Új privát üzeneted érkezett!

Pilla, ez nagyon jó :lol: :lol: :lol: olyanok mint akik sorozatgyártva lettek :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert szokás szerint rohanok. :oops:

Szóval köszi az együttérzéseket/ötleteket/tippeket! Az az igazság, hogy muszáj reggel átöltözni, mert Marci este és hajnalban annyit iszik, hogy minden reggelre csupa pisi a pizsamája, abban meg csak nem lehet még órákig. Ráadásul peluscsere kell amúgy is, és hát már ott kezdődnek a gondok. Konkrétan menekül. Mikor rákérdezünk, hogy van-e kaki, azt mondja, hogy "neeeeem", és már szalad is el, pedig telerakta a pelust. :roll: És még az ilyen korú gyerekek nem tudnak hazudni! :?

Most már egyébként jobban vagyok, többet van itthon a férjem (nem emiatt), meg most már ki lehet menni kicsit a levegőre, az is segít lefárasztani őket. Meg szerintem sokat számított, hogy kiadhattam itt a dühömet. :oops: :oops: :oops: Pedig az az egészben a poén, hogy vasárnap síelni voltunk, ráadásul végre a piros pályán, igaz, a férjem bemajrézott az elején, így aznap egyedül síeltem, de olyan jól éreztem magam!!! Azt hittem, hogy nulla kondim van, mégis lejöttem 6x, korábban 2 volt a max. Igaz, szuper volt a hó is, az idő is, szóval tökéletes nap volt.

Katica,
ne is mondd, engem annyira megviselnek ezek a történetek!!!!
:cry: :cry: :cry: :cry: Tökéletesen igaz, hogy csak az egészség számít, mindig nagyon el is szégyellem magam a viselkedésem és az érzéseim miatt, emiatt azonban még frusztráltabb leszek. :?

Lányok, a blogomon van néhány Marci.duma, a legutolsó bejegyzés, ha érdekel valakit! Nem kell hozzá meghívottnak lenni, bárki megnézheti.
http://www.kerifamilylife.blogspot.com/

Most megyek, legyetek jók!

Kép
Kép
nircee

Csajok, nem akarok senkit sem kiábrándítani, de ez PhotoShop. Látszik némelyik arcon....De azért nagyon tuti, anno én is nagyot nevettem rajta! :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee, örülök, hogy jobb a helyzet! Ha úgy érzed szükséged van rá, hogy kiadd magadból a feszültséget, mi mindig itt vagyunk! Talán még valami okosat is tudunk mondani :oops: :wink:

A pelusozás, öltözés nálunk is így van, az öltözés engem sem zavarna, de a pelust ki kell cserélni, és Márk is akkor kezd menekülni. Persze lehet motiválni, például vízzel :roll: (ami azért elég abszurd, hogy cserélem a tele-pisi-pelust, ő meg közben vedel. Vagy ha mondom neki, hogy megyünk ki, de előbb fel kell öltözni. Na akkor önként jön, sőt kiveszi a fiókból a harisnyákat meg ilyenek. De azért nem lehet minden öltözés után kimenni, mert az nem tíz perc.
Ma is lementünk, hogy kikísérjük anyut a buszmegállóhoz, és végül 2 óra múlva jutottunk haza, mikor már teljesen átfagytam a hidegben. Persze Márk sosem fázik, pedig a kesztyűt se veszi föl, mégis melegebb a keze, mint nekem kesztyűben.

Nircee, ezzel a hosszú monológgal csak annyit akartam mondani, hogy próbálj olyasmit ajánlani neki, amiért szívesen öltözne..

Tényleg haláliak Marci beszólásai. Márk még csak szavakat mond, de már nagyon sokat. És imád telefonálni, aminek persze a rokonok nagyon örülnek.

Tiop, olvasol bennünket? Nekem nagyon hiányzol!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

És Vernáról tud vki vmit? Ő is elég rég írt.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Örülök én is, hogy egy kicsit jobb lett a helyzet nálatok! Egy kicsit kapj erőre ebből, no meg a jó kis síelésből! :wink:
Nagyon jó Marci szövege! :lol:

Lili mégsem lett beteg. :D 8) Szerencsére csak egy kis hőemelkedése volt, no meg a bődületes hiszti. Csak azt nem tudom, hogy mitől. Lehetséges, hogy a keddi oltás csütörtökön mutatkozzon meg nála a hőemelkedés formájában?

Nálam is helyzet van. Múlt héten szerdán végre eljutottam a kezemmel bőrgyógyászhoz. Már iszonyatosan csúnya volt mindkét tenyerem. Tele volt bőrrepedésekkel, sebekkel... Nem ecsetelném részletesebben. Az utolsó 4-5 napban már annyira fájt a kezem, hogy szegény gyerekeket alig bírtam tisztába tenni. Nem tudtam őket megsimogatni, mert végigkarcoltam volna az arcukat a száraz bőrömmel... Eddig minden doki azt mondta, hogy ekcéma. És most kiderült, hogy mégsem az. Pikkelysömör. Király! A teendő most az, hogy megtaláljuk a gócpontját és kiírtsuk. Maga a betegség sosem fog elmúlni nálam, csak tünetmentesíteni lehet. Tehát most egy teljes vérkép, egy fogorvos, egy gégészet és egy nőgyógyászat vár rám. Csak azt tudnám, hogy mikor és hogyan... :?
Azt nem tudom, hogy mondtam-e már, hogy nem szoptatom már Bulcsút. Kb. 10 hónapos volt amikor abbahagytuk, de utána még volt néhány alkalom, hogy cicire tettem olyan 3-4 naponta. Mivel nem igazán hadakozott érte, hogy neki akkora szüksége lenne rá ezért elhagytuk. Plusz azért is, mert már elkezdett harapdálni. :roll: :) Na, a lényeg, hogy mert már nem szoptatok lehet használni a kezemre erősebb szteroidos krémet. Így most már majdnem teljesen rendbe jött ezalatt a néhány nap alatt. De a vérvételt akkor is meg kell csinálni, és a dokikat is fel kell keresnem hiszen nem élhetek életem végéig szteroidos krémen... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, mintha csak anyósom sztoriját olvasnám. Ugyanez a keze. :? :( Sajnos neki még a talpán is elő szokott fordulni ilyen repedés. MOst fél évig ekcémával kezelték, erre karácsony előtt közölték, hogy jaj, bocsi, mégsem, legyen inkább pikkelysömör... :? Neki is rohadtul fáj, és kiszárad. Mindig kencseli mindenféle zsíros szarokkal. Egyébként meg örökké pamut kesztyűben van :?
Megkérdezhetem, hogy hol voltál bőrdokinál? Mert neki eddig még egy doki sem írt ki egy minimum labort sem, semmit. Csak írogatták a krémeket. Legutóbb a dokinő azt mondta, ha január közepéig sem enyhül, menjen vissza van még néhány ötlete... :shock: :shock: :shock: (Pedig gyanítom, hogy a fogaival is összefüggésben van, mert a fogínyvérzése is olyan mértékű, hogy a gyógyszertárból veszi rá a fogkrémet több ezer Ft-ért)

Szantre, láthattalak én ma téged? Olyan 4 óra környékén az IKEA parkolóból jöttünk kifele, te pedig a Füredi utcánál mentél át babakocsival...???? VAgy rosszul láttam??? HA igen bocsi... :oops:

Katica, nagyon sajnálom a barátnődet. :cry: Ilyenkor ti nem szoktatok reménykedni, hogy hátha mégis? Hogy hátha nem veszi el az Isten két pici gyerektől?? Hogy hátha??? Vagy már anniyra biztos???
És igazad van. Ha valami nyígunk van, mindig arra kell gondolni, hogy ez nagyon piti mások valóban nagy bajaihoz képest. A párom hajlamos sokszor bekanyarodni, és olyankor emlegeti, hogy miylen szerencsétlenek vagyunk. Olyankor begurulok, és figyelmeztetem, hogy a nagy túróst... Szerencsétlen az aki rákos beteg, akinek nincs otthona és fagyoskodik kint a mínusz 20 fokban, meg a kisfiú, aki levelet írt a Jézuskának karácsonykor és egy tyúkot kért, hogy legyen mit enniük. Na az szerencsétlen. Mi nem. Azért mert azon a napon valami nem úgy jött össze mint terveztük, az semmi. (Egyébként a kisfiú esete teljesen valós. A sógornőnk a postán teszi irattárba a gyerekek által Mikulásnak, és Jézuskának címzett leveleket, és bele szoktak olvasni.) Szomorú... :(

Vidámabb dolog: MA berohantam az Auchanba. Látom, hogy nagy fehérnemű leárazás van, gyorsan odamentem megnézni. ( hááát hogy is mondjam..nem egy Aranypók... :? ) Ahogy ott guberálok, nézelődök, hallom hogy a sok melltartó mögött szipog valaki. Egy csajszika picsogott ott összekuporodva. Épp hogy lenézek, megjelenik egy hapi, fején egy boxeralsó: " :shock: Jaj ne mááá ezé sértőtté meg? nézd milyen jó nézek ki!" És illegeti magát fején a gatyával. A csaj meg se rezzen, csak picsog...Hirtelen nem tudtam hogy röhögjek vagy sírjak... Eszembe jutott, lehet a csaj azért bőg mert a hapi ilyen infantilis :D

thenus

Sziasztok!

Henus,
ez az Auchanos jó kis sztori. :lol:

Giga,
örülök, hogy Lili mégsem beteg, a kezedet viszont sajnálom. Remélem, mihamarabb rendbejössz!

Lányok, ezt el kell mesélnem:
ma Simi ül az ölemben, erre Marci odamegy, ad neki egy puszit. Erre kérdem tőle: "ennyire szereted Simit?" Marci erre belenéz Simi szemébe, és mondja: "heetlek Himi!" Nem tudtam, merre forduljak, hogy ne lássa, mekkorát nevettem! Olyan zabálnivaló volt!

Tiop, Verna????

Kép
Kép
nircee

Henus, igen, mi voltunk!!!
Kocsival voltatok? Vagy csak olyan bamba vagyok, hogy nem láttalak benneteket?

Giga, remélem kiderül, mi van a kezeddel. A vizsgálatoknak meg nézd a pozitív oldalát, legalább alaposan utánajárnak a dolognak. Persze tudom, hogy nem egyszerű a két kicsi mellett orvoshoz szaladgálni..

Nircee, Marci annyira édes!!!
Nem is nagyon tudom összeegyeztetni a két képet a nagyfiadról: az állandóan visítót és a csupaszív bátyót. Gondolom repes a szíved, mikor ilyen kedvesek mond Marci. :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, autóval voltunk. :) És ahogy álltunk a pirosnál, bambultam kifele, és akkor láttalak meg hátulról. Aztán mikor kikanyarodtunk egy pillanatra láttalak csak, és ezért nem voltam benne biztos, hogy ti vagytok. Márk alukált? :)

thenus

Piroskának boldog névnapot!

Kép
andibab

Henus, igen, épp akkor aludt el, a péksüti még ott volt a kezében ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Nircee, azzal nem megbántani akartalak, vagy lelkiismeret furdalást okozni, hogy leírtam a történetet. Ne haragudj, ha így éreznéd!

Henus, dehogynem, reménykedünk, nagyon sokan reménykednek, és imádkoznak érte, értük. Csak hát orvosilag elég reménytelen. Csupa áttét a teste. De én még most sem bírom felfogni...

Nircee, nagyon édes lehetett Marci! :lol:

Hamarosan teszek fel képeket a lányokról, még a karácsonyiakkal is adós vagyok. Lusta vagyok kicsinyítgetni :oops:

Piroska, boldog névnapot!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroskának Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Henus!
Itt Dunakeszin voltam bőrgyógyásznál. Az ittenieknek, a fótiaknak és a Gödön lakóknak ingyenes az ellátás. Szerintem magánrendelésre is el lehet menni. Én Dr. Gódor Zsófiánál voltam. A honalpjuk címe:www.polyklinika.hu.

Piroska!
Boldog névnapot neked!

Nircee!
Édes lehetett Marci! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Piroska, Boldog névnapot !

Sajna betegek vagyunk :( Másfél hete elvittük a Bencét fül-orr gégészetre, mert egy kicsit süketke és anno a dokinénink is mondta, hogy nagy az orrmandulája és ezért is lehet, hogy nem hallja ha szólunk, meg van benne jó nagy fokú szelektív hallás is. Na mindeggy, úgy voltunk vele max azt mondják semmi baja a hallásának csak nem figyel oda. Még jó, hogy elmentünk, mert arcüreg gyulladása volt, minden előjel nélkül, ami a fülére is ráment. Hál isten szépen kitisztult az antibigyótól és nem kellett felszúrni neki, de azt monta, hogy még ne menjünk oviba. Erre mára mind a kettő úgy köhög, hogy rossz hallgatni, úgyhogy holnap irány dokinénink, még jó, hogy szabadnapos vagyok.

Úgy néz ki megérett a lánykám a szobatisztaságra, napközben nem kell neki a pelus :D az előbb is szólt, hogy anya jön, jön és már tolta is le a gatyót meg a bugyit és kakilt a bilibe. Nagyon büszke vagyok rá. Ezt az egészet egy másfél hét alatt érte el és nem erőszakoltam semmit. Már korábban is levette a pisihez a pelust, de egész nap rajta volt. Most meg már ő mondja, hogy nem kell neki csak az alváshoz.

Ichtus, sajnos az ember csak ilyen eseteknél jön rá arra, hogy mi a fontos és mi nem és, hogy a bolhából is elefántot csinálunk, mikor másnak ezerszer nagyobb gondjai vannak :(

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Rakok néhány képet a lányokról:

Amennyire hasonlítottak újszülöttként egymásra, most annyira nem. Anna és Sára 4 hónaposan:
Kép
Kép

Kép Nézzük, jó-e rád a pizsi, amit kaptál?

Kép Mamiéknál dec. 26-án

Kép művelődés

Kép kis kuktám segít

Kép testvérkék

Kép Gyere Anna, tisztába teszlek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, jajj, de jók a képek!!! :D ÉS tényleg, Anna milyen kopaszka, Sára zuhatagához képest! :shock: :D

thenus

Katica,
szerintem csak a frizura kevesebb Anna esetében, amúgy olyanok, mint két tojás... :wink:
andibab

Sziasztok, lányok!

Annyira szégyellem magam, be kell vallanom, hogy azért jutott eszembe belépni, mert annyian üzentek a névnapomra, hogy eszembe jutott, hogy lehet, hogy ti is üzentek, én meg bunkó módra nem válaszolok. Jaaaj, bocsánat! :) Egyébként tegnap abból jöttem rá, hogy névnapom van, hogy elkezdtem kapni az üzeneteket. Ennyit arról, hogy mennyi időm van magamra...
Egyébként vége a vizsgáimnak, eddig minden jegyem ötös :), de ez nem az én érdemem, könnyű vizsgák voltak, most tanuljuk a szakmai dolgokat, tehát érthető, hogy nem annyira nehéz. :) De a tanulást nem tudtam abbahagyni, mert itt a szakdolgozat, tehát minden nap éjjel kettőkor szépen kicuccolok a nappaliba és a laptopon nyomom az ipart. :) Nem tudom, de ez nekem annyira jót tesz. Lányok, kell az embernek egy kis kikapcsolódás. Amikor tanulok, mindig annyira feltöltődöm. :) Egyébként a szakdolgozatom témája hátrányos helyzetűek felnőttképzése, nagyon hálás téma és nagyon érdekes. Tudtátok, hogy a munkaerőpiacon mi is ez a kategória vagyunk??? :( De nem baj, mert lesz ez még jobb is. Viszont a szakdolgozatom kapcsán megtudtam, hogy van egy olyan alapítvány, amelyik azzal foglalkozik, hogy kisgyerekeseknek (anyukáknak és apukáknak) ad tanácsot, álláskeresési technikákat tanítanak, állást is lehet ott találni, van egy adatbázisuk, pszichológusi segítséget nyújtanak, stb. Szóval ha valakit érdekel, akkor szívesen mondok róla bővebb infót. :) Na, visszatérve.
Képzeljétek el, lányok, most rajta vagyunk a tesóprojekten gőzerővel :), de annyira fáj a derekam (na, azért közben nem, csak máskor :)), hogy néha nem tudok kiegyenesedni, ki kell másznom az ágyból. :( Nektek is volt már ilyen??? Nagyon szenvedek, de nem merek elmenni dokihoz, míg nem derül ki, hogy most van tesó vagy nem, mert akkor ugye nem mindent lehet... Van valami ötletetek, hogy mi a jó derékfájásra? El fogok járni mágnesterápiára, mert azt lehet baba mellett is, de nem tudom, még mit tehetnék. Vagy lehet, hogy pont azért fáj, mert összejött a testvérke? De jóóó lenneeee. :) De nem hiszem, hogy azért...

Nircee:
nálunk is ez megy, csak nálunk éjjel mindig kell pelusozni. Ugyanis királylány egész éjjel iszik tápit, úgy értem, hogy egy éjszaka többször is felébred, és akkor azonnal a kezébe kell nyomnom a tápszert, különben botrány van. Ha nincs készen tápi, akkor az apja kijön hozzám, mert én ugye elég sokat vagyok fent éjjel, és addig már én csinálom neki a tápit, mire apa megszólal az ajtóból: Kijött a rabszolga tápit csinálni és így elhallgatott a leányzó. :) De tényleg így van! :) Ha nincs tápi és ott maradok mellette, akkor aztán kitör a parasztgyalázat. Ha kijövök, akkor tudja, hogy azért jöttem ki és elhallgat. Nagyon rafinált egy nőszemély.
Marci nagyon aranyos! :)

Henus
nagyon jó sztori. :):):):):)

Lányok, majd még írok, most már nem annyira vagyok elhavazva. :)

Ja, egyébként meg töltöttem le rajzfilmeket, ha kértek, szóljatok, küldök át szívesen. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, végre elolvastam, amiről lemaradtam... Huhh...

Nircee
szegénykém, nagyon nehéz lehet most neked. Nálunk nincs két gyerek, ezért nem tudok tanácsot adni, azt tudom, hogy Didrit mindig azzal tudtam elhallgattatni, ha sírt, hogy énekeltem neki. Ez talán azért is jó lehet, hogy két gyereknek is tudsz egyszerre énekelni. Nem tudom, csak egy ötlet. De azért a baby sittert egy héten legalább egyszer nem ártana bevezetni. Mert akkor kicsit ki tudnál kapcsolni, úgy főznél, hogy közben tudsz egy kicsit gondolkodni, vagy kikapcsolsz. És ha a mosogatást vagy a többi házimunkát hajnalban csinálod, vagy este, amikor alszanak? Akkor nem kell azon idegeskedned, hogy nem lesz mindenre időd, akkor csak a két gyerekkel foglalkozol, az esetleg nem megoldás? Talán ha összejön a testvérke, okosabb leszek, de akkor ez már nálatok nem lesz kérdés...

Szantre, Pilla
azt hiszem, hogy ti kértetek képet Didriről. Az az igazság, hogy tele van a gép és arra nincs időnk, hogy leszedjük a képeket, ezért nem is csináltunk képeket már egy ideje. De fogunk és akkor teszek fel.

Na, most már tényleg megyek tanulni.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sárának Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sárikának Boldog Névnapot!!!

Kép
andibab

Piroska,
nekem pár hónapja kezdett el "leszakadni" a derekam, van hogy úgy kell kigurulnom az ágyból reggel, annyira fáj, hogy nem tudok rendesen felkelni.
Viszont a mágnesterápia tudtommal tilos várandósan!!! Nem véletlenül van a mágneses derékaljakra is ráírva, hogy terhes nőknek tilos használni!!!!
A vizsgáidhoz gratula, ügyi vagy! :wink:

Pimpoka,
hogy van a húgod? Javult az állapota?
andibab

Pilla Sárájának, és Katica Sárikájának is Boldog Névnapot!

és Neked is Piroska, így utólag is... :oops:

thenus

Sziasztok!

Köszönjük Sárika nevében a köszöntéseket! :lol: És a lányok nevében a dicsiket :wink:

Pilla, a te Sárádnak is BOLDOG NÉVNAPOT!!! :P

Piroska, sajnálom, hogy fáj a derekad. Akkor legalább jó lenne, ha a baba miatt fájna :wink: Drukkolok a kistesónak!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Most csak a névnaposok miatt jövök:

Piroskának és a két Sárának nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Kép
Kép
nircee

Mind a két Sárának boldog névnapot kívánok!

Piroska!
Szurkolok a babaprojekthez! Én is kicsit meglepődtem, hogy a mágneses terápiát a pocaklakóval egy lapon említetted. Szerintem sem lehet egyszerre... :roll:

Katica!
Nagggyon jók a képek! Szerintem is hasonlít a két lányzó egymásra, csak a hajuk mennyisége más. :wink:

Kép
Kép
giga1

Köszönöm a nagyjányom nevében is a köszöntéseket.

Ma este 1/2 8-ra megyünk a Bajcsy kórház fülészetére egy dokinénihez, aki a párom régi ismerőse (az interneten ódákat zengnek róla, hogy milyen jó orvos). Megnézi Laura fülecskéjében azt a furunkulusnak kikiáltott akármit, mert sajnos egyre gyakrabban jön elő Neki. Mellékesen megnézetem vele a lány koponyáján lévő dudort is (kb. 1 hónapja vettük észre, hogy van egy kemény golyó a buksiján). Gondolom kezdeni úgysem tud semmit vele, de legalább megmondja, hogy merre induljunk el.

Pimpoka, sajnálom a húgodat. Jobban van már? Épp tegnap említette a húgom, hogy kb. két hete fáj a gyomra evés után és valamelyik éjszaka annyira fájt Neki, hogy majdnem elvitette magát az ügyeletre. Egyből Ti jutottatok eszembe, meg a tükrözéses mizéria. Ma elmegy dokihoz, aki gondolom beutalja vizsgálatokra.

Nircee, örülök, hogy kicsit jobb a helyzet nálatok. Ha gáz van, azért hívj nyugodtan, megyek szívesen segíteni. ;)

Katica, szerintem is nagyon hasonlít a két lány egymásra. Olyan tündériek, így együtt. Sárika pedig igazi kis konyhatündér. Olvasom a blogot is, és olyan jókat nevetek a nagylány akcióin, beszólásain.

Czakoca, jobbulást Nektek! Gratulálok a nappali szobatisztasághoz.

Szantre, nagyon szuper kis asztalt csináltatok. Ügyik vagytok!

Henus, az alsógatyás sztori nagyon jó. Én ott vonyítottam volna a röhögéstől, ha ezt látom. :lol:

Drukkoljatok nekünk estére, hogy kevés sírássl megússzuk a vizsgálatot. Már előre sajnálom a lányt és egy jó nagy gombóc van a gyomromban. :oops: :cry:
Vendég

Pilla!
Megy nektek a drukk!
Remélem most már kiderül, hogy mi van a lány fülével!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Megjártuk a dokinénit. Azt hittem dobok egy hátast mikor odaértünk, pedig időben elindultunk, de már 12 voltak előttünk, volt olyan aki már 10:45-kor ott ült, hogy első legyen /12-től van rendelés/ Két és fél óra várakozás után bejutottunk, de addigra már a két gyerek is meg én is kivoltunk :evil: Bence már jól van, de még a héten nem megy oviba, Dettinek meg kezdődő tudőgyulladása van. Csak tudnám hol szedtük össze, mikor sehova sem megyünk :roll: csak szellőztetek, de akkor nincsenek a szobában, na mindeggy, benne van a levegőben, kapott antibigyót, majd jövőhéten megyünk vissza.

Pilla, szurkolok és izgulok, hogy ne nagyon fájjon Lajának és persze, hogy kiderüljön, hogy akkor mi is ez valójában.

Ichtus, hasonlítanak ők nagyon is pláne a szemük szerintem, az utólsó képen nagyon gondoskodó kis nővérke a lánykád.

Sáráknak boldog névnapot!

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Czakócza
Sajnálom, hogy betegek vagytok, gyógyulást kívánok!

Andibab, Giga
tényleg nem lehet baba mellett a mágnest? Mert én úgy tudom, hogy lehet, sőt... Ajjaj
Akkor most mit csináljak? Nem bírok lehajolni a Didrihez. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
az alábbiak egy mágnesterápiás termékekkel (matrac, lepedő, derékalj, készülékek stb) foglalkozó cég termékismertetőjéből vannak:

A mágnesterápia egyik igen fontos hatása az, hogy a szervezet immunrendszerét erősíti, a regenerálódási folyamatot felgyorsítja, ezáltal a betegségek megelőzéséhez, kezeléséhez nagymértékben hozzájárul. A szervezet ellenállóbbá válik az allergiákkal szemben, a tünetek egyáltalán nem, vagy enyhébb formában jelentkeznek. A fájdalomcsillapító hatás azon a tulajdonságon alapszik, hogy a mágnes képes a szervezet ion-egyensúlyának visszaállítására, illetve arra, hogy egy egységes, homogén mágneses teret állítson elő a pihenő test körül.

A következő esetekben a használata különösen javallott:

- migrénes bántalmaknál
- izomfájdalmaknál (húzódások, túlzott megterhelés)
- menstruációs zavarok esetén
- vírusos megbetegedéseknél
- gyulladások megelőzésénél és csökkentésnél

A mágneses termékek használata a következő esetekben szigorúan tilos:

- pacemaker használata esetén
- terhesség 3. hónapjától
- TBC-s betegségben szenvedőknek
- rákbetegeknek a sugárkezelés időtartama alatt

nekem is nagyon sokat fájt a derekam Ronival már elég korai terhességtől kezdve, és akartunk venni ilyen derékaljat/lepedőt, de a cégnél azt mondták, hogy majd csak akkor, ha már kint van a baba, ők nem fognak terhes kismaminak ilyen terméket eladni...
andibab

Megjöttünk...

A dokinéni kedves, alapos, közvetlen.
A lány fülében tényleg furunkulus van, ami valószínűleg attól újul ki, hogy megvakarja és újra befertőzi. Mostantól minden fürdetésnél be kell dugni a bal fülét, hogy ne menjen bele víz és amiatt se vakarja. Ha nagyobb lenne simán kivágnák Neki, de a doktornő azt mondta, hogy ilyen picinél ezt nem tenné, úgyhogy kaptunk fülcseppet, meg antibiotikumos krémet, amit a tünetek megjelenésekor kell alkalmazni (amikor vakarja, illetve növekszik a dudor). Valószínűleg egyszer elmúlik és soha többet nem jön ki, de azt nem tudni, hogy ez mikor lesz.
A fején lévő dudor pedig biztos, hogy nem nyirok, és nem is zsír, hanem valami kemény. Ő csontkinövésre tippelt, amire mi is gondoltunk, de azt javasolta vigyük el a csajt egy röntgenre.

Ennyi...

Jó éjszakát mindenkinek! :wink:
Vendég

Lányok, itt van néhány kép rólunk:

Kép Pimp
Kép Mimike
Kép
Kép Nézd Himi, így alszunk!
Kép Ott han hempijaja!

Kép
Kép
nircee

Jaj, persze elküldtem, mielőtt még írtam volna hozzá. :oops:

Szantre,
ja, Marci, mint a családban mindenki, a nagy ellentmondások embere. Mindannyian ilyenek vagyunk: sokszor a legellentétesebb tulajdonságok keverednek bennünk, és hol az egyik, hol a másik tör a felszínre. :?

Czakoca,
jobbulást!!!

Pilla,
remélem, hatnak a cuccok! Szegénykém, és fáj is neki, vagy csak csúnya? A pukli ha csontkinövés, akkor mit lehet vajon vele csinálni?

Piroska,
sajnálom a derékfájást, sajna én sem tudok semmilyen ötletet adni, de a mágnesről én is azt tudom, amit a többiek. Nem lehet, hogy nem ittál elég calciumot szoptatás alatt? Ilyenkor min. 1200mg a napi szükséglet a normál 6-800mg helyett! Ha nem eszel eleget, akkor a csontjaidból vonja ki a szervezet, és akkor lehetnek ilyen tünetek. Egyébként rengeteg gyerekes nőtől hallom, hogy a terhesség/szülés óta állandóan fáj a derekuk. Lehet a nem megfelelő testtartástól, a gyerek hosszú évekig tartó cipelésétől és persze milliárd egyéb okból. Szerencsére én nem panaszkodhatok, persze nekem is szokott fájni, de már terhesség előtt is, és csak időszakosan, ha meghúzom, vagy megterhelem.
Drukkolok a babaprojekthez!!!

Katica,
nagyon édesek a Lányaid! Szerintem is hasonlítanak! Az utolsón tényleg olyan gondoskodónak tűnik Sárika.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Sárának és Sárikának és Piroskának boldog névnapot!

Pilla, örülök, hogy nincs nagy baj Laura fülecskéjével. Remélem használ a csepp és az antibiotikum, és hamar elmúlik a bibi.

Czakoca, nektek jobbulást! És Dettinek nagy gratula!

Mi is vettünk bilit, tetszik is Márknak, de csak ruhástól hajlandó ráülni. Ha mi megyünk wc-re, ő is rögtön hozza a bilit, mellénk ül, aztán felpattan, és összecsapkodja a kezét, hogy "kész". De nekem úgy tűnik, nem túl kényelmes neki, lehet hogy a wc-szűkítővel jobban járnánk, mert a wc százszor jobban érdekli. :roll:

Piroska, az éjszakai ivászat és peluscsere nálunk is megvan :roll:
Nem féltitek Didri fogait, hogy éjszaka tápit iszik? Nálunk is volt, hogy rákattant a junior tejre, éjjel is azt kérte, de visszaszoktattuk a sima vízre, nehogy tönkremenjenek a fogai.
Én is drukkolok, hogy a derekad a kistesó miatt fájjon ;)
Talán a termál fürdő jót tenne, bár a fürdő sem annyira javallott kismamiknak. Vagy megpróbálhatsz kicsit odafigyelni, hogy ha hajolsz, leülsz, felállsz, ne derékból, hanem csípőből hajolj.
Nagyon irigyellek a szakdogaíráshoz való kedved miatt, mert én úgy érzem, most holtpontotn, vagyok. Semmi kedvem és ihletem.

(Ha vkinek megjött a kedve egy kis teszt töltögetéshez, azt nagyon szívesen venném. Nevelési stílus kérdőívekről lenne szó, és nagyon jól jönne a szakdogámhoz. Ill., ha ismertek egyedülálló kisgyermekes anyákat, annak is nagyon örülnék.)

Katica, szerintem is hasonlítanak a lánykák, főleg a szemük, szemöldökük, orrocskájuk. Nagyon édesek együtt, tök jó képeket csináltatok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee, Marci olyan mint egy férfimodell a kabátos képen. Ahogy néz, ahogy tartja magát. Tökéletesen tisztában van vele, hogy jól néz ki :wink: :lol:
Simi is milyen jóképű. Részleteiben nagyon hasonlít Marcira, a szája, orra, de az összkép teljesen más. Nagyon cukik az ágyikóban.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jaj, még valami, muszáj dicsekednem, büszkék lesztek rám!
Ma ismét egy olyan majdnem egész nap ordítós nap volt itthon (mikor kicsit abbahagyták, akkor meg a legvidámabb fickók voltak a Földön :roll:) , a legjobb délelőtt volt: Simit le kellett tennem,mert pisilnem kellett, Marci ott maradt a nappaliban. Simi persze üvöltött, hogy hogy mertem letenni, de ezt már megszoktam. Egyszer csak hallottam, hogy Marci kegyetlenül visít, kirohantam a wc-ről, azt hittem, leesett valahonnan, vagy becsípte valamilyét stb. Nem tudom, mi lehetett, de odarohant hozzám, átölelt, és kb. 10percig így visított (Simi persze nem hagyta abba, így párhuzamosan nyomták). És most jön a lényeg: NEM HÚZTAM FEL MAGAM!!!!!! Olyan nyugodt voltam, hogy ezt Teréz Anya is megirigyelte volna! Simit hagytam, mert tudtam, hogy "csak" engem akar, Marcit próbáltam lenyugtatni. Ölelgettem, puszilgattam, halkan beszéltem hozzá, próbáltam elterelni a figyelmét stb. 10percembe tellett, de SIKERÜLT!!!!! Aztán jött Simi, ahogy felvettem, csönd lett! És bár sokszor volt így a nap folyamán, egyszer sem fogyott el a türelmem! Igazából fogalmam sincs, hogy mi történt velem, de ma tényleg hiper higgadt voltam. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
nircee

Szantre,
köszi! Marci tényleg ilyen, ha látja, hogy fotózzák, beáll, szó szerint! Hol mosolyog, hol komoly, mindig úgy mozdul, mintha tudná, mi az előnyös neki. Őrület! Így mondjuk sokkal nehezebb spontán képeket készíteni róla, csak mikor nem figyel, mint a Simivel készült képeken.

Kép
Kép
nircee

Szantre,
kűggyed csak! :wink:
andibab

Szantre
szerintem az a titka, hogy vizsgaidőszak után ne hagyd abba a tanulást, hanem folytasd, nem tudom... :)

Nircee
tényleg arik a gyerkőcök, a kabátos kép nagyon jó :)

Most egy kicsit elbizonytalanodtam, nem is tudom... Akkor tovább fog fájni a derekam? :(

Pilla
remélem, rendbejöttök!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, Tiop-al mi a helyzet?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Andi, de rendes vagy! De te az elsők közt voltál, akik a múltkor kitöltötték. Ez még mindig ugyanaz. De nagyon köszi! ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre
nekem is elküldheted
piroska@inf.elte.hu

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok, csak bekukkantok kicsit...
Szoktalak olvasgatni benneteket, de írni nem nagyon van energiám... :(
Nálunk semmi különös nincsen, kicsit náthásak vagyunk... Lolo rengeteget dumál, mondókázik, énekel. Néha vannak kis hisztik, de elég könnyen kezelhető. :) Szerencsére elég jó természetű a gyerekem. :) Egyetlen gondunk mostanában, hogy lassan "megöli" a macskánkat a szeretetével - szó szerint. :( Mostanában állandóan odabújik hozzá, ráfekszik, ölelgeti - de úgy, hogy majd' megfojtja szerencsétlent. A hülye macska meg tűri...
Na mindegy, remélem, nemsokára leszokik róla a kisasszony...

Piroska: nekem hátfájásra a gerinctorna jött be, a Timur utcában van is - meg Pilates is. Ezeket lehet várandósan is csinálni, csak a trénernek tudnia kell róla, mert akkor szól, hogy melyik gyakorlatokat nem lehet csinálni, és mit lehet helyette. :) (A Pilates egyébként szülés előtt kifejezetten jót tesz!)

Hát, mára ennyit, megyek főzni... :)
Vendég

Sziasztok!

Pilla!
Örülök, hogy rendben volt minden a dokinál! Remélem hatni fognak a krémek!

Nircee!
Nagyon jók a képek! Marci és a szőkesége... 8) Szerintem is hasonlít Simi Marcira.
Nagyon ügyes voltál, hogy higgadt tudtál maradni! Csak így tovább! :)

Czakocza!
Jobbulást nektek!

Lányok!
Nálatok a gyerkőc ki tudja már köpni a fogrkémet fogmosáskor? Ha igen hogyan tanítottátok meg neki? Vagy ez lehet, hogy még korai ennyi idősen?

Kép
Kép
giga1

Giga,
Marci még nem tudja, bár mindig mondja, hogy "pök". Én ezt úgy oldom meg, hogy éppen, hogy csak teszek fogkrémet a kefére, csak annyit, hogy épp fehér legyen. A kis fogacskáinak ennyi is bőven elég, de az nagyobb baj lenne, ha lenyelné.

Lányok, képzeljétek, már megint elromlott a szárítógépünk!!!! Pénteken jön a szerelő. Persze ismét penészedünk, ráadásul ma vettem észre, hogy a padláson a nyáron lerakott deszkák és néhány gerenda is vastagon van borítva penésszel, és az üveggyapot szigetelés vizes, mint egy szivacs!!!! Csöppet sem vagyok ideges!!!! A férjemmel ismét jól összevesztünk, mert szerinte nincs baj, majd kiszellőztetjük, de én igenis aggódom! Akik csinálták a padlást, nem akarjuk visszahívni, bármennyire is garanciális, mert ugyebár anno ők lopták el a férjem óráját, így be nem teszik a lábukat ide. Szóval nem tudom, mit csináljak. Most egész nap lenyitottuk a padlásajtót, és a fenti szellőző ablak és a szobánk ablaka is nyitva van, de ennek az az ára, hogy a gyerekszobában már most 16 fok van, pedig be van csukva az ajtó! Hogy fog így Marci délben aludni? Simit felvittem, jó vastagon betakartam, de 10 perc után felébredt, szerintem fázott a fejecskéje.
Mindig van valami, a tegnapi nyugalmamnak annyi, pedig mikor reggel felkeltem, még nagyon nyugis voltam. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Giga, mi a FLP aloe verás fogkrémét használjuk (vagyis csak Márk), és azt le lehet nyelni, a nyelőcsőt is tisztítja, nagyon dícsérik, viszont elég drága. Kb. 2000 ft egy tubus, de nagyon sokáig elég. Márk kb egy évig használja.
Szerintem annyit megér, hogy nehogy baja legyen a lenyelt fogkrémtől.
De van egy FirstTeeth nevű babafogkrém, az is fruorid mentes, szintén lenyelhető. Ez szerintem gyógyszertárban kapható.

Amúgy érdekes, mert Márk szokott fogmosás közben odaszaladni a mosdóhoz és köp egy nagyot. Gondolom látta tőlünk és utánozza. Szóval szerintem akár meg is lehet tanítani, de akkor is lenyelhet egy kicsit.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Miért nem lehet lenyeline a gyereknek azt borsónyi fogkrémet amit a fogkefére kap?
Mi baja lesz?

Mi amikor voltunk vele fogászaton a fogorvost kérdeztem és azt mondta, hogy nem baj, ha lenyeli, ajánlotta, hogy szedjen a gyerek dentinoxot. Azt is mondtam neki, hogy esti táp után a fogmosás az ágyban van, és a szájában marad a fogkrém, azt mondta, hogy az nem baj, jobban beépül a fogába ami a fogkrémben van. Mi elmexet használtunk eddig, de most Lelle nagyon Gabi függő lett és fogkréme is olyan van. Ha veszünk krémet, mindenkinek elmondja a DM-ben, hogy "Da tém jó, nem típ"

Nagyon jók a képek Nircee! Hu, pedig az nem túl jó, hogy ennyire nedves nálatok a padlás, nem fog most egy szellőztetéstől kiszáradni, sajna.

Pénteken lesz az utolsó vizsgám, már csak tanulni kellene...

Egyébként meg olyan fos napjaim vannak. Nagyon feszült vagyok, ideges és kimerült. Tesómat majd csak talán jövőhéten engedik ki a kórházból, Lelle drágaságom egyre nehezebben marad dédivel, ha mennem kell valahová, a férjem sokáig dolgozik, nekem nyakamon az egész háztartás és a hülye vizsgák. Most, hogy nincs péntek-szombat egyetem, tök szar. Még ha reggeltől-estig kell ott lennem, akkor is érdekel és más, mint egyébként.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?