Új privát üzeneted érkezett!

Fanni! Kép

Kép Egyébként GRATULÁLOK a kislányodhoz!!! Kép

Hogy fogják hívni???

A fiuk is elég izgatottak és várják már az öcsike érkezését, de nem nagyon tudom, hogy mennyit fognak fel az egészből, főleg Domi ( 3 éves ).
Kicsit félek, hogy féltékenyek lesznek!

Domi folyton csak azt mondogatja, hogy " ÚGY FOGSZ NEKEM HIÁNYOZNI AMIKOR A KÓRHÁZBAN LESZEL!"
- "DE MAJD MEGYÜNK APUCIVAL LÁTOGATNI ÉS MEGNÉZZÜK, HOGY MEGSZÜLETETT-E OLIVÉR" - olyan édi amikor ezt mondja! Kép Kép Kép

Írj mihamarabb!

Szia

Puszi

Sziszike

Kedves Eszty!

Megkaptam az e-mailedet és írtam Neked én is!
Várom mihamarabbi válaszodat!

Szia

Sziszike ( 34 + 6 )

bedoli

Sziasztok!

Móni,
Nekem van már kiskönyvem, kb. 2 hete szereztem be, hogy gyorsan túl legyek az első vérvételen meg UH-n. Persze, nem emlékeztem (hiszen régen volt már 2002 nyara:-)), hogy nem lehet csak úgy vérvételre odamászni. Hanem be kell jelentekezni:-) Szóval kiskönyv megvan, de még csak a védőnő bejegyzése virít benne. Én márc.16-án megyek vérszívásra és UH-ra is, így véletlenül sem fogunk összefutni a váróban:-)

Nekem pont olyan egész napos émelygésem, rosszulétem van, mint az előző kettővel. Az a legnagyobb baj, hogy az előzőeknél is csak a 18. hét után kezdett teljesen elmúlni, az meg hol van még:-(( De utáni is sokáig érzékeny maradtam bizonyos szagokra (pl. dobhattam ki az alig megbontott kedvenc parfümöm, már a látványától is öklendeztem:-(

Na, ennyi a panaszból, Mindenkinek sokkal kellemesebb napokat!

Pá,
Viki
ccviki

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon kellemes hétfőt kívánok!!

Szia Sziszike!

Én is nagyon gratulálok a három fiucskához! Kép Nem semmi Kép

A mi kislánykánkat még egyelőre "csak" királylánynak hívjuk. Persze vannak tippek, de majdnem minden nap eszembe jut valami csodaszép név, és akkor jövök rá, hogy micsoda nagy felelősség nevet adni egy emberkének.

Nekem nagyon tetszett a Dominika, de ezzel egyedül maradtam, szóval ez hamar ejtve lett...

Rólam egész terhesség alatt nem készült fénykép, és most már a végéhez közeledve kezdem úgy érezni, hogy csak meg kéne örökíteni a pocaklakót még ebben a formájában, mert aztán itt a vége fuss el véle Kép Pár év múlva pedig biztos jó volna visszanézni Kép

A fiucskákat megnéztem, édesek, meg Olivér képei is! Azt hiszem, nálatok hatalmas fotóalbumok lehetnek otthon Kép

Puszi Nektek,
Fanni
(34 + 5)
kfanni

Sziasztok!
Mar korabban irtam ide, de ha nem emlekeztek csengo vagyok es 11+2. A jovo heten megyek eloszor a Margitos terhesgondozasra. Laborba 9-re kell mennem es ha vegeztem uh. Elso kerdesem: kb mennyit kell ott lennem, keszuljek fel egy egesz napos elfoglaltsagra (szabadsag)?
Masodik, hogy az uh-ra johet a ferjem, vagy ez itt egyalan nem szokas? Es ott mennyit kell varni?
csengo
Vendég

Sziasztok! Kép
Megjöttünk az uh-ról, kislánnyal minden rendben, már 1201 g-os Kép viszont megint ráült a fenekére. Nagyon sereg-forog nekem, de azért remélem, a végére egyenesbe kerül. Kép

Viki, én 22-én megyek legközelebb, sajna mi sem találkozunk. Kép
bambrus

Sziasztok!
Bogyeszka, mennyi idős a pocaklakód?

Beatrix (Csengő), szerintem nem kell olyan sokat várnod, mert a vérvételen nem szoktak sokan lenni, az korán van, u.h-ra meg időpontodnak kell lennie és tapasztalataim szerint be is szoktak hívni időben, nekem 1.terhességemnél sem kellett sosem várnom, most sem.
Boldog babavárást!
Mónika
angelka

Csengő, kicsit figyelmetlen voltam,ha először mész és még most lesz adatrögzítés, az időigényes, de attól függ ki csinálja, kb.20 perc, leveszik a vért...a többit leírtam, ha meg időpontod van- és az kell, hogy legyen - az 10,05 perc, férjeket általában be szokták hívni később, de nyugodtan rá is kérdezhetsz. Ügyes legyél!
angelka

Mónika, ma kezdtem a 28. hetet.
bambrus

Bogyeszka,
jajj de irigykedem, ha fentebb olvastál, én elmentem u.h-ra és visszamentem az időben másfél hetet, azt mondták, most vagyok, leszek szerdán 17.hetes. Annnyira türelmetlen vagyok, tudom, tudom, csak....nagyon várom már, szeretném már az igazi nagy mozgásokat érezni, csuklásokat, a kisfiam nagyon sokat csuklott annnak idején.....
puszi, zép babavárást!

Almácskám, ma semmi hír rólad semmilyen vonalon, jól vagy?
pusssz
angelka

Sziasztok Lányok!

Mónikám, Jól vagyok!!! Megkaptam a mailedet, köszike!!! Sok dolgom volt ma és nem nagyon jutottam a géphez. Most is csak miattad ültem ide, de megyek is, holnap folyt. köv.

Puszi,
Bogyeszkának, Sziszikének, Evaanyának is!
+ a többieknek!!!!
Szép estét!
Alma
almaa

Móni, hármat alszol és már itt is lesz! Kép) Egyébként is általában a többedik gyerkőcöt hamarabb megérzik az anyukák. Azután meg már ki is rúgja a ház oldalát a kis bérlő. ;)

Szia Alma Kép
bambrus

Monika!
Koszi a valaszokat. Akkor jon a ferjem is. Mult heten telefonaltam a terhesgondozasra de ott csak azt moondta a no, hogy vervetel utan menjek be uh-ra, idopontot nem adott. Remelem nem lesz gond.
Beatrix
Vendég

Kép Sziasztok lányok! Kép

Szép délutánt mindenkinek! Kép

Kedves Fanni! Kép

Örülök, hogy megint írtál nekem pár sort!

Ami a DOMINIKA nevet illeti nekem nagyon tetszik, ha Domikám kislány lett volna akkor Dominika lett volna Kép!

Ami a fotóalbumokat illet tényleg rengeteg albumunk van Kép !!!

Hogy vagytok?

Írj mihamarabb!

Kedves Varjú Mónika! Kép

Megkaptad a járókával kapcsolatos e-mailemet???
Hogy döntöttetek, vesztek olyat???

Neked is a Gyöngyi a szülésznőd ugye???
Te mikorra is vagy pontosan kiírva???

Várom válaszodat!

Kedves Alma! Kép

Megkaptam az e-mailedet, igyekszem válaszolni, bár azthiszem a címmel elkéstem, mert csak fél 5 körül kapcsoltam be a gépet! Kép

Sziasztok

Puszika

Sziszike ( 35 )

bedoli

Sziasztok Lányok! Kép

Már régóta olvasgatlak titeket, csak még nemvolt merszem csatlakozni, még csak a 9-dik hétben vagyok hát hozzátok képest csak Kép
Én is a Margitban fogok szűlni, van egy kislányom ő 2001.06.18-án született a MargitbanKép
Az orvosom Dr.Sztanyik. Én nagyon szeretem azt a kórházat nekem semmi gondom nem volt vele eddig.
Remélem befogadtok Kép Kép Kép
Sziszike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szijjjja Kép

Sziasztok: Niki
lani

Sziasztok Lányok!!

Kép Szia Niki!
Szerettel várunk, máskor is!
Mindenki így kezdte itt, (milyen jó, most már én is írhatom ezt valakinek)
én is, ráadásul még elsô babásként!

Kép Jó ez a Topik, néha-néha elünik egyik másik kismama, de idövel mindenki elökerül, mostmár majd Te is!

Kép Bogyeszka, Pusz, Pusz!!!!

Kép Mónikám, tegnap Én tüntem el, ma meg Te, küldtem neked ma már 2 e-mailt is! Nincs semmi gond!!-ugye?!

Kép Szia Sziszike!
Küldtem e-mailt neked is,
a cím miatt ne izgulj, akkor holnap megy
az ,,anyag,,!

Kép Évaanya!! Hol vagy? minden OK???

Kép Szia Csengô!
Szerinetem szabadság! Jobban jársz, mert változó azért ez a dolog, van amikor nem vártam semmit én sem, de a múltkor elfelejtettek és ott ültünk 1.5 órát+ban.
Attól függ, mennyire kötetlen a munkaidôd....

Jó éjszakát,
szép álmokat, mindenkinek
Puszi
Alma
(21.)
almaa

Sziasztok!

Alma,

megvagyok, cipelem a nagy hasam. Tegnap voltam CTG-n, labor, az orvosom is megnézett. A keményedéseknek semmi hatása nem volt a méhszájamra, most már kihúzom a végéig, azt mondja. Ráment a délelőttöm, de nem baj. Találkoztam egy kismamatárssal, aki két héttel előttem jár, ugyanahoz a dokihoz járunk. Elbeszélgettünk a várakozás alatt.

Niki!

A nagyobbik gyerekeink majdnem egyidősek, az enyém 2001. november 16.
Üdv!

Éva
evaanya

Sziasztok !

Üdv Niki:-)
Nekem is a Sztanyik doki bácsihoz van szerencsém, már másodszor:-) Én holnap leszek pont 10 hetes, szóval szoros versenyben vagyunk:-)) Remélem nem szimultánozunk majd egymás melletti szülöszobán,ugye nem tennénk ilyet a kedvenc dokinkkal? (meg magunkkal sem :-))))))))
Mikor mész első vérvételre?

csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok! Csak beköszönök, üdv minden réginek és újnak, és régi-újnak.
Sziszike, köszönöm kedves szavaid, én is megkuksiztam a fiaidat, jó fej kis fickók lehetnek. Nekem is van egy 4 éves ovis fiam. Kép
Viki, ha lesz energiám, küldök egy fényképet magunkról. Ti amúgy a III. kerületben laktok?
Jó babavárást mindenkinek,
üdv Klára
klara

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást Kép
Viki! Na az tök jó, hoyg közel egyidősek vagyunk Kép Még nem tudom mikor megyek az első vérvételre, majd jhét csütörtökön megyek a Sztanyikhoz, és akkor majd ő pontosan megmondja!!! És te? A magánrendelőjébe jársz? Láttam a profilodat! Nagyon cukik Kép Akkor most a harmadik baba???
Mindenkinek szép napot!
Üdv: Niki
lani

Szép napot mindenkinek! Kép Üdvözlet minden idelátogató kismamának és anyukának!

Kedves Niki! Kép

Isten hozott minálunk itt a Magitos Topikban Kép Kép Kép !!!
Megkaptad az e-mailemet??? Remélem igen!
Örülök, hogy a haspuffadásos dolog megodásra talált. Kép
Növeszd a pocidat és látogass el hozzánk gyakran!
Vigyázz magadra és az e-mail írást se hanyagold Ok!

Puszika Sziszike

Kedves Alma! Kép

Írtam neked e-mailt, remélem megkaptad.
A cím miatt nem izgultam türelemmel várom az újságokat, egyszer csak ideérnek! Kép

Kedves Évi! Kép

Örülök, hogy minden rendben veletek és hogy a CTG-d is jó lett!
Vigyázzatok magatokra és növeszd még legalább 3 hétig a pocidat Kép !

Írj gyakrabban, hogy tudjuk, hogy jól vagy OK !

Kedves Varjú Mónika! Kép

Már jó régen nem látogattál el hozzánk!

Kép SORRY - Amit a JÁRÓKÁVAL kapcsoltaban írtam az légyszi felejtsd el mert jó összekevertelek egy másik anyukával Végh Mónikával - BOCSIKA érte! Kép
a tévedésért!

Írj mihamarabb!

Szia Fanni! Kép

Merre jársz mostanában? Fentebb írtam Neked pár sort remélem jól vagytok!

Írj mihamarabb Ok!

Most már búcsúzom, további szép napot mindenkinek! Kép

Sziasztok Sziszike ( 35 + 1 )

bedoli

Sziasztok !

Klára,
Köszi, várom a képet nagyon:-)
Már nem ott lakunk (Békáson laktunk egyébként), majdnem 4 éve, hogy elköltöztünk Budakalászra, ahol egy "gyerekbarát" környéken (zsákutca, no átmenő forgalom) sikerült házikót venni. Ti akkor III.ker-iek vagytok (és merre)?

Niki,
Köszi, most frissítettem amúgy a képet, az még tavaly a szülés utáni héten készült:-)
Igen, én is magánzóba járok hozzá (főként a gyerekek miatt nem tudok órákat a Margit várójában ülni, magammal kéne őket is mindig cipelnem, mert se nagyik, se segítség 200 km-en belül:-)
Ha máshol nem, itt biztos sokszor "összefutunk", gyere minél gyakrabban!

A pocakméret növekedése az első hónapokban csak a belső szervek "ellöttyenésének" következménye, szóval lazulunk lányok belülről, ez a helyzet:-))

Szép napot Mindenkinek!

Üdv,
Viki
ccviki

Jó estét Mindenkinek, sziasztok!

Csengő!
Fentebb olvastam a kérdésedet az ultrahanggal kapcsolatban. Mi mindig felvetettük kazettára, csak a 18. héten nem lehetett Kép Pedig akkor még nagyon klasszul látszott az egész bébi. Szóval az előttünk behívott kismamához behívták az apukát is, mire az én férjem közölte, hogy ő bizony nem jön be! Micsoda dolog az... Mikor kijöttem, és tudatosult benne, hogy most nincs video, azt mondta, hogy menjünk vissza!!!! Szóval nagyon megbánta, mert csuda klassz dolog, kár kihagyni Kép

Bogyeszka!
Olvastam, hogy a kislánykád ráült a fenekére. Ilyenek ezek a lánykák. Az enyém minden UH-on a fenekén csücsült - anyukám azt mondta, hogy nem denevér ő, hogy fejjel lefelé lógjon Kép Nem olyan régen, a 33. hét körül fordult be, és azt mondták, hogy ilyenkor már nem is nagyon fordul vissza. Remélem, így lesz Kép

Szia Niki!
Megnéztem a profilodban a kislánykád képét, olyan, mint egy kis tündérke Kép Hogy hívják?

Szia Sziszike!
Nem tüntem el, csak ma óriási nagyot sétáltam, és a nap többi részét pihegéssel + a lakás szépítgetésével töltöttem Kép
Olvastam fentebb, hogy te márc 10-én mész az első CTG-re. Én pont 9-én, mert kedden rendel a dokim.
Sziszike, Te, mint rutinos kismama Kép , összepakoltad már a korházas csomagodat??
Egyébként minden rendben van velünk, szépen növekszik a királylány Kép Mostanában mintha picit lelassult volna, de azért éjszaka továbbra is nagyon-nagyon aktív Kép Ti is jól vagytok?

Puszi mindenkinek, "joccakát"!

Üdv,
Fanni (35)
kfanni

Sziasztok!

Sziszike!
Ahogy olvastam a járókával kapcsolatos felszólításodat, nem tudtam hová tenni, de most már ok. Kép
A gyerekkel kapcsolatban is összekevertél, vagy tényleg rosszul emlékszel? Mindenesetre leírom: 16 hónapos a kislányom, és most vagyok 11 hetes terhes (menses alapján 12). Szintén a Lacza Tibornál és a Gyöngyinél szültem és fogok szülni. Kép Emlékszel már? Kép
Egyébként köszi, hogy így hiányolsz, de sajnos csak heti 1, de legfeljebb 2 alkalommal tudok felmenni a netre (amiatt az undok telefonszámla miatt), de ilyenkor hősiesen végigolvasok minden addig írt sort! Kép

Viki!
Jól értettem? Te már túl vagy az 1. vérvételen???
Azt először csak a 12. héten csinálnak, nem?
És ha én 9-én elmegyek uh-ra, utána lemehetek a terhesgondozós védőnőhöz bejegyeztetni magam, és vérvételes időpontot kérni, vagy majd valahol máshol kapok időpontot, és majd aznap kell azt a védőnőt megkeresnem? Ugyanis visszaolvastam a lányommal a naplót, és megdöbbentett, hogy amikor odamentem, hogy bejelentkezem, meg vérvétel, stb. akkor fél 11-kor kerültem be az éhgyomrira, mert a védőnőhöz későn jutottam be. Na most ezt ki szeretném kerülni, nem akarok a cukorvizsgálat miatt még délben is ott ülni. (meg hát addig rosszul is leszek, nem bírom ki kaja nélkül)

Lani!
Üdv körünkben! Kép Közöttünk sincs sok idő, lehet, hogy majd mi is összefutunk egy-egy vizsgálat alkalmával. Mikorra leszel kiírva? Okt. eleje?

Jó pocakosodást mindenkinek!
Üdv.
VMóni
vmóni

Sziasztok!

Móni,
Valszeg valamit félreértettél, mert csak 16-án megyek az első vérvételre. Védőnőnél jártam már itt a lakhelyünkön (B.kalászon), szóval kiskönyvem beszereztem, a Margitos terhesgondozóban viszont még nem voltam. Emlékszem én is, hogy az ottani védőnőnek is kell adatlapot kitölteni, de nemtom, vérvétel előtt vagy után (majd ott kiderül).
Éhgyomorral órákig várni én sem tudok, mert minél jobban éhes vagyok, annál erősbb a hányingerem és valszeg előbb-utóbb rókaregélnék ott nekik:-)Majd felvázolom a helyzetet az asszisztenseknek és gyorsítom az eljárást:-))

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok!
Sziszike: Köszi persze írok minnél előbb Kép

Viki: Ezen a képen is nagyon helyesek!!!!!Kép

Fanni: Köszönöm szépen, a kislányom neve Barbara.

VMóni:Igen elvileg október 10-e körül. Háát lehet, hogy összefutunk, de valszeg el is megyünk egymás mellet Kép Kép KépEz már egyébként előfordúlt, hogy valakivel fél éve emaileztem már mindent tudtunk egymásról és kiderült utólag, hogy egy helyen nyaraltunk azaz egy utcába ugyanakkor és el is mentünk egymás mellett Kép

Na katonásan válaszoltam mindenkinek!!
Sziasztok: NIki
lani

Szép estét mindenkinek! Kép

Kedves Varjú Mónika!

Még egyszer bocsika a kavarásért, most már képben vagyok! Kép

Kép GRATULÁLOK a kislányodhoz és természetesen a pocaklakóhoz is!
Így hogy megint leírtad, hogy a dokibácsink és a szülésznőnk is ugyanaz, így már teljesen képben vagyok Kép Kép Kép
Sajnálom hogy csak olyan ritkán tudsz jönni! Kép
Jól vagy? Hogy viseled a terhességet?

Írj mindenképpen ha idelátogatsz!

Szia puszika Sziszike

Kedves Fanni! Kép

Kép Örülök, hogy megint írtál nekem köszike!
Be kell vallanom én elég buzgó voltam és már hetekkel ezelőtt összepakoltam nagyjából a cuccomat, hogyha bármi gond lenne és indulni kell, akkor ne kelljen kapkodni!
Ezzel a fiúknál is így voltam! A 7. hónaptól már készen állt a táska!
Kép Olivér is egyre kevesebbet mocorog, viszont annál többet csuklik szegénykém!
Egyre kisebb a helye szegénykémnek.
A névválasztással hogy álltok? Vannak újabb tippek?

Kép Most már megyek mert nagyon késő van!

További szép estét és jó éjszakát minden idelátogatónak!

Sziasztok

Sziszike ( 35 + 1 )

Kép

bedoli

Fanni, ezzel a denevérrel majdnem kiestem most a székből! Kép Kép
bambrus

Lányok, asszonyok, hallottatok már arról, hogy állítólag az Aminoerg nevű folyadék a gátmetszés után nagyon jó lehet a seb kezelésére?(gyógyszertárban kapható)
Ne mondjátok már, hogy menjek át a másik topikra, engem a ti véleményetek érdekelne!
A 2. szülésnél valóban nem mindig metszenek gátat? Ettől félek. A gát-témától, nem a szüléstől. Már.
Köszönöm!!
Mónika

Almuska, téged belepett a sok munka?
angelka

csssssssssss, mindenki alszik?
hahóóóóó!
jó éjt, álmodjatok szépeket!
angelka

Angelka, az első szülésnél sem mindig metszenek, de nekem pl volt a másodiknál is gátmetszés. Az elsőnél plusz belső szakadások, na az kegyetlenebb volt a gátmetszésnél. Míg a varratszedés szinte semmi fájdalommal nem járt. Nem érdemes előre félni, lehet, hogy megúszod az egészet, és nem is lesz olyan szörnyű.
Kép Klára
P.s. Viki, megkaptam a mélt, tündik a dedek. Hanna tisztára Te vagy. Kép
klara

Sziasztok Lányok!
Tényleg sok a munka, de én e-mailokat azért írtam!!
Angelka, írtam én csütörtökön is neked, meg ma is!!!- átküldtem a hotmailre is már!!!
Szombaton jelentkezem és mesélek!!!!!
PuszA.!

Klára, a Margitban elsö szülésnél szerinted nem feltétlenül metszenek-gátat?
Én hallottam, hogy van olyan kórház, ahol gátvédelemmel szülnek, de nem a Margitban!
Beszélek a szülésznömmel és elmondom mi az ö véleménye gátvédelem ügyileg.
Én nem tudom melyik a jobb, a lényeg, hogy ne repedjen az ember és ha lehet, ne is fájjon utánna túl sokáig!!!

Sziszike, írtam neked is!

Lányok, Ti a terhesgondozóban megkaptátok a vércsoport meghatározásról a leletet, mert nekem csak a kiskönyvembe írták be, de azt is úgy, hogy össze-vissza van firkálva és csak otthon néztem meg, lelet meg sehol, csak a befirkálás!
Köv. alkalommal elkérem, remélem még meg lesz, csak érdekelne, hogy mindenkinek így csinálták-e vagy van lelete is!?

Vigyázzatok ebben a hóesésben magatokra!!!
Puszi mindenkinek,
Alma
almaa

Alma, nehéz kérdés, szerintem főleg orvostól és szülésznőtől függ. Legelsősorban meg az anyukától ugyebár. Szerintem a gátmetszés huszadrangú dolog, amiatt ne aggódjatok annyira. A repedés az már gáz, nekem 3 hétig pokolian fájt az elsőnél, se ülni, se menni nem tudtam. A másodiknál csak sima gátmetszás volt, 5 nap múlva nagyjából rendbejött.
Puszi, K.
klara

Sziasztok,

Alma,
Teljesen egyetértek Klárával, a gátmetszésből nem kell ügyet csinálni. De amúgyis a repedés elkerülése érdekében alkalmazzák. A repedés az egyrészt nehezebben gyógyul másrészt komolyabb problémákat okozhat a szabálytalan hegesedés.

Nekem eddig mindkét szülésnél csináltak, az elsőnél kaptam előtte egy fájdalomcsillapító injekciót a gátba és így egyáltalán nem éreztem. A másodiknál a dokim (dr. Sztanyik) a kitolásnál kérte a szülésznőt, hogy ügyeljen a gátvédelemre (szóval a Margitban is odafigyelnek erre), de a repedés megelőzése érdekében a végén mégis vágott (akkor még hatott az EDA, így ezt sem éreztem). Mindkét esetben nagyon szépen begyógyult kb. 4-5 nap alatt, sosem volt utána vele gond egy szál se. Ráadásul annyira nem fájt már a szülés utáni napon se, hogy sokan irigyelltek, amiért állandóan szaladgáltam aszobánk meg a babák között, míg a többi anyuka alig tudott sántikálni is az első napokban:-)
Sokat zuhanyoztam langyos vízzel, kamillás intimtusolóval, bizti az segített a gyógyulásban.

Klára,
Köszi, de Neked vagy baromi jó az arcmemóriád vagy valamiért nagyon megjegyezted az arcomat (remélem nem negatív élmény miatt:-)
És örültem, hogy végre van valaki, aki szerint Hanna rám hasonlít. Az ismerősök szerint apjára, mert tőle örökölte a barna szemét és haját, ami elég meghatározó az arcocskáján, na de mégis én vagyok az anyja:-)))))

Csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Én is régen A Széphez jártam, sajnos nekem nem olyan jó a tapasztalatom.. anyukámat úgy lepasszolta ahogy kell, amikor sürgösséggel méheltávolítást kellett rajat végezni.. Kép
Pedig évekig hozzá járt!!!!!

Én a Bánkúti doktorhoz járok nyár óta..
Idén szeretnék teherbe esni, így aki esetleg ismeri és tud róla infót akkor írjon! Kép)))

Üdv! Kép
macskafül

Kellemes hétvégét és jó piehenést mindenkinek!

Hát ami a gátmetszést illeti, nekem sajnos nagyon kellemetlen volt. Kép
Szerencsés vagyok mert magát a gátmetszést én sem éreztem mert én is kaptam injekciót előtte viszont az a rémes sercegő hang még mindig itt cseng a fülembe.
Szintén szerencsés vagyok mert a varrást is megúsztam mert elaltattak a méhüri betapintás miatt.
Viszont a varratszedés az iszonyatos volt, azt hittem megkönnyebbülök majd, de csak rosszabb lett. Kép
A szülésznőm szerint azért fájhatott annyira, mert valószínű hogy varrásnál eltaláltak egy ideget. Szégyelem bevallani, de záporoztak a könnyeim mire visszavánszorogtam a kórterembe. Kép

Nekem nem gyógyult olyan gyorsan mint nektek.
Én bizony hat hétig szinte egyáltalán nem tudtam ülni, maga a fájdalom egészen egy évig elhúzódott amikor kiderült, hogy egy fel nem szívódott belső varrat okozott egy kisebb gyulladást a gátseb környékén, amit ki kellett metszeni.
Azóta teljesen rendbejött szerencsére, de nagyon félek, hogy mi lesz, ha megint ilyen szerencsételnül járok.

Én sajnos nem azok közé az anyukák közé tartoztam, akik már másnap rohangáltak ide-oda, én inkább a sántikáló, lelassult anyukákhoz tartoztam Kép , de ennek ellenére az első perctől kezdve a baba-mamás szobában voltam és igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy Domikát rendesen ellássam!

Nagyon irigyellek benneteket, hogy ti 4-5 nap után már teljesen jól voltatok, nekem ez egy álom, de remélem néhány hét múlva valóra válik, és én is szaladva megyek majd át a szülőszobáról a baba-mamás szobába! Kép Kép Kép

Az én történetem a gátmetszésről röviden ennyi!

Kedves Alma! Kép

Remélem kellemesen telik a hétvégétek.
Tegnap írtam neked e-mail, remélem megkaptad! Kép

További kellemes hétvégét mindenkinek és jó pihenést! Nálunk gyönyörűen süt a nap, remélem Nálatok is hasonló az időjárás!

Sziasztok

Kép

Sziszike ( 35 + 5 )

bedoli

Sziasztok!
Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
A gátmetszéstől én is azért félek, mert Marcikánál iszonyatos fádalmaim voltak. Belső szakadásaim voltak, hát azt varrni nem lehet, és nekem is még a fülemben van a gát elmetszésének a hangja...brrr!
Amikor indultunk haza, háát, sem járni, sem ülni nem volt jó, de fekve sem találtam a helyemet, itthon mág legalább 6-8hétig szenvedtem, vonszoltam magam, de akkor még nem tudtam, hogy ezt azért enyhítheti pár dolog.(ülőfürdő, masszázs..)
Ennek ellenére félek, remélem nem lesz szükség metszésre, a többihez pedig: állok elébe!
Almácska, addigra bég bátrabbak leszünk!!!
pusziiii!!!
Angelka
angelka

Sziasztok Lányok!
Megkaptam az e-maileket, köszönöm! és ígérem holnap válaszolok mindenkinek, de ma iszonyúan elfáradtam!!!

Angelkám, csak ismételni tudom magam, KÖSZÖNÖM! Egy tündér volt a Mártika!!!!!
Holnap folyt. köv.

Ígérem holnap bövenbben és mindenkinek, de most jó éjt!
Puszi nektek
Alma
almaa

Sziasztok!

Sziszike!
Köszi kérdésedet, ami a terhességemet illeti, már jól vagyok, sőt, talán egyre jobban. Tényleg kezdek már magamhoz térni. Na jó, vannak napok, amikor úgy érzem, mint akit fejbe vertek, de hát ez már csak vele jár. De legalább nem kóválygok már úgy egész nap, mint hetekkel ezelőtt.
Sajnos most bedáthásodtam (hacsak nem a mostanság igen erőteljesen nyomuló, "gyors lefolyású" influenzát kaptam el), 2 napja nem tudok normálisan aludni. Kép Félek, a lányom el ne kapja.

Látom, a gátmetszést tárgyaljátok. Ehhez nekem annyi tapasztalatom van, hogy Vikihez hasonlóan az első 4-5 napban nekem semmi bajom nem volt. De az utána lévő 2 hét szörnyű volt. Szegény szülésznőmet és az orvosomat 2-3 naponta felváltva hívogattam, hogy normális -e az a szúrás, amit érzek. Megnyugtattak, hogy igen, de ha gondolom, menjek be, hogy megvizsgáljanak. Vártam, türelmesen. Közben kamillával borogattam én is. Kb. a 2. hét végétől elkezdtek kipotyogni belőlem a belső varratok, így rá 1 hétre már egészen jól tudtam ülni.
Attól azért én is félek, hogy ez megismétlődik, de legalább már tudom, hogy szülés után minél hamarabb el kell kezdeni borogatni (erre ugyanis a kórházban senki sem hívta fel a figyelmemet). Állítólag 4-5 évvel ezelőtt még automatikusan kezelték a frissen szült kismamákat ezzel a kamillás borogatással. Nem tudom, mára miért tűnt el...

Mónika,

Nekem soha senki nem említette idáig, hogy van egy ilyen "Aminoerg" nevű folyadék. A kérdés az, hogy sokkal jobb -e, mint a kamilla, vagyis érdemes -e megvenni.

Alma,

Ahogy visszaemlékszem, a vércsoportomat nekem is egy papírra írták fel, amit hozzákapcsoltak a kiskönyvem hátsó borítójához. Ha jól emlékszem, azon volt feltüntetve az "Anti-D" is.

Most búcsúzom, vigyázzatok magatokra!

VMóni

Ui: kicsit talán jobb kedvre derültök, ha leírom, hogy most néztem meg a weather.com-ot, és állítólag csak a hét első fele lesz havazós, utána lassan de biztosan melegszik az idő (igaz, lesz eső, de legalább havat nem ír már)! Bár tényleg igazat mondanának, már annyira elegem van a télből!!!

Ja! Boldog nőnapot mindenkinek!
vmóni

Szép estét mindenkinek! Kép

Kedves Mónika! Kép

Ahogy olvastam Neked sem volt egyszerű a felépülés! Ahogy benned úgy bennem is elég rossz emlékként maradt meg az a rémes sercegő hang, még szerencse, hogy legalább nem éreztem!
Én is nagyon reménykedem abban, hogy ha nem is úszom meg metszés nélkül, akkor is gyorsabb lesz a felépülés mint Domikával volt!
További jó babavárást Neked!

Szia Sziszike

Kedves Alma! Kép

Írtam még neked pénteken, remélem megkaptad.
Hogy telt a szombati nap??? Milyen volt a szülésznő? Miket kérdeztél végül???
Mit mondott a gátvédelemre?

Szia puszi Sziszike

Kedves Varju Mónika! Kép

Örülök, hogy megint ide látogattál és írtál nekem is!
Sajnálom, hogy náthás vagy, de remélem, hogy minél hamarabb rendbejösz. Kép
Elkérhetném az e-mail címedet, az enyém bedoli@freestart.hu, ha nem akarod ide leírni akkor írd meg. A profilodban nincs benne! Kép

Annak ellenére, hogy Lacza Dr.-hoz járok sajnos Domikát nem sikerült nála szülnöm, mert éppen külföldön volt. Nagyon érdekelne, hogy hogy alakult a szülésed, és milyen volt! Leírnád nekem e-mailben??? Gyöngyit honnan ismered, ki ajánlotta neked? Mikor választottad???

Várom a leveledet, és köszi! Sziszike

Kedves Évi! Kép

Veletek mi újság? Hogy vagytok? Minden OK!!!
Írj néhány sort!

Most már búcsúzom, remélem, hogy azok is jól vannak, akik mostanában nem nagyon irogatnak!
Mindenkinek jó babázást és babavárást!!!

Jó éjszakát és szép álmokat!

Sziasztok

Sziszike ( 35 + 6 )

Utóirat: Boldog Nőnapot mindenkinek!Kép

bedoli

Sziasztok Lányok!

Mozgalmas hétvégénk volt! Ma is jól elfáradtam, de mint ígértem, hát itt vagyok!
A szülésznöm, akit Angelka ajánlott egy igazi tündér! Szombaton találkoztunk elöször és egyböl egy nagyon tartalmas 2 órát sikerült is beszélgetnünk! A férjemnek is nagyon szimpatikus volt. Meglátogattuk a szülöszobákat, nagyon tetszettek, pedig azt hittem majd felkavaró lesz látni, de kellemesen cslódtam. (persze, nem a császármütöre gondoltam, az elég rideg volt, azt reményeim szerint most láttuk utoljára) Nagyon megnyugtató érzés tudni, hogy ö lesz velünk a nagy pillanatban és elötte + utána is egy kicsit. A gátmetszés az szinte biztos szerinte, de azt mondta semmi nem kötelezö!

Angelka! Írtam neked! Puszi Marcikának is!

Klára! remélem én úgy járok, mint Te a 2. gátmetszéssel.

Viki! próbálom szokni a gondolatot, hogy a gátmetszés jobb, mint a repedés!, de azért nekem mégiscsak az elsö szülésem lesz és így érdekesebb ám minden.

V.Móni! A kiskönyvem láttán a szülésznöm azt mondta, hogy ez semmire nem való, amitt ide firkáltak, mert tényleg csak feltételezhetö, hogy mi is van odaírva, és hogy adják ki a leletet, mert ezt nem fogadja el senki! Nem tudom miért varázsoták el a leletem, de rákérdezek köv.alkalommal az biztos! Érdekes. hogy van akinek odaadják és van akinek nem, pláne, hogy tölem másodszor vettek e miatt vért, mert elöször elfelejtették ráírni a kémcsöre, hogy az is kell....

Sziszike! Írtam neked és holnap folytatom!

Hová tünt Éva? és Bogyeszka???

Puszi mindenkinek,
Legytek szépek és gömbölyödjetek!
Alma
almaa

Szia Macskafül! Én változatlanul a Széphez járok (a második gyermekemet várom), és változatlanul meg vagyok elégedve. Ami édesanyáddal történt, biztos valami oka volt, hogy úgymond lepasszolta.
Sőt, én nagyon örülök, mert úgy néz ki, hogy nem kell vidéken szülnöm, mert visszajön, és megint mehetek a Margitba. Azért sok szerencsét az új dokidhoz.
A gátmetszéshez hozzászólva, valóban el lehet kerülni, nekem is sikerült az elsőt anélkül megszülnöm!
woche

Sziasztok Lányok!
Szoktatok kérdezni az itteni rendelőben? Mennyi idő, amíg válaszolnak és hova?
Én pár hete írtam, megadtam az e-mail címemt és sehol semmi.
Várjak még szerintetek
Köszi és szép babavárást Nektek!
Ribizli
ribizli5

Szia K.Eleonóra!
Te a Margitban szülted az elsö babádat, gátmetszés nélkül?
Hogy sikerült megúsznod? - oszd meg velünk, biztos nem csak engem érdekel!!!-köszi elöre is!

Ribizli5! Sajnos én nem tudok segíteni, de írj a Moderátornak, ö biztos!

Puszi,
Alma
almaa

Sziasztok!

Nagy itt az izgalom a gátmetszés körül:-) Persze, nem csoda, hiszen akinek egyszer rossz emléke maradt ezzel kapcsolatban, az jogosan fél az újabb negatív tapasztalattól.
Ahogyan olvastam a hozzászólásokat, feltűnt, hogy akinek erős fájdalmai voltak, az a belső varratok okozta problémáról panaszkodott. Hát, akkor szerintem azokban az esetekben repedés lehetett, ha annyi belső varratra volt szükség (így nem a gátmetszésből adódhatott elsősorban a probléma).
Ezt abból következtettem ki, hogy nekem talán egy "belsőbb" varratom lehetett, amit nem szedett ki a dokim, a többit igen. A kiszedés kellemetlenebb, nem is állította senki az ellenkezőjét, de ha varratszedésig ápolja az ember a gátsebet gyakori öblítéssel, akkor egész jól túlélhető. Nekem is csak a varratszedés alatt csípett, utána megkönnyebbülten mentem vissza a szobámba. Már említettem, nekem nagyon jól sikerült a vágás és varrás, mert semmilyen komoly fájdalmam nem volt a szülés után, "szaladgáltam" a folyosón, viszont a varratszedés napján kezdett el rohadtul bökni a cérna és nehézséget okozott a leülés. Dokim mondta, hogy ezért is szedi ki.
Jól van, nem regélek tovább és Mindenkinek olyan "fájdalommentes" gátmetszést és felépülést kivánok, mint amilyenben nekem lehetett részem legutóbb.

Pá,
Viki
ccviki

Egy kérdés:
Szerintetek, ha máshonnan viszem a laboreredményeket, azt is elfogadják? Ha belegondolok, hogy ott kell töltenem a fél délelőttjeimet kiráz a hideg.
thira

Sziasztok !

Thira,

Nekem 4 évvel ezelőtt elfogadták (Zalában vettek anno vért 12 hetesen és csak a 16. héttől jártam a Margitba).

Üdv,
Viki
ccviki

Nem tűntem el sehova, itt vagyok, olvasgatok, bár a hétvégén benáthásodtam, úgyhogy inkább kúráltam magam. Kép

Gátmetszés, varratszedés: bárcsak részem lehetne benne, mert akkor ez azt jelentené, hogy császár helyett hüvelyi úton szültem. Kép Hát normális vagyok én? Kép Kép
bambrus

Viki, én nem így gondoltam, hanem hogy szinte valamennyit máshol csináltatnám. Ahol időre odamegyek, leveszik stb, ahol nem kell várakozni, meg azokkal a rém undok nővérkékkel szembeülni.
thira

Sziasztok,

én is megvagyok.

Most már tuti császár, keresztben fekszik a kis drágám. Tök mindegy, hogy jövő héten mekkorára becsülik az UH-n.
De mindegy, ahhoz képest, hogy 23. héttől azon küzdöttünk, hogy ne jöjjön idő előtt, ma betöltöttem a 37. hetet és ez a FŐ!

Thira,

nekem még sosem kellett a vérvételen sokáig várakozni. Legalábbis reggel korán. Nyolcra szoktam menni, max. egy órám ment rá. A munkahelyemen észre sem vették. Most a CTG+orvosi vizsgálat már más. És velem még undokok sem voltak sosem a margitos terhesgondozáson, pedig már másodszor járok.

Üdv,
Éva
evaanya

Éva, nekem az első két alkalommal nem voltak fényes tapasztalataim. A másodiknál az AFP - cukros vizsgálatnál több mint 4 órát vártam, ebből jó ideig abszolút ennivaló nélkül, utána meg az a vacak lé. Na ez az amit szeretnék most elkerülni.
thira

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?