Egyébként - ha már ilyen őszinte kirohanásaim vannak - én azért nem írok annyit magunkról, mert amint írtam, maradt bennem tüske és nem igazán szeretném, ha lenne mibe belekötni... Tudom, ez nem jó, lehet, h idővel oldódni fog. Egyetértek veled, az a jó, ha leírunk mindent és megbeszéljük, h kinek mi vált be, ki hogy éli meg az élet eme csodás pillanatait Kép
Egyébként meg ha leírnád, h mi van veletek mint idősebbekkel, akkor
1. tudnánk, h mit élsz meg, mit érzel és ezáltal jobban megismerünk, ill. örömeidet, neadjisten bánatodat - veled örülünk és veled sírunk
2. tudnánk, h mire lehet számítani a későbbiekben, a fejlődés során. Nekem legalábbis a pocis időben is sokat segített ez + most is.

Hű, ma már nagyon sok volt belőlem.
Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

Hát le vagyok döbbenve, hogy pont most akarja valaki kifúrni Vic-et, amikor elhatároztam, hogy végre én is csatlakozom hozzátok!
Vic! találkoztunk már a 2004 első babái topikban, és már ott is imádtam nézegetni a képeiteket! Az én kislányom is Dorka, csak éppen hivatalosan Dorina, és szintén 3500g-mal született, két nappal korábban, mint a TE Dorkád. De a (volt) tejtesónk egyidős veletek! Ő a Jánosban született, és Dorka?
Szóval szeretnék hozzátok néha csatlakozni, még akkor is, ha nekünk csak modemes hozzáférésünk van, és csak este tudok néha olvasgatni, írni ritkábban. Képeket sem tudtam még feltölteni emiatt.
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet lucernamagot beszerezni, és a csíráztatást azt simán egy kis vízben egy lapos edényben végzitek? Maggal együtt kell enni, vagy nélküle?
Valamint a jégkockazacsi, amiről beszéltetek, steril, vagy kisterilezitek valahogy? Merthogy nagyon jó ötletnek tűnik!

Sziasztok, sok fincsi tejcsit kívánok nektek!

Szilvi és Dorka, aki 5250 g!

Kép
Kép
szilvih

Halihó lányok!

Látom már itt is rontja valaki a hangulatot! Kép
Légyszi Vic ne törődj vele, kérjük a beszámolókat Dorkáról!

Köszönjük a kedves fogadtatást mindenkitől! Örülök, hogy tetszenek a képeink, én is odavagyok a ti képeitektől!

Magunkról: Bp-en a XV. kerületben lakunk egy kedves nevű helyen: Mézeskalács tér. A férjem János, én majdnem Julianna lettem Anyum után, de szerencsére nem, mert így most itt laknánk, mint Jancsi és Juliska a Mézeskalács téren Kép
Egyébként Betty is itt lakik a Lilivel, na nem nálunk Kép Csak még személyesen nem találkoztunk.

AnnAnn kérdésedre válaszolva a szopival nagyon meggyűlt az elején a bajunk. A szülést minden fájdalomcsillapitó és hiszti nélkül végigcsináltam, de a szopin eltört a mécses. Hiába szültem bababarát kórházban nem sok haszna volt, mert ahány nővér volt annyiféleképp mutatták (már ha mutatták) a dolgot. Alexa besárgult és nem sokat evett. Végül is a gyerekorvos hazaengedett, és lássatok csodát itton ment minden,mint a karikacsapás. Persze nem azonnal, mert azért sokat küzdöttünk volt, hogy sírva szoptattam. Mára már minden oké. Kizárólag anyatejet kap, és nem hajlandó a cumisüveget elfogadni.Kép Ami jó is, meg nem is. 2580-al jöttünk ki a kórházból szilveszterkor, és ma 4730-at mértem. Jó kis hurkáink vannak Kép

Lányok holnap kapjuk a 2 hó-s oltást, mire számíthatok? Már van lázcsillapító kúpunk biztos, ami biztos.

Búcsúzom, majd még jövök amint tudok.
Sziasztok!
Tigri
tigribigri

Sziasztok!

Most már sokkal jobban érzem magam,köszike Kép Kép Kép !!!!!!!!

Ezért íme a fotóalbum az új képekkel,tény,hogy régen frissítettem....

http://babanet.hu/album/main.php?album=1582

Ann,Zita!

Igenis számoljatok be mindenről,jó lenne ha nem lennének ilyen rosszérzések ezen a fórumon,szerintem olyan jó csapat vagyunk.Ann,belőled a sok is kevés, Zita,Tőletek meg csak tanulhatunk!

Csajok!

Akkor végülis hol lehet kapni ezt a lucernamagot? A mai "parám",hogy éhezik a gyerek. olyan kis nyűgös volt,és kitaláltam,hogy nem tudott jóllakni. ha kiürül a cici akkor mit csinál a baba? Kiköpi,vagy szívja csak hiába,vagy honnan tudom?

Üdv Szilvi! A jégkocka zacsit csak simán használd,semmivel nem sterilebbek a "steril zacskók" sem !

Most már jó éjszakát!

Kisbuksi
kisbuksi

Még egyszer benéztem...
Míg én gépelgettem ,többen is bejelentkeztetek! Olyan jó, hogy így összetartunk és ne is engedjük, hogy beférkőzzön a rosszkedv ide!

Annann: igazad van. A lelkem mélyén tudtam én, de mindig annyira várom, hogy összenőjenek a gyerekeink, mármint az összes Pöttöm, mert hisz igaz, 1-2 nap alatt is annyi változáson mennek át, de azért idő kell, hogy tényleg egy évfolyamosakká válljanak. Igérem változatok, de TE IS!!!

H.Szilvi írd meg a táblázatbeli adataidat és üdv a fedélzeten!

Fiona: csatlakozom Annannhoz, mi is mindig hamarabb kezdtük el használni a nagyobb pelust, minthogy elértük volna azt a kg-ot. Bár pelusa válogatja. A pampersnél, liberonál előbb, a Helen harpert is kipróbáltuk, ott viszont nem. kellett.Küldöm neked is a játék leírást, de ebben csak a Total Car termékek vesznek részt a midi és maxi csomagolás álló képét kell gyűjteni vagyis a teljes előlapot darabszámmal együtt, mert ahány darabos, annyi pontot ér.

Sajna a játékokról ninsc már meg a kép, mert véletlenül kitöröltem a levelek közül, megpróbálom majd megszerezni újra attól, akitől kaptam.

Leragad a szemem! Jó éjt, szép álmokat mindannyiótoknak! Vic? Várunk!
Zita
zitus

Jó reggelt!

Segítség! Napok óta fájnak a mellbimbóim, de ugyebár két szopi közt nem igazán regenerálódnak. Éjszaka tetőzött a dolog ,végigbőgtem a szopit,most már sebesek a melleim. Szerintetek ha pár napig fejek és azt kapja,akkor nagyon bezavarom szegény Vencelt? De egyszerűen nem látok más megodást /a fejés nem annyira fáj/,már rettegek a következő szopitól,mert nagyon fog fájni. Ezt gondolm ő is érzi. Garmastannal kenem,van ennél jobb? Utána használjak mellbimbóvédőt? Volt valakinek hasonló? A másik gondom a büfi. Vencel mostanában olyan nehezen büfizik,néha 40 perccel akár a szopi után. Érzem,látom ,hogy zavarja,mozog benne a levegő,de nem jön ki. A büfiztetési technikámmal lehet gond? Hát bocsi ,hogy ennyi bajom van így kora reggel,de azért várom az ötleteket!

Puszi:

Kisbuksi,a sajgó mellű Kép
kisbuksi

Hellló CsajokKép!
Itt aztán zajlik az éjszakai élet! Hogy bírjátok napközben a strapát? Vagy akkor is szundiztok? Kép
Előre mondom, hogy az albumokat most nem volt még időm megnézni, de hamarost!!!

BuksiAnyaKép! Szerintem onnan tudni, hogy nem szopik, hogy nem kortyol, meg nyeldekel, csak rág, meg szívogat. Én ilyenkor átrakom a másikra, ha el nem alszik. Nem csinálok nagy drámát abból, hogyha elalszik szopi közben, nem piszkálom, ha nyekeregve ébred 1 óra múlva, akkor folytatjuk.
Vencel Bébi sokat nőtt, biztos van elég tápláló tejcsi neki.

FionaKép ! Én akkor váltottam a miniről, amikor elérte a midi legkisebb súlyát. Nem szeretem, ha feszül rajta. Most majdnem 6 kg, és a 4-9kgosat hordjuk. De mihelyest 7kg közeli lesz, cserélek a 7-18kgos maxira. Bár remélem most már tényleg visszafogja magát Levente ebben az őrült növekedésben. Még szerencse, hogy 4m a belmagassága a lakásunknak. El fog férni. Kép

Már alig merem írni a tegnapi kritika óta - hátha engem is megtalál, hogy LeviCicus 5800 gr. volt 7 hetesen. És hosszra is k. sokat nőtt, mert nincs olyan túl dagi hatása. A 68-as ruhák hosszában kicsik. Az a szívás az egészben, hogy most kezdenek a rokonok szállíngózni, hozzák a rucikat, mert ugye a boltban megkérdezik, hogy 7 hetes kölökre mekkora kell. Mér nem engem kérdeznek???
JA! Mindig akarom kérdezni, de mindig elfelejtem, en kis bolondos! Ha 2 hónaposan még kék a kölök szeme, akkor az is marad talán? Tudom, hogy 6 hónaposan lesz végleges, de ha eddig nem barnult? Barna szemű babók anyucikái help!

Helló Tigri Képa csapatban!! Úgy nézem, hogy kb. egyformák a babóink, mert mi 17-én kapjuk a 2 hónapos oltást. Várom a tapasztalatokat. Nekünk a BCG most kezd bedurranni. Ti mit csináltatok vele? Nyűgösebb lett miatta a KisKölök?

ÁgiKép ! Remélem megy a zacskózás! Már olvastam múltkor is, hogy volt mellgyulladásod. Hogy jött össze? Én nagyon félek tőle, de a reggelek kivételével soha sincs az a feszülős tele a duda érzésem. Akkor nem is fenyeget?

Fruzsika Kép!!!!! Mi van már! Úgy hiányzol!

Végül és nem utolsó sorban Ann Drága Kép! Csatlakozom Buksikához, hogy belőled a sok is kevés! Soxor TE tartottad bennem a lelket. És ezért mindig jó szívvel gondolok Rád! A póló, és a szülinap csak hab a tortán Kép

Pusszka: Detti

Kép
Detti

Szép jó reggeltKép

De aktívak voltatok még éjszaka, mi magunk részéről kihasználtuk és aludtunk végre egy hatalmasat, lányok szülés után most aludtam 7 órát egyfolytában, el se hiszemKép

H.Szilvi
Üdv közöttünk, reméljük ahogy a modemed engedi bejelentkezel majd.
Lucernamagot bioboltban, gyógynővényboltban tudsz venni. A csíráztatásához meg szerintem a legjobb módszer, ahogy annak idején az általánosban a babot kellett csiráztatnunk, egy kis nedves vattára rakva, és gondoskodva róla, hogy mindig nedves legyen.
Az elején én simán maggal együtt ettem meg, (4-5 napos csira), mivel egy kicsit sokat csináltam a végére, mikor már őserdő volt a mag nélkül vagdaltam leKép
A jégkockazacsit simán használom, ugyanannyira steril szerintem mint a többi, amit annak hirdetnek, csak mondjuk a tizedébe kerül csak.

Tigri
Nekem a doktornénink azt javasolta, hogy oltás után adjak be egy fél kupot és szerinte nem lesz semmi baj. Megbeszéltem szuri elött manóval, hogy mi fog történni vele, elmondtam neki, hogy fájni fog egy kicsit, de nem lesz vészes, akkor pityergett egy kicsit amikor megfogtam a kiscomját, hogy betudja adni a dokink a szurit, utána már mosolygott. Az külön mutatvány volt mire megfeleztem a kupot, de sikerült legalább az egyik felét megmentenem a másik ment a kukába, mert szétmorzsolódott, beadtam neki és annyi volt a reakció, hogy egy jót aludt.

Ann
Feljösz a bababörzére? Csak azért kérdezem, mert olyankor piszok jó áron adják a pelust a gyártók és szerintem akkor érdemes spejzolni egy kicsit.
Persze addig is kell nekiKépKép csak a nagybevásárláshoz szántam a tippetKép

KisBuksi
Mostanában hasonlóan paráztam én is, mint te, rácuppant Dani a cicire, majd elég rövid idő után már csak játszott vele és nem volt hajlandó enni, viszont a kisöklét meg majd lenyelte (eddig nálunk ez volt az éhség jele). Aztán tegnap nekiálltam megmérni őt, mennyit eszik. Hát nem kell félteni őtKépKép szerintem egy új vákuum szerkezetet épített be a szájábaKépKép mert fele annyi idő alatt mint eddig megeszi azt a mennyiséget amit szokottKép
Ha nem sír, nem nyűgös, jó kedélyű akkor nem evett keveset. A képeken látom, hogy már ő is csócsálja a kiskezét, dokinéni tegnap megnyugtatott, hogy a kézrágás már nem az éhség kizárólag, duzzan a foginy és ezzel segit magán, hogy ne fájjon neki.
Amúgy nagyon jók a képeitek, a Szerelemeim és a közeli tetszik a legjobban.

Nah azt hiszem reggelre bőven elég belőlem ennyi, sőt még sok isKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Buksika Szívem! Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sajgó, vérző, véraláfutásos cicivel is érdemes inkább szoptatni. Én is végigbőgtem 1*-2*. A hámosítókkal állítólag azért nem jó kenni, mert pörkösítenek, meg varas lesz. Én a saját tejcsimmel kenegettem, és félpucéran mászkáltam, hogy szellőzzenek. És egyszer csak elmúlik.
Észt osztani nem akarok, én nem adtam cumisüvegben Levinek.
Remélem gyorsan regenerálódsz! Ja, és a sebes mellbimbó kialakulásáért a rossz szoptatási technika a hibás állítólag. Nem lóg órákat rajtad a kiscsávó? Én kegyetlenül cumit dugtam a szájába, mikor 20 percen túl nyammogni akart a cicimen. Azóta nem sebes.
Puszpusz: DettiKép
Detti

Ehh, mire megirtam ezt a hosszú levelet, már ketten is irtatokKépKép

Kiegészítés:
Detti:
Hogy pontosan mitől kaptam mellgyuszit nem tudom, csak tippeim vannak: másik fajta melltartot vettem fel aznap mint amit addig használtam és elég szépen megnyomta egyrészt, másrészt meg orvosi vizsgálatra vittem le babócát és siettünk az etetéssel, a szokásos idő felét ette csak és szerintem sok maradt a ciciben, a lényeg az volt, hogy mire hazaértem éreztem hogy állatira feszül, fáj, engem meg ráz a hideg. Nem szoktam lázas lenni csak nagyon ritkán, de akkor két óra alatt 39 fokos lett a lázam, és rákvörös a mellem. Nem tudtam mit csináljak hirtelen, mert bent a korházban azt mondták, hogy 37,8 után nem szoptathatunk. Felhivtam a gyerekdokinkat aki azt mondta, hogy szoptatni szoptatni, nem szabad abbahagyni. Három hét kellett mire ugyanannyi mennyiség termelődött benne, mint elötte, érzékeltetve gyulladás elött simán volt benne manónak 150 ml, miután begyulladt örültem ha 30 ml megtudott belőle enni.

Buksi
Ekkor nekem állati sebes volt a bimbó és csillagokat láttam fényes nappal mikor szoptattam, nem volt itthon semmi krémem, amit hirdetnek ilyen helyzetre, csak vitamerfent találtam, végig olvastam a tájékoztatot, nem tiltotta a szoptatást, hát azt használtam. A lényeg az volt, hogy szopi után kentem be vele, és a következő szopinál alaposan lemostam. Mivel hámositó és fertőtlenitő a krém csodákat művelt, nagyon gyorsan begyógyult és elmúlt az az iszonyu fájdalom. Tudom mennyire rossz, de ne cumisüvegeztesd, inkább szoptasd, mert akkor gyorsabban gyógyul a cicid meg és nem fog bedurrani, arra figyelj, hogy jó szembe fordulva tedd fel mellre, akkor kevésbé fáj mikor bekapja.
Együttérzek veled és drukkolok, hogy hamar elmuljon.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok! Én is a Garmastan-t használom, de csak éjszakára, és a krémezés után ráteszek egy pelust. Olyan jó érzés és nem is fáj, csak a másnap esti utolsó szopinál. Az AVENT oldalán állítólag van szoptatási tanácsadás, még én sem láttam, de állítólag hasznos. Ti mivel töltitek bele a jégkockatartóba a tejcit?
Igaz, én még nem régen vagyok köztetek, de elég érdekesnek találom az elhangzott beszólásokat. Nekem tök sokat segít, hogy "szólhatok" valakihez, és "örömmel" olvasom, hogy mindenkinek vannak problémái, ami valóban semmi komoly,csak tapasztalatlanság, és van több sorstárs, aki megnyugtat és segít. Nekem eddig eszembe sem jutott a csíra, vagy a jégkockatartós tejci tárolás és még sorolhatnám a dolgokat.... Sztem inkább örülni kellene, hogy vagyunk egymásnak. Vic, igaz én nem ismerlek, de egy ilyen ember miatt, aki nem meri felvállalni önmagát, nem szabad elmenned... Én személy szerint nagyon irigylem a babád óriási haját! Mi sajnos most éppen kopaszodunk :-(

Zita: nagyon leöregítetted Lilit. :-) Bár én örülnék, ha már 6 hetesek lennénk....
betty77

Helló Betty! Üdv köztünk! Én Medela mellszívót használok, és annak van egy kis tölcsérszerűsége. Én azzak öntöm bele, hogy ne kelljen külön sz@rakodni tölcsér fertőtlenítéssel.

Ági! Elég durva dolog lehetett!!! Állítólag nem csak az első hetekben lehet beszerezni. Nekem néha éjszaka sajog oldalt, egészen a hónaljterületem környékén. Gyorsan leszívaton Leventével, meg megmasszírozom. Remélem így elkerülöm a gyulladást.

A hámosító kencéktől nem lesz még rosszabb? A khban nekem is ajánlották, de varas lett a cickóm. Nektek nem?

Barna szemű babók anyukái! Gyorsan válaszolni ám!!!! (Vic, Dorka pont barna szemű ugye?)
Detti

Sziasztok!

Először is Betty BOCSI-BOCSI és 1000 anyamaci! Eltévedtem a január és február közt, de hát téli hónap mindkettőKép
Ja és ne várd ám annyira a 6 hetességet, eljön az úgy is hamar!!!

Cici: Én mindig szopiztattam, még akkor is, mikor csillagokat láttam tőle. Most, hogy jön a fogacska már nem csak erősen szopja, hanem szorítja is nem beszélve mikor egy-egy nagyot csíp a kezével a cicibe. De nekem a garmastan jót tett mindig illetve az ha nem a fájóssal kezdtem, hanem picit a másikra tettem és mikor belelendült cseréltünk. ja és én sem hordtam ilyenkor semmi olyat, ami hozzáért volna és irritálta.
Kisbuksi:KITARTÁST! Nem lesz ennyire érzékeny, hamar regenerálódik.

Ági hol lesz az a bababörze és mikor? Én vidéki lévén mindenről lemaradok! Kép
Zita
zitus

Szia Detti!
Azzal a tölcsérrel tudsz akkora nyomást csinálni, hogy a tejci belemegy?

Szia Zita!
Na jó, most még elnézzük a tévedést... :-) max később a fiad kiengesztelheti Lilit :-)
betty77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?