Új privát üzeneted érkezett!

jaspis: Üdv köztünk!
Sajnos én nem ismerem sem a doktort sem a szülésznőt... én úgy olvastam, hogy nem kötelező a gátmetszés

Idézek a János kórház szülésfelkészítő tanfolyamából:

Gátmetszés esetleg elkerülhető 3 kg alatti babáknál, de 4kg körül már nem.
Függ még a baba fejének méretétől, a szövetek tágulásától, és attól, hogy mennyire kooperál a kismama
Ha meg akarjuk próbálni metszés nélkül a 36. héttől minden nap gát masszázst kell végezni masszázs olajjal
Ha a gátmetszés nélküli szülés mellett döntünk 10x lassabb a folyamat.

:)

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Millye,
Szerencsére a székletgond megoldódott, lementem a gyógyszertárba, ahol a gyógyszerész közölte hogy kúpot nem fog adni, próbáljak valami humánusabb módszert, hát picit hőmérőztünk illetve főztem kamillateát, azt adtam Marcikának. Minden rendben van, azóta nem győzőm pelenkázni a kissrácot :D
Tej mennyisége növekszik, elkezdtem szedni az urtica urens homeos bogyókat. Még messze kevés, de ha azt nézzük hogy naponta már van 200 ml. Főleg úgy hogy hét elején még 100 volt. A ma reggeli etetésnél 90 ml-t szopizott. De valahogy nekem az a fura hogy nagyon lassan „termelődik” a következő adag. Mi lehet ennek az oka ?

Szonce,
Welcome back, örülök hogy jól sikerült az ünnep és remélem sokat tudtál pihenni.
A csecsemősöket illetően pont jó szerintem hogy „felkészítünk” Benneteket arra hogy milyenek is ők. Ereszd el a füled mellett az összes negatív válaszukat és igenis kérdezni kérdezni kérdezni !!! Második babucinál tutira sokkal erőszakosabb leszek ha bármi kérdésem lesz.

Jaspis,
Üdv közöttünk.
Hidd el a kórház nem rossz, a szülőszoba hipermodern, az orvosok, nővérek jók. A csecsemősöket meg tudod majd hogy hogy kezeld. Sóvágóról csak annyi az információm hogy „együtt karácsonyoztunk”, mivel én 23-án szültem, és 24-én ő volt az ügyeletes orvos. Sajnos a szülésznőt sem ismerem.

Képzeljétek az apukám most telefonált, hogy éppen Pesten jár és mindjárt meglátogat minket (anyumentesen jön). A mókás az egészben hogy a párom szülei is mindjárt itt lesznek. 3 éve vagyunk együtt, de a szülők még nem találkoztak. Szerencsére mindhárman nagyon jó fejek, tündéri emberek, tehát ezt a nagy találkozást most letudjuk.

Ja párom nem győzi az alkoholmentes sört hazahozni. Nem a kedvencem de a tejtermelésért minden praktikát bevetünk.

Nagyon szép hétvégét Mindenkinek.

Puszi

Zsuzsa

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

kubuspace: Nagyon örülök, hogy sikerült megoldani a széklet problémát! A tejcsihez is gratulálok! Meghozta az eredményt a kitartásod! :) csak így tovább! Szorítok neked, hogy minél tovább tudj szoptatni! Az, hogy lassan termelődik a következő adag több mindentől függ:
A tejtermelődés rendszeres, gyakori szoptatással fokozható leginkább.
Ha úgy tapasztalod, nem elég a tejed, kezdd el gyakrabban szoptatni, vagy egy darabig szoptasd két mellből! Egy szoptatáson belül többször is váltogasd a melleket, mert a tej szoptatás közben termelődik. Nagyon sok múlik azon, hogy nyugodt legyél és ne idegeskedj! Ami még fontos, hogy nagyon sok folyadékot igyál! Minimum 3 liter folyadék! Anyukám a levesekre esküszik meg amit már írtam a madártejre is... levesből például a rántott leves is tejserkentő de a húsleves is nagyon jó!
A másik, hogy szoptatás után próbálj még tejet kifacsarni a melleidből.. mert akkor termelődik igazán ha teljesen üresre le van fejve.
Nekem nagyon beváltak ezek! Mint már írtam neked én a lányomat másfél éves koráig szoptattam és annyi tejem lett, hogy egy másik babának is adtunk no meg a cicánk is meghízott mert a maradék tejet ő kapta meg :lol:

Örülök, hogy apukád és anyósodék ma mennek hozzátok! Biztos megdédelgetik a csöppséget!

További szép napot kívánok!

Kép

Kép
millye

sziasztok,
Jaspis:nekem volt szerencsém Sóvágó dokit megismerni és merem állitani hogy egy tünemény.én 2x 1 hetet feküdtem bent a korházba szülés elött és rendesen vártuk mikor lesz ügyeletes.de amiért minden tiszteletem az övé az a köv.történet:reggel bementem ctg-re.ott ült,kérdezem doktor ur az ügyeletes.mondja erre nem csak szül egy kismamám.este 9kor császározták meg a csajt,elöttem egy orával és végig mellette volt.reggeltöl,és tényleg nagyon rendes volt.
Kubuspace,a csajok mindent leirtak amit lehet talán egyet nem :pihenj sokat,amikor a babád alszik te is aludj,sokat segit ez is.és persze a türelem meg hogy ne görcsölj rá.biztos remekül megy minden sok sikert.
ancsunti

Zsuzsa. Örülök én is nagyon, hogy sikerül fokozni a tejtermelést. Nekem is mindenki mondta, hogy szoptatni, fejni kell mert akkor lesz több meg minden. Nekem ugye nem igazán szeretett szopizni a fiam, így ő fejt tejet kapott, tehát én nyüstöltem magam, mint állat fejtem mindennap többször, hogy meglegyen a betevő. Viszont ami biztos, nem tudom miért, egy bizonyos mennyiségen túl nem termelődött tej és ez maradt az 5.hónap végéig, amikor csökkenni kezdett és addigra már kezdtem belefáradn,i aztán abba is hagytuk. Azt akarom ebből kihozni, hogy nem mindenki egyforma és ezek a szerek sem hatnak mindenkire és nem biztos, hogy azért mert az egész napodat szoptatással töltöd ez javulni fog. Ki milyen alkat, genetika is. Na mindegy, majd kitapasztalod és akkor rájössz te is nektek mi a jó. Egyébként, honnan állapítod meg, hogy pontosan 90 ml-t szopizott a baba? Adsz neki valamit az anyatej mellé vagy annyit eszik egész nap amennyi termelődik???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sóvágó dokiról annyit tudok mondani, hogy ő mindig bent van a kórházban szinte végig, amikor kismamája szül. Nálam is jött egyből, ahogy a szülésznőm felhívta és ott volt a végéig.
Én nagyon megbízom benne és szerintem magáért beszél, hogy az én szülési team-em tuti volt, hogy 4965 grammos babát szültem meg természetes úton és mindenki arcán csak a döbbenet és az elismerés volt. Nálam csak a kitolási szakasz 2 óráig tartott, nem mondom, azért nehéz volt, de megérte...:-)

Ja igen a gátmetszéshez akartam csak annyit kommentelni, hogy miért kell ezen mindig pörögni. Páldául egy elsőre szülő nő szerintem ne akarjon gátvédelemmel szülni, amikor azt sem tudja, mi az, hogy fájást elsóhajtani, milyen érzés egyáltalán szülni, nem tudom hogyan tudna együttműködő lenni !!! Ez is divattéma manapság (a cukrosvíz és a cumisüveg mellett) :-). Igenis vágjanak hogy ne repedjen, mert az kegyetlenül tud fájni. Miért is rossz tulajdonképpen a gátmetszés?
Amikor szültem, a szobatársam egy 5. babáját szült csaj volt, ő kipróbálta a gátvédelmet, de azért egy öltést kapott ő is. Ja igen a másik, hogy a szülásznőn nagyon sok múlik, én nem biztos, hogy próbálkoznék, mert ha mégsem sikerül?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sóvágó doki az eddigi találkozásainkkor nagyon szimpi volt, legutóbb a magánrendelésén voltam, igaz sokat kellett várni, de én is egy óráig voltam benn nála. Úgy tűnik, nagyon odafigyel az emberre, örülök hogy a tapasztalatok szerint ez szülésnél is van.

Ráadásul nagyon kedves és vicces ember, remekül tudja oldani a feszültséget, még néhány látogatás nála, és esküszöm szeretni fogok nőgyógyászhoz járni :D Majd meglátjuk, a szülésnél mennyire lesz kedvem vigyorogni.

Gátmetszés: Lehet hogy divat most ezen pörögni, de én írtózom a gondolattól, hogy belém vágjanak, főleg ott. Igaz, hogy összesen egyetlen mandula műtétem volt életemben 4 éve, orvoshoz se nagyon szoktam járni hála Istennek, nem vagyok szokva az ilyen beavatkozáshoz. Doki is kérdezte, hogy hol van a gátmetszés a császárhoz képest, de őszintén engem a hasam felvágása kevésbé riaszt, mint az alfelemé.

Meg úgy vagyok vele, hogy gátvédelemmel van esély rá, hogy nem, vagy csak kicsit reped, és nem kell varrni, gátmetszésnél meg tuti varrni kell. Nekem bármekkora százalék esély arra, hogy nem lesz rajtam plusz nyílás megér annyit, hogy megpróbáljam.
jaspis

Kérdés még Sóvágóról: sok helyen olvastam, hogy a gátseb varrásához nem adnak érzéstelenítőt, és hogy mennyire fájt a varrás. Ő ugye ad ehhez érzéstelenítést?

Tudja azt valaki, hogy a szülésfelkészítő tanfolyamon mikor kezdődik megint előről a 6 alkalmas ciklus? A legutóbbi első alkalomról lemaradtam, és jó lenne az első témánál csatlakozni. Köszi
jaspis

sziasztok,
igaza van Silverloinnak mert nekem volt egy ismerösöm akinek akkora nagy volt a babája hogy annyifele szakadt amerre csak lehetett.sokkal tovább fájt mint mikor volt a gátmetszése.én ezt nem tudom,egyet tudok császár után 3 nap maga a pokol. :roll:
szoval ha lehetne inkább vágjanak gátat mint mégegyszer a hasamat.
biztos vagyok benne hogy ad mindenki fájdalom csillapitot.(legalábbis merem remélni)Sokan azt mondják a szülési fájdalmak után ezt már meg se érezte. :wink:
ancsunti

Sziasztok!

nekem is volt gátmetszésem a lányom születésekor és magából a vágásból semmit sem éreztem, de szükséges volt a vágás mert nem tágultam... a varrás kellemetlen volt, de ki hogy érzi meg... akkor már inkább a babával vagy elfoglalva és tudod, hogy megszületett és minden rendben van és vége a fájásoknak... egyszóval megkönnyebbülsz. Én nem vagyok gátmetszés ellenes és mivel már vágtak ezért szerintem a mostani babánál is vágni fognak mert ha nem akkor esetleg a régi vágás is megrepedhet... én nem kockáztatok mert a gyógyulási idő is sokkal hosszabb.

Kép

Kép
millye

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:19-kor.
szonce82

szonce82: gátmetszéshez és gátvarráshoz is adnak helyi érzéstelenítőt. Egyébként gátvágáshoz nekem régen nem adtak hanem akkor vágtak amikor jött a fájás... és tényleg nem lehetett a vágást érezni.. :)

Ahogy írtad engem is idegesít ha átjáróház a kórház... remélem sikerül egy kisebb szobába mennem... :) vagy esetleg alapítványi 1 ágyas szobába... de állítólag nagy rá a kereslet... majd meglátjuk...

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

jaspis: erre csak azt tudom írni, hogy persze, ahogy akarod úgy csináld, már ha vállalja majd a szülésznőd. Mindenki úgyis a saját tapasztalatán tanul sajnos vagy szerencsére....
A gátvarráshoz adnak érzéstelenítőt, van akinek hat van akinek nem annyira. Én kaptam, de nekem volt epidurál és abba adta bele a varrás előtt, ez azért hatékonyabb így.

Szonce: én nem népvándorlásról és nem nagynénikről és nagybácsikról beszéltem, talán félreértettél. Persze családja válogatja, nálunk nem szokás a betelepedés...és a szomszéd sem jött. :-)
Az anyu által főzött házi húsileves is nagyon jól tud jönni, mert attól a kajától, amit bent adnak nem sok teje lesz az embernek ...de erre is csak azt tudom írni - ha már szülés előtt mindenki ennyire tud mindent - hogy saját tapasztalat eldönti, hogy jó volt-e az elhatározás vagy sem. Aztán levonható a konzekvencia.
Máshoz azért fognak jönni, akkor majd ők fognak zavarni... ja és "megnyugtatásul" még otthon is folyni fog mindenhol minden és legkevésbé lesz kedved vendégül látni bárkit is.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kedves Tatyi1983!
Köszönöm,hogy megtisztelt a "2 tonnás névvel",mert még a nevemet sem tudta!Jó szándékkal szerettem volna segíteni a mellén és nem gyömöszölni!Bár a nevét nem vállalja,én mégis tudom,hogy ki Ön!

Mélyen Tisztelt Többiek!
Inkább saját magukkal és gyermekükkel foglalkozhatnának többet,ne az internettel!Másban nagyon könnyű a hibát észrevenni,a sajátjukról pedig tudomást sem venni!
Segíteni csak akkor tudunk,ha a kismama kérdez,így tudni fogjuk miben szorul segítségre.Ha nem kérdez nem tudhatjuk,hogy mit tud és mit nem.Hisz 9 hónap alatt annyi könyvet elolvasnak!Mindenki ágya mellett nem tudunk ott állni egész nap,mert ez nem az a kórház!Hol az oly sokat emlegetett ANYAI ÖSZTÖN??!!
És ha minden olyan jól megy,akkor miért nem tolongnak az ajtó előtt,hogy itt szeretnének dolgozni?!Ki lehet próbálni nyugodtan!Sokszor 30 gyereket kell ellátnunk szakszerűen és gyorsan,de sokaknak az az EGY is gondot okoz! :oops: Akkor miről beszélünk?!

Szép estét mindenkinek!
szöszi200

Kedves Szöszi,
szerintem hadd döntse el mindenki hogy mivel akar foglalkozni.akár internettel akár mással.senkinek nincs joga beleszolni.ha meg téged ez ennyire idegesit miért olvasod és irsz ide.már megbocsáss de ez egy tahoság amiröl irsz(anyi ösztön,gond egy gyerek ellátása).
nem tudom ki mit gondol erröl de felháborit hogy ilyen hangnemben lehordasz bennünket.ha a munkahelyeden is igy beszélsz,akkor csodálkozol hogy ilyenek a vélemények????
ancsunti

Bocsika,Ancsuti!
Szerinted az tisztességes dolog,hogy Ti itt egy páran mindennnek lehordjátok az egész csecsemőt név és arc nélkül?Ha bárkinek,bármi baja van álljon elém még a kórházban és közölje!Dehát mit is várunk olyanoktól,akik néha még köszönni sem tudnak ha bejönnek hozzánk!
Az a tahóság amit itt néhányan írtok!Mi sem minősítjük senki anyaságát!
szöszi200

De akkor miért nem annak az egynek irod meg hogy mi a véleményed?És miért általánositasz?mi csak megprobáljuk átadni egymásnak a tapasztalatainkat.nekem is jol jött volna ha tudom nagyjábol mi vár rám.szerintem nem hordtunk le senkit,csak a véleményünket irtuk le,azt meg remélem szabad,vagy azt sem?
akivel meg személyesen gondod van ird meg neki priviben,mi nem vagyunk kiváncsiak erre.szerintem mindenki nevében irhatom ezt. :wink:
ancsunti

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok,

Először is a szombati nagy találkozás fantasztikusan sikerült. A két nagypapa nem győzte kivárni hogy mikor kerülhet az ő kezükbe Marcika megint. Nagyon jót beszélgettünk, minden olyan szép és harmonikus volt.

A tejemet illetően, szopi, pihi, rántott leves, sör (persze alkoholmentes), rengeteg folyadék, nyugalom és fejés fejés a program. A napi mennyiség lassan emelkedik, de már ez annyira boldogsággal tölt el hogy legalább nemcsak tápszert kell adni a manókának.

Szilvi,
kezdetektől (anyós tanácsára, hiszen aggódott h nem eszik eleget Marci és alultáplált lesz) minden étkezés előtt és után mérlegre teszem. Mérleg mellett kis füzet, súly, dátum, időpont és elfogyasztott mennyiség kerül rögzítésre benne. Már rutin, néha ugyan a hátam közepére nem kívánom, mondjuk hajnalban amikor azon versenyzünk Marcival hogy ki tudja tovább nyitvatartani a szemét. Mindegy írom és majd a 18 szülinapján megkapja :D Természetesen tápszerrel pótlom a hiányzó mennyiséget.
Egyébként már többször el akartam mondani, hogy képtelen vagyok napirendre térni afölött, hogy mekkora babát szültél. Tényleg le a kalappal előtted.

Jaspis,
A 36. héttől folyamatosan csináltam gátmasszázst és ittam a málnalevél teát. Amikor már tudtam, hogy mekkora a baba tiszta sor volt hogy nem valószínű, hogy megúszom gátmetszés nélkül. Nem tudom milyen lehet császár után az első néhány nap, de hidd el ha viszel úszógumit vagy szopipárnát az ülés sem okozhat olyan nagy gondot. Én 2 nappal később vígan éltem az életem, minden fájdalom elmúlt.
Természetesen féltem a gátmetszéstől, de hidd el semmit nem éreztem belőle. Kaptam érzéstelenítőt, mondjuk azt se éreztem amikor beadták. Azt azért el kell mondanom hogy kaptam EDA-t is valószínűleg ez is közrejátszik abban hogy 0 fájdalmam volt. Sajnos arra nem emlékszem hogy a gátvarráshoz kaptam e érzéstelenítőt, valószínűleg igen, hiszen ott sem éreztem semmit. A gátvarráskor egyébként is már megkönnyebbülve, túl mindenen, tudod, hogy a babád rendben van semmi sem számít. Ja, és a dokival pedig kedélyesen elbeszélgettem miközben a varrást intézte.
Puszi Mindenkinek
Zsuzsa

kubuspace

Kedves Szöszi 200

Ha nem vette volna észre, a felhasználó nevek között nagyon ritka a nem becenév, ami nem azt jelenti, hogy bárki is eltitkolná a nevét... Vagy az Ön valódi neve is Szöszi 200??
Egyébként én azokat a dolgokat tapasztaltam, amiket leírtam. Tényleg órákig kellett várni, hogy bármelyik csecsemős segítsen. Volt, hogy délután fél 3kor kérte segítséget, és fél 5kor, mikor újra bementem az osztályra, bejöttek a szobába...
(a 2 tonnás jelző lehet hogy erős jelző volt, ezért elnézést kérek, de elég dühös tud lenni az ember, mikor pl. segítséget kér/én mindig szoptatással kapcsolatban kértem, mert abban nem volt tapasztalatom, és azt válaszolják, hogy dehát én 12 óráztam.../ viszont a mellem gyömöszölése kifejezésemben semmi rosszallás ne volt. Legalábbis nem szántam annak. )
Mellesleg nem csak nekem voltak negatív tapasztalataim, sokaknak. És miután első babámról van szó, jól esett volna, ha látom azt, hogy (Önön kívül és a védőnőn kívül) legalább próbál segíteni valaki...
Hosszúra sikerültem, ismét bocsi, de valóban sokszor nemtörődömséget éreztem. Ez van

Mindenkinek szép estét

Kati

Kép
tatyi1983

kubuspace: Örülök, hogy jól sikerült a családi találkozó! Valamint annak is örülök, hogy a tejed mennyisége is növekszik!

Én ma voltam a védőnőnél és 2 kilót híztam 1 hónap alatt... végre mert az utolsó két hónap csak fél-fél fél kilót híztam... most 7 kiló hízásnál tartok... :)
Mennem kell egy csomó vizsgálatra... vér, vizelet, hüvelykenet, CTG... de már nem sok van hátra... :)

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Zsuzsa: akkor magyarán leméred a babucit és a kezdeti és második mérés közöttit veszed az elfogyasztott mennyiségnek?
Csak azért kérdem, mert a mérleg grammban mér és mindig problémám volt, hogy akkor most hány ml-t ehetett?!
Ügyes vagy és türelmes is, remélem meghozza gyümölcsét és nem kell majd tápszer mellé.
Jól jöhet majd anyós tudása idővel, ki tudja...:-)
Köszönöm szépen az elismerésed. Tudod ebben a nagy baba szülés dologban, egy vicces volt, hogy megszültem és én fel sem fogtam, hogy ez olyan nagy kunszt...és akkor mindenki "elszörnyülködött", hogy ezt hogyan vittem véghez és akkor kezdtem felfogni, hogy ez azért teljesítmény...:-) :-) :-)
Bár súlyosabb problémát nem hagyott hátra a szülésem, de azért végzett "roncsolást" a "picurkám" útközben. :-)

Kati: Ne csinálj problémát ebből a hozzászólásból, bár neked lett címezve (a személyes sérelem miatt), többeknek szólt, így nekem is, hisz sokszor említettem én is, hogy elégedetlen vagyok a csecsemősök többségének emberi hozzáállásával. Ez a véleményem most sem válatozott, sőt furcsáltam ezt a beszólási stílust is.

Szöszi200: Nem tudom miért volt szükség arra, hogy így "betámadjál" ide. Mindenkinek joga szerintem is leírni a tapasztalatait és hidd el nem passzióból írtuk, amit írtunk. Nekem most így már az emlékeimből fogalmam sincs, hogy Te ki lehetsz, mármint a csecsemősök közül. Csak azt tudom, hogy ha Te lelkiismeretesen és szívvel dolgozol és segítesz mindenkinek, akkor ezek a dolgok nem neked szólnak nyilván. Ráadásul Te azért elfogult is lehetsz, hisz a kollégáidról van szó, meg a munkahelyedről. Csak az a kérdésem lenne, hogy miért érdemel azért egy újdonsült anyuci kevesebbet vagy semmit és türelmetlenséget és flegmaságot, mert pont akkor szül, amikor telistele van az osztály. Ez nem a mi hibánk, viszont emberséget és segítséget várunk 12 óra után is és 20 óra után is!!! Nem érdekel, hogy ki mennyit dolgozik, mert amikor én dolgoztam, ott sem érdekelte a partnereinket, hogy én fáradt vagyok meg kimerült, mert sok a meló. Mindenki maga választja a munkáját, ami valakinek vagy csak munka vagy ami a jobbik eset, hogy hivatás is.

millye: jó hogy neked örömélmény a hízás....sokakkal ellentétben... :-) :-) :-)

Bocs mindenkitől, hogy hosszúra nyúltam! :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion: Valóban jó volt látni, hogy többet híztam... de egy biztos.. nekem nem lesz olyan nagy babám mint neked... :)
millye

millye: erre azt tudom mondani, hogy örülj neki, minden tekintetben...:-) én nap mint nap azon izgulok, amikor eszembe jut a kistestvér project, hogy mit csináljak, hogy ne legyen ekkora, mert mindenki azzal kecsegtet, hogy a második baba mindig nagyobb, mint az első. A társaságomban ez így is van sajnos...szerinted??? :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Lányok!
Itt vannak a telefonszámok, ahol vissza lehet diktálni a gyerek TAJ számát:
06-1/458-4507
06-1/458-4625
Eszter

beszteri

silverlion: Én úgy tudom, hogy a terhességi vitamintól lesznek nagyobbak a babák (Elevit, gravida) de lehet, hogy csak egy pletyka...
Sajnos a húgom elevitet szedett és a baba mája születéskor tele volt vassal... :cry:
De szerintem függ a génektől is hogy mit örökölt... :) én megelégszek egy 3 kilós babával az a lényeg, hogy egészséges legyen!
Neked gratula, hogy ilyen nagy babát szépen meg tudtál szülni!
Elképzelhető, hogy a második babád nagyobb lesz,de az is, hogy nem... nálunk a családban általában kisebb nagyobb különbséggel egyforma súlyú babák születtek... szerintem sok mindentől függ...
Te milyen vitamint szedtél?

További szép napot kívánok nektek!

Kép

Kép
millye

millye: ...én is megelégednék majd egy 3 kilóssal legközelebb...:-)
Nem tudom, hogy ezeknek a vitaminoknak milyen hatásuk van a baba növekedésére és súlyára, de a dokim szerint ez nem ennek a függvénye, hát ki tudja...mondjuk én nem szedtem a vitamint sem a terhességem előtt, sem pedig a terhességem második felében, csak a 20. hétig, a védőnőm mondta, hogy hagyjam abba. Lehet ha nem hagyom abba még nagyobb lett volna a babóka??? :-) :-) :-)

Eszter: Nagyon rövid voltál...:-) gondolom "sok" időd van.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion: Ezt a cikket találtam:

Mitől nőnek ekkorára a mostani babák?
GENETIKA
Gyakori, hogy már az apa vagy az anya is nagyobb súllyal jött világra, illetve az átlagnál nagyobb termetű. Általában nem várható a szokásosnál több gond, ha nagy termetű anya vár nagyobb babát. Akkor viszont császármetszésre lehet szükség, ha alacsony, vékony kismama méhében fejlődik az átlagosnál nagyobb magzat, az apa pedig magas termetű.
JÓLÉT
A fejlett országokban nagyobb súllyal születnek a babák. Az aránylag stresszmentes, nehéz fizikai munka nélkül töltött hónapok, a kímélő életvitel, a bőséges és rendszeres étkezés kedvez a magzat hízásának.
SOK VITAMIN
Sokan a terhesvitaminok B-vitamin-tartamát okolják az óriásbabák számának növekedéséért. Az eredmények azonban nem egyértelműek – régen is voltak nagy súlyú újszülöttek, és ma sem lesz minden vitamint szedő kismamának óriásbabája. Egészséges táplálkozás esetén vitaminszedés nélkül is jól fejlődik a baba.
Az óriásbabák többnyire nehezebben jönnek világra, hosszabb a vajúdás, gyakoribbak a szövődmények, mint átlagos társaiknál. Gyakori a méhszájsérülés, a gátmetszés, a császármetszés, ezért az édesanya felépüléséhez is több idő és pihenés szükséges. Márpedig erre ekkora baba mellett kevesebb idő jut, hiszen a nagyobb súllyal nagyobb gyomor is jár, hamarabb éhes lesz, mint az átlagos újszülött. Mivel ettől még nem indul be hamarabb a tej, az óriásbébik meglehetősen nyűgösek lehetnek az első napokban. Egy okkal több, hogy már az első pillanattól bevonjuk az apukákat a babázásba, és a hosszas dajkálgatást legalább az első napokban rájuk bízzuk.

Kép

Kép
millye

millye: köszi a becsatolást, tanulságos. Nem tudom nálunk minden közrejátszhatott ezek szerint. Magasak vagyunk mind a ketten a férjemmel, mint genetika, írtó sokat ettem, hisz mindig éhes voltam, hogy egészségesen azt nem állítanám :oops: és 20 hétig még vitamint is szedtem.
Akkor a következőnél elmegyek egy gyárba fizikai munkásnak, ahol kihasználnak és dolgoztatnak és akkor már meg lesz a stressz is, ezenkívül éhezek, a genetikán sajna nem tudok változtatni. :D

Na jó nem, majd kitalálok valamit, ha egyáltalán tudom befolyásolni ezt a dolgot.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Millye,

Úgy tűnik, hogy megállt a tej növekedése. Mindenesetre 200-220 ml van egy nap, persze ez azt jelenti, hogy szopi után, tápszerpótlás, ezután meg az értékes cseppeket lefejem. Ennek eredménye hogy most lassan a szemhéjamat ki kell támasztani, mint egy holdkóros úgy közlekedek. Persze Marcikám a legnagyobb elégedettséggel kezecskéi feje mellett, teljes eufóriában alszik. De végül is ez a lényeg 

Emlékszem én is erre az utolsó időszakra amikor már hetente mentem CTG-re, annyira szerettem, jó volt hallani a szívhangot, beszélgetni a többi kismamával 
Megmondom őszintén nekem a mai napig hiányzik a pocakom és az érzés amikor Marcika jól oldalba rúgott. Na de majd egyszer biztosan jön az utánpótlás és akkor érezhetem újra 

Szilvi,
Pontosan úgy van ahogy mondod, minden étkezés előtt lemérem, felírom és azt is felírom hogy adott étkezéskor mennyit ettünk, és persze hogy miből (tej, tápszer, víz) egyébként én egy az egyben váltom tehát ahány ml az annyi gr. A védőnőm is ezt mondta, hogy így helyes.

Most van egy kis problémánk Marci egyik szemével, aránylag nem sok váladék de azért mindig van valamennyi benne. Minden etetéskor kitörlöm illetve szemcseppezem. Anyósom azt mondta hogy vigyük el átmosásra, sőt vigyük le hozzájuk (70 km) mert ott tuti jó szemorvos van. Mondtam hogy ebben az időben nem szeretnék sehova sem menni, főleg úgy hogy a mi doktorbácsink ebben a korban még nem ajánlja az átmosást. Úgyhogy ezerrel szemcseppezek hogy minél előbb rendben legyen a szemecskéje.

Nekem teljesen új info az hogy a második baba nagyobb lehet mint az első. Háááát mit mondjak nekem a 4300 gr is nagyon nagyon sok volt. A terhesség első napjától végig szedtem az elevitet, illetve magne b6-ot. Apuka nálunk majd 2 méter magas, én inkább a törpekategóriába tartozom a 165 centimmel. Stressz az végig volt a terhesség alatt….

Tegnap kértem időpontot a hathetes kontrollra. Hogy szalad az idő… Döbbenet.

Lenne egy kérdésem azzal kapcsolatosan hogy a terhesség alatt kialakult barnás csík a pocakom közepén az várható hogy valaha is eltűnik ? Valamint abban is kérnék egy kis segítséget hogy annak ellenére hogy a szülés előtt 3 héttel semmilyen stria nem volt a hasamon, persze végig kentem a 9 hónap alatt a hasam, azonban most a szülés után végre látom a hasam, és hát nem valami szép a bőrőm. Tudtok valamit javasolni hogy mivel kenjem hátha tudok valamit halványítani rajtuk.

Szép napot mindenkinek.

Puszi

Zsuzsa

kubuspace

silverlion: Nagyon szívesen! Én 170 cm magas vagyok párom 190 cm nem szedek magzatvédő vitamint csak folsavat, vasat és MagneB6-ot... ja és dolgozok... még mindig... nem hiszem, hogy az én babám nagy lesz mert a lányom is csak 3500 gramm volt :) de elég volt őt is megszülni! :lol:

kubuspace: Tejcsi ügyben örülök neki, hogy van tejed és lehet, hogy most megállt a mennyiségi változás, de még változhat! Fő az optimizmus!
Sajnos a lányomat is úgy hoztam haza annó a kórházból, hogy be volt gyulladva a szeme úgyhogy 2 hetesen vissza kellett vinni a kórházba és átmosták a könnycsatornáját mert neki viszont nagyon begyulladt és már alig tudta a szemét kinyitni. :cry: nálatok szerintem nem hiszem, hogy szükséges átmosatni mert azt írod, hogy csak egy kicsit váladékos.
A barnás csík nekem is előjött amikor a lányommal voltam terhes, de ez teljesen eltűnt. Most megint ott van a pocakomon, de tudom, hogy el fog megint tűnni.
Ne aggódj neked is elmúlik! :wink: A bőröd is szépen regenerálódik majd gondolj bele hónapokig nőtt a pocakod és vele együtt a bőrőd is tágult. Én a hideg meleg váltakoztatva zuhanyzást ajánlom, de csak a pocakodra és a melledre ne! Valamint az erősebb dörzsi szivacsot. Majd később amikor már szabad egy kis tornát...

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Zsuzsa: Nekünk is pontosan ilyen szemváladékozásunk volt és kb. ebben az időben. Kaptunk rá szemcseppet és szemkrémet is és szépen elmúlt. Nem lesz semmi gond szerintem ezzel. Az a gáz amit millye írt, hogy összeragad a kis szeme, amíg az nincs, addig nem kéne, hogy átmossák szerintem.
Nekem a hasamon a barna csík úgy kb. a 6. hónapra már teljesen elmúlt, a többire én nem tudok megoldást ajánlani, mert nem volt semmi szerencsére a hasamon.
Akkor most már ezt az átváltásos dolgot is megtudtam, de hát jobb később mint soha...jó lesz legközelebb. :-)

millye: Na akkor nagyon kiváncsi leszek, hogy ez a baba mekkora lesz, hogy te meghazudtolod-e amit mondanak, hogy nagyobb a második mint az első. Kérlek mindenképpen írd majd meg, hogy mekkora babód született, bár remélem jelzel nekünk, ha megszületik. :-)
Azért furi lesz ennyi év elteltével újra egy újszülött nem? Még ha nem is olyan, mintha most születne az első, de azért mégi nem? :-)

Eléggé eltűnt mindenki. A csecsemős részlegen dolgozó csaj sem írt vissza semmit... :-( No mindegy. Én is miért nem a gyerekemmel foglalkozom?! :-) Ja igen azért nem, mert alszik!!! :-) :-)

Millye vigyázz magadra a csúszós utakon!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion: Szerintem nem lesz 4 kilós mert csak 7 kiló hízásnál tartok... nálunk a családban nem volt még 4 kilós baba :) de nem szeretnék ezen a hagyományon változtatni :lol:
Amint megszületik a babám azonnal írok nektek!
Nagyon furcsa lesz tényleg ennyi idő után szülni és biztos egészen más lesz mint annak idején. De lesz segítségem mert a nagylányom biztos sokat fog segíteni :) Majd meglátjuk, de ígérem erről is beszámolok! Inkább az lesz fura, hogy kisfiú mert a családunkban csak lányok vannak :)
Vigyázok magamra... már nem is dolgozok sokáig... beszéltem a főnökömmel hogy csak januárban megyek dolgozni és utána már itthon leszek... így legalább lesz időm felkészülni a nagy eseményre...

Kép

Kép
millye

Tegnap egy fél napot ücsörögtem a szülőszoba előtt, egyrészt vártam hogy leteljen a 2 óra a cukorterheléses vizsgálat miatt, másrészt vártam a dokimra.

Közben egy kismamát áttoltak a szülőszobáról a műtőbe, császárra. Szegény elég ijedtnek nézett ki :( Aztán jött egy másik, szinte sírva közölte, hogy úgy érzi beindult a szülés.

Nem irigyeltem egyiket sem, sőt, minden egyes kórházlátogatás során egyre feszültebb vagyok. Ha a pocakommal való együttélésre gondolok, akkor sok ez a hátra lévő 3 hónap, ha a szülésre, akkor nagyon kevés.

Kérdeztem a terhesgondozóban, mikor indul újra a szülésfelkészítőn a 6 hetes turnus, de nem tudták megmondani. :( Akkor ki tudja?
jaspis

jaspis: Ne izgulj ennyire a szülés miatt! Mindenkiben van para még abban is aki már szült aggódás, hogy minden rendben legyen, hogy egészséges legyen és hogy ne fájjon, de hidd el a babád mindenben kárpótolni fog! Minden rendben lesz! Szerintem a szülésznők és az orvosod biztos utána tud kérdezni, hogy mikor indul szülés felkészítő! Bátran kérdezősködj, segíteni fognak!

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Már megint kicsit régen jártam erre.:(
Elég sok minden történ velem, velünk mostanában.

Én túl vagyok a vizsgáim nagy részén, de még van sajna 2.

Nóri lánykám a bölcsiből haza hozzott, egy hányásos hasmenéses valamit.
Amit természetesen kikapjon el, hát én. :cry:
Olyan szinten, hogy semmi nem maradt bennem.
Ügyeletet kellett hívni, hozzám és szerencsére nem Nórihoz.
Mire kilábaltam belőle és már jól voltam, a lány belázasodott.
Most egy másik virust hozott haza, amit megint elkapot anya,
de most apa ezt jobban. (az előzzőből Ő legalább kimaradt).

Már nem tudom van-e értelme bölcsibe járatni.
Többet van itthon, betegen mint egészségesen a bölcsiben.:(

Lenne egy kérdésem.
Nórival nem volt ilyen problémám.
Mostanában nagyon erős folyásom lett,
először azt hittem magzatvíz, de nem az.
Van valakinek erről tapasztalata?
Mennjek sürgösen a dokihoz, vagy ráérek ha úgy is kell menni?

Köszi a segitséget.
Erika
hverika

hverika:

A gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást.

Érdemes megmutatni az orvosnak mert hüvelykenetet vesz és kiderül, hogy mi okozza a folyásodat. Egyébként terhesség alatt általában teljesen normális jelenség a folyás ha szagtalan és színtelen...

A bölcsibe járatásról pedig az a véleményem, hogy kell neki a közösség és az én lányom is akkor lett beteg amikor közösségbe járattam... ez ellen nem nagyon tudsz védekezni mert sajnos nem minden anyuka lelkiismeretes, hogy betegen nem viszi a gyermekét közösségbe, pedig megelőzhető lehetne, hogy másokat is megfertőzzön...

Kép

Kép
millye

Szia Erika!

Nekem ugyanez a problémám, először én is azt hittem, hogy magzatvíz. A dokim azt mondta, hogy nálam ez nem gomba és nem is magzatvíz, de azért írt fel mindenféle hüvelykúpot, de egyik sem segített.
Aztán most az az álláspont, hogy nem kell vele foglalkozni, ha azoktól sem múlt el. Egyébként a terhesség alatt teljesen normális az erősebb folyás, ha színtelen és szagtalan, ahogyan Millye is írta.

Én azt tanácsolom, mindenképp szólj majd a dokidnak, hogy ki lehessen zárni a gombás fertőzést.
Egyébként gyógyszerek is okozhatnak folyást, bár nem tudom, hogy szedtél-e valamit a betegséged alatt.

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok,

millye
nem vagy semmi hogy még januárban dolgozol aztán tulajdonképpen alig marad 2-3 hetet hogy elkészülj mindennel. Persze az ember gondolom a második babánál sokkal rutinosabb, kevésbé parázik stb. stb. Tulajdonképpen én is sokáig dolgoztam (november 1-ig), szerencsére otthonról leginkább, de folyamatosan attól paráztam hogy mi lesz ha nem lesz elég időm a babaszoba berendezésére, elintézni jó pár rohangálós dolgot stb. stb. Emlékszem a nagytakarítást is november 15-én ejtettük meg hogy remélhetőleg az még biztosan jó időpont és manóka nem fog hamarabb érkezni. Hát ehhez képest a december 23-i megérkezése nem igazán mondható korainak.

Jaspis
Komolyan ne izgulj. Persze utólag könnyű ezt mondani, de képzeld én például a szülés előtti nap, amikor megvizsgált a tanár úr és megmondták hogy másnap reggel beindítják a szülést, úgy jöttem ki a vizsgálóból hogy szinte potyogtak a könnyeim. Szegény férjem azt hitte, hogy valami nagy baj van. Több kismamát vizsgáltak akik szintén másnapra voltak szülésmegindításra visszarendelve, érdekes módon ők mosolyogtak. Szóval nagyon féltem, és tudod másnap reggel amikor felkeltem és bementünk a kórházba mintha minden elszállt volna, ott voltam és tudtam hogy arról az ágyról már úgy fogok leszállni hogy nem lesz ott a pocakom és egy tündéri kisfiút foghatok a kezemben. Élvezd ki ezt a három hónapot, pihenj amennyit csak tudsz, kényeztesd magad ! És ha biztató szavakat szeretnél akkor mi itt vagyunk :-)

Erika
Le a kalappal, nagyon ügyes vagy a vizsgákat illetően, majd május-júniusban amikor nekem is vizsgaidőszakom lesz Tőled fogok erőt meríteni.

Jobbulást az egész családnak !! Gyógyuljatok meg gyorsan.

A bölcsivel kapcsolatosan lenne egy kérdésem, sokat riogatnak azzal hogy már most gondoskodjak Marci bölcsödei helyéről (amennyiben szeretném bölcsibe járatni), ez valóban így van ? Mi erről a tapasztalatod ?

Még szerettem volna elmondani hogy tegnap elég nyűgős napunk volt. Mindenhol jó volt ahol apa és anya ott volt, csak ne kelljen az ágyban feküdnie. Délután erőt vettem magamon és leszedtem a karácsonyfát és elkezdtem a nappalit porszívózni. Addigra szegény férjem kikészült és úgy döntött hogy berakja a hordozóba Marcikát és úgy sétálnak a lakásban. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve behozta hozzám. Képzeljétek el hogy Marci szépen ült a hordozóban nézelődött és a porszívó egyáltalán nem zavarta. Sőt amikor tegnap nyűgi volt a porszívó hangja volt az ami megnyugtatta.
Elküldöm az akkor készült képet.

Szép napot Mindenkinek.

Zsuzsa Kép Porszívózás közben

kubuspace

kubuspace: a munkával kapcsolatban igazad van, de szerintem azért vagyok teljesen tünetmentes mert dolgozok és így időm sincs foglalkozni mással... :lol: többen csodálkoznak rajta, hogy nem fáj a derekam, nincs jósló fájásom, nem dagadnak a végtagjaim... stb... más a második terhesség mert tényleg nagyjából fel vagy rá készülve, hogy mi is lesz... de azért para van de a munkámmal lefoglalom magam (és azért reggel 7 órától délután fél 5-ig az sem egy leányálom... :roll: ). Nem is beszélek arról, hogy a családomat sikerült annyira elkényeztetnem, hogy munka után amikor hazamegyek akkor még mindennap főzök.. na meg a nagylányomnak segítek a tanulásban is...úgy szoktam mondani, hogy kezdődik a második műszak otthon...

A bölcsivel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert mindenhol más a módi... de érdemes előre utánanézni, hogy mennyire foglaltak a helyek és mennyire vannak túlterhelve mert azokat a babákat veszik fel akinek a szülei dolgoznak és csak a maradék hely függvénye, hogy azokat is felveszik akinek anyukája otthon van pl. gyesen de ez tényleg az adott településtől függ.

A kisfiad nagyon aranyos és látszik hogy nem zavarja a porszívózás... pár hónap és ott fog toporogni, hogy ő is szeretne segíteni neked porszívózni... :lol:

Kép

Kép
millye

Lányok, köszönöm a megnyugtató sorokat és a biztatást. :) Kell még pár nap, vagy 1-2 hét, amíg átrágom magam ezen, és feldolgozom.

A gátmetszés téma is így volt, borzasztóan felháborított és úgy voltam vele, hogy én aztán ebbe nem megyek bele, aztán ahogy egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudom megúszni, úgy döntöttem jobb ha elfogadom, és felkészülök rá. Kérni fogok gátvédelmet, de ha nem sikerül, hát nem sikerül, legalább megpróbáltam.

kubuspace: gyönyörű hajasbaba a kisfiad :)

A munkával én is úgy vagyok, hogy legalább lefoglal, és nincs időm hülyeségeken parázni. Karácsony előtt itthon voltam pár napot betegszabin, aztán meg rendes szabin a két ünnep között, majd 3 hetet egyfolytában. A végére egyrészt unatkoztam, másrészt kezdtek a marhaságok eszembe jutni. Mostanában rosszul alszom, így a munkában is jobban elfáradok, de amíg nincs rá komoly okom, nem akarom kiíratni magam. Persze a háziorvos, védőnő, sőt újabban a nőgyógyász is mindig megkérdezi, hogy "maga még dolgozik?!", és a kollegák is folyton ezzel jönnek, hogy mikor maradok már otthon. De még kitartok :)

hverika: erős folyásom sajnos nekem is van, szinte a kezdetektől fogva. Kaptam rá Klion1000 hüvelytablettát, átmenetileg segített, de kb. 2 hét elteltével megint romlott a helyzet. Más tünetem nekem nincs, pl nem viszketek, de a párom kipettyesedett, így most legutóbb a doki vett le kenetet, hogy vajh mi legyen. Attól tartok, ezzel együtt kell élnünk, és ahogy előttem járóktól hallom, a vége felé ez csak fokozódik...
jaspis

sziasztok

én is a jánosban szültem és fogok szülni, így újra csatlakozom hozzátok.

csecsemősök: segítőkészség... egyetértek a negatív véleményekkel, de hogy ne tegyünk kivételt: a margitban és a sote II.-n ugyanez a helyzet. engem tavaly előre felkészített a védőnő, hogy ne sírjak majd (!) csak pár napot kell kibírni. szóval ha már a védőnők így készítenek fel a csecsemősök hozzáállására, akkor az már elég sz.r helyzet, azt hiszem. nekem azt mondák amikor szoptatással kapcsolatban feltett kérdésemre válaszoltak, hogy "ilyen mellel hogy akar szoptatni?" nem tudom hogy mi lehetett a gond, mert azóta is szoptatok (igaz már csak reggel), pedig a fiam elmúlt 7 hónapos, és a terhesség félidején is túl vagyok.

később folyt., felébredt az emlegetett. :)

mia_snow

szóval a folyt...

nekem ugye első szülés volt, kérdeztem a dokimat a szüléssel kapcsolatos dolgokról, vajúdás, érzéstelenítés, stb. azt mondta hogy ne tervezzek semmit előre, úgysem leszek észnél, bízzam magam rá, majd a helyzettől függ, hogy mi hogy lesz, és igaza volt. mivel nem voltam hajlandó kiszállni a kádból ahol vajúdtam (elötte senki nem szült kádban), vízben szülés volt, időnként elsóhajtott tolófájásokkal, pedig 5 perccel azelőtt azt sem tudtam mi az. nem is repedtem nagyon. a varrás... hát kellemetlen volt ugyan, de nem fájt. azért szisszentem egykettőt, mire a dokim azt mondta, hogy sajnos ugyanazt az érzéstelenítőt tudja használni, amit a fogorvosok, csak ő érzékenyebb területen dolgozik. :D

folyás: ez sajnos ilyen. amíg fehér és szagtalan, nincs gond, és a hetek előrehaladtával erősödhet. volt már hogy jött ilyen löketszerűen, azt hittem magzatvíz, de nem. :)

valaki szült már egyébként Szuromi drnál, vagy Héber judit szülésznőnél?

mia_snow

kubuspace,
az én kisfiam mikor ennyi idös volt imádta a porszivót,sokszor volt hogy erre aludt el.és amikor nagyon nyügi volt bekapcsoltam és mint akit elvágtak.a mai napig is ha olyan kedve van lefekszik a szönyegre mikor porszivozik és relaxál :lol: biztosan a monoton hang miatt van.anyosom azt mondta a férjem a régi tárcsás mosogépre aludt mindig. :wink:
a bölcsi dologrol meg annyit hogy attol függ hol laksz.a mi kerületünkben elég ha január elején be adod a jelentkezést,de van ahol már akkor be kell adni mikor még a pocakodban van :?
szoval szerintem érdeklöd meg.
ancsunti

jaigen a bölcsiröl is akartam irni... a sogornöm bő 1 évvel korábban probálta beiratni a fiát bölcsibe, mielött járatni akarta, asszem 3 helyre is de nem volt hely. pedig egyedülálló... szóval alapos indoka lett volna rá hogy beadhassa. állitolag ugyanis ezt is nézik. :(

mia_snow

mia_snow: Szia! Ezek szerint az előző babádat is a Jánosban szülted... és ki volt az orvosod? Most ugyan az az orvosod mint tavaly? A vízben szülést is engedik a Jánosban?
Én a Zsolnaynál szültem a lányomat. A Szuromiról van egy rossz tapasztalatom, de sokan dicsérik lehet, hogy csak rossz napja volt amikor hozzá mentem... :oops:

jaspis: A munkával azért óvatosan neked is mert majd kapod a védőnőtől és az orvostól is a szidást, hogy abba kéne hagyni... már én is megkapom a magamét amikor vizsgálatra megyek...

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zsuzsa,
Marci tüneményes és tényleg rengeteg a haja :D

Mia_snow,
nekem az egyik ismerősöm szült Héber Judit szülésznőnél egy pár hete és nagyon dicsérte.
Ő tartja a szülésfelkészítőt és nekem is nagyon szimpatikusnak tűnt.
Én is gondolkozom azon, hogy őt választom, csak előtte kikérem a doki véleményét is, hogy ő kit javasol, van-e valaki, akivel szeret együtt dolgozni.

Üdv,
Reni
b.reni

igen, a jánosban szültem tavaly is, és a Szurominál, most is nála fogok. sajnos többektől hallottam róla negativ véleményt, olyanokat, hogy ha nem barátnők mesélik, el sem hiszem. nem tudom, hogy hogy lehet, nekem egy rossz szavam nincs rá. olyan mondjuk volt, hogy kicsit "szét volt csúszva", de meg tudom érteni, vannak ilyen napok. minden kérdésemre mindig válaszolt, készséges, és fiatal, laza doki, nem véletlen választom másodszorra is őt. :)

vízben szülés: megpróbáltak kitessékelni de nem mentem. :D

mia_snow

mia_snow: :lol: elképzeltem ahogy próbálnak kitessékelni a kádból ez nagyon jó :lol: állítólag könnyebb vízben szülni... én is szívesen kipróbálnám... :roll:

Kép

Kép
millye

millye: hátaz ugy volt hogy kádban vajudtam ugye. az nekem annyira megváltás volt a "szárazföldhöz" képest hogy csak na. aztán jöttek a tolofájások, és kérdezte a doki meg a szülésznő, hogy ennyire kell nyomni?? mondom igen. hátakkor ki kéne szállni.... én meg mondtam hogy én innen nem megyek sehova. :D
erre összenéztek kérdezte az egyik a másiktol hogy mit tud a vizben szülésről és mondta a szülésznő hogy látott már ilyet a neten. :D a dokim elég laza szoval nem kezdett eröszakoskodni, nekivetkőzött, levette az óráját és nekiálltunk szülni. :D de minden rendben ment. :)

mia_snow

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?